Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
pepinogepeto
ma all,pina scriu eu ditamai "pomelnicu" nu vad ce au mai scris altii thumb_yello.gif .ex tu. thumb_yello.gif
olita ......ete ca revenisi sorry.gif ..pune dom le ceva poze sa ne mai descretim "mintiiiiiiili" devil.gif

ma cit timp "chierdui io acu cu voi ""mi ati halitara juma da laptopu". rofl.gif

pepinogepeto
"o sa vina cleentu luni si crez ca o sa i dau numa baligar si lut sa duca acasa"
v am spus io ca suntem strengari.o sleahta de zbanghii.

kcaponeeeeeeeeeeeeeeeee......te ai chierdut..............?

scoate capu si mai ciripeste si tu ceva .chierdui juma {mai mult } de zi cu voi.
mmmmmaaaaaaaaaaa ,,,,,,,,,,,,,,cind bem si noi berea promisa????ca se facu dracu de 1 metru berea .tot nu apucam s o bem ."puturosilor"

aaallll,,,,si berea meaaaaaaa???
pepinogepeto
doru,ial pe aaalll asa cum ete el .e zbanghiu.nu e poama rea .brinza buna in burduf de ciine.

sugubat si fara pereche.
nu intrati in jocul lui. si el v a spus sa nu l luati in seama cu tot ce spune .
e pata de culoare de pe topic.

zau ,hai sa nu fim suparaciosi si orgoliosi................

mmaaaaaaaa ,sinteti ca un drog pt mine,,,,,daca intru ......nu mai ies

serios ,am atita teaba de facut,de raspuns la "cleenti"reparatii etc ,,,ba ...dar cind dau de voi ,,,,,numa munca nu mi mai arde sa fac........

a tunat si ne a adunat

nu uit berea ce trebe s o bem mai " intiiu"
chishu_lica
bai pepino, las-o draq cu industria IT! unu', chiar "injiner", care pricepe ce-i IT-ul, stie mai pacoste sa scrie, adica are inteligenta necesara (si chiar mult peste!!!) sa priceapa o limba scrisa de oameni - si tu ai pretentia a cunoaste "limba" calculatoarelor? hai, bine mai stiu ceva "realizati in viata" ce scriu soft de doi bani (uite la windows, aplicatii linux de.... un ban, "soft" de internet), multi fac (dupa "ureche") ceva electronica - si asta de doi bani - da' tu "repari" laptop-uri bah? si ii ceri aluia 500 RON-i ca ii inlocuiesti un cablu "aurit" de HDD? bah, esti un pacalici si cei pacaliti de tine "este" fraieri, pacalesti lumea cu "talentu' " tau! bah, un NET-top e 1000 sau 1400 iar un laptop e vreo 1500 ro-ni! merita sa le schimbi tu "chip"-setul? cred ca esti un papagal!!! sau, poate, un pasionat! da' nu te mai caca pe tine cu "realizarili"! mai "lucra" si altii in IT si electronica - da' nu schimba chip-set la laptot-ape de doi lei! iar ahia care dau ban grei pe laptop-ape sa-i ia draq, ca oricum o dau in bahra(=bot - si asta meritha)!!! si tu la fel! esti un pierde-vara! adica pierde-anotimpuri!
pepinogepeto
chisu _lica {pardon ,,,pisulica }..de ce esti frustrat???/
pina mai ieri erai frustrat pe The Dude ,acu ca aplecat .......unde duci frustrarea ?????la mine ......?
cred ca tu esti ori sub pantofu nevestiiiiiiii ???????????/
ori ai cazut in cap si nu mai stiiiiiiiii????
sory "pretene si tovarese"dar care este problema ta????
ai invatat sa injuri si nu te asculta "niminia"????

ia o pauza ....cind vi cu ceva palpabil da ne si noua de veste.......intre timp se raceste grisu.......pardon se incalzeste blonda de dupe colt.......


hai pa zauuuuu.
maine e o alta zi.
pepinogepeto
iar ahia care dau ban grei pe laptop-ape sa-i ia draq, ca oricum o dau in bahra(=bot - si asta meritha)!!! si tu la fel! esti un pierde-vara! adica pierde-anotimpuri!

vedeti de unde pleaca frustrarea acestui individ???????/
daca muncesti ,si aduni bani ,iti iei o casa sau un laptop mai acaatari........el nu are ,si atunci da cu piatra si noroi in altii care au .

all.....sa sti ca asa o cheama pe ea, Victoria .....

sincer ,am baiatul in clasa a 8a ,examenul de capacitate ,meditatii, inscriere la liceu si cite si mai cite......emotii.plus ca ......................
nu am avut timp liber .
o sa va stresez mai des de acum incolo.of anagramaticul care sunt.

aha ,lasa ca te prind eu la Ploiesti. vezi tu bere ce o sa mi dai.............

