Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Romania Dupa 25 De Ani
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
March
QUOTE(Marduk @ 1 Dec 2010, 06:53 PM) *
Cine crezi ca ar fi acel conducator? Patriciu, Nastase, Vadim, Becali, poate Geoana sau eternul Iliescu cum ti s-ar parea in functia de conducator Vaghele? or Mazare, Ponta? m-am prins, Dan Diaconescu, da?

Asa ziceai si pe timpul lui Iliescu. Cine sa vina , n-avem altul. Parte din noi suntem o tara de dobitoci. Adica aia care l-au votat in turma de Basea ! O sa muriti cu "Juapnul" vostru de gat ! Si sobolanii parasesc corabia cand se scufunda , dar voi nu si nu ....
abis
Noi nu suntem sobolani.

Iar la urmatoarea postare in care iti vei numi colegii de forum "dobitoci" vei fi editat. Te rog controleaza-ti limbajul.

Si nu cred ca Marduk spunea despre Iliescu ca "n-avem altul".
gigip
QUOTE(March @ 2 Dec 2010, 01:21 PM) *
Asa ziceai si pe timpul lui Iliescu. Cine sa vina , n-avem altul. Parte din noi suntem o tara de dobitoci. Adica aia care l-au votat in turma de Basea ! O sa muriti cu "Juapnul" vostru de gat ! Si sobolanii parasesc corabia cand se scufunda , dar voi nu si nu ....

Ca bine graiesti,Doamne! Cei care l-au votat pe prietenul meu Milica,au trecut{majoritar la Zeus}si,sunt sigur ca daca nu va candida Nutica,vor pupa dorsalul lui DDD ori Jiji Becali,fratii de cruce ai matrozului. Bucurati-va,maine va fi si mai rau,legea lui Murfy!
gigi
Marduk
QUOTE(March @ 2 Dec 2010, 01:21 PM) *
QUOTE
Asa ziceai si pe timpul lui Iliescu. Cine sa vina , n-avem altul.

Nu, atunci am fost nevoit sa aleg intre tovarasul Iliescu si tovarasul Vadim, l-am ales pe tovarasul Ilescu ca daca iesea Vadim ajungeam ca in Moldova lui Voronin, poate chiar mai rau.
QUOTE
Parte din noi suntem o tara de dobitoci.

Poate vrei sa zici popor de dobitoci, March tara asta nu are nicio vina ca noi traim pe teritoriul ei, ar trebui sa intelegem odata pentru totdeauna ca nu tara este de vina, problema este in mintea noastra.
QUOTE
Adica aia care l-au votat in turma de Basea !

Au fost vreo trei turme poate chiar patru, eu am votat cu ciobanul care ne-a promis reformarea turmei, alte oi au votat cu alti ciobanii, dar sa sti ca nu oile au fost de vina ci magarul si cainele care aveau oarece interese obscure, sa lase mieilor doar zerul si sa pastreze casul pentru ei.
QUOTE
Si sobolanii parasesc corabia cand se scufunda , dar voi nu si nu ....

Corect sobolanii asa fac, mai ales guzganii rozalii.

turbo trabant
si uite asa mai trece un an de cand tot romanu verde injura la guvern, prezident, etc etc si nu se apuca de munca. la cata energie este consumata in politica de catre fraieresteanul de rand, s-ar putea alimenta toata tara cu curent (ecologic, verde).

muieti is posmagii.

Johann_Moritz
te inseli turbo, Romania nu e saraca pt. ca romanii sunt lenesi. Romania e saraca pt. ca munca romanilor e deopotriva irosita si furata, exact de catre cei ce ii acuza ca sunt lenesi.
Mie cand imi spune seful sa nu mai trag chiulu, imi vine sa il scuip in fata. Pt. ca omul asta nu a muncit o zi in viata lui si pt. ca, cu cat eu muncesc mai mult, cu atat se imbogateste el mai mult. Iar eu lucrez la stat, nu la privat. Intelegi ce vreau sa spun?
Cucu Mucu
Mai turbo, esti frate cu Base, sau ati fost colegi la Stefan Gheorghiu amandoi? Vrei sa iti explic cum muncesc francezii? Poate italienii, spaniolii? Englezii? Las-o dracu de treaba, or fi romanii cu multe bube, dar macar sunt muncitori.
turbo trabant
QUOTE(kumarbi @ 2 Dec 2010, 10:54 PM) *
te inseli turbo, Romania nu e saraca pt. ca romanii sunt lenesi. Romania e saraca pt. ca munca romanilor e deopotriva irosita si furata, exact de catre cei ce ii acuza ca sunt lenesi.
Mie cand imi spune seful sa nu mai trag chiulu, imi vine sa il scuip in fata. Pt. ca omul asta nu a muncit o zi in viata lui si pt. ca, cu cat eu muncesc mai mult, cu atat se imbogateste el mai mult. Iar eu lucrez la stat, nu la privat. Intelegi ce vreau sa spun?

