Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Temptation: Another Cup Of Coffee
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
nefertiti-old
Subscriu doar parţial la inutilitatea argumentării. Există... o categorie de oameni, sau poate e mult spus aşa, să zic mai bine anumiţi oameni, pe care vreau să īi fac să īmi īnţeleagă corect convingerile.

Despre elite, nu, Difi, nu cred că ai īnţeles. Nu e vorba despre ce īnţeleg unii azi ca fiind elita, adică mitocănia banilor; iar politica nici atīt nu intră aici. Astea nu sīnt elite, ci doar cercuri mai mult sau mai puţin īnchise, cu pretenţii de clasă. Iar politica... politica a devenit un rău necesar, dar fără pretenţii elitiste.

Īn sensul sugerat īn fragmentul ăla, elita era ceea ce noi am numi azi intelectualitatea, cu tot ce īnseamnă ea. Deşi, cred că şi ăsta e un termen ce ar trebui redefinit, ca mulţi alţii, de altfel. Adică acei oameni care se revoltă, īntr-un fel sau altul, vizavi de diverse canoane, zic eu. Iar īn epoca victoriană, la care Fowles face referire, canoanele şi revoltele erau mult mai vizibile, din cauza rigidităţii primelor. Ideea era ca revolta să aducă ceva nou şi mai bun, altfel se rezumă a fi doar teribilism.

p.s. Am dat īn boala editării. wink.gif
nefertiti-old
voodoo wub.gif
Mrs. Rogers
QUOTE (nefertiti @ 29 Sep 2006, 02:12 PM)
Mai de dimineaţă, m-a iritat asta. Aşadar, sīntem īn 2006, iar despre Romānia se vehiculează īn continuare 'imagini' din urmă cu vreo 10 ani. Nu sufăr de ceea ce se cheamă clasic patriotism. Dar, cunoscīnd pe viu diverse aspecte, mă deranjează cīnd ele sīnt deformate. Şi nu oricum, ci repetitiv. .

Scuza-ma ca indraznesc sa scriu la tine in jurnal, sper ca e ok , dar sunt curioasa care parte a articolului crezi ac e deformata ?
nefertiti-old
Tu ce crezi? wink.gif
Mrs. Rogers
QUOTE (nefertiti @ 2 Oct 2006, 04:06 PM)
Tu ce crezi? wink.gif

De aceea te-am intrebat fiindca nu stiu. unsure.gif
nefertiti-old
Well, dacă ţii neaparat... Singurul lucru veridic şi de amploarea prezentată e cel legat de cīinii vagabonzi.
nefertiti-old
Totuşi, today's song: Never on Sunday, Pink Martini wink.gif . Mi-ar plăcea să văd filmul.


Azi e una din zilele cīnd mi-e dor de rutina unui job, de atenţia pe care o solicită un anumit subiect, de agitaţia din redacţie, de cafeaua proastă de la automat, de glumele mai mult sau mai puţin cretine de la ţigară, de ironie, de Herăstrăul văzut de la etajul şase.
Mrs. Rogers
QUOTE (toxic @ 2 Oct 2006, 04:46 PM)
QUOTE (nefertiti @ 2 Oct 2006, 04:06 PM)
Tu ce crezi?  wink.gif

