Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Film Sa Vad Azi?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Teatru si Film
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Michelle
Pentru ca mi-a placut mult No country for old men si insist sa-l vedeti si voi, o sa inser aici un scurt comentariu dintr-un ziar (fara pretentii !) pentru cei interesati;comentariu care v-ar putea incita sa mergeti in cinematografe sa-l vedeti , caci va veni in curand.

Ce face din „No Country for Old Men“ un film distinctiv nu este neapărat violenţa iraţională care îneacă povestea, fiindcă nu numai Tarantino, dar şi ştirile ne-au obişnuit cu această „convenţie“.

Nu este nici perplexitatea cu care omul legii priveşte răul pur încarnat în cei pe care îi urmăreşte- deşi, de data aceasta, răul are o dimensiune specială, definită, printre altele, ca „lipsă de umor“. Este felul în care filmul restaurează tragedia, foarte aproape de sensul ei clasic. Este felul în care rupe cu tradiţia americană în care omul este totdeauna stăpân pe destinul său, capabil să întoarcă în orice clipă sorţii în favoarea sa.

Este felul în care, deşi restaurează tragedia aproape de sensul clasic, personajele alunecă pe lângă problemele şi alegerile morale nu doar fără a le numi, dar şi fără a le da un rol în demersurile pe care le fac. Este felul în care dinamitează problema motivaţiei, lăsând în locul ei doar convenţiile cinematografice. Nu trebuie ratat cu niciun preţ.
Gavrochette
Recomand cu caldura Juno, mi-a placut mult de tot.

Pe scurt povestea unei adolescente ce ramane insarcinata si nu vrea sa avorteze, preferand sa nasca si sa dea copilul spre adoptie. Frumos, miscator, amuzant si foarte bine jucat thumb_yello.gif
Michelle
Aseara am vazut Dragostea in vremea holerei dupa cartea lui Gabriel Garcia Marquez, de data asta in cinematograf.
Am avut de ales intre el si Restul e tacere,care ma tenta ce-i drept si am sa-l vad pina la urma,dar am preferat asa pentru ca am fost indragostita de cartea asta si am vrut sa-l revad pe Javier Bardem pe care il consider un actor extraordinar.Actrita din rolul Ferminei Daza (Giovanna Mezzogiorno) este si ea frumoasa si extrem de expresiva,cadrele si scenografia sunt extraordinare,asa cum mi le-am imaginat cind am citit cartea.
O poveste frumoasa de dragoste care tine o viata,o dragoste incredibila,fantastica am putea spune, care invinge toate obstacolele,darima sabloanele si care paradoxal nu numai ca isi mentine forta dar chiar si-o sporeste odata cu trecerea anilor.Totul,invaluit in aura magica a Caraibelor.
E greu cu o asemenea carte la baza sa poti ridica stacheta mai sus,dar filmul , macar partial,reuseste sa zugraveasca, cu alte mijloace,ceea ce pare ca nu mai poate fi completat nici macar cu un cuvintel.Din cind in cind, ne canta si incanta si Shakira cu vocea ei minunata si inspirat aleasa pentru acest film.
Aramis
QUOTE(Gavrochette @ 28 Feb 2008, 11:51 PM) *
Recomand cu caldura Juno, mi-a placut mult de tot.

Pe scurt povestea unei adolescente ce ramane insarcinata si nu vrea sa avorteze, preferand sa nasca si sa dea copilul spre adoptie. Frumos, miscator, amuzant si foarte bine jucat thumb_yello.gif


O da, Juno e un film foarte bun, ce merita a fi vazut smile.gif Interpretii celor doua personaje principale sunt extraordinari wink.gif

