Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ateii?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80
turbo trabant
QUOTE(March @ 30 Aug 2011, 01:04 PM) *
Stau si ma intreb cateodata daca nu cumva esti vreun popa raspopit /caterisit. laugh.gif Din cauza dedulcirii la cele omenesti. tongue.gif

Of of march ce iti place sa dai in colegii ziaristi.

Delicioase linkuri cu canalu de stiri oteiste, am vazut ca si DD se inspira mai nou din ele.
abis
Un comunicat al Patriarhiei ne spune ca:

QUOTE
Sprijinul Statului pentru susţinerea cultelor religioase, inclusiv în ceea ce priveşte construirea de locaşuri de cult, este prevăzut de Constituţia României (art. 29, alin. 5) şi Legea cultelor (art. 10, alin. 6)


Patriarhia minte - in Constitutie scrie cu totul altceva decat spun popii, in articolul mentionat: "Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistentei religioase în armata, în spitale, în penitenciare, în azile si în orfelinate". Doar in art. 10 din legea cultelor este mentionat ca:

(6) Cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de cult, pentru reparaţii şi construcţii noi, în raport cu numărul credincioşilor, conform ultimului recensământ, şi cu nevoile reale.

In contradictie cu alineatul precedent care afirma ca:

(5) Nimeni nu poate fi constrâns prin acte administrative sau prin alte metode să contribuie la cheltuielile unui cult religios.

QUOTE
Aceste acte normative au în vedere faptul că proprietăţile cultelor nu au fost retrocedate în totalitate, iar Biserica Ortodoxă Română a primit doar o mică parte din proprietăţile avute atât înainte de secularizarea din sec. XIX, cât şi înainte de instaurarea regimului comunist


Nici eu n-am primit averea stra-stra-strabunicului de pe vremea lui Brancoveanu... Deci sa inteleg ca nu comunistii, ci regimurile democratice de dinainte au lasat BOR fara proprietati? Si ce vorbesc ei despre Cuza, din moment ce BOR a luat fiinta in 1872?

Biserica Ortodoxă Română a luat fiinţă în anul 1872 prin desprinderea Mitropoliei Ungrovlahiei şi Mitropoliei Moldovei de sub ascultarea canonică a Patriarhiei de Constantinopol şi ridicarea mitropolitului Ungrovlahiei, totodată arhiepiscop de Bucureşti, în rangul de mitropolit-primat al României. Titlul de mitropolit-primat fusese acordat pentru prima dată de autorităţile laice mitropolitului Nifon Rusailă pe 11 ianuarie 1865. Până la constituirea Sfântului Sinod românesc în anul 1872 bisericile ortodoxe din Ţările Române au făcut parte integrantă din Patriarhia de Constantinopol iar ierarhii ortodocşi din Ţările Române se găseau sub ascultarea canonică a patriarhului de Constantinopol, care s-a opus iniţial desprinderii celor două mitropolii şi fărâmiţării Bisericii Ortodoxe (cf Wikipedia)

Deci daca ar fi cazul de a restitui ceva ce s-a confiscat inainte de 1872, ar trebui restituit Patriarhiei de la Constantinopol....

QUOTE
Catedrala Mântuirii Neamului nu se construieşte exclusiv cu bani de la bugetul de Stat, ci doar parţial.


Adica nu iti fur toti banii pe care ii cheltuiesc, ci doar o parte...
QUOTE
În luna februarie 2011, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat procedura colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului în toate parohiile şi mănăstirile Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, colectă care a demarat la 1 iunie 2011. Astfel, fiecare persoană care doreşte să contribuie la ridicarea viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului poate face donaţii în bani şi primeşte chitanţă emisă direct de către Patriarhia Română. Rezultatele colectei sunt promiţătoare!
36.321 de persoane (36.189 fizice şi 132 juridice) au donat până în prezent bani pentru ridicarea viitoarei Catedralei patriarhale

Deci vreo 36.000 de oameni (din cei 22.000.000 care sunt cetateni romani) isi doresc catedrala... Foarte bine, sa si-o construiasca, dar cu bani donati exclusiv de cei 36.000!

QUOTE
Toate aceste date dovedesc faptul că românii ortodocşi doresc construirea Catedralei Mântuirii Neamului.


Daca toti romanii ortodocsi sunt in numar de 36.000, are dreptate Patriarhia...

QUOTE
Catedrala Mântuirii Neamului, ale cărei lucrări de construcţie au început în urmă cu un an, va fi construită în pofida încercărilor disperate ale unor grupuri minoritare protestatare.