De aceea te-am intrebat fiindca nu stiu. unsure.gif

Am mai citit undeva articolul la care ai pus tu link si mi-am adus aminte de ceva . Dar inainte sa-ti povestesc vreau sa-ti spun ca tu probabil traind in Bucuresti vezi subiectiv lucrurile, esti obisnuita cu ele si ceea ce poate fi socant pt un strain , pt tine e la ordinea zilei. Si mie mi s-a intamplat asta cand am primit niste musafiri din state si i-am dus la un restaurant intr-o zona selecta in Toronto si m-au intrebat " suntem in china town"? La care eu m-am socat si am spus " seamana asta cu china town " si mi s-a raspuns senin " sunt atat de multi asiatici pe strada ". Si aveau dreptate , dar eu fiind obisnuita cu ei, nu-i mai observ .
Sa revin . Vara trecuta verisoara mea care traieste de mai bine de 10 ani in Australia a fost in tara fiindca cineva din familie era grav bolnav . Eu stiam ca verisoara e in tara dar nu stiam ca au plecat la Bucuresti . Si la un moment data ma suna si ma intreaba " stii unde sunt'? la telefon se auzea latrat de caini si m-am gandit ca e undeva la tara .Ea era de fapt in Bucuresti. Era atat de disperata si stresata in Bucuresti incat a simtit nevoia sa ma sune . Mi-a spus ca ruda bolnava e internata la Fundeni la Oncologie, ca nimeni nu misca daca nu ii platesti, ca in saloane miroase a urina, peretii sunt decojiti si sunt tantari , ca in fata spitatlului sunt masini arse , ca in curtea spitalului sunt tigani pe paturi, ca in oras lumea se impinge si se baga in fata ta, ca se conduce ca in jungla, ca la taxi te fura , etc , etc ...
Sigur ca nu toate spitalele sunt asa , ca nu toti taximetristii te fura, ca nu peste tot se baga lumea in fata la o coada, ca nu toti se inghiontesc . Dar un strain sau cineva care a plecat de multi ani din tara nu sta sa puna in balanta toate astea . Asa cum eu am ramas cu impresia ca in Spania se fura , fiindca primul lucru care mi s-a intamplat cand am iesit din aeroport a fost c-am fost furata . Si adevarul e ca in Spania se fura mai mult decat in Grecia sa spunem , dar bineinteles ca asta nu e nici pe departe un aspect semnificativ al Spaniei.
Ce voiam sa spun e ca nu trebuie sa crezi ca strainii scriu lucrurile astea cu rea vointa , ci asa vad ei lucrurile.
Hashaspire
QUOTE (nefertiti @ 2 Oct 2006, 04:24 PM)
de cafeaua proastă de la automat

Si automatul e prost. Stai sa vezi.
Penultima cafea nu am putut sa o beau complet. Si m-am intors in birou cu paharul.
Dupa o ora jumate (cam asta e intervalul) m-am gandit: "imi ajunge ce mi-a ramas de data trecuta? sau ma duc sa mai pun? si nici nu o sa mai trebuiasca apa, pentru ca se raceste de la cea ramasa."
Ajung in fata automatului, asez paharul in suport si imi pun tinta. De fapt tintele:
1. "No cup"
2. "Espresso short", "sweet" (dar opresc zaharul la 2/7 cand o beau dulce) deci
3. "Stop sugar"

Ei bine, cat m-am gandit eu, automatul a scuipat in cafeaua mea. Nu stiu ce s-a intamplat. Pft-pft-pft. Cam 3 lingurite de zeama. Ceva, o apa. Asa ca am luat paharul de-acolo si l-am aruncat.

Acum trebuia sa apas:

1. "Cup"
2. "Espresso short", "sweet" (dar...) deci
3. "Stop sugar"
4. "Cold water"
5. "Stop water"

Si nu mi-a mai dat pai.
Misticisme cafeiste.

Buna ziua!
Esti sentimentala, asa.
Atunci pun un zambaret: smile.gif
Hai doi: smile.gif
nefertiti-old
QUOTE (Hashaspire @ 2 Oct 2006, 04:51 PM)

Misticisme cafeiste.


smile.gif Mi-a plăcut asta.

Automatul 'meu' nu era nici pe departe atīt de deştept. Īn sensul că nu avea atīt de multe opţiuni. Şi cafeaua... eh, cafeaua... dar cīnd veneam de pe coclauri şi eram cu gīndul la ea īncă de la Arcul de Triumf, sau cīnd ieşeam cu nasul dintre ştiri după cīteva ore de bibileală... ştii cīt de bună devenea??!
Mda, sīnt sentimentală, deşi mi-am poruncit să nu mai fiu...

