Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
.....sa zicem ca e bine si asa si asa...e o chestiune de gust, temperament...si potenta...Dupa o varsta nu te mai poti inhama la orice, oricat ar fi de tentant.
Am vazut recent un fim cu unul care iubea o papusa din silicon..Prestatia domnisoarei era mult peste orice inchipuire..... ca sa nu mai zic nimic de contratimpi, de stangacii, accidente, confuzii...alte alea, care pot sa apara mult mai frecvent atunci cand amandoi partenerii isi impart initiativa.... rolleyes.gif unsure.gif jamie.gif

Multam de informatii kapone...as contesta cateva dintre ele, dar cred ca toate se incadreaza intr-o nota generala. Recent am desfacut o sarpanta de la o cladire din Sighisoara. Traversele pe care era construit tavanul de sub sarpanta, niste ursi de 50x40 cm (????) erau intr-o stare impecabila. Si erau din brad, iar cladirea din 1889...E o istorie interesanta aici, cu un domn care spera sa gaseasca lemnul de acolo mult mai afectat de timp. Dorea sa cumpere pentru a construi din el rame si sasiuri de tablouri pe care sa le dea apoi ca originale si ca apartinand altei epoci...O afacere complexa dintro conjunctura interlopa ce se axa pe contrafaceri....sunt multe de spus, dar nu e nici locul nici vremea.

In alta ordine de idei, sigur ca exista niste suporti la tigla aia. Era imposibil altfel.
Nici eu nu i-am vazut din prima..dar marind poza, ei apar foarte clar.
Nu m-as incumeta sa ii numesc astereala, dar sunt de acord ca indeplinesc aceasta functionalitate.
The Dude
Alte cabane accesibile...





The Dude






The Dude


asta e si de vanzare...detalii aici
The Dude





The Dude




doru_constantiniu
QUOTE(kcapone @ 11 Aug 2011, 10:10 AM) *
Fagul:
Este o specie sensibilă la îngheţ, se găseşte pe soluri calcaroase. Este uşor de prelucrat, poate fi despicat, şlefuit, colorat, înşurubat şi lipit cu uşurinţă. Este folosit ca traverse din lemn, structuri pentru construcţii, fabricare de mobilier, unelte agricole, producerea de cărbune, etc.

Ce face?
Am niste blaturi de fag in care se rupe holsurubu`. Numai daca il gauresti in prealabil poti sa insurubezi ceva in el. Iar de taiat e la fel de greu.
Poate verde sa fie mai usor de prelucrat, dar odata uscat...
The Dude
Mai, eu zic ca da....Fagul da aschie de segmentatie la rindeluit...nu continua ca bradul de exemplu.
Se despica fain, pe fibra, si pana aici e mai usor de prelucrat ca multe alte lemne.
Se si lacuieste mult mai bine ca celelalte caci suge uniform, nu ca bradul care trage intr-o parte mai mult, in alta mai putin.

E un lemn de esenta tare si deci imi pare normal sa intre cuiul mai greu...ca doar il bagi in fibra direct...insa una peste alta eu as prefera sa croiesc in fag decat in brad sau salcie..De fapt chiar sunt nevoit sa o fac, ca fag am.
valentin
salutare tuturor !
sunt nou pe acest forum,dar vechi in gandurile mele despre construirea unei cabane...

am 23 de ani ...si de ceva vreme mai precis de vre-o 3----4 ani tot visam asa ca altii ,cu okii deschishi,la cum ar fi sa am cabana mea...cu putin pamant in jurul ei...cu niste braduti peste care sa se asterne zapada iarna...cu o padure pe langa casa...cu un izvor care sa il aud noaptea stand afara pe terasa,cum susura,si cum se aud acele picaturi de apa care se lovesc intre ele ...la cat de frumos ar fi sa stau iarna pe un balansoar sub terasa,si sa ma uit pe cer sau la un bec,cum ninge....sa fiu in natura sa nu ma deranjeze manelele vecinului( nu am nimic cu nimeni dar imi place sa aleg eu, cand si ce sa ascult) ...la cum ar fi sa stau langa semineu seara ,doar la lumina focului,sa aud cum trosnesc lemnele in camin, stand pe o blana intinsa pe jos,si savurand un vin rosu ,dulce.smile.gif ..

Una peste alta ..intr-o zi mai precis acum un an de zile ,cand ma interesam pentru o cabana de inchiriat pentru revelion,cineva m-a trezit putin la realitate sa spun asa...mi-a "scuturat" mintea si a zis ca de ce nu ma apuc de treaba sa imi fac eu o cabna micuta si calduroasa,ca deh..sunt tanar si in forta( in forta mai putin smile.gif) . .ei ..si deatunci incepusem sa fiu tot mai visator,dar in acelasi timp si mai realist...a trecut vara..si in toamna m-am urcat in masina si am pornit intr-o aventura,pentru a ma interesa care sunt preturile terenurilor prin zone apropiate viselor mele..

