Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Construieste-ti O Cabana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
mezzo
Ar fi o idee sa deschid o agentie si sa fac excursii pentru cumparari de case .Dat fiind pretul pe care l-am cerut ,practic cu cat am luat-o ,oamenii ar fi interesati dar nu trece nimeni peste aspectul ca nu poti intra cu masina pana in casa .Desi asta toamna noi am urcat cu loganul pana sus si au fost si cu dacii vechi ,numai ca drumul existent e de latimea unui singur mijloc de transport ...si macar de l-ar pietrui ...Cu banii pe care ii voi lua de pe ea nu-mi voi mai putea cumpara in alta parte .
flori
nu eu ziceam ca-i pacat sa vinzi tu ci sa-i determini pe ei sa vinda daca tot vor sa dea ieftin...in felul asta poate ai scapa de asemenea vecini.
mezzo
ar fi si asta o idee.
The Dude
mezzo, eu zic ca te afli intr-un impasde comunicare cu localnicii. Ei au intotdeauna o ostilitate inascuta si din reflex fata de cei care vin din afara..nu i-as condamna atat de tare, dar nici nu as tolera prea multe..In plus, daca stau sa ma gandesc mai bine Leaota se vede asa cum zici din zona Rucar, dar poate fi si pe partea ailalta..Campulung Leresti si daca e de acolo atunci ai facut o greseala monumentala. Leresti este un sat foarte cunoscut pentru calitatea oamenilor care il locuiesc. Nu zic mai multe ca si asa sunt dat in urmarire generala...

Sfatul meu:

1. Nu vinde proprietatea..ai sa regreti profund.
2. Incearca sa iti apropii macar un satean. Indicat ar fi pe cel in curtea casei caruia iti lasi masina. Cumpara-i amicitia prin mici ofrande aduse la fiecare calatorie: o ciocolata, o punga cu cafea, o maslina...(pont: oamenii de la munte sunt nebuni dupa peste congelat). Invita-l la tine acasa la cafea de fiecare data cand sosesti acolo. Fa conversatie, intreaba-l de evnimentele din sat, dar nu te intinde prea mult cu el. Daca stabilesti o relatie...si nu ai cum sa dai gres daca imi urmezi sfaturile incredinteaza-i grija casei in lipsa ta...eventual chiar cheile.
Cedeaza-i productia de nuci in contrapartida unei parti din recolta; fa-ti prieteni din pichinezi cu resturile de mancare iar de veverite sa nu iti mai fie mila...in ciuda faptului ca sunt extrem de simpatice ele pot fi o adevarata pacoste. In conflictul cu Donald ratoiul avea dreptate pana la Dumnezeu.
3. Abandoneaza ideea cu societaea de turism. Concurenta in zona e devastatoare si nu ai cum sa ii faci fata.
4. Incearca sa inchiriezi casa unei societati de agroturism pe perioade limitate..Unu, doi trei ani....Casa are sa produca, iar prin turistii care o vor locui in acest rastimp problema cu vecinii are sa dispara.
5. Transforma casuta in pensiune agroturistica. Ai sa fi stupefiata ce afacere poate iesi din asta fara nici o investitie..Iti pot sta la dispozitie cu precizari in cazul asta


Succes...
mezzo
Multumesc pentru sfaturi .Nu stiu ce mai am de gand ,in niciun caz nebunii cu agroturism ,nu vreau decat sa nu-mi mai intre nimeni prin curte ,si nimanui sa nu-i mai trebuiasca absolut ce am eu .Este adevarat ca au o ostilitate inascuta pentru straini,este adevarat ca viata la tara la munte este grea si din aceasta privinta privesc bucurestenii ca si cum noi am trai in puf si ne-ar veni banii degeaba -sotul meu are rude medici la Pitesti si vorbesc in acelas fel despre bucuresteni ,dar eu sunt o persoana modesta si nu vreau decat liniste .Nu este la Leresti ci in Raul Alb de sus langa Runcu .The Dude ,instinctiv am facut pasii pe care mi i-ai aratat ,ce-a inteles cunostinta mea ,ti-am spus, mi-a adunat 5 saci cu nuci si s-a gandit ca se pastreaza mai bine la ei ,peste 2 dealuri ,nu exagerez cu distanta ,merele au ajuns tot acolo ,le-am dat lor fanul ,le-am platit sa-mi puna 10 pomi cumparati de mine ,sa-mi sape o groapa de wc ,cand nu erau ei, trimiteau copii ,apoi veneau vecinii de pe langa casa si asta zi de zi cat am stat acolo in vara .Le-am lasat cheile ca mare lucru nu am acolo ,2 paturi cu saltea relaxa ,aragaz mic ,butelie si alte nimicuri .Daca le-ar lua cineva n-ar fi o valoare ci numai ca erau duse in casa ,mancare nu lasam ,oricum luam de la o vecina lapte ,branza ,miere etc ,dar fiecare lucru a fost sucit si rasucit dintro mare curiozitate .Iar cu ideea lor de a vinde ,sunt smecheri de smecher ,iti vand o casuta de care oricum nu are trebuinta si iti da o bucatica de teren ca habar n-ai ce sa faci tu cu pamantul ,n-au acte si nici cadastru ,intabulare ,dar se baga asa sa te incurce .Cred ca simplu fapt ca o femeie a venit de la Bucuresti ,a colindat sa cumpere casa ,nu s-a ratacit niciodata ,acolo distantele sunt mari si reperele sunt destul de asemanatoare ,radeam ca voi pune indicatoare ,dar te obisnuiesti si daca ai cat de cat un simt al orientarii te descurci ,singura m-am dus cu banii in buzunar cand am facut actele ,iar ei erau mai in varsta cu putin decat mine si si-au luat si pe fiu-su ca le tremurau mainile pe bani ..Sotul meu nu a fost impotriva dar nici nu s-a deranjat cu formalitati .Asa cum am spus daca o vand nu-mi mai pot cumpara in alta parte ca nu ajung banii.
mezzo
Hai sa spun si lucruri frumoase ,natura este minunata in zona ,asa cum arata in pozele tale cu cabana ,Raul Alb este amplasat la o inaltime mai mare decat Runcu ,practic Runcu e in vale .Cand iesi din sat sa mergi pe poteci spre Runcu urci pe munte printro padure cam cum e la Busteni spre cabana Gura Izvoarelor ,apoi se coboara muntele .pentru cine are curaj sunt niste pesteri imense ,sunt cam in partea de mijloc a inaltimii muntelui ,eu n-am astfel de curiozitati ,miroase a iarba zdrobita proaspat sub talpi ,miroase a baliga de vaci sa nu radeti dar imi place mirosul ,izvoare pe unde nu te astepti si un aer care te scoala din morti .Cat vezi cu ochii e o frumusete nesfarsita numai ca oamenii locului aleg sa plece cu carca prin Italia ,Spania si se uita la tine ca la urs -unde oi fi vazand atata frumusete ?Zona nu a fost colectivizata ,fiecare a cumparat mereu pamant ,animale ...sunt oameni bogati dar lacomia lor ma scarbeste.Cu familia cea saritoare am incheiat afacerea si cel putin ei nu ma vor mai vizita ,vecina mea de peste drum e o femeie cumsecade ,cu ea vorbesc ce mai imi face casa ,cum e vremea ,cand nu sunt acolo .Cred ca am casa cea mai frumoasa din cele pe care le-am vazut de cumparat ,o inconjoara soarele toata ziua ,nu e la strada ,sigur ca mai am de facut si in ea si pe langa ea ,casa asta poarta numele meu si m-am simtit bine intotdeauna cand am stat acolo .Stii ca sunt case care nu-si iubesc locatarii ?
The Dude
QUOTE (mezzo @ 21 Feb 2007, 12:19 PM)
Stii ca sunt case care nu-si iubesc locatarii ?