Eşti cam zgīrcit īn smilie azi. smile.gif
nefertiti-old
@Toxic, īntīmplarea face să nu am chef de polemici azi, aşa că o să spun doar că m-a deranjat foarte mult exagerarea americanilor. Despre restul, poate altădată.
Mrs. Rogers
Nici eu nu am chef de certuri si sper sa nu se intample . Eu nu am fost in Bucuresti de foarte mult timp si habar n-am cum e, dar ideea e ca nu trebuie sa iei observatiile strainilor ca pe atacuri pentru ca nu ai cum sa stii cum e sa vezi Romania prin ochii lor . De exemplu au scris ca apa de la robinet nu e potabila, lucru care probabil tie ti se pare absurd . Dar intr-adevar Romania e pe lista tarilor cu apa nepotabila asa cum sunt majoritatea tarilor din Caraibe spre exemplu . Un strain care calatoreste in tarile astea daca bea apa de la robinet sau isi pune cuburi de gheata in bautura va face diaree cu mare probabilitate . Localnicii insa sunt obisnuiti cu apa si nu au nimic .
nefertiti-old
Nu, treaba cu apa nu o neg, nu prea e de băut. La fel de adevărat e că nu s-a īmbolnăvit īncă nimeni de la ea, autohton sau străin. Dar ştiu că nu e tocmai curată. Īn .ro eu nu mai beau apă de la robinet de mai mulţi ani. Insă, văd că nici aici (īn Germania, unde sīnt acum) apa de la robinet nu e potabilă. Īn sensul că, după cum se vede la bucătărie, conţine foarte mult calcar. Şi cīnd spun mult, chiar e muuuuult! Cred că după vreo trei săptămīni de băut din asta pui cu succes bazele unei cariere de piatră la rinichi sau fiere.
Ce vreau să subliniez e că şi īn ţările vestice există o parte dintre problemele de la noi. Dar la ei nu le văd, le place să spună că ei nu le au. Ei bine, nu e chiar aşa. Īncă o dată spun, din materialul ăla reise că Romānia arată ca la un soi de apocalipsă. Să fim serioşi... Eu nu spun că tu, dacă ai reveni acum īn Bucureşti, ai fi şocată de un mediu foarte civilizat. Dar, totuşi, unele lucruri s-au schimbat īn bine faţă de acum 15 ani şi nici pe departe nu sīnt cum spun ei īn materialul ăla. Recunosc neajunsurile (şi le-am condamnat foarte mult cīt am stat īn Bucureşti, inclusiv aici, la Han, m-am plīns de nenumărate ori), dar nu suport ca străinii să vadă doar ce e īn ograda noastră şi nu ce e īn a lor.
Mrs. Rogers
Ai emigrat in Germania ? sau esti doar in vizita?
nefertiti-old
Sīnt īn vizită.
De emigrat, am 'emigrat' īn Timişoara. laugh.gif
Mrs. Rogers
Enjoy your visit ! biggrin.gif

Revenind la discutie , tu crezi ca nici un strain nu se imbolnaveste de la apa . Dar eu care nu locuiesc in tara stiu ca multi se imbolnavesc si de fapt exsita si o " regula" transmisa oral :" cand vizitezi Ro, nu da apa de la robinet la copii" , fiinda au fost foarte multi copii de romani-canadieni care s-au imbolnavit . Insa cu toate ca in Germania apa e foarte calcaroasa si ti se incleiaza parul si ti se usuca peiela , apa e potabila. Nu vreau sa spun nimic rau de Ro ci vreau doar sa spun ca de pe celalat mal se vad altfel lucrurile.

