Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
So...Alexey...sunt inca opinii controversate in legatura cu viitorul amplasament..Vreo propunere, ceva..??
alexei
asta o las spre aprecierea voastra,cu mare rusine va spun ca nu-mi cunosc tara asa cum voi o cunoasteti.Eu voi contribui cu forta fizica si cele cateva cunostinte dobandite ca si constructor.Personal sunt indragostit de muntii din jurul manastirii Putna dar am vazut si peisaje postate de voi din jurul sirnei ce indeplineau pe deplin conditiile si cerintele construirii unei cabane
pepinogepeto
sal strengarilor,salut,salut,salut.
am lipsit mult si sper sa revin curind .ce mai facetiiiiiiiii?
ai ?
sanatosi voinici,urrraaaaaaaaaaa
The Dude
Pai hai sa ne organizam...ideea e ca vom face un fel de share time cabin.
O vom locui pe rand. In plus, intentionez sa fac in asa fel incat cei mai multi dintre utilizatorii acestui site sa poata beneficia macar de un weekend acolo.
Eu aveam in gand Piatra Craiului pentru ca stiu locurile si cativa oameni...dar banuiesc ca peste tot e la fel.
Daca nu va fi la fel, atunci va fi o provocare...eu unul ador provocarile....sunt pentru cutezatori..

In fine eu cu Piatra m-am cam strezit la dinti, asa ca orice alta locatie e binevenita.
Daca exista careva cu ceva relatii in zona propusa atunci va fi si mai bine...

Ce ziceti ??? Ne bagam ???
The Dude
Pelicanul, Pepino (salve !!!), Alexey, Marduk (?), Doru, Kcapone, eu insumi....ce ziceti ??? Ne incumetam ???



doru_constantiniu
Eu am masinuta de teren, remorca mica, drujba, circular de mana, bormasini, rindea electrica, polizoare unghiulare pt. slefuit, compresor cu pistol pt. lacuit generator, scule de mana, cort pentru organizarea de santier, caini pt. paza santierului. Le pun la dispozitie, dimpreuna cu mine, daca ne hotaram.
Marduk
QUOTE(The Dude @ 25 Feb 2011, 04:34 PM) *
Pelicanul, Pepino (salve !!!), Alexey, Marduk (?), Doru, Kcapone, eu insumi....ce ziceti ??? Ne incumetam ???

Sa facem cate una pentru fiecare, primesc, altfel doar o sa privesc.
The Dude
Marduk, eu am cherestea pentru 1,7 cabane. Si e fag...Daca reusesc un schimb, as putea scoate cat pentru 3, dar din brad.
Sigur am putea gasi un mod care sa aduca echilibru in gradul de participare al fiecaruia, care sa ne multumeasca pe toti...Insa, avem cu totii timp pentru a participa egal la constructia a sase cabane in sase zone ale tarii ???

Intr-un singur an cu siguranta NU.
Poate facem un plan mai lung...cine stie, poate un cincinal...Cate una pe an si doua in primul an...??

Doru, ai scule...Am si eu multe din ele...Cred ca si Alexey are, vorba e: cu timpul cum stai ??

Asta imi aminteste de un obicei al americanilor din primele zile cand comunitatea participa cu catel si purcel la ridicarea unui hambar al cuiva numai pentru a isi ajuta vecinul. Asta, facea gustari si pregatea bauturi, iar la capatul zilei totul se termina intr-un chef de pomina in care toata lumea era fericita...si cei ce ajutau si cei ce primeau ajutorul..


Asa sa ne ajute Dumnezeu........................
doru_constantiniu
Cu timpul stau bine, daca stiu cu ceva vreme inainte, oricand pot fi liber.
Oricum, 5-6 oameni eu zic ca intr-o saptamana fac treaba.
Se poate stabili o perioada in care toata lumea sa fie libera si atunci sa se intample toata distractia.

Legat de lemn, nu stiu cum e fagul ca material de constructie, cum se prelucreaza. N-am facut decat ceva mobilier cu fag, in care, fara o gaura inainte, nu prea puteai insuruba un holsurub. Iar multe din lemnele de foc, fag uscat in cuptor, pe care le-am folosit anul asta nu le puteam crapa cu toporul, asa tari erau.
Am vazut pe Discovery, cand se construiau case din stejar, ca se folosea numai lemn verde, proaspat taiat. Spuneau ca, odata uscat, nu se mai poate prelucra foarte bine.

Deci presupun ca ar fi mai bine ca lemnul sa fie verde. Iar decojirea sigur merge mult mai bine cand busteanul e verde. Am eu cutite pentru decojit scoarta.











Marduk
QUOTE(The Dude @ 25 Feb 2011, 08:59 PM) *
QUOTE
Marduk, eu am cherestea pentru 1,7 cabane. Si e fag...Daca reusesc un schimb, as putea scoate cat pentru 3, dar din brad.