Eu va recomand Elisabeth (cel din 1998) + Elisabeth.The Golden Age (cel din 2008). Cate Blanchett (cred ca i-am gresit numele) este fenomenala in rolul "reginei virgine".
Michelle
Despre istoria mai recenta a coroanei regale britanice,un film inspirat dintr-o istorie reala The bank job,nu divulg subiectul.Daca va plac filmele cu spargeri de banci si incurcaturi la final , taman cind crezi ca totul a mers ca uns,e filmul ideal.
Misto Jason Statham,misto sa auzi engleza vorbita de actori englezi ca m-am saturat fratioare de americanisme ca de mere padurete.
ilie
Am vazut ca ti-a placut mult 'Nicio tara pentru oameni batrani'.
E facut bine, dar are niste pauze in coloana sonora/ dialog mult prea mari, astea pot plictisi imens.
Fratii respectivi au facut acum 10 ani un film mai bun, iar la oscarul de anul asta era prezent 'Ispasire' (Atonement), un film mai bun.

Michelle
Eee,cu siguranta fratii Cohen au facut si probabil vor mai face filme super,dar nu asta e criteriul de selectie cind se da un Oscar.
Mie No country for old men mi s-a parut un film mult mai de substanta si prin joc actoricesc Javier Bardem-ohh,god!si prin tema propusa-extrem de actuala:violenta extrema absurda si fara sens si prin constructie-faptul ca reuseste sa te tina-n priza non stop.Pauzele de sonor de care zici dupa mine fac toti banii-ele exprima perfect demersul dorit de autori.Pina la urma totul,dupa ce glontul isi atinge tinta, se sfarseste cu o linie izoelectrica,dupa care ...NIMIC.Moartea e tacere! Tacerea care-ti sparge timpanele.La asta,believe me,n-ar fi mers viori.

Pe cind Atonement are niste lungimi in care te pierde pe tine ca spectator,practic original este doar introducerea imaginarului pe post de real,ca spectator insa nu stii asta,nu stii de cind incepe cartea si unde se sfarseste istoria reala;e frumoasa povestea nimic de spus, dar nu e convingatoare.Si se pare ca nu i-a convins nici pe ei.
vvv@li
Sper ca nu am postat aiurea si sunt impertinenta .......
Stie cineva ceva de filmul " 21" ????
stefan_matei01
eu am vazut filmul avocatul terorii si mi-a placut foarte mult...poti sa vezi o cronica a lui pe http://tractorulsifonat.blogspot.com/
Michelle
Am vazut aseara Pan's Labyrinth sau El labirinto del fauno in regia lui Guillermo del Torro un film despre Spania franchista ,balans gratios intre real si fantastic.Mi-a placut teribil.Cine inca se mai simte copil si savureaza povestile fantastice cu spiridusi,printese si fauni merita sa-l vada.de preferabil pe un ecran cit mai competent.
Sunt pe aproape 2 mari premiere la Bucuresti:My blueberry nights si bineinteles Totul despre sex varianta cinematografica.
tikky
My blueberry nights mi-e palcut tare mult wub.gif
Totul despre sex e plin de publicitate pentru marile case de moda. Oricum sala in care l-am vazut era plina la refuz (vreo 500 de locuri).
Elayla
Nu stiu ce sa fac in cazul filmului My Blueberry Nights: jumatate din oameni spun ca e bun, jumatate exact contrariul. Banuiesc ca am sa il iau cat de curand...dupa ce termin lista de 10 filme pe care le am si nu le-am vazut pentru ca de cand a inceput vacanta stau mult prea mult pe Cinemax. -feels guilty- jamie.gif

