Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ateii?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80
abureala
QUOTE(abis @ 17 Jan 2011, 04:44 PM) *
Lasand mistourile la care TT este specialist (din pacate, numai la ele), sa trecem la ceva serios.

Ultimul care s-a transferat la Viena pentru investigații medicale – dar cu siguranță nu cel din urmă dintre potentații zilei – este mitropolitul Ardealului, Bartolomeu Anania, care la 90 de ani suferă de probleme cardiace. Judecând după numărul bisericilor construite în curţile spitalelor din România, şi după fondurile pe care BOR le-a supt în ultimii 20 de ani de la buget, ar fi fost de așteptat ca măcar propovăduitorii lui Dumnezeu să se lase pe mâna Lui la ananghie, nu să ceară îndurare tot de la acea disciplină al cărei rol îl desconsideră – știința. Și unde mai pui că fac asta taman într-o țară catolică.

Deși nu am nimic personal cu domnul Anania (mă lasă rece pornirile lui legionare de tinerețe, la fel și acuzele că ar fi fost turnător la securitate) nu pot să nu remarc ipocrizia situației.

Anania beneficiază, de exemplu, și de serviciile SMURD (o ambulanta SMURD l-a transportat pana la aeroport), adică acea entitate neguvernamentală cu care biserica e în concurență la buzunarele românilor, atunci când e vorba de donat cei 2% din impozitul pe venit. Dintr-o cercetare făcută de GFK anul trecut, clasamentul beneficiarilor celor 2% donați de români era așa:

- Biserica sau fundațiile bisericesti – 29%

- SMURD – 10%

- Salvați copiii – 9%

- Copii în dificultate – 6%

- Crucea Roșie – aproximativ 6%.

Când faci atâta tapaj în rândul populației să-ți dea ție bani, ca să-i zidești în catedrale; sau când îndoctrinezi lumea să pupe niște oase putrede, ca să se facă bine; sau când ceri cu nerușinare și primești fonduri de sute de milioane de euro de la stat, știind că și așa bugetul abia ajunge pentru sistemul medical și pentru școli, ei bine, după ce faci toate astea, ar fi de așteptat ca atunci când dă boala peste tine, să zici: „Doamne iartă-mă, și vindeca-ma!” si sa nu apelezi la medici.

Iar ultima formă de nesimțire cu tupeu am văzut-o in weekend la socrii mei pe perete, pe calendarul bisericesc 2011. În locul icoanelor cu sfinți, care altă dată erau puse pe calendar, acum tronează proiectul viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului, sub care sunt scrise conturile în care credincioșii trebuie să contribuie: în lei, euro sau dolari.

La câtă credibilitate și ce rată de penetrare a maselor are în România (dacă ne gândim numai în câte exemplare a fost tipărit calendarul bisericesc), biserica și-ar putea pune mintea să strângă bani pentru ceva cu adevărat util, în loc de Catedrala Mântuirii Neamului. De exemplu, pentru un spital dotat ca la Viena, în care i-ar putea menține în viață până la Judecata de apoi si pe preafericiții capi ai bisericii.



Esti destul de satanizat, asta e singurul lucru care pot sa il mai constat. Ai ura unui diavol impotriva lui Dumnezeu. Nu esti a - teu, adica fara Dumnezeu, ci antiDumnezeu. Aceasta este cea mai buna definitie a ceea ce crezi. Adica satanizat.

p.s Ti-am mai spus ca am suferit de o boala pe care medicii nu o puteau vindeca, si m-am vindecat cu ajutorul Lui Dumnezeu. Insa nu gandesc ca o gaina, adica ca tine, si spun sa nu mai dam bani la buget pentru sanatate.
Marduk
abis, vezi ce inseamna natura umana? le-ai zis ceva de care sa se lege si au inceput sa te toace marunt. sinceritatea nu face bine, mai ales daca esti sincer cu cine nu trebuie. incultura nu distinge intre o discutie pe o tema oarecare, conflictele ce ar putea fi generate de aceasta discutie, in lipsa argumentelor incultura ataca persoana, cu cat mai multe date despre familie, viata personala, etc. cu atat mai savuroase atacurile.
March
QUOTE(Marduk @ 18 Jan 2011, 06:58 PM) *
abis, vezi ce inseamna natura umana? le-ai zis ceva de care sa se lege si au si inceput sa te toace marunt. sinceritatea nu face bine, mai ales daca esti sincer cu cine nu trebuie. incultura nu distinge intre o discutie pe o tema oarecare, conflictele ce ar putea fi generate de aceasta discutie, in lipsa argumentelor incultura ataca persoana, cu cat mai multe date despre familie, viata personala, etc. cu atat mai savuroase atacurile.

Ti-am mai spus. Te bagi ca musca in cel al calului in chestiuni care nu te privesc. jamie.gif
abis
QUOTE(abureala @ 18 Jan 2011, 04:55 PM) *
Ti-am mai spus ca am suferit de o boala pe care medicii nu o puteau vindeca, si m-am vindecat cu ajutorul Lui Dumnezeu.


In filmul de mai jos gasesti raspunsul.

Cel mai bun telespectator
Marduk
QUOTE(March @ 18 Jan 2011, 05:00 PM) *
Te bagi ca musca in cel al calului in chestiuni care nu te privesc.

Daca trebuie sa-mi exprim punctul de vedere, ma bag, dar vaz ca deranjaza. rofl.gif
March
QUOTE(Marduk @ 18 Jan 2011, 07:13 PM) *
Daca trebuie sa-mi exprim punctul de vedere, ma bag, dar vaz ca deranjaza.

Nu era nicio o opinie cu privire la subiectul topicului. Era un ghiveci intru apararea prietenului tau ateu. Poate s-o faca si singur....
Marduk
QUOTE(March @ 18 Jan 2011, 05:16 PM) *
......Era un ghiveci intru apararea prietenului tau ateu. Poate s-o faca si singur....

ai dreptate dar parca te simti altfel cand vezi ca e cineva care sare in "cel al calului" pentru a apara un principiu.
abureala
QUOTE(abis @ 18 Jan 2011, 07:07 PM) *
In filmul de mai jos gasesti raspunsul.

9ORrZynrCaA


O prostie la fel de mare ca toate prostiile care le spui. Nici macar nu sesizezi ca reversa nu are aceeasi valabilitate ca originala, fiindca a muri , indiferent de cine moare, este un fenomen care nu are nimic neobisnuit, insa a iti reveni din moarte, a te vindeca de o boala incurabila, iese din sfera oricarei explicatii date " de cel mai bun telespecator". Silogisme ieftine, care truncheaza ipoteza initiala, in scopul de a fi militian si mula pe gandirea lui obtuza. De fapt de ce ma mir, intodeauna cu ochlarii tai de cal, ai vazut cum ai vrut lumea, nu asa cum este. Din perspectiva "celui mai bun telespectator". Nu sunteti cei mai buni?
abis
Abureala, exista oameni care se vindeca spontan de diverse afectiuni. Unii sunt credinciosi, altii nu. Unii sunt crestini, altii nu. In cazul unor boli se poate, in cazul altora, nu.