Cu alte cuvinte, ne p...m pe voi, la valoarea noastra facem ce vrea muschii nostri de manelisti in sutana

QUOTE
Considerăm că cei care încă mai contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului prin acţiuni de protest atentează de fapt la libertatea religioasă a cultelo


N-aveti decat sa considerati ce vreti voi; articolul 30 din Constitutie spune ca:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

Asa ca deocamdata oricine in tara asta poate protesta atunci cand fondurile publice sunt deturnate in scopul unei institutii private, asa cum este BOR.

QUOTE
Oricum, Dumnezeu se uită cu prioritate la bunătatea inimii omului darnic şi harnic pentru fapta bună izvorâtă din credință și rugăciune


In traducere: sefu' al mare de sus o sa aiba grija de voi, imbecilii care donati, iar pe zgarcomanii care nu doneaza o sa ii trimita in Iad, mama lor de atei care isi baga nasul in afacerile noastre "sfinte"...
abis
Dupa cum povestesc unii, sub comunism creștinismul a fost practicat clandestin, prin catacombe. Crestinii au fost prigoniti crunt, bisericile au fost darmate toate, preotii exterminati.

Aici gasiti o lista care arata ca adevarul nu este tocmai asta...
March
QUOTE(abis @ 6 Sep 2011, 11:42 AM) *
Aici gasiti o lista care arata ca adevarul nu este tocmai asta...

Cred ca asta-i site-ul unui popa fost securist sau turnator. devil.gif Despre cati preoti , care nu "jucau" cu regimul, au murit in puscariile comuniste n-o sa zica niciodata nimic ! Sau daca o sa zica o s-o scalde in argumentatiile securitatii ! devil.gif
abis
E site-ul unui pusti care are timp sa stea pe net smile.gif

Da, au fost preoti care au stat in inchisori. Dar nu pentru ca erau credinciosi, ci pentru ca erau anti-comunisti. Au fost detinuti politici. Preotii care "jucau" cu regimul nu au patit nimic, iar BOR ca institutie a fost privilegiata. Sa ne amintim cum greco-catolicii erau obligati cu Securitatea sa adere la BOR? Au fost in inchisori militari - era regimul impotriva armatei? Au fost in inchisori elevi - era regimul impotriva scolii? Au fost in inchisori comunisti (Patrascanu, de pilda, care a si fost omorat acolo) - era regimul unul anticomunist?!



Pe vremea comunismului se ridică / renovează biserici, dar comunismul a fost ateism criminal pentru că unele biserici au fost dărâmate în sistematizare.

Pe vremea comunismului se finanţează seminarii teologice din banii statului comunist, dar comunismul a fost ateism criminal pentru că mulţi din cei închişi în închisori pentru disidenţă erau şi creştini.

Preoţii au colaborat cu regimul, dar au făcut asta în spirit de sacrificiu pentru binele poporului român sau au fost şantajaţi. În schimb, cei cu care aceştia colaborau erau atei criminali, drept urmare toţi ateii din toate timpurile sunt vinovaţi de ceea ce au făcut nişte gardieni dereglaţi din închisori.

Da, au fost dărâmate biserici în timpul regimului comunist. Dar bisericile nu au fost o categorie vizată în mod special și extraordinar - au fost dărâmate o grămadă de chestii (pentru a face loc altor contrucții), iar unele dintre acestea s-au nimerit să fie biserici. S-au daramat biserici si inainte de 1944, de ex. pentru a face loc Garii de Nord... Pe de altă parte, în timpul comunismului, in unele cazuri, bisericile au fost mutate pentru a se evita dărâmarea lor. Și, bomboana de pe colivă, tot în timpul regimului comunist au mai fost și construite biserici.

Iar popii activau cât se poate de legal și oficial. Cum la fel de cât se poate de oficial funcționau și școlile de popi - seminariile și facultățile de teologie. Cine urlă despre persecuția religioasă la care au fost supuși ortodocșii ar trebui în primul rând să explice cum de a putut actualul patriarh să studieze teologie ortodoxă la o facultate comunistă de stat, și cum de plătea statul salarii popilor și pe vremea comuniștilor, dacă erau „interziși” și „persecutați”.

Și da, e nostim că BOR pozează ca victimă a comunismului, când a tras foloase cât se poate. Începând cu clădirile bisericii greco-catolice care i-au fost trecute în proprietate când asta din urmă a fost desființată prin lege în primele luni ale regimului comunist.

Dau o lada de bere celui care poate sa demonstreze ca regimul comunist a pedepsit religia si nu disidenta. Proba este simpla: trebuie prezentate 2 dosare din arhivele Securitatii:
1) credincios colaborator - persecutat pentru credinta
2) ateu disident - lasat in libertate pentru ca era ateu, in ciuda disidentei

Ce zici, te bagi?

