Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Carte Cititi Acum?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Lilith
REcitesc DELIRUL lui Preda si NIRVANA in paralel . Mi le-am adus din biblioteca mea de acasa smile.gif
Carmi
Tache de catifea - Stefan AGOPIAN
(mi-a placut coperta) biggrin.gif
Hamleet
Eu recitesc M. Twain - Un Yancheu la Curtea Regala si in rest ce mai pun mana pe un SF-u ceva...
Valheru
recitesc "MInunantele aventuri ale lui nils holgerson prin suedia " - de selma lagerlof
documentatie de networking
kristina
Citesc "Alexis sau tratat despre lupta zadarnica" de Marguerite Yourcenar sau mai bine zis ma straduiesc sa o citesc pentru ca este o carte primita in dar si pana la jumatatea ei nu-mi place deloc. sad.gif Ma bucur ca mi-ati adus aminte ca a existat un Camil Petrescu, Eliade..........Nu spun ca nu-mi place Coelho dar a inceput sa ma sufoce. blush.gif
Mihai
Bine ai venit la Han, kristina! smile.gif
Valheru
@kristina: eram odata la biblioteca si ma amuzam cumn incerca una sa pronunte cuelho ... pana la urma a recurs la "ala care a scris alchimistu"
merita citit?
black ice
daca poti sa'l imprumuti de la cineva ar fi ideal. in trei-patru ore il termini.
unii spun ca merita, altii ca nu. eu inclin spre partea cu imprumutatu' biggrin.gif
kristina
Alchimistul merita citita, e usurica, o termini in cateva ore. Dar nu este memorabila...........adica ai citit-o, spui la toti ca ai facut lucrul asta si nimic mai mult.
nefertiti-old
Magicianul, John Fowles. chestia cu coelho chiar incepe sa ma enerveze.
nefertiti-old
aaaa si mi-e dor de ilf si petrov. o sa pun mina sa-i caut prin biblioteca, sa-mi incarc bateriile.
Hamleet
Am citit si eu "ala cu ..." biggrin.gif
Mi-a placut cel mai mult "Veronica se hotaraste sa moara" dar chiar nu am ce sa comentez...sunt slabute si atat.
Diana-Maria
..o sa rideti, dar trebuie sa stau in brate cu "Istoria literaturii romane..." de G. Calinescu..numai ca nu e carte, e catastif!!! Asta e singurul ei defect... 40.gif
kristina
Nefertiti, Magicianul nu am reusit sa-l termin, mi-am pierdut rabdarea.
vermeer
Razboiul sfarsitului lumii. Llosa
Ares
Brian Aldiss - Supertoys last all summer long
... absolut superba povestirea care da titlul cartii, dupa care s-a facut filmul A.I.
ypsilonalpha
Ioan Chirila - Pe marile bulevarde ale fotbalului (asta asa, ca dupa meciul cu Danemarca sa ne aducem aminte ca inca se poate)
Zed
Mi-a placut foarte mult "Faraonul" de Prus
nefertiti-old
kristina: nu e grozava, dar am terminat-o, totusi.

vermeer: llosa imi place si mie. s-ar putea sa reiau si eu "razboiul..." apropo: cum ti se pare?
vermeer
Ma lupt din greu cu ea. Ca sa reusesc sa o diger am citit biografia lui Llosa (care in paranteza fie spus e de comentat la nesfarsit). Ca ansamblu mi se pare greoaie si fara scop (cartea), dar nu pot sa nu mentionez scurtele istorioare paralele (Joao Satan, Sfantuletul, etc) care sunt extraordinare. Cred ca in curand am sa citesc si Conversatie la catedrala care, se spune, e cea mai buna carte a lui.
colectionara
Chiar nu v-a impresionat cu nimic nici o carte a lui Coelho? Mi se pare cel putin ciudat, sunt carti cu atmosfera si, cu atat mai mult cu cat le termini imediat si cu toate astea iti ramane o senzatie, sunt de apreciat. Mie mi se pare ca au stiinta de a atinge o coarda sensibila, fara sa incerce o poveste pretioasa. "Alchimistul" m-a lasat cu o stare de liniste foarte placuta iar "Veronika" m-a inspirat sa fac ceea ce simt, mai mult decat inainte. Nu zic ca sunt cartile mele preferate, insa cu siguranta merita citite. Si daca sunt un pic prea revoltata este pentru ca am impresia ca de fapt reactionati la succesul lor la public. Nu cred ca au succes pentru ca sunt banale si de consum sau pentru ca le termini imediat, ci tocmai pentru ca reusesc sa spuna ceva cu simplitate, fara imbarligaturi psihologice si filosofice. Mi-e teama sa nu fim un pic snobi in a le respinge.
Hamleet
QUOTE (colectionara @ Sep 25 2003, 05:10 PM)
Mi-e teama sa nu fim un pic snobi in a le respinge.

