Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Eterna Si Fascinanta Romanie?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Marduk
QUOTE(abis @ 30 Mar 2010, 11:04 AM) *
Nu confunda competitia cu "lucratura"

1,36 MILIARDE DE EURO este evaziunea fiscala doar pe legume. Turcii, arabii, romanii, tiganii prin firme fantoma "sprijinite" de olandezi aduc in Romania legume, flori, seminte, rasaduri, etc. Nici un leu din aceste tranzactii nu intra la buget, din contra firmele respective recupereaza TVA-ul dupa care dispar. Stam in genunichi sau culcat?
Cla
QUOTE(Marduk @ 30 Mar 2010, 05:33 PM) *
biberii cu plastic la cap. ranting.gif

Din pacate, DA sad.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 30 Mar 2010, 04:57 PM) *
Cica asta ar fi poluare? eu zic ca este folosirea naturii pentru depoluare, nu stiu cum se face dar toate peturile se strang intr-un singur loc, ca si cum ar astepta sa fie colectate de cineva. Cred ca se incadreaza in totpicul acesta, este un spectacol care nu cred ca a mai fost intalnit in alte tari, este fascinant sa speram ca nu si etern.


zi mersi conform sondajului nu o sa gasesti nici o urma de sapun care sa omoare pestii dar destule peturi de bere si sticle de vin (importul ala se duce undeva , in stomac probabil continutul si pe rau ambalajul). la o adica care e problema pestii nu e si ei oameni , sa guste o tuiculita, o bere, un coniac unirea?

doar nu credeai ca economia facuta pe sapun si pasta de dinti este investita in niscaiva avioane la prima mana. rofl.gif
Cla
QUOTE(Marduk @ 30 Mar 2010, 04:57 PM) *

Ma gândesc... la noi primesti pe o sticla de PET 25 centi înapoi. Ia ghici câti bani îs acolo...
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 31 Mar 2010, 12:55 PM) *
Ma gândesc... la noi primesti pe o sticla de PET 25 centi înapoi. Ia ghici câti bani îs acolo...

iti fac eu rost de ceva minoritari sa culeaga , pui tu un tir la bataie? sorry.gif

ps: nu mere, ca nu au codurile de bare de jermania dar se "rezolva" rofl.gif
Cla
Ma Trabantel rofl.gif Eu ma gandeam doar: Uite unde-s banii, ca daca ma duc la Norma cu 4 PET-uri am 1 Euro.
Si uite aici sunt aruncate în râu... zi daca nu-i prostie.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 31 Mar 2010, 01:21 PM) *
Si uite aici sunt aruncate în râu... zi daca nu-i prostie.

nu e prostie, este lene si " daca am chef sa arunc, arunc.".

si cand ma gandesc cati din romanica ( inclusiv cola si pepsi) trebuie sa importe capsule de plastic din astea sa faca peturi. de aia e romanica bogata thumb_yello.gif

Cla
Mie-mi pare doar rau de baietii de la Salvamont sau iomaistiuce prin munti, care culeg gunoaiele.
Pentru ca românului putin îi pasa ce arunca si unde... bine ca sta Porsche Cayenne în parcare. sad.gif
turbo trabant
cla nu ai prins spilul: in cayenne e curat ca lacrima. doar da geamul jos si gata cu deseurile!

mai ales cand se spala cayenne in rau (de preferat in vreo rezervatie naturala).
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 31 Mar 2010, 01:39 PM) *
cla nu ai prins spilul: in cayenne e curat ca lacrima. doar da geamul jos si gata cu deseurile

Da cum sa nu, stiu spilu'. Rânjesti un pic si la semafor îti golesti scrumiera pe stânga, ca doar esti sef

editat pentru limbaj obscen

re-editat pentru recidiva
turbo trabant
"e democratie ba parlitule". smile.gif
Cla
QUOTE(Cla @ 31 Mar 2010, 02:13 PM) *
Da cum sa nu, stiu spilu'. Rânjesti un pic si la semafor îti golesti scrumiera pe stânga, ca doar esti sef, ce p.ula mea.


