Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
pepinogepeto
nu i bai, le suportam amandoi.
rustic ,fain thumb_yello.gif ,facem noi rost de mana de lucru
kcapone
Salutare tuturor.

Stimati dragi sau dragi stimati nu pricep o chestiune: cu ce difera o casa de vacanta de una de locuit permanent? Nu sunt constructor, nu ma pricep neam, judec lucrurile doar prin prisma experientei de... vizitator. In toate casele de vacanta in care am fost eu am gasit tot ce exista intr-o casa de locuit, ba chiar mai multe (masa biliard, crama ..etc) pe care nu le are tot omul in casa din oras, care casa de multe ori e la bloc.
Si ma tot intreb:
- are casa de vacanta incalzire? Are
- are apa curenta? Are
- are WC, baie/dus? Are
- are bucatarie (deschisa, inchisa nu conteaza)? Are
Pai atunci, care-i treaba?

Am niste prieteni cu case de vacanta ...Predeal, Breaza, Valea Doftanei..etc... Poti sta in casele alea tot anul. Si sincer nu-mi dau seama, in afara atmosferei de vacanta pe care o inspira, care-i diferenta din pct de vedere al confortului? Sau din ce punct de vedere trebuie sa fie diferente?

O casa din lemn este visul meu. De ce djn lemn? Fie si numai pentru ca unde stau acum (bloc nou din boltari/caramida si vata minerala/gips carton) fara copaci in jur...nu putem dormi cum trebuie. Cam de la ideea asta am plecat..cand ne-am decis, si avand experienta cu casele de vacanta ale prietenilor am zis, hai si noi cu o casuta de vacanta care sa poata fi folosita oricand ca locuinta permanenta daca va fi nevoie;si mama ei de nevoie pare ca alerga spre noi. Gasim hanul si aflam ca se poate in banii nostri...sus in munti. Cam sus, din pct de vedere "agrar", dara daca numai acolo se poate, hai!

Ma misc greu, desi ar trebui sa stau o spatamana intreaga acolo sa scormonesc locurile si oamenii, dar nu se poate altfel.
Cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu oi reusi!

Toate bune.
kcapone
A! Mi-am adus aminte de o povestioara a lui Cristi Tabara, de pe vremea cand colinda tara. Zice ca in drumul lui prin Maramures l-a ajuns din urma o caruta si taranul, om de treaba, l-a luat cu el; din vorba-n vorba Cristi Tabara afland ca omul are fete, vrand si el sa maguleasca zice: " Cand o fi sa ma-nsor o fata de pe-aici o sa iau". Si vine replica monumentala a taranului: "Da ia zi, ce sti tu face?"
Asa ca fratilor ... taran nu stie oricine sa fie.. E treaba grea
The Dude
QUOTE(kcapone @ 15 Oct 2010, 09:35 AM) *
Poti sta in casele alea tot anul. Si sincer nu-mi dau seama, in afara atmosferei de vacanta pe care o inspira, care-i diferenta din pct de vedere al confortului? Sau din ce punct de vedere trebuie sa fie diferente?


Nu e de confort. Diferenta este de 30% in plus (in costuri de realizare). O casa de vacanta se poate locui altfel decat pe perioade scurte numai iluzoriu.

QUOTE
In toate casele de vacanta in care am fost eu am gasit tot ce exista intr-o casa de locuit,


Cand ai sa o locuisti permanent ai sa ii constati pe loc lipsurile si limitele, adica acele aspecte care fac diferenta.
Pentru ca nu am timp iti recomand sa consulti reteaua. Da un search "casa de locuit casa de vacanta"

Tu si cu celalat amic sunteti pentru mine All KCapone...mi-ati jefuit timpul liber si placerea de a pleca fara griji la munte..
Am cateva raspunsuri preliminare din zona si sunt "de bine". Trebuiesc prelucarte insa...adica sa ma uit acasa pe colectia de poze si sa le localizez.

Voi reveni.
Marduk
QUOTE(kcapone @ 15 Oct 2010, 10:43 AM) *
Si vine replica monumentala a taranului: "Da ia zi, ce sti tu face?"

Nu monumentala, istorica, sa fi taran, mai ales la munte nu e de ici de colea. Eu ma uit ca boul in calendar la muntenii astia care beau de sting dar muncesc de rup. nu stiu cati apuca anii de pensionare, dar traiesc viata ca pe o pedeapsa pe care incearca sa o pacaleasca prin moarte.
The Dude
QUOTE
Liviu Rebreanu― "Dumneavoastra nu cunoasteti taranul roman, daca vorbiti asa! Ori il cunoasteti din carti si din discursuri, si atunci e mai trist, fiindca vi-l inchipuiti martir, cand in realitate e numai rau, si prost, si lenes!"


..........zise Ilie Rogojinaru sfarsind si gafaind de convingere. (fraza citata e din debutul romanului Rascoala)

Asa si este prieteni. Aveti incredere in Rebreanu caci el, alaturi de Cosbuc, a investigat profund cazul si ca atare stie cel mai bine ce vorbeste.

Terminati cu batutul campilor (pardon, pasunilor montane) si reveniti pe pamant: taranul roman asta este.

Cand il incurajez pe Kcapone inteleg ca el se intoarce la aceasta stare de lene, care la un moment dat e binevenita oricui*.

Care pana la urma e mult mai apropiata de conditia umana decat orice altceva...



*..la prostie si la rautate e prea tarziu sa se mai intoarca. orasul si-a last amprenta
The Dude
Kcapone. Asadar...e prea tarziu sa caut prin poze, voi face asta maine negresit (dupa ce termin cu vanatorii).
Dar ca sa iti fac un inceput de weekend frumos cateva flash-uri din episodul urmator:

-am ajuns la o reteta de casa cu 3800 euro la rosu (de locuit, 6x6 amprenta, sarpanta o apa, un nivel si un seminivel, sandwich, camin si termo rezolvate, anvelopata si cu termopane, un living doua dormitoare si doua wc). M-am intrecut pe mine in chestia asta
-am gasit un loc cu o darapanatura (800mp, belvedere, curent relativ aproape, izvor la 200m) Vrea 2500 si cred ca se poate si cu 1500. Nu imi amintesc exact configuratia locului si nici cosmelia, sursele imi spun insa ca ar fi ok. Mi se mai spune ca ar fi la 50 metrii de un drum secundar. Iarasi nu pot localiza. Stiu ca vanzatorul e un om de isprava.
-o estimare generoasa la gata (in care am pus pretul la rosu 5000 si terenul 2000 - mizand pe niste greseli la care te simt predispus) indica un pret de 9500. Ti-ar mai ramane pentru mutat, unele transporturi inerente celor cuprinse in calcule, circa 500 de euro (inaugurare cu pepino, all, picamaru, dude si marduk, incluse).

voi reveni pe luni cu o schita si niste liste...daca are sa iti placa sau nu, asta nu mai e treaba mea...
Marduk
QUOTE(The Dude @ 15 Oct 2010, 08:27 PM) *
-am ajuns la o reteta de casa cu 3800 euro la rosu (de locuit, 6x6 amprenta, sarpanta o apa, un nivel si un seminivel, sandwich, camin si termo rezolvate, anvelopata si cu termopane, un living doua dormitoare si doua wc). M-am intrecut pe mine in chestia asta

abia astept sa vad schita, sunt curios cum pozitionezi acoperisul intr-o apa, sau poate nu inteleg eu bine, la vanturile alea de la Sirnea unde taote fanarele au 2 ape tu propui "sarpanta intr-o apa"?
picamaru
[quote name='The Dude' date='15 Oct 2010, 08:27 PM' post='691710']
. Ti-ar mai ramane pentru mutat, unele transporturi inerente celor cuprinse in calcule, circa 500 de euro (inaugurare cu pepino, all, picamaru, dude si marduk, incluse).

voi reveni pe luni cu o schita si niste liste...daca are sa iti placa sau nu, asta nu mai e treaba mea...

