Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iran - Martie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
Cla
QUOTE (blakut)
Mi se pare hilar sa le condamni unora extremismul religios, atata timp cat tu esti bucuros sa ii vezi pe toti exterminati si incurajezi chestia asta.@cla

Eu nu vreau razboi, doar pace pe lumea asta.
Sorry, daca ma întelegi gresit.
Un extremism e întotdeauna extrem. Sa toleram asa ceva?? blink.gif
Nu m-as bucura sa-i vad exterminati, doar normali.
Atâta timp când fac prostii, n-am chef de ei.
Cum se zice despre oligarhie? Esti condus de cei 10% din "cei de sus"
Pe astia as vrea sa-i vad spânzurati, cei care sunt un pericol pt. toata lumea, nu pe hotul de rând, care-ti fura portofelul ca sa-si cumpere o pâine, pt. el + familie. wink.gif
Blakut
Ei nu au nici o vina, ca popor. Cum nu erau vinovati minerii in 90 (nu toti. in orice caz), ci ala care i-a adus!
QUOTE
Temperamental insa, cel putin iranienii se aprind foarte repede si sunt foarte violenti atunci cand considera ca au motiv. Nicaieri, in afara Iranului, nu am asistat la batai in plina strada in centrul oraselor,


Ai asistat? La televizor?
exergy33
Blakut

Iti spun sincer , si te rog sa ma crezi , bataile si altercatiile in plina strada , ziua in amiaza mare ... de multe ori intre oameni "asezati" , le poti intilni cind nici nu te astepti.
Vorbesc din proprie experienta , experienta de peste un deceniu , timp in care am avut posibilitatea sa vad si sa stau in mai multe orase din Iran ,si pot confirma faptul ca cele spuse de carpatic reprezinta un adevar.
Culmea culmilor este ca multe astfel de batai pornesc dintr-o nimica toata .
.... printre altele , eu am vazut si scene in care femeile se "luptau" intre ele la cinste...
alysoft2003
QUOTE (Blakut @ 23 Feb 2006, 10:47 AM)
Mi se pare hilar sa le condamni unora extremismul religios, atata timp cat tu esti bucuros sa ii vezi pe toti exterminati si incurajezi chestia asta.@cla

Contrar parerilor noastre vestici culti si elevati, ei nu isi bat nevestele. Nu o sa vezi o femeie atacata si violata pe strada de tineri sau chestii de felul asta.
Iar cand vine vorba de comparat religiile, sa o lasam mai moale, crestinismul nu este usa de biserica, iar fanatici exista peste tot. Doar ca fanaticii crestini nu ajung sa influenteze o masa mare a populatiei pentru ca civilizatia vestica si-a pierdut partial interesul in chestii de felul asta si e mai greu susceptibila la manipulare. (numai sa ne uitam cum se caftesc in irlanda.)

Cu permisiunea voastra voi face partea avocatului diavolului.
1-Nu se condamna extremismul religios, ci actiunile pe care le intreprind fanaticii (adica atentat la viata, deci intervine instinctul de conservare si ne aparam)
2-Sunt culti si elevavati, dar femeile nu sunt violate pt ca au niste pedepseeeeeeeee, mai bine te lasi la mana ta ( scuzati limbajul de mahala)
3 Si crestinii ai pe umeri greutatea inchizitiei, foarte bine , am invatat, am tras concluzia, nu e bine, si nu vrem sa se mai repete.
Astept raspuns
Cla
QUOTE (exergy33 @ 24 Feb 2006, 06:51 PM)
... printre altele , eu am vazut si scene in care femeile se "luptau" intre ele  la cinste...

Asa "la cinste", cu trase de par? biggrin.gif
Stiam eu ca femeia nu-i ca omu'... rofl.gif
exergy33
Cla

Faza care pe mine m-a impresionat cel mai mult a fost un razboi cu.... posetele. devil.gif
Isi dadeau cu posetele in cap intr-un ritm demn de o comedie de la Hollywood . cool.gif
Atunci am realizat ce arma fatala poate fi acest obiect .
Cauza bataii , copilul uneia dintre ele l-a jignit si l-a luat in ris pe copilul celeilalte. rofl.gif
Cla
rofl.gif Tocmai imi imaginez 2 posete in freze... rofl.gif
Cred ca Buster Keaton n-ar fi facut-o mai bine.
Probabil nevasta-sa roflmao.gif
carpatic
@Blakut
QUOTE
Ai asistat? La televizor?