E bun si bradul.
QUOTE
Asta imi aminteste de un obicei al americanilor

La romani se numea CLACA, nu cea facuta pentru boier si participau in primul rand cei din familia celui care-si ridica casa, nasii, finii, cunoscutii la care cel ce-si ridica o casa participase. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

doru_constantiniu


Un exercitiu de design: o cabanuta din busteni de 5 m lungime, grosime 30 cm.
Dimensiuni interioare 420 x 420 cm (parter) + 200 x 420 cm (loft), inaltime (de la elevatie la coama) 490 cm
Marduk
Eu sunt mai comod, parca mi-ar placea si o toaleta cu dus sau macar un lavoar, macar ca o anexa exterioara in care sa se intre din cabana.
doru_constantiniu
Da, dar in munte... dus de campanie, legat de un copac.
1 saptamana pe an se poate sta si in "salbaticie"
doru_constantiniu


Baie 1,2 x 2,4 m (interior)

The Dude
Baieti ...Iar incepem ???

Asta e topicul cu acea cabana ieftina, modesta, accesibila..Una fara confort, fara utilitati, fara farafaslacuri..

Una care nu are nimic, dar care poate darui oricui UNIVERSUL....

Hai sa revenim on topic...
Erwin
La asta mă gândeam şi eu când am văzut bucătăria utilată. Ca să petreci un weekend sau chiar o săptămână de concediu nu-ţi trebuie mai mult decât o mică plită adiacentă sobei sau şemineului. Un lavoar e însă necesar, după cum zice şi Marduk. A căra apă cu găleata sau a strânge şi sparge lemne e un exerciţiu fizic plăcut când trăieşti în natură. E chiar indicat să-ţi faci nevoile în jurul cabanei pentru a marca teritoriul împotriva animalelor... biggrin.gif

E pe Discovery o emisiune de gen concurs-aventură în care câteva echipe de orăşeni se duc să trăiască în Alaska, bineînţeles ajutaţi dacă este cazul şi filmaţi încontinuu, dar sunt obligaţi să se descurce cât mai bine cu resursele limitate, trebuie să înveţe să vâneze şi să supravieţuiască în condiţii vitrege. E foarte interesant şi are legătură cu topicul pentru că trăiesc în nişte cabane de genul pe care îl discutăm aici. Într-un episod nu aveau niciun scaun şi stăteau pe jos, aşa că un bărbat s-a pus şi a confecţionat din busteni o laviţă pe care să stea, ca să nu consume inutil energie ridicându-se şi aşezându-se pe podea.
doru_constantiniu
Bucataria aia n-am gandit-o asa utilata. Plita am pus-o numai ca sa simbolizez o chicineta, un dulap unde se pastreaza vesela.
Doar nu si-a inchipuit nimeni ca va cara cineva acolo o butelie de gaz.
Mancarea se face afara, la foc, pe gratar sau la ceaun, iar pentru maruntisuri, o cafea, de exemplu, se foloseste un resou de camping.

Iar un lavoar sau o baie, oricat de mult ne-ar place, nu merge fara apa. Oricum, igiena tine de bunul simt, nu de confort. Sunt destui nespalati in civilizatie, unde ai apa calda la discretie, asa cum sunt si oameni curati, care se spala la lighean.
The Dude
Doru, un lavoar, un wc, un dus...Toate astea presupun armaturi (baterii, robineti, etc.)
Armaturile nu functioneaza decat in anumite conditii de presiune si alimentare (continua), asadar atunci cand discuti despre o sala de baie ca cea propusa de tine, discuti despre o alimentare cu apa dintr-o retea existenta. Sigur, presiunea la care functioneaza majoritatea armaturilor (1,5 atm, imi pare) poate fi obtinuta si artizanal. Ea corespunde unei apasari a unei coloane de apa inalta de 15 metrii, asadar daca organizezi un depozit de apa (chiar si un butoi) la o diferenta de nivel de 15 metrii (undeva in amonte de cabana), vei avea pe conducta dintre butoi si sala de baie conditiile tehnice necesare functionarii echipamentelor de acolo...dar...un butoi trebuie la randul lui umplut, nu trebuie sa pastreze prea mult apa care se poate strica, trebuie ferit de inghet, atat el cat si conductele de aductie, trebuie sa poata permite tratarea apei...Vezi cate probleme ??? si pentru ce ???

Tu spui de un bun simt care in salbaticie nu prea are aceiasi semnificatie.
Cabana mea, care nu e chiar in inima salbaticiei nu are apa curenta. Eu apa o car cu magarii sau cu rucsacul si o folosesc exclusiv menajer.
Mai am si o captare de apa pluviala si tot ce imi trebuie ca sa realizez una inca si mai mare (n-am avut timp de ea)

De spalat ma spal intr-o cadita iarna si la un dus de campanie vara. Mai am si o gaselnita haioasa, o minipompa la 12v care are la capatul ei un maner de dus. O bagi in galeata si la capatul ei ai apa ca la dus. Curentul il ia de la captatori..