Ma simt onorat de invitatie,sper kcapone sa reuseasca.

Eu nu am banii lui de investit si am renuntat momentan la proiectul inceput cu casa de 7*7,casa care ar trebui sa fie dupa pretentiile familiei cu tot confortul de la oras(o sa termin de facut fundatia pe care am inceput-o, totusi) Si azi daca nu ploua ma duc acolo sa vad unde construiesc la primavara o cabana de 3,6*3.6(trei placi de osb),acoperis intr-o apa ,pe care o voi folosi ulterior ca magazie.
pepinogepeto
QUOTE(all @ 15 Oct 2010, 11:09 PM) *
DAca nu ai inteles, pepino este pregatit cu un raspus pe masura ......pepino unde esti frate ?????

am fost la nunta ,inca nu m am trezit, bop.gif ...asa e capu meu,... glases.gif ...si asa ochii... 35.gif ....inca aud bummm,,bummm rofl.gif
pepinogepeto





asa arata la culoare cabana data cu ulei ars de motor........cam asa arata si a mea la culoare.

cind spui "cabana "-automat se face trimitere la o constructie realizata intr o locatie" la munte"{numai la munte poti spune ca ai cabana ,la cimpie sau deal nu,chiar daca constructia e realizata din lemn ea se cheama casa}.
primo--se realizeaza din lemn sau materiale usoare.
secundo--e o constructie realizata undeva intr un loc izolat ,in afara localitatiilor.deobicei ca si constructie pt turism ,refugii,locuinte temporare pt ciobani,padurari,vanatori.

cind spui casa --automat se face trimitere catre o constructie realizata in cadrul unei localitati,oras,sector ---deci cu vecini in apropiere.

"cabana " daca o fac din piatra de ex.,,,,,-la munte daca e izolata de "civilizatiune" este cabana-prin insusi definitia ei .
daca e la cimpie,deal -se cheama casa.

cam asa stau lucrurile dupa definitie,in realitate lucrurile s au mai schimbat putin.de multe ori la munte ,intr o localitate spunem :""ce frumoasa e cabana asta"........datorita dimensiunilor mici ale constructiiei respective ...si/sau...ca e realizata din lemn spunem automat ca e cabana.daca e corect sau nu?????.
d.p.d.v al definitiei NU.
Marduk
QUOTE(all @ 16 Oct 2010, 10:30 PM) *

Un proiect interesant, mi-ar fi placut totusi la baza un zid de 50 de cm din caramida sau piatra, unghiul ar fi trebuit sa fie de 45 grade, nu-mi dau seama poate este. Este atractiv mai ales daca este asezata cu fata spre sud sau sud-este, pe toata aceasta parte as pune geamuri.
The Dude
QUOTE(Marduk @ 15 Oct 2010, 07:40 PM) *
abia astept sa vad schita, sunt curios cum pozitionezi acoperisul intr-o apa, sau poate nu inteleg eu bine, la vanturile alea de la Sirnea unde taote fanarele au 2 ape tu propui "sarpanta intr-o apa"?


Il pozitionez pe directia vantului predominant (la Sirnea el este foarte precis delimitat: dinspre apus).
In felul asta rezolv chiar mai bine decat cu o sarpanta in doua ape.
Conceptul cu sarpanta intr-o apa este specific cabanelor din Alpi. Dupa ce am facut un mic proiect pentru kcapone am ajuns la concluzia impusa de partea economica potrivit careia o cabana ca cele din Alpi e cea mai buna solutie. Trebuie asadar sa schimb un picut prin el, dupa care il voi prezenta.

Am foarte multe noutati si ...ca de obicei prea putin timp.
Voi reveni..
kcapone
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 10:06 AM) *
Il pozitionez pe directia vantului predominant (la Sirnea el este foarte precis delimitat: dinspre apus). In felul asta rezolv chiar mai bine decat cu o sarpanta in doua ape.
Conceptul cu sarpanta intr-o apa este sepcific cabanelor din Alpi. Dupa ce am facut un mic proiect pentru kcapone am ajuns la concluzia impusa de partea economica potrivit careia o cabana ca cele din Alpi e cea mai buna solutie. Trebuie asadar sa schimb un picut prin el, dupa care il voi prezenta.

Am foarte multe noutati si ...ca de obicei prea putin timp.
Voi reveni..



Astept cu mare interes si evident cu si mai mare nerabdare. Iti multumesc foarte mult si ma bucur ca avem acel mic proiect. In jurul lui se pot face diverse modificari.
Cand ai zis sandwich te refereai cel cu OSB? NU e riscant in zona aia cu vanturi..pardon furtuni foarte puternice cum ai tot zis pe-aici?
Ma tot gandesc la exemplul ala pe care l-ai dat cu prietenul Gicu ce a facut peste iarna o casuta din lemn ..vanduta apoi cu 1500 euroi.

Locatia gasita de tine e una dintre variante evident. Mai ramane "cadoul", Sirop si ce-o mai fi pe-acolo, nu?

Eu si sotia putem veni sambata sau duminica la Sirnea? Tu mai poti ajunge atunci? Ne-am putea vedea, vorbi, sfatui intr-una din cele doua zile? Daca ai timp si disponibilitate.

Mii de multumiri inca o data!

Toate bune!
kcapone
QUOTE(all @ 15 Oct 2010, 11:09 PM) *
Diferenta o face banul. Intreaba-i cati de 10.000 de euro au bagat ei in ele???.


Mai all primul dintre ei care si-a facut casa de vacanta din lemn a bagat .....5000 USD..prin 1999-2000 parca. O sa-l intreb ce suprafata are exact acolo..dar imi aduc aminte ca avea living mare, bucatarie deschisa, care mie nu-mi place neam, dar dat fiind faptul ca am un pici ce trebuie supravegheat, o accept, baie cu dus chiuveta si wc...In living o scara de lemn ce ducea sus unde nu compartimentase ci avea 6 paturi si doua dulapuri. Din dormitorul asta puteai iesi intr-un mare balcon....

