Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Eterna Si Fascinanta Romanie?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
abis
Uite ce am gasit pe Hotnews:

Concurentii marilor lanturi nu doar ca sustin cu bucurie initiativa (m-as fi mirat sa nu o faca), ci pluseaza: Agrostarul chiar sugera ca aceste supermarketuri sa fie inchise mai multe zile.


Si uite si reactia care te plangeai ca lipseste:

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) îşi reiterează susţinerea fără rezerve a principiilor economiei de piaţă şi concurenţei loiale, precum şi a mecanismelor competiţiei libere, norme fondatoare ale Uniunii Europene. În acest sens, respingem cu tărie propunerea enunţată în aceste zile de către D-l. Deputat Valeriu Steriu, care ar dori introducerea în legea privind Codul de Bune Practici Comerciale în sectorul alimentar a unui amendament privind obligativitatea închiderii marilor magazine în zilele de duminică. Pretextul promovării acestei iniţiative ar fi încurajarea vânzărilor producătorilor alimentari în pieţe, dar şi revigorarea comerţului tradiţional, al aşa-numitelor magazine de cartier.

Iniţiativa nu doar că nu şi-ar atinge scopurile, oricum discutabile, dar ar conduce la distorsionări periculoase ale pieţei. De altfel, nu ar fi prima dată când, fără o consultare reală a tuturor părţilor implicate, s-ar promova acte normative cu consecinţe nefericite, la care legiuitorul nu a reflectat înaintea votului final.

În contextul dezbaterii de faţă, AMRCR doreşte să atragă atenţia tuturor factorilor de decizie cu privire la următoarele aspecte:
• Orarul de funcţionare al oricărui magazin trebuie să fie rezultatul exclusiv al deciziei conducerii acestuia, cu respectarea normelor legale în vigoare. Restricţiile referitoare la acest subiect se repercutează, întâi de toate, asupra clienţilor marilor magazine, privaţi de posibilitatea legitimă de a-şi face cumpărăturile, alegându-şi, în mod suveran, magazinul preferat şi ziua din săptămână când doresc să iasă la cumpărături.
• În cazul în care consumatorii români aleg să-şi facă aprovizionarea în unităţi ale comerţului tradiţional (pieţe, târguri, magazine mici etc.), au la dispoziţie orice zi a săptămânii, şi acum, şi în cazul adoptării noii propuneri. Nimic nu-i obligă să opteze pentru marile magazine în afară de calitatea superioară a produselor şi serviciilor, diversitatea gamei de produse comercializate şi preţurile mai bune.
• Intervenţia statului în acest mod abuziv sfidează absurdul, încercând să creeze un avantaj concurenţial neloial fără a avea vreun moment intenţia să îmbunătăţească serviciile prestate populaţiei, ci doar împiedicarea desfăşurării activităţii unor comercianţi apreciaţi de public, plătitori de taxe şi impozite, angajatori de top – peste 50.000 de locuri de muncă create în retail. Se uită şi faptul că primele zece reţele de retail din România, conform unei statistici realizate de Ziarul Financiar contribuie în proporţie de 12% la PIB-ul României.
• Legumele şi fructele în România pot fi găsite maxim 3 luni pe an, atât cât permit condiţiile climaterice din ţară. În restul anului, acestea provin din import, aşa că vor fi regăsite atât în marile reţele, cât şi în magazinele de cartier sau în pieţele libere. Pentru restul produselor alimentare vânzările sunt net superioare în marile reţele de magazine, drept pentru care producătorii de brânzeturi, mezeluri, etc. ar suferi o scădere a vânzărilor.
• Statisticile arată că 13-20% din vânzările totale din comerţul modern în decursul unei săptămâni se realizează duminica, ceea ce arată limpede că românii preferă să-şi folosească ziua liberă pentru a se aproviziona eficient pentru săptămâna care urmează. În plus, cumpărătorii de duminică nu se aprovizionează exclusiv cu alimente, ci şi cu produse nealimentare – electronice, electrocasnice, mobilier etc. – în cazul cărora comportamentul de cumpărare presupune mai mult timp consumat, aşa încât este de preferat să se facă în zilele libere de la sfârşitul săptămânii.
• Considerăm că ţinta factorilor de decizie din statul român ar trebui să fie revigorarea consumului, nu continuarea frânării sale, asta dacă se doreşte într-adevăr ieşirea din recesiune. Sperăm mai departe că se va înţelege într-un final, înainte de a fi prea târziu, că promovarea cu obstinaţie a unor măsuri prociclice, indiferent de perioada economică traversată este calea sigură spre eşec. Până acum, toate semnele arată, din nefericire, contrariul. Totodată, este din ce în ce mai evident că unul dintre sectoarele cele mai dinamice într-o economie (încă) îngheţată – retailul, cu peste 50.000 de angajaţi, unde angajările au continuat şi anul trecut şi vor continua şi în 2010, în urma extinderii reţelelor de magazine – este cel mai lovit de incompetenţele şi imprudenţele unor decidenţi.
• Invocarea exemplelor Germaniei şi Austriei pentru a susţine propunerea este, pur şi simplu, o comparaţie cel puţin neinspirată. Măsurile similare din acele ţări au vizat întregul sector comercial, fără discriminări. Dar şi aşa, foarte multe landuri din Germania au ales să permită prelungirea orarului de funcţionare a magazinelor, fie că sunt mari, fie că sunt de cartier, tocmai pentru a susţine comerţul într-o perioadă de criză, dar şi a veni în întâmpinarea clienţilor care au reacţionat deosebit de pozitiv la aceste măsuri. Situaţia din România este complet diferită, iar procesul de luare a deciziei nu poate să nu ia în calcul specificitatea pieţei româneşti de retail, a apetenţei românilor de a avea acces la comerţ modern, la produse şi servicii de calitate, inclusiv duminica.
• Nu se iau în calcul pierderile la buget cauzate de neîncasarea TVA aferent vânzărilor de duminică, reducerile de personal la care ar recurge marile reţele de magazine ca urmare a scurtării timpului de funcţionare, iar angajaţii care lucrau duminica ar pierde sporurile salariale aferente.
• Nu în ultimul rând, măsura ar constitui un atac la adresa normelor concurenţei loiale în economie şi a principiilor care stau la baza funcţionării mecanismelor de piaţă. Adoptarea unei asemenea norme ar declanşa, de urgenţă, procedurile de infringement asupra României pentru încălcarea directivelor europene în materie de concurenţă, fiind considerată, pe bună dreptate, o măsură vădit discriminatorie.


Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) este o asociaţie patronală din care fac parte cei mai mari jucători care operează pe piaţa de retail din România. Aceasta a fost constituită în anul 2003 şi are în acest moment următorii membri: Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real,-, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, La Fourmi, Mega Image, Artima, Profi, Penny Market, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Altex, Domo, Flanco, Mobexpert şi Diverta.


Mie argumentele invocate de AMRCR mi se par pertinente.
turbo trabant
interesant, baietii de la muol zic sa se inchida toate sau nimic. un pic de asteptat oricum era o aberatie sa inchida raionul de alimentare in carefur si nu restul wink.gif.

vom vedea, ideea in sine nu e rea dar nu cred ca va reusi in romanica datorita "apetenţei românilor de a avea acces la comerţ modern". mira-m-as sa se reuseasca sa se aplice dar s-ar sufoca babele ca li se ia "drepturili" sa se zgaiasca la plasme si ifoane duminica dupa slujba de la biserica.

ps: initatorul nu mi se pare chiar prost

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...nfringement.htm

se pare ca e primavara in senat si multe idei estem rofl.gif

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-71079...or-locuinte.htm
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 04:45 PM) *
ideea in sine nu e rea

Dupa parerea mea este si am spus mai sus de ce.

QUOTE
nu cred ca va reusi in romanica

Foarte bine daca nu va reusi. thumb_yello.gif

QUOTE
s-ar sufoca babele ca li se ia "drepturili" sa se zgaiasca la plasme si ifoane duminica dupa slujba de la biserica.

