Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
red73dog
Salut,
multumesc in primul rand pentru aprecieri.
Am sa fac liantul de care vb ,si eu sunt curios.

Piatra este dintr-un rau apropiat,ca si nisipul folosit cu ciment pentru zidul de piatra.
Beci e sub toata cabana,acolo am bagat lemnele de iarna si alte resturi de la constructie.
Am carat cu caruta si masina mea,din rau am luat gratis piatra,transport 30 lei caruta ,si cred ca un rulment la masina mea
unsure.gif
Am folosit cam 4 carute,si vreo 6 transporturi cu masina......
Manopera ,cred ca 200 de lei,aici intrand si berea si tigarile baietilor,localnici...a am uita,si in plus
un gratar de vitel pe care il cumparasem de la un vecin...in rest ..dorinta mea de a ma bucura de locatie rolleyes.gif

Toate cele bune,
Din pacate nu reusesc sa incarc poze cu constructia semineului,la care tocmai lucrez,
daca aveti idee...
Erwin
Felicitări și mult spor la finalizare! Arata foarte bine! Totuși eu aș fi folosit trepte din lemn la scară, chiar dacă e la exterior... Sper că balustrada terasei o vei face din lemn.

Īncarcă pozele pe un site de photosharing gen Imageshack, Picassa, Photobucket și inserează link-ul pentru forum aici.
red73dog
Multumesc,
sper ca se pot vedea.

https://plus.google.com/u/0/photos/11783927...591260856491265
fiatlux
f faina ! imi place "prichiciul" ala pe post de ..pat,nu? zona pare superba ! dar ceva ..vecini ai ? nu la ursi ma refer!sa o stapanesti/iti sanatos/i !
Erwin
Ai făcut treabă bună! Rigips-ul ăla roz e rezistent la foc? Ai izolat bine coșul?
Felina
Superba cabanuta red73! Simpla, are minimul necesar iar peisajul e de vis. Mi-a placut mult vatra de afara, imi amintește de vatra din bucataria de vara a bunicii. Spor la treaba in continuare!
red73dog
Multumesc,pentru aprecieri.
Abia astept intradevar ,sa fierb o fasole cu afumatura ,la vatra din curte(ce de fasole la vatra am mai mancat ,in curtea bunicii...hmmm ce buna era).

In privinta semineului,acela e rigips rosu,pentru foc.Cu cosul,e mai complicat,totul este scump,foarte scump,mai ales ca eu mi-am propus buget redus,
si am ales urmatoarea solutie:cos de fum flexibil din inox-180 lei,peste care am aplicat un tub de azbociment-70 lei,iar la iesirea prin acoperis,mastic termorezistent,si tubul de azbociment,bine captusit cu vata de sticla cu folie de aluminiu..
La primele probe ,totul a fost in regula,mai urmeaza cateva si abia apoi,voi finaliza constructia semineului.

O zi buna ,tuturor.
Michelle
Felicitari sincere si spor la treaba in continuare!


Eu as pune usa exterioara dubla din lemn si obloane la ferestre tot din lemn .Pentru ursi sau alti musafiri nepoftiti si vreme de iarna cu viscol etc (n-am urmarit tot proiectul poate deja e prevazut)
Erwin
Cred că ieșeai mai ieftin cu un șemineu și coș clasic din zidărie. Piatră locală ca īnveliș, șamotă la interior și coșul din cărămidă.
Marduk
QUOTE(red73dog @ 25 Oct 2012, 10:19 AM) *
.... cos de fum flexibil din inox-180 lei,peste care am aplicat un tub de azbociment-70 lei,iar la iesirea prin acoperis,mastic termorezistent,si tubul de azbociment,bine captusit cu vata de sticla cu folie de aluminiu....

S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de cabana ta impreuna cu familia. Mai ai de munca dar merita tot efortul. Interesanta ideea cu cosul, n-am inteles prea bine cum ai procedat. Ai bagat un tub flexibil de inox intr-un tub de azbociment? ce diametre aveau? cum ai facut captusirea?
red73dog
Va multumesc inca o data pentru aprecieri si sfaturi,

in privinta ursilor,nu e cazul,pana acum am vazut arici si vulpite in zona,si am auzit de porci mistreti,dar ursi nu sunt,altitudinea e mica 320 m,
chiar daca peisajul nu arata.In privinta hotilor...am pus alarma,mai cinstec cate un vecin ,sa se mai uite, resturile de la gratarele facute le arunc in curte si periodic ma viziteaza caini vecinilor,care s-au invatat sa se plimbe prin curte.

Semineu cu focar deschis,teoretic e mai ieftin ,teoretic ,caci practic,crede-ma nu este.Eu am optat pentru un focar centrala ,la care mai pot adauga calorifere,in cazul in care constat ca doar el nu face fata(sunt 50 mp,cu inaltime la coama de 4,5m=un cubaj de peste 200mc),si daca face fata,incerc sa fac apa calda cu el,iar eu am cabana pusa pe piloni de fier,trebuie sa fiu calculat la greutate.

