HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info

Subiectele de discutie dedicate cartilor vor fi mutate in cadrul subforumului Universul Cartilor

57 Pagini V  « < 37 38 39 40 41 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce Film Sa Vad Azi?
Johann_Moritz
mesaj 19 Dec 2009, 11:38 PM
Mesaj #1331


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



A fost mort tot timpul. Mai intai in spirit. Intradevar: stupid fucking white man.
Fiecare erou are nevoie de sfaturile unui initiat inainte de a-si incepe calatoria.
Doar ca Nobody nu il paraseste definitiv.

William Blake is my friend.
Cand se reintalnesc, e deja William Blake. Iar Nobody e urs. Samanii se pot intrupa in animale. La fel si spiritele.
De murit cu trupul, incepe sa moara doar atunci cand urca in barca, pe rau. De aici incolo Blake doar asista. La propria inmormantare. Charon indianul. Parasesc impreuna lumea asta. Nu inainte de a ucide filistinul, acolo la rau (dilema primilor 3 draci: ce e acela un filistin?) si abia dupa ce devenise legenda. Spiritele nu te primesc daca nu te-ai dovedit infruntand demonii si invingandu-i. Pana nu ai inviat in spirit.

Filmul suprapune cele doua lumi. Nobody e un saman sau un spirit? Cole e un ucigas sau un demon? Il urmareste pe Blake pentru a-l ucide sau pt. a-i fura sufletul? (canibalii isi devoreaza victimele pt. a le fura sufletul, nu pt. placerea carnii) La fiecare intrebare sunt valabile ambele raspunsuri.

Europenii au separat aproape complet sacrul de profan. Epifaniile si teofaniile sunt tot ceea ce mai uneste cele doua lumi. Sacrul e o manifestare, e miracol. Cumva, zeii s-au retras din lumea asta si ne asteapta in cealalta. Civilizatia a gonit sacrul intr-o alta dimensiune. Ca urmare, spiritele mor.

Pt. indieni, antiteza asta nu exista. Lumea e concomitent sacra si profana. Sacrul e imanent, e prezenta continua integrata in ordinea naturala. Aparenta separare e rezultatul valului asezat peste ochii nostri. If the doors of perception were cleansed, everything would appeare to man as it is: infinite, spune poezia pe care o recita Johnny Depp in filmuletul de pe youtube.
Asta trebuie sa faca Nobody: sa ridice valul, pentru ca Blake sa poata vedea lumea, lumea asta in care pasim zi de zi, asa cum este ea: sacra. Si ii fura ochelarii, inainte de a-l parasi vremelnic. Ca sa inteleaga natura orbirii de care sufera.
Pt. a nu deveni un filistin.

Oare de ce se aseaza Blake langa puiul de caprioara ucisa? De durere? Isi aduce aminte de femeie?
In Matca lui Sorescu, Batranul se aseaza in sicriu pt. a se obisnui cu el. Poate ca asta face si Blake asezandu-se langa caprioara si impreunandu-si sangele cu al ei: se obisnuieste cu moartea.
Ma intriga un lucru: in satul nootka, Nobody intra in Casa spiritelor, lasandu-l pe Blake afara. Oare, pt. a-i negocia trecerea dincolo?


Acum, dupa ce m-am chinuit atata sa scriu despre sacru, raman cu indoiala mea: si totusi, daca moartea e doar un sufix? Al ultimului cuvant din dictionar!