Tot asa , fiecare lucru care era expus in articol, isi are bazele in ceea ce au vazut oamenii aia la momentul respectiv . Ei nu au de unde sa stie ca s-au schimbat lucruri in Ro. . Si nu au scris asta fiindca sunt cu nasul pe sus sau ca ei se cred fara cusur . Asa vad ei lucrurile , iar tu , sau cineva care traieste in tara le vede putin diferit.
nefertiti-old
Am cumpărat azi cartea care să mă ţină departe o vreme.
Pentru cea despre destrămarea Yugoslaviei nu aveam starea necesară acum.

p.s. Pīnă joi ar trebui să ajungă şi primul volum din jurnalul lui Fowles! jamie.gif
nefertiti-old
E amiaza, dar atit de intunecat din cauza norilor, incat usor poti crede ca e seara. Doar ceasul tine sa precizeze care e realitatea. Zilele mohorite si reci ca asta ma forteaza sa constientizez apropierea jumatatii urite a anului. Urita prin frig. Desi, sint momente cind imaginea zapezii ma bucura. Dar sint imagini idilice, cu un alb inghetat prin pomi, cu oameni de nea rasfirati prin parcuri, cu brazi zgribuliti prin piete, imprastiind miros puternic de rasina, cu caldura data de foc, nu de metalul impersonal al caloriferelor...
Mai de dimineata am dat de o melodie ce imi aminteste de o anumita iarna. Foarte multe melodii le asociez cu intamplari, cu momente precise, cu diversi oameni... In iarna de care spun, melodia aia era foarte difuzata; erau zile in care ningea ca in povesti, stateam intr-un apartament din “blocul cascaval“, cu balconul spre o strada pietonala, primul locsor inchiriat din banii nostri (eu si Lore), in care rideam cu lacrimi, plingeam cu furie cind ne loveam cu adevarat de primele ipocrizii ale lumii, visam frumos si cit de convinsa eram pe atunci ca lumea poate fi schimbata!
Inca mai stiam sa ma bucur de o bataie cu zapada...

E trist sa te maturizezi! Revoltator de trist...

Sa nu crezi ca, daca prevezi unele lucruri, sint mai putin dureroase. Nu...

Imi simt ochii grei, am citit prea mult fara ochelari.

Oare ce face Lore? Ea a plecat din SM in aceeasi toamna in care eu m-am mutat in Bucuresti. De atunci nu ne-am mai vazut. Doar ne-am scris si ne-am sunat. Dar nu ne-am uitat...
Felina
QUOTE (nefertiti @ 3 Oct 2006, 11:05 AM)
Inca mai stiam sa ma bucur de o bataie cu zapada...

Si acum stii, dar te incapatanezi sa nu-ti amintesti. Memento mori.
nefertiti-old
Bine, Felinoaso laugh.gif , verific la prima zapada!


Trebuie sa recunosc: chinezii au imaginatie cind vine vorba de mincare. Azi am luat prima data de la ei desert. Inghetata de lamiie. Si e foarte buna. Dar ineditul e la prezentare: au golit de miez o lamiie maaaare si frumoasa, iar inghetata au bagat-o in ea! Si lamiia e inghetata, desigur, chiar inghetata bocna. Mi se pare o idee pe cit de simpla, pe atit de ingenioasa.
nefertiti-old
...

user posted image
Kristin
Salutare ! Mi-a fost dor de cafeaua ta !

Nu te-ai maturizat (inca). asa cred eu. Si o spun gandind pozitiv smile.gif
Hashaspire
"Nu stiu de ce", dar momentan nu mai pot scrie in jurnalul meu.
Asa ca scriu aici.

Ma bati? bop.gif
cry.gif bop.gif
hh.gif bop.gif
mad.gif bop.gif
wacko.gif

Specialistii spun: s-ar putea ca persoanele cu a.d.d. sa fie mai inteligente decat... altele. laugh.gif
Tu poti fredona o melodie de-a lui Francis Cabrel in timp ce citesti o carte?
Eu cre'ca n-am a.d.d. hh.gif

mwah1.gif
nefertiti-old
ohmy.gif Sper că nu ai pus īn numele meu toţi caftitorii ăia!!! laugh.gif

M-aş bucura să poţi scrie aici ca īn jurnalul tău, pīnă īţi trece 'nu ştiu de ce-ul'. mwah1.gif

Pot fredona o anumita melodie a lui Francis Cabrel smile.gif in timp ce citesc o carte.