Nu, la radio. wink.gif
Cumulat nu am stat decat vreo luna jumate in Iran, ceea ce e zero pe langa deceniul lui Exergy. Chiar daca am inteles foarte putin din cate erau de inteles, cu cateva chestii tot am ramas. Recunosc, aveam ocazia sa vad pe viu o mare manifestare pro-Hezballah (tot Tehranul vuia de strigatele multimii) si represaliile sangeroase asupra studentilor din iulie '99. In ambele ocazii am preferat sa fiu "las" si sa stau departe de zonele respective. Recunosc, nu am provocat niciodata o discutie politica cu iranienii si cand eram eu provocat o scaldam impaciuitor. Asa ca parerea lor am aflat-o pentru ca au vrut ei sa mi-o impartaseasca, pentru a se plange sau dupa caz a se lauda cu infaptuirile maretze ale regimului.
March
Aici nu mai e vorba de o caricatura a Profetului ! Ci a unui fanatic slujitor al lui !
user posted image

BERLIN, Feb 23 (Reuters) - German federal prosecutors confirmed on Thursday that they have received a criminal complaint against Iranian President Mahmoud Ahmadinejad that charges him with the crime of Holocaust denial.
abcd
QUOTE
Ahmadinejad, has called for Israel to be "wiped off the map" and has repeatedly expressed doubt that six million Jews were killed by the Nazis during World War Two


De ce vrea sa "stearga de pe harta" statul Israel? Are motive? Are dovezi de frauda? Sa le auzim
A. si-a exprimat indoiala ca au fost omorati 6 milioane. "Indoiala" este o ...indoiala. Miliarde se "indoiesc" ca a existat Isus..si ce sint dati in judecata? Poate el crede numai ca au fost cu 500 mai putin de 6 milioane sau cu 5 milioane mai putin, nu spune ca n-a existat!

QUOTE
Denial of the Holocaust is a crime in Germany punishable with up to five years in prison.


Si de ce trebuie cineva din Iran ( sau alta parte a lumii) sa fie judecat dupa legile Germaniei?


QUOTE
"The defendant should be investigated for inciting racial hatred, defiling the dead and denying the Holocaust. He should also be investigated according to international conventions and international law for violating the rights of Jews to security, to life and to freedom," the indictment says.


Tipul nu incita la ura rasiala, el se indoieste de holocaust si nu e de acord cu legalitatea statului Israel. Nu neaga suferinta evreilor si nici victimalizarea lor, doar ca nu e de acord cu cifra. NU violeaza drepturile evreilor fiindca nu s-a legat de securitatea, viata si libertatea lor ci de ilegalitatea statului in care traiesc. Presupun ca mai toti evreii din Israel au drepturi depline sa traiasca in tarile in care s-au nascut conform tuturor conventiilor internationale.

QUOTE
Although Ahmadinejad has not publicly denied the Holocaust on German soil, Shahar argues in his indictment that there are firm legal grounds for bringing charges in Germany.


whistling.gif whistling.gif
March
Dupa pledoaria asta , s-ar putea sa te includa in echipa de avocati care trebuie sa-i apere paranoia lui Ahmenidajab in Germania ! tongue.gif
abcd
QUOTE (March @ 27 Feb 2006, 10:38 AM)
Dupa pledoaria asta , s-ar putea sa te includa in echipa de avocati care trebuie sa-i apere paranoia lui Ahmenidajab in Germania ! tongue.gif

In absentia...e posibil! wink.gif
alysoft2003
QUOTE (March @ 27 Feb 2006, 10:38 AM)
Dupa pledoaria asta , s-ar putea sa te includa in echipa de avocati care trebuie sa-i apere paranoia lui Ahmenidajab in Germania ! tongue.gif

Proces sau nu, mi se pare ca soarta acestuia a fost deja hotarata. Mai vorbim cand in Iran se va glasui cursiv limba engleza, iar America va mai adauga inca o steluta mandrului stindard in curs de expansiune.
March
Din nou semne ca regimul ayatollahilor devil.gif nu-i batut in cuie !

Tehran, Iran, Feb. 28 – Hundreds of people in an ethnic Arab neighbourhood of the south-western city of Ahwaz staged an anti-government demonstration hours after three explosions in Khuzistan Province on Monday morning, according to local residents.