ai inteles destul de bine. totusi in nici o tara din ioropa nu se pune atata patima in politica (toti stiu ca nu ai ce sa astepti de la stat sau politicieni decat ceva de rau-impozite, demagogii, etc). romanul verde crede ( si mai grav isi consuma toata energia pe tema asta) ca trebuie sa vina unul pe cal alb in politica care sa il salveze din starea de rahat in care se afla insa nu face nimic pentru a se salva el. este stupefiant de naiv si delasator in acelasi timp sa iti pui toate sperantele in politica.

asa cum bine ai spus, sunt oameni care muncesc enorm de mult dar si multi trepadusi care o freaca prin "institutie", discrepanta asta face ca romanul sa munceasca in medie mai putin decat ioropeanul. uita-te in jurul tau sa vezi cate "genii" sustii prin munca ta si ai sa intelegi ce spun.

@cucule: macar sa fi fost fratele lui b. ohyeah.gif
Johann_Moritz
turbo, eu nu imi pun nico sperata in politica. am doar frici cand e vorba de asa ceva.
tot ce vreau sa spun e ca discursul asta al politicienilor e fals. Romania nu merge prost din cauza ca romanii sunt lenesi.Romania merge prost din cauza ca ei sunt hoti si incompetenti. si oricat ar munci ceilalti, rezultatele muncii lor se vor pierde: fie risipite de managementul defectuos, fie furate de-a dreptul.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 3 Dec 2010, 11:33 AM) *
QUOTE
totusi in nici o tara din ioropa nu se pune atata patima in politica

ţe vorbeam bre, nu auzit la tine de greţili sau ovreii, pai romanii sunt niste sfinti pe langa astia.
QUOTE
romanul sa munceasca in medie mai putin decat ioropeanul.

romanul munceste mai mult decat europeanul, doar ca nu stie sa munceasca cu spor sau trage mata de coada din cauza mangementului. sunt si companii in tara asta care stiu sa puna romanii la treaba, doar ca au manageri adevarati care stiu ce vor de la muncitori, stiu cum sa-i motiveze dar mai ales sa-i controleze.
turbo trabant
nu tu kumarbi insa tot mai multi romani (nu de pe forum) sunt nemultumiti ca puliticienii nu le fac si nu le dreg. mentalitatea a revenit la un etatism dulce- otravitor "sa ni se dea ca e dreptul nostru" care nu poate duce decat la sclavie.

e un fel de calatorie in timp inapoi spre mentalitatea anului '90 atunci insa romanu avea o scuza. si doar stim ce a insemnat acel an.

Johann_Moritz
nu cred ca mentalitatea asta e in totalitate gresita. oamenii, pur si simplu realizeaza un fapt: cei care ne conduc o fac prost (si ma refer la toate palierele conducerii, nu doar la Guvern). din cauza asta sunt oamenii nemultumiti de politicieni. nu neaparat pt. ca nu li se mai da, dar si pt. ca isi dau seama ca politica distruge si ultimele lucruri bune din tara asta.

destui simt nevoia de protectie (sociala). poate ca nevoia asta e exagerata, dar eu nu consider ca e gresit a cere protectia statului. pentru asta exista. asta e opinia mea de socialist. statul este o comunitate, nu o ingramadire de atomi. asa ca statul trebui sa isi ajute cetatenii. pana la un punct, evident, cetatenii trebuie sa se ajute si singuri.

in extremis, pot accepta si varianta cealalta, in care statul nu e dator nimanui cu nimic, dar PDLul a dat-o intr-un soi de republicanism fanariot. in SUA, republicanii nu cer protectie sociala, dar in schimb nici nu vor sa li se impuna taxe si, in general, cer statului sa se implice cat mai putin in viata lor si in relatiile sociale si economice. la noi, PDLul a decretat ca statul nu mai trebuie sa ofere nimic, dar in schimb te jupoaie si nici nu creeaza un cadru propice pt. libera initiativa.
turbo trabant
kumarbi, situatia a evoluat dincolo de ce spui tu spre niste extremisme de stanga pe care le poti asemana cu un ceausism modern.

spre exemplu, zilele trecute, o persoana mi-a spus ca nu este normal ca strainii sa profite de munca romanilor si ca toate intreprinderile cu capital strain ar trebui nationalizate intr-un fond din care sa se plateasca ajutoare sociale si pensii. si nu e un caz singular, sunt din ce in ce mai multe idei din astea in din ce in ce mai multe capete. se intampla ceva in psihicul romanului verde, a lepadat mantia de european si redevine balcanic sau chiar mai rau.

