Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Film Sa Vad Azi?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Teatru si Film
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Erwin
Case 39 (2009) cu Renee Zellweger - horror - merită văzut
factura
Irreversible-Gaspar Noe.

Am dat cautare pe han dupa filmul asta si am gasit ceva doar la filmul preferat si la filme ciudate.Dar fara comentarii.Mi s-a parut mai in regula sa scriu aici.Cu toate ca nu l-as recomanda cardiacilor.
L-am vazut azi.Nimic altceva de Gaspar Noe.Stiam de el,doar despre celebra scena de viol si ,si mai celebra Monica Bellucci.

Am incercat sa-l vad acum vreo doua saptamani.Recunosc ca nu am rezistat,am renuntat dupa 20 de minute,asta dupa ce m-a lasat intr-o stare indescriptibila.Azi l-am gasit nesters si infiorata fiind am zis ca ar fi cazul sa scap de obsesie.Bine am facut.De bantuit o sa ma mai bantuie,dar macar nu ma mai gandesc la el in halul ala.
M-a trecut prin sentimente de groaza,scarba,frustare,neputinta.Voma aproape la propriu.Dupa scena violului am fumat o tigara si am plans o jumatate de ora.Concluzia la ultima fraza:sunt incapabila sa gandesc mai repede decat sa simt.Normal,stiu faza cu procesarea.Doar ca uneori ramai blocat in ceva.

Katharsis.Si daca asta face o opera de arta,atunci e.
Un film despre Daca.

You know what?
Time destroys all things.

dupa filmul asta,chiar ca nu mai suna a platitudine.

L-a mai vazut cineva care traieste si se mai plimba pe la Hanul Ancutei?

Erwin
"Lie to me" - un serial poliţist fain! smile.gif
Data'q
Am revăzut Kate & Leopold zilele acestea. Realizat bine, după tiparul filmelor cu Meg Ryan, în care un bărbat o dă pe spate şi ea are şi norocul ca el să fie nebun după ea.
Serios acu', acest film e mai mult pentru bărbaţi, din aceia care chiar îşi folosesc urechile, ochii, nu doar ca să vadă sau să audă, ci şi să înveţe ceva. În cazul de faţă, cum să curteze, cum să se poarte cu o femeie. Orice femeie, dar mai mult, cu cea pe care o iubeşte.
Cât de partea cealaltă, nu ştiu ce ar putea învăţa o femeie din acest film. Ar putea să viseze şi mai mult la un Făt cu adevărat Frumos, pe un cal alb, educat, manierat şi respectuos. Poate ar învăţa să-şi vadă toată viaţa şi să se întrebe dacă îi merită agitaţia, dar zău acum, cine îşi mai pune întrebări din astea cu plicurile de facturi pe masă? smile.gif
Recomand filmul pentru cine vrea să se relaxeze două ore, după o zi agitată.
Sting - Until


---
QUOTE
L-a mai vazut cineva care traieste si se mai plimba pe la Hanul Ancutei?

L-am downloadat, l-am încercat şi cel mai probabil îl voi termina diseară. Din câte am văzut, da, e foarte violent filmul şi starea de vomă am simţit-o. Sper că nu va dezamăgi spre sfârşitul filmului. Revin cu impresii.

---
Lie to me e un serial chiar educativ aş putea spune, dacă dai deoparte clişeele americane. wink.gif
factura
@Data’q
Ideal e sa-l vezi cap-coada.Mi-e imi pare rau ca n-am reusit din prima. E un fel de puzzle,daca scoti imagini din context, nu mai poti sa vezi intregul.Cred ca a mizat mult pe asta regizorul.Am citit aseara ca ar face chiar parte dintr-un top al filmelor la care spectatorii au iesit din sala in primele minute.
Nu stiu daca o sa-ti placa.Nu e un cuvant prea potrivit pentru film.
Eu cred ca e un film foarte bun.Un fel de violenta extrema care te duce spre purificare.N-am mai facut exercitiul asta,mi-e greu sa explic.

Din pacate nu e SF, si asta cred ca e mai greu de acceptat.In legatura cu : realitatea e cea pe care o vedem noi.
Data'q
Nu m-a dezamăgit, într-un final. Doar că s-au adăugat şi alte momente pline de... un tragic realism.
Frumos, dur, foarte dur în câteva secvenţe, realist, un film care te pune să te rogi să nu ţi se întâmple asemenea.
Johann_Moritz
Am vazut The boy in the striped pyjamas.
Nu e cel mai bun film despre holocaust, dar cred ca Mark Herman (regizorul) nici nu si-a propus asa ceva. Holocaustul prin ochii unui copil de 8 ani.
Prea multe scene lipsite de credibilitate (sa-i zicem istorica), dar la un film ca asta nu conteaza. Personajele sunt prea caricaturale, la fel modul in care interactioneaza, dar cred ca pe cineva mai putin familiarizat cu societatea celui de-al treilea Reich nu il va deranja prea mult, dimpotriva. Filmul e suficient de incarcat emotional ca sa nu ai timp sa ai timp sa te gandesti la astfel de lucruri.
Cei doi copii sunt bine alesi, mai ales puiul de evreu.

M-a tulburat si cred ca asta e tot ceea ce se urmareste. La final, am asteptat sa se reia scena aia din Lista lui Schindler cand se sting luminile, doar pentru a se reaprinde, iar din dusuri incepe sa curga apa.

Merita vazut. Un motiv in plus pt. mine a fost David Thewlis.
Anahi
Da,asa e...eu l-am vazut..si e super...
Erwin
The Imaginarium of Doctor Parnassus - l-am abandonat înainte de "punctul culminant"
Ultimul Tango la Paris - am reuşit să aţipesc, poate la vremea lui a fost "şocant" de realist... tongue.gif

Continui serialul House MD smile.gif
factura
QUOTE(Erwin @ 7 Feb 2010, 08:58 PM) *
The Imaginarium of Doctor Parnassus - l-am abandonat înainte de "punctul culminant"


Ce inseamna punct culminant?(cu referire la film)
tikky
QUOTE(Erwin @ 7 Feb 2010, 11:58 PM) *
The Imaginarium of Doctor Parnassus - l-am abandonat înainte de "punctul culminant"

filmul asta e fain de vazut intr-o sala de cinema.
Tinkerbell



Le Scaphandre et Le Papillon, r.Julian Schnabel (a mai regizat Before Night Falls, poate il stiti)

Minunat film. smile.gif

Erwin
Man som hatar kvinnor - Omul care ura femeile (după primul roman al lui Stieg Larsson din ciclul Millenium), un thriller suedez dur, realist, şocant... e un must see.
factura
QUOTE(Tinkerbell @ 13 Feb 2010, 02:12 PM) *
Le Scaphandre et Le Papillon, r.Julian Schnabel
Minunat film. smile.gif


Un personaj din film zice ceva de genul: ca sa poti sa supravietuiesti(referindu-se la o situatie limita) trebuie sa te agati de propria umanitate.Pe care ne-o (re)gasim doar in anumite momente.

Prin imaginatie(+memorie) reusim sa scapam de platosa de scafandru.(Cred ca ''scafandru'' e folosit doar in sensul acesta aici).Un costum greu care te ajuta sa respiri.Intr-o lume straina.Cea a subconstientului.Prizonier in propriul trup,te transformi in fluture abia dupa ce devii responsabil de inchisoare.

Bucuria de a simti.Orice.Te duce catre.
Nefertiti
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Erwin
Fain! Înainte să văd filmul ăsta nu mi-l puteam închipui pe Jim Carey într-o dramă... smile.gif
turbo trabant
Dr. Strangelove or How I learned to stop worrying and love the bomb.

Peter Sellers joaca minunat in cele 3 roluri. un umor negru, britanic cu o viziune fatalista pe o tema extraordinar de tulburatoare.

Johann_Moritz
QUOTE(turbo trabant @ 15 Feb 2010, 11:19 AM) *
Dr. Strangelove or How I learned to stop worrying and love the bomb.


Mein Fuhrer, I can walk!
La capitolul umor, filmul e extraordina. M-am tavalit pe jos la propriu.
Vazut la vremea lui cred ca era si putin cam inspaimantator, caci ideea ca un psihopat, comandant de baza militara, ar putea declansa al treilea razboi mondial nu era chiar asa de incredibila (in ciuda titlului).

PS: Sindromul mainii straine chiar exista.
turbo trabant
pe langa umorul spumos este si o tenta trista, un joc cumplit al sortii puse in mana unor incompetenti. scene memorabile descriind chestiuni complexe gen tratate de reducere ale armelor nuclear " dimitri you know we have talk about something wrong going with the bomb? what bomb? the hydrogen bomb dimitri the hydrogen bomb" ohyeah.gif

sindromul mainii-moarte inca exista , rusii nu l-au dezactivat cry.gif

Johann_Moritz
QUOTE(turbo trabant @ 16 Feb 2010, 12:33 PM) *
sindromul mainii-moarte inca exista , rusii nu l-au dezactivat cry.gif

Ei uite ca nu facusem legatura intre sindromul mainii straine, de care suferea savantul german, sistemul mainii moarte (de doomsday machine) si comandantul bazei care era si el o mana straina asupra careia se pierduse controlul adica.

Mi-a placut mult scena dinspre final cand americanii se certau daca sa mai construiasca bazele subterane sau nu. Le era teama sa salveze omenirea cu gandul ca poate supravietuitorii s-ar infecta de comunism si lumea postapocaliptica ar fi una comunista. In toata zarva lor, ambasadorul sovietic pare unicul sanatos la cap, pana cand scoate aparatul de fotografiat si incepe sa fotografieze centrul de comanda american. Lumea se ducea de rapa iar el inca mai spiona.
turbo trabant
scuze am crezut ca te refereai la doomsday machine.

mr president we cannot allow a mind shaft gap ! asta dupa ce le spusese savantul german ca vor avea fiecare 10 femei in put. rofl.gif

genial
factura
QUOTE(kumarbi @ 1 Feb 2010, 11:15 PM) *
Am vazut The boy in the striped pyjamas.
Nu e cel mai bun film despre holocaust, dar cred ca Mark Herman (regizorul) nici nu si-a propus asa ceva. Holocaustul prin ochii unui copil de 8 ani.
Prea multe scene lipsite de credibilitate (sa-i zicem istorica), dar la un film ca asta nu conteaza. Personajele sunt prea caricaturale, la fel modul in care interactioneaza, dar cred ca pe cineva mai putin familiarizat cu societatea celui de-al treilea Reich nu il va deranja prea mult, dimpotriva. Filmul e suficient de incarcat emotional ca sa nu ai timp sa ai timp sa te gandesti la astfel de lucruri


Cred ca ,dincolo de faptul ca nu si-a propus sa faca un film ''documentar'',chiar s-a straduit sa-l curete de documente.Mi s-a parut simplu facut,aproape limpede,atmosfera apasatoare(in ciuda luminozitatii filmului).Ca si cum ar fi vrut sa ajungi doar la ideea asta(simtita,nu gandita).Ca oamenii nu pot fi numere(oricat s-ar incapatana unii sa faca harta unui razboi prin asta-pierdere numerica),iar cand o ''drama'' devine personala, se numeste drama.In rest,poveste.
Tinkerbell
El secreto de sus ojos

N-am vazut El Hijo de la Novia al aceluiasi regizor, dar nu-l scap din vizor-mai ales dupa acesta. Filmul are un aer proaspat si te surprinde placut, incercati-l cu incredere. smile.gif
Si cred ca-si merita toate laudele pe care le-am vazut prin recenzii.
Tinkerbell
La noapte la 0,40 (inumana ora..dar asa se programeaza la tv filmele bune, sa nu le vada poporul) pe Boom Drama, Nuovomondo al lui Emanuele Crialese

IMDB link
Johann_Moritz
Asta seara de la 22 sau 22:15 e Fargo pe National TV. thumb_yello.gif
factura
@kumarbi
Te urmaresc laugh.gif (ieri mi-a placut Ion B.,azi in place Fargo,astept maine sa vad ce-mi mai place smile.gif).
Gluma,ne-gluma,inca nu m-am hotarat daca Fargo e preferatul meu.Se bate cu No Country for Old Men.La cutite.Sau pusti.Alea,alea.
Johann_Moritz
QUOTE(factura @ 4 Mar 2010, 05:36 PM) *
@kumarbi
Te urmaresc laugh.gif (ieri mi-a placut Ion B.,azi in place Fargo,astept maine sa vad ce-mi mai place smile.gif).

Ah, I can feel the presure!
Michelle
QUOTE(factura @ 4 Mar 2010, 05:36 PM) *
@kumarbi
Te urmaresc laugh.gif (ieri mi-a placut Ion B.,azi in place Fargo,astept maine sa vad ce-mi mai place smile.gif).
Gluma,ne-gluma,inca nu m-am hotarat daca Fargo e preferatul meu.Se bate cu No Country for Old Men.La cutite.Sau pusti.Alea,alea.


Si mie-mi plac fratii Coen. Si Frances Mac Dormand.Multam kumarbi de anunt.

In alta ordine de idei cica si Shutter Island ar merita...asta e pe ecrane!
factura
Eu am vazut Barton Fink(aproape halucinat fara a folosi mijloace specifice),Fargo(l-am vazut inainte de No Country..imi place filmul asta(si coen) ca te lasa parca sa mesteci.sta langa tine,te bate pe umar ,apoi zice ceva de genul Inghite!Si,ti-a placut? laugh.gif -e simplu si patrunzator,lucrurile se leaga parca dupa ce te odihnesti un pic si vezi de departe),The Big Lebowski,O Brother, Where Art Thou?,The Ladykillers(recunosc ca nu m-am uitat la tot,m-a enervat ),No Country for Old Men(inca mai trebuie sa-l revad),Burn After Reading(aici cred ca erau in vacanta, e facut cam'' la misto'',nu prea m-a lasat cu mari dileme sau eram eu intr-o stare si asa).

Am insirat polologhia asta ca sa precizez ca nu am vazut tot Coen-ul(sincer,nici nu stiu cum sunt sau daca impartiti fratii pe aici) plus ca nu-s in stare sa zic ca am inteles cam tot ce trebuia.Presupunandu-se ca e ceva de inteles.Cred ca revad deseara pe Fargo,ca mi-a venit dor.

Pe kumarbi nu-l cred laugh.gif

(pai revin cu ceva litere la Fargo dupa )
Tinkerbell
a vazut cineva A serious man? fara multe amanunte ca pe urma nu ma mai uit ,doar daca e de vazut sau nu.

@kumarbi: tot hanul simte presiunea la care esti supus, nu numai tu. biggrin.gif rezista, te sustinem!

Johann_Moritz
Imaginati-va ca am vazut Barton Fink pe TVR 1, inainte sa apara accesul facil la net si downloadul filmelor de pe torenti, dcuri si alte alea.
E scena aia de final cand Turturro pleaca pe plaja cu cutia pe care i-o daruise Goodman. Si in timp ce statea pe plaja si o privea pe fata aia si toata lumea astepta sa deschida cutia... a picat curentul. Si a revenit la timp sa vad genericul.
Am asteptat cativa ani sa vad ce e in cutia aia. Iar el nu o deschide!

Merci tinkerbell.
Erwin
Everybody's Fine, cu Robert de Niro. Un film despre înstrăinare şi regăsire.
Johann_Moritz
Supertare. yah!
hot_coffee
Am vazut "Julie and Julia" cu Meryl Streep pentru care a si fost nominalizata la Oscar
E o comedie misto, asa ca il recomand thumb_yello.gif

Cucu Mucu
QUOTE(Michelle @ 4 Mar 2010, 08:50 PM) *
In alta ordine de idei cica si Shutter Island ar merita...asta e pe ecrane!


Da, merita, e bunicel.


Nu mai stiu pe unde o fi umbland softici, da' tocmai am vazut Hachiko Monogatari... bun film.
factura
QUOTE(Tinkerbell @ 4 Mar 2010, 08:37 PM) *
a vazut cineva A serious man? fara multe amanunte ca pe urma nu ma mai uit ,doar daca e de vazut sau nu.


Fara amanunte ,de vazut.
Tinkerbell
@factura: Multumesc, voi proceda la. Stiu ca suna un pic ciudat ca refuz amanuntele, ciudata-s eu cu totul si m-am obisnuit demult cu mine. Multumesc din nou pentru raspuns.smile.gif

In alta ordine de idei, nu mi-a placut deloc, dar deloc, The lovely bones. Totala pierdere de vreme. Uitati-va la altceva, daca aveti de unde alege, si cred ca aveti.

