Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
Urmeaza perioada cea mai grea. Doua saptamani de asteptare..poate trei. Chiar si o luna daca va sta in putere. Cu cat perioada asta creste in intervalul 2 saptamani - 6 saptamani cu atat e mai bine pentru tranzactie.

In toata perioada de intrerupere evitati orice contact cu taranul, chiar daca va cauta el.
Trebuie lasat sa fiarba. Nici prin cap nu va poate trece multitudinea proceselor ce se deruleaza in mintea lui, dar nici nu ar trebui sa va intereseze asta. Principiul este ca dupa a treia intrevedere el a capatat certitudinea ca tranzactia se va realiza, usor, usor a inceput sa se obisnuiasca cu situatia de dupa finalizarea afacerii si sa angajeze in planurile sale banii pe care are sa ii obtina. Cu cat veti intarzia in timp cea de a patra intrevedere, cu atat banii vor fi mai adanc implicati in proiectele taranului pana la punctul in care ei ii devin indispensabili.

A patra intrevedere e regie curata. Faceti ca ea sa aiba loc cat mai intamplator, asteptati-l in cale, treceti pe campul pe care il stiti la lucru, intrati cu alta treaba in carciuma in care stiti ca cinsteste...E esential sa nu il cautati in mod expres.
Cum ati dat ochii cu el salutati-l ca pe un vechi prieten (puteti sa il si imbratisati, e un gest care il pune intr-o lumina avantajoasa in fata consatenilor) si turuiti banalitati..
Amanati pe cat posibil subiectul tranzactiei, iar cand el vine spuneti: "deh mai nea Steliane, eu ti-am oferit sigurul pret pe care il puteam oferii...daca mata nu ai vrut...da uite ca a fost mai bine asa, ca eu am ramas cu banii gramada si ei fac pui la banca in loc sa am grija terenului si a casei pe care urma sa o fac...Dumnezeu ne-a luminat mintile la toti si a iesit cum era mai bine".
The Dude
Urmeaza acum plata tuturor eforturilor dumneavoastra. Intr-o scena lunga si patetica taranul va accepta pretul X, punand (numai pentru constinta lui) cele mai nastrusnice conditii, intre care sa il lasati sa mai taie un copac dupa ce ati incheiat actele, sau sa mai culeaga fanul inca doi ani. Sa va jurati ca ii dati si restul de bani daca situatia dumneavoastra economica se va schimba substantial in viitorii 172 de ani (vreun castig la loto ceva)...

Pana la intocmirea actelor vor mai trece zile, daca il mai vizitati si poate e bine s-o faceti, nu mergeti cu mana goala. O ciocolata, un pachet de cafea il vor ajuta sa uite ca nu a reusit ce si-a propus asa cum si-a propus. Apoi interesul dumneavoastra e sa ramaneti amici..In mintea lui nu va va purta ranchina pentru ca el stie foarte bine ca cel tranzactionat era pretul corect.

Reteta de care v-am vorbit nu e infailibila, dar aplicata intocmai nu a cunoscut pana acum esecul.
A functionat de fiecare data (am proaspete in minte vreo 8 cazuri) si s-a perfectionat de fiecare data, aceasta fiind ultima varianta actualizata
kcapone
rofl.gif ..pur si simplu EXCELENT...dar trebuie sa fi facut pentru asta
The Dude
QUOTE(kcapone @ 17 Aug 2010, 03:05 PM) *
Ai din intamplare o poza?


Trebuie sa fie ceva. Daca am norocul sa o gasesc am sa o postez.

QUOTE
Sti, asa din ochi, cam ce suprafata are?


E un patrat de 8X8 cred. Daca nu ceva pe acolo. E o casa inalta cu o fundatie ridicata (circa 1 metru de la sol)


QUOTE
Astept cu interes noutati si cand mergi in zona spune-mi ca venim si noi. Cu pici cu tot!


Eu cred ca ajung in weekendul asta. Dar va fi complicat. Daca e sa ajung voi fi acolo impreuna cu niste domni de la BCR, cu masina lor si la dispozitia lor. Incerc sa rezolv un proiect cu ei. Va fi greu sa iti pot sta la dispozitie, asa ca poate ar fi bine sa o mai lasam un pic. Pe la jumatatea lui Septembrie mi-as lua concediu si poate ca atunci...all, e valabil si pentru tine
kcapone
Multumesc. Si crezi ca daca va fi sa fie as putea-o repara/amenaja/utila (baie..etc) pana-n iarna? Sa miroasa a nou/curat...deja adulmec mirosul lemnului ars in soba si aerul tare de munte.
Bafta cu proiectul tau!
The Dude
Multumesc.

Mai nu stiu. Actele pot dura ceva timp. Trebuie organizata o procedura de instrainare (licitatie).
Nu stiu ce e acolo si care mai e situatia, dar ma interesez in weekend.

In principiu casa aia ar avea nevoie de o curatenie sora cu mortea.
Asta nu are cum sa dureze mai mult de o saptamana.

Cred ca macar zugraveli si vopsitorii e musai sa faci. Daca ajung banii poate sa pui si termopane. In zona casele au Geamuri micute si putine , n-ar trebui sa coste o avere. Si apoi ar trebui sa faci caminul. Nu cred ca are asa ceva..sigur are sobe pe lemn, si aici ele trebuiesc curatate musai. Ca timp toate astea se pot face intr-o luna, o luna jumate...dar tu nu esti pregatit pentru iarna asta. Nu stiu daca mai ai timp sa te pregatesti pentru iarna asta. E important...nu e vorba numai de lemne ci de mult mai multe lucruri. In plus vad ca ai mult curaj cu ala micu, dar trebuie sa iti iei niste masuri si cu el. Ai masina ?? E iarasi important sa ai. Fara ea esti cam mort acolo.

Baia, boiler, obiecte sanitare + instalatie ...te scoti cu 300 de euro cu piese de firma (boiler Vaillant, cada Luxor, baterie EMY) nu te scartani la bani aici. Daca bagi calitate nu le mai porti de grija. P-acolo n-ai instalator la indemana cum ai un necaz...asa ca e mai bine sa nu il ai...
kcapone
Avem o tartareata de Symbol. Pentru ca are garada suficient de sus am tot mers pe drumuri montane cu el.
Nu ma zgarcesc de fel. Incerc mereu sa iau lucruri de calitate in banii disponibili. Mai bine putin si bun, vorba aceea "sunt prea sarac ca sa cumpar lucruri ieftine"
Multumim inca odata si asteptam cu interes orice fel de informatii crezi ca sunt necesare. Chiar sa ma pregatesc din timp cu ce trebuie facut "acolo"
kcapone
The Dude ...m-am tot gandit. Daca tot te duci acolo si ai cu cine vorbi pt a obtine informatii reale intreaba si de alte case, poate gasim una si cu priveliste. Mai intreaba si de regimul terenului pe care l-a avut ultimul detinator al casei...nu pot oare urma aceeasi "procedura" si pentru el?
Oare nu poate fi vazuta/evaluata casa asta inainte de a agita spiritele pe la primarie? Ca nu stum cat e de veche, de afectata si mai ales ca nu a fost incalzita 3 ani... Este maricica dar decat sa stau mereu cu gandul ca poate ceva e subred si risc sa cedeze oricand...mai bine dau apx aceeasi bani si face Rusu una noua., ca tot zici ca in casa "locuibila" nu pot petrece iarna asta. Nu? Tu ce zici? Spune-mi te rog ce inseamna ca factor de timp si financiar obtinerea proiectului, autorizatiilor? Offf, greu de luat decizia corecta.

Sper ca tu nu-ti faci obligatii pe acolo...caci altfel trebuie ca macar efortul asta sa-l acoperim.

Multumesc
The Dude
all, am dreptul la un concediu urias. Estimez ca se va sfarsi pe la finele lui octombrie, asa ca e OK, ma friend..