Cand o sa vad un om amputat care este vindecat in mod miraculos, mai stam de vorba. De ce D-zeu nu vindeca niciodata oameni amputati?
Cucu Mucu
QUOTE(Rehael @ 18 Jan 2011, 01:00 PM) *
Desigur. Ce zici de maimutoi. Toti ateii au niste strabunici maimutoi, ca doar sunt evolutionisti! biggrin.gif



Decat ca voi, o gramada de pamant... nu-i de mirare ca unii credinciosi sunt cam bolovani! rofl.gif
Cucu Mucu
QUOTE(abureala @ 18 Jan 2011, 04:55 PM) *
p.s Ti-am mai spus ca am suferit de o boala pe care medicii nu o puteau vindeca, si m-am vindecat cu ajutorul Lui Dumnezeu. Insa nu gandesc ca o gaina, adica ca tine, si spun sa nu mai dam bani la buget pentru sanatate.


Ia calculati, mai, voi, credinciosii lui peste prajit, cati copii bolnavi de boli cronice ar putea fi salvati de la moarte cu banii aruncati in catedrala indobitocirii neamului ca sa aveti masura criminalitatii voastre, a bunatatii voastra sufletesti, a moralitatii voastre. Alegeti sa risipiti bani pe constructii reci, cand mor mii de copii in Romania din cauza lipsei banilor - dar voi sunteti moralistii, elitistii, noi, ceilalti, suntem dihori si maimutoi. Sa va stergeti sangele copiilor de pe maini cand mai vorbiti, mai credinciosilor, mai moralistilor.
Rehael
QUOTE(Cucu Mucu @ 18 Jan 2011, 07:14 PM) *
Decat ca voi, o gramada de pamant... nu-i de mirare ca unii credinciosi sunt cam bolovani! rofl.gif


Dovedesti ca esti prost informat, ca de obicei; nu-i de mirare ca tot iti zboara porumbei din gura. brow.gif Ca din pamant sunteti si voi, tu, maimutoiul si limbricul facuti, doar ca Dumnezeu a mai suflat si Duh pe ici pe colo, peste anumiti bolovani.... spoton.gif
Rehael
QUOTE(Cucu Mucu @ 18 Jan 2011, 07:29 PM) *
[b]Ia calculati, mai, voi, credinciosii lui peste prajit,


Cand o sa-i vada pe moralistii lui peste prajit ateisti cum or sa isi vanda averile lor ca sa faca danie pentru spitalele in paragina, o sa aiba si ei de unde sa ia exemple bune. devil.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Jan 2011, 06:45 PM) *
De ce D-zeu nu vindeca niciodata oameni amputati?

Ii vindeca, dar tu cauti vindecarea unde nu trebuie, Dumnezeu nu-i vindeca fizic.
Cucu Mucu
QUOTE(Rehael @ 18 Jan 2011, 07:37 PM) *
Cand o sa-i vada pe moralistii lui peste prajit ateisti cum or sa isi vanda averile lor ca sa faca danie pentru spitalele in paragina, o sa aiba si ei de unde sa ia exemple bune. devil.gif


Pai eu nu v-am pus pe voi sa renuntati la averi (daca v-as cere asta m-ati omori in secunda doi, cum ati facut cu astia de-lungul timpului), am zis doar sa renuntati la cladiri monstruoase in cinstea zeului vostru si sa folositi banii pentru a salva niste copii nevinovati, daca tot va dati asa moralisti.

Rovaniemi
QUOTE(Rehael @ 18 Jan 2011, 07:29 PM) *
Dovedesti ca esti prost informat, ca de obicei; nu-i de mirare ca tot iti zboara porumbei din gura. brow.gif Ca din pamant sunteti si voi, tu, maimutoiul si limbricul facuti, doar ca Dumnezeu a mai suflat si Duh pe ici pe colo, peste anumiti bolovani.... spoton.gif


Ptiu, pieie Satană!!

Deci pînă acum avem așa:

A. Vertebrate:
I. Homeoterme:
- 3 mamifere (dihor, porc, maimuțoi)
II. Poikiloterme:
- 1 reptilă (șarpe (de preferință de dudău)

B. Nevertebrate:
- 1 vierme (limbric)

Mi-a scăpat ceva? Sper că nu ...
Cucu Mucu
Rabdare, ca strangi de un atlas zoologic, au imaginatie bogata cei cu prieteni imaginari. rofl.gif
Cla
QUOTE
Mi-a scăpat ceva? Sper că nu ...

De niste ornitorinci...
abis
QUOTE(Rehael @ 18 Jan 2011, 07:29 PM) *
Dovedesti ca esti prost informat, ca de obicei; nu-i de mirare ca tot iti zboara porumbei din gura. Ca din pamant sunteti si voi, tu, maimutoiul si limbricul facuti, doar ca Dumnezeu a mai suflat si Duh pe ici pe colo, peste anumiti bolovani....

De fapt tu dovedesti ca esti prost informata. Nici oamenii, nici celelalte vietuitoare terestre nu sunt "facute", ci evoluate din stramosi comuni. Mergand inapoi pe scara evolutiei vei gasi un stramos comun al omului si al maimutelor antropoide; mergand si mai mult inapoi in timp, vei gasi un stramos comun al tuturor mamiferelor. Mergand si mai mult inapoi, vei gasi un stramos comun al tuturor fiintelor vii. Dar asta nu poti afla citind toata viata o singura carte. smile.gif

QUOTE
Cand o sa-i vada pe moralistii lui peste prajit ateisti cum or sa isi vanda averile lor ca sa faca danie pentru spitalele in paragina, o sa aiba si ei de unde sa ia exemple bune

Uite, pot sa-ti dau exemplu cativa atei care doneaza in scopuri caritabile mai mult de jumatate din averea lor. Unul este Bill Gates. Altul este Warren Buffet. Uite cateva informatii intr-un ziar de la tine din urbe.

Deci, si ateii fac donatii. Dar problema nu e neaparat asta. Ateii nu au o "carte sfanta" in care sa apara vreo porunca de genul asta. Asa ca daca doneaza, atunci cand o fac, o fac din suflet, nu pentru ca ar avea ceva de castigat pe "lumea cealalta" ori pentru ca i-ar paste cine stie ce pedeapsa. Motivatiile asa-zis crestine sunt dovedesc egoismul: nu faci un bine cuiva care are o nevoie, ci "mituiesti" divinitatea in speranta ca gestul iti va fi cuantificat la "Judecata de Apoi"...

In plus, nu stiam ca ateii sunt modele de comportament pentru crestini, aveam senzatia ca dimpotriva, unii crestini au pretentia ca de fapt comportamentul lor ar trebui sa fie model.

Culmea, altruismul este explicat de catre evolutie mult mai bine decat de religie. smile.gif
Un articol pe tema asta, aici.
abureala
QUOTE(Rovaniemi @ 18 Jan 2011, 11:04 PM) *
Ptiu, pieie Satană!!

Deci pînă acum avem așa:

A. Vertebrate:
I. Homeoterme:
- 3 mamifere (dihor, porc, maimuțoi)
II. Poikiloterme:
- 1 reptilă (șarpe (de preferință de dudău)

B. Nevertebrate:
- 1 vierme (limbric)

Mi-a scăpat ceva? Sper că nu ...