Da....am locuit una....Nu-i vorba ca nici eu nu o placeam....Dar se vede limpede ca tu o iubesti foarte mult pe a ta.
Si eu imi iubesc cabana ca un nebun...macar ca nu prea are conditii, si e capricioasa ca o femeie...Nu e intotdeauna pregatita sa ma primeasca si face numai fite...
Voi reveni cu un post mai lung
mezzo
Hai c-o dam dintruna ,intralta si intralta ,adica e corect cum scriu legat aceste cuvinte ? Ca pe vremuri mi-am mancat zilele sa le scriu corect .Iar in privinta cabanei capricioase poate ca de-abia te asteapta sa te primeasca si tu te duci cam rar ,ma gandesc de ce sunt capricioase femeile ...poate asa ca sa-si ascunda sufletul sa nu aiba barbatii satisfactie cand calca incaltati cu ghete pe el .Sau poate asa se vede din partea cealalta .Cu cat inaintez in varsta si prin viata mi se pare tot mai usor sa fiu eu insumi ,fara fite ,fara capricii ,cu siguranta experientei de viata ,cu sufletul usor si senin fara sa-mi fie frica de lucruri sau situatii care oricum se vor intampla daca asa este scris.
The Dude
Mmmmda....cineva zicea ca la batranete nu omul se toceste ci franele slabesc...de aia suntem tot mai mult noi insine cu fiecare zi trecuta, si mai putin preocupati de imaginea noastra...

Ai scris foarte frumos despre locul tau...Parca simteam mirosul ala de care vorbesti...Heeeeei, am vesti excelente: Vine Primavara !!! si nimic pe lume nu e mai frumos ca mirosul Primaverii la munte !!

Stiu cum e cu vecinii aia care ti-au abuzat in lipsa casa...Am prieteni care au patit la fel....Cred a trebuie sa treci si peste asta. Ca sa iti vina mai usor gandese-te ca in viitor legatura ta cu casa aia are sa fie tot mai stransa....Se pare ca dupa o varsta incepem sa avem timp si pentru noi...Eu ma gandesc cu jind la ziua in care am sa ma retrag la cabana mea.

Imi pare tare rau ca nu am si alte sfaturi sa iti dau..Eu, adica noi, eu si familia mea suntem destul de populari in zona cabanei noastre. M-a costat ceva, dar acum ori de cate ori intalnim un satean cunoscut ne bucuram sincer unii de altii...Imi amintesc ca intr-o iarna m-am aventurat cu masina pana peste limita sigurantei, si am ramas suspendat pe un morman de zapada. Au iesit toti...care cu ce avea, unul impingea altul tragea...cineva a adus si un cal...efortul era cu totul disproportionat, masina a iesit din prima, dar ce bucurie, cat entuziasm...si ce chef dupa....tot din tuica lor...Dar nu e acelasi lucru ca la tine...cabana e izolata in munte, nu e intr-o comunitate....trebuie ca cineva sa faca o mare pasiune ca sa se aventureze pana la mine doar asa ca sa ne sicanam.
Nici cand am cumparat nu am deranjat pe nimeni...Sigur multi aveau de vanzare si era concurenta si intre sateni pe chestia asta, dar cand au aflat ce vreau sa cumpar i-a amuzat teribil...M-au numit "Tzubar-ul din Pleasha", ceea ce in traducere inseamna "nebunul de pe coasta"...desigur asta doar intre ei...dar unul mi-a zis-o si in fata: "n-am crezut ca sunteti un astfel de om...credeam ca sunteti doar nebun...nebunul care a dat banii pe asa ceva.."
bbc
Salutare tuturor!

Sunt nou pe acest forum so.....

As dori sa initiem o discutie vis-a-vis de casele plutitoare, pontoanele plutitoare! Eu sunt foarte interesat de acest domeniu deci....cineva interesat?!
Marduk
QUOTE(bbc @ 3 Oct 2007, 11:14 AM) *
Salutare tuturor!

Sunt nou pe acest forum so.....

As dori sa initiem o discutie vis-a-vis de casele plutitoare, pontoanele plutitoare! Eu sunt foarte interesat de acest domeniu deci....cineva interesat?!


Poti gasi astfel de case in Olanda. Olandezii au cea mai mare experienta in acest domeniu. Am vazut in Olanda case construite pe barje, pontoane, vapoare, poldere, etc. Nu stiu daca in Romania avem aceiasi situatie ca in Olanda, poate in Delta Dunarii. Oricum senzatia este extraordinara te asigur, am dormit in Olanda in astfel de "casa" liniste, clipocitul valurilor, etc. Exista mai multe solutii, cea mai eleganta pentru zona Romaniei, in opinia mea este cea pe piloni desi mai scumpa. Despre ce este vorba, 4 , 6 sau 9 piloni goi la interior, o centura flotabila din beton usot (autoclavizat??!!) pe acesta structura se construieste cladirea respectiva. Pilonii sunt mai inaltii decat cladirea cu aprox. 2-3 ori inaltimea, in functie de cota de inundatie. Pe aceasta platforma se poate construii orice.In Romania ramane sa rezolvi problema alimentarii cu energie si evacuarii dejectiilor. In Olanda aceste probleme au foste rezolvate din vremea cand romanii foloseau "privata" din fundul gradinii, care desi poate pare ecologica dupa normele U.E. cica nu este ecologica.
ilie
Probabil te intereseaza un ponton plutitor, un fel de hotel pe apa.
Costa cam 55.000 Euro unul nou.
Dacca doresti sa investesti in asta, da o tura prin dela prima oara.
Serenity
Superb topicul, Dude! wub.gif Sper ca peste ceva vreme sa-mi fie de folos hug.gif
picamaru
the dude,am un teren in tr-o zona subcarpatica ,la 100 km de buc
care ar fi cae mai ieftina varianta pt o casa de vacanta de aprox 35 mp/nivel,p+m si cat estimezi ca ar costa
The Dude
Depinde foarte mult prietene...Estimarea unor costuri vreau sa zic, dar si varianta optima.

100km de Bucuresti in ce directie ??


Cea mai ieftina metoda este sa construiesti in sistem american, tip sandwich. Structura din barne de lemn, placate la exterior cu placi de OSB si la interior cu rigibs. Izolatie din vata minerala intre placaje, termosistem la exterior (Baumit, zapada artificiala, plasa, tencuiala decorativa). Sarpanta din scandura batuta rar, invelitoare Onduline, tamplarie din lemn cu geam termopan, fara compartimentari. Constructie in regie proprie (adica cu prieteni, rude si nepoti) nu cu firma (preturile cresc cu cel putin 35%)
Merge repede si are un excelent raport calitate pret. Cu putina pricepere si cu ceva noroc te poti incadra sub 80 euro/mp, cladirea la rosu (fara instalatii si finisaje interioare) iar cu totul, adica la gata, ai putea ajunge la ceva putin sub 300 de euro/mp. (un 285-290 ceva fara mari batai de cap, sau chiar cu mult mai jos cu multa si foarte activa implicare).

