Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iran - Martie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
exergy33
QUOTE
An advanced RQ-170 unmanned American spy plane was shot down by Iran's armed forces. It suffered minor damage and is now in possession of Iran's armed forces," IRNA quoted the official as saying.

http://www.wthr.com/story/16183479/iran-says-it-shot-down-unmanned-us-spy-plane




QUOTE
Berlin, Dec 4, IRNA -- A US drone flying over western Afghanistan had gone out of control late last week and maybe the one Iran said it had shot down over its own airspace, the German Press Agency DPA quoted NATO as saying Sunday.

http://www.irna.ir/ENNewsShow.aspx?NID=30697932&SRCH=1

Va las sa trageti singuri concluziile smile.gif
Cla
Mie-mi pare rau ca n-a fost Airforce 1.
andra_v
QUOTE(abis @ 30 Nov 2011, 05:14 PM) *
Ultimul lucru pe care si-l doresc SUA este inca un razboi.

De asta isi si permit iranienii sa se joace de-a ocuparea ambasadelor.

Stai linistit, nu va fi niciun razboi.

Inclin sa-ti dau dreptate. Nu se prefigureaza un razboi la orizont, insa americanii si israelienii isi doresc eliminarea surselor terorismului. Mesajul israelian trebuie interpretat (a se vedea postul lui Marduk din cadrul topicului NATO - secolul XXI) in sensul "Daca vom fi atacati, vom riposta".

Iranienii sunt puternici in declaratii, pe calculator si la televizor, in realitate nu au cum sa-si doreasca un razboi.
De partea Occidentului, atat la Washington, cat si la Tel Aviv exista voci puternice impotriva unui conflict in Orient, insa criminalitatea organizata nu va fi tolerata.
March
QUOTE(exergy33 @ 4 Dec 2011, 11:56 PM) *
http://www.irna.ir/ENNewsShow.aspx?NID=30697932&SRCH=1

Va las sa trageti singuri concluziile smile.gif


Ooooo ! Iata si ceva politic . rolleyes.gif Din maretele realizari ale regimului iranian tongue.gif

Pana sa fie doborate dronele isi fac meseria. Adica ajung sa transmita ceea ce trebuie vazut.



Da' despre explozia aia catastrofala de la centrul de rachete ?
exergy33
Nu vad nici o mare realizare aici rolleyes.gif ...


De fapt doua chestiuni ma fac sa analizez mai serios situatia.

Am ras de-a dreptul la afirmatia facuta de NATO ... cica in urma cu doua zile s-ar fi pierdut un avion undeva prin Afganistan. Dar la ce distanta se afla Afganistanul fata de Iran ca i-au trebuit doua zile ca sa ajunga in spatiul aerian iranian? Si ce rezervor are un asemenea avion ca poate zbura doua zile? Sau poate ca e pe celule fotovoltaice ? smile.gif

A doua chestiune mi-a trecut prin cap asa ... deodata.
Iata teoria mea. Fortele NATO, sau americanii, sau oricine vrei voi, echipeaza un avion de spionaj cu aparatura ultraperformanta, secreta chiar, si 'ii da drumul' in spatiul aerian iranian.
Il lasa sa fie capturat de iranieni. Bineinteles ca se miza pe faptul ca va fi dus undeva pentru investigatii si ... si de abia din acel moment avionul incepe sa-si faca datoria smile.gif . Cum?
Activandu-i-se aparatura cu care a fost echipat pentru culegerea de informatii si transmiterea lor la distanta.

Poate ca am citit prea multe carti politiste, SF si de spionaj, nu zic nu, dar al nu stiu catelea simt imi spune ca e vorba de o momeala cu dichis.
Marduk
QUOTE(andra_v @ 5 Dec 2011, 06:16 AM) *
QUOTE
... Iranienii sunt puternici in declaratii, pe calculator si la televizor, in realitate nu au cum sa-si doreasca un razboi.