mardu: gretzii fura statul, nu asteapta nici o solutie de la el.
Johann_Moritz
ce a spus tipul ala e dovada unei prostii crase. nici macar nu e vorba de o chestiune ideologica, pt. ca, pana la a stabili daca nationalizarea e buna sau rea (in abstract), ar trebui sa fie clar ca nationalizarea unei companii in Romania nu este decat prilej de hotie si, cel mai probabil, totul se termina prin faliment. macar strainul ala e interesat ca treaba sa mearga, ceea ce nu se poate spune despre "investitorii strategici" autohtoni.
dar eu unul nu cred ca reorientarea mentalitatii romanesti are a face cu vreo conceptie ideologica. e vorba, pur si simplu, despre disperarea de a saraci in timp ce altii se imbogatesc furand in jurul tau. e pura exasperare, context in care ideile extreme evident ca prin rod. romanii n-au gandit niciodata ideologic.
PNListilor de exemplu, li s-au iertat la vremea lor si hotia si incompetenta, pt. ca oamenii incepusera sa prinda cheag. acum, altfel sunt percepute toate.
si, oricum, oricat de capitalisti am fi, si oricat de mult am crede ca oamenii trebui sa reuseasca prin forte proprii, nu poti accepta pasiv un Guvern complet depasit de situatie.
turbo trabant
QUOTE(kumarbi @ 3 Dec 2010, 02:15 PM) *
ce a spus tipul ala e dovada unei prostii crase.
dureros este ca pana acum 2-3 ani avea un discurs cam ca al nostru.
nu este decat prilej de hotie si, cel mai probabil, totul se termina prin faliment. macar strainul ala e interesat ca treaba sa mearga, ceea ce nu se poate spune despre "investitorii strategici" autohtoni.
cam asa ceva dar ti se serveste o trasnaie din asta de iti taie respiratia.
romanii n-au gandit niciodata ideologic.

asa e , incep sa cred ca si concepte gen "munca e bratara de aur" si respectul pentru proprietate nu sunt pentru multi romani decat niste concepte ideologice.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 3 Dec 2010, 12:58 PM) *
gretzii fura statul, nu asteapta nici o solutie de la el.

ce vorbeam bre, adica se fura singuri sau gretzili stau in alt stat decat cel format din greci? cat despre solutii am sa-ti zic una buna pe care poate o sti, gretzili a facutara o paranghelie cu statul lor cu fondurili ioropene. a luatara bani gretzili si pe caprele moarte din gradina, iar cand a fost de olimpiada a furatara si mai si, io cunoaste bine sitatiunea. "solutia" cu fondurili ioropene a venit de la statul gretzilor, care nu le-a cerut o roaba de harti pentru niste amarati de ioroi, nu ca la noi unde dupa ce ca investesti din banul tau nu poti sa dai drumul la afacere ca nu-ti da statul banii Ioropii.
gigip
QUOTE(kumarbi @ 3 Dec 2010, 12:42 PM) *
nu cred ca mentalitatea asta e in totalitate gresita. oamenii, pur si simplu realizeaza un fapt: cei care ne conduc o fac prost (si ma refer la toate palierele conducerii, nu doar la Guvern). din cauza asta sunt oamenii nemultumiti de politicieni. nu neaparat pt. ca nu li se mai da, dar si pt. ca isi dau seama ca politica distruge si ultimele lucruri bune din tara asta.

destui simt nevoia de protectie (sociala). poate ca nevoia asta e exagerata, dar eu nu consider ca e gresit a cere protectia statului. pentru asta exista. asta e opinia mea de socialist. statul este o comunitate, nu o ingramadire de atomi. asa ca statul trebui sa isi ajute cetatenii. pana la un punct, evident, cetatenii trebuie sa se ajute si singuri.

in extremis, pot accepta si varianta cealalta, in care statul nu e dator nimanui cu nimic, dar PDLul a dat-o intr-un soi de republicanism fanariot. in SUA, republicanii nu cer protectie sociala, dar in schimb nici nu vor sa li se impuna taxe si, in general, cer statului sa se implice cat mai putin in viata lor si in relatiile sociale si economice. la noi, PDLul a decretat ca statul nu mai trebuie sa ofere nimic, dar in schimb te jupoaie si nici nu creeaza un cadru propice pt. libera initiativa.

