Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
tudor_bilc
QUOTE(red73dog @ 9 Oct 2013, 10:26 AM) *
Salutare,
si felicitari Danzel pentru pasiunea si munca depusa.
Nu vreau sa te intorc din drum ,vreau doar sa-mi dau cu parerea.Momentan lucrez la o firma care comercializeaza materiale de constructii,si am avut "onoarea",
sa particip la prezentari de materiale,inclusiv tencuiala decorativa.
Ce spun "specialisti":
-nu este indicat a se aplica pe polistiren cu suprafete lucioase.
-tencuiala decorativa (respira),adica cand ploua intra umezeala,cand da soarele elimina umezeala,de aceea au inventat un coltar cu picurator,care se aplica sub polistiren ,deasupra toclului(la tine nu am vazut toclul)
-tu la cabanuta ai 4 materiale(rigips,osb,polistiren,tencuiala decorativa),cu se comporta diferit la umezeala si temperatura.
-cand spun specialisti,ma refer la tehnicieni din laboratoarele din fabrica(duraziv,weber)

Eu daca as fi in locul tau,as face un calcul intre adeziv(de calitate),plasa(plasa sa fie buna,nu rigida),tencuiala decorativa(in nici un caz ieftina,ca la anu' cade singura) ....si un dulap de 3 cm cu nud si feder,dar bine uscat si un tratament cu ulei(poate sa fie si de motor ,nu are nici o treaba)
Tu sti mai bine,ce vrei sa faci,eu nu pot decat sa-mi dau cu parerea.

Spor la treaba , thumb_yello.gif sa te bucuri de cabanuta ta .


Domnul specialist...ce ati vrut sa spuneti cu "toclul" ce este ce face si ce reprezinta ca pe google nimic?

Este vorba de soclu cumva...?
danzel
Multumesc tuturor pentru sfaturi !
O sa tin cont de ele.
Multumesc mult si pentru aprecieri! E un sprijin moral imens !

Deocamdata o sa pun doar adezivul cu fibra de sticla, urmand ca in primavara sa vina si decorativa.
Sper ca pana atunci sa nu se degradeze stratul de adeziv si fibra de sticla . Am vazut o gramada de case care stau asa de ani...
Sa dau oare cu acea amorsa (grund parca-i mai zice) de acum ca sa protejeze , sau inainte de decorativa?
red73dog
Domnul _bilc,
scuze pentru greseala,ai dreptate.am revazut ce am postat, si nu inteleg de unde ai tras concluzia ca sunt specialist.
Daca nu ai treaba ,te rog nu-ti tine timpul ocupat cu mine.
Multumesc.
Marduk
QUOTE(tudor_bilc @ 9 Oct 2013, 11:21 AM) *
...ce ati vrut sa spuneti cu "toclul" ce este ce face si ce reprezinta ca pe google nimic?

Se mai spune si "țoclu", pe google nu gasesti raspuns la orice.
The Dude
Eu, cand a aparut termosistemul (gresit formulat...era aparut mai de mult la noi, insa exprimarea corecta este: atunci cand a luat amploare) am lucrat mult cu firma:



Ei aveau cate un consilier pe fiecare zona a capitalei si acesta venea sa ofere..dar si sa dea consultanta.
In sfarsit, ce stiu eu este ca termositemul a putut fi lansat pe piata, ca o optiune la indemana ocricui, pe seama avansului tehnologiei, dar mai ales a chimismului unor materiale din zona polimerilor. Tot procesul se bazeaza pe o singura substanta pe care o regasim atat in adeziv, cat si in amorsa si tencuiala.

Ce stiu eu este ca adezivul descompune superficial polistirenul cu care apoi face o pasta ce, la uscare, asigura aderenta ferma.
Permeabilitatea vaporilor de apa ramane deschisa intr-un singur sens: interior catre exterior.
Stratul amorsa are rolul cheie din cate mi s-a spus. Si Danzel..eu l-as da de pe acum..
Adezivul neprotejat e poros, acumuleasa umezeala si isi schimba proprietatile relativ repede in cursul iernii..

Oricum, astea sunt doar lucruri pe care mi le amintesc.
Toti cei care doresc informatii concrete, precise si responsabile pe acest subiect, sunt rugati sa sune la:

Cosmin DAMOC, Tel: 0724 224 514

Chiar daca nu doresc sa faca vreo comanda sau sa ceara vreo asistenta in teren.
...domnul acesta e platit sa dea relatii oricui...si e si foarte amabil

Acu' faza cu soclul, retras sau in afara, la o anveloapre care e facuta cu totul din extrudat imi pare un exces de care Danzel a facut bine sa se fereasca. Centura soclu, recomandata din extrudat, e impusa din cauza ca in acea zona a cladirii exista pericolul cel mai ridicat al unor loviri mecanice...asadar e nevoie de o rezistenta mai mare..