Acum, Erwin are dreptate, nu se intampla nimic in padure, sau in varful muntelui daca nu faci trei dusuri pe zi.
Te poti curata cu servetele umede pentru un minim de igena.
Datorita aerului curat la munte te murdaresti mult mai greu. Un tricou, care la capatul unei zile de munca in Bucuresti, are nevoie imperativa de spalare, la munte capata o perioada tripla pana sa ajunga la aceasta nevoie..
The Dude
QUOTE(Erwin @ 27 Feb 2011, 12:57 AM) *
E pe Discovery o emisiune de gen concurs-aventură în care câteva echipe de orăşeni se duc să trăiască în Alaska,


Cand ??? cum se numeste ???
doru_constantiniu
N-ai fost atent.
Eu nu am prevazut baie, lavoar sau bucatarie, exact din aceste considerente, ca acolo sus nu ai apa.
Marduk si Erwin spuneau ca e necesar un lavoar, nu eu. Iar Marduk vroia si baie, ceea ce i-am oferit, doar pe hartie, binenteles.
Marduk
QUOTE(The Dude @ 26 Feb 2011, 08:58 PM) *
Una care nu are nimic, dar care poate darui oricui UNIVERSUL....

Modesta "fara confort, fara utilitati, fara farafaslacuri" dar macar cu un WC cu talas, un lavoar si poate un dus. Ok apa poate fi carata zi de zi de la o sursa sau saptamanal daca ai un butoi mai mare, eu cred ca acest confort minim nu e "farafaslac", macar o sauna primitiva unde sa-ti mai freci jegul din cand in cand.

QUOTE(Erwin @ 26 Feb 2011, 11:57 PM) *
Un lavoar e însă necesar, ....... E chiar indicat să-ţi faci nevoile în jurul cabanei pentru a marca teritoriul împotriva animalelor...

rofl.gif Dar pe urma o sa ai nevoie de o harta sa nu calci intransii. Animalele sunt la fel de curioase ca si oamenii si ar veni mai aproape sa cerceteze zona pe care noi am folosit-o, care cu siguranta face parte din teritoriul lor.

QUOTE(doru_constantiniu @ 27 Feb 2011, 06:21 AM) *
Iar un lavoar sau o baie, oricat de mult ne-ar place, nu merge fara apa. Oricum, igiena tine de bunul simt, nu de confort.

Concluzia este ca ceva trebuie, acum daca intri in WC direct din cabana sau iesi afara pentru nevoile fiziologice e alegerea fiecaruia, unii sunt mai curajosi altii mai fricosi, altii sunt doar comozi.
The Dude
Raspunsul e simplu...faci mereu in acelasi loc.
Eu am o camera de baie cu scaun de wc. Am grija sa tin permanent rezervorul plin. Cand voi rezolva cu captarea treaba asta se va simplifica considerabil.
De la wc o conducta de 32 de metrii duce dejectiile intro groapa (hasna) de 2,5x2,5, care pentru a evita mirosurile a fost asternuta cu mai multi saci de var.
In 15 ani am reusit sa umplu circa 20 de centimetrii in zona centrala, dar nu cu fecaloidul pe care il cunoastem ci cu niste scovergi ce seamana cu roscvele (sa fie de capul cui stiu eu...). Utilizarea sporadica creaza acest efect..

Marduk, sauna nu e pentru spalat. In sauna (vezi topicul) trebuie sa intrii imbaiat.
Jegul ti-l scoti la lighean si carafa, am cate un aansamblu din asta in fiecare dormitor, nu pentru ca ar fi necesar ci pentru ca da bine...
Ani de-arandul protipendada mondiala a folosit acest sistem cu maxima eficienta...nu vad de ce nu am putea si noi pentru cateva zile de odihna..

Doru...nu trebuia sa le dai nimic...lasa-i sa se jegoseasca rofl.gif
Marduk
QUOTE(The Dude @ 27 Feb 2011, 12:04 PM) *
Marduk, sauna nu e pentru spalat. In sauna (vezi topicul) trebuie sa intrii imbaiat.

Eu cred ca la inceputurile ei sauna a fost conceputa si folosita pentru spalat, parca ii spunea baie finlandeza, poate mai apoi i s-a dat tenta asta de relaxare de tratament.
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 25 Feb 2011, 04:29 PM) *
Pai hai sa ne organizam...ideea e ca vom face un fel de share time cabin.
O vom locui pe rand. In plus, intentionez sa fac in asa fel incat cei mai multi dintre utilizatorii acestui site sa poata beneficia macar de un weekend acolo.
Eu aveam in gand Piatra Craiului pentru ca stiu locurile si cativa oameni...dar banuiesc ca peste tot e la fel.
Daca nu va fi la fel, atunci va fi o provocare...eu unul ador provocarile....sunt pentru cutezatori..

In fine eu cu Piatra m-am cam strezit la dinti, asa ca orice alta locatie e binevenita.
Daca exista careva cu ceva relatii in zona propusa atunci va fi si mai bine...

Ce ziceti ??? Ne bagam ???


probabil ca ar fi greu sa se intample asa, insa eu va propun la locatie parcul retezat si tocmai am obtinut toate acordurile pentru un proiect care are ca obiectiv ridicarea unei constructii in zona, chiar daca suntem pe teritoriul unui Parc National acolo. Desigur ca sunt cateva reguli ce vor trebui respectate, insa marele avantaj este ca am scris un proiect si administratia parcului l-a aprobat, iar partener pentru partea tehnica este Muzeul Etnografic Orastie. In caz ca ideea mea starneste interes si intra in concurs, voi reveni cu amanunte..
acum astept
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 25 Feb 2011, 08:59 PM) *
Marduk, eu am cherestea pentru 1,7 cabane. Si e fag...Daca reusesc un schimb, as putea scoate cat pentru 3, dar din brad.
Sigur am putea gasi un mod care sa aduca echilibru in gradul de participare al fiecaruia, care sa ne multumeasca pe toti...Insa, avem cu totii timp pentru a participa egal la constructia a sase cabane in sase zone ale tarii ???