P.S. N-am reusit sa deschid pagina Hanului zile intregi. Se intimpla destul de des, am observat.
Johann_Moritz
A vazut cineva Salo, al lui Pier Paolo Pasolini? Nu ca vi l-as recomanda, intreb doar.
Erwin
Am văzut "The Hurt Locker" - n-a luat Oscar-uri pe degeaba. Merită văzut, bineînţeles cui îi place genul filmelor de război/acţiune. Sunt câteva scene macabre, aviz celor slabi de inimă... smile.gif
factura
@Tinkerbell
Cu placere.Doar sa nu ma '' injuri'' daca nu ti se pare de.Eu sunt pentru re.Filmul asta care nu ti-a placut deloc,deloc e dupa cartea aia a lui Alice Sebold?
Tinkerbell
@factura: Zice ca da, acolo pe pagina imdb. Nu stiu cum e cartea, dar filmul a reusit sa ma scoata din rabdari- iar daca a avut o idee pe care s-ar fi putut broda ceva frumos, ei bine...au facut-o praf si pulbere undeva pe drum.
factura
Pai de aceea ma minunam un pic,ca-mi pare foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa faci un film dupa carte.In carte,''personajul principal'' este fetita,cea care ''joaca'' si rolul naratorului.Dar este o prezenta difuza,nu intervine in actiunea propriu-zisa.Era si cam greu tinand cont de imprejurari(moartea).
Dificil sa transpui pe film gandurile.

Am vazut si El Secreto de sus ojos,mi-a placut ,dar nu m-a dat pe spate deloc.A avut mici accente delicate-dulci,a fost aproape duios (ca sa zic asa)Poate si pentru ca m-am uitat la el ofticata ,stiind ca l-a batut la statueta pe Das weisse Band - Haneke,film care chiar m-a infiorat(la propriu si figurat) de placere.
Tinkerbell
@ factura: biggrin.gif Uite de aia e frumoasa lumea, ca e diversa! filmul lui Haneke nu mi-a provocat chiar ce ma asteptam eu, ca sa zic asa. Dar asta nu inseamna ca nu poate produce fiori de placere si altora, asa cum ti-a produs tie- poate sint eu intr-o pasa mai ciudata. smile.gif

later edit: cred ca esti de acord ca "ofticata" nu e cea mai potrivita stare in care sa te uiti la un film, nu? asta o spun si pentru mine smile.gif iar pentru un film facut in alta parte decit State, nu Oscarul e masura corecta a valorii- sint mult prea multe si mult prea diferite ca viziune ca sa se faca o alegere fair. si ma opresc, altfel desfiintez Oscarul de tot. biggrin.gif
factura
QUOTE(Tinkerbell @ 15 Mar 2010, 09:18 PM) *
poate sint eu intr-o pasa mai ciudata. smile.gif

later edit: cred ca esti de acord ca "ofticata" nu e cea mai potrivita stare in care sa te uiti la un film, nu? asta o spun si pentru mine smile.gif iar pentru un film facut in alta parte decit State, nu Oscarul e masura corecta a valorii- sint mult prea multe si mult prea diferite ca viziune ca sa se faca o alegere fair. si ma opresc, altfel desfiintez Oscarul de tot. biggrin.gif


laugh.gif sunt de acord.la faza aia cu desfiintatul oscarului.daca chiar e sa ma iau dupa fite de premii macar ma raportez la cannes sau berlin sau festivalul ala care are treaba cu robert redford cred ca sundance.dar eu oricum ma uit la nimereala.zic asta pentru ca te inteleg in privinta ''amanuntelor''.

astept sa vezi A Serious Mansmile.gif adica sunt curioasa de efect.eu n-am inteles mai nimic din prima.dar,e de vazut.clar.simt eu.e ceva peste puterile mele de compilare in pas alergator.
ok,am inteles ceva ceva,dar parca mi-e lene sa gandesc.mai trebuie sa-l mai vizionez.
si totusi,El secreto de sus ojos mi-a provovat stare de septembrie duminica dupa-amiaza.nici o zvarcolire interioara de luat in seama.mi-a placut mult cum a (regizorul) suprins afectiunea dinte cei doi,imaginea aceea cu privirea lui catre ea la petrecerea de logodna.schitata sumar tocmai pt a te concentra pe ideea asta.
nu mi-a displacut ,dar Panglica alba chiar are forta.e si cam ciudat sa faci comparatie intre cele doua.sunt cam paralele.
in alta ordine de idei,daca mai zici ca esti ciudata,o sa ma simt foarte normala.si asta s-ar putea sa ma faca sa-mi doresc sa fiu ciudata smile.gif

n.b.imi place mult coltisorul tau in care-ti agati cartile.si nora iuga.
amin.

