Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Victor Ponta
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
abis
Eu sunt tare curios ce parere are gigip despre imaginea asta cu Victor Ponta in secuime

gigip
QUOTE(abis @ 4 Aug 2014, 09:41 AM) *
Eu sunt tare curios ce parere are gigip despre imaginea asta cu Victor Ponta in secuime


Iti satisfac curiozitatea bolnaviciosa! Am o parere excelenta! Eu ,ca nativ in balanta si ca mediator in conflictele sociale (de peste 40 de ani!!!) sunt,permanent,de partea dialogului ,al prevenirii conflictelor,al intelegerii intre tari,popoare,grupuri sociale,intre indivizi! Dialogul este mai bun,mai eficient decat sute de mii de razboaie,conflicte,dezbinari,certuri,scandaluri! Daca Basescu,cel mai mare provocator,dezbinator si conflictual roman din ultimii 22 de ani ar fi fost macar 1% conciliator,Romania si romanii ar fi dus-o de 1 milion de ori mai bine!
abis
QUOTE(gigip @ 4 Aug 2014, 10:22 AM) *
Am o parere excelenta!

Te-am intrebat pentru ca nu cu multa vreme in urma aveai alta parere

Dar, ma rog, se mai razgandeste omul. Nu e nimic rau in asta.

PS:
Premierul Victor Ponta a fost intampinat, duminica, la manifestarile comemorative din Pasul Nyerges, judetul Harghita, cu imnul Ungariei, transmite Mediafax. La inceputul manifestarii, fanfara din comuna Cozmeni a intonat imnul Ungariei, iar apoi a fost pusa o inregistrare cu imnul de stat al Romaniei. Premierul Ponta a salutat audienta in limba romana, dar si in limba maghiara, multumind pentru invitatia careia i-a dat curs.....

La final, Ponta a multumit in romana si in maghiara presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, precizand ca va veni de fiecare data, daca va fi invitat.



Foarte frumos din partea lui. Dar, ma intreb: daca in locul lui era Basescu, oare ce ar fi scris in toate ziarele? Si cum ar fi comentat distinsii nostri colegi? smile.gif
Marduk
Am aflat aseara de la Traian Basescu ca Romania este in recesiune. De la V.V. Ponta si INS am aflat ca Romania nu este in recesiune, nu ca ar fi important pentru mine, recesiunea asta, pe mine ma intereseaza cine MINTE. Care-i mincinosul care una zice pentru cei de afara si alta pentru "pulimea" din launtru. Nu stiu altii cum sunt dare eu ma simt PROST, prostit in fata, de politicieni si functionari, nu conteaza care dintre ei m-a prostit, Basescu, Ponta sau nu stiu ce director de la INS, important este sa stiu de ce-au facut-o. Adica tradare sa fie, da sa stim si noi nene Iancule.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Aug 2014, 09:30 PM) *
Am aflat aseara de la Traian Basescu ca Romania este in recesiune. De la V.V. Ponta si INS am aflat ca Romania nu este in recesiune, nu ca ar fi important pentru mine, recesiunea asta, pe mine ma intereseaza cine MINTE.

Din moment de Eurostat spune ca este recesiune, este clar cine minte.
Marduk
Initial n-am inteles ce vor Dragnea si Ponta prin "cererea" lor fata de primarii din teritoriu, azi odata cu aparitia OUG am inteles perfect, mai ales latura democratica a acestei solicitari. Primarii nu sunt obligati sa se inregimenteze incolonati la PSD & Co, primarii sunt invitati sa-si defineasca democratic orientarea politica, pe care si-au pierdut-o de la ultimele alegeri generale. Oare cati primari din PSD-USL vor fi "defectat" pana la aparitia acestei OUG? intreb pentru ca mie mi se pare ca e un oarece schepsis in aceasta invitatie democratica. Posibil sa existe multi primari USL care intre timp au trecut la alte partide, mai vechi sau mai noi, nu cred ca avem de a face cu traseismul politic, aceasta ordonanta legalizeaza FRIPTURISMUL politic. Nu-l numesc traseism politic, pentru ca nu avem de a face cu o schimbare ideologica, politica ci doar cu interesele individuale ale alesilor locali. Cu alte cuvinte, daca un partid cu oarece sanse in alegeri vrea sa fie sigur ca va si castiga aceste alegeri, propune primarilor "invitatia" de a se alatura unor potentiali invingatori, avand in vedere repercursiunile cu care s-ar putea confrunta primarii care nu inteleg aceasta "invitatie".
Erwin
Ai zis bine "fripturismul"! E vorba pur și simplu de alocarea bugetară din care atât primarii și alți funcționari administrativi își trag "seva". Chiar dacă nu au iz penal, a avea acces cu prioritate la niște fonduri dela buget sunt niște mize electorale importante pentru care e de înțeles că se luptă. O soluție ar fi ca administrația să fie separată obligatoriu de politică.

Marduk
QUOTE(Erwin @ 3 Sep 2014, 11:26 PM) *
...O soluție ar fi ca administrația să fie separată obligatoriu de politică.

Cum sa faci asta? Primarii alesi din cadrul unui partid, ar trebui, cel putin in teorie, sa puna in practica pe plan local, programul partidului din care fac parte. O solutie ar fi inventarea unui vaccin care sa-i imunizeze pe acesti "fripturisti" sa le creeze o dependenta fata de bun simt, de responsabilitate etc. Poate gaseste V.V. Ponta, in China, un astfel de "vaccin", pentru ca din cate stiu in China au asa ceva, il folosesc atunci cand este nevoie pe stadioane, sa vaza toata lumea efectul. thumb_yello.gif
Marduk
"Este o perioada in care trebuie sa ne pregatim pentru debasificarea societatii romanesti si nu exagerez cand spun 'debasificare'...."

"Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei zece ani e regim Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania"

hmm.gif nonono.gif unsure.gif wacko.gif blink.gif huh.gif

V.V. Ponta, ramane un simplu "concurent" al unei confruntari de tip "debate". Omului, pentru ca eu nu-l pot numi politician, ii place sa inventeze cuvinte noi, vrea sa ramana in mentalul colectiv, prin sugestii vocale, care in opinia mea nu au legatura cu realitatea. Despre conoatatia dintre regimul nazist si regimul Basescu, daca mandatul lui Traian Basescu ar putea primi un astfel de calificativ, nu pot decat sa spun, ca V.V. Ponta la intrecut pe prietenul sau Dan Sova in aberatiile istorice debitate in mediul public. Dupa aceste declaratii ma intreb daca V.V. Ponta chiar vrea sa ajunga presedintele Romaniei, sau poate mizeaza pe "resurse" inimaginabile pentru mine.
exergy33
QUOTE(Marduk @ 8 Sep 2014, 08:51 PM) *
. Omul, pentru ca eu nu-l pot numi politician

Dupa parerea mea nu este politician.
Marduk
Asta ziceam si eu, V.V. Ponta ramane un impatimit al debate-lui, nimic altceva.
abis
Gata concediul... sad.gif

Nu sunt la curent cu stirile, ce tampenii a mai facut dobitocul? unsure.gif
Marduk
Bine ai revenit. V.V. Ponta face ce trebuie sa fac un viitor castigator al alegerilor. Persifleaza, da cu cotul, minte, denatureaza, denigreaza, isi schimba declaratiile de la o ora la alta etc. V.V. Ponta stie, de fapt este sigur, ca va castiga aceste alegeri si va ajunge cel mai tanar presedinte al Romaniei. Este constient ca are in spate o sustinere puternica, un partid bine organizat, care cel putin la nivel de conducere isi recunoaste interesele doctrinare. V.V. Ponta poate sa asiste la aceste alegeri din fata tembelizorului cu o punga de floricele si o bere in fata, raman adeptul marii surprize, alegerea din primul tur, daca n-o sa fie, sigur in turul doi vom avea o alternativa demna de rasul curcilor, daca nu mai rau.
abis
Ponta s-a dus in SUA ca sa se intalneasca tot cu chinezii rofl.gif
abis
Victor Ponta: „Mâine voi avea discursul la ONU și mă voi referi la faptul că România, în 25 de ani, a făcut un drum important spre democrație și este un exemplu pentru Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Serbia”.


Cred că fanii lui Victor Ponta sunt complet derutați. Ce democrație, ce exemplu?! Păi nu a fost ”regim nazist” și ”dictatură” la noi în ultimii zece ani?!
Marduk
Victor Viorel Ponta este un "pisic". Nu stiu al cui "pisoias" este, dar eu nu-l cred de intentii populiste nici macar in aceasta campanie, in care chipurile tine partea celor 3500 de salariati ai Lukoil. Daca V.V. Ponta dovedea tarie de caracter, lasa lucruile sa evolueze conform legilor romanesti, lasa procurorii, din a carei tagma face parte, sa-si faca treaba pentru care sunt platiti de statul roman, de romani. Ambiguitatea in care-i place sa se scalde "premierul mesianic " al Romaniei trebuie ca-i lasa perplecsi pe aliatii Romaniei, daca nu cumva V.V. Ponta asculta de "sfaturile" unor consilieri din vest. Pe de alta parte modul in care au evoluat lucrurile, dupa interventia ambasadorului rus, nu fac de cat sa le dea dreptate celor care cred ca V.V. Ponta asculta de "sfaturile" rusilor. Deci ce interese a urmarit V.V. Ponta prin aceasta atitudine? ale romanilor? ale partenerilor actuali ai Romaniei sau ale fostilor tovarasi.
Marduk
Intr-un final am reusit sa urmaresc un videoclip controversat, altfel nu-mi explic de ce a fost cenzurat, in care V.V. Ponta este prezentat pentru prima data publicului, de catre domnul M. Tatulici. O prima observatie, V.V. Ponta mintea si la acea data, spune ca nu a fost afectat de comunism, uitand sa ne spuna in ce familie a trait, cine era bunica domniei sale. La prima vedere pare un tanar studios, dornic de a face oarece dreptate, nu prea categoric, sceptic uneori, dar cu darul vorbirii, al celebrei limbi de lemn, pe care pare sa o stapaneasca foarte bine. Omul poate vorbi pe diverse teme, atent la ceea ce spune, din cauza ca nu vrea sa spuna lucrurilor pe nume, cu alte cuvinte o scalda ori de cate ori este nevoie. As zice ca pentru un politician asta este un avantaj, numai ca V.V. Ponta uita ca in ziua de azi orice cuvantare in spatiul public poate deveni peste timp, o arhiva buna de folosit de catre cei care vor sa dovedeasca cine a fost odata personajul in cauza. Am citit pe tema acestui vidoclip, diverse declaratii, ale unor oameni care l-au cunoscut, aproape toti l-au vazut ca pe un tanar promitator, dornic sa faca ceva, cu idei etc. Nu-l cunosc pe V.V. Ponta, dar asa cum am scris si la inceputul acestui topic, acest om are ceva in adancul fiintei sale, ascunde ceva, ma tem ca acel ceva sa nu iasa la suprafata dupa ce domnia sa o sa fie ales presedinte. Ultima declaratie pare sa-mi dea dreptate in privinta afirmatiei pe care am facut-o, cum ca V.V. Ponta ar putea sa profite de golul din PSD pentru a acapara puterea. Azi V.V. Ponta lasa justitia, cum era si normal, sa curate PSD-ul in locul domniaie sale, e oarece strategie in modul asta de a rezolva problemele spinoase din jurul tau. Sa vedem daca va face ceva in privinta lui Ilie Sarbu, in cazul in care procurorii vor cere arestarea. In rest nu pot decat sa admir sansa acestui tanar, modul in care stie profite si sa foloseasca oportunitatile ce-i apar in cale. V.V. Ponta pare harazit sa devina presedintele acestei tari, nimic, nicio acuzatie nu pare sa-l afecteze, sa-l opreasca din marsul sau catre Palatul Cotroceni. Nu-mi ramane decat sa sper ca nu este marioneta nimanui.
exergy33
QUOTE(Marduk @ 7 Oct 2014, 07:27 PM) *
Victor Viorel Ponta este un "pisic". Nu stiu al cui "pisoias" este, dar eu nu-l cred de intentii populiste nici macar in aceasta campanie, in care chipurile tine partea celor 3500 de salariati ai Lukoil.


