Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Carte Cititi Acum?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
DDS
Cristina Hermeziu (coordonator) - Revolutia din departare
exergy33
O super-carte ... Asasinul Orb de Margaret Atwood smile.gif
Frisky
Exergy, daca ti-a placut Asasinul Orb, cu atat mai mult ti-ar placea Ochi de pisica (Cat's Eye), Femeia comestibila (The Edible Woman) si Mireasa hotomana (The Robber Bride), daca nu le-ai citit deja, scrise tot de Margaret Atwood. Sunt fan al autoarei. sorry.gif
Erwin
Recomandată băieților cărora acum le mijește mustața: "Suge-o Ramona!" - Adrian Ciobanu. Un fel de 50 shades of Gray romānească. Nu e pentru pudici. biggrin.gif
exergy33
QUOTE(Frisky @ 8 Feb 2015, 12:09 PM) *
Exergy, daca ti-a placut Asasinul Orb, cu atat mai mult ti-ar placea Ochi de pisica (Cat's Eye), Femeia comestibila (The Edible Woman) si Mireasa hotomana (The Robber Bride), daca nu le-ai citit deja, scrise tot de Margaret Atwood. Sunt fan al autoarei. sorry.gif

Dupa Asasinul Orb, carte care mi-a placut la superlativ, m-am apucat de Femeia Comestibila. Mi-au ramas doar cateva pagini pana sa o termin. E un roman interesant care, chiar nu inteleg de ce, imi aminteste de operele lui Nicolae Breban, dar nu are stralucirea intrigii Asasinului Orb.
exergy33
Interesant ... dar frustrant rolleyes.gif

QUOTE
Margaret Atwood scrie o carte, care va fi lansată exact peste 100 de ani, īn 2114.

După cum menționează The Verge, ea a devenit prima participantă a proiectului artistic Future Library, conform căruia scriitoarea norvegiană Katie Paterson va planta aproape de Oslo o pădure pentru publicarea cărților īn viitor.

Īn total, vor fi sădiți 1000 de copaci, iar pānă vor fi tăiați, trebuie să treacă 100 de ani. Īn cadrul proiectului, vor participa 100 de scriitori, fiecare va dona cāte o operă. Toate manuscrisele vor fi păstrate īntr-o bibliotecă specială īnchisă, pentru ca informația despre cărți să nu fie făcută publică īnainte de 2114. Numele altor participanți īncă nu s-au anunțat.


exergy33
Ivan Turgheniev, Prima Iubire. Fum
Erwin
Zoomenirea - Desmond Morris. "un studiu clasic despre animalul urban"
Fantasee
Citesc din 'Poveşti ale domnilor din Bucureşti' de Victoria Dragu Dimitriu, acum capitolul despre parcul Kiseleff.
Devin şi mai conştientă că, deşi locuiesc īn oraşul ăsta de vreo treizeci de ani, ştiu atāt de puţine despre el. glases.gif Mai īnvăţ.
exergy33
John le Carré, Cārtița
brazen
Tache de catifea- Stefan Agopian
Erwin
"Revoluția după Darwin - Pledoarie pentru specia umană" - Adrian Nicolae - o carte despre cele mai noi descoperiri paleoantropologice care răstoarnă complet vechile teorii despre evoluția omului. O carte de popularizare a științei cum nu s-a mai scris la noi de zeci de ani, pe care am cumpărat-o cu dedicație la lansarea ei sub egida noii reviste "Știință și Tehnică". Am dat māna cu autorul personal, cu Alexandru Mironov și cu Cătălin Beldea cu care sunt și prieten, el fiind celebrul vānător de eclipse totale de Soare și astro-amator.
brazen
Jeg - Irvine Welsh " cel mai bine am face sa ne gandim la viata ca la un desengano, ca la un proces de deziluzionare:caci tot ce ni se intampla este, aproape evident, programat sa se produca asa" Arthur Schopenhauer" - unul din cele doua citate cu care incepe cartea. Inca o carte care- mi spune ca lumea nu e ordonata dupa mintea si inchipuirea mea.
Nefertiti
QUOTE(Fantasee @ 27 Mar 2015, 11:45 AM) *
Citesc din 'Poveşti ale domnilor din Bucureşti' de Victoria Dragu Dimitriu, acum capitolul despre parcul Kiseleff.
Devin şi mai conştientă că, deşi locuiesc īn oraşul ăsta de vreo treizeci de ani, ştiu atāt de puţine despre el. glases.gif Mai īnvăţ.