Ce e a.d.d??? blink.gif


Kristin
Atentie distributiva ..... d....smile.gif)
nefertiti-old
Of, daaa... niciodată nu īmi dau seama de lucrurile simple.


Uite şi cafelele.

user posted image
Hashaspire
dizordăr e ultimul d. Iar primele doua litere sunt attention si deficit.
licklips.gif
nefertiti-old
Păi da, cea cu spumă e pentru Kristin, ştiu că īi place.


Eu nu pot citi īn metrou sau bus.

Mi-am adus aminte: era o vreme cīnd citeam doar ascultīnd muzică. Poate de aia nu mai ţin minte unele lucruri din unele cărţi?? laugh.gif
Adevăru-i că acum nu prea mai pot, habar n-am de ce.



p.s. Ce haios e smilie ăla care se linge pe botic! laugh.gif
Kristin
Merci, draga. Imi place MULT cafeaua cu spuma. Uneori cumpar prin oras cafea numai pentru frisca aia sau pentru spuma. De parca n-as putea cumpara un tub de frisca. Dar nu e acelasi lucru.

Asa, si unde esti acum ? Ai sarbatorit 3 oct. in Germania ? La Volksfest cumva ?
nefertiti-old
Şi mie īmi place aia cu spumă, dar pe la prīnz, aşa, nu dimineaţa. Mai ales cappuccino caramel, de la Gregory's drool.gif (de cīnd am plecat din Bucureşti n-am mai găsit! cry.gif ).


Sărbătorit? Neaah, nu prea ader la chestii din astea. Cīndva mai participam, dar mai mult obligată de job. Şi atunci profitam şi mă mai prosteam. Ultima dată m-am băgat īntr-o girafă din aia maaaaare, gonflabilă, īn care sar copiii! sorry.gif laugh.gif (Eu aveam vreo 28 sau 29 de ani, cred. rofl.gif )

Nu. Am citit, am dormit, am mīncat, am citit, am văzut un film şi tot aşa.
nefertiti-old
Nu-mi place să fac rebus cu creionul. Mereu a fost aşa, habar n-am de ce. Direct cu pix. Măcar mă obligă să nu greşesc prea mult. Azi am cam mīzgălit vreo două... frusty.gif


Că veni vorba de rebus... mi-am adus aminte de Arion, de la Flacăra. Īn fiecare dimineaţă urcam spre birou prin aripa aia unde e redacţia lor, că pe partea cealaltă mă enerva. Şi ades mă īntīlneam cu Arion, care merge aşa... oarecum ţeapăn, cu nelipsita lui pipă īn colţul gurii laugh.gif . Tot holul ăla lung al redacţiei lor miroase a tutun de-al lui. E un miros interesant... La īnceput mă enerva, după care a īnceput să-mi placă. smile.gif
nefertiti-old
Azi mi-am pus imaginaţia la muncă, yeah!!

Bună ziua, bună ziua!
Hashaspire
Mi-a venit o idee. N-ar fi amuzant sa-ti arate cineva intr-o zi un panou din-asta:

han.gif

? rofl.gif (Scuze, stiu ca nu e comic, da' eu am mancat de la mec)
nefertiti-old
rofl.gif

Aoleuuu, ai mīncat de la mac??? La ce să mă mai aştept???
Hashaspire
La Finettttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
licklips.gif licklips.gif licklips.gif licklips.gif licklips.gif licklips.gif licklips.gif licklips.gif

Let's.all.get.fat.tonight
I hope I don't brake the sub tonight.
Yeeee, uooooo.
Ye he. He he he he he he.
nefertiti-old
Auzi!!! Da' cred că mi-a zis unul odată... rofl.gif nu īmi amintesc cine era şi cīnd şi nici ce i-am zis laugh.gif .

