Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
The Dude
QUOTE(all @ 24 Jun 2011, 08:20 PM) *
prostul nu isi da seama ca este prost, el stie una si buna: ca nimeni nu este ca el, ca el le stie pe toate, iar daca ceva nu-i merge da vina ghinionului ...etc..


...taman despre asta ziceam si eu...

QUOTE
Eu vorbesc la general, nu ma refer la nimeni in special.


Desigur. Nu ne spui ceva si despre subtilitate ??


Acum all, ai de facut o alegere...sa nu imi spui ca nu ai nimic de a face cu ceea ce se intampla pe aici in ultima vreme caci mi-ai jigni grav inteligenta.
Eu am ales sa iti tolerez inca o data insolenta, dar e o decizie slab ancorata in motive.

Baga de seama...Ori vom fi buni vecini, ori te voi ignora pe veci.
....e alegerea ta...Nu va fi un alt avertisment.


Choose Wisely
The Dude


The Dude
Era un adapost pentru vaci...unul sezonier.
Chiar si asa, avea decade de cand fusese abandonat.



The Dude
Pana la un punct, increzandu-ma peste masura in abilitatile mele am dus constructia singur.
Suita unor esecuri marunte, care anuntau insa altele mai mari, m-a facut se reconsider intreaga atitudine si sa apelez la meseriasi specializati.
Intr-o perioada extrem de scurta am atins acest stadiu:

The Dude
Desigur el a presupus demolarea integrala a constructiei existente si curatarea atenta a amplasamentului ramas.

The Dude
Au urmat fazele firesti:

The Dude
De aici incolo fotografiile sunt clasificate, intrucat pot conduce la identificarea locului si pentru ca planeta e plina de imbecili (recent a fost invadata si aceasta ultima insula). Cabana s-a ridicat cu minime costuri si este facuta sa dureze.

Spre deosebire de ea, cabana din copac nu va putea supravietui peste 80-100 de ani fara interventii esentiale.
Chiar si pana atunci, minim patru reparatii capitale vot fi necesare.
Marduk
QUOTE(The Dude @ 24 Jun 2011, 09:52 PM) *
....Cabana s-a ridicat cu minime costuri si este facuta sa dureze.

Din fotografii se poate observa ca adapostul pentru vaci a fost refacut in totalitate, s-au tunat betoane, s-a refacut zidaria, etc. ce inseamna "minime costuri" la o astfel de lucrare?
superman
@all: baga de seama, "cabanili e paziti!" - "unde-s pistoalele, unde-s pumnalele...." - altfel nu se poate; cum s-a spus mai devreme pe topic, inamicul oricarui proiect de tip cabana nesuspendata este nu ursul, ci omul! daca mai este si vecin, pazea, se doarme cu pistolu' - hai, nu va ganditi la prostii, ala doarme singur, doara alcoolu' dauneaza grav sanatatii... pistolului - sub perna!
cabana suspendata adusa in discutie este relativ "ferita" - insa si ursul si omul se pot catara.... cu conditia sa existe...! rofl.gif

dude: " .... era adapost pentru vaci..." si acu' cui ii e adapost? mari mesteri cei ce-i facura acoperisul... m-as angaja calfa la dulgheri!

baieti, eu devin adeptul lui: "bah, io cred, nu-i nevoie sa cercetez!"; voi numa' sa spuneti!
The Dude
QUOTE(all @ 24 Jun 2011, 09:06 PM) *
iar, daca tu crezi ca cineva de pe acest han, crede ca tot ce zboara se mananca te inseli.


Eu sunt in acest loc inca de la infiintarea lui, da-mi voie sa cred ca il cunosc mai bine ca tine.


QUOTE
eu nu am "postat sub un alt nume pe HAN", administratorii hanului pot confirma.


Nici nu am zis asa ceva. Celui care trebuia sa ii spun asta, i-am spus-o deja.
Tu doar l-ai incurajat si i-ai furnizat informatii...


QUOTE
dragoste cu forta nu se poate. Nu imi place sa ma ameninte cineva, oricine ar fi el.
Eu nu am personal nimic cu nimeni.


Sigur ca nu ai...poate iti recitesti si tu posturile...

QUOTE
Ce iti doresti? Unul care te lauda si cand crede ca nu ai dreptate.


Nici vorba ..Nici pe cineva care sa ma laude, nici pe unul care sa ma critice. Speram intr-un dialog..ai cea mai vaga idee cu ce se mananca asta ??
Esti gresit. De aia te si compoti asa. Asta e (sub)nivelul tau: alb sau negru...nciun ton de gris

QUOTE
Era o vorba: "fereste ma doamne de prieteni, de dusmani ma feresc singur".
Eu iti spun sincer. "minciuna are picioare scurte" , iar eu nu pup in fund pe nimeni, chiar si in cazul in care asi avea de pierdut. Poate ca din acest motiv in viata am mai si pierdut. Tot s-a referit Doru la pupat in fund.


O alta vorba de duh spune ca "facerea de bine e...tutere de mama"

Imi place verticalitatea ta. Pacat ca functioneza numai cand si cand..
Chiar si asa, ai mai adaugat o jignire gratuita intr-un lung sir...


QUOTE
EU nu ma schimb dupa cum bate vantul, ca altii.
Eu nu sunt dusmanos, cine este sa fie sanatos.


Ba esti o adevarata girueta..iar celor dusmanosi eu nu le pot dori sanatate...