QUOTE(all @ 15 Oct 2010, 11:09 PM) *
Ca sa stai linistit ( cum tu doresti sa stai la greu acolo) nu o mai numim casa de vacanta, o numim "casa de casa". Nu mai este de vacanta,,, esti mai linistit?


Mai all eu nu vreau sa stau acolo la greu ci vreau ca acea casa sa ma poata gazdui la greu daca va fi nevoie

Am spus de la inceput ca eu vreau o casa de vacanta care sa poata fi casa permanenta la nevoie. Deci clar ea va trebui sa arate, macar estetic, ca o casa de vacanta.

Erwin
kcapone, în timp la orice casă de vacanţă poţi adăuga utilităţile necesare locuirii permanente, cu condiţia să ai spaţiul şi structura de rezistenţă necesare prevăzute de la început. Aştept cu interes schiţa lui The Dude. Aici la Timişoara, lângă Iulius Mall o firmă a construit demonstrativ (în timp foarte scurt) o casă-casă din OSB pe structură din lemn, sandwich izolant, acoperiş din plăci profilate (arată ca ţigla), destul de mare pentru o familie cu 3-4 persoane care costă la cheie, cu toate utilităţile 19.900 euro. O să postez un link pe site-ul lor când mă mai duc pe-acolo şi nu uit să-l notez. Nu zic s-o cumperi de la ei ci să aplici ideile de-acolo, în mare parte deja discutate pe aici. Dacă amprenta la sol se reduce la jumătate, probabil şi costurile se reduc semnificativ, dar dacă ai în vedere câteva simplificări şi materiale procurate mai ieftin (cheresteaua, ţigla, ferestre şi uşi) cred că te vei încadra în buget. smile.gif
The Dude
Mai initial era o casa din OSB cu o structura interioara in ferme foarte bine fixate. Asa ceva rezista si la tornade.
Dupa calcule si telefoane trebuie sa admit o realitate ce nu prea imi convine: va fi din stanca.

Situatia nu mai este ca in 2000. Nenorocitul ala de Silviu a facut miscari cu efecte bulversante asupra preturilor si obiceiurilor, insa mai ales in mentalitatea localnicului.
Stateam mai deunazi la palavrageala cu cineva de acolo (telefon) si imi spunea ce a facut netrebnicul cu un teren aflat in spatele satului.
A investit intr-un drum forestier...Ce zic eu drum ?? A bagat o fadroma si a taiat culoar in deal pana la terenul ala.
Apoi a dat anunt : vand teren construibil cu acces si utilitati. Ca si in celelalte dati a folosit abuziv aceste date intrucat prin preajma trece o conducta de apa (la care apa nu ajunge insa niciodata) si sunt mai multi stalpi de curent (de inalta tensiune deci inutilizabili). Dar mai rau ca toate era alta belea. Terenul ala e arondat rezervatiei "Piatra Craiului".
Cumpara unii de buna credinta si isi aduc casa demontata (din lemn masiv) cumparata de pe undeva de langa Hunedoara.

"Ce trece maica pe ulita in deal ???.. pai e casa lui Mircica de-a cumparat de la Silviu....Mircica din Calarasi..."
Dupa cateva luni acelasi dialog: "Ce trece maica in jos pe ulita...Pai tot casa lui Mircica. Ca l-au obligat aia de la parc sa o care de acolo...Ca e rezervatie acolo si n-are voie sa construiasca.."

Niste oameni au plimbat o casa in munte si apoi inapoi.....

Iesi mult mai ieftin si mai bine cu casa de piatra...ceea ce iti doresc.
Am calculele la gata, dar mai imi trebuie timp sa fotografiez schitele ca sa le pot posta.

Pana atunci retine ca e vorba de o casa modulata. Proiectul initial, adica in prima faza costa atat cat am spus si iti ofera o casa locuibila. Pe ea poti apoi dezvolta in asa fel incat sa o aduci la cei mai buni parametrii, insa investind alte sume. Deocamdata e ceea ce ai strict nevoie.

Cu vaca cred ca nu te-ai gandit bine. O vaca trebuie sa pasca. Unde o dai la pascut ??? Pe cei 600 de metrii ai tai ??
E o problema mare, pentru ca acolo nu mai exista nicio palma de loc care sa fie libera la pascut.
Islazul comunal e si el arvunit...
O vaca mai are nevoie si de grajd...si de inca multe alte lucruri: asistenta medicala, monta, etc...
kcapone
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 01:41 PM) *
Mai initial era o casa din OSB cu o structura interioara in ferme foarte bine fixate. Asa ceva rezista si la tornade.
Dupa calcule si telefoane trebuie sa admit o realitate ce nu prea imi convine: va fi din stanca.


Sa fie din ce-o fi..daca tu zici ca rezista ... e bine.

QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 01:41 PM) *
Cu vaca cred ca nu te-ai gandit bine. O vaca trebuie sa pasca. Unde o dai la pascut ??? Pe cei 600 de metrii ai tai ??
E o problema mare, pentru ca acolo nu mai exista nicio palma de loc care sa fie libera la pascut.
Islazul comunal e si el arvunit...
O vaca mai are nevoie si de grajd...si de inca multe alte lucruri: asistenta medicala, monta, etc...


Bine, pun in plan secund varianta asta. Om vedea ce va fi. Totul e sa se rezolve cu casa.
Nu mi-ai zis numic de simbata sau duminica. Daca poti sti ceva mai din timp ar fi bine pt ca trebuie sa-mi aranjez cu mama/sora sa stea cu voinicul meu.
kcapone
QUOTE(Erwin @ 18 Oct 2010, 01:35 PM) *
Dacă amprenta la sol se reduce la jumătate, probabil şi costurile se reduc semnificativ, dar dacă ai în vedere câteva simplificări şi materiale procurate mai ieftin (cheresteaua, ţigla, ferestre şi uşi) cred că te vei încadra în buget. smile.gif


NU sti cum e exact. O prietena arhitect, atunci cand am spus ca vreau sa am podul locuibil mi-a spus: o casa e mai ieftina .."marita" pe orizontala decat pe verticala. Asa o fi? Chestie de structura, izolatii..?
The Dude
Prietena ta are dreptate. Va fi ceva cam asa:



Acoperisul va fi insa intr-o singura apa cu inclinatia spre in fata, iar invelitoarea tot din piatra.
The Dude
QUOTE(kcapone @ 18 Oct 2010, 01:17 PM) *
Nu mi-ai zis numic de simbata sau duminica.


Ba da. Ti-am spus aici:

QUOTE(The Dude @ 9 Oct 2010, 03:19 PM) *
Am vesti nashpa...