Oare care ar fi echivalentul in persana al proverbului : " ce tie nu-ti place altuia nu-i face " . Aud ?

Cla
QUOTE (alysoft2003 @ 28 Feb 2006, 05:15 AM)
Mai vorbim cand in Iran se va glasui cursiv limba engleza, iar America va mai adauga inca o steluta mandrului stindard in curs de expansiune.

Asta la primul McRamadan biggrin.gif
carpatic
QUOTE
Din nou semne ca regimul ayatollahilor  nu-i batut in cuie !

Miscarile de rebeliune mai mult sau mai putin vehemente sau violente ale arabilor din Khuzistan sau kurzilor din Kurdistanul iranian nu sunt definitorii pentru Iran in corelatie cu regimul. Aceste minoritati au un lung trecut de lupta impotriva ordinii statale de fapt , oricare ar fi fost ea. Acelasi tip de probleme se gasesc peste tot in regiune, fara a fi insa un semn pentru instabilitatea regimurilor. Vrei exemple ?
Irakul, Azerbaidjanul, Georgia, Turcia, Libanul (mai putin evident acum). Sau federatia rusa in Caucaz. Sau Afghanistanul. Sau Kashmirul....
Cla
Pe mine m-ar interesa când s-ar ocupa ONU sau America de kurzi si problema lor.
Au avea treaba cu mai multe state. Turcia, Siria, Irak, Iran...
Ce sa se ia de la ei, care-ar fi interesele?
Brânza de oaie sau de capra?
March
Din ciclul : " Roadele educatiei ayatollahilor in randul copiilor "

Din numarul total al drogatilor , 60 la suta reprezinta copii intre 14 si 16 ani ! ohmy.gif

Tehran, Iran, Feb. 28 – Some 60 percent of drug addicts in Iran are between 14 to 16 years of age, according to a study conducted on the national crisis which has reached epidemic proportions.

Agha Balazadeh, head of education and welfare in East Azerbaijan province made the announcement, stating, “The majority of addicts in society are individuals aged between 14 and 16. From the 3.2 million of the country’s addicts, 60 percent are youths whose average age lies between 14 and 16. This is the equivalent of 1.8 million people”.

Previous estimates have put the total number of illegal-drug users in Iran at more than seven million.

Last year, Akbar Alami, a member of Iran’s Majlis (Parliament) from Tabriz, northwest Iran, went public and revealed that the actual number of drug users in Iran stood at 11 million.
carpatic
Turcii inca mai plang, politic vorbind, dupa nordul Irakului, toata provincia Mosul, care chiar dupa WW1 era locuita de destul de multi turci si se asteptau s-o pastreze. Dar regiunea plina de petrol cu pricina le-a revenit "Irakienilor" adica britanicilor pe vremea aceea iar turcii din provincie au pornit in exod. In "compensatie" li s-a dat sandjakul Alexandretta de la Siria, sirienii inca mai plang dupa Antakia si Iskenderun, pe atunci au plecat arabii din Sandjak in exod spre Siria, in schimb venind turcii din nordul Irakului, din Turcia, Macedonia si Bulgaria (un pic offtopic, cei din Europa la schimb cu grecii plecati din regiunea sudica si sud-vestica a Turciei).
@Cla, interesele in Kurdistan sunt enorme, pentru petrolul din zona kurdistanului irakian si pentru factorul politic de sprijin sau santaj (dupa caz) pe care kurzii (dornici de cand se stiu de independenta) o reprezinta in zona.

@March, mai las-o cu statisticile astea, eu stiu ca 2% din populatia SUA e in pushcarie. Cred ca asta e sensibil mai rau decat 5% (sau 7% dupa cele mai rele previziuni, la o pupulatie de 70 de milioane) ale Iranului.
March
QUOTE (carpatic @ 28 Feb 2006, 08:22 PM)


@March, mai las-o cu statisticile astea, eu stiu ca 2% din populatia SUA e in pushcarie. Cred ca asta e sensibil mai rau decat 5% (sau 7% dupa cele mai rele previziuni, la o pupulatie de 70 de milioane) ale Iranului.

Aici vorbim de situatia din Iran si nu din SUA pentru care exista alt topic.
Statisticile alea , care spun multe, sunt date de persoane oficiale ale regimului ayatollahilor si nu de dusmani lor !
March
Una din "bombele" americanilor care cade pe capul regimului teocratic este si muzica rap care devine rapid foarte populara ! S-a lansat cu un imens succes un nou CD care face misto de regimul ayatollahilor ! Bravo pentru curajul lor !