zis si facut ..m-am urcat in masina...si din vorba in vorba am ajuns in Ciugudu De Sus.o zona submontana,dar foarte frumoasa....m-am indragostit de acel sat de prima data cum l-am vazut.acol am dat peste un Nene' ...care m-a citit din prima pt ce vreau terenul ..si deatunci a inceput negocierea..ideea e ca initial pretul era de 3000 lei noi pt 9arii ..apoi am ajuns la 3000 lei pentru 4 ari.tot e bine..e bine pentru ca am reushit treaba asta prin forte proprii ,( ce e cel mai important pt mine) si in alta ordine de idei ....zona..e asa cum mi-am imaginat-o ..(mai putin padurea de brazi,lipseste ..este inlocuita de o padure imensa de foioase.)in rest ..sunt la marginea padurii ,am un izvoras care curge vecin cu pamantul meu ...vad caprioare si mistreti la 50 m langa mine..si ...asfalt pana la 100 m de pamant.deacol incep 100 m de drum de hotar cum ar spune altii ,dar practicabil si iarna.pentru o parere am incercat sa pun o poza...2 dar imi prind urechile....e prima data cad postez pe vre-un forum ....biggrin.gif
kcapone
Felicitari Villy! Bun venit la han!
Nici eu nu stiu sa pun poze si nici nu ma intereseaza, deocamdata. Prefer oricum sa pun linkuri. Asa ca si tu poti pune pozele pe ceva ...sa zicem Picasa..si pui aici la han linkul.

Pelicanu, ce-ai mai facut cu cabana/casauta ta?
valentin
valentin
Hai ca am reusit pana la urma sa incarc poza...dar cu multa munca..( a trebuit prima data sa o incarc pe okazii ,apoi sa copiez linkul..smile.gif) alta idee nu mi-a venit ,fara sa le mai pun pe pikasa( app ms de sfat Kcapone)

in fine ...poza e facuta in primavara asta ,cand am imprejmuit-o cu un gard rustic de lemn biggrin.gif .proprietatea e de la gard in sus,pana la ultimul stalp de lemn,apoi se intinde in dreapta pana la padure si in stanga ,pana la izvor ..:X iar in spatele meu e un peisaj foarte frumos..cu un deal inalt ,care e defapt este pasunea satului,intr-o zi fac poza si in partea aceea ..doar sa am putin timp liber.
In timp ce sapam gropile pentru stalpi la gard,pe deal se vedeau foarte frumos 3 caprioare cum ieseau din padure sa steie la soare sau habar nu am ce faceau ....dar nu pareau foarte speriate..ceea ce ma duce la gandu ca peacol oamenii sunt intr-o legatura frumoasa cu animalele....sau cel putin asa imi place sa cred ..smile.gif
Doar cand ma uit la poze imi vine sa merg sa mai lucrez cateceva peacol ..smile.gif pe timpul verii am facut putina pauza ,ca la mine vara merg mai greu finantele..smile.gif dar si asa, in perioada asta umblu sa imi bat o teava de apa in pamant...mi-am cumparat pompa manuala cu 150 lei noua din magazin,teava de 6 m( la mine apa din cate am auzit de la vecini se afla la 6-7 m adancime .) si un racord sa prind pompa de teava .dar inca mai strang informatii legat de procedeu.sunt multe lucruri neclare pt mine,dar pana la iarna sper sa am apa ,ca de la izvor are putin gust a frunze ,si ultima data cand am beut deacol apa ,m-am ales cu o dezinterie frumoasa:)
Erwin
han.gif Villy! Pentru a încărca poze pe forum poţi folosi un site gratuit pe care nu e nevoie să te înregistrezi în prealabil: imageshack După ce ai upload-at poza copiezi URL-ul gata formatat pentru forumuri în fereastra de editare. (URL=uniform resource locator=adresa paginii web)

E de preferat să foloseşti diacritice sau dacă ţi-e incomod, măcar nu pune tz, sh sau alte distorsiuni gen irc/chat.

Ai o proprietate frumoasă, felicitări! Fiind atât de aproape de natură e recomandat să foloseşti pe cât posibil materiale locale, piatră, lemn, şindrilă la acoperiş, ca să nu strici ambientul. Spor şi să ne ţii la curent!
valentin
Erwin, mersii de ajutor legat de poze,iar legat de diacritice,imi cer scuze...din pacate va trebuii ceva timp sa ma dezintoxic de vocabularul gen messenger,irc,chat ..ca mult am mai copilarit si eu pe mIRC , pana sa imi dau seama ca viata adevarata e afara,nu doar pe net...

Legat de cabana,am uitat sa mentionez ca am reusit sa sap si fundatia vara asta,pentru ca vreau sa aibe cel putin o fundatie solida...iar pentru constructia ei ,m-am gandit la niste materiale dintr-o fabrica dezafectata depeaici ,ca multe mai sunt in paragina si care se demoleaza,insa va trebuii sa ma pun bine cu marocanii' care de regula pun stapanire primii smile.gif
Dar ca finisaj,va arata la sfarsit ,sper,o piesa care locul ei va fi cat mai apropiat de natura..gen placata cu piatra de rau,finisaje din lemn mult,etc.De manopera nu imi fac grij,pentru ca mi-am mai "reglat" mana de lucru prin italia de pe la 18 ani,in momentul de fata avand nevoie mai mult de indrumari..