Inca o intrebare: cine are dosare secretizate? Ateii sau popii?

March
QUOTE(abis @ 6 Sep 2011, 02:46 PM) *
Da, au fost preoti care au stat in inchisori. Dar nu pentru ca erau credinciosi, ci pentru ca erau anti-comunisti.

Ba i-au bagat la puscarie pe motive de credinta. Greco-catolicii care n-au vrut sa treaca la ortodocsi au fost bagati la puscarie. Prin fabricarea de dosare politice. Pune mana si citeste carti aparute sub egida CNSAS si o sa afli mai multe decat pe net.
abis
QUOTE(March @ 6 Sep 2011, 02:53 PM) *
Greco-catolicii care n-au vrut sa treaca la ortodocsi au fost bagati la puscarie.

Pai eu ce ziceam?! Nu ca PCR a favorizat BOR?

Sa ne amintim cum greco-catolicii erau obligati cu Securitatea sa adere la BOR

Si sa ne amintim si de confiscarea bisericilor greco-catolice si "transferul" lor la BOR, care nici in ziua de azi nu vrea sa restituie nimic! Apropo de porunca "nu fura"...
March
Nasol ! Ateii pierd vertiginos din membri ! tongue.gif

Crestinismul inregistreaza in China o crestere exploziva
abis
In articol nu scrie daca cei care adera la crestinism sunt atei sau adepti ai altor religii. smile.gif

Nu uita ca in China este, totusi, un regim comunist - asa ca nu m-as baza pe statisticile lor oficiale nici cand este vorba despre economie, nici cand este vorba despre religie ori despre altceva.

Si pana la urma, chiar daca multi atei chinezi s-ar converti la catolicism ori la protestantism, care este problema? Convertiri si deconvertiri au loc tot timpul. Sunt multi atei care adopta o religie, sunt multi credinciosi care renunta la religie, este o chestie dinamica... smile.gif

Poate ca mai pierdem niste meciuri, dar stim cine pierde campionatul. wink.gif
abis
Ce boli rişti când pupi icoane


Anumite hepatite sau TBC-ul se pot transmite când icoane sau linguriţe sunt atinse cu gura de mai multe persoane.


hh.gif


PS:

Exista o solutie pentru a fi izbaviti, chiar daca luam TBC de pe icoane!
Din ciclul "cea mai buna carte este biblia", aflam ce trebuie sa facem pentru a capata izbavirea lui Dumnezeu.

Deschidem "Cartea" Judecatori, la capitolul 7:

4. Apoi a zis Domnul către Ghedeon: "Tot e prea mult popor; du-l la apă; acolo ţi-l voi alege. şi de care voi zice să meargă cu tine, acela să meargă cu tine, iar de care îţi voi zice că nu trebuie să meargă cu tine, acela să nu meargă".
5. Şi a dus el poporul la apă, iar Domnul a zis către Ghedeon: "Cine va limpăi apa cu limba din pumni, cum limpăie câinele, pe acela să-l pui deoparte; de asemenea să pui deoparte şi pe toţi aceia care-şi vor pleca genunchii şi vor bea apă".
6. Şi a fost numărul celor ce au limpăit cu limba lor din pumni trei sute de oameni; iar tot celălalt popor s-a plecat pe genunchii săi să bea apă.
7. Atunci a zis Domnul către Ghedeon: "Cu cei trei sute care au limpăit am să vă izbăvesc Eu şi am să dau pe Madianiţi în mâinile voastre, iar tot poporul celălalt să se ducă fiecare la locul său".


Deci, este clar? Dumnezeu ii iubeste pe cei care limpaie apa. Limpaiti daca vreti sa fiti izbaviti!

Pentru conformitate:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=46&cap=7
abis
Pentru March, alt sondaj care confirma tendinta despre care vorbeam mai sus

27% dintre romani declara ca sunt total de acord cu proiectul Catedralei Neamului, 34% sunt mai degraba de acord, 29% sunt impotriva sau mai degraba impotriva, iar 10% inca nu au o opinie.

In schimb, atunci cand vine vorba de finantare, procentul se inverseaza: cei mai multi dintre respondenti - 32% - au ales raspunsul "Catedrala ar trebui sa fie construita doar cu banii Bisericii", iar alti 26% spun ca cea mai mare parte a fondurilor ar trebui sa fie din banii Bisericii.

De cealalta parte, doar 20% sunt de parere ca majoritatea finantarii ar trebui sa fie publica, in timp ce numai 10% dintre romani cred ca proiectul ar trebui sa fie integral finantat de stat.

