Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
all, va fi mai mult decat un gard. Voi sapa un fel de platforma scobita in mal.
Acolo am sa adaug un gratar, o masa si scaune...E ceva cam ca intr-una din pozele tale.

Am gasit la Ikea si scaune care se pot transforma in sezlong.
E extrem de util noaptea cand trebuie sa urmaresti stelele cazatoare..care acolo abunda.
Acum, ca sa faci asta trebuie sa stai cu gatul sucit lungi perioade de timp.

Cerul instelat are si el ceva hipnotic in el, asa ca a doua zi toata lumea se plange de dureri...dar dorintele sunt asigurate pentru o buna perioada de timp*

voi face aceasta amenajare chiar in toamna asta si sper sa termin cea mai mare parte din ea pana de Sf. Dumitru


*Se spune ca fiecare stea cazuta observata corespunde indeplinirii unei dorinte thumb_yello.gif
punctt
rolleyes.gif
*... thumb_yello.gif ... (n-am mai vazut o stea cazatoare... de ani lumina... cred ca ar fi cazul sa le ... pandesc! ohyeah.gif )

ok!
Deci: foarte important!! (ce-am bagat eu la cap!)
1. bazinul subteran, pentru colectarea apei de ploaie,
2. aprovizionarea pe timpul iernii cu benzina pentru generator (asta... daca ai unul... rofl.gif )

Va doresc o saptamana frumoasa, tuturor.
mwah1.gif
doru_constantiniu
Eu n-am fost pus in postura sa aleg intre Honda si Briggs&Stratton, deoarece l-am primit si nu l-am cumparat. Am un grup marca SDMO, asamblat in Franta cu motor Briggs&Stratton si alternatorul (sau ce-o fi chestia aia rotunda) italian. De mai bine de un an, de cand il am, nu am avut nicio problema cu el si sper sa nu am. Am vazut la cineva acelasi generator, dar de putere mai mare, marca SDMO, cu motor Honda.
Ceea ce vroiam eu sa zic este ca romanii, fiindca nu au auzit de Briggs&Stratton, considera ca Honda e cel mai bun. Eu nu zic invers, ca Briggs&Stratton e mai bun decat Honda, dar zic numai ca e o marca foarte buna, pe care am vazut-o si la masinarii nemtesti. M-am uitat, de curios, cat costa un generator in SUA si, singura marca cunscuta de mine era Briggs&Stratton.

In orice caz, generatoarele alea mici, de 7-800W, care costa 3-400 de lei, nu cred ca-s prea bune. Dar consuma mai putin (cam 300 g/ora) si daca se strica, il schimbi wink.gif

Si apropo de generatoare, stie cineva cum se poate face o automatizare ca sa porneasca singur cand, sa zicem, bancul de baterii scade sub capacitatea de 50%?
Eu am acum un sistem compus din 2 panouri fotovoltaice, legate in paralel, un incarcator si o baterie. Am si generatorul de 3kW, cu pornire la sfoara.
pepinogepeto
""""""""Cât despre instalaia de curent, eu cred c într-o caban nu ai nevoie de 220 Vca. Tot ce ai nevoie merge i la 12 Vcc. Dar se poate face un sistem mai fiabil, la 24 sau chiar 48 V, caz în care vor trebui transformatoare 24-12 sau 48-12."""""""""

da .dar mare grija alternatoarele dau tensiune alternativa {pana in puntea redresoare}---dar nu este constant datorita "n" factori{turatie mica eoliana etc", iar panourile fotovoltaice pt 24 sau 48v cc legi in serie cate doua sau patru....dar curentul dat de ele este mic.
-cea mai buna solutie {din punctul meu de vedere } panouri solare{fotovoltaice}de calitate din germania sau tarile nordice cat mai multe legate in serie-paralel pt 24vcc si pt a da curent mai mare dar coooooosta de rup.apoi o eolina onstruita home made {acasa} pusa tandem ,electronica aferenta si grupul de acumulatori.

in curent continuu nu poti pune transformatoare ..tot la inverttoare sau convertoare ajungi..consum inutil de curent pentru conversie.

iluminat strict cu 12vcc :sant becuri tip LED.f economice si de curand ff luminoase.
lampi neon cu convertor
becuri economice la 12vcc{au un convertor in interior ca parte electronica }
etc

se pot folosi si frigidere la 12v cc tip auto{sant mici ca volum}
tv la 12vcc sant o gramada dar au diametru mic
siateme audio si statii sant o gramada pe 12vcc dar in priincipiu sant slabe ca si Putere audio{sant unele tip auto pt cei cu sisteme audio "smechere "pt tub de bass in portbagaj dar iti "golesc "bateria imediat.}
se pot face multe modificari l

e indicat ca acolo unde pui "priza "pt 220vca "in spate sa aiba un convertor 12vcc{12 volti curent continu} la 220vca{220 volti curent alternativ},si sa se tina cont de puterea ce va fi ca si consum pe priza aceea
stiu,e mai complicat dar trebuie facut cu cap{calcule}altfel te trezesti in bezna
- la cabana trebuie o impamantare facuta ca la carte daca folosesti si "prize "pt 220 vca mare grija .nu este de joaca datorita unor scurturi posibile date de un consum prea mare la care sa nu faca fata convertoarele {uni spun invertoare"}
-instalatia electrica la fel .trbuie trasa pe teava pe suport de azbest {sau tabla }nu va jucati cand e vorba de "electrica " tinand cont ca e vorba de cabana ,,si aveti acumulatori de capacitate mare .........MARE GRIJA .....CUNOSC CAZURI CAND CABANA A LUAT FOC DATORITA INSTALATIEI ELECTRICE FACUTE LA REPEZEALA FARA PIC DE RASPUNDERE.

sant si pompe ce lucreaza la 12vcc,dar consuma ceva de speriat ca si curent {"suge bateria"} poti schimba motorul de 220v{cum este la priza} cu unul de 12vcc{cum este la auto} dar trebuie sa cauti mult .motoarele cam trebuie sa fie echivalente :turatie si putere identice --un deziderat cam greu de indeplinit,dar nu imposibil tinand cont ca motoarele in curent continuu sant pe perie de carbuni {ca la aspiratoare } .
hidrofoarele pot fi s ele modificate .schimbare de motor .cu unul identic in curent continu --turatie si putere

gata cu of topicul mai vb
pepinogepeto
pt doru c.

in primul rand ,generatoru trebuie facut sa porneasca la cheie{electromotor+baterie},apoi cu un "senzor" pe grupul de acumulatori,cand scad sub 40-50% din capacitate, de exemplu cupleaza un releu mai mic ce inchide circuitul la"cheie "al generatorului pt 1,2,3 secunde {temporizator}.este vorba de timpul de pornire al generatorului ...se gasesc si in comert ,dar coosta .si se face tot din bucati.sau te pot ajuta eu dar abia din octombrie.
pepinogepeto
THE DUDE,cumpot schimba talpile la o cabana di busteni ciopliti de 30-40 cm grosime ,care mai sunt si din fag.
fara sa demontez cabana,fara criketi{n am cum suspenda ditamai cabana in aer}

pot sapa sub fiecare grinda si sa o scot? una cate una .

nas prea vrea sa lucrez ca PACALA . sa mi vina cabana pe mine.
poti sa mi dai o idee? idei?
pepinogepeto
PT NOI. CU DEDICATIE PT THE DUDE.

