Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Miine
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89
Felina
si mie mi se pare fain ca lumea dintr-o casa sa manance impreuna, dar asta cand sunt eu bucataru' sef rofl.gif

fii atenta idee, ca sa nu deranjam nici orgolii, sa nu neglijam nici dieta variata si sa nu pierdem sentimentul de familie unita:
in we se mananca la comun, in rest fiecare la el in bucatarie. ce zici? smile.gif
wulfenia
aaaaaaaaaaaa Maria da... eu am mancat 2 luni cu mama-sa, acuma o sa gatesc eu si basta. Daca ne invita ei in WE bine dar nu mi musai. Imi lipsesc supele de exemplu. Imi lipsesc sosurile. Mama-sa gateste cam aceleasi feluri de mancare care-s bune nimic de zis dar dupa ce le manci de 4 ori pe luna te saturi. De exemplu duminica face mereu friptura la cuptor. Ca o fi gaina, iepure, bicilica sau ied, procedura e aceeasi: in tava cu ulei, 1 morcov, 1 crenguta de rozmarin, stins cu vin si gata. Imi lipsesc muraturile. Mie mi-s dragi, le mananca si ei daca le ofer dar nu fac parte din hrana lor normala. Ce imi place si o sa mentin ca obicei in viata mea: ca fiecare masa se termina cu fructe. In rest eu vreau spanac cu oua. De exemplu. Si vreau fasole din cand in cand nu tot paste. Asa m-am gandit eu smile.gif
Oiski-Poiski
QUOTE(Felina @ 21 Nov 2011, 07:15 PM) *
in we se mananca la comun, in rest fiecare la el in bucatarie. ce zici? smile.gif


Mie nu mi-ar place varianta asta ca noi in timpul saptamanii nu mancam toti impreuna .Deci la WE fac mereu ceva bun si mancam toti trei .Nu as vrea sa am pe langa mine juma de Italia.
Varianta mea ar fi , impreuna cu familia mancam din cand in cand , la intelegerea comuna si spontana.
wulfenia
si varza murata calita imi lipseste! Asa, acuma mi-am facut provizia din AU! ohyeah.gif

si ce ma calca pe nervi la modul exasperant este parmesanul. Se pune peste tot, inclusiv in supa de carne arunca o lingura mare de parmesan. Peste paste, peste si in orez, in sos, peste sos si pe langa sos, numai la mine NU! Eu ma tin tare pe pozitie hihi devil.gif
Oiski-Poiski
Eu fara supe nu as putea manca permanent.Ieri am facut o ciorba ardeleneasca cu cartofi si afumatura. Mamaaaaaaaaaaaaaaaa, ce buna a fost.
Felina
asa smile.gif
poti sa-i inviti tu in we la o masa
wulfenia
apoi ei la mine nu vin pentru ca atunci cand mananca se uita la tv si eu nu am tv in bucatarie ca suntem saraci rofl.gif
Oiski eu te inteleg. Dar vezi ca volumul de munca depus atunci cand faci o ciorba este muuuuult mai mare decat cel cand fierbi macaroanele si arunci un sos lejer pe ele - de obicei rosii fripte in ulei.
Acuma nu vreau sa par c-as cauta nod in papura dar nici patiseria italiana nu ma da pe spate, dupa parerea mea si la capitolul asta fracenzii ii bat la cur cu spor, si inclusiv austriecii. devil.gif
wulfenia
citesc de ceva vreme la o carte, cand o termin o sa ma documentez in legatura cu active listening, in paralel nu merge, nu pricep de ce dar e bine si asa.

Oiski-Poiski
QUOTE(wulfenia @ 21 Nov 2011, 07:31 PM) *
apoi ei la mine nu vin pentru ca atunci cand mananca se uita la tv si eu nu am tv in bucatarie ca suntem saraci rofl.gif


rofl.gif

Pai atunci nu inteleg de ce vor sa manance toti impreuna.Sau vor de fapt sa se uite in comun la televizor ?

Patiseria italiana nu este existenta dupa parerea mea.Sa faca italienii o vizita la cofetaria Codrina din TM si apoi mai vorbim.
wulfenia
Oiski stiam ca tu ma intelegi mwah1.gif wub.gif
wulfenia
am mai gasit o reteta pe care doresc s-o incerc cat de curand:

Bierleber

60 dag Schweins- oder Rinderleber,
10 dag Speck, 2 große Zwiebeln,
1/4 l dunkles Bier, Salz, Pfeffer,
etwas Mehl zum Stauben, 1 El Butter.