Danzel, daca vrei (si poti) e poate indicat sa cumperi si o galeata de marmofix, din care "sa desenezi" soclul. Fata de tencuiala decorativa, marmofixul (care e acelasi lucru, numai ca in loc de praf de piatra are nisip de marmura) e mult, mult mai rezistent...si ai sa ai nevoie, ca zona aia va fi sub zapada o buna parte din an... thumb_yello.gif
danzel
The Dude multumesc din nou pentru ajutor !

Chiar eram in dilema vis-a-vis de soclu si vroiam sa intreb.

In timp ce montam glafurile exterioare mi-am dat seama ca as putea folosi acelasi profil si pentru acoperirea soclului ! Noroc cu un amic care mi-a recomandat sa iau glafuri din aluminiu special pentru termopane , care sunt mai ieftine chiar si decat coltarele acelea din tabla zincata (terminatii- nu stiu cum se numesc exact) de la acoperis, pe care le-as fi luat doar sa protejez zona de sub geam , unde am vazut cum intra apa cand vantul bate cu putere. Din pacate am luat de doar 75 mm latime si a trebuit sa le pun asa . Vin fix sad.gif , muuuult prea fix.
Asta e ...cine se zgarceste, de doua ori plateste !

Initial m-am gandit ca voi pune polistiren de 5 cm si soclul sa fie practic acoperit si protejat. Cand am cumparat de 3 cm s-a schimbat treaba si aparut o problema noua. Ca sa cumpar alt pachet de extrudat doar ca sa fac acoperire pentru soclu nu cred ca se merita...
Uitati ce vreau sa pun in loc de protectie pentru solcu ( toclu, sau cum ii mai zice) :

E din aluminiu si nu-mi trebuie decat 4 profile de 6 m ( asta ca sa nu le bucatesc) si practic nu au moarte. Acum in functie de latime ( de 75 mm, 100 mm sau 150 mm) difera si pretul. Sub ele as pune spuma poliuretanica , la locul de imbinare cu peretele silicon si la imbinarea cu trotuarul ceva tot impermeabil- poate tot silicon, ca nu-mi vine altceva in minte acum.

The Dude, cu amorsa s-a marcat , voi face tot posibilul sa-l dau de pe acum!
Intrebare: marmofixul acela se pune doar in starturi subtiri, sau pot pune 3-4 cm dintr-o data ca sa pot repara linia curbata a soclului ?
Nu ma intreba de ce e curbata linia =)) ca am venit cu "cofrajul" pe portbagajul masinii . Nu cred ca a mai facut cineva cofrajul fundatiei la 40 Km de locul fundatiei ca mine!
Ideea a functionat, dar e perfectibila...normal.
Marduk
Orice solutie care sa tina apa cat mai departe de fundatie este binevenita. Din cate observ panta aleii pare a fi catre casa! Este important ca prin jghiaburi si burlane, poate o dublare a stratului de polistiren in zona de jos care sa acopere soclu izolat cu carton asfaltat peste polistiren cu o inaltime de 60 cm etc. sa menti uscata zona finala a zidului. Solutii sunt multe, eu cred ca profilul din aluminiu este mai mult de "fason", apa e problema, sa nu se infiltreze sub placa de beton pe care probabil se sprijina lemnul din structura casei. Soclul are menirea de a tine apa cat mai departe de zona de imbinare intre verticala si orizontala casei, dar panta de scurgere a acestei ape este importanta.
The Dude
QUOTE
Intrebare: marmofixul acela se pune doar in starturi subtiri, sau pot pune 3-4 cm dintr-o data ca sa pot repara linia curbata a soclului ?
Nu ma intreba de ce e curbata linia =)) ca am venit cu "cofrajul" pe portbagajul masinii . Nu cred ca a mai facut cineva cofrajul fundatiei la 40 Km de locul fundatiei ca mine!



Nope...o indrepti din adeziv...dupa aia marmofixul (la baumit se numeste altfel...iti dau eu numele corect, dar poti intreba si la ceilalti de produsul cu nisip de marmura, decorativ pentru soclu) se da in strat subtire bine intins...Daca il dai mai gros poate lucra in timp (sanse minuscule dar existente) si oricum costa prea scump sa il dai gros.