Clar ca iranienii nu-si doresc un razboi, dar il cauta cu lumanarea, declaratiile, actiunile, activitatea stiintifica, militara, indica un singur lucru, Iranul, politicienii iranieni trebuie sa tina sub control o populatie tanara, belicoasa care trebuie sa aiba un tel, ceva de aparat, un scop al vietii lor, ar putea lesne sa adopte un stil de viata occidental in defavoarea celui iranian specific acestei tari. Din aceasta cauza politicienii merg pe nationalism religios, militarism este o dorinta a Iranului de fi recunoscut, tratat ca partener egal de catre occidentali dar mai ales de catre tarile arabe si islamice. Obtinerea armei nucleare a reprezentat pentru fiecare tara un varf al tehnologiei al stiintei, al societatii respective, care a obtinut instantaneu respectul celorlalti, fie ca acest respect venea din frica sau din recunoastere.
QUOTE
De partea Occidentului, atat la Washington, cat si la Tel Aviv exista voci puternice impotriva unui conflict in Orient, insa criminalitatea organizata nu va fi tolerata.

Eu cred ca cel mai mult ii sperie pe occidentali DETERMINAREA poporului iranian, in Irak marea masa a armatei irakiene a depus armele din primele momente, coalitia s-a vazut coplesita de numarul prizonierilor, in Vietnam nu a fost aceiasi situatie, acolo exista o cauza, existau conducatori politici si militari exista DETERMINARE polpulara. In opinia mea occidentalii se lupta mai mult sa mentina un calm impus Israelului unde desi exista voci care sunt impotriva unui atac asupra Iranului exista o frica fata de un stat islamist ce ar urma sa detina capacitati nucleare, purtatori si tehnologie de lansare a armelor nucleare. Aceasta frica este alimentata de diversi factori istorici, geografici, culturali cat si religiosi, Israelul ca tara, este un nonsens pentru majoritatea arabilor, unde mai pui ca este si o tara prospera din toate punctele de vedere, tipic occidentala, inzestrata militar, daca Israelul ar fi fost ca Libanul sau Yemenul o tara mica slaba, bazata pe agricultura, turism si resurse naturale atunci nimeni nu si-ar mai fi facut probleme. Criminalitate organizata? acest gen de criminalitate exista in toate tarile, probleme apar atunci cand criminalitatea este organizata dar incontrolabila, injustitiabila. Una este sa ai o criminalitate organizata care controleaza segmente ale societatii pe care statul refuza din varii motive sa le controleze, dar care poate fi controlata, judecata data ca exemplu atunci cand exagereaza sau cand este nevoie. De ce a reprezentat Al Qaeda si Bin Laden un cosmar pentru occident si pentru SUA? pentru ca nu puteau fi controlati, pedepsiti, taxati etc. E aceiasi situatie ca in cazul piratilor, a pirateriei in vremurile ei bune.


QUOTE(exergy33 @ 5 Dec 2011, 03:41 PM) *
... Poate ca am citit prea multe carti politiste, SF si de spionaj...

thumb_yello.gif Americanii au arme foarte sofisticate, au tot incercat sa le tina la secret ani de zile, dar pentru ca si ei sunt oameni comit greseli iar aceste greseli dezvaluie slabiciunile armei respective, a sistemului respectiv. Parti din avionul invizibil doborat de sarbi au ajuns la rusi poate si la chinezi, bucati din elicopterul folosit pentru uciderea lui Bin Laden au ajuns la chinezi, un avion drona intreg sau parti din acesta a ajuns la iranieni. Daca tot iti place SF-ul asta poate fi si un fel de insamantare a viitorului, dar depinde atat de samanta cat si de pamant.
March
Las-o ca n-a inteles. Pana sa fie doborat o dron transmite imagini automat la centru . In mometul doborarii exista un sistem automat de autodistrugere a aparaturii .
March
QUOTE(exergy33 @ 1 Dec 2011, 04:21 PM) *
Martisor, my dear, cu stiri din astea la mana a doua, asa cum le dai tu dupa ce le-au scris altii prin gazete, poate veni oricine la Han.
Eu chiar stiu un pic mai mult decat tine. Fara suparare rolleyes.gif ...