Nu foarte departe de asta, dar mult mai estetic, mai rezistent si mai durabil ar fi o casuta din barne de lemn (400-500 euro/mp) si tot pe aici una din zidarie cu BCA, cadre de beton, tencuieli, alea alea...Una din caramida ar incepe de la 500euro/mp dar nu ar depasi 650..


Asa cum am zis la inceput, totul e foarte vag si numai orientativ.
Depinde mult de zona (cum este cu panza freatica, cu vanturile, cu seismicitatea)...dar si cu posibilitatile locale (intr-o parte lemnul e mult mai ieftin sau mai usor de procurat, in alta betonul etc.) si nu in ultimul rand si de cat esti de descurcaret

Ovidius
Abia azi am citit topicul. Super treaba, The Dude! Sa fii sanatos si sa te bucuri la maxim de cabana. Peisajul (atat cat se vede) e mirific! M-as bucura daca ai pune un link cu multe poze sa-mi incante si mie ochiul. Multumesc anticipat.
Marduk
Pentru cei care au intrebari referitoare la constructia unei cabane, va astept cu placere cool.gif
Anul acesta am hotarat ca trebuie sa-mi fac o cabana aici:
http://farm2.static.flickr.com/1438/139270..._05229741ab.jpg
Am inceput sa studiez diverse posibilitati:
http://farm3.static.flickr.com/2306/210282...c27731f2d_o.jpg
Am continuat studiul:
http://farm3.static.flickr.com/2347/210282...4530cf3e0_o.jpg
Am inceput cu hartogaria:
1. Certificatul de urbanism
2. Avizele (electrica,transgaz, etc.)
3. Autorizatia
Start lucrari August 2007
http://farm3.static.flickr.com/2232/210282..._89f90e2da0.jpg
Aproape gata in Octombrie 2007
http://farm3.static.flickr.com/2316/210282..._7da6915b5f.jpg
Si mai aproape Noiembrie 2007
http://farm3.static.flickr.com/2088/210282..._3f6370bb4c.jpg

Singurul sfat pe care il dau este sa va inarmati cu rabdare si bani, cu 30% mai mult decat ati estimat. jamie.gif
Ovidius
Cam micuta, dar merge laugh.gif
Erwin
bună treabă, marduk! spoton.gif
The Dude
..am sa pun mai multe fotografii. Multumesc Serenity si multumesc Ovidius.

Marduk my friend. Nu-i mica deloc. E o treaba buna desi daca vorbim de arhitectura cred ca existau cateva solutii mai avantajoase. In fine nu e tarziu nicicand pentru imbunatatiri. Casele de munte nici nu trebuie sa ofere spatii interioare generoase. Sunt greu de incalzit si de administrat, iar pe de alta parte nu ofera aceea apropiere care incalzeste spiritul in zonele vitrege...

Peisajul imi pare foarte cunoscut. E cumva pe Rucar-Bran ???


Chestia cu 30% back-up nu e intotdeauna valabila. Dar in perioada in care ai construit tu au fost convulsi importante pe piata fortei de munca din constructii, asa ca e greu de apreciat iar efortul cu atat mai laudabil.


Daca esti pe Rucar-Bran te-as fi putut ajuta enorm cu actele, si substantial cu materialele.
Sunt relatii de care eu unul nu mai pot profita, si e pacat ca se pierd..
picamaru
[font="Arial Black"][/font][/color]
QUOTE(The Dude @ 11 Dec 2007, 11:14 AM) *
Depinde foarte mult prietene...Estimarea unor costuri vreau sa zic, dar si varianta optima.

100km de Bucuresti in ce directie ??
Cea mai ieftina metoda este sa construiesti in sistem american, tip sandwich. Structura din barne de lemn, placate la exterior cu placi de OSB si la interior cu rigibs. Izolatie din vata minerala intre placaje, termosistem la exterior (Baumit, zapada artificiala, plasa, tencuiala decorativa). Sarpanta din scandura batuta rar, invelitoare Onduline, tamplarie din lemn cu geam termopan, fara compartimentari. Constructie in regie proprie (adica cu prieteni, rude si nepoti) nu cu firma (preturile cresc cu cel putin 35%)
Merge repede si are un excelent raport calitate pret. Cu putina pricepere si cu ceva noroc te poti incadra sub 80 euro/mp, cladirea la rosu (fara instalatii si finisaje interioare) iar cu totul, adica la gata, ai putea ajunge la ceva putin sub 300 de euro/mp. (un 285-290 ceva fara mari batai de cap, sau chiar cu mult mai jos cu multa si foarte activa implicare).

Nu foarte departe de asta, dar mult mai estetic, mai rezistent si mai durabil ar fi o casuta din barne de lemn (400-500 euro/mp) si tot pe aici una din zidarie cu BCA, cadre de beton, tencuieli, alea alea...Una din caramida ar incepe de la 500euro/mp dar nu ar depasi 650..
Asa cum am zis la inceput, totul e foarte vag si numai orientativ.
Depinde mult de zona (cum este cu panza freatica, cu vanturile, cu seismicitatea)...dar si cu posibilitatile locale (intr-o parte lemnul e mult mai ieftin sau mai usor de procurat, in alta betonul etc.) si nu in ultimul rand si de cat esti de descurcaret




[color="#FF0000"]
20 km de moreni,visinesti se numeste satul
eu ma gandeam ca ies pe la 15000 (200eur/mp)la gata cu tot cu eng el si apa
picamaru
QUOTE(marduk @ 11 Dec 2007, 05:40 PM) *
Pentru cei care au intrebari referitoare la constructia unei cabane, va astept cu placere cool.gif
Anul acesta am hotarat ca trebuie sa-mi fac o cabana aici:
http://farm2.static.flickr.com/1438/139270..._05229741ab.jpg
Am inceput sa studiez diverse posibilitati:
http://farm3.static.flickr.com/2306/210282...c27731f2d_o.jpg
Am continuat studiul:
http://farm3.static.flickr.com/2347/210282...4530cf3e0_o.jpg
Am inceput cu hartogaria:
1. Certificatul de urbanism
2. Avizele (electrica,transgaz, etc.)
3. Autorizatia
Start lucrari August 2007
http://farm3.static.flickr.com/2232/210282..._89f90e2da0.jpg
Aproape gata in Octombrie 2007
http://farm3.static.flickr.com/2316/210282..._7da6915b5f.jpg
Si mai aproape Noiembrie 2007
http://farm3.static.flickr.com/2088/210282..._3f6370bb4c.jpg

Singurul sfat pe care il dau este sa va inarmati cu rabdare si bani, cu 30% mai mult decat ati estimat. jamie.gif



ce suprafat construita ai?
un cost estimatv?vreau sa incep si eu la primavara ceva de genul asta
Marduk
Va multumesc tuturor.