Pentru dimensiune am ales 6 m lungime pe 3 m latime,formata din 2 camarute' de 3m/3m.Intrarea facandu-se prima data intr-o camera de zi ,care va avea rol de bucatarie si dormitor ocazional,iar apoi o usa spre un dormitor,neaparat cu un semineu oricat de mic,dar semineu sa fie smile.gif
Toata treaba sta in bani..bani ....si iar bani ...Azi un leu ..maine un leu....azi o caramida..maine inca una ...si tot asa...

Intre timp puric' internetul de informatii legate de minihidrocentrale.vreau sa fac ceva sa fie functional si iarna cand apa e inghetata tun',constructia sa fie doar pe proprietatea mea,sa nu trebuiasca sa montez vre-o teava de aductie a apei prin amonte .Fiind un izvoras,debitul este destul de mic,nu stiu exact cati l/s. Avantajul e ca nu seaca niciodata..

M-am gandt la minihidrocentrala,pentru ca mi se pare mai ieftin de construit o retea de acest gen. Daca va functiona tot timpul ,nu voi mai avea nevoie de baterii (care sunt destul de scumpe)sa stochez curentul obtinut.in fine nu vreau sa fiu prea mult pedinafara topicului,pentru ca am vazut ca exista deja unul facut pentru discutii de genu..

Pff..cred ca atunci cand voi termina cabanuta ,4 zile din 7 tot acol voi fi ... ohyeah.gif
Erwin
N-ai de ce, eşti binevenit aici! În legătură cu apa potabilă, caută în zonă să vezi dacă ai posibilitatea să faci o captare a izvorului, cu cât mai sus cu atât mai bine, chiar dacă trebuie să duci o ţeavă lungă. Poţi lua ţeavă de polipropilenă care merge îngropată şi nu rugineşte în pământ şi cred că e mult mai ieftină decât cea de oţel zincat. Dacă pârâul trece pe terenul tău e bine, cred că poţi face o microhidrocentrală demontabilă şi iarna s-o scoţi când îngheaţă. Probabil va trebui să zideşti un mic baraj din beton şi piatră, nu prea înalt ca să reziste la topirea zăpezii şi ploile de primăvară. Nu poţi face ceva semnificativ fără planuri şi aprobări şi probabil nu se merită umblătura pe la toate oficiile. Dar ceva mic, cu un alternator auto, regulator şi baterie de acumulator poţi alimenta un tv, radio, un mic frigider. Iluminatul îl poţi face cu lămpi solare sau un mic panou fotovoltaic.
Şemineul poţi să-l faci în mijlocul cabanei şi încălzeşte ambele încăperi. Recuperează cărămidă de şamotă pentru focar, restul îl poţi zidi din piatră sau cărămidă obişnuită.
USV
salut oameni buni si bine v-am gasit la han !!

daca-ti sti cat m-am chinuit sa-mi reamintesc parola, cred ca >1 LUNA DE ZILE !! (nici nu stii daca sa razi sau sa plangi ) ; am incercat si de prin grecia sa ma loghez cand eram acolo, si de pe alte PC-uri, pt ca s-o bag azi la plesneala cu caractere mari si sa mearga. draga administrator, sper ca ai dormit ultima luna, bine. woot_jump.gif ca eu unul, cand imi aminteam de han, scoteam injuratura. da' mi-a trecut.


sincer, m-am alaturat hanului pt acest topic. l-am citit tot, imediat ce am dat de el. ce sa mai zic, inca o data "bine v-am gasit !".

(sincer, nu-mi vine sa cred ca pot posta ohyeah.gif )
USV



pt siguranta, aceasta este frunza de carpen ? daca DA, lemnul asta e bun la constructii ? se apropie de brad ? iar cand e uscat, e atacat nemilos de carii si alte specimene de genul ?

de ce intreb ? pt ca este carpen la discretie, trebuie doar sa-l tai si sa-mi fac foisorul mult visat si bine cocotat. sau un adapost acolo, ce-o fi. da' sa fie al meu si sa ma bucur de el cand am chef .

multumesc anticipat .
Erwin
han.gif USV!
Posibil să fie carpen, cu siguranţă carpenul este un lemn bun de foc, are culoarea albă şi se aprinde bine, mama îl preferă când face focul! biggrin.gif Frunzele se folosesc în medicina naturistă şi lemnul pentru parchet, mobilier, are fibre fine şi aspect neted. Nu ştiu cât de bun este pentru construcţii, dar este esenţă tare, nu moale ca bradul sau molidul.
USV
salut erwin, bine te-am gasit.

o, daca-i tare e bun. foarte bun . deja m-ai incurajat puternic.