Afirmatiile tale sunt corecte,cu un amendament!Dupa 2008,statul roman si institutiile sale(presedintie,parlament,guvern) a intrat in disolutie.Nimic nu mai functioneaza in tara,in afara de legea junglei,supravietuieste cine fura mai tare,cine minte mai mult.
Siluirea vointei electoratului prin cumpararea si santajarea pesedistilor si a liberalilor de catre Matroz,a lichidat si ramasitele democratice care mai existau . Dorinta maladiva a lui Zeus de a obtine,prin frauda si mita electorala,al 2-lea mandat a dus la incalcarea tuturor regulilor democratiei in Romania. Asa s-a ajuns ca reevaluatul sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase sa devina ministrul apararii iar adunatura de transfugi numita UNPR(Oprea,general cu 4 stele,Comunistul Ontanu,la fel,Cristian Diaconescu ,colonel,Marian Sarbu si Nicolicea,locotenenti colonei) ,"partid de guvernamant"???
Cred sincer ca,in pofida crizei mondiale,reala si puternica,Romania nu ar fi ajuns in halul acesta,fara contributia esentiala a regimului BUBA.
Toti sefii,de la toate nivelurile,au vazut ca numai cine fura si minte poate trai in Romania,institutiile statului devenind surse de imbogatire personala.
gigip
Marduk
QUOTE(gigip @ 3 Dec 2010, 03:40 PM) *
...........cu un amendament!Dupa 2008,statul roman si institutiile sale(presedintie,parlament,guvern) a intrat in disolutie

eu nu observ nicio disolutie, din contra observ o intarire a statului, a institutiilor sale, a rolului sau, dar sper sa apuc si o reformare a acestor institutii.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 3 Dec 2010, 03:48 PM) *
ce vorbeam bre, adica se fura singuri sau gretzili stau in alt stat decat cel format din greci? cat despre solutii am sa-ti zic una buna pe care poate o sti, gretzili a facutara o paranghelie cu statul lor cu fondurili ioropene. a luatara bani gretzili si pe caprele moarte din gradina, iar cand a fost de olimpiada a furatara si mai si, io cunoaste bine sitatiunea. "solutia" cu fondurili ioropene a venit de la statul gretzilor, care nu le-a cerut o roaba de harti pentru niste amarati de ioroi, nu ca la noi unde dupa ce ca investesti din banul tau nu poti sa dai drumul la afacere ca nu-ti da statul banii Ioropii.

exact, i-a ciordit pe heuropeni de nu s-au vazut fraerii aia smile.gif. inclusiv de aia si-au ciordit si statul stiau ca vor fi ajutati de altii wink.gif.

romanii se fura intre ei.
Johann_Moritz
QUOTE(Marduk @ 3 Dec 2010, 03:59 PM) *
eu nu observ nicio disolutie, din contra observ o intarire a statului, a institutiilor sale, a rolului sau, dar sper sa apuc si o reformare a acestor institutii.

marduk, ce semne ai vazut tu de te fac sa crezi ca s-a intarit statul? ca eu doecamdata nu observ decat un stat dominat de haos, incompetenta si mafie.
poate ne dai niste detalii.


Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 3 Dec 2010, 04:32 PM) *
QUOTE
stiau ca vor fi ajutati de altii

nu numai ca stiau, de fapt pe asta au mizat.
QUOTE
romanii se fura intre ei.

de unde si zicala "romanul isi fura singur caciula"



QUOTE(kumarbi @ 3 Dec 2010, 05:23 PM) *
....eu doecamdata nu observ decat un stat dominat de haos, incompetenta si mafie.

daca la tine asa se vede, ce faci? nu iei nicio masura? nu te duci la DNA sa depui o reclamatie, sa dai in gat, un sef care se imbogateste , nu vrei sa risti sa nu mai vezi haosul, incompetenta si mafia din jurul tau? or poate te gandesti si tu sa pleci din tara?
gigip
QUOTE(kumarbi @ 3 Dec 2010, 05:23 PM) *
marduk, ce semne ai vazut tu de te fac sa crezi ca s-a intarit statul? ca eu doecamdata nu observ decat un stat dominat de haos, incompetenta si mafie.
poate ne dai niste detalii.