Kcapone, nici nu aveam de gand sa starnesc apele pana ce nu vezi cu ochii tai despre ce e vorba. Trec pe la Primarie si fac o intrebare, atat.
Eventual, daca simt ca aerul e prielnic arunc si o vorba: "...s-ar putea, s-ar putea sa existe un client, ce credeti are vreo sansa ??".

Nu ca nu o poti locui in iarna asta...n-am zis asa ceva. Am zis ca nu ai timp sa faci pregatirile de iarna. Lemnele se comanda acolo la inceputul primaverii, ca sa le primesti in septembrie, octombrie..Trebuie sa pui conserve de tot felul. Nu ai alimentara sau mall pe acolo. De fapt nu ai nimic in zilele in care ninge. In cele geroase, doar paine. Vara, in plin sezon, e o intreaga poveste sa poti cumpara o bucata de salam ordinar.
Asadar, pachete cu legume la congelat, tot felul de conserve, carne la garnita, salam uscat in cantitati suficiente.
Localnicii au o metoda de a usca carcasele de oaie si isi pun doua trei astfel de carcase pentru iarna.
Singurele lucruri pe care poti conta permanent sunt laptele proaspat, branza si ouale..

Mai...cum Dumnezeu sa fac sa fiu inteles ???
Primaria scoate la vanzare proprietatea defunctei aleia. Nu casa, ci tot ce i-a apartinut ei...Asta include si locul casei si pasuniele pe care mai mult ca sigur ca ea le-a avut. Tu poti licita pentru casa, unde pare sa fie o formalitate, sau pentru pasuni, unde nici nu cred ca mai e de actualitate, iar daca mai e nu iti va fi deloc simplu..

Da, sigur ca da. Cu Rusu sau cu altul mai bun ca el poti iesi mult mai ieftin in casa noua..Pentru asa ceva 10 000 e o suma uriasa.
De ce spun asta dupa e i-l-am recomandat pe Rusu lui all ??
Pentru ca fiecare va incerca sa valorifice cat mai bine pamantul sau. all vrea sa cumpere de la Rusu. Il roaga pe Rusu sa repare "radical" odaia si ii ofera astuia un pret corect pe odaie, pe pamantul ei si pe reparatii..Oricum ar dau-o iese la un pret total mult mai mic decat in oricare alta parte. Pretul este insa "la pachet". Nu stiu ce se intampla atunci cand discuti pe componente..Probabil va creste considerabil.

Tu insa, cumperi de la X, sau poate de la Y. Poti face acelasi targ, "la pachet" cu persoana respectiva.

K, m sa fac asta...am sa fac o investigatie a caselor aflate in situatii similare in limita timpului pe care am sa il am la dispozitie thumb_yello.gif
kcapone
Multumesc. thumb_yello.gif
kcapone
The Dude, nu uita te rog aparatul foto acasa. Fa cateva poze graitoare, ba chiar strigatoare...!
Toti ma sfatuiesc sa iau teren in zona submontana...si eu NU VREAU!! Ca cica nu poti pune legume, pomi fructiferi...ca nu beneficiezi de casa prea mult timp ca e iarna lunga la munte..(ca parca iarna nu pot sta in casuta la munte sau sa ma dau cu piciul meu cu saniuta)...O fi asa, dar la suflet se gandeste cineva???? Cum o fi sa mergi calare (visul meu) pe dealurile molcome de la Sirnea si sa-ti intre vesnicia-n ochi nas..toti porii, fara sa auzi manele si sa dai cu ochii la tot pasul de mexicani ca de, ce sa caute mexicanul unde e viata mai grea... Cand scriu, imi vine sa inspir adanc.... O fi greu la munte, dar ce acolo nu au trait/traiesc oameni?
Ce e cel mai rau mai The Dude e ca si nevasta tinde sa-i creada pe sfatuitorii aia....ti-am zis ca-i graba! Eu zic ca trebuie s-o convingem tehnic-economic, acum cat se mai poate, ca e mai bine la Sirnea ..cu artificiile alea ale tale, ca daca ii intra-n cap si se fixeaza ca si convingere, nu o mai schimba nici Cel de sus nici al de jos. Cand am fost pe-acolo ea n-a vazut decat case nelocuite..ca si agentul imobiliar a zis ca oamenii de-ai locului nu porea sunt...si n-a vazut nicio gradina de legume. Fa-i te rog poze la o gradina de legume...
Am mai intrebat un erhitect si mi-a zis niste costuri adiacente constructiei in sine..cam mari, descurajatoare: fundatie/structurist 1/3 din costul total, autorizatie de constructie in fctie de zona..intre 0,5 si X% din valoarea investitiei (Mogosoaia are un2,5%, de exemplu). Deci mi-ar mai ramane bani pentru un cotet ceva.?!?!
In alta ordine de idei am dat sfoara-n tara, ba chiar si la o prietena plecata in China sa studieze nucii, sa aflu ce legume, pomi fructiferi, rezista la conditiile din Sirnea. Cand aflu ceva concret, va anunt si pe voi.
Am vazut aici in forum ceva despre o casa facuta cu 11ooo dolari, ai zis ca pui si poze dar cred ca ai uitat.
Astept informatii..multe si utile
Multumesc stimabile.
Toate bune!
The Dude
K.... thumb_yello.gif
The Dude
all, esti rau si nedrept....kcapone e un curajos care merita toata stima. Chiar daca a mea e una invidioasa, ea exista si e foarte puternica.

Avantajele lui kapone, ce pot fi invocate ca argumente pentru sotie sunt:

- o alimentatie naturista cu produse 100% ECO. De la lapte, carne, branza, oua, tuica, coacaze, afine (din belsug) pana la produsele gradinii, kapone si ai lui au sa beneficieze de un regim alimentar de invidiat. Ceaiurile din fructe de padure, sucul din muguri de brad si melasa (cel mai ravnit tratament impotriva alergiilor, a asmului, a bolilor de plamani, etc.), curele de boabe de ienupar recunoscute pentru eficienta lor hepatica...si cate si mai cate.
- izolat de o civilizatie aflata in deriva si convulsii familia kcapone va creste sanatos si armonios nu numai fizic cat mai ales spiritual. Invatamantul de la distanta ca si avantajul claselor cu putini elevi sunt argumente greu de combatut atunci cand vine vorba de educatia elevilor din zonele izolate. Sirnea are scoala primara cu un numar suficient de elevi. Am pus si poze.
- aerul curat, alimentatia ecologica, munca cu rezultate imediate si fara coordonatori idioti ori imperative cretine, au sa creeze o stare de bunavointa cu efecte directe in relatia de cuplu. Familia kcapone va fi una tihnita si linistita. Vor fi si multumiti si de aceea se vor inmulti..Femeia kcapone va naste alti fii sanatosi, poate si fice, iar familiile cu multi membri sunt puternice si influente. kcapone tatal isi va gasi usor si o slujba la Primarie sau la circa financiara, acolo unde cerinta minima din cauza lipsei de oferte se rezuma la scris si citit corect, atitudine pozitiva si un minim de studii. In nicio alta alternativa familia kcapone de azi nu va avea o perspectiva mai infloritoare si mai prospera.
- dar kcapone e si un curajos. Sunt convins ca nu va dura multa vreme de la asezarea sa si pana la accesarea vreunui program de pe urma caruia sa se aleaga cu o pensiune ceva..

nu mai pot acum...e nedrept ca nu pot continua, dar trebuie sa plec. Am de salvat natura si planeta intr-o incercare echivalenta cu sansele de succes ale celui ce pleaca la un razboi atomic inarmat cu o prastie..

