Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ateii?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80
abis
QUOTE(IoanV @ 16 Dec 2008, 08:25 PM) *
daca omul care ingenuncheaza din dragoste nu din sila nu se simte umilit, care e problema ta?

Eu n-am spus ca am vreo problema. Nedumerirea nu-i neaparat o problema. Pur si simplu nu inteleg cum un tata iubitor isi poate privi odrasla umilindu-se in fata lui. Ba sa se mai si bucure...
QUOTE
Cu toate "umilirile" crezi ca scapi de mindrie? Eu zic ca nu

Deci mai sunt si inutile... Pe langa faptul ca nu mi-e clar de ce mandria ar fi un lucru rau, daca este intemeiata.
QUOTE
Chiar daca nu sunt foarte sigur ca anumite intimplari au avut loc intr-un fel sau altul, invatatura si ceea ce se cistiga prin ea sunt foarte importante pt. mine.

Bine macar ca recunosti ca nu esti foarte sigur de acele intamplari. Este un pas inainte si te felicit pentru el.
QUOTE
Sunt si astfel de probe, vindecari, profetii, etc. dar la toate le gasesti cusur

Daca n-ar avea cusur, n-as avea ce sa gasesc.
smile.gif
QUOTE
Vrei sa pleci de la indubitabilul manifestarii divine in istorie, dar nu cred ca acesta ar fi startul bun ca sa gasesti divinitatea

Exact, de la asta vreau sa plec. Asta vreau sa cercetez. Ce voi gasi, vedem pe parcurs. Daca nu-i un "start bun" inseamna ca poate nu-i nimic de gasit.
QUOTE
Ideea este ca nu trebuie obligatoriu sa ii convingem pe altii ca sa fim noi impacati.

Spune-le asta misionarilor si predicatorilor. smile.gif
QUOTE
Ce fac eu este sa apar religia pe un topic din Universul Credintei

Topicul asta a pornit de la intrebarea "ce este ateismul?". Pe topicul asta am argumentat ca ateismul este "lipsa religiei", nu conceptia ca "nu exista zei". Daca aperi religia aici, esti off-topic. laugh.gif
Iar daca intelegi sa o aperi repetand aceleasi non-argumente, nu vei obtine nimic...
QUOTE
filozofia este totusi o cautare de intelepciune, si a si gasit ceva... De ce sa o ignoram?

Intreaba-l pe amicul Abureala ce-i aia filosofie si de ce trebuie ignorata, o sa ai o surpriza. smile.gif
Filosofia nu a gasit ca exista D-zeu.
QUOTE
Angoasa mortii mi-a schimbat viata

Angoasa este un factor de care-i bine sa te debarasezi, cand pornesti la cercetare. Altfel risti ca rezultatele sa fie afectate de acea angoasa, si prin urmare sa fie deformate.
abis
QUOTE(ioana1 @ 16 Dec 2008, 09:29 PM) *
Cum poti spune Blakut ca e vina tatalui,care si-a avertizat fiul neascultator????

"Tatal" ala a facut si masina, si soseaua, si trecerea de pietoni. In plus, are curioasa capacitate de a fi stiut, inca dinainte de a le face pe toate, si ce va spune fiul, si pe unde va traversa, si cate masini si cu ce viteza vor trece etc.
ioana1
QUOTE(abis @ 16 Dec 2008, 09:46 PM) *
"Tatal" ala a facut si masina, si soseaua, si trecerea de pietoni.


"Tatal" n-a facut nici masina nici soseaua,nici trecerea de pietoni,omul le-a facut pe toate,unchii mai destepti ai tatalui actual si stra-stra-strabunicii fiului. thumb_yello.gif ca nu se puteau abtine de la atata cunoastere. rolleyes.gif
IoanV
QUOTE(abis)
Angoasa este un factor de care-i bine sa te debarasezi, cand pornesti la cercetare. Altfel risti ca rezultatele sa fie afectate de acea angoasa, si prin urmare sa fie deformate.
De unde atita atotstiinta? Heidegger zice ca nu, dimportiva e chiar cel mai bun punct de plecare pt intilnirea cu fiinta (Dasein autentic..), iar eu il cred pe el...
QUOTE
Pe topicul asta am argumentat ca ateismul este "lipsa religiei", nu conceptia ca "nu exista zei". Daca aperi religia aici, esti off-topic.
Ok, poate ca ar fi bine sa ma retrag... Oricum bateam pasul pe loc...
abis
QUOTE(IoanV @ 16 Dec 2008, 10:17 PM) *
Heidegger zice ca nu

Mda, Appeal to Authority...
QUOTE
e chiar cel mai bun punct de plecare pt intilnirea cu fiinta

Eu te intreb despre intamplari istorice, tu ii dai inainte cu fiinta... yeahrite.gif
Blakut
QUOTE
Hai sa-ti fac o paralela. Un tata ii spune fiului sau sa fie atent cand traverseaza strada.Fiul,sigur pe el ,convins ca nu se poate intampla nimic rau ,(ce? daca beau un pahar de monopol ii musai sa infig toporul in coafura mamei? ei!!! nu-i obligatoriu!),nu se asigura si trece strada.Nu se intampla nimic ,ajunge acasa nevatamat.

-Ai vazut,tata? nu-i neaparat sa ma asigur,se poate si fara asigurare. jamie.gif

A doua oara la fel, a treia oara,......o data insa, o singura data s-a intamplat sa treaca masina si fiul din nou, sigur pe el nu s-a asigurat,insa l-a costat viata. Cum poti spune Blakut ca e vina tatalui,care si-a avertizat fiul neascultator????

Pai simplu. Eu daca mi-as avertiza copilul sa nu treaca strada decat pe la trecere, iar el nu m-ar asculta o data si ar trece aiurea strada si o masina ar fi gata sa-l calce, iar eu as fi pe strada, langa el, l-as da la o parte din calea masinii si nu l-as lasa in voia sortii, ca apoi sa pot zice: vezi ce se intampla cand nu am asculti. Un tata adevarat intervine ca sa isi salveze copilul din pericol. Nu il vad pe Dumnezeu sa salveze copii de la accidente.
IoanV
QUOTE(Blakut)
Nu il vad pe Dumnezeu sa salveze copii de la accidente.
Acuma nici eu nu il vad pe Dumnezeu dadaca, bodyguard, salvamar, pompier, etc.