Poate ca articolul acesta te va lamuri de ce "tine" Ponta la Lukoil smile.gif
Marduk
Dap, interesant. Eu sunt lamurit in legatura cu modul in care V.V. Ponta si-a petrecut copilaria, n-am dubii fata de educatia primita. Problema acestei tari nu este doar V.V. Ponta, mai sunt si altii care au avut acelasi gen de copilarie, "fericita", Tariceanu de pilda. Nu ca as avea ceva cu copilaria acestora, dar cum am mai spus, Romania este deja la mana copiilor celor emanti la "revolutia" din decembrie '89. Aceste familii care s-au imbogatit peste noapte, copiii lor, reprezinta in momentul de fata nucleul care reprezinta cel mai fidel fosta nomenclatura comunista. Noua elita a Romaniei este bogata, inculta, aroganta, tafnoasa si dornica de putere. Sa vedem ce vor reusi sa faca din toate promisiunile facute in aceasta campanie.
Marduk
”Stimaţi colegi, vă mulţumesc foarte mult pentru ce aţi făcut până acum pentru mine şi partid până acum. În zilele următoare ne aşteaptă momente importante în care trebuie să fim alături. De efortul dumneavoastră depinde viitorul României şi al oamenilor care au încredere în noi. Vă mulţumesc, Victor”
V.V. Ponta vorbeste oare de viitorul turor romanilor! sau numai al celor care au incredere in PSD si politica dusa de acesta sub conducerea lui V.V. Ponta?
Marduk
Daca astea sunt solutiile lui V.V. Ponta, pentru a creste bunastarea romanilor? Cred ca este timpul ca romanii sa se gandeasca serios cu cine voteaza duminica viitoare. Pare incredibila cresterea impozitului pe terenuri agricole de la 20 de lei/hectar la 120 lei/hectar. Inteleg ca terenurile mici, divizeaza si ingreuneaza exploatatiile mari, rentabile, dar in loc sa acorde romanilor rente viagere pentru pamantul respectiv, urmand ca terenul sa fie concesionat marilor "agricultori", V.V. Ponta vrea sa-i faca pe micii propietari sa renunte la terenuri din cauza impozitelor!!!!
Marduk
V.V. Ponta dovedeste inca odata ca nu-i pasa de nimeni si de nimic, ca este dispus sa faca sacrificii precum un dictator. Referinduse la evenimentele petrecute la sectiile de votare din diaspora, V.V. Ponta n-a regretat cele intamplate, din contra a vazut in alegatorii din diaspora doar adversari ai regimului sau, uitand pur si simplu ca la cozile respective se puteau afla si votantii domniei sale. Pentru alegatorii sai din tara a gasit "dusmanul din exterior" tinerii si emigrantii care "n-au mancat salam cu soia" deci nu merita sa participe la alegeri, sa decida viitorul politic al natiei. Comunistii si emanatii "revolutiei" stransi uniti in jurul PSD de interese economice si politice de grup, s-au deghizat in social democrati si vor sa salveze Romania de romani. Actiunile lui V.V. Ponta, Liviu Dragnea & Co, par sa-l fi deranjat pana si pe batranul bolsevic, Ion Iliescu. Nu cred ca V.V. Ponta a fost marcat de reactia lui Ion Iliescu, din contra o eventuala victorie in alegeri ii va permite sa-l scoata la "pensie" pe artizanul neocomunismului roanesc.
abis
Ce spune Ponta chiar azi:

Domnul Iohannis se adreseaza lucrurilor, eu ma adresez oamenilor. Domnul Iohannis este un lucru, eu sunt roman

Nu vreau sa primim din nou ordine din afara tarii, de la PPE sau altii care si-au batut joc de Romania in 2012, noi stim mai bine in Romania ce sa facem


blink.gif
Marduk
Ce-o sa fie daca V.V. Ponta o sa fie ales presedintele Romaniei?


all
toți suntem vânduți la alianța universală

suntem vânduţi masonilor/evreilor/americanilor/, ...

https://www.youtube.com/watch?v=xEGiTZk14GA

https://www.youtube.com/watch?v=R8tagCbytoQ

https://www.youtube.com/watch?v=_L8r07VpMqk

https://www.youtube.com/watch?v=SCK1MC7V4cs
Marduk
QUOTE(all @ 6 Nov 2014, 04:03 AM) *
toți suntem vânduți la alianța universală

suntem vânduţi masonilor/evreilor/americanilor/, ...

Ai uitat sa-i mentionezi pe neocomunistii emanati la "revolutia" din Decembrie '89, dar daca acestia sunt cuprinsi in punctele de la sfarsitul frazei e ok.
all
politicienii din Romania sunt corupti de la cap la coada.