Cred ca acela care spune ca acum,in Romania,functioneaza Camera Deputatilor(de la fraudarea votului de alchimistii,Roberta Chilotel si Cotoi Motanul Voinescu),adica de peste 2 luni,ar trebui sa fie cooptat la emisiunea"In puii mei",alaturi de cei doi "savanti"care au doua replici ,la orice intrebare:"nu stiu" ori "daaa".
De 2 ani,guvernul Boc al 4-lea nu a trecut prin parlament decat doua legi mai importante,pe care,presul nu le-a promulgat din cauza greselii de dest(deget) al lui Mircea Toader.
Acelasi guvern,condus de constitutionalistul Boc al 4-lea,detine recordul national la asumari neconstitutionale.
Hotararile judecatoresti sunt suspendate ilegal,fara numar.
Ministerul de Interne este decapitat prin demiterea secretarului de stat si a sefului politiei.
Ma opresc aici cu enumerarile,am lucruri mai bune de facut.
PS:Presedintia Romaniei este inexistenta in relatiile internationale! In cazul refuzului maghiar de sarbatorire a zilei nationale la Budapesta, a dormit in cizme!
gigip


turbo trabant
exact marduk, romanii isi fura singuri caciula. nu sunt uniti nici cand e vorba de ciordeala de la un strain.

complex de inferioritate.
Marduk
QUOTE(gigip @ 3 Dec 2010, 06:18 PM) *
In cazul refuzului maghiar de sarbatorire a zilei nationale la Budapesta, a dormit in cizme!

si ce vroiai sa cucerim Budapesta? Eu imi doresc sa invatam din chestiile astea, sa nu mai fim asa de irascibili cand vine vorba de Trianon, Transivania si secui, am mai spus pe forum, trebuie sa fim inteligenti, mai inteligenti decat ungurii mai inventivi, mai diplomati.

QUOTE(turbo trabant @ 3 Dec 2010, 06:19 PM) *
complex de inferioritate.

nu cred ca avem acest complex de inferioritate de care vorbesti, mai degraba avem prea mult bun simt mai ales fata de altii.
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 3 Dec 2010, 07:05 PM) *
nu cred ca avem acest complex de inferioritate de care vorbesti, mai degraba avem prea mult bun simt mai ales fata de altii.


Bunul simt ala de care zici tu se numeste caciulism in politica externa. rofl.gif
March
QUOTE(Marduk @ 3 Dec 2010, 09:05 PM) *
si ce vroiai sa cucerim Budapesta? Eu imi doresc sa invatam din chestiile astea, sa nu mai fim asa de irascibili cand vine vorba de Trianon, Transivania si secui, am mai spus pe forum, trebuie sa fim inteligenti, mai inteligenti decat ungurii mai inventivi, mai diplomati.

Unii ti-o trag si pe fata si pe dos, iar noi ne dam inteligenti si inventivi ! tongue.gif
March
Hai sa-ti reincalzesc ciorba asta de aici cu ceva mai mult... piper tongue.gif

Mafiot libanez cu relatii in cele mai inalte cercuri din Romania arestat in Bulgaria

De ce a fost arestat ... în Bulgaria? Pentru că el era urmarit inclusiv de OLAF şi de fiscul bulgar. Operaţiunea nu s-ar fi desfăşurat în România pentru simplul fapt că investigatorii europeni, nemţii şi bulgarii nu aveau încredere în instituţiile româneşti. Corupţia în care era implicat Baaklini şi beneficiarii importanţi ai acesteia l-ar fi făcut scăpat imediat după reţinere. Se spune că arestarea lui Said Baaklini în Bulgaria, departe de braţul controlat al justiţiei din România, ar fi prima operaţiune din istoria acestui tip de combatere a criminalităţii transfrontaliere din zona Europei de Est
Johann_Moritz
marduk, daca ii da cineva in gat si procurorul isi ia munca in serios, pica Guvernul. si partidul. deci nu va face nimeni nimic.
serios, tu, ca procuror, daca ai descoperi ca furtul se ridica la cateva sute de milioane de euro si ca in spatele lui se afla ministri si parlamentari ai puterii, ai face ceva?
si da, intentionez sa plec. nu a zis presedintele "cui nu-i convine, sa plece?". adevarat, as prefera sa plece ei, dar cum ei sunt votati de popor iar pe mine nu m-a votat nici dracu', plec eu.

gigip, cu ungurii cred ca ar trebui sa o lasam moale. nu le putem cere sa se bucure de 1 decembrie. sa nu injure, da, sa se bucure, nu.
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Dec 2010, 07:15 PM) *
Bunul simt ala de care zici tu se numeste caciulism in politica externa.

Am spus :"mai degraba avem prea mult bun simt mai ales fata de altii" daca asta se chiama "caciulism in politic externa" asa o fi, dar eu nu sunt de acord cu acest caciulism de care vorbesti dar nici sa ne dam cocosi cand nu trebuie.

QUOTE(March @ 3 Dec 2010, 07:19 PM) *
Unii ti-o trag si pe fata si pe dos, iar noi ne dam inteligenti si inventivi !