Acu' i-aş spune: mie să-mi zici 'tanti', că am īmbătrīnit aici, la Han! rofl.gif
nefertiti-old
laugh.gif Aşaaaaa, mănīncă singur finettiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Şi io vreeeeu! drool.gif


N-ai luat cofea de la americani? Că e bună!
Hashaspire
QUOTE (nefertiti @ 5 Oct 2006, 06:11 PM)
Auzi!!! Da' cred că mi-a zis unul odată... rofl.gif nu īmi amintesc cine era şi cīnd şi nici ce i-am zis laugh.gif .

Acu' i-aş spune: mie să-mi zici 'tanti', că am īmbătrīnit aici, la Han! rofl.gif

Hai bre, cum tanti? tongue.gif laugh.gif

Cafea americana? Where from?
Am auzit ca e "poşircă" orice cafea pe-acolo.
Ce fel de America? De sud, poate.
nefertiti-old
Cum tanti, cum tanti? Ete aşa! laugh.gif

De la 'mericani, bre, de la mac-mec-mac... uatevăr! Dacă io spun că-i bună! De la Sud luăm muzichie.
Hashaspire
Care, bă, aia ultima, de-ţi face praf boabele pe loc?
nefertiti-old
Care... ce... cine ce-mi face praf??!!! ohmy.gif rofl.gif

Nu ştiu despre ce vorbeşti! wacko.gif

Şi finetti-uul???
Hashaspire
Da, bre, era o poză cu un scris pe un carton, acolo, īntre "case", la mec, care zicea aşa:

Ăăăăă.... stai că nu ştiu cum zicea. rofl.gif

Ceva gen: "Muamă, deci cafea măcinată aicişa! Ce poa' să fie mai bun!". unsure.gif Cre'ca nu era CHIAR asa.
Īţi facem praf boabele. Ia-o la mec! rofl.gif

[edit]Şi finetiul e īn lingură. Ah, nu mai e. licklips.gif licklips.gif A, ba da, uite ca iar e in lingura! Doamne, ce pofta imi era. licklips.gif
nefertiti-old
laugh.gif Măi, nimeni nu s-atinge de boabele mele, da??? Să fie clar! rofl.gif

Hash, fii antena! laugh.gif Ba nu, că-mi vine să rīd!

Nu ştiu ce tot spui, că io n-am mai intrat la mec de un secol, de bună voie şi nesilită de nimeni nu intru la ăia. Decīt aşa, dacă-s cu alţii şi 'Hai să mīncăm ceva aici!', 'Mda, mă, bine, hai să mīncăm ceva la ăia, 'ts-ar americanii să-ts' fie!' laugh.gif


edit: Adică īmi faci pohtă şi nimic??? bop.gif
nefertiti-old
Hashulescule, cre'că ai mīncat singur tot finetti-ul, nts, nts, nts (vezi că am scris cu ts, meritam măcar o picăturăăă drool.gif ).



Se pare că a venit cartea lui Fowles, yeee! Şi dacă nu mi-o plăcea, apoi să vezi nervi nervoşi!
Hashaspire
M-am manjit pe faţă atāt de tare, că n-am mai văzut ce se intampla aici.
user posted image
nefertiti-old
ohmy.gif wub.gif
nefertiti-old
Mi-e frig la nas!!!!!!!!!!!

Nu vreau să vină friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiggguuuuuuuuuuuuuuuul!!!!!!!!!!


Mă doare un cap.