Va trece si vremea actualei puteri si actualei opozitii. Astept cu nerabdare sa vad o noua clasa politica, noi fete si noi planuri si idealuri.

Coruptia e o boala care nu va fi niciodata vindecata. Dar alti oameni aduc alte idei, se merita sa platim pretul coruptie pentru noi idei, noi idealuri ?

Vorba lui Caragiale, noi cu cine votam?
Marduk
QUOTE(all @ 6 Nov 2014, 05:12 PM) *
politicienii din Romania sunt corupti de la cap la coada.... Astept cu nerabdare sa vad o noua clasa politica, noi fete si noi planuri si idealuri....

Care fete? care planuri? ale cui idealuri? Crezi ca dupa aceste alegeri vei vedea asa ceva in Romania?
QUOTE
Dar alti oameni aduc alte idei, se merita sa platim pretul coruptie pentru noi idei, noi idealuri ?

Eu cred ca nu se merita sa platim acest pret, nu pentru ca ar fi ilegal ceea ce au facut acesti politicieni, pentru ca au furat si s-au imbogatit din averea noastra a tuturor, ci doar pentru ca si-au batut joc de noi, ne-au desconsiderat si nu ne-au oferit nicio sansa de a iesi din mizeria fetida lasata in urma de 50 de ani de comunism. Emanatii "revolutiei" din decembrie '89 au predat stafeta copiiilor lor, cu tot cu metehne si averi. Pentru mine nu vor fi fete noi ci doar alte masti purtate de la o generatie la alta fara nici un ideal, fara nicio tragere de inima, doar din dorinta de a fi mai aroganti, mai bogati, nepasatori fata de interesul national.
all
Nu se va schimba nimic esenţial în România odată cu alegerea unui nou preşedinte. Ab-so-lut nimic.
Singurele domenii în care preşedintele are cu adevărat atribuţii sînt politica externă şi faimoasa siguranţă naţională.

Politica externă este şi va rămîne una de ţară colonială ?

Procurorii-şefi sunt numiţi de preşedinte – dar altcineva (reprezentanţii puterii executive) îi propune; un candidat la funcţia de ministru poate fi respins de preşedinte – însă doar o dată; o lege poate fi întoarsă în Parlament .

Preşedintele nu taie şi nu măreşte pensii. Punct. Iar Ponta are un electorat ce poate fi usor manipulat, acest lucru este evident.

Politica unui preşedinte e, în România, direct dependentă de cine conduce Guvernul ? Iar Guvernul pe hartie il conduce Ponta.

Toţi candidaţii la prezidenţiale vînd cai verzi pe pereţi electoratului.

Ce va fi? Nimic. Politica actualului guvern va fi confirmată necondiţionat de un preşedinte provenind din aceeaşi formaţiune, fie ea va fi negociată de un preşedinte aşteptînd alegerile din 2016.

Iar anticorupţia va merge liniştită mai departe, fiindcă este bine inrădăcinată la nivelul tuturor partidelor si se transmite din generatie in generatie.

Partidele politice sunt structuri mafiote bine organizate ?

Problema Romaniei este salariul minim de 200 de euro si inrobirea externa.

Marduk
QUOTE(all @ 7 Nov 2014, 01:20 PM) *
Nu se va schimba nimic esenţial în România odată cu alegerea unui nou preşedinte....
Politica externă este şi va rămîne una de ţară colonială ?..Ce va fi? Nimic....

"tara coloniala"!!?? hmm.gif
QUOTE
Iar anticorupţia va merge liniştită mai departe, fiindcă este bine inrădăcinată la nivelul tuturor partidelor si se transmite din generatie in generatie.

Eu din contra cred ca lupta anticoruptie o sa mai scada din intensitate, iar unii baroni aflati in inchisoare vor fi scapati cumva, legi noi, gratieri etc. de dosare si inchisoare.
QUOTE
Problema Romaniei este salariul minim de 200 de euro si inrobirea externa.

"inrobire externa"!!?? hmm.gif
Parca am auzit frazelea astea la viitorul presedinte V.V. Ponta si la acolitii sai care abia asteapta sa nu mai fie condusi de la Bruxelles. Eu cred ca tocmai aceasta "inrobire" poate salva Romania de coruptia generalizata, de cumetriile puse la cale de baronii transpartinici.
all
“FMI şi Banca Mondială reprezintă o serie de interese, în primul rând interesele celor şapte mari puteri superindustrializate, care deţin peste 56% din pachetul de acţiuni al celor două bănci.”

Cunoasteti vreo ţară care să fi obţinut succese în urma aplicării măsurilor de ajustare structurală impuse de FMI şi Banca Mondială ?

Bertrand Schneider –“ câmpul vizual al Băncii Mondiale s-a îngustat într-o asemenea măsură încât ea sfârşeşte prin a reprezenta o sursă de sărăcie şi de subdezvoltare în contradicţie totală cu însuşi spiritul misiunii sale”

Fondul Monetar International, Banca Mondială, dar şi Uniunea Europeană fac asupra autoritătilor române presiuni la cel mai înalt nivel pentru a le fi pusă România la picioare printrun mecanismul complex eficient prin care tara ajunge o colonie dispusă să înghită orice, să rabde oricât .

QUOTE
Eu din contra cred ca lupta anticoruptie o sa mai scada din intensitate, iar unii baroni aflati in inchisoare vor fi scapati cumva, legi noi, gratieri etc. de dosare si inchisoare.



Probabil

Eu sper să castige Klaus Iohannis.
all
QUOTE
"inrobire externa"!!?? hmm.gif

QUOTE
"tara coloniala"!!?? hmm.gif


CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.