PERPETUUM MOBILE EXISTA
si ca multe alte inventii romanesti e pusa sub tacere .de ce ????
pai cum s ar mai face averile in lume fara energia vanduta de altii????

ete dovada. eu o stiu de 20 de ani .functioneaza si va functiona vesnic .eu am si vazut o prin 1989 sau 1990 .

O sursă inepuizabilă de energie: pila Karpen

Pila Karpen

În literatura de specialitate pila Karpen se întâlneşte (foarte rar) şi sub denumirea de pila K sau pila VK. Această pilă, spun „specialiştii”, este o pilă de concentraţie, în pofida faptului că inventatorul a denumit-o „pilă termoelectrică cu temperatură uniformă”. Şi spre deosebire de ceea ce se numeşte pila de concentraţie ce are două vase cu electrolit de concentraţii diferite, pila Karpen este alcătuită din două pile legate în serie. Acestea alimentează un motoraş ce acţionează un microîntrerupător, astfel ca la jumătate de rotaţie a rotorului circuitul este deschis şi la cealaltă jumătate este închis. Astfel motoraşul este alimentat în impulsuri cu factor de umplere ˝, pe perioada a jumătate de rotaţie, cealaltă jumătate permiţând pilei să se regenereze, să reîncarce energia consumată. Şi treaba asta o face de 60 de ani.

Concluzii

Pila Karpen nu se poate studia, nici măcar nu poate se poate vedea.
Pila Karpen funcţionează folosind exclusiv energia termică a mediului ambiant, acesta fiind un seif sau un gât.
Pila Karpen a fost catalogată ca pilă de concentraţie fie dintr-o înţelegere greşită a fenomenului, fie din necunoaştere,evident, fie în mod voit, dezinformativ pentru a nu putea fi reprodusă şi utilizată pe scară largă. Se crede totuşi că este folosită, nedovedit însă, de agenţii spaţiale şi în aplicaţii militare.
Dezinformarea este completată cu extraordinar de slaba informare. Vechi articole au dispărut, cele rămase conţin informaţii contradictorii, foarte multe greşite şi se folosesc metode de „pierde-urma” cum ar fi rebotezarea inventatorului: astfel el poate fi găsit sub numele de Carpen sau chiar Carpan.
Locul unde se află pila Karpen se bănuieşte a fi seiful muzeului, dar platina şi argintul pot fi foarte bine şi la gâtul unei farmaciste sau a unei europarlamentare.
Nicolae Vasilescu – Karpen a descoperit ceva ce nu trebuie ştiut. În „Annales de l'Academie Roumaine” din 1944 el scrie articolul „Nouvelle théorie des piles électriques. Rôle des électrons. Piles contre­disant le second principe de la thérmo­dynamique” (Noua teorie a pilelor electrice. Rolul electronilor. Pile ce contrazic principiul al II-lea al termodinamicii). Oare de ce ne este atât de greu să ne dezbărăm de concepţii învechite, de preconcepţii îndoctrinate, de blocaje mentale, de buchia manualului tipărit în primă ediţie în 1956 ? După Newton a urmat Einstein, dar puţini sunt cei ce ştiu asta.
Şi o ultimă concluzie: România este singurul mediu ostil dezvoltării inteligenţei româneşti.
Scris de Gabriel Sabin Mateucă
marţi, 21 iulie 2009


pacat ca nu pot pune imaginea cu ea .o gasiti pe saitul http://www.energobiologie.ro/index.php/Ene...ila-Karpen.html
sau la muzeul tehnic D. LEONIDA din bucuresti

iar m a luat valul cu off topic .deci daca vrem putem crea orice .chiar si ceva ilogic ,dar palpabil si REAL.

THE DUDE scuza ma ca iar am fost off topic .o sa incerc de acum incolo sa fiu in topic.dar s a legat cu ce se" vorbea" mai devreme espre producerea curentului la cabane,si cu ce spuneai tu anterior ca nu exista perpetum mobile .axista dar sint ascunse de ochii lumi.din interes militar si economic.credema ce ti spun .nu spun baliverne .am studiat si eu problema cu ani in urma si ......am gasit o solutie vis a vis de energie ieftina si perpetua.
gata ,am plecat sa nu "bat la ochi"
Marduk
QUOTE(pepinogepeto @ 13 Sep 2010, 01:53 PM) *
QUOTE
PERPETUUM MOBILE EXISTA

si fecioara Maria a existat.
QUOTE
...ultimă concluzie: România este singurul mediu ostil dezvoltării inteligenţei româneşti.

doar a intelighentiei romanesti sau asa in general? io cred ca exista o inteligenta pur romaneasca dar care nu este sustinuta de statul roman, fie din lipsa de bani fie din dezinteres fata de inventii si inovatii, dar chestia cu Perpetum Mobile nu o sa o cred pana nu vad. Ar mai fi o intrebare care ma framanta legat de aceste activitati, de ce nu profita nimeni de pe urma acestor inventii? de ce nu exista brevete care sa fie vandute, exploatate de statul roman?


Acum hai sa revenim la cabanele noastre, am vazut zilele trecute o chestie interesanta gandita pentru cei care au cabana in apropierea unui paraias si oarece diferenta de nivel, in cazul de fata erau 20-30 m. Un mic bazin de captare (un butoi) cu un filtru rudimentar decantor, dar care isi face treaba, furtun de 1/2 tol, un bazin mai mare (tot un butoi) inaltat la 4 m de la sol si sub el un dus, o chiuveta pentru spalat si cam atat, totul datorita gravitatiei, fara pompa, apa la discretie. Ca un bun ecologist ce ma cred i-am recomandadt tipului sa-si faca si la evacuare un bazin decantor din materiale reciclabile.
doru_constantiniu
QUOTE(pepinogepeto @ 13 Sep 2010, 10:50 AM) *
pt doru c.

in primul rand ,generatoru trebuie facut sa porneasca la cheie{electromotor+baterie},apoi cu un "senzor" pe grupul de acumulatori,cand scad sub 40-50% din capacitate, de exemplu cupleaza un releu mai mic ce inchide circuitul la"cheie "al generatorului pt 1,2,3 secunde {temporizator}.este vorba de timpul de pornire al generatorului ...se gasesc si in comert ,dar coosta .si se face tot din bucati.sau te pot ajuta eu dar abia din octombrie.


Multumesc in avans pentru ajutor. Oricum nu e graba, pentru ca eu m-am laudat ca am sistem fotovoltaic, dar inca nu il am montat wink.gif
Dar in schimb am luat toate componentele "made in Germany", panouri Schott Solar, baterie Effecta si incarcator Steca Solar. M-am ferit de chinezarii, chiar daca erau mai ieftine. Daca e cineva interesat, va dau adresele furnizorilor.