Pai daca eu consideram ca Paulo nu e bun de nimic nu ajungeam sa citesc 3 carti de el dar nu pot sa-l compar cu ceilalti scriitori. Ceilalti ma refer la Goethe, Twain si lista ar mai continua. Nu am destula cultura ptr a incepe o super discutie despre stilurile scriitorilor dar pur si simplu cartile pe care le-am citit (PC) nu m-au "atins" ca ceilalti. Parca sunt episoade dintr-un serial. Le urmaresti, iti plac pe moment si muti canalul.

Scuze pentru off-topic smile.gif
cameron
Coelho este fascinant la prima lectura. Citind celelate carti..ai senzatia de "deja vu.."
Poate ca spune de fapt altceva..fara sa schmibe "melodia"..sau poate ca ..
Intr-adevar are un succes de necontestat ..cartile lui sa vand bine..dar sincer..parca devine plictisotor.
"Razboinicul lumini"..m-a agasat..
Astept sa gasesc totusi ultimul lui volum "11 minute"..si revin cu impresii proaspete wink.gif
vermeer
Coelho nu e un scriitor cu "greutate". Pacatul lui capital e ca se adreseaza maselor, fiind foarte usor de citit. Probabil ca in usurinta cu care e citit sta geniul lui.
katia
O carte pe care v-o recomand cu caldura - CIUMA ALBA de Frank Herbert (cel care a scris ciclul DUNE). Tema poate parea simpluta (crearea unui virus care sa omoare selectiv, numai femeile) dar romanul este genial scris (la inceputul anilor '80) si cred ca e printre primele carti de acest gen si tocmai de aceea e originala. spoton.gif
Ares
Eu sunt in cloud9.gif !
Tocmai am pus mana pe un catastif de carte - Chronicles of Amber pe numele ei, de Roger Zelazny.
Contine toate cele 10 romane care constituie ciclul Amber si sunt absolut fascinat.
Daca sunteti fani fantasy si aveti ocazia, nu trebuie ratata... Pot spune ca Amber rulz! thumb_yello.gif

Relativ la Coelho si la ce a zis vermeer... Eu nu cred ca un scriitor e cu greutate daca iti provoaca migrene cand il citesti. Simplitatea este forma suprema de frumos in natura si cred ca si in literatura.
A cizela o fraza, un fragment, o bucata dintr-o scriere si a o face accesibila oricarui cititor, de orice "nivel", a ascunde "intelesuri" pentru fiecare, intr-o mic ghem de cuvinte, este o arta foarte greu de stapanit (o spun si din experienta personala). Sunt foarte putini cei care reusesc si de foarte multe ori sunt pusi la colt de critica tocmai pentru simplitatea lor... Un lucru pe care eu il consider o mare greseala.

Si tot apropo de Coelho, tocmai mi-am luat ultima lui carte aparuta la Humanitas. Ma uimeste un barbat care se erijeaza cand scrie in femeie... Tare mi-ar place sa stiu punctul de vedere al "taberei adverse"... Chiar reuseste sau e o incercare palida? smile.gif (nu stiu daca-i topicul aici, dar poate discutam in alta parte)

Diana-Maria
La Coelho , sensurile se vor cautate..acum am in "microscop " "Veronika se hotaraste sa moara"...
Ares,da-mi voie sa te contrazic: critica nu-l va pune niciodata la colt pe Coelho...dimpotriva,simplitatea stilului sau ii va suscita interesul si va face multe loc multor interpretari...E o netarmurita sursa de sensuri...Nu m-as mira sa existe in literatura universala "momentul Coelho"...
Calinescu, la noi pare extrem de "simplist" , pina si in paginile de critica...
Sa nu uitam ca , in literatura si nu numai clasicismul adopta linia "simpla"... smile.gif
Ares
off-topic:
@Diana-Maria - Nici nu am spus ca este pus la colt Coelho ci alti autori care scriu "simplu". Nu toti reusesc sa aiba succes asa de mare si sa inchida gura criticilor... dar sa revenim.
on-topic:
Pentru ca-mi place sa citesc mai multe carti in acelasi timp, am descoperit o carte interesanta - Roma - O istorie inedita de Indro Montanelli. Superb scrisa si foarte "original" stilul, cand vine vorba de carti istorice.
Petru
Nu voi intra si eu in dezbaterea privind importanta lui Coelho, ci voi incerca sa fac cunoscute ultimele mele doua carti citite, desigur in linii mari.
Este vorba de H.HESSE, "Jocul cu margele de sticla" si M. PREDA, "Viata ca o prada"... Despre nu pot spune decat ca ma marcat pentru totdeauna, este cred una din acele carti care odata citita iti deschide porti necunoscute spre intelegerea lumii si unversului asa cum sunt. Despre "Viata ca o prada" nu ma voi pronunta in aceasta luare de pozitie fiindca inca o citesc, dat lapidar as putea spune ca este o carte care impresioneaza prin tinuta eleganta in care a fost redactata, scrisa si mai ales prin sinceritatea unor pasaje.
Scarlet
Momentan, recitesc "Un veac de singuratate" GG Marques, m-am apucat de "Jocul cu margelele de sticla" a lui Hesse, si termin "Ciuleandra" Liviu Rebreanu...!