Atasez si un clip cu semineul din pacate nu este caliatativ

..........http://www.youtube.com/watch?v=EZijhS2kSlM
Marduk
QUOTE(red73dog @ 26 Oct 2012, 10:01 PM) *
.... am optat pentru un focar centrala ,la care mai pot adauga calorifere,in cazul in care constat ca doar el nu face fata...

Interesant, eu de 3 ani ma gandesc daca sa folosesc acest sistem sau nu. Am auzit fele de fel de "povesti" despre consumul de lemne, despre putere, de cate ori trebuie sa bagi lemne etc. Am aflat ca exista si focare cu gazeificare, unde bagi o stiva de lemne si "soba", centrala controleaza totul, pe peleti care poate fi controlata prin telefon dar care costa cat cabana mea. Eu am deja instalatia de calorifere trasa, am crezut ca voi face fata cu o centrala elctrica dar cei de la Electrica mi-au zis ca mai mult de 3 kW din retea nu pot sa iau, asa ca tot caut un sistem de incalzire pe lemne, pentru ca la 840 metri altitudine, lemnul cade efectiv pe mine. Vreau o centrala pe lemne care sa functioneze bine pentru un volum de 200 mc, apa calda o fac cu un boiler electric de 120 L, iar pentru vara ma gandesc la o instalatie solara artizanala care sa trimita apa incalzita de soare direct in boiler.
red73dog
Salutare,
in privinta cosului, tubul de inox este de 180mm,asa cerea evacuarea de la semineu,tubul de azbociment are diametru interior de 200 de mm.ceea ce pentru mine a fost ok.
Acum sunt in probe,inainte de al finisa,am facut 31 C ,in cabana cu geamul de sus deschis,dar merge foarte bine cu lemne uscate,cele ude fac mult fum,ard greu chiar si cu tirajul mare,si nu dau randament,cu lemn uscat situatoia se schimba total.
Nu cred ca o sa am nevoie de calorifere(oricum ,mai mult de 2 sau maxim 3 nu cred ca duce),oricum am de cand sa leg, la o instalatie cu panouri solare pt apa calda,cum ...inca nu stiu.
Doresc sa devin cat mai independent posibil,cu o investitie de 10-15.000 euro si un cost cat mai mic lunar,fara sa fac rabat mare la confortul dorit.

"Confortul dorit",ma refer si la departe de stresul urban si agresiunea betonului armat..de oameni...ce sa mai spun...

.....http://www.youtube.com/watch?v=bwBPCoRAzck&feature=plcp

....https://plus.google.com/u/0/
Erwin
Dacă nu e prea departe și mergi īn fiecare weekend se merită să-ți faci un sistem solar cu antigel să meargă și iarna, astfel vei economisi lemne și cabana va fi menținută la o oarecare temperatură pozitivă și cānd nu ești acolo, deci va fi mai ușor de īncălzit la o temperatură confortabilă atunci cānd te duci. Dacă mergi doar ocazional, īn concediu, atunci și ce ai făcut deja este prea mult. Părerea mea.

Oricum, felicitări, a ieșit foarte bine. Ești printre puținii care au comentat pe-aici de cānd e deschis topicul care și-a văzut visul cu ochii.
Marduk
QUOTE(red73dog @ 25 Oct 2012, 09:19 AM) *
...iar la iesirea prin acoperis,mastic termorezistent,si tubul de azbociment,bine captusit cu vata de sticla cu folie de aluminiu..


QUOTE(red73dog @ 29 Oct 2012, 12:01 AM) *
..in privinta cosului, tubul de inox este de 180mm,asa cerea evacuarea de la semineu,tubul de azbociment are diametru interior de 200 de mm...

Te-as ruga sa-mi spui cum ai izolat tubul de azbociment? vata de sticla cu folia de aluminiu ai pus-o catre exterior sau langa peretele tubului. Peste aceasta vata de sticla nu ai mai pus nimic, eu ma gandesc sa acopar intreg sistemul (tub de inox, tub azbociment, vata de sticla sau vata minerala) cu rigips rezistent la foc.
red73dog
Salutari, si multumesc pt felicitari,
este aproape, merg la fiecare sf de saptamana,si oricand am ocazia,chiiar si in timpul sapatamani.
Sunt indragostit de peisaj si de linistea si relaxarea pe care o am,acolo, si-mi doresc cat mai curand posibil sa locuiesc permanent.
Probabil ca varianta cu panou solar,este cea mai optima,dar mai studiez.