Nu stiu exact cat timp mi-a luat sa scriu astea cateva randuri. Probabil cam 4 ore. Ba nu mi-a placut cum am scris, ba ce am scris. Apoi mi-au venit alte idei si tot asa. Apoi mi-am adus aminte de versurile lui Blake.
E greu sa incerci sa fii inteligent. Eu zic sa ne lasam. ohyeah.gif

Acest topic a fost editat de kumarbi: 20 Dec 2009, 01:21 AM


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 20 Dec 2009, 12:09 AM
Mesaj #1332


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Imi pare rau ca nu-ti pot sugera, asa cum mi-as fi dorit, o cronica de film a ta personala. E pacat sa se ingroape intre sute de alte mesaje un post ca al tau de mai sus.. Din pacate Mihai nu mai prea da pe-aici iar eu, chiar daca sunt moderatoare la sectiunea asta, nu pot deschide o cronica. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 20 Dec 2009, 12:48 AM
Mesaj #1333


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



Multam! Am si eu momentele mele.
In privinta unui colt al meu, inca mai am rezerve. Mari.
Uneori le mai nimeresc, dar de obicei sunt extrem de plat in scriere. Asta devine din gandire. Am tendinta de a-mi regasi obsesiile in aproape orice mi se infatiseaza si atunci discursul meu devine repetitiv. Ca si cum lumea s-ar invarti in jurul a catorva idei.
V-as plictisi repede.
Si acum scrisesem niste tampenii initial. Noroc ca mi-am adus aminte de versurile lui Blake si atunci parca mi s-au mai limpezit ideile si am gasit un punct de orientare cert.

Acest topic a fost editat de kumarbi: 20 Dec 2009, 01:18 AM


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 20 Dec 2009, 12:48 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Serenity
mesaj 20 Dec 2009, 02:02 AM
Mesaj #1334


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Eh... una peste alta, e misto sa ai un loc unde s-au adunat filmele pe care le-ai vazut, ti-au placut sau nu, dar ai gasit de cuviinta sa scrii cate ceva despre ele. Conteaza mai putin daca pentru ceilalti e divertisment sau nu. Eu m-am bucurat de multe ori ca am un loc unde pot intra sa vad ce mi-a placut si ce nu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 20 Dec 2009, 03:44 AM
Mesaj #1335


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



L-am revazut acum.Ca sa pot sa -ti raspund.Ziceam mai sus ca am uitat intrebarile,n-am mai ''disecat'' Dead Man.De regula,intrebarile imi vin multa vreme dupa ce am vazut un film.Daca nu am cui ''?'' ,uit.

M-am gandit la sacru,dar am fost ingusta,am zis primar.Si eu cred ca personajul Cole intruchipeaza atat un ucigas,cat si un demon.Singura secventa care m-a facut pur si simplu sa intorc capul(de parca jarmusch ar fi un atroce )a fost cand striveste craniul unuia dintre cei doi ''oameni ai legii''.Imaginea cu cel mort,cu capul incadrat de lemnele acelea de foc cred,cand Cole spune parca ar fi o nenorocita de icoana...Ura cu care distruge.

Stii,in tren,discutia cu mecanicul mi se pare o cheie.(De fapt,fochistul e cel care conduce trenul,nu?)Ii spune sa se uite pe fereastra si il intreba daca ceea ce vede nu ii aminteste de o calatorie cu barca,noaptea tarziu,cand privesti bolta si ai senzatia ca se misca toate in jur(zice landscape,poate land-scape),iar tu nu intelegi de ce stai pe loc.Asa se si termina filmul.El intr-o barca ,pregatit.Se misca norii.Apa peste tot,simbol al curgerii timpului.Al vietii?Apa e trecere?

Si atunci cand sta langa caprioara ,da cred ca ai dreptate,se obisnuieste cu moartea,dar am observat azi de ce ma obseda.Se invarte totul in jur cand se intinde pe spate.Nu e un efect regizoral,chiar subtiaza ochii ,ca si cum e putin surprins de ceea ce se intampla.Semnul pentru moarte.Tu stai pe loc si totul in jur se invarte.

