Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
QUOTE(doru_constantiniu @ 18 Nov 2010, 04:11 PM) *
Specialistii iti dau sfaturi pe bani, nu pe forumuri. Asa ca nu mai astepta.


Ba asteapta frate...celui care stie sa astepte toate ii sosesc la vreme.
Doru, spui ca nu exista asa ceva pe forumuri si apoi te erijezi repede in unul dintre acei specialisti.
Eu zic ca esti victima unor campanii si a unor argumente in fata carora nu ai putut sa discerni.
Dar asa cum te-am amenintat eu nu voi mai comenta sfaturile tale tehnice. Cel care alege sa le urmeze...le merita.


Kcapone, produsul e scump, insuficient rodat si dificil la montat.
Acum, la intrebarile tale:


The Dude
QUOTE(The Dude @ 8 Nov 2010, 02:36 PM) *
Am uitat trei lucruri in proiectul tau. Polistirenul de la sarpanta, solutia de impermeabilizare a mortarului (apa de sticla) si instalatia electrica prin zidarie.



Asadar, am zis polistiren la sarpanta, iar capriporii i-am recomandat dulapi de 25 daca nu ma insel. E important pentru momentul de torsiune, deschiderea aia e destul de mare. Oricum daca am zis de 20 e de 20...stiu doar ca am verificat cotele. Polistirenul de la sarpanta e de 10cm musai si se lipeste pe astereala de OSB (pe care in proiect ti-am dat-o de 20 mm-nu de 8) cu adeziv din poliuretan de la Den Braven (un tub=15mp lipiti). De pe interior apare ca un intrados retras si este destul de estetic. Se poate si vopsi daca doresti insa numai cu acrylic pentru ca alte vopsele ataca polistirenul. Placile vor ramane fixe si nu e niciun pericol sa iti cada in cap. In fapt nici nu se mai pot dezlipi vreodata ....daca ulterior iti vine vreo idee.

Eu nu pot recomanda nicaieri vata bazaltica. In unele situatii recomand ferm vata bazaltica compacta, insa atunci cand vine vorba de vata (vata asa cum o stim) : numai vata de sticla. Diferenta uriasa e ca in asta nu cuibaresc insecte sau sobolani, iar factorul de transfer nu e semnificativ diferit.

Cotele caminului ar trebui sa reiasa din desenul ala pe care l-am realizat cat de cat la scara. Oricum ai nevoie de o evacuare de 180mm si de la cota asta te, urmarind calculele explicate in topicul camine ajungi la perimetrul camerei focar, pe care in acele limite ti-l poti stabili cum vrei tu. Exista insa o relatie ferma intre dimensiunile (Lxlxh) interiorului focar si numarul de wati. E pe net. Poti dimensiona focarul si functie de asta. Ajunge tu la faza asta si iti voi livra patru secrete geniale.

Pentru apa calda ai nevoie de rezervor suspendat. Apa o urci acolo cu pompa de mana si coboara prin cadere. Vopsit in negru vara face apa si la 70 de grade fara alte imbunatatiri. O solutie mai evoluata e cu rezervorul sub care se monteaza un panou capilar (atentie altceva decat panou solar, dar pe acelasi principiu), practic o serpentina. Apa e fortata sa o strabata in cadere marindu-se astfel suprafata de expunere la razele solare. Pe perioada iernii, caminul care va functiona zilnic va asigura apa calda. Poti bricola si un circuit daca doresti, insa in faza asta e o complicatie mare cu efecte prea mici.

La planseul peste etaj nu am dat niciun fel de tratament termoizolant. Caldura trebuie sa circule cat mai bine peste tot.
Pentru asta se vor practica niste fante sau se vor monta tuburile pe care ti le-am desenat. Iti vorbeam acolo de principiul Coanda.

Dupa intrebarile puse imi pare ca nu ai prea citit proiectul....Nu imi intelegi scrisul ??
Doresti o alta abordare ?? Ai alta solutie ?? ...eu nu tin la ideile mele, insa asta era un proiect realizabil de la un cap la altul in banii tai.
Daca ai ales altceva iti pot sta la dispozitie si acolo cu sfaturile necesare. No offensse...

PS. Condensul la sarpanta nu ar trebui sa te preocupe, daca urmezi intocmai sfaturile mele. Ai acolo toate foliile necesare si toate barierele de care ai nevoie. Spatiul dintre polistiren si astereala pe intrados e critic si trebuie limitat si atent izolat. Altfel: nicio problema.
The Dude
Din motive ce tin de un eveniment recent pe care il voi comenta aici ceva mai incolo, am ales sa comunic locul intalnirii doritorilor numai pe PM.
Cei care pot si vor sa ma contacteze pentru detalii sa o faca acolo. O zi excelenta.. si un weekend la fel.
pelicanul
Salutari de vest!
Am revenit la campie, dupa un minunat periplu prin muntii Fagaras, cu trasee la mare altitudine pe o vreme superba, cu pescuit la pastrav si asa mai departe. Dar sa rev in la ce ma doare..
As vrea sa va rog pe cei care stiti cum e mai bine, avand in vedere strict cazul meu - adica teren extravilan/pasune, cum ar fi mai bine sa rezolv problema proiectului/autorizatiei de constructie - pe un proiect care sa propuna o casa de vacanta sau pe unul care sa propuna o gospodarie anexa...?
Ma gandesc ca e mai bine sa pun intrebari la obiect si cat mai putine deodata, astfel incat sa am sanse cat mai mari sa aflu si raspunsurile dorite.
Merci
doru_constantiniu
QUOTE(The Dude @ 18 Nov 2010, 03:55 PM) *
Ba asteapta frate...celui care stie sa astepte toate ii sosesc la vreme.
Doru, spui ca nu exista asa ceva pe forumuri si apoi te erijezi repede in unul dintre acei specialisti.
Eu zic ca esti victima unor campanii si a unor argumente in fata carora nu ai putut sa discerni.
Dar asa cum te-am amenintat eu nu voi mai comenta sfaturile tale tehnice. Cel care alege sa le urmeze...le merita.
Kcapone, produsul e scump, insuficient rodat si dificil la montat.
Acum, la intrebarile tale:


Eu niciodata nu m-am recomandat a fi vreun specialist in domeniu. Pur si simplu ii dadeam lui kcapone niste informatii, asa cum le-am retinut eu, ca sa-si faca o idee despre izolatia si aerisirea corecta a unui acoperis. I-am indicat clar si sursele, manuale de proiectare concepute de specialisti. Sfaturile alea sunt gratis, de fapt sunt incluse in pretul tiglei sau a izolatiei.
De ce crezi ca Bramac, de exemplu, sau Isover insista asa mult pe aerisire? Au ceva de castigat? Vor sa incurce oamenii? Ce scop au? Sau or fi prosti? Probabil.
Cat despre priceperea ta in ale constructiilor, eu unul m-am lamurit in momentul in care mi-am dat seama ca tu nu cunosti denumirile elementelor unei sarpante (cand iti povesteam de cosoroabe, pene intermediare, pene de coama sau de creasta, popi, clesti, ...)
M-am lamurit si cat esti de informat cu privire la materialele de constructii cand ai aflat tare entuziasmat de adezivul DenBraven pentru polistiren (acum vreo 2 luni, daca nu ma insel). Eu nu stiu cand a aparut acel adeziv, dar pot sa caut si sa-ti scanez niste bonuri fiscale de acum 1 an, cand cumparam eu asa ceva.
Si, apropo, a aparut un adeziv asemanator Ceresit. Nu l-am incercat, dar parca Henkel e o firma mai serioasa, iar pretul e la fel cu DenBraven.

Un alt indiciu care ma face sa cred ca tu nu esti prea priceput este ca tu niciodata nu dai vreun argument. De fiecare data cand eu ti-am spus ca ceva nu este bine, tu niciodata nu mi-ai dat un argument ca sa-ti sustii solutiile propuse. Cu un aer de superioritate si sub pretextul lipsei timpului, spui numai ca tu ai dreptate, ca tu te pricepi, ca solutiile tale sunt cele mai bune.
Pe langa o anumita carisma pe care o au povestile spuse de tine, nu spui decat niste povesti.
Sunt convins ca compania ta si povestile spuse de tine sunt foarte placute la gura sobei, la un pahar de vinars, dar tu aici dai niste sfaturi gresite unor oameni.

Ce-i propui tu lui kcapone (polistiren de 10 lipit de astereala din OSB) cred c-ar face pe orice constructor serios sa rada. Si nici macar nu e o solutie originala. Am folosit-o eu acum vreo 2 ani la cusca cainelui. Cainele, ce-i drept, e foarte multumit.