Proiectul Catedralei are mult mai multi sustinatori in mediul rural decat in cel urban, iar sprijinul pentru proiect creste odata cu cresterea varstei si scade semnificativ daca nivelul de educatie este mai ridicat, arata studiul realizat de Fundatia Soros.

In Bucuresti, doar 49% se declara de acord (total sau mai degraba) cu proiectul, in timp ce 25% sunt impotriva, iar 26% nu au inca o opinie conturata.

24% dintre respondenti bucuresteni cred ca proiectul ar trebui construit exclusiv din banii Bisericii, iar 26% spun ca majoritatea fondurilor ar trebui sa vina de la BOR.

Cercetarea a mai scos in evidenta un aspect relevant: scaderea puternica a numarului celor care cred ca Biserca Ortodoxa ar trebui finantata de la bugetul de stat; Astfel, daca in anul 2000, 74% dintre romani erau de parere ca BOR trebuie finantata din bani publici, in iunie 2011, doar 54% mai erau de acord, partial sau total, cu acest lucru

Studiul realizat de Fundatia Soros arata ca doar 3% dintre romani imbratiseaza total optiuni conservator-religioase, precum finantarea bisericii din surse publice, sustinerea pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, sustinere pentru predarea religiei in scoala, ingradirea avortului prin lege si sporirea influentei religiosului asupra politicului. 9% dintre romani impartasesc cel putin patru dintre cele cinci opinii de mai sus.

Cei 13% conversatori-religiosi dintre romani sunt o minoritate pasiva si cu resurse putine: 30% dintre cei cu venituri foarte mici (sub 400 lei) sustin puternic opiniile de mai sus, fata de doar 10% dintre cei cu venituri mari (2.000 ¬ 4.000 lei) si 6% dintre cei cu venituri foarte mari (peste 4.000 lei).

Dupa nivelul de educatie, conservator-religiosii sunt 22% intre cei cu studii primare, 10% intre cei cu studii medii si 7% intre cei cu studii superioare.

Ca varsta, ponderea lor este peste media nationala doar in randul celor peste 60 de ani (16%) si scade la 8% intre tinerii sub 30 de ani.
March
QUOTE(abis @ 14 Sep 2011, 02:23 PM) *
Ce boli rişti când pupi icoane
Anumite hepatite sau TBC-ul se pot transmite când icoane sau linguriţe sunt atinse cu gura de mai multe persoane.

Cu cat ati contribuit la pusculita EvZ ca sa publice acest articol ? unsure.gif
Tu daca nu pupi icoane s-ar pputea sa te imbolnavesti cand iti stranuta unu' in nas in tramvai. tongue.gif
abis
Da, e posibil sa ma imbolnavesc cand stranunta cineva in tramvai. Deci imi asum un risc cand merg cu RATB-ul

Insa tu iti asumi mai multe riscuri decat mine: si RATB-ul, si icoanele. Deci ai sanse mult mai mari sa iei TBC ori hepatita. Apropo, stiai ca la rata imbolnavirilor cu TBC suntem pe un loc fruntas in Europa? Mereu ma intrebam de ce...

Cla
QUOTE(abis)
Ce boli rişti când pupi icoane
Anumite hepatite sau TBC-ul se pot transmite când icoane sau linguriţe sunt atinse cu gura de mai multe persoane.

Da. S-au mai întâmplat cazuri de felul, pâna când Flemming a descoperit penicilina.
Se mai întâmpla si azi, Hepatitis C, la niste junkies.

Chestia cu lingura sau lingurita: Flegma sau scuipatul sunt antiseptice.
Sa nu uitam sa ne jucam în nisip, doar de dragul de a fi "curati"
Multi copii au alergii tocmai ca nu s-au jucat în nisip unde s-a cacat mâtza, ci prin net la undeva de wargames.
În loc sa aiba o minge de fotbal, au football online.

E de preferat? Mai bine pup icoane.
abis
QUOTE(Cla @ 15 Sep 2011, 02:55 PM) *
Flegma sau scuipatul sunt antiseptice.

Nu, nu sunt. smile.gif
QUOTE
Mai bine pup icoane

Fiecare cu preferintele lui. Eu prefer sa pup altceva. smile.gif

PS: March, citeste asta te rog. O sa intelegi multe smile.gif
Cucu Mucu
QUOTE(abis @ 14 Sep 2011, 02:23 PM) *
Ce boli rişti când pupi icoane
Anumite hepatite sau TBC-ul se pot transmite când icoane sau linguriţe sunt atinse cu gura de mai multe persoane.



Daca vrei sa vezi prostie in forma ei pura citeste comentariile la articole. rofl.gif

QUOTE
Da. S-au mai întâmplat cazuri de felul, pâna când Flemming a descoperit penicilina.
Se mai întâmpla si azi, Hepatitis C, la niste junkies.


