Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
QUOTE
Oricat m-as stradui, sunt convins ca nu voi reusi sa dau nastere unei pledoarii pentru frumos. Muntele insasi detine in arsenalul sau minunate forme de acaparare si incantare a spiritului uman. Tot ceea ce am avea noi ca fiinte de facut, este sa incercam sa deschidem ochii si sa-i admiram neasemuitele-i frumuseti. Desigur ca pentru a reusi sa facem acest lucru, va trebui sa fim acolo, in miezul problemei.


Ba uite ca ai reusit de minune...mie mi s-au umezit ochii si am avut imediat tendinta de a imi revizui programul zilelor de sarbatori.
Nu fac misto, chiar asa si este. In ultimii ani, de teama traseelor lungi si a unui anumit gen de pericole m-am limitat la excursii scurte cu minim de echipament si pe perioade de maxim trei zile. Inoptam in padure, dormeam la foc, in hamac, imi preparam acolo hrana...Nu ca sa epatez, sau sa impresionez, ori pentru a avea cu ce ma lauda, ci doar pentru ca natura lanseaza cate o provocare fiecaruia dintre alesii ei. Pentru asa ceva nu esti niciodata prea batran.

Acum despre topicul asta.
In ultima perioada de timp am fost asaltat (literalmente) de mesaje pe email sau pe pm in care primeam intrebari, incurajari, solicitari de la tot felul de persoane, logate pe acest site numai pentru a dialoga cu mine in legatura cu tema in discutie. Am intrebat de ce nu vin sa discute aici problemele lor si am dedus din raspunsuri ca exista un fel de teama...mai degraba o jena, sau o stanjeneala.. Sunt persoane cu putine posibilitati care nu doresc sa se confrunte cu pozitiile de superioritate adoptate de alti useri...Pentru asta am gandit ca e mai bine sa separ discutiile.

Pe aceasta cale ii invit pe toti cei cu care am discutat sa revina si sa posteze aici. Nu e nicio rusine sa fi sarac...mai ales zilele astea.
Dupa mine nu cei saraci ar trebui sa se rusineze de saracia lor, ci dimpotriva cei bogati ar trebui sa faca asta.

Erwin...seara de seara, atunci cand sunt in drumetii, la cabana, sau in concediu privesc si eu cerul...am multe intrebari sa iti spun asa ca poate deschizi si tu un topic.
Marduk
QUOTE(Erwin @ 18 Dec 2010, 12:16 PM) *
Sper că topicul va continua şi mai sunt īncă destui doritori de a se īntoarce la viaţa simplă ....... Tot ce aveam nevoie erau scānduri, cuie (multe din ele recuperate, ruginite) un ciocan, o toporişcă şi mult entuziasm!


QUOTE(The Dude @ 18 Dec 2010, 06:06 PM) *
Nu e nicio rusine sa fi sarac...mai ales zilele astea. Dupa mine nu cei saraci ar trebui sa se rusineze de saracia lor, ci dimpotriva cei bogati ar trebui sa faca asta.


Eu nu am de gand sa renunt, mai ales ca doresc ca altii sa nu faca gresala pe care am facut-o eu. Nu va lasati influentati de cei din familie, incercati macar odata sa fiti egoisti, sa faceti ceva doar pentru voi, construiti ceva modest, solid, independent energetic, calduros iarna si racoros vara, din lut, lemn, OSB, piatra sau orice altceva care poate rezista vitregiilor naturii. Nu va ramane decat sa va bucurati de ceea ce ati construit doar pentru voi, ceilalti urmand sa se bucure odata cu voi. O cabana pana la urma se poate face si din cauciucuri uzate iar astea se gasesc peste tot.
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 18 Dec 2010, 07:48 PM) *
Eu nu am de gand sa renunt, mai ales ca doresc ca altii sa nu faca gresala pe care am facut-o eu. Nu va lasati influensati de cei din familie, incercati macar odata sa fiti egoisti, sa faceti ceva doar pentru voi, construiti ceva modest, solid, independent energetic, calduros iarna si racoros vara, din lut, lemn, OSB, piatra sau orice altceva care poate rezista vitregiilor naturii. Nu va ramane decat sa va bucurati de ceea ce ati construit doar pentru voi, ceilalti urmand sa se bucure odata cu voi. O cabana pana la urma se poate face si din cauciucuri uzate iar astea se gasesc peste tot.


