Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iran - Martie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
Marduk
or fi, eu raman la parerea ca iranienii vor doar sa produca o bomba nucleara, pentru a demonstra de ceea ce sunt in stare, pentru a fi bagati in seama.
turbo trabant
Nu am comentat asta ci posibilitatile tehnice actuale.

Marduk
posibilitatile tehnice actuale? ale lor sau ale cui? eu cred ca USA, UE, Japonia tarile occidentale sunt preocupate de un dezechilibru in zona, un conflict militar in zona ar perturba piata petroliera, din cate am inteles deja exista un proiect finantat de Arabia Saudita pentru un oleduct care sa evite zona respectiva.
turbo trabant
ale iranienilor si confirmate de ceilalti.
Marduk
eu am avut curiozitatea sa ma uit putin la tehnologia iraniana, la dotarea militara, nu am gasit ceva in afara CREDINTEI, care sa faca fata unui atac israelian sau american.
Cla
Pai nici nu e, dar americanii cauta razboi.
March
QUOTE(Marduk @ 11 Jan 2012, 08:12 PM) *
si cu ce rachete le trimit pana in USA?

Nu trebuie asta. Pot ataca Israelul si Saudi Arabia si asta e de ajuns pentru US
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 11 Jan 2012, 08:26 PM) *
eu am avut curiozitatea sa ma uit putin la tehnologia iraniana, la dotarea militara, nu am gasit ceva in afara CREDINTEI, care sa faca fata unui atac israelian sau american.

dotarea militara in domeniul avioanelor e de ras, undeva la nivelul rrrromaniei.

in privinta rachetelor stau mai bine dar nu foarte bine. Insa suficient pentru a detine o tehnologie veche de 70 ani, racheta si pompa.
andra_v
Hugo Chavez si Vladimir Putin au cazut de acord sa apere suveranitatea Siriei si Iranului, de "interferentele straine", in cadrul unei conversatii telefonice purtate de cei doi.
http://www.ziare.com/vladimir-putin/premie...-iranul-1146059
turbo trabant
http://www.hotnews.ro/stiri-international-...l-petrolier.htm

incepe dansul.
Marduk
Nu cred. Iranienii nu sunt chiar atat de prosti, or sa fie niste harjoneli acolo, poate cateva ciocniri, dar razboi asa cum il vad unii nu, cu o conditie, un atac israelian, in acest caz poate ca am avea un razboi in toata regula.
turbo trabant
Ioropa a inghetat si toate activele bancii centrale iraniene precum si inghetarea oricarei tranzactii cu aur sau diamante.

Cla
America se pregateste de razboi, baieti .
March
QUOTE(Cla @ 23 Jan 2012, 08:41 PM) *
America se pregateste de razboi, baieti .


Abia acum ai aflat ? biggrin.gif

Ce vrei, Obama vrea sa castige al doilea mandat . Sper sa nu dea chix precum inaintasul sau Carter.
Cla
QUOTE(March @ 27 Jan 2012, 05:14 PM) *
Abia acum ai aflat ? biggrin.gif

Ce vrei, Obama vrea sa castige al doilea mandat . Sper sa nu dea chix precum inaintasul sau Carter.


Pe naiba acum am aflat, nu vad si va zic asta de ani de zile?
Dar nimeni nu m-a ascultat smile.gif
Câteodata ma simt neînteles sad.gif
March
@Cla buddy,

ia verifica daca e adevarat ce zice neamtul asta :

FRIGUL ACTUAL si dezvaluirile mass-mediei germane 

O marturisire senzationala din presa germana de azi.După experimentul suport din 2010 (vezi tezele meteorologului militar Karavaev referitoare la canicula ruseasca din 2010 si misterioasa statie "meteorologica" Haarp din Alaska), conform unor surse AIAA bine informate, nava X-37c a primit, acum 4 săptămîni, misiunea sa repete testul realizat in urma cu 2 ani cu nava X-37b, dar in condiții de iarna.Se pare ca aceasta arma sofisticata de influentare a climei a esuat inainte de termenul prevazut si astfel frigul indus in Rusia nu numai ca se prelungeste dar a si avansat neasteptat de mult in Europa.

Conform programului american, frigul ar fi trebuit sa afecteze Iranul - zona de nord -vest - unde sunt comasate mai multe instalatii considerate a face parte din programul nuclear militar, dar odată cu dispariția neasteptata a navei de tip X37-c, anticiclonul a reluat treseul clasic spre Europa. In prezent situatia este incontrolabila, iar perioda de frig nu pare sa aiba un sfirsit previzibil. Masuratorile recente realizate de universitatea din Heidelberg releva si prezenta razelor ultraviolete in cantitati inca neintilnit de mici.

