Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Romania Dupa 25 De Ani
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
turbo trabant
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 10:59 AM) *
Din 2002,politia rutiera nu mai apartine de politia nationala ci de PREFECTURA,deci nu mai sunt politisti in sensul adevarat al cuvantului.

nici nu au fost vreodata politisti adevarati ( in sensul occidental al cuvantului).

intrucat au trecut la PREFECTURA ma bucur sa stiu ca suntem aparati de catre PERFECTI. rofl.gif
gigip
QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 01:13 PM) *
Adica daca sa spui ca majoritatea membrilor PDL sunt corupti este gresit, dar sa spui ca 90% sunt corupti este in ordine? Explica-mi te rog de ce.

In cazul asta ai fi de acord, inteleg, cu cineva care spune ca 90% dintre politisti sunt corupti, incompetenti, betivi, batausi samd. Dar ai fi vehement impotriva cuiva care ar spune ca majoritatea lor sunt astfel. smile.gif

abis,eu am spus ca nu sunt de acord ca cineva sa spuna ca MAJORITATEA PEDELISTILOR SUNT CORUPTI(desi in sinea mea eu cred ca se apropie de 90%) si am criticat postarile voastre ca generalizati ca majoritatea politistilor sunt corupti ori prosti. Ca sa fiu mai clar eu nu am postat niciodata ca 10 ori 50-90 % din pedelisti sunt corupti pentru ca nu sunt obisnuit sa blamez pe oricine decat daca e vorba de fapte dovedite ori stiute de public,de presa.
Daca gasesti undeva unde am postat eu ca MAJORITATEA PEDELEILOR SUNT CORUPTI,MA RETRAG DE LA HAN.
gigip
abis
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 01:42 PM) *
Daca gasesti undeva unde am postat eu ca MAJORITATEA PEDELEILOR SUNT CORUPTI,MA RETRAG DE LA HAN.

Chiar aici ai spus

Daca ai spune ca MAJORITATEA MEMBRILOR PDL,A GUVERNULUI SI SPRIJINITORILOR LUI,IN FRUNTE CU BASESCU SUNT CORUPTI(desi nu ar fi o greseala,ei fiind in domeniu spre 90%)

Te retragi? smile.gif

Sau e un fel de-a spune ca eu am o parere, dar nu sunt de acord cu ea?
March
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 03:42 PM) *
abis,eu am spus ca nu sunt de acord ca cineva sa spuna ca MAJORITATEA PEDELISTILOR SUNT CORUPTI(desi in sinea mea eu cred ca se apropie de 90%)
gigip

Desigur nu te referi la amaratii portocalii de rand ci la gasca instalata in fruntea bucatelor ! Astia da, marea majoritate sunt corupti !
gigip
QUOTE(March @ 2 Feb 2011, 02:03 PM) *
Desigur nu te referi la amaratii portocalii de rand ci la gasca instalata in fruntea bucatelor ! Astia da, marea majoritate sunt corupti !

Ai dreptate ,cu un amendament! Am prieteni care s-au inscris in partidul stat PDL pentru a primi o functie,o slujba banoasa ori pentru a nu fi dati afara din job.
Nu ii condamn,mananca si ei o paine,unii dintre ei au participat la mitingul rezervistilor si au scandat cu naduf contra tiraniei portocalii.
Angajarea in munca pe criteriul carnetului portocaliu(cum cred ca sunt vreo 2-3 si la han) este tot o forma de coruptie care ii afecteaza direct pe cei corecti si cinstiti,dati afara doar ca nu ii iubesc pe guzganii portocalii.
gigip
mutulica
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 11:59 AM) *
Nu ai inteles nimic!Nu eu sunt avocatul politistilor,nu sunt platit pentru asta! Ma supara generalizarea abisalilor si mardukilor care,in domenii in care nu se pricep,debiteaza prostii,fara numar. Eu cand nu ma pricep la un domeniu nu postez ca tata Leana sa ma aflu in vorba!
Ca sa intelegi,chiar si ce ai postat tu e pe dinafara.Din 2002,politia rutiera nu mai apartine de politia nationala ci de PREFECTURA,deci nu mai sunt politisti in sensul adevarat al cuvantului. La fel si politia de frontiera,politia comunitara etc.Chiar daca nu mai fac parte din politia nationala nu agreez exprimarea ta si a pupincuristilor basescieni ca TOTI CEI DE LA CIRCULATIE SUNT CORUPTI! Eu raspund numai unor atacuri ale unor handicapati care cred ca toti doctorii,politistii,profesorii,functionarii publici care nu il pupa in nume pe matroz
sunt prosti,nesimtiti ori corupti.
gigip

te porti ca un militist, zau asa... si ma jignesti degeaba ca nu am nimic de-a face cu marinarul, din contra... nu il agreez si nici nu il votez
iar daca te enervezi pe mine, si nu accepti punctul meu de vedere, e problema ta, eu doar ti-am prezentat o analiza sumara a perceptiei largi a populatiei din romania. cunosc destul de multi oameni seriosi, care s-au straduit sa faca din militie/politie o institutie credibila, atit ca .. din pacate ceea ce vedem azi e cu totul altceva

iar daca nu esti de acord cu parerea mea si a altora, nu inseamna ca o poti si schimba jignindu-ne. un om care incepe sa injure nu face altceva decat sa isi arate dovada neputintei.. e ultimul lucru care ii ramane cand nu mai poate face altceva
Cucu Mucu
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 03:12 PM) *
Am prieteni care s-au inscris in partidul stat PDL pentru a primi o functie,o slujba banoasa ori pentru a nu fi dati afara din job.
Nu ii condamn,mananca si ei o paine


Aici chiar esti militian, zau! rofl.gif
ilie
rofl.gif
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 09:59 AM) *
TOTI CEI DE LA CIRCULATIE SUNT CORUPTI!

Fi dragut si arata-mi tu una bucata politai de circulatie necorupt.
Hai ca poti, arata si una bucata doctor necorupt din sistemul sanitar de stat.
gigip
QUOTE(freeman @ 2 Feb 2011, 06:21 PM) *
rofl.gif

Fi dragut si arata-mi tu una bucata politai de circulatie necorupt.
Hai ca poti, arata si una bucata doctor necorupt din sistemul sanitar de stat.