Moncher nu trebuie "sa ne dam inteligenti" trebuie sa fim inteligenti, asta este singura solutie pentru a ne impune fata de cei care ne considera caciulari, mamaligari, etc.
gigip
QUOTE(kumarbi @ 3 Dec 2010, 07:36 PM) *
marduk, daca ii da cineva in gat si procurorul isi ia munca in serios, pica Guvernul. si partidul. deci nu va face nimeni nimic.
serios, tu, ca procuror, daca ai descoperi ca furtul se ridica la cateva sute de milioane de euro si ca in spatele lui se afla ministri si parlamentari ai puterii, ai face ceva?
si da, intentionez sa plec. nu a zis presedintele "cui nu-i convine, sa plece?". adevarat, as prefera sa plece ei, dar cum ei sunt votati de popor iar pe mine nu m-a votat nici dracu', plec eu.

gigip, cu ungurii cred ca ar trebui sa o lasam moale. nu le putem cere sa se bucure de 1 decembrie. sa nu injure, da, sa se bucure, nu.

Am prieteni maghiari,pe multi dintre ei chiar politicieni ii admir.Nu am cerut niciodata ungurilor sa se bucure de ziua Romaniei(desi UDMR functioneaza pe baza constitutie Romaniei iar ministrii lor jura pe constitutie). Eu reprosez conducatorilor Romaniei ca nu au avut minimul protest diplomatic fata de gestul guvernului maghiar de un jeg neintalnit in relatiile internationale!
Daca vor,ungurii pot sa declare zi de doliu (asa cum a facut securistul maghiar Lazslo Tokes),nu ma afecteaza asta pe mine,ci lasitatea regimului BUBA care,pentru a ramane la guvernare cu sprijinul UDMR si a transfugilor din PSD si PNL(UNPR),calca in picioare demnitatea nationala.
gigip
gigip
QUOTE(gigip @ 3 Dec 2010, 08:51 PM) *
Am prieteni maghiari,pe multi dintre ei chiar politicieni ii admir.Nu am cerut niciodata ungurilor sa se bucure de ziua Romaniei(desi UDMR functioneaza pe baza constitutie Romaniei iar ministrii lor jura pe constitutie). Eu reprosez conducatorilor Romaniei ca nu au avut minimul protest diplomatic fata de gestul guvernului maghiar de un jeg neintalnit in relatiile internationale!
Daca vor,ungurii pot sa declare zi de doliu (asa cum a facut securistul maghiar Lazslo Tokes),nu ma afecteaza asta pe mine,ci lasitatea regimului BUBA care,pentru a ramane la guvernare cu sprijinul UDMR si a transfugilor din PSD si PNL(UNPR),calca in picioare demnitatea nationala.
gigip

Am vazut la tv declaratia lui Visan,deputat de Dolj al PDL.El spunea ca guvernul maghiar a interzis sarbatorirea zilei Romaniei la Budapesta la cererea unui partid extremist maghiar(un fel de Romania Mare a lor),care a fost cooptat la guvernare pentru a asigura majoroitatea in parlament a guvernului maghiar. E clar ca si la ei,ca si la noi,se fac compromisuri imorale,de dragul puterii.
gigip
Marduk
QUOTE(kumarbi @ 3 Dec 2010, 07:36 PM) *
QUOTE
daca ii da cineva in gat si procurorul isi ia munca in serios, pica Guvernul. si partidul. deci nu va face nimeni nimic.
serios, tu, ca procuror, daca ai descoperi ca furtul se ridica la cateva sute de milioane de euro si ca in spatele lui se afla ministri si parlamentari ai puterii, ai face ceva?

sa pice toti si guvern si parlament si partide toti cei care sunt dovediti cu probe ca au furat sau ca fura in continuare. eu daca as fi procuror as aplica legea indiferent cine ar fi cel care o incalca.
QUOTE
si da, intentionez sa plec.

plecati toti, eu raman sa sting lumina.


@gigip
Puteam sa alegem sa sarbatorim ziua nationala in orice alta zi a anului, avem destule evenimente istorice de unde sa alegem. Dupa "revolutie" ne-am lasat luati de val si fara sa ne gandim la viitor am declarat o zi care pentru unii este zi sarbatoare si pentru altii zi de doliu. Eu cred ca nu este corect sa mentinem la nesfarsit tensiunea asta intre romani si unguri, ar trebui sa invatam ceva din reconcilierea dintre francezi si germani. Ca sa nu mai vorbesc ca ne-am ales si o luna cum se poate mai neinspirat, frig, ploi, ninsori, tocmai buna pentru distractie si bucurie, dar cand e vorba de mandrie prosteasca nu ne intrece nimeni.
gigip
QUOTE(Marduk @ 4 Dec 2010, 11:42 AM) *
sa pice toti si guvern si parlament si partide toti cei care sunt dovediti cu probe ca au furat sau ca fura in continuare. eu daca as fi procuror as aplica legea indiferent cine ar fi cel care o incalca.