Acest lucru ar putea confirma ipoteza pre-atacului USA spre Iran, confirma specialistii germani.
Nu este de neglijat nici faptul ca la intrunirea de azi Cancelarul Germaniei a obținut un acord pentru obtinerea a 20 milioane tone cereale din partea Franței pentru a putea acoperi lipsa unei recolte in vara ce urmează. In contrapartida, Germania va livra dispozitive "feuerstrauss" necesare la construcția avioanelor Raffale, singurele care, in experimentul LIBYA, s-au dovedit superioare tehnicilor americane. Rămâne de văzut dacă valul de frig nu va reduce la "tăcere" orice alte arme, conchide comentatorul german.
Cla
@March. HAARP poate sa produca dezastru.

http://ro.wikipedia.org/wiki/HAARP
Erwin
Astea-s povești SF! Un avion atât de mic cum este X37 nu poate avea pe el decât senzori, nimic ce-ar putea influența clima. Și apoi, doar nu sunteți atât de naivi încât să credeți că frigul ar putea afecta instalațiile militare ale cuiva? Sau lucrul la ele? Ceva atât de imprevizibil cum este clima nu contează într-un război și nicio strategie nu s-ar baza pe așa ceva. Americanii au destule mijloace terestre, navale, aeriene și spațiale ca să înfrângă o țară ca Iranul, dar ce-ar avea de câștigat? Câștigă mai mult din manipulări și speculații.
turbo trabant
Coane Erwin -vezi ca prostia nu are limite spre deosebire de univers. Val de frig in desert rofl.gif

X 37b e cat o dacie brec biggrin.gif
andra_v
Ambasadorul Iranului: Amenintarile cu atacul militar la adrtesa noastra sunt o gluma? De ce nu ascultati si alte surse?
http://www.ziaristionline.ro/2012/04/27/am...interviu-bursa/
March
Pentru cei preocupati de a prezenta frumusetile turistice ale Iranului, rolleyes.gif sa fac o pauza si sa citeasca (daca pot wink.gif ) acest articol aparut ieri in " International Herlad Tribune "( pagina 2) :

In Iran a "burned generation"
March
"Israelienii şi-au cumpărat o baza aeriană, iar numele acestei baze este Azerbaidjan", a declarat un oficial SUA, sub protecţia anonimatului.
andra_v
Atentatul din Bulgaria. Teheranul respinge acuzaţiile Israelului
Televiziunea oficială iraniană a calificat joi drept pripite şi ridicole acuzaţiile liderilor israelieni împotriva Iranului în cazul atentatului produs miercuri la Burgas.

“Premierul israelian a acuzat Iranul că este implicat în acest atentat prin declaraţii pripite, ridicole şi repetitive”, a afirmat site-ul televiziunii oficiale, într-o primă reacţie iraniană în urma atentatului şi a acuzaţiilor israeliene care au urmat. “Nu este prima dată când face asemenea declaraţii. Iarna trecută, după atentantele (…) din Thailanda şi India, a formulat împotriva iranului, fără nici o dovadă, acuzaţii care nu au fost confirmate ulterior”, potrivit aceleiaşi surse, citată de Mediafax.

http://www.ziuaveche.ro/international/exte...lui-108449.html


andra_v
Atentatul din Burgas. Teroristul sinucigaş nu este Mehdi Ghezali

Teroristul sinucigaş care a provocat atentatul sângeros de la Burgas nu este cetăţeanul suedez membru al reţelei teroriste Al-Qaida, Mehdi Ghezali, a anunţat joi noaptea ministerul bulgar de interne.

http://www.ziuaveche.ro/international/exte...ali-108632.html
SORIN
Ai dreptate Andra-v........bunicu meu a comis atentatul! Desteapta sursa de informare ti-ai gasit!! blink.gif

Sorin.
andra_v
Minitor: teroristul de la Burgas a venit din Romania

Serviciile de informaţii israeliene, americane şi bulgare analizează trei piste principale în atacul terorist de pe aeroportul din Burgas, respectiv Hezbollah, Al-Qaida şi teroriştii turci. Principala pistă este Hezbollah, care ar fi primit ajutor din partea Gardienilor Revoluţiei din Iran. Potrivit fostului şef al serviciilor bulgare de informaţii Kircio Kircev, celelalte două piste se referă la Al-Qaida şi la teroriştii turci, care ar fi vrut să răzbune cele nouă victime ale operaţiunii israeliene din mai 2011 asupra navei Mavi Marmara, relatează site-ul Novinite.com, preluat de Mediafax.