Dear, daca stii mai multe i-a spune ceva despre explozia aia de le centrul de rachete ? Dar sa nu-mi repeti papagliceste punctul de vedere al ayatollahilor. Cand o sa vad un comentariul de la tine pr marginea unei stiri din iranfocus.com atunci, da, o sa te laud .



Si inca ceva. Cum e cu documentele alea MOST SECRET pe care derbedeii basij ziceau ca le-au capturat din ambasada ?
abis
Exergy33, banuiesc ca iti doresti foarte tare sa te laude colegii de forum pe topicul asta.
De-asta nu mai poti dormi noaptea, ca nu te lauda... laugh.gif
exergy33
Dupa cum se vede, altii nu au inteles ideea.
Sa-i zicem ca e un fel de exercitiu asemanator cu cele din 'reverse engineering'.

Din moment ce se stie ce este un dron/o drona si ce capacitati are, de ce sa nu fi trecut cuiva prin cap ideea sa proiecteze un aparat de zbor care sa nu fie conform cu cele proiectate anterior.

Bineinteles ca pana sa fie doborat aparatul transmite informatii. Nu asta e important.
Doream sa spun ca e posibil sa existe unicate care sa fie proiectate in mod neconventional. Adica sa fie echipate cu un rand de aparatura la care se pricep toti specialistii in domeniu si un alt rand de accesorii, greu detectabile sau ne-detectabile, care sa intre in functiune de abia dupa ce avionul e doborat, recuperat (partial) si supus verificarilor.

Imi cam zburda imaginatia in seara asta ... ce ati zice ca o astfel de aparatura, de marimea unui chip, sa fie activata in momentul in care un expert din tabara adversa face prima fotografie cu flash smile.gif

Despre documentele sau asa zisele documente luate din ambasada britilor circula tot felul de zvonuri, care mai de care. Presa iraniana nu a facut cine stie ce comentarii. Nici presa internationala nu a facut ... de unde deduc ca s-au luat informatii serioase care nu cad bine la stomacul unora. Tacerea presei occidentale e nefireasca.

Partea picanta a actiunii o constituie niste e-mailuri amoroase ale unor functionari catre Cosanzenele locale smile.gif... . Se prea poate ca destinatarele sa fi fost in solda regimului. In cazuri din astea rar se intampla povesti de dragoste dezinteresate.

Care dintre explozii ? ... ca au fost mai multe.

abis
QUOTE(exergy33 @ 6 Dec 2011, 09:41 PM) *
Imi cam zburda imaginatia in seara asta ... ce ati zice ca o astfel de aparatura, de marimea unui chip, sa fie activata in momentul in care un expert din tabara adversa face prima fotografie cu flash

Putin probabil - cred ca intr-adevar iti zburda prea tare imaginatia in sensul asta. smile.gif

Ce sa transmita? Interiorul unui laborator? Ori al unui hangar? Nu ar fi nimic interesant de vazut. Cum sa transmita nedetectat? De unde o sursa de putere pentru o emisie cu bataie atat de lunga, daca este un echipament miniatural?

Mi se pare mult mai probabil ca drona sa fi fost pierduta de americani in Afganistan, de unde talibani locali si prieteni ai regimului iranian (ori motivati corespunzator cu arme, bani sau altceva) sa fi predat drona iranienilor. Or pur si simplu sa fi fost doborata deasupra teritoriului iranian - asa cum a fost doborat si de sarbi un avion "invizibil"
March
QUOTE(exergy33 @ 6 Dec 2011, 11:41 PM) *
Despre documentele sau asa zisele documente luate din ambasada britilor circula tot felul de zvonuri, care mai de care. Presa iraniana nu a facut cine stie ce comentarii. Nici presa internationala nu a facut ... de unde deduc ca s-au luat informatii serioase care nu cad bine la stomacul unora. Tacerea presei occidentale e nefireasca.


Vezi ce se intampla sa citesti/asculti numai massmedia oficiala iraniana ? Mai deschide internetul si la publicatiile straine ( englezesti in cazul de fata ). Asta daca nu cumva nu-i cenzurat.