Weekendul urmator astuia se intampla un eveniment cosmic. Vine la Bucuresti cel mai important fotograf al acestui secol (dupa unii, al tuturor timpurilor) si nu pot lipsi de la intalnire (vezi topicul Fotografia pentru detalii). Imediat dupa asta, adica pe 24-25 voi fi in zona Sirnea, cu intentia de a ramane cam o saptamana.
Asa stabilisem si mai inainte, ca pe 25 e Simedru si e un prilej minunat sa ne cunoastem noi intre noi si voi cu cei mai influenti sateni..


kcapone
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 02:45 PM) *
Prietena ta are dreptate. Va fi ceva cam asa:



Ce frumusica e! Imi vine s-o intreb ce mai face...

Ai ramas definitiv la varianta cu piatra? E mai ieftin decat cu lemn? Daca era cu lemn nu o izolam decat pe exterior. Pe interior as fi lasat asa si izolam mai tarziu daca chiar ar fi fost cazul.

S-23 , D-24. Cand ti-ar conveni sa venim? S sau D?
Sf Dumitru nu e pe 26, marti?
kcapone
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 01:41 PM) *
Pana atunci retine ca e vorba de o casa modulata. ...


Ce inseamna? Ca mai pot sa-i adaug alte module?/parti de casa?
The Dude
Pai mai trebuie rumegata. Workshopul meu se termina duminica pe 24 pe la pranz. De acolo intentionez sa plec direct.
Ceea ce ma va situa in zona pe la orele 17, adica numai bine sa ne pregatim de chef.
In teorie toata povestea cu oaia se va petrece duminica noaptea...Eu asa cred, dar mai am nevoie de confirmari.
Ale voastre in primul rand si apoi ale organizatorilor (proprietarii oitei).

E posibil ca Marek sa vina numai la prezentarea de sambata. Daca este asa, atunci duminica dimineata am si intins-o...
The Dude
QUOTE(kcapone @ 18 Oct 2010, 02:09 PM) *
Ce inseamna? Ca mai pot sa-i adaug alte module?/parti de casa?


Da. Mai intai o copertina in fata. Apoi magazie in laterala, sura de lemne in partea opusa, un doc in spate...Ce vei dorii.
Nu e chiar ca in poza aia. Are la etaj doua dormitoare si un grup sanitar.
La parter un living si un grup sanitar.

Schitele mele sunt rudimentare, dar ele ii pot folosi prietenei tale arhitect la compunerea spatiului.

In prima faza vei avea izolatie numai la interior.
Fatada va ramane asa dar protejata cu un lac special pentru piatra.
Invelitoarea va fi din sisturi plate, asezate pe folie. Pe pietrele alea poti pune gazon, folia nu permite dezvoltarea radacinilor catre astereala.
Invelitoarea va fi ca in poza





...desigur intr-o singura apa.

The Dude
Pana ajung eu acasa la restul materialelor te las in compania unor fotografii pe care le-am studiat in acest caz:





The Dude


The Dude



kcapone
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 03:13 PM) *
Pai mai trebuie rumegata. Workshopul meu se termina duminica pe 24 pe la pranz. De acolo intentionez sa plec direct.
Ceea ce ma va situa in zona pe la orele 17, adica numai bine sa ne pregatim de chef.
In teorie toata povestea cu oaia se va petrece duminica noaptea...Eu asa cred, dar mai am nevoie de confirmari.
Ale voastre in primul rand si apoi ale organizatorilor (proprietarii oitei).

E posibil ca Marek sa vina numai la prezentarea de sambata. Daca este asa, atunci duminica dimineata am si intins-o...



Cand afli daca Marek vine numai Sambata spune-mi te rog ca sa venim si noi, altfel nu vom putea veni. Eventual voi veni eu in cursul saptamanii.
No nu putem participa la cheful de Sumedru. Decizie luata pt cel mic. E prea mic sa stea fara mama lui, caci inca ii apreciaza laptele si prea complicat sa-l carabanim in zona cu patut, oale si ulcele doar pt o zi. In consecinta daca am veni duminica noi la 18 cel tarziu trebuie sa fim acasa.

Asta e.

kcapone
QUOTE(The Dude @ 18 Oct 2010, 03:25 PM) *
Da. Mai intai o copertina in fata. Apoi magazie in laterala, sura de lemne in partea opusa, un doc in spate...Ce vei dorii.
Nu e chiar ca in poza aia. Are la etaj doua dormitoare si un grup sanitar.
La parter un living si un grup sanitar.

Schitele mele sunt rudimentare, dar ele ii pot folosi prietenei tale arhitect la compunerea spatiului.

In prima faza vei avea izolatie numai la interior.
Fatada va ramane asa dar protejata cu un lac special pentru piatra.
Invelitoarea va fi din sisturi plate, asezate pe folie. Pe pietrele alea poti pune gazon, folia nu permite dezvoltarea radacinilor catre astereala.
Invelitoarea va fi ca in poza

...desigur intr-o singura apa.


Nu te supara pe mine...dar e urat rau, rau acoperisul intr-o apa. Te rog gandeste-i un sfert de acoperis si pe partea cealalta.... E magazie asa fara.

Si pe piatra aia de la acoperis nu se poate da cu ceva sa nu creasca iarba? lui all ii place, mie nu.

The Dude
QUOTE(The Dude @ 15 Oct 2010, 07:27 PM) *
-am ajuns la o reteta de casa cu 3800 euro la rosu (de locuit, 6x6 amprenta, sarpanta o apa, un nivel si un seminivel, sandwich, camin si termo rezolvate, anvelopata si cu termopane, un living doua dormitoare si doua wc). M-am intrecut pe mine in chestia asta



Sigur ca nu iti place, insa eu am avut o tema impusa si am tratat-o cu maxima seriozitate.
Nu puteam face altfel, pentru ca nu aveam bani pentru altceva.
Am anticipat astfel de reactii si le-am luat in calcul intr-o mare masura.

QUOTE
-o estimare generoasa la gata (in care am pus pretul la rosu 5000 si terenul 2000 - mizand pe niste greseli la care te simt predispus)
The Dude
Cheltuielile se reduc cu pana la 85% de aceasta maniera si pentru o data am sa si explic de ce. Un astfel de acoperis permite utilizarea unei invelitori din piatra. Numai el permite asa ceva. Piatra pentru tine e moca, adica nada, adica zero lei si zero bani. Orice alta invelitoare inseamna un pret in material si in manopera. Unele reclama si multa experienta existand riscul sa fie ineficiente, adica sa iti ploua in casa. Am prevazut gazon peste piatra strict din ratiuni ce tin de estetica. Poti renunta. Acoperisul din piatra arata foarte bine. L-am vazut recent pe un han din Bulgaria, regret ca nu am timpul necesar sa gasesc si o poza pe net.

Deci, daca nu accepti oferta mea cea mai ieftina oferta pe aceiasi invelitoare te va costa 64mp x32,0lei/mp (bardou, carton, sort tabla, adeziv si material marunt) = 2048 + 800 manopera =2850 lei. Baga de seama ca si asta e tot intr-o apa.

