Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Film Sa Vad Azi?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Teatru si Film
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Michelle
Daca nu v-ati facut inca o lista pentru toamna asta a facut tabu

Titus Herbert
Am vazut Inception. Mi-a placut partea cu visele, cum apar ideile, cum dispar, cum construiesti lumi, nu mi-a placut partea cu efecte speciale si urmariri, explozii, dar m-am uitat si la alea. laugh.gif
factura
QUOTE(Michelle @ 1 Sep 2010, 02:53 AM) *
Daca nu v-ati facut inca o lista pentru toamna asta a facut tabu

Eu astept Enter the Void- al lui Gaspar Noe. Si cred ca de acolo as mai cauta si Portretul luptatorului la tinerete -Constantin Popescu Jr.

T.H., sa ma uit la Inception? Sa trec peste fata lui Caprio? biggrin.gif

Si mie mi-a placut Il Postino mult. Eu asa l-am descoperit pe Neruda.
nefe, cred ca ai scris la topicul despre cel mai bun film, dar inainte de dezbatere. smile.gif De fapt, daca mai ma tine memoria(ca nu am dispozitie sa caut) cred ca tu ai reinviat topicul ala.
Erwin, de Mr. Nobody a scris si Tinkerbell smile.gif. Cred ca si vrei si...trebuie sa-l revezi. Cel putin eu. Este frumos si destept laugh.gif

Fain, fain, vine toamna. Si festivalurile.
Titus Herbert
Nu stiu, o faci pe riscul tau. biggrin.gif
Pe scurt, partea vizuala 50% efecte speciale bune ti le dau ei, ideea de baza buna, restul blocbaster laugh.gif. Una calda, una rece.
Nefertiti
QUOTE(factura @ 2 Sep 2010, 09:23 PM) *
Si mie mi-a placut Il Postino mult. Eu asa l-am descoperit pe Neruda.


Am găsit acum două zile şi cartea după care e făcut filmul. smile.gif

Diseară la 10, la ProCinema: Chinatown thumb_yello.gif

Aseară am văzut şi eu Tropa de Elite... mi-a plăcut, un film f realist şi bine făcut. Fără nume răsunătoare, fără să vină dintr-o ţară "strălucitoare". Īn clipa asta nu prea am starea să spun mai multe. Oricum, de văzut, dacă nu l-aţi văzut deja.
factura
A vazut cineva Balanta lui Pintilie, dar nu a citit Balanta lui Baiesu? Ca eu am citit weekendul asta cartea, am vazut si filmul la o ''distanta'' de circa 2 ore si sunt ff frustrata. Mi-a placut mult cartea, filmul m-a enervat ingrozitor. Adica, voiam sa intreb : e un film bun? Eu nu-mi mai pot da seama, n-as vrea sa-l fac asa praf, dupa ultimele impresii. Multumesc.

Johann_Moritz
Da, mie mi-a placut filmul. Si mi-am placut si cartea. Am citit-o acum vreo 15 ani. Iar acum vreo 6 sau 7 am vazut si filmul. L-am revazut anul trecut cand ma apucasem sa il vad pe Pitilie de la cap la coada.
Razvan Vasilescu e beton.
Mi se pare cea mai tare tragicomedie romaneasca. Am ras de m-am cracit!




Lasa parinte ca nu turcii a baut cimentu' pentru biserica! Ce a baut..., l-a baut turcii cimentu'?
Johann_Moritz
Si altul, ca mi-am adus aminte. Caranfil


factura
Pai si eu am ras tare. Dar atunci cand am citit cartea. Am ras si la film, dar toate poatele bune sunt din ...Baiesu. Adica cap coada. Nu vad meritul lui Pintilie. Razvan Vasilescu si Maia Morgenstern joaca extraordinar de bine, plus ceilalti. Dar...nu inteleg de ce a trebuit sa strice finalul. E ca si cum filmul asta plateste tribut faptului ca e facut in 1992. Mie nu mi s-a parut cartea chiar atat de anti-sistem cum incearca filmul ca o faca. Mai degraba e o filosofie de viata.