edit.am taiat foarte din normala.alte greseli nu gasesc laugh.gif
Tinkerbell
@factura: ei, normal ca nu se pot compara...smile.gif doar ca argentinianul a fost o surpriza, atit si nimic mai mult.
Pentru "Panglica" eu am ales cam prost momentul- imediat dupa ce revazusem "Werckmeister Harmoniak", in urma unei discutii cu un prieten, si in contextul ala Panglica mi s-a parut prea putin fata de ce ma asteptam..stiu ca trebuie sa il revad ca sa il pot judeca asa cum merita.
Am inca pe lista si "Satantango" tot al lui Bela Tarr, dar vad ca nu ma decid biggrin.gif...are 7 ore filmul, si daca il fragmentez trebuie s-o fac cu cap, altfel pierd mult.

P.S. Am in vizor A serious man, sper sa il vad cit de curind si te caut dupa, sa-ti povestesc. biggrin.gif

factura
@Tinkerbell
Nu am vazut nimic facut de Bela Tarr(pare ciudat omul .vezi? smile.gif).Multumesc.Da,cred ca conteaza foarte mult cu ce asteptari intampinam un film.Plus ''bagajul'' de emotii din ziua respectiva.
Si eu te caut dupa ce ma mai familiarizez cu individul asta care a facut un film de 7 ore(si nu e serial laugh.gif ).Ciudat,adica interesant.Pare delicios.Am citit doar niste comentarii de imdb.
Tinkerbell
Nu stiu unde sa pun linkul asta, la filme sau la poezie? rolleyes.gif
Foarte frumoasa ideea lui Razvan Tupa, ca multe alte lucruri frumoase pe care le face cu Poeticile lui:

Poezie in filme
factura
La film,la film.Poezia e peste tot : )

Ma bucur ca ai pus linkul asta.
Tinkerbell
Am vazut A Serious Man. smile.gif
De vazut si revazut, cum spunea factura, iar pentru mine acum e no 1 in top filme Coen brothers.

M-a intrigat inca de la prolog (o istorie idis plasata in the middle of nowhere, intr-o noapte de poveste cu ninsoare ireala), al carei rost nu l-am inteles pina nu a aparut eroul principal -profesorul Larry Gopnik/ actorul este pur si simplu delicios!- cu paradoxul celebru al pisicii lui Schrodinger.
Mai sa fie, ce avem noi aici? Pai, cheia de lectura pentru scenariul filmului. smile.gif
Si apoi cam toate intimplarile ce urmeaza au o dubla interpretare, fapt ce ce mi-a placut foarte mult.
Bietul profesor Gopnik tot repeta ca el n-a facut nimic, incearca sa fie doar un om serios si respectabil, si se trezeste strivit de un suvoi de intimplari ilogice, nedrepte si total de neinteles, care ii bulverseaza existenta lui cuminte si respectabila. Si toate povestite cu umorul negru marca Coen, excelent.

Unde sa gaseasca raspuns? Stiinta e clar ca nu il poate ajuta sa inteleaga, tabla imensa pe care asterne demonstratii complicate in fata elevilor (cam tineri pentru nivelul de complexitate al materiei predate...dar poate asta e un amanunt semnificativ in film) arata ca nu putem afla niciodata sigur de ce se intimpla ceea ce ni se intimpla.

Stiinta nu, va sa zica.
Religia? Trei rabini -la care apeleaza disperat- nu ii pot da un raspuns, ii ofera cel mult pilde.
Parca cel mai mult se apropie de adevar tatal elevului nemultumit de nota la examen, cel care incearca sa il mituiasca pentru marirea notei, amenintindu-l totodata cu procesul pentru calomnie, daca va refuza mita: "Please, sir. Accept the mistery."