Tehran, Iran, Feb. 28 – Rap music is rapidly becoming a popular in Iran and a new CD which mocks the Islamic Republic’s ruling ayatollahs is taking the country by storm.

The latest in the line of music making fun of Iran’s top clerics is an album made by a group called Dalu
.

Asa arata o membra a generatiei care abia asteapta sa scape de super-popi !
user posted image
Cla
That's fom "Texas - The Rap Missile" smile.gif
Si Dalu este deviat din Dahl, Rap "fund"amental... rofl.gif

Hai serios March, asta-i o stire la care sa mai zici "bravo lor?" wink.gif
Ce "Bomba", D-le... umplutura de sarma. hh.gif
abcd
QUOTE
Tehran, Iran, Feb. 28 – Rap music is rapidly becoming a popular in Iran and a new CD which mocks the Islamic Republic’s ruling ayatollahs is taking the country by storm.


Rapidly? Ce ti-e domnule si cu statele astea teocratice! Spanzura tineretul pentru niste motive minore in loc sa interzica o asemnea plaga!
Pacat ca americanii se grabesc!
exergy33

Ieri dupa masa , cu o zi inainte de amicalul cu Costa Rica , Ahmadinejad , presedintele Iranului , a vizitat tabara de pregatire a echipei nationale a Iranului.
Ceea ce a facut deliciul jurnalistilor a fost scurta partida in care el a jucat alaturi de fotbalisti , dar mai ales cele 5 lovituri la poarta - din care 4 au fost transformate in gol !
Daca la primul penalty portarul nationalei iraniene "l-a lasat" pe presedinte sa faca gol , la loviturile ce au urmat a fost pur si simplu surprins de agilitatea lui Ahmadinejad.
Scenele respective au fost transmise si retransmise la toate buletinele de stiri de pe toate canalele.
Eu le-am vazut de vreo 6 ori pina acum ... si se merita vazute.
Aici pot sa dau doar imagini si un link :

http://www.iran-varzeshi.com/1384/841210/html/
http://www.iran-varzeshi.com/1384/841210/h...al6.htm#s173883

user posted image

exergy33
Achernar
Crestia cu adevarat nashpa e ca probabil majoritatea iranienilor mai dezghetati isi dau seama ca nu prea au alternativa. E suficient sa privesca la ce se intampla dincolo de granita de vest. Eventual ar inlocui un regim centralizat cu unul zonal sau tribal, cel mai probabil construit tot in jurul ideilor religioase. Deci individul care se simte amenintat sau oprimat in cadrul actualului regim are sanse mari de a se simti cam la fel si-n cazul in care respectivul regim ar disparea.
carpatic
Irakul nu e nici model nici exemplu. Irakul a avut un regim laic pana in 2003, dar a fost dictatorial. Iranul la fel, pana in 1979. Iranul e mult mai omogen, etnic si religios, kurzii, arabii, azerii si alte minoritati nu creaza premizele unei tribalizari sau regionalizari.
Achernar tu ai punctat problema, poate involuntar: in Irak regimul nu a fost schimbat ci a disparut, o autoritate statala organizata a fost inlocuita de o ocupatie incapabila de organizare, cel putin in faza critica incipienta.
Iranienii sunt perfect capabili sa se autoguverneze si sa se organizeze singuri, sunt singura tara din zona care chiar are aceasta experienta continua, nu au fost ocupati niciodata (cu exceptia cuceririi macedonene si arabe).
Achernar
Tot ce se poate. O singura problema ar fi : acest site contine informatii ce par a nu sprijini teoria omogenitatii etnice.
March
QUOTE (carpatic @ 1 Mar 2006, 03:21 PM)
sunt singura tara din zona care chiar are aceasta experienta continua, nu au fost ocupati niciodata (cu exceptia cuceririi macedonene si arabe).

Ei, lasa, lasa. Au fost acolo perioade mari de timp turcii selgiucizi, mongolii, Tamerlan. Apoi anterior WW I britanicii si rusii isi faceau de cap prin Iran, dupa revolutia bolsevica ramanand numai primii . Iar in WW II sovieticii, americanii si britanicii au impartit Iranul cum au vrut muschii lor !

