Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ateii?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80
abis
Moaaaama.. Ce mi-ai zis-o! Praf m-ai facut. O sa ma rog la Dawkins si la Mark Twain sa ramai in "pana prostului"
turbo trabant
E greu in fiecare an de Craciun cu atatea reclame, mosi in magazine si colinde, nu ?Linisteste-te ca trece in cateva zile. smile.gif

Ce ai cu Mark Twain? Gata, e de al vostru? biggrin.gif
abis
Nu stiai?
turbo trabant
Si el sad.gif? Te cred , nu e nevoie de inca niste lincuri cu recolta de ahtei la hectar.
Cla
Ce aveti cu Mark Twain? Am fost prieteni buni si am īnvatat ca nu-i deloc complicat sa te lasi de fumat, am reusit-o de 1000 de ori.
abis
Un articol despre Olandezul care īnchide bisericile fără rost

Tot mai puţini olandezi merg astăzi la biserică, iar două astfel de locaşuri sunt īnchise īn fiecare săptămānă. Unele sunt demolate, altele devin magazine sau centre de relaxare.

De Beyer este specializat īn istoria artei şi trăieşte īn Utrecht. Īnsă, ar putea fi socotit şi un lichidator, dacă aruncăm o privire peste munca sa. El omul care īnchide biserici. Cānd o parohie e desfiinţată şi o biserică - īnchisă, de Beyer este acolo. Şi are multe de făcut.

Īn prezent, Olanda are 4.400 de locaşuri bisericeşti. Dar, săptămānal, două sunt īnchise pentru totdeauna. Cele mai multe sunt catolice, care vor fi forţaţi să reducă la jumătate numărul de biserici īn următorii doi ani.

"Şi este doar īnceputul", spune Beyer.

Un exemplu este chiar biserica St. Lawrence, din Bilthoven, la nord de Utrecht. După ce s-a constatat că mai nimeni nu mai păşea īn această biserică, s-a hotărāt īnchiderea ei. La īnceput, s-a dorit construirea unui centru comunitar. Īnsă catolicii au vrut să vāndă rapid, iar clădirea va fi demolată. Īn locul ei, vor apărea 62 de apartamente noi-nouţe.

Biserica fusese construită īn anii 60, cānd comunităţile catolice din Bilthoven şi De Bilt au devenit brusc foarte numeroase. Atāt de numeroase īncāt a fost nevoie de trei biserici īntre cele două localităţi. Acum, numărul credincioşilor a scăzut mult, după un trend care se manifestă īn aproape īntrega Europă de Vest. Īn Franţa şi Belgia, s-au īnchis de asemenea cāteva biserici.

Īnsă, Olanda este ţara īn care fenomenul se manifestă cel mai puternic. De exemplu, Biserica Protestantă pierde 60.000 de enoriaşi īn fiecare an. Dacă acest ritm continuă, această religie va īnceta să existe, īn Olanda, īn jurul anului 2050.

Un alt exemplu vine din Helmond, la 80 de kilometri de Bilthoven, unde clădirea unei foste biserici găzduieşte acum un supermarket. Īn Maastricht, o biserică dominicană a fost transformată īn librărie.

Două biserici din Utrecht şi Amsterdam s-au transformat chiar īn moschei, transformare influenţată de numărul mare de musulmani care trăiesc īn aceste oraşe. Circa 850.000 dintre cele 17 milioane de locuitori ai Olandei sunt islamici.

Īn urmă cu cāteva săptămāni, īn Arnheim s-a deschis un patinoar, īntr-o veche biserică. Cei care doresc să patineze trebuie să plătească 3,5 euro pentru o zi īntreagă.

Unde merg vechile altare? "Altarele īşi găsesc de obicei locul īn Europa de Est, unde este o mare cerere, deoarece mereu se construiesc noi biserici".


A inceput in Suedia, continua in Olanda, maine si in restul Europei. jamie.gif
Cla
Zi multam la Biserica Catolica.
Si nu uita ce porcarii au facut misionarii prin America de Sud, Papua- Neuguineea, etc.
Nu numai ca au fost tembeli, dar si idioti.

Martin Luther s-a trezit, si ceilalti care l-au urmarit erau un pic mai destepti.
abis
Cla, am gasit o biserica pe gustul meu: ma bate gandul sa ma convertesc si sa-i devin adept. Ce zici, te bagi si tu?