Multumesc pentru compliment. blink.gif

Chiar daca ar fi asa, de ce ar trebui sa le interzica statul sa faca asta...?
turbo trabant
pai romanu nu e ca neamtu' si nici neamtu ca romanu'.
sunt insa romani care faceau intr-o vreme cumparaturile vineri noaptea din metro tocmai pentru a evita aglomeratia inutila din carefur si alte alea si pentru a beneficia de un weekend excelent de 2 zile nepetrecut printre rafturi tongue.gif . acum astia fac cumparaturi sambata pana in ora 10 cand vine puhoiul de cumparatori tot din acelasi motiv.

in eficienta asta spre care ar trebui sa tindem nu se includ babele religioase ("dupa slujba de la biserica") care pierdeau vremea prin muol dar care s-ar fi sufocat la aceasta "dictatura" chit ca ele doar contribuiau la incalzirea globala a raionului de oale si electrocasnice dar la casa cu nimic -cel mult cu o pereche de chiloti sexy.

abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 05:04 PM) *
sunt insa romani care faceau intr-o vreme cumparaturile vineri noaptea din metro tocmai pentru a evita aglomeratia inutila din carefur si alte alea si pentru a beneficia de un weekend excelent de 2 zile nepetrecut printre rafturi . acum astia fac cumparaturi sambata pana in ora 10 cand vine puhoiul de cumparatori tot din acelasi motiv.

Bravo lor, insa nu inteleg de ce trebuie sa le interzica statul celor care prefera sa mearga la magazin duminica dupa-amiaza sa o faca.
turbo trabant
consideri ca statul german sau austriac a gresit cand a inchis magazinele duminica?
abis
Da, si cred ca statele american si francez fac foarte bine ca nu le inchid.
turbo trabant
atunci esti de acord ca romanu nu e ca neamtu' si nici neamtu ca romanu' sau hai macar ca spaniolu'? si cu bune si cu rele implicate?

ps: http://en.wikipedia.org/wiki/Sunday_shopping#United_States
abis
Nu, nu sunt de acord. smile.gif

Nu cred ca exista particularitati si caracteristici generale ale popoarelor. Un roman nu este din start "altfel" decat un neamt, american, rus, evreu, tigan, japonez sau nigerian. Fiecare om trebuie judecat in mod individual, nu dupa locul in care intamplator s-a nascut.

Probabil ca in Germania si Austria sunt sindicate mai puternice ale lucratorilor din acele magazine... Sau biserica are un cuvant mai greu de spus...
turbo trabant
ma refer la mentalitati in fraza aia si nu la indivizi. "romanii sunt comozi si vor totul acum" fata de " neamtu e frugal si planuieste".

uite in lista aia din wiki nu sunt tari slab dezvoltate ci societati cu un grad destul de mare de organizare atat macro cat si la nivelul individului. cu toate astea, statul sau autoritatile locale intervin in aceasta problema fara a se sufoca nimeni . are loc o dezbatere si apoi se hotaraste.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 05:45 PM) *
ma refer la mentalitati in fraza aia si nu la indivizi. "romanii sunt comozi si vor totul acum" fata de " neamtu e frugal si planuieste".

Pai nici cu asta nu sunt de acord. Unii romani sunt comozi si vor totul acum, altii planifica... Germanii la fel, unii sunt comozi, altii nu...

De ce sa-mi interzica statul sa planific cumparaturile in dupa-amiaza sau dimineata zilei de duminica?

Si nu prea vad ce ar fi de dezbatut: problema orarului magazinelor nu are de ce sa fie treaba statului. Este strict traba magazinului intre ce ore si in ce zile vrea sa deschida.
turbo trabant
mai uita-te o data pe lista aia, nu e numai germania, sunt o gramada de tari cu apa calda. rolul regulator al statului sau comunitatii locale in problema asta nu este ceva tabu si nu sare nimeni in sus ca i se incalca libertatile. sunt democratii cu sute de ani sau mai putin care nu au nici o greata in a impune niste reguli de ordine in acest domeniu.

ca optiune personala, as prefera sa fie inchise sambata magazinele, zi de odihna dupa 5 zile de munca.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 05:53 PM) *
mai uita-te o data pe lista aia, nu e numai germania, sunt o gramada de tari cu apa calda