Pai cum sa nu taca chitic dumnealor ayatollahii . Fanaticii aia care au luat cu asalt ambasada au pus mana pe niste planuri pe care era aplicata stampila " MOST SECRET " si au crezut ca l-au prins de Allah de ...barba... ca a dat norocoul peste ei si au pus mana pe planurile de invazie a Iranului . Cand colo ce sa vezi. S-au dezumflat cand cineva cu turban mai bogat le-a spus ca alea sunt planurile din 1943 ale operatiunii "Overlord " de invadare a Frantei de catre Aliati ! rofl.gif

QUOTE(exergy33 @ 6 Dec 2011, 11:41 PM) *
Care dintre explozii ? ... ca au fost mai multe.


Aia care a omorat printre altii si pe generalul ala responsabil cu programul.




@ Abis, nu te mai baga ca musca in cel al calului. Stie si ea sa dea un raspuns !
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 6 Dec 2011, 09:41 PM) *
... Doream sa spun ca e posibil sa existe unicate care sa fie proiectate in mod neconventional. Adica sa fie echipate cu un rand de aparatura la care se pricep toti specialistii in domeniu si un alt rand de accesorii, greu detectabile sau ne-detectabile, care sa intre in functiune de abia dupa ce avionul e doborat, recuperat (partial) si supus verificarilor.....

Dap, exista astfel de aparate, de fapt arata ca niste simple piese, care par a fi integrate unui ansamblu dar sunt independente si care desi par nefunctionale continua sa trimita informatii. Nu stiu daca este cazul acelui avion drona dar cu siguranta astfel de sisteme exista.
turbo trabant
Oho dar ati avansat bine cu scenariile: drona dusa in haremul ayatolahului si care I'll filmeaza cand sta singur pe tronul lui.

Drona aia nu a fost doborata ci pierduta. Un concept simplu de explicat: am avut 2 drone: una s-a pierdut si cealalta s-a furat.

March, explozia cu ghenereleul a fost accidentala testau un nou proiect de racheta si a facut explozia intr-un stil meserias. Daca ar fi fost sabotaj acum iranienienii bubuiau feroce. Asa au ascuns rahatul sub pres ca mai sunt si accidente.Asa e cand legi cu sarma:).
March
QUOTE(turbo trabant @ 7 Dec 2011, 06:13 PM) *
Oho dar ati avansat bine cu scenariile: drona dusa in haremul ayatolahului si care I'll filmeaza cand sta singur pe tronul lui.


rofl.gif Io nici n-am vrut sa comentez o asemenea bazaconie !


QUOTE(turbo trabant @ 7 Dec 2011, 06:13 PM) *
March, explozia cu ghenereleul a fost accidentala testau un nou proiect de racheta si a facut explozia intr-un stil meserias. Daca ar fi fost sabotaj acum iranienienii bubuiau feroce. Asa au ascuns rahatul sub pres ca mai sunt si accidente.Asa e cand legi cu sarma:).

Astept raspunsul "iraniencei" noastre
exergy33
Nu-s cenzurate publicatiile straine ... doar vreo cateva agentii de presa, Fox si inca vreo doua, nu le mai retin numele. Problema e ca nu am timp sa stau pe net. Nici sa scriu in jurnal in ritmul obisnuit ( de pana in vara) nu mai am timp.
In unele seri, depinde de dispozitie, urmaresc stirile la BBC.

In povestea asta cu 'luatul ambasadei' exista o serie de amanunte care mie, cel putin in ceea ce priveste logica relatiilor diplomatice, mi se par de-a dreptul neclare.
Din cate stiu eu, orice tara are datoria sa asigure integritatea reprezentantelor consulare de pe teritoriul ei.
Nu s-a produs o revolutie, sau un atac armat neprevazut, pentru ca statul iranian sa aiba o scuza. Deci e clar ca basijii nu au actionat de capul lor.

Luatul de bunuri din orice imobil, uzitand forta, se cheama furt.
Ceea ce s-a intamplat cu ambasada britanicilor mi se pare un lucru deosebit de grav si nu pot sa inteleg de ce britanicii au o atitudine atat de moale referitoare la incident.
Ce se ascunde in spatele cortinei?