hai ca-i dau inainte : daca padurea e a mea, pot sa-mi construiesc un foisor fara aprobari, fara sa ma milogesc de padurar, fara nimic de genul asta ? efectiv sa-mi tai ce am nevoie, sa sap unde am chef . de ce zic de sapat ? e acolo o mlastina, are cam 6-7m latime X 10-12m Lungime. are si apa deasupra, dar putina. in luna mai-iunie, cand nu a plouat apa a ramas de 2 palme. dar prin martie apa avea jumate de metru, poate mai bine.
intreb: as vrea sa aduc un excavator, si sa-mi sape macar 2m adancime. eu zic ca o sa mearga usor sapatul. am inteles ca e 100 lei/ora, deci o avere pt mine. nu stiu altii, da' eu m-am lasat de baut si fumat ca nu mai am bani . revin: vreau sa fac si un iaz acolo. pot? tot asa, fara aprobari si hartii inutile. si daca pot, ce peste ar trai acolo ?


pt. the dude : citind pe aici , am inteles ca ai arma de vanatoare. se obtine greu permisul ? trebuie sa faci si trageri obligatorii ? nu de alta, dar eu trageri am din armata, ca sa nu mai zic de lunile de garda.


multumesc anticipat, sper sa fiu tolerabil .
doru_constantiniu
da, e carpen
USV

ms mult pt confirmare.


oricum, o sa fiu cu ochiul pe topic atunci cand pot, pt informare .
USV

nu mai intra nimeni pe aici ...s-au lasat pagubasi si au fugit dog.gif

(glumesc. probabil lumea e inca in concediu . )
Marduk
QUOTE(USV @ 28 Aug 2011, 07:04 PM) *
QUOTE
... daca padurea e a mea, pot sa-mi construiesc un foisor fara aprobari, fara sa ma milogesc de padurar, fara nimic de genul asta ?

daca ai titlu de proprietate nu vad de ce trebuie sa te "milogesti" de padurar. exista o lege care face referire la ce poti sa faci si ce nu poti sa faci in padurea pentru care ai obtinut titlul de proprietate, poate ne ajuta alti forumisti cu aceasta informatie.
QUOTE
..... se obtine greu permisul ? trebuie sa faci si trageri obligatorii ?

destul de greu, aici gasesti informatii despre permis, cum se obtine, acte necesare.

doru_constantiniu
Daca ai putea face ce vrea muschiul tau in padure, fie ea si a ta, eu cred ca padurile ar fi mai scumpe. Eu nu cred ca poti taia de capul tau. Intereseaza-te la directa silvica din judet.
USV

am inteles.

dar cu excavatul, sa fac o grapa de 2-3m, si aici trebuie aprobari si alte cele ?
ilie
USV, ce varsta ai? (sa stiu cat de detaliat iti raspund iti raspund)
USV
QUOTE(freeman @ 1 Sep 2011, 10:04 AM) *
USV, ce varsta ai? (sa stiu cat de detaliat iti raspund iti raspund)


>20 de ani .
The Dude
Pentru detinere arma de foc in Romania este obligatoriu sa fi: vanator, politician de rang inalt, procuror, militar sau politist (ori servicii), beneficiar al unui program de protectie...Pentru muritorul de rand, cel mai simplu este cu vanatoarea. Statisticile arata ca mai bine de 3/4 din posesorii de arme de foc pentru vanatoare (cu glont, sau alice) nu practica deloc sau practica numai ocazional acest sport.

Sunt trei topicuri tematice pe forumul Hanu Ancutei pe care ti le recomand: "Fascinatia Vantorii", "Arme de Foc" si "Discutii Despre Utilizarea Corecta a Armelor".

Chiar daca esti proprietarul unei paduri nu poti face ce vrei in ea. Ca sa poti taia, trebuie sa chemi paznicul de ocol si acesta are sa iti explice cum sta treaba. De exemplu: el iti va marca copacii pe care ii poti recolta. Orice alta taiere e socotita un abuz grav si se pedepseste aspru.
Vezi tu...padurea ta e si a mea intr-o oarecare masura...Copacul pe care ai de gand sa il dobori crezand ca iti apartine imi este si mie de folos. In lipsa lui cantitatea de oxygen din aer va scadea cu 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000001%, si prin asta noi toti vom avea de suferit.

Sunt (voi fi) prin strainataturi...Revin "la capacitate" spre sfarsitul lunii...pana atunci: toate bune.
pepinogepeto
esti prin "strainataturi "........aha iar bulgaria .....mdaaaa.... boieru tot boier .
cit despre case la munte "cabane "credeti--ma ,,,,,interesati-va daca aveti neamuri la munte cum se fac "cel mai ieftin do'mle " si o sa aveti surprize .
noi vorbim deobicei de lucruri generale sau modelate pe un anumit sibiect. variaza de la o situatie la alta .atunci .........
strict la obiect e cam greu .....difera de la situatie la situatie .........cite bordeie atitea obicee.
Erwin
peppino, dacă tot le-ai adus în discuţie, enumeră pe scurt câteva, pentru diversificarea opţiunilor. Orăşenii care nu au neamuri la munte nu au de unde să afle lucrurile astea, nu? S-ar putea chiar să fi contrazis, dar poţi aduce argumente, poze?
kcapone
Salutare tuturor. Vorbeam la un moment dat despre un ..granar..un pod inaltat si aerisit facut deasupra grajdului unde pun taranii la pastrare graul, porumbul..etc. Si spuneam eu ca nu are grinda de coama. E vechi de apx 73 de ani si a rezistat foarte bine. Doar tabla de pe el a mai fost schimbata. Ei bine uite aici fotografiile edificatoare.
https://picasaweb.google.com/11418466734396...ugust2011_laSes

De la podul casei nu am caci nu ma pot urca acolo cand am eu chef. Cand voi prinde insa o ocazie voi face poze.