As vrea sa imi fac timp in seara asta sa vad Dancer in the Dark, in care joaca Bjork, din doua motive:
1. Lars von Trier
2. se pare ca a fost filmat cu camera in mana.
Afrodita
vvv@li, te referi la filmul "21 grams" ? (parca asa se chema) Este vorba despre faptul ca orice om care moare pierde 21 grame din greutatea "initiala", 21 grame care cica reprezinta sufletul ce pleaca din corp... Asta e ideea titlului filmului, am vazut filmul, da' nu l-am priceput, tre' sa-l mai vad o data laugh.gif Oricum, film ciudat, interesant, relativ ametitor de creieri biggrin.gif
ilie
Mr. Brook, cu Costner si Moore, foarte bun.
Serenity
Am vazut azi Horton Hears A Who (in sfarsit! biggrin.gif ) si Pride and Prejudice (miniseria din 1995, cu Colin Firth si Jennifer Ehle). Superbe amandoua! wub.gif biggrin.gif
saulica
mie mia placut The Happening ii vorba despre un virus care se raspandeste prin plante, destul de interesant
Nota: 7/10

offtopic: pentru ala care are la semnatura "ca se pocaieste la 90 de ani" poate nu mai apuca smile.gif
exergy33
Odesa in flacari , film datorat in mare parte cineastului Ion Cantacuzino.

“Odessa in flacari” - considerat in cronicile ramase drept “o capodopera” - are ca subiect drama refugiatilor din Basarabia, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, si ororile comise de trupele NKVD. Dupa 1944 filmul a fost interzis de ocupantii sovietici, fiind trecut la fondul filmelor total cenzurate, oprite atat de la difuzare, cat si de la vizionarea in cadru restrans, dupa care a disparut atat fizic cat si din evidentele arhivelor, fiind regasit intamplator in arhivele studiourilor “Cinecita” din Roma, in anul 2004.

... si inca ceva interesant :
QUOTE
In aceeasi arhiva confiscata de ocupantii sovietici se mai afla si pelicula “Escadrila alba”, film consacrat aviatoarelor romance care, in timpul razboiului au evacuat peste o mie de raniti grav, de pe linia frontului, inclusiv de la Stalingrad, fara a suferi pierderi in avioane. “Escadrila alba”, cum era numit acest corp de aviatie feminin, este astazi considerata prima formatiune de acest gen din lume, aflandu-se inscrisa in istoria mondiala a aviatiei.


Restul articolului il puteti gasi la : http://mdn.md/print.php?id=2822&lang=ro
lefty
Perfume
Corydalis
QUOTE(vvv@li @ 31 Mar 2008, 10:10 PM) *
Sper ca nu am postat aiurea si sunt impertinenta .......
Stie cineva ceva de filmul " 21" ????



eu l-am vazut in cinematograf acum cateva luni. e interesant si intr-adevar, mai apoi, in retea mi-l gasea mai degraba pe "21 grams". titlul e dat de jocul Black Jack sau 21, si filmult e destul de alert. Kevin Spacey e un mentor intr-o chestie mai dubioasa. nu mai spun mai mult, decat ca eu cred merita vazut, pentru relaxare
nevvermind
Naked

Nu dati click. E-un film erotic (pron mai degraba).
Data'q
Once

Aproape că ar putea fi povestea adevărată a lui Glen Hansard si a Markétei Irglová. Dar mira-m-aş, căci se termina cam anapoda filmul.
Dar nu pentru poveste e de văzut filmul ăsta, ci mai mult pentru muzica din el. Păi nu? Nu degeana e categorisit ca fiind a 2007 Irish musical film.

Să vă mai spun că o melodie din film a luat Academy Award for Best Original Song, mai pe scurt, Oscarul. Nu contează asta prea mult, decât pentru cei pentru care vor să conteze... wink.gif

Enjoy, 'cause I did şi de aseară numai soundtrack-ul de la film ascult. ohyeah.gif

Later edit:
Două articole interesante aici şi aici. Al doilea articol spune şi povestea adevărată a artiştilor, deci e clar că povestea filmului e ficţională. Dar frumoasă ...
tikky
QUOTE(Data'q @ 28 Nov 2008, 12:28 PM) *


chiar l-am descarcat de pe net de vreo cateva zile ... dar nu gasisem inca motivatia sa ma uit la el thumb_yello.gif
tikky
QUOTE(Data'q @ 28 Nov 2008, 12:28 PM) *
Once

Aproape că ar putea fi povestea adevărată a lui Glen Hansard si a Markétei Irglová. Dar mira-m-aş, căci se termina cam anapoda filmul.