Cand ai ceva timp, arata-ne si noua "proiectul" lui kcapone, poate mai invatam si noi ceva. Sau nu-ti merge scannerul?

The Dude
QUOTE(doru_constantiniu @ 19 Nov 2010, 01:20 AM) *
De ce crezi ca Bramac, de exemplu, sau Isover insista asa mult pe aerisire? Au ceva de castigat? Vor sa incurce oamenii? Ce scop au? Sau or fi prosti? Probabil.


Nu...ei nu. Tu in schimb....esti blocat in niste informati pe care le-ai preluat otova fara sa pricepi nimic din ele. Asa cum iti spuneam esti o victima a unor campanii.
Dar uite, in marinimia mea si pentru ca ma acuzi ca nu fac asta niciodata hai inapoi la argument. Ai sustinut aici ca o sarpanta in doua ape e la fel de economica ca una intr-o apa. Desi imi este penibil sa argumentez asa ceva, iata de teama acuzelor tale o fac: orice operatie suplimentara intr-o interventie insemna costuri suplimentare. daca ar fi numai sectionarea capriorilor si introducerea coamei si a cosoroabei ...numai aceste trei operatiuni care sunt suplimentare fata de necesarul unei sarpante intr-o singura apa ele ar reprezenta o diferenta in costurile de material/manopera suficienta sa se poate exprima in procente.

QUOTE
Cat despre priceperea ta in ale constructiilor, eu unul m-am lamurit in momentul in care mi-am dat seama ca tu nu cunosti denumirile elementelor unei sarpante (cand iti povesteam de cosoroabe, pene intermediare, pene de coama sau de creasta, popi, clesti, ...)


Sarpanta intr-o apa nu are coama, pene de coama, popi, clesti, moaze...cat despre cosoroaba sa spunem ca cei doi capriori preiau acest rol....
Dar semantic: tot capriori raman.

Acuma, desigur ramane de vazut ce intelegi tu prin toti acesti termeni, care observ ca ti-au placut in mod deosebit (i-ai amintit pana acum de patru ori in 9 posturi)

QUOTE
M-am lamurit si cat esti de informat cu privire la materialele de constructii cand ai aflat tare entuziasmat de adezivul DenBraven pentru polistiren (acum vreo 2 luni, daca nu ma insel). Eu nu stiu cand a aparut acel adeziv, dar pot sa caut si sa-ti scanez niste bonuri fiscale de acum 1 an, cand cumparam eu asa ceva.Si, apropo, a aparut un adeziv asemanator Ceresit. Nu l-am incercat, dar parca Henkel e o firma mai serioasa, iar pretul e la fel cu DenBraven.


E bine ca te-ai lamurit. Vezi numai ca produsul ala (15mp-la un tub) e unul nou: 2010 si e diferit de cel care lipea profile polistiren (tot Den Braven) si care exista pe piata de vreo trei ani, insa care era mult mai scump si cu indicatii neprecizate la utilizarea in termosistem. Acum, atunci cand esti in interiorul evenimentelor esti prada unor automatisme impuse de obisnuinta celor care lucreaza direct, a celor care proiecteaza si a celor care solicita lucrarile de constructii. E posibil (si nu simt chiar nicio rusine), sa aflu cu intarziere sau sa nu fiu la curent deloc cu multe din noile materiale care apar cu o frecventa de 4 luni dupa ultimele estimari INCERC; fac tot ce pot insa ca sa tin pasul si nu ratez niciun salon anual ROMCONSTRUCT pentru a ma mentine in actualitate.

QUOTE
Un alt indiciu care ma face sa cred ca tu nu esti prea priceput este ca tu niciodata nu dai vreun argument.


Asa...ti-am dat unul , uite inca unul. Cand sustii cu atata ferocitate necesitatea aerisirii unui acoperis iarasi esti intr-un neant care amesteca informatii preluate nemestecat cu reclame si fise de agrement a unor produse. Prin excelenta un acoperis este un spatiu inchis. Un pod. O inchidere peste casa cu un rol incert, dar impus de necesitatile invelitorii. Un pod este un spatiu inchis care musai trebuie aerisit cat mai bine. Nici Bramac nici Isover nu sunt fraieri atunci cand insista pe aerisire pentru ca ei au in vedere situatia cea mai generala, cea a unei invelitori ce protejaza un pod in primul rand, adica un spatiu prin excelenta inchis. Spre deosebire de asta, invelitoarea intr-o singura apa care vine direct peste un saptiu mansardat nu are aceasta problema. Spatiul mansardat este unul locuit si locuibil. Pentru asta are ferestre si este permanent aerisit. Mai explicit de atat nu pot fi...


QUOTE
Cu un aer de superioritate si sub pretextul lipsei timpului, spui numai ca tu ai dreptate, ca tu te pricepi, ca solutiile tale sunt cele mai bune.


Nu am spus nicaieri asa ceva si sunt ani de cand postez aici. Nici macar o singura data. Am spus mereu "eu recomand", "eu cred", "eu sunt de parere" sau "eu stiu ca".
Cred mult in solutiile propuse de mine pentru ca ele sunt rodul unei ample experiente. Viata mi-a aratat ca ea, experienta, nu e ceva care vine in completarea informatiilor din facultate, ci este informatia insasi. Facultatea te ajuta numai sa sistematizezi datele i sa le interpretezi rapid si corect...a desigur; sa le intelegi in primul rand.

QUOTE
Ce-i propui tu lui kcapone (polistiren de 10 lipit de astereala din OSB) cred c-ar face pe orice constructor serios sa rada. Si nici macar nu e o solutie originala. Am folosit-o eu acum vreo 2 ani la cusca cainelui. Cainele, ce-i drept, e foarte multumit.


Constructorii rad de multe ori din nimic. Sunt oameni veseli, daca la asta te referi.
Nu am pretins macar ca e o solutie originala si daca cainele tau e multumit de ea nu prea inteleg obiectiunile stapanului.
Dar poate ca e adevarat animalele sunt mai simple si mai directe...oamenii: complicati, alambicati, obtuzi..tributari unor principii, caposi...

QUOTE
Cand ai ceva timp, arata-ne si noua "proiectul" lui kcapone, poate mai invatam si noi ceva. Sau nu-ti merge scannerul?


Proiectul lui Kapone...e proiectul lui Kapone. I l-am facut cadou.
Dar apropo, la ce bun iti trebuie daca oricum nu ai nici cea mai mica incredere in priceperea autorului ???
Oricum e al lui, lui trebuie sa il ceri...

Inca ceva. Nu mai aduce pe aici denumiri din astea Celesit, Procema si alte nazbatii.
Cel putin pana sa apari tu acest topic reusise sa mentina o decenta si un oarecare standard al calitatii.
Parerile tale despre mine sunt, sper, numai ale tale. E punctul tau de vedere...sunt asadar mascariciul tau.
N-ai putea sa ma ignori ?? iti promit sa fac la fel.
picamaru
Fratilor ,ce-ati patit?
Dude ,esti un om EXTRAORDINAR,te admir chiar daca nu te-am aprobat intotdeauna , recunosc ca am obtinut o cantitate URIASA de informatii de la tine pentru care iti sunt si iti voi ramane recunoscator.Nu poti sa te superi ca Doru nu e de acord cu tine,pana la urma din multitudinea de informatii fiecare selecteaza ce vrea sau ce poate.Si numai divergentele de pareri te fac sa progresezi.Totul e sa reusesti sa captezi ce e cu adevarat important.
Doru ,sunt convins ca vei continua sa scrii aici pentru ca ideile tale sunt interesante.
kcapone
Doru, multumesc pentru pareri.

Pe mine ma bucura interventia amandorura; dovediti prin asta buna intentie iar asa ceva este laudabil.

The Dude, se vede ca ai treaba multa si te-a "prins" stresul rofl.gif . Am citit proiectul de nshpe ori...il stiu pe de rost, tu insa clar nu ti-ai pastrat o copie si nu mai ti minte cu exactitate ce-ai scris.
"La partea inferioara a acoperisului, cea din interiorul casei, se va aseza intre acestia o termoizolatie din vata bazaltica compacta sustinuta prin..." "Dupa asezarea completa a termoizolatiei se va intinde o folie de aluminiu si apoi se va placa de jos in sus cu OSB de 8 mm prins cu...."

Te mai intrabam la compartimentarea interioara a etajului, ca acolo am dormitoare, baie, casa scarii. Intra acolo pe langa elementele de compartimentare (ce-o fi mai ieftin/bun: lambriu, OSB, ...profile metalice/lemn) si izolantul termic/fonic. Sa nu auda piciul ce fac eu in dormitor sau invers sorry.gif cand o mai creste.... Mai trebuie si pt compartimentarea baii de la parter, sa nu se auda ceva... dupa ce-am invins ursul la mancat de afine.