The Dude :

Locatia este undeva pe Valea Prahovei. Dupa ce am vazut terenul si am auzit pretul, m-am hotarat sa-l iau si sa construiesc o cabana stil canadian. Primul proiect postat, din pacate nu am gasit timp sa-l duc la capat singur, apoi familiei i s-a parut prea mica. Asa ca am apelat la un arhitect care m-a scos din incurcatura si a iesit ce se vede, la banii pe care ii aveam. La rosu totul a costat aprox 11.000 euro (fundatie+structura cabanei placata cu OSB nr3 de 12 mm). Suprafata construita 49 mp/parter si 49 mp/etaj.Dupa care au urmat celelalte, gardul, fosa, electrica, apa, placare cu polistiren la exterior, instalatia sanitara, caldura si rigips la interior, altii aprox 10.000 euro. In momentul de fata montez singur parchetul, dozele si echipamentul electric. Sper sa termin pana de Craciun macar parterul. Cel mai mult am pierdut cu studiul facut inainte, asta pentru ca vroiam sa o construiesc singur. In Canada si SUA cabanele astea mici vin la pachet si costa undeva la 12000-20000 USD.

Picamaru :
"eu ma gandeam ca ies pe la 15000 (200eur/mp)la gata cu tot cu eng el si apa"

Depinde unde ai sursele de energie electrica si apa. La mine sunt peste drum (8m) Electrica 1300 ron, apa 1500 ron. De gaze nu vorbesc ca teava este la 200 m de mine. Dar muntele este plin de lemne asa ca soba este sfanta.

Astept alte intrebari. thumb_yello.gif
The Dude
Maaaai, n-amesteca SUA in toata treaba asta...
Din punctul de vedere al constructiilor, si nu numai, America nu este o alta tara, nu este un alt continent, este o alta LUME !!!

Acum, pentru zona aia, la preturile de care zici si la suprafata de 49mp amprenta sol, te-ai descurcat excelent.
Cu cheresteaua stiam eu niste fente care ti-ar fi adus mari economii.

Pentru incalzit iti recomand CT pe combustibil solid.
Sobele cu lemne sunt totusi scumpe, periculoase, reclama o intretinere periodica costisitoare si au randament termic nashpa.
Pentru casuta ta, o CT pe lemne cu tot cu instalatie de termoficare din aia pe termosifon (adica fara pompa si fara curent electric) te-ar putea costa cu foarte putin mai mult decat sobele si cosurile lor. Iar avantajele ar c reste exponential.

Inca un secret: cateva panouri fotovoltaice in zona aia iti pot asigura o autonomie quasitotala fata de retea. Nici nu e o investitie fabuloasa.

In fine ai facut un lucru remarcabil si iti doresc sa te bucuri de ea pana la adanci batraneti

Felicitari,
Ovidius
QUOTE
Inca un secret: cateva panouri fotovoltaice in zona aia iti pot asigura o autonomie quasitotala fata de retea.

Poti sa-mi zici si mie te rog o sursa buna de panouri fotovoltaice?

QUOTE
In momentul de fata montez singur parchetul, dozele si echipamentul electric. Sper sa termin pana de Craciun macar parterul.

Sa ai spor maxim si sa te bucuri de ea de sarbatori. Si daca nu de sarbatorile astea, atunci de cele care vor urma!
The Dude
Mai mult decat atat: de solutii variate pentru energie alternativa aici

dar e bine sa ii iei doar orientativ...Baietii sunt cam freakyyy
Energie
Cam cat costa un teren pe care sa poti construi o asemenea cabana?
The Dude
Depinde foarte mult de zona, de suprafata, de planeitate, de utilitati, acces, belvedere, vecinatati...

Nu cred ca Marduk a dat mai mult de 15 euro/mp pe al lui
Marduk
QUOTE(The Dude @ 12 Dec 2007, 12:55 PM) *

QUOTE
Maaaai, n-amesteca SUA in toata treaba asta...
Din punctul de vedere al constructiilor, si nu numai, America nu este o alta tara, nu este un alt continent, este o alta LUME !!!

Ai dreptate, am o intreaga colectie de site-uri unde gasesti tot felul de cabane, care mai de care mai simple. Kitu-ri doar bune de ansamblat. Studiind aceasta piata (America) m-am intrebat de ce nu vine unul de acolo sa ne invete si pe noi sa facem case la preturile lor.
QUOTE
Acum, pentru zona aia, la preturile de care zici si la suprafata de 49mp amprenta sol, te-ai descurcat excelent.

Da, sper, multi prieteni spun asta. Eu insa sunt multumit ca am gasit in zona niste baieti care merita o soarta mai buna, sunt buni meseriasi, din pacate stau foarte prost la management.
Mai direct, lucreaza "pe genunchi"
QUOTE
Cu cheresteaua stiam eu niste fente care ti-ar fi adus mari economii.

400 ron m3 de scandura, este rau?
QUOTE
Pentru incalzit iti recomand CT pe combustibil solid.

Ar fi o solutie, dar a testat-o un amic si a renuntat. Trebuie sa faci pe fochistul sa bagi lemne la greu, practic daca vrei ambient, la viecare 4-5 ore trebuie sa bagi pe foc. Eu am o centrala electrica cu contoar pentru consum diferentiat (zi:3,800 ron/kW/noaptea: 1,280 ron/kW), folosind incalzirea electrica numai noaptea, si lemenele ziua, am oarece confort. La electric consumul este undeva la 6 kW/ora/noaptea.
QUOTE
Sobele cu lemne sunt totusi scumpe, periculoase, reclama o intretinere periodica costisitoare si au randament termic nashpa.

Da, mai ales atunci cand dormi.
QUOTE
Pentru casuta ta, o CT pe lemne cu tot cu instalatie de termoficare din aia pe termosifon (adica fara pompa si fara curent electric) te-ar putea costa cu foarte putin mai mult decat sobele si cosurile lor. Iar avantajele ar c reste exponential.

Nu, sunt de acord cu parerea ta, trebuie sa ai un siatem dublu daca nu triplu. Trebuie sa ai timp pentru alte activitati decat sa stai sa bagi in soba, sau in CT pe lemne.
QUOTE
Inca un secret: cateva panouri fotovoltaice in zona aia iti pot asigura o autonomie quasitotala fata de retea. Nici nu e o investitie fabuloasa.

Am incercat si ideia asta, un panou care iti produce 1000 W costa aprox. 1500 euro. Da ce poti sa alimentezi cu 1000 W. O bormasina, un frigider, etc. Te rog sa ma crezi ca am studiat chiar si varianta eoliana. Daca nu ai putere, amperaj, degeaba. Este un vis frumos sa folosesti energie naturala, dar costurile sunt foarte mari. Deocamdata in zonele in care exista lemn si energie electrica ( Atentie ! aveti nevoie de putere, amperaj) eu recomand C.T. electrica sau prin pardoseala (contoar diferentiat) si soba, semineu, etc.
QUOTE
In fine ai facut un lucru remarcabil si iti doresc sa te bucuri de ea pana la adanci batraneti

Multumesc, si daca cineva doreste informatii despre cabane mai mici, ii stau la dispozitie. Am gasit niste cabane, pentru oameni mai putin pretentiosi, pe care le poate construi un singur om. Am aflat ca nu este nevoie de fundatie, ca exista un sistem (post and pier) pe care poti sa ridici o cabana extraordinara, cu niste costuri incredibile. Vreau sa deschid un site cu aceste informatii unde toti tinerii care iubesc muntele si natura sa poata gasii aceste informatii gratis.
Energie
Pai deschide-l cat mai rapid, eu unul abia astept informatii pe aceasta tema. thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(Energie @ 12 Dec 2007, 04:04 PM) *
Pai deschide-l cat mai rapid, eu unul abia astept informatii pe aceasta tema. thumb_yello.gif

Pana atunci daca te grabesti iti pot impartasi din experienta mea aici, la Han. jamie.gif
Energie
Chiar te rog.
Primele intrebari ar fi:

1) Cum gasesti/alegi terenul?
2) Cum alegi materialul de constructie si care e cel mai avantajos furnizor?
3) Cat timp dureaza constructia propriu-zisa?