Deocamdata am 2 panouri de 95W la 12V, 1 incarcator de 20A (care functioneaza si la 12 si la 24 V) si 1 baterie de 200 Ah la 12V. Acum nu pot face decat un sistem la 12V, dar, daca mai iau o baterie, pot face unul la 24V. Daca ai timp, spune-mi ce piese trebuie sa mai cumpar pentru automatizarea asta. Incarcatorul asta pe care il am are un fel de "senzori" care citesc capacitatea bateriei. Are 4 leduri, primul e aprins cand e 100%, al doilea cand e 75% si tot asa. Oare s-ar putea folosi asta? Cand se aprinde ledul 3, de exemplu, sa porneasca electromotorul.
Si inca ceva. Odata ce porneste generatorul, cum alimenteaza bateriile? Acolo ce mai trebuie? Un redresor?

Iar pentru cei cu cabane in zone mai izolate, am o veste proasta: se zvoneste ca prin vest au inceput deja sa se fure panourile fotovoltaice, iar cum romanii sunt experti in domeniu, nu m-ar mira sa ajunga si pe aici moda asta.
Erwin
Probabil că se vor găsi pe piaţa neagră panouri "eftine, aduse d'ân import, neamule!" rofl.gif

Am făcut rost de o sursă defectă de 1400VA, o să văd dacă pot salva ceva din ea... unsure.gif
The Dude
Exista un topic de energii alternative unde astfel de discutii sunt foarte bine venite.
Pe mine ma deranjaza mai putin faptul ca astfel de consideratii sunt gresit plasate aici, insa pentru cel care are o nevoie mare de solutii in directia asta e o mare nedreptate. El le va cauta in locul anuntat si nu va sti niciodata ca raspunsurile importante se afla in alta parte.

Doru, n-am zis ca echipamentele alea sunt proaste, am sugerat mai degraba ca ele sunt neatent asamblate sau reglate.
Insa nu are importanta, iti doresc sa ai mare noroc cu al tau.

Cat despre panouri ?? Ei bine ele sunt foarte, foarte eficiente.
Asa cum am relatat deja si la mine exista o instalatie care functioneaza chiar acum cand scriu. In mai putin de un ceas luminile din cabana se vor aprinde.
Apoi, maine, in zori se vor stinge, dupa un ciclu ce are sa se repete cu aceiasi constanta timp de (minim) inca opt ani, atunci cand bateriile vor trebui inlocuite.
Peste alti patru ani dupa asta, panourile au sa inceapa sa isi piarda din randament intrand intr-o scadere progresiva pe o perioada evaluata sceptic la alti cinci ani.
Dupa 40 de ani de acum inainte eu, sau cel mai probabil nepotii mei au sa trebuiasca sa se procupe de inlocuirea becurilor, pentru ca atunci ele au sa inceapa sa cedeze.
Sunt cu led si au garantie peste 120000 de ore de functionare.

Acum, automatizarea care sa faca pornirea grupului la caderea celeilalte surse presupune o instalatie clasica numita AAR (automat anclansare rezerva) dar si un sistem demaror cu acumulator care sa inlocuiasca miscarea pe care o imprimi tu sistemului tragand de ata aia. AAR-ul e musai sa aiba secvente de ciclu (ciclu secvential) care sa asigure repetarea initierii daca grupul nu a luat-o de la prima "cheie" (lucru firesc si natural in cazul unor temperaturi negative).
E o bataie mult prea mare de cap ca sa se merite..parerea mea.

Inca ceva , impamantarea este parte din instalatie, conditioneaza buna functionare a ei si nu are numai rolul de a proteja impotriva electrocutarii.
Asa, din post in post pe un site de socializare, pare o bagatela insa cand trebuie sa o realizezi (mai ales pe un teren stancos) ai sa ai mari surprize.

Si inca ceva, acumulatorii normali "se termina" repede in astfel de instalatii.
La fel si cei auto. Trebuiesc unii speciali numiti "cu ciclu profund" care costa aproape dublu.
Erwin
Da, să rugăm moderatorul pe secţiunea asta să mute mesajele care au legătură cu sursele de energie la topicul potrivit, iar aici să rămână discuţia despre cabane, teren, construcţie.
kcapone
QUOTE(all @ 14 Sep 2010, 01:15 AM) *


Din gama "dezbina si vei cuceri"

PAna acum ..jale mare, vine incalzirea globala, acum ..sase fratilor vine era glaciara. Adica stati agaricilor pe locurile voastre sa ne vedem noi cei ce conducem lumea de ale noastre..voi acupati-va timpul cu ..."aoleu ce ne facem!! si hai sa vorbim in contradictoriu ca sa treaca timpul"

SOARTA amice la nivel planetar face ce vrea ea. Stirile astea or fi n-or fi adevarate pe mine nici nu ma lasa rece nici nu ma incalzesc. N-ai unde sa te ascunzi! Deci..hai fratilor sa ne radem si sa stam la un pahar de vorba la han

pepinogepeto
salut. voi fi scurt

daca am deranjat ,ofensat,jignit sau plictisit pe cineva de aici .....miii de scuze cu plecaciuni.
am facut 2 trimiteri la muz.tehn.Sibiu si m.teh. Leonida doar pt a stimula inteligenta nativa pe care romanii o au. s au vrut a fi doar idei.

Marduk ,Romania e o tara mult prea mica si neinsemnata pt harta actuala geopolitica,cei mari cand vor ceva "iau "pur si simplu,nu cer sau cumpara.
candva papa spunea ca pamantul e plat si in centrul universului,N. Copernic -nu,se invarte in jurul soarelui
candva savantii spuneau ca un aparat mai greu decat aerul etc,nu poate zbura .eu vad avioana zburand
si multe altele

am spus "exista" si nu "a existat".eu am vazut la" treaba 2 chestii" ce ar putea intra in categoria p.mobile.ce pare azi ilogic ,maine ar putea fi ceva normal.

DORU, THE DUDE are dreptate .exista un alt topic legat de energie alternativa .voi posta acolo daca timpul imi va permite ,si va voi da detalii.

The Dude ,nu te contrazic.celulele foto sant ff practice si fiabile. cumperi-montezi-"pac,pac ai curent".la o cabana de munte ,nici mie nu mi trebuie mai mult:doar lumina din cand in cand.atat. in rest vreau rustic.dar sant persoane care vor mai mult -ff mult confort.doar am venit cu o completare in ceea ce priveste eoliana,pusa in tandem.atat. nu am vrut{departe de mine} sa ofensez pe cineva.

all,mai vreau poze .scartarule,le ti doar pentru tine ai?mai mult decat m ai imbolnavit ......nu se poate ,asa ca astept.
Erwin... ,prietene......scuze.
nimic nu e ceea ce pare a fi.
kcapone
QUOTE(all @ 12 Sep 2010, 11:01 PM) *
nu este rau, dar iese mai scump decat daca isi foreaza un put ???
De ce nu bati o pompa ? Eu am dat 100 de euro si am dat de apa buna de baut ( am fost la laborator cu apa si este mai buna ca robinet). Am dat de apa la 7 m dar am coborat pana la 16 m parca?, unde am dat de o panza freatica buna. Iar, la pompa, cand faci rost de bani ii pui un motor si ai rezolvat problema. Sa nu uiti de filtru. Nisipul - banuiesc ca nu iti trebuie.