Secventa aia de sfarsit cu pozele supradotatilor arse de Maia si faza cu autobuzul , astea doua imi par chiar ...penibile. Tocmai ca in asta consta problema mea. Am vazut filmul la ff putin timp dupa ce am terminat cartea, ideile erau proaspete, daca as fi vizionat mai incolo(asa cum ai facut tu) poate era altfel.

Merci.
Tot nu mi-a disparut frustarea.
Johann_Moritz
Sincer, nu mai tin minte mai nimic din carte. Poate si de asta.
Finalul cu autobuzul nici eu nu l-am priceput. Dar filmul imi place.
factura
E ok. laugh.gif Nu incercam sa te fac sa nu-ti mai placa filmul. Am io o chestie si de aia. Pana la finalul ala afurisit imi ziceam ca e un film bun, ca oricum nu poti sa ecranizezi o cartea ca aia si etc.

Eu am inteles finalul asa. Finalul filmului. Asa cred. Ca am inteles ceva. Banuiesc ca autobuzul ala avea in el toti copiii aia destepti de care trebuia sa se ocupe ea, dar nu o lasa ...sistemul. E un fel de metafora, asa. Sa zicem. Cu cat ma gandesc mai mult la final cu atat imi dau seama de intentia vadita de a imi baga pe gat chestia asta.(faza cu autobuzul si pozele nu exista in carte. Nici macar nu avea aparat functional in viziunea lui Baiesu). Ma rog, imi par trase in par marunt niste secvente.

Imi pare sincer rau. Cartea e superba.

edit. a naibii ortografie.
Johann_Moritz
Bai,nu stiu.Pe mine daca ceva ma face sa rad, sunt incapabil sa ii mai gasesc vreun cusur. Lucru sau om.

Incerc sa vad La voie lactee, Luis Buńuel. Sa vedem daca imi iese,ca imi e asa de somn...
factura
Ha. Pai nu intelegi de ce ma frustre eu acum. Am ras cu lacrimi aproape la carte, tu daca ai asculta acelasi banc spus de doua ori, in a doua varianta sa fie mai...putin inchegat, nu ai gasi ca ''povestitorul'' nr. 2 mananca...litere? laugh.gif

N-am vazut La voie lactee, dar nu cred ca ai sanse sa razi. smile.gif

Hartia va fi albastra ai vazut?

Balanta. Closed. Sau poate pentru ca se numeste asa aveam nevoie de un Baiesu si de un Pintilie?
Sa ne zici si noua cum fu Lacteea aia.
Johann_Moritz
Fu tare!

Glumesc! Ma culc ca nu mai pot.

S-ar putea sa ai dreptate la faza cu bancul spus de 2 ori.

Am vazut hartia acum vreo 2 ani. Mi-a placut.
Pe ansamblu insa, cred ca prefer filmele romanesti de la inceputul anilor '90. Urasc Filantropica, urasc 2,3,4-urile astea din ultima vreme, fluierate, adjectivate,francescoite si dracu sa le pieptene.
Nefertiti
Eu nu pot să văd filme romāneşti aproape deloc. Se vor profunde şi iese un zero barat. Sunt deprimante, īncordate, false... De vreo două ori am īncercat să văd Poliţist, adjectiv (nu ştiu dacă aşa īi zice)... şi n-am reuşit să trec de faza discuţiei din biroul miliţistului. Păi ăia care au făcut filmul cred că n-au fost să stea de vorbă cu un miliţist decāt din poziţia "fiul lu' tăticu", oricine o fi tăticu, altfel nu făceau scena aia falsă. N-au reuşit să redea realitatea deloc. De asta nici nu mi-am pierdut vremea să mă uit mai īncolo.

Iar dacă mă gāndesc la filme care vor să spună ceva social, politic şamd şi īmi amintesc de Cidade dos Homens, Tropa de Elite, The Dancer Upstairs şi altele... păi astea făcute la noi sunt nişte glume proaste. Nici măcar atāt.
Johann_Moritz
pe mine cred ca amosfera aia deprimanta ma... deprima. lipsa de orizont, viata ca supravietuire. nu vad rostul la a arata, la nesfarsit, oameni care indura si atat. americanii aia de prosti or fi inventat happy endul? poate ca in vest asemenea scene socheaza, pt. ca nu fac parte din cotidian. la noi doar deprima, tocmai pt. ca fac parte din cotidian.

apropo, uite e am gasit eu:

http://torrents.to/search/isohunt/conspira...nneth%20branagh

click pe unul dintre primele doua din lista. si apoi click pe download torrent.
din pacate, amandoua merg cam greu. dar merita asteptarea.
Glock
QUOTE(kumarbi @ 6 Sep 2010, 11:39 PM) *
Urasc Filantropica, urasc 2,3,4-urile astea din ultima vreme, fluierate, adjectivate,francescoite si dracu sa le pieptene.