Eu nu sunt un om nevroitor. Dar asa unor exemplare le doresc, dupa ce si-au petrecut faza cu Cayenne sau Ferrari, sa le vina mintea la cap.

editat pentru limbaj obscen
Cucu Mucu
Ce scarbos se vorbeste pe aici acum... si-a pierdut hanul si ultima calitate calitate care il facea diferit! Penultima pierduta a fost cea cu corectitudinea gramaticala! Pacat, mare pacat!
abis
Moderatorii nu pot fi online si cu ochii pe ce se scrie aici 24h/24... Dar corectam.
Cucu Mucu
Nu era o critica la adresa moderatorilor, ci la adresa "vorbitorilor". Pana la urma, calitatea unui forum e data in primul rand de calitatea oamenilor care scriu in el, nu de prezenta moderatorilor 24/7.
turbo trabant
QUOTE(turbo trabant @ 25 Mar 2010, 12:17 PM) *
oricum timpul nu este pierdut pentru fascinanta romanica: se poate certa cu americanii , aia le zic pas si romanica ramane cu combinele agricole mig-21 pana la epuizarea campaniei de insamantari. in felul acesta, cerul patriei va fi liber si pasnic cam vreo juma de secol. thumb_yello.gif

i was right fir-ar al naibii balcanismul.

vor lua 12 gripenuri in lizing. sau nu vor mai lua deloc.

nenea unchiu sam, ai un haliat de tot rahatul ! rofl.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 1 Apr 2010, 04:57 PM) *
vor lua 12 gripenuri in lizing. sau nu vor mai lua deloc.

Asta ce-i, pacaleala de 1 aprilie?
Marduk
aseara am urmarit la Nasu pe B1TV un dialog pe tema F16, "purtat de Nasu impreuna cu un pilot roman (cu nume de grec) si un inginer de aviatie. Nasul m-a dezamagit din nou, se vede cand este partinitor nu este un bun actor, el punea intrebari cu raspuns dat iar cei doi nu mai conteneau sa laude avioanele F16, poate se refereau la F16 noi, dar eu nu am inteles asta. eu tot aastept ca la 20 de ani de la "revolutie" parlamentul sa demonstreze lumii intregi ca suntem o tara democratica, nu cu democratie originala si sa refuze oferta americana in favoarea celor de la Saab, sau cel putin sa ceara avioane noi nu SH.


Parca ziceam ca nu mai vorbesc despre asta aici. nonono.gif
turbo trabant
se pare ca e pacaleala si mi-am luat-o biggrin.gif
Dox
190 RON, o ceaşcă de cafea din excremente de pisică indoneziană. Cea mai scumpă cafea din lume se vinde şi în România

Puteam noi sa ramanem mai prejos ? Ca la fitze ne inghesuim in fata ! Nici daca mi-ar da-o gratis n-as bea asa ceva.
turbo trabant
cafeaua asta se aduce in romania de cel putin 5 ani. cand esti om de afaceri si vrei sa inchei o chestie, il servesti pe celalalt cu o cafea foarte buna, cu un trabuc si cu alte chestii. amu nu trebuie sa ii spui partii adverse ca tocmai a baut rahat de lighioana.

nu toata lumea trebuie sa bea la fel. articolul este senzationalisto-socialist.
Marduk
cafeaua aia nu este din excremente, animalul respectiv le mananca apoi le elimina nedigerate, fiind culese si preparate ca si celelalte boabe de cafea. stirea este o aberatie jurnalistica damboviteana.
abis
Daca citesti articolul, este scris cat se poate de corect, doar titlul induce in eroare.
Marduk
"Produsă din excrementele ma­mi­ferului Zibeta Asiatică" apoi urmeaza descrierea procesului, eu am citit stirea si in Libertatea iar acolo nu exista nicio explicatie. Mamiferul respectiv nu este in nici un caz o felina, face parte din alta clasa.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 7 Apr 2010, 02:48 PM) *
stirea este o aberatie jurnalistica damboviteana.

este din ciclul "sa ne dam rotunzi si sa facem misto de cei care au altfel de gusturi". comentariile de la articol sunt de un grad ridicat de cultura si intelectualitate.

eu stiam ca e maimutza si nu ma refer la autoarea articolului. mwah1.gif
abis
Faptul ca nu este felina (ci doar seamana cu o pisica) este singura greseala a celor din Gandul. Evident, ma refer la articolul indicat de Dox, nu la altele.