Am sapat in jurul tevi o groapa de 1,5 m in adancime , am betonat-o, am pus hidroforul in ea. I-am pus capac si am canuflat-o ( iarba, flori,,,,,etc)


All, unde asta? La Sirnea???
Marduk
QUOTE(pepinogepeto @ 14 Sep 2010, 01:56 PM) *
QUOTE
Romania e o tara mult prea mica si neinsemnata pt harta actuala geopolitica,cei mari cand vor ceva "iau "pur si simplu,nu cer sau cumpara.


Ti se pare ca Elvetia este mai mare? tocmai de aia ar trebui sa fim noi cei care sa punem in aplicare tot felul de idei, pentr ca suntem mici. Din nefericire romanul s-a tiganit, a devenit dornic de masini scumpe, palate, manele si nunti cu elicopterul la poarta si se vinde pe nimic doar, doar o ajunge bogat.
pepinogepeto
marduk,nu ma refeream ca suprafata a unei tari ,ci la puterea ei-economico financiar .ai idee citi bani sint in elvetia?
sti cum afost creata elvetia ,si de ce atrebuit sa fie neutra in razboaie ?
. pai tocmai asta e problema cu romania .oricit am vrea noi de mult sa facem ,nu avem voie .politica actuala mondiala .
uni stiu si tac .au ales sa stea deoparte.de ce? treaba lor.
gata .nu am timp nu vreau sa intru in "polemici" cu nimeni .stiu destule ca sa afirm ce afirm .

eu nu ma refeream la o mana de cocalari,tigani si altii.eu spuneam de ROMANIA.
o zi buna tuturor.
The Dude
pepinogepeto, sigur ca fiecare avem opiniile noastre legate de ceva sau de altceva. Eu zic ca e si foarte bine ca ele sunt diferite...

Noi, cei care ne-am adunat aici, suntem insa uniti de alt scop: acela de a realiza un loc de meditatie si odihna, unul care sa ne creeze conditiile si sa ne dea prilejul sa gandim mai atent si mai profund la unele lucruri care la prima vedere ni s-au parut altfel. Unul care sa ne permita sa ne ascultam cu mai multa atentie partenerul de discutie...Si, de ce nu, unul care in ultima instanta sa ne permita tuturor celor implicati sa ne cunoastem mai bine pe noi insine.

Adevarat va spun prieteni ca nu e satisfactie mai mare ca realizarea unei cabane oricat de coscovita ar fi ea.
Cand faci o casa de locuit la oras, o faci in mare parte si pentru vecinii tai si pentru rudele tale si pentru cunoscutii tai.
O faci, asa cum zice romanul "ca sa nu iti fie rusine cu ea"...sau ca sa stie lumea cine esti.

Cand faci o cabana in creierul muntilor o faci numai pentru tine si pentru cei cu adevarat dragi tie.
E o bucatica din tine in fiecare barna din cabana aia...

Hai sa ne intoarcem la ea, la cabana ieftina si la indemana si la identificarea celui mai scurt si mai putin anevoios drum spre realizarea ei.
Asa sa ne ajute Dumnezeu thumb_yello.gif
The Dude
Acum inca unele sfaturi pentru cei care doresc sa isi realizeze visul unei cabanute, tin mult la el, nu prea au bani, dar au timp, multa disponibilitate si nu tin din cale afara la imaginea lor.

Ideea mi-a venit cu multi ani in urma insa n-am trecut la aplicarea ei decat acum cinci, sase ani.

Trebuie gasit un santier mare de amenajare.
Fiecare astfel de santier incepe cu o demolare, iar 99% din demolari sunt fara recuperari de materiale, asa ca in urma fiecarui santier raman de izbeliste o serie lunga de materiale ce pot fi reutilizate in conditii foarte bune.

Poti alege usi, cherestea, piese de mobilier, instalatii, sobe de teracota, geamuri de la tamplarie termopan, caramizi, parchet, conductori electrici, placi de rigips recuperate, tigla, tevi de canalizare, fiare de structura, profile metalice (pentru ultimele trei insa cu ceva bataie de cap, avand in vedere concurenta populatiei de culoare care vaneaza efectiv santierele astea)

Secretul reusitei intr-o actiune ca asta consta in trei pasi:

1. identificarea sefului de santier si adresarea unei cereri formale (poate fi si cu dop, dar mai rar in ultima vreme pentru ca ei nu vor sa se expuna)
2. asigurarea posibilitatii ca materialele alese sa poata fi imediat evacuate (aceasta e si ratiune pentru care un sef de santier va accepta cererea dvs. el are nevoie sa evacueze locul cat mai repede si cu cheltuieli minime. pentru el ce se intampla cu materialele este un lucru total lipsit de interes..le vrea cat mai departe de santierului si vrea asta cat mai repede)
3. asigurarea unui spatiu de depozitare temporara si de ce nu de post selectie a ceea ce s-a recoltat
The Dude
S un pont necesar: in Bucuresti, incepand de la 10.09.2010 incepe amenajarea magazinului IKEA pe amplasamentul actual al fabricii Timpuri Noi.
Fabrica a intrat in proces de demolare, seful de santier e un baiat tanar si cumsecade..

Spor la treaba..

voi lipsi 8 zile, nu stiu daca voi avea acces la net...

toate bune tuturor
pepinogepeto
all,"foarte tare",si eu am casa langa ploiesti .asa se procedeaza in zona.localnicii au preluat ideea de la foraje puturi.de la Brazi.
ce mica e lumea.
mersi,mersi. pt.poze .o sa ma imbat gandindu ma la altii ce norocosi sunt.
mersi THE DUDE pt pont.a......si concediu placut.

la cat mai multe constructii de cabane.ieftine si primitoare.

va multumesc si ma inclin in fata dumneavoastra.
doru_constantiniu
All, spune-mi te rog si mie cum "se bate pompa" pe la voi cu 100 EUR. Ca pe-aici, o fantana sapata 6 m m-a costat cam 2500 de lei (sapat+tuburi beton).
Un foraj, la singura firma din zona, costa cam 10.000 de euro.
Si, daca zici tu ca te-a costat 100 EUR si daca stii si vreun meserias, as putea sa-l aduc o zi si pana la Sibiu, nu?
pepinogepeto
Doru,ti am scris pe energi alternative .alt topic
continui diseara daca am timp
astept date despre baterie .
doru_constantiniu
QUOTE(pepinogepeto @ 13 Sep 2010, 11:52 AM) *
THE DUDE,cumpot schimba talpile la o cabana di busteni ciopliti de 30-40 cm grosime ,care mai sunt si din fag.
fara sa demontez cabana,fara criketi{n am cum suspenda ditamai cabana in aer}

pot sapa sub fiecare grinda si sa o scot? una cate una .

nas prea vrea sa lucrez ca PACALA . sa mi vina cabana pe mine.
poti sa mi dai o idee? idei?


Am gasit eu un pdf despre consolidarea si reparatiile la constructiile din lemn. Nu pot sa le pun aici, dar, daca-mi dai o adresa de mail, ti-l trimit acolo.
kcapone
Va propun tuturor celor care aveti priceperi diverse (electrician/electronist, instalator, constructor..etc) sa ajutati cu exemplu concret conform temei. Adica cineva da datele ce sunt necesare si voi spuneti, calculat, ce si cum. De ce? pentru ca unii, printre care ma numar si eu, sunt fara experienta ori cunostinte tehnice, iar un sfat la obiect e f.f. util.