Eu nu stiu ce as putea sa va spun in materie de egoism si de incuviintari din partea familiei, cand e vorba de iesiri in natura. Mai bine as face altceva - mari plecaciuni si desavarsita recunostinta familiei, pentru nesfarsitele dovezi de dragoste fata de mine, etalate prin netarmurita rabdare si intelegere fata de nevoile mele de a evada in natura. Se cuvine sa recunoastem, macar uneori, ca nu intotdeauna suntem usor de suportat, prin ceea ce suntem, prin ceea ce facem si uneori prin ceea ce spunem. Ori de cate ori am ocazia, cu mana pe inima spun ca incerc sa-mi integrez si familia in ceea ce fac eu, in unele din excursiile mele. Sigur ca de multe ori expunerea ar fi prea mare, dar mai sunt variante in care este posibila o semitura pentru copii si mame, cu jonctiuni la un anumit loc prestabilit, sau cu venire la recuperare din partea echipei care nu este pregatita de extrem..
Dar prea multe vorbe, am mai promis niste imagini, asa ca azi o sa va arat si refugiul Stanuleti, situat in Retezat, facut/renovat de cativa ani de prietenii de la Administratia Parcului National Retezat. Este situat pe drumul catre Poiana Pelegii, deasupra de barajul Gura Apei (cam pe la jumatatea drumului intre baraj si poiana...). Se poate oricand dormi in el, la mansarda, care este intotdeauna deschisa. (acum sunt puse si niste priciuri acolo). Accesul la partea de sus a refugiului este pe exterior, se vede in imagine scara--

O poza a mansardei, din interior, de fapt chiar de la usa de acces:
Erwin
Grilajele alea strică aspectul... sunt pentru urşi sau pentru oameni? tongue.gif

pelicanul
QUOTE(Erwin @ 18 Dec 2010, 10:39 PM) *
Grilajele alea strică aspectul... sunt pentru urşi sau pentru oameni? tongue.gif

Nu am participat cu nimic la renovarea acestui refugiu, dar cred ca sunt si si. Iar daca ar fi sa-mi expun strict parerea mea, ti-as zice ca sunt mai mult pentru oameni. Locatia este foarte aproape de drum(se si vede din..), deci trec multi pe acolo...O axioma verificata si de mine, zice ca odata cu castigul in altitudine, intalnesti tot mai multi oameni de calitate..desigur ca asta se intampla din cauza ca intalnesti tot mai putina lume pe masura ce urci...
The Dude
...si pentru ca e nevoie de un anume caracter, de unele calitati dobandite sau mostenite pentru a te putea confrunta cu muntele...ori cu abisul si nu de a te confrunta ci e suficient numai de a dori sa faci asta...nu oricine poate, iar cine poate are o structura care il impiedica sa faca tot felul de porcarii...Pe vremea mea functiona o lege nescrisa a muntelui. Toti cei care se aventurau pe trasee subscriau in mod tacit la ea si i se supuneau neconditionat.

Grilajele alea nu sunt pentru ursi. Pentru ei se pun scanduri la care cuiele sunt scoase cu partea ascutita pe partea cealalta pentru a ii descuraja sa loveasca obloanele cu laba...si desigur, se pun obloane.

Merci Marduk...

Pelicanul, succes in excursie..Te asteptam cu poze...daca mai intalnesti constructii simple si/sau ocazionale, nu ezita...suntem avizi de idei noi thumb_yello.gif
pelicanul
cu totul si cu totul in afara subiectului, scuze, doar pentru ca sunt roman si in astfel de momente sunt - mai mult ca oricand - mandru de asta, si deasemenea pentru ca (si) aici am intalnit oameni foarte frumosi, pe care sper ca intr-o buna zi sa am ocazia si onoarea sa-i intalnesc in lumea reala...

BRAVO FETELOR!

LOCUL III LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL DIN DANEMARCA SI NORVEGIA 2010.

VA MULTUMIM!
Marduk
QUOTE(The Dude @ 19 Dec 2010, 02:25 PM) *
Merci Marduk...