Inca o chestie: el e ceva pepit, orice joc de culori ai alege (nu exista unul uni)..Pepitul are un efect optic important ( Georges Seurat si Paul Signac l-au folosit in pictura impresionista, in curentul numit pointilism)..fura ochiul care in felul asta nu mai poate distinge disconfortul unei linii care se vrea dreapta dar e ca pisatul boului... rolleyes.gif...ma rog, raman unghiuri din care nu se poate face nimic (nu poti insela privirea), insa efectul functioneaza pentru cele mai multe situatii
danzel
Marduk,marginea exterioara a trotuarului este sigur mai jos decat latura lipita de soclu. Am diferenta de nivel de cel putin 1 cm la 80 cm din latimea aleii. Cineva, nu spui cine, persoana importanta chiar a insistat pe acest aspect. thumb_yello.gif Am si verificat . Nicaieri nu vine apa spre soclu, decat batuta de vant !
Nu m-am priceput eu sa fac betonul sa arate frumos , cum am vazut pe net (ba chiar mi-am permis sa fac si experiente-unele chiar nereusite, va povestesc daca vreti), dar e vorba de niste trotuare la urma urmei... Cel mai important pentru mine a fost , ca sa citez : "sa indepartez apele'' de casa !!!
Cat priveste profilul de aluminiu, acesta nu va mai fi de fason daca prin el nu poate trece nimic, nici macar vaporii de apa ,decat poate in zona diblurilor pe soclu. Pare o solutie scumpa, dar ...impenetrabila, as zice.

The Dude, am inteles: nu o sa corectez forma soclului folosind marmofix. O sa-l aplic eventual deasupra cantului de 7,5 cm din aluminiu, daca o sa-mi permit. Arata bine si protejeaza impotriva umezelii, ce poate fi mai bun ? !
Am sa fac niste calcule si in functie de preturi ma mai gandesc. S-a notat !

Luasem deja 5 saci de duocontact saptamana trecuta......Urmeaza sa mai iau inca 5 inainte sa ma apuc. Sper sa ajunga pentru 50 m2. Pretul mi s-a parut OK si a fost si recomandarea fratelui meu...interesant e ca nu mai stia denumirea exacta, zicea ceva de mitbau smile.gif ca era bun si mi-am dat seama ce folosise .
Daca ajunge o sa fac si corectiile la soclu cu acest adeziv. Nu e vorba decat de latura sudica, din fericire.
Marduk
QUOTE(danzel @ 10 Oct 2013, 04:35 PM) *
... marginea exterioara a trotuarului este sigur mai jos decat latura lipita de soclu. Am diferenta de nivel de cel putin 1 cm la 80 cm din latimea aleii...

Toata atentia trebuie concentrata pe aceasta zona. Cum izolezi, cu ce faci izolatia chiar nu conteaza, ceea ce conteaza este sa te asiguri ca in zona aia nu vei avea infiltratii de apa, fie de la ploaie, vant, zapada etc. "Frumusetea" unui soclu nu este importanta, inaltimea sa da, profilul ala de aluminiu mi se pare prea jos, in mod normal un soclu (țoclu) de casa se face intre 50-80 cm. Rolul acestuia este de a proteja infiltrarea apei sub fundatie, sub casa. Cum rezolvi problema asta? chiar nu are importanta cum o rezolvi, dar trebuie sa o rezolvi.
The Dude
Nope...apa fata de fundatie e grija hidroizolatiei de acolo..Functionalitatea soclului (țoclului) e alta.
In aceasta zona cladirea e expusa cel mai mult unor posibile accidente mecanice..o lovesti cu roaba, cu spoilerul de la masina, cu aparatul de curatat sub presiune, cu scara pe care o taresti dupa tine, cand maturi sau dai zapada cu lopata, etc..Cind ploaia cade piezis apa poate sa ajunga pe aceasta parte a zidului si in plus iarna e sub zapada.

Intre grinda de fundare si zidarie se aseaza carton asfaltat sau bitum pentru ca apa sa nu se ridice in zid. Soclul protejeaza ca infiltratii asemenatoare sa nu ajunga in perete din lateral..De acolo ele pot migra tot prin fenomenul capilaritatii pe partea cealalta a zidariei, sau in sus pe ea...