Da' sa revenim la actualitate
exergy33
@March
QUOTE
Ei, lasa, lasa. Au fost acolo perioade mari de timp turcii selgiucizi, mongolii, Tamerlan. Apoi anterior WW I britanicii si rusii isi faceau de cap prin Iran, dupa revolutia bolsevica ramanand numai primii . Iar in WW II sovieticii, americanii si britanicii au impartit Iranul cum au vrut muschii lor !


Ai dreptate . Si tocmai de aceea iranianul de rind nu va accepta trupe straine pe teritoriul tarii sale .

Achernar
Intrebare : ce s-ar intampla in situatia ipotetica in care o factiune moderat-religioasa sau chiar laica ar prelua puterea ? Si-ar putea mentine autoritatea asupra diversilor lideri locali in conditiile in care ar trebui sa reziste in paralel presiunii extremistilor religiosi ?

p.s : existenta unui lider local de etnie non-farsi (sau chiar farsi) nu implica automat si separatism. Ma refer la situatia in care respectivul pune problema in genul 'eu sunt iranian, ok, dar in regiunea in care sunt sef fac ce ma taie capul'.
MIA
QUOTE (Achernar @ 1 Mar 2006, 04:55 PM)
Ma refer la situatia in care respectivul pune problema in genul 'eu sunt iranian, ok, dar in regiunea in care sunt sef fac ce ma taie capul'.

Mda - cam situatia care a fost in Extremul Orient al Rusiei imediat dupa 1991, cind guvernatorii ( sau cum dracu' i-o fi numit ) locali faceau cam ce voiau muschii lor. sorry.gif
carpatic
@March
QUOTE
Ei, lasa, lasa.

Asa e, am avut un "lapsus istoric" de moment.
Nu stiam ca sunt atat de mult vorbitori de "azerbaijani" (23 milioane !). Asta denota si ca din valurile turcice si central-asiatice conexe au ramas multi prin Iran, pt ca azerbaijani e limba turcica.
exergy33
@carpatic

QUOTE
Asta denota si ca din valurile turcice si central-asiatice conexe au ramas multi prin Iran, pt ca azerbaijani e limba turcica.


La ora actuala vorbitorii de limbi turcice , adica non- indo-iraniene , se apropie vertiginos de 40%.
Aici intra turcii azeri din Azerbaijanul de Est si de Vest , Ardebil , Teheran (unde reprezinta 27% din populatia) , turcmenii din Golestan si turcii Qashqai din Shiraz ...

Procentul masiv al populatiei turcice este dat in primul rind de ritmul lor infernal de inmultire , in raport cu persanii .
Directia de statistica a calculat ca undeva la nivelul anilor 2020 - 2022 , persanii vor fi mai putini la numar decit turcii azeri. devil.gif
Acest fapt este privit ca o adevarata problema care poate pune in pericol insasi integritatea statului.
exergy33
MIA
QUOTE (exergy33 @ 1 Mar 2006, 07:39 PM)
Procentul masiv al populatiei turcice este dat in primul rind de ritmul lor infernal de inmultire , in raport cu persanii .
Directia de statistica a calculat ca undeva la nivelul anilor 2020 - 2022 , persanii vor fi mai putini la numar decit turcii azeri. devil.gif
Acest fapt este privit ca o adevarata problema care poate pune in pericol insasi integritatea statului.
exergy33

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Nu pooot să cred !!! blink.gif
exergy33
@MIA

http://www.eurasianet.org/departments/cult...eav041503.shtml
http://www.gesource.ac.uk/worldguide/html/915_people.html

QUOTE
Ethnic groups: 
Persian 51%, Azeri 24%, Gilaki and Mazandarani 8%, Kurd 7%, Arab 3%, Lur 2%, Baloch 2%, Turkmen 2%, other 1%
alysoft2003
Chiar daca nu imi place si reprezinta o amenintare reala adresata intregii lumi ( crestine), mr. Iran are toata admiratia mea pt. ca are co..aie si face Gica Contra cu intreaga lume. Mai mult ca sigur ca in zona Iran-ului sunt interese pt statele Euro-Americane. Sincer, imi este frica sa nu se iste vreo conflagratie prin zona si nu numai.....dar asta este, nu ma pot opune eu sau voi, suntem prea mici in comparatie cu fortele puse in joc. laugh.gif Daca e ordin, cu placere.
MIA
Mersi exergy33 ( nu am timp acuma să citesc adresele indicate ) dar acuma mi-a picat mie fisa de o chestie - nu spui care încă. smile.gif

Totuşi - de ce se întâmplă dezechilibrul acesta de naşteri ? Condiţiile sociale diferite ? Cam care sunt diferenţele dintre ratele medii ale numărului de copii/familie între cele două grupuri etnice ( nu neapărat ceva ştiinţific ci o percepţie a ta ) ? unsure.gif
exergy33
MIA

QUOTE
Totuşi - de ce se întâmplă dezechilibrul acesta de naşteri ? Condiţiile sociale diferite ?

