Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Eterna Si Fascinanta Romanie?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Uncle Sam
Asta nu stiam unde sa o pun, la fascinanta Romanie, la succesele guvernului...
QUOTE
Peste 60 de kilograme de heroină au fost găsite într-un garaj al RAAPPS. Drogurile în valoare de 9 milioane de euro se aflau de patru ani într-o mașină de o sută de mii de euro, repartizată Secretariatului General al Guvernului.
Drogurile erau ascunse sub bancheta din spate, în zeci de pachete de câte jumătate de kilogram. Timp de patru ani, nimeni n-a bănuit nimic pentru că mașina a rămas intactă, nu a fost controlată, înmatriculată sau verificată în vreun fel. Timp de patru ani, mașina a stat în garajul STBN, o sucursală a RAAPPS cu care Guvernul are un contract de prestări servicii.
Drogurile au fost în sfârșit descoperite de polițiștii de la Crimă Organizată, luna aceasta, când autoturismul le-a fost repartizat lor.....

Mașina cu bucluc a aparținut unor turci, prinși la Vama Nădlac, în 2002, cu alte 60 de kilograme de praf al morții, cum este denumită heroina. Culmea e că traficanții nici măcar nu s-au chinuit să ascundă captura, ci au lăsat-o aruncată pe bancheta din spate a mașinii. Cele 60 de kilograme de herionă le-au luat ochii vameșilor, așa că nu s-au mai chinuit să caute și alte pachete.

Polițiștii de la Crimă Organizată Timișoara au dus mașina în curtea IPJ, unde a mai stat, necontrolată, vreun an, până când a ajuns, prin hotărâre a Tribunalului, la Ministerul Finanțelor, care, la rândul său, o repartizează Secretariatului General al Guvernului, pe 28 ianuarie 2003. Aici, a stat patru ani.

Angajații SGG dau mașina Ministerului de Interne, care o preia, prin Inspectoratul General al Poliției, la mijlocul lunii februarie a acestui an. Și ca să o poată folosi la filaj, o controlează în service, unde mecanicii găsesc alte 60 de kilograme de heroină, același tip de pachete. Nu ascunse temeinic, ci exact sub bancheta pe care fuseseră găsite celelalte 60 de kilograme, acum 5 ani.


Uncle Sam
Ministrul Justiției Tudor Chiuariu a cerut un elicopter de la Unitatea Specială de Aviație a Ministerului de Interne ca să ajungă în timp util la inaugurarea piscinei școlii generale la care a învățat.
Informația este publicată în ediția de mâine a ziarului Cotidianul, care remarcă, printre altele, că o oră din cele trei cât a zburat ministrul justiției costă 1.400 de euro.
Conform jurnaliștilor, ministrul Justiției a decolat joi din București, în jurul orei 10.00 cu destinația Suceava. La 14.25, ministrul a inaugurat bazinul de înot al școlii la care Chiuariu a urmat cursurile gimnaziale. Tudor Chiuariu spune că a fost nevoit să apeleze la elicopter din criză de timp, pentru că dimineață a trebuit să participe la prezentarea moțiunii de cenzură în Parlament.
Conform regulamentului de organizare și funcționare, unitatea specială de aviație a MIRA are ca atribuțiuni și transportul oficialităților, iar această misiune este definită ca zbor special.
March
Ei si ? ex-Suspendatu' se duce la meciurile de fotbal cu elicopetrul !
Uncle Sam
QUOTE (March @ 8 Jun 2007, 09:46 AM)
Ei si ? ex-Suspendatu' se duce la meciurile de fotbal cu elicopetrul !

Deci orice e scuzabil pentru ca...au facut-o si altii?
March
QUOTE (Uncle Sam @ 8 Jun 2007, 10:53 AM)
QUOTE (March @ 8 Jun 2007, 09:46 AM)
Ei si ? ex-Suspendatu' se duce la meciurile de fotbal cu elicopetrul !

Deci orice e scuzabil pentru ca...au facut-o si altii?

Ca stirea aia a ta data aici sa fie " fascinanta", ia spune repede ce e mai scuzabil : deschiderea oficiala unui obiectiv scolar ( cu reintoarcerea urgenta la lucrarile parlamentului) sau vizionarea unui meci de fotbal terminata cu o masa la o carciuma locala ?
Nefertiti
Haide, March, nu mai exagera. Ce era asa important sa ajunga aiuritul ala la ingaurarea respectiva? E mai mult decat penibil...

March
QUOTE (nefertiti @ 8 Jun 2007, 11:00 AM)
Haide, March, nu mai exagera. Ce era asa important sa ajunga aiuritul ala la ingaurarea respectiva? E mai mult decat penibil...

Io am facut o comparatie . Adica daca te duce la meciul de fotbal e o exagerarea ? E scuzabil fata de vizita la scoala aia ?
Uncle Sam
QUOTE (March @ 8 Jun 2007, 09:58 AM)
]Ca stirea aia a ta data aici sa fie " fascinanta", ia spune repede  ce e mai scuzabil : deschiderea oficiala unui obiectiv scolar ( cu reintoarcerea urgenta la lucrarile parlamentului)  sau vizionarea unui meci de fotbal  terminata cu o masa la o carciuma locala ?

Nu e stirea mea, e din presa de azi. Nu exista unitate de masura a importantei evenimentelor, exista bunul simt. Sa iei elicopterul sa inaugurezi o piscina din satul natal mi se pare lipsa de bun simt. Mai ales ca e pe banii tai.
La meciuri importante se duc frecvent sefii de state, l-am vazut pe regele Spaniei, l-am vazut pe Chirac dar nu cred ca mai e nevoie sa ti-i enumar aici pe toti.
Sa te duci la carciuma dupa meci e o optiune personala si de imagine.
Dar daca tu esti gata sa aperi orice prostie face un ministru doar pentru ca acel ministru s-a dovedit contra Basescu...asta e tot o optiune personala si de imagine. Imaginea ta.
Eu tot cred ca sa iei elicopterul sa te duci sa inaugurezi o piscina si apoi sa vii inapoi la Parlament e o lipsa de bun simt. Daca facea asa ceva un minsitru PD probabil te interesai si cine a turnat betonul in piscina.
Nefertiti
@March, nu e vorba de asta.
Ne place sau nu, Basescu e presedinte si mi se pare o aiureala sa il trimit la meciul din TM cu trenul, de exemplu. Fii si tu un pic realist.