Deci rolul soclului este unul de protectie mecanica si de hidroprotectie..
Teoretic apa pliviala nu ar trebui sa ajunga in nicio zona a zidului...De asta se ocupa sageacul..Insa unele ploi nu respecta normele in vigoare..La fel si toate vijeliile...Iar zapada troieneste pe unde ii vine ei..e nesimtita rau...zapada.. rolleyes.gif
The Dude
danzel
Multumesc oameni buni !
Promit sa va tin la curent.

Superba cabanuta ,The Dude !



The Dude




The Dude




The Dude






jamie.gif .... o mica locuinta cu detoate...14 000 usd cu totul..la cheie.. rolleyes.gif


Provocare: cu cat s-ar putea realiza asa ceva aici ??
dandanescu
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2013, 03:43 AM) *
jamie.gif .... o mica locuinta cu detoate...14 000 usd cu totul..la cheie.. rolleyes.gif

Acestea au devenit oarecum populare in USA, mai ales dupa ce a "explodat" "bula" imobiliara,
deoarece fiind construite relativ ieftin pe o remorca "flat-bed",
nu mai e nevoie de documentele necesare pentru o cabana sau casa.
Desi sunt construite pe o remorca si pot fi mutate cu usurinta,
aceste structuri nu sunt de fapt proiectate ca sa fie mutate frecvent, asa cum sunt remorcile pentru camping.

Tot sistemul e foarte convenabil, daca nu iti mai plac vecinii sau peisajul, poti sa muti cabana! smile.gif
dandanescu


Marduk
QUOTE(The Dude @ 11 Oct 2013, 09:34 AM) *
...apa fata de fundatie e grija hidroizolatiei de acolo....Deci rolul soclului este unul de protectie mecanica si de hidroprotectie..

Crezi ca exista hidroizolatie?

QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2013, 01:34 PM) *

Cand bei mai mult este indicat sa dormi pe canapea.

QUOTE(dandanescu @ 20 Oct 2013, 05:46 AM) *

Nu cred ca exista asa ceva. Poate in Photoshop.
danzel
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2013, 01:43 PM) *
jamie.gif .... o mica locuinta cu detoate...14 000 usd cu totul..la cheie.. rolleyes.gif
Provocare: cu cat s-ar putea realiza asa ceva aici ??


Cu maxim 1/2 din suma aia... Ca sa nu zic 3000 euro... thumb_yello.gif

@Marduk
Da, are o pseudo-hidroizolatie dintr-un material care o sa reziste doar vreo 200 de ani, din pacate...
Nu stiu ce o sa ma fac dupa aia... rofl.gif


dandanescu
QUOTE(Marduk @ 20 Oct 2013, 03:14 AM) *
Nu cred ca exista asa ceva. Poate in Photoshop.


Incredibil, nu-i asa? dar realitatea uneori depaseste imaginatia. smile.gif
wiki zice
QUOTE
[Terunobu Fujimori] work is considered by many to be eccentric[1] but is characterised by his use of natural materials.
Although he is well known in Japan as a cultural commentator he was not widely known in the West until he represented Japan at the 2006 Venice Biennale.


2 din creatiile acestui arhitect;

Teahouse Tetsu (Yamanashi, Japan)


Takasugi-an Tea House:
The Dude
...da, ma pregateam si eu sa zic...

Fujimorii...important... thumb_yello.gif ..iar casa aia in parcul de ciresi infloriti e de referinta pentru un ciclu intreg al artistului..
Existau si poze cu interiorul; din cate cunosc a fost cumparata si acum e locuita.


Danzel...Marduk a uitat postarile tale de atunci. thumb_yello.gif

dandanescu
QUOTE(The Dude @ 20 Oct 2013, 10:34 PM) *
...da, ma pregateam si eu sa zic...

Fujimorii...important... thumb_yello.gif ..iar casa aia in parcul de ciresi infloriti e de referinta pentru un ciclu intreg al artistului..
Existau si poze cu interiorul; din cate cunosc a fost cumparata si acum e locuita.


...interioarele japoneze - sunt oarecum criptice,
daca nu stii deja ce si cum, nu e tocmai intuitiv pentru vestici cite moduri de utilizare exista in aceste interioare. smile.gif
e foarte interesant cum reusesc japonezii sa se descurce practic, ingenios, in aceste spatii mici si "goale".
The Dude


mai, Fujimorii e un arhitect cu solutii de confluenta...destul de european as spune..

uite cum a gandit el accesul intr-o casa suspendata




si cateva interioare:





tudor_bilc
Super locuinte...imi place

Salutare.. va scriu putin suparat ca...referitor la proiectul meu cu acel container...a fost pur si simplu spulberat. Containerul maritim era in fapt o "bena" adica sasiul unui vechi camion care avea remorca oarecum acoperita cu tabla sad.gif fara nici o structura de rezistenta si foarte deteriorat.