Rabinul din urma -cel intangibil, matusalemic si cu o fizionomie fascinanta- ii recita fiului lui Larry citeva versuri dintr-o piesa cunoscuta a anilor '60:
"When the truth is found to be lies
and all the joy within you dies.."
"Then what?"...intreaba rabinul.
Continuarea piesei e: "Don't you want somebody to love ?", dar rabinul pare ca nu si-o aminteste, sau nu vrea sa o spuna asa clar. In schimb insiruie numele componentilor trupei care cinta piesa in cauza (Jefferson Airplane, i-am cautat si eu pe net apoi), si ii inapoiaza baiatului radioul cu casti confiscat la scoala in timpul unei ore de catre un profesor, ca un gest de complicitate smechereasca venind de la cel mai intelept membru al comunitatii religioase, catre cel mai neexperimentat.

Ar mai fi multe de spus, lucruri pe care nu le observi din prima.
Fain, mi-a placut filmul. De revazut. thumb_yello.gif
(Merci factura ca nu m-ai lasat sa-l scap!)
factura
Pai,eu imi tot zic ca,daca o sa reusesc sa inteleg filmul asta,o sa devina preferatul.As fi vrut sa scriu frumos despre Fargo,despre No Country for Old Men,despre cum ‘’dezvrajesc’’ ei raul(fratii Coen),despre cum te fac sa intelegi absurdul, dar de fiecare data am senzatia ca nu am cum sa prind asa ceva .

Fernando Vidal,un personaj de-al lui Sabato,zice ceva de genul: raul e mult mai puternic decat binele,daca nu ar fi asa, n-ar mai trebui propovaduit atat de intens binele,nu ar trebui sa se porunceasca pt indeplinirea lui,a binelui.Raul nu poate fi eliminat prin cunoastere,ci din contra.E difuz si e peste tot.Cel putin asa am inteles eu.Si am mentionat asta pentru ca la ideea asta ajungi dupa ce vizionezi cele doua filme,mai sus mentionate.(nu exista tara pentru batrani,nu exista timp de odihna,nu exista pensie daca te apuci de treaba asta.sa te bati cu raul)

In A Serious Man nu-i vorba nici despre bine ,nici despre rau.E despre legile,regulile care ne guverneaza,dupa care ne orientam.Gopnik e un om serios.Are familie,o functie respectabila.E moral(ex nu primeste mita.da,si pana la urma, ce inseamana moralitatea?).
Discutia din birou mi se pare un fel de cheie a filmului(de fapt,cam tot ce se intampla in spatiul acela)Ii spune( in birou) elevului aceluia: orice actiune aduce cu sine consecinte.De care trebuie sa tinem cont.Si-i mai spune ca nici el nu intelege prea bine ‘’pisica’’ si referindu-se la asta ,inainte,foloseste cuvantul fabula(nu stiu cum zice in engleza,asa am retinut din subtitrare si nu pot sa caut acum),ca nici el nu intelege ,dar matematica e un punct de plecare,o baza.

Pisica poate sa fie moarta sau nu,putem sa stim cu certitudine doar daca ridicam capacul.Dar asta inseamna sa intervenim .Nu puteam cunoaste nimic cu precizie,intotdeaua o sa existe o falie ,o lunga dincolo de care poate sa fie doar : accepta misterul.(asa cum ai zis si tu ,prin replica tatalui elevului).Intalnirea cu cei trei rabini(trei raspunsuri total diferite),secventa in care urca pe casa,incertitudinea dobandirii postului(cauza putand a fi scrisorile fara nicio logica) te fac sa te gandesti la asta,ca suntem singuri ,singuri.Nimeni nu te poate ajuta.Cu nimic.Sfaturile sunt doar pentru comunicare.

Filmul m-a lasat exact in starea asta.Poate sa fie sau poate nu,finalul cu furtuna aceea nu l-am inteles.Dar il simt incarcat de multe,e ca si cum mai trebuie sa ma uit la film de multe ori ca sa pot capata concluzia aia care o sa mi se dezvaluie prin final.
Normal ca n-am reusit sa fiu prea coerenta.Incep sa cred ca mie imi plac foarte mult fratii astia pentru ca nu prea-i inteleg : )
Trebuie sa-l revad.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.