Si care-i problema? Indiferent daca sunt si alte tari tot mi se pare o masura proasta.
QUOTE
ca optiune personala, as prefera sa fie inchise sambata magazinele, zi de odihna dupa 5 zile de munca

De ce sa fie inchise? Daca vrei sa te odihnesti sambata nu te pune nimeni sa te duci la cumparaturi, te odihnesti si gata. Dar cei care au alte preferinte decat tine isi pot stabili singuri programul, fara "ajutorul" statului. Cu ce te deranjeaza pe tine faptul ca in ziua in care vrei sa te odihnesti, sa mergi la biserica, sa citesti, sa te duci la film, in parc sau la munte, altii prefera sa isi cumpere cate ceva? Cu ce te afecteaza pe tine de vrei sa le interzici asta?
turbo trabant
masura in sine poate fi proasta, privita insa din ansamblul societatii nu e chiar asa. de multe ori in vest vezi romani injurand in fata magazinului inchis "prea devreme", nu suntem obisnuiti sa avem un program si o planificare .

suntem obisnuiti ca totul sa se invarta in jurul nostru, ca avem drepturi si trebuie doar sa vrem ca trebuie sa fim serviti. iar asta este una din chestii ce tin de "eterna si fascinanta romanie". si cu asta am incheiat comentariul la o lege ce nu se va aplica niciodata in romanica.
abis
Atat timp cat nu imi explici de ce trebuie sa intervina statul in relatia dintre cumparator si magazin spunandu-le intre ce ore si in ce zile au voie sa aiba relatii comerciale, si nu sa lase lucrul asta la libera lor alegere, nu ai cum sa ma convingi ca este o masura buna, indiferent in ce tari se aplica asa ceva.

Si da, atat timp cat suntem clienti este firesc ca totul sa se invarta in jurul nostru: magazinele sa aduca produsele care ne intereseaza, sa ni le faca accesibile (inclusiv prin alegerea unui program care sa ne fie convenabil), pentru ca noi platim pana la urma pentru toate. Inclusiv pentru salariul celui care sta la casa de marcat duminica. Si este firesc, atat timp cat platim dari la stat, ca statul sa ne faca viata mai usoara, nu sa dea reglementari aiuristice. Nu stie statul mai bine decat mine ce este bine pentru mine.
turbo trabant
e foarte simplu sa iti demostrezi ipoteza: poti sa ceri ca si consumator-platitor ca toate magazinele sa functioneze 24/7/365. iti urez succes.

in democratie ai si drepturi dar si obligatii. punct.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 06:39 PM) *
e foarte simplu sa iti demostrezi ipoteza: poti sa ceri ca si consumator-platitor ca toate magazinele sa functioneze 24/7/365.

Bineinteles ca fiind consumator-platitor am dreptul sa aleg la ce magazin merg. Iar statul nu are dreptul sa intervina si sa-mi limiteze alegerea obligand unele magazine sa inchida iar altora permitand sa ramana deschise. Asa cum nu are dreptul sa le inchida pe toate... Nu am cerut sa fie deschise toate (nu imi deforma spusele), ci sa nu intervina statul acolo unde nu este cazul. Statul nu are niciun motiv sa impuna magazinului sa inchida la o anumita ora ori intr-o anume zi, asa cum nu are niciun motiv sa imi impuna nici statul, nici tu, cum sa imi planific timpul liber, in ce zile si la ce ore sa ma odihnesc, sa mananc, sa imi cumpar mobila etc. Relatia comerciala este strict intre mine si magazin: eu dau banii, magazinul imi da produsul, statul isi incaseaza taxele iar tu n-ai de ce sa te amesteci in asta.

QUOTE
in democratie ai si drepturi dar si obligatii

Obligatii care trebuie sa aiba o justificare rationala. Da, sunt obligat sa nu arunc seminte pe strada, sa imi platesc taxele, sa nu poluez fonic samd. Dar ce ce trebuie sa fiu obligat sa ma odihnesc in ziua si la ora la care vrea statul? Atat timp cat nu incalc libertatea nimanui nici statul, nici alti cetateni nu au voie sa intervina impotriva libertatii mele (si nici impotriva libertatii magazinului de a-si stabili singur programul de lucru, atat timp cat asigura respectarea conditiilor generale de munca din Romania).
Marduk
QUOTE(abis @ 8 Apr 2010, 06:53 PM) *
Da, sunt obligat sa nu arunc seminte pe strada, sa imi platesc taxele, sa nu poluez fonic samd.

Cine te obliga? legea? constiinta?
Marduk
Opinia unui producator fata de proiectul de lege ce doreste ca supermarketurile sa fie inchise duminica. In tarile in care supermarketurile sunt inchise duminica exista burse unde taranii, fermierii isi vand produsele inainte de a fi insamantate. In cadrul acestor burse se tranzactioneaza preturile produselor iar legea este respectata de toti jucatorii din piata, nu ca la noi unde preturile sunt facute de bastani pietelor iar daca vine unul cu pret mai mic e gonit din piata daca nu-si vinde marfa tiganilor.
turbo trabant
nu stiu daca aici e locul dar cretinii astia sunt la fel de fascinanti ca si varianta mioritica, mai ales ca diesel-ul de la dacia chiar nu polueaza prea mult fiind setat pentru consum mic si nu performante.

http://www.capital.ro/articol/cineva-nu-e-...ter-133816.html
Marduk
Poate fi si o actiune a concurentei, mai ales germana, care vede in Duster un concurent la fel de periculos ca Logan.
turbo trabant
sunt doar niste afumati de frantuji si un pic frustrati ca industria frantuzeasca nu a fost in stare sa faca un suv ca asta la ei in tara aia plina de socialism si sindicate.
Marduk
parca au si ei un suv de la Peugeot sau de la Citroen!
turbo trabant
pai este dar e de 2-3 ori mai scump si este o porcarie plina de fitze electronice (daca il compari cu cutiuta asta simpatica de la dacia). ala a fost un esec total in vanzari.

Marduk
sper ca aceasta "cutiuta simpatica" sa nu foloseasca vechiul sistem de cuplare 4x4 de la Dacia.
turbo trabant
nu, e ceva din "magazia de vechituri" a grupului renault.
Marduk
esti sigur? te pricepi? sau doar presupui. te intreb deoarece daca au folosit electromagnetul ala de la Dacia o sa fie un fiasco total.
turbo trabant
nu cred ca au folosit chestia aia antica de pe papuc. dci are cuplu mai mare si nu ar rezista. probabil e o solutie de pe nissan qashqai cu care duster-ul seamana un pic.

si am dat cu goagal si am primit confirmarea de la nemti:
Wer Allrad will (mit elektromagnetischer Kupplung, Technik von Nissan), muss 1800 Euro drauflegen.

http://www.autobild.de/artikel/dacia-duste...ch_1153422.html

Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 8 Apr 2010, 05:53 PM) *
ca optiune personala, as prefera sa fie inchise sambata magazinele, zi de odihna dupa 5 zile de munca.


cine nu te lasa sa te odihnesti sambata? Vin aia din supermarketuri sa iti bata la usa sa cumperi de la ei? Nu, nene, daca vrei sa te duci, te duci, nu vrei, lasa pe altii care au nevoie. Poate sunt oameni care muncesc si sambata pana tarziu ( ca deh, trebuie platite jdemii de taxe) iar duminica au programata zi de aprovizionare pt saptamana ce urmeaza... si-apoi, magazinele de cartier cumpara produsul respectiv din hypermarket, ii indeasa un adaos de 30-40% si ti-l dau tie. Nu ai timp sa ajungi la hypermarket, marci banul.
E o incalcare grosolana a legii concurentei si a drepturilor cumparatorului. Cand vor scoate si o lege cu programul de sex al cuplurilor casatorite?
Marduk
La gratar in cimintir.
Marduk
Cateodata ma simt asa de fericit cand va ca altii sunt mai talambi ca noi, simt fiorul patriotic care-mi gadila orgoliul national.
turbo trabant
le pot gasi la remat-ul local, convertite "pentru pace" in capace de borcane pentru muraturi. ce face un bulgar cu o butelie de oxiacetilena nu fac tspe mii de rachete antiaeriene inamice.

cred ca d-asta nu le-au dat americanii scut si bulgarilor.
abis
Apropo de bulgari si de avioane: se pare ca ei vor cumpara Gripen noi la costul pe care l-ar fi dat pe F16 vechi.