Ti-a scapat exact esentialul. Daca compari un ateu cu un animal, in primul rand jignesti animalul. Si daca compari orice om care face fapte rele cu un animal, iarasi il jignesti. Asta sa stii ca e purul adevar. Fiindca animalele nu au cazut ca parintele nostru Adam. Doar ele mai pastreza puritatea Creatiei, daca poti intelege si poti sa vezi lucrul asta. Omul cand se indraceste devine o bestie cumplita, de neasemuit nici macar cu un animal.
abureala
QUOTE(Cucu Mucu @ 18 Jan 2011, 09:29 PM) *
Ia calculati, mai, voi, credinciosii lui peste prajit, cati copii bolnavi de boli cronice ar putea fi salvati de la moarte cu banii aruncati in catedrala indobitocirii neamului ca sa aveti masura criminalitatii voastre, a bunatatii voastra sufletesti, a moralitatii voastre. Alegeti sa risipiti bani pe constructii reci, cand mor mii de copii in Romania din cauza lipsei banilor - dar voi sunteti moralistii, elitistii, noi, ceilalti, suntem dihori si maimutoi. Sa va stergeti sangele copiilor de pe maini cand mai vorbiti, mai credinciosilor, mai moralistilor.


Ma tolomacule, caci altfel nici nu pot sa iti spun. Banii pentru sanatate nu ajung fiindca banii pe care ii dam noi la sanatate nu se duc in primul rand catre sanatate, tolomacule. Banii care se dau pentru sanatate , daca ar fi folositi macar un sfert din ei ,am avea spitale de lux. Nu se vrea lucrul asta, fiindca pentru stat e o cheltuila cu prostii, cu sclavii, banii sunt furati, si astfel au o intrebuintare mai buna. Asa cum nu se duc banii de la drumuri, invatamant, etc. Criminalii de la conducrea tarii, care trebuiesc impuscati, fiindca sunt criminali, aceia poarta vina. Insa mai vad ca unii tolomaci de pe aici si i-au pus si in semnatura, ii iubesc, ii simpatizeaza, ii voteaza. Astia sunt adevaratii vinovatii, cap sec. Dar iti vorbesc de matematici superioare, iar replicile tale sunt doar muci in fasole.
abureala
QUOTE(abis @ 18 Jan 2011, 08:45 PM) *
Abureala, exista oameni care se vindeca spontan de diverse afectiuni. Unii sunt credinciosi, altii nu. Unii sunt crestini, altii nu. In cazul unor boli se poate, in cazul altora, nu.

Cand o sa vad un om amputat care este vindecat in mod miraculos, mai stam de vorba. De ce D-zeu nu vindeca niciodata oameni amputati?


Cum se vindeca spontan? Adica din senin, ca ploaia de seara? Adica , cand nu stii cum se intampla treaba asta, ati da-o pe senin. E din senin, nu este de la Dumnezeu, zice mintea ta. Pai voi care aveti explicatii pentru tot, acum ne spuneti senini ca e din senin? Si cred ca esti destul de senin, ca sa nu spun chiar de senil. Abis tata, esti militian in gandire, m-am convins.

De unde stii ca Dumnezeu nu vindeca oameni amputati? Au facut o statistica si ai vazut-o al televizunea tolomacilor de spalare a creierului? Ai vazut ca este 0 si ai gasit explicatia, si te-ai bucurat in sufletul tau , de om bun, ca Dumnezeu nu e Atotputernic. Ce bucurie meschina, demna de parintele vostru spiritual, numit Satana. Supriza insa:

Mai citeste inca odata Scriptura, insa nu ca sa o intelegi, e clar ca esti militian in gandire, si ca te lamuresti.

"Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii". "

Statisticile vostre de militieni, vai de capul vostru.
Rehael
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 10:49 AM) *
Omul cand se indraceste devine o bestie cumplita, de neasemuit nici macar cu un animal.


Asa-i. thumb_yello.gif

Este "interesant" ca toti ateistii astia, cand fac spume la gura dandu-se moralistiii lui peste prajit, se folosesc tocmai de acel lucru pe care il neaga cu vehementa, si anume morala absoluta, dupa care o mai si fac pe suparatii, ca sunt caracterizati drept ipocriti sau reptile de dudau. Pai cum vine treaba? Ori morala ramane sa fie relativa si, prin urmare, ar trebui sa le fie perfect egal de sunt tavaliti in asternuturi de matase sau in albia de porci, ori accepta ca exista o morala absoluta, cu implicatia Exista Dumnezeu, si pretentiile lor sa devina in cele din urma valide. ohyeah.gif
abureala
QUOTE(Rehael @ 19 Jan 2011, 01:18 PM) *
Asa-i. thumb_yello.gif

Este "interesant" ca toti ateistii astia, cand fac spume la gura dandu-se moralistiii lui peste prajit, se folosesc tocmai de acel lucru pe care il neaga cu vehementa, si anume morala absoluta, dupa care o mai si fac pe suparatii, ca sunt caracterizati drept ipocriti sau reptile de dudau. Pai cum vine treaba? Ori morala ramane sa fie relativa si, prin urmare, ar trebui sa le fie perfect egal de sunt tavaliti in asternuturi de matase sau in albia de porci, ori accepta ca exista o morala absoluta, cu implicatia Exista Dumnezeu, si pretentiile lor sa devina in cele din urma valide. ohyeah.gif


Ei sunt cei mai buni, dupa mintea lor. La ei morala e relativa, fiindca ei nu cred in Absolut. Ei traiesc in lumea lui "Totul e relativ", inclusiv si fraza ca "Totul e relativ". Adica nu au nimic. Decat eterna nesiguranta, pe care Satan le-a transformat-o intr-o teribila siguranta de sine. Orbi mergand sigur spre prapastie, fara sa poata fi opriti, deoarece ei nu cred ca e o prapastie fiindca ei nu pot vedea. Ce logica...
abis
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 10:49 AM) *
Daca compari un ateu cu un animal, in primul rand jignesti animalul.
...
Criminalii de la conducrea tarii, care trebuiesc impuscati, fiindca sunt criminali

Daca te-ai fi nascut inainte de jumatatea secolului trecut, te-ai fi inrolat in Garda de Fier pentru a-ti pune in practica ideile, nu?

Mai pune si tu mana pe o biblie din cand in cand. O sa citesti acolo, poate, despre iubirea pe care trebuie sa o arati "dusmanilor", despre iertare, despre iubirea aproapelui... De fapt, astea se refera la crestini, ateii nu sunt oameni, deci cu ei poti sa te porti cum vrei. De ce nu, sa-i si impusti, dupa cum zici ca merita unii...

QUOTE
De unde stii ca Dumnezeu nu vindeca oameni amputati?

Cunosti vreun caz in care sa fi crescut cuiva vreo mana ori vreun picior dupa ce i-au fost amputate? Daca da, indica-mi si mie cazul, te rog.

Da, corpul uman are aceasta capacitate de a se vindeca singur de unele boli, uneori. Dar nu mereu si nu de orice boala.

QUOTE
Adica , cand nu stii cum se intampla treaba asta, ati da-o pe senin.

Adica, atunci cand nu stii cum se intampla ceva, ai da-o pe Dumnezeu... Asta se cheama "argumentul ignorantei".
abis
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 11:26 AM) *
La ei morala e relativa

Bineinteles.

Acum spune-mi, morala voastra nu este tot relativa? Acum consideri ca este ceva gresit sa ucizi un necredincios (sper...), insa daca te-ai fi nascut acum mai bine de doua mii de ani, ai fi considerat ca asta-i o porunca divina ce musai trebuie dusa la indeplinire. Astazi te-ar oripila ideea de a te casatori cu sora ta (sper...), insa in alte conditii ai fi considerat ca-i o datorie. Cum poti sa spui ca morala voastra este absoluta, atat timp cat se schimba de la o epoca la alta?