Intr-un singur an cu siguranta NU.
Poate facem un plan mai lung...cine stie, poate un cincinal...Cate una pe an si doua in primul an...??

Doru, ai scule...Am si eu multe din ele...Cred ca si Alexey are, vorba e: cu timpul cum stai ??

Asta imi aminteste de un obicei al americanilor din primele zile cand comunitatea participa cu catel si purcel la ridicarea unui hambar al cuiva numai pentru a isi ajuta vecinul. Asta, facea gustari si pregatea bauturi, iar la capatul zilei totul se termina intr-un chef de pomina in care toata lumea era fericita...si cei ce ajutau si cei ce primeau ajutorul..
Asa sa ne ajute Dumnezeu........................


eu sunt de acord cu orice varianta, am zis primul ca ma bag la ridicat cabanuta, fara sa fiu starnit in vreun fel. dar sigur ca as prefera un concurs de idei, care sa inceapa de la alegerea locatiei pana la proiect. si as vrea un program clar, cu date stabilite si activitati certe. imi place sa intru in lucruri organizate si mi-ar place sa cred ca suntem oameni seriosi aici..pentru inceput as propune deschiderea unui grup de discutii pe yahoo sau gmail, in care sa avem acces mai rapid si o oarecare intimitate...asa am lucrat la alte proiecte si va pot spune ca a mers foarte bine, in conditiile in care eram raspanditi in toata tara. daca am adresele de e-mail la toata lumea care doreste, m-as putea ocupa eu de problema asta, dureaza foarte putin si beneficiile de organizare sunt destul de mari.
pelicanul
QUOTE(Erwin @ 26 Feb 2011, 11:57 PM) *
La asta mă gândeam şi eu când am văzut bucătăria utilată. Ca să petreci un weekend sau chiar o săptămână de concediu nu-ţi trebuie mai mult decât o mică plită adiacentă sobei sau şemineului. Un lavoar e însă necesar, după cum zice şi Marduk. A căra apă cu găleata sau a strânge şi sparge lemne e un exerciţiu fizic plăcut când trăieşti în natură. E chiar indicat să-ţi faci nevoile în jurul cabanei pentru a marca teritoriul împotriva animalelor... biggrin.gif

E pe Discovery o emisiune de gen concurs-aventură în care câteva echipe de orăşeni se duc să trăiască în Alaska, bineînţeles ajutaţi dacă este cazul şi filmaţi încontinuu, dar sunt obligaţi să se descurce cât mai bine cu resursele limitate, trebuie să înveţe să vâneze şi să supravieţuiască în condiţii vitrege. E foarte interesant şi are legătură cu topicul pentru că trăiesc în nişte cabane de genul pe care îl discutăm aici. Într-un episod nu aveau niciun scaun şi stăteau pe jos, aşa că un bărbat s-a pus şi a confecţionat din busteni o laviţă pe care să stea, ca să nu consume inutil energie ridicându-se şi aşezându-se pe podea.


sunt bune emisiunile astea, cand stai acasa si privesti sticla, insa va spune unu` care a trait si intra in zona respectiva de interes - multe chestiuni sunt trase de par si filmate asa ca sa iasa cat mai comerciala emisiunea. in caz ca aveti oarece nelamuriri cum e cu extremul, va stau la dispozitie si va pot povesti nopti intregi despre aventuri in salbaticie...treaba ar fi sa avem noi locul nostru si atunci n-ar fi problema sa se si concretizeaze acele nopti.
doru_constantiniu
Da, un grup de yahoo cred ca ar fi binevenit.
Adresa mea e doru_constantiniu@yahoo.com
Din nefericire, eu nu-mi pot aduce contributia la alegerea locului, pentru ca nu cunosc prea multe locuri, dar la proiect pot veni cu mai multe propuneri.
Daca-mi dati o dimensiune, pot sa incadrez in dimensiunea aia mai multe schite.
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 27 Feb 2011, 04:06 PM) *
Da, un grup de yahoo cred ca ar fi binevenit.
Adresa mea e doru_constantiniu@yahoo.com
Din nefericire, eu nu-mi pot aduce contributia la alegerea locului, pentru ca nu cunosc prea multe locuri, dar la proiect pot veni cu mai multe propuneri.
Daca-mi dati o dimensiune, pot sa incadrez in dimensiunea aia mai multe schite.

mai asteptam sa vedem daca mai avem musterii care sa adere la aceasta idee si apoi facem grupul. pentru cine nu e familiarizat cu sistemul - se poate participa la un grup de yahoo cu orice adresa de e-mail. iar utilizarea este f facila...se scrie un e-mail obisnuit si in adresa fiind grupul, merge la toata lumea odata.
pelicanul
pana una alta, va mai momesc cu niste imaggini de la un refugiu (re)gasit saptamana trecuta, in care am dormit in niste conditii mai primitive, dar ne-am simtit extraordinar...