Filmul incepe :''Nu e indicat sa calatoresti cu un om mort'' si cu rotile unui tren.Probabil ca nu mai e niciun dubiu cu privire la calatoria catre moarte.Sau poate calatoria prin viata.Moartea implica o calatorie.Te duci catre.Dar viata?In viata ce faci ?Stai pe loc?Nu ,mergi catre.Toata viata e o pregatire catre moarte.N-are cum sa fie un sufix pentru ca sufixul se ataseaza cuvintelor si moartea nu e un cuvant.Si stii ca nu e un cuvant pentru ca nu e nevoie de limbajul asta pentru a o simti.

Pe rau,inainte sa ajunga la trib,Blake il intreba pe Nobody:''Cu aceasta barca voi brazda luciul apei?''Iar Nobody spune :"Nu,aceasta barca nu este suficient de rezistenta''.S-ar putea sa fie asa cum ai intrebat tu.Nobody negociaza pentru ca Blake ii e prieten ,iese din rolul lui Charon,pentru ca Charon nu face decat sa duca pe cineva la destinatie,nu?E doar un personaj care face trecerea.Nu se implica.

Ma bucur ca te-ai straduit sa fii inteligent,eu nu o mai fac.Obosesc repede,poate sunt superficiala ,ma fixez rar pe o idee.Si nici nu iau vitamine.smile.gif

folositor mi-am fixat niste idei si mi-a venit pofta de sacru.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 20 Dec 2009, 08:17 AM
Mesaj #1336


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



QUOTE(kumarbi @ 20 Dec 2009, 12:48 AM) *
V-as plictisi repede.


Ideea e sa fii natural si sa scrii pt tine, nu pt altii. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat devii mai artificial. O spun in general, nu ma refer la cineva anume acum.


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 20 Dec 2009, 01:19 PM
Mesaj #1337


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



Ei da, l-am ignorat pe conductorul trenului. La inceputul fimului, cand are loc dialogul dintre ei, am fost sigur ca "e ceva cu chestia asta". Dar pana la final, cand "chestia" devenise parte a povestii, deja uitasem dialogul. smile.gif Mi-ai adus tu aminte.
Dupa cum spuneam, e greu sa vorbesti despre un film dupa ce l-ai vazut prima oara. Prima oara il privesti orientat catre final. Abia apoi, cand cunosti intregul poti aprecia fiecare bucatica. Ei bine, uite un motiv serios sa traim macar doua vieti: doar parcurgand intregul drum, macar o data, am putea sa le apreciem pe urmatoarele cu adevarat, clipa cu clipa. Daca Dumneazeu exista, atunci cu siguranta ne reincarnam. Clar! Nu are sens altfel!

Comparatia lui Nobody cu Charon a fost total nefericita. Adevarat, Charon e prea pasiv. E un simplu functionar al Infernului.

Ma mai gandesc la o chestie. Grecii credeau ca dupa moarte, sufletele oamenilor ratacesc prin Infern, fara memorie si deci fara identitate, simple umbre. Doar eroii se bucura de privilegiul de a-si pastra memoria si continua o existenta cvasiumana chiar si in Infern.
Nu stiu daca indienii au concepte similare. Imi aduc doar aminte ca niste triburi nord-americane credeau ca primii oameni au dus o existenta larvara, subpamanteana. Deci poate ceva asemanator exista si in mitologia lor.
Si atunci, asta ar explica de ce Blake trebuie sa intre in legenda inainte de a muri si ar valorifica si mai mult rolul de "negociator" al lui Nobody.

Clar, trebuie sa revad filmul asta peste ceva vreme.

Stiu: naturalete. Din pacate insa, atunci cand nu poti fi in mod natural inteligent, trebuie sa devii artificial. hehehe

Oricum ar fi, si eu ma bucur ca e un loc unde pot sa scriu si sa citesc si despre alte lucruri decat articolele de lege.