QUOTE(abis)
Eu te intreb despre intamplari istorice, tu ii dai inainte cu fiinta...
Pai normal ca ma intereseaza mai mult fiinta, iar la problema istorica ti-am raspuns... Cita vreme nu am destule date despre ceva ca sa fie demonstrat fara indoiala prefer sa las lucrul acela in stand by. Iar daca prin fiinta mea si exercitii asupra sinelui pot sa acced la dimensiuni ale fiintei inaccesibile in mod normal, atunci e firesc sa fiu interesat de acestea si sa fac ceva...
QUOTE
Deci mai sunt si inutile... Pe langa faptul ca nu mi-e clar de ce mandria ar fi un lucru rau, daca este intemeiata.
Nu am vrut sa spun ca nu scapi deloc, ca ar fi inutile, doar ca e foarte greu de trect de ea. Si da, mindria este rea pt. ca e cea care blocheaza cresterea si iti ofera motivele sa stai pe loc. Pe de alta parte si cind esti mindru esti astfel de obicei cu lucruri pe care le mostenesti genetic.... Caci cel putin din perspectiva pe care o tot sustineti, a determinarii, etc. omul nu ar avea motive sa fie mindru, daca lucrurile curg de la sine... Oricum ar fi, cind nu se confunda cu respectul de sine, mindria nu e ceva bun nici in relatiile cu ceilalti...
QUOTE
Mda, Appeal to Authority...
Ia-o cum vrei, dar orice crestere se bazeaza pe rezultatele obtinute de antemergatori... Cine le redescopera pe toate?
ioana1
QUOTE(Blakut @ 17 Dec 2008, 09:02 AM) *
Pai simplu. Eu daca mi-as avertiza copilul sa nu treaca strada decat pe la trecere, iar el nu m-ar asculta o data si ar trece aiurea strada ................


nu daca!Esti parinte? marea majoritate a gandurilor unui parinte se indreapta inspre copiii sai,tot ce tine de partea mentala,sufleteasca ,fizica,spirituala, materiala a lucrurilor.nu esti pasiv,ca inainte de a avea copii,purtandu-ti doar tine de grija.

sa nu deviem!

si cu a doua faza,decat,strada nu o poti traversa doar pe la trecere.poate nu este trecere de pietoni,sau e prea departe.poate e soseaua nationala,poate...atentie la neatentie!

eu imi stiu gandurile de parinte si preocuparea pentru baietii mei ,si cum spuneam, noi muritorii suntem" subtiri" in comparatie cu Cel de Sus.
abureala
QUOTE(abis @ 12 Dec 2008, 03:06 PM) *
Stii ce e interesant? Noi nici macar nu avem remarci batjocoritoare la adresa lui D-zeu. A spune ca nu am gasit pana acum motive sa cred in existenta lui nu este o batjocura, ci un adevar.

Nu pe D-zeu, ci pe tine te mai iau uneori in balon atunci cand exagerezi cu acuzatiile la adresa noastra.



Daca ai fi sincer cu adevarat ai spune adevarul. Nu este adevarat ca nu ai gasit, ci corect este ca DOAR AI CAUTAT DOVEZI CARE SA CERTIFICE INEXISTENTA LUI DUMNEZEU. E o mare diferenta. Si te-ai imbatat cu apa rece, fiindca asa zisele dovezi aduse nu dovedesc nimic. Insa ai facut cum este sufletul tau , fiindca altceva nu poti face, caci nu exista om care sa biruie demonul. Asa ca nici ca vei fi tu primul.

Pe mine chiar daca m-ai jignit , am uitat deja. Insa pe Dumnezeu l-ai mascarit constant si fara nici o rusine. Si nu te amagi, tu sau ceilalalti care stai si radeti de cele Sfinte, ca niste nebuni pe aici, ca daca Dumnezeu va lasa sa Il batjocoriti, sa nu credeti ca va veni si ziua in care IL veti intalni in fatza. Si atunci o sa mai radeti, dupa cate mascari i-ati tras?
Va fi vai de voi. Nici nu vreau sa vad acea zi.
abureala
QUOTE(abis @ 16 Dec 2008, 04:38 PM) *
Ca trebuie sa se injoseasca deliberat, si in acelasi timp sa-l ridice in slavi pe D-zeu. Nu as vrea sa-l vad in genunchi in fata mea, umilindu-se, punandu-si toate sperantele in mine, preamarindu-ma cu tot felul de epitete.


Normal Demone, e o rusine pentru tine a-L preamari pe Dumnezeu. Tu care dintru inceput esti parintele nemerniciilor cum sa suporti a vedea faptele cele de cuvinta? Te doare sufletul , demone. Chiar rau.
abureala
QUOTE(abis @ 16 Dec 2008, 11:42 PM) *
Intreaba-l pe amicul Abureala ce-i aia filosofie si de ce trebuie ignorata, o sa ai o surpriza. smile.gif
Filosofia nu a gasit ca exista D-zeu.