Pentru cauza si cat mai multe cabane in care sa arda un foc adevarat cand afara suiera vantul aducand speranta unor zile insorite de care sa ne bucuram atnci cand muntele se trezeste primavara in zumzetul albinelor.
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 19 Dec 2010, 05:26 PM) *
Pentru cauza si cat mai multe cabane in care sa arda un foc adevarat cand afara suiera vantul aducand speranta unor zile insorite de care sa ne bucuram atnci cand muntele se trezeste primavara in zumzetul albinelor.

Hai sa mai punem o poza pe aici, sa vedem ce comentarii ar putea sa iste...este dintr-o tura de anul trecut cand am incercat sa urcam pe schiuri pana pe varful Gugu(2291m). In ziua de asalt a fost asa o ceata incat am crezut ca am ajuns si ne-am dat seama ca lucrurile nu stau chiar asa intr-un moment cand ne bucuram ca am reusit si o rafala de vant mai puternica a spulberat putin ceata si am vazut ca am mai fi avut cca jumatate de ora. Se facuse deja tarziu si nu am riscat sa ne intoarcem pe intuneric la refugiul/stana din imagine(situat pe la 1700m) - locul unde ne-am petrecut noaptea dinainte si dupa asalt.
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 19 Dec 2010, 06:08 PM) *
Hai sa mai punem o poza pe aici, sa vedem ce comentarii ar putea sa iste...

Asta este un adapost, or noi discutam despre CABANE, cred ca ar fi mai nimerit sa postezi imaginea pe celalalt topic.
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 19 Dec 2010, 06:30 PM) *
Asta este un adapost, or noi discutam despre CABANE, cred ca ar fi mai nimerit sa postezi imaginea pe celalalt topic.

Pe care topic, pe cel cu case de locuit?
Glumesc, desigur. E intr-adevar un adapost, o stana. Vara e folosita de ciobani si iarna...de ciudati ca noi..cei care balaurim p`acolo.
Singurul rost al postarii unor astfel de imagini este sa coboram putin stacheta pretentiilor pe care le avem de la noi insine cand ne gandim la confortul personal. Imi cer scuze daca nu sunt in asentimentul tuturor. Locurile pe unde umblu eu sunt pline de astfel de adaposturi, care cu putina munca ar putea sa fie schimbate in ceva mai confortabil...Nici refugiul din Borascu - cel cu soba - nu a aratat si nu a avut de la inceput toate facilitatile pe care le ofera acum. O sa continui istoria acelui loc cu soba (performanta) care este acum acolo...Carata cam 4 ore in spate si la deal, diferenta de nivel cca 700 de metri. Dar asta intr-o alta zi.
Erwin
Marduk, lasă omul să spună, face parte dintr-o elită după părerea mea, puţini dintre noi care se aventurează īn afara confortului obişnuit, altfel decāt a-l privi la Discovery pe Bear Grills umblānd pe coclauri... smile.gif Şi chiar are ce povesti şi arăta, inclusiv despre cabane, refugii şi adăposturi montane. Unele dintre ele sunt construite cu un efort uman şi voinţă de fier pe care doar exploratorii le au. Dacă n-am avea exploratori, lumea ar arăta cu totul altfel, poate am popula o mică zonă de pe Terra şi ne-am lupta pentru resurse cu animale ca iepurele... smile.gif

Marduk
QUOTE(pelicanul @ 19 Dec 2010, 10:35 PM) *
Pe care topic, pe cel cu case de locuit?

QUOTE(Erwin @ 19 Dec 2010, 11:09 PM) *
Marduk, lasă omul să spună, face parte dintr-o elită după părerea mea, puţini dintre noi care se aventurează īn afara confortului obişnuit,

Topicul l-a deschis si se numeste Echipament pentru drumetii
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 19 Dec 2010, 11:59 PM) *
Topicul l-a deschis si se numeste Echipament pentru drumetii