Bine ca nu am turnat pilonii.... era mai simplu pentru mine cu 2000 de coco...o rulota de 6 m si gata... dar nu este ceea imi doresc.

Deci... inapoi la masa de proiectare va tin la curent cu viitoare detalii si cu siguranta o sa solicit sfaturi avizate unora dintre voi.

Ca idee de baza:

- va fi o structura din lemn rotund decojit, am gasit mesterul si sursa de lemn 60lei mc de brad (mult sau putin ce spuneti?)
- nu foarte mare...o sufragerie si doua dormitoare.
- fara teren excavat - va fi pe piloni din beton armat.
danzel

Eu cu siguranta nu-ti voi putea da sfaturi d.p.d.v. tehnic, dar iti voi tine pumnii si iti doresc mult succes, indiferent ce vrei sa faci pentru binele tau sau al celor la care tii !!!

Cineva mi-a spus ca o casa te transforma sau construieste ea in tine - chiar daca nu cu cuvintele astea - si a avut dreptate ! Ba mai mult, o pot zice cu tarie acum, pe mine m-a transformat chiar si ideea de a face o constructie. Nu neaparat numai in bine, dar exista o plata pentru tot ce ne dorim si capatam, fie si muncit.

@The Dude, eu am zis 3000, cine da mai putin ? thumb_yello.gif

The Dude
..ma incurca mult electrocasnicele si decoratiunile interioare...altfel, numai casa si eu zic la fel: cel mult 100 000 mil vechi.

Cheresteaua la 60,0 ar putea fi mult pentru busteni...de fapt chiar e mult...fac o verificare si revin...dupa-amiaza thumb_yello.gif
red73dog
Salut Tudor,sper sa nu ma faci iar "specialist",pentru ca nu sunt.
dar la busteni trebuie sa ai grija ca lemnul sa fie uscat, si tratat anticarii.
Nu vreau sa te contrazic DUDE, dar :piloni+pereti exteriori+pereti interiori+acoperis+invelitoare+manopera=100 mil vechi,eu nu prea cred.

Toate cele bune si mult succes,in noul proiec Tudor.
Marduk
QUOTE(dandanescu @ 21 Oct 2013, 06:57 AM) *
Incredibil, nu-i asa? dar realitatea uneori depaseste imaginatia.

Dap. Eu n-as putea sa locuiesc intr-o astfel de casa, mai ales dupa ce beau ceva sake, pe furtuna, bleah. wacko.gif

QUOTE(tudor_bilc @ 22 Oct 2013, 03:13 PM) *
QUOTE
... va scriu putin suparat ca...referitor la proiectul meu cu acel container...

N-ai de ce sa fi suparat, important este ca n-ai renuntat. E de preferat o casa din lemn unei dintr-un container vechi, ruginit in care ai mai fi bagat bani.
QUOTE
Ca idee de baza:
- va fi o structura din lemn rotund decojit, am gasit mesterul si sursa de lemn 60lei mc de brad (mult sau putin ce spuneti?)
- nu foarte mare...o sufragerie si doua dormitoare.
- fara teren excavat - va fi pe piloni din beton armat.

Buna ideea.
- la 60 lei mc de brad pare mult, dar adus acasa, cu tot cu transport si eventual taiat la lungimea care iti trebuie. poti sa faci un calcul aproximativ, la ce diametru te-ai decis sa fie busteanul? vezi cati metri cubi are un bustean cu diametrul ales si faci o comparatie cu scandura care se scoate dintr-un bustean, care se vinde cu 400-500 mc. iar daca ti cont ca mc de lemn de foc se vinde cu 300-350 lei atunci poti sa ai o aproximare a pretului. dar pretul asta la lemn depinde de multe variabile, de unde-l iei, de la cine-l iei etc. poate ar trebui sa dai o fuga la Muzeul Satului sa vezi niste locuinte de acest gen, sau sa vezi pe undeva o astfel de locuinta. sa vezi cum se trateaza ieftin acest lemn, modalitati de imbinare etc.
- 6x7 m este in opinia mea o suprafata buna, mansardata.
- ai pe acest topic mai la inceput cateva exemple de piloni (post and pier) adancimi, diametre etc. la acest tip de fundatie este foarte importanta legatura intre piloni, trebuie sa fie solida.