nu tot ce zboara se maninca ,nu toti oamenii sint la fel .{intelegi pisulica}.......lasa frustrarile acasa .
pepinogepeto
pisulica -----frustrare tipica de manelist.

cind ai te spargi in figuri,,,,,,"sa zica lumea ce tare esti"...............si cind nu ai .rozi unghiile ca altu are .....si poate a fost chibzuit ..............poate a muncit.poate s a spetit de munca nu catine cind ai o farama te duci la primul maidan{padure } siiii tragi cu gratar sa te vaza si pe tine lumea ca ai ......chiar daca a doua zi nai de nici unele

zau chisu{pisu} nu mai polua topicul.

clar ce caracter ai ....ieri era unul in colimatoriul tau ......acu am intrat eu......... de ce ????????ca muncesc zilnic cite 10-16 ore ..........nu am sambete si nici duminici .....ca strabat tara in lung si in lat pt munca mea ...si bani putini????????????
o casa trainica se poate ridica si caramida cu caramuda....................picatura cu picatura umple un pahar.............dar munca pt tine e grea .

dute si te plimba cu cercul
chishu_lica
bah pepino, numele meu este chiar Lica Chishu! ce plm, cand iti scrie dan chishu, tu il injuri? asta arata "calitatea" ta de om (de doi bani!!!)! prenumele meu este chiar (lica) si numele (chishu); esti un BOU! manca-mi-ai strula de a(na)gramat!!!! si tu si d_uda si admiratorii sai! pt admin-ii site-ului: ramaneti cu analfabetii (gen pepino, duda and... Co ) va F**! cine mai viziteaza site-ul asta? ratatii?
pepinogepeto
un NET-top e 1000 sau 1400 iar un laptop e vreo 1500 ro-ni! merita sa le schimbi tu "chip"-setul?

ai auzit-vazut laptopuri de 5000-10000 roni? nu ,ca te uiti la taraf tv.

un chipset poa sa coste de la 150roni pina la ......depinde de laptop ...nu ma face sa fiu off topic draguta {#uta}

multa lume nu au sa cumpere a doua oara laptop ,ca pe primul l au praji din cauza lor.ddee ccee??? pt ca l tin pe pat sau genunche.----mare prostie ....de ce ???

pai destepti ca tine nu stiu..........sistemul de racire la laptop difera de cel de desktop. la 6 luni -max 1 an se curata de praf heatpipul si se schimba pasta termoconductoare .....dar in neuronul tau de frustrat....

bleah ete cum pierd eu timpul cu toti frustratiiiii
chishu_lica
bah pepino, don't f**k with me, vrei sa ne dam o intalnire face to face - io n-am " decat" vreo 62 de "kile" da tu ai know-how, ceva arme si "tupeu" la greu!!! ce ai a pierde pacaliciule? esti beton!!! da un "point" in wild life si - tu cu pistol and me with free hands!!! hai sa dam o incercare, IT-ule! ce ai a pierde in fata unui "pirpiriu" ca mine?
pepinogepeto
all,stiu de gluma ,dar nu suport prostia .....am mai spus o ...............
numai eu si doamne doamne stim cit muncesc pt fiecare leu...cite nopti nedormite am avut sa invat,,,,sa "fur meseria".

frustrarile unora nu le suport ,fiindca pleaca din NECUNOASTERE, nu sint obligat sa suport mojicia..........sunt respectat,respect.

aici e un topic de cabane ......mi am facut eu publicitate la ceva sau am incercat eu subtilitati pt a atrage beneficii?????//?

aici cabane ...........domeniul meu de activitate la polul opus ..................
pepinogepeto
bah pepino, don't f**k with me, vrei sa ne dam o intalnire face to face - io n-am " decat" vreo 62 de "kile" da tu ai know-how, ceva arme si "tupeu" la greu!!! ce ai a pierde pacaliciule? esti beton!!! da un "point" in wild life si - tu cu pistol and me with free hands!!! hai sa dam o incercare, IT-ule! ce ai a pierde in fata unui "pirpiriu" ca mine?

adevaratul caracter pe care si The Dude vi la descris .........un .......autentic romanesc

sincer........nu ai vrea sa dai ochii cu mine .......... spre binele tau personal............nu toti IT -stii sint proveniti din tocilari------

