Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Carte Cititi Acum?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
flu
Cartarescu - Pururi tanar, infasurat in pixeli
Arlequine
tocma ce termin huxley - brave new world. n-am avut cine stie ce revelatii. poate la vremea ei a fost un mare highlight asupra societatii, dar azi nu face decat sa dubleze niste chestii pe care le-am vazut traind. la capitolul 'previziuni sumbre asupa viitorului' nimic nu bate 1984.
ypsilonalpha
QUOTE (Spiritul relaxat @ 29 Jan 2007, 02:48 PM)
Pt ypsilonalpha: stii carti fantasy in romaneste? sunt foarte interesat de gen, dar pana acum am gasit doar noua printi din amber, restul de 9 carti fiind lipsa la inventar, din pacate...si mai erau niste carti pe la nemira, nu mai retin numele

Scuze, n-am mai trecut p-aci : sorry.gif

Deci, tocmai au apărut nişte reeditări la Nemira, de ex. Lumea lui Rokannon - Ursula K. Leguin, dar asta e mai mult SF plus fantasy.

Şi tot acum a apărut o ditamai cărănida, primul volum dintr-o serie ... nu reţin nici titlul nici autorul ... cînd mai trec poe la librărie ăţi zic cum se cheamă.

În rest unsure.gif nu prea ştiu traduceri în româneşte, poate Eragon - Xhristopher Paolini să se încadreze la temă dacă vrei cu tot dinadinsul.

Mă mai gîndesc ...


P.S. Ar mai fi cele 3 cărţi din seria Warcraft (Ziua Dragonului, plus încă două ale căror titluri îmi scapă acuma) scoase în româneşte, sînt drăguţe, dar nu rup gura tîrgului, fiind mai mult pentru admiratorii jocurilor cu acelaşi nume.
Dea
Kundera - Insuportabila usuratate a fiintei
dracsor
terry pratchet - scotzidushii liberi.. genial wub.gif
ilie
QUOTE
Kundera - Insuportabila usuratate a fiintei

cum e/ am auzit vorbe bune...
Dea

imi place foarte mult, desi abia am inceput-o smile.gif

iata si un citat:

Daca eterna revenire este povara cea mai grea, atunci, vietile noastre, proiectate pe acest fundal, pot aparea in toata splendoarea usuratatii lor. Dar este, intr-adevar, greutatea cumplita si usuratatea frumoasa? Povara cea mai grea ne striveste, ne face sa ne incovoiem sub ea, ne lipeste de pamant. Dar, in poezia de dragoste a tuturor veacurilor, femeia doreste sa fie impovarata de greutatea trupului barbatesc. Asadar, cea mai grea povara este, in acelasi timp, imaginea celei mai intense impliniri vitale. Cu cat mai grea e povara, cu atat mai apropiata de pamant e viata noastra, si cu atat e mai reala si mai adevarata. In schimb, absenta totala a poverii face ca fiinta umana sa devina mai usoara ca aerul, sa zboare spre inaltimi, sa se indeparteze de pamant, de fiinta terestra, sa fie doar pe jumatate reala, iar miscarile sale sa fie deopotriva libere si nesemnificative. Si-atunci, ce sa alegem? Greutatea sau usuratatea?


de acelasi autor, iti recomand si "Viata e in alta parte"
exergy33
Philip K. Dick - Vanatorul de recompense ... care are ca subtitlu Viseaza androizii oi electrice?

QUOTE
Cu toate că, pe cale raţională, realizam pustiul ce mă înconjura, de simţit, nu-l simţeam. Prima reacţie pe care am avut-o a fost una de recunoştinţă pentru faptul că ne putem permite o orgă de senzaţii, marca Penfield. După aceea, însă, am realizat cît de nesănătoasă era lipsa de reacţie în faţa absenţei vieţii, nu numai in această clădire, ci pretutindeni în altă parte, pricepi? Nu, nu cred că pricepi... Situaţia amintită este considerată de obicei drept un semn de boală psihică, i s-a spus „absenţa afectului adecvat". Drept urmare, am închis televizorul, m-am aşezat în faţa orgii şi-am început să caut. Am găsit, în final, o combinaţie pentru disperare.
Chipul negricios, cu trăsături obraznice, al femeii, oglindea satisfacţia, ca şi cum ar fi obţinut un bun de preţ:
― Mi-am programat-o, aşadar, în schema personală de trăiri, de două ori pe lună; mă gîndesc că e un interval rezonabil ca să resimt lipsa de speranţă în general, dar mai ales pe aceea legată de rămînerea noastră pe Pămînt, după ce toţi tipii cît de cît deştepţi au emigrat, nu crezi?
― Dar dintr-o asemenea stare, protestă Rick, se iese foarte greu. Disperarea cu privire la întreaga realitate se perpetuează de la sine.
― Programez o decuplare automată după trei ore, rosti mieroasă nevastă-sa. Starea 481. Conştientizarea variatelor posibilităţi pe care ţi Je oferă viitorul. Speranţa reînnoită că...
― Ştiu şi eu starea 481, o întrerupse el.
iniya
Eugen Ionesco -"Cautarea intermitenta"
ilie
maimuta goala
iniya
Istoria Egiptului Antic - Arthur Weigall wub.gif
ypsilonalpha
QUOTE (Quantum @ 25 Feb 2007, 05:57 AM)
maimuta goala

thumb_yello.gif Dap, interesantă carte, cu niște ipoteze extrem de ... plauzibile, ca să zic așa ... asta dacă e aceeași carte pe care o știu eu (pe autor îl chema Morris, cred)
Aramis
QUOTE (Quantum @ 25 Feb 2007, 04:57 AM)
maimuta goala

Nu era si o carte de Galsworthy cu numele asta?
Sau era Maimuta alba?
Nefertiti
Julian Barnes, Scrisori de la Londra
cocosel
..."Ma numesc Rosu"-Orhan Pamuk...o carte premiata dar si foarte atragatoare cat si plina de mister...v-o recomand cu cea mai mare caldura... ohyeah.gif
ilie
Morris
ilie
Desmond Morris.
exergy33
Gabriel Liiceanu - Despre Limita
QUOTE
Existenţa în noi a unui fond care premerge alegerii noastre, a unui fond care începe cu faptul de a fi şi sfîrşeşte cu libertatea însăşi care ne a fost conferită ca un dat natural, ridică din capul locului problema raportului dintre intim şi străin. Înainte de a ajunge să mă hotărăsc, să dau deci hotar actelor mele şi vieţii mele şi astfel să mă institui ca eu, altcineva (sau nimeni) a hotărît pentru mine. Mai înainte de a mă hotărî dinlăuntrul meu, am fost hotărît, am primit acele hotare care mă constituie drept ceea ce sînt de dinaintea alegerilor mele. Însăşi libertatea mea, în numele căreia mă voi hotărî într un fel sau altul, face parte din acest hotar pe care nu eu l am trasat, pe care l am primit o dată cu faptul de a fi om. De aceea, tot ce a fost hotărît în mine îmi apare simultan ca intim şi străin: ca intim, pentru că el face parte din zestrea mea, din constituţia mea intimă; ca străin, pentru că, deşi face parte din mine, el a apărut în mine fără participarea şi fără ştiinţa mea. Aşa se face că intimul nostru – faptul însuşi de a fi, umanitatea noastră (deci însăşi povara libertăţii), sexul, rasa şi celelalte – ne este cel mai străin. Suprema acomodare este acomodarea cu noi, cu fondul nostru intim străin, cu multele feluri în care s a decis pentru noi fără să fi fost întrebaţi.
Serenity
M. Scott Peck - The Road Less Traveled

user posted image

O carte scrisa de un renumit psihiatru, pe care am tot recomandat-o si o voi recomanda, chiar daca sunt foarte putini aceia care o sa o tolereze. Pe mine m-a ajutat mult, poate pentru ca multe din ideile prezentate in carte se potrivesc foarte bine cu credintele mele de pana acum. Sngurul minus pe care il pot nota e faptul ca unori se simte stilul american in care e scrisa...

Irvin D. Yalom - Plansul lui Nietzsche

Yalom a terminat de asemenea psihiatria iar romanul de fata e o impletire interesanta intre adevar si fictiune, personajele principale nefiind altele decat S. Freud, Joseph Breuer, L. Salome si bine-nteles... Friedrich Nietzsche! tongue.gif


Nefertiti
Neagu Djuvara, Amintiri din pribegie.
Yvonne
Shalimar Clovnul de Salman Rushdie
ilie
1984
yronick
Codul penal
Biblia

Am citit undeva ca daca citesti cel putin 5 capitole pe zi din Biblie, vei ajunge sa o termini intr-un an.
iuli
Haruki Murakami - Cronica păsării-arc

Am ajuns abia la jumătate, dar mi se pare una din cele mai bune cărți ale lui Murakami. Poate mai puțin melancolică decât ”La sud de graniță, la vest de soare”, dar foarte frumoasă.
exergy33
Tocmai am terminat o povestire SF, Glasul Sangelui de Greg Bear.

Urmatoarea pe lista e o carte pe care am descarcat-o de pe net. E vorba de Insemnarile unui amator de arta de Krikor Zambaccian .
Am citit numai cuprinsul si primele 3-4 pagini ... dar se anunta interesanta. smile.gif
IoanV
QUOTE (Serenity)
M. Scott Peck - The Road Less Traveled
O carte scrisa de un renumit psihiatru, pe care am tot recomandat-o si o voi recomanda, chiar daca sunt foarte putini aceia care o sa o tolereze. Pe mine m-a ajutat mult, poate pentru ca multe din ideile prezentate in carte se potrivesc foarte bine cu credintele mele de pana acum

Surpriza!
O buna parte din ea, Capitolul Iubirea, poate fi luat din linkul din semnatura mea...
Dovada ca mi-a placut...
Aramis
Peter Pan - J.M. Barrie
Dispozitive si circuite electrive - Toacse
Fantasee
"Codul bunelor maniere astăzi" de Aurelia Marinescu, editura Humanitas, 2007.

Notorietatea lucrării face inutil orice comentariu, presupun. smile.gif Mi-a plăcut unul dintre motto-urile alese pentru această ediție:

QUOTE
Dacă nu putem fi buni, să încercăm măcar să fim politicoși. N. Steinhardt - "Jurnalul fericirii"


ceea ce îmi amintește că îmi propusesem să revin la Steinhardt. Cu prima ocazie, negreșit spoton.gif acum mai stau la rând încă patru lucrări. wub.gif
Aramis
Economie si marketing - suport de curs cry.gif
OrCad Tutorials cry.gif cry.gif cry.gif
Eclectic
Traiesti! spoton.gif
Da' se pare ca e dura viata. hh.gif
Eu citesc "Ghidul lenesului". ohyeah.gif
Aramis
Traiesc si, incredibil, dar mai si zambesc smile.gif Scuze pentru disparitie, dar am avut o perioada mai aglomerata si urmatoarele saptamani vor fi la fel de pline, insaaaa traiesc mwah1.gif
Nefertiti
Neagu Djuvara, Civilizatii si tipare istorice (Un studiu comparat al civilizatiilor) si Dave Eggers, Sa te tii alergatura!
exergy33
"Feţele fantasticului: delimitări, clasificări şi analize" de Sergiu Pavel Dan
editura Paralela 45
... am retinut din carte o expresie ... intimplari suprafiresti !
Imi dau silinta sa o inteleg. smile.gif
March
Romania, tara de frontiera a Europei , de Lucian Boia, editia a 2-a revizuita si adaugita , Humanitas in 2005.
Erwin
după ce că n-am terminat de citit cărți începute de anul trecut, tocmai am terminat "Panta Rhei" de Vasili Grossman! smile.gif de multă vreme n-am mai citi o carte în 2 zile! smile.gif
exergy33
Paul Vayne , Credeau grecii in miturile lor?

... am aflat ca in limba greaca cuvintul historia inseamna ancheta . smile.gif
Si am mai retinut o propozitie ... legendele transmit amintiri colective.
Fantasee
"Carnetul din port-hart" de Ileana Vulpescu - același șarm incontestabil, de carte scrisă după o viață trăită. wub.gif

"Întorcând lucrurile pe toate fețele, Lola ajunsese la concluzia că-n asociația stabilă dintre un bărbat și o femeie era bine ca femeia să aibă trecut și bărbatul - viitor." smile.gif
ypsilonalpha
Koji Suzuki, Ring 2 - Spirala

E a doua carte din seria care a inspirat filmele cu același nume smile.gif Ring. Pare-se că ele, cărțile, au o clasă în plus față de film / filme ...
Eclectic
"Civilizatia turca" - Mehmet Ali Ekrem. ohyeah.gif
Erwin
Learning Windows Server 2003, 2nd Edition By Jonathan Hassell
hh.gif
mothman
"Introducere In Psihanaliza" - Irina Anca Tanasescu hh.gif
ilie
QUOTE
E vorba de Insemnarile unui amator de arta de Krikor Zambaccian

cum e ?
fiatlux
"Extrem de tare si incredibil de aproape" J S Foer
Erwin
Teoria Norilor - Stephane Audeguy
exergy33
QUOTE (freeman @ 27 Jun 2007, 04:39 PM)
QUOTE
E vorba de Insemnarile unui amator de arta de Krikor Zambaccian

cum e ?

E o carte in mare parte autobiografica scrisa de Zambaccian pe un ton nostalgic.
Mi-a placut stilul lui de a povesti ... iar in momentul in care-i citesti amintirile iti dai seama ca el nu a fost un simplu achizitionar de obiecte de arta, ... a fost prieten si admirator al pictorilor ale caror lucrari le achizitiona. Si nu in ultimul rind, desi inginer fiind, era un cunoscator de arta. smile.gif
Cine-si face cont la Liternet va putea descarca de acolo cartea in format PDF. Cartea este insotita si de citeva imagini ale tablourilor din colectia Zambaccian.
Daca cineva o vrea, o pot trimite prin mail .

Acum citesc Profumo di donna/Parfum de femeie de Giovanni Arpino.
Titlul original al cartii este IL BUIO E IL MIELE, ... intunecime (intuneric) si miere.
Frisky
Tocmai am terminat "Educație sentimentală" Gustave Flaubert. Moravuri vechi valabile încă...smile.gif
exergy33
Recitesc una din cartile lui Eliade, Noaptea de Sanziene, dar in paralel am inceput si Identitatea de Milan Kundera.
Erwin
mi-am propus și eu să citesc Noapte de Sânziene, dar n-am terminat nici Teoria Norilor... și nici alte cărți pe care le-am început mai demult... sad.gif
Gabici
-"Cum sa-ti cumperi o casa" (sper sa reusesc sa imi cumpar in viitorul cat mai apropiat)

"Alimentatia inteligenta" tongue.gif
Aramis
han.gif Gabici smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.