Carte de care spuneam, "Captarea si folosirea in gospodarie a apei din precipitatii" o puteti comanda la www.jovis.ro Costa 9 lei.

Din carte va spun cum se calculeaza corect necesarul de apa de ploaie, respectiv rezervorul colector.

Din start ei au pus un rezervor pt WC mai mic decat cel obisnuit si de aceea calculul necesarului zilnic este mic.
Apa de ploaie se poate folosi la WC, masina de spalat, udatul gradinii.

Exemplu.
Consumul zilnic pt WC: 25 l
Pentru masina de spalat: 25 l (medie zilnica)
Pentru udatul gradinii:60 l/mp gradina/an

Pentru a merge mai departe cu exemplul, imaginam o familie cu 3 membri, cu o gradina de 200 mp.
Pentru uz personal: 3 persoane x 50 l x 365 = 54.750 l/an
pentru gradina: 200 mp x 60 l = 12.000 l/an
Total = 66.750 l/an

Acum pentru a calcula capacitatea de colectare a apei de ploaie cu ajutorul acoperisului trebuie tinut cont de 2 chestii importante:
1. Suprafata de colectare nu este data de suprafata acoperisului ci de amprenta la sol pe care acesta o lasa.
2. Valoarea de scurgere care difera in functie de tipul invelitorii:
a. tigla, ardezie, tabla: 0,75 (adica se poate colecta maxim 75% din apa care cade, restul evaporandu-se)
b. material granulat (diverse pulberi/pietris): 0,6
c. acoperis inierbat: 0,3

De altfel tinetic ont ca cele mai bune (sanatoase) invelitori - ele nu schimba Ph-ul apei - sunt: tigla de lut si anumite tipuri de tabla. Unele acoperisuri (invelitori) fiin chiar riscante caci schimba Ph-ul apei, ba chair il contamineaza (tiglele de beton, ardezia..etc)

Revenim..
la, sa zicem, o suprafata de colectare de 120 mp, o valoare de scurgere de 0,75 si o cantitate medie de precipitatii de 800 mm/mp/an, rezulta urmatoarea cantitate de apa de ploaie colectata:

120x0,75x800 = 72.000 l

Avem deci un necesar de ~ 67 mc/an si posibilitatea de colectare a 72 mc/an.

Dimensionarea rezervorului colector reprezinta 5% din total volum posibil colectat. Adica 5% din 72 mc = 3,6 mc.

Toate bune tuturor!
doru_constantiniu
Ok, mersi. Iti amintesc eu cand vii acasa.
punctt
QUOTE
Sunt rezervoare, la care le reglezi debitul. Adica. Daca ai facut ceva mai serios apesi pe buronul mare, daca nu ......etc.


chiar nu stiam ca exista asa ceva... interesant.

... coscovita... necoscovita... important e ca e a ta si te simti bine in ea....

ei... nici chiar atat de coscovita rofl.gif

mwah1.gif
pepinogepeto
vesnicul All,pus pe"" sotii" {glume}.pata de culoare de pe acest topic .asa sa ramai,dar uneori santem seriosi rofl.gif.
am spus: pe linga ploiesti am o casa ,nu prea stau pe acolo. in puchenii mari.
ba e in concediu ca a "spus" ca se duce la "all inclusiv". sic {the dude}
all.. la casa mai ai nevoie si de electronist ..ex la panouri solare la convertoare,invertoare,protectii s.a.m.d. sau tv sau etc.....parca vad un electrician bagand usi mana in tv sau convertoare pe choper.....sa l vezi cum iese chinez.... brrr .. rofl.gif .. sare vreo 5m si mai are si paru arici devil.gif .inalta tv are minim7000v{la tv mici} sau 15000v la tv mari{cele pe tub} devil.gif
la electronica de la panouri solare nu repara un electrician.....ci un electronist.......... ohyeah.gif

pt kcapone ..daca o sa fim iar off topic ,iar o sa strige cineva ---moderatorrrrr,muta asta si asta ..... devil.gif ..,,,,,,eu as putea sa ajut si cu electrica si cu electronica ,insa o s o fac pe alt topic"energii alternative".astea meserii si inca vre o doua le practic de 25 ani si sant Tanar si Nelinistit. rolleyes.gif
pepinogepeto
pt Doru.
merci,mersi, berbecemircea@yahoo.com

o sa continui cate putin pe energi alternative....nu fac reclama ,,dar asa e mai bine.

acesta e topicul de cabane ieftine,constructie,modele,materiale etc........prietenii stiu de ce......

all .....ce roza e viata la tine.si chiar daca nu.....esti un fericit.
doru_constantiniu
QUOTE(all @ 15 Sep 2010, 11:21 PM) *
Pomana curata.
Te-au intrebat, de ce forezi ? Poate au crezut , ca doresti sa ajungi in centrul pamantului.
In majoritatea satelor, toti sateni au pompa in curte. Daca ar costa atat, cine ar mai face pompa in curte ?
Gaseste-mi pe cineva care doreste pompa...Pomana 8000 de euro si tie iti iese gratis roflmao.gif
Du-te in primul sat de langa Sibiu. Majoritatea au pompe. Si o sa-ti spuna cine le-a facut-o.
Daca nu te ajuta nimeni, iti promit ca nu uit.


Un foraj pentru apa de baut se face pana la a 3-a panza freatica, care ajunge si la 80-100 metri adancime. Dupa ce se foreaza, se tubeaza cu ceva tuburi de plastic, se pun filtre, se denisipeaza (cred ca asta e termenul) putul.
Toata chestia asta costa 2-300 de lei/ml, adica un put de 100 metri adancime poate costa 30.000 de lei. Pe urma trebuie facuta o casa a putului (de obicei subterana), trebuie pompe, automatizari, ... Ajungi lejer la 10.000 de euro, daca vrei treaba buna.
Eu asa ceva vreau sa-mi fac, dar mai incolo, cand voi sta mai bine cu banii.

Momentan am o fantana sapata la 6 m, tubata cu 8 tuburi de beton cu diametrul de 1 m. M-a costat cam 2500 de lei.
Stiam dinainte s-o fac ca nu e cea mai buna varianta, dar am zis ca, pana am 10.000 de euro de dat pe asa ceva, ma descurc si cu fantana de 600 de euro.
Asa are toata lumea prin jurul Sibiului, deci nu am cum sa vad altceva.
Problema mea este ca vara nu prea este apa in fantana si de aceea, pana una alta, ar fi dispus sa fac si o "pompa batuta", cum aveti voi pe la Ploiesti.

Deci ramane sa vorbim cand vii si sa-mi dai telefonul alora care au lucrat.






doru_constantiniu
Pepinogepeto, ti-am trimis un mail cu ghidul ala de consolidare a costructiilor de lemn. Sper sa-ti fie de folos.
kcapone
QUOTE(all @ 16 Sep 2010, 10:45 PM) *
kcapone
te-ai hotarat ce casa, loc etc, cumperi ? sa vedem si noi poze etc.


NU inca. Am facut o preselectie virtuala si voi merge in teren sa le identific. Asta insa va fi saptamana viitoare..si nu stiu ziua. Ne-am hotarat sa nu-l luam pe cel mic si atunci trebuie sa ne coordonam cu programul bunicilor.