Cea propusa de mine te costa 64 x 2,5lei/mp sisturi = 160 la care adaugi o rola de membrana isoflex care are 75mp si costa in hornbach 109 lei. Cu adeziv la rece din bitum aditivat care e 70lei/galeata si din care vom folosi cu larghete adica 2 galeti (poti face cu ele 160mp) totul are sa te coste = 500 lei. Tot intr-o apa. Transportul, structura astereala sunt acelasi si intr-un caz si in altul.

Dar asta e numai invelitoarea. Complicandu-te cu doua ape se schimba structura sarpantei, creste cantitatea de cherestea, de placi multicui si de elemente metalice de prindere (scumpe), apar dolii si coame ce reclama tratamente speciale, costisitoare si bine platite la manopera. Nu fac calcule din astea ca n-am timp. Orice vrei in plus fata de “all inclusive” trebuie sa te descurci singur.

Inca ceva, am lasat fatada in piatra lacuita mizand pe faptul ca tu ai inca o viziune deformata asupra conceptului de a construi. Casa ta are sa placa si sincer eu chestia asta nu o pricep chiar deloc. Nimeni nu are sa se bucure cu adevarat de ea decat tu si colega ta de camera. Ceilalti fie te vor blama, fie te vor pizmui…doua atitudini de care e bine sa te ti lafel de departe. O casa, pe vremuri de criza si in situatia ta nu se face pentru cei care o privesc, ci pentru cei ce o locuiesc. Ti-am lasat aceasta posibilitate, cea de a adauga tu singur ceea ce iti va deveni clar ca necesar..in speta fatada.
Dupa un an de dormit in casa aia foarte aratoasa, poate din cauza frigului, poate din cauza cheltuielilor, gargaunii au sa iti iasa noaptea din tartacuta si o vor elibera de prejudecatile stupide. In doi ani ai sa pui singur termosistem sacrificand esteticul in favoarea ratiunii. Daca ai fi rezonabil si impacat cu situatia ta ai accepta gestul mai inainte ca el sa vina in urma unei experiente dureroase.
The Dude
Am spus ca a trebuit sa aleg zidaria. Am avut mai multe discutii in zona pentru a afla un pret foarte bun la cherestea si l-am gasit.
Insa calculand placile multicui, elementele de prindere, manopera dulgherului si tratamentele minimale ale lemnului m-am speriat.
Calculele comparate au impus asadar solutia.

Prin urmare casa propusa de mine va avea 6x6x6, este pe doua niveluri si are acoperisul intr-o apa.
Ea admite dezvoltari ulterioare fiind gandita ca parte dintr-o structura ce se poate multiplica pe orizontala.
S-au avut in vedere cele mai ieftine dintre materiale foarte bune, dintre cele ce pot face fata conditiilor grele din zona.
Deci casa din zidarie cu piatra de stanca

Dimensionarea zidariei tine cont de tipul din care e realizata. Ca sa fie bine inteles cum functioneaza am sa dau un mic exemplu.
"Avem de facut un metru cub de zidarie din caramida, adica un metru cub de caramida pus in opera; in calculul lui se tine cont si de rosturile verticale si orizontale de mortar, cu precizarea ca rosturile orizontale de mortar trebuie sa aiba, dupa normative 12 mm, iar cele verticale trebuie sa aiba 10 mm.
Tinem cont de rosturile de mortar (vom calcula de fapt numarul de caramizi din metrul cub de zid) 1:[0,24x(0,115+0,01)x(0,063+0,012)]=444 caramizi
Nu tinem cont de rosturile de mortar (vom calcula de fapt numarul de caramizi din metrul cub de caramida):1:(0,24×0,115×0,063)=575 caramizi
Din calculul de mai sus se vede ca - daca ignori rosturile de mortar - pentru fiecare metru cub de zid vei cumpara cu 131 de caramizi in plus. Iar pentru cei 55 de metri cubi de zid de care ai nevoie, daca nu tii cont de rosturile de mortar, te vei alege cu 7205 caramizi in plus, adica cu mai mult de 15 paleti."

Exista insa si metode de calcul pentru zidaria din piatra de stanca. Ea este una neregulata si daca nu esti atent la zidit consumul de mortar va fi foarte mare. Exagerat fata de necesar. Regula simpla este sa sortezi pietrele pe marimi apropiate si sa urmaresti totdeauna sa la asezi una peste alta pe suprafetele lor complementare (adica sa aiba cavitati acolo unde piatra ce se aseaza are proeminente si invers).

Pentru o asemenea isprava recomand mortarul pastos cu var deshidratat si ciment. El asigura o aderenta excelenta alaturi de o stabilitate remarcabila in timp in conditii de variatiuni mari si foarte mari ale temperaturilor.

Acest mortar se numeste M 50 Z si are urmatoarea reteta:
4+1/2 saci de 50 kg. ciment, 2+1/2 saci de 25 kg. var, 104 galeti de 10 litri nisip.

Adica 4,5x15,5 + 2,5x6,5 + 8 = 94 lei/mc mortar

La o zidarie din stanca atent realizata normativul indica un necesar de 0,32 mortar pe mc zidarie.Eu nu pot aloca mai mult de 0,25mc mortar la 1 mc zidarie piatra, deci la 4mc zidarie 1mc mortar.
Nu numai ca e realizabil dar e si relativ usor de obtinut. Normativele au fost facute mai larg in aceasta zona.

Zidarie 4 pereti 6x6x0,4 + 1x2 frontoane = 60mc zidarie.

Piatra cariera 3 lei/mc x 60mc = 180lei + transport in locatie = 500 lei
60mc zidarie x 0,25 mc mortar/mc zidarie = 15 mc mortar x 94 lei = 1410 lei
Total zidarie 500 + 1410 = 1910 + 1290 manopera = 3500 lei
Incarcare/descarcare 400lei; doi oameni, doua zile a 200lei/zi.
Total 3900 lei.
Cateva explicatii sunt necesare. Piatra va fi luata dintr-o cariera situata la circa 1,5km de hotelul din mijlocul satului. Mai exista asa ceva si la 2km in alta directie. Pietrele se pot incarca intr-o remorca trasa de un tractor. Am trecut zece remorci la 32 lei/drum, un pret care s-a mai platit acolo acum o luna. Piatra poate fi culeasa (nu si aleasa) moca de pe versanti, insa pretul pietrei la cariera e echivalent, poate chiar mai jos, decat pretul pe care l-ar cere oamenii nevoiti sa culeaga de ici de colea in loc sa ia dintr-o gramada.
Erwin
The Dude, foarte interesant!

Am reţinut că piatra nu trebuie să fi văzut lumina zilei, cea din carieră este bună? Am însă o "obiecţie" la casa din piatră, în munte: este cam greu de încălzit. Zidurile au barieră termică prevăzută? Hidroizolaţie la fundaţie?