chishu_lica
bah pepino, aia care au dat mai mult de 2000 ron pe LAPTOP si care nu-s in stare sa-si schimbe HDD-ul sau SSD-ul fara sa apeleze la serviciile tale SUNT BOI si HANDICAPATI! ca si tine!!!! schimbi chip-setul?!!! daca laptop-ul sau netbook-ul e in garantie, il schimba aia gratis! ce papagal imbarligator poti fi!
chishu_lica
bah, pepino, ce este mai important, nu e laptop-ul ci mediul de stocare! ca sa recuperezi date de pe el, nu ai tu mah, parlitule, resurse, asta pot((ate) recupera) firme cu f.f.f. muulltiiii bani - dincolo de posibilitatile oricarora dintre noi (CHIAR SI EU!!! - ca sa nu acuzi IN NECUNOSTIINTA DE CAUZA specifica tembelilor ca tine - pacalici "care fura meseria" DAR DE FAPT NU INTELEG NIMIC DIN EA!!!!!!)))))!!!!! "salveaza" tu chipset-ul de la parliti! este prostovan si ala ce da bani pe laptop-ape de 2000 ron si ala ce-ti plateste chipset-ul! si tu esti BOUL care "munceste" din greu si este blamat de "putorile" de romani! HAI BAH ADMIN-ilor STERGETI POSTAREA ASTA! eu cred ca nu o sa o faceti - e bun traficul si.... educatia facuta post-acilor!!!!!



chishu_lica
@PEPINO trimite frate un PM pe mesageria privata - eu am 62 (64 cu ape minerale, friptane si... un pic de bere= 1litru) "kile", sunt "tocilar" si.... nu numai!!!! ce ai a pierde muscle-man?
pepinogepeto
si daca nu e in garantie .adus din franta ita,spa.daca la forjat in jocuri si i a prajit placa grafica {la 90 lasuta din laptopuri placa grafica e onboard-sti ce e aia?"sau daca nu i a prajit chipul{GPU}SAU MCP SAUETC si doar s au desprins citeva "bilute de cositor si trebuie lipite ????????disteptule,care le stii pe toate .ai avut pe mina ,sau al tau laptop sa coste 5000-10000 ron???
si fara garantie ????? atit sti si tu .....ssd hdd ,altceva mai sti?? PGA,BGA SMD GPU ....ETC .
atotstiutor si nimic profund...........hai pa ...poluezi
pepinogepeto
atit conteza pt tine ????mediul de stocare ........atunci de ce s a trecut pe tehnologia de MULTICORE? de ce laptopurile cu pl video detasabila gen MMX COSTA DUBLU TRIPLU FATA DE CELE CU VIDEO ON BOARD????????MULTI VAD PUTINI CUNOSC

"PRIETENE" ,CLIENTI "DASTIA" distepti ,fara profunzime am destui ,

geme tara de voi ,mai tineti si clontu tare ca voi le stiti pe toate ,si cind vi se demonstreaza opusul aceea ce stiti voi -----mucles din partea voastra ....o dati in vrajeala pai sti ca nu stiu ,nu e meseria mea ,nu cunosc ,,,,,,,abureli deastea . mucles mo.
pepinogepeto
ca sa recuperezi date de pe el, nu ai tu mah, parlitule, resurse, asta pot((ate) recupera) firme cu f.f.f. muulltiiii bani - dincolo de posibilitatile oricarora dintre noi (CHIAR SI EU!!! -

ai auzit de adaptoare profi SATA,IDE
SAU APARATE DE CLONAT HDD

sti ca si in romanica noastra se recupereaza date de pe hdd busite.eu am lucrat la Valcea o perioada ,cea mai frumoasa de IT-ist.recuperari la greu fara bani grei .DEPINDE DE DEFECTUL AVUT DE HDD

na ca m am incins .Dude esti tare .cum poti sa eviti s######e societatii fara sa te enervezi prea tare .bravo tie /
chishu_lica
pepino esti jalnic!!! bine ca poti pacali cativa romani! pentru un ANALFABET ca tine (si ca du*a)- este o performanta! oameni buni, faceti copy de siguranta pe DVD, flash-drive cu capacitati mari si SCHIMBATI laptop-ul luat din spania, italia, franta - oricum, capsunari, agricultori si constructori de prin "tarili" astea, platiti-i lu' pepino serviciul! un babalac oleaca mai sus e mai bun decat un "tabula rasa"!
pepinogepeto
s au vazut cunostiintele tale.in momentul in care nu m ai faci fata ,dai cu noroi.tipic comp de marlan

bine ca te am vazut la a ta valoare.
acu m am linistit.stiu cu cine stau de vorba.
provocarea a fost benefica
ignorrrrrrrrrrrrrrrr

