Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
Cand am facut cabana mea, dupa cateva esecuri ale unei abordari individuale, mi-am facut urmatorul calcul: eu castig X lei/ora in meseria pe care o practic cel mai bine.
Un constructor policalificat priceput castiga X - 30% pe ora de lucru. El are o abilitate si o disponibilitate la efortul fizic sustinut mult mai mari decat ale mele. Are indemanare si obisnuinta unor activitati repetitive pe care eu nu le-as putea dobandi decat in perioade lungi de timp. Ca atare, eu pierd de mai multe ori incercand sa ma substitui lui... dar mai ales treaba pe care eu o fac in locul lui nu va iesi niciodata la fel de bine ca cea pe care ar faceao el.

Cat despre placerea a ceva facut de mana ta..eu mi-o satisfac in studio, atunci cand imaginez scenarii si situatii care impun bricolaj si utilizarea sculelor de mana pentru care fiecare barbat are pana la urma o atractie perversa.. blink.gif ..mai mult sau mai putin acceptata.


Despre incapatanarea de a scoate placere din ceva ce nu cunosti sau stapanesti ???
Ea este pentru mine ca placerea fluieratului tembel in vuvuzela...
The Dude
Inca un sfat pentru toti cei de aici: verificati orice informatie, recomandare sau indicatie culeasa de pe acest topic mai inainte de a o aplica practic.
Inaintea implicarii in realizarea unui proiect de constructii e musai sa cereti sfatul unui specialist cunoscut si recunoscut.
Am incercat sa pastrez un anumit nivel al informatiei publicate aici, insa in ultima vreme au intervenit in discutie persoane cu o grava ignoranta ce fac afirmatii de-a dreptul periculoase.

Nu pot controla lucrurile astea, dar pot atrage atentia asupra lor.

Pentru o data am sa fac unele corectii necesare.
Data viitoare nu voi mai proceda la fel. Cine vrea sa afle ceva de la mine sa ma intrebe direct.

Mortarul fara var exista, este mai dificil de utilizat...si este de preferat celui cu var in cele mai multe cazuri.
Betonul B50 la fundatii este o aberatie de-a dreptul periculoasa. Nici nu se discuta aici de o clasa inferioara unui C12/15 respectiv B200.
Este adevarat ca in executia unei fundatii se incepe cu un beton de egalizare (socotit mort) care de regula e un B50.
Rolul lui este de a asigura un pat egal pe care sa se aseze adevarata fundatie. In cativa ani el se spala lasand liber numai agregatul ce capata functia de spargere a capilaritatii..

Atentie sporita asadar la falsi profeti thumb_yello.gif
ilie
QUOTE(pelicanul @ 3 Dec 2010, 07:56 PM) *
am gasit superoferte de ski, numai sa fiu intrebat si va spun tot...

Baga!
Marduk
QUOTE(The Dude @ 4 Dec 2010, 08:37 AM) *
Inca un sfat pentru toti cei de aici: verificati orice informatie, recomandare sau indicatie culeasa de pe acest topic mai inainte de a o aplica practic.Atentie sporita asadar la falsi profeti.

thumb_yello.gif Corect.
doru_constantiniu
QUOTE(doru_constantiniu @ 2 Dec 2010, 05:55 PM) *
Fundatie pentru un zid de piatra (nu casa, un zid de terasare) din beton B250??? Se fac fundatii la case din B75.

Unde vei fi vazut tu B50 nu stiu. Eu nu am dat aici niciun sfat. Am spus doar ca pentru un zid de piatra, o fundatie din B250 este o risipa. Si, ca sa nuantez aceasta afirmatie, am afirmat ca se fac fundatii chiar la case (deci structuri mult mai mari) chiar si din betoane mult mai slabe, cum este B75.

Cand m-am dus la un laborator ca sa-mi calculeze o reteta pentru o fundatie, am dus mostre din agregate si am cerut un B250. Seful de laborator mi-a zis ca la o fundatie de casa este de ajuns un B150. Eu personal, am mai multa incredere in ce zice omul ala decat in ce zice unul altul pe vreun forum. Eu oricum am facut B250, dar aia a fost alegerea mea. Nu are ce sa strice, decat la buzunar.
Pe de-asupra, acum cateva luni am cerut o oferta de betoane de la o statie destul de mare de pe-aici (pentru alt proiect). In dreptul fiecarei clase de beton era trecut pretul si, in dreptul claselor B75, B100 si B150 era o acolada si scria fundatii. Firma aia e destul de mare, are balastiera, are statie de betoane si zeci de cife si pompe. Zic eu ca daca n-ar fi de incredere, n-ar fi asa o firma mare. In orice caz, ceea ce am vazut acolo, pe oferta, m-a facut sa ma gandesc ca seful ala de laborator a avut dreptate. E oarecum si normal ca un om cu studii superioare de specialitate si o experienta de zeci de ani in domeniu sa stie ce zice.

Acum treaba fiecaruia este sa caute si sa gaseasca un asemenea om caruia sa-i ceara sfaturi. Ca "Dorei" gasesti destui.

Cat despre mortarul fara ciment, adica numai nisip cu var pasta, acesta este mult mai greu de folosit decat cel cu ciment, nu atat la zidit, cat mai ales la tencuit. Am folosit de-asta (nu eu, niste Dorei care nici ei n-au auzit de mortar fara ciment), la reparatia unei case din caramida, monument istoric, atestat de prin 1400. Unde in fiecare zi veneau in inspectie arhitectul sef al orasului impreuna cu multi specialisti germani care supervizau astfel de proiecte. In astfel de cazuri, cimentul este interzis pentru ca atrage umezeala. Iar toata casa aia, cu ziduri de 60-70 cm de caramida, cu 2 etaje si mansarda, n-avea un strop de ciment in ea. Si inca rezista cu succes de mai bine de 600 de ani.


pelicanul


Cat despre mortarul fara ciment, adica numai nisip cu var pasta, acesta este mult mai greu de folosit decat cel cu ciment, nu atat la zidit, cat mai ales la tencuit.

Nu vreau sa par nici profesor ( ca nu sunt, sunt medic de formatie...), si nici nu vreau sa polemizez cu nimeni. Am mai pus si eu mana insa pe cate o lopata si am mai amestecat la materiale. Stiu sigur ca varul este cel care atrage apa, nu cimentul. Mortarul pe baza numai de ciment este de preferat varului in zonele in care poate ajunge apa sau cu umezeala-ex fundatii, demisoluri, subsoluri, etc. Mai stiu ca in zona mea svabii 9nemtii0 foloseaua la construirea caselor, inclusiv la zidarie mortarul pe baza de ciment si nu foloseau var. Varul este foarte bun ca liant si de aceea este mult mai usor de lucrat cu un mortar pe baza de var si ciment sau ciment si var daca vreti9va fi mult mai lipicios cand se adauga var in compozitie, dar va deveni hidrofil).

Oferte de schi pt ianuarie din data de 15 in zonele ischgl, lungau, schladming si tauplitz(toate in austria) pe mail va rog, ca nu suntem aici pe subiect
mariusorban@yahoo.com
dupa bunul obicei al acestui topic - tot gratis - sau pe beri virtuale
pelicanul
pelicanul
QUOTE(pelicanul @ 5 Dec 2010, 04:12 PM) *

aceasta este una din cabanutele din muntii godeanu, plasata la o altitudine de 1730 metri, la liziera padurii.
am urcat poza aici ca sa vad daca reusesc sa ma descurc din punct de vedere tehnic...
daca cineva dreste detalii, stau la dispozitie.
pelicanul
http://img703.imageshack.us/img703/1279/planparter.jpg

am facut o schita simpla cu planul casutei 7x7m la care vreau sa ma apuc in primavara.
daca cineva doreste sa ma ajute, pornind de la acest desen, sa configuram cat mai bine planul parterului (si demisolului), pornind de la elementele peisagistice pe care am incercat sa le configurez in schita - punctele cardinale si inclinatia pantei, nivelul '0" al drumului pietruit...
daca exercitiul reuseste, sunt sigur ca va iesi ceva mult mai frumos decat am gandit eu initial..
am deja o problema - nu stiu unde sa fac accesul direct de la demisol la parter - eu m-am gandit la un chepeng, sub care sa fie o scara (la demisol). pozitionarea acestui acces imi cam da batai de cap.
apoi ar mai fi si accesul de la parter la mansarda - care cred ca se va realiza printr-o scara spirala. mai sunt de discutat elementele de rezistenta de la demisol, fiindu-mi recomandat un stalp central, care sa fie un punct de sustinere pt o barna rezistrenta peste care sa treaca celelalte elemente de rezistenta (tot de lemn), care vor sustine podeaua parterului. desigur ca mai sunt multe alte lucruri(pozitionare usi, ferestre,etc) de discutat, din care mie imi scapa multe acum, dar pe masura eventualei progresii a exercitiului, ele vor fi dezbatute si sper eu, elucidate.
pelicanul
QUOTE(all @ 5 Dec 2010, 07:55 PM) *
pentru pelicanu,,o mai retusezi tu



asta nu cred ca merge la 7x7m...
trebuie plecat de la datele problemei...
doru_constantiniu
All, omu` isi face casa, nu cabana, deci are nevoie de una sau mai multe bai mai mari ca la o cabana.