Nu pot spune ca le urasc, ca nici nu am reusit sa le vad pana la capat.

QUOTE
Eu nu pot sa vad filme romānesti aproape deloc. Se vor profunde si iese un zero barat. Sunt deprimante, īncordate, false... De vreo doua ori am īncercat sa vad Politist, adjectiv (nu stiu daca asa īi zice)... si n-am reusit sa trec de faza discutiei din biroul militistului.

Subscriu.
Cred ca am o problema cu filmele de succes la critica:
o poveste lenta, insistenta si profund dostoievskiana despre violenta si razbunare
refuzul estetismului si jocul simplu al actorilor
blink.gif

QUOTE
la noi doar deprima, tocmai pt. ca fac parte din cotidian.

Nu numai ca ma deprima, dar cotidianul prezentat mi se pare exagerat. Sau poate traiesc eu in alta lume.

Spun nu la Hartia va fi albastra. Singurul care mi-a placut a fost Occident. Probabil din cauza geometriei filmului.
Politist, adjectiv as fi vrut sa-l vad. Asteptam sa-l puna aici.
Tot la sectiunea scurt-metraje, mi-a placut Zapping. Probabil o anumita afinitate pentru Cristian Mungiu. Desi n-am putut sa-i vad cel mai premiat film.
Nefertiti
@ kumarbi, merge al naibii de greu... Cred că tot tu mi-ai zis de el la un moment dat şi īl căutasem, dar nu dădusem de el.
Erwin
Am văzut comedia "Tais toi!" cu Jean Reno şi Gerard Depardieu, amuzant şi ici-colo cu cāte o sclipire genială, cu cāte o răsturnare de situaţie sau cu o cugetare profund filozofică pe care numai un tāmpit sadea o poate emite... smile.gif Dacă vă plac desenele animate! jamie.gif
factura
Mi-a placut tare Politist, adj.. Mi-a placut si Hartia va fi albastra. Si A fost sau n-a fost.. Si ca sa fie ciclul complet, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii cel mai putin in raport cu cele doua. A fost ... si Hartia.

Trecand peste faza cu revolutia si cele trei filme, ma intorc la Politist. Din punctul meu de vedere, asta nu e un film ...realist. Adica nu incearca sa descrie o realitate(romaneasca), sa zicem. E mai degraba despre un individ din ''sistem''(sistemul ala mare si tare care ne ordoneaza) care isi depaseste atributiile. E despre a fi corect. In raport cu tine, cu profesia ta. A incerca asta. A reusi sa intelegi, de fapt, care e rolul tau in sistem.
Se spune ca daca vrei sa schimbi lucrurile, incepe cu tine. E cam in culoarea asta.

Sunt de acord cu Glock. Uneori realul prezentat e mai al dracului decat realitatea.
Nu sunt de acord (cumva) cu forumistul kumarbi(bagam cacofonie fara f) laugh.gif . [Cele mai multe filme] facute in anii 90 sunt o mizerie. Domnule, daca nu vezi o tata acolo sau un fund, nu e film. Sexualitate extravagant exprimata.
Cu nefe nu sunt nicicum. Imi pare rau ca ai renuntat de doua ori sa vezi Politistul. Daca ai inceput si a doua oara, e un semn. A treia iese. smile.gif .Dialogul ala din biroul nu se vrea ...veridic. E despre grade, subalterni si inutil. Asa am inteles eu. smile.gif

p.s. totusi, filmele romanesti sunt filmate in Romania. Faptul ca exista blocurile astea gri si ciudate e doar de decor, asa. Doar nu astept sa ma uit la un film romanesc si sa vad cladirile din Cuba si ceva negru.