Scarlet
andreea159
Acum doua zile am terninat de citit Jan Potocki, Manuscrisul gasit la Saragosa si acum mai am un pic din Viata secreta a lui Salvador Dali.
Sagitarius
Momentan recitesc Filosofia ratiunii.E o carte super wink.gif
manuel11g
Salut

Azi am terminat de citit Jurnalul Capitanului James Cook
si am reinceput sa citesc Sfarsitul Jocului de Bruce Bethke (este a 4 oara de cand s-a terminat scoala si a 11 oara de cand
am luat-o prima oara in mana (acum 3 ani )

Este singura carte pe care cand o citesc rad in hohote !!!
ypsilonalpha
De acord cu tine in ceea ce priveste Sfirsitul jocului, de fapt am pomenit si eu undeva mai la inceputul topicului - si mi-a provocat aceleasi stari de ris isteric biggrin.gif
Acuma cica exista si o urmare a cartii, numita Headcrash 2.0 - cu prima ocazie o s-o dau jos de pe Internet thumb_yello.gif
black ice
Acum citesc Isabel si apele diavolului de Mircea Eliade. Nu pot sa spun ca-mi place la nebunie dar...eh, ma abtin pana o termin.

De curand am dat de o carte de H.P. Lovecraft - Dagot. De abia astept sa o citesc. E extraordinara atmosfera pe care o poate crea omul acela din doar cateva cuvinte...
colectionara
M-am apucat de "Maestrul si Margareta" insa nu sunt sigura ca o sa o citesc. Inainte de asta am citit "Gluma" de Milan Kundera. Autor pe care vi-l recomand pentru ca mie imi place foarte mult. Unul din motive este abilitatea sa schimbe perspectiva. Cartile lui Kundera ofera un caleidoscop de puncte de vedere. Femei si barbati, pasionali sau rationali, naivi sau versati, isi insiruie ideile in capitole adiacente, efectul obtinut fiind cel al unei lumi complete, cu personaje extrem de convingatoare. Este o placere sa vezi povestea formandu-se parca intamplator, ca un efect secundar, din convergenta relatarilor separate. Dintr-o suma de ganduri pe care o facem involuntar, ghidati de un moderator care nu pune un "+" explicit niciodata.

Ati citit "Insuportabila usuratate a fiintei"?
cameron
QUOTE
Ati citit "Insuportabila usuratate a fiintei"?

Da..am citit-o...
Si Thomas era un fel de colectionar,..nu? wink.gif
Din toata colectia aproape fara de numar a femeilor, doar una singura Theresa ..reuseste sa-si lase amprenta in memoria acestuia.
Iubire descrisa magnific de Kundera. Iubirea ca obiect de studiu.. privita din directii diferite. Poate debuta intamplator..si se poate solidifica gradat ca sentiment profund.

Revin cu o completare. In volumul "Usa interzisa" G. Liiceanu reda intalnirea cu M Kundera.
Imi permit sa redau aici un pasaj "...toate romanele lui Kundera sunt izbanzi estetice rezultate din prelucrareea extrem de sofisticata a unei uriase experiente erotice...
...
Ma conduce, el de asta data, pana la iesirea din alee si, inainte de a intra in bulevard, ma opresc sa-mi iau 'la revedere'. Este foarte aproape de mine, cu un cap mai inalt, si soarele ii cade-n fata. Ii vad, in sfrasit, ochii. Sunt tulburator de frumosi: albastrii-verzui cu reflexe otelii.
Pentru ca are orbitele extrem de adanci, privirea lor vine de foarte departe. Ma indrept spre statia de metrou rusinat ca tot ce am in minte este sa aproximez imaginea cohortei de femei ucise de-a lungul anilor in Praga de privirea barbarului Milan. Dar totul se poate scuza in numele culturii."

Mistinguett
Acum citesc "Memoriile unei gheise" si imi place la nebunie.
Petru
QUOTE (Sagitarius @ Sep 26 2003, 05:02 PM)
Momentan recitesc Filosofia ratiunii.E o carte super wink.gif

O intrebare: de cine este scrisa? Imi pare rau ca sunt ignorant, dar pana acum nu am auzit de aceasta carte.
nefertiti-old
Vermeer: Si Conversatie La Catedrala merita citita, desi e la fel de greoaie ca si celelalte carti ale lui Llosa.
menthoru'
Orson Scott Card - Children of the Mind ( partea aIV-a din Saga lui Ender )
cameron
Incerc sa termin de citit ultima achizitie..Mario Vargas Llosa - "Scrisori catre un tanar romancier"
Are un stil cam alambicat.. dar foarte documentat..
"Fictiunea nu este viata traita, ci alta viata, inventata cu materialele oferite de prima si fara de care viata adevarata ar fi mai sordida si mai saracacioasa decat este."
ypsilonalpha
Henryk Sienkiewicz - Prin foc si sabie
Zed
Henning Mankell - Barbatul , care zambea
black ice
Parfumul de Patrick Suskind
mogaldeatza



N Crainic-Zile albe,zile negre
champi
Michael Crichton - Rascumparare in timp (1999 - 1357)
axel
Usa interzisa - Gabriel Liiceanu
sugarfree
larry mcMurtry - lonesome dove
allexa
The street lawyer - John Grisham
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.