Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
De acord cu locatia Retezat. De acord cu locatia Piatra Craiului. De acord cu orice alte rezolvari.
De acord sa ne intalnim la finele lunii martie acolo unde a propus Pelicanul.

Cred ca daca Doru reuseste sa furnizeze o schita, ea poate oferi baza de discutie necesara, desi poza aia ar trebui sa fie suficienta pentru inceput.

Nici proiectul lui Marduk nu e de lepadat. In cazul asta insa in loc de o casa pentru fiecare, cate un proiect ar fi deajuns.
Sa si-l faca fiecare cum poate. Eu ma gandesc ca in Piatra e realizabil imediat: discutiile sunt purtate, lemnul e practic acolo iar cei trei, patru, meseriasi ce ne-ar putea ajuta sunt pentru mine persoane cunoscute.

Asa cum am declarat deja Fagarasi sunt muntii mei de suflet, iar Retezatul al doilea in ierarhie unde ocupa un loc ex aequo........
pelicanul
[quote name='The Dude' date='1 Mar 2011, 03:09 PM' post='703209']
De acord cu locatia Retezat. De acord cu locatia Piatra Craiului. De acord cu orice alte rezolvari.
De acord sa ne intalnim la finele lunii martie acolo unde a propus Pelicanul.

Ok, sa facem o evaluare:
The Dude
Doru
Erwin
pelicanul
Marduk??

intrebarea mea in acest moment este daca se mai arata cineva interesat macar ca discutie de acest proiect.
spre exemplu, eu as mai avea cel putin doi prieteni care ar fi dispusi sa intre intr-o astfel de treaba, insa nu au cont pe Han si nici nu prea cred ca or sa-si faca. unul e calugarul din fagaras si celalalt e arhitect in timisoara. cum sa procedam cu ei si poate cu altii ca ei..?
intre timp am mai sapat putin, si am gasit ca in fagaras, cel mai simplu si legal e sa cumperi un teren. acum nu sunt deloc scumpe si ne-ar ajunge zic eu un 500mp. am si vorbit cu omul meu de acolo sa afle cate ceva. Ma misc repede, stiu deja ca ar fi de vanzare ceva pe langa Piscul Negru, Cabana Capra si un alt teren pe langa lacul Vidraru. In vreo doua zile o sa am si telefoanele celor ce vand. Daca am stabili o data la sf lunii martie cand am putea participa la o intrunire in Fagaras, la Piscul Negru, de va fi acolo, am putea vedea si locurile..Trebuie facute insa rezervari. La sf de sapt se aglomereaza pe acolo....Eu as fi disponibil atat in sapt cu vineri 18 martie, cat si in cea cu vineri 25 martie, dar as vrea sa vad ca sunt mai multi oameni care fac din aceasta idee o prioritate si ar fi dispusi la a participa la aceasta prima actiune...
pe partea Retezatului, la prima vedere, lucrurile ar parea mai simple si mai ieftine, insa in realitate, accesul este marea problema. acolo e de umblat ca sa ajungi la locurile pentru care am eu autorizare sa construiesc...si in plus Retezatul ca masiv e mai excentric, pe cand Fagarasul, intrarea dinspre sud pe la C de Ag e la 2,5 ore de Bucuresti(Piscul Negru)..
Cum am mai zis, trebuie cantarit f bine totul si o intalnire si o discutie ditrecta a celor cu adevarat interesati ar fi cel mai potrivit lucru.
pelicanul
am mai aflat in dimineata asta ca in apropierea lacului vidraru urmeaza sa se dezvolte o zona destinata sporturilor de iarna. in apropiere de acea zona am deja referinte despre un teren pe care se cer 15 euro/mp. sigur ca ar fi interesant de vazut si evaluat potentialul..dar si acest aspect ar putea fi inclus in programul nostru comun din sejurul pe care l-am petrece in zona la sfarsitul lunii marite, asta desigur in cazul in care ne organizam
kcapone
Inainte de toate imi exprim regretul ca nu pot fi alaturi de voi in demersul asta; nu am disponibilitatea materiala si temporala pentru a va fi alaturi.

In alta ordine de idei, Pelicanu, faza cu "in apropierea lacului vidraru urmeaza sa se dezvolte o zona destinata sporturilor de iarna" este valabila cel putin din 2007 cand compania la care lucrez a facut o excursie tematica in zona organizata de oficiali din asociatia nationala de turism cu scopul de a evalua la fata locului potentialul turistic si pentru a convinge ca merita investiti bani acolo. Exista la hotel si o macheta a partiei de schi cu structura hoteliera si de servicii adiacente. De atunci s-a intamplat ..fix nimic. Asa ca nu te baza pe potentialul asta decat la modul ...din intamplare.