Nu cred ca iranienii au reusit sa ia informatii cine stie ce importante, cu exceptia unor conturi bancare + tranzactiile la zi, ale unor firme ce se foloseau in afaceri de alte firme fantoma. Poate ca de asta presa oficiala nu a comentat.
Am convingerea ca informatiile cu adevarat importante sunt codate si nu sunt stocate pe acelasi hard unde au fost stocate misivele particulare ale ofiterilor englezi ce asigurau paza cladirii si a personalului.
Eu daca as fi sef de misiune intr-o tara ca Iranul, n-as stoca nimic pe hard disk.
Mi se pare mai cuminte ca informatiile sa fie trimise undeva si in caz de nevoie sa poata fi accesate via Internet printr-un cod biometric ... asta pentru a impiedica accesul oricarui intrus.

Aha, am inteles .. la Hassan Moghaddam te referi.
Iranienii au dat vina pe Mossad, ca de obicei smile.gif , insa informatiile de data mai recenta arata ca ar fi fost vorba de neglijenta profesionala. Testarea nu a fost bine pregatita ... cineva s-a grabit sa o faca, presat de timp ... (raspunsul se afla in link)
E o practica obisnuita aici ca cei decedati datorita unor astfel de neglijente sa fie facuti eroi chiar daca nu-s. Ratiunile sunt si de ordin economic. In cazul unei morti care oficial e recunoscuta drept neglijenta in serviciu, familia decedatului va primi o pensie normala ... insa in cazul in care e declarat erou sau mort la datorie, pensia va fi aproape tripla, plus ca urmasii vor benefica de alte cateva avantaje.
Revin la Gen. Moghaddam pentru a spune ca tipul a avut o biografie de serial TV ... In urma exploziei au murit 16 persoane, printre care si soldati in termeni, soldati care, conform regulamentului, nu aveau ce cauta in perimetrul zero al testarii unei rachete balistice.

http://www.uskowioniran.com/2011/11/father...am-brother.html
... a nu se neglija comentariile articolului.

Cu asta inchei participarea la discutii pentru a ma retrage intre filele unui roman cum de mult timp n-am mai citit wink.gif .

QUOTE(March @ 7 Dec 2011, 06:05 PM) *
Astept raspunsul "iraniencei" noastre

... niciodata nu m-am declarat ceea ce, la misto, m-ai pus intre ghilimele, iar daca mai continui s-o faci pe forumul asta, te voi trimite exact acolo unde ti-e locul.

In fond nu vad ratiunea de a discuta cu unii, jalnice fapturi, ce ca niste roboti repeta la infinit Rromania, romanica (cu minuscule), Jermanica, etc.
Pentru mine Romania chiar inseamna ceva, nu un rahat pe care sa scuipi cu fraze si cuvinte tampite.
turbo trabant
Puternica armata iraniana a prezentat ce a doborat cu fortele proprii

http://www.hotnews.ro/stiri-revista_presei...are-doborat.htm

Din poza seamana foarte bine cu aspiratorul meu stealth. Cu drona, saraca, nu seamana de nici o culoare.
March
QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2011, 02:31 PM) *
Din poza seamana foarte bine cu aspiratorul meu stealth. Cu drona, saraca, nu seamana de nici o culoare.


Aspiratorul tau ridica semne de intrebare. Prea e ras, tuns, frezat, coafat dupa o cazatura de la cateva mii de metri ! tongue.gif
turbo trabant
March, probabil drona capturata (reala) e redusa la stadiul de conserva strivita de sol. Videoul ala e marketing curat pe o macheta cum cred ei ca arata.

Tugurlanului local ii creste inima cand vede ca armia lui a doborat o masina de spalata invizibila.

Aspiratorul meu e drona sau drona asta e aspirator?

http://www.best-b2b.com/userimg/452/476-1/...cleaner-550.jpg

turbo trabant
din ciclul: babuska da-mi te rog o legatura de praz si un kil de radiactive.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...din-moscova.htm
Cla
Tāmpitii de americani au iar chef de razboi:
http://www.foreignaffairs.com/articles/136...-to-attack-iran
turbo trabant
Mi-au placut sfortzele navale si aeriane iraniene: se jucau ei cu barcutele lor urland ca blocheaza tot ce misca prin zona inclusiv canalul panama. Mass media enternationala preia marea si groaznica desfasurare de sfortze atente si comptente.