Mie mi-a placut finalul, destul de uman. Intr-adevar muzica este de nota 10. thumb_yello.gif
Rovaniemi
Hoodwinked - un desen animat despre povestea adevărată a Scufiţei Roşii rofl.gif

L-am văzut azi dimineaţă la 8 juma la ProTV cu totul întîmplător ... şi am rîs de m-am cocoşat. Taman bun de-o destindere.
tikky
In seara asta pe B1 TV la 20:30 Sageata capitanului Ion wub.gif
Aramis
Acum pe HBO Imperiul magic al domnului Magorium
libelula
Frost/Nixon

Despre povestea din spatele interviului. Doua personalitati opuse, confruntandu-se pentru a afla adevarul din spatele unei politici... rusinoase. Un singur castigator. Aflati voi care.

Si daca tot suntem aici si aveti nevoie de ceva mai putin... artistic si educativ, recomand Bolt. Un desen animat cu un caine, o pisica si un hamster intr-un borcan.
Titus Herbert
Ne e borcan, e o sfera biggrin.gif
Tinkerbell
Home

Documentarul lui Yann Arthus-Bertrand, o incintare de la inceput pina la sfirsit, si cu mesaj foarte puternic. thumb_yello.gif
Am vazut undeva ca e disponibil pe youtube integral numai pina la 14 iunie 09, sper sa il lase mai mult totusi.

P.S. Ce se intimpla cu topicul asta, a murit? Nu se mai uita lumea la filme? unsure.gif
Themis
QUOTE(Michelle @ 10 Mar 2008, 04:21 PM) *
Aseara am vazut Dragostea in vremea holerei dupa cartea lui Gabriel Garcia Marquez,
Totul,invaluit in aura magica a Caraibelor.


Pst, fara suparare, filmul este realizat in intregime in Columbia, care dupa cum stie toata lumea, este in America de Sud. Ceea ce ai vazut tu in film si ai confundat cu Marea Caraibelor este fluviul Amazon. wink.gif
Caraibele, sau Antilele Mari si Mici sunt insule : http://ro.wikipedia.org/wiki/Caraibe

Revenind la filme nou-vazute, dau patru stele din 5 lui "The Proposal", o comedie romantica spumoasa. Recomand cu extrema caldura evolutia bunicii in film, face toti banii platiti pe bilet! spoton.gif
Michelle
Asa si??? blink.gif blink.gif blink.gif ...mai citeste odata linkul din wikipedia si vei vedea ca ceea ce am spus eu nu se contrazice cu ce zic ei...Caraibele reprezinta o regiune ce cuprinde si zona de coasta a Columbiei ; Aracataca sau Macondo din Un veac de singuratate se afla pe coasta Columbiei.
Columbia, darling, are mai multe regiuni foooarte diferite unele de altele http://en.wikipedia.org/wiki/Colombia :ia de citeste si aici de cine e marginita Columbia. Una dintre regiuni chiar asa se cheama Caribbean region ...by the way n-are nici o relevanta unde e filmat putea sa fie filmat si in Finlanda,ideea era ca Marquez e nascut acolo si istoria romanelor lui se refera la regiunea asta cu farmecul specific.E adevarat personajele din Dragostea...se plimbau pe Amazon dar la varsare...adica exact in zona aceea unde s-a nascut si a copilarit GGMarquez
The environment of Barranquilla gave García Márquez a world-class literary education and provided him with a unique perspective on Caribbean culture. baga nasul mai bine la wikipedia si vezi ce zice despre domnul asta. Asa ca...Pst!
Nefertiti
The Great Escape, pe Prima TV, de la 23.30 thumb_yello.gif
Rovaniemi
Jurasic Park 3 pe Kanal D de la ora 22:00
shapeshifter
gabelo eu îţi recomand Malpertuis
LINICA
Cand eram in facultate, un prieten mi-a recomandat sa vad Pasarea Albastra. In seara aceasta, ora 19.45, ruleaza la Cinemateca Eforie. smile.gif
shapeshifter
The spell of the Poincare conjecture - PBS