Noi insa suntem mandri sa luam de la second hand vechiturile altora...
turbo trabant
moldova nu ie a mia, nici a vuastra ci a urmasilor urmasilor vuostri.

s-a strigat bingo ca s-a gasit urmasul care are si o mentalitate sa spunem coliva.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-71323...-romaneasca.htm

Suceveanul marturiseste ca s-a gandit ca in aceste "timpuri moderne", cand "toata lumea revedinca cate ceva",
March
QUOTE(abis @ 15 Apr 2010, 11:26 AM) *
Apropo de bulgari si de avioane: se pare ca ei vor cumpara Gripen noi la costul pe care l-ar fi dat pe F16 vechi.

Noi insa suntem mandri sa luam de la second hand vechiturile altora...

Aoooleuu ! hh.gif Critici decizia " pohta ce-am pohtit" a "Jupanului" suprem !? unsure.gif
abis
Daca citesti mesajele din urma (de pe la pagina 30 incoace) ai sa vezi ca o critic - si, zic eu, cu argumente rationale, intemeiate. wink.gif
March
QUOTE(abis @ 15 Apr 2010, 02:04 PM) *
Daca citesti mesajele din urma (de pe la pagina 30 incoace) ai sa vezi ca o critic - si, zic eu, cu argumente rationale, intemeiate. wink.gif


Pentru ca am lipsit atata timp , nu ma mai intorc in urma. Da' o sa fiu cu ochii pe tine sa vad de acum incolo . Vorba detectivului ala particular Parco " I am watching you " ! biggrin.gif
abis
QUOTE(March @ 15 Apr 2010, 02:10 PM) *
Da' o sa fiu cu ochii pe tine sa vad de acum incolo

Mda, ce m-ai speriat... blink.gif

O sa critic in continuare ce mi se pare in neregula si o sa laud daca este ceva de laudat. Si voi continua sa taxez abaterile de la regulament ca si pana acum. Faptul ca esti sau nu cu ochii pe mine ma lasa rece.
March
O sa vedem cat de rece te las cand o sa-ti pun din nou "sula in coastele tale" in caz de partinire . tongue.gif Vorba aia celebra a batranului bolsevic ! laugh.gif

Si am sa fac niste propuneri sefilor acestui forum ( care parca au disparut !) pentru niste moderatori globali care sa tina cu adevarat ordine si o balanta a mesajelor aici !
abis
Nu poti sa-mi pui "sula in coaste" mai mult decat ai facut-o pana acum, si in niciun caz cu mai mult succes. tongue.gif

Daca vrei sa faci propuneri ii trimiti mesaj lui Mihai ori le faci pe un forum dedicat. Acum sa revenim la oile noastre, gata cu off-topicul.
Marduk
QUOTE(abis @ 15 Apr 2010, 11:26 AM) *
Noi insa suntem mandri sa luam de la second hand vechiturile altora...

Doar este o decizie strategica, Basescu si Romania, F16 stima noastra si mandria. Bravo de castravetari ne loara fata nene, bulgarii ...........
Marduk
Poate le vine parlamentarilor mintea cea de pe urma si lasa la naftalina pentru istorie "decizia strategica" si accepta oferta suedezilor de la SAAB, care este de departe cea mai tare oferta.
abis
Se vede din Luna ca oferta suedeza este mult peste cea americana:

- 24 de avioane noi, nu second-hand, la acelasi pret;
- pretul include antrenamentul piloţilor, tehnicieni, piese de schimb;
- offset 100%;
- platile se fac in 15 ani, iar in primii 2 ani nu se plateste nimic.