Morala este o conventie sociala. Consideram morale anumite norme, anumite comportamente, si imorale altele in functie de utilitatea lor sociala in principal, de evolutia societatii, de conditionarea culturala samd. Ne indigneaza astazi norme care in trecut erau considerate "sfinte" si viceversa. Aproape orice interdictie si norma morala, in conditii extreme, este moral sa fie incalcata. Consider de exemplu ca este imoral sa ucizi un om; insa daca ai pune in pericol viata cuiva care imi este apropiat te-as ucide fara nicio remuscare, daca prin asta pot evita sa-i omori tu. Consider ca este imoral furtul, dar daca ai de ales intre a fura si a muri de foame, nu te-as condamna prea tare daca ai refuza a doua varianta... Consider ca este imoral sa minti, insa pe rudele bolnavului incurabil care ii spun acestuia ca se va face totusi bine nu le-as condamna. Si asa mai departe...

QUOTE
Orbi mergand sigur spre prapastie, fara sa poata fi opriti, deoarece ei nu cred ca e o prapastie fiindca ei nu pot vedea. Ce logica...

Ce anume este ilogic aici? smile.gif
abureala
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 01:31 PM) *
Daca te-ai fi nascut inainte de jumatatea secolului trecut, te-ai fi inrolat in Garda de Fier pentru a-ti pune in practica ideile, nu?

Mai pune si tu mana pe o biblie din cand in cand. O sa citesti acolo, poate, despre iubirea pe care trebuie sa o arati "dusmanilor", despre iertare, despre iubirea aproapelui... De fapt, astea se refera la crestini, ateii nu sunt oameni, deci cu ei poti sa te porti cum vrei. De ce nu, sa-i si impusti, dupa cum zici ca merita unii...
Cunosti vreun caz in care sa fi crescut cuiva vreo mana ori vreun picior dupa ce i-au fost amputate? Daca da, indica-mi si mie cazul, te rog.

Da, corpul uman are aceasta capacitate de a se vindeca singur de unele boli, uneori. Dar nu mereu si nu de orice boala.
Adica, atunci cand nu stii cum se intampla ceva, ai da-o pe Dumnezeu... Asta se cheama "argumentul ignorantei".



Bineinteles ca m-as fi inrolat. Si ma gandesc sa ma inrolez si acum, de ce sa imi fie rusine? Poate tie ti-e rusine , si mai precis urasti Miscarea Legionara, fiindca e o miscare crestina, de altfel destul de normal sa urasti ceea ce nu intelegi.

Nu o sa ii impusc eu, stai linistit. Ar trebui sa ii impuste plutonul de executie. Fiindca ceea ce au facut acesti criminali cu tara asta doar asa se poate pedepsi. Insa , am o vaga banuiala, tu ii simpatizezi, cred ca ai si votat ca sa "traiesti mai bine" rofl.gif Si inca cred ca ii iubesti si o sa ii iubesti in continuare , in veci vecilor rofl.gif
Poate ca pana la urma aveti acelasi grad de nesimtire, de aceea o sa va iubiti reciproc.
rofl.gif

Adica corpul uman, ala pe care il cunosti la perfectie se vindeca singur zici...Dar nu stii cum. Banui ca s-a intamplat ceva cu corpul asta uman si s-a vindecat singur, insa nu stii cum. Sau stii? Ar fi bine sa ma lauresti si pe mine...

Citeste Sfanta Scriptura si o sa vezi ca Hristos a vindecat o multiume de bolnavi. Pe toti care i-au adus in fata lui, schipi, orbi, ologi, etc. Statistica asta nua i facut-o? Nu a dat-o la televizor?
Rehael
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 11:26 AM) *
Ei sunt cei mai buni, dupa mintea lor. La ei morala e relativa, fiindca ei nu cred in Absolut. Ei traiesc in lumea lui "Totul e relativ", inclusiv si fraza ca "Totul e relativ". Adica nu au nimic. Decat eterna nesiguranta, pe care Satan le-a transformat-o intr-o teribila siguranta de sine. Orbi mergand sigur spre prapastie, fara sa poata fi opriti, deoarece ei nu cred ca e o prapastie fiindca ei nu pot vedea. Ce logica...


Pai daca folosesc logica circulara, cum sa nu se simta siguri pe ei.. ohyeah.gif
abureala
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 01:50 PM) *
Bineinteles.

Acum spune-mi, morala voastra nu este tot relativa? Acum consideri ca este ceva gresit sa ucizi un necredincios (sper...), insa daca te-ai fi nascut acum mai

Ce anume este ilogic aici? smile.gif


Morala nostra este Absoluta fiindca este data de Dumnezeu. Insa iarasi militian fiind, ceea ce nu poate concepe mintea ta, nu exista, nu se muleaza pe gandirea ta, si nu poti opera cu acest concept. Termina cu tampeniile de a te martiriza , ca nu va omoara nimeni, dintr-un motiv foarte evident:

1. Sunteti deja niste terminati.

Nu nimic ilogic. E tristul adevar. Mergi inainte!
abureala
QUOTE(Rehael @ 19 Jan 2011, 02:00 PM) *
Pai daca folosesc logica circulara, cum sa nu se simta siguri pe ei.. ohyeah.gif


Si mai imi da si replica ca de ce sa nu mearga spre prapastie, ca e logic. Du-te si ia-l si pe muci in fasole sa faceti un salt!
Rehael
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 11:50 AM) *
Acum spune-mi, morala voastra nu este tot relativa?


Daca esti ignorant si permanent in confuzie, bineinteles ca asa o sa crezi ca e. La tine de fapt problema e alta: ipocrizia pornita din ura fata de adevar ... Te prefaci ca nu intelegi despre ce este vorba, desi s-a mai explicat. Dar ai atata rautate incat invariabil ai sa te prefaci ca ai uitat si o sa reiei problema iar si iar din acelasi punct... dry.gif
abis
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 11:54 AM) *
QUOTE
Daca te-ai fi nascut inainte de jumatatea secolului trecut, te-ai fi inrolat in Garda de Fier pentru a-ti pune in practica ideile, nu?

Bineinteles ca m-as fi inrolat. Si ma gandesc sa ma inrolez si acum, de ce sa imi fie rusine? Poate tie ti-e rusine , si mai precis urasti Miscarea Legionara, fiindca e o miscare crestina, de altfel destul de normal sa urasti ceea ce nu intelegi.

Cu asta cred ca ai spus suficient si de-acum e clar pentru toata lumea (bine, poate mai putin pentru Rehael) cu cine stam de vorba...

QUOTE
Si mai imi da si replica ca de ce sa nu mearga spre prapastie, ca e logic.

Ai spus asa:

1. ateii sunt orbi
2. pentru ca sunt orbi, nu pot vedea prapastia
3. daca nu pot vedea prapastia, nici nu pot sa creada ca este acolo o prapastie
4. pentru ca nu pot sa creada ca este o prapastie, se indreapta spre ea
5. din acelasi motiv (nu pot sa creada ca este o prapastie) nici nu pot fi opriti

Mie mi se pare foarte logic ce ai scris. Nu vad nimic ilogic aici. Daca pornesti de la premizele initiale, rationamentul este corect.
Rehael
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 12:14 PM) *
Cu asta cred ca ai spus suficient si de-acum e clar pentru toata lumea (bine, poate mai putin pentru Rehael) cu cine stam de vorba...