Ce oameni, nu găsesc şi eu o cafea caldă īntr-o dimineaţă!
Kristin
Vineeeeee !!

user posted image

Si ceva ca sa iti treaca "un cap":

user posted image
nefertiti-old
Cred că am răcit un pic. Īmi ard ochii, mă doare capul, vorbesc pe nas şi un pic răguşit. Mă rog, dacă ai scoate accentul uşor nazal, răguşeala aia ar fi chiar sexoasă. De obicei, răcesc o dată la īnceputul sezonului rece şi īncă o dată mai īncolo, prin februarie. Mda, aş vrea să hibernez, ştiu că am mai spus, la fiecare īnceput de frig o să o spun!

Chiar a venit primul volum din jurnalul lui Fowles, l-am răsfoit un pic aseară şi cred că o să-mi placă. Dar mai īntīi o să termin cartea cealaltă, cu India. Care e ok, deşi nu pe măsura aşteptărilor. E bună aşa, să umple zilele, dar nu are nimic deosebit īn stil. Īn plus, prea puţin despre mediul social, regim samd. Este cīte ceva, dar... nu ştiu, nu ce şi cum aş fi vrut. Bine, e doar punctul de vedere al autohtonilor şi, iniţial, eşti tentat să le dai dreptate. Dar, stau şi mă īntreb, oare unele naţii nu ar fi sortite unui etern primitivism fără ajutorul - chiar colonizator, ca să nu-i spun asupritor - al altora, aflaţi cu minimum un pas īnaintea lor? Sigur, contează mult modul īn care o faci. Adică, dacă vrei să īl īnveţi pe unul cīte ceva şi īi tot repeţi ceva de genul 'băi, eşti un tīmpit, fii atent la mine, că eu le ştiu pe toate, bagă la cap'... efectul nu va fi doar unul paşnic. Numai că scopul, īn cazurile astea, nu e niciodată doar acela de a-i educa. Ăsta e doar auxiliar dorinţei de a acapara teritorii şi resurse. De aici conflictele. Īn fine, e o chestiune mult mai complexă şi despre care se pot spune mult, eu am cam simplificat-o.


De vreo oră ascult doar 'there's somethin'bout you'... are 3.45', deci calculaţi voi de cīte ori am auzit-o. Pīnă acum, că nu m-am oprit. Am mai īncercat cīteva songuri īnainte, dar ăsta a fost singurul care nu mi-a zgīriat creierii răciţi īn dimineaţa asta. Ăsta ar fi unul dintre motive...

Īn altă ordine de idei, mi-e dor de casă şi mi-e dor să stau cu mama mea la o cafea. Şi trebuie să rezolv parţial facturile alea īnainte să ajung.


edit: Mulţumesc, Kristin! Nu te tsocui, să nu iei răceală. laugh.gif
nefertiti-old
Ceva mai devreme, citeam o discuţie pe un alt forum, despre inutilitatea literaturii, a lecturării ei, mai exact. Şi mai exact, a ceea ce se cheamă beletristică. Nu īntīmplător, trebuie să menţionez că e un forum de IT; unde eu nu am ajuns decīt din cauza plictiselii de acum cīteva luni şi unde mai intru periodic, să văd īncotro se mai īndreaptă o parte a 'lumii'.
Acuma, ce mă deranjază, e că IT-iştii tind deja să devină o pătură socială. (Precizez din start că nu vreau să ofensez pe nimeni, sīnt observaţii generale, nu la persoană.) Iar o pătură socială implică nişe comportamente specifice, nişte convingeri şamd. De ce mă deranjează, de fapt? Pentru că ăştia sīnt atīt de convinşi că ei sīnt deţinătorii adevărului universal; au un egoism feroce; pe toţi cei care se ocupă cu altceva īi consideră proşti şi inutili; nu citesc decīt SF-uri şi chestii tehnice; nu ascultă decīt muzică 'bărbătească'; pentru ei, femeia e doar o anexă uneori necesară. Şi multe altele... Cu alte cuvinte, conturează o extremă. Iar eu nu suport extremele. Există şi excepţii, desigur. Īntotdeauna şi oriunde există excepţii...

Nu, nu e din cauza răcelii, cel puţin de o parte din cele spuse sīnt convinsă.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.