doar ca trebuit sa umblam 2 zile prin zapada pana la brau ca sa ajungem pana acolo, printr-o salbaticiune unde nu exista nici macar carari de ciobani. mai fusesem acolo vara, o singura data, acu vreo 2 ani. acum insa ne-ar fi prins bine o soba, care n-a fost...si totusi:

noaptea s-a lasat si un foc totusi am facut, la fel ca stramosii nostri mai daci, adica in interiorul resedintei, intr-un colt incercuit cu pietre si deasupra caruia era o gaura in acoperis pe unde iesea fumul(sau o parte din el..)
la un moment dat, pompierul de servici a avut totusi o interventie..

iar dupa calitatea si componentele echipamentului sau de protectie, va puteti da seama ca s-a creat si o oarescare temperatura acolo. asta cat am tinut focul atatat. chestiune de care m-am ocupat eu, ca am avut o seara mai lunga, in care m-am simtit foarte bine singur stand cu privirea atintita catre jar si foc...pe la miezul noptii m-am culcat, dar pietrele erau destul de incinse si s-a pastrat o temperatura destul de placuta pana catre zori.
pelicanul
sigur ca sunt constient ca ceea ce propun eu ca si facilitati e desigur cazut bine in extreme opusa cu ideile de baie si sauna expuse mai sus. ma gandesc ca totusi e bine sa existe o divergenta de pareri intr-un grup de acest gen, asa ca as fi incantat sa vad o emulatie stimulativa si nu discutii in contradictoriu...
The Dude
Da, poate ca sauna a fost asa ceva la inceput, insa astazi ea este un mod de recuperare de-a dreptul fabulos.
Iarna asta, care a avut beneficiile ei in stari geroase extreme, mi-a prilejuit experiente unice in acest sens.
Sauna este ca un drog. In felul in care o utilizez eu, ea chiar este un drog. Aromele neuroleptice, concepute dupa retete unice si speciale (brand The Dude), amestecate in lichidul care urmeaza sa devina abur inhalabil au efecte deasupra ori carei inchipuiri...

Am saune, rudimentare, la cabana mea de la munte...in fundul curtii casei mele si recent am inceput amenajarea uneia si in curtea firmei cu care colaborez.
Pentru mine sauna este un loc care explica paradisul...unul dintre acele lucruri care nu apartin acestei lumi, dar care ne ajuta sa o suportam...
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 27 Feb 2011, 04:39 PM) *
....in care am dormit in niste conditii mai primitive, dar ne-am simtit extraordinar...la un moment dat, pompierul de servici a avut totusi o interventie....va puteti da seama ca s-a creat si o oarescare temperatura acolo. asta cat am tinut focul atatat.

Frumos dar inconstient, nu stiu cine v-a invatat sa procedati asa dar cu siguranta v-ati asumat niste riscuri pe care le-as cataloga drept puerile. Personal daca as fi obligat sa fac un foc intr-o incinta in nici un caz nu l-as face langa perete ci in mijlocul incintei, protejat de pietre cat mai voluminoase, iar focul l-as lasa cat mai moale.
The Dude
Pelicanul...Acest loc ne-a unit si ne-a furnizat placere. Ar fi lipsit de moralitate sa il abandonam in favoarea unui interes meschin de grup.
Sunt de acord cu Retezatul ca locatie. Poate Doru ne ajuta sa imaginam un proiect mai amplu in care sa intre intreaga cantitate de lemn de fag pe care o pun la bataie. Daca spui ca exista si o bruma de legalitate in tot demersul nostru, atunci hai sa ramana asa.

Propunerea mea era tot intr-un parc national: "Piatra Craiului".
Stiu cum merg lucrurile si la vedere si underground in astfel de locatii.

Din pacate nu pot fi de acord cu propunerea de a dezvolta proiectul in grup restrans.
In ceea ce ma priveste va fi aici, sub privirile si spre beneficiul tuturor, sau nu va fi deloc.

Stiu ca toate initiativele pe care le-am urmarit in spatiul virtual au fost soldate cu esec. Ale mele insa au doar reusite: daca ar fi sa amintesc numai de userul all care imi vine acum in minte. Desigur puteti continua fara mine. Nu va fi nicio suparare si voi accepta sa sprijin ideea atat cat imi va fi posibil pe site...