Nu am niciun interes sa-i apar pe cei de la rutiera! Un singur lucru vreau sa-ti zic si anume ca afirmatia ta este pur si simplu absurda. In primul rand,la politia rutiera lucreaza mii de ingineri,specialisti in sistematizare,insotitori ai coloanelor oficiale,specialisti IT,functionari de birou care nu intra in contact cu publicul si logic nu iau mita.Vad ca te-ai molipsit si tu cu generalizarile gen gaga,lucru valabil si pentru doctori,oricati ar primi spaga,NU TOTI SUNT CORUPTI.
eU AM FOST PRIN SPITALE RAREORI DAR NU MI S-A PRETINS SPAGA INSA CA SI LA FRIZER(CU UN PLUS PENTRU MEDIC) cand am fost multumit de prestatia unora le-am oferit cadouri ori chiar o suma de bani(mai ales asistentelor care au ingrijit-o pe mama care faceau munca de salahor. Si pe unii vecini ori prieteni care ma ajuta sa fac ceva la care nu ma pricep ii recompensez cu o sticla de vin si nu ii consider corupti. Eu am facut propuneri de modificarea legislatiei in sensul rasplatei pentru bunele servicii adica pentru functionarul public,medicul,pompierul care face mai mult decat ce intra in fisa postului sa existe posibilitatea de a fi recompensat de catre beneficiarul serviciului ,legal,pe baza de chitanta. Asta ar insemna ca daca beneficiarul serviciului este multumit de prestatia primita POATE SA OFERE
O SUMA DE BANI DREPT RECOMPENSA.Suma,platita pe chitanta ar trebui acordata in proportie de 60% prestatorului iar 40% institutiei respective pentru pregatirea functionarilor si imbunatatirea procesului de functionare a acesteia.
Modificarea legislatiei ar stimula preocuparea functionarilor pentru buna functionare a serviciilor si ar reduce impresia de coruptie care ii face pe unii ca tine sa spuna ca toti sunt corupti(perceptie rudimentara)
gigip
fiatlux
QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 12:13 PM) *
Nu a spus nimeni ca toti sunt corupti. Ci doar ca marea majoritate. Or mai fi si exceptii, pe undeva...


pestele de la cap se-mpute ! coruptia sta cu regele la masa ! nu putem emite pretentii !
ilie
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 07:00 PM) *
daca beneficiarul serviciului este multumit de prestatia primita POATE SA OFERE O SUMA DE BANI DREPT RECOMPENSA. Suma,platita pe chitanta...

Gigip, am impresia ca dumneata nu realizezi ce e aia stat de drept... si nu intelegi semnificatia cuvintelor frauda, coruptie, mita, foloase necuvenite. E putin ciudat ca nu intelegi astea, dumneata lucrand intr-un aparat militarizat al statului si ajungand la gradul de colonel®!
Intr-un stat de drept e ilegal sa primesti/sa oferi 'recompense' cuiva care e angajat si platit de stat sa faca un serviciu. Daca unii ofera recompense si altii nu ofera, ghici cum vor fi tratati cei care nu ofera?
Propunerea ta de a legaliza aceasta e cel putin halucinanta... (daca nu aveai varsta declarata, te intrebam cat ai baut si ce ai tras pe nas).
Michelle
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 07:00 PM) *
Eu am facut propuneri de modificarea legislatiei in sensul rasplatei pentru bunele servicii adica pentru functionarul public,medicul,pompierul care face mai mult decat ce intra in fisa postului sa existe posibilitatea de a fi recompensat de catre beneficiarul serviciului ,legal,pe baza de chitanta. Asta ar insemna ca daca beneficiarul serviciului este multumit de prestatia primita POATE SA OFERE
O SUMA DE BANI DREPT RECOMPENSA.Suma,platita pe chitanta ar trebui acordata in proportie de 60% prestatorului iar 40% institutiei respective pentru pregatirea functionarilor si imbunatatirea procesului de functionare a acesteia.
Modificarea legislatiei ar stimula preocuparea functionarilor pentru buna functionare a serviciilor si ar reduce impresia de coruptie care ii face pe unii ca tine sa spuna ca toti sunt corupti(perceptie rudimentara)
gigip


Buey,da' aberezi la greu!
Pai atunci la ce mama zmeilor,ca sa nu zic altfel, dam milioane la bugetul de stat recte CASS????????Ca sa ma duc pregatita cu spaga?????
Mama voastra de putori bugetare,bine v-a facut Boc, ca numai idei tampite vegetati in capetele voastre seci!

LE.Dupa ce ca noi privatii va tinem pe pensii grase si sanatate gratis sa stati acasa si s-o domniti ,tot noi sa venim si cu spaga de acasa pentru functionarii statului care freaka menta la greu???
Eu propun sa-ti taie capul bai gigipe ca si-asa nu produce nimic bun pentru societate.E buna contrapropunerea mea?
Marduk
QUOTE(gigip @ 2 Feb 2011, 07:00 PM) *
sa existe posibilitatea de a fi recompensat de catre beneficiarul serviciului ,legal,pe baza de chitanta. Asta ar insemna ca daca beneficiarul serviciului este multumit de prestatia primita POATE SA OFERE O SUMA DE BANI DREPT RECOMPENSA.Suma,platita pe chitanta ar trebui acordata in proportie de 60% prestatorului iar 40% institutiei respective pentru pregatirea functionarilor si imbunatatirea procesului de functionare a acesteia.

Naravul din fire n-are lecuire, moncher chitanta aia sau bonul fiscal dovedeste ca ai obtinut un serviciu si ai efectuat o plata. Intr-o societate normala banii aia se impart la buget, fiecare institutie primeste partea sa iar ce ramane primeste cel ce a prestat serviciul respectiv. Ce vrei sa aiba doctorii chitante pentru spagi, or poate vrei sa modifici chitantele or bonurile respective sa fie ca chitanta sau bonul de la restaurant, care au un loc pentru tips? ranting.gif
gigip
atac la persoana
turbo trabant
QUOTE(Michelle @ 3 Feb 2011, 01:31 PM) *
,tot noi sa venim si cu spaga de acasa pentru functionarii statului care freaka menta la greu???

daca nu voi, atunci cine? ca doar nu ii vezi pe caralii dandu-si spaga unul la altul.....
Michelle
Platiti pe dracu' lipitorilor!
Va tine statul in brate din contributiile noastre...nu-mi da exemple mie de privati care sug de la stat,eu n-am luat in viata mea un leu de la stat si tin cu coloana mea mai multi salariati, nu-mi vorbi nici de multinationale,cunosc mai bine decit tine problema si de acolo suge statul cit cuprinde...esti un tablagiu prost ,iti place doar sa te bagi in seama pe forumuri.
Chiar te rog sa nu mai raspunzi si nu numai mie , la toata lumea pe care vad ca ai jignit-o pe topicul asta...
Rog moderatorii sa te baneze de la politica,esti total pe dinafara...
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 3 Feb 2011, 02:02 PM) *
ca doar nu ii vezi pe caralii dandu-si spaga unul la altul.....

rofl.gif e de ras dar chiar fac asta, isi dau spaga intre ei sau isi fac contraservicii atunci cand au oarece interese in alte departamente.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 3 Feb 2011, 03:11 PM) *
rofl.gif e de ras dar chiar fac asta, isi dau spaga intre ei sau isi fac contraservicii atunci cand au oarece interese in alte departamente.

da' alea nu sunt in fisa prostului, sunt pentru cariera.

gigip, colegii de mentalitate te saluta !
http://www.zf.ro/eveniment/aproape-80-de-p...-tigari-7946192
Cucu Mucu
QUOTE(Michelle @ 3 Feb 2011, 02:10 PM) *
Platiti pe dracu' lipitorilor!
Va tine statul in brate din contributiile noastre...nu-mi da exemple mie de privati care sug de la stat


Ca privatii sa suga de la stat, ar trebui ca statul sa produca valoare. Cu cine dracu sa produca statul valoare daca s-au adunat toti mafiotii, bisnitarii, spagarii, sub umbrela statului?!