Caminul ..... am crezut ca te-ai gandit tu la o dimensiune dat fiind volumul ce trebuie incalzit. Nu pricepui cum e cu incalzirea apei calde de la camin si nici scris ceva nu am.

Intreb pt a completa devizul tau ....

In privnta planseului de la etaj eu zic ca ar trebui totusi izolat...fonic. Macar prevazut ca si cheltuieli ulterioare, dar trebuie cuantificate si astea.
Am dormit intr-un an la Sinaia intr-o casa/cabana si am avut o experienta interesanta: am adormit cu televizorul pornit si la un moment dat noaptea m-am trezit si l-am oprit. Credeti-ma oameni buni ca nu ascult tare nimic...n-am afcut-o nici in anii adolescentei ...zgomotul ma deranjaza... ; m-oi fi nascut mosulet. E, si aud pe unul spunand "bine c-au inchis astia TV-ul sa pot dormi si eu" Se auzea parca de la fereastra deschisa...m-am uitat imediat si nu era nimeni. Dimineata m-am lamurit. Erau cei de sus. Se auzea totul foarte bine, parca eram colegi de camera.

Am vorbit pt a x-a oara cu doamna aceea de la "cadou" si mi-a zis ce raspuns a dat ruda care are casa "cat sa cer pe ea ca actele costa dublu?". Nici ea nu are acte pe teren si nu stie cat sa ceara si nici cat sa vanda...o sa intrebe copiii daca sunt de acord..."si mai vorbim noi". I-am zis sa se gandeasca si sa-mi spuna ceva totusi ca sa stiu ce am de facut. "Macar sambata ca poate vin pe-acolo"

Eu in seara asta aflu daca voi reusi sa vin. Sansele sunt de 2%....dar sunt.

Toate bune tuturor!
The Dude
Nu m-am suparat catusi de putin, desi motivele nu imi lipsesc.
Atata doar, timpul meu si disponibilitatea mea au limite care ma fac sa nu pot accepta orice nivel de discutie.
Asta nu e un punct de vedere contaminat de grandoare ori de trufie. Este o realitate de care amintea chiar Doru: specialistii au preturi.
Eu trebuie sa traiesc asa ca trebuie sa imi valorific cunostintele si abilitatile. Ceea ce ofer trebuie sa fie supus unor restrictii si este.

Kcapone...acum imi dau seama ca am uitat ceva ce uitasem. blink.gif
Sti ca era vorba de o schimbare, de "o parte a doua" de o completare a proiectului pe care trebuie sa o primesti ??
Observatiile mele la ea se refereau. Din pacate eu am plecat deja spre munte asa ca nu le mai pot lua cu mine...ramane pe saptamana viitoare in acelasi loc.
Cei care pot venii sa fie Sambata la Sirnea la orele 12.00 in fata hotelului Valea de Struti.

sa auzim numai de bine

Marduk
QUOTE(all @ 20 Nov 2010, 11:37 PM) *
intreaba un taran din zona, care si-a construit un fanar , anexa gospodareasca etc.

poti sa-ti faci si o cabana apicola, magazie, etc. in extravilan ai o conditie, suprafata nu poate fi mai mare de 100 mp, fie ca este la parter sau parter plus etaj.
doru_constantiniu
QUOTE(The Dude @ 19 Nov 2010, 08:30 AM) *
Nu...ei nu. Tu in schimb....esti blocat in niste informati pe care le-ai preluat otova fara sa pricepi nimic din ele. Asa cum iti spuneam esti o victima a unor campanii.
Sarpanta intr-o apa nu are coama, pene de coama, popi, clesti, moaze...cat despre cosoroaba sa spunem ca cei doi capriori preiau acest rol....
Dar semantic: tot capriori raman.
Acuma, desigur ramane de vazut ce intelegi tu prin toti acesti termeni, care observ ca ti-au placut in mod deosebit (i-ai amintit pana acum de patru ori in 9 posturi)


Dude, eu cunosc foarte bine acesti termeni.
Sarpanta in 2 ape are 2 cosoroabe si 1 (pana de) coama, iar perpendicular pe ele vin capriorii. Daca capriorii sunt prea lungi, se mai pun si pene intermediare, paralele cu coama si cosoroaba.
Sarpanta in 1 apa ar trebui sa aiba 1 cosoroaba (jos) si o pana de creasta (sus). Pe ele vin, perpendicular capriorii. La fel, daca capriorii sunt prea lungi, se pun pene intermediare.
Acum tu, la proiectul lui kcapone am inteles ca ai renuntat la cosoroaba, pana de creasta si pana intermediara (pe care eu consider necesara la o deschidere de 6 m a capriorilor - dar nu e problema mea) si vrei sa pui capriorii direct pe ziduri. Nu e o problema, doar ca e mai ciudat. O economie de lemn insignifianta, zic eu. Ce capriori preiau sarcina cosoroabei nu inteleg, cred ca te-ai exprimat gresit. Tu, cu experienta ta, nu cred ca poti fi blocat in vreo confuzie.

Cat despre informatiile pe care eu le am in domeniul constructiilor, te asigur ca le-am inteles foarte bine.

QUOTE(The Dude @ 19 Nov 2010, 08:30 AM) *
Ai sustinut aici ca o sarpanta in doua ape e la fel de economica ca una intr-o apa. Desi imi este penibil sa argumentez asa ceva, iata de teama acuzelor tale o fac: orice operatie suplimentara intr-o interventie insemna costuri suplimentare. daca ar fi numai sectionarea capriorilor si introducerea coamei si a cosoroabei ...numai aceste trei operatiuni care sunt suplimentare fata de necesarul unei sarpante intr-o singura apa ele ar reprezenta o diferenta in costurile de material/manopera suficienta sa se poate exprima in procente.


Da, sustin in continuare acest lucru.
Ti-am mai explicat o data, dar se pare ca nu ai priceput. Ti-am facut un desen:

Daca faci sarpanta intr-o apa economisesti ceva la acoperis. In schimb, trebuie sa zidesti mai mult. Deci trebuie mai multa piatra, mai mult mortar si manopera va fi mai mare. Diferenta e de 1,66 mc zidarie + termosistem + tencuiala interior. Cat spuneai ca costa zidaria?

Daca faci sarpanta in 2 ape, scutesti ce am enumerat mai sus, dar trebuie mai mult lemn si manopera la sarpanta.
Manopera sa tai 16 capriori in 2? Este 0 lei, pentru simplul fapt ca comanzi 32 de bucati la 4 m in loc sa comanzi 16 buc la 8 m.
2 cosoroabe + 1 coama 10x10x7 m = 0,21 mc lemn x 430 lei/mc (pret de gater) = 90 de lei. Coltare metalice: 4 la fiecare caprior x 32 capriori = 128 buc x 0,60 lei = 76,80 lei. Mai trebuie niste holzsuruburi, niste cuie, 7 m de coama ...Manopera nu stiu cat va fi, dar e irelevant.
Probabil ca e cam pe-acolo.
Si sa zicem ca ar fi cu 1.000 de lei mai scumpa varianta cu acoperis in 2 ape, la o casa de 8.000 EUR cat inseamna 230 EUR in plus? 3%. Dar nu procentul este important, ci suma. 1.000 de lei inseamna un weekend la o pensiune undeva in tara, inseamna 4 cauciucuri de masina, inseamna cateva haine pe care ti le cumperi din mall. Merita sa scutesti atat si sa mergi in fiecare zi acasa intr-o casa care nu-ti place?

Referitor la adezivul de polistiren, vorbim de acelasi produs. Este un adeziv pentru pistol (de spuma), nu cel la care te gandeai tu, cel la tub ca de silicon. Ala e bun si el, insa nu pentru asa ceva.

Asta e produsul, pe care l-am folosit toamna trecuta, acum mai bine de un an. Produsul este bun, costa cam 20 de lei la Baumax.
Dar, cum spuneam, intre timp am vazut ca a aparut un adeziv asemanator de la Ceresit, la acelasi pret. Eu consider ca este o marca mai buna.
Dude, de ce sa nu mai pomenesc de Celesit? Duc discutia sub ce nivel? Tu ai recomandat un produs de la o anumita firma si eu am spus ca e bun, l-am folosit si eu, dar ca intre timp a aparut un alt produs produs de o alta companie, mai buna, la acelasi pret. Unde e problema?

Cat despre aerisirea acoperisului. Sa nu crezi ca fac vreo confuzie intre un pod si o mansarda. Stiu exact cum trebuie proiectat si executat orece fel de acoperis.
Daca nu ii faci aerisire asta nu inseamna ca o sa cada casa pe tine, dar daca ii faci, casei ii va fi mult mai bine. Nu ma mai chinui sa-ti explic, pentru ca vad ca te faci ca nu pricepi niciun argument de-al meu.

Kcapone, daca vrei, da-mi o adresa de mail ca sa-ti trimit niste ghiduri.

Danzel, daca la mine te refereai, nu stiu cat de destructive au fost comentariile mele. Eu sunt de parere ca, atata timp cat sunt mai multe pareri, e o discutie constructiva. Poate invata ceva Kcapone, pot invata si eu si poti invata chiar si tu. Tu ai venit acum 1 luna, ai pus cateva intrebari si deja te deranjez.
Poate ar trebui sa-i propui lui Dude sa redenumeasca acest topic: Necunoscatorii intreaba, Dude raspunde.

Dude, sa nu crezi ca am ceva cu tine. Dar am ceva cu sfaturile tale, atunci cand acestea sunt gresite. Nu te consider un mascarici, dar consider ca nu le stii chiar pe toate, asa cum crezi sau cum vrei sa lasi impresia.
The Dude
M-am intalnit cu all si cu sotia. Un cuplu placut si interesant. Au vazut locurile, au cunoscut persoanele, au luat cunostinta de stilul alambicat de a negocia al satenilor, pe care l-au intels putin deocamdata. Aflat intr-o goana permanenta, am alocat mult prea putin timp acestei intalniri.

Intr-un fel sau in altul all este deja un vecin. thumb_yello.gif
The Dude
Acum vestile:

Kcapone: ti-am gasit piatra…moca !!! am sa pun curand o poza. Nu am facut una ca nu aveam cu ce, insa este exact ce iti trebuie. Dumnezeu vegheaza si are grija de tine chiar daca te supune unor incercari mai grele zilele astea. Piatra e in curtea unei institutii recent tranzactionate. Cineva s-a gandit sa faca acolo o casa si a cumparat-o. A facut asta cu o precizie remarcabila. A luat exact cum trebuie: bolovani mari pentru fundatie si elevatie si piatra medie pentru restul zidariei. S-ar putea sa nu fie indeajuns, insa ai peste 85%.

Oprisem pentru altceva, dar cum am remarcat piatra m-am apropiat sa intreb de unde a luat-o. In curte, exact fix noul patron care tot dadea indicatii. L-am localizat imediat si i-am facut intrebarea. Omul m-a masurat, a ezitat cateva secunde apoi mi-a zis: "..Domne 20 de milioane ti-o dau cu atat, un chilipir..." Eu am inceput sa rad l-am salutat si am dat sa plec. El dupa mine, zice: "Da cat vrei sa dai ?? Eu raspund: "frate, eu o iau moca din albia raului si mi-o mai si aleg...Atunci ia-o moca numai elibereaza-mi curtea cat mai repede.." Dupa aia mi-a povestit toata tarasenia, cum a luat el locul si cum el nu vrea sa ridice nicio constructie acolo ci vrea o parcare. Am termen pana la 01.11.2010....De fapt tu ai acest termen.

Ai unde sa o duci ??
The Dude
O cheltuiala tot va fi. Locul e la 100 de km de satul Sirnea si la 150 de Bucuresti. Cu incarcatul nu e problema, ca e un utilaj chiar acolo…insa e musai sa iei o basculanta care sa faca doua drumuri. O sa fac o investigatie prin santierele de care ma ocup..S-ar putea sa iesi tot pe acolo, insa piatra asta e ceva de vis. Fac pariu ca fiecare bolovan a fost ales cu mare atentie. Cei putin aia mari asa au fost evaluati.

Inca un sfat: ai pornit cu stangul negocierea cu doamna aia. Nu ea e piesa, ci persoana din Tohani, aceea ruda din cele patru care ti-au fost enumerate. Ea e cea care are interes sa vanda si cea care e ascultata de toti ceilalti. Afla-i adresa si du-te peste ea..Altfel nu rezolvi.
The Dude
QUOTE
Poate ar trebui sa-i propui lui Dude sa redenumeasca acest topic: Necunoscatorii intreaba, Dude raspunde.


Aceasta este o jignire. Am incurajat discutiile libere si m-am delimitat de parerile care nu au un suport tehnic minimal.
Nu am pretentia ca le stiu pe toate, insa stiu indeajuns.

QUOTE
Asteapta un pic , te rog, sa se domoleasca atmosfera. Si pe mine ma intereseaza acest subiect


Ei bine, atmosfera e calma, asa ca putem comunica la fel ca pana acum. Nu am niciun fel de ranchiuna fata de userul doru si nu exista niciun conflict.
Multi de pe aici m-au tamaiat peste poate (in fel si chip), el m-a denigrat. Pentru mine e un rau necesar. Poate ca ar fi trebuit sa-i temperez si pe cei care au exagerat cu laudele.....Eu nici nu cred in ele.

Evenimente din trecut, de care nu sunt foarte mandru, m-au facut sa inventez aceasta cale de a ajuta gratuit, cu sfaturi, pe oricine alege sa imi ceara opinia. Cine vrea sa le urmeze, cine vrea sa le ia in balon, cine vrea sa le ironizeze ori sa le aplaude e liber sa o faca.

Si inca ceva: in ani lungi de practica am realizat obiective de investitii din domenii atat de diferite si in grade de complexitate atat de variate incat chiar nu mai am nevoie de nicio alta recunoastere. E ca si in pasiunea mea pentru fotografie: nu expun realizarile mele nicaieri in afara locului special destinat pentru asa ceva si stiti de ce ?? Pentru ca nu am nimic de demonstrat nimanui. Mi-am dovedit mie insumi ce pot si nimic altceva nu ma mai intereseaza pentru ca eu sunt pentru mine cea mai exigenta persoana din cate cunosc.

Atat despre asta. Fiecare poate da sfaturi aici, omul intelept le va alege pe cele bune...celalalt va fi dezamagit.
The Dude
QUOTE(pelicanul @ 18 Nov 2010, 11:38 PM) *
As vrea sa va rog pe cei care stiti cum e mai bine, avand in vedere strict cazul meu - adica teren extravilan/pasune, cum ar fi mai bine sa rezolv problema proiectului/autorizatiei de constructie - pe un proiect care sa propuna o casa de vacanta sau pe unul care sa propuna o gospodarie anexa...?
Ma gandesc ca e mai bine sa pun intrebari la obiect si cat mai putine deodata, astfel incat sa am sanse cat mai mari sa aflu si raspunsurile dorite.
Merci


Pelicanu, mai, cel mai bun sfat il poti primi de la primaria locala. Mergi acolo cu o mica atentie si ia legatura cu persoana care se ocupa. Ea are sa te invete cel mai bine cum trebuie facut. E o persoana pe care oricum ai sa o intalnesti in calea ta si e mai bine sa faci asta cat mai devreme. Regimul constructiilor, desi legiferat unitar, are o sumedenie de interpretari locale..E greu de spus de aici ce interpretare au decis aia de acolo sa aleaga...

Ieri, indemnat de o discutie cu all am facut o intrebare la o persoana ce lucreaza la o primarie din zona, in legatura cu acele case ramase abandonate si fara proprietar si/sau succesori..Nu zic mai mult ca sunt tinta unei campanii. Dar, cititorule, investigheaza aceasta cale.........
The Dude
QUOTE(all @ 21 Nov 2010, 12:37 AM) *
Azi am fost cu Dude la colindat. Si din vorba in vorba am aflat cum au primit satenii drept de constructie in zona. Nu este o regula generala, cred ca difera de la o regiune la alta. Trebuie sa indeplinesti anumite conditii : sa ai o suprafata minima de teren, sa ai animale ( un minim de animale) etc. si cu toata tevatura depui un dosar . Cu acest dosar tu l e arati ca ai nevoie de o constructie in zona pentru ati putea desfasura activitatea.



Nu e asa. Documentatia aia e pentru ca sa poti obtine subventia de care beneficiaza taranii locali.
Pentru orice fel de autorizatie primaria are variante. Sigur, in principiu nu poti solicita o anexa gospodareasca daca nu ai o gospodarie..
Dar sunt alternative mai mult sau mai putin ortodoxe...Una dintre cele mai uzitate e cea in care casa (odaia) apare miraculos pe locul in care tu vrei sa construiesti.
Tu faci cerere de modernizare a unei odai paraginite (ea neexistand). Primaria face niste acte in care constata ca odaia a fost tot timpul acolo, dar din neglijenta nu a fost luata in evidente.
Esti pus sa platesti retro activ niste impozite nesemnificative, dupa care ti se elibereaza hartia de modernizare cu care tu te apuci de construit. Sigur ca si la autorizatia de modernizare trebuie platita o taxa care e procent din valoarea declarata a devizului de lucrari...Este doar una din variantele care circula in judetele Arges-Dambovita. Exista insa multe altele, dar numai un om care lucreaza fie la cadastru, fie la primarie sau in proiectare dar musai din zona, le cunoaste.


The Dude
kcapone, in completarea la documentaia ta...am luat in calcul o solutie alternativa cu incalzit prin sobe pe fiecare nivel. La varianta asta caldura trebuie furnizata in exces, asa ca pentru a ramane in aceleasi cheltuieli am revazut termoizolatia sarpantei. O varianata ca asta, cu polistiren lipit direct pe intrados am vazut de curand la o casa din Campulung si te asigur ca arata incredibil de bine.

Alte interventii in sensul unei izolari fonice la planseul dintre niveluri nu se justifica la acest moment. Copilul e inca mic, iar izolatia o poti face ulterior, pe masura ce te mai refaci cu banii.
La Sirnea, in excursia facuta cu all am gasit in curtea unui localnic bile de 12 metrii proaspat recoltate. Asta e o veste extrem de imbucuratoare, pentru ca tradus in banii nostrii inseamna o importanta economie la cherestea. Mai sunt si altele, insa tu esti in urma cu terenul. Stai pe langa all, poate benefciezi cumva colateral de demersurile pe care le intreprinde el.

Eu sunt acum in Fagrasi, dar plec spre Victoria. Joi voi fi iar in Sirnea.
picamaru
PT DANZEL:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Int...plutitoare.html
si mai cauta daca vrei
exista ,daca ai rabdare si cauti case construite pe pet-uri
asa ca "no offense my friend"
The Dude
hmm.gif.....bai, ia te uita am ratat afacerea... wacko.gif ...... rofl.gif ....01.12.2010 desigur, care daca stau sa ma gandesc e sarbatoare asa ca termenul se mai duce incolo


all, sa fie intr-un ceas bun yeah.gif yeah.gif yeah.gif 38.gif sarb.gif santa2.gif santa1.gif
Nici nu mai stiu ce semne sa mai pun....
kcapone
The Dude, informatiile sunt contradictorii si ma nervozeaza. NU ma intereseaza cine are dreptate ci care e de fapt realitatea ca sa actionez in consecinta caci... trece timpul aiurea.

Stiind de la tine de cei 4 proprietari am intrebat explicit:
- "al dumneavoastra e terenul? nu mai este nimeni proprietar?"
- "nu. Al meu e, ca eu l-am cumparat"
- "si pe casa, numai ruda aceea de la Pestera este proprietar?"
- 'da el, ca a fost insurat cu...."

Asta a fost discutia si eu am luat-o de buna.

Am fost si eu ieri cu All, sa-mi arate la Rusu acolo in ideea ca poate-mi place si luam mai mult impreuna (am fost si martor cu ocazia asta la intelegere) si am aflat ca doamna si-a rupt piciorul chiar dimineata. Imi pare rau dar sti tu, numic nu e intamplator. Nepotul ei m-a intrebat cand treceam inapoi de la Rusu cand mai vin. Poate ca s-or gandi mai serios acum sa vanda..la un pret bun. Radeam cu All caci ma gandeam sa o intreb pe doamna atunci cand o vad daca a primit ce i-am trimis prin el, dar ...daca tocmai cadoul a fost de vina????

Mi-a placut de Rusu. Un om de isprava care se vede ca ce vorbeste aia face. All a negociat bine...mi-a placut. In loc sa negocieze pretul...l-a acceptat dar a negociat suprafata. Psihologic...a ocolit rezistenta pretului si a mutat atentia intr-o zona libera de stres...terenul. Excelent! Fara strategie, pur si simplu nativ...dar clar venita din informatia acumulata de la tine.

Multumesc pt informatia cu piatra si pt efort. Din pacate nu am unde sa pun piatra, iar ca sa o pun la All pe teren o estimare de cost pt transport ulterior..? Ideea e sa nu platesc de 2 ori transport, incarcat, descarcat...ca la All e cam panta...

Daca vei fi sigur joi la Sirnea ar fi excelent. Mie pana la sf anului imi este mult mai usor sa vin in cursul saptamanii. As veni si eu. Totul e a stiu cat mai din timp.

Doru, multumesc pt informatii. Desi The Dude nu are nevoie, ii iau apararea, nu din pct de vdere tehnic caci nu sunt apt sa o fac, ci din pct de vedere al efortului depus. Proiectul facut de el se intinde pe apx 32 pagini. Cele mai multe scrise de mana, cu desene, schite clare si explicite.

pt oricine doreste sa-mi trimita chestiuni serioase adresa mea de email este: cata406@gmail.com
The Dude
Asa cum am zis eu sunt in Victoria (uimit pana la apoteoza de ceea ce vad pe aici...voi comenta cand va fi timp). Joi ar trebui sa merg acolo pentru ca sa iau pe cineva spre Bucuresti.
Informatiile mele, neverificate, indica un alt proprietar primar in tranzactia cu acel cadou. El are cuvantul hotarator si un interes direct ca vanzarea sa se produca.
"Tanti" este mai putin interesata intrucat in intelegerile lor (mai vechi si mai complicate) ea nu ar urma sa primeasca nimic. In plus ea utilizeaza acea casa in prezent ca depozit de fan, deci...

In fine: doua aspecte. Joi, daca e sa ajung, dam o fuga in Pestera sa transam o data pentru totdeauna cu cel pe care eu il stiu interesat (eu il stiam in Rucar, dar clarificam si asta).

Daca nu, ramane acel tip cu cataracta de care all nu cred sa mai aiba nevoie si mai exista casa din poza pe care a vrut-o el si pe care eu o stiam a lui Rusu

Felul in care a negociat all e remarcabil si merita toata stima. Bate la fund teoria aia a mea, da si Rusu e un tip deosebit fata de cei de acolo..
In rest, multumesc de cuvintele frumoase
Marduk
QUOTE(all @ 22 Nov 2010, 09:41 PM) *
Nu te-am ascultat . Nu am negociat cum mai invatat. ohyeah.gif El a dat un pret, iar eu am spus OK rofl.gif
Am mai "rotunjit" terenul. Ii cumpar ambele case. Pentru fiecare casa imi lasa 1000mp (curte).

thumb_yello.gif Felicitari, sa-l stapanesti sanatos. Poti sa ne spui cat ai platit pe mp?
kcapone
The Dude vin joi, dar ar fi f bine daca ai confirma 100% maine. Multumesc.
pelicanul
[quote name='The Dude' date='22 Nov 2010, 09:14 AM' post='695078']
Pelicanu, mai, cel mai bun sfat il poti primi de la primaria locala. Mergi acolo cu o mica atentie si ia legatura cu persoana care se ocupa. Ea are sa te invete cel mai bine cum trebuie facut. E o persoana pe care oricum ai sa o intalnesti in calea ta si e mai bine sa faci asta cat mai devreme. Regimul constructiilor, desi legiferat unitar, are o sumedenie de interpretari locale..E greu de spus de aici ce interpretare au decis aia de acolo sa aleaga...

Salutari
Am facut acest demers, inca inainte de a-mi achizitiona terenul..
Explicatiile si raspunsul din partea persoanei "atentionate" de la primaria Siria nu au fost f clare.
;Totusi, chiar langa terenul meu, in zona in care vreau sa ma apuc de treaba, un baiat cu care am stat de vorba s-a apucat sa-si construiasca ocasa de vacanta si am observat ca e de gasca; a zis ca el si-a facut proiectul pe GOSPODARIE ANEXA.
Urmatoarea mea intrebare ar fi daca demisolul+parter(7x7utili) - ca atat m-am decis pe nivel - ar putea reprezenta o solutie de compromis la problema mea, urmand ca mansarda sa o declar ca si pod...Si inca ceva - daca stie cineva cat se cere pe metrul cub de pamant excavat 9sau sapat-scos), dupa caz, din locul unde va fi demisolul-fundatra..?
The Dude
kcapone, asta e problema. Eu o am pe sora mea acolo si cineva trebuie sa mearga sa o ia inapoi..Planurile sunt confuze si de aia nu pot confirma 100%.
Santierul asta de aici e unul destul de complicat si nu stiu cum sa fac sa il fentez si pe el. In fine vb. diseara.
Daca e sa nu se faca maine, se va face curand. Desi un sambure de indoiala tot am, cred ca preturile sunt dinou normale in zona.

Pelicanu. Mai nu se taxeaza la mc escavat ci la mc sapat, ori la ora de utilaj.
La sapatura manuala la societatea pentru care lucrez acum (una foarte mare) preturile de deviz sunt urmatoarele:
-mc sapat 21,00
-mc incarcat auto 12,11
-transport auto 20km. 43,15
La preturile astea, care sunt de manopera directa, se adauga inchiderile de deviz (taxe, impozite, etc.)

Ora de utilaj variaza foarte mult de la o societate la alta. o medie ar fi 80.00 lei/ora.
In banii astia poti inchiria un excavator care sa faca sapatura si incarcatul in auto.
Ar mai fi si taxa de groapa, adica locul in care depui pamantul scos, dar refuz sa cred ca nu gasesti tu o solutie alternativa pentru a o evita.

De cealalta poveste nu trebuie sa iti faci atatea griji. Cand spui "Anexa Gospodareasca" aceasta este o incadrare juridica a imobilului.
Daca vrei, una cadastrala. Ce lucrari ai voie sa executi la un imobil astfel incadrat e subiectiv si tine de personalul care face avizarea.
In principiu exista o lista de lucrari (interventii) in care, probabil ca nu sunt prinse peretii cortina, placarile cu alucobond si/sau peretii din caramida nevada (alte chestii in fite), insa tu poti ocoli aceste restrictii prin alte incadrari. In exemplu dat, peretii cortina sai cei nevada pot fi numiti simplu suprafata vitrata, alucobondu; fatada simpla din placari metalice.

Daca exista bunovainta autoritatii locale insarcinata cu urmarirea regimului constructiilor (ea se poate cumpara) poti face si Palatul Peles ca anexa gospodareasca.
Singurul dezavantaj al acestei gaselnite e ca atunci cand obtii o astfel de autorizatie e are un caracter vremelnic si poate fi retrasa mult mai simplu ca oricare alta forma de accept sau autorizare...
The Dude
QUOTE(The Dude @ 22 Nov 2010, 10:14 AM) *
..Nu zic mai mult, ca sunt tinta unei campanii...


Da. Dialogul nostru de aici este atent supravegheat de persoane care au interese in zona.
Sunt afaceri imobiliare ce implica resurse si bani. S-a vazut ca exista acel domn care a tot achizitionat spre a revinde speculativ (... si pretul cu care el a vandut, vis a vis de cel la care se vinde indeobste).

Eu personal am primit multe semnale ca ar fi bine sa nu mai continui cu propaganda, asa ca este cred necesar si in interesul nostru, al tuturor, sa evitam de acum incolo referirile directe gen: casa lui Rusu, eu am dat X euro/mp, asta se da cu atat...etc.

Promit sa fac ceva si cu casuta aia nenorocita de PM care e tot timpul plina..sau si mai bine voi pune o adresa email in semnatura..

Atat pentru acum.
picamaru
QUOTE(all @ 23 Nov 2010, 10:32 PM) *
2,1 euro mp

Subtire. thumb_yello.gif E intravilan?
kcapone
Mie imi pare rau ca All a spus pretul de achizitie, tocmai prin prisma a ceea ce zice The Dude. Nenea asta de a facut investitii imobiliare in zona, sau altii, ar trebui sa priceapa ca bumul ala imobiliar s-a dus. Daca ar fi si normal la cap atunci ar studia, ar face cursuri specializate in domeniu ... si nu in tara, ca aici acestea sunt frectie. Sincer nu cred ca o va face si asta pt ca dupa masinile pe care le are...camioane dintr-alea americane ce nu incap pe sosea ...l-a prins grandomania...nu-si mai incape in piele. NU-l critic, e treaba lui pe ce da banii. Doar fac constatari. Si daca tot citeste ii dau numai un exemplu, deocamdata gratuit: in vremuri socio-economice normale, fara crize sau atentate, piata imobiliara isi schimba trendul la 11 ani. Stabilit statistic in piete imobiliare mature...si cum la noi nu se poate vorbi de asa ceva ... caci la noi a fost un balon de sapun peste care a mai venit si criza.... In afara de asta taranii care i-au vandut regreta..."i-am vandut pe nimic si el s-a capatuit".
Am pt ei, investitorii imobiliari cateva "instrumente" ce le-ar fi de mare folos. Ii consiliez cu mare placere...contra cost evident.!
Am cunoscut un tip, american, care 4 ani a incercat sa vanda un zgarie nori. In asta era el specializat... Dupa ce l-a vandut a rasuflat usurat spunand "daca nu vindeam anul asta de la anul nu mai aveam nicio sansa ... se inchidea ciclul de 11 ani".


Toate bune tuturor.
The Dude
Aici (orasul victoria) azi a nins si e foarte frig. nu pot pleca nicaieri. voi reveni
pelicanul


Daca exista bunovainta autoritatii locale insarcinata cu urmarirea regimului constructiilor (ea se poate cumpara) poti face si Palatul Peles ca anexa gospodareasca.
Singurul dezavantaj al acestei gaselnite e ca atunci cand obtii o astfel de autorizatie e are un caracter vremelnic si poate fi retrasa mult mai simplu ca oricare alta forma de accept sau autorizare...
[/quote]


Sper ca odata terminata constructia, nu mai conteaza daca autorizatia este retrasa...
The Dude
Pelicanu. In principiu asa e. Traditional dar si oarecum legal, montarea acoperisului, sau mai exact a invelitorii pe acoperis, este acceptata de autoritati ca punctul limita al incadrari in perioada de autorizare. Contrar a ceea ce se crede si zvoneste prin targ expirarea autorizatiei nu trebuie sa se incadreze in termenul de receptie care e altceva.

Acum, cum te poate afecta pe tine ? Pai aia, iti impun o clauza in conditiile de autorizare potrivit careia la solicitarea autoritatilor ea devine nula.
Eu te asigur ca ea, odata obtinuta, doar daca face cineva o mare pasiune pentru tine mai poti avea controale sau verificari.
Astfel de constructii nu au faze detereminante care sa implice inspectoratul si nici conditii restrictive majore (de mediu, ori de interes national) care sa justifice o supraveghere atenta. Totusi dimensiunea de provizorat se pastreaza si ea indica faptul ca autoritatea locala nu are vreun plan precis in zona, dar ar putea avea si in eventualitatea asta isi lasa o portita sa te poata manevra pe tine ulterior in interesele ei...

Dar nu iti mai bate capul cu astea...dai inainte.
Posibilitatile sa ai necazuri sunt aproape nule si chiar si atunci poti cere despagubiri, la care esti indreptatit, si care pot transforma toata povestea dintro tragedie intr-o adevarata afacere.

Ce nu inteleg eu prea bine e de ce ai ales o constructie din lemn, in detrimentul uneia de piatra, atunci cand ai cariera la doi pasi ??
kcapone
Pelicanu sa sti ca si eu am avut o mare retinere fata de casa din piatra..dar mi-a trecut. Am cantarit bine avantajele si dezavantajele si dupa ce am vazut si o multime de poze cu case din piatra am decis clar in favoarea pietrei. Casa din piatra nu face goange nu trebuie sa o tot dai cu antiinsecticide, antifungicide.., nu lucreaza in timp ca lemnul si nici ...NU ARDE. In afara faptului ca amandoi avem copii mici care au si ei niste treburi de-ale lor, cu chibriturile, taciunii ... etc, un scurt circuit acolo din te miri ce e aproape inevitabil, ca sa nu mai vorbim de trasnete. O arata mai bine cea din lemn, pare mai calduroasa..caci lemnul este un element "cald"...dar cred ca este chestie de obisnuinta si cu ceva elemente de design te asigur ca nici casa din piatra nu va fi "rece".

Decizia iti apartine.

All ai dreptate, am uitat de pretul pt casa.

kcapone
QUOTE(doru_constantiniu @ 21 Nov 2010, 09:21 PM) *
Kcapone, daca vrei, da-mi o adresa de mail ca sa-ti trimit niste ghiduri.


Doru, nu am primit nimic inca. Repet adresa de email: cata406@gmail.com
Multumesc
pelicanul


Ce nu inteleg eu prea bine e de ce ai ales o constructie din lemn, in detrimentul uneia de piatra, atunci cand ai cariera la doi pasi ??
[/quote]

Ma gandeam ca o constructie tip sandwich va fi mai ieftina decat una integral din piatra. va trebui sa iau legatura cu seful de la cariera, ca sa vad ce pret vrea pe metrul cub de piatra, apoi o sa va comunic si o sa luam impreuna o decizie. As putea sa fac si parterul din piatra-pana la cota unde va fi podeaua mansardei, si abia de acolo sa merg cu lemn. treaba e ca ina cest caz va trebui sa fac neaparat o placa de beton intre subsol si parter. Urmeaza sa va mai scriu. In saptamana ce vine o sa fiu iarasi prin munti, dar pe joi voi fi acasa. Voi intreba cat e piatra si apoi o sa incerc sa caut un om care sa-mi faca si sapatura acolo la teren. Va tin la curent cu demersurile!
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 25 Nov 2010, 08:52 PM) *
Ma gandeam ca o constructie tip sandwich va fi mai ieftina decat una integral din piatra.....As putea sa fac si parterul din piatra-pana la cota unde va fi podeaua mansardei, si abia de acolo sa merg cu lemn. treaba e ca ina cest caz va trebui sa fac neaparat o placa de beton intre subsol si parter.

Daca ar fi sa am posibilitatea sa mai construiesc o alta cabana as face parterul din piatra si mansarda din lemn (bile de 120-150 mm). Daca vei construi o cabana tip sandwich, parter+etaj sigur vei avea nevoie de placa de beton la parter.
The Dude
QUOTE(pelicanul @ 25 Nov 2010, 09:52 PM) *
Ma gandeam ca o constructie tip sandwich va fi mai ieftina decat una integral din piatra. va trebui sa iau legatura cu seful de la cariera, ca sa vad ce pret vrea pe metrul cub de piatra, apoi o sa va comunic si o sa luam impreuna o decizie.


Nu stiu ce fel de cariera e aia de care zici, insa in general cele care functioneaza in munte urmaresc sa produca un anume sortiment de marime. Cel utilizat pentru drumurile de munte. Daca nu au concasor, ceea ce e foarte probabil, sortarea lasa in urma ei bolovanii de care ai tu nevoie si care sunt un produs secundar lipsit de interes pentru proprietarii carierei. Pleaca de la informatia asta in negocierea cu cei de acolo, dar mai ales ai in vedere urmatoarele smecherii:
- cei de la cariera vor fi incantati sa faca afacerea cu tine fara acte, iar tu nu ai nevoie de ele (poti argumenta ca ti-ai cules piatra de pe munte). Asta are sa scada pretul cu cel putin 25% (valoarea TVA)
- cei de la cariere au neaparata nevoie de simpatia si intelegerea vecinilor lor. Oferale o buna vecinatate in schimbul a 30 de mc de piatra...de pilda.
- daca tot e sa cumperi, barem ia ce trebuie: bolovani uriasi pentru fundatie si medii pentru zidarie
- intelege-te la un pret care sa includa si transport (incarcare/descarcare). In toiul negocierilor aspectul poate trece lejer, iar el inseamna in cele mai multe cazuri costuri mai mari decat cele ale pietrei propriu-zise.


QUOTE
treaba e ca ina cest caz va trebui sa fac neaparat o placa de beton intre subsol si parter.


Nu este adevarat. Poti aseza peste nivelul parterului o structura de rigle prinsa in zidarie, pe care sa asezi dusumeaua mansardei.
Bine dimensionata, dusumeaua asta are o portanta suficienta, este simpla si raspunde tuturor cerintelor.
Aproape toate casele din munte au peste parter o astfel de structura pe care de cele mai multe ori dezvolta podul (ce poate fi la randul lui mansardat)
The Dude
QUOTE(all @ 29 Nov 2010, 12:06 AM) *
(doresc sa o demolez pentru ca lemnul este alterat).


Mai, poate n-ar trebui sa zic pentru ca unii comenteaza in exces si cu tendinta sfaturile mele, dar nu ma lasa inima:

Uite, o varinata curajoasa, relativ ieftina, usor de realizat si spectaculos de interesanta, pe care ai putea sa o aplici (in cazul casutei mai mari cel putin).
Vine din sfera restaurarilor.

In Romania si elsewhere tagma restauratorilor e una selecta si plina de pretentii, pe care in opinia mea le si justifica.
Exista tehnologii de injectare a fundatiei existente cu lichide de o mare fluiditate, care apoi se solidifica rapid. Avantajul este ca aceste lichide penetreaza structurile intime ale mortarului (sau pamantului galben in cazul tau) si il reactiveaza transformandu-l intr-un liant puternic si de nadejde. Fundatia aia destramata pe care ai vazut-o tu poate parea dezolanta si lipsita de garantii, insa ea se afla acolo de mai bine de 60-70 de ani, ceea ce inseamana in termeni de specialitate, ca ea si-a facut foarte bine treaba si ca a fost o solutie buna la vremea ei. Facand interventiile de care ti-am vorbit vei avea insa o fundatie de 20 de ori mai buna decat a fost ea vreodata... Si pentru asta nu trebuie sa desfaci nimic, nu trebuie sa sapi nimic, nu trebuie sa zidesti nimic...Nu iti trebuie echipe de muncitori calificati, nu trebuie ciment, nu trebuie nisip, vreme buna, disponibilitate...nu trebuie ingaduinta primariei (injectiile se fac din interiorul casei, intr-o discretie absoluta).


Peretii din lemn, in care tu ai identificat mai multe grinzi putrede se pot trata si ei in mod similar. Exista produse care trateaza si lemnul putred, insa in cele mai multe cazuri eu recomand inlocuirea acelor grinzi cu altele bune..lucru perfect posibil...
As putea sa dezvolt, dar nu stiu daca e cazul....Ideea e ca poti face din acea casa, una identica prin reabilitarea ei integrala utilizand tehnici de restaurare.
Inca o data: ele sunt ieftine in aceasta situatie, le poti aplica singur sau cu un minim de personal (slab calificat), sunt simple si extrem de eficiente.
In plus se pot excuta rapid: incepi acum si te muti peste o luna.
The Dude
QUOTE
Multumesc Dude!


Chestia este ca noi facem aici lucruri...Nu doar vorbim despre ele.
E putin atipic pentru un forum, in care prin definitie cei mai multi isi dau cu presupusul.
Poate din cauza asta si unele animozitati....Sa fie intr-un ceas bun si cu noroc thumb_yello.gif

QUOTE
Accesul la terenul meu este anevoios.


Nu este adevarat. Ai acea posibilitate cu drumul intrerupt aproape de tine (de la italian), ai utilajul in curte si ai un vecin (Rusu) dispus sa se asocieze pentru realizarea continuarii drumului. E o bagatela sa pui toate astea cap la cap...


QUOTE
Fundatia din piatra (chiar si zidul) cum sa-l fac ? cu ciment fara fier ? cat de gros?


Beton ciclopian pentru fundatie...daca insisti pe varianta demolat/reconstruit...
Pana la urma cine ia piatra de-am gasit-o pentru kcapone...Am un deadline acolo domnilor....
Marduk
QUOTE(The Dude @ 29 Nov 2010, 08:21 AM) *
......Poti aseza peste nivelul parterului o structura de rigle prinsa in zidarie, pe care sa asezi dusumeaua mansardei.

Cred ca se referea la fundatie nu la plafonul dintre parter si mansarda, zice :"in acest caz va trebui sa fac neaparat o placa de beton intre subsol si parter"
The Dude
QUOTE(Marduk @ 29 Nov 2010, 10:27 AM) *
Cred ca se referea la fundatie nu la plafonul dintre parter si mansarda, zice :"in acest caz va trebui sa fac neaparat o placa de beton intre subsol si parter"



Da, asa zicea. Si eu zic ca si acolo se poate aplica aceiasi solutie: rigle si dusumea.
E greu inspre imposibil sa te apuci sa torni betoane in camp continuu, asa cum reclama o placa, in zonele de munte.
Daca faci betonul la malaxor (imi inchipui ca n-ai cum sa duci betoniera si elefant, sau pompa) ar mai merge cum ar mai merge....dar la mana ???
Marduk
QUOTE(The Dude @ 29 Nov 2010, 09:36 AM) *
...eu zic ca si acolo se poate aplica aceiasi solutie: rigle si dusumea.

pe sistem post and pier?





The Dude
Nope....asta imi pare un sistem costisitor si greu de justificat. Ar putea relationa cu solutia solicitata de prietenul nostru cu terenul inundabil...cu unele mici modificari.
Inteleg ca Pelicanu vrea un subsol. Peste el se prind riglele in zidaria elevatiei. Peste ele dusumeaua. La intradosul ei, interventii de termoizolatie...Simplu, ieftin, eficient...
Marduk
Sa inteleg ca ai ceva cu sistemul post and pier? mie mi se pare cea mai ieftina solutie pentru cabanele mici din lemn. Consum mic de beton, rezistenta mare, flexibilitate in caz de cutremur, etc.
kcapone
Salutare tuturor.
Pe langa blocajul hanului...acasa nu am mai putut intra caci mi s-a blocat/stricat routerul ...si deci internet..ioc!