The Dude
red73dog...din cate vad eu discutam de o casa cu o amprenta la sol de 2x4, cu trei la coama; structura barne de lemn si constructie sandwich..Pai la 2x4 metri (latura larga)x2, cu 2x2 metri (latura scurta)x2 + in 2x2metri suprastructura pat, cu inca una de 4 metri (coama)

5 rigle 10x10 la 4 metri....5x60= 300
12rigle10x10 la 2 metri...12x30= 360
1,2 mc cherestea placaj exterior in solzi= 520 x 1,2 = 624
vata minerala 2,5x4x2 + 2x2,5x2 + 2x4x2 = aprox 50 mp = 500

dusumea 2x4+2,5x2 = 260
tamplarie pvc = 600
rigibs 5x2x4 + 2,5x2x2 = aprox 50 mp = 600
material marunt = 200

total material = 3444 lei
manopera = 2000 lei

si ai casa la rosu...mai pune electrica, sistemul de fundare, invelitoare, sanitare, si vezi daca ti se mai pare atat de exagerat..

preturi leroy merlin thumb_yello.gif

PS...daca ma incumet eu personal o pot scoate si mai jos...nu ca ma laud, dar ma gandesc la materiale din recuperari, la piata cenusie si la personal mult mai putin pretentios...pe care il cunosc si cu care am lucrat si sper sa mai lucrez...
red73dog
The Dude...sunt de acord cu calculul tau,dar eu ma refeream la proiectul lui ..tudor_bilc....Ca idee de baza:

- va fi o structura din lemn rotund decojit, am gasit mesterul si sursa de lemn 60lei mc de brad (mult sau putin ce spuneti?)
- nu foarte mare...o sufragerie si doua dormitoare.
- fara teren excavat - va fi pe piloni din beton armat.

(poate si o baie si o bucatarie),care
nu cred ca incape in 2 x 4.
Poate nu am fost eu atent,scuze.....
The Dude
....aaaa...pai asta e alta gasca in alta traista...deocamdata tot ce pot sa spun este ca bila de lemn (trunchi decojit) e prea scumpa la pretul ala (si oricum se tranzactioneaza de regula la metru ster)

..Eu ii recomand sa intre neantarziat in discutii/negocieri cu padurarul local (atentie: lumea la sat confunda padurarul cu paznicul de fond...deci trebuie cautat cel care gestioneaza padurea, nu ocupantii ei)..exista nenumarate variante, si toate incep de la aceasta persoana...

un pret onorabil, dar pe la marginea legii este fix la jumatate din suma asta...la cherestea...si daca ai sange in veioza si vitamine in sistem..
danzel
Asta cu vitaminele in sistem e de retinut !

Oare rezista structura din rigle la vibratii atunci cand minicasuta este plimbata pana la locul dorit ?
E necesar un cadru metalic la partea superioara ?
Un lucru stiu sigur : fara cuie ...in sistem! Am renuntat la ele acum 6 ani ! wink.gif
Ma refer la fumat si numai la fumat ! smile.gif OK , cuiele nu sunt bune la NIMIC !

Cu ajutorul nepretuit al fratelui meu , caruia ii multumesc pentru ajutorul dat , am pus si "fibra" pe polistiren.
Nu toata, mi-au ramas aticurile de facut ,apoi aplic acea amorsa (grund). Am fost si intarziat o saptamana si... un an ( smile.gif ) din cauza vremii, dar e OK !
Tot inainte...
The Dude
...aia de am pus-o eu nu e prezentata ca o casuta transportabila...desi ar putea fii...
Dandanescu a spus ca el recunoaste in ea asa ceva, si eu unul il cred, fiindca aia din strainataturi, si cand merg la pescuit isi iau casa dupa ei...


QUOTE
OK , cuiele nu sunt bune la NIMIC !



Absolut de acord !...e un gest de incultura cum spunea ades Prof. Acad. C. Anastasatu, fost director al Institutului de Pneumologie (pe care l-am cunoscut). Daca bautura, vizitele la salon,..ma rog alte vicii au cazuistici posibile si incidente cu explicatii doar in zona excesului, tigara e criminala in toate situatiile...(mai putin atunci cand contine canabis si cand e fumata doar ocazional...conditi ce nu functioneaza decat cumulativ rofl.gif )

Amorsa prietene...amorsa...Apoi poti lua o pauza binemeritata...
Marduk
QUOTE(The Dude @ 24 Oct 2013, 08:44 AM) *
... tigara e criminala in toate situatiile...

thumb_yello.gif
danzel
Stiu ca nu e locul si nici momentul, dar recomand inainte de renuntare....cele mai LIGHTS !
SIGUR ajuta... thumb_yello.gif

Ca sa nu fiu offtopic total : va recomand sa protejati suprafetele din PVC de adezivul din spuma poliuretanica pentru polistiren ! NU e acelasi lucru cu cel obisnuit, desi asa s-ar crede ... E si normal.
Ba mai mult , tubul care curata pistolul pentru spuma ataca si polistirenul si spuma si...aproape orice e din plastic. Ca acetona ?!