Zi-i, fata, nu te lasa! jamie.gif
Cucu Mucu
Ete, bai, de ce cer militienii spaga! Daca generalilor le place, da' la aia mici de tremura prin intersectii?! roflmao.gif
gigip
QUOTE(turbo trabant @ 3 Feb 2011, 02:33 PM) *
da' alea nu sunt in fisa prostului, sunt pentru cariera.

gigip, colegii de mentalitate te saluta !
http://www.zf.ro/eveniment/aproape-80-de-p...-tigari-7946192

Multumesc,nu sunt nici colegii mei(politistii de frontiera si vamesii sunt fostii securisti,nu nau nicio legatura cu politistii,jandarmii, armata
iar cel mai cunoscut vames din Romania este Blaga si nici nu am mentalitatea lor!
Pentru ca s-a postat aici ca toti bugetarii sunt niste"putori bugetare" si au pensii de" trantori",pe care Boc a facut bine ca le-a taiat precizez urmatoarele:
-conform acestor postanti ,"putoarea bugetara " numarul unu este presedintele Romaniei,domnul Traian Basescu,urmat de putoarea nr. 2,Emil Boc. Ambii cand vor iesi la pensie vor primi inaltul titlu de "trantor bugetar"
-urmeaza in clasament putorile de parlamentari,doctori,savanti,profesori de la stat,psihologi,pompieri,militari,primari,paznici,soferi si alte cateva milioane de "putori"
-grav este ca in anul 2011 asemenea idei neonaziste sunt lansate pe net de unii care nu stiu ce scriu
-ma gandesc ca poate si "putorile private"au avut o mama "putoare bugetara "ori un tata"trantor pensionar',au fost botezate de o putoare de popa,nasite de o putoare bugetara de nas,au vecini putori bugetare ori copii la fel.

editat

gigip
Cucu Mucu
QUOTE(gigip @ 3 Feb 2011, 03:03 PM) *
Doamne intoarce-ti privirea catre tara asta si cheama-i la tine pe cei ce nu stiu ce nerozii graiesc!
gigip


Doamne miluiesteee! Doamne miluiesteee! Doamne miluiesteee! rofl.gif

Nea gigi, nu baga savantii pe aici, ca sigur ai pensia de vreo 5 ori mai mare decat salariul celui mai bine platit savant roman. ohyeah.gif
March
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Feb 2011, 05:27 PM) *
Doamne miluiesteee! Doamne miluiesteee! Doamne miluiesteee!

Ce, ai venit cumva de la inmormantarea lui Bartolomeu Ananaia ? unsure.gif
gigip
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Feb 2011, 03:27 PM) *
Doamne miluiesteee! Doamne miluiesteee! Doamne miluiesteee! rofl.gif

Nea gigi, nu baga savantii pe aici, ca sigur ai pensia de vreo 5 ori mai mare decat salariul celui mai bine platit savant roman. ohyeah.gif

Cuculetule,dupa ce "putorile bugetare" Basescu si Boc,mi-au taiat pensia de trantor bugetar,cu cei 1500 lei ramasi,nu cred ca am de 5 ori mai mult ca un cercetator(daca nu cumva le-a taiat-o si lor si le-a facut-o de 300 de lei),lucru ce nu m-ar mira!
Sa ai o zi buna!
gigip
Cucu Mucu
Bun, deci aveai 3500 de lei. Scump, prea scump!
March
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Feb 2011, 06:10 PM) *
Bun, deci aveai 3500 de lei. Scump, prea scump!

Contributia lui la fondul de pensii nu cred ca a fost egala cu cea a unui strungar sau ospatar !
abis
Prin recalculare exact asta s-a urmarit, ca pensia sa reflecte contributia, asa cum se intampla cu strungarii si ceilalti. Sa nu mai aiba ei privilegii.

Cei din politie si alte categorii au fost pana acum beneficiarii unor pensii de serviciu, care erau formate din doua parti, o parte se baza pe contributia pe care o plateau la sistemul de pensii publice - cum platim toti - si pentru aceea li se acorda o pensie, si statul acorda in plus o suma care, impreuna cu suma care era platita de bugetul asigurarilor de pensii, sa faca impreuna 80% din ultimul salariu. Pensiile vor fi recalculate la nivelul contributiei pe care au platit-o, fara suma primita in plus de la buget, pe care strungarii si altii nu o primesc.

Si disparitia acestor privilegii, pe motiv ca ei au fost militieni si au aparat legislatia socialista, ii indigneaza teribil.
March
QUOTE(abis @ 3 Feb 2011, 06:25 PM) *
Si disparitia acestor privilegii, pe motiv ca ei au fost militieni si au aparat legislatia socialista, ii indigneaza teribil.

Ai vrea tu sa credem ca sereistii si sepepistii care il pazesc pe Basea nu vor fi privilegiati la iesirea la pensie !
Pensii ce vor fi secrete ca si salariile lor de acuma !
abis
Cred ca atunci cand oamenii pomeniti de tine vor iesi la pensie, Basescu nu va mai fi de multa vreme presedinte. Asa ca intreaba-i pe Porumbacu si pe Ponta cat vor fi pensiile lor. smile.gif
March
QUOTE(abis @ 3 Feb 2011, 06:34 PM) *
Cred ca atunci cand oamenii pomeniti de tine vor iesi la pensie, Basescu nu va mai fi de multa vreme presedinte.

Odata "Jupanul" lor debarcat multi vor iesi la pensie urgent. La limita de varsta ... sereista si sepepista.
Cucu Mucu
QUOTE(March @ 3 Feb 2011, 04:16 PM) *
Contributia lui la fondul de pensii nu cred ca a fost egala cu cea a unui strungar sau ospatar !


Corect! A fost 0 - zero - nimic - nada - praful de pe tobe - cresterea economica a lui Boc, etc. rofl.gif Se stie, desi multi se fac ca uita, ca armata, politia si justitia nu au avut obligatia de a contribui la fondul de pensii. Cu toate astea, acum ridica pretentii, dom'le, ca mi-a scazut pensiuta de la 10.000 de lei la doar 3000. Pai in puii mei, unde mai e echitatea? mad.gif
gigip
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Feb 2011, 04:10 PM) *
Bun, deci aveai 3500 de lei. Scump, prea scump!