PS...all, Rusu nu are gater. De unde Dumnezeu le scoti ?? Rusu recolteaza cherestea si o prelucreaza primar la fel ca toti localnici de acolo. Gaterul e altceva si primul pe care il cunosc in zona e la Podul Dambovitei
kcapone
Multumesc baieti.
all, ai scapat un amanunt important din ceea ce am spus eu .."daca ne va alunga criza asta din oras" vrem sa ne mutam la tara. Ghici de ce?
VREAU O ALTERNATIVA! Nu vreau sa ma numar printre mult prea multii someri din Bucuresti! Sau sa muncesc "pupincurist" pe 2 lei... Poate ca nu voi fi niciodata somer..dar vremurile sunt nashpa si eu nu vreau sa stau cu mainile in san..tocmai pentru ca am un copil.
Si eu si sotia ...in vremurile astea de "super civilizatie" apelam preponderent pt a ne trata de afectiuni la medicina traditionala. Pe cel mic l-am scpat (si pe noi implicit) de chinul colicilor apeland la .."Belladona" (matraguana-denumire populara). Unui vecin i-a plans copilul 3 luni ..de se auzea 2 etaje mai sus dar nu ne-a ascultat caci medicul i-a spus ca e riscant. Altul a incercat si acum nu stie cum sa ne multumeasca. De mancat mancam cat se poate de natural. ...si de cand cu cel mic ...dorinta asta ni s-a accentuat. Deci avem inclinatie spre natura. NU batem campii...dorim si alta varianta. Exemplele tale cu fructele zonei sunt foarte bune...si le aveam oricum in atentie. In alta ordine de idei sti cumva care este rata de crestere a populatiei planetei? Sti ca s-a creat in laborator "carne de porc"? S-a calculat ca nici macar produsa in felul asta, carnea nu va fi suficienta pentru a hrani populatia planetei peste 20 de ani ! Ce e de facut? Nu stiu! Dar mi-aduc aminte de profesorul de istorie din liceu care spunea ca fiecare razboi a fost, nu o intamplare, ci o necesitate. Am studiat crizele economice mondiale ... si toate au fost o necesitate. Eu am tras niste concluzii...si actionez in consecinta. Tu, faci ce vrei, e treaba ta!
IN concluzie..noi vrem o casa de vacanta care sa se poata transforma oricand in locuinta permanenta.
The Dude m-a simtit ...am facut management agroturistic, si desi sunt atras de asta, n-am practicat niciodata.Chair daca sunt off topic, am preferat sa scriu toate astea aici, si nu in PM, pentru ca prin exemplul meu vreau sa-l completez pe The Dude. ..Cand simti/sau nu mai poti trai in oras vino la munte/la tara ca poti sa-ti faci ieftin o casuta..si clar nu mori de foame...
Toate bune tuturor!
The Dude
N-am luat-o in serios...doar ca lui Kcapone ii poate suna mai greu in urechi.
Iti promit ca mai fac investigatii si in cazul tau..E o seara superba aici thumb_yello.gif
The Dude
Despre autorizatia de construire si despre felul in care functioneaza legile proprietatii in zonele necolectivizate.

"zonele necolectivizate" sunt cele pe care agricultura comunista nu le-a putut cuprinde. Cele cu teren accidentat zone muntoase, ori inundabile..Satul Sirnea se afla si s-a aflat intr-o astfel de situatie.

Autorizatia de construire se elibereaza pe un proiect tehnic, verificat si aprobat de specialisti astfel ca el sa corespunda celor sase exigente prevazute de legea constructiilor. Scopul principal al autorizatiei de construire in Romania nu este insa acela de a asigura cladiri corespunzatoare locuitului in siguranta ci mai ales acela de a colecta o taxa la bugetul local pe care administratia respectiva sa o poata pradui prin contracte preferentiale si cu sprijinul clientelei stabilite pentru fiecare caz.

Asadar, autorizatia in aceste zone, isi cam inchide traiectul o data ce banii pe taxa au fost incasati (platiti).
Dupa lege autorizatia se emite cu o serie de conditii ce devin obligatorii pentru petent. Legea urmareste si felul in care se duce la bun sfarsit constructia ce a prilejuit emiterea unei autorizatii si cu aceasta ocazie ea verifica si daca impunerile au fost respectate. Autoritatile locale insa nu fac asa ceva...In lipsa suportului pe care ar trebui sa il primeasca de la autoritati legea saraca n-are ce face si de rusine se ascunde si devine absenta punandu-l in mare dificultate pe investitorul de buna credinta care arde de nerabdare sa fie corect si responsabil..


...ma lasa bateria..din cabana sa de pe munte The Dude va ureaza noapte frumoasa tuturor !!
The Dude
QUOTE
Asadar, autorizatia in aceste zone
.........e mai mult o caricatura a ceea ce ar trebui sa fie.
Stiu ca in urechile celor care sunt de buna credinta (te salut aici Marduk) asta poate suna bizar, insa in toate (nu in majoritatea) in toate cazurile in care am fost implicat, cu care am avut de a face, sau de care am auzit, regulile au fost incalcate intr-o masura mai mare sau mai mica.

Cand fac aceasta afirmatie periculoasa ma gandesc mai ales la constructiile pe care le-am ridicat, sau la realizarea carora am contribuit intr-o oarecare masura.

Autorizarea la construire este una dintre regulie acelea fabricate strict pentru a fi incalcate.

............atat despre asta...............


La munte, in satele izolate, sau chiar mai jos in zona subcarpatica, lucrurile functioneaza cam asa:
Depui un set minimal de acte, obti un accept pentru care platesti o taxa forfetara, executi ce te taie capul. Punct.
Daca ai sange in instalatie te departezi de proiectul aprobat pana la cealalta extrema; daca nu mergi pana acolo pana unde te tin curelele.

all, serban, Kcapone...toti cei interesati : O autorizatie in zona are cel putin doua puncte greu, daca nu imposibil de realizat.

1. EVACUAREA APELOR REZIDUALE
2. EXIGENTA LA CONFORT TERMIC

Nu, e un blestem !!!...iar raman fara baterie..iar trebuie sa ma intrerup.
kcapone am putine poze, all , am vesti bune..voi continua de acolo de unde trebuie acum sa ma intrerup
Marduk
QUOTE(The Dude @ 21 Aug 2010, 08:33 PM) *
QUOTE
........insa in toate (nu in majoritatea)[u] in toate cazurile in care am fost implicat, cu care am avut de a face, sau de care am auzit, regulile au fost incalcate intr-o masura mai mare sau mai mica.

totul tine de arhitectul de la primarie, daca te intelegi cu el nu vei avea probleme, pana la urma el e cel care intocmeste procesul verbal final unde scrie ca totul a fost conform certificatului de urbanism si autorizatiei de constructie.
QUOTE
1. EVACUAREA APELOR REZIDUALE

asta este o problema si poate ca ar trebui sa fie mai multa rigoare in acasta zona, pana la urma tot ce aruncam la privata se intoarce in apa de baut, dar cred ca inca se mai poate trece si cu o fosa normala din piatra de rau, multe primarii insa nu vor sa auda de asa ceva si te obliga sa-ti dotezi locatia cu o fosa septica. eu am din piatra de rau, bag in ea substante din ale de se pun in fosele septice si pare ca este ok. cel mai nasol este cand trebuie sa scoti cu vidanja, o vidanjare in varful muntelui te rupe la bani.
QUOTE
2. EXIGENTA LA CONFORT TERMIC

asta priveste pe fiecare, dar e important sa te simti bine iarna cand temperaturile coboara sub -15 grade, consumul de lemne, in cazul in care ai soba pe lemne creste, gazul este aproape de neconceput pentru cei care stau la munte, toti au gaze la sobe dar baga la greu lemne.
The Dude
Nope...