Den kleinwürfelig geschnittenen Speck glasig anrösten, geschnittene Zwiebeln dazugeben und ebenfalls glasig anlaufen lassen. Leber feinblättrig schneiden, dazugeben und unter Wenden von allen Seiten rasch anbraten. Salzen und pfeffern, mit Mehl stauben, Bier zugießen und zugedeckt ca. 15 Minuten dünsten. Am Ende mit Butter verfeinern. Mit gerösteten Erdäpfeln servieren.

zilele astea rup pagini din carti de bucate. Cartile is voluminoase si doar putine reteta CHIAR vreau sa le pastrez asa ca le bag doua gauri si le pun la dosar. Imi lipseste biblioteca pentru putinele carti.

am avut o zi calma si frumoasa azi.

de doua luni ma chinuie o insomnie mai ciudata... indiferent la ce ora m-as culca ma trezec la ora 3 sau 3 jumate dimineata si nu mai reusesc sa adorm. Asa ca ma gandesc, fac planuri, vorbesc cu Universul... noa doar ca deja incep sa ma ingrijorez... asa ca maine dimineata ma duc la doctor sa-mi dea ceva de plante. Sa vedem...
dascalita
wub.gif Sper sa ai un somn linistit!
wulfenia
multumesc dasca mwah1.gif


Azi la pranz am mancat o bijuterie a bucatariei austriece: Zwiebelrostbraten cu pure de cartofi si salata. Pentru deseara am pregatit deja aluatul pentru Flammkuchen.
Mi-am cumparat o carte de Rudiger Dhalke din care am si citit primele doua capitole in timp ce faceam terapia. As vrea sa ma stiu focusa pe o carte pana o termin si abia APOI sa incep alta. Dar nah! Curiozitatea e mare...

Beau un ceai din 9 plante medicinale.

Mi-e dor de Sally. Si de Lia. smile.gif



wulfenia
Pentru Flammkuchen am facut un aluat normal de paine sau de pizza. Mai incolo o sa-l intind in foaie subtire, o sa-l ung cu smantana groasa si o sa pun de-asupra ceapa taiata feliute foarte subtiri.
wulfenia
am ramas singura in casa, gazda o plecat. Am in picioare niste ciorapi grosi grosi, cu buline anti-alunecare pe talpa.

Ma duc sa ma flylady si sa-mi citesc inspiratia.

Am visat aiureli. Tot asa, pe la 3 m-am trezit. N-am mai putut dormi ioc.
wulfenia
printre citirile de azi: "curajul de a trai fara frica"...
Felina
smile.gif
eu inca nu am gasit posibilitatea sa pastrez starea asta continua
wulfenia
Feli... nici eu insa imi amintesc mereu un citat dintr-un text inspirativ: "I still have bad days but that'*s ok. I used to have bad years." Pentru mine e foarte comod sa ma las dusa de frici. Le simt ca pe niste surori, le cunosc de-o viata, am crescut cu ele. Provocarea consta in a le da drumul, a invata sa traiesc fara de ele. Sa accept ca fiecare situatie din viata este exact ceea ce am nevoie in acest stadiu al evolutiei mele. Sa accept ca exista un plan pentru mine si ca fiecare pas este la locul lui, oricat de aiurea ar parea prin prisma conventiilor sociale. Sa accept ca fiecare persoana din viata mea a venit ca sa ma invete niste lectii absolut necesare. Sa am curajul sa traiesc fara frica inseamna si sa vad ceea ce imi este dat.
Azi sunt recunoscatoare Universului/lui Dumnezeu/providentei pentru linistea din dimineata asta, pentru pacea din sufletul meu, pentru sanatatea mea, pentru lipsa de lipsuri, pentru Internet.

Felina
eu cred ca de multe ori uit de unde am plecat, de unde am pornit. traiesc cu impresia ca 'I am over it', cand de fapt nu cred ca o sa fiu ever complet over it smile.gif
wulfenia
o sa merg la terapie pe jos, pornesc c-o ora mai devreme si daca nu casc gura pe strada ajung la timp. Sa nu uit sa nu casc gura!! ca de cele mai multe ori ma iau cu ochii de cate-o planta, un copac, o cladire si uit de mine...

wulfenia
am umblat 3 ceasuri pe jos, am fost la terapie, am fost intr-o cafenea si am baut un kleiner Brauner si am mancat o felie de Cremes. Am citit cateva capitole din una din cartile incepute. MI-am luat biletul pe vineri. Puiul cu gutui a avut succes.