Apoi daca faceti cabana pastrandu-i potential investitional, e firesc sa ti cont de cat mai multe elemente. Primele trei si cele mai importante sunt: locatia, locatia, locatia. Daca insa o faceti pentru sufletul vostru, lasand-o intru folosinta ulterioara celor ca voi...lucrurile stau evident altfel.

Ma intreb daca ati luat in calcul si varianta cabanei din piatra? Ma limitez numai la asta totusi, neputand fi alaturi de voi fizic.

Toate bune.
The Dude
Am tot intarziat sa raspund pentru ca agenda mea era confuza pe 25 martie.
Eu nu am sa pot decat din weekend-ul imediat urmator. Sper ca in doua trei zile sa vin cu o propunere mai buna si mai avantajoasa..
Astept cateva confirmari..Pana atunci kcapone putem calatori impreuna low cost (adica no cost).

Sunt absolut de acord sa discutam
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 3 Mar 2011, 05:59 PM) *
Am tot intarziat sa raspund pentru ca agenda mea era confuza pe 25 martie.
Eu nu am sa pot decat din weekend-ul imediat urmator. Sper ca in doua trei zile sa vin cu o propunere mai buna si mai avantajoasa..
Astept cateva confirmari..Pana atunci kcapone putem calatori impreuna low cost (adica no cost).

Sunt absolut de acord sa discutam


Ar fi bine sa stabilim ceva clar in privinta unei reuniuni. In aceeasi masura, trebuie dezbatute toate variantele propuse ca locatie si pentru constructie, dar si pentru intalnirea programata. Deocamdata vad ca nu se prea inghesuie lumea, asa ca in acest moment am avea loc toti intr-o masina...Sigur ca asta incearca sa fie o gluma, dar parca in trecut era mai mult aplomb in zona asta de interes...Poate am fost eu prea insistent si am dat prea multa informatie dintr-o data, nu stiu, dar simt ca parca ar putea merge si mai bine partea asta in care ar trebui sa ne organizam...
doru_constantiniu
Eu zic ca ar trebui stabilit clar fiecare participant la acest proiect ce este dispus sa ofere si ce pretentii are. Daca ne strangem destui si ajungem la un numitor comun in ceea ce priveste aportul si pretentiile fiecaruia, putem continua discutiile. Altfel, eu zic ca nu are rost.

Eu sunt dispus sa ajut la construirea unei cabanute, ori cu lemnul propus de Dude, ori cu materiale procurate de la fata locului, in orice zona propusa. Pot aloca 1-2 saptamani, in orice perioada, pentru constructie, pun la bataie sculele ce le am. Cam atat.
Nu sunt dispus sa investesc o suma de bani in acest proiect din doua motive:
1. Momentan nu imi permit. Am proiectele mele incepute si inca neterminate, proiecte care pentru mine sunt prioritare. De asmenea, am si alte planuri care asteapta finantare.
2. O investitie in bani ar presupune niste aspecte legale care cred eu ca sunt prea complicate pentru asa ceva. Aceasta problema s-ar putea totusi rezolva, insa pentru mine ramane motivul 1.

Ce vreau in schimb? Sa pot folosi si eu cabanuta 1-2 saptamani pe an. In ultimii 7-8 ani am avut de doua ori cate 2 saptamani de concediu, asa ca nu cred ca voi abuza de ea. Nu ma intereseaza un contract de timeshare, sa fiu proprietar pe o cota parte, si alte aspecte de genul asta.


Astept acum de la cei interesati de acest proiect sa-si exprime punctul de vedere. Ce poate oferi si ce pretentii are fiecare?
Erwin
Şi eu mă înscriu în cele expuse de Doru, momentan nu am disponibilă nicio sumă de bani, dar contra utilizării cabanei pe perioade scurte (weekend, cel mult o săptămână), în special în perioadele cu vreme stabilă, cer senin (prietenii ştiu de ce), sunt dispus să contribui cu priceperea mea, câtă este, la construirea căbănuţei. Pot ajuta la orice treabă care nu presupune muncă fizică grea, cărat de buşteni şi alte materiale mai grele de 15-20kg, din cauza discopatiei. Mă pot ocupa de mobilier sau orice instalaţii care s-ar putea dovedi necesare. Deocamdată nu dispun nici de prea mult timp liber, dar nefiind (deocamdată) angajat îmi pot lua liber o săptămână când va fi necesar, cu condiţia să nu se suprapună pe sfârşit de lună, trimestru, semestru când sunt raportări contabile, atunci fiind mai aglomerat. Cred că un astfel de proiect este realizabil, în condiţiile în care nu avem mari pretenţii, nici de confort, nici de finalizare în scurt timp. Pe parcurs îi putem aduce îmbunătăţirile necesare, contribuind fiecare cu ce putem. Trocul este cea mai bună afacere în acest caz, dacă fiecare îşi respectă partea de înţelegere.