@The Dude, chiar imi trebuie o pauza ! Multumesc pentru sfat !
dandanescu
QUOTE(The Dude @ 23 Oct 2013, 10:44 PM) *
...aia de am pus-o eu nu e prezentata ca o casuta transportabila...desi ar putea fii...
Dandanescu a spus ca el recunoaste in ea asa ceva, si eu unul il cred, fiindca aia din strainataturi, si cand merg la pescuit isi iau casa dupa ei...


smile.gif numai ca in cazul asta e mai mult de nevoie decit de placere - ca sa nu fie nevoie de permise.

De cind cu criza economica a mai aparut si varianta ... cum sa ii spunem? "stradala" ?? smile.gif
(uneori denumita Stealth Parking in USA)
Renuntind complet la orice pitoresc sau estetic,
aceste remorci cu destinatie si cu instalatii interioare similare (pentru locuit in spatii minime)
sunt uneori parcate pe strada, in locuri destul de centrale,
unde ai access convenabil pina la cafenea si wifi hotspot
(adica infrastructura esentiala pentru aceasta categorie de cetateni smile.gif).
In acel caz remorcile sunt uneori deghizate sa arate ca o remorca complet utilitara, nu una buna de locuit,
care atrage urgent atentia autoritatilor si rezulta in cereri de la politia in patrula sa muti birlogul in alta parte smile.gif

Asta e un aspect mai putin romantic despre spatiile miniatura de locuit,
pentru unii nu este optional, ci este singura optiune...

De fapt si Tumbleweed Tiny Houses tot cam asa a inceput, din necesitate, mai mult decit din romantism. smile.gif
Marduk
QUOTE(dandanescu @ 24 Oct 2013, 06:39 PM) *
....De fapt si Tumbleweed Tiny Houses tot cam asa a inceput, din necesitate, mai mult decit din romantism.

thumb_yello.gif Super casute. La asa ceva ma gandeam, cand am propus construirea unei astfel de casute pe o platforma cu 2 axe, care in Germnaia se gaseste usor si la preturi accesibile. Cred ca se poate construi usor o astfel de cabanuta, folosind panouri tip sandwich sau OSB pe structura de lemn exterior si izolat cu un material izolant iar la interior placaj, lambriu etc. Am vazut un articol in ziar despre o casa de acest gen, dar mi se pare cam scumpa. Cu munca multa si mai putin de 10.000 de eur, cred ca se poate face o casuta pe o platforma.
dandanescu
QUOTE(Marduk @ 25 Oct 2013, 02:12 AM) *
thumb_yello.gif Super casute. La asa ceva ma gandeam, cand am propus construirea unei astfel de casute pe o platforma cu 2 axe, care in Germnaia se gaseste usor si la preturi accesibile.


Conceptul asta e relativ nou, si a reusit deocamdata sa dovedeasca citeva aspecte importante:
- in primul rind, ca se poate trai asa in relativ confort, fara sa te simti numaidecit oprimat de spatiul mic.
- potential mobil nu inseamna neaparat urit, fara caracter sau cu caracter industrial
- potential mobil nu insemna ca e oricind pe drum, dar evita o multime de documente legale necesare constructiilor permanente.

Pe de alta parte, privind mai atent interioarele,
ai impresia ca acolo mai e mult de facut in ce priveste armonia utilizarii spatiului.
De ce armonie interioara? nu e oare suficient sa fie cald, uscat, o mica bucatarie/baie si un pat decent?
Poate ca nu...
Daca ne gindim de ce unii vor un asemenea adapost mic, si nu o casa normala,
se prea poate ca unii doresc o zona personala, linistita, de reflectie in izolare
(un fel de bordei de pustnic modern).
Altfel, chiar daca nu ai bani sa construiesti o vila pe deal,
unde sa te simti bine cu familia si eventual sa mai inviti si oaspeti,
dar tot poti sa mergi din cind in cind undeva in pensiune la tara/ la munte ("agroturism"?),
si nu ai bataie de cap sa construiesti si apoi sa mentii totul in buna stare etc,
dar nici izolarea dorita intr-un spatiu personal.