Cosul:primul este tubul flexibil de inox, peste care am pus tubul de azbociment,intre azbiciment si lemn,am pus vata cu o fata de aluminiu,aluminiu catre tub de azbociment,masticul a fost pus intre vata si lemn.
Dezavantaj:la inceput era un miros ciudat,la urmatoarele focuri se simte din ce in ce mai putin si numai la inceput.nu stiu de la ce,poate de la tubul flexibil ,care are pe el un ulei sau ceva de genul asta de la fabricatie,sau tubul de azbiciment care a stat afara in ploaie de 3 ani,inca nu am o concluzie.
Avantaj:tubul de azbociment se incalzeste, dar nu la temperatura unui tub flexibil de inox, sau al unui cos din tabla.
Tubul de azbociment este gros de aprox. 2.5 cm si nu are cum sa treaca vreo scante sa aprinda ceva, si nici sa ajunga la temperatura la care sa afecteze ceva.
kcapone
QUOTE(red73dog @ 1 Nov 2012, 12:49 AM) *
Probabil ca varianta cu panou solar,este cea mai optima,dar mai studiez.


Vorbeste cu pepinogepeto; iti poate da sfaturi utile in sensul asta.

Sper ca urmaresti/inregistrezi costurile, astfel incat la final sa na poti spune cat a costat totul. Daca nu, poate ca ar ajuta sa ne mai dai niste cifre din timp in timp.

De unde ai apa? Din put, sau din reteaua comunala?

Succes!
Marduk
QUOTE(red73dog @ 31 Oct 2012, 11:49 PM) *
QUOTE
....varianta cu panou solar,este cea mai optima,dar mai studiez.

Ai niste info aici, dar mai exista multe alte variante.
QUOTE
...primul este tubul flexibil de inox, peste care am pus tubul de azbociment

Am inteles, banuiesc ca tubul de azbociment l-ai achizitionat SH de la cineva, nu cred ca mai gasesti asa ceva la magazin. Mie mi-ar trebui astfel de tuburi pentru o inaltime de 10 m. Nu vreau sa fac un cos de caramida, ar trebui facut in interiorul cabanei, e mult deranj si nu cred ca ar fi mai sigur ca unul din tuburi de inox izolat intr-o incinta de rigips rezistent la foc, din loc in loc cu fante de disipare a caldurii si circulatie a aerului. Teoretic as vrea sa creez un tub de rigips rezistent la foc de 60x60 cm in care sa introduc tubul de inox prins in cu inele de structura de metal (CD;UD) a tubului de rigips.
red73dog
Saluatari,
Apa ,am tras de la ultimul vecin,ma puteam lega si de la conducta principala,dar a afost mai rapid asa,
electricitatea tot de la el, cablu subteran,aproximativ 115 metri.
In ceea ce priveste suma cheltuita,e greu sa sa ticont la fiecare surub,sau kg de carne de mici,bidoane de bere ,samd...,
dar ceea ce ti pot spune este ca eu nu am avut mai mult de 50 000 de lei,aici intrand si mocheta,si parchetul,semineul ,becuri ,lampii,canapea.....
Oricum ,mai mult nu aveam de gand sa cheltui,
asta am urmarit ceva ieftin dar bun, si un loc cald si primitor,dar cu tot confortul dorit de mine,
Aproape ca am reusit,ceea ce le doresc si altora.

Tubul de azbociment l-am gasit la un vecin,nu se mai fabrica ,si se gasesc foarte greu.
Daca ,prinzi un cos de tabla prin bride de metal,de un lemn ,caldura se transmite prin metal ,deci ,parea mea ca trebuie puss intre cos si lemn ,un material cu rupere termica (vata minerala,tub azociment ,mastic,etc),parerea mea.
Toate bune si spor la treaba tuturor.
Marduk
QUOTE(red73dog @ 5 Nov 2012, 10:18 PM) *
QUOTE
... Tubul de azbociment l-am gasit la un vecin,nu se mai fabrica ,si se gasesc foarte greu.

Ma gandeam ca este SH. sad.gif
QUOTE
Daca ,prinzi un cos de tabla prin bride de metal,de un lemn....

Nu de lemn vreau sa-l prind vreau sa fac o structura patrata 60x60 din CD-UD pentru rigips apoi sa fixez pe mijlocul acesteia tubul de inox dupa care sa izolez cu vata minerala si sa imbrac structura respectiva cu rigips rezistent la caldura.

danzel
@red73 dog
Toata stima ! Sa ai timp si pofta teribila sa te bucuri de ea !!!
BRAVO ! Te invidiez-in sensul bun, evident - pentru priveliste si mai ales pentru felul cum ai profitat de ea !