The Dude, ti-ai recuperat sora? Saptamana asta, in fctie de vremea de acolo, dau o fuga.... Mai ai ceva noutati?

Imi pare tare rau ca nu pot lua piatra...Daca m-as fi inteles cu doamna sau cu cine o trebui sa ma inteleg..aveam acum si piatra.
All, ia-o tu. Sigur iti va folosi.... E mult mai frumoasa combinatia asat de piatra cu lemn. Daca ti minte, si "italianul" ala isi face una la fel. Si in plus de asta ar fi bine sa fie mai multe in acelasi tip.... Si tu si eu si Pelicanu.
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 28 Nov 2010, 05:38 PM) *
Daca ar fi sa am posibilitatea sa mai construiesc o alta cabana as face parterul din piatra si mansarda din lemn (bile de 120-150 mm). Daca vei construi o cabana tip sandwich, parter+etaj sigur vei avea nevoie de placa de beton la parter.



salut marduk
nu prea stiu ce inseamna bile de 120-150. imi cer scuze. mai mult ca sigur se face referire la acest aspect pe undeva prin scrierile mai vechi, dar te rog sa mai imi explici inca odata, asta in masura in care ai timp.
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 29 Nov 2010, 01:38 PM) *
...ce inseamna bile de 120-150

busteni de brad sau molid de 120 sau 150 mm in diametru.
pelicanul
Salutari
Se pare ca mai am nevoie de informatii, inainte de a face orice plan
Am fost intr-o tura benefica pentru ideatie in muntii Godeanu, am dormit doua nopti in doua refugii diferite, in inima muntelui situate si dotate doar cu cate o soba carata acolo cu mare greutate. la fel si ceaunul de 11 litri si toate celelalte. daca dintre voi se va afla vreodata unul intr-o stare de interes manifest in a face o tura de 2-3 ore prin zapada din masivul retezat Godeanu, cu sau fara schiuri de tura si apoi de o noapte petrecuta la gura godinului cu vin fiert si toate cele, neaparat sa ma cautati.
Dar sa revin. pana acum, mi-am configurat mental cam ceea ce as vrea eu de la aceasta cabana care va fi de fapt locuinta mea si a familiei. locul e la 30 de km de Arad, in apropierea unei cariere de piatra(Galsa), la baza unui deal de 500 de metri altitudine. In acte e trecut pasune, dar s-a auto-impadurit. E in panta, de cca 25-30 de grade(terenul), iar casa vreau sa o fac pe un mic platou, voi incerca sa postez si niste poze pe aici, dar inca n-am aflat care ar fi cea mai simpla varianta pentru a reusi acest demers.
Suprafata stabilimentului va fi de 7x7 metri utili. Vreau sa am un fel de demisol-pivnita, sub toata casa, deoarece am multe boscarte, care ocupa destul de mult spatiu:
biciclete, motocicleta, barci pneumatice, scule de pescuit, parapante, schiuri, corturi, echipament de alpinism samd. Numai citind lista materialelor, cred ca va dati seama cam cu ce specimen aveti de a face.
Locul in sine deocamdata e destul de izolat, am de tras curentul de la transformatorul de pe linia de medie tensiune pe o distanta de 500 de metri si mai ar fi de rezolvat problema apei.
Asa, peste demisol, care avand in vedere destinatia, nu va fi foarte finisat, vreau sa trag o placa de lemn - se pare ca se poate si apoi la parter sa fac o bucatarie, o baie, un hol si o camera de zi din care sa urc si la mansarda, unde vor fi trei dormitoare. Cam asta ar fi in linii mari. Am acolo la locul faptei un vecin care deja si-a turnat fundatia si l-a costat 8 mii de euro-cu cifarom si pompa. are un plan de 10x8metri. Treaba e ca eu nu dispun de resursele lui - nici materiale si nici de timp. Am in gand sa realizez cu niste prieteni in primavara ce vine o stana, sub varful Gugu-unul dintre cele mai greu accesibile din tara si la distanta cea mai mare de orice infrastructura. Desigur vrem sa folosim acolo cat mai mult material local disponibil-lemn si piatra. Dar am mai amintit si de acest aspect si deocamdata il las in plan secundar. TREBUIE sa-mi fac casa mea langa Arad. Aceasta e prioritatea si pentru asta va multumesc tuturor celor care participati cu indicatii - trecute sau viitoare - la demersul meu.
Trebuie sa ajung sa[ptamana asta la cariera si eventual sa am si o discutie cu primarul din zona sa vad cam in ce zona de interes se scalda. promit sa va updatez, deoarece se pare ca fluxul informational pe acest site e de un real folos tuturor, dar in special celor care vor sa se apuce de treaba!
The Dude
QUOTE(Marduk @ 29 Nov 2010, 11:23 AM) *
Sa inteleg ca ai ceva cu sistemul post and pier? mie mi se pare cea mai ieftina solutie pentru cabanele mici din lemn. Consum mic de beton, rezistenta mare, flexibilitate in caz de cutremur, etc.


Nu, nicidecum...Nici nu stiam tehnologia sub numele asta. Sunt convins ca e bun, insa nu cred ca e mai ieftin decat altele.
Sunt multe operatiuni pregatitoare care consuma resurse, comparativ cu o fundatie in pahare ce imi pare mai potrivita pentru solutiile ieftine de fundare la cabanele din lemn.

Kcapone, una sora recuperata. Vesti: fiul lui "tanti" a preluat gospodaria (fiul si nu nepotul, nu ai avut placerea) pana la refacerea doamnei.
Cu fiul ai putea vb altfel. El e mai de initiativa, desi e tot incet si lipsit de interes.
Eu sunt inca blocat in Victoria si nu prea pot actiona....
Zic sa mai ramai...Ma straduiesc sa iti fac totusi legatura cu fiul (sa aflu nr. de telefon pentru ca voi doi sa va puteti corela).

Mai am o varianta dar nu voi afla decat miercuri cat e de actuala si de fiabila..

Tu pregateste un drum cu obiectivele: fiul lui tanti, omul cu cataracta, omul cu prima casa dorita de all...

Cu piatra incerc o renegociere a termenului...este o piatra care merita multe eforturi.

Vorbim.....
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 29 Nov 2010, 08:21 AM) *
Nu stiu ce fel de cariera e aia de care zici, insa in general cele care functioneaza in munte urmaresc sa produca un anume sortiment de marime. Cel utilizat pentru drumurile de munte. Daca nu au concasor, ceea ce e foarte probabil, sortarea lasa in urma ei bolovanii de care ai tu nevoie si care sunt un produs secundar lipsit de interes pentru proprietarii carierei. Pleaca de la informatia asta in negocierea cu cei de acolo, dar mai ales ai in vedere urmatoarele smecherii:
- cei de la cariera vor fi incantati sa faca afacerea cu tine fara acte, iar tu nu ai nevoie de ele (poti argumenta ca ti-ai cules piatra de pe munte). Asta are sa scada pretul cu cel putin 25% (valoarea TVA)
- cei de la cariere au neaparata nevoie de simpatia si intelegerea vecinilor lor. Oferale o buna vecinatate in schimbul a 30 de mc de piatra...de pilda.
- daca tot e sa cumperi, barem ia ce trebuie: bolovani uriasi pentru fundatie si medii pentru zidarie
- intelege-te la un pret care sa includa si transport (incarcare/descarcare). In toiul negocierilor aspectul poate trece lejer, iar el inseamna in cele mai multe cazuri costuri mai mari decat cele ale pietrei propriu-zise.
Nu este adevarat. Poti aseza peste nivelul parterului o structura de rigle prinsa in zidarie, pe care sa asezi dusumeaua mansardei.
Bine dimensionata, dusumeaua asta are o portanta suficienta, este simpla si raspunde tuturor cerintelor.
Aproape toate casele din munte au peste parter o astfel de structura pe care de cele mai multe ori dezvolta podul (ce poate fi la randul lui mansardat)



mda, nici eu nu stiu ce fel de cariera este, dar cred ca e dotata cu toate ustensilele, inclusiv concasor.
de felul meu sunt un negociator si o sa ma straduo din rasputeir sa obtin cel mai bun pret. nu stiu ce inseamna in ordin de marime bolovani uriasi si medii. transportul e de exact 500 de metri, adica distanta de la iesirea din cariera pana la terenul meu, iar desigur ca si mie imi place doar la negru - adica fara TVA. E o chestiune ca aceasta cariera e privata si poate ca ar fi indicat sa nu iau legatura cu patronul ci cu oamenii locului-cei care lucreaza acolo pe masinarii..
poti sa-mi dai un pret informativ pe mc de piatra ca sa am un reper?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.