Ati vazut Boogie?

edit. am o problema cu majoritatea. sunt o inculta laugh.gif
Johann_Moritz
Occident mi-a placut si mie. E tristete multa,dar macar se rade. Si A fost sau n-a fost. Cum mi-am petrecut sf. lumii, mai putin. Mi-a placut si Dupa'amiaza unui tortionar (dar nu se pune,ca e Pintilie,deci e anii 90) si va spuneam ca mi-a placut mult Restule e tacere.

Numai ca astea sunt mai destinse. Si apoi,filemel;e alea vorbeau despre tragedii pe care nu le-amcunoscut. Erau un soi de initieri. Acum,mi se descrie realitatea inconjuratoare. Ok,poate "intarita",accentuata. Cu atat mai rau. Eu un soi de narcisism autodistructiv. Personajele sunt supuse unui destin care nici macar nu e tragic (in sens grecesc). E nemilos,prozaic si trebuie ingitit pe nemestecate. Personajele indura prea multe,iar revolta lor nu mai are nimic spectaculos.

Un tip,roman in mod evident, scria pe imdb (la "cand vreau sa fluier..."):
QUOTE
I don't need to go to cinema and pay to have a better understanding of 5 o'clock TV news.


Spot on!
Nefertiti
QUOTE(factura @ 8 Sep 2010, 09:06 PM) *
Daca ai inceput si a doua oara, e un semn. A treia iese. smile.gif


Nu va exista o a treia. jamie.gif
ilie
QUOTE(factura @ 8 Sep 2010, 09:06 PM) *
Mi-a placut tare Politist, adj..

wub.gif Exista o atractie a uratului, dar filmul asta nu e urat, e doar un gunoi. Extrapoland: se pare ca exista si o atractie a gunoiului...
factura
QUOTE(freeman @ 10 Sep 2010, 12:33 PM) *
wub.gif Exista o atractie a uratului, dar filmul asta nu e urat, e doar un gunoi. Extrapoland: se pare ca exista si o atractie a gunoiului...

Da, eu stiam. Imi plac gunoaiele. Extrapoluand: Mi-a placut gunoi Adjectiv. Pol.(moale sau tare)
ilie
QUOTE(factura @ 10 Sep 2010, 10:36 PM) *
Imi plac gunoaiele.

Vad... Ai grija sa nu te manance... Poti ajunge chiar la reciclare!
Johann_Moritz
Terminati cu prostiile! In seara asta: De ce trag clopotele, Mitica?, la 10:30, pe tvr2 sau cultural.

apropo,erwin,am aflat ca ar fi aparut si celelalte 2 ecranizari ale seriei Millenium, dar nu reusesc sa aflu nimic despre ele. Nici macar titlul. Stii ceva?
Erwin
Nici eu, dar am citit un afiş că se va distribui cartea īmpreună cu un ziar la un preţ modic, zilele astea... smile.gif
Johann_Moritz
Pai, aici http://voxpublica.realitatea.net/popcult/b...eile-51860.html, unde am aflat de la postaci ca ar fi aparut si celelalte filme, s-a gasit unu, mai intelectual, sa ne faca prosti, ca noi vedem filmul in timp ce el a citit cartile. Cica trilogia are 2000 pagini si, oricat de bine ar fi scrisa, eu nu am citit decat un roman poolitist la viata mea si nu imi place genul. Asa incat, sa citesc 2000 de pagini de gen, imi e imposibil. Unde mai pui ca mie mi-a placut mult gagica: da bine cu picioru, se culca cu alte tipe, cercel in nas, subtirica, bruneta si tunsa scurt (am eu un fetish cu parul scurt; plus unul punk/emo//goth,ma rog...) Asa ca trebuie sa vad filmele si musai sa fie tot cu ea. E vorba de placerea uhhh..., vizuala, intelegi?
Johann_Moritz
cui ii e dor de Marele Blond?