Cuculetule,m-ai prins,am avut 3400 lei,pensie nesimtita,dupa 45 de ani de munca,fara sambete si duminici libere,fara sarbatori legale,fara Paste,Craciun ,trezit la 2-3 noaptea ca s-au comis crime ori talharii,ca au evadat unii din arest ori s-au produs calamitati naturale.Adauga aici ca daca mama era bolnava la Alexandria nu aveam voie sa o vad decat cu aprobarea superiorilor(care de multe ori spuneau ca nu pot sa-mi aprobe parasirea garnizoanei deoarece sunt probleme ori sunt prea multi solicitanti si nu au cu cine asigura serviciul.La politie,si inainte si dupa "89 nu se inchide niciodata ,se munceste cat trebuie,24-72 ore,nu se acorda sporuri ori ore libere,in atribuirea unui salariu de regula 55-60% intre cel mai mic si cel mai mare pentru bugetari,avandu-se in vedere ca in sistemul de ordine publica NU SE LUCREAZA 8 ORE PE ZI ,ci cat e nevoie.

Daca unora le-ar placea sa fie platiti pentru program nenormat,cu riscuri majore pentru viata si sanatatea lor,cu multiple interdictii(pe vremea lui Ceasca nu aveai voie sa urmezi o facultate ori sa-ti cumperi o casa,acum sa ai alt job,o afacere,sa faci politica etc) cu 5-800 lei pe luna e treba lor.
Am uitat sa-i mentionez in postarea anterioara si pe "putorile "de soldati din Afganistan,Kosovo si alte teatre de operatiuni care fiind bugetari ,sug sangele putorilor privati.
La fel cei care sunt "putori "bugetari la CEC,la companiile nationale,ofiterii de stare civila,garda financiara etc,vreo 16 milioane de "PUTORI"
BUGETARE.
GIGIP
Cucu Mucu
Nu vrei sa stii cat muncesc eu sau vreun muncitor de-al meu sa facem banii de ii dam la fisc.

Pe de alta parte, pt tot ceea ce ai facut, ai fost platit. Acum insa ceri drepturi de pensie pentru niste bani pe care nu i-ai dat niciodata. Nu te poti compara cu profesorii si alte categorii de bugetari carora li s-a oprit din banii lor, munciti, pentru pensiile pe care le iau. Voi ati primit pensia cadou!


Nimeni nu te-a tinut cu forta acolo, nimeni nu e obligat sa munceasca in Romania ( e articol in Codul muncii). Mi se falfaie mie de aia de se duc in Afganistan sau Irak, isi iau bani buni pt asta, si se toaca o gramada de bani pt niste chestii de care nu am nevoie. Logica e foarte simpla: ai dat bani la fondul de pensii, ai de primit pensie. Nu ai dat bani, cauta-ti nene de munca!

Vad ca zici de ce rau au dus-o militienii pe timpul lui Ceasca. Hai zi zau cu limba scoasa! Observ ca uiti sa mentionezi ca aveati la "Alimentara" opriti pt voi pui, portocale sau banane cand se "bagau". Observ ca ai uitat sa spui ca luati paine, ulei si zahar fara cartele. Observ ca nu sufli o vorba de spaga pe care ai luat-o. Numai politia lucreaza in tara asta, frate, restul suntem doar niste hoti! Hai, ma lasi?

Da, sunt prea multi bugetari raportat la cati oameni care muncesc sunt in tara asta! Si cand sunt prea multi, ma gandesc la nspe structuri militare si paramilitare aflate in subordinea internelor si apararii, ma gandesc la nspe sute de mii de oameni care plimba niste hartii prin "fiscarii", primarii, etc. Sa se tina cont ca nu ma refer la scoli si spitale, unde nu sunt chiar asa de multi pe cat ar fi nevoie.
Michelle
Si inca o chestie pe linga ce a scris Cucu,noi muncim acum si platim contributii la o prezumptiva pensie viitoare, pe care nu se stie daca o mai apucam,daca se falimenteaza sistemul cu pensii si ajutoare sociale la fel de fel de neajutorati!!!
Zii mersi gigipe ca maninci pensia aia asa cum e, ca o maninci din munca mea si a celor pe care-i tin eu in spate...tehnicieni,asistenta,femeie de serviciu,daca n-as fi eu blonda, sa dau la stat biruri si impozite basca declaratii de-mi crapa mintea ,se blocheaza draku tot sistemul si mai maninci un rahat.


Sa zic de ce sunt furioasa si pe casele de asigurari de sanatate.Ca deh, ca omu', m-am gandit ca daca mi s-o intampla ceva sigur n-am bani de AKH Viena
Mi-am facut contract de asigurat cu Casa OPSNAJ si a trebuit sa platesc 5 ani din urma contributii calculate plus penalizari DESI eu n-am beneficiat de serviciile dumnealor pina acum un an.Nu va zic suma ca ametiti!

Si ma duc ca tot omu' la Institutul Cantacuzino sa-mi fac o analiza si o antibiograma.Costau 25+20 roni.N-a vrut putoarea aia de asistenta sa mi-o faca gratuit ,in baza trimiterii de la medicul de familie, ca cica Cantacuzino n-are contract cu OPSNAJ-ul...tu-i mama masii !!! De parca banii aia nu se duc toti intr-o aceeasi gaura neagra care se cheama bugetul de stat
gigip
QUOTE(Michelle @ 3 Feb 2011, 10:09 PM) *
Si inca o chestie pe linga ce a scris Cucu,noi muncim acum si platim contributii la o prezumptiva pensie viitoare, pe care nu se stie daca o mai apucam,daca se falimenteaza sistemul cu pensii si ajutoare sociale la fel de fel de neajutorati!!!
Zii mersi gigipe ca maninci pensia aia asa cum e, ca o maninci din munca mea si a celor pe care-i tin eu in spate...tehnicieni,asistenta,femeie de serviciu,daca n-as fi eu blonda, sa dau la stat biruri si impozite basca declaratii de-mi crapa mintea ,se blocheaza draku tot sistemul si mai maninci un rahat.
Sa zic de ce sunt furioasa si pe casele de asigurari de sanatate.Ca deh, ca omu', m-am gandit ca daca mi s-o intampla ceva sigur n-am bani de AKH Viena
Mi-am facut contract de asigurat cu Casa OPSNAJ si a trebuit sa platesc 5 ani din urma contributii calculate plus penalizari DESI eu n-am beneficiat de serviciile dumnealor pina acum un an.Nu va zic suma ca ametiti!