Credeţi că acest articol din legea fundamentală isi mai are fundamentul in momentul de faţă ?

"(2) Actele normative se initiaza, se elaboreaza, se adopta si se aplica in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, republicata, cu dispozitiile prezentei legi, precum si cu principiile ordinii de drept." (Legea 24/2000).

Suveranitatea ROMÂNIEI a disparut, a fost cedata.



Acest lucru a fost recunoscut de Băse.....
Iar acum Klaus Iohannis, Ponta,,,etc. sunt de umplutură. Politica externă a ROMÂNIEI nu cred ca o va schimba nici unul din cei doi candidati enumerati.

Intr-un stat suveran bugetul este aprobat de F.M.I. ?

Asa ca sa nu ne imbatam cu apa chioara. Indiferent ce presedinte vom avea, ce guvern va fi la putere, tot FMI va dicta in Romania.
Marduk
QUOTE(all @ 8 Nov 2014, 12:33 AM) *
...Credeţi că acest articol din legea fundamentală isi mai are fundamentul in momentul de faţă ?

Da, vezi ce zice constitutia Frantei despre statul indivizibil, prin comparatie cu Romania, stat unitar etc. Eu nu sunt de acord cu unele articole ale constitutiei Romaniei, dar asta se poate rezolva doar prin vointa politica si cerre populara. Mi-ar placea ca laicitatea sa fie reala in Romania.
QUOTE
Suveranitatea ROMÂNIEI a disparut, a fost cedata.

Doar anumite parti ale suveranitatii au fost cedate, odata cu aderarea la UE, asa cum au cedat si alte state membre ale UE.
QUOTE
Intr-un stat suveran bugetul este aprobat de F.M.I. ?

Cata vreme ai apelat la serviciile unui creditor (FMI) trebuie sa accepti "sfaturi" de la creditorul tau. Nu cred ca se poate vorbi de o "aprobare" de jure
QUOTE
... tot FMI va dicta in Romania.

Acordul cu FMI nu este obligatoriu, putem renunta la el, asa cum au facut ungurii, dar oare ne permitem sa facem asta?

Dar despre V.V. Ponta ce parere ai? despre nuanta nationalista a mesajelor sale? este o nuanta clara, veridica, necesara sau doar o "nada" electorala?
Diogene
QUOTE(Marduk @ 7 Nov 2014, 02:26 PM) *
"tara coloniala"!!?? hmm.gif

Eu din contra cred ca lupta anticoruptie o sa mai scada din intensitate, iar unii baroni aflati in inchisoare vor fi scapati cumva, legi noi, gratieri etc. de dosare si inchisoare.

"inrobire externa"!!?? hmm.gif
Parca am auzit frazelea astea la viitorul presedinte V.V. Ponta si la acolitii sai care abia asteapta sa nu mai fie condusi de la Bruxelles. Eu cred ca tocmai aceasta "inrobire" poate salva Romania de coruptia generalizata, de cumetriile puse la cale de baronii transpartinici.


Ai dreptate dacă Bruxelles-ul reprezintă Europa, cetățenii ei. Dacă nu (și trendul investițiilor europene în România pledează pentru „nu”), atunci caracterizările cu țară colonială și înrobire externă sunt corecte. De fapt Iohannis înseamnă „mai încercăm pentru ultima oră varianta europeană”, Ponta înseamnă „adio Europa, oricum nu exiști”.
Marduk
QUOTE(Diogene @ 8 Nov 2014, 03:52 PM) *
...dacă Bruxelles-ul reprezintă Europa, cetățenii ei. Dacă nu (și trendul investițiilor europene în România pledează pentru „nu”)...

In teorie, cel putin, Bruxelles-ul reprezinta un viitor comun pentru Europa, loc in care au avut loc unele din cele mai mari tragedii ale acestei specii. Trendul investitiilor nu are musai legatura cu apertenenta la UE sau neapartenenta. Ca tara, popor, daca oferi stabilitate politica, economica, predictibilitate, adeziune etc. atragi fonduri, daca balansezi bizantin cum ne este noua romanilor obiceiul, atunci investitorii or sa se intrebe: "ce facem daca V.V. Ponta o sa "balanseze" catre China, Rusia etc.?" Daca ar as putea sa intorc timpul inapoi, mi-as fi dorit pentru Romania o neutralitate recunoscuta si respectata in primul rand de Rusia si UE. Cu resursele Romaniei puteam sa traim mult mai bine decat in prezent.
QUOTE
De fapt Iohannis înseamnă „mai încercăm pentru ultima oră varianta europeană”, Ponta înseamnă „adio Europa, oricum nu exiști”.

In acest moment nu mai exista practic, "adio Europa". In teorie putem sa aberam pe diverse teme, in practica eu nu cred ca Romania, romanii, politicieni, functionari, cetateni isi pot asuma un asemenea risc. Integrarea in UE nu poate "balansa" intre variante, in UE esti sau nu esti. Varianta de iesire din UE-NATO presupune acceptul Rusiei, de a ne scalda in apele tulburi ale neutralitatii. Suntem pregatiti, politic, economic, militar sa facem acest pas? Eu cred ca nu, dar ramane sa vedem ce va face V.V. Ponta in cazul in care va fi ales.
all
QUOTE
Ai dreptate dacă Bruxelles-ul reprezintă Europa, cetățenii ei. Dacă nu (și trendul investițiilor europene în România pledează pentru „nu”), atunci caracterizările cu țară colonială și înrobire externă sunt corecte.


Cei care conduc cu adevarat planeta sunt un grup de oameni bogati, foarte bine organizati.