Despre asta e vorba
turbo trabant
QUOTE(abis @ 23 Dec 2011, 11:27 AM) *
A inceput in Suedia, continua in Olanda, maine si in restul Europei. jamie.gif

Sa ploua? Sau sa scoata romanii din tarile lor? rofl.gif
abis
Ce mult ti-a luat sa scremi o replica "inteligenta" laugh.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 23 Dec 2011, 11:27 AM) *
Unde merg vechile altare? "Altarele īşi găsesc de obicei locul īn Europa de Est, unde este o mare cerere, deoarece mereu se construiesc noi biserici".[/i]


Uita-te sus, de maine si in restul europei rofl.gif

Asa ca ai postat in stilul useleilor: vom scapa de tiranie, uitati cum e in 2 tari din europa. La asa post insufletitor "fratilor nu mai e mult si scapam de dictatura" nu se poate raspunde decat la fel de inteligent. ohyeah.gif


Da, va fi asa cum ai tras tu concluzia "logica" cand presedintii suediei si olandei vor veni cu masina pana la bucuresti pe autostrada biggrin.gif
abis
Acum, numărul credincioşilor a scăzut mult, după un trend care se manifestă īn aproape īntrega Europă de Vest.

Īnsă, Olanda este ţara īn care fenomenul se manifestă cel mai puternic.


Mda, doar doua tari. Sezi bland, o sa vedem daca incetul cu incetul (nu spune nimeni ca de maine) trendul asta nu va ajunge si in est. Cehia e un bun exemplu in sensul asta.

Vesti proaste pentru tine
turbo trabant
Eu sunt fascinat de stilul tau de a balmaji lucrurile, pe bune smile.gif. Tu chiar crezi ca situatia din olanda sau suedia este comparabila cu cea din romania?

Sunt diferente de istorie si cultura atat de mari incat mai usor compari trinidad tobago cu marea britanie.

Si eu pot sa spun, folosind stilul tau, ca, intrucat in europa de est se cer mai multe altare e clar ca asta se va intampla si in vest. Maine in toata europa ! biggrin.gif

Si o intrebare off: ce e cu geniile pustii de la realitatea (pe care le to citezi ca pe sfintele moaste) ca tot baga stiri din astea antireligie? Nu le-a mai intrat salariul?
abis
QUOTE(turbo trabant @ 5 Jan 2012, 04:04 PM) *
Tu chiar crezi ca situatia din olanda sau suedia este comparabila cu cea din romania?

Deocamdata nu

QUOTE
Si eu pot sa spun, folosind stilul tau, ca, intrucat in europa de est se cer mai multe altare e clar ca asta se va intampla si in vest.

Si nu te las eu? smile.gif
Spune daca asa crezi, ca Europa de Vest urmeaza drumul Estului si nu invers.

QUOTE
ce e cu geniile pustii de la realitatea

Ultimul link era de la BBC...
turbo trabant
Ai stilul tau machiavelic de a posta pe chestii de religie. As putea spune chiar goebellian.

abis
Merci pentru compliment, esti un dragut

Deocamdata te las, banuiesc ca la ora asta esti la coada la agheasma. Dupa ce iti revii din pumni continuam discutia. smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Jan 2012, 02:34 PM) *
Deocamdata te las, banuiesc ca la ora asta esti la coada la agheasma. D

Agheasma mea de azi este o agheasma de 2007, continent sud american, ceva sa spunem demisec pentru romani. Si nu se sta la coada la agheasma asta , se sta jos la masa cu ceva raritati pe ea:D .

Asa imi pare rau ca ai conceptii fixe si putine, mult succes in socializarea din magazinele laice curat constitionale coane fanica http://www.youtube.com/watch?v=Xec2c0byIAI biggrin.gif
abis
Sunt aceiasi "actori" in ambele filme

smile.gif

Sa nu-mi spui ca tu nu "servesti" apa sfintita. Altfel, nu esti un bun crestin rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Jan 2012, 03:12 PM) *
Sunt aceiasi "actori" in ambele filme
smile.gif

Deci nu Biserica sau magazinele laice sunt de vina, nu? thumb_yello.gif Ele sunt doar locatie dar actorii este plini de ravna la orice se da gratis.

Tu nici macar nu stii cum se foloseste apa sfintita ce rost are sa continuam . Dar ca sa te ajut, te poti duce in prima biserica sa ii ceri preotului " Moshule da si mie 3 chile de agheasma!".