However....Draga all, te anunt pe aceasta cale ca relatiile noastre trecute (ele inceteaza din acest moment, oricare ar fi fost ) nu iti mai permit sa mi te adresezi in vreun fel. Daca mai ai vreo farama de civilizatie in tine, te rog evita sa mi te mai adresezi. Daca nu eu te voi evita oricum.
Iti interzic sa mai calci pe pamantul meu sub amenintarea (ca iti place sau nu) a exercitarii dreptului la proprietate. Iti interzic sa mai vorbesti in numele meu, sau sa te mai folosesti de el in vreun fel. Nu voi interveni in niciun fel in afacerea in care te-am introdus si nu as vrea sa mai aud niciodata de tine in acel spatiu.

Uita de adresele mele, de numarul meu de telefon si de emailul meu.
Aceasta sentinta este definitiva thumb_yello.gif
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 24 Jun 2011, 05:20 PM) *
Daca omul e serios, n-o sa traga de timp. Iar contract sigur n-are sa faca.
Cat despre castigul lui lunar, 120 x 25 (ca niciun om dus la biserica n-o sa lucreze si duminica), adica maxim 3.000 de lei, ti se pare mult? Chiar si fara impozite. Cosasul plateste impozit?


Noi am facut totusi o conventie scrisa cu mesterul traditional. In care scrie ca va fi platit 120 lei/zi, doar in zilele in care conditiile meteo sau de alta natura vor permite prestarea a minim 10 ore de munca efectiva (fara pauze). Deasemenea, mai scrie ca plata maxima pentru toata lucrarea este de 1200 lei. Cand s-au facut calcule de 30x120 sau de 25x120 (dupa doru), nu ati avut in vedere ceea ce am postat eu. va rog sa recititi cu atentie! Asta e unul din neplacerile comunicarii pe net - nu este foarte evidenta linia care delimiteaza frontierele intelegerii. Se pare ca pentru mine o discutie va ramane intotdeauna cu intaietate inainte oricarei intelegeri electronice sau telefonice.
Restul aprecierilor, cu privire la calitatea omului, sigur ca numai eu le pot face, din moment ce eu si sotia am fost cei care am stat de vorba cu el si am si vazut ce a prestat pe la Rosia Noua, atat in lemn cat si in piatra (face si fantani..). Dar aici poate apare subiectivismul in cuantificari.
doru_constantiniu
Bai supermene, meseria e bratara de aur.
De aceea, un meserias, in orice domeniu, este sau cel putin ar trebui sa fie mai bine vazut si platit decat un ajutor, decat un ucenic, decat un necalificat. Si ce daca lucra mai mult un necalificat? Pai daca-i prost... Pana unu a invatat meserie, a capatat experienta, altu mai lenes a mers la coasa si cu banii de pe o zi de coasa a mers 2 zile la discoteca. Intre timp, primul stie meserie si lucreaza meseria lui tot anul, pe cand al doilea merge 3 saptamani pe an la fan si inca 3 la otava. Si in rest merge pe la ciordit, mai sapa un sant, mai violeaza o baba...

Iar despre abilitatile mele fizice, cred ca m-as descurca si la cosit de dimineata pana seara.

Inca o data deci: o munca calificata este mai presus decat una necalificata, indiferent care e mai solicitanta dpdv fizic.
Cat merge azi ziua la coasa sau la dulgherit nu stiu, ca sa-mi dau cu parerea daca e mult sau nu. Cert este ca NORMAL ar fi ca dulgherul sa castige intr-o zi cel putin de doua ori mai mult decat cosasul.

Acu sa nu crezi ca daca cer un sfat pe-aici nu am putin discernamant sa-l verific. Daca Kcapone este in situatie, eu l-am intrebat cum se face/cat dureaza si cat costa o succesiune. Eu, din pacate pt mine, n-am facut prea multe. Asta asa, ca o curiozitate pe care nu mi-o pot satisface altfel pana marti, cand voi ridica un extras de CF care deja e solicitat si cand ma voi duce du ”dansul” (cu extrasul) la notar, sa vad ce-i de facut. Sper c-am fost destul de clar.

Dude, arata bine cabana. Acum, cu tencuiala decorativa sunt convins ca nu mai e la fel de fermecatoare, dar ca sa-i faci, trebe sa faci si compromisuri.
Nu se putea cum parca zicea mai demult all, cu izolatie la interior, pentru ca nu e bine.
Am vazut insa pe la englezi ca faceau 2 ziduri paralele din ceva boltari de beton (deci la fel de buni termoizolanti ca si piatra ta), iar in mijloc era ceva izolatie.
Deci, pentru o casa de piatra, asta cred ca ar fi o solutie si sa arate bine, si sa fie izolata.

Ce nu-mi place (n-am vazut, dar asa ziceai) e acoperisul din carton de-ala solzi.
Dupa parerea mea, subiectiva, acoperisul trebuie sa fie invelit cu tigla ceramica (merge si de beton). Restul sunt imitatii. Iar o imitatie n-are cum sa fie mai buna decat ”the real thing”. Repet, o parere subiectiva, nu incercati sa ma convingeti ca nu e asa.


Pelicanu, eu nu ma gandeam ca va lucra 1 luna , ci ma gandeam ca, pentru un meserias bun, nu e mult sa castige 3000 de lei intr-o luna (luna in care se poate sa faca 1-2-3 cabane)