@The Dude , multumesc! Da, ai avut dreptate ! Timpul a demonstrat-o ! Am facut si eu casuta! In momentul in care chiar am vrut-o...am facut-o ! YES !
Recunosc, nu este doar meritul meu, dar am fost ajutat exact de oamenii care chiar au contat si conteaza in viata mea !!! Cand m-am decis...TOATE au mers struna ! A fost incredibil ! Iti jur, nu m-am simtit in viata mea mai bine ! O fi de la munca ? smile.gif

Mult noroc pentru toti !
red73dog
Salutari
si multumesc DANZEL,pentru aprecieri.
Felicitari pentru reusita si, astept cu ,curiozitatea unui copil ,poze ...,sunt sigur ca e ceva deosebit,orice lucru facut cu pasiune ,dorinta si munca este unic.
Promit ca in curand voi mai aduga si eu poze,asteptand sfaturi pentru imbunatatire.
acum sunt la stadiul in care ma bucur, si incerc sa-mi asez culcusul,sa ma simt ..ca acasa...
Si eu ii multumesc lui DUDE,pentru topic ,care ma motivat si inspirat ,in anumite momente.
Poate e timpul si pentru un nou Topic :"Cum am construit o cabana" ohyeah.gif

Sa te bucuri alaturi de cei dragi, de realizarea ta.
Toate cele bune tuturor,si spor in toate.
danzel
Din pacate, pentru mine, nu pot sa spun ca am facut o cabanuta,pentru ca nu e situata la munte sad.gif In schimb, e o minicasuta de vacanta, foarte simpla si usor de realizat . E facuta pe o suprafata de 5,5m / 5,5m. Ce-i drept,ar putea fi plasata oriunde. Daca dorim un loc in care sa ne retragem pentru cateva zile si sa nu coste prea mult, dar sa necesite ceva efort fizic in realizarea ei, eu zic ca ar putea fi o solutie pentru cei care vor sa incerce. Noua (mie si fratelui meu) ne-a luat cam 2 luni ,cu tot cu ciudatenia de fundatie pe care am facut-o, ca s-o aducem la rosu. Asta in coditiile in care nu am fost mai mult de 2 saptamani legate pe teren, din motive obiective, evident... Crede-ma, la mine a fost foarte importanta motivatia ! Desi nu este ce mi-am dorit eu initial, pentru ca , din cauze pecuniare, trebuie sa faci tot felul de compromisuri, a iesit ceva de care sa se poata bucura cat mai multi oameni din jurul meu si asta conteaza mai mult decat credem ! Spre rusinea mea, cand am inceput sa "visez" la baracuta asta, m-am gandit mai intai la pasiunea mea pentru biliard... L-am ascultat pe The Dude, care mi-a zis sa nu sacrific zona de living pentru o masa de biliard, l-am ascultat si pe socrul meu , care a finantat in cea mai mare masura "lucrarea" si am incercat sa fac ceva folositor pentru toti cei la care tin ! Am renuntat la "vis", dar am lasat loc pentru el !
Tu in schimb ai facut o cabana adevarata intr-o locatie superba ! BRAVO !
kcapone
Felicitari danzel
Ma bucur tare mult ca ai reusit. Pune nenicule niste poze sa ne delectam cu minunatia ta. Nu-ti face probleme legate de aspectș conteaza in primul rand ca ai realizat ceva, iar fotografiile ar putea fi motivatoare pentru altii.

red73doq ai avut timp sa faci amestecul ala cu zeama de orez? Eu voi ”raporta” la primavara comportamentul experimentului meu.

Stie cineva din ce lemn se fac scarile acelea ...folosite pentru urcatul in pod, fanar, etc? Tunea bunicul una in spatele casei, dar s-a subrezit rau..si rtebuie facuta alta. Ce stiu eu e ca nu se foloseste bradul, dar altceva nu stiu sigur. Lemnul trebuie sa fie rezistent si usor ...cat s-o putea.
As fi vrut sa o fac din bambus dar nu am gasit de unde sa iau.

Toate bune.
danzel
Multumesc kcapone ! Da , nu e o realizare de un design deosebit, dar fiecare face ce poate si cu ce poate. De exemplu, nu mi-as fi dorit termopan la partea din fata, dar le-am capatat si...le-am integrat.smile.gif Nici nu mai conteaza designul, cat timp vezi reactia asta pe fetele unor oameni pe care ii respecti ! Nici acum nu le vine sa creada cat de repede se poate face ceva , doar sa vrei sa o faci si, evident, sa ai resursele necesare.
http://img402.imageshack.us/img402/1905/121120123961.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/4128/121120123992.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/4696/121120123988.jpg
Marduk
Super, s-o stapanesti sanatos sa te bucuri de ea tu si familia ta. O constructie minimalista menita sa-ti ofere sentimentul ca ai o casa. Cat te-a costat constructia si materialele?
danzel
QUOTE(Marduk @ 7 Dec 2012, 11:52 AM) *
Super, s-o stapanesti sanatos sa te bucuri de ea tu si familia ta. O constructie minimalista menita sa-ti ofere sentimentul ca ai o casa. Cat te-a costat constructia si materialele?