Și eu am citit-o și mi-a plăcut foarte mult. Am avut aceeași senzație. smile.gif
Fantasee
Vera spoton.gif

Sunt pe cale să finalizez 'Maimuţa carpatină' a lui Radu Paraschivescu, am ajuns la spartakiade şi daciade.
M-a intrigat suficient cāt să nu o abandonez, dar mă bucur că nu am cumpărat-o, este de īmprumut. Nu cred că īmi voi dori prea curānd să citesc şi alte scrieri de acelaşi autor.
abis
Ce citesc acum

exergy33
Thomas Harris, Tacerea Mieilor ... ma apropii de jumatatea cartii wink.gif
Nefertiti
abis, să ne spui dacă merită luată.

Momentan, nu am timp de citit frusty.gif , sunt īn īntārziere cu o traducere.
dascalita
Am terminat "Luminile din septembrie" de Carlos Ruiz Zafon.
Mi-a placut.
exergy33
Iain Pears, Afacerea Rafael
Fantasee
Citesc 'Cum se distrau romānii odinioară' de Adrian Majuru, sunt la paginile despre cabaret. Mi-am dat seama că de mult timp nu am mai fost la un spectacol de revistă.
Şi aşa am descoperit că luna viitoare debutează stagiunea estivală.

yay.gif
exergy33
Iain Pears, Misterul Tiziano
exergy33
Calin.N.Turcu, Dosar OZN Romānia

Există īn cartea aceasta un capitol dedicat īn exclusivitate fenomenelor ciudate petrecute īn septembrie 1978 la Bālea Lac smile.gif

Am descarcat cartea de pe scribd.
rogvaiv
Acum citesc Pascal Bruckner - Copilul Divin
O carte care mă dă pe spate, de mult nu am citit una așa, am căutat și credeam că nu voi mai găsi, nu că le-am citit eu pe toate, nu!
Copiii ăia din pāntecele mamei lor care īși respingea soțul și de fiecare cānd făcea amor se simțea violată, acei copii și-au revendicat dreptul de-a nu se naște, de-a nu lua parte la această repetiție plictisitoare īn stil fractal īn care omul trăiește ca să moară, trăiește ca să sufere, trăiește ca să fie batjocorit, trăiește ca să se rādă de el, ca oamenii inferiori să rādă de copiii divini. Și-au revendicat acest drept. Drept să spun, și eu m-am īntrebat dacă nu ar fi fost fair să fiu īntrebat dacă vreau să mă nasc și i-am reproșat mamei mele că m-a născut!
Acum citesc Pascal Bruckner - Copilul Divin
Erwin
"Lumea și demonii ei" - Carl Sagan
Cla
Puteti sa rādeti de mine... ieri m-am pus la facut curatenie si am dat peste o carte...
Star Szene '77, 1000 Topstars, präsentiert von Ilia Richter.
Am māncat-o. biggrin.gif
exergy33
Citesc cu spor Roșu ca sāngele de Salla Simukka wink.gif
exergy33
Jhumpa Lahiri, Porecla ... stilul narativ al autoarei de origine indiana m-a cucerit de la primele pagini smile.gif
Bineinteles ca si schema epica mi-a placut si am incercat sa inteleg cum evolueaza prima generatie, si cea de a doua, a familiilor de emigranti stabiliti in tarile vestice.
rogvaiv
Arthur C. Clarke - Sfārșitul copilăriei
exergy33
Arta Compromisului de Ioana Vulpescu
rogvaiv
Roșu și Negru de Stendhal
Cla
Hai serios, Stendhal.... cum ar fi cu Stalin, ca tot vrei sa te sinucizi ?

PS : Īnca n-ai reusit, ce porcarie laugh.gif Hai traieste baiete, viatai-i -mai scurta ca p-izda. !! biggrin.gif
Marduk
Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte) Lucian Boia.
Marduk
Un joc fara reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei. Lucian Boia
rogvaiv
Saul Bellow - Darul lui Humboldt
E o carte de Nobel, am devorat deja 70 de pagini. Are un stil așa... aparte, un limbaj și un discurs atrăgător. Sunt curios ce final are. Vă spun după ce o termin mwah1.gif
Boudicca
Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee
Boudicca
Cum sa fii fericit: o abordare stiintifica pentru a avea viata pe care ti-o doresti de Sonja Lyubomirsky
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.