Cand ma voi decide va bombardez cu poze. Nu scapati devil.gif
De altfel as vrea sa postez poze si etape de lucrari cu costuri reale ca sa fie de folos celor de aici.

Si acum referitor la iarna aia grea rau... Dupa cum ma asteptam au aparut si informatiile contradictorii. Am citit intr-o gazeta unde un nu stiu ce specialist declara ca afirmatiile polonezilor sunt "o reala tampenie". Mergem inainte. Daca insa o fi asa rau...ma fac Mos Craciun, import niste reni...si veniti la Laponia ..pardon Sirnea cu copiii sa le dea Mosul cadouri biggrin.gif
pepinogepeto
daca nu se supara all,va pot spune eu cum se face "fantana batuta".e vorba de o teava de 2 toli care se bate in pamant efectiv.dar din bucati infiletate pana la ce adancime vreti

asa am si eu la o casa care mai degraba e "odaie "stil sirnea in comuna puchenii mari la sud de ploiesti.asa se procedeaza acolo .e muuuuult mai ieftin si rentabil.nu gasesti apa ,o scoti si o bati in alta parte{chestia cu scosu -e mai grea dar se poate}
astfel i am raspuns si lui All unde am casa "odaie".

detalii pe mai tarziu .offff timpul asta .pleeec .am intarziat la client.
actionmedia
QUOTE(kcapone @ 15 Sep 2010, 04:55 PM) *
Exemplu.
Consumul zilnic pt WC: 25 l


Cred ca ar fi pacat ca pentru o casa nou construita, mai ales la munte sau intr-un loc in care nu exista canalizare, sa irosesti apa pentru WC.
Iata aici o modalitate mult mai la indemana, mult mai ecologica si mult mai ieftina de a rezolva problema:
Toaleta cu adevarat ecologica

Eu am reusit in urma cu cateva luni sa descarc dintr-o sursa aparent autorizata si cartea "Humanure Handbook" in format electronic, din pacate nu mai stiu de unde am descarcat-o. E o carte foarte interesanta pe care am citit-o cap coada. Pe cei interesati sa o "imprumute" ii rog sa imi trimita PM cu adresa de email sau mess.
Am citit ce scrie la copyrights:
QUOTE
Portions of this book may be copied and distributed without
permission as long as a) the information is not
changed, b) the publishing source is credited and c) the
distribution is not for profit.

Deci cred ca e safe sa o "imprumut" celor interesati.

Deci daca vrei sa iti construiesti o casa intr-o zona in care nu exista canalizare si nici uzina de tratare a apei, e cea mai buna solutie pentru a rezolva problema WC-ului. Eu am de gand sa si experimentez o astfel de toaleta. Am si locatia unde as putea sa o fac. Sa vedem ce iese.
pepinogepeto
salut.
tipul acela de frigider se foloseste de mult timp.este tipic pentru rulote.
daca ati sti voi ca unii tarani asa procedeaza ca in filmuletul ala ati mai manca rosii,castraveti,ceapa etc,etc?
cum am spus mai "sus"am "odaie"{pe bune odaie} in puchenii mari ploiesti{13km departare}.acolo este un en-gros de legume si zarzavat.ploiestiul si bucurestiul de acolo se aprovizioneaza en-gros.chiar si alte orase mari.asa se procedeaza la legumicultori.se amesteca c.....din groapa sau cutie cu paie si orice rest organic ,se pune in straturi,se amesteca etc,etc ............si rezulta compost....cel mai bun ingrasamant .......total ecologic si culmea cel mai sanatos .nu tu chimicale,e si alte prosti sa ne imbolnaveasca. mai vorbim ...fug ca abia acum pap si eu
pepinogepeto
ma{prietenesc} ,asta am inteles si eu.corect.dama dreacu. devil.gif daca am invitati si dau petrecere ,sint vreo 20 de persoane drunk.gif -ce fac?sa vezi parfum atunci.si ii trimit pe fiacare sa si care "burta"? roflmao.gif .ar putea fi wc cel mult pt rulote sau bunicuti.cum era pe vremuri cu olita de noapte.beahhhh. 44.gif

pt doru c. nu v am uitat dar cand o sa scriu trbuie sa fiu concentrat pe problema ta.acu e cam greu .tin pleoapele cu scobitori.promit pt duminica sigur
pt marduk -o sa ti dau detali si tie duminica ,cum sa testezi alernatorul.daca ai avea mai multe la indemana ar fi perfect vb.

pe alt topic desigur.
pepinogepeto
all,si tu esti la fel de ""taca"".ma si vad dand la manivela in galeata lu tataie,unde a scapat o tona dupa o masa copioasa. "ba de dama dreacu"
asa ma urc in copac si.......ptui ce imaginatie am la ora asta .n aveti somn?
baaaaaaaaaaaaa poluam olfactiv topicul...............all, pune ceva poze de suflet aici,sa mai aerisim putin mintea .
o pastorita ceva,o craciunita ,vezi tu,da sa fie de sex feminin,musai{pt noi}pt fete craciunei.asa .sa fim echitabili.hai pa ,noapte buna .

cica topic de cabane ,auzi dom le la ei.iar of topic.
actionmedia
QUOTE(all @ 18 Sep 2010, 12:39 AM) *
Imi si imaginez , ce miros "placut are in "baie".


Eh, dar de ce te grabesti sa iti imaginezi asa ceva? De ce nu te intrebi cum face de nu miroase buda aia? Omul ala foloseste toaleta de genul asta de mai bine de 15 ani. Are nevasta, copii, prieteni care il viziteaza. Probabil si prietnii copiilor care ii viziteaza. Ar fi cel putin absurd sa ne gandim ca toti sunt dusi cu pluta sau au nasul infundat si stomacul tare sa suporte o privata puturoasa in casa.
Eu am citit cartea si omul sustine ca nu pute. Si spune asta de multe ori, cu multa convingere. O fi el interesat sa isi vinde sistemul si de-aia o spune cu asa convingere. Ei bine, sunt multi oameni care l-au incercat pe pielea lor si au fost multumiti. Nu am auzit de nicio reclamatie. Omul este chemat in diverse zone, in special in cele calamitate sau unde sunt campinguri sau adunari mari de persoane ca sa supervizeze astfel de toalete. Eu personal il cred pe cuvant. Cel putin 99%. Mai ramane sa fac un test sa vedem cat de adevarat este.
Motivul pentru care o astfel de toaleta poate fi montata in casa fara sa miroasa este unul foarte simplu. Se foloseste un "material de acoperire" bun. Omul foloseste rumegus, despre care spune ca e cel mai bun pentur asa ceva. Si nu orice fel de rumegus ci rumegus putred. Care a stat afara in ploaie si a capatat o culoare cenusie. Se pare ca o cantitate suficienta de material de acoperire nu lasa sa iasa niciun miros. Poti lasa capacul deschis la toaleta si nu iti pute in casa. De fapt cpacul nu are decat rol estetic. Mirosul este retinut de materialul de acoperire.
Rumegusul putred este cel mai bun pentru ca este necesara o cantitate relativ mica de rumegus pentru acoperire decat alte materiale cum ar fi spanul, iarba maruntita, turba, frunze putrede maruntite, pleava, tarate etc. Din cate imi dau seama trebuie sa fie o pulbere cu o granulatie relativ fina, organica, cu continut mare de carbon si un continut de apa suficient de mare pentru a favoriza lipirea granulelor intre ele.
Ideea e ca daca miroase, inseamna ca trebuie sa mai pui ceva material de acoperire. Atata tot.
Varianta prezentata in filmulet este una rudimentara si ieftina, pe care o poate face oricine. Dar poti face si ceva mai sofisticat. Nu cred ca trebuie sa cumperi toalete complicate si apoi sa cumperi tot felul de substante produse industrial (apropo, producerea lor nu polueaza?) cand poti sa folosesti ceea ce ai la indemana. Daca tai lemne pentru incalzire ai rumegus, daca tunzi iarba, ai iarba maruntita, daca strangi frunzele si le faci gramada, intr-un an obtii un fel de mranita numai din frunze, un material foarte bun de acoperire in opinia mea.