Parlamentul nu are nicio scuza, nu poate invoca niciun motiv plauzibil pentru a alege F16.
abis
Numai in Romania cred ca este posibil asa ceva: Curtea Constitutionala tocmai a "castrat" legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, exact inainte ca ANI sa inceapa sa controleze declaratiile de avere ale judecatorilor de acolo.
March
Vad ca ai inceput sa "plangi" pentru "Jupan" si " draga lui ANI " ! laugh.gif Ori de cate ori CCR dadea o rezolutie favorabila lui Baselu , supusii lui o tineau langa ca decizia Curtii nu se comenteaza ! tongue.gif Asteapta motivatia Curtii si pe urma sari cu critica .
abis
QUOTE(March @ 16 Apr 2010, 02:17 PM) *
Ori de cate ori CCR dadea o rezolutie favorabila lui Baselu , supusii lui o tineau langa ca decizia Curtii nu se comenteaza !

Nu ca nu se comenteaza spuneau "supusii", ci ca se aplica - poti sa comentezi pentru ca este o tara libera, o tara in care exista libertatea cuvantului si a opiniei, insa de aplicat trebuie sa o aplici. Nu-mi aduc aminte sa-ti fi interzis cineva sa comentezi.
Marduk
QUOTE(abis @ 16 Apr 2010, 10:39 AM) *
Parlamentul nu are nicio scuza, nu poate invoca niciun motiv plauzibil pentru a alege F16.

Depinde de ce-a hotarat bibicu, ca doar el cunoaste strateghia cum vine vorba, iar daca cauzasii de la Ierusalim si Wasington vor sa ne integreze in structura de aparare a intereselor levantine atunci vom cumpara cu siguranta F16 c-asa e-n tenis.

QUOTE(abis @ 16 Apr 2010, 10:46 AM) *
Numai in Romania cred ca este posibil asa ceva: Curtea Constitutionala tocmai a "castrat" legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, exact inainte ca ANI sa inceapa sa controleze declaratiile de avere ale judecatorilor de acolo.

Pai ce vroiai sa afli tu sau March ce afaceri au venerabilii de la curte, pai bine moncherilor nu v-ati prins ca nu conteaza cine conduce, CAUZA conteaza, sa moara zavragii de necaz că le-au luat-o purtatorii de chipiu inainte.

QUOTE(March @ 16 Apr 2010, 02:17 PM) *
Asteapta motivatia Curtii si pe urma sari cu critica.

Tu chiar crezi ca din motivatia aia vei avea satisfactie, s-avem rezon, o sa fie o imbarligatura menita sa buimaceasca moftangii din targ si nimic mai mult.
March
QUOTE(Marduk @ 16 Apr 2010, 03:34 PM) *
Tu chiar crezi ca din motivatia aia vei avea satisfactie, s-avem rezon, o sa fie o imbarligatura menita sa buimaceasca moftangii din targ si nimic mai mult.

Moftangii ca tine si ca mine n-or intelege mare lucru, dar juristii de pe margina , da. Si apoi sunt sigur ca in spatele usilor inchise isi freaca mainile de bucurie si "bashtanii" pedelisti. tongue.gif Ca au scapat de o amenintare a "Jupanului".
Marduk
QUOTE(March @ 16 Apr 2010, 03:57 PM) *
isi freaca mainile de bucurie si "bashtanii" pedelisti. tongue.gif Ca au scapat de o amenintare a "Jupanului".

n-aş zice, s-a vazut ca domnu capitan îi cam lasă cu buza umflată pe cei ce fluieră-n bisrică, pardon în dunetă.
Marduk
S-a decis declaratiile de avere nu vor mai fi publice trai neneaca pe judecatori, politicieni, avocati, politisti, tot gunoiul acesta scos la iveala de ANI, CSAT si DNA este impins incet dar sigur sub covorul istoriei mizerabile a acestei tari. Singura speranta ramane in presa independenta, cat o mai exista, jurnalistii raman singuri in fata celor care au pus stapanire pe Romania. Probabil ca in curand vom avea dizidenti fata de politica si democratia originala damboviteana, ar fi ceva fascinant si etern.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.