Seara asta o s-o petrec pe canapea la tv, c-o carte-n mana.
wulfenia
QUOTE(Felina @ 23 Nov 2011, 02:42 PM) *
eu cred ca de multe ori uit de unde am plecat, de unde am pornit. traiesc cu impresia ca 'I am over it', cand de fapt nu cred ca o sa fiu ever complet over it smile.gif


Poate ca nu putem fi over it pentru ca it ala e o parte din noi insene... eu incerc sa-l integrez pe it in prezentul meu, in ceea ce sunt azi. Nu ma astept sa nu mai am vreodata crize, dar ma astept sa trec prin ele in mod decent.

Incerc sa nu ma mai intreb de ce l-am avut pe it in viata mea ci mai degraba pentru ce smile.gif
wulfenia
in urma cu ceva zile am reintalnit pe fb o vecina ceva mai tanara decat mine si mi-am amintit cum stateam pe geam intr-o seara la etajul 3 unde locuiam, cu lumina stinsa, ma uitam la cer si ea scutura un pres cu fratele ei si cu tata-sau, cum o zis numaistiuce si taica-sau i-o tras doua palme de m-o usturat si pe mine urechile... tipic romanesc, frate-sau era preferatul parintilor fiind baiat, asta se stia si nu se contesta pe vremea aia.
Are o familie frumoasa, 2 fetite, is tare bucuroasa pentru ea. Si ca sa nu raman cu veninul pe limba vreau sa mai spun ca sper ca tata-sau si-o dat seama ce-o gresit si ca se caieste si s-o revansat la fata si daca nu atunci sper ca e plin de boli si de nevoi pe undeva. Dixit!
Despre abuzul in familie: un documentar la tv spunea ca tot al doilea copil care azi e adult acuza abuz si ca asta cumva e de bine pentru ca din generatia de dinainte de noi fiecare copil a fost abuzat. Era vorba despre violenza fizica si sexuala asupra minorilor.


Am castigat 1,10 euro la Loto

wulfenia
sa-mi fac geanta pe maine.
sa ma pregatesc pentru terapia de azi.

am scris un mesaj sa ne intalnim cu A saptamana viitoare sa bem o cafea. Vreau sa raman in contact cu ea dar in alte conditii. Sa vedem ea ce vrea.
Felina
QUOTE(wulfenia @ 24 Nov 2011, 07:53 AM) *
Despre abuzul in familie: un documentar la tv spunea ca tot al doilea copil care azi e adult acuza abuz si ca asta cumva e de bine pentru ca din generatia de dinainte de noi fiecare copil a fost abuzat. Era vorba despre violenza fizica si sexuala asupra minorilor.


de aia psihica si emotionala nici un cuvintel? rolleyes.gif
wulfenia
aia-i de la sine inteles! jamie.gif

n-am fost de 2 saptamani acasa asa ca de doua saptamani nu am spalat, de doua saptamani port aceeasi pijama. Asa ca acuma stiu ce program am pe maine seara ohyeah.gif

Daca nu vine M la mine atunci o sa mergem seara sa mancam cu C&Man ca le-am promis acuma 3 luni si sa ma scap de ei, plus c-am luat pentru nepotul sau un cadou si mintenas nu i-a mai fi bun.

Azi am pierdut vremea pe net. Bine-am facut!
wulfenia
M vine! Yuppi! Asta inseamna ca sambata mergem la o plimbare pe malul marii, cu Sally si cu Lia smile.gif

Am bagat in cuptor o crostata morbida, sa vedem ce iese.

Tre sa-mi fac geanta tre sa-mi fac geanta tre sa-mi fac geanta

Azi am tratschkalit c-o fosta colega, o romanca tanara si cu un caracter tare frumos. Mi-a prins bine smile.gif Pe saptamana viitoare imi fac programare la ea in sat la un exorcist de oase, poate ma indreapta ala...
Felina
da ce-ai patit la oase?
wulfenia
scumpa am o problema, pentru care fac si iara fac terapii, de data asta am primit electroterapie si terapie de intins de coloana, nu stiu cum sa-ti spun ce bai am, is doua oase de imediat sub ceafa ce s-o indoit cumva...smile.gif
Nu-i nimica grav dar cum eu is super-atenta cu sanatatea ma tot terapiez smile.gif
Felina
aha, mersi smile.gif
wulfenia
is asa de emotionata de reintalnirea cu Sally ca nu mai pot dormi. Am mancat o bucata de praji de ieri si beau o cana de cafea, ma surfilez pe net si cam atat, astept sa treaca timpul... smile.gif

astea doua saptamana in AU au fost foarte faine, mi-au aratat ca insecuritatea mea pe diverse planuri este nefondata smile.gif

In drum spre casa o sa oprim pe la un magazin sa luam alimente, deseara facem un risotto daca-l convingem pe el sa-l faca ohyeah.gif cu mixt de peste.