" Ei fac legi si revolutii, ei instaureaza guverne, ei hotarasc ce tari dispar pentru ca altele sa le ia locul. Ei “fabrica” noi ideologii si chiar religii. Se spune ca ei au creat oranduirea capitalista, tot ei au creat-o si pe cea comunista. Ei fauresc tratatele militare si economice internationale, ei schimba regimuri politice si presedinti de state, ca pe niste simple piese uzate ale unei masini."


Practic scopul lor este sa controleze si sa conduca intreaga planeta prin crearea unei Noi Ordini Mondiale si a unui Guvern Mondial unic.

" Pentru a detine puterea absoluta si controlul intregii planete ei intentioneaza sa realizeze urmatoarele obiective:
1. Stabilirea unui Guvern Mondial unic si a unei Noi Ordini Mondiale.
2. Distrugerea identitatii nationale a statelor lumii.
3. Distrugerea tuturor religiilor lumii (in special a crestinismului) si inlocuirea lor cu o religie unica de tip New Age.
4. Controlul total al populatiei globului si a fiecarui individ in parte precum si transformarea lor in “sclavi de tip modern”.
5. Reducerea masiva a populatiei globului pana la o limita usor de sustinut de catre mediul si resursele planetei.
6. Promovarea depravarii si a obiceiurilor rele pentru indepartarea moralei crestine.
7. Distrugerea modelului actual de societate si a celulei ei de baza, familia.
8. Distrugerea libertatii de exprimare si restrangerea unor drepturi fundamentale ale indivizilor.
Toate acestea se intampla chiar ACUM si intr-un ritm tot mai accelerat. "

QUOTE
Acordul cu FMI nu este obligatoriu, putem renunta la el, asa cum au facut ungurii


Iranul şi China au trecut la executarea bancherilor corupţi, colaboratori ai Wall Street-ului. Ungaria a obligat bancherii corupţi să-i părăsească teritoriul. Islanda a arestat, în 2012, toţi bancherii aserviţi lui Rothschild şi Rockefeller, vinovaţi de prăbuşirea sa economică si asta a produs schimbarea miraculoasă a destinului Islandei. Presa occidentală păstrează tăcere asupra evenimentelor. Isărescu a comentat ceva ? roflmao.gif
all
“Casa lui Rothschild” este Parlamentul European

Prin 2010, UE, vroia sa ne interzica sa mai folosim in alimentatie ceapa si ustoroiul, incercand sa le eticheteze drept “droguri de categoria a III-a”. unsure.gif

Norvegia a refuzat sa intre in UE si… surpriza, tara e plina de bogatasi, iar oamenii traiesc foarte bine, fata de cei pacaliti de iluzia “traiului mai bine” numit UE.

UE este o organizatie de tip totalitar (fascist) care lupta impotriva nationalismului, doreste sa distruga granitele, doreste o populatie cu microcip-uri, doreste sa nu mai dea voie nimanui sa mai cultive seminte naturale ci doar modificate genetic.

Cu cât centralizarea este mai mare, cu atât mai mare este puterea asupra oamenilor.

UE a rasturnat guvernul din Ucraina dupa ce Ianukovici a refuzat asocierea cu UE, respectiv SUA.

Basescu : "„Nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea Statelor Unite ale Europei. "
all
QUOTE
Cata vreme ai apelat la serviciile unui creditor (FMI) trebuie sa accepti "sfaturi" de la creditorul tau. Nu cred ca se poate vorbi de o "aprobare" de jure


România loviturii de stat, din decembrie 1989, a fost predată-furată la cheie urmaşilor lui Stalin, fără datorii externe, cu mijloace materiale, circulante şi financiare asiguratorii întregii economii, pentru următorul an finaciar.

În nici două decenii ţara românilor a fost trântită la pâmânt, violată, apoi înjunghiată şi, ulterior, devalizată, fără milă, pentru ca, în final, să fie amanetată băncilor şi Fondului contra unor sume.


Dupa alegeri FMI îi va sugera guvernului de penali şi corupţi condus de premierul gâlcevitor, să reuşească punerea în operă a a Bibliei Fondului, parte din versetele ei satanice, fiind deja propuse în programul de guvernare, fără ştiinţa poporului, conform regulei.

Dorinţa Fondului este ca ţărişoara noastră flămândă, gemând de taxe, materii prime ieftine şi multă sărăcie, să îşi platească, la timp, toate împrumuturile acordate, în visterie rămânând doar boabele necesare din care gâsca numită România să poată fi hrănită atât cât să rămână lângă stăpân.

Urmează vorbele sforăitoare precum că Romania trebuie să îşi găsească un echilibru „macromicroeconomic”, iar pentru aceasta este nevoie să reducă cheltuielile bugetare, să vândă tot ce mai are de vândut, să-şi suţină moneda cu banii din „SC Cutia Milei – Daniel SRL”.

Consecinţa acestor măsuri impuse ?


Guvernul plin de „succesuri”, raportează stăpânilor , mai multe cioace:

1. convingerea reprezentanţilor Fondului ca tezeleGuvernului sunt cele care permit menţinerea echilibrului bugetar al Romaniei, adică al sărăciei.
a) creşterea încasărilor la bugetul de stat (alte taxe sau mărirea celor existente)
b) scăderea cheltuielilor bugetare, dacă ne gândim la slobozirea miilor de funcţii bugetare


Vom fi martorii altor împrumuturi împovărătoare, vor urma privatizările pe doi lei. Cine le dă lor dreptul să vândă averea noastră? Pentru că poporul de proşti a fost învăţat să tacă.

Actualii si viitorii guvernanţi cedează, gratis, industria strategică, transformand România într-o ţară africană.


In curand vom scăpa de „ultimile pietre de moară” ale economiei româneşti prin privatizare sălbatică, stabilită de guvernanţii penali ai României.