pelicanul
in sfarsit avem un punct de plecare.
este destul de greu sa construim ceva daca nu avem nici macar terenul pe care ar urma sa stea constructia. in acest caz ar trebui sa gasim un loc ferit, unde sansele de a ne intreba cineva ce cautam sau ce facem pe acolo, ar fi minime. conditia terenului ar fi rezolvata in Retezat, insa locatia n-ar fi deloc aproape de infrastructura. acolo e mai degraba vorba de un refugiu construit in munte.
in Fagaras, pentru a ne situa langa sosea sau un drum forestier, ar trebui cumparat teren, asa ca deocamdata cade total ideea, ramane sa vedem care sunt conditiile in Piatra Craiului...
Pretentiile mele sunt foarte maleabile, eu folosesc locatii de genul acesta mai mult iarna, asa ca nu as incurca grupul...Ca disponibilitati, similare cu ale antevorbitorilor mei, in plus ma gandesc ca as putea sa aloc o suma modica-pana in 5-600 de euro - cota parte pentru eventuala achizitie a unui teren.
The Dude
Deci haide sa ne intalnim pentru a stabili locul, felul participarii fiecaruia si modul de beneficiu..

Ideea e ca eu as putea lansa o invitatie pe la jumatatea saptamanii viitoare.
Nu prea cred in ea, pentru ca nu prea am vazut intalniri din astea virtuale care sa functioneze, dar ce cred eu nu inseamna nimic.
Locul va fi cel mai probabil Leresti (pe langa Campulung) si propunerea e plina de avantaje daca va deveni efectiva.

Eu m-am gandit ca putem face sharetime. Construim cu totii, fiecare cu ce aduce si cu ce poate, stabilim un algoritm care sa recompenseze pe fiecare dupa gradul de participare prin locuirea periodica a cabanei cateva zile (saptamani, luni) pe an, prin rotatie (sa prinda si vara si iarna fiecare).

De exemplu Doru a muncit doua saptamani, a pus la dispozitie scule...primeste 60 de zile dint totalul de 360 (zic absolut aiurea cifrele astea)
Dude a adus lemnul si transportul lui, primeste tot 60 de zile.
pelicanul a facut proiectul si a mijlocit lucarea: primeste 65 de zile.

si tot asa...La capat, luam calendarul si stabilim: 1.01-10-01 merge acolo Doru, 10.01-15.01 merge Dude. 15.01-25.01 merge Pelicanul.
programul asta se va roti si la inceput vom avea multe zile fiecare. Nu e musai sa si mergem acolo atunci cand suntem programati, putem face rocade intre noi functie de situatie, dar e un mod onorabil de a face o imparteala onesta si care poate capata si o forma legala...
Marduk
S-o intrebam pe mama lu Monica ce sa facem in situatia asta sa vedem daca este de acord cu acest proiect.
doru_constantiniu
Asa mi se pare cel mai onest.

Dar cred ca, inainte de intalnire, ar trebui sa stabilim exact cati si care suntem, sa nu ne trezim acolo 3 insi.

Leresti. Acolo sper ca e doar intalnirea. Parca chiar tu spuneai de oamenii de-acolo...
The Dude
Da, e nashpa de locuit acolo. Miercuri un amic de al meu va inchiria cabana pentru 5 saptamani incepand de pe data de 15, pentru un treining.
daca ne adunam pana in 10 insi ne-am putea lipii si noi, casa+masa moca...S-a mai facut. Numai sa cada ei la pace.

Deci desigur, numai pentru discutii privitoare la proiect.
Ai avut si am avut dreptate...acolo s-alege repede praful de tot din cauza nationalitatilor conlocuitoare.
Hai sa asteptam ziua de Miercuri...daca nu se leaga si este foarte posibil, atunci vom gasi altceva.





The Dude
Cred ca nimeni nu e dispus sa bage bani...Asta ar fi si spiritul proiectului, sa facem totul fara bani.
Totusi mici cheltuieli vor fi, asa ca cineva va trebui sa faca si cheltuieli. Nu va nelinistiti, de asta ma pot ocupa tot eu, fie direct, fie prin atragerea unui alt partener in cadrul proiectului. Unul care sa nu munceasca dar care sa sustina aceste finantari, care vor fi la randul lor quantificate in zile de folosirea a cabanei....Mie imi pare corect
doru_constantiniu
Eu unul as putea investi si bani, dar nu acum, pe praful asta.
Oricum, mai bine ne intalnim si discutam aceste aspecte fata in fata.
doru_constantiniu
All, tu n-ai concediu? Sa-ti rodezi drujba.
alexei
sa nu uitati de mine
doru_constantiniu
Hai sa facem o lista:
1 Dude
2 Pelicanul
3 Erwin
4 Alexei
5 Doru

Astia ne-am manifestat intentiile. Sper ca n-am uitat pe nimeni.