Nefertiti

Tinkerbell
Nu mai ţin minte de ce n-am văzut filmul ăsta mai demult, ştiu că am vrut dar nu mi-am organizat bine treburile, cred. Tipic mie.
Filmul este "Gustul cireşelor", al lui Kiarostami.
Cum e... păi mie mi-a luat piuitul.
E drept că aproape o oră se tot construieşte, personajul central tot caută pe cineva căruia să-i dea o treabă de făcut, una foarte bine plătită. Peisajul iranian e uscat şi prăfos, te īneacă chiar şi dincolo de ecran, oamenii sīnt tăiaţi īn oţel, nu-i clinteşti.
Nu vor complicaţii.
Găseşte mai mulţi oameni pentru treaba aceea bine plătită, dar toţi fug rupīnd pămīntul cīnd aud despre ce e vorba.
Tot caută, şi caută.... Cīnd īţi pierzi şi tu, ca privitor, răbdarea, iată că se īntīmplă.
Apare īn sfīrşit omul acela care poate schimba faţa lumii, cu cīteva vorbe. Ştiţi voi, genul ăla de oameni līngă care vrei să stai toată viaţa, pentru că sīnt formidabili, incredibili, te fac să te simţi īn stare de orice. Dacă aţi avut asemenea īntīlniri īn viaţa voastră, ştiţi despre ce vorbesc.

Omul ăsta are un discurs simplu, dar atīt de cald, că īţi face inima să bată mai tare.
Posibil să nu mai fie atīt de uşor să mai vrei să faci treaba aceea cu ajutorul lui, chiar dacă erai foarte, dar foarte hotărīt s-o faci. Toate īn jur par să īi dea dreptate, bolovănişul şi praful gros dispar din peisaj, pe marginea drumului apar culorile toamnei agăţate īn copaci, deasupra e un cer mai albastru ca niciodată, se aud voci de copii din curtea unei şcoli, īncerci să-ţi aminteşti cum era gustul cireşelor... lucruri din astea, nepreţuite.
Hmm... mi-a mers la inimă. De văzut, dacă vă place genul.
factura
QUOTE(kumarbi @ 8 Sep 2010, 10:12 PM) *
Mi-a placut si Dupa'amiaza unui tortionar (dar nu se pune,ca e Pintilie,deci e anii 90)

tongue.gif Dupa amiaza... e facut in 2001. Reconstituirea lui Pintilie e un film foarte bun. Tocmai vazui Dupa amiaza unui tortionar(multumesc, kumarbi), faza e ca nici de data asta nu mi-a mers la suflet Pintilie. Mai incerc. Oricum, prin ce face el acolo reuseste sa-ti trezeasca ceva ceva constiinta. Ma asteptam la mai mult, nu stiu de ce.

@kumarbi, tu ai citit si reportajul document al Doinei Jelea- Drumul Damascului? Zic asa, pentru ca, daca nu ai la indemana niste amanunte, n-ai cum sa stii ca Frant Tandara e un personaj real. Adica filmul ramane la stadiul de ...film si jongleaza foarte glumet cu documentarul. In fine, Reconstituirea mi-a placut cel mai mult din ce am mai vazut eu de Pintilie.

@Tinkerbell, abia astept sa vad Taste of Cherry. smile.gif
Michelle
Am vazut Americanul.Peisaje din Abruzzo, superbe, dialoguri atat cit trebuie, un George Clooney (numa' fibra!) misterios si mult mai interesant decit in Up in the air,un regizor atipic Anton Corbijn.
Subiectul usurel,un Killer profi solitar care ar vrea sa se retraga,totusi filmul are o sensibilitate aparte.De vazut.
Gordin
Gustul cireselor. Multam, Tinkerbell.
Ar trebui sa-l vada mai multa lume, nu cred ca mai conteaza ce gen iti place.
Cand recomanzi ceva o faci pt ca ti-a placut si ai vrea sa stie si altii, apoi nu stii cum sa le zici ca sa nu strici surpriza dar sa ii convingi.

Vreau sa vorbim despre film ca si cum l-a vazut toata lumea. Adica eu o sa zic si cine intentioneaza sa-l vada si nu vrea sa stie sa faca ce vrea.
----------
Nu mi se pare o poveste atat de frumoasa pentru ca pare reala, e atat de real incat nu mai e un film.

M-am gandit la om si eforturile lui de a-si invinge instinctele innascute de supravietuire. Cum se autsugestioneaza si se pregateste, cum viata devine mai urata, mai indezirabila si momentul ala cand mori nu mai e teama, ci eliberare.
Nu e caraghios, ca desi te duci sa-ti iei viata, cand pleci seara de acasa imbraci jacheta sa nu-ti fie frig? O sa mori asa ca ce-ti mai pasa de tine. Nici nu m-am gandit cat de genial e regizorul pentru ca sigur asa se intampla.
Mai ales cu atata pregatire.