Mi s-ar parea cel putin ciudat sa vorbim despre adaposturi si stane pe un subiect deschis care tine de echipament. Acesta este dupa parerea mea format din totalitatea lucrurilor pe care le ia omul de acasa cand porneste in incursiune. Pe cand adaposturile tin de structurile pe care le gasesti la fata locului. Desigur ca o imagine cu un cort intr-un peisaj alpin ar fi undeva la limita, dar in rest, nu cred ca am depasit limitele acestui topic. In plus, am anuntat de la inceput ca e posibil sa abuzez de spatiu daca incep sa postez imagini pe aici - iar cum fiecare imagine are povestea ei...
Nu castig nimic din asta, nu vreau sa fac reclama nimanui, promovez doar muntele si natura in firescul lor. Nu ma promovez nici macar pe mine - pentru astfel de lucruri am fondat si acum sunt promovat si sustinut de o asociatie eco-turistica - ALTITUDINE se cheama, prin care am reusit sa imi obtin finantari inclusiv pentru unele din expeditiile adevarate.
Aici incerc doar sa dezvalui cateva din asa zisele secrete ale unor incursiuni in salbaticie, pe care poate prea multa lume le considera posibile a fi facute numai de excentrici sau personaje deosebite din punct de vedere fizic. Ca si in multe alte chestiuni, e vorba doar de a vrea, precum si de o ordonare a prioritatilor. Topicul cu echipamentul l-am deschis in ideea ca cineva vrea sa porneasca pe undeva si vrea sa ceara parerea unuia care e posibil sa aibe o experienta mai mare in achizitii de astfel de obiecte.
Subiectul deschis aici cu multi ani in urma facea referire la cabane in zone izolate - eu o sa incerc in continuare ca ceea ce scriu si arat aici, sa aibe macar o legatura indirecta cu acest subiect. Iar muntele se integreaza cred in aceste cerinte.
kcapone
Pelicanu, sincer..TE INVIDIEZ. Om fi in postul Craciunului dar imi asum pacatul asta. Te invidiez pentru portia de simtire ce ti-o poti oferi si pe care ai tai te ajuta sa o traiesti la mare intensitate. Esti foarte norocos si tu sti asta. Ai insa o datorie mare pentru cei ce vor sa vina, caci in retelele de socializare de peste 10, 20 de ani tare bine ar fi ca si altii sa traiasca emotia celor povestite de ...urmasul tau! Insuflai fetitei tale dragostea pentru natura! Lumea ar fi mai saraca fara astfel de oameni.

The Dude la ziduri dintr-acelea ma gandeam si eu. De fapt speram sa arate asa. NU-mi dau seama, ala are "mortar" sau e fara?

Stimati comeseni, ca tot suntem in han si imi imaginez ca stam toti la o masa lunga de lemn, ma gandesc sa va urez de pe acum ce e de urat caci chiar daca eu voi mai intra, poate nu veti mai intra voi chiar toti in han in perioada urmatoare...

ani.gif ani.gif santa1.gif vinemosul.gif sarb.gif craciunf.gif


FERICIRE MAXIMA
The Dude
"Adapostul" e foarte apropiat de cabana "cabina"....Eu as fi pentru astfel de postari aici, cu atat mai mult cu cat am avut cate o locuinta asemanatoare cu cea din poza pusa de tine (nu puteai sta drept) in padurea Privoaia din Arges si in padurea Comorova din spatele statiunii Neptun. Erau facute dupa aceleasi "planuri" si le foloseam ca adapost cand mergeam la vanatoare. Va vine sa credeti sau nu, maturam pe jos, aeriseam...si faceam patul zilnic...Macar ca era, tot asa din crengi de brad (cetini)
kcapone
The Dude, ...rezolvat temporar. wink.gif
Poate cu voia lui Dumnezeu, la anul cand s-o face mai cald...dupa ce gasim comoara haiducilor...si e gata casteul/refugiul lui k..capone, facem masa mare in curte cu cat mai multi "hangii".


pelicanul
[quote name='kcapone' date='20 Dec 2010, 10:49 AM' post='697305']
Pelicanu, sincer..TE INVIDIEZ. Om fi in postul Craciunului dar imi asum pacatul asta. Te invidiez pentru portia de simtire ce ti-o poti oferi si pe care ai tai te ajuta sa o traiesti la mare intensitate. Esti foarte norocos si tu sti asta. Ai insa o datorie mare pentru cei ce vor sa vina, caci in retelele de socializare de peste 10, 20 de ani tare bine ar fi ca si altii sa traiasca emotia celor povestite de ...urmasul tau! Insuflai fetitei tale dragostea pentru natura! Lumea ar fi mai saraca fara astfel de oameni.