doru_constantiniu
Supermene, ce vrei sa zici cu acoperisul ala?
Desigur, mai mergeau cate doi clesti la fiecare pereche de capriori si ar mai fi mers inca un rand de capriori in fiecare parte, sa aiba streasina mai larga, dar in rest ce vina le poti baga dulgherilor?
Stii insa care e diferenta dintre dulgher si cosas? Dulgherul mai tre` sa si gandeasca inainte sa faca ceva, cosasul nu. Ala tre`sa aiba muschiu` gros.
superman
doru: ".... Iar despre abilitatile mele fizice, cred ca m-as descurca si la cosit de dimineata pana seara...." - pai, dorule draga, asta-i necazu': doar "crezi"; si pe aici se pare ca unul (ce aveti frate, zisei eu v'un nume?) a ramas tot in stadiul asta! dorule draga, sa vezi ce geme "calificatu" cand betivanul (gresesti iara, nu am vazut cosas cu "muschi lucrati" la sala - asta face doar sticlism si halbere, insa are o rezistenta fizica incredibila; unu' d-asta da la coasa o saptamana, doua, bea de-l ia draq si ii mai trage si nevesti-si ciocane pana adoarme - dupa aia, tai lemne pe el!); acoperisul e ok, panta este cam mare - e drept ca intr-o zona cu regim bogat de precipitatii este necesara drenarea rapida!
pelicanul
QUOTE(doru_constantiniu @ 24 Jun 2011, 10:47 PM) *
Pelicanu, eu nu ma gandeam ca va lucra 1 luna , ci ma gandeam ca, pentru un meserias bun, nu e mult sa castige 3000 de lei intr-o luna (luna in care se poate sa faca 1-2-3 cabane)


exact ce spuneam - intelegerea sensurilor este mult mai anevoioasa pe internet...
superman
all: "aveti o singura solutie, cautati si voi un pom"

aaa, deci asa s-a ajuns de la cabana pe pamant, la cea in copac! asta este cea mai potrivita pentru de astia mai parliti si fara relatii!!! pai asa ziceti frate, ioti ca aveam copaci su nu stiam ce trebuinta sa le dau! am unu' cu craca aproape orizontala si cu alta mai subtire in spate, aidoma unei canapele - se poate sta lejer pe ea, nu insa dormi! cu buda..... am rezolvat-o: imi place sa fac cu bolta fix in gaura unui orbete!
The Dude
Un cosas lucreaza 12 ore pe zi, stand in camp 14. Are doua ore pauza pentru masa.
Isi incepe munca la 5.30, se opreste cand dogoarea e mai mare in miezul zilei la 12.00, reia la 13.00 si ii da inainte pana la 18.00 cand isi mai ia o pauza, sfarsind ziua la 21.30. Zicem ca el lucreaza "zi lumina".

Cam 90% din muncitorii care lucreaza in constructii fac la fel in aceasta perioada a anului.
Nu au sambete sau duminici...cel mult, daca lucrurile merg bine, au zi scurta duminica (pana la 14.00)
In schimb, de prin noiembrie se cam trag pe la casele lor. Decembrie si ianuarie ii gasesc adanci infipti in bucate si damigene, iar de prin aprilie nu fac decat sa se uite lung la rafturile goale si sa astepte vremea buna. Sigur asta "in general"

Un muncitor bun, inalt calificat, abia ajunge zilele astea la 2500 lei/luna in mana, cu ore suplimentare cu tot.
Desigur asta in contul faptului ca are un angajament ferm si permanent.
"La ciubuc" fiecare se arunca insa cum poate, iar daca gaseste oameni care ii dau mai mult: foarte bine.
Munca lui platita insa, cam atata face.

Sa iei un meseriasi cu ziua este insa o mare greseala.
Trebuie intotdeauna sa angajezi o echipa si pe ea, numai la lucrare. Sfatul meu.


Cabana mea a costat 12000 de euro la momentul in care se putea locui. Aceasta suma, contabilizata atent intr-un registru contine insa absolut toate cheltuielile, inclusiv drumuri Bucuresti-Locatie, inclusiv reparatii ale autoturismului cu care le faceam, grupul generator, un pistol cu gaze, circularul, bord masina. Inclusiv caminul, mobilierul, aragazul, frigiderul, instalatia atata cata e, inclusiv malaxorul...E un calcul atipic ce aduna toate cheltuielile facute in numele cabanei. Sigur ea arata acum (dupa termosistem) jalnic, insa asa cum am mai afirmat: nu am construit pentru fite si nici ca sa fiu admirat de agricultori (culegatori de...afine) singuri care isi gasesc drum pe acolo, ori de altcineva. Am construit pentru mine.
The Dude
Doru. Ca sa fac ruperea aia termica trebuia sa zidesc de doua ori. Eu mi-am facut atunci un calcul si cred ca era singura solutie posibila. Ruperea punti termice putea fi realizata cu polistiren extrudat cel mai simplu. Asta presupunea cofrarea de o parte si zidirea pe ambele parti ale cofrajului, pe una din ele lipit de cofraj urmand a se pozitiona polistirenul. Sigur, chiar si cu cofraj pierdut, manopera crestea spre dublu, iar daca lucram cu cofraj pierdut, pai trebuia pus si asta la socoteala...Castigam putin dpdv termic...dar nici asta nu a fost ratiunea principala...Vroiam atunci o casa highlander..din piatra piatra, care incalzita cum trebuie iarna sa functioneze energetic invers..Adica sa aiba o inertie termica mare, in baza caldurii in exces care ar fi urmat sa se acumuleze in pereti.

Mi-a scapat din vedere ca locuind-o sporadic, frigul care era permanent iarna, avea sa se instaureze el adanc in ziduri..
The Dude
Cat despre tigla...Mai, ea e foarte buna, poate cea mai buna, insa e greu de intretinut in zona. Componentele UV ale lumini soarelui sunt mult mai pronuntate la 1400 de metrii. In fotografia la peste 1000 de metrii, din acest motiv, un filtru care sa le atenueze este aproape obligatoriu. Razele astea au un efect de imbatranire prematura a tiglei, iar acest efect, combinat cu ciclul inghet/dezghet care este si el mult mai activ acolo, dar si cu vanturile puternice fac ca tigla sa nu mai prezinte cea mai buna optiune.