Mai e copacul. De fiecare data cand ajungea acolo si deschidea portiera se auzea un fel de curca sau pasare tongue.gif Mi-a placut si asta. E ceva arhaic si raspandit sa iti doresti sa fii ingropat sub un copac. La umbra unui copac. Ca si cum te-ai gandi ca stai sub el sa te odihnesti si sa te aperi de soare. Dar nu-i soare sub pamant si toate trec prin tine.

Cand statea in pamant si se uita la luna pentru mine s-a terminat, adica mi-a fost suficient atat, n-am vrut sa stiu pana la sfarsit (pt ca m-am uitat laugh.gif ) daca moare sau nu.
Apoi se aud trompetele.
-------------

Recomand tongue.gif
Tinkerbell
smile.gif Am revăzut azi ultima jumătate de oră din film. Turcul bătrīn mi se pare extraordinar.
Nu ştiu dacă īl ajută pentru bani -ca să-şi trateze propriul copil bolnav- sau pentru că ştie cum e, a fost şi el cīndva īn hăul ăsta al disperării şi cunoaşte calea īnapoi. Ştie că mai e o speranţă.
Interesant e că la īnceput nu-l vedem, i se aude doar vocea povestind, īntrebīnd, īncercīnd să īi īntoarcă gīndul, să-l determine să-şi schimbe perspectiva astfel ca viaţa să i se pară şi ea suportabilă.
Şi cīnd īl vedem, ne place din prima: e simplu, un bătrīnel īmbrăcat modest, nu-ţi sare īn ochi prin nimic dar e direct şi sincer, spune singur că orice ar alege, īi e prieten.
Cīnd īl cheamă īncă o dată să reia īmpreună toate amănuntele īnţelegerii (da, īl va striga de mai multe ori pe nume, da, va arunca şi cu pietricele să vadă dacă nu cumva e doar adormit, da, va face tot ce a promis şi nu se va răzgīndi chiar dacă i s-ar tăia capul), bătrīnul strīnge din dinţi şi suportă tortura. Scenă incredibil de intensă...
Mai e nevoie de argumente morale, filosofice, de predici, de orice religie ar fi ele? Din toată creaţia divină, pe care bătrīnul ăsta īncearcă să o arate unui sinucigaş ca să-l determine să renunţe la planul lui īngrozitor, el īnsuşi, bătrīnelul, e "omul" la superlativ.
Nu aflăm pīnă la sfīrşit ce lucru cumplit l-a convins pe omul acela să renunţe la tot, ne putem doar imagina că trebuie să fie destul de rău ca să nu mai existe drum de īntoarcere, nu ştim nici ce s-a īntīmplat īn dimineaţa aceea dar e destul de sigur că īntunericul nu poate īnsemna un īnceput.
Ploaia? Ploaia da, s-ar putea. Ea ar putea fi un īnceput.

Finalul mi s-a părut fabulos, e ca şi cum cineva te-ar scutura de umeri şi ţi-ar spune: "hei, aminteşte-ţi că e doar un film. mergi mai departe."
Gordin
M-am tot gandit si eu la turcul batran, dar concluzia mea este putin cam...poate nepotrivita cu restul sau doar asa o vad acum.
Prima data cand a aparut, asa cum zici, doar cu vocea ma tot intrebam pe care dintre cei doi: seminaristul sau paznicul, a reusit sa-i convinga. Mizam pe paznic, desi cand a plecat de la el cu seminaristul se uita dezabrobator si m-am gandit atunci ca pe asta nu l-a convins.
In fine, si felul in care intra in scena, se adauga la chestiile care m-au adus la concluzia ca turcul este un fel de inger pazitor.
Apare dintr-o data, este singurul pe care nu il trece prin procesul ala de convingere, stie exact ce sa spuna, are exemplu o situatie asemanatoare (imaginea povestii lui mi se pare superba), cand intra pe portile mari ale muzeului parca sunt portile raiului si apoi are halatul alb, iar Badii cand se intoarce ii zice ca-i sta bine in alb.