Pana la urma, care-i problema daca unii sunt dispusi sa dea 200 RON pe o ceasca de cafea? Sunt banii lor, nu incalca nicio lege, nu fac nimic impotriva bunelor moravuri...
CharonOfNyx
Parerea mea este ca o boaba de cafea, o duda, o maslina, orice iese prin anusul unui mamifer fie el matza sau maimutza, se cheama ca tot din excremente provine. rofl.gif
turbo trabant
cu dedicatie pentru fitosii din strainatate carora le pute sa spuna ca vin din transilvania

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...ransilvania.htm
abis
Ideea denumirii statului Transilvania nu are nicio legatura cu Romania, ci cu terminatia "sylvania", foarte populara la acea vreme si care in limba engleza inseamna "regiune impadurita placuta". wink.gif
Marduk
QUOTE(CharonOfNyx @ 7 Apr 2010, 04:20 PM) *
se cheama ca tot din excremente provine.

ca boaba, samanta, duda, etc. provine din excremente este una si sa zici ca acea cafea este produsa din excremente este alta. din partea mea n-au decat sa dea pe cafeaua aia si 5000 de euro pe ceasca daca vor, dar eu m-am legat de stirea respectiva si de modul in care este prezentat acest sortiment de cafea. macar cei de la Gandul dupa ce au gresit in deschiderea articolului, au prezentat totusi procesul de fabricatie.
Cla
QUOTE(abis @ 7 Apr 2010, 03:41 PM) *
[i]Ideea denumirii statului Transilvania nu are nicio legatura cu Romania, ci cu terminatia "sylvania", foarte populara la acea vreme si care in limba engleza inseamna "regiune impadurita"

Transilvania se numeste pe germana "dincolo de paduri", dar de fapt corect tradus e Trans-silvania - între paduri.
Marduk
Wiki :
# Transylvania was first referred to in a Medieval Latin document in 1075 as ultra silvam, meaning "beyond the forest" (ultra (+accusative) meaning "beyond" or "on the far side of" and the accusative case of sylva (sylvam) meaning "wood or forest"). Transylvania, with an alternative Latin prepositional prefix, means "on the other side of the woods". Hungarian historians claim that the Medieval Latin form Ultrasylvania, later Transylvania, was a direct translation from the Hungarian form Erdő-elve (not the Hungarian was derived from the Latin).[16]
# The German name Siebenbürgen means "seven fortresses", after the seven (ethnic German) Transylvanian Saxons' cities in the region (Kronstadt, Schäßburg, Mediasch, Hermannstadt, Mühlbach, Bistritz and Klausenburg). This is also the origin of many other languages' names for the region, such as the Polish Siedmiogród.
# The Hungarian form Erdély was first mentioned in the 12th century Gesta Hungarorum as "Erdeuleu".
# The first known written occurrence of the Romanian name Ardeal appeared in a document in 1432 as Ardeliu
Marduk
Parlamentarii romani vin cu o propunere cel putin ciudata, supermarketurile sa fie inchise duminica crezad domniile lor ca asa vor fi incurajati producatorii autohtoni. Se vede treaba ca domnii parlamentari nu au mai fost de mult la piata, unde cei care-si vand produsele nu sunt si producatori ci doar comercianti "discriminati" care vand marfa de import ca fiind produs romanesc. In piata in care merg sa cumpar zarzavaturi sunt doar 6-7 taranci "bulgaroaice", cum le zice lumea, care mai vand zarzavat autohton, restul sunt tigani care vand marfa de import, iar cand ii intrebi de unde este morcovul sau patrunjelul iti raspund nonsalant, "din Romania". Sunt foarte curios ce impozite platesc acesti comercianti si daca marfa lor a vazut vreo stampila a vamilor romanesti.
abis
Si mie mi se pare o idee cretina. Nu vor face decat sa stimuleze aglomeratia in ziua de sambata, in felul asta.