.........in rest pozele tale mi-au facut iar seara frumoasa...multumesc mult pentru asta thumb_yello.gif
doru_constantiniu
Spune-mi cam cate lemne sunt, ce grosime, ce lungime si cati busteni.
De asemenea, cam ce dimensiuni sa aiba cabana? Cati oameni sa doarma in ea?
Din ce sa fie acoperisul?
Fundatia? Din piatra?
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 27 Feb 2011, 06:14 PM) *
Frumos dar inconstient, nu stiu cine v-a invatat sa procedati asa dar cu siguranta v-ati asumat niste riscuri pe care le-as cataloga drept puerile. Personal daca as fi obligat sa fac un foc intr-o incinta in nici un caz nu l-as face langa perete ci in mijlocul incintei, protejat de pietre cat mai voluminoase, iar focul l-as lasa cat mai moale.


in virtutea bunelor intentii declarate, nu o sa explic aici de ce si cine ne-a invatat. cred ca varsta pe care o am si experienta in mers pe munte si facut foc in cele mai variate conditii mi-au permis sa evaluez o situatie, iar faptul ca altii au facut o vatra acolo si o gaura in acoperis mi-au fost suficiente ca motive. nu-mi plac evaluarile care contin catalogari, cu atat mai mult cele care se refera la puericultura. dar hai sa o lasam asa cum este, iar preocuparea noastra sa ramana ceea ce vom face, nu greselile care s-au facut deja..
pelicanul
QUOTE(The Dude @ 27 Feb 2011, 06:23 PM) *
Pelicanul...Acest loc ne-a unit si ne-a furnizat placere. Ar fi lipsit de moralitate sa il abandonam in favoarea unui interes meschin de grup.
Sunt de acord cu Retezatul ca locatie. Poate Doru ne ajuta sa imaginam un proiect mai amplu in care sa intre intreaga cantitate de lemn de fag pe care o pun la bataie. Daca spui ca exista si o bruma de legalitate in tot demersul nostru, atunci hai sa ramana asa.

Propunerea mea era tot intr-un parc national: "Piatra Craiului".
Stiu cum merg lucrurile si la vedere si underground in astfel de locatii.

Din pacate nu pot fi de acord cu propunerea de a dezvolta proiectul in grup restrans.
In ceea ce ma priveste va fi aici, sub privirile si spre beneficiul tuturor, sau nu va fi deloc.

Stiu ca toate initiativele pe care le-am urmarit in spatiul virtual au fost soldate cu esec. Ale mele insa au doar reusite: daca ar fi sa amintesc numai de userul all care imi vine acum in minte. Desigur puteti continua fara mine. Nu va fi nicio suparare si voi accepta sa sprijin ideea atat cat imi va fi posibil pe site...

.........in rest pozele tale mi-au facut iar seara frumoasa...multumesc mult pentru asta thumb_yello.gif


nu am nimic impotriva sa dezvoltam aici subiectul, insa poate ca ar fi fost lucruri care nu prea e bine sa fie facute publice, la asta m-am gandit cand am propus o lista privata de discutii. de exemplu imi va fi destul de greu sa explic aici cata legalitate ar fi intr-un demers care are ca scop constructia unui refugiu/cabana, care nu poate fi numita oficial decat stana, intr-un parc national neacceptandu-se oficial alte tipuri de constructii.
daca urmariti un pic pe google earth, locatia poate sa fie undeva la intrarea in Parcul Retezat spre Poiana Pelegii, deci nu pe la Carnic. Acolo am eu facute aranjamentele si aceea e aria propusa parcului. Ca sa schimb locatia, ar trebui sa reiau negocierile cu cei de la Parc. In locul asta, cu o mica atentie indreptata unde trebuie, e foarte posibil ca sa nu avem nevoie de material lemnos, daca ma intelegeti.
Ar trebui insa sa stabilim cu totii, de comun aqcord, care din noi se poate implica in treaba asta si apoi sa ne vedem odata stransi gramada, altfel va fi greu de organizat asa, cunoscandu-ne doar virtual.
doru_constantiniu
Exact la asta ma gandeam eu. Lemnul ala de fag, oriunde ar fi, trebuie transportat cat mai aproape de locul cu pricina. Pe un drum national, niciun transportator nu-ti va cara lemnul fara aviz de insotire a marfii. Trebuie totusi minim un camion de 7,5 t.
De aceea ma gandesc ca mai bine se rezolva pe plan local.
Sau se face cabana cat mai aproape de lemnul de fag.
Sau se fac doua cabane...
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 27 Feb 2011, 07:32 PM) *
Spune-mi cam cate lemne sunt, ce grosime, ce lungime si cati busteni.
De asemenea, cam ce dimensiuni sa aiba cabana? Cati oameni sa doarma in ea?
Din ce sa fie acoperisul?
Fundatia? Din piatra?