In timp ce Chiuariu sau cum l-o chema pe nimeni ala... s-a gasit sa profite si el de functie si sa mearga sa taie o panglica. Urat obicei la noi, de altfel, asta cu inaugurat cu oficialitati tot felul de ciudatenii. Auzi, sa ajunga la inaugurarea piscinei!
March
QUOTE (Uncle Sam @ 8 Jun 2007, 11:08 AM)

La meciuri importante se duce frecvent sefii de state, l-am vazut pe regele Spaniei, l-am vazut pe Chirac dar nu cred ca mai e nevoie sa ti-i enumar aici pe toti.

Aha. Sa cheltui banii publici pentru a viziona meciurile de fotbal din diferite localitati ale tarii e scuzabil ! Pentru ca asa fac si alti presedinti ! Bravos, aparare a idolului ! Ma inteb daca vezi vreodata vreo scama pe mantia de arhanghel a Basescului !
Uncle Sam
QUOTE (March @ 8 Jun 2007, 10:12 AM)
Aha. Sa cheltui banii publici pentru a viziona meciurile de fotbal din diferite localitati ale tarii e scuzabil ! Pentru ca asa fac si alti presedinti ! Bravos, aparare a idolului ! Ma inteb daca vezi vreodata vreo scama pe mantia de arhanghel a Basescului !

Nu prea se vad scamele din cauza petelor mari, care sar in ochi. Dar am vorbit de multe ori despre asta. Tu insa, daca asa iti suna mai bine, continua sa afirmi ca noi il vedem pe Basescu imaculat. Poate incepi sa o crezi chiar tu.
PS apropo de apararea idolului, eu am vorbit de un ministru care a facut o prostie. Tu ai deviat discutia spre "idolul". Ma face uneori sa cred ca...man, you have an obssesion
Marduk
"Dupa ce trei comisii medicale din Romćnia au ezitat s-o ajute pe fetita de 11 ani din judetul Neamt violata de unchiul ei, doctorii din Marea Britanie i-au oferit sprijin necondi]ionat. Interventia de care are nevoie micuta va fi efectuata gratuit.Totodata, guvernul britanic a oferit o dispensa speciala medicilor pentru a face intreruperea de sarcina. (EVZ)
Fascinanta Romania nu a reusit sa se preocupe de un copil, a lasat un guvern strain sa rezolve problema unui cetatean roman. Cum sa fi mandru ca esti roman, cum sa sprijini guvernul in reconstructia tarii cand cei pusi sa ne ajute dorm un somn linistit in fotoliile primite in dar de la alegatori. Bravo guvernului britanic care a avut timp pentru un copil roman, rusine guvernului roman preocupat probabil de iahturile sosite la Constanta, pana la urma ce atata caz pentru un viol si o sarcina ce se dorea dusa la capat de un copil de 11 ani, asta este Romania, fascinanta, eterna si plina de ciudati care au impresia ca au inventat apa calda. Dormi linistit popor roman, guvernul vegheaza pentru linistea ta, fi mandru ca in Romania o copila a ramas gravida prin viol la 11 ani si toata lumea stie ca in tara lui Dracula chestia asta chiar se poate.
Clopotel
Draga Marduk,
QUOTE
Bravo guvernului britanic care a avut timp pentru un copil roman, rusine guvernului roman preocupat probabil de iahturile sosite la Constanta, pana la urma ce atata caz pentru un viol si o sarcina ce se dorea dusa la capat de un copil de 11 ani,

Chestia cu britii si cu diverse organizatii care mai de care mai binevoitoare e banala propaganda, la care nimeni nu prea mai pune "botul" cum se zice pe la noi... In conditiile in care in Romania sunt sute de cazuri anual in care fetite sub 15 ani nasc, inclusiv de 11 si 12 ani, nimeni nu s-a oripilat asa mult ca acum... Au fost si cazuri in care fetitele au fost violate chiar si de tatii lor, si la varsta chiarmult mai mici... Un caz, cu un englez parca, a "zguduit" chiar acum o luna lumea presei... Neintamplator, desigur, concomitent cu acest caz din Romania, exita o "telenovela" identica si in Polonia... Evitent ca si acolo tam-tamul este identic ca si la noi... Nimic intamplator...
In fapt, toti care acum se erijeaza in salvatorii fetitei, putin le pasa lor de ea... Le pasa tot atat de mult de fetita cum le pasa si de copilul care traieste in ea... Adica zero... Da' da bine la imagine, si unde imaginea e buna, si fondurile sunt pe masura in ultima instanta... Plus ca da motive si de motificare a legislatiei ca sa serveasca unele interese...
Dar tu spune inainte ce ai de spus... thumb_yello.gif

Blakut
QUOTE
Da' da bine la imagine, si unde imaginea e buna, si fondurile sunt pe masura in ultima instanta... Plus ca da motive si de motificare a legislatiei ca sa serveasca unele interese...


E o femeie care a platit tot pentru ea. Asa ca propaganda mincinoasa a lui Clopotel valoreaza exact 0.
Marduk
QUOTE(Draga Clopotel @ 1 Jul 2008, 09:30 PM) *

QUOTE
In conditiile in care in Romania sunt sute de cazuri anual in care fetite sub 15 ani nasc, inclusiv de 11 si 12 ani, nimeni nu s-a oripilat asa mult ca acum...