Vin şi eu cu câteva informaţii despre casa din panouri prefabricate din lemn date de producător, din păcate nu are un site:

1.INFRASTRUCTURA
- fundaţii din beton continue sub ziduri;
- elevaţii din beton simplu h=60cm;
- placă de beton armat cu plasă STM fi6 la 10cm;
- scurgeri din PVC fi110 instalate in cadrul plăcii;
- cămine din beton armat pt.canalizare;

2.STRUCTURA

Pereţi:
- panouri din rame din lemn stratificate interior-exterior: gips-carton, plăci OSB, stâlpi lemn 5x15cm, vată minerală de 15cm, 40kg/mc, placă OSB, polistiren 5cm, tencuială decorativă;
- instalaţie electrică inclusă în panouri;
- panouri din rame din lemn pentru ziduri interioare stratificate: gips-carton, placă OSB, stâlpi lemn 5x10cm, vată minerală de 8cm şi 40kg/mc, placă OSB, gips-carton;

Şarpantă acoperiş din lemn:
- căpriori peste care se bat şipci şi contra-şipci;
- tavan din gips-carton pe structura din lemn a şarpantei;
- izolaţie de vată minerală de 15cm la tavanul peste parter;

Învelitoare:
- ţiglă profilată din tablă colorată şi tratată.

Finisajele n-are rost să le detaliez, pentru că nu fac deocamdată obiectul acestei discuţii, fiecare şi le poate alege după gust şi posibilităţi materiale, variabilele fiind deja fără număr... dar sunt incluse dotările cel puţin minimale în preţul final.

Casa este vândută la cheie de firma TOTAL din Timişoara, are suprafaţa construită de 68,44mp şi amprenta la sol de 81mp, contra sumei de 19.900 euro fără TVA, fundaţie şi centrala termică. Are living+bucătărie comune, cămară un hol la intrare şi unul spre baie şi dormitoare, baie şi 2 dormitoare plus o mică terasă acoperită în faţa casei. Acoperişul este în 4 ape cu un târnaţ la intrare (nu ştiu cum îi zice literar sorry.gif )...

Am făcut câteva poze cu telefonul mobil, o să le postez curând.
Erwin
Iată şi o casă cu pereţi din hârtie construită acum 90 de ani care încă rezistă bine:

Casa din hârtie
kcapone
Chiar, ca bine intreaba all nu pot face mai mare jos? Daca te legi de dimensiunea asta pt ca ai luat in calcul o anumita odaie...ma gandesc ca daca ea nu este cadastrata/intabulata, poate la masuratori iese mai mare...
Acoperis din piatra, nu stiu ce piatra era aia, dar f subtire am vazut si eu la un turn tuguiat in Praga. Ma intrebam atunci cum or fi prins placutele alea de piatra pe un acoperis asa inclinat...

Gargauni ..or fi...ca in privinta autoturismelor faza cu esteticul mi-a iesit de mult din cap. Dar totusi...chiar sa am parte numai de ceea ce nu mi-a placut niciodata? Zic si eu ca morosanu' "tulai Doamne!"
Nu stiu sa pun intrebari tehnice dar au pus all si Erwin in locul meu. Probabil ca tu te-ai gandit la toate chestiile astea insa. Imi place ca sunt aici dezbateri care nu pot duce decat la o rezolvare eficienta a temei date. Eu intreb:
- are acoperisul o panta suficient de mare incat sa nu "tina" zapada care are si aia greutatea ei, nu?
- piatra nu tine umezeala ? Au nasii mei un apartament la Predeal intr-un bloc nou, apartament in care am stat o saptamana cu fiul meu in vara...perioada in care a tot plouat...iar umezeala s-a simtit la greu chiar daca am tinut centrala deschisa mereu. La tine cum e?
- ce grosime au peretii (piatra+izolatie)? - scara ocupa si ea un spatiu ...care se scade din suprafata interioara. Asadar ce suprafata interioara ramane ?
- la "etaj" nu-mi trebuie inca o baie; prefer sa fie folosit spatiul acela ca si spatiu de depozitare, chiar daca tu ai prevazut si asa ceva. Se mai economisesc ceva bani cred.

Succesuri!

Pentru pepinogepeto O instalatie electrica facuta pt a folosi energia din reteaua nationala poate fi folosita daca renunt la retea si folosesc alte surse de energie (solar+eolian), sau trebuie inlocuita?








kcapone
Gata, merge! Merge si o apa. M-am uitat pe o caruta de poze si-mi veni ideea salvatoare. jamie.gif
Din lemnul vechi al odaii fac o intrare mai mare sau un fel de prispa...lipita de fatada aia mare si urata. Asa ca o sa fie o combinatie de lemn cu piatra care o sa placa si "lu' sufletu' meu".

Sar'na Coane Dude, da-i bataie...

Usa o sa fie evident din lemn masiv, ...ca de, facui castel ...

Mai all, se uita cineva dupa tine!
http://www.fotosearch.com/WTD215/hhf00666/
kcapone
QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:22 PM) *
Eu ma gandesc la hidro,,sa vedem ce gasesc in zona ....mai nasol daca incheata iarna smile.gif) apa


Pai nu zicea The Dude ca nu merge? CA sunt putine izvoare si mai seaca si ele? Poate sa ai tu noroc acolo la Rusu...

Problema mare zic si eu ca e apa. Ea trebuie colectata de la ploaie si/sau (eu as zice si) captata de la un izvor../caci reteaua lor e cam slabuta daca n-or fi rezolvat intre timp.

Nu mai gasesc acum articolul aparut intr-un ziar in care se spunea ceva de genul "apa de la robinet s-a oprit la Sirnea... din cauza lipsei unui debit suficient (a unei captari insuficiente). Autoritatile vor sa mai mai faca o noua captare .....si spun ca problema se va rezolva pana in septembrie" Asta era in 2009. Poate stie The Dude mai multe.

Somn usor
pepinogepeto
QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:22 PM) *
Poate,,atunci cand acumulatori sunt pe zero,,treci pe curent de la electrica. Cand sunt pe plus,,le vinzi celor de la electrica smile.gif) la cat mergi tu acolo, cred ca mai mult vinzi decat consumi. Daca acum, cand ai o gramada de rezolvat nu ai timp sa te duci, dupa ce o sa rezolvi tot, o sa te duci si mai rar smile.gif) Sa nu uiti, o casa nelocuita se darama mai repede decat una folosita, chiar daca nu se darama ea ,o sa o ajute "trecatorii".
tu nu te debransezi,,,,,odata ce ai curentul pe casa, ar fi culmea sa renunti la el. Macar sa ai tu alte surse de energie smile.gif)
Eu ma gandesc la hidro,,sa vedem ce gasesc in zona ....mai nasol daca incheata iarna smile.gif) apa



"""Pentru pepinogepeto O instalatie electrica facuta pt a folosi energia din reteaua nationala poate fi folosita daca renunt la retea si folosesc alte surse de energie (solar+eolian), sau trebuie inlocuita?"""