Si ma duc ca tot omu' la Institutul Cantacuzino sa-mi fac o analiza si o antibiograma.Costau 25+20 roni.N-a vrut putoarea aia de asistenta sa mi-o faca gratuit ,in baza trimiterii de la medicul de familie, ca cica Cantacuzino n-are contract cu OPSNAJ-ul...tu-i mama masii !!! De parca banii aia nu se duc toti intr-o aceeasi gaura neagra care se cheama bugetul de stat

Am zis ca nu mai raspund la cele postate de catre tine dar,pentru ca de data aceasta te-ai apropiat infim e adevarat de realitate imi calc pe suflet si spun:Niciun bugetar,fie el doctor,profesor,politist,militar,presedinte ,ministru,parlamentar ,ambasador si alte "putori de bugetari",cum le spui tu ,nu este platit din banii putorilor private ci din TAXELE,IMPOZITELE,ACCIZELE PE CARE LE PLATIM TOTI CA PROPRIETARI DE CASE,DE MASINI,DE TERENURI,PE BENZINA,PE VENIT,PE TVA SI ALTE TAXE SI IMPOZITE.Personal platesc pe an peste 30 milioane de lei numai pe taxe si impozite. Ca pensionar muncesc la o asociatie de pensionari si platesc taxe si impozite ca orice salariat,desi banii sunt ai asociatilor(impozit de 16%,ITM,CASS,mai putin asigurarea de somaj)
Cu toate ca PRIN TOATE CONSTITUTIILE ,CEA A LUI CEAUSESCU,ILIESCU,CONSTANTINESCU SI BASESCU TOTI REZERVISTII AU ASISTENTA MEDICALA SI MEDICAMENTATIA GRATUITA ASIGRATA PRIN LEGE,DIN 2004 AM FOST OBLIGAT SA PLATESC CATE 280 LEI LUNAR PENTRU SANATATE.
Pretextul contributivitatii folosit de INCOMPETENTUL BOC,SINGURUL PREMIER DIN ISTORIA ROMANIEI DEMIS PRINTR-O MOTIUNE DE CENZURA PENTRU TAIEREA ILEGALA A PENSIILOR MILITARE ESTE O MINCIUNA ORDINARA,in toata lumea moderna statul platind aceste contributii.
gigip
gigip
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Feb 2011, 09:28 PM) *
Nu vrei sa stii cat muncesc eu sau vreun muncitor de-al meu sa facem banii de ii dam la fisc.

Pe de alta parte, pt tot ceea ce ai facut, ai fost platit. Acum insa ceri drepturi de pensie pentru niste bani pe care nu i-ai dat niciodata. Nu te poti compara cu profesorii si alte categorii de bugetari carora li s-a oprit din banii lor, munciti, pentru pensiile pe care le iau. Voi ati primit pensia cadou!


Nimeni nu te-a tinut cu forta acolo, nimeni nu e obligat sa munceasca in Romania ( e articol in Codul muncii). Mi se falfaie mie de aia de se duc in Afganistan sau Irak, isi iau bani buni pt asta, si se toaca o gramada de bani pt niste chestii de care nu am nevoie. Logica e foarte simpla: ai dat bani la fondul de pensii, ai de primit pensie. Nu ai dat bani, cauta-ti nene de munca!

Vad ca zici de ce rau au dus-o militienii pe timpul lui Ceasca. Hai zi zau cu limba scoasa! Observ ca uiti sa mentionezi ca aveati la "Alimentara" opriti pt voi pui, portocale sau banane cand se "bagau". Observ ca ai uitat sa spui ca luati paine, ulei si zahar fara cartele. Observ ca nu sufli o vorba de spaga pe care ai luat-o. Numai politia lucreaza in tara asta, frate, restul suntem doar niste hoti! Hai, ma lasi?

Da, sunt prea multi bugetari raportat la cati oameni care muncesc sunt in tara asta! Si cand sunt prea multi, ma gandesc la nspe structuri militare si paramilitare aflate in subordinea internelor si apararii, ma gandesc la nspe sute de mii de oameni care plimba niste hartii prin "fiscarii", primarii, etc. Sa se tina cont ca nu ma refer la scoli si spitale, unde nu sunt chiar asa de multi pe cat ar fi nevoie.

Daca tu crezi ca aia care se duc in Afganistan ori Irak S-AR DUCE ACOLO PE 300 LEI SI AR RISCA SA-SI PIARDA VIATA PE NIMIC INSEAMNA CA NU MAI AM CE SA DISCUT CU TINE.lA FEL SI LA MILITARI,POLITISTI,JANDARMI,TOTI VIN PENTRU CA STATUL ROMAN LE OFERA CONDITII SPECIALE,INCLUSIV LA PENSIE,OFERTE PREVAZUTE IN LEGI SI REGULAMENTE.MILITARUL,CHIAR SI GENERAL NU ISI NEGOCIAZA NICI MACAR UN BANUT LA SALARIU ORI PENSIE,ELE SUNT STABILITE LEGAL DE STAT.IN TOATE STATELE CIVILIZATE DIN LUME STATUL PLATESTE CONTRIBUTIILE PENTRU CEI CARE IL APARA,NU MILITARUL,CONTRA LEGII VINE SA DEA BANI STATULUI.
Pentru ca multi prosti,inclusiv privati spun ca ei tin in spate bugetarii,citeste aici:TOTI ROMANII,BUGETARI ORI PENSIONARI PLATESC-
IMPOZIT PE VENIT(16%,IN CAZUL MEU),ACCIZE PE BENZINA,TAXA DE DRUM,IMPOZITE PE CASE SI APARTAMENTE,PE AUTO,TAXE NOTARIALE LA VANZARE-CUMPARARE,TAXE PENTRU AUTORIZATII DE CONSTRUCTII,DE INTRODUCERE A GAZELOR ORI LUMUNII ELECTRICE SI ALTE CATEVA SUTE DE TAXE.La acestea se adauga amenzile aplicate de coruptii de politisti,taxele scolare etc.De aici vin banii pentru bugetari,deci tot de la ei.Daca un stat nu isi plateste bugetarii care il servesc este UN STAT MAFIOT CARE FURA MUNCA CELOR CARE SUNT IN SLUJBA LUI,ADICA ESTE CA UN ESCROC CARE DUPA CE UN MUNCITOR II FACE O CASA NU II PLATESTE MUNCA,CONFORM INTELEGERII AVUTE!
Dupa tine banii platiti de catre noi ,toti cetatenii romani ar trebui folositi pentru CLIENTELA POLITICA A CELOR DE LA PUTERE SI NU PENTRU A-I PLATI PE SLUJBASII STATULUI.
GIGIP
ilie
QUOTE(gigip @ 3 Feb 2011, 10:30 PM) *
Niciun bugetar nu este platit din banii putorilor private ...

Gigipuletule, un englez a scris acum 200 de ani o carte, ii zice Avutia Natiunilor, acolo se explica ce si cum. Vazand ca esti pe dinafara total la capitolul cum se strang banii intr-un stat, hai sa-ti explic intr-un limbaj simplu sa intelegi.

Statul, reprezentat de Guvern, nu are bani din cer sau mostenire de la tac-su', ca de obicei e prost si nu economiseste, are prea multi angajati, da salarii prea mari, risipeste banii ca are angajati incompetenti, da bani la corupti - uite asa se cheltuiesc banii.