N-are el probleme mai grave decat ai tu si altii, as zice ca dimpotriva. ohyeah.gif Cel putin el se mentine la verticala si nu umbla cu ipocrizii.
abis
Aha, deci si tu te-ai inrola in Legiune rofl.gif
Rehael
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 12:20 PM) *
Aha, deci si tu te-ai inrola in Legiune rofl.gif


Nu. Aha... jamie.gif
abureala
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 02:14 PM) *
Bineinteles ca m-as fi inrolat. Si ma gandesc sa ma inrolez si acum, de ce sa imi fie rusine? Poate tie ti-e rusine , si mai precis urasti Miscarea Legionara, fiindca e o miscare crestina, de altfel destul de normal sa urasti ceea ce nu intelegi.
Cu asta cred ca ai spus suficient si de-acum e clar pentru toata lumea (bine, poate mai putin pentru Rehael) cu cine stam de vorba...
Ai spus asa:

1. ateii sunt orbi
2. pentru ca sunt orbi, nu pot vedea prapastia
3. daca nu pot vedea prapastia, nici nu pot sa creada ca este acolo o prapastie
4. pentru ca nu pot sa creada ca este o prapastie, se indreapta spre ea
5. din acelasi motiv (nu pot sa creada ca este o prapastie) nici nu pot fi opriti

Mie mi se pare foarte logic ce ai scris. Nu vad nimic ilogic aici. Daca pornesti de la premizele initiale, rationamentul este corect.


Nici nu ma astept la stima ta, nu am asteptat-o niciodata de la voi. Voi nu aveti respect pentru nimic, nici fatza de Dumnezeu, dar fatza de Miscarea Legionara.
Ce rusine e sa fii legionar? Sa fii legionar, inseamna sa fii crestin, iar pentru tine si restul nemernicilor de pe aici, asta e o rusine in mod sigur. legionar a fost si Emil Cioran, Pentru Tutea, Mircea Elide, Noica, Nae Ionescu, normal ca e o rusine sa vorbesti despre ei. Toata crema nostra intelectuala interbelica a fost legionara, iar acum cand Dan Puric a preluat cuvant cu cuvant discursurile lui Petre Tutea, a scris o carte care a inregistrat tiraj maxim. Concluzia?
De fapt tu ai cunostinte despre politica la fel ca si despre religie. Adica pana la genunchiul broastei, insa oracai in gura mare cat esti de destept, poate os ate creada si pe tine cineva vreodata...

Nu e vorba de logica in ceea ce am spus ci de adevarul asa cum este. Mergi inainte si ia-l si pe muci in fasole sa faceti un salt. E cel mai bine pentru toata lumea.

ps. Ce pot sa ma astept de la un om care regreta ca si-a botezat copilul. Asta spune tot.
abis
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 12:36 PM) *
Voi nu aveti respect pentru nimic, nici fatza de Dumnezeu, dar fatza de Miscarea Legionara.
Ce rusine e sa fii legionar? Sa fii legionar, inseamna sa fii crestin...

Iar asta nu este deloc incompatibil cu asasinarea inamicilor politici ori religiosi, cu rebeliunea legionara, cu furtul sau vandalizarea proprietatilor evreiesti... Hai, acum daca tot ai inceput, spune totul!

Ia zi, ti-ar placea putina "actiune", nu? devil.gif
abureala
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 02:54 PM) *
Iar asta nu este deloc incompatibil cu asasinarea inamicilor politici ori religiosi, cu rebeliunea legionara, cu furtul sau vandalizarea proprietatilor evreiesti... Hai, acum daca tot ai inceput, spune totul!

Ia zi, ti-ar placea putina "actiune", nu? devil.gif


Ba mai mult politica stii ca si istorie. Adica tot nimic. Mai ai sa imi spui banditule si sa ma bagi la Pitesti , la reeducare, sa imi scoti "rebeliunile" din cap. Care asasinarea liderilor religiosi? Asta de unde ai mai scos-o? Daca vrei sa discutam de furt si vandalizare mai bine sa discutam de furtul facut de regimul ILEGAL comunist, asta e adevarul furt. Dar comunistii ti-au placut, erau atei ca si tine, am uitat.
Spune si adevarul ca Horia Sima, conform ultimelor documente a fost agent al sigurantei infiltrat, el fiind incepatorul asasinatelor politice. Miscarea legionara a lui Corneliu Zelea Codreanu a fost denigrata prin infiltarea dezinformatorilor. Nu o puteau controla si au denigrat-o in final. Asasinarea lui Iorga s-a facut dupa asasinarea lui CZC. Pana la asisarea lui CZC totul a fost asa cum trebuie. Nu o spun eu, o spun altii mai luminati. In timpul guvernarii legionare s-a infintat teatrul evreesc, asa ca lasa goangele cu antisemitismul.

Mi-ar place putina actiune. Sa scapam de toata actuala clasa politica. Cred ca e singura solutie. Insa in mod sigur sunt cei care i-ai votat deci nu poti fi de acord.
abureala
QUOTE(Rehael @ 19 Jan 2011, 02:09 PM) *
Daca esti ignorant si permanent in confuzie, bineinteles ca asa o sa crezi ca e. La tine de fapt problema e alta: ipocrizia pornita din ura fata de adevar ... Te prefaci ca nu intelegi despre ce este vorba, desi s-a mai explicat. Dar ai atata rautate incat invariabil ai sa te prefaci ca ai uitat si o sa reiei problema iar si iar din acelasi punct... dry.gif


Intelege ce ii convine mai precis. Si cand ceva nu se muleaza pe tiparul militinesc din gandire, il respinge cu :

1. 1,2,3,4
2. Da-mi o dovada filmata pe care apoi sa iti spun ca o pot realiza si eu.
3. Esti intolerant si vrei sa ne omori.
4. Daca nu respecta adevarul stiintific nu exista.
5. Intrebarile care nu stiu sa raspund le ascund sub altele.

Concluzia?

Ateul are intotdeauna , fiindca asa se spune la televizor ( el fiind cel mai bun telespectator).

abis
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 01:21 PM) *
Care asasinarea liderilor religiosi?

Mai citeste odata, probabil ca din cauza vitezei (ori a surescitarii) ai citit gresit un cuvant. smile.gif
QUOTE
comunistii ti-au placut, erau atei ca si tine

Comunistii au sustinut din toata puterea BOR, iar sprijinul a fost reciproc.



QUOTE
Pana la asisarea lui CZC totul a fost asa cum trebuie

Inclusiv asasinarea unui premier este "asa cum trebuie", nu?

QUOTE
In timpul guvernarii legionare s-a infintat teatrul evreesc

Hai sa vedem ce a insemnat guvernarea voastra:

În timpul coguvernării legionare de patru luni, corupţia a devenit oficială, legea facultativă, iar drepturile omului, precum şi siguranţa persoanei, a libertăţii de exprimare, a exercitării profesiei şi a proprietatăţii au fost lăsate la bunul plac al forţelor paramilitare legionare .