Cand construiesti inseamna automat ca esti in bani. Toti cei de la Primarie te asteapta ca pe o cireasa si ca sa iti umfle taxa si ca sa te jumuleasca cat mai bine.
Pentru ca e vorba de bani si pentru ca traim intr-o tara corupta, fiecare primarie interpreteaza legea asa cum ii convine mai bine. In principiu legile pretind ca locuinta sa aiba asigurat un grad de confort termic de ....Ele nu spun cum trebuie asigurat acest grad de confort, insa in Bucuresti cerinta a fost interpretata si nu se mai elibereaza autorizatii care prevad constructii fara anvelopari cu termosistem, ori fara tamplarie cu geam termopan.
La Sirnea (numai de ea vorbeam mai sus Marduk), ce tine de Brasov pretentia asta a fost rastalmacita si factorul de transfer termic minim a fost ridicat printr-o dispozitie locala. Explicatia ar fi ca iernile sunt mai grele acolo.

Pentru petent, care merge cu un proiect facut dupa legile si normele tarii ci nu cu unul intocmit dupa dispozitiie interne ale unei primarii asta e o lovitura neasteptata ce trebuie repede contracarata. Omul accepta sa monteze termosistem (daca nu are prevazut deja) pentru ca e cea mai la indemana solutie si sacrifica astfel arhitectura.
Dar nu despre asta e vorba. E vorba ca toti exploateaza cerinta asta si altele ca ea pentru a sicana cetateanul si pentru a il convinge sa miste din urechi.

Iarasi, in zona nu se mai elibereaza autorizatii daca petentul nu are prevazuta fosa vidanjabila ori statie de epurare a apelor. Fosa resorbabila sau gropile de colectare nu mai sunt acceptate. Statia de epurare completa costa in jur de 3000 de euro. Pentru fosa vidanjabila trebuie sa prezinti un contract valid cu o societate care executa vidanjari, pe o perioada de doi ani. Sunt conditii grele cand vrei sa faci o cladire economica.
The Dude
all...esti pe receptie ???
Am o veste excelenta. Cineva mi-a spus ca Rusu ar vinde o odaie (intr-o stare mai buna decat aia de ti-a placut tie si situata in cu totul alta parte ) cu suma modica de 2500 lei, respectiv cu 5000 lei casa si locul ei. Asta simplifica foarte mult lucrurile. Negocierea in situatia unui precedent recent va fi scurta si va avea o baza stabila, in plus mie pretul imi pare foarte bun..

Acum, eu nu am fost in Sirnea ci in apropierea ei. Cabana mea e astfel situata, dar nici in jurul ei nu am avut treaba. Acolo doar am inoptat.
Din aceste motive nu am prea facut poze asa cum mi-ai cerut kcapone. dar am altele mai vechi la fel de bune.
Acum sunt obosit dupa un drum si un weekend istovitor.
kcapone
Salut all. Mai daca dispui de bani iti dau o idee de proiect pe care eu mi-am dorit foarte tare sa il fac dar ..care esueaza din cauza lipsei de finantare ..mie imi merge din ce in ce mai rau..iar investitori nu am gasit. E drept ca am fost foarte selectiv atunci cand i-am ales pe cei carora le-am prezentat ideea. Tu vad ca esti atras de zonele astea cum e Sirnea si ..poate, daca iti va placea, cu ajutorul lui the Dude vei putea face ceva.
Daca vrei, da-mi un email la care pot sa-ti transmit ideea, fara a vrea sa obtin vreun beneficiu din asta. M-ar bucura doar daca s-ar face!

Toate bune.
The Dude
QUOTE(all @ 22 Aug 2010, 08:42 PM) *
- o cumpar cu loc cu tot - 50 mil ok ( casa cu 2500 - semnifica casa +500 mp in jurul casei ? )


all...tu nu ai o asemena oferta !!. E o tranzactie care s-a petrecut recent si care creaza un precedent pe care il poti exploata favorabil.
Eu asa am inteles "cu locul casei". Crede-ma pe cuvant all nici nu ai nevoie de mai mult. Proprietatea e altfel inteleasa acolo. Proprietatea e una, iar curtea casei e alta. Tu eventual. ai sa ai o curte de 500mp cu o casa pe ea..o imprejmuiesti cu gard, pui un balansoar...ceva trandafiri, etc.
E imposibil ca Rusu sau oricare alt proprietar sa iti refuze dreptul de a circula pe terenul vecin celui pe care il cumperi.
Ei cand spun ca sunt proprietari pe o faneata, ori pe o pasune, isi inteleg acest drept prin faptul ca numai ei trebuie sa poata recolta fan, ori sa lase vaca sa pasca pe acel teren...tranzitul, alte activitati nu intra in priceperea asta.

QUOTE
- casa, chiar de este "varza" nu conteaza ( este ok. atata timp cat am nevoie sa cer doar autorizatie de renovare)


..e un avantaj urias. casa care ti-a placut tie nici nu exista. E doar un vraf prabusit de scanduri, insa cu el acolo ai scapat si de fosa si de termositeme si de toate posibilile impuneri si in acelasi timp si de sleahta de pomanagii care te asteapta la cotitura

QUOTE
Iar, Rusu poate sa stea linistit, daca iti spun Da, pai "da" ramane. Eu imi facusem planuri la inceputul lui octombrie.


Eu voi pleca curand pe acolo. Treaba pe care am avut-o era in apropiere si de aia nu am prea avut timp. Rusu nici nu e usor de gasit. Se misca mult, ca are multe terenuri si acum a inceput deja otava (a doua coasa).


QUOTE
- astept mai multe detalii, poti vorbi cu Rusu. Da-mi un minim de amanunte. Iar eu iti voi da raspunsul pe loc. Am bani si ma intereseaza.


...am retinut. Cum aflu mai mult te informez.

QUOTE
- si cealalta imi surade. Iti spun, de pe acum, eu nu cumpar ca sa revand, le iau pentru mine. Pe ceea de langa izvor nu o pot scoate din minte.


spune-mi numarul fotografiei ca sa ma pot lamuri


thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE(all @ 22 Aug 2010, 08:42 PM) *
- o cumpar cu loc cu tot - 50 mil ok ( casa cu 2500 - semnifica casa +500 mp in jurul casei ? )


all...tu nu ai o asemena oferta !!. E o tranzactie care s-a petrecut recent si care creaza un precedent pe care il poti exploata favorabil.
Eu asa am inteles "cu locul casei". Crede-ma pe cuvant all nici nu ai nevoie de mai mult. Proprietatea e altfel inteleasa acolo. Proprietatea e una, iar curtea casei e alta. Tu eventual. ai sa ai o curte de 500mp cu o casa pe ea..o imprejmuiesti cu gard, pui un balansoar...ceva trandafiri, etc.
E imposibil ca Rusu sau oricare alt proprietar sa iti refuze dreptul de a circula pe terenul vecin celui pe care il cumperi.
Ei cand spun ca sunt proprietari pe o faneata, ori pe o pasune, isi inteleg acest drept prin faptul ca numai ei trebuie sa poata recolta fan, ori sa lase vaca sa pasca pe acel teren...tranzitul, alte activitati nu intra in priceperea asta.

QUOTE
- casa, chiar de este "varza" nu conteaza ( este ok. atata timp cat am nevoie sa cer doar autorizatie de renovare)


..e un avantaj urias. casa care ti-a placut tie nici nu exista. E doar un vraf prabusit de scanduri, insa cu el acolo ai scapat si de fosa si de termositeme si de toate posibilile impuneri si in acelasi timp si de sleahta de pomanagii care te asteapta la cotitura

QUOTE
Iar, Rusu poate sa stea linistit, daca iti spun Da, pai "da" ramane. Eu imi facusem planuri la inceputul lui octombrie.


Eu voi pleca curand pe acolo. Treaba pe care am avut-o era in apropiere si de aia nu am prea avut timp. Rusu nici nu e usor de gasit. Se misca mult, ca are multe terenuri si acum a inceput deja otava (a doua coasa).


QUOTE
- astept mai multe detalii, poti vorbi cu Rusu. Da-mi un minim de amanunte. Iar eu iti voi da raspunsul pe loc. Am bani si ma intereseaza.


...am retinut. Cum aflu mai mult te informez.