http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servici...nia-108652.html

Conform aceleiasi surse, espre foarte probabil ca teroristul sa fi avut un complice american care se afla in libertate, avand in continuare asupra sa incarcatura explozibila.

http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servici...ice-108859.html
andra_v
Atentatul terorist din Bulgaria. Seful SRI afirma ca atacatorul nu a trecut prin Romania:

http://www.ziare.com/stiri/sri/atentat-ter...romania-1180511
andra_v
Rusia: Sancţiunile unilaterale împotriva Siriei şi Iranului afectează interesele companiilor ruseşti
http://www.antena3.ro/externe/rusia-sancti...sti-183246.html
abis
Doi iepuri dintr-o lovitura: perfect! thumb_yello.gif
Marduk
Sa inceapa oare mult anuntatul si mediatizatul razboi? USA si alte 24 de state (in total conf. stirilor fiind 25) au inceput mari manevre in zona. Poate ca aceste manevre sunt menite doar sa arate israelienilor ca USA controleaza situatia atat la nivel mondial cat si pe plan local, ca inca poate controla pacea desi pare ca toata lumea vrea razboi. Inca nu avem reactiile rusilor si chinezilor fata de aceasta operatiune, ar fi de asteptat ca reactia acestora sa fie proiraniana sau cel putin de mediere intre USA & 24, Israel si Iran. Persii par in forma si ameninita sa desfiinteze Israelul cu cele mai distrugatoare arme, rachetele si ajutorul arabilor, musulmanilor, interesele israeliene, americane si NATO urmand sa fie afectate in intreaga lume. Ce ma nelinisteste este legatura dintre IRAN si Koreea de Nord, o legatura normala intre doua tari, suverane si independente, daca mi-aduc aminte s-a semnat si un acord intre cele doua tari. Teoria pe care am mai exprimat-o pe forum este ca eu cred ca iranienii au deja o arma atomica, pe care au testat-o deja cu ajutorul nord koreenilor, iar in acest caz un atac israelian ar duce la un atac iranian cu rachete din care teoretic macar una ar putea fi nucleara, sau murdar nucleara, iar de aici pana la un raspuns israelian de aceiasi natura n-ar fi decat un pas, o secunda dupa care ar urma .....


P.S. Ca din intamplare tot in acest timp undeva in orient o viitoare putere mondiala si o fosta putere mondiala isi disputa 2 insule nelocuite, amenintand sa faca totul pentru a-si demonstra suveranitatea asupra celor doua "stanci".
andra_v
Care toata lumea? Nici macar in ceea ii priveste pe liderii israelieni nu exista un consens in ceea ce priveste razboiul. Bunaoara ministrul de finante al Isrealului se opune ferm unei interventii in Iran pe motiv ca un conflict de asemenea natura ar avea drept consecinta intrarea Israelului intr-o recesiune profunda (un eventual razboi intre Israel si Iran ar fi responsabil pentru prabusirea economiei israeliene cu 70%).

Un război cu Iranul ar costa Israelul 42 miliarde de dolari

Economia israeliană ar suferi pagube de până la 167 miliarde shekeli (42 miliarde de dolari) în cazul în care Israelul ar ataca Iranul din cauza programului nuclear al Teheranului, a estimat marţi firma de cercetare BDI-Coface, transmite Reuters.

http://www.ziuaveche.ro/international/geop...ari-115289.html

andra_v
Deşi mulţi analişti şi specialişti au încercat să facă lumină în cazul acestui subiect, nimeni (cu excepţia câtorva persoane) nu ştie cât de iminent este un atac împotriva Iranului.

Şeful Pentagonului, Leon Panetta, aflat în vizită oficială în Israel la inceputul lui august, i-a garantat personal preşedintelui israelian, Shimon Peres, că Iranul nu o să reuşească niciodată să creeze armament nuclear. În schimb, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, afirmă că asigurările oferite de Statele Unite privind posibilitatea unei intervenţii militare, în ultimă instanţă, împotriva Iranului, nu sunt suficiente pentru a opri regimul islamist de la Teheran să se doteze cu arme nucleare.