Banii se strang la stat, in ordine, unu: de la cei ce incearca sa obtina plusvaloare (profit) si platesc taxe si impozite pentru asta, tot acestia platesc taxe si impozite pentru ei si angajatii lor - eh, astia sunt privatii si angajatii privatilor - de aici vin banii initiali (si cei mai multi).
Daca nu ar plati privatii si angajatii lor bani la stat, statul nu ar avea bani ca sa plateasca functionarii sai, pensionarii, adica sa cheltuie banii obtinuti de la privati.

Strofa doi: si functionarii sai (unii) platesc impozite si taxe, dar dupa ce acestia au primit salarii de la stat din banii dati de privati
Strofa trei: toti sunt obligati sa plateasca taxe pe proprietate, fum, ploaie etc.

(tot un sifilitic de englez s-a gandit el ca trebuie sa platesti taxe pe profitul obtinut de tine personal, ceea ce e de fapt un furt, cum e si acela de ati pune taxe pe masina ta, casa ta, terenul tau.


Asa ca Michelle, Cucu, Marduk, Abis, Turbo au dreptate, tu esti in eroare si te superi degeaba. Incearca sa te gandesti la asta.
Marduk
Sa-i lasam pe politisti, vamesi si miltari pentru cateva zile sa vedem ce se intampla cu arestarile de la frontiera. Va propun sa discutam ceva ce mie mi se pare aberant dupa trecerea a 21 de ani de la marea "revolutie" romana. CCR a descoperit la CSM ca 3 dintre membri sai si-au depus candidaturile pentru a doua oara desi nu aveau acest drept. Eu de cand am citit stirea umblu buimac prin casa si ma intreb ce a fost in mintea acestor magistrati? daca ei nu cunosc legile acestei tari de ce mai sunt tinuti acolo? dintre atatia senatori juristi nici unul nu a sesizat senatul cand le-a dat aprobarea? Un lucu e sigur or CCR greseste, or in justitie este aceiasi brambureala ca in toata tara, brambureala voit, indusa pentru a profita cat mai mult de pe urma pozitiilor si a privilegilor.
Cucu Mucu
QUOTE(gigip @ 3 Feb 2011, 11:10 PM) *
Daca tu crezi ca aia care se duc in Afganistan ori Irak S-AR DUCE ACOLO PE 300 LEI SI AR RISCA SA-SI PIARDA VIATA PE NIMIC INSEAMNA CA NU MAI AM CE SA DISCUT CU TINE


De ce tipi? Pai nu se duc pe 300 de lei, se duc pe 1500-1700 de dolari soldatii, ca ofiterii nu stiu cat iau.

QUOTE
Pentru ca multi prosti,inclusiv privati spun ca ei tin in spate bugetarii,citeste aici:TOTI ROMANII,BUGETARI ORI PENSIONARI PLATESC-


Multumesc de caracterizare, dar pricepi greu si uiti repede. Romanii bugetari au bani de salarii sau de taxe doar daca cei din mediul privat ii produc sau daca statul se imprumuta. Intelegi, sau trebuie sa vin cu planse colorate? Statul capitalist, in sine, nu are nicio sursa de venit concret, toate sursele lui sunt de cirumstanta. Sa presupunem prin reducere la absurd ca toti prostii privati nu mai lucreaza o luna de zile. Eh, statul, cu tot aparatul lui bugetar, ar fi intr-o mare buda, pentru ca nu ar mai avea o letcaie de colectat de la privati, deci nu ar mai avea cu ce bani sa isi plateasca angajatii, pensionarii sau ajutoratii. Deci, inca o data, banii se fac de catre cei din mediul privat, care, prin taxele si impozitele instituite, platesc serviciile prestate de stat: apararea integritatii nationale (armata), siguranta cetateanului (politia), sanatatea (spitale, medici de familie, etc), educatia, justitia, religia. Plata acestor servicii e obligatorie, fie ca beneficiezi de ele, fie ca nu.
abis
QUOTE(gigip @ 3 Feb 2011, 06:52 PM) *
vreo 16 milioane de "PUTORI"
BUGETARE.

Daca sunteti 16 milioane de bugetari (cred ca cifra e putin exagerata, totusi), dintr-o populatie totala de 22 de milioane de romani, excluzand copiii, cam cati raman sa lucreze in sistemul privat, ala care produce totusi ceva in tara asta? In conditiile in care sunt atat de putini cei care produc ceva efectiv, fie bunuri, fie servicii, de unde bani la buget ca sa intretii atata gramada de bugetari? La asta nu va ganditi, voi sa aveti burta plina, ceilalti sa se duca la dracu', nu?
gigip
QUOTE(freeman @ 4 Feb 2011, 09:07 AM) *
Gigipuletule, un englez a scris acum 200 de ani o carte, ii zice Avutia Natiunilor, acolo se explica ce si cum. Vazand ca esti pe dinafara total la capitolul cum se strang banii intr-un stat, hai sa-ti explic intr-un limbaj simplu sa intelegi.

Statul, reprezentat de Guvern, nu are bani din cer sau mostenire de la tac-su', ca de obicei e prost si nu economiseste, are prea multi angajati, da salarii prea mari, risipeste banii ca are angajati incompetenti, da bani la corupti - uite asa se cheltuiesc banii.

Banii se strang la stat, in ordine, unu: de la cei ce incearca sa obtina plusvaloare (profit) si platesc taxe si impozite pentru asta, tot acestia platesc taxe si impozite pentru ei si angajatii lor - eh, astia sunt privatii si angajatii privatilor - de aici vin banii initiali (si cei mai multi).
Daca nu ar plati privatii si angajatii lor bani la stat, statul nu ar avea bani ca sa plateasca functionarii sai, pensionarii, adica sa cheltuie banii obtinuti de la privati.

Strofa doi: si functionarii sai (unii) platesc impozite si taxe, dar dupa ce acestia au primit salarii de la stat din banii dati de privati
Strofa trei: toti sunt obligati sa plateasca taxe pe proprietate, fum, ploaie etc.

(tot un sifilitic de englez s-a gandit el ca trebuie sa platesti taxe pe profitul obtinut de tine personal, ceea ce e de fapt un furt, cum e si acela de ati pune taxe pe masina ta, casa ta, terenul tau.
Asa ca Michelle, Cucu, Marduk, Abis, Turbo au dreptate, tu esti in eroare si te superi degeaba. Incearca sa te gandesti la asta.