pina vindem noi la "electrica" o sa mai treaca 5-10 ani. rofl.gif

all-are dreptate -o casa nelocuita se duce dracu mai repede. mad.gif


daca ai stilp si lumina trasa ,nu renunta la '''electrica "',pune "tampon"/paralel un generator electric pe benzina cu sfoara de 2,5-3kw{e suficient in caz de avarie/sau pica reteaua nationala-si e mai ieftin} thumb_yello.gif

daca instalatia electrica e veche{si este sigur},intii o verifici -ii verifici integritatea firelor,traseelor{mai ales la prize si trecerile prin pod de la intrerupator la lustra sau bec-citeodata din lipsa de materiale,puneau firele incalecate direct prin pod fara teava si bagate direct in lutul de izolatie termica a podului==risc de incendiu/scurt}dozelor,legaturilor,suportilor de prindere daca este pozata pe exteriorul peretilor{la interiorul casei}.daca constati vizibil la "ochiometru" ca ceva e in neregula --rupturi,intinderi,fire prea scurte la priza/intrerupator{oare}/doze,-mai bine o schimbi toata instalatia -cap coada si scapi de griji ,mai ales daca e pusa pe/in lemn {sau tencuiala pe lemn sau stuf sau rapit}.instalatia veche se facea pe fir metalic aliaj cu zinc sau aluminiu si imbracat in pinza cauciucata/bitum{dupa ani grei bitumul se usuca si se macina -apare scurt}.si intrun caz si altul schimbo. dunno.gif

daca aduci dupa panouri fotov.+-eoliana partea de 220v{deci dupa convertire din ex-12vcc in 220vca}la casa -da poti folosi instalatia curenta dupa ce faci ce am scris anterior.daca aduci si 12vcc{12 volti curent continu} vi cu traseu/ circuit separat cu conductor {plin sau litat}de minim 2,5mm daca pui citeva becuri pt iluminat {leduri sau becuri normale}.daca pui in casa convertoare de la 12vcc la 220vca+ iluminat la 12vcc aduci circuit de minim 4mm de cupru litat sau plin{indicat de minim 6mm in caz ca lungimea depaseste 10m liniari si/sau daca pui convertoare de peste 400w reali la iesire din convertor -.}

atentie.la curent continu-trebuie calculat diametrul {fi}la conductor in functie de consum cu foarte mare exactitate.altfel apar caderi mari de tensiune datorita o data din cauza lungimii traseului si a doua oara datorita consumatorilor.la consumatori mari in curent continu e mai complicat cu lungimea traseelor electrice si calculul diametrului la conductor =cost mai mare pe metru liniar de conductor de cupru. devil.gif

si altele ,dar ma opresc aici ca am fost destul de " lllluuuung" si cred plictisitor. sorry.gif


all,,acolo nu cred ca o sa poti sa te gindesti la hidro-decit daca iti faci baraj de acumulare a apelor captate .tu fa ti ca eu si cu DUDE venim si pescuim --daca te gindesti si la prieteni si pui si peste in baraj--apoi venim si iti vindem si tie,ca mana de lucru ai sa ti curete pestisorii. rofl.gif
pepinogepeto
QUOTE(kcapone @ 18 Oct 2010, 11:35 PM) *
Gata, merge! Merge si o apa. M-am uitat pe o caruta de poze si-mi veni ideea salvatoare. jamie.gif
Din lemnul vechi al odaii fac o intrare mai mare sau un fel de prispa...lipita de fatada aia mare si urata. Asa ca o sa fie o combinatie de lemn cu piatra care o sa placa si "lu' sufletu' meu".

Sar'na Coane Dude, da-i bataie...

Usa o sa fie evident din lemn masiv, ...ca de, facui castel ...

Mai all, se uita cineva dupa tine!
http://www.fotosearch.com/WTD215/hhf00666/



"vezi" Kcapone?"" cu un pic mai multa imaginatie si un pic de simt estetic poti""?din lemn masiv{barne} si piatra iese si un castel.astea pt mine sint cele mai frumoase cabane.daca la interior ii dai in timp si cu un strat gros de ipsos{minim 5cm} plus citeva "birne" puse verticale etc-devine si bine izolata termic si estetica la interior.{nu stiu inca cit de toxic poate fi ipsosul .poate nu este ,o sa aflu}
pepinogepeto
QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:38 PM) *
Eu cel putin in vis, cabana o fac singur,,,,sper sa pun in practica ce visez smile.gif)


etete la el ,acu o face singur,ihi,da ,bine ,acu nu mai vrea" mina de lucru".las ca vaz io,ihi......... drool.gif
The Dude
Mai, nu voi raspunde la intrebari pana nu imi termin expunerea. Piatra de cariera, unde am gasit-o eu e noua (n-a vazut lumina). E o exploatare acolo.
Costa atat de putin cu conditia sa ti-o culegi singur de acolo. Practic platesti un drept de a le face lor curat prin ograda, pentru ca ei au alte nevoi si scopuri acolo.
La banii aia tractoristul e unul pricajit rau. De unde basculanta ?? all, la tine tractorul nu poate ajunge, dar te poti descurca cu caruta, sau si mai bine iarna, cu sania.

Casa, in prima faza (cea care tine cont de devizul redus) va fi izolata la interior doar cu spuma poliuretanica de inalta densitate, stropita din rezervor.
Un strat de 3cm are acelasi efect termic ca un perete de zidarie gros de 1m. Il dam si il stropim ulterior cu un lac special (reteta omologata Dude).
Asa va ramane in primii ani. Poate fi dat si cu var, care e antiseptic si da un aer aparte caselor de la tara.
In timp, peste ea se va monta lambriu si rigips.

Din devizul cu zidaria am uitat sa scad golurile de fereastra si de usa. deci el va fi mai mic.
Dupa ce termin prezentarea proiectului voi face un deviz general pe articole din care am sa fac si scaderea.

Am schemele la mine si astept sa prind un scan, ca pozate nu merg.


In continuare termenul de "captare" e folosit incorect in discutiile de aici.
Un foraj este altceva in termeni tehnici, iar o aductiune chiar cu totul altceva.
La Sirnea a doua sursa de apa care sa completeze necesarul are in vedere doar aceste doua solutii...
doru_constantiniu
Kcapone, daca ai curent de la electrica nu are rost sa investesti in energii alternative (fotovoltaic+eolian), pentru ca facturile la electrica pe 25 de ani sunt mai mici decat costul echipamentelor, care in 25 de ani trebuie schimbate. Bateriile chiar mai repede, 7-10 ani.
Si in plus, energia produsa n-o poti vinde la electrica. Poate in alta viata.

Dude, am doua nelamuriri:
1. Ai spus ca o casa pe orizontala (adica parter) e mai economica, mai ieftina decat una cu etaj, mansarda. De ce? Vorbind strict de cheltuielile de constructie, la o casa 6x6 cu mansarda faci o fundatie+placa de 36 mp si un acoperis de 8x8, adica 64 mp. Daca faci o casa numai cu parter, de 6x12, fundatia va fi mai mare ca suprafata, dar putin mai slaba, deoarece nu va trebui sa sustina asa o incarcare mare, va trebui in schimb un planseu din grinzi+foastana si o scara, dar acoperisul va trebui sa aiba 8x14, adica 112 mp. Si atunci, cum e mai ieftina una nimai cu parter?