Si apa de sub barcute s-a facut galbuie cand micutul portavion stennis a intrat in cadita de baie blocata zicandu-le: vrei sa te joci cu mine? smile.gif
turbo trabant
Si abia pleca batranul (portavion) .. ce mai freamat, ce mai zbucium! (pe clovnii astia).

"Iranul nu va repeta acest avertisment... Recomand dusmanului american sa nu se intoarca", a afirmat Ataollah Salehi.

Parca sunt copii.
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 3 Jan 2012, 01:18 PM) *
blocheaza tot ce misca prin zona inclusiv canalul panama.

N-ai gresit-o? O fi Suez, Panama e prin America.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 3 Jan 2012, 06:54 PM) *
N-ai gresit-o? O fi Suez, Panama e prin America.

Nu, era la misto. Daca e dupa capul marinarilor de desert astia blocheaza si planeta Marte ca prea se invarte si ii inerveaza.
turbo trabant
si showul incepe: ioropa tocmai a declarat embargou pe livrarile iraniene de petrol.
Marduk
Eu nu cred intr-un show, cel mult va fi un concert solo dat de americani sau israelieni. Zileletrecute m-am uitat prin niste siteu-ri care arata de ce armament ar dispune beligerantii implicati intr-un atac impotriva Iranului. Americanii singuri pot sterge orice urma de civilizatie din Iran, iranienii nu sunt nici macar la nivelul lancierilor polonezi care au avut curajul sa atace tancurile germane. Eu cred ca la ora actuala USA ar putea fi invinsa doar de o coalitie internationala, dar coalitia care ar putea face asta este condusa de USA. China are potential, Rusia are potential, Coreea de Nord are potential, Pakistanul are potential, dar nu este vorba doar de potentialul nuclear disponibil, discutam aici de strategii la nivel continental, intercontinental, planetar. USA este o putere militara ce dispune de o tehnologie mult superioara oricarei alte natiuni, practic este singura putere militara care isi poate permite aa sterga efectiv de pe harta un stat, fara a folosi forta nucleara. Ceea ce fac iranienii este doar vorbarie orientala de bazar. Pentru omenire ar fi mai grav un razboi nuclear intre India si Pakistan decat implicarea Chinei in conflictul Iranian, asta pentru ca China si Rusia stiu ca nu pot folosi capacitatile lor nucleare fara a-si asuma disparitia de pe harta, pe cand Pakistanul si-ar asuma aceasta disparitie doar de dragul razbunarii, la fel si Iranul daca va ajunge sa posede arme nucleare si vectori de transport. Eu cred ca daca un conflict va incepe in Iran se va incheia in acelasi mod ca in Irak, mai greu, dar la fel asta daca nu luam in considerare implicarea Chinei sau a Rusiei. Cred ca de fapt tinta USA nu este Iranul ci Pakistanul, care datorita potentialului sau militar si spiritual reprezinta un pericol mai mare in zona decat Iranul. Sa vedem ce ne rezerva viitorul.
turbo trabant
Se poate ca niste dilimaci ,acum cu spatele la zid din cauza ambargoului, vor tasni la un atac sinucigas. Sper sa nu creada prostiile pe care le spun ei cu atata emfaza.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Jan 2012, 07:14 PM) *
Americanii singuri pot sterge orice urma de civilizatie din Iran

Strict militar, poate (desi nu sunt sigur). Insa o astfel de actiune ar fi fatala pentru administratia care ar incerca sa o intreprinda, din cauza problemelor interne. Adu-ti aminte ca razboiul din Vietnam nu a fost pierdut de SUA din cauza ca trupele nordului comunist erau mai dotate ori mai bine antrenate, ci din cauza ca pe plan intern opinia publica era majoritar contra razboiului. Nu stiu ce suport intern ar avea declansarea ostilitatilor in Iran, insa un razboi total asa cum sugerezi tu ar fi vehement dezaprobat.