Pe maine la amiaza nu stiu ce dar seara iesim la pizza.

In ultimele zile am variat putin orele de pranz si de cina. Partea nasoala la mancatul la ore fixe e ca dupa ce ti se obisnuieste organismul, daca nu ai exact la 12 si exact la 8 ceva de bagat in gura ti se face rau. Io vreau sa fiu mai flexibila smile.gif

Ach da si cu socrinella o sa vad sa cimentez niste granite ca deocamdata isi cam baga nasul peste tot devil.gif
wulfenia
gazda mea e cea care a insistat sa stau la ea cat fac terapia ca eu am vrut sa stau la alti amici... noa dar o zis ca e deprimata si are nevoie de companie... ieri ma intreaba daca o platesc la sfarsitul terapiei rofl.gif am intrebat pentru ce? pentru hotel! Care hotel scuza-ma c-am luat de mancare, am bagat benzina si am facut curat si ti-am tinut companie? Ce lume ce lume laugh.gif
leirn
De aia io intreb de la bun inceput cand cineva se ofera sa-mi faca un favor: "ce pot face in schimb pentru tine"? Ca sa nu stau io stresata dupáia ca nush ce vrea omu ala de la mine dupa aceea sau sa ma simt datoare cand poate nu e cazul.
Am niste prieteni care tin socoteala intr-un mod ciudat: daca ei fac mici cadouri, se astepata sa tin cont de asta cand ei imi cer ceva. Pai, bah, cadou' e cadou. Daca vrei ceva in schimb sau te gandesti ca prin acel cadou eu voi fi obligata mai tarziu sa ofer altceva, mai bine lipsa. M-am invatat cu ei si de cate ori imi dau ceva ii intreb: asta cat face? Ah, nu face nimic? Atunci nu contoriza acest lucru... Asa. Trebuia sa scriu asta, mai ales ca ai fost in situatii similare. smile.gif
Oiski-Poiski
Iui , asta da gazda !Te-a chemat la ea ca apoi sa ceara bani ca la hotel ?

laugh.gif
wulfenia
@leirn: pentru mine situatia o fost foarte lara ca m-o tras de maneca sa vin sa stau la ea zicand ca-i fac o favoare tinandu-i companie ca macar asa poate sa salta din depresie. Si eu clarific situatia de la inceput si pentru mine asta o fost clarificata... plus ca is mai generoasa decat media asa ca acuma a ramane cu buzele umflate rolleyes.gif

@Oiski: da tu! asa tupeu! rofl.gif
wulfenia
mi s-a rezolvat problema de somn, de doua-trei nopti dorm somn intins deseara tarziu pana dimineata. Yupppi! Nu stiu ce ai am avut dar e ok, ma bucur c-am avut incredere ca sufletul si mintea mea o sa se descurce sa rezolve problema, oricare ar fi fost ea.

Am fost in WE acasa, o venit si M., am fost la mare, am fost la o trattorie foarte faina unde am mancat paste, sambata seara am fost la pizza, l-am intalnit si pe G care era nitel afumat dar am stat putin cu el. Sally o crescut tare mult in 2 saptamani...
wulfenia
Ieri m-am intalnit cu A la o cafea si-am stat 3 ceasuri. O fost fain si macar ne-am "impacat". Adica nu mai suntem suparate. Acuma stie si ea la ce sa aiba grija si eu sa am grija de mine.

TV-ul e deja pe perete in dormitor mi-a spus aseara L, is curioasa sa-l vad vineri cand ajung acasa.

Mi-e dor de Sally.

Ieri seara am gatit si mancat o supa dupa o reteta cum o facea maica-mea. Eu uitasem de ea dar am vazut pe careva site de gatit - nu mai stiu pe care - prezentata reteta cu specificatia ca este din regiunea Salajului si asa mi-am amintit si eu de ea si-am executat-o. Mi-e dor de mama...

Azi am program lejer. O ora de terapie, in rest citit si TV. E fain si asta.