Care mai doreste, care mai pofteste?

Cam cati ar trebui sa fim? Minim cati, maxim cati?
The Dude
Cred ca sase ar fi ideal...Dar merge pana in 12 si stam bine si cu 5.

Ma gandesc la o impartire pe luni de zile a timpului de folosire...dar nu-i o regula.

Eu am zis asa: cat ne-a costat cabana la final ?? pai planurile, ciubucurile locale, ziua de munca a fiecarui participant, uzura utilaje si echipamente, drumuri, materiale, spritzuri, minim de instalatii...TOTAL: 5 400 de euro...de exemplu

Impartim suma la 360 de zile si obtinem cam cat ar costa o noapte cabana considerand ca ea se amortizeaza intr-un an. Sa zicem ca iese 15 euro.
Cat a investit Alexei ?? Pei uzura utilajelor pe perioada lucrarilor 300 de lei, munca lui doua zile 300 de lei, alte alea 150 de lei, damigeana adusa de acasa 100 de lei, cuie, placi multicui, scoabe, alte materiale 900 de lei. Total 1750:4,3=407 euro, care impartit la 15 ii da dreptul la 27 de zile de folosinta.
Sigur totul nu e decat un exemplu, dar pana ne intalnim e bine sa nu stam degeaba, asa ca macar acest prim capitol il putem elucida.

Acum, nimeni nu va putea sa aloce 27 de zile pe an unei cabane din munte (chiar si cu ajutorul rudelor si al prietenilor). Eu unul n-as putea, asa ca o suma realista ar fi de 15 zile ceea ce in orice situatie inseamna mai mult de sase participanti. Daca vom fi mai multi si treaba va merge mai repede si eventualele neantelegeri s-ar rezolva mai usor si puterea noastra de a ne apara proprietatea va fi mai mare...
The Dude
Apropo, sa completam lista si cu pozitia 6. domnulx, persoana pe care m-am angajat sa o aduc in asociere si care sa participe strict cu bani..
Asadar suntem sase..
pelicanul
Astept sa se clarifice aspectele privitoare la data intalnirii, locatie, numar al celor care doresc sa vina. Pana ce nu se stabileste exact data, e greu sa spunem daca putem sau nu sa fim prezenti asa ca asta ar fi primordial. Apoi, sigur ca ar fi convenabil o locatie gratuita ca loc de intalnire, insa nu ar fi un efort de nesuportat si daca platim cazarea...
Ar fi interesant sa luam in calcul si alte posibilitati de terenuri, nu am mai vazut nimic in aceasta directie, iar despre Piatra Craiului nu avem alte date...
Prieteni care sa se implice si care nu sunt aici pe Han, am si eu vreo 2 sau posibil 3, o sa le spun si de intrunire, dar inca odata - ne trebuie lucruri stabilite pentru a le putea comunica oamenilor ceva..(macar data)...Au fost propunerile cu privire la unul din ultimele sf de saptamana ale lunii martie, insa nu a zis toata lumea cum si daca e disponibila.
doru_constantiniu
Eu sunt disponibil oricand, daca sunt anuntat cu 1 saptamana inainte. In cel mai rau caz, in care nu pot sta peste noapte, nu cred ca-i niciun bai. Ne intalnim pe la amiaza si pana seara, eu zic ca putem lamuri ce avem de lamurit.

Iar pentru constructia propriuzisa, imi pot aloca oricand 1-2 saptamani, cat este cazul. Tot asa, ar trebui sa stiu din timp perioada (cu 2-3 saptamani inainte).
The Dude
QUOTE(pelicanul @ 5 Mar 2011, 09:33 AM) *
ar fi interesant sa luam in calcul si alte posibilitati de terenuri, nu am mai vazut nimic in aceasta directie, iar despre Piatra Craiului nu avem alte date...


Asta are sa fie greu de facut. O treaba buna ar impune vizitarea fiecarui amplasament in parte. Propun ca la intalnire fiecare sa aduca macar fotografii cu posibila locatie. Cred ca ar trebui sa fie obligatorie conditia de belvedere...desi daca ma gandesc mai bine nu locatia cabanei e importanta, ci zona la care ea iti ofera acces. Locul la care m-am gandit eu este un fel de galma in padure. Are o perspectiva frumoasa, dar e ceva mai dificil de atins. N-ai putea ajunge cu masina decat pana pe la 1,5km.