Deci ar fi poate interesant de gindit mai mult in sensul
interioarelor micro-apartamentelor minimaliste japoneze (dar nu ma refer la hotelurile "capsula"),
sau de studiat interioarele unor cabane "tea-house" sau de meditatie budista/zen,
care de asemenea ofera confort adecvat in spatiu minim,
dar au o armonie a organizarii interioare care
nu prea apare in alte concepte de design al interiorului mic.

Deci pe scurt, ma gindesc poate micro-cabanelor le lipseste un design interior specializat,
ca sa te simti si mai bine in ele. smile.gif
The Dude
...ideea e ca o cabana in the wild, presupune mai mult un adapost..ceva care sa iti furnizeze un minim de confort (in special pe timp de noapte, dar si atunci cand e vreme rea: ploaie, ger, etc)..caci de aia ai facut-o in the wild...


spatiul e cel care il cauti, nu confortul...


vei sta asadar afara atat de mult cat vremea o va permite, si in casa, numai cand e strict necesar... thumb_yello.gif
dandanescu
QUOTE(The Dude @ 29 Oct 2013, 04:59 AM) *
...ideea e ca o cabana in the wild, presupune mai mult un adapost..ceva care sa iti furnizeze un minim de confort (in special pe timp de noapte, dar si atunci cand e vreme rea: ploaie, ger, etc)..caci de aia ai facut-o in the wild...
spatiul e cel care il cauti, nu confortul...
vei sta asadar afara atat de mult cat vremea o va permite, si in casa, numai cand e strict necesar... thumb_yello.gif


Ai perfecta dreptate, voiam doar sa subliniez ca un pic de ingeniozitate in organizarea spatiului
poate sa produca o diferenta semnificativa de confort, in acelasi spatiu minim. smile.gif

Cit despre adaposturi elementare, poate ca si bordeiul ar merita citeva comentarii,
fie pozitive sau negative smile.gif
The Dude
QUOTE(dandanescu @ 30 Oct 2013, 12:56 AM) *
Cit despre adaposturi elementare, poate ca si bordeiul ar merita citeva comentarii,
fie pozitive sau negative smile.gif



Desigur......






avem o rubrica dedicata, case de pamant...nu tocmai, dar pe aproape..

daca vrei putem discuta aici, ca subiectul e ultrainteresant.. thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(dandanescu @ 30 Oct 2013, 12:56 AM) *
... poate ca si bordeiul ar merita citeva comentarii, fie pozitive sau negative...

La materialele pentru izolatie care exista acum bordeiul ar putea deveni o optiune foarte buna, mai ale pentru cei care au terenuri in panta. Sunt fascinat de casele, cabanele, constructiile independente, fara facturi lunare, investesti mai mult initial dar odata amortizate costurile esti independent.
tudor_bilc
http://www.iscebesta.rdsor.ro/cum%20se%20construiste.html

am intrat pe acest site... cred ca din greseala...cautand ceva alternative pentru izolatie si am dat peste sistemul acesta. A...era sa uit ..in cazul rozatoarelor...adica cum se impaca rozatoarele cu izolatia din polistiren ? am auzit tot felul sau in cazul izolatiilor cu vata minerala?
The Dude
...interesant...dar atat. Nu m-as muta in asa ceva. Si imi inchipui ca nici ieftin nu poate fii..

In general polistirenul nu prea le place...poliuretanul se pare ca le enerveaza...e ca unii din semenii nostri cand dau de o folie din aia de pvc cu buline de aer...intra in sevraj si sparg la ele pana ametesc..la fel soriceii cu poliuretanul...nu vor decat sa il marunteasca...insa nu intotdeauna..

indirect, prin spatiul care se creaza intre termoizolatie si perete se pot amenaja cai de trecere ale rozatoarelor dintro parte in alta, insa daca termosistemul e montat conform regulilor asa ceva nu se poate intampla decat accidental..
Marduk
QUOTE(tudor_bilc @ 30 Oct 2013, 12:48 PM) *
am intrat pe acest site...

Interesant, cam mult polistiren si nu stiu cum face fata unui vant puternic 80-100 km/h, structura trebuie sa fie extrem de usoara, prin comparatie cu alte sisteme. Banuiesc ca acele "caramizi" din polistiren sa lipesc intre ele, nu se prind doar cu niste cuie batute-n sipca aia de pe laterala.
The Dude
Eco....






The Dude
The Dude



The Dude


Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.