Pelicanul, biroul ala e ridicol de mic. Poate faci acolo o debara (cu intrarea din hol, nu din living), iar biroul daca nu ai loc sus, la mansarda, poate il faci jos, langa garajo-magaziile tale, cu un geam mare, chiar si spre nord.
La fel si golul pentru accesul la mansarda. La o cabana merge si un chepeng cu o asemenea scara, dar la o casa in care locuiesti cu familia, ...
Azi nu lucrez, ca e sarbatoare, si poate apuc sa-ti fac niste schite.

PS: despre informatia pe care eu am primit-o, ca cimentul din compozitia mortarului atrage umezeala ... asta este explicatia pe care mi-au dat-o specialistii aia in restaurare, care imi inspectau santierul zilnic. Mie personal mi se pare pertinenta.
kcapone
QUOTE(The Dude @ 3 Dec 2010, 07:37 PM) *
Si taman de asta continui sa cred ca acel loc pe care all l-a ochit din prima e cel mai potrivit.
Locul lui calin e in continuarea casei lui Costel la vreo 50 de metrii, pe acelasi nivel.
Are belvedere si are....izvor.

E foarte bine de luat in calcul. Nu ignor nicio varianta. Trebuie sa vada ochiul meu locul si sa cantare$$c avantajele/dezavantajele. Daca e aproape de Costel inseamna ca e si curent. Daca ai detalii ce nu pot fi puse pe masa hanului..da-mi te rog pe PM sau email sau tel. Multumesc

QUOTE(The Dude @ 3 Dec 2010, 07:37 PM) *
Ba da, dar trebuie sa te misti mult si rapid. Pana la data asta trebuia sa fi identificat macar persoana care e in decizie.
Tu esti inca blocat in bucla aia informationala cu "tanti", cu omul din munte care nu mai vine..
Eu stiu cu certitudine ca cel care decide nu e in sat.
Buuuun, nu vrea "tanti"....nu-i nimic, ia-o de la cap. Mergi la ceilalti vecini...mergi la primarie, mergi la carciuma si la magazin...gaseste omul.


Of, of, of. Omul de la munte a venit si repet ce a zis: "cat sa cer eu pe casa aia..ca ma costa actele dublu... si-a plecat" citez din ce mi-a zis tanti. "Da' e cam cu tuica asa" a continuat tanti.
EU - Lasa tanti dati-mi nr de tel ca poate ma inteleg eu cu el
Tanti - pai sa vi-l dau? Terenul e al meu si nu stiu daca vand..sa vorbesc cu copiii....da' nu dau mult teren
EU - nici nu-mi trebuie mult, cat e locul casei ..vorbiti cu copiii si ne intelegem apoi
Tanti - "suna-ma maine"

Am sunat si..:
Tanti - am vorbit cu copiii si-au zis sa nu dam pe bucati...sa-l dam tot...da' n-am intabulare si n-am bani acu sa fac
EU - cat teren aveti acolo?
Tanti - a...am mult..pana-n vale
EU - n-am tanti bani sa iau mult..v-am zis de la inceput pt ce imi trebuie...hai mai ganditi-va poate ...
Tanti - stiu eu..mai sunati

Coroborat cu ce a sustinut ea referitor la proprietatea exclusiva a terenului...am actionat in consecinta.

Un satean mi-a zis "n-o sa faci treaba cu tanti ..ca e sucita..acu' vinde acu' nu vinde"
Dar...
The Dude, daca tu sti care-i cel ce decide zi-mi si mie..sau daca-l sti hai te rog cu mine. Nu ma mai duc izmene pe calator. Vad ca ai mana buna...cu all a mers thumb_yello.gif thumb_yello.gif




kcapone
pelicanu si mie mi se pare mare rau baia aia: la mine acasa baia este 160 x 210 - si mi se pare super suficienta. E insa treaba ta ..poti s-o faci de cat vrei..dar iei prea mult din spatiul de locuit.

Pt un plan ..impartire a camerelor foloseste programelul pe care ti l-am mai dat. E online..si poti salva ca si poza ce ai lucrat...
http://www.smallblueprinter.com/floorplan/floorplan.html
e f.f. simplu ..eu am tinut cont de patratelele de pe fundal considerand 4 patratele = 1 m

Toate bune.
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 6 Dec 2010, 10:48 AM) *
All, omu` isi face casa, nu cabana, deci are nevoie de una sau mai multe bai mai mari ca la o cabana.

Pelicanul, biroul ala e ridicol de mic. Poate faci acolo o debara (cu intrarea din hol, nu din living), iar biroul daca nu ai loc sus, la mansarda, poate il faci jos, langa garajo-magaziile tale, cu un geam mare, chiar si spre nord.
La fel si golul pentru accesul la mansarda. La o cabana merge si un chepeng cu o asemenea scara, dar la o casa in care locuiesti cu familia, ...
Azi nu lucrez, ca e sarbatoare, si poate apuc sa-ti fac niste schite.

PS: despre informatia pe care eu am primit-o, ca cimentul din compozitia mortarului atrage umezeala ... asta este explicatia pe care mi-au dat-o specialistii aia in restaurare, care imi inspectau santierul zilnic. Mie personal mi se pare pertinenta.



e evident ca mai am mult de lucru la schite, de asta am si demarat cu...ceva
va multumesc tuturor pentru bunele intentii, chiar nu ma asteptam la asa o emulatie..
probabil ca si cimentul atrage umezeala, dar trebuie discutat in termeni de comparatie. din cunostrintele mele despre materiale, varul este mult mai hidrofil decat cimentul. un mortar uscat (aplicat de ceva vreme), din ciment, chiar peste fundatie, va fi mult mai putin expus la igrasie sau alte manifestari neplacute, decat in aceleasi conditii, un mortar cu var.
pelicanul
QUOTE(kcapone @ 6 Dec 2010, 11:23 AM) *
pelicanu si mie mi se pare mare rau baia aia: la mine acasa baia este 160 x 210 - si mi se pare super suficienta. E insa treaba ta ..poti s-o faci de cat vrei..dar iei prea mult din spatiul de locuit.

Pt un plan ..impartire a camerelor foloseste programelul pe care ti l-am mai dat. E online..si poti salva ca si poza ce ai lucrat...
http://www.smallblueprinter.com/floorplan/floorplan.html
e f.f. simplu ..eu am tinut cont de patratelele de pe fundal considerand 4 patratele = 1 m

Toate bune.

salve
m-am uitat si prima oara, m-am mai uitat odata si acuma pe program. o fi el simplu, dar asta e o parere oricum subiectiva - intervin foarte multi factori. pentru mine nu apare simplu deloc, probabil ca devine asa dupa ce stii sa-l utilizezi. imi pare rau, deocamdata o sa raman la schitele de mana. sper sa reusesc sa le postez diredct in forum.
merci oricum
Marduk
QUOTE(pelicanul @ 5 Dec 2010, 09:08 PM) *
asta nu cred ca merge la 7x7m...

Este totusi o cabana nu o casa de munte.Daca doar parterul are 70 de mp, asta sigur nu mai este cabana decat cu numele.