Pantofii Fondului au devenit "botoşeii cu ciucurei de aur" pe care-i mângâie lingăii politicii româneşti, de fapt, nişte hoţi emanaţi din miasmele revoluţiei trădate.


Cioaca aceia cu negocieri, cu scrisoari de intenţie sunt poveşti de adormit copii. Puterea de a gândi, de a interpreta, de a negocia lipsesc cu desăvârşire: din momentul când Fondul a luat pe inventar Romania.


Generalului Ion Antonescu:

„Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat.”


huh.gif

Să lăsăm politica, mai bine "Construieste-ti O Cabana " roflmao.gif
abis
Ponta, in vizita (secreta?!) la premierul Serbiei, aliatul lui Putin

http://www.gandul.info/stiri/victor-ponta-...-vucic-13517963
Marduk
QUOTE(all @ 9 Nov 2014, 09:43 PM) *
Cei care conduc cu adevarat planeta sunt un grup de oameni bogati, foarte bine organizati.

Eu nu cred ca este posibil ca un grup, oricat de bine organizat ar fi si oricare ar fi acesta, sa poata conduce aceasta planeta. Ca exista grupuri de interese, asta este cat se poate de clar, aceste grupuri au existat inca de cand ne-am adunat pentru prima data in jurul focului. Despre celelalte aspecte prezentate de tine, nu pot decat sa afirm ca umanitatea trebuie sa mearga pe drumul cunoasterii, al renuntarii la ideea de natiune dominanta, puternica, mai meritorie decat toate celelalte. Umanii trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca pe aceasta planeta traieste o singura specie, aflata in pragul extintiei, din cauza aberatiilor politico-economice-financiare propovaduite de grupuri, organizatii, religii etc. Nu cred ca acest proces, de dominare a lumii, este unul accelerat, cred insa ca exista o respingere la nivel individual a viitorului omenirii asa cum si-l imagineaza cei care vor ca umanitatea sa fie unita in jurul unor interese comune speciei nu tarilor, natiunilor etc. Daca traim in aceste zile ceva deosebit, este tocmai aceasta "revolutie" care incearca sa-si faca drum catre constiinta fiecarui individ, ca la final sa accedem catre "constiinta colectiva planetara" a acestei specii.

QUOTE
Iranul şi China au trecut la executarea bancherilor corupţi, colaboratori ai Wall Street-ului. Ungaria a obligat bancherii corupţi să-i părăsească teritoriul. Islanda a arestat, în 2012, toţi bancherii aserviţi....

Daca la baza acestor actiuni sunt interese nationaliste, in opinia mea nu este bine, dar daca la nivel planetar se incearca decaderea din drepturi a celor super bogati, a bancherilor, a jucatorilor la bursa etc. atunci suntem pe drumul cel bun.

QUOTE(all @ 9 Nov 2014, 11:34 PM) *
“Casa lui Rothschild” este Parlamentul European

Nu cred. rofl.gif

QUOTE
Prin 2010, UE, vroia sa ne interzica sa mai folosim in alimentatie [b]ceapa si ustoroiul...

rofl.gif

QUOTE
Norvegia a refuzat sa intre in UE si… surpriza, tara e plina de bogatasi, iar oamenii traiesc foarte bine..

Nu cred ca a refuzat sa intre in UE din acest motiv. Norvegia are resurse care ii permit sa aiba un nivel de trai foarte ridicat. Din cate stiu au strans bani pe care n-au pe ce sa-i mai cheltuiasca, F.S.N este unul din cele mai bogate fonduri de investitii din lume.

QUOTE
UE este o organizatie de tip totalitar (fascist) care lupta impotriva nationalismului, doreste sa distruga granitele, doreste o populatie cu microcip-uri...

rofl.gif Nationalismul nu are ce cauta in viitor, cu traditionalismul este alta poveste. Eu nu cred ca UE doreste sa distruga traditiile, din contra le sprijina, dar este nevoie si ca ceilalti parteneri sa inteleaga asta, nu sa vada UE ca pe o banca buna de jefuit.
Marduk
@all
QUOTE
Cu cât centralizarea este mai mare, cu atât mai mare este puterea asupra oamenilor.

Centralizare? despre ce vorbesti?

QUOTE
UE a rasturnat guvernul din Ucraina dupa ce Ianukovici a refuzat asocierea cu UE, respectiv SUA.

Nu la rasturnat, i-a sprijinit pe cei care doreau altceva, alt sistem, alt conducator in Ucraina. Din nefericire pentru UE, tocmai nationalismul de care tot vorbesti, a dus la declansarea acestui conflict.

QUOTE
Basescu : "„Nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea Statelor Unite ale Europei. "

Subscriu, sunt partizanul acestei forme de uniune in care sa fie pastrate, prezervate doar traditiile specifice fiecarui popor, orice altceva uramand sa cedam UE, in speranta ca granitele istorice nu vor mai constitui un motiv sa-ti ataci vecinul. Daca te duce mintea ca individ, ca natie, trebuie sa reusesti sa supravietuiesti, sa-ti prezervi traditiile in interiorul unui spatiu geografic care se intampla sa se numeasca Romania. Daca nu, adopti alta limba, alte traditii, alta mancare si devi ungur, sarb, croat, grec, neamt etc. rofl.gif

QUOTE
România loviturii de stat, din decembrie 1989, a fost predată-furată la cheie urmaşilor lui Stalin...În nici două decenii ţara românilor a fost trântită la pâmânt, violată, apoi înjunghiată şi, ulterior, devalizată, fără milă, pentru ca, în final, să fie amanetată băncilor şi Fondului contra unor sume.