De ce in Romania tiganii fac mai multi copii decit romanii sau alte nationalitati conlocuitoare ?

Ca un lucru interesant pot sa-ti spun ca dupa revolutie statul iranian nu a facut nici un recensamint al populatiei; toate datele sint estimative. devil.gif
Acest fapt este inexplicabil , cu atit mai mult cu cit ONU cere insistent date actualizate si reale de pe baza unui recensamint si nu altceva.

Procentul etniilor este cel calculat pe vremea fostului sah , Reza Pahlavi.
Insa de atunci aceste raporturi etnice s-au schimbat mult.
Asta nu inseamna ca daca in 1979 erau 34 mil din care 24% turci azeri , astazi la o populatie de aproape 70 mil procentul ar fi acelasi.
Cu 3 sau 4 ani in urma un grup de statisticieni coordonati de niste profesori universitari au incercat o compilare de date pe baza informatiilor aflate in registrele de evidenta a populatiei.

Ei au ajuns la niste rezultate care au socat regimul . smile.gif
Acest grup a lucrat voluntar fara nici un sprijin financiar din partea statului.
Dupa o perioada ei au fost invinuiti de subminarea intereselor nationale , li s-a deschis proces , au stat citeva luni in inchisoare ... dupa care au fost subit eliberati.
Adevarul este ca unul din initiatorii acestui studiu era in strinsa legatura cu anumite cercuri din America , si ca la sugestia acestor cercuri a efectuat lucrarile in cauza.
Important nu este asta ci faptul ca regimul de la Teheran s-a trezit din visul sau si a realizat ca sta pe o bomba etnica gata sa explodeze oricind.

Roportul nasterilor de copii din parinti azeri in raport cu cel din parinti persani este de 2.7 , adica la fiecare nou nascut persan ii corespund 2.7 nou nascuti azeri; date confirmate de departamentul care elibereaza cetificatele de nastere.

QUOTE
dar acuma mi-a picat mie fisa de o chestie - nu spui care încă. 

... probabil ai intuit pe ce mizeaza americanii si englezii ... smile.gif

exergy33
MIA
QUOTE (exergy33 @ 2 Mar 2006, 08:36 AM)
QUOTE
dar acuma mi-a picat mie fisa de o chestie - nu spui care încă. 

... probabil ai intuit pe ce mizeaza americanii si englezii ... smile.gif

exergy33

Exact - se pare ca fara clasicul divide et impera e cam greu de conceput o interventie chiar si azi. devil.gif
Achernar
Hmmm ... de ce oare presa americana s-a aratat reticenta fata de caricaturile alea ?
In tot cazul, indiferent daca americanii vor interveni direct sau nu (si indiferent daca vor avea sau nu succes) tare ma indoiesc de faptul ca au de gand sa sprijine atenuarea duritatii legislatiei iraniene.
carpatic
Un fapt interesant, apropo de minoritati - in toate tarile din zona dar mi s-a intamplat si in Europa, kurzii, cand cunosc un strain, is specifica etnia (cu mandrie manifesta): "I'm Kurd...you, know, Kurdistan... I am Kurd" sau in bazar "This is from Kurdistan...I am Kurdish". Daca stai mai mult in preajma respectivului (nu trebuie nici macar sa te arati interesat) iti vor spune si cat de asupriti sunt ei, in prezent si in istorie.
In Iran nu am intalnit, in afara de kurzi, membri ai comunitatilor minoritare care sa isi specifice etnia deschis si repede.
De fapt, care ar fi potentialitatea unei probleme azere in Iran ? In afara unor declaratii pasagere ale unor infierbantatzi de la Baku, nu stiu sa se fi formulat vreodata pretentii, fie din Azerbaidjan fie din interiorul Iranului, vis-a-vis de Azerbaidjanul iranian.
exergy33
carpatic

QUOTE
In Iran nu am intalnit, in afara de kurzi, membri ai comunitatilor minoritare care sa isi specifice etnia deschis si repede.