Nu cred ca are dreptul statul sa impuna unei firme private sa nu lucreze intr-o zi anume pentru a nu face concurenta altor privati.
turbo trabant
ideea nu e ciudata : in unele tari din vest se practica se inchid toate magazinele duminica. este o chestie ceruta de biserica catolica , ca oamenii sa nu mearga la shoping ci sa stea cu familia sau sa mearga la biserica.

nu se va aproba asa ceva in veci in tara lui " acum mi s-a pus pata sa merg la shoping, acum merg". democratia mioritica inseamna " dar eu de ce bah sa imi planific cumparaturile?" si " iubitule suie-te in jip si du-te pana la muol sa imi iei o cutie de tampoane albastre ca am uitat de astea cand am fost ieri!"

abis
La noi nu preocuparea pentru mersul la slujba duminicala este motivatia initiativei. Daca ar fi fost asta, era o problema in plus: de ce sa fie obligati cei care nu au nicio treaba cu biserica sa respecte repausul duminical? Este ca si cum s-ar da o lege prin care mi s-ar interzice sa spal vasele dupa masa de Paste...

Nu vad nimic in neregula in existenta unor magazine, fie ele si hipermarketuri, deschise duminica ori chiar non-stop; la fel, nu vad nimic in neregula in a merge la cumparaturi in orice zi si la orice ora.
turbo trabant
chestie de lipsa de planificare in romanica: prefera toti sa se inghesuie in muoluri si sambata si duminica cand se pot face cumparaturile destul de lejer in cursul saptamanii.

spre exemplu orarul carrefourului este in cursul saptamanii de la 7 dimineata la 12 noaptea sau 10 noaptea in alte locatii. dar in romanica inclusiv pensionarii fac shuoping in weekend si dupa aia se plang ca e inghesuiala.
Dox
In Marea Britanie a fost o lupta apriga in mass media intre biserica si enoriasii infocati si restul populatiei si comercianti cu privire la tinerea deschisa a magazinelor mari chiar si in zilele importante religioase. Ultimii au invins. Astfel ca , in toate orasele mari, gasesti toate hyper/supermarketurile ( si nu numai ) deschise si in zilele de Paste, Craciun...
abis
In conditiile in care ajung acasa de la serviciu pe la ora 19.00, pana mai stau cu copilul, pana mananc, pana mai schimb doua vorbe cu sotia trece de ora 22.00. Iar daca vreau sa ma trezesc a doua zi la 6.30 ca sa reusesc sa imi fac miscarea de diminieata inainte de a se trezi fetita, cand ar trebui sa merg la cumparaturi, la 23.30? Pe mine ma avantajeaza programul de weekend al magazinelor, pur si simplu fac cumparaturile sambata ori duminica in timp ce fetita doarme dupa-amiaza. E vreo problema? Deranjeaza pe cineva asta?
abis
QUOTE(Dox @ 8 Apr 2010, 12:46 PM) *
in toate orasele mari, gasesti toate hyper/supermarketurile ( si nu numai ) deschise si in zilele de Paste, Craciun...

Mi se pare foarte normal. Nu toti oamenii sarbatoresc in zilele respective, pentru unii sunt zile ca oricare altele.
Marduk
Motivatia este cu totul alta, sprijinirea producatorilor autohtoni, care producatori autohtoni? 70 % din legumele consumate de romani provin din import.
abis
Pai si motivatia asta este la fel de aiurea... Producatorii autohtoni isi vor vinde marfa atunci cand calitatea si pretul o vor face competitiva, de ce trebuie sa ma oblige statul prin masuri arbitrare sa cumpar de la unul sau de la altul? Cu banii mei cumpar de unde vreau, ce vreau si de la cine vreau. Daca sambata am o urgenta sau pur si simplu alt program, de ce sa ma impiedice statul sa cumpar ce am nevoie duminica? Programul de lucru al unui magazin trebuie sa fie dictat doar de politica de vanzari a magazinului: daca managerii considera ca merita il tin deschis duminica, noaptea, de paste, pe 1 decembrie etc. Atat timp cat respecta drepturile legale ale angajatilor care sunt chemati la lucru in aceste zile, nu este nicio problema.