Deci nu se pune in niciun caz problema de a "sterge orice urma de civilizatie".

Stirea data de TT spune:

Guvernele tarilor membre UE au ajuns la un acord de principiu ce vizeaza interzicerea importurilor de petrol din Iran, anunta Reuters, citand surse diplomatice europene, potrivit Mediafax. Data de la care va intra in vigoare embargoul nu a fost deocamdata stabilita

Deci deocamdata nu se schimba nimic. smile.gif

In plus, un astfel de embargo nu face decat sa ajute China, care va cumpara mai mult, la un pret mai mic. Nu stiu daca Iranul este mai periculos decat China, pe termen lung.
turbo trabant
Abis tu continui sa mergi pe ideea unui atac inceput de us. Ma indoiesc profund de asa ceva ci ma astept ca de partea cealalta sa se faca tampenii ( deja au inceput cu inchiderea stramtorii ).

Eu daca as fi china nu as cumpara in acest moment nimic de la ei. Nu sunt un furnizor serios, erau odata.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 5 Jan 2012, 12:12 PM) *
Eu daca as fi china nu as cumpara in acest moment nimic de la ei. Nu sunt un furnizor serios, erau odata.

Tu poate nu, dar China cumpara - si va cumpara si mai mult, daca UE nu mai vrea, ei au nevoie de petrol mult si ieftin. Chinezii nu gandesc ca tine ori ca mine. smile.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 5 Jan 2012, 10:49 AM) *
QUOTE
.... Nu stiu ce suport intern ar avea declansarea ostilitatilor in Iran, insa un razboi total asa cum sugerezi tu ar fi vehement dezaprobat.

Moncher se rezolva, ai uitat ce reactie a starnit in opinia publica americana implicarea unur membri ai Gardienilor Revolutiei intr-un posibil atentat asupra ambasadorului unui stat arab. Imagineaza-ti o servieta diplomatica iraniana cu documente secrete care arata un posibil scenariu apocaliptic pe teritoriul american sau mai rau, un colet made in Iran cu niste presupuse bombe murdare lasate la un colt de strada in New York. Scenarii sunt, cat despre opinia publica no comment.
QUOTE
Deci nu se pune in niciun caz problema de a "sterge orice urma de civilizatie".

Eu cred ca in cazul in care o natiune de pe aceasta planeta va comite graseala sa atace USA, Europa, Israelul sau un alt stat membru al ONU care ar solicita ajutor in caz de conflict, cu arme nucleare, va fi sters de pe fata pamantului. Personal nu pot sa uit remerca lui George Bush la intalnirea cu omologul sau Pakistanez care a vrut sa se dea cocos, nu-mi aduc aminte exact dar parca i-a zis, ca-i trimit in epoca de piatra.
Ceea ce ma framanta pe mine este pozitia Chinei fata de un conflict intre USA si Iran sau Pakistan si India. China a declarat prin vocea unui general chinez ca vor ajuta Iranul in cazul unui atac al USA, logic d.p.d.v strategic si politic in eventualitatea unui conflict intre Pakistan si India, chinezii vor fi de partea Pakistanului iar asta imi aduce aminte de Mahabharata.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 5 Jan 2012, 01:35 PM) *
ei au nevoie de petrol mult si ieftin.

Principalul lor client, ioropa, nu se simte prea bine si a redus masiv importurile din china. In plus au alternative cacalau pe lumea asta incepand de la taica putin pana la chavez. In plus mai este si iracul wink.gif

A trecut vremea cand vestul cumpara masiv pe datorie orice se producea in est. Asa ca nu vad de ce china s-ar incurca cu un astfel de furnizor care isi baga singur cap in lat si care oricand poate invoca forta majora in contracte si ii lasa si f... si cu banii luati.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 5 Jan 2012, 12:43 PM) *
... nu vad de ce china s-ar incurca cu un astfel de furnizor ....

E chestie de prestige, moncher. China considera deja Iranul in sfera ei de influenta si pare ca influenta ei tinde catre vest.
Cla
QUOTE(Marduk @ 5 Jan 2012, 12:52 PM) *
E chestie de prestige, moncher. China considera deja Iranul in sfera ei de influenta si pare ca influenta ei tinde catre vest.