Omule liber,tu esti in eroare! Ce ai postat tu este adevarat in tarile democrate,in Germania ,de exemplu,unde daca un neamt castiga 1 euro,da la stat 15-20 eurocenti,in schimb,in Romanica,privatul(70-80% ) ii vinde statului servicii ori bunuri de 1 milion de lei,la pretul de 10 milioane,imparte banii cu functionarl care i-a dat contractul iar statul nu numai ca foloseste,dar este jefuit,cu complicitatea functionarului sau.Adauga aici:rambursarile ilegale de TVa(numai la Constanta,cazul Banias-60 mil . de euroi),evaziunea fiscala,de 60-70%,inclusiv in domeniul muncii,neplata taxelor decat de catre cei corecti(putini la numar) si multe alte smenarii la care suntem experti. Avem cel mai mare pret din lume la construirea de autostrazi,avem regi ai asfaltului,putred de bogati dar nu avem autostrazi.
S-a ajuns pana acolo ca se plateste si firul de iarba(se estimeaza cate fire de iarba intra la un mp) si li se dau firmelor clientelare de 100-300 de ori mai multi bani decat trebuie,pe care ii impart intre functionari si patronii firmelor. Daca se confectioneaza un gard,se amenajeaza niste locuri de joaca pentru copii,cateva banci in parc,primarii,indiferent de culoarea politica,umfla pretul de zeci,de sute de ori,ca asa e in Romanica. Eu nu mai voi posta nimic pe aceasta tema,dar crede-ma ,stiu ce vorbesc,o infima parte(sub 10% dintre privati(o includ aici si pe Michelle-pe care o cred pe cuvant) sunt corecti in relatia cu banul public
PS:Ca sa vezi ca nu vorbesc aiurea,iti dau un exemplu:un priten de-al meu,patron la o firma de construcii mica din Buc.,merge la un primar portocaliu de sector,trimis de un lider al pedeleului si ii spune ca vrea si el 3 contracte de amenajare a unor locuri de joaca,dintre cele 17 scoase la licitatie.Afland cine l-a recomandat,primarul ii spune sa revina peste 3 zile cu un deviz estimativ.Merge prietenul la firma si socoteste ca amenajarile,cu manopera si materiale ar costa 500 milioane de lei,isi pune un profit de 500 mil. si inca 500 mil. pentru primar,drept multumire. Se intoarce la primar,ii reaminteste cine l-a trimis si ii prezinta devizul.Nervos,Livache arunca devizul pe covorul din fata biroului sau! Speriat,prietenul crede ca a cerut prea mult si vrea sa scada valoarea ofertei.Primarul ii zice:Baaa,tu esti prost??,fa devizul de 10 miliarde de lei ca eu am nevoie de bani(e vorba de lei vechi). A facut omul lucrarea,a primit un miliard de lei iar cele 9 au intrat in conturile bogate ale domnului primar.
Asta e Romanica,nu mai posta copilarii despre CINSTEA FUNCTIONARILOR PUBLICI SI A PRIVATILOR NOSTRI!!!
GIGIP
abis
QUOTE(gigip @ 3 Feb 2011, 10:30 PM) *
Cu toate ca PRIN TOATE CONSTITUTIILE ,CEA A LUI CEAUSESCU,ILIESCU,CONSTANTINESCU SI BASESCU TOTI REZERVISTII AU ASISTENTA MEDICALA SI MEDICAMENTATIA GRATUITA ASIGRATA PRIN LEGE

Arata-mi si mie articolul ala din Constitutie unde scrie chestia asta te rog.
QUOTE
in toata lumea moderna statul platind aceste contributii.

Exemple, te rog, din "lumea moderna" unde statul plateste contributiile la sanatate in locul cetatenilor... Apropo, statul asta de unde face rost de bani, nu cumva din taxele si impozitele pe care le platim cu totii? Si daca cei care produc sunt cativa, iar cei care consuma vreo 16 milioane cum zici tu, de ce te miri ca bugetul nu mai ajunge?
QUOTE
TOTI ROMANII,BUGETARI ORI PENSIONARI PLATESC-
IMPOZIT PE VENIT(16%,IN CAZUL MEU)...

Omule, intelege ca venitul tau, ala din care platesti impozitul, este de fapt salariul pe care il primesti de la bugetul de stat. Banii de la buget sunt stransi din impozitele si taxe. Deci tu esti platit din banii pe care ii platesc toti cetatenii catre stat. Tu primesti de la stat mai mult decat platesti prin impozite, iar diferenta vine exact de la "fraierii" care produc.

Iti poti imagina un sistem in care sa nu mai platesti niciun impozit si sa iti fie reduse corespunzator veniturile, cu aceeasi suma, astfel incat puterea de cumparare pe care o ai sa ramana aceeasi. De unde ti-ar veni banii, nu de la noi, de la ceilalti, care am plati in continuare impozite?

Deci tu dai inapoi statului o parte din ceea ce primesti de la stat; suma asta nici nu mai conteaza in final, ceea ce conteaza este cu ceea ce ramai in mana; iar ceea ce iti ramane provine exclusiv de la noi, ceilalti.
Cucu Mucu
QUOTE(gigip @ 4 Feb 2011, 10:30 AM) *
Omule liber,tu esti in eroare! Ce ai postat tu este adevarat in tarile democrate,in Germania ,de exemplu,unde daca un neamt castiga 1 euro,da la stat 15-20 eurocenti,in schimb,in Romanica,privatul(70-80% ) ii vinde statului servicii ori bunuri de 1 milion de lei,la pretul de 10 milioane


Vorbesti prostii. Eu nu am facut, in 11 ani de cand fac biznis, un leut din afaceri cu statul, si ca mine sunt si restul de 99% de privati. Si nu cred ca freeman a laudat pe undeva cinstea functionarilor publici, asta ar fi chiar culmea. rofl.gif Si, na, ca ai reusit sa il enervezi si pe abis! rofl.gif

In Romania, stat democratic cu piata libera, daca un roman face 1 leu, da 80-90 de bani la stat, si, in cel mai fericit caz, ii raman si lui 10 bani - daca nu vin prea multi functionari sa ii rupa cocoasa cu amenzi pt orice prostie, sau idioti ca Boc sa ii impoziteze si pierderile.
ilie
QUOTE(Cucu Mucu @ 4 Feb 2011, 10:40 AM) *
nu cred ca freeman a laudat pe undeva cinstea functionarilor publici...

Chiar nu este cazul...

Gigip, iti recomand sa mai citesti inca odata si inca odata ce am scris in mesajul anterior. Se dovedeste ca nu ai inteles ce am scris.
Toate statele functioneaza asa, indiferent de organizarea sociala, de nivelul coruptiei, etc. asta e mersul avutiei (banilor).
Pentru informatia ta, eu fac afaceri cam de cand s-a dat voie, dar n-am cumparat de la sau vandut ceva statului. Adica stau pe barba mea si platesc impozite ca prostii aia dinainte.
gigip
QUOTE(Cucu Mucu @ 4 Feb 2011, 10:40 AM) *
Vorbesti prostii. Eu nu am facut, in 11 ani de cand fac biznis, un leut din afaceri cu statul, si ca mine sunt si restul de 99% de privati. Si nu cred ca freeman a laudat pe undeva cinstea functionarilor publici, asta ar fi chiar culmea. rofl.gif Si, na, ca ai reusit sa il enervezi si pe abis! rofl.gif

In Romania, stat democratic cu piata libera, daca un roman face 1 leu, da 80-90 de bani la stat, si, in cel mai fericit caz, ii raman si lui 10 bani - daca nu vin prea multi functionari sa ii rupa cocoasa cu amenzi pt orice prostie, sau idioti ca Boc sa ii impoziteze si pierderile.