In Canada, o tara cu clima asemanatoare celei de care vorbesc, s-a inventat din acest motiv sindrila bitumata. Ei sunt primii care au propus-o si cei mai vechi utilizatori ai ei. A mea e adusa direct de acolo si este o varianta (triplu armata) speciala pentru Alaska. Inca se mai comercializeaza in Romania prin firma Tridan...Imi amintesc ca satenii se tavaleau pe jos de ras cand am montat-o si isi imaginau tot felul de scenarii hazlii care ar fi urmat sa se intample dupa prima furtuna. Cand asta s-a petrecut si cand acoperisul meu nici nu a tresarit iar sitele lor s-au imprastiat pe tot campul..m-au privit altfel.

Chiar...pentru proiectul meu tot ce se intampla acum, aici, este de bun augur. Si cand mi-am facut cabana toti au ras si s-au aratat care mai de care mai neancrezator..dar lucrurile s-au petrecut exact cum au fost planificate. Va fi la fel si acum....ba chiar mai mult decat atat.
The Dude
...si pentru ca veni vorba...dar si pentru ca am zile pline in perioada imediat urmatoare, doresc sa fac urmatorul anunt:

In cele ce urmeaza voi mai interveni cu alte poze prin care sa prezint cateva din materialele acumulate, zona din rezervatie, daca reusesc: fotocopii ale actelor de accept pentru constructia observatorului, copacul ales, ambientul in care el exista. Dupa aceea, am sa astept. Dar pentru toata lumea socotelile ar trebui sa inceapa de acum. Va invit asadar sa meditati si sa alegeti daca doriti sa luati parte la acest proiect: cel al constructiei unei cabane/punct de observare intr-un copac din parcul Piatra Craiului.

Asta nu presupune nicio alta cheltuiala din partea cuiva, decat alocarea de timp, fie pentru a participa la unele lucrari, fie pentru a le supraveghea pur si simplu. Desigur implicarea in visare si un oarecare consum nervos...cum observa cineva.

Nici vreo rasplata nu va fi. Potrivit intelegerii, cabana finalizata va trece imediat in patrimoniul parcului, toti participantii, inclusiv moi, ramanand doar cu gloria si cu promisiunea ca vor fi oricand bine veniti acolo. Un lucru pe care rangerii mie unuia mi-l ofera si acum in alte locatii.

Daca se vor aduna minim trei doritori acest proiect va merge inainte in aceasta forma.
E nevoie doar de un acord de principiu la acest moment: o declaratie de intentie.

Ei vor trebui sa isi exprime insa dorinta curand, aici, sau pe email, dar nu mai tarziu de 10.07.2011, data in jurul careia voi ajunge la joagar si va trebui sa stiu precis cum debitez cheresteaua.

Daca nimeni nu se va arata interesat, voi construi cabana pe pamantul meu, intr-unul din copacii mei (am numarat 140 dintre cei mari), ca pe o anexa gospodareasca, un fel de chiosc. Accesul va fi restrictionat, iar victoria realizarii...doar una de palmares.

Pana atunci, aleg sa nu mai postez decat pentru a raspunde la intrebari directe legate de constructii..si nu oricui.
Cine are nevoie onesta de sfatul meu il va primi...stocareli suburbane, taranoi pervertiti si plini de pretentii, amatori infatuati, aprecieri injositoare si indiscretii jenante sunt teme abordabile numai unui anumit nivel. A fost o mare greseala sa imi prelungesc vizita pe teritoriul lui.

Desigur stau in continuare la dispozitie si cu raspunsuri legate de proiect...iarasi: nu oricui !
superman
baieti, mi-am amintit de basmul cu baba iaga, un basm rusesc: babeta vrajitoare avea o cabana suspendata pe picioare de gaina - bah nene, va dati seama? varianta rulotelor de azi, ba si ceva in plus - negociaza orice tip de teren, picioarele (de gaina in acest exemplu) inlocuind cu succes roata! care roata, de ce s-o mai inventam o data?
in foto, avem cabana babei iaga, chiar exista!!!! jamie.gif bah, da de atata umblat se pare ca a "ologit", picioarele de gaina fiind inlocuite de, atentie dude cry.gif , proteze de lemn (ce sa-i facem, titanul ca material de protezare, nu se descoperise inca) - trunchiuri de copac (ma gandesc ca au ajuns asa de la blestemul babei iaga! mad.gif )

in rest, cabana e din busteni, impletiti(dude?!) sau imbinati dupa o tehnica folosita si de constructorii de pe la noi! bustenii de brad sunt mai trainici - in siberia, perioadele calde fiind scurte, inelele de crestere sunt mult mai apropiate si rezulta un bustean mai dens, cu bune calitati mecanice si de izolare termica!

superman
bah romanashi, acu' ca ploua si, dupa o friptana si ceva berica - nu de aia pusa de-o parte FSN=fara stirea nevestii (cunoscatorii stiu ce spun! devil.gif ma intreb (la cabana fiind - nu, nu a mea, un fel de pensiune....) ce ma fac daca se "stabileste" in copac o bufnita sau o cucuvea (cine mai stie, mai tot timpul sunt matol pe la "cabana" sorry.gif ) sau isi gaseste salasul vreo fantoma prin pod?) o fi de-a lu' baba iaga? baba vanga? draq sa le ia pe amandoua - una o fost vrajitoare iar a doua prezicatoare - aveti idee ce o prezis asta si s-o intamplat? ca, in 2100 nici nepotii mei nu mai traiesc!!!!

sa revenim la topic, cabana pe picioroange - gen picioare de gaina - o fi stabila? aia prin siberia nu s-or teme de cutremure, vrancea e departe de ei da' de noi, ba! ce facem daca chicioru' de bleanda o fi ros de cari (dupa amicul dude cry.gif , io as mai pune un "i"="carii" de lemn - n.r.)? mai tine asta cabana? ca nu e din busteni din aia de siberia sau suedia=densi, cu bune proprietati mecanice si de izolare termica!