plecati toti, eu raman sa sting lumina.
@gigip
Puteam sa alegem sa sarbatorim ziua nationala in orice alta zi a anului, avem destule evenimente istorice de unde sa alegem. Dupa "revolutie" ne-am lasat luati de val si fara sa ne gandim la viitor am declarat o zi care pentru unii este zi sarbatoare si pentru altii zi de doliu. Eu cred ca nu este corect sa mentinem la nesfarsit tensiunea asta intre romani si unguri, ar trebui sa invatam ceva din reconcilierea dintre francezi si germani. Ca sa nu mai vorbesc ca ne-am ales si o luna cum se poate mai neinspirat, frig, ploi, ninsori, tocmai buna pentru distractie si bucurie, dar cand e vorba de mandrie prosteasca nu ne intrece nimeni.

Prietene Marduk,
Nu ma numar printre cei entuziasmati de alegerea datei de 1 decembrie ca zi nationala,insa,un lucru ne desparte iremediabil in intelegerea unor evenimente.
Atat timp cat o tara isi stabileste ziua nationala,chiar si pe 31 februarie,TOATE TARILE CARE AU STABILITE RELATII DIPLOMATICE CU TARA RESPECTIVA TREBUIE SA RESPECTE ZIUA RESPECTIVA,O REGULA DE ELEMENTAR BUN SIMT.
Deci,pana va fi aleasa alta zi,orice nesocotire a ei de catre cei cu care avem relatii diplomatice este UN AFRONT ADUS TARII RESPECTIVE.
PS:Spre informarea ta ,15 martie,ziua maghiarilor de pretutindeni,este un moment tragic pentru romanii ucisi de 5 generali unguri! Romania ,nu numai ca nu a interzis sarbatorirea acestei zile in tot Ardealul,oriunde au vrut ungurii,cu abordareaNUMAI a drapelului maghiar,dar a permis primilor ministrii unguri sa participe la toate manifestarile lor.
Asa ca nu mai acuza vina Romaniei in speta,ea nu exista,iar daca exista apartine exclusiv guvernului maghiar.
gigip
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 3 Dec 2010, 08:05 PM) *
nu cred ca avem acest complex de inferioritate de care vorbesti, mai degraba avem prea mult bun simt mai ales fata de altii.

nu, noi vrem doar pace si pretinie. rolleyes.gif

in fine uite un tolomac care s-a prins cum sta treaba cu shtatul roman desi abereaza masiv pe partea cu interventia militara.

http://standard.money.ro/macro/romania-sub...aina-13357.html

"Acum e prea târziu. Acum doar prăbușirea completă a României, distrugerea ei ca stat, dispariția puterilor Parlamentului, a Constituției și o guvernare străină (adică transformarea țării, deschis și pe față, în colonie) sunt singura opțiune care a mai rămas poporului român. Deja nu numai deciziile macroeconomice se iau in afară. Acum statul nu mai are libertatea să decidă singur nici măcar nivelul salariilor propriilor angajați. Iar acesta e doar începutul."

pe rrromania scrie asa : 2 palme de trezire si apoi dusuri reci pentru continuarea tratamentului. bineinteles palme straine fiindca romanu' nu eviolent dar e perfect.

Marduk
da romanii mai pot fi incradati si la categoria asta :sunt un conspirationist- cred in conspiratia prostilor. am si dovezi..... dar as pune in loc de "conspiratia prostilor" conspiratia desteptilor sa a celor care se cred mai destepti sau mai indreptatiti decat altii.
turbo trabant
marduk, unii romani au nevoie de conspiratii. nu pot trai fara ele, fie ca sunt destepti sau prosti.

respectivul a ginit bine ca statul roman a devenit o parodie, o papusa si toate deciziile importante se iau la brucseles sau in alte parti. scandalul monstruos din politichia rrromaneasca nu face decat sa acopere lipsa totala a politicienilor din procesul decizional ca si iresponsabilitatea clasei politice cuplata cu prostia votantilor.

romania e o colonie deja. si e mai bine asa smile.gif
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 6 Dec 2010, 12:49 PM) *
romania e o colonie deja. si e mai bine asa

eu nu cred ca este mai bine, cred asta deoarece consider ca romanii sunt prea permisivi fata de ingerintele politice, economice, tehnoogice, stiintifice si culturale ale altor popoare si natii. noi inca nu am ajuns la stadiul traditionalist, conservator al nemtilor, olandezilor, danezilor, englezilor, etc. credem ca tot ce zboara se mananca si face bine.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 6 Dec 2010, 02:23 PM) *
eu nu cred ca este mai bine, cred asta deoarece consider ca romanii sunt prea permisivi fata de ingerintele politice, economice, tehnoogice, stiintifice si culturale ale altor popoare si natii. noi inca nu am ajuns la stadiul traditionalist, conservator al nemtilor, olandezilor, danezilor, englezilor, etc. credem ca tot ce zboara se mananca si face bine.

