Culinarul nu merge asa ca scriu reteta aici si o s-o mut mai tarziu.
Tort Pontifex
Reteta o a din caietul de retete al mamei unui amic virtual. In original ii spune "Aprikosenkuchen ohne Boden" adica "Prajitura de piersici fara blat". Eu am avut struguri multi asa ca am inlocuit piersicile si i-am dat numele Pontifex
Ingrediente:
200 g unt moale (eu l-am lasat peste noapte pe masa)
5 oua
1 kg branza
300 g zahar
2 1/2 pachete budinca de vanilie
1 linguritza praf de copt
1 cutie compot de piersici (sau alte fructe)
Se porneste cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Albusul se bate spuma. O forma rotunda se acopera cu hartie de copt. Fructele se scot din compot si se lasa la scurs.
Galbenusurile, untul, branza, zaharul, budinca si praful de copt se amesteca bine. Apoi se adauga rand pe rand cate o lingura de spuma de albusuri si se amesteca gingas.
Jumatate compozitia se pune in forma. Peste se aseaza un rand de fructe si se pune cealalta jumatate de material.
Se coace timp de o ora si nu se scoate din forma pana nu se raceste.
Albusurile:
toate celelalte ingrediente in afara de fructe:
si amestecate bine
incep sa incorporez spuma
si asa arata cand e gata compozitia
jumtatate compozitia in forma
fructele peste
si cealalta jumatate de compizitie peste.
acuma e in cuptor. la 12.20 o sa vedem cum se prezinta situatia. Eu am respectat intocmai pasii scrisi de mama amicului meu, inclusiv cu pornitul cuptorului si pregatitul formei.
Wish me luck!