Dragul meu, moncher, sfera Chinei are destinatia Africii smile.gif Nu de alta, dar de a acapara petrol

īn afara de asta, as astepta cum se dezgheata Permafrostul si iese metanul, care e gratis.
Gratis pentru rusi, nu pentru altii.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 5 Jan 2012, 03:14 PM) *
Gratis pentru rusi, nu pentru altii.

permafrost este si la canadieni.
Cla
E clar, dar tot metan-gazul vine īn Europa din Siberia, nu din Canada.
Ar trebui sa treaca Atlanticul.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 5 Jan 2012, 04:22 PM) *
Ar trebui sa treaca Atlanticul.

Il trece in vapoare speciale.

http://de.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%BCssigerdgas
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 5 Jan 2012, 12:43 PM) *
Principalul lor client, ioropa, nu se simte prea bine si a redus masiv importurile din china.


Gura targului zice ca si americanii ar vrea asa ceva, macar pe textile si electro, dar ii cam strang de boase creditorii aia galbejiti. ohyeah.gif

turbo trabant
De citit

http://www.contributors.ro/global-europa/c...ca-nu-nucleare/

turbo trabant
E concurs intre ghenerelii iranieni. Care e mai cocalar ala apare in presa.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...atran-stirb.htm
March
Cineva i-a plasat ceva sub scaunul masini si un alt savant in constructia bombei atomice s-a dus la virgine !
Marduk
E mai simplu si mai ieftini sa omori savantii iranieni decat sa incepi un razboi cu sfarsit imprevizibil. Problema este ca pana la urma iranienii vor infiinta si ei o zona, Area 51, unde ii vor duce pe toti si-i vor pune la treaba pentru bombita lor.
turbo trabant
se zvoneste ca baietii lucreaza la o focoasa de 1 chilotona. mica mica dar vioaie.
Marduk
"sursele" zic ca lucreaza la un proiect similar cu al sovieticilor, o bomba atomica construita intr-o geanta diplomat. daca le iese or sa o bage in productia de serie si fiecare diplomat iranian isi poate agata o geanta din asta de mana cu un lantug plimbandu-se cu ea prin lume. ohyeah.gif
turbo trabant
la o chilotona le incape pe actualele rachete si pot ameninta si america cu ele. asta de fapt e spilul.
Marduk
si cu ce rachete le trimit pana in USA? cu alea de le au acum? de la rusi sau artificiile lor? eu cred ca pe americani si pe evrei altceva ii deranjaza, faptul ca o astfel de bombita poate incapea pe mainile unor teroristi nebuni, complet scapati de sub "control" care le-ar putea folosi impotriva occidentului sau a unor tari arabe aliate ale USA.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 11 Jan 2012, 07:12 PM) *
si cu ce rachete le trimit pana in USA? cu alea de le au acum? de la rusi sau artificiile lor?

cu ce au acum , ale lor. basca ca la o greutate atat de mica pot ameninta linistiti toata europa.

tu de ce crezi ca fac gargara in ultima vreme?
Marduk
eu cred ca bomba asta iraniana este mai mult o chestie de orgoliu persan, islamic. e de ajuns sa o faca, de o kilotona de-o juma de kilotona, sa o detoneze si toti ii vor privi altfel pe iranieni, a se vedea situatia nordkoreeana. cat despre rachete cu bombe atomice iraniene care sa ameninte Europa, asta este alta poveste, poate pakistaneze da, dar iraniene? eu cred ca mai dureaza.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 11 Jan 2012, 07:32 PM) *
dar iraniene? eu cred ca mai dureaza.

exista deja si pot ameninta ( pe hartie) europa.

Daca au un focos asa de mic, racheta zboara mai departe dar mai au nevoie de ceva "piese" ca sa livreze focosul la destinatie. Insa chestiile mai esentiale deja le au sau le pot produce rapid.

Chestiile astea sunt publice si nu conspiratii sau declaratii ale ghenerelilor.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.