Multumesc Marduk !
Cu ce se vede in poze (azi am pus si contravantuirile sub acoperis) + izolatie la interior (vata bazaltica) si rigips verde, a costat 15 000 RON. Materialele, inclusiv fundatie de vreo 8 m3 beton. Asta fara manopera, fiind ajutat de fratele meu, de tatal meu si de socrul meu -principalul finantator. Le multumesc din suflet pe aceasta cale ! smile.gif Si celor care au donat termopanele de la fatada !
Noi am plecat de la ideea ca , decat sa luam o magazie cu pereti de 22 mm, care sa coste 5000 RON, mai bine facem o minicasuta cu pereti de 100 mm, cu izolatie (macar la interior in prima faza) , cu pod ca spatiu de depozitare (are 1,7 m inaltime la coama), care sa coste de 3 ori mai mult, dar sa fie functionala !
Am pornit-o tarziu si ne-am bucurat de fiecare zi superba de toamna pentru a putea-o proteja macar pana la primavara. Soarele ne-a fost cel mai bun prieten !!!

Asa a inceput (acum vreo 2 luni):
http://img22.imageshack.us/img22/7563/031020123481.jpg

Intre timp:
http://img715.imageshack.us/img715/76/061020123555.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/1279/101020123581.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/8152/121020123590.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/9616/151020123599.jpg
http://img594.imageshack.us/img594/198/201020123612.jpg
http://img145.imageshack.us/img145/9388/201020123620.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/6098/221020123643.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/795/231020123653.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/1640/241020123701.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/4945/251020123745.jpg
http://img43.imageshack.us/img43/6675/271020123804.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/1576/271020123828.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/8277/041120123881.jpg
http://img43.imageshack.us/img43/3303/301120124033.jpg

Asa arata azi:
http://img59.imageshack.us/img59/9766/081220124109.jpg

Mult noroc si dorinta !
fiatlux
Felicitari pt tenacitate si realizare! Sa le stapaniti sanatosi!
fiatlux
Felicitari pt tenacitate si realizare! Sa le stapaniti sanatosi!
danzel
Multumesc din suflet Fiatlux !

E nevoie de tenacitate, mai ales in zilele astea ! Totul e din ce in ce mai greu de realizat, dar daca iti doresti cu adevarat ceva, vei reusi ! Totul e sa nu visam la ..."cai verzi pe pereti" - vorba lui Smiley. Eu am tins catre ceva realizabil. Doar atat.

Celor care vor "doar atat" , le pot spune ca toate taieturile au fost executate cu acelasi ferastrau de mana si inca mai taie binisor... Au fost sute de taieturi in lemn umed, dar ...ce mai conteaza ? A meritat efortul !
Erwin
Felicitări, Danzel! Să o locuiți sănătoși și să vă bucurați de ea!
danzel
Multumesc Erwin pentru urarile de bine!
danzel
Am acordul lui The Dude sa citez mesajul lui catre mine pe PM si voi profita de acest lucru pentru a-l mentine prezent printre cei care isi pun sperante in acest topic ! Sper sa nu fiu gresit inteles, dar as vrea sa nu uitam cine a initiat acest topic si, mai ales, cine a facut probabil cele mai multe eforturi pentru a-l intretine , alaturi de moderatori, evident. Si mai sunt si altii (Slava Domnului !) care au pus suflet si vorbe bune, alaturi de sfaturi pline de bun simt ! Se stiu ei smile.gif


"Te salut prietene Danzel !!

Remarcabila realizarea ta...Sincer ?? Toata stima !!
Nici nu iti trebuie mai mult, pentru o casa de vacanta.
Viitorul are sa iti confirme asta...Daca nu ? Ei bine, atunci poti oricand sa construiesti anexe...

Felul in care s-a lucrat, unele unelte utilizate...Alaturi de ideea confectionarii cadrelor de rigle, acolo unde era mai lesne de facut asta
si a transportului lor ulterior ...Jos palaria prietene !!

Casa arata nemaipomenit...fara nicio exagerare...Imi place foarte mult.
Eu, in topicul ala, despre asa ceva vorbeam si nu de palate imposibil de realizat pentru cei mai multi dintre visatori
(o categorie careia ii apartinem in egala masura).

Ma bucur foarte mult daca demersul meu a avut o contributie cat de mica la realizarea ta si iti multumesc oricum
pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat pe forum.

Din pacate eu acolo nu mai pot activa...dar sunt aici si sunt disponibil si dispus.

Acum cateva observatii:

- incearca sa faci un efort ca sa anvelopezi cabana pana sa dea zapada..e important pentru protectia osb-ului.
El lucreaza altfel decat ni se spune in prospecte si poate crea mari probleme daca apuca sa "ia apa"..
....chiar daca aceste efecte nu apar imediat si chiar daca vorbim de osb 4 (imi pare ca asta e cel mai bine protejat)
- sunt ingrijorat de felul in care s-a rezolvat ancorarea structurii in fundatie. Din poze nu vad nicio solutie.
Pare ca acele cadre din rigle au fost asezate pur si simplu acolo si apoi legate intre ele. Daca e asa, atunci nu e suficient.
Nu e suficient nici data s-au utilizat conexpanduri de fixare. Aceasta un e o casa care sa functioneze prin autotasare, deci
e posibil sa fie probleme. Exista insa solutii...


Vorbim...