In plus, am spus si mai sus: nu are dreptul statul sa impuna unei firme private sa nu lucreze intr-o zi anume pentru a nu face concurenta altor privati.

Ca sa fie echitabil ar trebui sa interzica si taranilor sa-si desfaca marfa in piete sambata, ca sa nu intre in competitie cu supermarketurile. wink.gif

Oricum ai lua-o, masura este proasta, discrimintorie, nejustificata.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 8 Apr 2010, 12:00 PM) *
Motivatia este cu totul alta, sprijinirea producatorilor autohtoni, care producatori autohtoni? 70 % din legumele consumate de romani provin din import.

indiferent de motivatie inclusiv daca ar fi la pachet cu purtarea valului islamic din cap pana in picioare , as fi de acord. sa fie "dictatura".
sunt plictisit de muolurile pline de rataciti cu lista in mana si cozile interminabile in tradic in weekend spre muol aceasta biserica a romanului "prea drept credincios". suntem o natie de ametiti cu lista in mana si dezorganizati.

bineinteles alde remusica cernea si trupa de ong-uri ar protesta enorm contra acestei masuri anticonstitutionale , antidemocratice si nepopulare. de parca romania nu ar avea unde sa se duca duminica: la un gratar, la niste prieteni, in parc, etc etc.

neah, ia-i romanului muolul de duminica si se sufoca, nu mai poate respira.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 02:12 PM) *
sunt plictisit de muolurile pline de rataciti cu lista in mana si cozile interminabile in tradic in weekend spre muol

Pai cine te pune sa te duci tu duminica acolo daca nu-ti place...

Aia cu listele in mana nu umbla prin mall-uri, ci prin hipermarketuri.

Vrei sa trimita statul cu forta cetatenii in parcuri ori la gratare? smile.gif

Intr-o lume libera am voie sa ma duc in parc, la gratar, la film sau la cumparaturi cand vreau si cand pot, nu cand vrea statul. Nu are de ce sa te deranjeze pe tine faptul ca eu imi fac cumparaturile duminica si nu in alta zi. Poate am motivele mele...

Si in plus daca inchizi magazinele duminica, sa vad cum te vei descurca in aglomeratia de sambata, cand vor fi probabil de doua ori mai multi oameni...
turbo trabant
scurta poveste cu niste romancute ajunse prin cateva din tarile unde se aplica chestia asta: "fato, asta e rasism curat, fata, eu muncesc de la 7 dimineata pana la 24, nu am timp, am viata mea personala, fato , da-i dracului!"

au facut fetele foamea vreo 2 weekenduri dar dupa aia executau shopingul precis si corect de nu uitau nimic si nici nu mai cascau gura la gentutz, bluzitz si alte chestii "absolut necesare". in schimb duminica musai plecau in turism ca tot bastinasul sau prin cafenele la o sueta.

mda, in afara romaniei, cand nu mai are incotro, romanul poate sa fie si organizat. in romania a cere organizare inseamna "dictatura" biggrin.gif.
abis
Si care-i problema ta daca eu prefer sa merg duminca la cumparaturi? Chiar nu inteleg de ce trebuie sa te implici tu in felul in care imi gestionez eu viata personala. Sau de ce trebuie sa se implice statul. Magazinul ala este o afacere privata, managerii sunt cei care decid programul de lucru, cei care lucreaza in week-end sunt tratati conform prevederilor legislatiei muncii, care este problema? Ce te freaca pe tine grija de ce fac eu duminica?
turbo trabant
daca gandesc un pic s-ar putea ca aceasta idee sa vina fix de la supermarketuri care isi vor reduce cheltuielile de functionare cu o zi in minus pe saptamana: salarii, climatizare, paza etc. mai ales ca organizatia lor nu a ripostat la aceasta chestie. piata de consum a scazut si trebuie si ei sa isi reduca cheltuielile.