Nefertiti




Un film prea puţin promovat, cu un mesaj simplu spus frumos şi cu un Michael Caine care joacă la fel de bine ca īntotdeauna. Eu zic că merită văzut. smile.gif

Detalii pentru cine vrea, deşi descrierea aia e prea seacă.
Nefertiti
Tocmai am văzut You Don't Know Jack. Cred că e cel mai bun film despre eutanasiere... Nu vreau să vorbesc prea multe despre el, o să spun doar că reuşeşte să te impresioneze, să te facă să simţi diverse. Nu tocmai plăcute. Foarte pe scurt, merită văzut.

Ah, desigur, nu pot să nu spun că Al Pacino joacă grozav, ca īntotdeauna. smile.gif
Nefertiti
Am văzut īn seara asta Mr. Nobody... Ce să spun? Drăguţ. Diferit. Interesant gāndit şi făcut. Dar nu m-a dat pe spate. La categoria filmelor despre problema alegerilor continui să īl prefer pe Reconstruction wub.gif . Īmi pare mult mult mult mai bun. Mr. Nobody adună la un loc prea multe idei, prea multe dintre eternele īntrebări fără răspuns. L-aş fi preferat mai simplu. Merită văzut, nu zic nu.
Nefertiti
The Ghost Writer - văzut astă seară. Film făcut de Polanski. Nu e o capodoperă, dar e bine făcut, fără īmpuşcături fără număr, unii zic că aduce a film noir... puţin, prin atmosferă. Şi fără să vrei te gāndeşti că ar putea fi vorba despre Tony Blair. Īn fine, merită văzut cānd nu ai chef de profunzimi.

p.s. Nu pot să-l sufăr pe Brosnan, dar īn rolul ăsta chiar s-a potrivit, aşa... uşor trecut.
factura
Tocmai am vazut The Life Of David Gale. Mi-a placut mult si deloc. Cu cat ca gandesc mai mult de ce mi-a placut initial cu atat imi dau seama ca aveam poate doar o nevoie de ...suspans? Plus ca m-a facut sa ma simt si cam neatenta. Ca-n toate filmele de genul asta care combina detaliile mici cu ideile mari. Si tu ca privitor te focusezi doar pe idee si te lasi in emotie. Deh, uiti sa legi, sa gandesti. Io, adica. Ma simt furata. M-a pacalit. Cred ca o vreme nu ma mai uit la americane. Sunt prea...branduite. Te mituiesc. Te lasa sa gusti niste arome dar, daca te uiti pe eticheta, sunt pline de E-uri.

E bun doar daca n-ai mai vazut de ceva vreme un film, sa zicem. Dar daca inaintea lui ai gasit ceva care sa te miste mai violent, e o prostie.
Imi place Kate Winslet(ma rog, joaca bine schemele alea dramatice, dar n-are emotie individuala. Cred ca vreau sa spun ca, in raport cu...uf, nu stiu. E ok.). Si Kevin Spacey.
Nefertiti
Sweet and Lowdown - Sean Penn wub.gif , dialoguri marca Woody Allen, anii '30 wub.gif , muzică bună.

Recomand. Doar nu daţi fuga pe google, jenaţi că nu aţi auzit de chitarist - e un personaj fictiv.
Serenity
Office Space - o comedie simpatica, pe care cred ca ar gusta-o toti cei care stiu ce inseamna un job clasic. E din '99, nu stiu cum n-am dat de ea pana acum, dar mi-a placut biggrin.gif
Tinkerbell






Am vazut filmele astea unul dupa altul, ambele - dureros de frumoase.
factura
Acum , Tvr1 , The Limits of Control , Jarmusch.
Tinkerbell
La graine et le mulet
Realism 100%, nimic senzaţional, nimic strălucitor (īn sens hollywoodian), cu toate astea īţi confiscă toată atenţia pentru două ore şi jumătate. Chefal cu cous-cous, delicios.
Antilopa
Ce film sa vad asta seara? unsure.gif
factura
QUOTE(Antilopa @ 22 Oct 2010, 06:51 PM) *
Ce film sa vad asta seara? unsure.gif


Unul care sa nu-ti placa deloc.
Data'q
The Greatest
Nefertiti
La Kanal D, de la 23.30: Frida. thumb_yello.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.