Acest topic a fost editat de kumarbi: 20 Dec 2009, 01:21 PM


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 27 Dec 2009, 05:33 PM
Mesaj #1338


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Nu cred ca e atat de nefericita comparatia cu Charon.In plus,Nobody nu are niciun nume.Exebachy,''Cel ce vorbeste tare si nu zice nimic'',denumire pe care o respinge,fiind alungat din amandoua taberele.E bufonul si inteleptul filmului.Poate la fel de bine sa fie Charon, cum poate sa fie si unul dintre ajutoarele lui Harap-Alb.

Ce sa mai zic,o desavarsita poezie filmul asta.
Infinit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boudicca
mesaj 1 Jan 2010, 01:07 PM
Mesaj #1339


ex-nOtHiNg_SwEeT
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.170
Inscris: 14 February 08
Din: lumea mea
Forumist Nr.: 11.273



Am vazut mai multe filme in ultima perioada. Cateva dintre ele:
My Sister's Keeper
The Accidental Husband
The Countess

Ultimul film (The Countess) a fost singurul care mi-a placut.


--------------------

" Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal
Tout ça m'est bien égal... "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 1 Jan 2010, 01:44 PM
Mesaj #1340


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Am vazut si eu The Accidental Husband si aproape am plans pentru ca sunt in stare sa ma uit la un film atat de prost.Oricum,n-am reusit sa-l vad pana la capat. laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boudicca
mesaj 1 Jan 2010, 01:55 PM
Mesaj #1341


ex-nOtHiNg_SwEeT
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.170
Inscris: 14 February 08
Din: lumea mea
Forumist Nr.: 11.273



QUOTE(factura @ 1 Jan 2010, 01:44 PM) *
Am vazut si eu The Accidental Husband si aproape am plans pentru ca sunt in stare sa ma uit la un film atat de prost.Oricum,n-am reusit sa-l vad pana la capat. laugh.gif


Si mie mi s-a parut la fel de prost, pacat de actori.


--------------------

" Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal
Tout ça m'est bien égal... "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 1 Jan 2010, 02:38 PM
Mesaj #1342


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Da,chiar asa.Am inteles ca Kill Bill vol.3 apare prin 2014 ,pana atunci Uma probabil ca o sa mai joace prin porcarii de gen.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 9 Jan 2010, 02:45 PM
Mesaj #1343


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



In ultima vreme am vazut ceva filme.
Am fost la Sherlock Holmes pentru ca imi place genul Guy Ritchie (desi cam repetitiv pentru cine a vazut si restul,totusi cu oarece noutati in limbaj), imi plac Jude Law si Downey jr, imi place Londra samd. Nu va asteptati sa vedeti scenariul facut dupa Conan Doyle, e cu totul altceva, mult mai comercial din pacate. Eu zic ca a meritat deplasarea la cinematograf , mai ales pentru engleza vorbita de englezi si nu engleza americana care abunda in tot ce misca pe ecrane si pt atmosfera de epoca.
Vazut si mult trambitatul Up in the air. placut, dar nu dat pe spate. deziluzie mare: George Clooney a mai imbatranit. filmul are un mesaj, deci nu e chiar de ocolit, totusi ma asteptam la mai mult.
The Hangover, o comedie pe gustul meu. Merita pt relaxare.
daca vreti sa vedeti Australia si nu l-ati vazut inca, incercati un blu-ray, diferenta face toti banii. micul aborigen (creamy, de fapt) f dragalas,in rest Nicole Kidman si-a bagat silicon in buze si parca nu mai e ea. oribil.
World's greatest dad, ok film dar fara stralucire. Daca ce descriu ei acolo chiar se-ntampla in majoritatea scolilor americane, cam nasol!
Dorian Gray merita vazut pentru Colin Firth , insa si pe asta regizorul l-a vrut comercial asa ca a bagat niscai scene horror pe ici-colo care n-au nici o legatura cu Oscar Wilde.
Julie and Julia doar pentru cine e pasionat de gastronomie, in rest boring. Chiar si Merryl Streep cu straduintele ei de a vorbi nazonat enerveaza si plictiseste.

cam asta...(Avatar n-am vazut, inca)

Acest topic a fost editat de Michelle: 9 Jan 2010, 02:50 PM


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 9 Jan 2010, 02:57 PM
Mesaj #1344


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Maine merg si eu la Sherlock, abia astept. Iubesc accentul lui Jude Law.