QUOTE(all @ 5 Dec 2010, 09:26 PM) *

Asta parca ar mai merge, cam asa este si cabana mea la parter. Eu zic despre cabana mea ca este mare la 6,5X7,5, personal aveam de gand sa construiesc ceva mai mic, dar familia a fost de alta parere.

QUOTE(all @ 5 Dec 2010, 10:05 PM) *

Frumoasa dar este casa la munte nu cabana, parerea mea.

Asa arata cabana mea in vara lui 2009.






Marduk
QUOTE(all @ 6 Dec 2010, 07:13 PM) *
O ai pe piloni ? asa se vede in poza
Casa lui Marduk nu prea seamana a cabana. O fi mica la baza, dar pentru ca este inalta para maricica. EL o are din placaj, acolo este vant, daca nu a luat-o vantul pana acum inseamna ca a prins-o bine de fundatie. Scartaie casa ???
Culoarea este tipatoare pentru o cabana ??? nu esti singurul, mai cunos persoane ce au colorat-o lafel.....


Da, cabana este pe piloni cu placa. Suprafata la sol 48,75 mp, la parter are sufrageria, bucatarie, hol si baie, la etaj 3 dormitoare baie si hol. Si eu cred ca este cam inalta dar asta este, este bine prinsa de fundatie, iar vantul nu este o problema, in spate de unde bate vantul am 5 copaci zdraveni care o protejaza, un cires, un nuc, un frasin, un paducel si un mar paduret. Nu scartie, deocamdata, daca se va intampla o s-o ung. Culoarea, a fost o decizie colectiva, culoarea mea a picat la vot.
Marduk
Nu este usa de la intrare, este usa de la terasa, usa de la intrare este in fata la poarta si este din metal, geamurile mari sunt de la sufragerie, cel mic e de la bucatarie. Poliesterul de 5 cm este cel recomandat la peretele tip sandwich de 100 mm, daca vrei sa-l pui mai gros nu-i problema dar costa mai mult si nu cred ca sunt mari diferente, important este sa respecti grosime la vata minerala. Fundatia, placa si pilonii i-am facut pentru o cabana cu parterul din caramida, dar am renuntat din cauza costurilor, nu sunt legati la partea de jos, sub pamant sunt in forma de piramida.
doru_constantiniu
Pelicanul,
Pornind de la ce vrei tu, am facut niste schite.
Demisol din piatra, suprafata construita 7x7m, grosime ziduri 40 cm, cu un stalp in mijloc.
Terasa am facut-o mai ingusta in partea de N, numai 1,42 m, ca sa nu mai trebuiasca sa faci niste stalpi si in partea din fata. Am facut-o de 3 m in partea de V si, sub ea am facut o pivnita.
Ca sa mai castigi ceva spatiu la parter, m-am gandit sa fac intrarea pe la demisol, la acelasi nivel cu garajul.


Planseul de peste demisol l-am gandit din grinzi 15x10, 15x7, 15x5 cm, ... cu cat mai groase, cu atat mai bine.
Peste aceste grinzi poti pune OSB, scandura sau foastana. In baie, bucatarie si terase se toarna o sapa si peste se pune gresie, iar in living se poate pune dusumea, laminat, mocheta, ce vrei tu.


La parter o baie mica, bucatarie, birou, living si terasa.


Planseul peste parter, la fel, grinzi 15x10, 15x7, 15x5 cm, deasupra OSB, scandura sau foastana, in camere dusumea, laminat, mocheta, in baie sapa si gresie.


La mansarda n-am acordat foarte multa atentie compartimentarii.
Poti face la inceput un open space


sau 1, 2 sau chiar 3 dormitoare mai mici




Deasupra mansardei vine sarpanta: cosoroaba, pana intermediara si creasta 10x10 cm, capriori 15x7 cm.
Deasupra, ... ce vrei tu. Tabla, tigla ceramica/beton, carton de-ala bituminos, ...


Sectiunea arata cam asa:


Dar, in privinta acoperisului, daca te vei gandi sa pui niste panouri solare (fotovoltaice sau termice), ar trebui sa ai inclinatie spre sud, panta optima fiind 60 de grade (vara trebuie 30 si iarna 60, dar deoarece ai mai multa nevoie de energia solara iarna, se alege inclinatia necesara iarna)
doru_constantiniu
DAR te va costa foarte mult. Decat s-o incepi asa mare si sa n-o termini, mai bine te gandesti s-o faci pe etape, faci o parte mai mica acum, ca sa-ti ajunga banii si o extinzi pe parcurs, cand mai ai bani de cheltuit pentru asta.
doru_constantiniu
QUOTE(all @ 6 Dec 2010, 08:05 PM) *
Maine o sa pun poze de la mine. CU zidarie din piatra. Este super. Casa din piatra nu se compara cu nimic,,,,se vede bine si este super rezistenta. La munte da bine lemnul si piatra.


Sunt de acord cu tine, cel putin intr-o zona montana, casele de piatra arata foarte bine. Dar, ca sa-ti asigure confortul termic, piatra trebuie izolata.
Se poate izola si la interior, dar asa tot timpul zidul ala ar fi rece. Nu cred ca e varianta optima.
Sa trantesti la exterior un termosistem cu tencuiala decorativa e ok ca si izolatie, dar nu mai ai acel aspect. Poti la fel de bine sa faci o constructie din caramida cu cadre de beton.

Nu s-ar putea face un zid dublu, piatra la exterior (sa zicem 30 cm), o izolatie (10-15 cm) si inca un zid de piatra la interior (20 cm)?
Am vazut la englezi ca fac asa, dar nu cu piatra, ci cu niste caramizi de beton.
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 6 Dec 2010, 10:30 PM) *
DAR te va costa foarte mult. Decat s-o incepi asa mare si sa n-o termini, mai bine te gandesti s-o faci pe etape, faci o parte mai mica acum, ca sa-ti ajunga banii si o extinzi pe parcurs, cand mai ai bani de cheltuit pentru asta.


Asta va fi o cerinta primordiala, pe care voi fi nevoit sa o respect - anume sa gandesc dezvoltarea casei in asa fel incat sa pot aduce bani pentru ea gradual, in timp.
pelicanul
QUOTE(all @ 6 Dec 2010, 07:13 PM) *
O ai pe piloni ? asa se vede in poza
terasa ai facut-o dupa ? scara exterioara etc...

pelicanul - concentreaza-te direct pe casa,,,terasa o faci cand dai de mai multi bani. Este bine sa faci tot odata, dar cand ai putin bani merge si asa. Ai terasa pe schita mai mare ca casa. Mai mult te costa fundatia la terasa decat fundatia la casa. Eu am uitat. Am crezut ca doresti o casa de vacanta si nu una permanenta. Cum ai convins-o pe sotie sa stea acolo smile.gif) ?? eu nu trebuie sa o conving,,,stau si singur acolo o primesc in vizita smile.gif). Pe schema, trece si instalatia de apa ( calorifere, tevile de incalzire, centrala, boilarul etc - sa vedem dac mai ai loc sa intri si tu in casa smile.gif) ). Fosa septica sa o iei in calcul. Important: marimea geamurilor. Daca iti pui calorifere sa nu uiti ca este bine sa le ai sub geamuri. Daca iti faci incalzire prin pardoseala poti sa cobori cu geamurile pana jos. Daca incalzesti cu soba sa ti cont de ia , ocupa ceva loc. Iar daca o sa-ti pui una in birou sar putea sa nu mai ai loc in el. Sa nu uiti de locurile de depozitare. Cu siguranta nu o sa stai cu toate hainele pe tine. smile.gif). Nici o debara la bucatarie nu strica,,,unde depozitam berea ? sub perna ohyeah.gif . Scara pentru mansarda: vezi ce inclinatie ii dai, de urcat o sa urci oricum, de coborat o sa-ti fie mai greu ( daca nu cobori in aceiasi pozitie cum ai urcat). In functie de inaltimea camerelori te orientezi si la scara. Scara este bine sa se termine pe o grinda.

Astept noua schita....tu deseneaz-o de mana. Iar eu ti-o fac cu PC- Am cel mai performat program de arhitectura. Cel putin asa se lauda lumea cu el smile.gif). Iti fac schita si casa in 3D...chiar si o filmare virtuala in interiorul ei. Nu prea ma pricep sa fac terenul. Si daca acoperisul il faci prea sucit sar putea sa nu-mi iasa. Dar tu trece tot eu o sa incerc sa-ti fac. Deseneaza si mobila. O sa-ti pun si mobila in desenul virtual. Chiar si umbre. Aprindem si lumina in casa. rofl.gif .

Programul se cheama : Arquitecto 3D 8.0 Profesional
Este foarte bun,,,,,darami si cinstruiesti cu el tot ce iti doresti ohyeah.gif

Era sa uit. Instalatia electica si cea de incalzire sa o faci in asa fel incat pe viitor sa-ti poti atasa panouri solare etc. In cazul in care te gandesti vreodata sa-ti pui asa ceva.


O sa mai fac niste desene in zilele ce urmeaza.
Cred ca baia de la parter va fi mai mica - 1,75/3m, iar la birou o sa ma mai gandesc daca intr-adevar am nevoie.
Asa cum e acum, e camera de tinut pantofii. Nu cred ca voi face semineu la parter, ma gandesc la un cazan pe lemne cu gazeificare, dar pana acolo mai e ceva...

doru_constantiniu
Te asigur ca totul este la scara. Usile din int au 80, de la bai 60, de la intrare 90.
O treapta are 80 latime si 28 adancime (cele dreptunghiulare). Toate treptele au aceeasi suprafata. Nu e o scara ideala, dar n-am vrut sa ocupe mult loc.
Zidul de piatra are grosimea 40, peretii ext din lemn au 17 cm (OSB 12 mm + dulapi lemn 150 +rigips 12,5). Aici n-am desenat termosistemul decat la sectiune, dar nu e relevant, pt ca este in exterior. Peretii interiori au 12,5 cm (rigips+dulapi 100 mm+rigips).
Dusuri intra peste tot. Jos nu am pus intentionat. Patratul ala de langa usa e masina de spalat 60x60.
doru_constantiniu
Daca un nivel are 260 cm inaltime si planseul cam 20, o treapta va avea cam 17 cm inaltime, ceea ce e bine. Treapta putea fi mai lata, de vreo 32, dar am economisit spatiu.
Se pot face si 16 trepte, dar astea-s deja detalii. Eu am facut niste schite, nu un proiect.
doru_constantiniu
Arata bine casa, dar nu se potriveste nici cu terenul, nici cu nevoile omului.
Plus ca intr-o casa nu intri ca la bloc, direct in living, neaparat trebuie sa intri intr-un hol si dup-aia, dupa ce mai deschizi o alta usa intri in casa.
Iar usa de la intrare trebuie protejata de ploaie. Are si casa ta un soi de lucarna deasupra usii, dar nu e destul de lata. Ar trebui sa aiba macar 1,5 m.
The Dude
QUOTE(kcapone @ 6 Dec 2010, 12:14 PM) *
Un satean mi-a zis "n-o sa faci treaba cu tanti ..ca e sucita..acu' vinde acu' nu vinde"


Nu este adevarat. Tanti are mult caracter...e greu de urnit, iar tu esti inca si mai rigid.
Speculeaza prietene. Vrea sa intabuleze ?? E un vis mai vechi de al ei si de al tuturor celor cu astfel de probleme din zona.
Ofera urmatoarea rezolvare: Eu alerg, fac intabularea pe banii mei, iar in contrapartida tu imi dai moca 500mp...adica locul casei.
Putini oameni pot rezista unei asemenea oferte...Tanti ??? Niciodata !!!...nici copii ei....(pretul intabularii consta mai mult in alergatura, pentru ca si acolo e tot pasune, deci va fi un procent mic dintr-o valoare mica)..Are sa te coste si dezmembrarea, care se face cu topograful si care e iarasi un avantaj pentru tanti.

QUOTE
The Dude, daca tu sti care-i cel ce decide zi-mi si mie..sau daca-l sti hai te rog cu mine. Nu ma mai duc izmene pe calator. Vad ca ai mana buna...cu all a mers thumb_yello.gif thumb_yello.gif


Uite cum facem...Candva, nu pot spune cu precizie cand, dar de sarbatori eu voi locui acolo o vreme.
In acea perioada am sa ma ocup strict de cazul tau...Nu il pot duce cum vrea all, pana in faza de notariat...Nimeni nu poate face asta pentru altcineva, dar pot sa il duc pana acolo de unde tu sa il poti prelua in mod formal...Voi face asta singur.

Acuma iarta-ma putin, ca am cate ceva de defulat....
The Dude
QUOTE(doru_constantiniu @ 2 Dec 2010, 06:55 PM) *
Si eu mi-am facut singur casuta si nu mi-am cumparat nicio scula pentru asta. Le aveam deja pe toate wink.gif. Dar oricum, nu-ti trebuie foarte multe.


Este fals...Iti trebuiesc foarte, foarte multe daca te incumeti....hazardezi e cuvantul potrivit, sa iti faci singur o constructie cat de cat..

QUOTE
Dar, in orice caz, ai o satisfactie mult mai mare daca ti-o construiesti tu cu mana ta, asta-i clar.


Este cel putin discutabil...E posibil sa existe si astfel de persoane, insa numarul lor este nesemnificativ fata de cei care apeleaza la constructori si care au aceiasi satisfactie...daca nu una mai mare, provenita pana la urma din realizarea unui vis si nu din cantitatea de efort fizic depus la realizarea lui.

QUOTE
Printre ce vorbeste omul ala acolo, am vazut si prostii. Adica el spune ca mortarul pentru zidit caramizi se face din nisip, ciment si apa. Varul unde e?


Probabil la depozit in saci...Nu e nicio prostie in afirmatiile acelei persoane ci doar multa ignoranta la cel care se grabeste sa faca asemenea aprecieri..

QUOTE
Se poate si fara ciment (cimentul e chiar interzis in prepararea mortarului folosit la restaurarea cladirilor istorice), dar fara var nu se poate.


Nu e interzis nicaieri. E o informatie falsa...Intr-adevar se evita, dar nu il interzice nimeni. Cimentul si betonul au fost inventate de etrusci prin anul 600 bc, desi exista cateva controverse si aici.

Confuzia ta, cea din acest context nu starea generalizata care te inconjoara atunci cand faci referiri la tehnologia constructiilor, vine ca intotdeauna dintr-o informare trunchiata.

In lume exista mai nou produsul "var hidraulic" care se bucura de o mare atentie, face presa buna si este intens recomandat pentru unele din calitatile sale.
In lupta cu cimentul, varul hidraulic pare sa fi castigat mai multe pozitii, insa din cate cunosc numai la mortarele de tencuiala. La zidarie varul e de evitat. Zidariile cu mortar de ciment se realizeaza ceva mai greu, intrucat umiditatea trebuie pastrata constant intr-o anumita limita. Desigur meseriasii insuficient controlati au tendinta sa minimalizeze acest aspect care ramane insa unul esential
The Dude
QUOTE
Fundatie pentru un zid de piatra (nu casa, un zid de terasare) din beton B250??? Se fac fundatii la case din B75.
Cred ca omu` are actiuni la vreo fabrica de ciment. [..] Am spus doar ca pentru un zid de piatra, o fundatie din B250 este o risipa


Amice…sau A mare…fundatiile sustin ziduri, zidurile alcatuiesc o casa…Asta, asa ca chestie…
O fundatie pentru un zid de terasare cu B250 nu ca imi pare mie, dar chiar este o subdimensionare…iar tu ai tupeul sa zici de un B75 ???

QUOTE
In dreptul fiecarei clase de beton era trecut pretul si, in dreptul claselor B75, B100 si B150 era o acolada si scria fundatii.


Mai, eu ti-as povesti cum e cu adnotarile astea, dar as face un mare, nedrept si imputabil gest fata de breasla..ramane asa…insa tu, voi, nu luati de bun chiar orice petic de hartie…sfatul meu.

QUOTE
Cat despre mortarul fara ciment, adica numai nisip cu var pasta, acesta este mult mai greu de folosit decat cel cu ciment


Complet fals…nici nu comentez pentru ca este iar vorba de un lucru elementar..Totusi de ce am facut asta pana acum ??
....de ce m-am angajat in aceasta discutie desi promisesem sa nu ma mai bag cu tine..pai pentru ca am observat constatarile tale cu Doreii.

Asadar, pentru ca tot ne cunoastem de ceva vreme si pentru ca tu ai facut pana acum cu prisosinta dovada cunostintelor tale intr-ale constructiilor...
…as vrea sa iti cer un favor doru constantiniu…pot sa iti zic Dorel ???
The Dude
Inca ceva....vad ca esti priceput la desen si ca intelegi bine organizarea spatiilor.
Nu crezi ca ar fi mai bine sa te limitezi la latura arhitecturala a discutiei ??
Ar fi un castig pentru toata lumea....

Acum Ceresit este o firma cu putine conotatii in activitatea de constructii. Pentru firmele mari, care utilizeaza frecvent cantitati importante de produse (eu lucrez si pentru una din ele) marca Ceresit sunt de evitat. Raportul dintre Ceresit si Den Braven este unul invers decat cel sugerat aici. Ceresitul si-a facut nume bun pe piata ca produs prin inventia spectaculoasa a unei tehnologii de impermeabilizare structurilor de la fundatii speciale. Se intampla in anul 1908, dar cei de la Ceresit coboara aceasta data in timp si o leaga de un patent obtinut de inginerul Hans Wunner, ulterior angajat de "Dattelner Bitumenwerke GmbH". Oricum pana in 1910 firma o duce chiar bine, dupa care se rataceste, abia in anul 1961 devenind, dupa mai multe schimbari Ceresit-Werke si Ceresit Gmbh din 1980 data dicolo de care intra direct in picaj fiind preluata la secunde de impactul cu solul (1986) de concernul Henkel, care la aceea data fabrica cosmetice si detergenti (si care nu avea nici in clin nici in maneca cu materialele de constructie).

Cerseitul ca producator de materiale de constructii se naste efectiv in anul 1990 si se lanseaza pe piata in 1992 (cu marca DiY), fiind o divizie (a treia) a lui Henkel.

Den Braven este in schimb o firma olandeza respectata pe piata romana cu 35 de ani de activitate in domeniul adezivilor, diferenta de notorietate fiind una considerabila in lumea specialistilor si a utilizatorilor….si nu e un mister pentru nimeni de ce.

Intre produsul realizat de o firma specializata in domeniul adezivilor si cel al unei divizii a unui concern cu alta activitate de baza, dar profilat pe clonarea produselor de succes de pe piata constructilor, alegerea nu e deloc greu de facut pentru cel care are toate informatiile necesare.

Inca ceva. Dna Elena Nitu (0722 771 911), reprezentant vanzari Den Braven mi-a confirmat telefonic ca produsul “Adeziv Poliuretanic Pentru Polistiren” a fost lansat oficial pe piata romaneasca in februarie 2010, ceea ce nu exclude o eventuala punere a lui in vanzare cu putin inaintea acestei date. In discutia avuta, doamna m-a rugat ca in cazul in care aflu “cu certitudine, de la o persoana de mare incredere” ca produsul a fost lansat anterior acestei date, sa ii comunic exact pentru a anunta conducerea companiei astfel ca aceasta sa poata face cuvenitele rectificari in acord cu informatiile persoanei respective............
doru_constantiniu
Duda,
Despre scule, nu cred sa-mi fi luat ceva special pentru constructia asta. Toate le aveam deja. Fiind insa pasionat de scule, s-ar putea spune insa ca sunt echipat peste medie. Am imprumutat insa o schela (ca a mea nu era foarte mare).
Eu nu m-am hazardat, m-am incumetat la acest proiect constient fiind de abilitatile mele, nimic mai mult. Nu m-am bazat pe noroc, ci pe mainile mele.

Cat despre satisfactii, aceasta e o parere subiectiva. Eu personal sunt foarte satisfacut de ce am facut pana acum, chiar daca mai am multe de facut pana sa fie gata. Satisfactia este mult mai mare decat daca as fi dat bani sa mi-o faca altcineva. Acum, pentru cineva care nu poate fizic sa faca asa ceva, nu are cu ce sa compare acea satisfactie, ca sa stie care e mai mare.

Cimentul din compozitia mortarului este interzis daca scrie negru pe alb in AC, nu crezi? Si daca te verifica zilnic daca respecti ceea ce scrie acolo.
Din ce motiv? Nu stiu, de aceea iau de buna explicatia lor, ca cimentul din compozitie atrage umezeala.
Despre lucrabilitatea mortarului nu ma pricep, pentru ca aia nu stiu s-o fac. Dar meseriasii care imi tencuiau tavane si bolti (da, tencuit tavane, nu gipscarton, cum se foloseste azi) injurau de mama focului ca nu-i lasam sa puna ciment, le cadea mortarul de pe tavan. Spuneau ca merge mult mai bine cu ciment, mi-au si aratat, la alta lucrare.

Despre zidul de terasare cu B250, tu te-ai uitat peste ce-o construit omul ala? Poti sa-l faci si cu B400, daca atat te duce mintea.
Eu nu am recomandat B75, am spus ca se fac si cu B75 (adica ca unii fac cu B75, daca n-ai inteles formularea).
Tu, din cate imi dau seama, spui ca se poate face o casa din BCA, cu zidarie tesuta la colturi, fara stalpi, grinzi si centuri de beton, dar la fundatie e musai sa folosesti B400, sau chiar mai mult.

Lasa-ma sa-ti spun o regula general valabila in orice domeniu: un produs, cu cat e mai scump, cu atat e mai bun.
Eu, atat cat ma tine buzunarul, cand vreau sa cumpar un produs, din orice categorie, incerc sa-l cumpar pe cel mai scump pentru ca stiu sigur ca este cel mai bun.
Alta regula: reclama (aici se include identitatea de marca si cea de produs) este sufletul comertului. Si ce daca managementul companiei Ceresit nu era prea bun in 1930? Azi este, si vinde infinit mai mult decat DenBraven care, pe meleagurile noastre, nu are o identitate. Si, dupa cum arata produsele, dupa designul etichetelor, sunt sigur ca nici pe alte meleaguri.
Iar daca Ceresit sau altii copiaza produsele DenBraven, tre` sa ne gandim, oare DenBraven nu are patent?
Dar hai sa nu te pierzi in aceste informatii si sa revenim la domeniul constructiilor, unde te mai descurci.

Produsele DenBraven sunt mai ieftine ca altele si de aceea eu nu le consider cele mai bune. Este in mod sigur o parere subiectiva, pentru ca nu le-am incercat pe toate. Unui silicon sau montaj kit DenBraven o sa-i prefer intotdeauna un Bison, chiar daca pe primele nu le-am incercat. Adezivul de polistiren la tub (ca siliconul) DenBraven este net inferior celui de la Bison, pe incercate. Ambele produse exista si ambalate in cutii, se pot aplica cu spaclul.
Adezivul poliuretanic pentru polistiren DenBraven (pe care la 12.11.2009, cand m-am apucat de pus polistiren, il aveam deja cumparat) e bun, am spus deja. Dar intre timp am vazut ca a aparut Ceresit CT84 (parca). Cand o sa mai am nevoie, o sa-l incerc si, daca e la fel de bun, o sa-l iau chiar si numai pentru faptul ca eticheta e mai frumoasa wink.gif

PS: Doamnei Nitu, pe care nu intentionez s-o sun, desi e clar c-a fost angajata pentru alte calitati decat cele profesionale, transmite-i toate cele bune.

Inca ceva ... daca ma limitez la latura arhitecturala si-ti las tie structura, la prima zapada (care zic unii ca poate cantari chiar si 1200 de kg/mp) serioasa se poate duce pe apa sambetei arhitectura mea. Ramane numai o minunata fundatie din B400.







The Dude
QUOTE(all @ 7 Dec 2010, 09:18 PM) *
DA. Voi chiar v.a iubiti ?


Daaaaa, la fel de tare pe cat iubesc impostura in general.
Omul asta este insa de o ignoranta atat de crasa incat ca ma vad nevoit sa mai imi pierd ceva vreme cu el.
Voi reveni cu cateva consideratii despre zapada si despre stupiditatea celor care aleg sa cumpere scump, intrucat banuiesc existenta unei relatii ferme de cauzalitate intre calitate si pret, stupiditate ce face deliciul speculantilor de tot felul si al pubicitatii desantate.
Marduk
Cred ca am deviat cu mult de la subiectul topicului, daca-mi aduc bine aminte ne propusesem sa discutam despre cabane ieftine la indemana fiecarui om care are posibilitatea sa achizitioneze un teren. O cabana este o cabana si ar trebui sa fie cat mai simpla, ieftina, calduroasa iarna si racoroasa vara, un confort minim, multa, multa liniste si peisaje de vis.
The Dude
Asa este Marduk...poate ar trebui deschis un topic nou. Vad ca cei mai multi incep prin a isi dori putin, apoi pretentiile cresc si lasa in urma posibilitatile iar totul ramane in faza de visare.

...dar pana atunci despre incarcarile de zapada. Ele se calculeaza dupa tabele statistice de evolutie a unor factori locali



The Dude
Toate aceste date se regasesc intr-o documentaie elaborata anterior proiectului tehnic in faza studiu de fezabilitate, documentatie ce poarta numele de studiu geotehnic si care in cazul proiectului pe care i l-am sugerat lui kcapone, exista pentru acea zona. Din el am citat. Ca atare, in acord cu acest studiu eu am calculat o incarcare maxima de 250kg/mp, sarcina pentru care am prevazut o portanta dubla. Unghiul intr-adevar mic al pantei este impus de invelitoarea de piatra si el nu afecteaza cu nimic acesta logica.

Acum, cand intalneste un ignorant doldora de bani si cu ingamfarea pana la gat, orice constructor are gestul reflex de a se autocomuta pe modul "de jumulit".
Tehnica e aceiasi de milenii. Ii faci capul mare aluia cu toate prostiile de pe lume si il arunci in valtoarea ambigua a informatiilor neverificate si tendentioase.
Dorel, aici de fata, nu e decat o alta victima...nu trebuie privit cu manie sau cu inversunare, ci doar cu o compasiune naturala, aceiasi care ne cuprinde ori de cate ori ii intalnim cu cei mai putin norocosi decat noi...Totusi, dincolo de aceasta compasiune, in prezenta lor, trebuie sa pastram in permanenta circumspectia si toate scuturile ridicate: raman extrem de periculosi...la fel ca ignoranta insasi.
kcapone
QUOTE(The Dude @ 7 Dec 2010, 04:47 PM) *
Speculeaza prietene. Vrea sa intabuleze ?? E un vis mai vechi de al ei si de al tuturor celor cu astfel de probleme din zona.
Ofera urmatoarea rezolvare: Eu alerg, fac intabularea pe banii mei, iar in contrapartida tu imi dai moca 500mp...adica locul casei.

Exact asta am gandit cand l-am rugat pe All sa te intrebe despre costul intabularii… In fctie si de raspunsul tau si de cel pa care l-as fi primit de la firmele de specialitate mi-asi fi facut un calcul. La firmele la acre am sunat primul raspuns a inceput cu “Depinde…” In depindele asta intrau date pe care nu le am… Nu am putut face un calcul macar orientativ inca si deci nu pot oferta caci nu stiu daca renteaza sau nu. Am un singur reper, dar care habar nu am daca este adevarat sau nu; un raspuns de la cineva care intr-o zona din PH avea “sub padure” un teren de 4000 mp si care la oferta mea de 1,5 euro/mp pentru 1000 mp scris-a : “domnule ma costa mai mult dezmebrarea terenului “
In concluzie nu am date suficiente si atunci… stau dar caut informatii.

QUOTE(The Dude @ 7 Dec 2010, 04:47 PM) *
Uite cum facem...Candva, nu pot spune cu precizie cand, dar de sarbatori eu voi locui acolo o vreme.
In acea perioada am sa ma ocup strict de cazul tau...Nu il pot duce cum vrea all, pana in faza de notariat...Nimeni nu poate face asta pentru altcineva, dar pot sa il duc pana acolo de unde tu sa il poti prelua in mod formal...Voi face asta singur.

In regula, multumesc.


QUOTE(The Dude @ 8 Dec 2010, 10:39 AM) *
Asa este Marduk...poate ar trebui deschis un topic nou. Vad ca cei mai multi incep prin a isi dori putin, apoi pretentiile cresc si lasa in urma posibilitatile ....


Asa este. Si e firesc sa fie asa, caci este in natura omului sa fie asa. E unul din cele 2 motive pt care am avansat tehnologic. celalat este lenea. Inventam "chestii" ca sa ne fie mai usor, adica mai comod. De ce sa stau in arsita in spatele plugului si sa apas de coarnele alea cand pot sta frumusel in fotoliul tractorului si sa invart/trag de volan/manete cu servo...alea, alea? Nu?
Ce nu este firesc tine de decizia de a te apuca de ceva ce costa mai mult decat ai sau vei avea...visand la cai verzi

Ce mi se pare mie interesant si nu am vazut nicaieri (poate o fi totusi) o oferta de constructie, hai sa fie ea locuinta, in care sa ai mai multe optiuni ...asa ca atunci cand iti alegi/echipezi o masina de pe site-urile auto. Am bani de ..sa zicem Clio. BUuun ...dar de care? Cu clima, cu servo, cu MP3 cu .... sau fara? In functie de costuri ...decizi. Asa si la casa; vrea kcapone o casa/cabana...Cum sa fie? Pai sa fie modelul "cub cu cozoroc". OK...dar cum? Pai... Si se apuca Kcapone sa faca mai multe variante in xls pe capitole:
A. variante de incalzire: 1. cu tuburi din-alea pe baza caldurii care se ridica de la parter avand camin cu focar deschis, 2. cu altfel de tuburi, pe baza caldurii date de caminul cu focar inchis, 3. ??
B. variante de izolare: 1. intre camerele de la etaj: 1.a. avand 2 dormitoare, 1.b. avand 3 dormitoare - si fiecare dintre variantele astea in functie de punctul A si de altele...2.a invelitorii
C. variante de materiale
si tot asa....multa munca de cautare/decizie ...dar cand am plecat la drum trebuie sa merga totul snur.
Eu imi fac calculele astea singur, majoritatea pe baza informatiilor de aici din han, si de aceea tot intreb. Dar poate nu toti au rabdarea/timpul sau priceperea sa faca asta. Si atunci constructorul/arhitectul/antreprenorul vine cu oferta ...configurabila. Nu ca ar f.f.f.f util ? Mai multe variante cu diferite preturi .... in functie de care faci/alegi configuratia optima.


The Dude
QUOTE(kcapone @ 8 Dec 2010, 02:51 PM) *
Exact asta am gandit cand l-am rugat pe All sa te intrebe despre costul intabularii…


In schimb all mi-a paste-at o lista plictisitoare cu ce ar trebui facut in opinia cuiva.
Kcapone, si tu si all va pierdeti in amanunte. Eu v-am indicat pasii. Am inteles ca ati facut un joint...ma rog un fel de parteneriat. Asta e un lucru bun.
Daca tu esti cel cu sarcina de a actiona, atunci ia drumul Moeciului si cauta-l pe topograf. Nu-i asa greu...daca intrebi la o casa, doua, l-ai si aflat.
Daca e peste demnitatea ta sa faci asta, mergi la notarul din Moeciu sau din Bran si intreaba de topograf. Ei se cunosc bine pentru ca lucreaza impreuna de ani de zile.

QUOTE
Nu am putut face un calcul macar orientativ inca si deci nu pot oferta caci nu stiu daca renteaza sau nu.


Iarasi detalii si amanunte plictisitoare. Hai sa iti mai spun un secret. Du-te la firma aia si cere-i ei sa iti faca o oferta pe cazul tau...dar poate ca e prea complicat.
Du-te la topograf si cere-i lui o oferta. Daca nu e multumitoare sau macar negociabila, da sfoara in tara...E plin Moeciu de firme imobiliare care au intrat in vrie; in atare conditii e imposibil sa nu gasesti si o oferta la cote de avarie



QUOTE
Ce mi se pare mie interesant si nu am vazut nicaieri (poate o fi totusi) o oferta de constructie, hai sa fie ea locuinta, in care sa ai mai multe optiuni ...



Nu te-ai uitat unde trebuie. De fapt nici nu exista altfel de oferte atunci cand iei totul de la zero. In varianta asta, dar pe un pret corect, proiectantul discuta cu tine solutiile identificate de el pentru nevoile tale si le adapteaza pe fiecare in parte. Comparatia cu sectorul auto e ok, la auto ceri configuratia pe care o doresti numai cand cumperi o masina noua. La case e la fel...O casa ridicata si neutilizata inca de cineva e deja un SH.


QUOTE
Eu imi fac calculele astea singur, majoritatea pe baza informatiilor de aici din han, si de aceea tot intreb.


Toti facem la fel. Insa atunci cand aceste calcule se prelungesc ele intra intr-o bucla a hazardului. Cele de la care ai pornit nu mai sunt actuale, chiar daca in urma unui efort deosebit ai reusit in final sa le pui in acord cu ultimele gaselnite.

Acum la concret: o dezmembrare nu costa cine stie ce. In urma cu 20 de ani m-a costat ceva sub 100 de euro..preturile nu pot sa fi evoluat in mod spectaculos..Imi amintesc ca am facut cu baiatul ala si o mica cotscarie care ne-a adus amandoara avantaje. Intreaga intabulare e nesemnificativa daca o raportezi la o valoare aproximativa a terenului...

Spre deosebire de tine eu ma misc si atunci cand stau... hmm.gif ...Printr-o mica speculatie logica ti-am gasit un partener posibil la intreprinderea ta...
The Dude
QUOTE(all @ 9 Dec 2010, 12:07 AM) *
de ce sa schimbam topicul ? sa ma lasati singur pe aici smile.gif) eu doar aici intru, voi sunteti pestetot, unde ma gandesc mai putin va gasesc smile.gif) In prima faza, doresti putin, apoi te gandesti sa mai pui putin sa fie mai bine smile.gif)


Pentru ca discutia s-a transformat in altceva. Aici all, discutam despre lucruri realizabile si nu de vise si aspiratii.
Curentul ii poarta in larg pe inotatorii neatenti si ii rataceste in neant..Vrei sa discuti de case pompoase, de solutii complicate, de rezolvari moderne si deosebite...poate ar fi bine sa o faci acolo unde sa ai o audienta pe masura. Aici discutam de casuta aia paradita pe care ne-a aratat-o Pelicanul. De altele la fel de ramolite ca cele pe care taman esti pe cale de a le prelua in proprietate.
De aia, pentru ca un dialog sa avanseze el nu trebuie sa se abata substantial de la tema pe care si-a propus-o. Tu alaturi de toti cei care au tendinta de a transforma discutia de aici in altceva il omorati.

Cine te opreste sa fii si tu peste tot...???
E un loc liber acest site.

QUOTE
O sa fac experiment. Eu vin cu 10 mil si cumpar ce imi spuneti voi si la sfarsit sa vedem ce iese laugh.gif laugh.gif .


Cred ca ai sa ai o imensa surpriza. E adevarat ca 10 mil s-ar putea sa nu mai ajunga, dar corectat cu inflatia eu zic ca se poate cu 12 mil.

QUOTE
Cabana faci si gratis, aduni tot ce gasesti. Azi o piatra, maine un cui, poimaine 2 sipci etc. Si in sfarsit o termini si poate nici nu ai nevoie de 10 mil, o termini cu 5 mil ( o pereche de bocanci de munte - pe care ii tocesti cautand materiale).


Aha....Deci te contrazici...sau poate incepi sa cobori din stratosfera spre miezul discutiilor pe care ni le-am dorit noi aici.
Exact despre asta e vorba...despre o casuta, un refugiu, un loc de odihna si recreere pe care ti-l faci cu multa dragoste si cu putine cheltuieli.
Paradisul e mult mai aproape intr-un asemenea loc decat intr-o monumentala si impersonala constructie cu nenumarate virtuti arhitectonice.

QUOTE
Daca te duci la piata si pleci cu 10 mil, nu iti ajunge acum nici sa-ti umpli un carut intreg de mancare. Daca cumperi apa plata, bere si hartie igenica o sa-l umpli. Daca cumperi ca mine, ciocolata, guma si alte prostii etc. Nici nu ai nevoie de punga sa iesi din magazin.


Traiesti in euforia unei situatii prospere care iti intuneca privirea si judecata. Sunt multi oameni aici si aiurea care isi umplu cosul cu 1 mil.
Vremurile nu s-au schimbat..tu ai o alta optica si o alta maniera de a decodifica informatia pe care o receptionezi.


QUOTE
Acum este de acualitate cum sa-ti faci o cabanuta cu cateva mii de euro.


Numai in sfera in care evoluezi tu zilele astea. Cteodata, cand ma gandesc la tine si la felul in care pui problemele, imi imaginez ca Spania e in alta galaxie..
Banuiesc ca inconstient si tu ai aceasta falsa parere, asa ca iti dau vestea cea proasta: e chiar dupa colt !!


QUOTE
Pentru ca in 300 de euro nu te incadrezi in zilele noastre.


In bani astia faci o bijuterie, asa cum de altfel a si facut cu ceva vreme in urma o vecina a mea, profesoara in Cluj.
Casa nu are decat 2,5 x 3,5 sau ceva pe aproape..Am promis ca voi pune poze si ma voi conforma. Trebuie numai sa ma gasesc cu ea pe acolo.
Nu are teren, nu are nimic...Are un cablu de curent improvizat, dar care nu ii este de mare folos.
De la ea am invatat cele mai multe avantaje ale unei abordari simple si directe.

QUOTE
SI acum, ca tot vam plictisit, eu o sa fac una gratis. O fac singur din pietre si surcele si tot o fac . Sac. Vorbesc serios. Pe terenul de la Silviu o sa-mi fac de cap. Si va las si pe voi sa face , cabanuta cu 10 mil tot acolo smile.gif)


Ar fi bine pentru salvarea ta...Eu astept cu scepticism o realizare ca asta din partea ta..
The Dude
kcapone. Inca o chestiune...daca ramai axat pe faza cu "cadoul" atunci proiectul ala al nostru nu mai e bun de nimic.
Trebuie rezolvata fundatia existenta si plecat de la ea....desi...

Vezi tu, Sirnea e un sac de surprize...Ti-am zis de crimele alea, ti-am spus de perioada in care era sat de granita...mai am sa iti spun de incendii si de fantome...insa iata ca discutia ne-a adus la comori.

Fundatia aia asunde o ulcica cu aur...Tot satul stie asta..voi reveni
The Dude
Exact...Ultima persoana care a locuit casa a nu a mai apucat sa rezolve aceasta chestiune.
Ulcica, a carei existenta e validata de toti vecinii, a fost ascunsa undeva in casa. Casa de-a lungul timpului, a fost rascolita de mai multe persoane in cautarea ei.
Lucrurile s-au petrecut prin anii '30. De scormonit, am scormonit si eu pe acolo... Chiar si cu un detector rudimentar..Chiar si oficial, cu descendentii raposatei.

Nu am gasit nimic decat indicii care fac o trimitere directa catre fundatie...pe care speram sa o dezmembram impreuna.
Povestea e mult mai lunga si mai interesanta...dar poate nu e nici timpul, nici locul...
Cucu Mucu
QUOTE(doru_constantiniu @ 7 Dec 2010, 07:47 PM) *
Lasa-ma sa-ti spun o regula general valabila in orice domeniu: un produs, cu cat e mai scump, cu atat e mai bun.


Ce gogomanie! rofl.gif


The Dude
QUOTE(all @ 10 Dec 2010, 12:18 AM) *
La inceputul anului ce vine, vom vedea - daca sunt realist sau nu rolleyes.gif


Abia astept sa imi faci o surpriza placuta. Va fi una foarte mare pentru ca am motive sa cred ca te afli pe un drum gresit..

QUOTE
Pozele puse de mine, cu cabane dn barna, sunt pompoase ? Daca alea sunt pompoase,,,atunci doresc pompoasa smile.gif)


Este evident asta....Tocmai de asta iti repet ca ai alunecat in alta discutie.
Multe din pozele pe care le-ai pus aici sunt interesante. Iti spuneam chiar eu ca am gasit in ele o solutie pentru camin.
Nimic de zis, insa toate cele pe care incerci sa le comentezi aici nu fac subiectul acestei discutii..
E bine ca ai posibilitati, e rau ca alegi sa le folosesti intr-un mod gresit (ceea ce vrei tu e in disonanta cu zona si cu posibilitatile ei), iar ideea cu pensiunea e una total gresita dupa parerea mea. E alegerea ta si e nepoliticos sa o comentez mai mult de pe aceste pozitii, insa iti spun in cunostinta de cauza ca o pensiune acolo e una moarta.