Pelicane, prieteni tai sunt bine veniti in acest proiect. Convinge-i sa intre aici,.
Am presentimentul ca cele mai multe dintre decizii aici se vor lua. Eu fac acelasi lucru cu domnulX.
Erwin
Pe mine mă interesează în mod special belvederea, preferabil cu deschidere largă spre orizontul sudic şi cu muntele spre nord, sau existenţa unui punct înalt şi descoperit în apropiere. De asemenea, accesul la cabană cu maşina ar fi un plus, la fel distanţa minimă de 30-40 km faţă de un oraş mare, puternic luminat. De evitat depresiunile împădurite în apropierea unui râu împortant unde sunt prea des condiţii de ceaţă şi umezeală. Acestea, desigur, sunt chestiuni particulare, care pe alţii s-ar putea să nu-i afecteze sau să fie indiferente. Desigur, cuantificarea participării fiecăruia în număr de zile/an ar fi convenabilă, dar nu ar trebui să ne limităm la un an de amortizare, durata de viaţă a cabanei ar trebui să fie minim 10 ani, nu?
The Dude
Durata de viata e cu mult mai mare, dar ca sa putem sa avem un raport este necesar sa socotim un singur an. Cabana se va ridica in doua saptamani si va deveni locuibila in circa trei luni. Sistemul share time asta presupune: dreptul de proprietate pe perioada corespunzatoare investitiei.

Daca am avea unde depozita lucruri...Eu acumulez mereu chestii importante provenite din demolari ori din eliberari de amplasamente.
Acum as avea niste geamuri termopan cu tamplaria aferenta...N-arata rau deloc...Daca are cineva idee unde le-am putea tine...daca nu am sa le marit.
pelicanul


Daca am avea unde depozita lucruri...Eu acumulez mereu chestii importante provenite din demolari ori din eliberari de amplasamente.
Acum as avea niste geamuri termopan cu tamplaria aferenta...N-arata rau deloc...Daca are cineva idee unde le-am putea tine...daca nu am sa le marit.
[/quote]

as putea sa fac rost de un spatiu de depozitate, undeva langa brasov, in saliste(la intrarea dinspre bucuresti, in dreapta spre babarunca), sau chiar in zarnesti.
asta in cazul in care locatia ramane in piatra craiului. daca ar ramane faarasii, nu e nici o problema la piscul negru iar pentru retezat, am multiple posibilitati. cred ca ar fi cazul sa ne decidem asupra locului si apoi se rezolva multe probleme. deocamdata insa se pare ca nu e stabilita nici macar data la care ne intalnim, dar inteleg ca mai asteptam pana miercuri ca sa vedem daca ramane Leresti ca si locatie...
kcapone
Interesant:
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Aurelia/Application%20Data/Feedreader/cache/article8620.htm
doru_constantiniu
Nu cred ca ai dat linkul bun.
kcapone
Ba da Doru. Copiaza linkul si pune-l sus la adresele de net. Am verificat si merge
Erwin
Kcapone, merge doar la tine pentru că fişierul este la tine în cache. Dacă e vorba de un articol de pe net, dă adresa originală. Dacă este o poză, uploadeaz-o pe forum, imageshack, photobuchet sau ce doreşti. Altfel n-o putem vedea, calculatorul lui Aurelia nu este un server! biggrin.gif
doru_constantiniu
Tu ai pus aici calea catre un fisier din memoria cache a calculatorului tau. Numai tu poti sa-l vezi.
Noua trebuie sa ne dai calea catre pagina respectiva, care trebuie sa fie gazduita pe un server, gen http://www.linkulpecarevreisalarati.htm
kcapone
Aveti dreptate. Scuze.

http://freshome.com/2011/03/08/artists-stu...or+Your+Home%29

Acum sper sa mearga.
alexei
Kcapone,fii serios.
apropo de cabana,de ce nu-i punem sindrila bituminoasa?
mie mi-a ramas de la casa si o pun la bataie daca sunteti de acord
The Dude
Lerestiul a cazut din cauza esuarii negocierilor.
In afara weekendului cu 19 martie...cand trebuie sa observ luna...eu sunt disponibil.
Ceva propuneri ??

Pastreaza sindrila aia. eu am mai facut rost si de doua ferestre din tamplarie pvc cu geam termpopan
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 10 Mar 2011, 10:24 AM) *
Lerestiul a cazut din cauza esuarii negocierilor.
In afara weekendului cu 19 martie...cand trebuie sa observ luna...eu sunt disponibil.
Ceva propuneri ??