nimeni si nimic nu poate obliga un supermarket sa il serveasca pe consumator duminica daca poate fi bine servit si in celelalte 6 zile ale saptamanii. nu iti place/nu esti in stare sa te organizezi, fuguta la buticul din colt.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 03:21 PM) *
daca gandesc un pic s-ar putea ca aceasta idee sa vina fix de la supermarketuri care isi vor reduce cheltuielile de functionare cu o zi in minus pe saptamana

Ma indoiesc, daca venea de acolo o faceau si gata, nu e nevoie de o lege speciala in acest sens.
QUOTE
nimeni si nimic nu poate obliga un supermarket sa il serveasca pe consumator duminica

Bineinteles. Dar nimeni si nimic nu poate obliga un magazin sa inchida daca managerii doresc sa-l tina deschis. Ei sunt singurii care trebuie sa decida asupra programului, nu statul. Este o decizie care tine exclusiv de politica de vanzari a magazinului. Daca magazinele din reteaua X decid sa inchida duminca, foarte bine, o sa imi fac cumparaturile la cele din reteaua Y, care nu iau aceasta decizie, si toata lumea e multumita...
QUOTE
nu iti place/nu esti in stare sa te organizezi, fuguta la buticul din colt

Buticurile din colt au voie sa lucreze duminica? De ce?! Ar trebui ca legea sa fie una pentru toti.

Care ar fi motivul pentru care intr-o zi a saptamanii sa fiu obligat sa alerg prin cinci magazine in loc de unul si sa platesc in medie cu 20% mai scump ceea ce-mi trebuie?!

Faptul ca decid sa-mi fac duminica unele cumparaturi nu te afecteaza pe tine in niciun fel si nu vad de ce ai avea dreptul sa intervii in relatia dintre mine si magazin. Tu sau statul. Pe alte topicuri ii acuzi pe altii de socialism, insa aici faci apologia interventiei statului in viata privata... Hotaraste-te si tu daca inclini spre stanga ori spre dreapta. tongue.gif
turbo trabant
exemplu: acum cativa ani, magazinele metro (unele) aveau program 24/24 . acum programul este de la 5 la 24, noaptea nu mai sunt deschise din cauza scaderii vanzarilor.

s-ar putea ca niste "baieti destepti" din mouluri sa le fi pus chestia asta in brate la parlamentari ca sa vina de la statul "roman cel rau si dictatorial" ca nu iasa ei cu camesa sifonata in fata consumatorului caruia ii inchid usa in nas. nu am vazut (pana acuma) gemete si vaiete si par smuls din cap de catre molisti. ca gigel asta asa salveaza agricultura e deja ceva de animal planet in toata chestia asta.

bineinteles daca piata de consum va "dudui" din nou ca pana in 2007 , vor considera agricultura salvata wink.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 03:45 PM) *
exemplu: acum cativa ani, magazinele metro (unele) aveau program 24/24 . acum programul este de la 5 la 24, noaptea nu mai sunt deschise din cauza scaderii vanzarilor.

Treaba lor, insa au luat decizia au luat-o cei din conducerea lantului Metro, nu statul. Cei care fac afacerea asta sunt singurii in masura sa decida cand deschid si cand inchid magazinul, nu statul. Iar daca vrei sa cumperi ceva urgent, nu poti la Metro, dai fuga la Real, nu e nicio problema. Asa cum nu a protestat nimeni cand Metro a decis sa reduca programul de la 24/24 la 19/24, nu va protesta (banuiesc) nimeni nici daca va decide sa inchida duminica... Insa nu este corect ca decizia sa o ia statul in locul afaceristului. Asta este ideea. Statul sa-si vada de treaba lui nu sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.