la noi, bustenii necesari constructiei cabanei au calitati mai slabe - mai ales daca au scoarta (coaja) pe ei si nu s-au uscat natural (vreme de 2-4 ani)!!! de aia se impune tratament termic si antifoc!!!!
superman
all, decat sa faci mishto, mai bine te-ai gandi la o solutie pentru a reda mobilitatea cabanei "ologite" de trecerea vremii sau de vreun blestem - o frectie la picior de lemn (chiar daca sunt de gaina) o strica? blink.gif ce zici? jamie.gif
doru_constantiniu
QUOTE(all @ 25 Jun 2011, 11:26 PM) *
"imobilul" postat de tine , eu il denumesc coteata, altiiiiiiiiiii il pot denumi - cabana wink.gif)

Pai asta e chiar o cabana (exceptand picioarele - eu nu cred ca poza e reala, se si vede pixelul albastru).
Tare as vrea, peste ani si ani, s-o vad pe-a ta. Sigur va fi o ciobanie (si la propriu, si la figurat) atat in privinta dimensiunilor, cat si a arhitecturii si a finisajelor. Asta e parerea mea, nu trebuie sa te superi. Eventual sa ne demonstrezi ca nu va fi asa (dac-om mai trai pana atunci).
Tu crezi ca te-apuci, cu drujba intr-o mana si cu YouTube-ul in alta si-o sa-ti iasa o minunatie a tehnicii? Iti inchipui c-o sa vina de pe la reviste de-o sa faca pictoriale cu creatia ta? Eu nu cred.

Rusine, Dinu Patriciu!
superman
@doru: man, eu am incredere in talentul lui all si in drujba sa (in fata unui copac - fara foisor sau cabana, se intelege jamie.gif, este omul cu deviza: "te tai, te decupez, cu talent te feliez!)! unde mai pui ca pentru o drujba nu-ti trebe' autorizatie port-arma! thumb_yello.gif

cabana cu gioale de lemn, prezentata mai devreme, are o travee calculata precis sa reziste la tot soiul de evenimente: conflicte armate intre vecini, furtuni violente insotite de grindina cat oul de porumbel (prilej cu care, pentru cei cu nitzica imaginatie, poate fi Enterprise - din StarTrek - calatorind prin centura de asteroizi); din pacate nu cred ca va face fata atacului maruntelor carii, fara o interventie constand in aplicarea regulata de ulei ars sau motorina!

referirea la dinu paturiciu poate da in continuare idei: cabana pe picioroange poate deveni o platforma de foraj marina (si pe furtuna de gradul 4 - chiar submarina) - ceea ce nu se incadreaza in demersul nostru (o instalatie de foraj costa, nu toti e dinu paturiciu mad.gif )

insa, poate fi la fel de bine cabana lacustra! va dati seama ce senzatie sublima? trebuie mai bine impermeabilizata in eventualitatea in care, nu se stie niciodata cum e cu mareele, linia de plutire va fi pe undeva pe la nivelul sitei - o cucuvea, nu de-aia care canta noaptea, piaza rea! - practicata in acoperis ar oferi temerarului ocupant o sansa de supravietuire!

eu am totusi o temere legata de picioarele orataniei: daca sta in apa, cauzeaza reumatism! bah all, nu-mi zisesi daca o frectie cu carmol la picior de lemn face bine!

rushine sa-ti fie all!

acoperisul cabanei este bine sa fie acoperit cu sindrila, fabricata la fata locului! varianta de carton bituminos nu se incadreaza bine la categoria clima si ambient! parerea mea!
superman
pentru a rezista la solicitari de tip mecanic, exista elemente de imbinare metalice, cu orificii pentru cuie (hahahah, nu pentru talpi!) sau holtzsuruburi - in aceasta ultima varianta drujba nu mai este de folos, este indicata folosirea unei surubelnite electrice! thumb_yello.gif
kcapone
QUOTE(doru_constantiniu @ 26 Jun 2011, 09:49 AM) *
Rusine, Dinu Patriciu!


rofl.gif Ce e cu ..Riciu ? Face cabane nashparlii? rofl.gif
Scuze daca e putin off topic
Mai cu succesiunea nu pot sa-ti dau mari detalii pt ca nu e finalizat nimic, dar - cu toate actele pe care ti le poate da primaria: schite-amplasament, constructii- plus acte de provenienta, care atesta proprietatea daca ele exsita poti avea mai multe abordari:
A.Daca au(are) acte ce atesta proprietatea:
1. merge la notar ...
2. merge la judecatorie (daca sunt mai multi..si nu toti de gasit ori binevoitori in a participa la actul in sine..)
B. daca NU au acte care sa ateste proprietatea merge la judecatorie si cere atribuirea dreptului de proprietate in baza "uzucapiunii", evident daca se incadreaza...

Poti sa ma suni daca vrei si-ti explic mai multe ...
kcapone
EXCELENT !!!! rofl.gif

Fara a fi ironic, postez aici casuta aceasta. M-am amuzat teribil cand am vazut-o !! Sunt 'abonat" prin RSS la acest site si primesc info legate de design, arhitectura..etc
http://freshome.com/2011/06/29/interesting...or+Your+Home%29

Superman da-mi te rog un sfat. Dat fiind ca ai citit totul pana acum cred ca-ti amintesti discutia avuta pe marginea casutei/cabanei pe care vreau eu sa o construiesc legata de acoperis. The Dude propunea o solutie tehnica pt acoperis iar Doru o alta; tu ce parere ai? Ce solutie vezi a fi cea optima? Consider ca o a 3-a parere obiectiva este bine venita. Daca se poate, tu ori altii, spuneti-mi va rog ce parere aveti despre dimensiunea optima pentru portanta unui zid de piatra; este aceasta dimensiune influentata de tipul pietrei?; cat de mult?
Cu siguranta va fi de folos si altora nu numai mie.

Multumesc.
superman
@kcapone: man, nu sunt "constructor" - asa ca "sfatul" meu nu iti va fi de mare ajutor! observa traditia locului in care doresti sa construiesti.... da' si astia cu traditia..... daca doresti a construi intr-o zona si sa faci economie la acoperis="o singura apa" dar inclinat la 35' - tre' sa vezi directia vantului dominant din zona; acoperisul va fi spre acea directie, a vantului dominant in anotimp rece (toamna tarziu, iarna, primavara devreme - anotimpuri cu mari cantitati de precipitatii si variatii ale temperaturii)!

P.S. sunt sigur ca tampeniile spuse de mine mai sus iti treceau si tie prin minte; "mishto" "incercare" de "resuscitare" a acestui "topic" !!!
The Dude
QUOTE(kcapone @ 30 Jun 2011, 08:51 AM) *
The Dude propunea o solutie tehnica pt acoperis iar Doru o alta;


Solutie pe care continui sa o sustin cu nuantarea ca pentru invelitoare exista si alte solutii ieftine in afara pietrei asezate in solzi.
Chiar si asa piatra imi pare tot cea mai indicata pentru acolo.

QUOTE
Daca se poate, tu ori altii, spuneti-mi va rog ce parere aveti despre dimensiunea optima pentru portanta unui zid de piatra; este aceasta dimensiune influentata de tipul pietrei?; cat de mult?


Pentru portanta unui zid, exista dimensiuni prestabilite in functie de felul in care va fi realizat si pentru conditiile generale de executie; deschiderea intre doi suporti (reazeme) ce fac parte dintro structura de rezistenta se numeste travee si pentru caramida ea poate fi de 3 m sau de 6 m, de exemplu... Pentru conditii speciale traveele se calculeaza la solicitari de compresie si torsiune. Influenta calitatii pietrei este una nesemnificativa daca ne referim strict la partea de calcule a proiectului. Piatra poate insa influenta decisiv comportarea in timp a cladirii, daca nu este bine aleasa.

Zidaria din caramida tesuta pe doua randuri se poate constitui si in zid autoportant...

La cabana mea, eu am reutilizat cea mai mare parte a pietrei recuperate, mizand pe certitudinea confirmata de proprietar si de teste, ca la prima folosire ea a fost extrasa direct din pamant si ca pe toata durata utilizarii ulterioare ea s-a aflat in interiorul zidariei. Chiar si asa, mi-am luat masuri de siguranta intervenind in raportul mortar/piatra si desigur asigurand un mortar mult mai tare decat aparea necesar.
kcapone
QUOTE(superman @ 30 Jun 2011, 09:12 PM) *
@kcapone: man, nu sunt "constructor" -


Stimabile, mie mi-a parut ca te pricepi....Cele spuse de tine le stiam...de pe acest topic. Multumesc oricum

Dude, multumesc. Vroiam sa stiu legat de structura pietrei, caci sunt mai multe tipuri de pietre. Cele calcaroase au aceeeasi rezistenta ca cele granitoase?..etc. Portanta lor poate fi influentata de asta in mod cert, dar sub ce parametrii?
The Dude
Pai o piatra sfaramicioasa, de exemplu, poate lucra in timp chiar prinsa in zidarie. Exista o permanenta miscare tectonica insesizabila pentru om.
Microcutremure se petrec cam 20 in fiecare ceas, daca imi amintesc bine. Piatra de care zic, se va fisura, iar fisurile ei vor antrena fisuri in intreaga zidarie, din piatra in piatra...si de aici zidul intreg va avea de suferit.

Pietrarii isi aleg materialele dupa criterii pe care le-am mai indicat aici: piatra trebuie sa nu fi vazut lumina. Sa fie proaspat extrasa dintr-o cariera daca e posibil. Pietrele se testeaza si prin lovire cu ciocanul. Cele care rezista la lovituri puternice sunt cele mai bune. Cele care suna plin si care sunt foarte grele pentru dimensiuni mici sunt la fel de bune. Pietrele care lovite cu ciocanul se desfac in foi, sau in placi subtiri (sisturile) sunt preferate pentru finisaje si placari. De ele ai sa ai nevoie pentru acoperisul ala...din fericire in zona ta exista o sursa de cea mai buna calitate pentru asta.
Erwin
Salut, danzel! Sper că spiritele s-au mai calmat! Ce-a fost mai rău am şters deja...
Cum merge construcţia ta pe piloni?
superman
QUOTE(danzel @ 5 Jul 2011, 02:54 PM) *
Merci de intrebare Erwin ! Am renuntat la ideea cu pilonii, iar din cauza problemelor imense prin care a trecut firma la care lucrez a cam trebuit sa aman totul. Nu-i bai, cand o sa fiu pregatit financiar pentru casuta aceea o s-o fac. Pana atunci as fi vrut sa vad aici oameni care, cu resurse financiare minimale si munca facuta cu placere(ca pentru ei), reusesc sa-si atinga obiectivele.

Se pare ca tensiunile astea pornesc de la nenorocirea asta de "criza", oricat de mult am vrea sa nu recunoastem asta...