SUA au avertizat Israelul să nu efectueze recurgă la vreun atac unilateral împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, însă Netanyahu a sugerat marţi că statul evreu ar putea opta pentru o intervenţie militară. “Când este vorba de existenţa noastră, nu ne bazăm pe nimeni altcineva, nici măcar pe cei mai buni prieteni”, a atras atenţia Netanyahu.

“Regimul de la Teheran crede că membrii comunităţii internaţionale nu manifestă suficientă voinţă pentru a opri Iranul”, a spus Netanyahu după ce secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a reiterat miercuri, în Israel, că Statele Unite menţin opţiunea militară în cazul Iranului, transmite Mediafax.

“În momentul de faţă, regimul iranian crede că membrii comunităţii internaţionale nu au suficientă voinţă pentru a opri programul nuclear. Domnul Panetta a declarat în urmă cu câteva luni că, dacă nu vor mai exista alte opţiuni, America va acţiona… Dar aceste declaraţii încă nu au convins regimul iranian să oprească programul nuclear. Această situaţie trebuie să se schimbe şi trebuie să se schimbe rapid, pentru că timpul pentru rezolvarea pe cale paşnică a acestei situaţii tinde să expire…”, a avertizat Netanyahu.

Între timp, ministerul israelian al Apărării analizează scenariul unui conflict militar cu Iranul şi mişcarea Hezbollah, activă în sudul Libanului, existând şi ipoteza implicării Siriei în acest război. Experţi din cadrul ministerului israelian al Apărării, citaţi de ziarul Haaretz, au estimat că aproximativ 200 de civili israelieni ar muri în cazul unui conflict cu Iranul şi mişcarea şiită Hezbollah, activă în sudul Libanului şi susţinută de regimurile de la Teheran şi Damasc. Conform experţilor israelieni, numărul victimelor civile israeliene ar ajunge la 300 dacă Siria va fi implicată în acest conflict.

Potrivit ziarului Haaretz, estimările au fost elaborate pe baza arsenalului de rachete deţinut de Hezbollah, Siria şi Iran, în funcţie de pregătirea forţelor de securitate israeliene şi de experienţele conflictului din Liban din 2006.

În cazul în care Israelul ar ataca instalaţiile nucleare iraniene, Iranul va riposta cu rachete, însă, aproape sigur, va interveni şi mişcarea şiită Hezbollah, care ocupă poziţii la frontiera dintre Liban şi Israel. În conflict ar putea fi implicată şi Siria, în contextul în care regimul Bashar Al-Assad este, alături de Iran, un susţinător activ al Hezbollah.


Liderii politici de la Ierusalim au sugerat luna trecuta că Israelul va răzbuna atentatul comis în staţiunea bulgară Burgas, soldat cu moartea a cinci israelieni pe 18 iulie şi atribuit Hezbollah. Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a declarat că nu există dubii în legătură cu implicarea Hezbollah în acest act terorist. “Avem dovezi solide. Vom analiza aceste dovezi împreună cu serviciile de informaţii din SUA, Marea Britanie şi alte state”, a precizat Barak. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, preşedintele Shimon Peres, Ehud Barak şi ministrul de Exerne Avigdor Lieberman au atribuit toţi atentatul de la Burgas mişcării teroriste Hezbollah, activă în sudul Libanului şi susţinută de regimurile din Siria şi Iran. Atentatul comis pe 18 iulie în parcarea aerroportului din Burgas s-a soldat cu moartea a cinci israelieni, a şoferului de autocar bulgar şi a altei persoane rămasă neidentificată, despre care se presupune că ar fi teroristul-kamikaze.


Sursa: Ziua Veche

Recent, dupa noul val de atentate avand ca tinta ambasadele americane si aliate din Africa de Nord (revendicate de catre reteaua terorista Al Qaeda), Israelul a pus dinnou pe tapet implicarea Iranului si a gruparii islamiste Hezbollah in declansarea atrocitatilor de la inceputul lunii septembrie, reamintind totodata opiniei publice internationale iminenta producerii de catre Iran a mult mediatizatei arme nucleare:
http://news.yahoo.com/iran-six-seven-month...-132523940.html

La randul sau, postul de radio Al-Jazeera da publicitatii un studiu complex asupra contextului de securitate in zona Golfului (articolul se remarca printr-o componenta geopolitica si geoeconomice deloc de neglijat) in care - asa cum era de asteptat - neaga acuzatiile Israelului, atat in ceea ce priveste pericolul inarmarii regimului de la Teheran cu racheta nucleara, cat si in ceea ce priveste riscul pe care il prezinta Iranul in planul escaladarii fenomenului terorismului:
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2...4236970294.html