chishu_lica
bah, papanash, poate citesc si "clientii" tai: singurele chestii CARE CONTEAZA SUNT FOTO DE FAMILIE (cele mai importante) si FISIERELE PERSONALE (.doc, .xls, .ppt, .asm, .c, .cpp, .bas, .lua, .php, .java, .class, .php, .js, etc) si astea se gasesc pe mediul de stocare - va rog sa va faceti copii de siguranta (imagini ale mediilor de stocare) si nu mai bagati bani in al'de pepino, informaticianu,! cand nu face chirpici schimba (nu-l cred in stare, eu personal) chipset-uri de lapto(a)p-e luate de prin tari ce nu dau garantie (spania, italia)! rofl.gif
chishu_lica
pepino: "s au vazut cunostiintele tale.in momentul in care nu m ai faci fata ,dai cu noroi.tipic comp de marlan" - bine bah pepino, io nu ma supar pe tine ca ma facusi marlan - si iara cer admin-ilor sa nu stearga nici asta! bine sunt marlan! da' tu recunosti ca nu prea ai dat pe la scoala? sau, daca ai trecut pe acolo, ai fost degeaba? de ce cred oare unii ca daca au facut un banisor (unii mai multi, altii mai putini) tre' sa dea lectii altora? bah, daca altii au invatat mai mult ca voi (si fac bani... mai multi decat voi!!!) si sunt deasupra voastra? despre asta este vorba pe topicul asta? pana nu ai inceput papanash sa te dai "in barci" cu schimbatul chip-setului (bah, ma lasi cu forjatu' la un laptop de 2000 euroi? asta are GARANTIE de oriunde ar fi cumparat, nu ar veni unu' care da 4000 ron-i sa-i "repari" tu scula = dovada de "istetime"), a vorbit cineva de cati bani face? ti s-a atras atentia la usoara infatuare si la BABANELE (gravele) greseli de scriere! ne lasi man?
apuca-te de facut chirpici ca poate in mediul acela ai pe cine impresiona! LOL!
Data'q
Seara bună.
Sper că mesajul de mai sus a fost ultimul a lui chishu_lica, iar noi sper să ne construim liniştiţi orice cabană vom dori.
pepinogepeto
o sa fiu doar in topic de aci in colo.
scuze pt off topicul de pina acum .

#hisulica-muta ti frustrarile in alta parte .
vino si tu cu idei ceva ---dar nu ai ,nu poti,conditia ta umana nu ti permite........
superman
@pepinogepeto: nu am inteles eu bine?!! ati dat-o pe calculatoare? se informatizeaza cabana din copac? pepino, vrei sa resoftezi natura? stie ea mai bine ce are de facut!

dupa cate se vede, proiectul e in "pom", si la propriu si la (des-)figurat! unde esti tu dude? dude....? bah, asta nu venira de la gater inca? asteapta intai sa creasca copacii din care va trage scandura necesara?

@chishu_lica: in pofida numelui cam ciudat (cred ca multi asociaza ca si "soft"-istul de gepeto cu "pishulica" - si mai ciudat ca pe aia nu-i atentioneaza administratorii!!??), sunt de acord cu ce ai scris! si eu cred ca se vorbesc vorbe dar unii se inflameaza fara rost! in plus, incep a-si declina "valoarea"!

o cabana ieftina se face din pari de lemn (cu sectiune circulara, de 20 cm diametru - "fi" cum ar zice unii thumb_yello.gif ), "deschiderea" =traveea (na, ca incep a vorbi ca uciga-l crucea!!!!) de 3-4 metri (cu un "i" - chishu_lica nu "sari pi mini") si cu 2 sau 3 camere (cel mult) - un hol ar fi de dorit, nu cred ca dupa o zi pe munte ai dormi cu bocancii la nas iar afara nu poate fi vorba a fi lasati, ii haleste vreun urs scapat de vigilenta amicului ce bantuie salbaticia cu panoul solar, laptop-ul si pistolul!!!!
doru_constantiniu
Da, un hol e necesar nu numai la o cabana, ci si la o casa. E o zona tampon intre casa si afara. Numai la un apartament nu e nevoie de hol, unde casa scarii este acel tampon.

Marduk, ai pus tu niste poze cu cabana ta (cand nu era chiar gata). Am vazut acolo ca, la mansarda, ai iesit cu grinzile planseului, ca sa faci un balcon.
Ce ai pus peste/sub?
Asa cum ai tu (sau aveai in poza respectiva) am si eu intr-o parte. Inca nu am acoperit cu nimic, pentru ca am altceva in cap. Vreau sa prelungesc balconul respectiv, care acum e 4 x 1 m pana la aproximativ 4x4 m. Mai pun 2 stalpi si-o grinda in capat si merg cu grinzile pana acolo. Sus vreau sa fie o terasa, iar jos, vad eu ce-oi face, o alta terasa, un carport, o alta incapere... Ideea e sa nu ploua dedesubt.

All, poliglotule (nu, nu te-am injurat), mie nu mi-ar fi rusine sa miros a balega de cal. Probabil c-o sa-mi si iau vreodata vreun cal. Dar, inainte de asta, trebuie sa-i fac un adapost, sa invat mai multe despre cai. Si, momentan, nu i-a venit randul. Dar are el locul lui in bucket list.
Si stii de ce nu mi-ar fi rusine? Pentru ca eu, spre deosebire de multi altii, nu sunt prima generatie la oras. Si de aceea, nu am aceasta frustrare, pe care tu vad ca o ai. Nici macar bunici, nici macar rude nu am sau n-am avut la tara. Eu sunt primul care m-am mutat de la oras in afara lui (nu chiar la tara, dar mai aproape).
Las-o mai moale cu leneveala. Lucrez de la 12 ani (nu numai in vacante, ci si dupa scoala mergeam la lucru). Acum, ce-i drept, m-am cam saturat si am lasat-o mai incet cu munca, dar tre`sa m-apuc iar.
Cat despre nasul din tren, cred ca ma confunzi. Ultima data am fost cu trenul in adolescenta, cand nu aveam nici carnet si nici masina. Iar in total, poti numara pe degetele de la o mana (de tamplar) de cate ori am fost undeva cu trenul. Am mai avut o pornire recent, acum cativa ani, pe cand faceam zilnic naveta sibiu-cluj, sa merg cu trenul, din cauza ca mi-era lene sa mai conduc, dar m-am razgandit.
Marduk
QUOTE(doru_constantiniu @ 17 Jul 2011, 10:59 PM) *
.....Am vazut acolo ca, la mansarda, ai iesit cu grinzile planseului, ca sa faci un balcon.Ce ai pus peste/sub?... Ideea e sa nu ploua dedesubt.

Deocamdata nu am pus nimic, balconul meu are 80X300. Am de gand sa protejez dulapii cu niste profil de rigips sau tabla galvanizata, voi pune o placa de OSB de 18 pe care o voi placa cu gresie. In mijloc voi face o gaura, un sifon si cu o teava voi devia apa in burlanul casei.
doru_constantiniu
Marduk, pui gresia direct pe OSB sau torni o sapa inainte? Daca o pui pe OSB, cu ce o lipesti?
Ai putea pune peste dulapi numai deck, cu un rost de 0,5-1 cm. Pe tine nu te intereseaza daca ploua sau nu sub balcon. Exista atat deck din lemn, cat si dintr-un material compozit (gasesti la www.geplast.ro - au depozite prin toata tara). Dulapii, cum ai zis, ii acoperi inainte cu un U de tabla.
Eu as putea face tot cu deck daca as face doar un carport jos, dar s-ar putea sa vreau mai incolo sa fac un garaj sau o alta incapere acolo, si de aceea as vrea sa fac de la inceput sa nu ploua. De aceea ma gandesc la osb sau scandura, peste care sa torn o sapa, iar peste... nu stiu. Gresie, deck, ...

Data'q
Off-topic: Ok, all şi danzel, voi căuta şi voi şterge mesajele voastre din acest topic.
Marduk
Da, pun gresia direct peste OSB, o lipesc cu un adeziv. nu mai ploua sub balcon, apa o preia sifonul de pe gresie si o dirijeaza catre burlan. In acest moment nu stiu nimic despre acest "deck din lemn" am sa ma uit pe site si mai discutam.

L.E.
Am vazut despre ce este vorba cu acest deck, din care am retinut, am vazut la Hornbach asa ceva, este foarte scump, pentru mine. Eu am luat foaia de OSB de 18 mm cu 100 lei, mai dau 19 lei/mp gresie, adezivul 18 lei, siliconul pentru rosturi 16 lei, munca mea o platesc cu cateva beri sau o sticla de vin.
superman
cred ca site-ul asta apartine vreunei congregatii religios-pudibonde-roase! f.f.f. plictisitor! dac postam la "COCOANE" mai ziceam! l-a blocat pe chishu si mi-a sters si mie un mesaj! porcos da' ca "intre barbati"! se pare ca site-ul are alta orientare.... masono-trans_sexuala! e clar, nu e de mine! totusi voi face anti-reclama acestui site, oriunde voi avea "ocazia"! pishulica ala cred ca era f.f. on-topic! faceti-va cabana (cand o "face plopu' pere si rachita micsunele!!") ! sa fiti iubiti de persoane "POTRIVITE" wink.gif))))!!!!
Erwin
offtopic
superman, all, danzel, vă lamentaţi degeaba, voi nu aţi citit sau aţi ignorat cu bună ştiinţă regulamentul acestui forum. Aţi ignorat şi avertismentele şi nu aţi luat niciun exemplu pozitiv. Ne putem lipsi bucuroşi de înjurăturile şi atacurile la persoană mai mult sau mai puţin voalate. Nu mor caii când vor câinii!
Erwin
Pe orice forum poţi edita mesajele un timp limitat, în cazul hanului timpul este de 24h. Ceea ce scrii este public şi este cartea ta de vizită virtuală.
doru_constantiniu
Marduk, cu ce adeziv vrei sa lipesti gresia pe OSB? Iar inclinatia catre sifon o faci din adeziv?
Lemnul va misca, atat din cauza umiditatii din atmosfera, cat si datorita incarcarii dinamice, si de aceea un adeziv ar trebui sa fie foarte flexibil.

M-am uitat azi in catalog la aia cu plasticurile si deck-ul ala sintetic costa cam 200 de lei/mp. Dar arata exact ca cel din lemn, nu necesita niciun fel de intretinere si vine la 6 m lungime, deci, daca-l tai in jumatate, nu ai nicio pierdere. Il montezi in 30 de minute, ...
2 placi de OSB + adeziv + 3 mp gresie + chit rosturi + sifon, suruburi, etc costa cam 200 + 20 + 60 + 18 + ... = cam 300 de lei, pe cand deck-ul asta costa cam 600 de lei. La deck-ul de lemn nu stiu pretul, insa poate e mai ieftin decat asta de ti l-am zis eu.


QUOTE(all @ 19 Jul 2011, 09:09 PM) *
95 % din topic este : Off-topic. Daca ai sterge tot "Off-topic" , ramane doar minciunile etc.


Raman, draga all, raman minciunile.
Stii de cand au inceput posturile off topic aici? De cand ai aparut tu in peisaj.
Topicul asta are 2437 de posturi, din care 537 sunt ale tale. In prima faza ti-ai rezolvat niste interese imobiliare personale, ai pus cateva poze (pe care oricine le poate gasi pe net), iar restul... o bascalie de cea mai joasa speta. In concluzie, nimic folositor pentru cititori. Si tot tu esti nemultumit. Ia mai da-i cu praf de mers de pe-aici.
Data'q
Iar am şters off-topicurile.
all, nu mai posta aici dacă tot vrei ca mesajele tale de pe acest topic să fie şterse.

doru, am şters şi al tău mesaj căci era în legătură cu ale lui all.

Later edit: All si danzel, mesajele voastre au fost şterse din acest topic.
kcapone
QUOTE(pepinogepeto @ 17 Jul 2011, 03:27 PM) *
kcaponeeeeeeeeeeeeeeeee......te ai chierdut..............?


Sa sti ca tare m-as fi chierdut... Am fost cateva zile in Bucovina si in mod cert m-as fi pierdut pe-acolo. Senzatia cea mai aiurea nu o ai cand te duci ci cand te-ntorci in Bucuresti..bleah! Im plac casutele din lemn natur, fara lacuri si vopsele...cu rama de la geamuri alba...o minunatie. Am vazut la unele mai vechi, care aveau si etaj, ca podeaua etajului era facuta din busteni rotunzi; se vedeau capetele de afara. Ma gandesc ca or fi pus si o scandura peste ca doar nu or fi lasat asa ca sa aibe de ce se impiedica. Din viteza moca(n)itei nu se vedea mai mult. Interesant oricum.

kcapone
Greutatea specifica aparenta a unor specii lemnoase, in kg/mc
Verde Uscat pierde
Carpen 990 800 190
Stejar 1020 760 260
Salcim 880 750 130
Frasin 920 750 170
Fag 970 720 250
Nuc 960 720 240
Pin 1000 760 240
Tei 790 520 270
Molid 790 520 270
Brad 830 460 370

De aici puteti sa vedeti ca si transportul costa mai mult la anumite specii lemnoase pentru aceeasi cantitate cumparata, dar si sa va dati seama ce cumparati, cand cineva vrea sa va pacaleasca, vazand/intreband cat cantareste metrul cub.

Lemnul se pastreaza un timp oarecare fara a se distruge, datorita durabilitatii lui. Din acest punct de vedere, materialul lemnos se clasifica astfel:
1. lemn foarte durabil: salcim, stejar, pin
2. lemn durabil: fag, ulm, frasin, brad
3. lemn putin durabil: salcie, tei, plop

Toate bune.
danzel
MULTUMESC !
zeus
QUOTE(danzel @ 20 Jul 2011, 03:51 PM) *
MULTUMESC !

pentru ce "MULTUMESC"? urmaresc topicul asta de ceva vreme! "se pare" ca singurii care fac rau sunt admin-ii si vreo cativa alti postaci! unii chiar au initiat topicul!!!!!
vreti ca topicul sa crape? chiar postarile off (considerate de admin-i) sunt on-topic!!!! de ce stergeti mesaje bah?
Data'q
zeus, dacă într-adevăr urmăreai topicul, ai fi văzut că danzel m-a rugat să-i şterg postările din acest topic. Apoi mi-a mulţumit.
Ştiu, am uitat să şterg şi acest mesaj, dar nu mă aşteptam ca cineva să comenteze pe seama lui.

Cu mesaje de genu "de ce ştergeţi mesaje bah?" poţi să-mi scrii în privat, nu să fii off-topic aici, fiindcă îţi voi şterge mesajul. smile.gif
"chiar postarile off (considerate de admin-i) sunt on-topic" - Eşti amuzant.

Ia acest mesaj ca pe un avertisment de bun venit: Dacă ai ceva cu vreun admin, îi scrii în privat sau aici, într-un topic nou sau deja prezent. Aviz amatorilor.

Cu îngăduinţa voastră, voi lăsa acest mesaj off-topic aici, urmând ca pe viitor să moderez şi atât.
Aşa că zeus. de vrei să continuăm această discuţie, aştept un PM de la tine.
zeus
@DATA'q = chiar am citit mesajele; parca danzel "multumea" nu multumea in sensul real! nu vreau sa am discutii pm cu nimeni, nici chiar cu cu admin-ii! nu sunt "amuzant"!!!! seara buna!... si la multe postari! mad.gif
Erwin
zeus, han.gif te aşteptăm cu mesaje despre cabane!
doru_constantiniu
Marduk, nu ma uita cu adezivul cu care se lipeste gresie pe OSB.
Am nevoie pentru altceva, nu la balcon. Am o fantana cu diametrul de 1 m inauntru (in baie), iar in capacul de beton vreau sa fac o trapa, din OSB, peste care sa pun gresie.

Asta e balconul, cum e acum.


Dar, inainte sa-l acopar cu ceva, vreau sa-l maresc, sa-l fac un fel de outdoor livingroom, cam 4x4 m. Si pe urma o sa vad cu ce-l acopar. Ma gandeam la scandura sau OSB, peste care sa torn o sapa armata, iar peste... nu stiu.


Iar asta e o terasa, in partea cealalta, pe care vreau sa o acopar cumva si nu stiu cu ce.


Ceva idei?
M-am gandit la policarbonat celular, lambriuri jos + tabla striata sus, policarbonat compact (dar asta e cam scump, e peste 20 EUR/mp + TVA), la sticla armata (dar asta nu stiu cum va lucra cu structura de lemn, care e elastica)
M-am gandit si sa fac o parte transparenta (policarbonat, sticla) si alta parte opaca (lemn + tabla, ...). Dar, ... sunt in pana de idei. Ati vazut pe undeva ceva interesant?
Marduk
Hai sa-ti spun ce am patit in baia mea, am podea de OSB, m-am dus la P...r, am vazut acolo faianta lipita de OSB, am intrebat pe cineva cu ce-au lipt faianta si am luat o solutie de lipit placi ceramice, dar ca din intamplare a venit un tip si m-a intrebat ce vreau sa fac cu solutia aia, i-am zis ca vreau sa lipesc gresia de OSB, tipul mi-a zis ca nu e buna sa iau Cersit.... (nu-mi aduc aminte numarul). Am lipit gresia cu Ceresit, dupa un timp am luat-o pe picioare. M-am intors la P....r dar nu l-am mai gasit pe individul ala, ca-l luam la palme, apoi am folosit adezivul mentionat, e super. Am vazut la H...h adezivul de la o alta firma, este foarte bun. Acum nu stiu ce sa zic, poate nu am stiut eu sa prepar Ceresitul ala, dar sigur nu a mers. Despre acoperisul de la terasa? pentru acoperis ti-ar trebui in primul rand o panta, or vad ca nu ai panta. Poti sa o acoperi cu ce vrei dar apa si zapada vor sta la orizontal, mai ales zapada care va apasa asupra acoperitorii. Fara panta nu stiu ce sa-ti zic, apa trebuie sa se scurga cumva de pe acel acoperis.
doru_constantiniu
Asa ma gandeam si eu, ca un adeziv trebuie sa fie flexibil, CM9 sau CM11 sunt rigide. A aparut si unul CM... care zic ca e flexibil, insa eu nu vad cum un adeziv care se intareste poate sa fie flexibil.
Hai ca la trapa din baie incerc cu un montaj kit, dar la balcon nu stiu, de-aia ma gandeam sa torn prima data o sapa armata, la care sa-i dau si o panta.

Terasa (pergola) care trebuie acoperita are panta, foarte mica, dar are. Parca 2%.

The Dude
Doru...iti trebuie asta
Nu e un adeziv clasic ci un bicomponent. Pe sacii adezivilor bicomponenti apare dupa cod litera R...in teorie toti cei cu R ar trebui sa mearga.
Experienta mea mi-a demonstrat in nenumarate ocazii ca gresia la exterior este o solutie proasta. In cazul asta insa, gresia se lipeste excelent, iar procesul inghet/dezghet nu prea mai are efectele cunoscute.

...raman insa consideratiile legate de imbatranirea lemnului, in cazul asta strat suport, care din cate inteleg are contact cu mediul la intrados.
The Dude
Uite, asta este unul care se gaseste la Prisma in Otopeni...cam scumputz.



Si uite ce am gasit si pe net..