QUOTE
- si cealalta imi surade. Iti spun, de pe acum, eu nu cumpar ca sa revand, le iau pentru mine. Pe ceea de langa izvor nu o pot scoate din minte.


spune-mi numarul fotografiei ca sa ma pot lamuri


thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE(all @ 22 Aug 2010, 08:42 PM) *
- o cumpar cu loc cu tot - 50 mil ok ( casa cu 2500 - semnifica casa +500 mp in jurul casei ? )


all...tu nu ai o asemena oferta !!. E o tranzactie care s-a petrecut recent si care creaza un precedent pe care il poti exploata favorabil.
Eu asa am inteles "cu locul casei". Crede-ma pe cuvant all nici nu ai nevoie de mai mult. Proprietatea e altfel inteleasa acolo. Proprietatea e una, iar curtea casei e alta. Tu eventual. ai sa ai o curte de 500mp cu o casa pe ea..o imprejmuiesti cu gard, pui un balansoar...ceva trandafiri, etc.
E imposibil ca Rusu sau oricare alt proprietar sa iti refuze dreptul de a circula pe terenul vecin celui pe care il cumperi.
Ei cand spun ca sunt proprietari pe o faneata, ori pe o pasune, isi inteleg acest drept prin faptul ca numai ei trebuie sa poata recolta fan, ori sa lase vaca sa pasca pe acel teren...tranzitul, alte activitati nu intra in priceperea asta.

QUOTE
- casa, chiar de este "varza" nu conteaza ( este ok. atata timp cat am nevoie sa cer doar autorizatie de renovare)


..e un avantaj urias. casa care ti-a placut tie nici nu exista. E doar un vraf prabusit de scanduri, insa cu el acolo ai scapat si de fosa si de termositeme si de toate posibilile impuneri si in acelasi timp si de sleahta de pomanagii care te asteapta la cotitura

QUOTE
Iar, Rusu poate sa stea linistit, daca iti spun Da, pai "da" ramane. Eu imi facusem planuri la inceputul lui octombrie.


Eu voi pleca curand pe acolo. Treaba pe care am avut-o era in apropiere si de aia nu am prea avut timp. Rusu nici nu e usor de gasit. Se misca mult, ca are multe terenuri si acum a inceput deja otava (a doua coasa).


QUOTE
- astept mai multe detalii, poti vorbi cu Rusu. Da-mi un minim de amanunte. Iar eu iti voi da raspunsul pe loc. Am bani si ma intereseaza.


...am retinut. Cum aflu mai mult te informez.

QUOTE
- si cealalta imi surade. Iti spun, de pe acum, eu nu cumpar ca sa revand, le iau pentru mine. Pe ceea de langa izvor nu o pot scoate din minte.


spune-mi numarul fotografiei ca sa ma pot lamuri


thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE(all @ 22 Aug 2010, 08:42 PM) *
- o cumpar cu loc cu tot - 50 mil ok ( casa cu 2500 - semnifica casa +500 mp in jurul casei ? )


all...tu nu ai o asemena oferta !!. E o tranzactie care s-a petrecut recent si care creaza un precedent pe care il poti exploata favorabil.
Eu asa am inteles "cu locul casei". Crede-ma pe cuvant all nici nu ai nevoie de mai mult. Proprietatea e altfel inteleasa acolo. Proprietatea e una, iar curtea casei e alta. Tu eventual. ai sa ai o curte de 500mp cu o casa pe ea..o imprejmuiesti cu gard, pui un balansoar...ceva trandafiri, etc.
E imposibil ca Rusu sau oricare alt proprietar sa iti refuze dreptul de a circula pe terenul vecin celui pe care il cumperi.
Ei cand spun ca sunt proprietari pe o faneata, ori pe o pasune, isi inteleg acest drept prin faptul ca numai ei trebuie sa poata recolta fan, ori sa lase vaca sa pasca pe acel teren...tranzitul, alte activitati nu intra in priceperea asta.

QUOTE
- casa, chiar de este "varza" nu conteaza ( este ok. atata timp cat am nevoie sa cer doar autorizatie de renovare)


..e un avantaj urias. casa care ti-a placut tie nici nu exista. E doar un vraf prabusit de scanduri, insa cu el acolo ai scapat si de fosa si de termositeme si de toate posibilile impuneri si in acelasi timp si de sleahta de pomanagii care te asteapta la cotitura

QUOTE
Iar, Rusu poate sa stea linistit, daca iti spun Da, pai "da" ramane. Eu imi facusem planuri la inceputul lui octombrie.


Eu voi pleca curand pe acolo. Treaba pe care am avut-o era in apropiere si de aia nu am prea avut timp. Rusu nici nu e usor de gasit. Se misca mult, ca are multe terenuri si acum a inceput deja otava (a doua coasa).


QUOTE
- astept mai multe detalii, poti vorbi cu Rusu. Da-mi un minim de amanunte. Iar eu iti voi da raspunsul pe loc. Am bani si ma intereseaza.


...am retinut. Cum aflu mai mult te informez.

QUOTE
- si cealalta imi surade. Iti spun, de pe acum, eu nu cumpar ca sa revand, le iau pentru mine. Pe ceea de langa izvor nu o pot scoate din minte.


spune-mi numarul fotografiei ca sa ma pot lamuri


thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE(all @ 22 Aug 2010, 08:42 PM) *
- o cumpar cu loc cu tot - 50 mil ok ( casa cu 2500 - semnifica casa +500 mp in jurul casei ? )


all...tu nu ai o asemena oferta !!. E o tranzactie care s-a petrecut recent si care creaza un precedent pe care il poti exploata favorabil.
Eu asa am inteles "cu locul casei". Crede-ma pe cuvant all nici nu ai nevoie de mai mult. Proprietatea e altfel inteleasa acolo. Proprietatea e una, iar curtea casei e alta. Tu eventual. ai sa ai o curte de 500mp cu o casa pe ea..o imprejmuiesti cu gard, pui un balansoar...ceva trandafiri, etc.
E imposibil ca Rusu sau oricare alt proprietar sa iti refuze dreptul de a circula pe terenul vecin celui pe care il cumperi.
Ei cand spun ca sunt proprietari pe o faneata, ori pe o pasune, isi inteleg acest drept prin faptul ca numai ei trebuie sa poata recolta fan, ori sa lase vaca sa pasca pe acel teren...tranzitul, alte activitati nu intra in priceperea asta.

QUOTE
- casa, chiar de este "varza" nu conteaza ( este ok. atata timp cat am nevoie sa cer doar autorizatie de renovare)


..e un avantaj urias. casa care ti-a placut tie nici nu exista. E doar un vraf prabusit de scanduri, insa cu el acolo ai scapat si de fosa si de termositeme si de toate posibilile impuneri si in acelasi timp si de sleahta de pomanagii care te asteapta la cotitura

QUOTE
Iar, Rusu poate sa stea linistit, daca iti spun Da, pai "da" ramane. Eu imi facusem planuri la inceputul lui octombrie.


Eu voi pleca curand pe acolo. Treaba pe care am avut-o era in apropiere si de aia nu am prea avut timp. Rusu nici nu e usor de gasit. Se misca mult, ca are multe terenuri si acum a inceput deja otava (a doua coasa).


QUOTE
- astept mai multe detalii, poti vorbi cu Rusu. Da-mi un minim de amanunte. Iar eu iti voi da raspunsul pe loc. Am bani si ma intereseaza.


...am retinut. Cum aflu mai mult te informez.

QUOTE
- si cealalta imi surade. Iti spun, de pe acum, eu nu cumpar ca sa revand, le iau pentru mine. Pe ceea de langa izvor nu o pot scoate din minte.


spune-mi numarul fotografiei ca sa ma pot lamuri


thumb_yello.gif
kcapone
Am (re)gasit ceva interesant. Fac unii panouri solare sub forma acoperisului (invelitorii acoperisului) si in cateva culori. In acest fel poti avea curent fara sa strici farmecul locului/locuintei.
Iata linkul
http://www.srsenergy.com/gallery.php

The Dude, astept cu nerabdare pozele acelea....