Ce sa inteleg? este normal, este firesc ca in fascinanta Romanie se intampla astfel de cazuri? Romania nu este si nu trebuie sa ajunga asa cum vor bulibasii sau talibanii din BOR. Un loc unde copii au voie de la cutume si de la Dumnezeu sa faca alti copii. Sincer sa fiu chiar nu ma intereseaza ca vrei sa-mi impingi in fata si alte cazuri din alte tari. Eu vreau sa ma uit in gradina mea si sa-i compatimesc eu pe altii decat sa ma compatimeasca altii pe mine.
QUOTE
In fapt, toti care acum se erijeaza in salvatorii fetitei, putin le pasa lor de ea... Le pasa tot atat de mult de fetita cum le pasa si de copilul care traieste in ea... Adica zero... Da' da bine la imagine, si unde imaginea e buna, si fondurile sunt pe masura in ultima instanta... Plus ca da motive si de motificare a legislatiei ca sa serveasca unele interese...

Chiar daca nu le pasa asa cum zici tu desi un guvern si nu unul oarecare a dat o dispensa pentru medicii respectivi, cel putin au facut ceva, chiar daca este doar publicitate, cinste lor ca stiu sa foloseasca orice prilej pentru a ne arata ca ne sunt superiori in multe privinte.
QUOTE
Dar tu spune inainte ce ai de spus... thumb_yello.gif

Multumesc.

Clopotel
Draga Blakut,
QUOTE
Asa ca propaganda mincinoasa a lui Clopotel valoreaza exact 0.

Pai eu ce propaganda am facut?! Si mai zici ca e si mincinoasa propaganda pe care nu am facut-o... Ma rog, daca te ajuta psihologic aceasta afirmatie, nu ma mai bag...
Marduk a zis ca "doctorii din Marea Britanie i-au oferit sprijin necondi]ionat.", iar tu zici ca:"E o femeie care a platit tot pentru ea"... Probabil ca daca mai cautam mai gasim vreo zece oameni care au facut ceva pentru ea... Foarte bine ca au facut... Nu de asta discutam eu insa... Dar pentru copilul ei care traieste si este sanatos ce au facut toti acesti "milosi" si "salvatori"?! ... Acela sa moara... Tot ajutorul dat, mai ales cel banesc, a fost pentru ca acel copil sa moara, cand putea sa traiasca... Daca britii erau cu adevarat salvatori, de ce nu s-au oferit sa ingrijeasca mama pana la nastere, ca si asa nu mai avea mult, si sa-i opreasca acolo copilul? Dar asta nu era o solutie avantajoasa pentru ei, caci cadea in banal... Cine s-a oferit sa o salveze si pe ea si pe copilul ei? Nimeni... Aici e problema grava, si aceasta problema arat de fapt gandurile lor reale cu care au facut acest gest...

Nu va intrebati de ce medicii romani nu au vrut sa-i faca avort? Ei sunt impartiti in doua categorii, cu intentii si interese diferite. Dar nefacerea avortului in acest caz, le-a servit bine ambelor categorii.
Nici pe departe nu e cum zice Marduk: "Dupa ce trei comisii medicale din Romćnia au ezitat s-o ajute pe fetita de 11 ani "... Pai la cate avorturi pe banda se fac si in Romania, se cramponara acusi taman de asta...
Marduk
QUOTE(Draga Clopotel @ 1 Jul 2008, 10:21 PM) *

QUOTE
Nu va intrebati de ce medicii romani nu au vrut sa-i faca avort? Ei sunt impartiti in doua categorii, cu intentii si interese diferite. Dar nefacerea avortului in acest caz, le-a servit bine ambelor categorii.

Crezi? Cum crezi tu ca le-a servit bine lor si foarte rau imaginei unei tari si asa batuta de soarta.
QUOTE
Nici pe departe nu e cum zice Marduk: "Dupa ce trei comisii medicale din Romćnia au ezitat s-o ajute pe fetita de 11 ani "... Pai la cate avorturi pe banda se fac si in Romania, se cramponara acusi taman de asta...

Asa crezi tu ca au gandit nenorocitii astia de doctori romani? Eu cred ca mai degraba sunt inca ancorati mental in epoca comunista, fug de raspundere ca dracu de tamaie. Din nefericire pentru noi toti nemernicii astia, creaza imaginea unei tari bantuita de comunism fara puterea si dorinta cetatenilor de as asuma responsabilitati indiferent de consecinte. Sau poate este de vina altceva, religia.
Clopotel
Draga Marduk,
QUOTE
Crezi?

Pentru mine este evident...
QUOTE
Cum crezi tu ca le-a servit bine lor si foarte rau imaginei unei tari si asa batuta de soarta.

Cui ii pasa de imaginea acestei tari?! Da-mi un exemplu ca eu nu cunosc pe nimeni...
QUOTE
Asa crezi tu ca au gandit nenorocitii astia de doctori romani?

Asta pe scurt, in fapt au gandit mult mai intortocheat si cu bataiel lunga...


QUOTE
Eu cred ca mai degraba sunt inca ancorati mental in epoca comunista, fug de raspundere ca dracu de tamaie.

Care raspundere? Exista raspundere in tara asta?
Nu e vorba de nici o fuga de raspundere in acest caz...
QUOTE
Sau poate este de vina altceva, religia.

laugh.gif Cu siguranta religia e de vina, si il banuiesc si pe calugarul responsabil......
Dar mai este si vremea calda de afara... Culpa e comuna spoton.gif
Marduk
QUOTE(Draga Clopotel @ 1 Jul 2008, 10:44 PM) *

QUOTE
Cui ii pasa de imaginea acestei tari?! Da-mi un exemplu ca eu nu cunosc pe nimeni...

Afrodita, Clopotel, Blakut, Mihai, Michaela, Serenity, Abis, Andra_V, IoanV, Sorin, Cla, Erwin, Coconut, Papadie, The Dude, Cucu Mucu, Zed, etc.(scuze pentru cei pe care nu i-am amintit) toti forumistii care converseaza pe aceasta tema.
QUOTE
Care raspundere? Exista raspundere in tara asta?

Exista dar nu stim sa o folosim in beneficiul nostru, al cetateanului, dar cine stie poate intr-o zi vom invata.
QUOTE
Nu e vorba de nici o fuga de raspundere in acest caz... Cu siguranta religia e de vina, si il banuiesc si pe calugarul responsabil......