Ala cu George Clooney e in cinema deja? unsure.gif


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 9 Jan 2010, 03:12 PM
Mesaj #1345


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



nu inca. eu l-am luat de pe internet.
am fost superfericita dar in afara de Vera Farmiga care arata bestial nu prea m-a impresionat nimic.

Jude Law in rolul lui dr Watson...very nice! thumb_yello.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 10 Jan 2010, 05:37 PM
Mesaj #1346


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



Am vazut Koyaanisqatsi, de Godfrey Reggio. Tulburator. Fara dialoguri, fara naratiune. Muzica si imagine.
Gesturi de zi cu zi, distorsionate pana devin de nerecunoscut, pana devin altceva. Pana devin intrebari.
Nu pot sa descriu nimic. E nevoie de un poet pentru asta.

ko.yaa.nis.qatsi (from the Hoopi language), n. 1. crazy life. 2. life in turmoil. 3. life out of balance. 4. life disintegrating. 5. a state of life that calls for another way of living.

E primul dintr-o trilogie, Qatsi. Singurul pe care l-am vazut pana acum.

Poate fi dat jos de pe torrents.to. E un torent extern, dar de data asta am dat 1,7 G cam in 20 de minute, ceea ce nu e rau deloc. Si nu necesita logare.




Acest topic a fost editat de kumarbi: 10 Jan 2010, 05:48 PM


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 10 Jan 2010, 07:41 PM
Mesaj #1347


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



@ kumarbi:

post-it: de vazut si topicul asta


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 10 Jan 2010, 09:50 PM
Mesaj #1348


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



Merci! Am sa caut.

Intre timp a venit un prieten la mine si obligat a trebuit sa vad 2012. Si cat i-am explicat ca e o porcarie!
M-a facut sa pierd 2 ore din viata. Si nici macar lui nu i-a placut!
Sunt plin de draci.

Acum dau jos Powaqqatsi. Merge mult mai greu. mad.gif mad.gif mad.gif


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LINICA
mesaj 11 Jan 2010, 04:52 PM
Mesaj #1349


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 640
Inscris: 6 August 04
Forumist Nr.: 4.202



Cartea junglei. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 11 Jan 2010, 08:54 PM
Mesaj #1350


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



The point


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 13 Jan 2010, 01:47 AM
Mesaj #1351


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Case 39 (2009) cu Renee Zellweger - horror - merită văzut


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 17 Jan 2010, 08:46 PM
Mesaj #1352


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Irreversible-Gaspar Noe.

Am dat cautare pe han dupa filmul asta si am gasit ceva doar la filmul preferat si la filme ciudate.Dar fara comentarii.Mi s-a parut mai in regula sa scriu aici.Cu toate ca nu l-as recomanda cardiacilor.
L-am vazut azi.Nimic altceva de Gaspar Noe.Stiam de el,doar despre celebra scena de viol si ,si mai celebra Monica Bellucci.

Am incercat sa-l vad acum vreo doua saptamani.Recunosc ca nu am rezistat,am renuntat dupa 20 de minute,asta dupa ce m-a lasat intr-o stare indescriptibila.Azi l-am gasit nesters si infiorata fiind am zis ca ar fi cazul sa scap de obsesie.Bine am facut.De bantuit o sa ma mai bantuie,dar macar nu ma mai gandesc la el in halul ala.
M-a trecut prin sentimente de groaza,scarba,frustare,neputinta.Voma aproape la propriu.Dupa scena violului am fumat o tigara si am plans o jumatate de ora.Concluzia la ultima fraza:sunt incapabila sa gandesc mai repede decat sa simt.Normal,stiu faza cu procesarea.Doar ca uneori ramai blocat in ceva.