Va doresc sa va fie bine si sa scrieti aici pe topic cu placere !


man, toti am citit cu placere - pana si eu - pana la un punct! chiar si "tampeniile emanate" in materie de constructii de catre subsemnatul, au avut o oarecare aura de specialitate! te asigur ca nici total "pe afara" nu sunt!!! dar vazand cum se bate apa in piua de la un punct inainte nu "am plusat" - fara sa intervin defel in topic, pana la pagina 58! discutia de dragul discutiei, nu este clar apanajul catorva dintre cei de pe topic! mad.gif unora le face placere! din pacate este important ca sa "sesizezi" derapajele de anumita natura! jamie.gif o seara buna de la un.... OM RAU! devil.gif
The Dude
QUOTE(danzel @ 5 Jul 2011, 01:54 PM) *
Pana atunci as fi vrut sa vad aici oameni care, cu resurse financiare minimale si munca facuta cu placere(ca pentru ei), reusesc sa-si atinga obiectivele.


Te salut Danzel si iti multumesc de incredere si pentru cuvintele frumoase rolleyes.gif
Eu sunt "in teren" incercand sa fac cat mai multe poze si sa identific solutii optime la ceea ce pare sa fie deocamdata doar proiectul meu.
Voi reveni curand, asa cum am promis, cu fotografii.

Acum, terbuie sa marturisesc ca nenorocita de criza are efecte cu totul bizare "all around".
Mie insa mi-a venit o idee inca si mai traznita..pentru casa pe care vreau sa o fac.

QUOTE
Va doresc sa va fie bine si sa scrieti aici pe topic cu placere !


Iar eu iti doresc la fel si te astept oricand cu placere aici... thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE(The Dude @ 25 Jun 2011, 09:27 AM) *
Ei vor trebui sa isi exprime insa dorinta curand, aici, sau pe email, dar nu mai tarziu de 10.07.2011, data in jurul careia voi ajunge la joagar si va trebui sa stiu precis cum debitez cheresteaua.



Nicio opinie exprimata pana acum..Cred ca am ramas singur...mai bine asa, decat prost insotit...
Ma simt vinovat ca nu am produs pozele promise. Pentru copac..???....M-am razgandit. Prea le solicita imperativ cineva de pe aici..Dar nu-i numai asta.
Voi explica...pana la urma e pueril. As fi putut pune pozele oricarui copac...

Oricum..alegerea e cam facuta...Urmeaza asa cum am promis relevee foto si consideratii.
The Dude
Dupa indelungi sovaieli am ales copacul in care urmeaza sa construiesc. Este altul decat cel din parcul national.
Evenimente recente ma silesc sa fiu mult mai retinut cu informatiile legate de pozitionarea lui exacta.
Faptul ca aceasta a devenit o initiativa strict personala este al doilea motiv care ma obliga la discretie.



Inaltimea trunchiului pana la coroana e cam de trei metrii. Diametrul: circa 90cm
The Dude
The Dude


Aici vreau sa o asez...Mai precis sa o pozitionez.
Am ales sa o fac suspendata. Recent am calatorit cu un vaporas si tangajul mi-a placut teribil.
Mi-am zis ca in felul asta are sa fie extrem de originala, si foarte confortabila.
Desigur trebuie umblat la dimensiuni...in noile conditii o cabana de gabarit, asa cum fusese initial gandita, nu isi mai are niciun rost.

Intre timp am inceput lucrul la ascensor, care va fi independent de casa.
Incep lucrul si la macheta casei. Miercuri trebuie sa ajung la joagar....
chishu_lica
mai, o regula elementara a gramaticii spune ca pluralul la metru este metri, NU "METRII" mad.gif !!!! hai sa-ti dau o idee, ca vad "proiectul" in impas, in fiece zi se schimba copacul, locatia etc..... daca tot iti place sa te legeni (hai, hai, hai, hai di hai, di hai, pe sub flori ma leganai, hai, hai di hai...) si "cabana" tre' sa fie pt tot buzunaru', cel mai bine agata tu de vreo doua craci (vezi, nu scrisei: "cracii" - cu toate ca-s doua) ale copacului un hamac (pentru ploaie, pui deasupra o prelata=tarp) si te rezumi la calatorii de 2 anotimpuri (primavara tarziu=dupa 15 mai, vara, toamna devreme=pana in 15 septembrie) devil.gif !!
ce zici, nu-i cool (mai ales noaptea!!! jamie.gif )?
The Dude
Daaa...se schimba mereu...Nimic nu e mai permanent ca schimbarea.
Aici se poate vedea ceva mai bine:



Casa construita jos si ridicata ulterior are foarte multe alte avantaje.
Dar pana una alta...atat despre asta. Locatia a fost aleasa, ea multumeste toti factorii implicati si prin aceasta optiune s-a depasit inca o faza a proiectului.
Voi posta aici in curand si contributia parcului national (care e de tot rasul).
The Dude
QUOTE(The Dude @ 23 May 2011, 09:17 AM) *
Cele mai proaste sunt unele americane (generator american si motor italian) eu am un Yamaha care functioneaza impecabil (are 20 de ani). Se pare ca Honda diesel sunt cele mai bune...La al meu am schimbat doar uleiul in tot acest timp...am curatat filtrul o data si atat. Imi fac curaj sa schimb bujia, dar nu pentru ca ar fi necesar ci doar pentru ca o suspectez de posibile necazuri.



chishu_lica
ca sa ostoim setea de natura a colegului DANZEL si zelul de constructor al cunostintei comune dude, propun o noua locatie a proiectului "cabana in copac": este intr-o zona salbatica, unde gasesti nu mii, ci poate zeci si sute de mii de hectare (=ha) nelocuite thumb_yello.gif - e drept ca acolo nu poti merge fara "GSM Garmin", o valiza cu celule solare, 2 acumulatori si un laptop pentru prelucrat pozele devil.gif din mirifica, inegalabila SIBERIA!!!! - ei bine, locatia pastrata intr-un secret nedezvaluit pentru ochii si urechile profane este TUNGUSKA (intre noi fie vorba, toti au crezut ca aici s-a prabusit un rest de cometa dar cunoscatorii stiu jamie.gif ca zona este un experiment al extraterestrilor blink.gif !!!!). in atach, postez copacul ideal!!!! in link-ul asta aveti copacul/copacii "eligibili": http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tunguska...allen_trees.jpg
The Dude
QUOTE(danzel @ 11 Jul 2011, 05:05 PM) *
Iarta-ma The Dude, dar copacul ala e mult prea frumos si prea incarcat de ramuri ( muuuuuult mai jos de cei 3 metri-era sa mai pun un i- Doamne Fereste !) ca sa poti construi ceva fara a-l afecta intr-un fel. Nu te grabi, te rog , doar ca sa le " rupi gura " unora care nici macar nu au avut intentia vreodata sa faca vreun lucru bun si pentru altii ( cu 2 de i ca altfel ...ne-o luam) !