fundatia desigur din piatra, iar cabana/stana la care ma gandesc eu ar avea cam 4/5 sau 4/6 daca e nevoie, cu o mica veranda sub acoperitoare si in interior o mansarda ca un fel de balcon sau loje(sunt sigur ca are o denumire, pentru spatiul de dormit, iar jos sa fie o masa cu lavita de jur imprejur cu latimea de 70cm, in caz de nevoie sa se poata dormi si aici.daca se face o schita pornind de la cele descrise, am putea face ulterior corecturi, adaugiri, etc.
acoperisul trebuie neaparat sa aiba sita (sitza)la exterior, dar si ceva termoizolatie pe interior, ca sa nu ploua si sa fie cat se poate de izolanta termic.
cred insa ca ne ducem cam departe cu gandul. pentru inceput trebuie sa ne gandim f bine la locatie. eu am propus Parcul Retezat, zona Lapusnicul Mic-Gugu. Trebuie sa va spun ca locul unde se poate construi si am aprobare pentru el, nu e deloc la indemana. Trebuie lasata masina la o altitudine de cca 1000m, de acolo trebuind sa urci cam 600m pana la liziera padurii, unde se poate construi ceea ce am propus eu celor de la Parc (e vorba de o stana, care ar urma sa fie reabilitata). Cei 600 de metri de urcus se fac in maxim 2 ore, de catre cel mai neantrenat mergator. Totusi e un disconfort inca din start, de asta va supun atentiei problema. E posibil sa alegem o alta locatie mai la indemana, insa ar trebui reluate discutiile si negocierile cu factorii decizionali. Astept pareri.
pelicanul
daca am gasi o data in calendarele noastre la care sa ne putem intalni, pe la sfarsitul lunii martie, la locul faptei, deci undeva pe la canbana rotunda in Retezat, eu as putea sa fac aranjamentele si sa inchiriez toata cabana, pentru un pret modic(cca 40 de lei pe noapte de persoana). Este doar o idee, dar daca prinde, cred ca ar putea reprezenta un bun inceput pentru colaborarea noastra.
in cazul in care ramanem pe o locatie mai centrala, cum ar fi piatra craiului, si aici ar trebui sa facem cumva sa ne vedem, odata ce suntem un grup format pentru a duce la indeplinire o idee. Cred ca de fapt cam asta ar fi inceputul, pana atunci sunt doar discutii...
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 27 Feb 2011, 08:40 PM) *
.................nu-mi plac evaluarile care contin catalogari, cu atat mai mult cele care se refera la puericultura. dar hai sa o lasam asa cum este, iar preocuparea noastra sa ramana ceea ce vom face, nu greselile care s-au facut deja..

adica sa legam cu sarma ca merge si asa? blink.gif ai recomanda si altora sa procedeze asa cum ai procedat tu? mad.gif
doru_constantiniu
Legat de locatie, mie mi-ar fi egal in ambele locatii propuse dar, in cazul celor din Bucuresti, poate e cam departe Retezatul. Sa mergi aproape 500 de km in tara asta e un chin.
Dar voi decideti, din punctul meu de vedere imi este totuna, pentru ca eu sunt la mijloc.
Pelicanul, da-ne niste coordonate ca sa vedem unde exact e locatia propusa de tine. Eu unul sunt curios.
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 27 Feb 2011, 09:59 PM) *
adica sa legam cu sarma ca merge si asa? blink.gif ai recomanda si altora sa procedeze asa cum ai procedat tu? mad.gif


nu stiu cum sa vorbesc ca sa ma fac inteles, sunt un om al actiunii, nu al vorbelor. nu ne cunoastem, asta e cat se poate de clar si de asta ar fi bine sa ne ferim de aprecieri personale. am zis hai sa o lasam asa si sa ne continuam ideea de unde s-a plecat. eu am prezentat niste lucruri despre petrecerea unui weekend. nu am nici macar pretentia ca toata lumea trebuie sa faca ceva ca mine, sau sa umble pe unde umblu eu. stiam ca sunt oameni carora le place sa vada imagini despre activitati de genul asta si de asta am si postat. ca veni vorba de emisiuni despre aventura, vi se pare cumva ca BEAR face tot ceea ce face in deplina siguranta, ca pana la urma despre asta era vorba aici - faptul ca noi am facut un foc langa peretele de lemn, protejat cu un singur rand de pietre. imi cer scuze daca am lezat ceva, imi cer scuze pentru post, inca odata, nu am avut nici un fel de tendinta ca prin imagini sau ceea ce am scris acolo sa spun ca asa trebuie facut, am zis doar ca asa am facut. cineva a zis ca nu e bine asa. ok, are dreptul fiecare sa creada ce doreste, nici aici nu am nimic impotriva, doar ca am zis ca ar fi bine sa ne canalizam ideile in alta directie. n-o sa mai postez nici eu nimic despre ceea ce intreprind pe munte si sper ca totul sa fie ok. sunt convins ca domnul Marduk este un om extraordinar, doar problema aceasta, de a sta fiecare in spatele unor sticle si asezati deasupra tastelor, face ca sa nu mearga intotdeauna comunicarea inntr-un mod cat se poate de firesc. daca am fi la o cafea sau un pahar de vin pe undeva, din cateva vorbe ne-am intelege, chiar in conditiile in care fiecare am ramane cu convingerile noastre. de asta am si zis, ca pentru a face o cabana impreuna, primul si primul lucru pe care-l facem este sa ne strangem odata impreuna. inca odata scuze de interventie.
nu sunt deloc adeptul legarii cu sarma a lucrurilor de nici un fel, si aici din nou, daca ne-am cunoaste, ar fi inutil sa mai scriu despre asta. nu doresc nici sa facem o stana in care sa facem focul in mijloc, insa nici nu vreau sa intru intr-o poveste care are rolul de a crea un univers similar cu ceea ce fiecare din noi are acasa.
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 28 Feb 2011, 08:37 AM) *
nu stiu cum sa vorbesc ca sa ma fac inteles, sunt un om al actiunii, nu al vorbelor. nu ne cunoastem, asta e cat se poate de clar si de asta ar fi bine sa ne ferim de aprecieri personale.