A se vedea punctul de vedere al reputatului geostrateg Zbignew Brzezinski in ceea ce priveste implicatiile unui eventual razboi cu Iranul asupra economiei mondiale:

Brzezinski to Newsmax: War With Iran Could Last Years, Devastate Global Economy
http://www.newsmax.com/Newsfront/brzezinsk...07/18/id/445804

Asteptam reactia Pentagonului, a presedintelui Obamma, dar si a contracandidatului sau republican, Mitt Romney, in ceea ce priveste viziunea Statelor Unite asupra celor mai recente evenimente din Orientul Apropiat.
Marduk
QUOTE(andra_v @ 17 Sep 2012, 10:51 AM) *
Care toata lumea? ....

"Lumea" (am uitat sa pun ghilimele) care crede si vede o salvare, din actuala criza, printr-un razboi.

QUOTE(andra_v @ 17 Sep 2012, 11:50 AM) *
.....Asteptam reactia Pentagonului, a presedintelui Obamma, dar si a contracandidatului sau republican, Mitt Romney...

Mitt Romney: "„Lumea are nevoie de o conducere americană. Orientul Apropiat are nevoie de o conducere americană și intenționez să fiu un președinte care va întrupa acest leadership pe care America îl respectă și care ne va face în continuare admirați în toată lumea”
Erwin
în traducere: "America are nevoie de petrol și trebuie să controleze Orientul Apropiat ca să-l poată lua ieftin!"
abis
In traducere: "republicanii sunt iarasi dusi cu pluta, oamenii rationali sunt nevoiti sa voteze tot pentru democrati"
Marduk
QUOTE(Erwin @ 17 Sep 2012, 05:32 PM) *
.... "America are nevoie de petrol și trebuie să controleze Orientul Apropiat ca să-l poată lua ieftin!"


QUOTE(abis @ 17 Sep 2012, 05:41 PM) *
.... "republicanii sunt iarasi dusi cu pluta, oamenii rationali sunt nevoiti sa voteze tot pentru democrati"


Eu nu cred ca asta este problema, personal sunt convins ca USA are resurse, mai mult, are solutii pentru o revolutie in domeniul energetic. Adevarata problema a USA si nu numai, in acest domeniu, este ca aceasta revolutie sa nu se declanseze necontrolat sa nu genereze o prabusire rapida a sistemului energetic actual. Nu pot sa-mi imaginez o inventie care sa produca energie ieftina, inepuizabila, din apa, din urina, din c...t, soare, flori, neutrini etc. fara sa fie controlata de USA. Republicanii nu sunt dusi cu pluta, ei le spun americanilor ce trebuie sa faca USA in viitor, sa continue sa controleze situatia sau sa se prabuseasca asemeni altor imperii. Pentru USA nu exista alta cale, ei trebuie in tot acest timp, in care vom vedea conflicte regionale, victime colaterale etc. sa-si restructureze sistemul energetic, sa treaca de la dependenta de petrol la noile tehnologii. Ar trebui sa ne gandim doar la rafinariile din USA care trebuiesc convertite in otel, dar la ce sa folosesti otelul respectiv? dar oamenii care lucreaza in domeniul respectiv? Sunt convins ca traim momente istorice, evolutia tehnologica a depasit consumul excesiv de energie, a gasit alternative, dar nu poate fi lasata sa patrunda in sistemul actual deoarece l-ar distruge iar asta ar insemna o catastrofa pentru civilizatia umanilor.
andra_v
Geopolitica Club Cafe şi ASGRI vă invită la dezbaterea:

“PROGRAMUL NUCLEAR IRANIAN. STRATEGII DE SECURITATE REGIONALĂ”

Invitat:

Excelenţa Sa,
Domnul prof. dr. Bahador AMINIAN
Ambasador al Republicii Islamice Iran la Bucureşti.