Chiar si calugarul care sta in chilia lui poate face ceva, asa cum ai spus "culpa este comuna"

Marduk
Azi am gasit inca o monstra pur romaneasca, politicianista, damboviteana a dictonului care ni se potriveste perfect, "eterni si fascinanti". Depre ce este vorba?
Am cautat un minister si am gasit o lista care cuprindea denumirea tuturor ministerelor din Romania, surpriza a fost totala.
1. MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
2. MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
3. MINISTERUL JUSTIŢIEI
4. MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
5. MINISTERUL APĂRĂRII
6. MINISTERUL TRANSPORTURILOR
7. MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI
8. MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI EGALITĂŢII DE ŞANSE
9. MINISTERUL PENTRU IMM, COMERŢ, TURISM ŞI PROFESII LIBERALE
10. MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
11. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
12. MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ŞI LOCUINŢELOR
13. MINISTERUL MEDIULUI ŞI DEZVOLTĂRII DURABILE
14. MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
15. MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI
Ce prim-ministru sau ministru se simte mai bine in aceasta tara, atunci cand accepta o denumire de genul MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE; MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI EGALITĂŢII DE ŞANSE; MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE sau MINISTERUL MEDIULUI ŞI DEZVOLTĂRII DURABILE
Eu am crezut ca numai Ceausescu avea chestii din astea pe creierul lui de dictator dar observ ca este o boala care afecteaza si alti concetateni. Am cercetat si am constatat ca fiecare guvern care a fost investit si si-a prezentat un program de guvernare si-a redenumit ministerele dupa cum a dorit cineva un nu stiu cine care considera el ca asa suna mai bine pentru guvernul respectiv denumirea unui minister. Dar tot exista un castig pentru cei care fac sigle, stampile, etc. de fiecare data cand se schimba un guvern in tara asta baietii au de lucru, mai sti poate cel care insista in aceste schimbari are oarece interese, o firma in domeniul respectiv. frusty.gif drunk.gif
Marduk
Doi oameni, doi cetateni ai acestei tari, doi politicieni sunt incepand de azi diferiti de ceilalti cetateni de rand. Parlamentul a decis in numele procuraturii a instantelor ca cei doi nu pot fi trimisi in judecata pentru faptul ca pe parcursul perioadei cat au fost la conducerea tarii au devenit mai bogati. Nu stiu cum s-au imbogatit acesti cetateni, nici nu am motive sa-i acuz de ceva, atata vreme cat o instanta de judecata nu i-a acuzat pentru vreo cauza. Totusi ce nu inteleg este de ce a fost nevoie pentru doi cetateni ai unui stat de drept ca parlamentul sa se implice si sa decida ca urmarirea acestora trebuie oprita. De ce nu s-a facut acest lucru pentru Sile Camataru, Gica Chioru, Nea Mihai de la Zarnesti sau mai stiu eu care cetatean, care a avut probleme cu justitia si legile din aceasta tara. Deduc din aceasta intamplare ca in Romania exista doua categorii de cetateni si un sistem democratic original. Nu stiu com o fi la altii dar poate nici nu ar fi bine sa stiu cine stie ce mi-ar mai trece prin cap.



Sursa
Rovaniemi
QUOTE(marduk @ 11 Aug 2008, 03:47 PM) *
Azi am gasit inca o monstra pur romaneasca, politicianista, damboviteana a dictonului care ni se potriveste perfect, "eterni si fascinanti". Depre ce este vorba?
Am cautat un minister si am gasit o lista care cuprindea denumirea tuturor ministerelor din Romania, surpriza a fost totala.
1. MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
2. MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
3. MINISTERUL JUSTIŢIEI
4. MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
5. MINISTERUL APĂRĂRII
6. MINISTERUL TRANSPORTURILOR
7. MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI
8. MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI EGALITĂŢII DE ŞANSE
9. MINISTERUL PENTRU IMM, COMERŢ, TURISM ŞI PROFESII LIBERALE
10. MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
11. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
12. MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ŞI LOCUINŢELOR
13. MINISTERUL MEDIULUI ŞI DEZVOLTĂRII DURABILE
14. MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
15. MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI
Ce prim-ministru sau ministru se simte mai bine in aceasta tara, atunci cand accepta o denumire de genul MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE; MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI EGALITĂŢII DE ŞANSE; MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE sau MINISTERUL MEDIULUI ŞI DEZVOLTĂRII DURABILE
Eu am crezut ca numai Ceausescu avea chestii din astea pe creierul lui de dictator dar observ ca este o boala care afecteaza si alti concetateni. Am cercetat si am constatat ca fiecare guvern care a fost investit si si-a prezentat un program de guvernare si-a redenumit ministerele dupa cum a dorit cineva un nu stiu cine care considera el ca asa suna mai bine pentru guvernul respectiv denumirea unui minister. Dar tot exista un castig pentru cei care fac sigle, stampile, etc. de fiecare data cand se schimba un guvern in tara asta baietii au de lucru, mai sti poate cel care insista in aceste schimbari are oarece interese, o firma in domeniul respectiv. frusty.gif drunk.gif


n-au decit sa schimbe la nume cit vor ... problemna e alta, ca fiecare schimbare inmduce cheltuieli, trebuie noi formulare, antete, stampile, placi cu noua denumire, legoitima'ii etc etc etc