Ca de obicei, te aberezi savuros! Se intampla si azi cazuri de tbc, dupa descoperirea atator minunate antibiotice. Cat despre hepatita aia C a ta care o iau numai drogatii, trebuie sa iti spun ca aberatie mai mare nu puteai sa scoti. Mai citeste!
Iar copiii de azi nu fac alergii pt ca nu se mai joaca in nisip, ci din cauza mediului inconjurator f poluat.
Cucu Mucu
PORUNCILE BISERICESTI

1. Sa ne rugam lui Dumnezeu, sa frecventam biserica si sa ascultam cu evlavie sfanta slujba dumnezeiasca (Sfanta Liturghie) in fiecare Duminica si sarbatoare;

2. Sa tinem posturile cele de o zi si de mai multe zile;

3. Sa cinstim fetele bisericesti;

4. Sa ne spovedim pacatele inaintea preotului;

5. Sa ne ferim de prietenia cu cei necredinciosi si sa nu citim carti ateiste si imorale;

6. Sa ne rugam lui Dumnezeu atat pentru cei vii, cat si pentru cei morti;

7. Sa tinem posturile si rugaciunile oranduite de stapanirea bisericeasca in vreme de primejdii precum razboi, epidemii, foamete, seceta s.a.

8. Sa ajutam la intretinerea Bisericii, a slujitorilor acesteia si a institutiilor bisericesti;


9. Sa ne educam copiii in credinta parintilor nostri, si sa-i povatuim pe cei pacatosi sa se intoarca la credinta;

10. Sa contribuim in orice privinta la misiunea Bisericii Ortodoxe in lume.
abis
Google Maps - epic! rofl.gif

http://maps.google.com/maps/place?cid=4902692210846059739

Cla
abis: roflmao.gif roflmao.gif
March
QUOTE(abis @ 16 Sep 2011, 03:34 PM) *
Google Maps - epic! rofl.gif

Ce faci ? Dai cometariile colegilor tai de bransa ? Buna companie ai ... bagami-as p..a in ea de religie........ce p..a mea....si alte asemenea expresii de "inalta tinuta" ateista jamie.gif
abis
Eu am "dat" numai harta... Erau si comentarii acolo? unsure.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Sep 2011, 01:46 PM) *
Dau o lada de bere celui care poate sa demonstreze ca regimul comunist a pedepsit religia si nu disidenta. P

Ar trebui sa dai o cisterna de bere dar cisterna ta e goala. Regimul comunist a jucat o comedie proasta cum ca toate religile erau tolerate in noua si mareata oranduire. Omul nou nu avea nevoie de religie, vazuta ca un primitivism reminescent al vechii oranduiri burghezo-mosieresti. In comunism nu au existat detinuti politici sau de religie ci oficial toti erau de drept comun.

Prin modul in care scrii pe acest topic aduci aminte de revista Politica si articolele sleahtei de acolo impotriva credintei de orice fel. Fara sa vrei aduci aceleasi argumente ca si Lenin precum si Marx preluate de politruci care il pupau pe intaiul carmaci. Si ca sa vezi minune politrucii astia s-au declarat crestini/anticomunisti imediat dupa '89 in timp ce unii au ramas atei.

Comunismul romanesc,de sorginte stalinista, a daramat biserici spre aplauzele multor fraieri. Cand nu putea darama cladirile in sine, le darama din interior. Multi preoti au colaborat cu regimul, unii din lacomie altii din constrangere. La fel a fost si in viata seculara unde foarte multi au colaborat ( rata de refuz a colaborarii era extrem de mica).

Multe culte au fost interzise in romania comunista ( crestini protestanti, baha'i, greco-catolici). Nu a existat o targetare oficiala a unui cult anume si tinta se schimba tot timpul inclusiv evreii au fost supusi la persecutii religioase in timpul comunismului. Pentru scurt timp, sasii au fost persecutati religios intrucat cei care erau reformati nu putuse fi " asimiliati" in securitate. Marcile germane insa si-au spus cuvantul pentru guvernul rrroman. Ortodocsii erau prea multi pentru a fi atacati pe fata si de aceea tactica a diferit in cazul lor : izolarea, coruperea/santajul si intesarea cu informatori.

Sistemul comunist doar se facea ca iti da anumite drepturi inclusiv libertatea religioasa.

Religia si comunismul sunt incompatibile si dusmani de moarte inclusiv in ziua de azi. Faptul ca unul ca abis poate sa scrie liber se datoreaza in cele din urma unui " actor de mana a doua de la holiud" si unui "popa neortodox". In particular romanii pot multumi si unui episcop ungur care a fost indeajuns de nebun si de eficient incat sa stie cum sa se opuna sistemului comunist roman.