Moncher ai perfecta dreptate, doar ca trebuie sa-ti amintesc ca toata afacerea n-a fost facuta de Rothschild & Co ci de romanii care azi reprezinta elita, conducerea Romaniei, care s-a imbogatit peste noapte vanzand tara bucata cu bucata. Acesti conducatori, datorita lacomiei, ne-au vandut, ne-au saracit, pentru a-si umple ei buzunarele, iar azi averile lor ii ajuta pe copiii lor sa se afle la putere, mintand si manipuland doar pentru a se afla la putere, nu-i intereseaza nimic altceva, bunastarea romanilor, resursele etc. nimic nu conteaza in afara de ei si grupul lor indiferent de stanga sau dreapta.

QUOTE
Dupa alegeri FMI îi va sugera guvernului de penali şi corupţi condus de premierul gâlcevitor, să reuşească punerea în operă a a Bibliei Fondului...Dorinţa Fondului este ca ţărişoara noastră flămândă, gemând de taxe, materii prime ieftine şi multă sărăcie, să îşi platească, la timp, toate împrumuturile acordate..

Repet, nu ne obliga nimeni sa avem un acord cu FMI, dar guvernantii sunt lacomi, bolnavi, vor mai mult si mai mult, nu mai au limita, bunul simt se masoara in elicoptere, avioane, vile, iahturi, bani, biserici, nu in spitale, gradinite, scoli, autostrazi, trenuri rapide, locuri de munca etc.

QUOTE
...cedează, gratis, industria strategică, transformand România într-o ţară africană.

Mai este ceva de cedat? ce industrie strategica a mai ramas nevanduta? Repet toate aceste transformari nu le-a facut Rothschild & Co. ci romanasii nostri, nomenclaturistii si urmasii acestora scapati sau emanati la "revolutia" din decembrie '89.

QUOTE
Să lăsăm politica, mai bine "Construieste-ti O Cabana "

Dap, una la mare, ca la munte am. rofl.gif


L.E.

Ce legatura are toata discutia asta cu V.V. Ponta?
all
QUOTE
Ce legatura are toata discutia asta cu V.V. Ponta?


Ponta " pe persoana fizica" ? laugh.gif

Marduk
"care este"
all
QUOTE
"care este"


Asa DA, acum te-am inteles, imi place cand esti scurt si la subiect. .
biggrin.gif
Marduk
V.V. Ponta apeleaza la orice mijloace pentru a castiga puterea. Alegerea sa este vitala pentru coruptii din Romania, pentru toti aceia care vor sa se schimbe cate ceva pe ici pe colo, dar nu in punctele esentiale, adica acolo unde sunt banii de care trebuie sa profite neocomunistii si nomenclaturistii emanati la "revolutia" din decembrie '89.

"Care este relatia dumneavoastra cu Dumnezeu, domnule Ponta?"
"Este o relatie privata. Cred in valorile religiei: sa nu furi, sa nu minti."
abis
Cineva a stat si a numarat. smile.gif

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18535...r-pana-acum.htm
abis
Ce spunea Ponta acum trei saptamani

http://www.evz.ro/victor-ponta-isi-va-depu...zidentiale.html

Ia sa vedem, macar de data asta se tine de cuvant? rolleyes.gif
abis
Ponta zice ca nu demisioneaza din postul de premier.

Pentru prima data, sunt de acord cu el: sa nu demisioneze. Sa guverneze si sa puna in practica tot ce a promis in campanie. smile.gif
Ar fi pacat sa plece si sa fie altul nevoit sa indeplineasca tot ce a promis Ponta.
Marduk
Este greu de prezis ce se va intampla cu V.V. Ponta. PSD-ul este un partid puternic, inca influentat de o doctrina neocomunista, deja greii din partid cer congres, iar la congres il vor face bucatele atat pe V.V. Ponta cat si pe cei care l-au "ajutat" sa piarda prezidentialele. Va rezista V.V. Ponta? ramane sa vedem pe cine va sacrifica pentru a-si salva piele si viitorul politic. Un lucru este sigur, PSD-ul trebuie reformat, va vira fie catre un partid social democrat de orientare occidentala, sa va deveni un partid socialist-comunist de genul partidelor comuniste din Europa, transformate dupa caderea comunismului in URSS. Sa vedem cine mai ramane in jurul sau dupa ce "suna trambita". Eu sper sa vina o perioada a transformarilor reale in societatea romaneasca, la nivelul fiecarui roman, sa se inteleaga ca smecheria, evaziunea, coruptia, furtul etc. nu mai sunt ce-au fost, posibil sa raman doar cu speranta.
Marduk
"Un singur lucru s-ar putea sa-l dezechilibreze pe Victor Viorel Ponta din echilibristica sa, CHELTUIELILE, care l-a acest moment sunt suportate de cei cativa moguli cu dosare "politice" dar care nu au obtinut profitul scontat in urma votului "pulimii"...

Mentin ceea ce am afirmat cu ceva timp in urma. V.V. Ponta nu poate rezista fara sprijinul financiar si politic al celor care se asteptau ca el sa faca ceva pentru ajutorul primit. Nu exista prea multe variante, fie V.V. Ponta ii sacrifica, fie "sustinatorii" sai il vor sacrifica. Pana in prezent Ponta se tine aproape de "ideologul sef" al PSD, care desi pare ca nu mai are putere in PSD, conduce de facto linia partidului. Nucleul central al PSD pare ca si-a revenit, din socul provocat de pierderea alegerilor prezidentiale si este pregatit sa lupte pentru mentinerea la guvernare a PSD, sa mentia "puterea" care odata pierduta ar duce la un adevarat dezastru pentru PSD pentru electoratul acestuia.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.