Eu am crescut la curte, cu WC in curte, o groapa sapata departe de casa. Vara pute ingrozitor, iar iarna iti ingheata bucile. E cea mai proasta varianta. Plus de asta polueaza apele subterane. Varianta aia cu galeata e mult mai buna. Plus de asta e safe sa o amenajezi in casa. Personal nu cred ca miroase mai tare decat un WC cu apa, daca ai grija sa il acoperi mereu cu rumegus sau alt material copatibil si daca mentii curat. O sa testez asertiunea si o sa va tin la curent. Iar daca nu ma credeti nici pe mine si nici pe cel care a scris cartea, atunci puteti incerca.
Experimentul e simplu:
Materiale necesare: Un recipient (o galeata sau ceva asemanator), rumegus, o lopatica, un spatiu inchis si neaerisit.
1. Pui aproximativ 10-15 cm de rumegus in recipient.
2. Iti faci nevoile in recipient (treaba mare, treaba mica)
3. Arunci hartia tot acolo
4. Astupi totul cu rumegus
5. Introduci galeata intr-un spatiu inchis, neaerisit
6. Lasi 1-2 ore sa galeata in acel spatiu inchis.
7. Verifici cat de tare pute in spatiul acela inchis.

Recomand repetarea experimentului de mai multe ori cu cantitati diferite de material de acoperire. De asemenea, recomand repetarea experimentului la mai multe grade de umplere a galetii.

QUOTE
Ma si vad , cand vin prieteni la mine cum trec prin fata lor cu galeata plina o sa ma ocoleasca Dude, kcapone etc.

Ce imaginatie bolnava ai tongue.gif
Nu serios, omul spune ca el foloseste 4 galeti, ca sa nu fie nevoit sa faca astfel de imprudente. Daca ai 20 de persoane la tine si le apuca pe toate cacarea, cred ca nu reusesti sa umpli 2 galeti. E drept ca el foloseste galeti de 20 l.

Cat despre rasturnat galeata... hai sa fim seriosi, accidente se pot intampla in orice sistem. Daca ti se infunda canalizarea sau refuleaza si iti baga tot rahatul in curte?
Uite, poti sa rezolvi usor treaba asta, daca amenajezi o trapa de evacuare a containerului (galetii) din afara casei, ca sa nu fi nevoit sa umblii cu galeata prin casa. Oricum, omul recomanda sa pui buda langa usa.
Importante sunt principiile, iar eu va recomand sa cititi cartea, acolo sunt explicate mult mai bine principiile si motivele pentru care functioneaza intr-un fel si nu in alt fel.
Erwin
Recunosc că n-am intrat niciodată într-o toaletă ecologică din cele care sunt prin oraş... alea cum funcţionează? unsure.gif
pepinogepeto
in numele stiintei si al cercetarii........da ,o sa ma sacrific sa fiu ultimul in cazul experimentului propus de actionmedia thumb_yello.gif .dar cine crezi ca va cara galeata plina?..........mataluta all,aha. rofl.gif . sa vezi echilibristica pe tine sa nu versi mai ceva ca la ospatari cu tava. roflmao.gif .......da ce credeai ca ma duc singur ?ai?

eu am facut bascau ca eramprea obosit si ma i facut sa rad cu wc ala asa cum am patit si cu all cand mai sus in topic prezenta filmul cu WC ecologico manual{groapa}
acum serios vorbind. actionmedia pe jumatate ai dreptate

daca ai cabana {odaie }mica cum am eu la munte ,unde la 10-30 cm maxim adancime este stanca ce ma fac .doar nu o s ma apuc sa sap in stinca 2-3m adancime sa pun fosa...... ranting.gif apoi cine goleste fosa in vf de munte? tot eu 23.gif . asa ca ideia ta e buna.cu mici modificari.
adevarat graiesti......vara pute de ti muta olfactivul.de nu sti cine a fugit primul -tu sau nasu,si iarna.... mai bine fac la galeata,pun pamant ....ca in film

in priincipiu tipul ala de wc se preteaza la cabana in varf de munte unde nu poti sapa groapa,nici in tufe nu poti ca dai de lupu si ala mai vrea-tu n ai de unde si te papa etc,la rulote,si ambarcatiuni,,,sau la tara care vrea compost...
la o casa normala ,unde vin prieteni,rude si altii,....nu mi pot "permite".ar fi de rasu lumii........sa dau eu la manivela sau sa car eu ce au facut ei.. drunk.gif .......sa fie de capul lor. nonono.gif
pepinogepeto
pt erwin rolleyes.gif
e un simplu colector{rezervor }sub tine.are capac veceu,care nu e utilizat de nimeni ,e infect,neigienic,are o teava de vidanjare,cateva pastile de """luat mirosul urat"""{tot ppuuuuuute},un pisoar la fel de infect devil.gif ........se datoreaza necivilizatilor... mad.gif

pe scurt .se intra numai daca te taie mai ceva ca la maraton,musai cu masca de oxigen,ochelari de cal sau soare,una bucata -sau mai bine mai multe -sticle de votca luate pe nerasuflate,ecipament de protectie{te umpli de respect sau noroc dupa caz},avant,curaj si mai vezi tu cand te taie rau de tot.

vorba lu all,mai bine iti iei o tufa, ii pui un ecuson cu numele tau si e numai a ta
nu ma lua in seama sant obosit,doar e 4 trecute fix noaptea. ohyeah.gif
pepinogepeto
ma ALL ma ,le zapacesti pe cat esti tu de sugubat ohyeah.gif

amestecul de balegar cu si fara paie etc=se cheama MRANITA. thumb_yello.gif
amestecul de orice fel de resturi organice--balega de orice fel de animal{inclusiv om},resturi de animale,coji de legume si fructe,paie si orice mai ai tu prin curtea ta ca resturi organice=SE CHEAMA COMPOST thumb_yello.gif .nu intru in alte detalii tehnice. in filmulet spunea de COMPOST ..iti si arata cum se face. drool.gif

acu eu ti am spus sa pui si tu poze cu craciunite ,craciunei ooh.gif .....si tu ce faci ....ai zgonit o pe punctt de tot.tot la balega ajungem????iti spun eu ca nici galeata nu mai vrea.

hai sa ne intoarcem la oile noastre si sa construim cabane.numai cabane,asa ca sa aibe tat omul.cabane sus in deal,cabane jos ,cabane in stanga ,cabane in dreapta.
sa construim ,sa bem si sa ne veselim rofl.gif

vorba lu nea MARIN...........BAG SAMA CA CEVA-I NECURAT ACI..

cauta pe google-mranaita ,compost.