Mai am o fetita, din prima casatorie - Miruna. Are 13 ani acum. Am fost cu ea (ea pe propriile-i picioare si cu resurse proprii) pana unde se putea cel mai sus in tara asta, adica pe varful Moldoveanu si inca nu avea 8 ani impliniti la acea vreme. Am si niste imagini care pot valida cele expuse, dar acolo chiar nu are cum sa apara vreo constructie. E un refugiu mai jos - Valea Rea - insa n-am poze facute acolo.
Din pacate, in ultima vreme ea s-a cam indepartat de mine - dar sper sa ne inteleptim amandoi- si eu si ea, odata cu trecerea anilor si sa stim sa ne apropiem de starea de normalitate in ceea ce ne priveste.
Mi-as dori sa existe o continuitate, insa uneori nu suntem destul de intelepti ca sa potrivim toate lucrurile cum se cuvine - se numesc mai simplu GRESELI.
Nu stiu daca exista pe undeva pe aici prin HAN vre-un topic legat de ture, drumetii, samd dar poate ar fi interesant sa deschidem unul..!? - un loc unde sa povestim pur si simplu ture mai deosebite sau doar impresii in urma unor iesiri pe munte si nu numai, desigur cu comentariile si intrebarile adiacente. Poate ar putea reprezenta o sursa de inspiratie pentru unii care isi doresc sa iasa si nu stiu foarte multe lucruri despre o anumita zona. Cu colegii mei de asociatie ne gandeam sa facem acest lucru pe www.altitudine.ro, dar din pacate suntem tot in constructie cu acel site si nu gasim deloc un personaj serios care sa-l si realizeze la standarde normale si pe bani normali. Chiar ma gandesc sa pun o intrebare si pe aici (pe topicul potrivit) daca nu ar fi curios careva...
The Dude
Deschide-l pe natura si turism...pe pagina principala chiar deasupra noastra...abia astept thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE
The Dude, ...rezolvat temporar


kcapone, ce sa inteleg din asta ??? ai gasit deja in alta parte, sau poate acolo ??? spune-mi ca eu sunt angrenat in tot felul de actiuni in numele tau si n-as vrea sa fac vreo greseala. Te rog mult da-mi de veste urgent daca a intervenit ceva.
The Dude
QUOTE
Poate cu voia lui Dumnezeu, la anul cand s-o face mai cald...dupa ce gasim comoara haiducilor...


Nu e a lor, ci a unor negustori care se ocupau cu traficul de frontiera...Acuma eu nu glumesc de loc.
Aparatul de care zic este unul performant, care a intrat in tara prin....beeeep....beeep...Cu un aparat asemanator s-au descoperit bratarile alea dacice.
In prezent un om de rand poate sa isi cumpere o asemenea scula din Australia si va avea unele probleme la vama.
Politia romana are si ea un serviciu care inchiriaza catre populatie asemenea aparate, numai ca ele au o memorie ascunsa, asa ca atunci cand sunt returnate vomita tot din ele, ce au detectat, data si locatia exacta. Asa ca cei care cauta cu adevarat se feresc de asa ceva...Si apropo, cine cauta gaseste.

eu am avut aparatul o singura data pentru o zi. Impreuna cu el era si o persoana care stia sa il manevreze. In ziua aia, asa din joaca, am gasit un beeeep...care se afla intr-o conditiee beeep, beep.
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 20 Dec 2010, 03:38 PM) *
Deschide-l pe natura si turism...pe pagina principala chiar deasupra noastra...abia astept thumb_yello.gif


M-am conformat:
http://www.hanuancutei.com/forum/content/N...rsii-expeditii/
The Dude
Multzam Danzel !!!

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKkkkccccccccaaaaaappppppone ????

Asa cum iti spuneam: timpul nu asteapta, si situatia care este actuala si promitatoare astazi, maine e istorie.
Ieri a murit "tanti"...Nu din cauza piciorului ci din cauza unui infarct...A fost o buna prietena de-a mea si o vecina devotata...Inima mea e indoliata
Dumnezeu sa o odihneasca....
kcapone
QUOTE(The Dude @ 21 Dec 2010, 11:53 AM) *
Multzam Danzel !!!

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKkkkccccccccaaaaaappppppone ????

Asa cum iti spuneam: timpul nu asteapta, si situatia care este actuala si promitatoare astazi, maine e istorie.
Ieri a murit "tanti"...Nu din cauza piciorului ci din cauza unui infarct...A fost o buna prietena de-a mea si o vecina devotata...Inima mea e indoliata
Dumnezeu sa o odihneasca....



Ce rau imi pare. Dumnezeu sa o odihneasca. Chiar vroiam sa sun de sarbatori.
kcapone
QUOTE(The Dude @ 20 Dec 2010, 03:41 PM) *
kcapone, ce sa inteleg din asta ??? ai gasit deja in alta parte, sau poate acolo ??? spune-mi ca eu sunt angrenat in tot felul de actiuni in numele tau si n-as vrea sa fac vreo greseala. Te rog mult da-mi de veste urgent daca a intervenit ceva.


Nu ma refer la teren/casa. Discutaseram noi pe PM oarece chestiuni.
pelicanul
Salutari
atasez cateva imagini cu cabane din zona Rotunda - situata pe drumul de la Gura Apei catre poiana Pelegii in Retezat...cantonul silvic este locul unde am petrecut Revelionul impreuna cu familia, iar cealalta imagine este o anexa din imediata apropiere... Povestea lor o stiu, este mai ampla, sigur se vor vinde/ceda unor "descurcareti" - intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.
problema in PNR este ca nu se mai dau spatii pentru nici un fel de constructii pe intreg teritoriul acoperit de parc (am discutat cu cei de la APNR)..Pe spatiile construite insa...

1. Cantonul Silvic


2. O anexa la canton-lasata in paragina


ilie
Dude, au trecut 3 saptamani de cand ai promis verdele ala... Pot astepta si 33 daca e nevoie... curiozitatea e maximala.
Daca il mai postezi vreodata, trimite un ravas.
pelicanul
QUOTE(freeman @ 4 Jan 2011, 06:27 AM) *
Dude, au trecut 3 saptamani de cand ai promis verdele ala... Pot astepta si 33 daca e nevoie... curiozitatea e maximala.
Daca il mai postezi vreodata, trimite un ravas.


salut
nu emit aici o axioma, dar din experienta iti pot spune ca nu vei reusi niciodata dintr-o imagine sa simti o culoare. eventual o vei vedea - cu atat mai bine cu cat este luata mai profesionist. parerea mea in legatura cu verdele de fagaras este ca trebuie simtit la fata locului. o imagine luata bine te poate doar incita la a face demersurile necesare. s-auzim numai de bine...
kcapone
Sa-ti traiasca prichindelul/prichindica Pelicane! Interesant ce zici tu...A mai fost odata o chestie interesanta cand au scos la licitatie tot felul de "case de protocol" mai izolate, prin padurile si muntii patriei. Aveau niste preturi....super mici. De una aflasem eu ca era 20 mil lei vechi. Dar era pt "fruntasi".

Revenid la ale noastre iata un exemplu de cub cu "caciula" mai frumoasa si de.... curte in curte undeva in Fundata

http://maps.google.ro/maps?ll=45.412912,25...toid=po-3766321

se incaraca imaginea un pic mai greu ...dar asteptati putin
pelicanul
[quote name='kcapone' date='5 Jan 2011, 03:51 PM' post='698378']
Sa-ti traiasca prichindelul/prichindica Pelicane!
merci
Alexia o cheama si tare ii mai place la zapada...
kcapone
Pe al meu Cezar si e nascut azi, de Boboteaza...dar anul trecut. Si lui ii place f.mult la zapada dar si afara; in casa parca-i animal salbatic..se invarte de colo colo si "maraie"... laugh.gif Cu voia lui Dumnezeu, va avea cabanuta lui la munte.