Deşi România îşi avea teritoriul ciuntit şi în ţară existau un milion şi jumătate de refugiaţi, cărora trebuia să li se asigure cele necesare traiului, iar la începutul lunii noiembrie se produsese un cutremur de pământ devastator, economia a prosperat într-un anumit fel: în numai trei luni, bugetul deficitar a devenit excedentar prin jefuirea sistematică a averilor evreieşti. Multe miliarde de lei–aur au intrat atât în vistieria ţării, cât şi în buzunare legionare.

Situaţia evreilor în statul naţional-legionar

Legionarii susţineau că au limitat legile antievreieşti impuse de guvernul Goga. În realitate, grupuri de legionari au atacat, devastat şi distrus cartiere evreieşti (Dudeşti-Văcăreşti la Bucureşti, Podul Roşu la Iaşi, etc.), au devastat şi incendiat sinagogi, au încarcerat, torturat şi ucis evrei nevinovaţi la sedii ale mişcării etc... Eliminaţi din teatre, şcoli, licee, universităţi, laboratoare, spitale, redacţii de ziare şi alte locuri de muncă şi de creaţie, în pofida atmosferei de teroare antisemită instituţionalizată, evreii şi-au creat propriile instituţii şi locuri de muncă, de studii şi de exprimare: şcoli, licee, instituţii de ajutor reciproc, «Teatrul Baraşeum», actualmente «Teatrul Evreiesc de Stat» (deci nu l-au infiintat legionarii!)). Între octombrie şi decembrie 1940 au emigrat spre Palestina peste trei mii de evrei, dintre care numai puţini au ajuns la destinaţie (vezi scufundarea navelor Struma şi Mefkure, supraîncărcate cu emigranţi evrei).

Pogromul de la Bucureşti

Ministrul legionar Iaşinschi a ordonat incendierea cartierelor evreieşti (când un fruntaş legionar a încercat să anuleze ordinul, ca să nu producă un incendiu general al oraşului, Iasinschi i-a ripostat: „este prea târziu, incendiatorii au ieşit la drum”). În timpul incendiului, legionarii au început jaful cartierelor, instituţiilor de cultură şi sinagogilor. Propaganda legionară relata cititorilor că evreii s-ar fi revoltat şi că armata ar fi primit ordine de la „jidoviţi”[12]. Printre cei care i-au atacat pe evrei, împreună cu ceilalţi legionarii, au fost jandarmi legionari, personalul perfecturii de poliţie din Bucureşti, organizaţiile de muncitori legionari şi organizaţia studenţească legionară.

Templele şi sinagogile evreieşti au fost vandalizate şi incendiate, unele vechi de secole. La Templul Coral şi la sinagoga Bet Midraş, legionarii au ajuns în timpul rugăciunii de seară. Au oprit rugăciunea, i-au luat pe evrei şi i-au torturat, apoi i-au asasinat în pădurea Jilava. Legionarii s-au întors la templul Coral cu un camion şi au început să încarce mobile. Au spart casa de fier şi au furat conţinutul, apoi au incendiat lăcaşul. Sinagoga de pe strada Atena şi sinagoga Bet El au fost distruse cu topoare, ciocane şi răngi de fier. O ceată de legionari au transformat sinagoga Cizmarilor într-un centru de tortură. La Sinagoga Mare au lucrat două echipe; prima echipă a intrat cu revolvere, au jefuit enoriaşii evrei prezenţi şi i-au bătut până a venit a doua echipă care i-a schimbat pe schingiuitori

La 21 ianuarie un grup de legionari condus de preotul Brigadeu s-a baricadat în cea mai frumoasă sinagogă din România, sinagoga sefardă Cahal Grande, şi a aşteptat armata, care n-a venit. Legionarii au jefuit şi devastat templul în care erau opere de artă evreiască dintre cele mai frumoase din Europa. Cărţile de religie, biblioteca antică şi sulurile de Tora au fost adunate în centrul templului şi li s-a dat foc.

Mai târziu, în seara zilei de 22 ianuarie, legionarii au adus o cisternă de benzină cu care au dat foc clădirii. Ei au oprit pompierii, nepermiţându-le să stingă focul. Anchetatorul militar Vlădescu a povestit ce a văzut cu ochii lui: „Templul ardea ca o torţă imensă în centrul capitalei şi de jur împrejur dansau legionarii un dans diabolic cântând imnul lor şi împingeau în foc cu picioarele cizmuite trei evreice nenorocite, dezbrăcate complet, care urlau de durere”.

90 de evrei, dintre cei torturaţi în centrele legionare de tortură, au fost încărcaţi în camioane, duşi în pădurea Jilava, dezbrăcaţi şi împuşcaţi în cap. A doua zi, unii legionari s-au întors la faţa locului pentru a aduna îmbrăcămintea celor ucişi şi lucrările dentare de aur


QUOTE
Mi-ar place putina actiune

Sunt convins... devil.gif
abureala
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 03:52 PM) *
Mai citeste odata, probabil ca din cauza vitezei (ori a surescitarii) ai citit gresit un cuvant. smile.gif

Comunistii au sustinut din toata puterea BOR, iar sprijinul a fost reciproc.

Inclusiv asasinarea unui premier este "asa cum trebuie", nu?
Hai sa vedem ce a insemnat guvernarea voastra:

În timpul coguvernării legionare de patru luni, corupţia a devenit oficială, legea facultativă, iar drepturile omului, precum şi siguranţa persoanei, a libertăţii de exprimare, a exercitării profesiei şi a proprietatăţii au fost lăsate la bunul plac al forţelor paramilitare legionare .

Deşi România îşi avea teritoriul ciuntit şi în ţară existau un milion şi jumătate de refugiaţi, cărora trebuia să li se asigure cele necesare traiului, iar la începutul lunii noiembrie se produsese un cutremur de pământ devastator, economia a prosperat într-un anumit fel: în numai trei luni, bugetul deficitar a devenit excedentar prin jefuirea sistematică a averilor evreieşti. Multe miliarde de lei–aur au intrat atât în vistieria ţării, cât şi în buzunare legionare.

Situaţia evreilor în statul naţional-legionar

Legionarii susţineau că au limitat legile antievreieşti impuse de guvernul Goga. În realitate, grupuri de legionari au atacat, devastat şi distrus cartiere evreieşti (Dudeşti-Văcăreşti la Bucureşti, Podul Roşu la Iaşi, etc.), au devastat şi incendiat sinagogi, au încarcerat, torturat şi ucis evrei nevinovaţi la sedii ale mişcării etc... Eliminaţi din teatre, şcoli, licee, universităţi, laboratoare, spitale, redacţii de ziare şi alte locuri de muncă şi de creaţie, în pofida atmosferei de teroare antisemită instituţionalizată, evreii şi-au creat propriile instituţii şi locuri de muncă, de studii şi de exprimare: şcoli, licee, instituţii de ajutor reciproc, «Teatrul Baraşeum», actualmente «Teatrul Evreiesc de Stat» (deci nu l-au infiintat legionarii!)). Între octombrie şi decembrie 1940 au emigrat spre Palestina peste trei mii de evrei, dintre care numai puţini au ajuns la destinaţie (vezi scufundarea navelor Struma şi Mefkure, supraîncărcate cu emigranţi evrei).

Pogromul de la Bucureşti

Ministrul legionar Iaşinschi a ordonat incendierea cartierelor evreieşti (când un fruntaş legionar a încercat să anuleze ordinul, ca să nu producă un incendiu general al oraşului, Iasinschi i-a ripostat: „este prea târziu, incendiatorii au ieşit la drum”). În timpul incendiului, legionarii au început jaful cartierelor, instituţiilor de cultură şi sinagogilor. Propaganda legionară relata cititorilor că evreii s-ar fi revoltat şi că armata ar fi primit ordine de la „jidoviţi”[12]. Printre cei care i-au atacat pe evrei, împreună cu ceilalţi legionarii, au fost jandarmi legionari, personalul perfecturii de poliţie din Bucureşti, organizaţiile de muncitori legionari şi organizaţia studenţească legionară.

Templele şi sinagogile evreieşti au fost vandalizate şi incendiate, unele vechi de secole. La Templul Coral şi la sinagoga Bet Midraş, legionarii au ajuns în timpul rugăciunii de seară. Au oprit rugăciunea, i-au luat pe evrei şi i-au torturat, apoi i-au asasinat în pădurea Jilava. Legionarii s-au întors la templul Coral cu un camion şi au început să încarce mobile. Au spart casa de fier şi au furat conţinutul, apoi au incendiat lăcaşul. Sinagoga de pe strada Atena şi sinagoga Bet El au fost distruse cu topoare, ciocane şi răngi de fier. O ceată de legionari au transformat sinagoga Cizmarilor într-un centru de tortură. La Sinagoga Mare au lucrat două echipe; prima echipă a intrat cu revolvere, au jefuit enoriaşii evrei prezenţi şi i-au bătut până a venit a doua echipă care i-a schimbat pe schingiuitori

La 21 ianuarie un grup de legionari condus de preotul Brigadeu s-a baricadat în cea mai frumoasă sinagogă din România, sinagoga sefardă Cahal Grande, şi a aşteptat armata, care n-a venit. Legionarii au jefuit şi devastat templul în care erau opere de artă evreiască dintre cele mai frumoase din Europa. Cărţile de religie, biblioteca antică şi sulurile de Tora au fost adunate în centrul templului şi li s-a dat foc.

Mai târziu, în seara zilei de 22 ianuarie, legionarii au adus o cisternă de benzină cu care au dat foc clădirii. Ei au oprit pompierii, nepermiţându-le să stingă focul. Anchetatorul militar Vlădescu a povestit ce a văzut cu ochii lui: „Templul ardea ca o torţă imensă în centrul capitalei şi de jur împrejur dansau legionarii un dans diabolic cântând imnul lor şi împingeau în foc cu picioarele cizmuite trei evreice nenorocite, dezbrăcate complet, care urlau de durere”.

90 de evrei, dintre cei torturaţi în centrele legionare de tortură, au fost încărcaţi în camioane, duşi în pădurea Jilava, dezbrăcaţi şi împuşcaţi în cap. A doua zi, unii legionari s-au întors la faţa locului pentru a aduna îmbrăcămintea celor ucişi şi lucrările dentare de aur

Sunt convins... devil.gif


Comunistii au sustinut cu toata puterea. De unde ai mai scos-o tata? Din imaginatia ta bolnava? Ai uitat cati preoti au fost inchisori? Aia nu se pun? De desfiintarea manastirilor ai auzit? De scoaterea icoanelor din scoli? Arati o pancarta si gata dezinformarea , e deja facuta. Voiam mai demult sa spun insa acum chiar m-am enervat. Ori esti dobitoc , ori te prefaci. Care este adevarul? Zi, esti bou si ai nimerit pe internet sau vii aici si dezinformezi ca esti platit? Lamureste-am odata. Ca a sprijinit regimul comunist biserica, asta e cea mai ordinara chestie care am auzit-o vreodata. Esti abject pana in maduva oaselor daca poti sa spui asa, ori esti un dobitoc de necuprins in cuvinte.

Care pogrom al evreilor ? De unde scoti tampeniile astea? Ca groapa comuna de la Iasi, cand acei evrei au fost ucisi ca tradatori de razboi, si pe toate agentiile de stiri apare ca pogromul de la Iasi? Au fost tradatori de razboi, nu pogrom.
De ce au fost legionarii in lagarele germane si au fost eliberati dupa razboi? De ce tribunalul de Nurnberg nu a condamant Miscarea Legionara ca antisemita? Le era frica de Romania, probabil.
Esti un idiot in tot ceea ce spui. Politica, religie, istorie. Exista o singura explicatie pentru tot ceea ce spui. Ori esti dobitoc fara pereche, ori esti platit sa versi nemernicii aici. In ambele cazuri, nu ai nici o scuza. Astea sunt ultimele mele cuvinte catre un dobitoc fara seaman ca tine. Asa va va rog sa nu stergeti.

turbo trabant
ce tare e mesajul asta din susul paginii, cred ca e ceva spam

"Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum."

laugh.gif

abis
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 02:26 PM) *
Comunistii au sustinut cu toata puterea. De unde ai mai scos-o tata?

Pai hai sa vedem ce spun arhivele SRI... Trecerea greco-catolicilor la ortodoxie s-a facut fortat, cu interventia brutala a politiei politice. Acest act a fost unul de natura pur politica, dictat de la Moscova, infaptuit cu colaborarea noilor autoritati comuniste si a noilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, poti contesta?

Toti ierarhii greco-catolici erau urmariti inca din 1946, aveau fise personale biografice foarte exacte si erau urmariti pas cu pas, la toate intalnirile, pentru atitudinea lor ferma impotriva comunismului. Si erau santajati pentru a trece la ortodoxie

Intr-o nota informativa ("semnalare speciala", tinuta la "strict secret", din 23 februarie 1948) iese la suprafata un fapt exceptional: in ianuarie 1948 episcopul Iuliu Hossu, care a citit la Alba Iulia actul Marii Uniri din 1918, a fost chemat la Bucuresti si i s-a propus functia de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane daca va accepta sa treaca la ortodoxie, "insa el a refuzat cu indignare".

In acelasi document se specifica: "In vara anului 1947, episcopul Hossu a adunat la Cluj pe preotii greco-catolici (circa 550-600) pentru exercitii spirituale si cu acest prilej i-a pregatit pentru martiriu, spunandu-le ca Biserica Greco-Catolica va fi prigonita; iar preotii trebuie s-o apere de ortodoxism, ei insisi fiind fortati sa treaca la ortodoxism. I-a indemnat la rezistenta, sfatuindu-i sa nu faca politica regimului".

Emil Juga, canonic al Episcopiei Greco-Catolice din Cluj, a acceptat - insa - in 21 martie sa colaboreze cu Securitatea si comunismul, conform unei alte note, obtinand promisiunea ca va fi numit episcop, in schimbul delatiunilor sale.

O scurta nota informativa din aceleasi arhive ale SRI confirma ca asa-zisul "Congres pentru unificarea greco-catolicilor cu biserica ortodoxa", tinut la 1 octombrie 1948, in sala festiva a liceului "Gheorghe Baritiu" din Cluj, n-a fost decat o manifestare tipic comunista, pusa la cale de Securitatea stalinizata, in colaborare cu cozile de topor din Romania acelor ani.