Pentru ca sint mindri de nationalitatea lor ; in tot timpul istoriei au luptat pentru autonomie ... dar nu au reusit niciodata ; se considera descendentii directi ai mezilor ... si din punct de vedere etnic sint considerati ca cea mai pura rasa din Iran.
Casatoriile inter- etnice au fost putine , din cauza mai multor motive ,
Achernar
QUOTE (carpatic @ 2 Mar 2006, 02:11 PM)
De fapt, care ar fi potentialitatea unei probleme azere in Iran ? In afara unor declaratii pasagere ale unor infierbantatzi de la Baku, nu stiu sa se fi formulat vreodata pretentii, fie din Azerbaidjan fie din interiorul Iranului, vis-a-vis de Azerbaidjanul iranian.

Chestia aia referitoare la liderii regionali, mai tii minte ? Etnie diferita nu-nseamna implicit secesiune, dar poate insemna o chestie de genul autonomie locala extinsa. Si nu-i nevoie de aprobarea azerilor de la Teheran.
Cla
Ce avalansa am destârnit cu kurzii? hh.gif
Dar imi place ca va angajati, sunteti competenti si eu am ce citi.
Ma intereseaza situatia si de-aia va multumesc wink.gif thumb_yello.gif
Blakut
QUOTE
ca are co..aie si face Gica Contra cu intreaga lume.


Face Iranul asa, dar are in spate o super putere. Nu se va intinde mai mult decat ii permite lantul...biggrin.gif
fis_tic
Pana acum America si-a aparat sistemul destul de bine, problemele din genul Iran sunt folosite ca un exercitiu de vitalitate.
Daca oamenii nu vor suporta regulile impuse le vor schimba. Americanii isi adapteaza permanent sistemul, pentru acest obiectiv au creat de fiecare data pretexte, motive....argumente. Este destul de interesant acest mod de actiune similar amfiteatrului roman. Spui ca lupti impotriva raului din Iran, Iraq, Vietnam, URSS, Europa, ... . Peste tot in lume te duci, dar esentiala este situatia de acasa. Intretin un conflict permanent si istoria este scrisa de aceste stari in care progresul este accelerat. Celelalte stagneaza, sistemul american se schimba.
abcd
QUOTE
Intretin un conflict permanent si istoria este scrisa de aceste stari in care progresul este accelerat.


Ai putea dezvolta un pic? unsure.gif
fis_tic
Ce sa dezvolt? Este cunoscut faptul ca evolutia tehnologica este impulsionata de starea de razboi, conflict.
Poti simula diverse scenarii, dar pe teren sunt testate cel mai eficient ideile, proiectele, capacitatea de adaptare si viabilitatea. Asa cum dresezi orice fiinta, de exemplu un caine. Ii folosesti instinctele pentru a obtine un avantaj. Americanii folosesc agresivitatea naturala a omului pentru a obtine progresul tehnologic, in fapt este un progres cultural. Faptul ca America este permanent in conflicte "limitate" este cel mai bun antrenament pentru viata. Adevaratul razboi este acasa la ei, in planul dezbaterilor. Organizatiile civice sunt astfel permanent impulsionate si confruntate cu "amenintari". In fapt sunt metode de intinerire a spiritului civic. Faptul ca acum au fost restranse drepturile civice este un bluf, sunt convins ca aceste amenintari ale drepturilor sunt doar un pretext pentru a incinge dezbaterile, pentru a le mentine interesul si a le crea sentimentul ca ei, ca simpli cetateni pot schimba totul, pentru a-i motiva sa lupte si sa-si faca viata asa cum doresc. Cei care "au gresit" se vor retrage, ..., eroii vor povesti copiilor, nu nepotilor si asa mai departe. Cel mai mult ii apreciez pentru faptul ca nu isi ascund greselile, mereu exista niste nebuni care cred ca pot schimba lumea si vor adevarul, dar sunt dispusi sa si lupte pentru acesta. Cat despre iranieni...sper sa stea la cutie si sa nu se bazeze prea mult pe tehnologie, chiar daca ar avea acelasi nivel cu americanii tot ar lua bataie, nu au aceeasi capacitate de adaptare. Cam asa cum te duci si platesti in pretul sampaniei compania intima, cam asa este si cu armele luate de la rusi, sper ca nu se bazeaza prea mult pe ele. Important este sprijinul logistic pe care il pot oferi rusii la pachet cu armele. Si mai ales alianta minciunii, orientalii se pricep sa minta foarte bine, cred ca este principala lor arma. De exemplu, daca folosesti un sistem de comunicatie primitiv, prin soli, si bagi capcane pe canalele oficiale "asigurate" de "tehnologia de inalta clasa" ruseasca pe care americanii o pot depasi...s-ar putea sa existe ceva surprize. De aceea ii sfatuiesc pe iranieni sa minta; solii pot fi cumparati, dar daca folosesti echipe paralele formate din fanatici nu se poate ca macar una sa nu reuseasca. Exista in Iran o majoritatea care doreste sa nu fie razboi, dar care ii sustine pe fanatici pentru ca isi dau seama cu adevarat ce se poate intampla. De la revolutie, generatii intregi au fost educate pentru confruntarea cu America, aceasta este singura arma; face mai mult decat pot arunca americanii in Iran. Cat despre proiectul de a elibera Ierusalimul...ma tem ca si-au pierdut mintile, si iranienii si americanii, ma rog, o sa fie interesant pentru furnici sa se minuneze de "misterioasa disparitie a umanitatii". Dar nu cred ca se poate face nimic, si unii si altii isi cunosc destinul. Vorba aia....confruntarea "civilizatiilor", in fapt este vorba de confruntarea unor caini dresati pentru amuzament. Am credinta ca zeii nu exista, ar fi prea trist.
Multumit de dezvoltare,? hai noroc!
exergy33
fis_tic