si tot de la buget se fac cheltuielile respective sad.gif
andra_v
Nu vad un guvernant bagat la puscarie pentru:
- disparitia in neant a banilor europeni, in special a fondurilor de dezvoltare regionala, pentru infrastructura, transport, agricultura,
- mafia parcurilor a retrocedarilor, a asfaltarilor. Precum si cea energetica. Nu mai vorbesc de privatizari. Iar pe procurori ii platesc din banii mei.
andra_v
QUOTE(marduk @ 13 Aug 2008, 02:32 PM) *
Doi oameni, doi cetateni ai acestei tari, doi politicieni sunt incepand de azi diferiti de ceilalti cetateni de rand. Parlamentul a decis in numele procuraturii a instantelor ca cei doi nu pot fi trimisi in judecata pentru faptul ca pe parcursul perioadei cat au fost la conducerea tarii au devenit mai bogati. Nu stiu cum s-au imbogatit acesti cetateni, nici nu am motive sa-i acuz de ceva, atata vreme cat o instanta de judecata nu i-a acuzat pentru vreo cauza. Totusi ce nu inteleg este de ce a fost nevoie pentru doi cetateni ai unui stat de drept ca parlamentul sa se implice si sa decida ca urmarirea acestora trebuie oprita. De ce nu s-a facut acest lucru pentru Sile Camataru, Gica Chioru, Nea Mihai de la Zarnesti sau mai stiu eu care cetatean, care a avut probleme cu justitia si legile din aceasta tara. Deduc din aceasta intamplare ca in Romania exista doua categorii de cetateni si un sistem democratic original. Nu stiu com o fi la altii dar poate nici nu ar fi bine sa stiu cine stie ce mi-ar mai trece prin cap.
Sursa

Mai schimba, bre, placa! Nu observi ca se impute atmosfera atmosfera? Videanu a saracit? A mostenit de la tac-su marmora si firmele de constructii? Ori tot cuibul pedist din Bucuresti?
Zici ca te ocupi de constructii? Nu priceti ca, in timp ce firmele serioase, dar fara pile, de constructii au saracit, pilosii au facut cei mai multi bani in Bucurestiul imputit?

In Germania ce demnitar a fost urmrit penal? Ce spune legislatia lor in materie de imunitate? Ai habar ca un parlamentar german nu poate fi urmarit penal, e de neclintit, cu mama avizelor camerelor.
Nu pricepi ca lumea s-a imputit de tabloidele PIN-misa in legatura cu imunitatea parlamentara? De ce nu vorbeai de ea inainte de 2004?
Ma irita pe creier mesajele misa tocmai inainte de campanie. Pentru cine s-a saturat de intoxicarea PIN-misa, imunitatea parlamentara in toata lumea are un singur rol: sa protejeze peroanele de procese politice. Mai ales in preajma campaniei electorale. Cu atat mai mult in tarile in care procurorii se intrec in a face temenele politicienilor inainte de alegeri! Pentru Sile Camataru nu era riscul sa-i faca cineva un dosar politic, pentru ca nu inseamna nimic in Romania. O nulitate si atat. Nu a fost ministru de externe, nu a bagat Romania in NATO, n-a distrus nici un viespar rusesc, sau al vecinilor binevoitori de la vest. Pentru Sile Camataru nu exista riscul ca 150 de parlamentari sa-i faca zilnic cate o plangere penala pe zi, asiatati juridic, cu probe solide, nu o cada si o pivnita!
Amnezic electorat. Se uita ca Morar fabrica dosare pedistilor inainte de alegerile din 2004. Atunci misa mediatica isi concentra energiile pentru apararea victimelor anchetelor cu iz electoral. Era buna imunitatea lui Berceanu si compania. Astazi, Morarus s-a reprofilat pe pesedistii si penelistii rebeli, care nu-l accepta pe noul patron, basescu. Maine, cand PNL-ul isi va consolida guvernul, se va reprofila pe pedelisti, in special videni. Probabil ca de aceea Ministrul Justitiei nu se grabeste cu schimbarea din functie a lui Morar: ce util va fi dupa alegerile Parlamentare! Si prezidentiale!
Marduk
QUOTE(andra_v @ 16 Aug 2008, 02:12 PM) *

QUOTE
Mai schimba, bre, placa! Nu observi ca se impute atmosfera atmosfera?

PSD a fost cel mai tare partid din Romania iar conducatorii sai merita sa fie desemnati pe viata ministri si parlamentari. Romania in vremea conduceri PSD era cea mai sigura tara din Europa in toate privintele, conducerea partidului si guvernului de atunci contribuind din plin la bunastarea poporului si azi simtim si vedem in jurul nostru realizarile d-lui Ion Iliescu, Adrian Nastase si toti ceilalti. Placa asta iti place? mwah1.gif
QUOTE
In Germania ce demnitar a fost urmrit penal? Ce spune legislatia lor in materie de imunitate? Ai habar ca un parlamentar german nu poate fi urmarit penal, e de neclintit, cu mama avizelor camerelor.

Pai sa-l intrebam pe Cla ca el trebuie sa stie cel mai bine cum este cu politicienii prinsi cu degetele in borcanul bugetar.
QUOTE
De ce nu vorbeai de ea inainte de 2004?

Nu eram inscris pe forum.
QUOTE
Ma irita pe creier mesajele misa tocmai inainte de campanie. Pentru cine s-a saturat de intoxicarea PIN-misa, imunitatea parlamentara in toata lumea are un singur rol: sa protejeze peroanele de procese politice.

Este vorba de persoanele politice, da? Ca nu cred ca toate persoanele beneficiaza de imunitate.
QUOTE
Pentru Sile Camataru nu era riscul sa-i faca cineva un dosar politic, pentru ca nu inseamna nimic in Romania. O nulitate si atat.

Ai curajul sa io spui in fata, fiind singur cu el in aceiasi celula sau de ce nu la un bar in Bucuresti?
QUOTE
Se uita ca Morar fabrica dosare pedistilor inainte de alegerile din 2004. Atunci misa mediatica isi concentra energiile pentru apararea victimelor anchetelor cu iz electoral. Era buna imunitatea lui Berceanu si compania. Astazi, Morarus s-a reprofilat pe pesedistii si penelistii rebeli, care nu-l accepta pe noul patron, basescu. Maine, cand PNL-ul isi va consolida guvernul, se va reprofila pe pedelisti, in special videni. Probabil ca de aceea Ministrul Justitiei nu se grabeste cu schimbarea din functie a lui Morar: ce util va fi dupa alegerile Parlamentare! Si prezidentiale!

Morar are imaginatie, trebuie sa faca ceva cu ea, face dosare, dar nu-i bai, are coana Barbulescu grija si le respinge pe toate. Asa ca baietii oricare ar fi ei pot dormii linistiti.

P.S. Nu te mai chinui cu MISA ca nu m-ai nimerit, mie imi place vinul.
andra_v
Ma refeream la presa misa. Nu inteleg de ce o iei la modul personal, eu nu te-am atacat pe dumneata personal niciodata, dumneata insa te-ai luat jalnic de mine si de competenta mea profesionala.

In fine, Modar e bun: s-a reprofilat de la pedei la pesedei, urmeaza pedeleii.
In toata lumea exista imunitate parlamentara, in Germania nu te poti atinge de un demnitar. Simplu: nu ar fi benefice 150 de plangeri penale le DNA.

Cum am indraznit sa expun o parere contrara, doi useri, marduk si abis au sarit ca Fuljerica impotriva dusmanului popurului, cu atacuri la persoana.
Doar ati vazut ca nu va raspund cu aceeasi moneda.
PS Forumul asta nu mai e vizitat de nimeni, ideile fixe, atacurile la adresa userilor care indraznesc sa-si expuna alte puncte de vedere provoaca greata. Numarul de vizitatori a scazut dramatic odata cu retragearea "vechii garzi".
Marduk
QUOTE(andra_v @ 16 Aug 2008, 03:21 PM) *

QUOTE
PS Forumul asta nu mai e vizitat de nimeni, ideile fixe, atacurile la adresa userilor care indraznesc sa-si expuna alte puncte de vedere provoaca greata. Numarul de vizitatori a scazut dramatic odata cu retragearea "vechii garzi".

Si tu ai constatat chestia asta, unsure.gif sunt de aceiasi parere ca ideile fixe nu aduc nimic bun mai ales userilor, cat despre vechea garda sincer sunt cativa pe care ii regret, mai ales pe cei cu care puteai dezvolta o idee cu care puteai discuta in contradictoriu. Sincer cred ca a pune patima in aceste dialoguri este o gresala, mai ales atunci cand avem de aface cu vizitatorii noi.
Cla
QUOTE(marduk @ 16 Aug 2008, 02:10 PM) *
QUOTE
In Germania ce demnitar a fost urmrit penal? Ce spune legislatia lor in materie de imunitate? Ai habar ca un parlamentar german nu poate fi urmarit penal, e de neclintit, cu mama avizelor camerelor.

Pai sa-l intrebam pe Cla ca el trebuie sa stie cel mai bine cum este cu politicienii prinsi cu degetele in borcanul bugetar.

"Die Immunität schützt Abgeordnete vor Strafverfolgung und muss vom Parlament auf Antrag der Staatsanwaltschaft aufgehoben werden."
Tradus: "Imunitatea îi protejeaza pe parlamentari de o urmarire penala, si (daca e cazul) trebuie suspendata de catre Parlament la cererea Procuraturii/Parchetului."

"Immunität: Abgeordnete dürfen nach Art. 46 Abs. 2 für Straftaten nur zur Verantwortung gezogen werden, wenn der Bundestag es genehmigt. Die Genehmigung wird bei kriminellen Delikten regelmäßig erteilt."
= "Imunitate: Parlamentarii pot fi conform Art. 46 (2) trasi la raspundere pt. infractiuni comise, cu consimtamântul Bundestag-ului/Parlamentului. Aprobarea se aplica de regula în cazul unui delict de natura penala."

Nu ma stiu la limba juristilor, dar sper ca se întelege. smile.gif
abis
QUOTE(andra_v @ 16 Aug 2008, 02:12 PM) *
Mai schimba, bre, placa! Nu observi ca se impute atmosfera atmosfera? Videanu a saracit? A mostenit de la tac-su marmora si firmele de constructii?

Care o fi legatura intre marmura lui Videanu si imunitatea lui Nastase? Din cate stiu, nici pe vremea PSD-ului procurorii lui Amarie nu i-au gasit nod in papura lui Videanu. Problema este insa la parlamentari, care se protejeaza unii pe altii de anchete penale. Spiritul tau justitiar nu vede nici o problema in asta?
QUOTE
lumea s-a imputit de tabloidele PIN-misa in legatura cu imunitatea parlamentara?

Despre ce tabloide "PIN-misa" vorbesti? Nu stiu ca PIN sau MISA sa aiba organe de presa. Iar tabloidele nu prea abordeaza subiecte politice!
QUOTE
Se uita ca Morar fabrica dosare pedistilor inainte de alegerile din 2004

Le "fabrica" dosare? Detalii, te rog, despre ce dosare spui ca erau "fabricate" de Morar?
QUOTE
Maine, cand PNL-ul isi va consolida guvernul, se va reprofila pe pedelisti, in special videni.

Cum sa si-l consolideze mai mult decat atat?! Sa obtina PNL-ul de unul singur 50% dintre mandatele parlamentare? rofl.gif
QUOTE
de aceea Ministrul Justitiei nu se grabeste cu schimbarea din functie a lui Morar

Mai citeste si presa romaneasca, nu doar pe cea italiana: ministrul justitiei a cerut schimbarea lui Morar. I-a si gasit inlocuitor.
andra_v
Abis, desigur nu exista nici o legatura intre imunitatea actualilor parlamentari si cei din legislatura trecuta.
Regulamentul actual al Camerei Deputatilor oare pentru cina a fost facut? Stim ca Regulamentul Intern al Camerei Deputatilor difera de cel al Senatului. Pentru a incepe urmarirea penala a unui senator, este nevoie de avizul Senatului, cu o majoritate de 50% + 1. In schimb, Camera Deputatilor este mai cu mot, pentru a deferi justitiei un deputat este nevoie de majoritate calificata. Insa regula n-a fost pentru cine se pregateste (Berceanu), ci pentru cine se nimereste.

In alta ordine de idei, am inchis discutia cu ideea utilitatii lui Morar: in urmatoarea legislatura, cand PNL isi va consolida pozitia, Morar, un excelent fabricant de dosare, se va orienta cu predilectie spre pedelei, in special cei care timp de partu ani de zile au monopolizat Bucurestiul.
Amice, citeste presa, vezi cati pedisti trimitea Morar in judecata in 2004, cati penelisti si pesedisti acum si cati pedelei va trimite din iarna!
Morar va ramane in fruntea DNA. Ministrul Justitiei i-a gasit un inlocuitor in persoana consilierei sale, care se afla in concediu la data numirii. Prin urmare, madama procuroare generala i-a prelungit in mod previzibil mandatul lui Daniel Morar. Gurile rele spun ca isi va depasi interimatul de 90 de zile la conducerea DNA.



Marduk
QUOTE(Cla @ 17 Aug 2008, 01:55 AM) *
"Die Immunität schützt Abgeordnete vor Strafverfolgung und muss vom Parlament auf Antrag der Staatsanwaltschaft aufgehoben werden."
Tradus: "Imunitatea îi protejeaza pe parlamentari de o urmarire penala, si (daca e cazul) trebuie suspendata de catre Parlament la cererea Procuraturii/Parchetului."

"Immunität: Abgeordnete dürfen nach Art. 46 Abs. 2 für Straftaten nur zur Verantwortung gezogen werden, wenn der Bundestag es genehmigt. Die Genehmigung wird bei kriminellen Delikten regelmäßig erteilt."
= "Imunitate: Parlamentarii pot fi conform Art. 46 (2) trasi la raspundere pt. infractiuni comise, cu consimtamântul Bundestag-ului/Parlamentului. Aprobarea se aplica de regula în cazul unui delict de natura penala."

Nu ma stiu la limba juristilor, dar sper ca se întelege. smile.gif

Multumesc. jamie.gif
abis
QUOTE(andra_v @ 17 Aug 2008, 04:52 PM) *
Regulamentul actual al Camerei Deputatilor oare pentru cina a fost facut?

Pentru Nastase si ceilalti deputati care ar putea avea probleme cu legea?
QUOTE
in urmatoarea legislatura, cand PNL isi va consolida pozitia

Imi place optimismul tau. smile.gif
QUOTE
citeste presa, vezi cati pedisti trimitea Morar in judecata in 2004, cati penelisti si pesedisti acum si cati pedelei va trimite din iarna

Da-mi si mie un link catre un articol din care sa aflu cati "pedelei" va trimite Morar in judecata la iarna. Poate sa fie articolul si din presa PIN-MISA. laugh.gif
andra_v
QUOTE(abis @ 18 Aug 2008, 09:51 AM) *
Pentru Nastase si ceilalti deputati care ar putea avea probleme cu legea?

Da-mi si mie un link catre un articol din care sa aflu cati "pedelei" va trimite Morar in judecata la iarna. Poate sa fie articolul si din presa PIN-MISA. laugh.gif

Regulamentul a fost facut pentru Berceanu, tocat marunt de Morar.
Ti-am mai zis, personajul facea dosare in legsilatura trecuta cu dedicatie pentru pedei (se jeluia presa PIN - misa, pune mana si citeste retrospectiv), in legislatura actuala s-a reprofilat pe pesedei si penelei.
abis
QUOTE(andra_v @ 18 Aug 2008, 02:48 PM) *
Regulamentul a fost facut pentru Berceanu

Raspuns gresit. Regulamentul a fost facut de majoritatea parlamentara, care majoritate l-a votat si pe Nastase presedinte de Camera.
QUOTE
personajul facea dosare in legsilatura trecuta cu dedicatie pentru pedei (se jeluia presa PIN - misa, pune mana si citeste retrospectiv)

Te inseli, nu facea "dosare cu dedicatie" pentru nimeni. Ce articole sa citesc? Pune si tu niste linkuri. Asta ca sa nu cred ca te inseala memoria...
andra_v
A fost facut pentru Basescu, cu multi ani in urma.
Degeaba pui linkuri, oamenii ar trebuie sa mai citeasca, sa nu primeasca de-a gata. Cei pasionati de politica n-au decat sa stea in Arhive pe caldura si sa citeasca retrospectiv presa. Cultura nu se face cu linkul pus de-a gata in fata ochilor, fara un minim efort si dorinta de a afla: de cand dateaza regulamentul respectiv? Ce deputat era urmarit penal la vremea aceea? In ce dosar?

Tot eterna si fascinanta Romanie: politicieni de trei parale, cu creierul prea aerisit, care au trecut prin fabrici de diplome.
Cucu Mucu
QUOTE(andra_v @ 18 Aug 2008, 10:18 PM) *
Cultura nu se face cu linkul pus de-a gata in fata ochilor, fara un minim efort si dorinta de a afla: de cand dateaza regulamentul respectiv? Ce deputat era urmarit penal la vremea aceea? In ce dosar?


Eu stiu. Tu stii? Hai sa te luminez eu, sa nu mai bati campii cu Berceanu si Morar ai tai. jamie.gif In noiembrie 2003 (cand s-a modificat regulamentul CD), tocmai se pregatea linsarea politica a lui Nastase &co, mutarea a fost gandita de pesedei ca o masura asiguratorie. Berceanu este cercetat penal abia in 2006. Din 2003 pana in 2006 e ceva cale. jamie.gif Mai citeste!

Tot mai astept linkurile alea cu reviste italiene care aduc probe ca Frattini e mafiot.
Marduk
Mai nou in Rromania se poarta palmierii, sa fi uitat oare romanul ca se infrateste cu codrul sau poate ca palmierul a devenit un simbol al imbogatirii peste noapte.
Cucu Mucu
...sau, pur si simplu, sunt doar niste prosti ajunsi pe functie, care vor sa iasa in evidenta prin...palmieri, nu prin asfaltari. Deh, trebuie sa cheltuie si ei banii oamenilor pe ceva!
Cla
Ramâi mut...
Marduk
Eu sunt mut de vreo 18 ani, tot cam pe atunci am inceput sa scriu, dar tot degeaba. thumb_yello.gif drunk.gif
mutulica
eu sunt mutulic... si ma intreb de ce a scris ziaristul chestia aia trasa oarecum de par... si care sunt interesele in zona
nu de alta, dar un parc eolian, cu energie asa zis curata nu ar strica tarii, pe de alta parte stiu ca in zona aia sunt ceva interese de top.. domnul motociclist dunca isi face statiune de ski, si are o gramada de investitii, mai niste domni de pe la consiliul judetean timis isi fac case de vacante si trag puternic sa se investeasca intr-un drum pina in vf, alti potentati de timisoara, mari amatori de senzatii pe munte umbla cu presiuni in zona pentru alte cele... si tot asa...

fie vorba... mai sunt ceva subiecte tari ce pot naste in zona aia.. ma gandeam ca nu am mai auzit de mult de poiana marului ...
andra_v
QUOTE(mutulica @ 29 Aug 2008, 09:13 AM) *
eu sunt mutulic... si ma intreb de ce a scris ziaristul chestia aia trasa oarecum de par... si care sunt interesele in zona
nu de alta, [...]domnul motociclist dunca isi face statiune de ski, si are o gramada de investitii, mai niste domni de pe la consiliul judetean timis isi fac case de vacante si trag puternic sa se investeasca intr-un drum pina in vf[...]

Probabil ca primarul a luat fata altor investitori. Era concurenta puternica pentru muntele respectiv.

Cusute cu ata alba sunt doua elemente:
1. Suprafata prohibita: "Pe langa dreptul de a amplasa instalatiile eoliene pe munte, Consiliul Local Turnu-Ruieni se angajeaza sa nu instraineze, concesioneze sau inchirieze terenul ce se afla pe o distanta diametrala de 500 de metri de la acestea. Un calcul matematic simplu ne arata ca suprafata “prohibita” pentru fiecare instalatie este de aproximativ 78 de hectare. Inmultind cu 26, cate instalatii ar trebui sa fie conform proiectului, rezulta clar ca firma romano-suedezului va controla practic tot Muntele Mic, in special platoul sau alpin". Nu inteleg cum s-a ajuns de la "o distanta diametrala de 500 de metri" de la fiecare instalatie eoliana la un munte intreg concesionat. Ce calcule au facut ziaristii de le Gardianul? Cum au ajuns la 78 de ha suprafata prohibita pentru fiecare instalatie?

2. Hotararea a fost aprobata de Consiliul Local, altfel nu era posibila concesionarea. Prefectul a avut mai bine de un an la dispozitie pentru a ataca in instanta Hotararea Consiliului Local. De ce nu a facut-o? S-a asteptat campanie electorala?


Marduk
Io nu stiu ce interese or fi fost si daca or fi fost interese foarte bine ca se face ceva si pe acolo, dar sa fie atat de tampiti sa concesioneze un munte pe 50 de ani cu 3000 de euro pe an asta da prostie. Totusi primarele e mic copil pe langa guvernul care a vandut PETROm-ul pe nimic. Ma intreb totusi cati bani si-or fi tras si unii si altii, asa ca sa facem diferenta intre afaceri si profit. rofl.gif
andra_v
Pai asta mi-e si mie neclar: de unde rezulta ca este vorbe despre un munte? De unde au calculat suprafata de 78 de ha per instalatie pornind de la o raza de 500 de metri?
Cucu Mucu
Distanta prohibita se refera la distanta minima de la care nu se construieste. Dar eolienele alea pot fi amplasate in asa hal incat sa ocupe cat mai mult spatiu, daca asa cer interesele. Oricum, eu vad mult mai profitabile si mai ecologice eolienele decat cateva sute de turisti care sa umple pajistile cu peturi. Cred ca e o afacere buna, nu neaparat prin prisma chiriei pe teren, cat prin energia ieftina introdusa in sistem energetic romanesc.
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 29 Aug 2008, 12:45 PM) *

QUOTE
Oricum, eu vad mult mai profitabile si mai ecologice eolienele decat cateva sute de turisti care sa umple pajistile cu peturi

Se pute si una si alta, la altii cum se poate si la noi nu.
QUOTE
Cred ca e o afacere buna, nu neaparat prin prisma chiriei pe teren, cat prin energia ieftina introdusa in sistem energetic romanesc.

Iar noi romanasii o sa ne bucuram de preturi mai ieftine la energie electrica. ohyeah.gif
Blakut
QUOTE
Un calcul matematic simplu ne arata ca suprafata “prohibita” pentru fiecare instalatie este de aproximativ 78 de hectare.


QUOTE
Cum au ajuns la 78 de ha suprafata prohibita pentru fiecare instalatie?


Au gresit pentru ca sunt prosti.
Daca nu ai voie sa instrainezi pe o raza de 500 m, asta inseamna un disc cu raza de 500m. A=pi*r^2=3.14*500*500=78*10^4mp. Daca imparti la 10.000 cat are 1ha, iti da 78 Ha. Dar, raza de 500m nu reprezinta distanta dintre eoliene, cum au gandit ei prost, ci distanta in care nu instrainezi concesionezi, ca eolienele se monteaza mai aproape una de alta, au si ele o noima.
Marduk
Blestemul acestei tari parca nu are sfarsit, cand acarul ala a oprit un tren NATO am zis ca mai mult de atata prostie nu se poate, dar uite ca am gasit ceva mai dihai, culmea autorii sunt romani speciali cu epoleti, adicatelea scoliti pentru apararea idealurilor nobile. Se pare ca idealul nobil pe care il apara functionarii din aceasta tarisoara este cum sa faca sa se imbogateasca mai repede si mai tare decat colegul, vecinul sau mai stiu eu ce idol local.
mutulica
ma tot gandesc... de ce pun astia eolienele pe munte si nu pe camp... ca in austria le-am vazut pe camp, dar nici urma pe munte...
Cucu Mucu
o fi buna harta eooliana in zona.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.