Sa aveti un an fantastic !
The Dude
La Multi Ani danzel...si la toata lumea thumb_yello.gif

In zilele de reculegere si reconciliere cu mama natura am cugetat adanc si incurajat si de o extraordinara oportunitate care m-a adus in posesia unei importante stive de cherestea de fag, am decis sa construiesc urmatoarea cabanuta:




E o fotografie de pe net, dar in baza ei pot sa extrag un mic proiect.
M-am gandit sa o fac de 4,5x4,5...si sa o asez adanc in munte...fara autorizatii fara nimic.
Desigur va fi o provocare transportul bustenilor, insa nu cred ca vreo autoritate sa afle macar ca aceasta cabanuta s-a nascut acolo.
Vor stii padurarul, seful de ocol, paznicul da vanatoare, cativa ciobani...Toti numai prieteni, pe care ii voi si invita sa o si foloseasca...daca imi vor da si o mana de ajutor la ridicarea ei.
The Dude
O asemenea cabanuta se construieste asa:




Ala de sus voi fi eu... 5.gif roflmao.gif roflmao.gif
Marduk
QUOTE(The Dude @ 11 Jan 2011, 12:58 PM) *
In zilele de reculegere si reconciliere cu mama natura am cugetat adanc si incurajat si de o extraordinara oportunitate care m-a adus in posesia unei importante stive de cherestea de fag, am decis sa construiesc urmatoarea cabanuta:

La muti ani! Super cabana, sa fi sanatos sa-ti reuseasca proiectul, este exact ce-mi doream, poate un picut mai inalta, pentru un pod locuibil. Vad ca este facuta pe piloni, post and pier, asa ai de gand sa o ridici?
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 11 Jan 2011, 01:00 PM) *
O asemenea cabanuta se construieste asa:


Ala de sus voi fi eu... 5.gif roflmao.gif roflmao.gif


salutari
in limita timpului disponibil, si daca se potriveste perioada, ma ofer pentru o perioada variabiala de timp(nu pot sa spun acum cat..-functie de mai multi factori) la munca de ridicare...
car in spate pana la 70 de kg pe distante scurte, iar unele scule imi stau bine in mana...
mai discutam - eu mi-am exprimat doar disponibilitatea acum..
doru_constantiniu
Succes in realizarea acestui proiect.
Baga un ochi si aici, poate-ti vin ceva idei: www.ben-law.co.uk
doru_constantiniu
QUOTE(doru_constantiniu @ 12 Jan 2011, 03:19 PM) *
Succes in realizarea acestui proiect.
Baga un ochi si aici, poate-ti vin ceva idei: www.ben-law.co.uk

ilie
QUOTE(The Dude @ 13 Dec 2010, 08:46 AM) *
Fagarasii au un verde a lor unic in lume...

Nu esti credibil, fabulezi... O sa creez eu un verde special.
Nu mai e nevoie sa postezi ce n-ai, nici sa-mi trimiti mesaj.
pelicanul
QUOTE(freeman @ 14 Jan 2011, 10:16 AM) *
Nu esti credibil, fabulezi... O sa creez eu un verde special.
Nu mai e nevoie sa postezi ce n-ai, nici sa-mi trimiti mesaj.



asa ar fi, cu conditia sa fi spus un singur om treaba cu verdele. eu insa am mai gasit cel putin unul...
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_d...to_0_vot_0.html
deci nu e nevoie sa creezi nimic.
cel mai indicat ar fi sa faci o vizita la fata locului..
The Dude
Freeman...esti rau, capos si nedrept.
Dar si eu am fost un prost. Din punct de vedere electronic toate nuantele de verde exista (numarul lor e infinit).
Este imposibil sa ti-l pot replica asa cum e...Pelicanul a avut mare dreptate...Trebuie sa il vezi ca sa il crezi.
Daca vrei sa il cunosti mergi acolo in primavara...Ai sa il intalnesti negresit. Eu l-am denumit "verde ud".


Chiar si asa eu m-am chinuit sa iti scanez acele diapozitive si cand voi avea timp le voi posta.
Nu numai pentru asta mi-am si luat un scaner nou (Epson V330).

Pelicanul te salut !! Accept ajutorul tau.
La fel pe toti ceilalti...si de la toti ceilalti.