SFATURI GENERALE --oarecum in topic---pt solurile saracacioase de la munte+plus ca mai au si piatra multa.NU PREA SANT ADECVATE PT GRADINA DE ZARZAVAT SI LEGUME.
MRANITA SI COMPOST.

eu am facut si una si alta ,,,,,dureaza vreo 2-3 ani ca sa iasa bine si sanatos pt pamant cand il amesteci pe ogor,gradina sau ce o mai fi. {dureaza asa mult deoarece contin germeni patogeni si daunatori---sau se dezinfecteaza cu var cel mai simplu si se amesteca ,si se intoarce si se amesteca pana iti vine boala lu calache si dureaza mai putin.}

sfaturi .....se amesteca cu alt pamant mai saracacios sau considerat greu{neafanat}....deoarece este foarte" tare"....."arde" aproape orice planta.cel mai bine se da toamna pe ogoarele patriei ,gradina ,ghiveci......depinde de plante.
pepinogepeto
sa i dam inainte cu cabane. fa matale All un gest de caritate si pune aici niste poze cu cabane si caraciunite-craciunei,sa revenim in topic.
vreau semineuuuuuuuu. sorry.gif
osa fac un monstru la mine la odaie .sper cat de curand. ohyeah.gif
Marduk
QUOTE(actionmedia @ 18 Sep 2010, 12:09 AM) *
Iata aici o modalitate mult mai la indemana, mult mai ecologica si mult mai ieftina de a rezolva problema:
Toaleta cu adevarat ecologica

thumb_yello.gif toaleta asta este cu adevarat interesanta si ar fi nimerita pentru toti cei care mai folosesc privatele clasice din Romania. cred ca ar merge pornita si o afacere pe proiectul asta. Toalete ecologice pentru zona rurala, scapam de p...t, c...t, nitriti, nitrati, ape infestate, etc. si obtinem ingrasamant natural.
pepinogepeto
QUOTE(all @ 20 Sep 2010, 02:25 AM) *
intra la pag 24,,,ti-am trimis
lasa prostiile. O solutie geniala asteptam de la tine.


cea din piatra e super .stiu ca dpdv energetic e varza.tineeeeeeee rece .dar e cea mai tare pt mine .nici nu vreau mai mult .
o sa ma gandesc cum trebuie facut la interior o izolatie termica -sa respire,sa tina de cald,si sa pastreze si "rusticul".e musai.pacat ca nu pot pune poza cu cabana de piatra si cea din barne cu cosul numai din piatra. ar fi suficient pt "sus la munte sus".

http://img215.imageshack.us/img215/5131/cabinfull750.jpg
all ,in ce format sant puse?pozele. mi e lene sa caut .pleez ohyeah.gif
craciunita e inclusa in pret??? drool.gif

marduk ,e o idee...trebuie facut un studiu de piata . multumesc Actionmedia thumb_yello.gif pt idee.fara bascau.
Marduk
QUOTE(pepinogepeto @ 20 Sep 2010, 02:13 PM) *
marduk ,e o idee...trebuie facut un studiu de piata .

Ce studiu de piata, fa cateva toalete din astea, du-te cu ele la diverse targuri si sigur o sa ai comenzi. Mai inainte poate ca ar trebui sa vezi daca are ceva drepturi de autor.
actionmedia
De ce sa faci musai o afacere? Mai bine ii inveti pe altii cum sa faca si gata. Am avea mai mult de castigat daca am transmite informatia gratis si benevol decat daca ne complicam cu afaceri.

P.S. Sigur are drepturi de autor, dar daca iti faci singur in casa chestia asta, nu te intreaba nimeni nimic.
pepinogepeto
marduk,tu ai "privit "ideea ,eu am vazut in ansamblu. o idee putin extinsa .conceptul e bun........nu ma vad construind cacastori pt altii.......ma si vad in targ ......ia neamule cacastoarea....... ca a mea e cea mai buna si eftina. .ti-s dai sama ce ese? o sa rada de mine si o sa creada ca-s un alt nebun in cel mai bun caz. la Romanica noastra nu prinde sub forma asta .romanul e invatat sa faca oriunde nimereste-sau il taie...."nu avem tivilizatiune".
gata despre "cacastori".avem nevoie si de ele la cabana ,dar e "privata". gata." altul la rand va rog frumos"

sa trecem la lucruri serioase.
REZUMAT:
la cabana pt un minim necesar de confort avem nevoie de:
-apa
-curent{putin}ca sa aibe farmec
-toilett
-CABANA in sine si cea mai importanta .daca vrem ne putem lipsi de celelalte "conforturi"....avem copaci,iarba ,padure,ploaie,soare si lumanari/opaite.....asa. de fapt asta era ideea.cit mai "eftin"domle.pentru tat omu.

cum le obtinem/construim,in regim propriu si cat mai"eftin"????
voi continuati.acum faceti compunere.dezvoltati,extindeti.
sugestii??
gata fug ca am promis raspuns pt Doru c.
Erwin
Eu i-aş adăuga în locul rezervorului WC-ului clasic o ladă cu rumeguş gata pregătit iar când e gata "treaba", tragi de sfoară sau apeşi o clapă şi o cantitate corespunzătoare de rumeguş se varsă automat peste "obiectul muncii"! thumb_yello.gif Avantaj: nici nu face zgomot ca apa! Puteţi uita de toate deodorantele pentru WC făcute din chimicale. În rumeguş se pot amesteca nişte frunze de mentă, iasomie, petale de trandafir... uscate şi tocate, deodorant natural! rolleyes.gif

Şi nu, nu vreau drepturi de autor pentru idee! Dar cei care o pun în practică s-o dea mai departe tot gratuit! jamie.gif
pepinogepeto
Erwin ,si tu?ma{prietenesc} cred ca noi avem ce avem cu cacastoarea .ne doare ceva si in sfarsit am gasit sa vorbim undeva despre asta cacastoare {doamne cat de importanta se simte acum aceasta cacastoare "privata",e si ea bagata in sfarsit in seama de cineva ,draga de ea ,uff"}

plecam de la "un loc de meditatie",ajungem pe culmile muntilor ,dam o raita prin frumusetile patriei,trecem pe la cabana din deal ,mai punem un lemn pe foc in semineu ,vedem o caprioara la geam,o craciunita ne starneste poftele lumesti,facem o vizita la cabana lu the dude,coboram in vale la focul lu samedru,urcam pe bucegi,......si de la inaltimile lui "omu" ajungem hat in buda ...doar e cel mai important colt al cabanei....halal traseu ti ai ales NENE IANCULE"........si nu mai vrem sa iesim "neam".ne place .parca ar fi o piscina.

bag sama ca ceva e necurat .

iar n o sa apuc sa i raspund omului{doru c.} iar am obosit.imi vine numa parfum de fericire
daca stau si ma gandesc,buda e cel mai important colt intim al planetei.sa meditam.cam 3 ani din viata omului?????

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.