PS : nu ti-am scris tie ci pustiului thumb_yello.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 17 Sep 2011, 04:12 PM) *
Regimul comunist a jucat o comedie proasta cum ca toate religile erau tolerate in noua si mareata oranduire.

Aiurea, unele erau interzise (de ex greco-catolicismul) iar altele erau favorizate (BOR)
QUOTE
Fara sa vrei aduci aceleasi argumente ca si Lenin precum si Marx

Te inseli. smile.gif
QUOTE
Comunismul romanesc,de sorginte stalinista, a daramat biserici

Am zis eu ca nu? Unele erau daramate, altele construite sau renovate. Vezi mai sus, intr-o postare anterioara, am vorbit despre asta.
QUOTE
Religia si comunismul sunt incompatibile

Istoria arata contrariul. smile.gif
QUOTE
Faptul ca unul ca abis poate sa scrie liber se datoreaza in cele din urma unui " actor de mana a doua de la holiud" si unui "popa neortodox"

Nu, se datoreaza sutelor de mii de oameni care au iesit in strada in 89. Si chiar daca ar fi asa, care ar fi relevanta in discutia de fata?
abis
Conform unei hotarari de guvern care reglementeaza modul de organizare a recensamantului, recenzorii vor putea folosi si surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmand sa fie inregistrate pe baza informatiilor de la celelalte persoane din locuinta, de la vecini, preot sau primarie, conform actului normativ.

Deci ar fi bine sa ajung devreme acasa cand va fi recensamantul, altfel ma voi trezi declarat "crestin ortodox" de cine stie ce "binevoitor" cu sutana smile.gif

Wtf are treaba preotul cu recensamantul?! Stat laic my ass...
abis
God on Trial: The Verdict
turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Sep 2011, 11:27 PM) *
Aiurea, unele erau interzise (de ex greco-catolicismul) iar altele erau favorizate (BOR)

Te inseli. smile.gif

Am zis eu ca nu? Unele erau daramate, altele construite sau renovate. Vezi mai sus, intr-o postare anterioara, am vorbit despre asta.

Istoria arata contrariul. smile.gif

Nu, se datoreaza sutelor de mii de oameni care au iesit in strada in 89. Si chiar daca ar fi asa, care ar fi relevanta in discutia de fata?

Adu-l pe pustiulica ala care a scris aberatiile alea aici. Sa ii explic ca oamenii tineau bananele pe sifonier invelite in ziare nu pentru ca asa le placea ( cum crede el) si pentru ca era singur mod de depozitare al acelor alimente in acele vremuri.

Te-ai gandit vreodata ca tu nu faci decat un simplu pomelnic antireligie? Nu prea e diferenta intre cum expui problema si un postac de partid (indiferent care din ele). Macar postacul de partid nu crede in ce scrie.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 22 Sep 2011, 01:33 PM) *
Sa ii explic ca oamenii tineau bananele pe sifonier invelite in ziare nu pentru ca asa le placea ( cum crede el) si pentru ca era singur mod de depozitare al acelor alimente in acele vremuri.

Ce legatura au bananele cu ce vorbim noi? blink.gif

Am stat si eu la cozi pe vremuri, si la branza, si la carne de pui, si la butelii de aragaz, si la ce iti trece prin cap... Am luat si eu paine pe cartela, cand mergeam la tara la bunici ne eliberau de la primarie o cartela temporara pe cate zile stateam acolo. Am prins si eu intreruperile de curent, aveam in casa o lampa cu gaz pe care o foloseam cand era cazul. A contestat cineva lipsurile materiale...?

Insa la fel de bine imi aduc aminte ca preotul venea de Boboteaza sa stropeasca prin casa cu apa din caldarusa si isi incasa tainul; ca ai mei mergeau la biserica de cate ori aveau chef; ca nuntile, botezurile, invierile se desfasurau fara probleme. Ca isi faceu cruce linistiti in fata bisericii. Ca la scoala ciocneam oua rosii cu invatoatarea (apropo, vopseaua pentru oua se gasea in comertul socialist exact inaintea pastelui). Ca ai mei aveau biblie si icoane in casa (cumparate in anii de "regim popular" unele dintre ele) si in plus caldendar ortodox cumparat in fiecare an. Ca biserica din satul bunicilor era si ea noua, construita in timpul aceluiasi regim anti-crestin. Iar datele prezentate de acel "pusti" - de fapt culese de pe net - nu pretinde nimeni ca sunt inventate, este un fapt incontestabil ca in timpul comunismului au fost si biserici construite si renovate, nu doar daramate; ca preotii erau salariati ai statului; ca se instruiau in scoli teologice; ca existau publicatii si tiparituri religioase. Este incontestabil ca BOR a fost improprietarita cu bunurile greco-catolicilor, care erau de multe ori obligati cu Securitatea sa adere la BOR.