QUOTE
Casa de 10 mil - nu doresc sa o mai comentez smile.gif) dar sa incercam sa evitam sa o mai numim casa, cabana etc. smile.gif)


E bine ca ai ales asa, numai baga de seama ca aici discutam despre ea cu precadere. Discutam de casuta care costa mai nimic si care ofera aproape totul...
Nu despre edificii pline de mofturi, cu standarde, margarete si stele...
The Dude
QUOTE
Ce doreste Pelicanu...este mai mult de 12 mil ?




Sigur ca e mai mult, dar e in spiritul acestei discutii. Pelicanul e un om liber in gandire...intelege salbaticia si ii apreciaza valorile.
E in acord perfect cu natura si natura ii returneaza pe masura...La fel si kcapone intr-o oarecare masura.
El se afla intr-un echilibru fragil ce o data rupt ii poate aduce o cadere...care, eu unul, imi doresc sa nu se intample niciodata.

QUOTE
Acum 6 luni eram la pagina 10,,,acum la pagina 48 clapping.gif dance.gif
Reciteste topicul (macar de nostalgia vremurilor trecute). De la bun inceput 10 mil a fost ".......". Chiar tu in final ai denumit cabanuta - "chiosc" alti au denumit-o altceva. Este ceva realist ; Cine doreste chiosc in 10 mil la munte,,,,etc ?


Doresc asta cei peste 50 000 de vizitatori ai topicului de pana la pagina 10...Cei mai multi dintre ei o doresc in ascuns, pentru ca le e teama de cei ca tine...dispusi oricand sa ii ia la misto pentru simplul motiv ca ei pot mai mult. Am patru prieteni facuti pe acest topic care si-au realizat case pornind de la discutiile de aici. M-am intrebat mereu de ce niciunul din ei nu a ales sa isi impartaseasca experienta pe site-ul asta..Acum incep sa inteleg de ce...Dar revenind: de la pagina 10 la 40 e doar cantitate..adica ceva ce nu poate fi invocat ca argument in sustinerea unei evolutii pozitive a discutiei..



QUOTE
Kcapone - are 10.000 de euro si parca tot este putin.


Kcapone a ales sa faca o casa de locuit pentru el si pentru familia lui. De aia nu se incadreaza...el vrea si pamant in banii astia, care e alta discutie..

QUOTE
CU bani lui ridica 40 de cabane de 10 mil si iar mai si ramane. Chiar ca ar sparge tot in agroturism in zona smile.gif) cu 40 de cabanute.


Nu-i adevarat. Ar ridica vreo 25 cu tot cu pamant...Insa agroturismul inseamna altceva. Inseamna acorduri si accepturi, inseamna asigurarea unor conditii minimale, inseamna hrana pentru turisti si investitii colaterale...e iarasi alta discutie.
The Dude
QUOTE
U un mil ? ce pui in cos ? ( elimina apa si hartia igenica - astea iti umple cosul ).


Il umpli cu varf doar daca cumperi paine si magiun...dar hai sa iti spun o poveste pe care o anuntasem cateva posturi mai sus.
Lucrez zilele astea in Orasul Victoria ...un oras mort, sau mai bine zis un experiment nereusit al comunistilor. O gluma amara...
Un oras aflat adanc in criza, un oras unde zaharul, malaiul si orezul se vind la magazin cu suta de grame pe registru de datorii.
Tigarile se dau la bucata, iar painea la jumatate si la sfert...


QUOTE
Poate ca ai dreptate, cum se descurca lumea sa traiasca cu un venit mic asa poate se descurca sa-si faca cabana cu 12 mil..



........sigur ca am dreptate.
Marduk
QUOTE(The Dude @ 10 Dec 2010, 09:03 AM) *
M-am intrebat mereu de ce niciunul din ei nu a ales sa isi impartaseasca experienta aici..

Eu am un singur sfat, sa nu faceti ca mine, eu imi doream o cabana simpla, ceva de genul




si m-am ales cu o casa la munte, un credit si multa , multa munca.
The Dude
QUOTE(all @ 10 Dec 2010, 12:45 AM) *
intabularea majoritatea firmelor o face gratis, daca faci cu ei tot dosarul cadastral. Ei se ocupa de tot.


Nu este adevarat. O fac gratis la apartamente, la situatii clare si limpezi...
Nu stiu multe aici, dar stiu ca poti face acest targ: rezolvarea intabularii contra o bucata de teren...Cel putin in cazul lui "tanti".

Inca ceva Brasovul e fata de Sirnea la cativa ani lumina distanta din acest punct de vedere...
Tine cont de observatia asta atunci cand discuti cu firma aia din Brasov.
Acum o observatie pretioasa pentru tine si kcapone.

Terenul lui Costel pe care tu vrei sa cumperi are circa 4,5 hectare...cel pe care vrea kcapone are 3,8.
Informatiile sunt aproximative, dar pot fi utile la stabilirea unui pret...

Nu contest calitatile tale de topograf...ale mele, alaturi de cunostintele in domeniu, sunt aproape nule...insa am auzit intr-o discutie la marginea drumului ca exista posibilitatea unei evaluari din satelit. Ceva cu primaria care ar pune la dispozitie un asemenea serviciu...nu stiu...voi verifica.
The Dude
Marduk thumb_yello.gif ...am aceiasi parere.
kcapone
Interesanta propunerea lui all. Pune terenul lui la bataie pentru cine vrea sa faca acolo experimentul cabanuta f ieftina.
Astept cu interes primavara de la Sirnea...

Pelicanu ceva noutati?

The Dude astept cu maxim interes noutati.
Perspectiva comorii este ... ohyeah.gif ...deosebit de atractiva... E visul din copilarie al fiecaruia... Pragmatic insa ce Dumnezeu se poate face cu ea? Se duce la Muzeul de Istorie si nu primesti nimic pe ea ca statul nu are bani, sau o vinzi pe piata la colectionari neavand habar daca totusi nu va fi considerata patrimoniu riscand astfel ...

Am zilele astea de rezolvat niste chestiuni f importante si nu am starea sa cuvantez in spiritul hanului motiv pentru care, desi va voi citi cat de des se va putea, nu cred ca voi mai posta decat rar si f.f. scurt daca va fi nevoie

Va doresc toate bune tuturor!
The Dude
Poate ca nu am fost eu atent....unde e o asemenea propunere ??

Si in ce conditii, ca de bagat ma bag eu fara nicio ezitare...dar asa cum am mai explicat aici: ca sa ai un lucru ce costa 10 mil (12 reactualizat), trebuie sa investesti alte chestii pana la concurenta pretului real. Vrea all sa fac dovada ca pot cu 12 si apoi sa imi dea contravaloarea ??? Imi pare putin incorect...Sau cum facem ?? Cu ce ma aleg eu, ca pamantul e al lui.
Facem un contract in care casa imi ramane mie si terenul lui ??
Ca varianta de evaluare, il pun pe all sa plateasca facturile si ii decontez apoi fiecare factura in parte...In felul asta nu va avea nicio suspiciune ca nu am platit defapt cheltuieli mai mari...

Da uita ca am o propunere si mai onorabila: facem experimentul.
Va rezulta o casuta pe un petec de teren...organizam un concurs aici pe han (eu am mai facut asta in trecut) premiul va fi aceasta cabanuta.
Eu pun de la mine costurile ei, all ale terenului de sub ea (strict)..castigatorul sa-si faca dezmembrare si intabulare...
Ne dau astia si la ziare...

.........ce zici all ???......... ne bagam ???

bai, cu ulcica totul e adevarat. Monedele sunt in circulatie ca valoare de schimb chiar si astazi.
tanti, pe care acum o cunosti bine, iti poate confirma ca acum un an si-a platit cosasii in astfel de monede.

Povestea e ca si eu am sa imi reduc activitatea de aici pana la un punct, dupa care, pe motiv de sarbatori, o voi intrerupe total pe o perioada.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.