Tu chiar traiesti in Romania????
Ce am postat este real 100%,cel mult 10%,ca sa fiu indulgent,sunt corecti.Daca te numeri printre cei cinstiti,bravo tie,dar in tara in care iti constuiesti o casa cu zidari,zugravi,tamplari,electricieni,faiantari,fara contract de munca,neplatitori de taxe si impozite,de multe ori dijmuiti de catre un "intreprinzator",daca vanzatorul de la un butic nu iti da bon(peste 90% din cazuri),daca mesterii care iti repara stricaciunile din casa fara factura,despre ce vorbim?
In Romania,toate institutiile statului nu functioneaza,incepand cu presedintia,guvernul,parlamentul,parchetul,politia,garda financiara,justitia(cu unele exceptii)!
Daca in urmatorii 2 ani nu se deparaziteaza de capusele politice ,hulpave si incompetente din toate institutiile statului,inclusiv "privatii necinstiti",ne paste haosul gen Tunisia ori Egipt.
gigip
Cucu Mucu
QUOTE(gigip @ 4 Feb 2011, 11:54 AM) *
Tu chiar traiesti in Romania????


Din pacate, da! rofl.gif Si nu ai dreptate, nu stiu de unde ai procentul ala!
Tu incurajezi munca la negru apeland la firme fantoma, care nu iti dau garantie, care nu iti dau facturi, iau banul si fug, tu incurajezi evaziunea, ca nu ceri bon sau factura, de la magazin sau de la meseriasi. Nu e vina politicienilor, de data asta! rofl.gif

QUOTE
Daca in urmatorii 2 ani nu se deparaziteaza de capusele politice ,hulpave si incompetente din toate institutiile statului,inclusiv "privatii necinstiti",ne paste haosul gen Tunisia ori Egipt.


De fapt, nu trebuie decat sa mai dispara putin din astia cu mentalitati comuniste si ne revenim. rofl.gif

QUOTE
In Romania,toate institutiile statului nu functioneaza,incepand cu presedintia,guvernul,parlamentul,parchetul,politia,garda financiara,justitia(cu unele exceptii)!


Pai daca nu functioneaza politia, inseamna ca tu ai luat bani grei degeaba! Ia da banii inapoi, hai! rofl.gif
Marduk
QUOTE(gigip @ 4 Feb 2011, 11:54 AM) *
.......Daca te numeri printre cei cinstiti,bravo tie,dar in tara in care iti constuiesti o casa cu zidari,zugravi,tamplari,electricieni,faiantari,fara contract de munca,neplatitori de taxe si impozite,de multe ori dijmuiti de catre un "intreprinzator",daca vanzatorul de la un butic nu iti da bon(peste 90% din cazuri),daca mesterii care iti repara stricaciunile din casa fara factura,despre ce vorbim?

Nene cand ai dreptate nu poci ca sa nu apreciez. Bravos, eu am tras oarece concluzie, ca si noi suntem vinovati ca nu sunt bani la buget pentru ca nu solicitam bonuri sau facturi fiscale si ca acceptam munca la negru, desi toti cei care muncesc la negru ar trebui sa contribuie cu un procent cat de mic la buget.
Michelle
Lasati-i naiba pe bietii buticari,cismari,instalatori si altii care nu dau bon fiscal...nu acolo e grosul evaziunii!
Da' prietenul lui care-a-ngrosat factura cu 9 miliarde ??? Eu nici nu m-as lauda cu un asemenea prieten.

Facea aseara cineva socoteala la teveu ca daca spaga pt un post de sef de vama e 130000 euroi care a stat doar citeva luni in acea pozitie, in consecinta castigul net/zi al respectivului ar fi 25000 euro.Dar pentru ca aia 25000 sa intre in pusculita vamesului va dati seama pe acolo cite tiruri de contrabanda trec?
gigip
QUOTE(Michelle @ 4 Feb 2011, 12:37 PM) *
Lasati-i naiba pe bietii buticari,cismari,instalatori si altii care nu dau bon fiscal...nu acolo e grosul evaziunii!
Da' prietenul lui care-a-ngrosat factura cu 9 miliarde ??? Eu nici nu m-as lauda cu un asemenea prieten.

Facea aseara cineva socoteala la teveu ca daca spaga pt un post de sef de vama e 130000 euroi care a stat doar citeva luni in acea pozitie, in consecinta castigul net/zi al respectivului ar fi 25000 euro.Dar pentru ca aia 25000 sa intre in pusculita vamesului va dati seama pe acolo cite tiruri de contrabanda trec?

michelle,nu prietenul meu a ingrosat factura ci primarul Negoita! Ce vroiai sa faca,la o firma de constructii cu 40-50 muncitori sa refuze o pleasca de un miliard de lei? Te cred ca tu esti corecta la firma ta ,dar a cere unor muritori de foame sa comita gesturi de extrema cinste,sa refuze poate afacerea vietii lui(in situatia,corecta cum zici tu,ca este jupuit de stat prin taxe si impozite fara numar),este ca si cum i-ai cere unui muritor de foame care gaseste o suma mare de bani(poate cazuta din buzunarul lui Becali),sa ii duca banii,care i-ar salva viata!
Referitor la vamesi,in afara de Vasile Blaga,nu cunosc vreun specimen.Stiu insa ca in 2005 au fost arestati ,la aceiasi vama,cateva zeci de vamesi,NUMITI ULTERIOR POLITIC SI CU PROMISIUNEA DE A COTIZA FATA DE SEFII DIN GUVERN,CEI CARE AZI AU PRIMIT SPAGA,IN PRIMUL RAND PENTRU GRANGURII PORTOCALII SI APOI SI PENTRU EI! EI SUNT VICTIMELE VOLUNTARE ALE CELOR CARE I-AU NUMIT SI LE-AU ASIGURAT PROTECTIA(daca vor fi arestati si grangurii care i-au numit,Flutur,Simirad,Gheorghe Stefan-desi ma indoiesc de asta-se va eradica fenomenul de coruptia si avaziune fiscal,nu numai la vama Siret,dar si la Aradul lui Falca,Giurgiul lui alt guzgan portocaliu,Timis,Constanta etc.
Pentru ca speranta moare ultima astept sa fie condamnati(iar ma indoiesc de asta) atat vamesii necinstiti dar,mai ales profitorii portocalii care i-au pus acolo! Pentru cei care nu stiu,vamesii sunt numiti de ministrul finantelor,la propunerea baronilor portocalii.
gigip
gigip
turbo trabant
bre gigip o intrebare scurta ( de fapt doua):

ai copii? daca da, crezi ca ei vor avea vreo pensie?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.