Pelicanul...cu cabanuta m-am gandit si m-am razgandit..Vom combate aici impreuna si vom indentifica cea mai buna idee.
Proiectul, pe care l-am dat deja in lucru poate fi util si la alte initiative pentru ca e ieftin si facil..
Daca punem la punct si tehnologia, sa fie ceva DIY (Do it yourself )...dam lovitura.

Marduk pe piloni e mai complicat in zona de stanca..
O sa revin cu comentarii...acum sunt overwhelmed de treburi si indatoriri...
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 21 Jan 2011, 09:03 AM) *
Freeman...esti rau, capos si nedrept.
Dar si eu am fost un prost. Din punct de vedere electronic toate nuantele de verde exista (numarul lor e infinit).
Este imposibil sa ti-l pot replica asa cum e...Pelicanul a avut mare dreptate...Trebuie sa il vezi ca sa il crezi.
Daca vrei sa il cunosti mergi acolo in primavara...Ai sa il intalnesti negresit. Eu l-am denumit "verde ud".
Chiar si asa eu m-am chinuit sa iti scanez acele diapozitive si cand voi avea timp le voi posta.
Nu numai pentru asta mi-am si luat un scaner nou (Epson V330).

Pelicanul te salut !! Accept ajutorul tau.
La fel pe toti ceilalti...si de la toti ceilalti.

Pelicanul...cu cabanuta m-am gandit si m-am razgandit..Vom combate aici impreuna si vom indentifica cea mai buna idee.
Proiectul, pe care l-am dat deja in lucru poate fi util si la alte initiative pentru ca e ieftin si facil..
Daca punem la punct si tehnologia, sa fie ceva DIY (Do it yourself )...dam lovitura.

Marduk pe piloni e mai complicat in zona de stanca..
O sa revin cu comentarii...acum sunt overwhelmed de treburi si indatoriri...



Astept cu mare interes primavara asta. Se pare ca avem multe de facut in 2011 si sper eu ca unele din proiecte sa fie intr-un parteneriat de bun augur pentru toti.
The Dude
Pelicanul...si iarna asta e buna. Eu am inceput anul in mare forta, dar peste vreo 10 zile am sa ma mai eliberez si voi putea posta iarasi in ritmul normal.
Sa lasam pana atunci ideile sa dospeasca si proiectele sa se coaca... thumb_yello.gif
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 22 Jan 2011, 10:49 AM) *
Pelicanul...si iarna asta e buna. Eu am inceput anul in mare forta, dar peste vreo 10 zile am sa ma mai eliberez si voi putea posta iarasi in ritmul normal.
Sa lasam pana atunci ideile sa dospeasca si proiectele sa se coaca... thumb_yello.gif


Aici, pe partiile din Zillertal se coc rau ideile la temperatura de afara...Adevarul e ca tehnologia si arhitectura rurala e mult avansata aici fata de ceea ce vedem pe la noi.
kcapone
Una caldaaa... Tocmai aflai ca pentru o mai buna rezistenta in timp shitza trebuie sa fie din lemn de gorun iar cuiele din lemn de tisa..si va spusei si voua.
Toate bune!
kcapone
Ce faceti oameni buni?? Alooo..!!!....e cineva pe-aici????

sad.gif or fi plecat toti din tara... sad.gif
The Dude
Nu kcapone...adunam munitie pentru sesiunea urmatoare, care sta sa inceapa aici in cateva zile....Pana atunci ne mai exersam prin alte locuri ca sa nu ne pierdem din verva si vigoare...
kcapone
Iaca mai hangiilor un model frumos de scaun dintr-un lemn. Trebuie numai sa gasiti un copac asa gors.

http://freshome.com/2011/02/01/fun-to-fabr...or+Your+Home%29

Un exercitiu bun pentru drujba aia mare a lui All laugh.gif
alexei
salutare!!
ma bag si eu la cabanuta aia daca e s-o ridicam .
The Dude
ALEXEY !!!

5.gif 5.gif woot_jump.gif 5.gif 5.gif

...ce mai faci frate...bine ai revenit thumb_yello.gif
alexei
am revenit.....(cu picioarele) pe pamant.Sper sa reusim sa punem pe picioare proiectelul asta.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.