The Dude
kcapone...stiu frate, fac ce pot. Le am cu mine, dar nu mi-a mers netul..cand imi merge uite ce prosti face (pune un post de zece ori). Pozele nu vrea sa le incarce. Cred ca voi incerca in seara asta de acasa thumb_yello.gif
kcapone
In regula, multumesc
ilie
QUOTE(The Dude @ 22 Aug 2010, 08:47 PM) *
Cineva mi-a spus ca ar vinde o odaie

Hodaie (aia de pe deal pentru fan) ?
The Dude
all...da aia e odaia despre care vorbeam si pe care am retinut ca ai pus ochii.
Da, asta e ideea. daca se dovedeste adevarat (informatia o am de la un partener de afaceri a lui Rusu) atunci e o intamplare fericita. Vei trece foarte usor de faza cu negocierea, iar conditiile de pret vor fi foarte limpezi.

Cand mi-am cumparat cabana, care arata cam ca odaia aia, cei din sat m-au etichetat ca nebun (tzubar in termeni locali). Pentru ca si cabana mea e pe o panta (pleasha in aceiasi termeni), pentru toata zona am devenit cunoscut ca "Tzubarul din Pleasha".
Lumea ma privea cu amuzament retinut, iar copii chiar cu teama. Nu mi-a fost usor sa le reconstruiesc increderea si sa imi refac imaginea, dar la momentul ala toti ziceau ca nu putea sa existe inca o persoana care sa cumpere acolo unde am cumparat eu. Ma socoteau etalonul afacerilor proaste.

De acelasi tratament ai sa te bucuri si tu cumparand odaia lui Rusu (cea din poza) si crede-ma va trece foarte mult timp pana sa se gaseasca o alta persoana care sa vrea sa cumpere langa tine, mai ales ca nu va avea un motiv atat de puternic ca al tau (existenta odaii aleia). In plus vei putea sa mai cumperi loturi pe masura ce trece timpul si pe masura ce te mai refaci cu banii. Asa am facut si eu: am cumparat casa si locul ei, ca dupa trei ani cred sa cumpar si restul de teren de jur inprejur.

kcapone...i'm working, i'm working on it

Da sa sti ca nu imi place atitudinea ta. imi pari in pragul depresiei si nu e cazul..cheer up ma friend.
Fortes fortuna adjuvant..soarta (norocul) nu ii ajuta decat pe cei puternici
Omul e masura tuturor lucrurilor, daca ai sa iti pastrezi increderea in tine totul va deveni realizabil...nu lasa norii negri sa te acopere, e doar un moment trecator
Trust me...

kcapone
Ai dreptate The Dude, dar in pragul de sus...mai am putin si ies ... thumb_yello.gif
The Dude
Nu am pus pe acest site poze ale cabanei mele.
Am descris-o si am postat mai multe cadre din interior.
Pe alt site am facut greseala sa ii dau coordonatele exacte si fotografii precise.
S-a intamplat o porcarie ce nu doresc sa se mai repete.
Suntem intr-un spatiu public si nu toti cei care viziteaza locul asta au intentii curate.

Odaia care ti-a placut e prabusita acum. Desfa fotografia si apoi copiaza-o in calc. Dupa aia deschide-o de acolo si fa zoom; suporta ceva mariri.
Eu am "indulcit-o" cu un filtru champagne la fotografiere, insa detaliile sunt vizibile.
Stiu odaia asta de acum 10 ani, poate si mai bine. Era in picioare pe atunci.
Locul e excelent, iar izvorul e in valea din fata la circa 15 metri stanga. Rusu il foloseste ca adapatoare. Are si o copaie acolo.

Nu stiu daca ti-am spus, dar el era pe vremea aia intr-un conflict permanent cu satul.
Era iute la manie si din trei cuvinte in contradictoriu a patra replica era insotita de pumni.
Toti ii stiau de frica, iar fii lui erau banuiti de multe din furaciunile de prin satul Sirnea.

Intr-o zi ne-am intalnit in padure. Eu eram cu pusca (fara cureaua lata) la un fel de braco.
M-am dat mare si m-am laudat ca nu m-as da in laturi sa gajbesc pe cel care m-ar ataca noaptea la cabana.
Am adugat apoi ca as aplica acelasi tratament si aluia de mi-ar prada casa.
Doua minciuni uriase pentru ca nu ma vad capabil sa deschid focul impotriva unei persoane in nicio situatie (incluzand legitima aparare si situatiile de razboi).
Nu stiu cat la speriat, dar ceva influenta a avut pentru ca noi doi nu am fost niciodata altfel decat amici, in ciuda faptului ca eu il numeam de fiecare data dl Rusu in fata si de fata cu altii, iar lucrul asta era interzis. Rusu fiind o porecla care nu ii e pe plac. Numele lui este dl Costel

M-a invitat la el la masa in cateva randuri, l-am ajutat in doua situatii; m-a ajutat in mai multe, iar odata intr-un an am facut-o lata la o pomana a porcului.
The Dude
Vreau sa ma stabilesc acolo din ziua in care am cunoscut masivul Piatra Craiului.
Pana nu de mult dorinta asta nu era realista. Acum, decand sanatatea mi-a dat un prim semnal si de cand am realizat ca am o varsta care merge numai inainte visul devine tot mai aproape de realizare. Trebuie insa sa fac cabana locuibila pentru astfel de conditii. Ea este acum casa de vacanta.
Imi trebuiesc inca ceva bani si mult timp. In calculele mele cele mai optimiste asta s-ar putea face abia din vara urmatoare.

Panourile solare nu functioneaza asa. Ele au un lichid special care circula prin sistem, iar acel lichid lucreaza ca agent termic in niste schimbatoare de caldura ce dau apa calda. Trebuiesc pompe. Randamentul e surprinzator pentru o zi mai putin insorita, insa eu le consider un moft. Vara un butoi vopsit in negru, plin cu apa se incalzeste peste zi la peste 60 de grade si are suficienta rezerva pentru patru dusuri largi si spalatul veselei. La ce bun sa investesc sume uriase cand pot obtine acelasi rezultat pe cai mult mai economice. Iarna ?? pai iarna oricum merge caminul, iar daca am o sursa de caldura de ce sa nu o valorific la maxim recuperand caldura care scapa pe cos pentru a produce apa calda de exemplu....


kcapone...acum numai pentru tine
kcapone
Hai ca incet. incet, facem o noua comunitate in Sirnea... jamie.gif
Mult noroc.
MA tot uit pe la producatorii de "invelitori" si nu ma dumiresc care-i mai bun, care merita pretul, care ofera invelitoare sa reziste la conditii grele (cu garantie).... IKO, Tegola la sindrila, Ruuki, Gerard la tabla..?. Ma uit ca curca-n lemne. Am cerut o oferta si fie m-a sunat "cineva", adica un dealer, fie nu m-a sunat nimeni..rezultatul fiind oricum acelasi. Ambiguitati..nimic concret..deci nu pot face o comparatie nici macar la preturi. La fel cand vine vorba de sobe; nu au o oferta clara si pentru cos bun care sa nu-ti arda mana daca din gresala il atingi.
Cabana trebuie si ea invelita si incalzita corespunzator; in plus toate astea se aduna la costul ei final, nu? Ar fi super sa facem o "reteta" pentru alti doritori de cabane ca sa stie exact costurile finale si sa ajutam astfel, de ce nu?, la marirea "comunitatii Sirnea".
kcapone


all, super chestia cu recuperarea apei de ploaie. La sistemul pluvial din Sirnea nu e deloc de lepadat ideea. Gasim si pe la noi parti componente..ca sa faci asa ceva?
pepinogepeto
salut domnilor.
the dude ....mare om mare caracter.
puneam mai devreme in topic problema unui semineu si a izolatiei pt busteni la o cabana.tocmai m-am intors di vacanta {daca poate fi numita asa}.am remediat cate ceva pe acolo................dar e pprreeaa departe .250km dus 250km intors
m ati convins {in special dude,frumos prezinti sirnea.se vede ca esti indragostit de locurile acelea}
eu la origine sunt muntean din Brezoi de valcea,spre Voineasa.sant indragostit de munte.daca as avea o casa cum e cea prezentata de Dude la nr 7 sau 8 nu mi ar mai trbui nimic .as sta si as contempla ca "prostul"peisajele si imprejurimile fara sa ma plictisesc. apoi as manca si as luao la pas la plimbare .asa faceam cand eram copil la brezoi si la voineasa. faceam trasee zilnic si nu ma saturam de regimul asta. muntele la romani a fost un dar de la dumnezeu.pacat ca foarte putini stiu sa si respecte muntele .