Sa fie intr-un ceas bun si ai parte de ea pana cand nu o vei mai dori...


Nu uita sa spargi o sampanie la inaugurare...ca vad ca brad la sarpanta n-ai pus rofl.gif

Te salut cu mult respect. "
Marduk
QUOTE(danzel @ 13 Dec 2012, 05:40 PM) *
...- sunt ingrijorat de felul in care s-a rezolvat ancorarea structurii in fundatie. Din poze nu vad nicio solutie....

Are dreptate, n-am remarcat asta. hh.gif Cu ce-ai prins cabana de placa de beton? De obicei se lasa niste "mustati" din plasa de buzau cu care se prinde talpa casei, sau conespanuri.
danzel

Am folosit conespanduri din cele mai bune, zic eu. smile.gif Oricum, inca nu am inchis peretii la interior si mai pot face ajustari.
La prinderea surubuilor am folosit saibe maricele, acolo unde nu m-am putut folosi de coltare.

The Dude mi-a sugerat niste solutii pentru situatia in care simt ca nu e in regula cu ancorarea. Citez:
"Dar chiar si asa, poate nu acum si poate ca nu musai, dar daca simti la vreo furtuna ca ar
putea fi cazul..Se poate face un fel de bordura armata, care sa prinda in armatura ei rigla de
baza (prin suruburi autofiletante) si care sa lege perimetral casa. La randul ei bordura ar trebui
poate legata de fundatie prin alt rand de conexpanduri.

Inca o data, nu acum si doar daca afli ca ar putea fi nevoie.

Eu am vazut case din astea purtate de vant pe la locul cabanei mele si am cunoscut altele maturate
pur si simplu de pe fundatie prin Timisul de Sus...insa erau conditii extreme si amplasamete periculoase.
Nu cred sa fie cazul. Insa o precautie in plus, atunci cand ti-o vei putea permite, nu trebuie neglijata. "


Asa voi face ! Cand e vorba de siguranta, nu e de glumit !

http://imageshack.us/photo/my-images/43/281020123843.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/829/281020123842.jpg/

Marduk
"dar daca simti la vreo furtuna ca ar putea fi cazul.."

Nu cred ca putem discuta de ceea ce simti, eu zic ca trebuie sa ceri parerea unui constructor, structurist. In opinia mea holsuruburile alea sunt prea subtiri, ce diametru au 10 mm? Banuiesc ca in alte pozitii ai bagat conespanuri de 20 mm cu metal nu cu plastic. S-auzim de bine.
danzel
Recunosc: cand e vorba de siguranta as face exces de zel,oricand ! Cand e vorba de prioritati...e mai greu cu excesul de zel.
Marduk, crede-ma ca am stat de vorba cu cineva care a avut experiente proaste vis-a-vis de conespanuri de metal si am preferat combinatia metal-plastic ! Da, iti dau dreptate pe deplin : as fi dublat diametrul daca as fi gasit la momentul acela ce imi trebuia ! Dar tot pe "plastic" as fi mers !
"Oricum, inca nu am inchis peretii la interior si mai pot face ajustari"


Stiti ce e interesant ? Nu am crezut ca suruburile pot sa coste mai mult de 10 % din valoarea unei casute ! Nu am batut cuie decat cu mari retineri.Oare de ce ? Cineva de pe acest topic zicea ca nu putem folosi cuie decat la constructii ...demontabile smile.gif Mai nou ,am cumparat niste holsuruburi de 160mm pe care le putea indoi si un copil ...nervos smile.gif Stiu, nu e de ras, dar daca vrem calitate...costa!
Erwin
Casele vechi din lemn nu aveau nicio ancorare īntre grinzile de la bază și fundația din piatră. Īn schimb toată structura era imbinată cu lambă și uluc sau alte forme, formānd un ansamblu unitar. Se foloseau scoabe doar la acoperiș. Niciun șurub, nicio bucată de tablă, doar manoperă de fasonat lemnul, meserie de dulgher acum pe cale de dispariție. Trebuie să vină americanii să ne īnvețe cum să construim case din lemn cānd există la noi case de sute de ani vechime?
red73dog
Salut Danzel,

Eu am protejat lemn pe afara cu vreo 4 straturi de ulei...de motor,si se pare ca chiar are efect.
In privinta conexpandurilor:parerea mea ca sunt cam firave,iar alea sunt dubluri ce ai pus tu.
Lucrez foarte mult cu conexpandurile,si cred ca cele de 10,ar fi de ajuns.

Ma bucur ca Dude mai urmareste discutiile,
si tin sa-i multumesc inca o data pe aceasta cale.
red73dog
QUOTE(red73dog @ 15 Dec 2012, 07:40 PM) *
Salut Danzel,

Eu am protejat lemn pe afara cu vreo 4 straturi de ulei...de motor,si se pare ca chiar are efect.
In privinta conexpandurilor:parerea mea ca sunt cam firave,iar alea sunt dibluri ce ai pus tu.
Lucrez foarte mult cu conexpandurile,si cred ca cele de 10,ar fi de ajuns.