Sa-mi iau biletul pe vineri... da...
wulfenia
despre Craciun: de zece ani eu nu mai decorez casa de craciun si, mai ales, nu impodobesc brad, nici viu nici de plastic.
Anul asta pastrez traditia, adica nu fac mai nimica, o sa pun o fata de masa de craciun si un aranjament micut pe masa cu o lumanare si niste globuri.
Am de gand sa fac si niste sarmale ca am luat deja o capatana de varza. O sa le fierb de jumate si-o sa le congelez individual.
O sa banez dulciurile si zaharul din casa Craciunul asta. Suntem destul de bine grasi si unsi.
Cam atata am planuit sa fac, in rest o sa vad e mai aduce valul...
wulfenia
nu, n-o sa ma apuc iar de numarat nici de sperat si de stat cu urechea atenta ca oare da sau oare nu
si n-o sa ma mai prefac ca nu e o problema
pentru mine este
si o sa fie rezolvata
amin
Oiski-Poiski
QUOTE(wulfenia @ 29 Nov 2011, 11:30 AM) *
O sa banez dulciurile si zaharul din casa Craciunul asta.



Da de ce incepi tu dieta tocmai de Craciun ? Tz,tz, ce radicala esti ! Eu am nevoie tocmai in perioada asta de iarna sa-mi incalzesc sufletul cu ceva bun altfel nu reusesc sa suplinesc lipsa de soare si lumina de care am nevoie.Asa ca la mine vin ideile cu dietele tocmai prin primavara in nici un caz acuma.

De exemplu astazi este asa de intuneric afara , niste nori grasi , oribili si negrii atarna peste orasul gri ceea ce ma face sa caut cu infrigurare printre retele mele sa vad ce mai pot face bun.
wulfenia
Apoi incet incet o sa inlocuiesc faina alba cu faina integrala, pastele la fel si zaharul cu zahar brun. Sa vedem daca ma tin... Oiski eu propuneri imi tot fac dar cand is pusa-n fata blidului plin le uit smile.gif)

Felina
W, zaharul e cel mai simplu de inlocuit. eu folosesc zahar brun si miere pe unde se poate. Pastele iar sunt usor de inlocuit ca numai le cumperi. cu faina e mai dificil ca tre sa umbli la retete.

chiar asa, vorba lui Oiski, tocmai de craciun?? laugh.gif
wulfenia
apoi de ce NU de craciun? Ca sa pot manca sarmale? mananc si in afara craciunului. Ca sa ot manca carnati? si de aia manc cand vreau... tongue.gif


Ieri am mancat la amiaza la McDonalds. Burgerul era vechi, din ziua precedenta, s-a vazut bine. Nu l-am dat inapoi c-am zis ca nu vreau sa fie aruncata carnea pentru care un animal o sugferit. Asa ca azi noapte am vomitat de doua ori si m-am bucurat de vecinatatea wc-ului de mai multe ori. M-o ars gatul si l-am calmat c-o cana de cola. La urma urmei coca cola o fost inventata pe baza de digestiv. Am baut o cafea usoara si un ceai. Acuma-mi fierb niste paste ce-o sa le mananc cu ulei. Momentan mi calma burtica.

Felina
mai tu, te crezi vultur? laugh.gif parca aia au stomac pentru mortaciuni.

hai sa-ti zic o smecherie, sau chiar doo.
natura se regenereaza, asa e ea facuta.
tu nu poti salva lumea.

si-acuma zi ce concluzie ai tras dupa patania asta smile.gif
wulfenia
o tu nu ma certa noa... mwah1.gif
Felina
pai nu te cert biggrin.gif

io am mancat la un kfc un roll cu ceva pui, salata si sos. am vomat toata dupamasa, tare urat a fost. de atunci mi-e groaza cand trec pe langa kfc rofl.gif

wulfenia
pe mine m-o pedepsit universul pentru ca in mod normal mananc la Burger King dar ieri mi-o fo lene sa merg asa de departe... si l-am inselat pe BK cu McD si de aia rofl.gif
Felina
rofl.gif

fata mea, explicheaza-mi si mie... vrei sa tai dulciurile din meniu si sa treci pe faini din grau dur samd, da mananci la BK?? rofl.gif
wulfenia
Tu nu rade de mine ca ma gandesc cu voce tare...
La BK mananc 1 data la luna daca si daca... noa da cum nu-s la mine acasa si ieri o trebuit sa mananc ceva la pranz m-am dedat la faptele rusinoase mai sus descrise...

asta-i pentru tine tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.