2. La un acoperis 8x8 intr-o apa sarpanta va fi facuta din 1 cosoroaba, 1 sau 2 pene intermediare si 1 pana de coama (toate astea de 8 m lungime) si din 11-12 capriori de 8 m (adica 22-24 de 4 m sau 33-36 capriori de 2,7 m ). Peste asta vin 64 mp astereala, 64 mp folie si ce-o veni peste, tabla, carton, piatra, tigla, ...
Daca ar fi un acoperis in 2 ape, sarpanta va fi facuta din 2 cosoroabe, 1 coama si eventual 2 pene intermediare (acestea de 8m). Adica maxim 1 pana intermediara in plus. Capriorii vor avea exact aceeasi lungime, numai ca vor trebui taiati in doua, astereala e aceeasi, folia si invelitoarea, la fel.
Mai trebuie la fiecare pereche de capriori 2 clesti, iar sus, o coama de 8m.
Eu zica ca aceste chestii sunt foarte ieftine si, daca numai din cauza pretului ai ales aceasta varianta, eu cred ca cheltuielile sunt minore (1 pana intermediara 8 x 0,15 x 0,1 + 22 clesti 3 x 0,05 x 0,1 = 0,45 mc lemn = 200 de lei + 8 ml coama x 20 lei = maxim 100 EUR)
The Dude
QUOTE
. Ai spus ca o casa pe orizontala (adica parter) e mai economica, mai ieftina decat una cu etaj, mansarda.


1.Nu am spus. Am confirmat asta, nu la o cabana ci la o casa in general.
Atentie, cand tratezi o mansarda in aceiasi maniera cu un etaj esti in eroare.
Acoperisul nu poate fi de 6x6 ci de 8x8 ca sa poti avea sageac si deviere la ploaie.
Fundatia pentru casa propusa lui kapone nu are modificari semnificative pentru variantele cu semietaj sau fara. Nici sarpanta.
La dusumea nu exista nicio placa. Fundatia e pe contur la 1,2 adancime, sau la cat permite stanca aflata sub stratul de pamant.
Zidaria se ancoreaza in stanca pe zona de fundare cu carlige metalice rare.

Diferenta (substantiala) de pret, vine din planseul etajului, scara, ferestre suplimentare, etc.

QUOTE
La un acoperis 8x8 intr-o apa sarpanta va fi facuta din 1 cosoroaba, 1 sau 2 pene intermediare si 1 pana de coama


2. Nu stiu despre ce vorbesti. Care coama la o apa ?? Ce inseamna o cosoroaba ?? Cosoroaba e perimetrala la doua ape.
La o apa sunt doua pe peretii cu inaltimi diferite. Capriori ceilalti se prind in zidarie. Lipsesc in totalitate clestii si cred ca si ceea ce tu numesti pene.
Astereala e simpla si lipsesc iarasi in totalitate elementele de prindere metalice necesare la sarpanta in doua ape. Ele sunt scumpe si pretentioase.
Manopera e si ea alta la doua ape. Am dat cifre pe diferente considerabile de pret
kcapone
Astanoapte, pe orbecaite, am masurat castelul in care locuesc: 5,9 x 6,8....adica un 6 x 7. Ma gandesc ca ar fi mai potrivit ca minim de locuit. Daca nu implica stiu si eu ce complicaciuni...tehnico economice...

Sa ma intreb cum se prinde peste spuma aia lambriul sau rigipsul? In alta ordine de idei, am un pitic dinamic rau: foarte curios si indarjit si caruia i-ar face mare placere sa infiga tot felul de oareceuri sau sa scobeasca in spuma aia. Daca e posibil va afla repede. Asa ca trebuie sa iau in calcul ca si cheltuiala deloc indepartata acoperirea ei.

The Dude
In spuma se fixeaza cu conexpanduri profile metalice pentru rigips, ori stinghii de fixare pentru lambriu, dupa caz.
Oricat de nezdravan s-ar dovedi juniorul el nu va putea face decat mici necazuri usor de reparat.
Altfel nici nu arata prea rau, sa sti. Atat ca e galbena...
kcapone
QUOTE(The Dude @ 12 Oct 2010, 08:51 AM) *
....
Produsul e un polyuretan, mult mai ieftin, mult mai usor si mult mai simplu de intrebuintat.
Gaselnita in cazul lui rezida in felul in care reuseste sa asigure aderenta placii de polistiren fata de zidarie fara sa atace chimic placa.
Trebuie sa functioneze in acelasi fel si cu tencuiala de lut....Daca este asa (si nu vad chiar niciun motiv sa nu fie) atunci cheltuielile cu izolatia se reduc cu pana la 75%.
Creste insa volumul manoperei care oricum nu e prea bine platita pentru operatiuni din astea.

Den Braven au un birou de relatii foarte operativ cu care m-am mai consultat si in trecut. Voi face intrebarea.


Referitor la ce zicea The Dude mai sus am gasit amanunte pe site la Den Braven:
http://www.denbraven.ro/dbr/ro/prez_produs...20polistiren%27
The Dude
QUOTE(kcapone @ 19 Oct 2010, 10:20 AM) *
Astanoapte, pe orbecaite, am masurat castelul in care locuesc: 5,9 x 6,8....adica un 6 x 7. Ma gandesc ca ar fi mai potrivit ca minim de locuit. Daca nu implica stiu si eu ce complicaciuni...tehnico economice...


Nope. Nu ar trebui. Cand am gandit casa 6x6 am avut in vedere faptul ca ea va fi construita din structura de lemn si perete sandwich.
Am dimensionat deci doua travee de trei metri pe fiecare din pereti. La zidaria din stanca groasa de 40 de centimetrii peretii sunt auto portanti pana pe la 5,5 metrii, deci teoretic s-ar putea umbla la dimensiunea "latime" a casei.
Altfel (dimensiunea lungime) vei avea nevoie de capriori mai lungi cu un metru, cu implicatii multiple pentru ca cei de 8 metrii sunt foarte aproape de o cota critica existand riscul de a flamba la acumulari mari de zapada.
Erwin
Nu ştiu ce elemente metalice speciale scumpe pot fi necesare la acoperiş, tradiţional se practică nişte îmbinări cu scobitură şi limbă care intră una în alta, iar pentru asigurare se bat scoabe metalice simple. S-o fi pierdut meseria asta, am văzut la construcţiile noi că nu mai face nimeni prelucrări la grinzi şi coarne... unsure.gif
The Dude
QUOTE
S-o fi pierdut meseria asta


Nu s-a pierdut in toatlitate dar nu mai e interesanta fiind scumpa si putin eficienta.
Elementele metalice se numesc placi multicuie si costa de te usuca. Scoabele au fost interzise. Sunt inlocuite din proiectele de sarpanta care merg la avizare.
Sigur ca se folosesc in continuare, insa oficial nu sunt acceptate. Am vazut intr-o prezentare si de ce au fost interzise si pe mine unul m-au convins.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.