Toate bune tuturor.
The Dude
QUOTE(pepinogepeto @ 11 Sep 2011, 02:03 AM) *
esti prin "strainataturi "........aha iar bulgaria .....mdaaaa.... boieru tot boier .


Care boier, kamarad Pepino ??? ....la mare in extrasezon la bulgari e pentru pomanagii....Ma bucur ca sunt unul dintre ei rolleyes.gif .

Case simple si la indemana am vazut si eu pe unde am trecut. Cand ma intorc pe baricada am multe de povestit..
Deocamdata ma imbuib cum pot mai bine cu ce au astia moca pe aici....
kcapone
Nazdrave gospodin Dude! Ai dreptate cu bulgarii...e mai ieftin si mai bine in marea majoritate a cazurilor. La noi oferta turistica se muleaza pe vorba aceea "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul"

Hai vino odata ...cu noutati despre cabanute.!

USV
QUOTE(The Dude @ 6 Sep 2011, 07:41 AM) *
Pentru detinere arma de foc in Romania este obligatoriu sa fi: vanator, politician de rang inalt, procuror, militar sau politist (ori servicii), beneficiar al unui program de protectie...Pentru muritorul de rand, cel mai simplu este cu vanatoarea. Statisticile arata ca mai bine de 3/4 din posesorii de arme de foc pentru vanatoare (cu glont, sau alice) nu practica deloc sau practica numai ocazional acest sport.

Sunt trei topicuri tematice pe forumul Hanu Ancutei pe care ti le recomand: "Fascinatia Vantorii", "Arme de Foc" si "Discutii Despre Utilizarea Corecta a Armelor".

Chiar daca esti proprietarul unei paduri nu poti face ce vrei in ea. Ca sa poti taia, trebuie sa chemi paznicul de ocol si acesta are sa iti explice cum sta treaba. De exemplu: el iti va marca copacii pe care ii poti recolta. Orice alta taiere e socotita un abuz grav si se pedepseste aspru.
Vezi tu...padurea ta e si a mea intr-o oarecare masura...Copacul pe care ai de gand sa il dobori crezand ca iti apartine imi este si mie de folos. In lipsa lui cantitatea de oxygen din aer va scadea cu 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000001%, si prin asta noi toti vom avea de suferit.

Sunt (voi fi) prin strainataturi...Revin "la capacitate" spre sfarsitul lunii...pana atunci: toate bune.


bun . deci trebuie sa ma fac vanator. ....m-oi face. acum e frumos afara, nu am timp sa citesc. cand s-o strica vremea, o sa ma bag pe cele 3 topicuri enumerate de tine sa vad ce e acolo . ms de sfat .

@@ legat de padure : am auzit ca sunt nebuni care au taiat in acea padure tot ce avea pe bucata lui, de frica sa nu i-o taie altii. si au dus lemnul acasa. si a ramas locul chel, de te apuca plansul. acum nu stiu daca au cerut sau nu acordul padurarului, dar daca a facut genocid in padure, pai nu cred ca n-o sa ma lase pe mine sa tai cativa arbori. in fond, cativa, in care sa-mi fac adapostul. un adapost in copaci . scandura si restul iau de la un gater . iar legat de iaz, chiar nu am de gand sa dau raportul padurarului .
USV
QUOTE(The Dude @ 6 Sep 2011, 07:41 AM) *
Pentru detinere arma de foc in Romania este obligatoriu sa fi: vanator, politician de rang inalt, procuror, militar sau politist (ori servicii), beneficiar al unui program de protectie...Pentru muritorul de rand, cel mai simplu este cu vanatoarea. Statisticile arata ca mai bine de 3/4 din posesorii de arme de foc pentru vanatoare (cu glont, sau alice) nu practica deloc sau practica numai ocazional acest sport.

Sunt trei topicuri tematice pe forumul Hanu Ancutei pe care ti le recomand: "Fascinatia Vantorii", "Arme de Foc" si "Discutii Despre Utilizarea Corecta a Armelor".

Chiar daca esti proprietarul unei paduri nu poti face ce vrei in ea. Ca sa poti taia, trebuie sa chemi paznicul de ocol si acesta are sa iti explice cum sta treaba. De exemplu: el iti va marca copacii pe care ii poti recolta. Orice alta taiere e socotita un abuz grav si se pedepseste aspru.
Vezi tu...padurea ta e si a mea intr-o oarecare masura...Copacul pe care ai de gand sa il dobori crezand ca iti apartine imi este si mie de folos. In lipsa lui cantitatea de oxygen din aer va scadea cu 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000001%, si prin asta noi toti vom avea de suferit.

Sunt (voi fi) prin strainataturi...Revin "la capacitate" spre sfarsitul lunii...pana atunci: toate bune.


bun . deci trebuie sa ma fac vanator. ....m-oi face. acum e frumos afara, nu am timp sa citesc. cand s-o strica vremea, o sa ma bag pe cele 3 topicuri enumerate de tine sa vad ce e acolo . ms de sfat .

@@ legat de padure : am auzit ca sunt nebuni care au taiat in acea padure tot ce avea pe bucata lui, de frica sa nu i-o taie altii. si au dus lemnul acasa. si a ramas locul chel, de te apuca plansul. acum nu stiu daca au cerut sau nu acordul padurarului, dar daca a facut genocid in padure, pai nu cred ca n-o sa ma lase pe mine sa tai cativa arbori. in fond, cativa, in care sa-mi fac adapostul. un adapost in copaci . scandura si restul iau de la un gater . iar legat de iaz, chiar nu am de gand sa dau raportul padurarului .
Erwin
Ce au făcut acei proprietari defrişând pădurea e o crimă şi o dovadă de prostie crasă.

USV, dacă respecţi regulile, nu ai treabă cu nimeni. Află care sunt acelea şi fă-ţi cabana în acord cu ele, conservând în acelaşi timp natura. Din pădurea ta poţi culege căzături, uscături, poţi face focul cu ele fără aprobare. Pentru tăiat lemn pentru construcţie e altceva şi eu zic că cel mai bine e să te înţelegi cu oamenii locului.
USV

cei mai apropiati oameni ai locului sunt la ~2km. ce sa vorbesc cu ei...legat de un loc care-i al meu :|
practic eu oscilez, intre un adapost in copaci si unul in pamant . l-as prefera pe ala din pamant, e mai ieftin, poate cel mai ieftin, dar mi-e frica de prabusirea terenului cand sap. aia-i . daca ar fi dupa mine, un barlog cu usa solida si pamant pe ea sa fie perfect mascata ar fi beton . dar raman celelelte mici probleme: aerisire/ventilatie, lumina din interior, mirosul specific din pamant. inca mai studiez....
LLR
QUOTE(USV @ 16 Sep 2011, 10:05 AM) *
cei mai apropiati oameni ai locului sunt la ~2km. ce sa vorbesc cu ei...legat de un loc care-i al meu :|
practic eu oscilez, intre un adapost in copaci si unul in pamant . l-as prefera pe ala din pamant, e mai ieftin, poate cel mai ieftin, dar mi-e frica de prabusirea terenului cand sap. aia-i . daca ar fi dupa mine, un barlog cu usa solida si pamant pe ea sa fie perfect mascata ar fi beton . dar raman celelelte mici probleme: aerisire/ventilatie, lumina din interior, mirosul specific din pamant. inca mai studiez....



Buna ziua la toti membri hanului. am cont de cateva luni, dar este prima data cand postez.

referitor la intrebarea colegului USV, cred ca ar putea incerca pe o anexa exploatare agricola sau silvica.
daca imi aduc aminte poti face ceva pana in 50 sau 100 mp (cred ca ar fi suficient pentru tine rolleyes.gif

intreaba la primarie la urbanism si te vor indruma ei.
Erwin
han.gif LLR! Postează cu încredere, eşti binevenit atât timp cât respecţi regulamentul hanului pe care sper că l-ai citit. Spor!
Marduk
QUOTE(LLR @ 25 Sep 2011, 08:12 PM) *
.... cred ca ar putea incerca pe o anexa exploatare agricola sau silvica. daca imi aduc aminte poti face ceva pana in 50 sau 100 mp (cred ca ar fi suficient pentru tine


Bun venit la han, LLR.

Anexa poate avea maxim 100 mp, amprenta la sol. Asa am construit si eu cabana mea, amprenta la sol 50 mp si este declarata cabana apicola. Poti sa declari ce vrei, fanar, grajd etc.
The Dude
QUOTE(USV @ 16 Sep 2011, 09:05 AM) *
cei mai apropiati oameni ai locului sunt la ~2km. ce sa vorbesc cu ei...legat de un loc care-i al meu :|


...bratul cel lung al legii te poate ajunge oriunde...sfatul meu e sa iei calea legala.
Pe ea sunt nenumarate scurtaturi care au avantajul unei acoperiri linistitoare ce nu te pot costa mare lucru.

QUOTE
practic eu oscilez, intre un adapost in copaci si unul in pamant . l-as prefera pe ala din pamant, e mai ieftin, poate cel mai ieftin, dar mi-e frica de prabusirea terenului cand sap. aia-i . daca ar fi dupa mine, un barlog cu usa solida si pamant pe ea sa fie perfect mascata ar fi beton . dar raman celelelte mici probleme: aerisire/ventilatie, lumina din interior, mirosul specific din pamant. inca mai studiez....


Nu te condamn si nici contrazic. Decenii bune de tot romanii au locuit in bordeie care nu sunt altceva decat case ingropate in pamant.
Extrem de ingenios mi s-a parut sistemul de ventilatie simplu si la indemana care folosea vatra si gurile de aerisire asezate in opozitie, ce fortau aerul sa strabata incaperea. Pentru rezolvari la problemele care te framanta in legatura cu adapostul sapat in pamant iti recomand o vizita la muzeul satului unde poti studia mai multe tipuri de asemenea realizari functionale.

Constructia in copac pastreaza in permanenta un aer de provizorat si de siguranta aproximativa, desi nu este deloc asa.
Daca imi ajuta Dumnezeu, cat de curand voi putea emite pareri mai competente despre asta.
Marduk
QUOTE(The Dude @ 28 Sep 2011, 04:33 PM) *
...in legatura cu adapostul sapat in pamant iti recomand o vizita la muzeul satului unde poti studia mai multe tipuri de asemenea realizari functionale.....

O idee cat se poate de pertinenta, mie chiar imi place, sunt curios ce fete or sa faca aia de la primarie cand o sa le spuna ca vrea sa-si construiasca un bordei?
Felina
Indraznesc sa vin si eu cu o dorinta: sper ca in curand sa incep planul pentru construirea unei case de lemn. Am la dispozitie un teren pe o muchie de deal abrupt, inclusiv panta. Sub sol se gaseste stanca, fapt pentru care panta/coasta nu s-a miscat de cand o stiu eu, de mai bine de 30 de ani. Ma intreb in ce masura as putea construi parte din casa in stanca, pe panta. De ce as vrea asa ceva? Din mai multe motive. Protectia pamantului imi place, cochetez cu ideea unui beci (asa se zice pe la noi) care sa tina loc de frigider si in care sa intru din casa si nu de afara.
Marduk
Parerea mea este ca primul pas este sa faci un studiu geo, fie ca-l faci in cadrul cerut de certificatul de urbanism, autorizatie, fie ca il faci pur si simplu pentru tine. Dupa acest studiu geo vei afla daca chiar poti sa construiesti acolo. Constructiile in panta sunt foarte frumoase dar pretentioase, daca ai stanca acolo o sa fie cam greu sa te infigi cu fundatia, pilonii in stanca aia, nu ca nu s-ar putea face asta, dar implica costuri mai mari. Protectia pamantului e una iar stanaca este altceva, dar repet casa in panta are farmecul ei, mai ales daca pe aceasta panta poti construi casa cu fata spre sud.
Felina
mmm interesant. spre sud zici? de ce? cred ca ar veni mai degraba spre vest, dar ar merita sa verific cu busola. deci stanca e altceva. no problem. ma mut mai sus in bataia vantului, pe pamant.
Erwin
Cea mai bună aşezare pentru o casă, fie că e la şes sau la munte este cu faţada principală spre sud-est. Aşa ai soare dimineaţa tot timpul anului şi răcoare în dupamiezele de vară. În bătaia vântului nu îţi recomand. De acolo vine şi ploaia şi frigul. În legătură cu stânca sunt de acord cu Marduk. S-ar putea să trebuiască vreo 4-5kg de dinamită... biggrin.gif Apoi, chiar dacă e stâncă compactă, tot vei avea nevoie de drenaj şi o izolaţie hidro bine făcută, ca să nu intre apa în casă. Beciul e bun, dacă îl poţi săpa. Sus pe creastă cum aduci apa? Toate acestea ridică costul semnificativ, din păcate.
turbo trabant
QUOTE(Felina @ 28 Sep 2011, 06:56 PM) *
Indraznesc sa vin si eu cu o dorinta: sper ca in curand sa incep planul pentru construirea unei case de lemn. Am la dispozitie un teren pe o muchie de deal abrupt, inclusiv panta. Sub sol se gaseste stanca, fapt pentru care panta/coasta nu s-a miscat de cand o stiu eu, de mai bine de 30 de ani. Ma intreb in ce masura as putea construi parte din casa in stanca, pe panta. De ce as vrea asa ceva? Din mai multe motive. Protectia pamantului imi place, cochetez cu ideea unui beci (asa se zice pe la noi) care sa tina loc de frigider si in care sa intru din casa si nu de afara.

Depinde din ce e facut stanca aia. Daca e sist sau placi mici si fragmentate la orice ploaie vei avea probleme ( apa se scurge in jos rapid printre crapaturi si intalneste fundatia de beton care o blocheaza).

Si eu am cochetat cu ideea unui beci dar folosind unul la un moment dat am renuntat, este un spatiu urias, greu de intretinut ( mai greu ca o camera obisnuita peste pamant) si costurile de reparatie in caz de ceva sunt uriase. Nu mai vorbesc de ganganii care se pot strange acolo si apoi o iau in explorare pe la parter/etaj.

Nu exista panta/deal care sa nu se miste in timp si atunci dealul iti poate sparge/fisura fundatia ca pe o cutie de chibrituri.

PS: pe insula e asta sau in romanica? ca difera datele problemei.
Felina
QUOTE(Erwin @ 28 Sep 2011, 08:06 PM) *
Cea mai bună aşezare pentru o casă, fie că e la şes sau la munte este cu faţada principală spre sud-est. Aşa ai soare dimineaţa tot timpul anului şi răcoare în dupamiezele de vară. În bătaia vântului nu îţi recomand. De acolo vine şi ploaia şi frigul. În legătură cu stânca sunt de acord cu Marduk. S-ar putea să trebuiască vreo 4-5kg de dinamită... biggrin.gif Apoi, chiar dacă e stâncă compactă, tot vei avea nevoie de drenaj şi o izolaţie hidro bine făcută, ca să nu intre apa în casă. Beciul e bun, dacă îl poţi săpa. Sus pe creastă cum aduci apa? Toate acestea ridică costul semnificativ, din păcate.


nu stiu daca e stanca compacta sau pietre si peitroaie, cert e ca panta nu a alunecat in timp.
Creasta nu e ceea ce iti inchipui tu, am dat eu prea putine detalii si de aici confuzia.
Pamantul se afla intr-un sat la poalele muntilor, dar nu chiar asa aproape de munti. Coasta de care vorbesc e asezata la poalele unui deal. Deci avem asa: coasta, poiana in care se sfarseste coasta in partea ei de sus, apoi dealul care continua urcarea lenta. Nu e creasta decat din punctul de vedere al coastei. Sunt convinsa ca totusi acolo pe malul coastei vantul bate mai tare.
Apa este in strada, trece conducta prin fata curtii. Mersi pt respuns Erwin.
Felina
QUOTE(turbo trabant @ 29 Sep 2011, 11:32 AM) *
Depinde din ce e facut stanca aia. Daca e sist sau placi mici si fragmentate la orice ploaie vei avea probleme ( apa se scurge in jos rapid printre crapaturi si intalneste fundatia de beton care o blocheaza).

Si eu am cochetat cu ideea unui beci dar folosind unul la un moment dat am renuntat, este un spatiu urias, greu de intretinut ( mai greu ca o camera obisnuita peste pamant) si costurile de reparatie in caz de ceva sunt uriase. Nu mai vorbesc de ganganii care se pot strange acolo si apoi o iau in explorare pe la parter/etaj.

Nu exista panta/deal care sa nu se miste in timp si atunci dealul iti poate sparge/fisura fundatia ca pe o cutie de chibrituri.

PS: pe insula e asta sau in romanica? ca difera datele problemei.


Terenul asta se afla in Romania.
Am impresia ca terasa+panta sunt facute din bolovani si pietre mari. Dar desigur nu e o certitudine. Cine a mai incercat sa sape acolo s-a lasat curand pagubas. Legenda spune ca acolo ar fi fost initial cetatea lui Vlad Tepes, care cetate a trebuit mutata si cum nu erau bani, sotia lui Vlad si-a vandut din bijuterii ca sa plateasca satenii care au facut un sir indian de la mine din sat pana unde se afla acum cetatea, in Capataneni, si au dat fiecare piatra din mana in mana. Asa zice legenda, ca ar fi vorba de fundatia cetatii, dar arheologii care au venit sa sape nu au apucat sa afle nimic pentru ca au fost ademeniti de Nenea cu tuica si s-au imbatat si au plecat acasa fara informatii laugh.gif . desigur si asta este tot o legenda...

Eu cand ma gandesc la beci in interiorul casei, nu il vad ca pe un subsol sau parter, ci ca pe o camera/camara la nivel cu restul camerelor. Oare nu e posibil asa ceva?

da, ganganiile ar fi o problema. ma gandesc daca totusi ar fi o problema la fel de mare ca cea cu gandacii de bloc?
turbo trabant
QUOTE(Felina @ 29 Sep 2011, 01:40 PM) *
Terenul asta se afla in Romania.
Am impresia ca terasa+panta sunt facute din bolovani si pietre mari. Dar desigur nu e o certitudine. Cine a mai incercat sa sape acolo s-a lasat curand pagubas. Legenda spune ca acolo ar fi fost initial cetatea lui Vlad Tepes, care cetate a trebuit mutata si cum nu erau bani, sotia lui Vlad si-a vandut din bijuterii ca sa plateasca satenii care au facut un sir indian de la mine din sat pana unde se afla acum cetatea, in Capataneni, si au dat fiecare piatra din mana in mana. Asa zice legenda, ca ar fi vorba de fundatia cetatii, dar arheologii care au venit sa sape nu au apucat sa afle nimic pentru ca au fost ademeniti de Nenea cu tuica si s-au imbatat si au plecat acasa fara informatii laugh.gif . desigur si asta este tot o legenda...

Eu cand ma gandesc la beci in interiorul casei, nu il vad ca pe un subsol sau parter, ci ca pe o camera/camara la nivel cu restul camerelor. Oare nu e posibil asa ceva?

da, ganganiile ar fi o problema. ma gandesc daca totusi ar fi o problema la fel de mare ca cea cu gandacii de bloc?

tare povestea smile.gif

Depinde de ganganiile zonei. De fapt tu nu vrei un beci ci o camera cu perete in piatra. Hidroizolatie scrie pe tine.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.