In niciun caz nu ma grabesc...Copacul are o ramura groasa care pleaca spre stanga (vazut din fata)..N-am avut un unghi prea bun pentru o poza, dar in varianta cu care cochetez acum m-as agata de ea....adica si de ea, pentru ca ar trebui in mai multe puncte. Grija ta pentru copac te onoreaza si o inteleg perfect, insa de multe ori o toaletare a arborelui ii forteaza cresterea si ii impune un alt ritm...unul benefic.

Intentia mea este sa fac interventii cat mai putin invazive si asta e una dintre prioritati.
O alta intentie declarata este de a ignora stupiditatea...iti recomand sa procedezi la fel in legatura cu ea.
Uite pun si niste "iiiiiiiiiiiiii" sa fie acolo de cheltuiala...
The Dude
Oricum, nimic nu e decis in afara locului si a copacului. Aici chiar nu se mai poate schimba nimic.
Macheta va spune totul...Pentru ea caut acum o ramura potrivita cu felul in care e configurata coroana.
Am sa pastrez un jurnal, actualizat de fiecare data cand voi avea elemente noi.... thumb_yello.gif
chishu_lica
"constructorul graieste" lu' danzel: Grija ta pentru copac te onoreaza si o inteleg perfect, insa de multe ori o toaletare a arborelui ii forteaza cresterea si ii
impune un alt ritm...unul benefic.


ihaaa, cabana va dansa in copac!!!! rofl.gif o fi ritm indracit de salsa sau unul lin de vals? cry.gif

muult mai simplu ar fi o barca cu coviltir - poate fi asimilata unei cabane (in china, pe marele lor fluviu, familii intregi isi duc existenta astfel! sunt multe avantaje:
"ritmul" nu-ti lipseste, in caz ca vine potopul, te gaseste pregatit - ai doara arca ta thumb_yello.gif , cu buda.... se intelege si mai poti sa dai si la peste (de mancat sau ca rezultat al exceselor bahice) jamie.gif ! ape linistite (sorry, leganatul dauneaza grav apelor prin exces de "dat la peste") si vant din pupa! devil.gif
Erwin
chisu_lică, nu te-ai săturat să bălăcăreşti topicul? Nu ai stat destul deoparte ca să cugeţi la "Arta conversaţiei"?

Vino cu ceva constructiv la discuţie şi vei rămâne, altfel... mă tem că eşti în plus!
chishu_lica
QUOTE(Erwin @ 13 Jul 2011, 07:42 AM) *
chisu_lică, nu te-ai săturat să bălăcăreşti topicul? Nu ai stat destul deoparte ca să cugeţi la "Arta conversaţiei"?

Vino cu ceva constructiv la discuţie şi vei rămâne, altfel... mă tem că eşti în plus!



omule, postarile nu sunt off-topic; daca vorbeam de melci (cu toate ca si astia au o "cabanuta" cu ei) sau vulcanismul terrei (si asta o importanta resursa de materiale de constructie, totusi) mai ziceam sa ma atentionezi! eu stiu ca omul inteligent are simtul umorului, ironiei si autoironiei! devil.gif

cat despre numele "amicului" constructor, il poate afla oricine face click pe buton dreapta de mouse pe imaginile postate si, la proprietati, voila, The Name!!! thumb_yello.gif

daca nu are o minima "abilitate" de a-si proteja identitatea, ma mir "despre" celelalte calitati! thumb_yello.gif
pepinogepeto
Mesaj off-topic. (Data'q)
The Dude
pepinogepeto...nu stiu ce ai zis, ca am gasit mesajul deja editat, dar nici tu nici nimeni altcineva nu ma poate convinge in vreun fel sa nu vb. aici de proiectul meu. Eu il consider valoros, interesant si lesne de urmat si de altcineva. Daca si tu il cataloghezi ca fantezist eu nu pot decat sa regret. Dar daca nu te intereseaza: nu citi.

Atat cat cunosc eu, un astfel de proiect ar fi printre singurele care se pot face imediat, cu respectarea aproximativa a legii si cu cheltuieli minime...adica scopul propus al acestei teme de discutie. Nu e musai sa suspenzi cabana (ceea ce e un fel de ambitie personala ce are in vedere originalitatea), nu e musai sa o construiesti ancorata de trunchi, ori asezata pe craci...pana la urma cabana asta (care oricum se confectioneaza jos) nici nu e musai sa o pui intr-un copac.
Eu insa am ales sa o pun in copac...altcineva poate folosi notele adaptand proiectul la situatia sa particulara.


Daca ai nevoie de vreun sfat din partea mea iti stau la dispozitie..daca ai nevoie de sfatul altcuiva: iarasi il poti cere aici oricui vrei...Daca ai proiectele tale pe care vrei sa le pui in discutie: da-i drumul....Numai nu te mai erija si tu in "opinia publica". Ea este altceva..ceva din care si tu si eu nu suntem decat o parte neinsemnata, dar mai ales ceva in numele caruia niciunul dintre noi nu are dreptul sa se exprime thumb_yello.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.