"For centuries, mathematicians and scientists debated over one of the greatest mysteries in the world: what, exactly, is the shape of the universe? The French mathematician Henri Poincaré made the first inroads in this new field of study with his groundbreaking, turn-of-the-century 'Poincaré Conjecture,' a theory that may have profound implications for our understanding of the universe. THE SPELL OF THE POINCARÉ CONJECTURE explores the numerous and famous attempts by mathematicians around the world to establish a full proof to the Poincaré Conjecture. The documentary features remarkable graphic visions of the mathematical concepts, as well as interviews with prominent mathematicians from around the globe. The Poincaré Conjecture has driven many mathematicians to the point of obsession; several have devoted their entire careers to the effort of establishing a full proof. Some have even spiraled into the brink of madness.

A reclusive Russian genius named Grigori Perelman offered an innovative proof to the world in 2002, and was awarded the Fields Medal, mathematics’ highest honor. Perelman refused the award, resigned from his research institute and almost completely disappeared from society. THE SPELL OF THE POINCARÉ CONJECTURE features interviews with people who knew and worked with Perelman, as well as commentary from prominent mathematicians from New York University, Columbia University, Princeton University and Stanford University. With a story that spans heartbreaking defeats and awe-inspiring triumphs, THE SPELL OF THE POINCARÉ CONJECTURE is a fascinating look back at a century of intellectual struggle over one of mathematics’ greatest puzzles."
shapeshifter
3 filme cu Dick Proenneke:

Alone in the Wilderness
Dick Proenneke retired at age 50 in 1967 and decided to build his own cabin on the shore of Twin Lakes. The first summer he scouted for the best cabin site, and cut and peeled the logs he would need for his cabin. Dick Proenneke returned the next summer to finish the cabin where he lived for over 30 years. Dick filmed his adventures, and Bob Swerer later turned the film into a video so we can all watch this amazing man build his cabin by hand.

Alaska Silence & Solitude
Alaska Silence & Solitude is the follow up to Alone in the Wilderness, filmed 20 years later. Bob Swerer and Bob Swerer Sr. visit Dick Proenneke at his famous cabin on Twin Lakes where the wildlife is still abundant and the scenery is spectacular.

The Frozen North
For more than 30 years a man by the name of Dick Proenneke lived alone in the Alaskan Bush. His only neighbors were the wolves and grizzly bears and his only transportation was his canoe and a good set of legs. Through the years, Dick kept written journals of daily life at Twin Lakes but would also document much of his adventure on film with his 16 mms Bolex camera. The Frozen North is Dick's own filmed account of his life alone in this "One Man's Wilderness", produced from original footage not included in "Alone in the Wilderness" or "Alaska Silence & Solitude".



Enjoy!
shapeshifter
Wings of Art: Joseph Campbell on James Joyce



1. Introduction/ A Portrait of the Artist as a Young Man 1
2. A Portrait of the Artist as a Young Man 2/ Ulysses 1
3. Ulysses 2
4. Ulysses 3
5. Ulysses 4
6. Finnegans Wake
shapeshifter
Changeling



cu: Angelina Jolie, John Malkovich, regia: Clint Eastwood

imdb
cinemarx
shapeshifter
Red Psalm





regia: Miklos Iancso

secvenţe youtube
imdb
shapeshifter
Cea mai bună ecranizare E V E R la Regele Lear:



regia: Grigory Kozintsev
shapeshifter
JUDEX



secvenţe Judex
shapeshifter
shapeshifter
shapeshifter
Georgian Ancient Songs - Otar Iosseliani

youtube - part 1
youtube - part 2
shapeshifter
shapeshifter
shapeshifter
shapeshifter
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.