Mai bine intreaba-l pe Gigi Becali si o sa fii lamurit ce este filosofia , nu pe mine.
Iti spun eu de ce trebuie ignorata. Am fost in grecia , patria primilor filosofi. Si nu am vazut nici un filosof, ci doar enorm de multe biserici. Vezi tu, dar fiindca tu nu vezi, grecii chiar si filosofi au inteles ca au gasit raspunsul la filosfeala lor si au construit biserici , nu si-au mai pierdut timpul cu prostii. Asa ca s-au lasat de meseria asta.
Ca sa nu mai vorbesc ca primi filosofi credeau in zei, si fiindca asa era obiceiul. Era ceva mai profund decat iti poti tu imagina.
Se zice ca filosofia studiaza aspecte ale realitatii. Iar realitatea este ceea ce exista independent de vointa individului.
Dumnezeu, demone, exista independent de parerea, vointa, antipatia, simpatia fiecarui de pe aici. Dumnezeu este o realitate.
Ca nu se vede cu ochiul liber si avion cu ochelari de soare ce catre toti blestematii, asta e alta poveste.

abis
QUOTE(IoanV @ 17 Dec 2008, 09:22 AM) *
Cita vreme nu am destule date despre ceva ca sa fie demonstrat fara indoiala prefer sa las lucrul acela in stand by

Si eu la fel fac. Pentru ca nu pot demonstra nici ca D-zeu exista, nici ca nu exista, nu fac afirmatii transante in aceasta privinta.
QUOTE
Ia-o cum vrei, dar orice crestere se bazeaza pe rezultatele obtinute de antemergatori... Cine le redescopera pe toate?

Nu este nici o problema sa folosesti rezultatele obtinute de altii, nu asta inseamna Appeal to Authority. Daca Heidegger spune ceva nu-i musai sa fie acceptat doar pentru ca-i spus de Heidegger. Senzatia mea este Heidegger este ca un medic care descrie simptomele unei afectiuni, iar tu esti ca bolnavul care spune "daca medicul a spus ca trebuie sa ma doara capul, atunci ma doare capul"
abureala
Un simplu link . O fantoma a prins un hot

Comentarii atee:
- Ba tu citesti libertatea, ala e ziar?
- Ala era nebun
- Era drogat si beat cand s-a dus la furat.
- Minciuna, alta fost povestea , acum au denaturat-o.

Aceasta este un aspect al realitatii care nu tine seama de parerea vostra despre el.

abis
QUOTE(abureala @ 17 Dec 2008, 11:32 AM) *
corect este ca DOAR AI CAUTAT DOVEZI CARE SA CERTIFICE INEXISTENTA LUI DUMNEZEU

Am cautat si de-astea. Si nici de-astea nu am gasit. smile.gif
QUOTE
chiar daca m-ai jignit , am uitat deja

Nu-mi aduc aminte sa te fi jignit, ci doar sa te fi ironizat cand ai sarit pe mine cu gura ca sunt diavol, criminal, comunist, animal, nebun, blestemat ori alte dulcegarii de genul asta. De ex. aici: esti parintele nemerniciilor rofl.gif
QUOTE
Va fi vai de voi. Nici nu vreau sa vad acea zi.

Stai linistit, n-ai s-o vezi.
QUOTE
Iti spun eu de ce trebuie ignorata.

Nu-mi spune mie, spune-i lui IoanV. Spre deosebire de tine, el apreciaza foarte mult filosofia. wink.gif
Spune-i lui ca a studia filosofia inseamna a pierde timpul cu prostii.
ioana1
Stop.

deja iar va luati la harta!nu asa se pune problema .vreau sa ma "ascultati" o clipa si pe urma discutam,dar lansez mesajul asta prima data.

1.am mai spus in repetate randuri ca un copil are o curiozitate (mare,de regula la ei),despre cum se inmultesc albinele.si pentru ca parintele nu prea stie cum sa ii explice ca e micut si nu intelege,il amana,il ia pe ocolite, etc.dar intrebarea persita in mintea copilului la nesfarsit,si cauta explicatii in stanga in dreapta,pana afla raspunsul

ceea ce vreau sa spun e faptul ca ,de ex.Abis, thumb_yello.gif ,cauta raspunsuri de cativa anisori,si nu le gaseste.si le cauta aici,pe "comunitatea credintei",ca le-ar putea cauta la "filosofie",dar nt!,alea nu-l multumesc.

ceea ce nu stie Abis,si nici nu asculta de ceea ce-i spune omu`,e faptul ca raspunsul e in sine insusi,trebuie doar sa dea jos ochelarii din avatar,ca sa-l vada. lupta crestinilor nu se duce cu guvernul si taxa auto(mi-o trebuit masina din germania,c-asa-i omu` nemultumit! cry.gif ),nici cu gardul vecinului,nici cu soacra,si cu seful la serviciu,ci cu sine insusi,cu el trebuie sa se lupte,sa se ia frumos de mana,sa se duca la oglinda,si ,obiectiv ,sa se priveasca si sa se analizeze.

si raportul sa si-l faca in functie de jumatate,copii,nepoti,colegi,vecini,straini,si sa vada cum ii iasa,daca are omenie si poate tine fruntea sus.ei,daca oamenilor, egalii nostri le facem mizerii,cat ii poti gresi Celui Sfant ?

deci,usurel cu mobila pe parchet!
abis
QUOTE(abureala @ 17 Dec 2008, 11:51 AM) *
Un simplu link . O fantoma a prins un hot

Comentarii atee:

Pai hai sa vedem si comentariile tale crestine referitoare la fantome.


QUOTE(ioana1)
iar va luati la harta!

Ti se pare. Doar Abureala e ceva mai agresiv decat este cazul, ca de obicei, insa nu i-am raspuns cu aceeasi violenta. smile.gif
Cucu Mucu
Fanatici ca abureala arunca in aer zgarie nori, distrugand tot ce filozofi religiosi ca Ioan incearca sa construiasca. Cam multe conflicte pt un singur zeu, nu credeti?
ioana1
QUOTE(Cucu Mucu @ 17 Dec 2008, 12:12 PM) *
Cam multe conflicte pt un singur zeu, nu credeti?


care e zeul aici? despre ce zeu vorbesti,ca am ramas in urma cu stirile?

si nu cred ca m-a luminat vreun ateu in ce crede el.adica, daca e "universul credintei" ,pai si daca e miscare de rotatie ,tot e ceva.

concluzia: lupta crestinului se da cu sine,e grea, e anevoioasa,dar nu esti singur,ai pe Cineva care e mereu cu tine,si care iti spune cum sa te ridici cand cazi,ai certitudinea ca dupa fiecare vale e si un deal,si stii care e valoarea premiului,pentru ce lupti.

deci,cei care aleg drumul acesta in viata,au nevoie de un ghid,si ghidul acesta e Cuvantul.acuma daca ia un chinez ghidul in mana, scris in romaneste,ce sa inteleaga? are nevoie de un roman,vorbitor de limba chineza,care sa ii spune pe unde s-o ia.

traducere din romana in romana: un om pacatos ,care se lasa de pacat si vrea sa duca o viata de crestin, STIE de ce nu intelege chinezul ghidul.crestinul a fost pacatos, a trecut si el pe acolo. dar pacatosul,....sa stea cumintel ,ca va invata si el chineza, daca isi deschide inima,si da jos ochelarii.

o veste buna: cred ca langa fiecare credincios ,este unul care crede si ii slujeste lui Dumnezeu,si asta il apara si-l binecuvinteaza si pe pacatos.Doamne ajuta!

Cucu Mucu
Dumnezeu!
ioana1
QUOTE(Cucu Mucu @ 17 Dec 2008, 12:25 PM) *
Dumnezeu!



o, sa nu confundam marfa cu ambalajul. zeitatile au fost nascociri ale mintilor omenesti. eu n-as mai repeta una ca asta nici in gand.
ioana1
2. atitudinea

eu, mama, stau in spatele copilului meu, pe cand acesta incearca sa traseze liniute. voi credeti ca daca ii trag doua abecedare in cap ,incepe sa scrie fraze?

trebuie sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci, la ce se merita sa raspunzi, la ce nu se merita, sa incerci sa faci omul sa priceapa ceea ce vrei sa spui, nu sa-l lasi in ceata de tot.nu stiu daca toate acuzele sunt luptele noastre, avem si noi greutati, slabiciuni,uneori pare o lupta cu morile de vant sa spui la nesfarsit un lucru si omu` sa nu priceapa.ori nu vrea, si face asta ca sa te tulbure(caz in care iau viteza),ori nu poate si atunci nu-i de competenta noastra. ochii ii deschide Iisus,cand ii chemat,si asta nu mai tine de noi.

noi, cu traducerea. thumb_yello.gif

Cucu Mucu
QUOTE(ioana1 @ 17 Dec 2008, 12:39 PM) *
o, sa nu confundam marfa cu ambalajul. zeitatile au fost nascociri ale mintilor omenesti. eu n-as mai repeta una ca asta nici in gand.


Pai si atunci, Dumnezeu ce este?
abis
El nu e zeu. Este Domnul Zeu. smile.gif
Blakut
QUOTE
- Ba tu citesti libertatea, ala e ziar?
- Ala era nebun
- Era drogat si beat cand s-a dus la furat.
- Minciuna, alta fost povestea , acum au denaturat-o.


Chestii mai plauzibile decat faptul ca o fantoma a oprit un hot.
QUOTE
o, sa nu confundam marfa cu ambalajul. zeitatile au fost nascociri ale mintilor omenesti. eu n-as mai repeta una ca asta nici in gand.

Adica la un moment dat in istorie a aparut Dumnezeu si a zis, gata, pana acum v-ati jucat, dar acum ascultati de mine. biggrin.gif Ma intreb cum i-a judecat pe cei care au murit inainte de aparitia crestinismului. Astia unde s-or fi dus?
QUOTE
sa nu credeti ca va veni si ziua in care IL veti intalni in fatza. Si atunci o sa mai radeti, dupa cate mascari i-ati tras?


Daca Dumnezeu ar exista si ar fi cea mai inteligenta fiinta in existenta, probabil ca ar rade impreuna cu mine, ca la un banc bun... se spune ca simtul umorului e direct proportional cu inteligenta.

actionmedia
QUOTE(abis @ 17 Dec 2008, 05:21 PM) *
El nu e zeu. Este Domnul Zeu. smile.gif

smile.gif cand eram mai mic si auzisem si eu despre zeii antici si despre planetele numite dupa ei (initial credeam ca zeii erau numiti dupa planete) Jupiter, Venus, Marte, etc. la un moment dat am observat particula "zeu" din "Dumne-zeu" si am facut automat niste corelatii. "Zeu" vine in mod evident de la zeu, de la ce altceva sa vina? Dar de la ce vine "dumne"? Si pentru ca ceilalti zei erau planete, m-am gandit ca si Dumne, trebuie sa fie numele unei planete. Prin urmare am tras eu concluzia ca numele de Dumnezeu vine de la planeta Dumne careia i s-a atasat sufixul zeu... rolleyes.gif
Interesant este ca mai tarziu am fost fascinat de cartile lui Frank Herbert despre Arakis, planeta desert, numita si Dune. Una din carti numindu-se chiar Imparatul-Zeu al Dunei (God-Emperor of Dune). Diferenta intre "Dune" si "Dumne" este mica, dar pana acuma nu am facut legatura intre cele doua experiente din viata mea. Nici nu este, dar asa ca fapt divers, suntem la universul credintei, ma joc si eu de-a misticismul...
Dar chiar, englezii spun simplu God, in traducere insemnand clar Zeu... e adevarat ma mai folosesc din cand in cand si termenul Lord sau Lord God.
Cucu Mucu
Pai chiar sunt curios, ca la ioana aud prima data negarea laturii de "zeu" a lui Yahwe din parte unui credincios. Ce-o fi, pana la urma si la coada?
abis
QUOTE(Blakut @ 17 Dec 2008, 05:38 PM) *
se spune ca simtul umorului e direct proportional cu inteligenta.

Cum poti sa-i spui una ca asta lui Abureala, care nu rade niciodata? El respecta ce spune Eclesiastul: Mai buna este intristarea decat rasul; caci prin intristarea fetei inima se face mai buna. laugh.gif
ioana1
QUOTE(Cucu Mucu @ 17 Dec 2008, 01:29 PM) *
Pai si atunci, Dumnezeu ce este?


am scris poezie ,mare parte din viata mea.am crezut ca tot ceea ce poate cuprinde ochiul si simti inima poate descrie cuvantul...

m-am inselat.am ajuns sa-L simt,sa-l vad,sa-L respir,si am ramas fara cuvinte.

m-a intrebat cineva de ce nu-mi folosesc talentul in a face pe altii sa -L vada si sa-L cunoasca in toata splendoarea Lui.am incercat,dar nu pot ,cuvintele imi par prea fade .am ramas in contemplare.

stiti cum sunt copiii cand sunt mici? ii iau parintii pe copii la serviciu(de regula tatii )pe la aeroport,pe locomotiva , pe la urgente in spitale sau chiar pe tractor, si copilul ramane impresionat si fascinat de meseria tatalui, si vede in el un erou, un model in viata,si se face "ca tata" cand va fi mare. Sa fim sfinti ,caci Tatal Nostru este.

mai spune cineva, scuze pentru ca nu imi amintesc,ce tata e acela care te osandeste la chinuri vesnice?


sunt niste domenii la care nu ma pricep.am urat fizica ,desi am terminat realul.ipoteza că există numai materie mi-a zbarlit parul pe ceafa,si era realmente neplauzibilă,deci nu m-a pasionat.notiunile de baza nu ma fac experta ,ca sa-mi dau cu parerea.

sper ca ti-ai facut o idee.



ioana1
QUOTE(Cucu Mucu @ 17 Dec 2008, 06:04 PM) *
Pai chiar sunt curios


usurel cu curiozitatea,ca a ucis pisica. thumb_yello.gif
actionmedia
Un lucru este usor de observat. Si anume ca si la credinciosi sunt atatea credinte cati adepti sunt. Fiecare are viziunea lui. Si asta in ciuda faptului ca exista o doctrina care ii uneste. Ceea ce imi este greu sa pricep este de ce ei (credinciosii) ii considera pe toti ateii la fel. Pe atei nu ii uneste nicio doctrina. Toti ateii au un singur punct in comun, nici un ateu nu crede ca exista zei (la categoria zei il includem si pe D-zeu, ca sa nu existe dubii). In rest sunt diferiti, au pareri diferite, atitudini diferite, etc.
abis
QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2008, 06:49 PM) *
Un lucru este usor de observat. Si anume ca si la credinciosi sunt atatea credinte cati adepti sunt.

Uita-te numai la IoanV, Abureala si Ioana1. Nici nu zici ca se inchina cu totii aceluiasi Dumnezeu!

Mi se pare interesant avertismentul Ioanei. Nu-i bine sa fi prea curios, sa cercetezi prea multe, ca cine stie ce descoperi si gata cu credinta. smile.gif
ioana1
QUOTE(abis @ 17 Dec 2008, 06:51 PM) *
Mi se pare interesant avertismentul Ioanei. Nu-i bine sa fi prea curios, sa cercetezi prea multe, ca cine stie ce descoperi si gata cu credinta. smile.gif


rofl.gif ,cu o mica rectificare: nu-i bine sa cercetezi prea multe,din necredinta,ca s-ar putea sa nu descoperi nimic.
abis
Nu te contrazic. smile.gif
Cucu Mucu
QUOTE(ioana1 @ 17 Dec 2008, 06:41 PM) *
sper ca ti-ai facut o idee.


Da, mai, pe care o am de mult, tu doar mi-o confirmi. Dumnezeu e o stare de spirit, si tot circul asta cu popi, biserici, dansuri tribale, e doar un show sa mai manance si gura popilor o paine, in timp ce detin controlul unor importante mase de manevra, cu care pot santaja conducerea unei tari. jamie.gif

QUOTE
m-a intrebat cineva de ce nu-mi folosesc talentul in a face pe altii sa -L vada si sa-L cunoasca in toata splendoarea Lui.am incercat,dar nu pot ,cuvintele imi par prea fade .am ramas in contemplare.


Si atunci, ceilalti de ce se dau de ceasul mortii sa ma convinga ca D-zeu exista, mi-l descriu in fel si chip, il standardizeaza dupa chipul si asemanarea oamenilor? Nu cumva va furati (voi, credinciosii) caciula singuri? Tu de ce incerci pe mine sa ma convingi ca ceea ce simti tu e real, si, mai mult, general valabil. Daca ai fi indragostita lulea de un ins, ar trebui sa toata lumea sa il iubeasca pe ala? Ar trebui sa iubesc plasmuirea simturilor tale? Imi pare rau, eu inca nu am ajuns sa am prieteni imaginari!
ioana1
QUOTE(Cucu Mucu @ 17 Dec 2008, 10:37 PM) *
Tu de ce incerci pe mine sa ma convingi ca ceea ce simti tu e real, si, mai mult, general valabil. Daca ai fi indragostita lulea de un ins, ar trebui sa toata lumea sa il iubeasca pe ala? Ar trebui sa iubesc plasmuirea simturilor tale? Imi pare rau, eu inca nu am ajuns sa am prieteni imaginari!



incerc sa te conving pentru ca ma doare.nu am echivalent in lume,dar daca ,sa zicem, tatal tau sau fiul tau ar fi inchis pentru o crima pe care nu a facut-o ,tu ,din dragoste nu te-ai duce pana in panzele albe ca sa-i dovedesti nevinovatia?

nu facem demonstratii,nu tacem pentru ca nu sunt bine intelese lucrurile, si daca unu ramane cu ceva,nu e-n zadar.e nevoie de timp, de rabdare, de dragoste.

am fost mereu incredintata de faptul ca unii cauta sincer raspunsuri,iar ceilalti,care se agita din plictiseala,Dumnezeu sa-i ierte,ca sincer nu stiu ce fac!e ca faza cu vulpea si strugurii.

mi-ar placea sa se discute pe un ton mai calm,civilizat(ei,as!)eruditii sa fie si educati.

sa nu crezi ca am luat platosa,sabia si coiful,si-am pornit la lupta! n-am primit vreo misiune.am lacune destule,si ca sa inaintezi ,in ce vrei tu ,stiinta,arta,meserie,trebuie sa faci muschi.se mai intampla in cautarile noastre incrucisari de sabii.cred ca,in general, trebuie sa fim foarte atenti la cei porumbei scoatem din gura,si mai ales cand jonglam cu sufletul cuiva.


la ultima parte a citatului.... blink.gif ,zic :pas,nu mi-am luat pastila inca si nu-s destul de high.

mai vorbim.

PS:ca sa fie paritate,as vrea sa stiu si eu in ce crezi tu,poate.....ma convertesc. jamie.gif
ioana1
si la faza cu "sa ajutam invatamantul din romania",scuza-ma, de care invatamant vorbesti? rofl.gif
abis
QUOTE(ioana1 @ 17 Dec 2008, 11:03 PM) *
incerc sa te conving pentru ca ma doare

Ce te doare? unsure.gif
QUOTE
nu tacem pentru ca nu sunt bine intelese lucrurile, si daca unu ramane cu ceva,nu e-n zadar

Cunosc atei care mi-au spus exact acelasi lucru.
QUOTE
ca sa fie paritate,as vrea sa stiu si eu in ce crezi tu,poate.....ma convertesc

Nu pot vorbi in numele lui Cucu Mucu, dar ma intreb de ce esti de parere ca toata lumea trebuie sa aiba ceva asemanator credintei religioase.
Cucu Mucu
QUOTE(ioana1 @ 17 Dec 2008, 11:03 PM) *
PS:ca sa fie paritate,as vrea sa stiu si eu in ce crezi tu,poate.....ma convertesc. jamie.gif


Cred in oameni si in capacitatea oamenilor de a face fapte bune neconditionati de rasplata sau pedeapsa divina, cred in puterea omului de a-si depasi conditia!


Cat despre invatamant, vorbesc de acel invatamant ignorat de tine si de cei ca tine, de acel invatamant in care sunt mii de oameni ce predau numai pentru bucuria din ochii copiilor cand ii invata "buchea", de acel invatamant in care dragostea de oameni, de puii de oameni este mai mare decat orice marire salariala, este dincolo de orice injurie aruncata de cei ca tine (apropos, daca faci "misto" de dascali, ti se pare ca asta te face mai desteapta?) ! De acel invatamant in care au ramas oameni cu dragoste de oameni, singurii oameni responsabili ce se gandesc la viitorul acestei tari... si nu pentru bani. Doar din dragoste de semeni! Dar tu il iubesti pe zeul tau, nu cred ca stii ce inseamna sa iubesti oamenii neconditionat!
ioana1
wow!daca tu crezi in oameni, bine faci!cum sa-si depaseasca omul conditia,de la sine putere? prin lectura, prin exercitii fizice?steroizi?care conditie? din cat vad eu si de civilizatie ne indepartam,ca si tonul cu care incepe fraza ta de mai jos, la care o sa-ti raspund,numa asa, de ciuda, ca am facut niste genoflexiuni de dimineata!

faza cu autodepasirea conditiei ii faina de tot! se ia cu lingurita? in functie de greutate,inaltime?cine sau ce sau cat,sau CUM,ca am asa un feeling ...

Cat despre invatamant, vorbesc de acel invatamant ignorat de tine si de cei ca tine, de acel invatamant in care sunt mii de oameni ce predau numai pentru bucuria din ochii copiilor cand ii invata "buchea",

unde sunt aceia,ca as vrea sa le strang mana si sa le prezint respectele mele


de acel invatamant in care dragostea de oameni, de puii de oameni este mai mare decat orice marire salariala,

norocul meu ca am munca de birou,si stau pe scaun

este dincolo de orice injurie aruncata de cei ca tine

cei ca mine care au copiii la scoala,si care predau copiilor de cand se intorc de la serviciu, cei ca mine ,care si-au invatat copiii sa scrie, sa citeasca ,sa scrie, sa socoteasca, tabla inmultirii, limba engleza,pentru din cele "n"-spe invatatoare cu vocabular de 25 de cuvinte,care iau salariu cat iau eu........of,n-are sens sa mai vorbim de idealuri ! stii ce "fata" are invatamantul pentru mine la ora actuala? de implanturi cu silicon)

apropos, daca faci "misto" rofl.gif de dascali, ti se pare ca asta te face mai desteapta?

lovitura sub centura,nu-i frumos!

De acel invatamant in care au ramas oameni cu dragoste de oameni, singurii oameni responsabili


personal inca nu i-am cunoscut ,asa ca nu-mi vine inca a crede,iar izul invatamantului care a fost odata s-a pierdut demult in negura vremii,o data cu pensionarea adevaratilor dascali

ce se gandesc la viitorul acestei tari

viitorul ?! mult spus,ar trebuie sa ne preocupe mai mult prezentul,ca viitorul ar putea fi...sau nu

... si nu pentru bani. Doar din dragoste de semeni!

partid este?ca ma inscriu si eu!si dau si baietii la meditatii -banuiesc ca-s gratuite thumb_yello.gif

Dar tu il iubesti pe zeul tau,

nu stiu de ce am impresia ca sunt pe vremea lu` ceasca, ca numai dirigu` ne ameninta ca poate ne prinde pe la biserica....imi creezi acelasi sentiment

nu cred ca stii ce inseamna sa iubesti oamenii neconditionat!

nici eu nu cred, mai am mult pana acolo


imi cer scuze de offtopic,pentru chestia de mai sus,cum ii zice??? a,invatamant.
ioana1
QUOTE(abis @ 17 Dec 2008, 11:20 PM) *
dar ma intreb de ce esti de parere ca toata lumea trebuie sa aiba ceva asemanator credintei religioase.


pai, in 46 de pagini ce incercati sa dovediti?ca nu credeti intr-o forta superioara care guverneaza universul,ci doar ca traiti linistiti sub soare?

a, imi amintesc,liberul arbitru.insa sufletul omului nu ti-l da mama la nastere,si trebuie sa se intoarca de unde a venit.

ce ma doare? ma dor ochii ca 2+2=5,ma doare capul ca nu pricep copiii la clasa, si o sa ma doara si inima,ca n-or sa poata trece mai departe ,la adunari cu zeci, sute, si la tabla inmultirii...

hh.gif


abis
QUOTE(ioana1 @ 18 Dec 2008, 09:18 AM) *
din cat vad eu si de civilizatie ne indepartam

Nu stiu unde te uiti tu, dar mie mi se pare ca dimpotriva. Comparativ cu antichitatea ori cu evul mediu, suntem mult mai toleranti, mai putin violenti, mai educati etc.
QUOTE
pai, in 46 de pagini ce incercati sa dovediti?

Pai la inceput m-am "luptat" sa-l conving pe IoanV ca ateii nu sunt doar cei care cred ca nu exista zeitati, ci si cei care nu cred ca exista. Pe el si pe alti cativa. Asta, pe cateva pagini bune... Dupa aia, din discutia asta, s-au desprins cateva idei colaterale.
Ce incerc sa dovedesc? Nimic special. Pur si simplu imi arunc ideile in valtoarea dezbaterii pentru a vedea daca sunt bune sau daca trebuie sa ma debarasez de ele.
QUOTE
sufletul omului nu ti-l da mama la nastere,si trebuie sa se intoarca de unde a venit

Ei bine, nu cred ca "a venit" de undeva anume.
ioana1
QUOTE(abis @ 18 Dec 2008, 09:53 AM) *
Nu stiu unde te uiti tu, dar mie mi se pare ca dimpotriva. Comparativ cu antichitatea ori cu evul mediu, suntem mult mai toleranti, mai putin violenti, mai educati etc.


canibalismul din societatea de azi il numesti civilizatie, evolutie? eu zic ca ne indreptam cu pasi mici si repezi spre sfarsit,un sfarsit in care pestele cel mare il inghite pe cel mic,mai contribuie si mediul inconjurator pe care tot noi ,oamenii, l-am distrus.

mai educati? educati? blink.gif educati? rofl.gif un om educat poate duce macar o discutie in mod civilizat pana la capat,un om educat se vede cu ochiul liber si impune oarecare respect .




Ei bine, nu cred ca "a venit" de undeva anume.

ei, bine ,nu crezi ca a venit de undeva anume,hai sa vedem cine sau ce l-a conceput. expune-ti parerea ,ce crezi,tu sincer.

sufletul sau psihicul uman este cel care conduce viata omului.
Cucu Mucu
QUOTE(ioana1 @ 18 Dec 2008, 09:18 AM) *
unde sunt aceia,ca as vrea sa le strang mana si sa le prezint respectele mele

Esti prea orbita sa dai cu norori ca sa ii vezi. Unii dintre ei sunt si pe acest forum. Ar trebui sa le ceri scuze!

QUOTE
cei ca mine care au copiii la scoala,si care predau copiilor de cand se intorc de la serviciu, cei ca mine ,care si-au invatat copiii sa scrie, sa citeasca ,sa scrie, sa socoteasca, tabla inmultirii, limba engleza,pentru din cele "n"-spe invatatoare cu vocabular de 25 de cuvinte,care iau salariu cat iau eu........of,n-are sens sa mai vorbim de idealuri ! stii ce "fata" are invatamantul pentru mine la ora actuala? de implanturi cu silicon)


Vai, tu, desteapto! Si tu de unde stii sa scrii si sa citesti? De la Dumnezeu? Uau, ce noroc pe mine sa intalnesc astfel de iluminati, luceferi ai omenirii, izvoare nesecate de intelepciune! rofl.gif

Nu stiu in ce domeniu activezi, dar ce ai zice daca, din cauza unor specimene, ar veni unul si ar spune ca toti aia din domeniul tau sunt niste prosti? Crezi ca e adevarat sau fals ceea ce zice el, pornind de la faptul ca a intalnit vreo 2-3 beleuzi?

QUOTE
din cat vad eu si de civilizatie ne indepartam,ca si tonul cu care incepe fraza ta de mai jos, la care o sa-ti raspund,numa asa, de ciuda, ca am facut niste genoflexiuni de dimineata!


Tonul meu a fost moderat, avand in vedere ca tu ai adoptat un comportament de usa cortului jignind gratuit o categorie de oameni care nu ti-au facut nimic! Asa ca scuteste-ma de viitoare comentarii si pastreaza-le pentru tine!

Q.E.D., Ioane (sau Clopo, scuze, nu mai stiu exact) - incercai sa ne convingi candva ca cei cu credinta in suflet sunt mai buni si toleranti. Vax, nu e o regula!

abis
QUOTE(ioana1 @ 18 Dec 2008, 10:15 AM) *
canibalismul din societatea de azi il numesti civilizatie, evolutie?

Tocmai ca nu prea vad canibalism, apartine unor epoci trecute. Da, orice schimbare este o evolutie, si parerea mea este ca niciodata in istorie oamenii nu au trait atat de mult, niciodata nu au fost mai sanatosi decat sunt acum, niciodata nu au fost mai toleranti cu aproapele, chiar daca este diferit, niciodata nu au avut un nivel mediu de instructie scoalara mai ridicat...
QUOTE
eu zic ca ne indreptam cu pasi mici si repezi spre sfarsit

Nu stiu daca sunt atat de repezi. Eram mult mai aproape de sfarsit in vremea Razboiului Rece. Acum riscul unui razboi major este sensibil diminuat. Bine, sfarsitul Pamantului este inevitabil, mai devreme sau mai tarziu Soarele il va inghiti, si inexorabil trecerea timpului ne face sa fim din ce in ce mai aproape de acel eveniment. smile.gif
Daca ne va mai gasi aici.
QUOTE
contribuie si mediul inconjurator pe care tot noi ,oamenii, l-am distrus