Chem eu echipa de la antena 3/realitatea sa imortalizam momentul cand un popa bate "cu bestialitate" un necredincios, sa urle presa pe tema asta 3 zile. rofl.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 6 Jan 2012, 02:17 PM) *
Deci nu Biserica sau magazinele laice sunt de vina, nu? Ele sunt doar locatie dar actorii este plini de ravna la orice se da gratis.

Aiurea! Daca asta ar fi criteriul ar lua de la robinet. Cat costa un litru de apa de la robinet?!

QUOTE
u nici macar nu stii cum se foloseste apa sfintita

Pai de la tine inteleg ca o pui in vinul ala grozav din america de sud si faci un spritz. Nu?

Mie imi place sec, asa ca nu-mi trebuie apa sfintita.

Noroc ca nu traiesc in Timisoara: acolo vrand-nevrand as fi beneficiat de asa ceva. Cum de obicei beau apa imbuteliata, nu ar fi fost cine stie ce... Dar cum sa fac dus si sa ma spal la ... cu apa sfintita?!
Timisorenii pacatuiesc cand trag apa la toaleta?
turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Jan 2012, 03:43 PM) *
Cum de obicei beau apa imbuteliata, nu ar fi fost cine stie ce...

Trrebuie sa ai credinta fiule cand cumperi ceva din comertul socialist romanesc. Muuulta credinta biggrin.gif

http://www.bzi.ro/apa-contaminata-la-lidl-261802
Cucu Mucu
QUOTE(abis @ 6 Jan 2012, 02:43 PM) *
Noroc ca nu traiesc in Timisoara: acolo vrand-nevrand as fi beneficiat de asa ceva.


O idee genial de idioata! Sa-si deverseze toti "deseurile" rofl.gif ohyeah.gif in sfintenia lor! Cat de popa prostu' poti fi sa flatulezi asemenea idei?! roflmao.gif
abis
Prefer apa contaminata vanduta de "socialistii" aia de la Lidl (desi nu cumpar niciodata de acolo) decat apa "sfintita" de la biserica din colt. Sigur e mai curata. smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 6 Jan 2012, 04:10 PM) *
Prefer apa contaminata

Case closed. rofl.gif
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 6 Jan 2012, 02:45 PM) *
Trrebuie sa ai credinta fiule cand cumperi ceva din comertul socialist romanesc. Muuulta credinta biggrin.gif

http://www.bzi.ro/apa-contaminata-la-lidl-261802


Ce fete de moldoveni au chinezoii aia din poza! rofl.gif
turbo trabant
E de la apa. Mai grav, nu mai beau si muncesc de rup biggrin.gif
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 6 Jan 2012, 03:27 PM) *
E de la apa. Mai grav, nu mai beau si muncesc de rup biggrin.gif


Hai sa-mi sara basca! Asta e mai grav decat HIV-ul, trebuie tratati imediat sa nu se ia la toti! rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Jan 2012, 04:34 PM) *
sa nu se ia la toti! rofl.gif

Doamne fereste ! ohyeah.gif
abis
Or avea loc toti inauntru? Sau merg pe rand cu ea? laugh.gif



turbo trabant
e model vechi, costa doar un pic mai mult ca un logan full option . modelul mai nou si blindat era in alta parte biggrin.gif

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ori-banii-...scu-798227.html

sau daca preferi austeritatea si solidaritatea de dreapta cu muncitorimea bavareza clasa 7 full option ultimul model

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/mi...tea-202573.html
abis
Base, Geoana, doi crestini si ei...

smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Jan 2012, 06:46 PM) *
Base, Geoana, doi crestini si ei...

smile.gif

Poti macar sa intelegi de ce jeonel are ditamai limuzinoiul de peste 50 mii iepuroi desi el acum este doar un simplu ales?

Ehhh incurcate sunt caile domnului nelu fie-i religia "liber schimbista" slavita ! ohyeah.gif
abis
Habar nu am de ce Geoana se bucura de astfel de privilegii, probabil pentru merite deosebite. laugh.gif

In alta ordine de idei:

Marea majoritate a celor mai inalti demnitari ai Bisericii ortodoxe bulgare a colaborat cu serviciile secrete ale regimului comunist, a anuntat marti o comisie insarcinata cu deschiderea arhivelor serviciilor secrete, citata AFP.