Nu poti sa-mi spui ca BOR a fost persecutata de PCR, cand de fapt au colaborat frateste.

QUOTE
Te-ai gandit vreodata ca tu nu faci decat un simplu pomelnic antireligie?

Nu m-am gandit, uite ca ma gandesc acum. Si care e problema ta daca as face asta? smile.gif


PS: Fotografie de la un botez - dupa Revolutie, nu inainte smile.gif

turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Sep 2011, 01:39 PM) *
Ce legatura au bananele cu ce vorbim noi? blink.gif
cine a trait acele vremuri a inteles ce am spus . cine nu, nu.
Nu m-am gandit, uite ca ma gandesc acum. Si care e problema ta daca as face asta? smile.gif

Problema e ca nu pui zambereti dupa posturile zguduitoare, senzationiste si cutremuratoare. Nu mai stie boborul credincios cand esti serios si cand glumesti.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 22 Sep 2011, 03:12 PM) *
cine a trait acele vremuri a inteles ce am spus . cine nu, nu.

Nu m-am nascut in '89 smile.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Sep 2011, 02:39 PM) *

rofl.gif Ce tare e, desi s-ar putea sa fie facatura. Nu pot sa cred ca tampitul ala se uita la porno in timp distractiei prilejuita de botez, poate ca trecea de la un post la altul si s-a intamplat sa-i faca poza chiar atunci. Oricum este un instantaneu super.
abis
Sau poate a bagat la video caseta pe care a filmat-o maica-sa cand a facut copilul

rolleyes.gif
turbo trabant
E facatura tuburile CRT au flicker si nu se poate vedea o imagine intreaga pe poza.

Facatura otevista si de propaganfa ca multe alte chestii de pe acest topic. Un fel de promovare masonica dar pe invers, intoleranta si demna de pravda.
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 22 Sep 2011, 06:51 PM) *
E facatura tuburile CRT au flicker si nu se poate vedea o imagine intreaga pe poza.


thumb_yello.gif E facatura, la fel ca toate icoanele alea facatoare de minuni!
abis
Matei capitolul 5:

29 Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.

30 Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.



Agentiile de stiri transmit:


Aldo Bianchi, de 46 de ani, se află la slujba de duminică când s-a prăbuşit într-o baltă de sânge după ce şi-a smuls, pur şi simplu, ochii, potrivit thesun.co.uk.

Mama sa a încercat să îl ajute, iar preotul a chemat imediat medicii. Din nefericire, aceştia nu au mai reuşit să îi salveze vederea.

Aldo Bianchi le-a spus medicilor din Viareggio, Italia, că a auzit voci care îi spuneau să îşi scoată ochii. Doctorul Gino Barbacii a mărturisit că pentru a smulge ochii din orbite e nevoie de o forţă uriaşă.

Preotul bisericii în care s-a produs tragedia a precizat că în viaţa lui nu a mai văzut atâta sânge. "În Biblie, Iisus spune: dacă ochiul drept te determină să păcătuieşti, scoate-l şi aruncă-l. Este mai bine să pierzi o parte din corp, decât să ajungi în Iad", a conchis preotul.

turbo trabant
Din ciclul: romanu' e viteaz pe net dar in realitate il doare in basca, el se agita ca gica contra pe net asa de gargara si la agatament.

http://b365.realitatea.net/news/protestul-...cces-la-public/

off topic: in paralel asta arata si sforta ecologistilor in romania.
abis
Nu iti spuneam ca ateii sunt putini? smile.gif

In plus, protest la ora cinci, cand sunt mai toti la munca...


In alta oridine de idei, nu stiam ca exista asa ceva: ateismul crestin.

Si o imagine amuzanta:

turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Oct 2011, 02:28 PM) *
Nu iti spuneam ca ateii sunt putini? smile.gif

In plus, protest la ora cinci, cand sunt mai toti la munca...

Nu sunt putini ci doar sunt lenesi. La fel de lenesi ca si credinciosii chit ca ei se cred zuperiori, progresisti si iluminati.

Ora cinci? Parca ateii erau un pic mai destepti. rolleyes.gif


Amuzant la amuzantul tau: reclama afisata pe topicul asta acum cateva secunde era: Citeste Biblia. O fi vreun semn ca si sarciul pe goagal. ohyeah.gif
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 6 Oct 2011, 03:34 PM) *
Nu sunt putini ci doar sunt lenesi......