Si pe care tot noi, oamenii, il vom ajuta sa se refaca. Ecologia este din ce in ce mai importanta pentru din ce in ce mai multi oameni. Din ce in ce mai multi sunt decisi sa contribuie la reciclare, la salvarea resurselor, la utilizarea energiei "verzi". Desi sunt si opinii conform carora actuala incalzire globala nu-i produsa de oameni, ci de ciclicitatea activitatii solare.
QUOTE
un om educat poate duce macar o discutie in mod civilizat pana la capat

Nu imi este foarte clar cine sunt cei pe care ii vizezi ca nefiind capabili sa poarte o discutie civilizata pana la capat. Abureala cumva? unsure.gif
QUOTE
hai sa vedem cine sau ce l-a conceput. expune-ti parerea ,ce crezi,tu sincer

Am spus eu ca l-a conceput cineva?
Am mai vorbit despre suflet pe un topic de aici, vrei sa reluam discutia?
Conform DEX, suflet= totalitatea proceselor afective, intelectuale şi voliţionale ale omului. Atunci cand sistemul nervos central al copilului a crescut suficient incat sa poata efectua aceste procese putem spune ca "a aparut" sufletul.
abureala
QUOTE(abis @ 17 Dec 2008, 08:34 PM) *
Cum poti sa-i spui una ca asta lui Abureala, care nu rade niciodata? El respecta ce spune Eclesiastul: Mai buna este intristarea decat rasul; caci prin intristarea fetei inima se face mai buna. laugh.gif


Pai este mai buna. Dar poate intelege cine a suferit in viata. Cine nu a suferit, mai greu sa priceapa . Stii cum spune Shakespeare "De rani isi bate joc cel neatins".
Tie si celorlalti vi se pare ca e de luat in ras Dumnezeu.
Mie nu mi se pare de ras avand in vedere ce va asteapta in iad. Treaba vostra daca radeti.

Si ca o ultima paranteza se spune ca adevarate spirite comice sunt in esenta tragice, insa nu astept sa inteleaga niste aplaudaci esenta artei.
abureala
QUOTE(abis @ 18 Dec 2008, 12:33 PM) *
Nu imi este foarte clar cine sunt cei pe care ii vizezi ca nefiind capabili sa poarte o discutie civilizata pana la capat. Abureala cumva? unsure.gif


Am vazut cam ce inseamna "civilizatia" in viziunea vostra atee. Sa poti batjocori credinta cuiva, sufletul, tot ce tine de fiinta lui, iar in momentul cand ii atragi atentia, sa continue, si daca insisti sa ii spui ca nu e bine ce face, sa te ia si peste picior si sa te numeasca "necivilizat" fiindca nu il lasi sa mascareasca el pe Dumnezeu cum vrea.
E un progres.
Cucu Mucu
Amin
abis
QUOTE(abureala @ 18 Dec 2008, 11:59 AM) *
Tie si celorlalti vi se pare ca e de luat in ras Dumnezeu.

Exagerezi, ca intotdeauna. Arata-mi si mie unde l-am luat in ras pe D-zeu. A spune ca nu am motive sa cred ca exista nu-i tot aia cu a-l lua in ras. La fel, a te ironiza pe tine uneori nu-i tot aia cu a-l ironiza pe Dumnezeu. Exceptand cazul in care te consideri parte a sfintei treimi...
QUOTE
Am vazut cam ce inseamna "civilizatia" in viziunea vostra atee. Sa poti batjocori credinta cuiva, sufletul, tot ce tine de fiinta lui, iar in momentul cand ii atragi atentia, sa continue, si daca insisti sa ii spui ca nu e bine ce face, sa te ia si peste picior si sa te numeasca "necivilizat" fiindca nu il lasi sa mascareasca el pe Dumnezeu cum vrea.

Un semn de civilizatie este si sa nu-l tragi in teapa ori sa-l arzi in foc pe cel cu care nu esti de acord.
Da, consider ca este un semn de civilizatie faptul ca putem sa ne expunem parerile si sa schimbam ganduri cu semenii nostri fara sa ne fie teama. Daca simti ca parerile mele intra in contradictie cu "fiinta ta", esti liber sa nu mai citesti ce scriu. Asa cum si eu sunt liber sa le impartasesc cu cei dispusi sa le asculte, sa le judece, sa le comenteze. Nu tin mortis sa te oripilez, insa faptul ca te declari oripilat de parerile mele intr-o anume privinta este problema ta, nu a mea. Eu imi spun parerile si le argumentez. Nu iti bat la usa sa te conving ca sunt corecte, ci le expun aprecierii si judecatii publice, adica cui vrea sa le citeasca si comenteze. Nu te oblig in nici un fel sa-mi citesti ideile. Dr daca o faci si daca in afara de oripilare prezinti si argumente pertinente, sunt dispus sa mi le schimb.
ioana1
QUOTE(abis @ 18 Dec 2008, 10:33 AM) *
Tocmai ca nu prea vad canibalism, apartine unor epoci trecute.



Atunci cand sistemul nervos central al copilului a crescut suficient incat sa poata efectua aceste procese putem spune ca "a aparut" sufletul.


canibalismul era intre ghilimele.

bun, deci sufletul apare dupa dezvoltarea suficienta a sistemului nervos. blink.gif ,asa, ca o prelungire?adica,sincer,nu s-ar putea si fara? e suficienta mintea. pai, ce,daca e destept seful, nu le poate face pe toate si singur?la ce sa mai traga dupa el si partea plina de slabiciuni?

abis
QUOTE(ioana1 @ 18 Dec 2008, 01:07 PM) *
canibalismul era intre ghilimele

Nu le-am observat, probabil ca le-ai adaugat ulterior.
QUOTE
deci sufletul apare dupa dezvoltarea suficienta a sistemului nervos. asa, ca o prelungire?

Nu ca o prelungire.
QUOTE
nu s-ar putea si fara?

Iti poti imagina un om fara procese afective, intelectuale si volitionale? Eu nu.
QUOTE
e suficienta mintea

Nu mi-e clar unde faci tu distinctia intre minte si suflet. Banuiesc ca prin minte intelegi procesele intelectuale, insa dupa cum vezi in definitie, si acestea fac parte din ceea ce numim "suflet".
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.