Pastreaza sindrila aia. eu am mai facut rost si de doua ferestre din tamplarie pvc cu geam termpopan


Eu propun Fagarasul - la Piscul Negru; sunt posibilitati de la 3 stele hoteliere la prici si toate stelele de pe cer. Ma pot ocupa de rezervari, iar cine nu dispune deloc de fonduri, am vorbit foarte serios cand am zis de prici, este un refugiu incalzit cu 4+4 locuri suprapuse, total gratis, la 50 de metri de hotel. la hotel va costa cam 35-40 de lei pe noapte de persoana cel mai putin, dar in conditii bune(hotel de 2 stele). Au si restaurant (bun), dar se poate duce si mancare de acasa - este chiar si un gratar la dispozitie, iar in locatia cu priciuri este si aragaz. Propun ca si data - 25 martie si ar fi bine sa votam pentru aceasta data sau pentru urmatoarea, adica exact 1 aprilie, ca sa vedem in care din aceste 2 posibile sf de saptamana s-ar strange mai multa lume si in functie de asta sa alegem. Eu as fi dispus pentru 25 martie, dar nu as da inapoi nici pt 1 aprilie. avantajul mare ar fi ca am fi in miezul problemei, am putea sa vedem niste locuri, pe care prietenul meu din munte care sta acolo le-ar putea pregati, in sensul ca ne-am duce tintit...
loc de depozitat materiale se gaseste, trebuie doar sa ma cautati si cred ca pot sa rezolv.
Erwin
Ce mijloace de transport sunt spre Piscul Negru? La cât costă acum benzina... Eu nu pot veni în 25, nu am cum, sunt presat în perioada asta.
The Dude, Luna la perigeu este în fiecare lună, în 19 martie a.c. nu e cu nimic deosebită de alte luni sau alţi ani, decât câţiva Km încolo sau încoace.
Referinţe: Catastrofă de ştire, nu de Lună!
pelicanul
QUOTE(Erwin @ 10 Mar 2011, 09:50 PM) *
Ce mijloace de transport sunt spre Piscul Negru? La cât costă acum benzina... Eu nu pot veni în 25, nu am cum, sunt presat în perioada asta.
The Dude, Luna la perigeu este în fiecare lună, în 19 martie a.c. nu e cu nimic deosebită de alte luni sau alţi ani, decât câţiva Km încolo sau încoace.
Referinţe: Catastrofă de ştire, nu de Lună!



cel mai facil se ajunge cu masina, transfagarasanul fiind singura infrastructura de transport din zona si din cat stiu eu nu e traversat de curse de autobuze. as recomanda o grupare pe masini...
si mie mi-ar conveni cel mai mult data de 19 martie, insa trebuie sa alegem momentul la care ne putem afla cat mai multi la locul de intalnire.
mi-as permite sa mai completez ca luna este pe cer si la Piscul Negru, lipsesc probabil telescoapele cu care sa poata fi urmarita...
The Dude
La mine 25 s-ar potrivi...19 imi este peste poate...Nu e de observat luna...am facut si eu o gluma.
Am treaba multa in acel weekend, care e arvunit de prin noiembrie...


Am retinut propunerea cu materialele. Cand am ceva masiv te caut pelicane... thumb_yello.gif
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 11 Mar 2011, 01:14 PM) *
La mine 25 s-ar potrivi...19 imi este peste poate...Nu e de observat luna...am facut si eu o gluma.
Am treaba multa in acel weekend, care e arvunit de prin noiembrie...
Am retinut propunerea cu materialele. Cand am ceva masiv te caut pelicane... thumb_yello.gif


ok, sa spuna atunci toti cei interesati, chiar aici, daca convine locatia si la care dintre cele doua date propuse pentru intalnire poate sa aplice.
eventual, dupa modelul meu, ca sa fie totul cat se poate de clar:

Pelican: da pentru fagaras, da pentru 25mar, da pentru 1apr
The Dude
idem ca Pelicanul...desi 1 aprilie rolleyes.gif unsure.gif rolleyes.gif
pelicanul
Am gasit ieri un topic mai vechi, in care autorul aborda o tema foarte atractiva moral - era vorba de salvarea unei paduri. Nu discut conditiile sau comentariile, insa ideea era cel putin din punct de vedere sentimental, extraordinara. Pe parcurs au aparut tot felul de incercari, interpretari, adnotari sau chiar acuze, s-a zis ca nu e bine sa se plece intr-un anume fel, dar n-a venit nimeni sa zica, uite, asa trebuie mers si in conditiile acestea pe care le etalez eu, m-as baga. Am facut aceasta paralela pentru ca declar sincer ca imi este teama de parcursul ideii de pe acest topic, care pare sa mearga cam in aceeasi directie, cu mici exceptii. M-as bucura sa reusim impreuna sa imbogatim macar zestrea de exceptii aici...
Rovaniemi
QUOTE(pelicanul @ 12 Mar 2011, 08:48 AM) *
Am facut aceasta paralela pentru ca declar sincer ca imi este teama de parcursul ideii de pe acest topic, care pare sa mearga cam in aceeasi directie, cu mici exceptii. M-as bucura sa reusim impreuna sa imbogatim macar zestrea de exceptii aici...



Normal că merge în aceeași direcție, e cam aceeași escrocherie ca și aia cu pădurea. Și lumea nu e proastă, la un moment dat se prinde ...
pelicanul
QUOTE(Rovaniemi @ 12 Mar 2011, 09:00 AM) *
Normal că merge în aceeași direcție, e cam aceeași escrocherie ca și aia cu pădurea. Și lumea nu e proastă, la un moment dat se prinde ...


multumim pentru interventie
in alta ordine de idei mestere, sunt sigur ca iti este usor sa stai in spatele sticlei si sa faci tot felul de etichetari. nu trebuie sa incorzi prea multe fibre musculare ca sa faci asta si nici materie cenusie. cateva tendoane pe la falange, niste neuroni care sa le excite si gata treaba. as vrea sa te vad daca ai mai vorbi asa si daca ne-am vedea fata in fata. te invit ca oaspete de onoare in fagaras. iti platesc eu si hotelul daca nu ai fonduri. am de cateva zile tot felul de conversatii din astea prin intermediul internetului (nu aici..) si mi s-a cam acrit. scuze fata de ceilalti oaspeti ai topicului, nu cred ca rostul acestui site in general este sa aduca in prim plan discutii de acest gen, dar nici nu scrie undeva ca trebuie suportat orice afront.
The Dude
Pelicanul...Ingnora te rog comentariile nulitatii.
Chestia cu padurea si-a atins scopul. Ai sa ai posibilitatea sa cunosti afacerea din interiorul ei pentru ca ea face parte dintr-o campanie promotionala devenita deja publica. Spun ca a fost o reusita, intrucat si-a propus sa salveze o padure care trebuia defrisata pentru a face loc unei ferme de animale si a realizat acest lucru (cu un important si neasteptat beneficiu pentru mine insumi). E adevarat ca pe alte cai decat cele anticipate...

Acum, ce te ingrijoreaza pe tine...si asta e pe buna dreptate, e ca persoane care n-au vazut acolo decat posibilitatea unui castig, pot exista disimulate si printre partenerii nostrii de acum. Pentru asta am fost de acord sa ne intalnim, pentru ca privindu-ne in ochi si discutand la un pahar vom ajunge sa ne cunoastem intr-atat incat sa stim daca putem sau nu forma o echipa.

Cat despre cabana..hai sa ii zic pe nume: pot si singur. Am locul arvunit (parcul din Piatra) am oamenii de acolo, am lemnul, am uneltele, am cunostintele, am cea mai mare parte a materialelor conexe, iar pentru cele pe care nu le am mai pot astepta o jumatate de an ca sa le adun. Nu am abilitatile unui muncitor priceput, dar pot cumpara asta...sau daca nu ?? cabana poate sa iasa si un pic stramba, nu crezi ??

Mai ar fi si urmatoarea poveste. Cand mi-am facut actuala cabana am gandit-o ca pe un loc in care sa socializez periodic alaturi de prietenii mei. N-am gandit-o ca pe o sihastrie, iar ea tocmai asta a ajuns. Prietenii mei, care au emigrat, care s-au schimbat irevocabil, care au plecat..Un share time nu poate sa aiba un asemenea destin...

Contrar a ceea ce incearca prin intriga sa transmita barzaunul de mai sus, nici in cazul padurii nici in cel al cabanei nimeni nu a avut sau va avea ceva de pierdut. In padure am investit singur si dezinteresat, dupa cum in cabana se pare ca voi investi majoritar si cu un interes minimal. Am spus deja ca totul se va afce legal, cu contracte si cu avocati.

Continui sa cred ca e o idee foarte buna si imi mentin toate ofertele, inclusiv disponibilitatea pentru o intalnire thumb_yello.gif
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 12 Mar 2011, 10:20 AM) *
Pelicanul...Ingnora te rog comentariile nulitatii.