asa ca Dude mai convins sa caut si eu o casa sau odaie in sirnea . s ar putea sa fim vecini .nu am cuvinte sa ti multumesc pt efortul depus.imi dau seama ca a fost unul sustinut. iti urez sanatate ca i mai buna decat toate
intrebare :iernile sant capricioase sau cat de cat blande {ma refer la frig si vanturi,la mine la Brezoi eram ferit de vanturi datorita piscurilor }
the Dude crezi ca gasesc pe undeva si putina padure cu odaie dar si acces la drum-poteca? muntele nu mi l inchipui fara padure ........poate exceptie facand pozitionarea unor odai ca cele di nr 7 si 8 prezentate de tine.

pt locuit casa ca cea di poza 1 ai mai multe detalii?probabil au sunat multi si crescand interesul pt ea,poate creste si pretul?/?
si 10 la fel??

mama mea vrea sa se stabileasca acolo .culmea ,doar ce a vazut din greseala la ce ma uitam eu si sotia.belea .acum nu mai scap de mama care ma bate la cap sa ma interesez de mai multe detalii.
Marduk
Nu stiu altii cum sunt, cum vor sa-si traiasca zilele de odihna, unde, daca vor confort sau pura salbaticie, daca sunt pregatiti pentru asa ceva. Eu am o cabana la munte, pe Valea Prahovei, as fi putut sa aleg Sirnea, Simon sau Dragoslavele dar am preferat o zona care sa aiba cat de cat un drum pe care se poate urca cu masina, unde sa existe apa daca nu curenta cel putin sa poti sapa o fantana, cu electricitatea deja nu mai este o problema sunt destule sisteme care te fac independent din acest punct de vedere. M-am gandit totusi ca ar fi bine sa mai temperez entuziasmul unora, o cabana la munte presupune sa ai un spirit aparte, eu nu cred ca oricine isi poate permite o viata traita fie macar si pentru cateva luni in muntii Romaniei, e nevoie de mai mult decat de obisnuinta unui sfarsit de saptamana "la munte". Am ales propriul exemplu deoarece cred ca exista mai multi iubitori de munte ca mine decat ca cei de talia lui The Dude, pe care il admir, dar al carui mod de viata nu l-as impartasi. Da recunosc sunt un comod, pot sa dorm in cort o zi doua, pot sa indur frigul sau ploaia atat cat este nevoie sa ajung undeva unde sa am un confort, baie, caldura, tv, internet, etc. Pana la urma putem definii si confortul in functie de individ, dar vreau sa atrag atentia ca viata la munte nu este chiar asa de mirifica cum pare, am sa iau ca exemplu un banal trasnet, daca la oras il auzi si poate nici nu-l bagi in seama, la munte cand trasneste iti trasneste in suflet si cauti grabit un loc in care sa te ascunzi, reverberatia trasnetului intra prin pereti, podele, si-ti patrunde adanc pana in c.r, abia atunci simti cat de mic esti cat de neansemnat, am facut aceasta descriere gandindu-ma la ciobanii care stau cu oile in varf de munte, intr-un adapost cat o cutie mai mare de transport, poate asigurat cu o folie dar sigur inzestrati cu cojoacele lor si cu mult, mult curaj. Muntele poate fi de mai multe feluri, la Bran, la pensiuni, se chiama ca esti la munte, in Piatra Craiului sau Leaota tot munte se chiama dar e mare, mare diferenta. Nu vreau sa cred ca nu exista entuziasti gata sa-si asume curajos o zona sau alta dar e bine sa va ganditi ce va doriti inainte si mai ales sa intelegeti ca fotografiile nu reprezinta realitatea ci doar un peisaj surprins intr-o zi senina. Succes si pentru cei care iubesc muntele dar sunt ca mine, sa stiti ca mai exista si alte locuri numite "munte".
pepinogepeto
Marduk ai dreptate ,pe munte in general vremea e capricioasa .acum e senin si soare iar in clipa urmatoare incepe furtuna .sant oamneni care vor confort maxim asmeni cala bloc si sunt oamneni care au nevoie de un confort minim .

daca la mine te refereai cu muntele ,eu sint crescut la munte si stiu cu ce se mananca.am stat poate si o luna la stana doar cu minimul de merinde ,apa d\in belsug.in zona bran moeciu credema ca este mult mai usor de trait decat zona fagaras voineasa un iarna poate dura si 7-8 lun chiar si 9 cateodata .
intradevar ,sa te muti la munte iti trebuie o doza mare de curaj si intro anumita masura si de inconstienta.mai ales pentru cei cocolositi si cei care cred ca la munte te duci in adidasi si sandale ,sau tricou si bermude.atunci muntele te va pedepsi .

dealtfel omul s\finteste locul.daca esti gospodar ,dintr o spelunca poti face un palat.muntele iti ofera cam tot ce ai nevoie pt a ti face viata usoara {materiale de construc\t\ie \}iar cum r\omanu este inventiv ,isi poate crea si conditii decente cu un minim \\\\\\de efort material. ex DUDE,casa ecologica,captarea apei si fose prin decantare .

mama mea actual traieste la brezoi,unde frigul incepe cam prin octombrie.eu stau in bucuresti dar vreau la muunnttee.cit mai aproape de buc.ai mei vor sa se mute in zona rucar bran sau sinaia predeal

depinde de ce confort are nevoie fiecare. eu vreau un semineu mare in care sa trosneasca bustenii ,o blana pusa pe jos ,o masa si scaune facute din butuci ,o sampanie sau vin alb de buturuga si un peisaj de basm -fie vara fie iarna.
vineri acum cred ca o sa dau o fuga prin sirnea si fundata ,poate chiar si mai su spre bran mai vb.
The Dude
K...voi raspunde imediat, dar deocamdata am o datorie fata de kcapone



Acest ansamblu de doua case (12), apartine unui localnic de care am mai avut prilejul sa discut pe aici. numele lui (porecla) este Siropel.
In 2008 am avut discutii avansate pentru achizitionarea celor doua case (in prezent parasite). La acea data el cerea 12 ooo de euro pentru amandoua.
Una are nevoie de reparatii pe la fundatie (subzidiri). Pretul includea ceva teren.
Fotografia e de atunci, dupa stinta mea nu s-a schimbat nimic
The Dude
Mai, sincer, sincer, nu mai stiu cum e cu casa asta (13) aflata chiar la drum.
Ce imi amintesc cu oarecare certitudine e ca ea apartine la doi batrani care s-ar muta bucurosi in Tohani (parca), langa casele copiilor lor.
La data fotografietri (iarna 2009) casa fusese reparata superficial.



The Dude
Asta, Nr. 14, este o casa ce apartine comunitatii. Pe vremuri in ea functiona un fel de cabinet medical in care exista si un asistent ce monitoriza tuberculoza.
Si aici am un grad de incertitudine, dar chiar daca gresesc casa de care vorbesc e absolut identica cu asta.
Casa e situata in planul doi fata de drumul principal, in chiar vatra satului si are de toate (curent, apa...si atat).
Intr-o discutie avuta cu oficialitatile am retinut disponibilitatea instrainarii ei cu unele obligatii din partea celui ce o preia.
Axista aici posibilitatea cesionarii, ceea ce inseamna ca banii iti raman in buzunar.