Prezidiul a fost format din protopopul Belascu Traian, in calitate de presedinte, preotii Bramboiu Aurel, secretar, Moldovan, din Oradea, si Nemes, din Alba Iulia, membri. Acestia au fost greco-catolicii pe care Securitatea a reusit sa-i corupa cu diverse promisiuni pentru a trece la ortodoxie. Conform celor spuse de Belascu, "abia datorita conditiilor favorabile create de guvernul democrat de la carma tarii" se poate face unirea cu ortodocsii. Preotul Moldovan a justificat absenta episcopilor greco-catolici, care ar fi supusi unei puteri dinafara tarii, unirea facandu-se "in mod foarte democratic, sub presiunea masei, de jos in sus". In incheiere, preotul Bramboiu Aurel a omagiat URSS si pe Generalisimul Stalin, dand citire proiectului de proclamatie si motiunii de incheiere a congresului, dupa care a urmat o masa solemna la Cercul Militar Cluj.

In 2 octombrie, ora 3.30 dimineata, delegatia congresului a plecat spre Bucuresti, pentru a se prezenta Patriarhului Justinian. La ora 15, in 2 octombrie, Justinian Marina le-a organizat colaborationistilor o primire solemna si o receptie in marea sala a Sfantului Sinod.

Ce-a urmat, pentru episcopii si preotii care nu au acceptat trecerea la ortodoxie, se stie: inchisorile, torturile, domiciliul fortat, prigoana, moartea.

O groază de linkuri aici

QUOTE
Ai uitat cati preoti au fost inchisori?

Au fost in inchisori multi militari. Asta inseamna ca erau comunistii contra armatei?
Au fost in inchisori multi studenti si elevi. Asta inseamna ca erau comunistii contra invatamantului?
Au fost in inchisori multi membri de partid, unii au fost chiar ucisi (Patrascanu, de pilda). Asta inseamna ca erau comunistii contra partidului comunist?!

Au fost inchisi opozantii politici indiferent de confesiunea lor religioasa: ortodocsi, catolici, atei, evrei, musulmani. Insa Biserica Ortodoxa a fost sprijinita masiv, iar BOR a colaborat activ cu regimul politic.

Deşi torţionarii au folosit slăbiciunile oamenilor împotriva lor atunci când se putea (credinţa în cazul deţinuţilor), ceea ce s-a persecutat în mod oficial nu a fost religia ci disidenţa politica. De-asta istoricii îi numesc deţinuţi politici.

Parintii mei, in vremea comunismului, nu au avut nicio problema daca s-au casatorit religios, m-au botezat la biserica, mama purta o cruce la gat, aveam icoane si candela in casa, aveam si biblie, preotul venea cu Botezul la cersit, gaseam de paste vopsea de oua in comertul socialist, ai mei mergeau de inviere la biserica samd. Ai chiar tupeu sa afirmi ca in comunism credinta ar fi fost persecutata!

QUOTE
Care pogrom al evreilor ?

Pogromul de la Bucuresti - despre el ti-am vorbit. Citeste tot articolul.

Sau vrei sa vorbim despre masacrele de la Jilava ori de la Abator?

QUOTE
Astea sunt ultimele mele cuvinte catre un dobitoc fara seaman ca tine

Si? Urmeaza glontul, sau cum?
abis
O stire recenta:

Cleric rus: Femeile care poarta fuste scurte nu ar trebui sa fie surprinse daca sunt violate

Un important cleric al Bisericii Ortodoxe Ruse, seful departamentului pentru relatii dintre societate si biserica, s-a plans ca femeile din Rusia se imbraca provocator si a sugerat ca este nevoie de un cod de imbracaminte la nivel national, pentru ca ambele sexe sa poarte tinute mai conservatoare, relateaza Daily Telegraph.

"Daca o femeie poarta o fusta mini, este provocator. Daca a si baut in acelasi timp este si mai provocatoare, iar daca ea insasi cauta in mod activ sa aiba contact cu oameni si apoi este surprinsa cand acel contact se termina cu un viol, greseste," a spus Vsevolod Chaplin.

Potrivit acestuia, problema este ca unele femei din Rusia confunda strada cu un club de striptease si se imbraca precum prostituatele.

"O femeie care este imbracata sumar sau machiata precum un clovn nu va gasi cu siguranta un barbat drept partener de viata cu putin bun simt sau respect de sine," a declarat clericul.

Peste 700 de aparatori ai drepturilor femeilor au semnat o petitie adresata Patriarhului Kirill, solicitand denuntarea declaratiilor lui Chaplin, pe care le considera "discriminatorii si jignitoare".

In aceeasi petitie, semnatarii se plang de afirmatiile unui alt cleric, ce a propus ca femeile care avorteaza sa fie inchise timp de 8 ani si care a afirmat ca barbatii sunt cu 25% mai inteligenti decat femeile.

Chaplin a afirmat ca este multumit de faptul ca a starnit o dezbatere publica. El a criticat si barbatii care poarta pantaloni scurti sau tricouri.

"Ar fi bine sa facem un cod de imbracaminte pentru toti rusii. Credeti ca este o utopie? Nu este. Oamenii vor fi nevoiti sa se obisnuiasca in curand," a declarat el.


Un preot ortodox, nu musulman!
March
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 03:52 PM) *
Comunistii au sustinut din toata puterea BOR, iar sprijinul a fost reciproc.

Abureala ti-a intocmit mai sus o fisa personala care nici macar unui ateu nu ii face cinste ! hh.gif
abis
Invectivele lui ma bucura foarte tare - invectivele oricui, intr-o disputa, sunt un semn ca respectivul a ramas fara argumente rationale si tot ce poate este sa atace persoana, nu argumentele interlocutorului.

O astfel de reactie este o confirmare a faptului ca am dreptate. thumb_yello.gif
Cucu Mucu
QUOTE(abureala @ 19 Jan 2011, 12:36 PM) *
iar acum cand Dan Puric a preluat cuvant cu cuvant discursurile lui Petre Tutea, a scris o carte care a inregistrat tiraj maxim. Concluzia?


Concluzia e asta: cat timp Puric are sala plina, Romania va fi la stadiul de stat bananier... aa, stai ca voi nu credeti in evolutie,deci va ramane la stadiul de stat-mocirla, acolo de unde proveniti voi. devil.gif

Abureala, ia o gura de aer, nene, ca te aprinzi prea tare. Si zi, cum ai mai taia tu capetele necredinciosilor! rofl.gif Cum le-ai smulge tu ochii din cap satanelor! rofl.gif Cum le-ai zdrobi tu oasele pe cruce netrebnicilor! rofl.gif Cum le-ai viola tu femeile si copiii! Ca doar asta e misiunea ta, data de zeul tau! Medicamenteeeeeeeeee!
gypsyhart
QUOTE(abis @ 19 Jan 2011, 03:56 PM) *
Invectivele lui ma bucura foarte tare - invectivele oricui, intr-o disputa, sunt un semn ca respectivul a ramas fara argumente rationale si tot ce poate este sa atace persoana, nu argumentele interlocutorului.

O astfel de reactie este o confirmare a faptului ca am dreptate. thumb_yello.gif

Hmm....si la ce iti foloseste asta?
abis
La ce iti foloseste cand castigi o partida de sah?
Rovaniemi
Cînd vorbiți despre mișcarea legionară, trebuie foarte clar să precizați la care din ele vă referiți: aia de pînă în 36-37, sau aia de după 38. Căci sînt foarte diferite, ca de la cer la pămînt. Și n-o spun eu, ci istoricii.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.