Si, desigur, la fiecare punct... cati bani sunt necesari?
The Dude
Nope, nope, si iar nope...

Imi pare tare rau sa te contrazic.
Incalzirea prin pardoseala e un esec. Desfid pe oricine in baza unei experiente recente pe care am avut utilizand acest sistem montat de o societate americana.
Este bun doar in teorie; in fapt se echilibreaza dificil, sau deloc, are mari probleme de fiabilitate si insemnate pierderi de temperatura.
Nu zic mai mult. Ma opresc in a recomanda un studiu mai aprofundat celor ce doresc sa apleleze la acest sistem si in special in directia celor care l-au utilizat.

Centralele pe lemn de care iti vorbesc au nevoie de o incarcare o data la fiecare 10-12 ore, in cele mai grele conditii de vreme.
Tubul focar se incarca pana la partea superioara, iar arderea este influentata de gradul de deschidere al unei ferestre situate in spatele centralei.
Stabilesti o temperatura dintrun buton si fereastra aia se va deschide mai mult sau mai putin, in functie de frigul din casa. Cum se deschide arderea e intensa, cum se inchide arderea ramane la nivelul mognit. Daca casa e bine izolata, si a ta pare sa fie asa, atunci perioadele de functionare vor fi scurte si rare.

Cu energia electrica sunt de acord cu tine daca exista posibilitatea..Cu panourile fotovoltaice insa iar nu pot fi.
Panourile alea la la 1500 de euro sunt un fel de legenda. Am dat mai sus adresa unui site in care poti cumpara cu 1000 de roni un panou super.
Cu numai doua din astea si cu becuri ce utilizeaza leduri superluminice te-ai scos cu iluminatul pe urmatorii 15 ani.
Poti dezvolta sistemul si pentru frigo, si pentru DVD, si pentru alte alea, iar pana la un punct (incalzire electrica) el poate prelua mai tot. Du-te tot pe site-ul ala si ai sa gasesti de toate. Acuma SURPRIZA !!!!, site-ul ala nu e cel mai ieftin, si nici nu are cele mai bune solutii.
Panourile ftovoltaice ti le poti confectiona si singur cu melt din Germania si carcasa din Kazachstan. Daca esti istet si ai mobilitate iesi la jumatate.

Energia eoliana nu poate fi eficienta prin ea insusi decat intr-o singura zona din Romania: Dobrogea.
O poti utiliza insa in sisteme mixte de alimentare dar la acest moment este inca foarte scumpa si greu de recuperat in timp.

La 400 mc scandura pentru Bucuresti e super bine. Pentru zona aia insa.....Te poti intelege cu padurarul local. El are blaturi cu tot felul de gatere, si daca nu ai nevoie de chitante nici nu iti vine sa crezi la ce cotatii ajungi.
Marduk
QUOTE(Energie @ 12 Dec 2007, 04:16 PM) *
Chiar te rog.
Primele intrebari ar fi:

1) Cum gasesti/alegi terenul?
2) Cum alegi materialul de constructie si care e cel mai avantajos furnizor?
3) Cat timp dureaza constructia propriu-zisa?

Si, desigur, la fiecare punct... cati bani sunt necesari?

1.)Terenul este important, trebuie sa aiba o cale de acces buna, curent electric, sursa de apa, telefon sau cablu (pentru net), eventual gaze. Este importanta este "relatia" ce se creaza intre eventualul proprietar si modul in care el percepe pozitia terenului, panorama, drumul de acces, relatia cu rudele din apropiere sau vecinii, etc. sunt multe aspecte, dar cele mai importante sunt facilitatile.
2.) Depinde de bugetul pe care ti-ai propus sa-l cheltuiesti. Poti folosii, caramida, BCA, OSB, lemn chertat, etc. Dupa parerea mea cea mai ieftina varianta este peretele sandwich :
* Varianta 1
- fundatie cu placa de beton
- structura pe lemn de brad minim # 150 mm
Dupa care de la exterior catre interior in straturi succesive :
- vopsea speciala de exterior
- glet de polistirol
- polistiren expandat ignifug de min. 50 mm
- placare exterioara cu OSB nr 3 (de exterior) min. 12 mm
- vata minerala (numai la peretii exteriori) de min 100 mm
- placare cu rigips de 12 mm
- vopsea lavabila de interior
** Varianta 2, structura de lemn de 200 mm, BCA 100 mm intercalat in structura, ce formeaza efectiv bariera termica (peretele). La exterior polistiren de 50 mm, la interior structura de rigips (fie gol fie umplut cu vata minerala de 50 mm). Am vazut cateva case facute dupa acest model, trebuie neaparat sa utilizezi structura de rigips deoarece BCA-ul pe structura de lemn lucreaza.
*** Varianta 3 ar fi lemn in diametru 300-400 mm (lemn chertat)
**** Varianta 4 clasica, caramida, tencuieli si zugraveli ( se pare ca este cea mai scumpa si ca durata de executie tine cel mai mult.
Cam asta ar fi peretele exterior.
La interior poti folosi o structura de rigips cu vata minerala de 50 mm.
3.) Daca ai o echipa BUNA toata chestia asta nu dureaza mai mult de 2 luni, tehnologic vorbind, intariri si uscari de materiale, etc.

4.) Costurile pentru varianta * undeva la max 300 euro/mp la gata.
Poate ca mai sunt si alte variante, din chirpici (cica in Franta, SUA si Mexic sunt la moda), din paie compactate, din beton usor (autoclavizat) intre structura de polistiren, etc. Or fi dar pana la urma cel mai bine este sa folosesti resursele locale.
Marduk
QUOTE(The Dude @ 12 Dec 2007, 04:54 PM) *

QUOTE
Nope, nope, si iar nope..

In parte, da sunt de acord cu "nope".

QUOTE
Centralele pe lemn de care iti vorbesc au nevoie de o incarcare o data la fiecare 10-12 ore, in cele mai grele conditii de vreme.
Tubul focar se incarca pana la partea superioara, iar arderea este influentata de gradul de deschidere al unei ferestre situate in spatele centralei.
Stabilesti o temperatura dintrun buton si fereastra aia se va deschide mai mult sau mai putin, in functie de frigul din casa. Cum se deschide arderea e intensa, cum se inchide arderea ramane la nivelul mognit. Daca casa e bine izolata, si a ta pare sa fie asa, atunci perioadele de functionare vor fi scurte si rare.

Se numesc centrale cu gazeificare, din pacate practica contrazice teoria. Iar daca te gandesti ca vrei ca atunci cand revii la cabana dupa cateva zile, in interior sa fie o temperatura de 10-15 grade, atunci iti trebuie un sistem independent.

QUOTE
Cu energia electrica sunt de acord cu tine daca exista posibilitatea..Cu panourile fotovoltaice insa iar nu pot fi.
Panourile alea la la 1500 de euro sunt un fel de legenda. Am dat mai sus adresa unui site in care poti cumpara cu 1000 de roni un panou super.
Cu numai doua din astea si cu becuri ce utilizeaza leduri superluminice te-ai scos cu iluminatul pe urmatorii 15 ani.
Poti dezvolta sistemul si pentru frigo, si pentru DVD, si pentru alte alea, iar pana la un punct (incalzire electrica) el poate prelua mai tot. Du-te tot pe site-ul ala si ai sa gasesti de toate. Acuma SURPRIZA !!!!, site-ul ala nu e cel mai ieftin, si nici nu are cele mai bune solutii.
Panourile ftovoltaice ti le poti confectiona si singur cu melt din Germania si carcasa din Kazachstan. Daca esti istet si ai mobilitate iesi la jumatate.

Este de studiat, interesant sa fac niste costuri.
QUOTE
Energia eoliana nu poate fi eficienta prin ea insusi decat intr-o singura zona din Romania: Dobrogea.
O poti utiliza insa in sisteme mixte de alimentare dar la acest moment este inca foarte scumpa si greu de recuperat in timp.

De acord
QUOTE
La 400 mc scandura pentru Bucuresti e super bine. Pentru zona aia insa.....Te poti intelege cu padurarul local. El are blaturi cu tot felul de gatere, si daca nu ai nevoie de chitante nici nu iti vine sa crezi la ce cotatii ajungi.

Da dar asa cu chitante, TVA, fara probleme, cam asta este pretul. Daca vrei sa te risti, iar maine poimaine sa vina unul sa zica ca ti-ai facut casa din furtul altuia, poti sa te risti. Eu unul am prefeat sa nu-mi vina la usa toti betivii din sat sa-mi spuna, ca m-au ajutat cu ceva.
Erwin
QUOTE
Poti sa-mi zici si mie te rog o sursa buna de panouri fotovoltaice?


zilele trecute am văzut la nişte clienţi ai mei un sistem demonstrativ cu celule fotovoltaice (1mp=50W,putea să aprindă un bec tongue.gif), preţul este prohibitiv, de ordinul miilor de euro/instalaţia completă pentru o locuinţă. Tot ei aduc generatoare diesel de diferite puteri, mult mai accesibile... īncă nu sunt pe piaţă celule destul de ieftine şi cu randament mare, altfel şi-ar lua toată lumea, dacă s-ar amortiza īn cāţiva ani. Ce mi-a plăcut, pe spatele panoului solar scria "SHELL" şi sigla binecunoscutei companii petroliere... spoton.gif

O soluţie mult mai ieftină de īncălzire solară este cea cu panouri solare făcute din geamuri termopan second-hand (sau obţinute la preţ redus de la producători, cele care au fost greşite la dimensiuni), dimensiunule nu sunt critice, cu circuit de aer (cel mai ieftin, fiabil şi sigur cānd nu eşti prezent, dar nu păstrează prea mult căldura) sau cu circuit de antigel şi schimbător de căldură pentru īncălzirea apei.
picamaru
poti dezvolta subiectul cu termopanele
cum se poate realiza practic?
picamaru
mai oameni buni ,de unde veniti cu preturile astea.sunteti firme de constructii? eu le pun pe hartie,ca vreau sa construiesc si eu ,cu parter de caramida si etaj-mansarda osb ,cu finisaje medii-ca e casa de vacanta,te duci de max 20 ori pe an,fara incalzire-cel mult o soba,la 40 mp /nivel nu ma duc mai sus de 15-16000la gata.cu 10000 poti sa stai in ea
Marduk
QUOTE(picamaru @ 13 Dec 2007, 08:37 AM) *
mai oameni buni ,de unde veniti cu preturile astea.sunteti firme de constructii? eu le pun pe hartie,ca vreau sa construiesc si eu ,cu parter de caramida si etaj-mansarda osb ,cu finisaje medii-ca e casa de vacanta,te duci de max 20 ori pe an,fara incalzire-cel mult o soba,la 40 mp /nivel nu ma duc mai sus de 15-16000la gata.cu 10000 poti sa stai in ea

In primul rand trebuie sa sti ca nu ai voie sa construiesti singur o cabana de acest gen. Adica care presupune fundatie, zidarie, etc. Cand soliciti certificatul de urbanism, arhitectul iti scrie acolo tot ce trebuie sa urmezi pas cu pas in vederea obtinerii autorizatiei. Daca nu stiai nici macar un gard nu poti sa faci fara autorizatie. Dar trebuie sa ne intelegem, un picut, poti sa construiesti orice fara autorizatie (mai putin o casa) dar daca ai vecini sau "prieteni" care se tin de tine si te urmaresc, te-ai scos, o amenda mica este de 1000 ron. La pretul de 10000 euro nu poti sa faci decat o cabana din lemn (OSB) cu mansarda din acelasi material. Mare parte din munca urmand sa o faci chiar tu. Numai fosa septica pe care esti "obligat" sa o faci costa in jur de 1500 euro. Cel mai simplu mod da a construi o mica cabana (din lemn) este sa o declari anexa gospodareasca (patul, fanar, etc). Nu poti face fundatie, dar poti folosii stalpi incastrati in beton la adancimi functie de marimea cabanei si constitutia terenului. Info pentru cabane mici gasesti aici sau aici. Pentru fundatia pe piloni de care iti vorbeam mai sus te poti inspira de aici. Succes si astept si alte intrebari. jamie.gif
The Dude
Nope...Nu sunt cu gazificare.
Alea presupun o parte de automatizare importanta. Asa cum deja ti-am spus CT pe combustibil solid despre care iti vorbesc eu NU are nevoie de electricitate. Clapeta de care iti spun e actionata de un element bimetal care se dilata sau contracta diferit.

Draga marduk, eu sunt inginer constructor si de vreo 30 de ani fac numai case. Mai mari sau mai mici. Stiu foarte bine ce vorbesc.
Cabana mea din varf de munte mi-am construt-o singur de la un cap la altul. Nu are curent electric pentru ca asa am vrut-o eu din start. Daca reusesc sa ii dezvolt instalatia pe panouri (mai exact pe panou) am sa am curentul strict necesar pentru putinele mele nevoi.

In prezent acolo functioneaza de aproape doi ani un sistem independent de iluminat. Acel panou incarca patru acumulatori, iar cei patru acumulatori actioneaza automat si aleatoriu in lipsa mea sase becuri cu leduri. Ori de cate ori se lasa inserarea luminile se aprind singure, iar in zori se opresc de la sine. Ciclul asta se petrece zilnic indiferent daca e cineva acolo sau nu, ingrozindu-i pe satenii care deja au lansat zvonul ca casa e bantuita. .

Tot sistemul ma costat 14 000 000 de lei pe la inceputul lui 2006. Azi m-ar costa tot pe atat insa nu cu acumulatori de doi lei asa cum am eu azi, ci cu acumulatori cu ciclu profund a caror perioada de viata e mai lunga de 15 ani. Lampile cu led au garantate peste 100 000 de ore de functionare. Probleme cu schimbatul lor vor avea cel mai probabil nepotii mei la maturitate.

Nu stiu despre ce vorbeste Erwin acolo, dar sunt contrariat ca nu vrea nimeni nici macar sa arunce o privire pe site-ul pe care l-am indicat.
In felul asta multi ar trebui sa coboare din stratosfera si sa isi upgradeze informatiile daca nu la zi (am spus deja site-ul ala e unul usor depasit) macar la "zilele noastre".

Centrala de care iti vorbesc, si pe care o poti vedea in mai multe variante la magazinele Bricostore, are nevoie de o incarcare la 10 ore de functionare in conditiile unei temperaturi exterioare de -10 grade. Am vazut-o la treaba si intentionez sa imi cumpar una la vara. E drept lemnele trebuie sa aiba o anumita umiditate, si maruntirea lor trebuie sa poata asigura o incarcare optima. Sistemul e ridicol de simplu si exceptional de functional.
Iti faci griji ca are sa iti ia prea mult timp incarcatul ??? Ca ai sa devi robul centralei termice ?? O soba iti ia de zece ori mai mult, si pana la urma si la toaleta te duci de doua ori pe zi.
Spartul lemnelor cu toporul, ca si taiatul lor cu drujba sunt o placere de care nu m-as lasa despartit cu usurinta..


Acum, sistemul sandwitch e cel mai ieftin. Am zis deja asta cu mult timp inainte. El are insa si dezavantaje, iar atunci cand vorbim de o casa de vacanta (atentie aici e un concept total diferit fata de casa de locuit-vom dezvolta subiectul) situata intr-o zona montana ele sunt ceva mai accentuate.

Eu ca profesionist am ales o casa de piatra. Povestea celor trei purcelusi nu e chiar atat de lipsita de noima.
Piatra de munte asezata temeinic, "slefuita prin perfectionare pentru a se imbina una cu alta", ma rog, doar o licenta pentru cunoscatori: cioplita sau pur si simplu asezata pe fete care au complementaritate, in zidarie tesuta si legata cu un mortar tare, asigura in final cel mai durabil tip de constructie cunoscut. Cel pe profile metalice ramane mult in urma. Din punct de vedere energetic insa piatra e un dezastru, asa ca serioase izolatii se impun atat la exterior cat si la interior.

BCA-ul este interzis mai in intreaga lume pentru constructiile in care se desfasoara o activitate umana. La fel blochetii, boltzarii, caramizile din zgura arsa. Sunt materiale care in timp pot dauna grav sanatatii. Chirpiciul este un material excelent si energetic si ecologic si natural. Constructiile din lemn masiv sunt insa cele socotite a fi cele mai adecvate.


Reaintorcandu-ma acum la Energie, asadar dupa ce ne-am interesat daca terenul e construibil (este inclus in intravilan) alegerea lui trebuie sa tina cont :
-in primul rand de ape. Unde se afla primul agvifer cat de sus, este zona inundabila ?? exista sau au existat alunecari ??
-structura geo (o poti afla de la primarie contra unei atentii). Adica ce e dedesubt: argile, sisturi cum e la munte, nisipuri, stanca, pamant compactat, pamant macroporic (cel mai periculos pentru ca lucreaza si face sa iti plece casa indiferent de ce fundatie ii faci) unde e limita de inghet.
- campul de belvedere si vecinii.

Nu sunt de acord ca utilitatile ar trebui sa prezinte vreo prioritate.. Eu cand merg la cabana mea merg tocmai ca sa uit de internet, de telefoane, de curent si de gaze. Am la cabana mea un grup electrogenetrator (apropo Erwin, a absurd sa gandesti ca un grup ar putea sa asigure necesarul energetic al unei case de locuit; si nu numai din punctul de vedere al costurilor) pe care il utilizez doar ocazilonal: sa mai pun un aspirator, sa dau o gaura cu bordmasina, sa mai slefuiesc o scandura, si as fi avut posibilitatea de a aduce curent insa frumusetea serilor la lumanare sau la opaitz, anularea grijii cu care facturile de gaze, apa, canal, curent de acasa ma terorizeaza merita acest pret. Pana la urma am ajuns sa cred si ca exista o influenta directa intre campurile nevazute din jurul retelelor electrice si spiritualitate, de ce nu chiar sanatatea umana.
Ma rog aici e si o chestie de educatie, de gusturi si de cultura pentru ca pana la urma fiecare intelege altceva prin relaxare.

Chestia cu calea de acces e falsa. Nicio autoritate din lume nu ar acorda autorizatie de constructie vreunui solicitant daca ea nu ar exista.
Cabana mea e in varful unui munte, si chiar si asa teoretic, in documentatie o cale de acces exista.
Exista si faptic numai ca pe ea mu incap doi oameni umar la umar in cele mai multe locuri. Oricum nu as fi primit autorizatie daca casa nu ar fi existat deja acolo atunci cand am cumparat-o eu. Demolarea si reconstructia s-au facut insa prin artificii tehnice de mare suplete care mi-au rezolvat problema fara sa ma puna in dezacord cu legea, ceea ce ma aduce la alta afirmatie a ta marduk


Cand ti-am zis de cherestea nu ti-am recomandat sa furi. Sunt ponturi ale noastre, ale constructorilor.
Toti cei din mediul rural, care au o padure prin preajma pot solicita Primariei locale o cota de lemn pentru incalzit. Cota trebuie insa recoltata din padure, iar pretul e modic. E ceva la fel ca ajutorul de caldura de care beneficiaza cei de la oras.
Ultima data era 60000 pe metru ster. Practic solicitantul primeste zece metri cubi la acest pret, ii achita, dupa care merge la padurar, padurarul ii insemneaza arbori pe care ii poate recolta, omul vine cu drujba si cu caruta, taie incarca pleaca.

Dar padurarul e si el om si zice: uite frate pe autorizatia ta de zece, capeti cinci, dar doi de scandura trasa: ce zici batem palma ??
Omul o bate ca in zona doi metrii de scandura ii poate da cu minim 5 000 000 lei, iar el a dat pe toata tarasenia doar 600 000..Acum el ti-o vinde tie la 2 500 00 lei metru cub, dar singurul act pe care il are este cel prin care Primaria i-a aprobat recoltarea a 10mc de lemn de foc.
Dupa cum vezi totul ramane legal, la margine legii, dar legal.

Dac insa esti bun negociator iei metrul cub si mai jos. Pana pe la 1 500 000 metrul cub taranul ramane mereu in castig.

Uite iti fac si un mic cadou de sarbatori. ca rezident al localitatii in care ti-ai facut casa de vacanta ai si tu acest drept. Acum e tardiv, dar dupa anul nou, atunci cand mergi sa iti platesti impozitul fa o solicitare de lemn de foc, o sa ti se aprobe la primavara, iar la vara poti recolta...Ai sa ai nevoie pentru sobe, pentru chiosc, pentru atatea alte lucruri....
picamaru
bine dar nici nu a fost vorba de constructie fara autorizatie,nu mai sunt vremurile sa te risti,dar am intrebat la primarie si mi s-a spus ca nu cer autorizatie pt gard,nici macar pt cel de la strada,oricum in pretul mentionat nu intrau gardurile.
pentru proiect am fost pus in legatura cu cineva care face proiectele pe plan local ,care mi-a cerut 6 ron/mp constructie-asta e tariful lui.
manopera pt constructie ma costa 5000 ron-la rosu inclusiv acoperis,am gasit deja echipa,sunt seriosi si lucreaza bine.
materialele pt constructia la rosu nu sar de 20000 ron
am pus marja 30%=26000 ron
apa, curent-la poarta=4-5000 ron
nu stiu cat costa avizele,dar banuiesc ca nu sunt asa multe si nici cu multi bani,doar e la tara.poate ma ajuti cu informatii la capitolul asta
picamaru
1500 euro fosa septica?e 35 ron ziua de munca pe plan local,hai zi ca le dai 50 sa-ti pupe mana
cate zile sa sape la ea 2oameni 2 zile max=200 ron ,in ce bagi 4800 ron,difereta?
The Dude
QUOTE(picamaru @ 13 Dec 2007, 10:40 AM) *
bine dar nici nu a fost vorba de constructie fara autorizatie,nu mai sunt vremurile sa te risti,dar am intrebat la primarie si mi s-a spus ca nu cer autorizatie pt gard,nici macar pt cel de la strada,oricum in pretul mentionat nu intrau gardurile.


Cate bordeie atatea obicee. Se pare ca nu au plan de sistematizare daca nu ti-au facut impuneri de genul asta.
Sunt multe metode de a ocoli autorizatia de constructie. Si la oras, dar mai ales la sat. Constructorii nu o ocolesc din cauza costurilor ei, ci din cauza ca nicio autorizatie nu vine fara sa aduca cu ea modificari care implica majore cheltuieli neplanificate. Oricum Codul Civil are prevederi pentru situatia unei cladiri ridicate fara autorizatie si care a depasit o perioada de doi ani de la data ridicarii ei abuzive, demolarea si amenzile uriase nu se regasesc printre ele.
Nici in legea constructiilor nu sunt chestii din astea daca poti dovedi ca ceea ce ai construit raspunde celor sase exigente reglementate.


QUOTE
pentru proiect am fost pus in legatura cu cineva care face proiectele pe plan local ,care mi-a cerut 6 ron/mp constructie-asta e tariful lui.



Se incadreaza in tarifarul prevazut de Ordinul 11 MLPTL pentru ora de proiectare, dar nu e un pret corect. Se obisnuieste un 10 euro/mp la constructiile complexe cu mai multe nivele si cu rezolvari dificile. Cred ca te-ai fi putut descurca lejer si cu un 4 ron/mp. Oricum el foloseste un proiect cadru de plecare. dar fi istet si pune-l pe el sa obtina acordurile in banii astia.


QUOTE
manopera pt constructie ma costa 5000 ron-la rosu inclusiv acoperis,am gasit deja echipa,sunt seriosi si lucreaza bine.
materialele pt constructia la rosu nu sar de 20000 ron
am pus marja 30%=26000 ron
apa, curent-la poarta=4-5000 ron


Am anumite dubii in legatura cu asta. Intereseaza-te in zona pe unde a lucrat echipa aia si afla daca nu cumva au anteccedente sa se suceasca la pret. Multi bat palma pe o suma dupa care se razgandesc. Transportul l-ai luat in seama ??


QUOTE
nu stiu cat costa avizele,dar banuiesc ca nu sunt asa multe si nici cu multi bani,doar e la tara.poate ma ajuti cu informatii la capitolul asta


Ar trebui sa coste procentual din valoarea devizului si nu cred sa fie mai mare de 1% din ea. Iarasi si aici astea sunt taxe locale si variaza foarte mult.
picamaru
si mai am o intrebare:cum ai rezolvat problema condensului?cand nu te duci o peroada mai mare de timp nu o gasesti mucegaita?cum sa faci sa consevi cat mai bine o casa pe care nu o incalzesti permanent?
Marduk
QUOTE(picamaru @ 13 Dec 2007, 10:53 AM) *
1500 euro fosa septica?e 35 ron ziua de munca pe plan local,hai zi ca le dai 50 sa-ti pupe mana
cate zile sa sape la ea 2oameni 2 zile max=200 ron ,in ce bagi 4800 ron,difereta?

Daca tu consideri o groapa sapata, fosa septica, OK. Pentru mine o fosa septica este o constructie din piatra, beton sau plastic. Cea mai ieftina poate sa fie cea din piatra daca exista piatra in zona.
The Dude
Cred ca marduk s-a gandit la o fosa compacta care isi prelucreaza singura apa reziduala prin tratament chimic pe o perioada limitata.

Fosa de care vorbesti tu picamaru e una vidanjabila. Deci diferita. Ca sa obti autorizatie pe una vidanjabila trebuie sa anexezi la documentatie un contract valabil cu o societate comerciala care se angajaza sa iti vidanjeze buda la locul ala.

Fosele pe principiul resorbabil nu se mai autorizeaza decand cu uniunea europeana.
Marduk
QUOTE(picamaru @ 13 Dec 2007, 11:51 AM) *
si mai am o intrebare:cum ai rezolvat problema condensului?cand nu te duci o peroada mai mare de timp nu o gasesti mucegaita?cum sa faci sa consevi cat mai bine o casa pe care nu o incalzesti permanent?

Din cate cunosc, condensul apare atunci cand exista scapari in izolatie. E ceva cu diferenta de temperaturi intre straturi, cred ca The Dude ne poate explica mai bine. Poti sa menti o temperatura de garda 5-10 grade prin diverse metode.
picamaru
sunt seriosi si muncesc,de fapt suntem rude dar nu asta afost criteriul,ii stiu cum lucreaza
la ora 7 incep treba si termina la 6-7 seara,vor sa ia banii repede,sunt obisnuiti cu naveta (ar fi 50km de unde stau ei)probabil ca o sa-i platesc benzina celui cu masina
The Dude
Mucegaiul e un rezultat al interactiuni apei cu elementele de constructie.
Nu poate aparea in lipsa condensului sau a infiltratiilor.

Asigura o izolatie foarte buna fundatiei, si a zidariei fata de fundatie, iar apoi a suprafetelor exterioare. Trebuie sa rupi puntile termice in cel putin un loc. Termosistemele de fatada realizeaza acest deziderat in cel mai simplu mod.
La casa lui marduk puntea se rupe de doua ori. Nu va avea probleme din astea.

Condensul apare pe suprafetele unde se inregistreaza diferente mari de temperatura de o parte si de alta.

O casa izolata si nefolosita multa vreme nu va avea nicio problema de genul asta daca e bine izolata...
picamaru
in momentul in care tu vii incalzesti locuinta apa se depune pe suprefata mai rece-perete.geam(termopanele sunt cele mai pericloase pt ca etaseaza mai bine)
acelas lucru se intampla in cursul zilelor caldurose cand temperatura la interior urca si scade noaptea.condensul repetat duce la dezvoltarea mucegaiului(igrasie)la zidarie se stie ,dar ce se intapla la gips carton?
sa faci 5-10 grade mereu inseamna sa ai centrala=costuri mari+costuri de incalzire
alta solutie:aerisire permanenta dar asta inseamna temp ext=temp int
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.