Activitatea se va desfăşura sâmbătă 13 octombrie, între orele 10.00-12.00, la Sala de Festivităţi a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, str. Tache Ionescu nr. 4 (fosta Bibliotecă Mihail Sadoveanu, în apropierea Pieţei Amzei).

http://www.ionpetrescu.ro/2012/10/09/progr...uclear-iranian/

andra_v
Topic dublu.
Cla
Sper ca Mitty o sa se duca în Titty. De unde a venit.
andra_v
Marea Britanie nu se va implica într-un eventual atac asupra Iranului

Marea Britanie nu se va implica într-o eventuală campanie de atacuri preventive a SUA împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, considerând că Iranul nu este o “ameninţare curentă”.

http://www.ziuaveche.ro/international/exte...lui-128916.html
andra_v
Atentatul de la Burgas: Atentatorul a avut între 3 şi 5 complici străini

Ministrul bulgar de interne, Ţvetan Todorov, a afirmat joi, 25 octombrie, că atentatorul sinucigaş din 18 iulie de la Burgas a fost ajutat pe teritoriul bulgar de un număr de trei până la cinci complici, toţi cetăţeni străini.

http://www.ziuaveche.ro/international/exte...ini-128677.html
Marduk
QUOTE(andra_v @ 26 Oct 2012, 10:30 PM) *
.... un număr de trei până la cinci complici, toţi cetăţeni străini....

Iranieni??!!
andra_v
Nu. Articolul dorea sa evidentieze faptul ca, potrivit Agerpres, autoritatile bulgare s-au ferit sa realizeze vreo conexiune de orice tip cu Iranul.
andra_v
Redau integral comunicatul Agerpres dat publicitatii cu doua zile in urma, nu articolul din ZV: "Atentatorul sinucigaş din 18 iulie de la Burgas a fost ajutat pe teritoriul bulgar de un număr de trei până la cinci complici, toţi cetăţeni străini, a declarat joi ministrul bulgar de interne, Ţvetan Todorov, FARA A PRECIZA CETATENIA ACESTORA, transmit agenţiile France Presse şi Novinite.

"Anumite dovezi de care dispunem arată că pregătirile pentru această acţiune teroristă au fost efectuate timp de un an şi jumătate, departe de Bulgaria", a adăugat Todorov.

Potrivit acestuia, autorităţile bulgare dispun de "suficiente probe culese de anchetatori şi prin schimbul de informaţii cu partenerii străini", dar "nu este încă momentul de a formula o acuzaţie concretă faţă de persoane sau grupări".

"Trebuie lucrat cu dovezi de netăgăduit. Nu a fost un act criminal obişnuit. Trebuie să fim foarte prudenţi, pentru că este vorba despre securitatea naţională", a explicat ministrul bulgar.

Atacul sinucigaş comis la 18 iulie pe aeroportul din Burgas s-a soldat cu şapte victime - cinci turişti israelieni, şoferul bulgar al autocarului şi atentatorul, rămas neidentificat. Alte 30 de persoane au fost rănite.

Israelul a acuzat Iranul că a comandat atentatul de la Burgas şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah că l-a executat, acuzaţii respinse vehement de cei incriminaţi.

Autorităţile bulgare s-au arătat prudente, refuzând să indice spre o vinovăţie a Iranului sau a Hezbollah.

Anchetatorii au difuzat pe site-ul Interpol portretele robot ale atentatorului şi unui presupus complice. Potrivit martorilor, acesta ar avea trăsături arabe şi ar vorbi limba engleză cu un uşor accent, posibil arab". AGERPRES

Marduk
Ok, am inteles, bulgari nu vor sa acuze direct Iranul, evreii in schimb arata clar cine sunt cei care au pus la cale atentatul, dar americanii si rusii ce zic?
andra_v
Americanii am vazut ce zic (cel putin la nivel oficial). Rusia, da, este o mare necunoscuta.
andra_v
QUOTE(Marduk @ 28 Oct 2012, 04:10 PM) *
Ok, am inteles, bulgari nu vor sa acuze direct Iranul, evreii in schimb arata clar cine sunt cei care au pus la cale atentatul, dar americanii si rusii ce zic?

In meciul America-Rusia (din campionatul mondial al puterilor soft) in context electoral, ultima observ ca supraliciteaza miza prin amplasarea rachetelor Iskandar in Transnistria.
Marduk
Nu cred ca vor face asta. Amplasarea rachetelor Iskandar in Transnistria seamana cu situatia amplasarii aceluias tip de racheta in enclava Kaliningrad. Se va discuta pe tema asta la nivel inalt si cu asta basta ramane cum ne-am inteles. Pana la urma prin acceptarea amplasarii scutului racheta la Deveselu ne-am asumat si responsabilitatea, posibilitatea aparitiei unei reactii din partea Rusiei. Enclavele astea rusesti, Kaliningrad, Transnistria, Crimea etc. nu sunt decat niste capete de pod ale Rusiei, pe care s-ar putea sa le foloseasca sa-si apere teritoriul de rachetele iraniene si nu occidentale.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.