Katharsis.Si daca asta face o opera de arta,atunci e.
Un film despre Daca.

You know what?
Time destroys all things.

dupa filmul asta,chiar ca nu mai suna a platitudine.

L-a mai vazut cineva care traieste si se mai plimba pe la Hanul Ancutei?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 17 Jan 2010, 11:55 PM
Mesaj #1353


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



"Lie to me" - un serial poliţist fain! smile.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Data'q
mesaj 18 Jan 2010, 04:07 PM
Mesaj #1354


Clopotar
******

Grup: Admin
Mesaje: 4.348
Inscris: 17 September 04
Din: Capitala
Forumist Nr.: 4.495



Am revăzut Kate & Leopold zilele acestea. Realizat bine, după tiparul filmelor cu Meg Ryan, în care un bărbat o dă pe spate şi ea are şi norocul ca el să fie nebun după ea.
Serios acu', acest film e mai mult pentru bărbaţi, din aceia care chiar îşi folosesc urechile, ochii, nu doar ca să vadă sau să audă, ci şi să înveţe ceva. În cazul de faţă, cum să curteze, cum să se poarte cu o femeie. Orice femeie, dar mai mult, cu cea pe care o iubeşte.
Cât de partea cealaltă, nu ştiu ce ar putea învăţa o femeie din acest film. Ar putea să viseze şi mai mult la un Făt cu adevărat Frumos, pe un cal alb, educat, manierat şi respectuos. Poate ar învăţa să-şi vadă toată viaţa şi să se întrebe dacă îi merită agitaţia, dar zău acum, cine îşi mai pune întrebări din astea cu plicurile de facturi pe masă? smile.gif
Recomand filmul pentru cine vrea să se relaxeze două ore, după o zi agitată.
Sting - Until


---
QUOTE
L-a mai vazut cineva care traieste si se mai plimba pe la Hanul Ancutei?

L-am downloadat, l-am încercat şi cel mai probabil îl voi termina diseară. Din câte am văzut, da, e foarte violent filmul şi starea de vomă am simţit-o. Sper că nu va dezamăgi spre sfârşitul filmului. Revin cu impresii.

---
Lie to me e un serial chiar educativ aş putea spune, dacă dai deoparte clişeele americane. wink.gif

Acest topic a fost editat de Data'q: 18 Jan 2010, 04:10 PM


--------------------
Clopot
Lauda tie, Doamne!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 18 Jan 2010, 04:35 PM
Mesaj #1355


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



@Data’q
Ideal e sa-l vezi cap-coada.Mi-e imi pare rau ca n-am reusit din prima. E un fel de puzzle,daca scoti imagini din context, nu mai poti sa vezi intregul.Cred ca a mizat mult pe asta regizorul.Am citit aseara ca ar face chiar parte dintr-un top al filmelor la care spectatorii au iesit din sala in primele minute.
Nu stiu daca o sa-ti placa.Nu e un cuvant prea potrivit pentru film.
Eu cred ca e un film foarte bun.Un fel de violenta extrema care te duce spre purificare.N-am mai facut exercitiul asta,mi-e greu sa explic.

Din pacate nu e SF, si asta cred ca e mai greu de acceptat.In legatura cu : realitatea e cea pe care o vedem noi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Data'q
mesaj 19 Jan 2010, 01:02 PM
Mesaj #1356


Clopotar
******

Grup: Admin
Mesaje: 4.348
Inscris: 17 September 04
Din: Capitala
Forumist Nr.: 4.495



Nu m-a dezamăgit, într-un final. Doar că s-au adăugat şi alte momente pline de... un tragic realism.
Frumos, dur, foarte dur în câteva secvenţe, realist, un film care te pune să te rogi să nu ţi se întâmple asemenea.