Ma bucur ca Dude mai urmareste discutiile,
si tin sa-i multumesc inca o data pe aceasta cale.

danzel
Erwin, nu te contrazic !
Mi-ar fi placut fantastic sa fi avut posibilitatea de a construi o cabanuta in stilul clasic !
Din pacate,sau din fericire, nu mai putem trai in trecut. A inceput un nou secol al vitezei si al ...orgoliilor, din pacate. Am cam luat-o ...pe aratura, asa ca folosim sisteme care sa ne reduca suficient cheltuielile (sau macar sa credem asta), fie ele si in sistem american, canadian, australian, etc.
Eu sunt de profesie orice altceva decat tamplar, dar imi place lemnul si am incercat sa-l "modelez" asa cum stiu eu.
Un tamplar adevarat , ar fi facut-o mult mai bine !
Pot sa dau si un exemplu , care pe mine m-a impresionat ! Am zis TAMPLAR ? Scuze, UN ARTIST TAMPLAR ! Si cand te gandesti ca vine cu bicicleta la munca...
http://www.youtube.com/watch?v=q3utt2Y5aH0...re=results_main
Urmariti-l pana la capat, merita !

Multumesc red73dog,
Chiar doream sa intreb : are ceva daca nu folosesc ulei ARS de motor ?
Eu as folosi cel mai ieftin ulei (dar pe interior) , care nu are mirosul atat de pregnant. Dupa culoare eu cred ca tot cu d'asta nears ai dat si tu, nu ? Sau nu te refereai la partea expusa ? Arata foarte bine si ma gandesc serios sa folosesc acelasi tip de acoperire la minicasuta mea, dar deasupra unui strat de 5 cm de extrudat. Cat a costat m2 ?

Da, o sa iau si conexpanduri de 10, dar din cate stiu de la altii, din cauza vibratiilor, cimentul se macina si cu timpul cuplarea nu mai este atat de fixa. Bun, exista o oarece elasticitate si in tabla conexpandului, dar banuiesc ca trebuie sa iau ceva de supercalitate. Poate imi recomanzi ceva de calitate si la un pret bun, OK ?

Ca sa nu existe indoieli : am cumparat mai intai suruburi speciale care se folosesc la prinderea tamplariei PVC in beton, dar... nu am reusit sa prind nici macar un surub in beton cum ar trebui. Fratele meu a zis ca e betonul prea "crud" , eu am zis ca nu am "scula" potrivita pentru a infileta suruburile astea, desi dadusem gaurile corespunzatoare conform indicatiilor de pe cutie. In fine, mai tarziu am aflat ca existau si burghie SDS speciale pentru tipul acela de suruburi... E ceva care da cu zecimale smile.gif Da: 6,5 mm ! smile.gif
Marduk
QUOTE(Erwin @ 15 Dec 2012, 07:32 PM) *
Casele vechi din lemn nu aveau nicio ancorare īntre grinzile de la bază și fundația din piatră....

Chiar nu stiu cum se ancorau casele din lemn de fundatia din piatra, dar mi-ai dat o tema, am sa merg ma Muzeul Satului sa vad cum se facea aceasta ancorare. Nu cred ca structura sau imbinarea cu lambă și uluc aveau un rol determinant in cazul unor vanturi puternice unor vijelii. Multe din aceste case vechi se construiau de obicei sub coama dealului nu pe coama, deci erau oarecum ferite.

QUOTE(danzel @ 17 Dec 2012, 05:08 PM) *
...Ca sa nu existe indoieli ...

Eu cred ca ar trebui sa faci niste gauri in placa, sa treci niste fier beton de minim 8 mm prin gauri si sa iesi cu fierul in afara placii de beton, dupa care sa prinzi talpa cabanei de placa prin rasucire. Dar mai bine ar fi sa ceri sfatul unui structurist, iti poate spune daca structura va rezista la vijelii asa cum este acum.
red73dog
Salut Danzel,
Cu ulei nears,ulei normal de motor,am gasit la "cineva" cu 4 lei/L.
eu am dat doar pe afara,are putin miros la inceput ,dar dispare.

In privinta conexpandurilor,cea mai sigura solutie dar si mai scumpa un pic,
mai ales ca ai ceva probleme cu betonul,parca spuneai ca se farama,este "ancora chimica",
se gasesc mai greu de vanzare,nu mai stiu cat costa.
Ce fac astea:faci gaura in beton de 12 daca bagi conexpand de 10,bagi un furtunel
in gaura si suflii pana iese praful,ancora chimica are o fiola cu ceva substante "minune" in ea.
Aceasta fiola,care seamana foarte bine cu un trabuc, se agita bine, se baga usor cu mana in gaura, cat se poate
,si se sparge cand vei baga conexpandul(care acum este ca o tija infiletata),conexpandul se baga prin invartire,
are un cap de inbus,nu prin presare.Temperatura ambientala sa nu fie sub 15 C.
Asta face direct priza cu cimentul,este ca si cum ai fi turnat cimentul peste conexpand,
crede ma are super rezistenta.
Parca mai aveam eu cateva,nu promit trebuie sa le caut,
daca le gasesc si chiar ai nevoie de ele ,ti le trimit ,curier,posta vedem.
Spor.

Si toate cele bune tuturor.
danzel
Multumesc red73dog,
Din pacate nu cred ca o sa pot da cu ulei si pe partea de exterior a osb-ului ...Trebuie sa ramana aderent la spuma poliuretanica . Dar la interior nu cred ca o sa fie o problema.
Iarna asta nu cred ca mai pot face ceva. E prea frig pentru asta si nu cred ca ar face priza buna.
Pentru exterior mi-a recomandat TheDude o vopsea interesanta. Poate fac o combinatie si dau la interior pe toate cadrele de lemn cu vopsea si pe partea de interior a osb-ului cu ulei. Intre timp, o sa ma rog de vreme mai blanda, poate ramane cat de cat intreg OSB-ul.
Am avut si ceva ghinion cu OSB-ul...Sunt portiuni unde poti desprinde fasiute cu unghia. Nu cred ca e normal pentru un OSB 3 "de firma"...

Da, e o solutie interesanta "ancora chimica". As putea face asta cand se incalzeste vremea.
Betonul e un B250, nu cred sa fie asa de rau. E posibil sa o rezolv combinand diblurile (care le-am pus deja ) cu conexpanduri de 10 mai lungi.

The Dude imi zicea:
"La ancorare conexpandurile sunt la fel de bune ca diblurile.
Efortul carora trebuie sa le faca fata e unul de forfecare, nu de smulgere. Noi n-avem inca tornade in adevaratul sens.

Poti lua in calcul si ancorele chimice care bat si conexapndul si diblul ca eficacitate a prinderi, iar ca pret ? poate chiar mai ieftin daca cumperi la tub si nu la fiola...Eu tot cred insa ca bordura aia ar fii cea mai nimerita...macar si numai pentru faptul ca ofera o protectie continua si nu una in puncte (care astfel devin concentratoare de efort)."
"Despre exfolierea osb-ului ? Pai n-ar trebui sa te sperie. Denumirea osbeului (oriented strands board) asta si inseamna, niste fasii orientate diferit si presate cu un liant (amestec de ceara si rasina) E in firea lucrurilor si in limitele normale ale produsului, ca pe o suprafata data sa ai si fasii care nu s-au prins cum ar trebui. Ele nu afecteaza insa nici structura placii, care ramane intacta, si nici functionalitatea ei.

PS. cand vorbim de OSB 3, adica cel recomandat la mediul umed, fasiile sunt aceleasi, tehnologia asisderea, doar reteta adezivului difera..."
red73dog
http://www.youtube.com/watch?v=7TDveWR6UJY

Mai sunt multe de facut ,
dar in sfarsit ,ma simt ca acasa...
Dar imi place sa-mi impartasesc cu voi bucuria....

Spor la treaba ,si la indeblinirea viselor.
danzel
E ...SUPERB ! BRAVO ! Semineul ala face toti banii !!! smile.gif


Sarbatori FERICITE pentru toti forumistii !
Multa fericire va doresc !
Sanatate si tot ce va mai doriti voi, sa aveti!

Marduk
Super fain si eu sunt la cabana, cand am ajuns zapada era de 1,2 m. Am dat la zapada de-am naucit, afara sunt -6 C iar in interior +22 C. Acum ninge incet si linistit, cateodata viata e frumoasa si te rasplateste pentru tot binele facut.
red73dog
Sarbatori fericite ,alaturi de cei dragi,
Asa e Denzel,face toti bani ,si caldura si atmosfera,
poze cu zapada de 1,2 m .cred ca e super,cand vedem poze...Marduk
danzel
red73dog, vrea cineva sa-ti mai scrie pe PM, dar nu poate. Probabil ai ajuns la limita celor 25 de mesaje primite si nu te induri sa mai stergi din ele ! smile.gif

Am aratat si fratelui meu semineul tau superb. Cred ca l-am ambitionat rau de tot ! smile.gif S-a dus sa caute caramizi sa-mi faca unul si mai si...desi eu nu stau decat vara acolo roflmao.gif

Marduk
Decat sa tragi la sala (de mese smile.gif ), mai bine tragi la zapada ! Eu am "tras" la zapada in jurul blocului sad.gif
DA ! Viata e frumoasa si ne rasplateste pentru tot ! Fie ca facem lucruri bune, fie rele !!!

Exista o COMPENSATIE in toate !
red73dog
LA MULTI ANI !
VA UREZ TUTUROR ,
UN AN NOU MEGA FERICIT,PLIN DE REALIZARI,
LINISTE SI MULTA PACE IN SUFLETE.
LA BUNA REAUZIRE.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.