The Dude
Astea, prim plan si plan secund (15) apartin lui Buzatu (sau unei rude de-a lui).
Sunt vazute din drumul principal si din cate imi amintesc erau destul de accesibile ca pret (pentru ceva situat in vatra satului)
Buzatu are un atelier de tamplarie in centrul satului si o poveste de viata fascinanta..Preturile lui insa ...

The Dude
Casa (16) ar putea fi o afacere excelenta. A apartinut lui Iliuta Cojocaru. Un om de toata isprava cu care am baut vinul si am mancat oaia.
Iliuta a murit insa. Sotia lui, Aurica si fiul Adrian, parca, sunt la acest moment inghesuiti de nevoi si cu multe proprietati ca asta abandonate.
Casa se afla aproape de drumul principal, dar nu chiar "la strada".
Are utilitati si mai are si o mare nevoie de reparatii ample...dar poate fi achizitionata la un pret ultrapromotional.

The Dude
Ar mai fi si asta (17). E a sorei Geanei, care, recent, a decedat si ea.
La vremea la care am discutat cu ea, femeia (in varsta si suferinda) dorea la schimb o vaca.
Asta insemna 10-12 milioane vechi. Dar s-a dus...Probabil ca ar trebui reluat contactul cu succesorii.
E relativ apropiata de drum. N-are nevoie de reparatii: trebuie integral refacuta, insa pretul imi pare minuscul iar afacerea una de exceptie (desi nu stiu cat mai e de actuala)

The Dude
kcapone, retrospectiva asta nu contine decat fotografii ale caselor pe care le-am socotit mai apropiate de dorinta ta.
Nu stiu cat mai e de actuala situatia, iar scopul ei e unul orientativ.
Nu am gasit poze cu gradini. Asigur-o pe sotia ta ca ele exista si ca la prima calatorie pe care am sa o fac acolo le voi imortaliza.
Tot atunci (saptamana viitoare) voi face o actualizare a datelor si ceva investigatii suplimentare.
The Dude
QUOTE(pepinogepeto @ 25 Aug 2010, 01:01 PM) *
pacat ca foarte putini stiu sa si respecte muntele .
asa ca Dude mai convins sa caut si eu o casa sau odaie in sirnea .


Mai, multumesc de cuvintele frumoase si ma bucur sa aflu ca oameni ca tine inca mai exista.

Muntele si padurea sunt doi prieteni statornici si devotati, e pacat ca lumea alege sa ii ignore si sa le nesocoteasca oferta.

Nu comentez mai mult pentru ca ma simt deja rusinat de furnizarea datelor de mai sus.
Preocupat de problemele tehnice ale editarii am uitat de utilitate.

Asadar, pepino, toti ceilalti, toate datele furnizate de mine in legatura cu oefrte din satul Sirnea sunt orientative.
Mai putin cazul lui Rusu, unde am avut discutii cu mai multe persoane si unde si acolo persista un grad de incertitudine in lipsa unui dialog direct cu Rusu, toate sunt informatii neconfirmate ramase la stadiul de zvon.

Promit solemn sa acord cateva zile satului Sirnea si unor investigatii mai atente ale ofertelor actuale de acolo.

cabana mea nu e in Sirnea, dar se poate ajunge la ea si pe acolo
kcapone
The Dude, multumesc!! Esti mare stimabile!
La sfarsitul saptamanii intru in sedinta de familie...
Imi plac casele nr.12 si nr.17. De ce? Au "verde" in jur; fara pomi ma simt... in bataia vanturilor, in voia sortii, nu ca n-as fi oricum..dar pomii imi dau un sentiment de siguranta. Chair daca nascut in Bucuresti...am avut parte in cartierul meu de multa verdeata; vara nu vad blocul de vis-a-vis din cauza (as putea spune datorita) vegetatiei. In copilarie vacantele de vara le-am facut in Gorj, intr-un sat cu case asezate cam ca la Sirnea cu distante mari intre ele, aflat intre dealuri si paduri.
Astept cu maxim interes si restul de "poze-informatii" Efortul tau marita toata consideratia!!!

In cautarile tale pentru a ma ajuta, te rog nu uita:
1. Am 10.000 cu care trebuie sa fac tot:
a. reparat+modernizat "casa" - pus invelitoare, schimbat sau consolidat acoperis (vezi casa 17-12)..etc - sa miroasa a lemn, cu caminul acela de care vorbeai tu + ..ce-o mai incapea, daca o mai incapea ceva in suma asta mare ?? sorry.gif (tu esti constructor sti sa avealuezi, atat cat se poate la prima vedere, costurile cu reparatiile)
b. Apa neaparat (chiar si de izvor) - vorbeai la un moment dat de casa aceea, care avea un izvor generos - intr-un grup de 6 din care 3 locuite si 3 nu -
c. nu ma intereseaza neaparat curentul patriei. Panouri fotovoltaice pun oricum...cand voi putea. Pentru lucrari, de va fi nevoie, voi folosi o vreme un generator de la un bun prieten
2. Pomi/copaci..ce-or fi ei acolo - pe principiul, daca "n-a fugit" copacul pot sta si eu
3. Accesul sa ....fie (nu-mi trebuie "la drum" neaparat, caci asta clar ridica pretul si la drum am cam vazut, inseamna fara vegetatie...

Daca o avea si view... rolleyes.gif ar fi basca.

Acum pt all...ai zis : nu cred in "retete", fiecare isi face in functie de gusturi si posibilitati.
Ma refeream la exemple detaliate pentru anumite tipuri de locuinte, pentru a fi mai usor oamenilor sa se decida. De exemplu:
- varianta de la care pornise defapt The Dude topicul asta; cumpare odaie ( ~ xx lei) + autorizatie modernizare (~ xx lei) + a o face locuibila, cu toate cele ce trebuie facute (~ xx lei) - fara cutent, fara apa, dar cu un camin/sau godin (~ xx lei/ ~ yy lei)
- varianta all: + wc ecologic + baie+ bazin colectare apa pluviala, curent si apa de izvor (cost final ~ xx lei )
- varianta kcapone: ...

"mai multi decat suntem ? sar produce inghesuiala"
Ce inghesuiala omule, nu vezi cate case parasite sunt in zona? Vrei sa fim numai noi si ..babau'? Cu cine mai participi tu la evenimente traditionale? Eu unul as fi nelipsit. In cercul meu de prieteni sunt un indarjit promovator de traditii si obiceiuri populare. Totul e sa fie o comunitate civilizata...fara manele, violente..etc
kcapone
The Dude, vad la casuta nr 17 ca e din barne de lemn in "coada de randunica"...E frumos...Tot asa construieste si Rusu (Costica), sau altii ca el ?

Marduk, ai mare dreptate, dar si pretul terenului e pe masura..ca sa nu mai vorbim de odai, care mai jos lipsesc!
The Dude
QUOTE
Ce inghesuiala omule, nu vezi cate case parasite sunt in zona? Vrei sa fim numai noi si ..babau'? Cu cine mai participi tu la evenimente traditionale? Eu unul as fi nelipsit. In cercul meu de prieteni sunt un indarjit promovator de traditii si obiceiuri populare. Totul e sa fie o comunitate civilizata...fara manele, violente..etc


Right m friend....Acum m-ai dat in vileag.
Asta e adevarul, am si eu un interes nedeclarat in toata treaba asta.
Vreau sa devenim acolo o comunitate puternica.
Nucleul e deja creat. In fiecare an de Craciun, sau de Paste ne vizitam, ciocnim un pahar, facem jocuri de cabana sau alte jocuri si organizam petreceri campenesti. Suntem putini si nu ne nimerim acolo simultan decat rar, dar daca am fi mai multi...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.