Adezivi pe baza de rasini de reactie ®.
Au inscriptionat pe ambalaj simbolul R. Sunt produse bicomponente, comp. A fiind o rasina iar comp. B un intaritor. Intarirea adezivului se produce numai dupa amestecare, prin reactia chimica dintre cele doua componente.
Avantaje fata de adezivii clasici pe baza de ciment © sau in dispersie (D):
-au cea mai mare putere de lipire;
-au aderenta pe orice tip de suport cu sau fara absorbtie la apa si au aderenta pe sticla, covor PVC, ciment, tabla, asfalt, pe parchet, placi de lemn din OSB, PAL, etc;
-pot lipi orice tip de placi ceramice sau din piatra naturala si se folosesc mai ales cand apa de preparare din adezivii pe baza de ciment sau in dispersie poate avea influenta asupra finisajelor;
- *unele materiale de acest tip se pot folosi cu rol de hidroizolare dar si cu rol de adeziv;
The Dude
QUOTE(doru_constantiniu @ 24 Jul 2011, 04:24 PM) *
Iar asta e o terasa, in partea cealalta, pe care vreau sa o acopar cumva si nu stiu cu ce.


Ceva idei?
M-am gandit la policarbonat celular, lambriuri jos + tabla striata sus, policarbonat compact (dar asta e cam scump, e peste 20 EUR/mp + TVA), la sticla armata (dar asta nu stiu cum va lucra cu structura de lemn, care e elastica)
M-am gandit si sa fac o parte transparenta (policarbonat, sticla) si alta parte opaca (lemn + tabla, ...). Dar, ... sunt in pana de idei. Ati vazut pe undeva ceva interesant?


Uita de policarbonat la terasa asta....El va crea un pronuntat efect de sera, iar sub pergola atmosfera va fii nashpa.
De altfel acest gen de umbrar functioneaza altfel. Nu se acopera cu nimic..
Transversalele sunt mai dese si mai late, iar ideea e ca soarele nu cade perpendicular practic niciodata.
In situatia cea mai critica, la amiaza in mijlocul verii, pentru o foarte scurta perioada, el vine aproape direct dar chiar si atunci tot are o mica inclinare...asta face ca razele soarelui care vin cel mai des piezis sa fie reflectate de fetele transversalelor, iar pe baza reflexiei si a absorbtiei energia deranjanta sa se disipe
The Dude
Daca e musai sa o acoperi cu ceva, atunci punei ceva opac..La deschiderea asta insa trebuie sa te ingrijesti si de partea de rezistenta.
Imi pare ca descarca destul de modest sarcina statica la incarcari mari de zapada..ajungem iar la asta...

In fine astea sunt parerea mea si sfatul meu thumb_yello.gif
doru_constantiniu
Exact asa un adeziv ma gandeam ca ar trebui. Si uite ca l-am gasit. Acum ramane sa vad daca il voi folosi sau nu.
Asta pentru ca in interior, unde voi face o trapa la fantana, din OSB, voi lipi gresia cu Montaj Kit, n-are rost sa iau o galeata de-aia pentru 4 placi de gresie.

Iar la balcon ma mai gandesc la finisaj si pe urma o sa vad ce si cu ce lipesc/prind.
Nici mie nu-mi place gresia in mod deosebit, de aceea as vrea ceva lemn, dar la exterior ce merge? 'Decat' deck, care e scump ca dracu`.
Daca ma hotarasc la deck, ala se monteaza cu rosturi de 5-10 mm, prin care se va scurge apa pe... suportul de OSB, cu panta de rigoare + hidroizolatia (poate tot din adezivul asta bicomponent). Oricum, mai mult ca sigur ca sub balcon va fi o alta incapere, deci intradosul nu va fi supus (asa mult) variatilor de umiditate.
Deci, ori OSB + hidroizolatie + deck, ori OSB + hidroizolatie/adeziv bicomponent + gresie, ori OSB + sapa armata + CM11 + gresie.

La terasa/pergola, nu trebuie neaparat sa o acopar, insa vreau asta mai mult pentru ploaie decat pentru umbra.
Da, o pergola neacoperita (asa cum am vazut peste tot), isi face treaba si te apara de soare. Insa eu vreau sa ma apere si de ploaie. Adica nu vreau sa trebuiasca sa stau inauntru cand ploua.
La varianta cu policarbonat ma gandesc si la o umbrire cu niste panze albe/bej. Vreau ceva luminos, de-aia n-as prea vrea lemn. Efect de sera nu cred ca ar fi, deoarece terasa asta e lipita de constructie, exact in partea de nord, asa ca e mai mult umbra. Numai dimineata la prima ora si seara la asfintit e soare, dar atunci nu e asa de puternic si oricum, nu te poti apara de el pentru ca vine din lateral, nu de sus.
Distanta dintre grinzile pe care se sprijina capriorii e 3,5 m, iar distanta dintre capriori e de aproximativ 60 cm. Panta am masurat-o si e 2%.
Mie parca nu mi-ar fi asa frica de zapada cat imi e de vant.
Asadar, policarbonat sau lambriuri + tabla? Sau ar mai fi ceva potrivit?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.