Continui sa cred ca e o idee foarte buna si imi mentin toate ofertele, inclusiv disponibilitatea pentru o intalnire thumb_yello.gif


omule, (the dude), cum tu m-ai simtit de la inceput in ce sfere de interese ma invart si ai decelat poate si o oarecare atractie inspre felul meu de a fi, care te asigur ca e reciproca, asa reusesc si eu sa detectez ca(sau cu..) un radar - prostia, ignoranta, si restul surorilor. odata cu trecerea timpului se pierde din vigoarea fizica, dar se castiga in analiza sintetica a diverselor situatii. nu e o regula universal valabila insa, care sa fie aplicabila tuturor...
stiu ca poti sa realizezi singur toata treaba, eu sunt de acord si cu locatia PC, in plus, am zis de prima data cand ai postat ideea cu cabanuta ca vin sa ajut la constructie - ca sa castig experienta - scop declarat si poate un bun prieten - real, nu virtual, scop gandit si nedeclarat la vremea aceea.
sunt sigur ca putem face o treaba sub orice forma si sub orice numar de personaje in directia in care am pornit.
drept urmare propun ca sa aiba loc intalnirea celor interesati de acest proiect indiferent de numarul care aplica la schema propusa mai devreme(cu privire la date si locatie).
toate cele bune si vezi ca ai si un mesaj pe PM - cu totul si cu totul despre alte lucruri, dar cred ca merita sa incerci...

in privinta primei chestiuni, o sa depun o mai mare straduinta pe viitor..
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 12 Mar 2011, 08:48 AM) *
Am gasit ieri un topic mai vechi, in care autorul aborda o tema foarte atractiva moral - era vorba de salvarea unei paduri.

QUOTE(The Dude @ 12 Mar 2011, 10:20 AM) *
Chestia cu padurea si-a atins scopul. Ai sa ai posibilitatea sa cunosti afacerea din interiorul ei pentru ca ea face parte dintr-o campanie promotionala devenita deja publica.

No comment.
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 12 Mar 2011, 06:09 PM) *
No comment.


peste tot in lumea asta gasesc oameni care au ceva de demonstrat..
ma depasesc subtilitatile de acest gen, sau mai bine zis, le las sa ma depaseasca...
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 12 Mar 2011, 07:35 PM) *
ma depasesc subtilitatile de acest gen, sau mai bine zis, le las sa ma depaseasca...

chiar daca le lasi sa te depaseasca, nu le lasa sa te impresioneze. nu este vorba de subtilitati, ci de concluzii, bazate pe afirmatii.
The Dude
Pelicanul...yo're on my friend.. thumb_yello.gif

....si daca o vom face singuri va fi o realizare magnifica...

Lasa-l pe Marduk..el e in alta dimensiune...apropo Marduk..nu stiu de ce faci asta, dar citatele sunt truchiate si tendentioase.
De vreme ce nu gandesti ca noi, astia care suntem dispusi sa traim mai intens si mai aproape de natura noastra, poate ca ar fi mai elegant sa te retragi de aici..

Cine a dormit noapte la peste 1000 de metri altitudine, pe rug din ramuri de cetina si cu ochii pierdutii fie in valvataia focului, fie in adancul cerului instelat nu poate fi si nu poate gandi decat intr-un singur fel..De aia eu te-am recunoscut pe tine si tu pe mine Pelicane...Ca noi mai sunt si Alexey pe care il stiu si Erwin si All si kapone si Doru si inca vreo duzina care n-au vlaga sa posteze pe aici din cauza unor opinii si a unor atitudini ca asta...

Asadar Fagarasi, 25 sau 01...daca nu se mai inscrie nimeni, asta e...mai bine singuri decat prost insotiti thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(The Dude @ 12 Mar 2011, 08:44 PM) *
QUOTE
...apropo Marduk..nu stiu de ce faci asta, dar citatele sunt truchiate si tendentioase.
De vreme ce nu gandesti ca noi, astia care suntem dispusi sa traim mai intens si mai aproape de natura noastra, poate ca ar fi mai elegant sa te retragi de aici..

rofl.gif cu alte cuvinte daca nu esti cu noi esti impotriva noastra, moncher sti ce admir eu la acest forum si de ce nu ma retrag? ca-mi lasa posibilitatea sa-mi spun parerea, doar atat, fara alte pretentii. sunt la curent cu "eleganta" unor facatori de opinie care dau din copite ori de cate ori cineva din preajma nu este de acord cu opina lor.
QUOTE
...Ca noi mai sunt si Alexey pe care il stiu si Erwin si All si kapone si Doru si inca vreo duzina care n-au vlaga sa posteze pe aici din cauza unor opinii si a unor atitudini ca asta...

No comment.

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.