QUOTE
Si mai ales alianta minciunii, orientalii se pricep sa minta foarte bine, cred ca este principala lor arma.

Adevarat , adevarat , adevarat... smile.gif

QUOTE
Exista in Iran o majoritatea care doreste sa nu fie razboi, dar care ii sustine pe fanatici pentru ca isi dau seama cu adevarat ce se poate intampla.


Asta este un paradox pe care nici politologii din vest nu au reusit sa-l explice si sa-i gaseasca radacinile.
Dar asa e politica ... amagitoare si imprevizibila .
abcd
QUOTE
Americanii folosesc agresivitatea naturala a omului pentru a obtine progresul tehnologic, in fapt este un progres cultural. Faptul ca America este permanent in conflicte "limitate" este cel mai bun antrenament pentru viata. Adevaratul razboi este acasa la ei, in planul dezbaterilor.


Mi s-a parut ca articolul de mai jos raspunde cum trebuie si la obiect celor de mai sus

Ce sunt, de fapt, americanii? Un neam de pistolari, de vânători de capete şi de infractori de drept comun, transformaţi peste noapte în oameni de onoare, şerifi şi afacerişti de succes. Americanii sunt singurul popor care a reuşit ceea ce nu le-a fost în putinţă nici conquistadorilor lui Cortez şi nici naziştilor, un genocid la nivelul unui continent

La ora actuală, americanii sunt cei mai înverşunaţi inamici ai bombei atomice şi joacă rolul justiţiarilor universali în această problemă. Asta, chiar dacă ei sunt părinţii bombei nucleare şi, mai mult decât atât, singurii care au folosit-o, nu o dată, ci de două ori, împotriva unor ţinte (nota bene, civile, nu militare) umane. La vremea ei, însă, bomba nucleară a fost prezentată ca o mare cucerire a ştiinţei, iar folosirea ei şi-a găsit justificări istorice.

Acestea sunt însă doar marile mistificări, cele care deja au intrat în istorie şi împotriva cărora, oricât le-ai invoca, nu se mai poate face nimic. Punctual însă, manipularea continuă la toate nivelele. Apropiindu-ne de zilele noastre, ne putem opri, ca simplu exemplu, asupra dosarului Watergate. Scandalul care dovedea corupţia majoră a administraţiei americane a dus la căderea unui preşedinte. Ce a rămas în istorie? Faptul că sistemul american e unul corupt? Nu, ci că sistemul american e un exemplu de democraţie, din moment ce însăşi preşedintele a dat socoteală (asta chiar dacă n-a făcut nici o zi de puşcărie şi, în afară de pierderea funcţiei, nu a răspuns în nici un fel de faptele sale).

Sistemul american actual este unul miliţienesc şi manipulator. Acest lucru nu-i împiedică însă pe americani să se auto-proclame campioni mondiali ai justiţiei şi democraţiei.

http://www.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/...osmar/9128/414/

spoton.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.