Cum ai ajuns la concluzia asta ca ateistii sunt lenesi? Te referi la toti ateistii din lumea intreaga sau doar la romani, ca sa stim ce discutam?
turbo trabant
Concluzia e in propozitia urmatoare celei citate.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 6 Oct 2011, 03:34 PM) *
Amuzant la amuzantul tau: reclama afisata pe topicul asta acum cateva secunde era: Citeste Biblia. O fi vreun semn ca si sarciul pe goagal.

Bineinteles. smile.gif

“Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată.” - Isaac Asimov

Tin sa precizez ca nu sunt de acord cu el. smile.gif

Credinciosii nu sunt lenesi, se aduna cu miile (sau zecile de mii) la pupat moaste. Uite, e mai veche, e prima pe care am gasit-o.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Oct 2011, 02:46 PM) *
Credinciosii nu sunt lenesi

Upps tu ai spus-o. rofl.gif
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 6 Oct 2011, 03:45 PM) *
Concluzia e in propozitia urmatoare celei citate.

"La fel de lenesi ca si credinciosii" Deci concluzia este ca atat credinciosii cat si ateii sunt lenesi. Esti un capitalist vorace, setos, care bea la msa seva muncitorilor. rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 6 Oct 2011, 02:52 PM) *
Esti un capitalist vorace, setos, care bea la msa seva muncitorilor. rofl.gif

Numai cu aghiazma. rofl.gif
March
In atentia ateistului Abis care se pare ca-i simpatizeaza pe islamisti :

Ateistii atacati de musulmani in timpul unei parade Haloween

abis
Nu-i simpatizez pe islamisti (Islamist: musulman fundamentalist care propagă politica radicală bazată numai pe Coran), ci pe islamicii din Evul Mediu, cei care au salvat civilizatia antica de la distrugerea la care o condamnasera crestinii. Vezi cum au supravietuit de ex. scrierile filosofilor antici...
abis
QUOTE(turbo trabant @ 6 Oct 2011, 03:48 PM) *
Upps tu ai spus-o.

Bineinteles. smile.gif

Uite ce harnici sunteti voi, credinciosii (ma rog, unii dintre voi): stati cate 10-12 ore la coada pentru a pupa niste oase care au apartinut cica uneia Paraschiva

După 10 ore de stat în ploaie şi în frig, ajung la moaşte mai mult morţi decât vii. Acolo intervin preoţii, mult mai stricţi decât jandarmii. Nu poţi poposi decât câteva secunde, cât să atingi veşmintele sfintei sau să le săruţi, după care eşti împins să le faci loc celor care vin din urmă. Oamenii nu se mulţumesc, însă, cu atât de puţin. Au cu ei icoane, cruciuliţe, brăţări pe care le freacă de moaşte pentru a le sfinţi. Cine are mai multe lucruri de sfinţit este sfătuit să le pună pe toate într-o pungă, însă cine nu vrea să înţeleagă asta strigă în gura mare că, dacă nu scoate tot ce e de sfinţit, a făcut tot drumul degeaba. Unul, în lipsa altor obiecte, îşi freacă buletinul de hainele sfintei. O femeie a venit cu fiul de câteva luni şi îi bagă capul în gaura prin care se pot atinge moaştele

N-o sa vezi in veci vreun ateu atat de harnic incat sa faca de-astea. smile.gif



Cla
QUOTE(abis @ 14 Oct 2011, 01:27 PM) *
După 10 ore de stat în ploaie şi în frig, ajung la moaşte mai mult morţi decât vii. Acolo intervin preoţii, mult mai stricţi decât jandarmii. Nu poţi poposi decât câteva secunde, cât să atingi veşmintele sfintei sau să le săruţi


Hahahahhahaaaa !!!! roflmao.gif
Prostia omeneasca e mai mare decât universul.
March
QUOTE(abis @ 14 Oct 2011, 02:27 PM) *
Uite ce harnici sunteti voi, credinciosii (ma rog, unii dintre voi): stati cate 10-12 ore la coada pentru a pupa niste oase care au apartinut cica uneia Paraschiva

E o rusine sa critici dupa internet. Trebuia sa te duci acolo personal , sa studiezi fenomenul, etc. Aveai si sarmale, vin fiert...
abis
Da? Tu asa faci, il citici pe Basescu de la Cotroceni? smile.gif

Nu vreau sa-mi stea sarmalele in gat, asa ca prefer sa mi le fac eu. Ori sa le cumpar de la vreun restaurant.
abis
Pelerinajul "harnicutilor" la Paraschiva e impresionant in continuare. smile.gif

http://www.bzi.ro/imagini-socante-o-poseda...to-video-246250
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.