si eu sunt un om al actiunii, apreciez foarte mult faptul ca promovezi tot ce are mai frumos aceasta tara, fotografiile tale sunt frumoase, recreative si pot constitui pentru multi un imbold sa se apuce de astfel de preocupari. eu mi-am exprimat parerea despre modul in care ati procedat cu focul, am facut asta gandindu-ma ca aceste fotografii or sa fie vazute si de altii fara experienta ta si ca or sa zica "daca pelicanul a facut asa focul pot sa-l fac si eu la fel". nu am sa mai revin la aceasta discutie, pentru mine este important sa recunoastem cand facem greseli pentru ca ceilalti sa nu invete gresit din greselile noastre.
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 28 Feb 2011, 08:21 AM) *
Legat de locatie, mie mi-ar fi egal in ambele locatii propuse dar, in cazul celor din Bucuresti, poate e cam departe Retezatul. Sa mergi aproape 500 de km in tara asta e un chin.
Dar voi decideti, din punctul meu de vedere imi este totuna, pentru ca eu sunt la mijloc.
Pelicanul, da-ne niste coordonate ca sa vedem unde exact e locatia propusa de tine. Eu unul sunt curios.



Cam in zona aceasta ar fi: N45 17.614 E22 42.142


daca stam sa ne gandim mai bine, poate ca totusi primordial in alegerea locatiei ar trebui sa fie distanta fata de casele noastre. Poate ar fi interesant ca toti cei care suntem interesati sa spuna(scrie) de pe unde ar veni spre locul faptei si atunci ne-ar fi mai usor sa alegem. in afara de locul din retezat, eu mai am o posibilitate/sugestie, in Fagaras, unde ar fi si un avantaj, care nu e de neglijat.. - am un om de mare incredere acolo, care s-ar putea ocupa de administrarea locului. In Retezat nu am pe nimeni si in ciuda bunelor mele relatii pe care le am cu ciobanii, cu rangerii, cu cei care umbla pe munte, totusi nu ma stie chiar toata lumea si oricand se poate gasi careva sa dea un tun in speranta sa praduiasca ceva dintr-o cabanuta, sau macar cu scopul de a face rau.. ca sunt si d`astia destui. Dar toate avantajele si dezavantajele trebuiesc cantarite cu mare grija inainte de a lua orice decizie. Trebuiesc cunoscute cat mai in amanunt toate datele problemei si abia apoi putem incepe fiecare din noi sa ne formam o parere asupra locului unde sa construim, ce sa construim si cu ce facilitati..
deocamdata, as vrea sa vad macar cui starneste interes ideea...astept intrebari, vreau sa pun intrebari altora care fac propuneri...haideti sa lasam circumspectia deoparte si sa gandim creativ si proactiv!
pelicanul
QUOTE(Marduk @ 28 Feb 2011, 09:23 AM) *
si eu sunt un om al actiunii, apreciez foarte mult faptul ca promovezi tot ce are mai frumos aceasta tara, fotografiile tale sunt frumoase, recreative si pot constitui pentru multi un imbold sa se apuce de astfel de preocupari. eu mi-am exprimat parerea despre modul in care ati procedat cu focul, am facut asta gandindu-ma ca aceste fotografii or sa fie vazute si de altii fara experienta ta si ca or sa zica "daca pelicanul a facut asa focul pot sa-l fac si eu la fel". nu am sa mai revin la aceasta discutie, pentru mine este important sa recunoastem cand facem greseli pentru ca ceilalti sa nu invete gresit din greselile noastre.


tot adevarul in acest post. nu e deloc indicat sa faci foc deschis intr-o locatie inchisa. sper sa inteleaga toti cei care citesc, exact ceea ce e de inteles de aici. si sa nu se bazeze nici macar pe pompierul de servici!
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 28 Feb 2011, 09:39 AM) *
tot adevarul in acest post. nu e deloc indicat sa faci foc deschis intr-o locatie inchisa. sper sa inteleaga toti cei care citesc, exact ceea ce e de inteles de aici. si sa nu se bazeze nici macar pe pompierul de servici!

Multumesc.
doru_constantiniu
Eu sunt din Sibiu
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 28 Feb 2011, 10:12 AM) *
Eu sunt din Sibiu



ARAD, dar ma deplasez destul de bine (si) spre est
The Dude
Bucuresti...ma deplasez oriunde...vorba lui Vangelis: Puisqu'au fond ...Ce n'est pas si loin d'aller trčs loin. .
The Dude
doru constantinesc, sunt bile de diametre cuprinse intre 15mm si 30mm, de lungimi diferite de la 4, la 7 metrii. Cam 40 de bucati pe care se poate conta.
E o adevarata comoara pentru cunoscatori si de acolo de unde vine ea, mai sunt si altele.
Cu transportul la locul faptei ma pot ocupa eu. Ar fi bine sa existe macar un drum forestier la distanta maxima de o 100 de metrii de locul faptei.
Altfel preturile vor creste..

Ma gandeam la o cabana cu un living jos si ceva dormitoare in mansarda (acoperis ca in poza aia).
Nu mai mult de patru persoane, fara instalatii. Bucatarie americana. Camin. Structura tesuta din lemn, ca in desen.



Orice implicare de tip aproximativ legal o putem discuta in privata...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.