Phui.... Ce bine ca la noi nu a fost la fel... rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 18 Jan 2012, 11:32 AM) *
Phui.... Ce bine ca la noi nu a fost la fel... rofl.gif

Identic si in Romania, nu e o surpriza asta. Dar au mai fost primeniti fostii de catre actualul PF wink.gif.
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 18 Jan 2012, 10:36 AM) *
Identic si in Romania, nu e o surpriza asta. Dar au mai fost primeniti fostii de catre actualul PF wink.gif.


Au fost, au fost! Care nu cotiza cat trebuie la Inalti/preafericiti/ultrasfinti era primenit imediat, dupa cum s-a vazut in atatea cazuri mediatizate. ohyeah.gif
turbo trabant
QUOTE(Cucu Mucu @ 19 Jan 2012, 11:20 AM) *
Care nu cotiza cat trebuie la Inalti/preafericiti/ultrasfinti era primenit imediat, dupa cum s-a vazut in atatea cazuri mediatizate. ohyeah.gif

Exact, in jeneral baietii cu trese refuzau sa cotizeze, ei intelegand sa cotizeze la "stat" ca pe "vremuri".
abis
Si prin urmare toti aia cu trese au fost dati afara de musiu Daniel...

Esti cam naiv smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 20 Jan 2012, 01:32 PM) *
Si prin urmare toti aia cu trese au fost dati afara de musiu Daniel...

Esti cam naiv smile.gif

Tu esti cam naiv daca crezi ce ai scris. PF conduce organizatia ca pe o "intreprindere" particulara si nu una de "stat".

Cum romanu' e obisnuit sa "primeasca benefici" de la "stat" s-a cam iscat o mica broblema. Compara-o cu cea intre un privat care a cumparat o fabrica si mai are inca niste directori de la "stat" obisnuiti cu o capusa si ai sa intelegi imaginea "maleficului" PF. ohyeah.gif
abis
Danut nu e omul care sa se puna rau cu statul. Deci nu s-ar atinge de aia sub acoperire riscand sa ramana in pom cu finantarea.

Eu te-as crede ca asta-i situatia daca m-ai ajuta cu niste nume de "instelati" trasi pe bara de el... Dar cum avem doar parerea ta vs parerea mea, ramane ca-n gara - adica fiecare o pastreaza pe a lui.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 20 Jan 2012, 01:41 PM) *
Danut nu e omul care sa se puna rau cu statul.

Ohoho, incurcate sunt caile Domnului biggrin.gif

Normal ca ramane ca in gara , de fapt asta e misto : fiecare o tine pe a lui pana in panzele albe.
abis
In alta ordine de idei: tipul asta e crestin si profesor de religie. Ce parere ai despre ce scrie?
turbo trabant
Foarte interesant ce zice. Dar oare cum e posibil ca un profesor de religie sa spuna asa ceva, doar "toti popii sunt malefici", nu?
abis
QUOTE(turbo trabant @ 20 Jan 2012, 12:59 PM) *
Dar oare cum e posibil ca un profesor de religie sa spuna asa ceva, doar "toti popii sunt malefici", nu?

Cui ii apartine replica pe care ai pus-o intre ghilimele? smile.gif

Profesorii de religie nu sunt toti popi.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 20 Jan 2012, 02:04 PM) *
Profesorii de religie nu sunt toti popi.

Autorul acelor randuri este licentiat in teologie ortodoxa.
abis
Ca ministrul nostru de externe?

Eu am zis ca probabil nu e popa, nu ca nu e licentiat.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 20 Jan 2012, 02:08 PM) *
Ca ministrul nostru de externe?

Pe bune? Base a propulsat toti talibanii biggrin.gif

Revenind ce a spus omul- acolo sunt multe chestii reale si aplicabile in acelasi timp la tot invatamantul (inclusiv laic). Asta e sistemul scolar romanesc.
turbo trabant
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11282...a-mantuirii.htm

Un fel de "ba idiotilor, terminati cu cearta".....
abis
QUOTE(turbo trabant @ 20 Jan 2012, 06:15 PM) *
Un fel de "ba idiotilor, terminati cu cearta".....

... si contribuiti mai mult la pusculita bisericii...
turbo trabant
Lasa ca vine psd-ul la putere (impreuna cu gasca de verzi liber credinciosi ) si nu se va mai da nici un ban. Si va curge lapte si miere.....
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.