--------------------
Clopot
Lauda tie, Doamne!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 1 Feb 2010, 11:15 PM
Mesaj #1357


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



Am vazut The boy in the striped pyjamas.
Nu e cel mai bun film despre holocaust, dar cred ca Mark Herman (regizorul) nici nu si-a propus asa ceva. Holocaustul prin ochii unui copil de 8 ani.
Prea multe scene lipsite de credibilitate (sa-i zicem istorica), dar la un film ca asta nu conteaza. Personajele sunt prea caricaturale, la fel modul in care interactioneaza, dar cred ca pe cineva mai putin familiarizat cu societatea celui de-al treilea Reich nu il va deranja prea mult, dimpotriva. Filmul e suficient de incarcat emotional ca sa nu ai timp sa ai timp sa te gandesti la astfel de lucruri.
Cei doi copii sunt bine alesi, mai ales puiul de evreu.

M-a tulburat si cred ca asta e tot ceea ce se urmareste. La final, am asteptat sa se reia scena aia din Lista lui Schindler cand se sting luminile, doar pentru a se reaprinde, iar din dusuri incepe sa curga apa.

Merita vazut. Un motiv in plus pt. mine a fost David Thewlis.


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anahi
mesaj 5 Feb 2010, 09:04 PM
Mesaj #1358


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 13 January 10
Forumist Nr.: 15.728



Da,asa e...eu l-am vazut..si e super...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 7 Feb 2010, 08:58 PM
Mesaj #1359


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



The Imaginarium of Doctor Parnassus - l-am abandonat înainte de "punctul culminant"
Ultimul Tango la Paris - am reuşit să aţipesc, poate la vremea lui a fost "şocant" de realist... tongue.gif

Continui serialul House MD smile.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 7 Feb 2010, 11:02 PM
Mesaj #1360


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



QUOTE(Erwin @ 7 Feb 2010, 08:58 PM) *
The Imaginarium of Doctor Parnassus - l-am abandonat înainte de "punctul culminant"


Ce inseamna punct culminant?(cu referire la film)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 8 Feb 2010, 07:47 AM
Mesaj #1361


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



QUOTE(Erwin @ 7 Feb 2010, 11:58 PM) *
The Imaginarium of Doctor Parnassus - l-am abandonat înainte de "punctul culminant"

filmul asta e fain de vazut intr-o sala de cinema.


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 13 Feb 2010, 02:12 PM
Mesaj #1362


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178






Le Scaphandre et Le Papillon, r.Julian Schnabel (a mai regizat Before Night Falls, poate il stiti)

Minunat film. smile.gif



--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 13 Feb 2010, 03:10 PM
Mesaj #1363


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Man som hatar kvinnor - Omul care ura femeile (după primul roman al lui Stieg Larsson din ciclul Millenium), un thriller suedez dur, realist, şocant... e un must see.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 13 Feb 2010, 06:54 PM
Mesaj #1364


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



QUOTE(Tinkerbell @ 13 Feb 2010, 02:12 PM) *
Le Scaphandre et Le Papillon, r.Julian Schnabel
Minunat film. smile.gif


Un personaj din film zice ceva de genul: ca sa poti sa supravietuiesti(referindu-se la o situatie limita) trebuie sa te agati de propria umanitate.Pe care ne-o (re)gasim doar in anumite momente.

Prin imaginatie(+memorie) reusim sa scapam de platosa de scafandru.(Cred ca ''scafandru'' e folosit doar in sensul acesta aici).Un costum greu care te ajuta sa respiri.Intr-o lume straina.Cea a subconstientului.Prizonier in propriul trup,te transformi in fluture abia dupa ce devii responsabil de inchisoare.

Bucuria de a simti.Orice.Te duce catre.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 15 Feb 2010, 12:23 AM
Mesaj #1365


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Eternal Sunshine of the Spotless Mind


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post

57 Pagini V  « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 8 May 2024 - 10:12 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman