Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Simplitate
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46
Felina
Eu sunt f ocupata de pastele asta! sa vezi lista mea de gatit: spate de miel la cuptor. E mica? Lista, zic. rofl.gif
Da... am picat in cealalta extrema. si mi-e bine. te imbratisez!
dascalita
Mdaaaaaaaa! Ce de praf pe aici, ce lipsa de activitate, ce... etc.... sorry.gif Ce-or mai fi facand lumile cu care ma conversam de drag in anii din urma?
Noi suntem bine, mai batrani, mai fara noutati, mai inactivi...Unde-s vremurile-n care duceam pe umeri toate : o casa, doi copii de spalat/hranit/bibilit, parinti batrani, serviciu, after school si examene ? Acum suntem doar noi doi, program lejer de tot dupa atata aglomeratie in viata mea. Ieri am avut copilul mare cu iubi la masa, deja a fost eveniment rolleyes.gif . Sambata am plecat sa ne plimbam, ceva cumparaturi minore, conditia iesirii fiind sa mergem pe jos cat mai mult. Am mers, de pe la 10 pana la 13, a fost ok. Promit sa tin din scurt darea de seama pe aici. Trebuie sa scriu ca pe 31 mai am aflat ca s-ar putea sa avem un nepotel.O veste mult asteptata, o bucurie imensa. Sper sa fie intr-un ceas bun speranta noastra.
Cam atat.
Erwin
S-au mutat pe Facebook sau prin alte părți... Mulțumim de vești! Sunt bune și să fie și mai bune! spoton.gif
Felina
brava Dasca! ca tot de vaitai de inactivitate. sa vezi oracaieli si nopti nedormite laugh.gif .
te imbratisez tare!
dascalita
Razi de mine? Asa-mi trebuie daca ma vait de inactivitate!
Draga mea, fiecare eveniment din viata noastra e o lectie...Daca avem intelepciunea de a recunoaste ceea ce trebuie sa invatam, e ok. Da, aceasta inactivitate mi-a fost o lectie, m-a facut sa ma cunosc mai bine si ...multumesc cerului pentru vestile bune ce-mi parvin. Abia astept puiutul, cu noptile...vedem noi ce vom face!
dascalita
De ieri sunt singura acasa, omu' s-a dus la pescuit in Delta pentru o saptamana. Mi-e tare urat...n-am chef de nimic. Haladuiesc pe net si ...cam atat. Noroc cu telefoanele, mai vorbesc cu copiii, cu omu...
Felina
e timpul sa profiti si sa faci ceva doar pentru sufletul tau, acum ca ai intimitate totala smile.gif
dascalita
Da!!!!!!!pentru sufletul meu am citit, am dormit si...mai vedem noi. Pe maine mi-am propus sa ies, nu-mi vizualizez inca iesirea, dar...vedem cum va fi.
Am vopsit oua sa impart maine de Inaltare. Cozonac am cumparat.
wulfenia
trec sa te salut si sa-ti complimentez motanul adoptiv (i-am vazut pozele pe fb). Stau afara, la umbra, cu talpile lipite de spatele lui Sally, nici urma de pisici prin zona ca e cald si nici nu m-au auzit c-am iesit... hihi smile.gif
Mi-ar place si mie o saptamana in delta... smile.gif
dascalita
Multumesc mult pentru complimentele adreate lui Garfield! E un motan cuminte si frumos, dar diferit de Catitza, e mai...potolit, mai fara initiativa, intr-un fel e un motan cuminte, prea cuminte, zic eu! ohyeah.gif

Am fost sambata la Slanic Moldova. Am facut doar o excursie de-o zi, din pacate. Daca nu-mi luam angajamentul ca am grija de Garfi, poate innoptam acolo. E minunata statiunea, cladirile de demult sunt foarte bine intretinute, un parc minunat si o racoare la umbra de brad de numa'! Am stat in salina vreo doua ore, iar la iesire am crezut ca ne topim. Trecerea de la de la 15 grade la 37 in aer si vreo 50 in masina pana s-a impus AC-ul m-a socat! N-am avut nicio problema respiratorie acolo. Mi-a placut si am hotarat cu sotul meu sa mai facem astfel de escapade.
Am intrat in vacanta deja si ma bucur mai ceva ca elevii!
dascalita
Am de doo zile sony vayo nou, 11,6 inci si o mie de probleme cu Window 8 ohmy.gif ...nici pas nu zic, mi l-am dorit si l-am primit! Ca sa stiu ce/cine sunt in IT, B. mi l-a luat roooz! wub.gif
Acum nu merge ceva, cred ca iar am setat ceva aiurea ca nu se deschide Iexplorerul...are prea multe noutati si eram in faza de imprietenire...l-am chemat pr fii-miu sa vada ce bocluc am facut.
Nu mai vorbesc de rau vechea rasnita, acum la ea scriu...
dascalita
Deci...cred ca inchid pravalia pe aici!
kikki dee
pai cum asa? rolleyes.gif sper ca glumesti .... eu spun ca n-as prea vrea sa pleci .
Felina
Imi psre tau dar asa ceva nu permitem! smile.gif
Spune-mi mie cine te-a suparat si o sa gasesc ac de cojocul lui! hug.gif
dascalita
Voi m-ati suparat...Ati lasat hanul pustiu! Eu cand vin aici vorbesc cu peretii...
Maine plec la mare. Daca m-oi pricepe sa intru aici de pe telefon, mai scriu, daca nu...cand ma voi intoarce!
Frisky
Si eu te citesc si mi-esti draga, sa nu pleci si sa revii cu bine din vacanta!
Erwin
Vacanță plăcută, Dăscălițo! thumb_yello.gif
dascalita
M-am intors! Vacanta a fost placuta, multumesc dragilor!

Plaja, balaceala, valuri si liniste! Am gasit o plaja linistita anul acesta la Olimp. In we a fost si Ralu cu noi, apoi ne-am reunit cu fratele meu si cumnata.

Despre han...mai vedem. Vad ca nu ma pot desprinde asa usor, dar...

Astazi am gatit dovlecei pane si o tarta cu dovleci.Bun rau! Omu' a facut nelipsita lui corba, acum de curcan. Buna si aceea. Desert pepeneeeee!

Ciang, motanul lui B. e la noi si doarme de azi dimineata...Sa vedem daca doarme si la noapte! devil.gif
fiatlux
Bine ai revenit ! smile.gif O mica doleanta ..reteta tartei ? se poate ? merci !
Felina
hug.gif
dascalita
Reteta tartei mele e de pe net, are numele de dovlecei invizibili.
Spor si pofta, ca-i buna rau!
dascalita
Cald...noroc cu aerul conditionat si cu pepenele de la frigider. Asa, si cu integramele, ca astea nu se incalzesc...smile.gif)

Plictiseala, deci...mi-am refacut manichiura si pedichiura. M-am conversat cu Ralu la telefon. E bine...Mi-e dor de cei ce nu mai sunt.

Sa nu-L manii pe Dumnezeu. E bine.
kikki dee
vreau si eu concediu asa ca al tau!
dascalita
Kiki, pai... vacanta vine la pachet cu salariile din invatamant, sa stii. Dupa 6 zile la mare...stai acasa ca nu mai ai bani de tren! Viitoarea alimentare a cardului meu va fi pe 12 octombrie!
Oricum, dupa 35 de ani de munca in sistem nu ma vad muncind vara...Pacat ca nu am reusit sa plecam cum ne-am propus pe ici-colo, cu modestie...Dentistul Omului ne-a limitat plecarile. Noi sa fim sanatosi ca curand vine la rand si dentista mea, asa ca...dixtractie maxima!
Mi-e bine, ma simt ok, ceea ce va doresc si voua!
kikki dee
asta cu 12 octombrie e cam aiurea , recunosc !

Tu nu pleci cu elevii tai in tabere?

dascalita
Ba am plecat in fiecare an, dar anul acesta am zis pas...am obosit, pustii sunt din ce in ce mai nazdravani...Acum regret, imi lipseste tabara.
dascalita
Oau, week-end-ul trecut am fost iar la mare! doua zile la Corbu, o plaja altfel, ceva in genul Vama Veche de alta data...Am locuit la Istra, un sat apropiat, nu am fost cu cortul desi...mi-ar fi placut! Nu stiu daca as mai rezista acum in conditii de cort, dar i tinerete multe vacante le-am facut astfel. Mi-a placut marea acolo, linistea si mirosul de ...mare.
The Dude
....mama ce misto...Da sa stii ca mai tare decat plaja Corbu, care a devenit destul de populata, cool de tot e Grindul Chituc.
E in continuarea lui Vadu si de cativa ani l-au facut rezervatie. Pentru asta au bagat tractoarele cu pluguri si au rascolit tot drumul ca sa nu mai poti ajunge cu masina. Acu un an era o taxa de acces de 50 de lei...cica de banii astia sa faca curat in urma turistilor...

In fine, e superb..Iar cine a cunoscut Vama adevarata, aia de la inceputurile ei, este imposibil sa nu aiba nostalgia unei reantalniri*.

Plaja de care zic are vreo 10 km si corturile sunt rare, presarate la mari distante si asigurand o intimitate absoluta.

Am fost la inceputul lui iunie...cu cortul..

iarta-ma...imi cer scuze ca intru asa la tine, dar m-a starnit comentariul tau.

sorry...


*..ca sa fim foarte onesti seamana mai mult cu Gura Portiitei de acum 25 de ani....sau inca si mai onest, cu Sfantu Gheorghe... unsure.gif
dascalita
Dude,
multumesc de coment, esti bine venit, nu-ti cere scuze!
Nici Grindu si nici Vadu sau Gura Portitei nu le-am vazut. Dar plaja Corbu luni dimineata, aproape goala in apropierea unitatii militare mi-a amintit de Vama de acum 35 de ani...Sambata si duminica a fost ceva mai animata. La Vama n-am mai dupa ce-am avut copiii, dar am revazut-o anul trecut...nu mai era nimic din ce era odata.
The Dude
...vaaaai...ce vremuri...

postul tau mi-a prilejuit o seara nostalgica, plina de melancolie... rolleyes.gif

unsure.gif ..inevitabila in prag de toamna melancolia...




Multumesc ca ma primesti thumb_yello.gif



Acum, cu ceva ani mai inainte de timpurile de care zici (vreo 4-5), grupul nostru a trait o intamplare care l-a facut sa creada ca el este cel care a inventat "Vama Veche".

Desigur o exagerare, insa un sambure de adevar tot exista. Stai sa iti povestesc:

Noi eram o gasca mare, colegi de liceu, in vacanta la 2 Mai, plaja nontextilistilor desigur.

Dupa cum probabil iti amintesti, acolo functiona boema pe vremea aia, iar plaja de care zic era destul de putin populata chiar si in plin sezon. Drumul din Mangalia, neasigurat de o cursa regulata de persoane (ori puncuala, atunci cand era anuntata, sau civilizata in conditiile oferite) lasa numai varianta accesului prin santierul naval, plina de riscuri si descurajanta pentru cei mai multi. Cine nu avea masina ajungea greu in 2 Mai-ul acelor timpuri.

Noi eram rai..Am fost "prinsi" furand porumbul gospodarilor pentru a il coace (inscenare josnica ce asocia stiuletii de porumb gasiti in jurul taberei noastre, cu resturi alimentare faramitate si galbene, ce le aveam printre dinti si in jurul gurii rolleyes.gif ); intr-o seara am facut focul cu scara de lemn sustrasa din curtea bisericii (o necesitate fireasca - era frig si intuneric noaptea, asa ca Dumnezeu s-a gandit sa ne ajute), iar in alta zi ne-am infruptat din smochinul unei curti abandonate (gest umanitar - nu le puteam lasa sa putrezeasca acolo).

In 2 Mai nu exista post de politie , dar s-a format un comitet de catateni indignati, care intrunit in pripa la a treia fapta, ne-a somat ultimativ sa incetam cu chestiile astea sau ne vor izgonii din localitate. Ceea ce s-a si intamplat doua zile mai tarziu, cand, sub influenta demonului alcool am pradat gostatul din singura piata a satului (aia de era in apropiere de Dobrogeanu') pentru zece ardei capia, doua kile de rosii, ceapa si castraveti...cat sa iasa de o salata...


Ne-au silit sa strangem cortul si, inarmati cu furci si topoare (literalmente) ne-au condus pana in sosea.

Cum nu ne puteam intoarce acasa; am pornit spre vama, care pe atunci era doar o padure ce se sfarsea in mare. In spatele ei, golfuletul pe care il cunosti si care avea plaja, era teren de instructie pentru militarii de la paza de costa si interzis accesului.

In rest: nimeni...nici tipenie..

Vreo opt zile cat am stat acolo (minunate stricto sensu - de care imi amintesc mereu la superlativ) nu am intalnit decat sporadic vizitatori ce veneau, se asezau sa priveasca marea, ori faceau cate o baie, apoi plecau..

De campat, am fost singurii care am facut asta...

Mancam la Fetea (vama avea strict cinci case-gospodarii) un localnic cu pretentii modeste ce constau mai mult in prestarea unor contraservicii..

Pentru Fetea, noi am fost primi clienti..de aia eu cred ca noi suntem cei care am inventat vama... rolleyes.gif



PS...acum am vrea sa inventam Grindul Chituc, dar ne-am imputinat...si nu mai avem nici vitamina necesara...nici microbul...cry.gif

O, TEMPORA, O, MORES!


dascalita
Dude, frumoase amintiri, indepartate vremuri...din pacate, anii au trecut "cum , nu stiu!" si din pricina shalelor reumatice nu cred ca mai rezonez cu cortul! Dar mi-a placut cand am putut!


A venit toamna, ati vazut? Miroase asa a inceput de scoala si sfarsit de vacanta. Azi am inceput lucrul si mi-a venit a plange ca mi s-a terminat concediul.Noroc de bucuria revederii cu colegii, de mirosul de proaspat si curat din clase ca n-am mai plans!
dascalita
Vremea asta ma impinge intr-o depresie de numa'...Dimineata beau cafeaua si privesc strada , ploaia, zbuciumul artarului din fata ferestrei...Gri, frig, mazga... In clasa friiiig, copiii amortiti-adormiti, bleah! Ma dor toate oscioarele, dar asta stiti... e placa mea din fiecare iarna, doar ca anul asta am luat-o devreme de tot. M-as tot plange, dar nu vreau sa va intristez si pe voi. Poate iese soarele si-mi mai dispar motivele de depresie tomnatica.
Felina
Dasca draga, si mama tot de oase se plange. De fapt doar aminteste in treacat de ele, probabil din aceeasi grija ca si tine. Ma gandesc oare chiar nu exista nimic nimic care sa amelioreze macar durerile astea? Mama zica ca doar pamantul biggrin.gif ...

pentru depresii cura de activitati care fac placere bolnavului - sa se caute bine in suflet sa gaseasca ce anume are nevoie
dascalita
Felinutza, are dreptate mama ta, doi metri de pamant galben peste e leacul mad.gif ... Eu cica ma tratez... Am fost la bai de namol la Lacul sarat si la Techirghiol. Cum a dat frigul, au inceput durerile...Toata vara n-am avut nimic. Am dat-o iar pe Ketonal, maine-poimaine incep durerile de stomac ( iau ceva protector, dar...).Mda... mad.gif

In rest, viata obisnuita, dar nu ma pot concentra acum pe altceva decat pe durere. mad.gif
kikki dee
esti mai bine, da? uite ce frumos este afara!
dascalita
Sunt mai bine, kiki, multumesc!
Soarele m-a binedispus si a disparut depresia pluvialo-innorata, durerile s-au mai ameliorat, dar...Bonjour tristesse! B. s-a mutat si el la Bucuresti. M-am bucurat initial, sunt amandoi acolo, mezina are pe al treilea parinte aproape. In week-end mi-am simtit cuibul cumplit de gol, nicio treaba de facut decat un maldar de caiete de corectat... Eram obisnuiti cu ei la masa sambata sau duminica, iar eu il simteam aproape. Vorbim la telefon, dar...pana ma obisnuiesc, doare!

dascalita
Nu pot sa cred ca maine-i vineri! Desi ma imprastii de oboseala si am nisip in ochi, ma gandesc ca au zburat zilele ca una!
Am patit aseara una babeasca...am adormit devreme, pe la 8, odata cu gainile. Asa se face ca m-am trezit pe la 3 dimineata odihnita boboc si convinsa ca ceasurile din casa-s defecte! Pana am plecat la scoala am bantuit pe net...cine-a fost azi cu ochii rosii de oboseala? Ei, si acum ma bantui pe aici sa nu mai adorm devreme. sorry.gif
Sa aveti numai bine, somn la timp si sanatate!
Felina
Multam! biggrin.gif
hug.gif
The Dude
Dasca...las-o si tu mai usor...ca trece frumusetea asta de toamna pe langa tine...


esti bine ?
dascalita
Dude, multam de grija, sunt bine, har Domnului!
Ma bucur de frumusetea toamnei, sa stii, n-o las sa treaca neobservata si admirata.
In week end am fost la tara, ca acasa nu mai pot spune de cand parintii s-au mutat in casa vesniciei, iar acolo era o simfonie de culori si arome. Dumitritele au imbatat tot satul cu parfumul lor inconfundabil caci sunt peste tot, la porti si-n gradinile oamenilor. Nu mai spun despre frunzele de iedera, copacii, boltile de vita de vie! La casa parinteasca tronau atarnate la uscat tufe de ardei iuti rosii ca focul, de forme diferite: cireasa, floare, lungi, subtiri, incovrigati...Bostanii inmiresmau si colorau si ei un colt de curte, iar intr-o magazie mere, pere, gutui, puse la iernat ne chemau sa la simtim gustul. Ei, mai vrei imagini de tomna?
Astazi, intorcandu-ma de la scoala, am adastat in curtea bisericii vecine cu scoala, curte amenajata ca un parc, cu banci, alei de trandafiri, peluza verde pictata cu frunze aramii. Am stat pe o banca la soare, am lasat mintea sloboda si m-am bucurat de ceea ce ma inconjura. Iubesc toamna aceasta blanda si insorita!
The Dude
unsure.gif ...si tineai toate astea numai pentru tine... mad.gif

De noi nici ca iti mai pasa....deh, de cand ti-ai luat vaio nu mai esti de han...esti de patru, cinci stele... rolleyes.gif

Ahhhh...am visat legaturile alea de ardei de care spui...si a fost un vis fain..


poate mai treci pe aici din cand in cand...ca noi ne bucuram de fiecare data thumb_yello.gif
dascalita
Da, merit urecheala si sa stii ca din cauza lui vaio nu mai scriu...nu din aroganta, dar mititelul meu e naravas...odata da peste ciubarul cu lapte si rastoarna tot! mad.gif Mic fiind, ating din greseala nu-s ce pe aici si fuge cursorul mai sus si nu mai inteleg ce-am vrut sa scriu...inca suntem in faza de imprietenire. sorry.gif

Te felicit ca tii flacara hanului aprinsa, toti ar trebui sa facem asta...Cand nu era fb-ul aici eram cu totii. Ce vremuri!
The Dude
QUOTE(dascalita @ 23 Oct 2013, 04:24 PM) *
Te felicit ca tii flacara hanului aprinsa, toti ar trebui sa facem asta...Cand nu era fb-ul aici eram cu totii. Ce vremuri!


Multumesc...ma bucur ca pot acest efort, caci cred in Han si in viitorul lui...

Despre cei care au ales FB ??...s-ar putea sa se merite unii pe altii.. thumb_yello.gif



There were three men came out of the west, their fortunes for to try
And these three men made a solemn vow
John Barleycorn must die





John Barleycorn, este ...bobul de orz, care ucis simbolic se va transforma in BERE !!


...la fel si Hanul...trece in alta forma...se metamorfozeaza...leapada coconul ca sa elibereze fluturele...

dascalita
Week end linistit, cald, calm...de toamna.
Sfantul Dumitru n-a ascuns caldura in pamant, inca n-a cazut bruma si-i o vreme ireala, diminetile mai ales cu rasarituri de poveste.
Azi au trecut copiii in fuga/trecere pe acasa. Toti! Am gatit ieri cu drag pentru ei si m-am bucurat azi pentru doua ore sa-i vad langa mine. Prea in fuga...acum stau cu grija ca i-a apucat noaptea pe drum...
In rest, liniste si bine. Pana si reumele mele sunt intr-un calm de nu-mi vine sa cred.
dascalita
Sunt intr- minunata minivacanta. Am fost la copii la Bucuresti week-end-ul trecut. Ne-am plimbat impreuna prin Centru vechi( nu mai fusesem de la licenta mezinei), am mancat la Caru' cu bere si am vizitat Muzeul satului. Astea in formatie completa, de cinci persoane. Singuri, doar eu cu sotul, am luat la picior stadutele de dimineata( duminica) caci copiii astia dormeau, iar noi n-am vrut sa-i trezim.
Deja mi-e dor de ei...Bine ca-i vremea ok, caci ne plimbam mult. Azi continuam ...vreau sa schimb canapeaua si fotoliile din sufragerie si caut altele...pana acum nimic nu m-a atras. Vreau sa colind azi niste depozite de mobila. Omul meu nu prea vrea, dar...cumva se va rezolva si asta. In general cedeaza cu replica: cum vrei tu, draga! smile.gif) Saracul de el!
The Dude
Ahhhh....ce fraiera esti... rolleyes.gif


Daca ai stii tu ce lucruri extraordinare se petrec in sufletul lui, ce adanca liniste....ce esentiala relaxare...ce limpede semn al imp!inirii sta in "omul tau" atunci cand are aceasta rara si aprope neomeneasca ocazie de a spune: "..Cum vrei tu, draga.."....



"saracul de el" ?.....Saraca de tine.....!


Bogatii de voi...




saracii de noi...


Calicii de noi...........
dascalita
Dude! rolleyes.gif Esti nostalgic dupa cicaleli muieresti, vad eu!

Deci...rupt picioarele de atata mers. Ales cate ceva magnific in fiecare magazin. Dus lupte grele cu opozitia Omului la cate o idee novatoare/demolatoare drool.gif ca sa incapa mobila. In final, venea replica: fa cum vrei! devil.gif
Acum suntem la fel ca la inceput. Cred ca o sa dam o tura si prin Braila. Ce era de vazut in Galati nu intra in criteriile mele de selectie. Nu stiu cand mergem, dar anul acesta nu mai tine mult, asa ca trebuie sa ne grabim! sorry.gif
dascalita
Ce frumos a fost azi! Soare orbitor, cafeluta facuta de omul meu, apoi am plecat la bisi si in parc. Am mers pana n-am mai putut eu. Ne-am intors acasa cu autobuzul...bleah! Plin de pensionari, frate...La noi se dau bilete gratuite pensionarilor, iar mijloacele de transport sunt arhipline!
The Dude
...da...si eu am facut niste fotografii de mare efect..floraresele din fata de la eroilor in zori..ora de aur 9.00...atatea culori si razele alea piezise..contre jour....adica nu stiu daca altuia.?.....dar nici nu imi pasa foarte tare cand vine vorba de asta; sunt singurul critic in fata caruia ma inclin..si sunt unul extrem de exigent...in fine...intr-adevar o zi cu o lumina de basm..iarta-ma ca m-am bagat iar,.... din nou, dar am vrut sa confirm si din perspectiva unui connoisseur al luminii...sorry...super zi...un weekend excelent iti (va) doresc.........
dascalita
Maestre, poze am facut si noi, dar...cu sapuniera noastra si cu telefonul meu. Neprofesioniste, dar pastratoare de amintiri, cald, calm si soare orbitor. Cu atat mai mult, ca un "connoisseur al luminii" ce esti, sunt sigura ca ai jonglat cu bogatia oferita azi. Arata-ne si noua ce-ai vazut printre razele soarelui de azi! Doar daca nu indraznesc prea mult...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.