este mai bine pentru roman sa fie sluga la stapan strain decat la fratele lui. chestia cu capra.
Marduk
Azi am ascultat discursul tovarasului Iliescu de la congresul revolutionarilor de la Galati, ma uitam si nu-mi venea sa cred ca acest individ mai are tupeul sa vina in fata unor oameni si sa faca propaganda. Tovarasul Iliescu traieste intr-o lume personala, o creatie fantastica a mintii sale, un loc in care a existat o revolutie a maselor populare, unde nu exista declaratia de la Timisoara, iar cei care critica "revolutia" sunt niste profitori. Despre Maries intreaba cu ce se ocupa, ce meserie are! ca un adevarat secretar de partid, nu zice nimic de mineri in schimb ii ataca pe demonstrantii din piata Universitatii. Vorbeste de rolul nefast al partidelor care s-au aflat la guvernare ca si cum tovarasia sa ar fi fost plecat la studii in Cuba. Aduce acuzatii despre privatizarea fabricilor, uzinelor, despre retrocedarea pamanturilor de parca toate astea ar fi fost facute de partidele din opozitie. Ma mira ca exista oameni la aceasta ora care inca ii mai dau atentie, tovarasul Iliescu compara "revolutia" romana cu revolutia franceza, uitand ca in timp ce in Franta revolta maselor s-a transformat intr-o revolutie in Romania revolta maselor s-a transformat intr-o insurectie militara. Personal nu pot uita tinerii care au intrat primii in CC si care au incercat sa formeze un guvern provizoriu cu idei revolutionare, cu cereri asemanatoare cu cele din proclamatia de la Timisoara, unde sunt acei tineri? mai stie cineva ceva de ei? Odata cu sosirea tancurilor si militarilor revolta romanilor care s-a dorit o revolutie, o schimbare reala, a fost transformata intr-o piesa de teatru cu teroristi, morti si raniti. Discursul tovarasului Iliescu are si un mesaj clar catre cei care si-au faurit "revolutia" lor, inabusind revolta, "sa aparam revolutia noastra" le transmite conducatorul iubit. Ce sa intelegem ca au fost mai multe revolutii, a noastra si al lor sau a altora? Nu neaga tovarasul Iliescu nci implicarea fortelor sau serviciilor straine o considera chiar normala, fireasca. Am sa-i spun tovarasului Iliescu ca orice lucru care incepe prost se termina prost, samburele sadit de "revolutionarii" a fost stricat, in anii care au urmat "transformarile" "revolutiei" au permis nasterea unei clase politice impanzita de comunisti, securisti, militeni si oportunisti. Din aceasta cauza am avut onoarea sa-i avem conducatori timp de 21 de ani pe cei din esaloanele 2,3 si 4 al PCR, acesti indivizi care au pus mai presus interesele lor personale, au format partide istorice pe care si le-au aservit, sfere de interese si de influenta, deja celebrele cumetrii post decembriste de care nu mai putem scapa. Felicitari tovarase Iliescu, va aparati cu abilitate locul pe care vi l-a rezervat istoria, nu puteti rata tocmai acum acel loc, intrebarea mea este v-ati gandit vreodata la acest popor? Cand ati facut constitutia, cand ati dat primele legi, aveati in minte un viitor european sau va gandeati la o perestroika damoviteana?
gigip
QUOTE(Marduk @ 10 Dec 2010, 03:26 PM) *
Azi am ascultat discursul tovarasului Iliescu de la congresul revolutionarilor de la Galati, ma uitam si nu-mi venea sa cred ca acest individ mai are tupeul sa vina in fata unor oameni si sa faca propaganda. Tovarasul Iliescu traieste intr-o lume personala, o creatie fantastica a mintii sale, un loc in care a existat o revolutie a maselor populare, unde nu exista declaratia de la Timisoara, iar cei care critica "revolutia" sunt niste profitori. Despre Maries intreaba cu ce se ocupa, ce meserie are! ca un adevarat secretar de partid, nu zice nimic de mineri in schimb ii ataca pe demonstrantii din piata Universitatii. Vorbeste de rolul nefast al partidelor care s-au aflat la guvernare ca si cum tovarasia sa ar fi fost plecat la studii in Cuba. Aduce acuzatii despre privatizarea fabricilor, uzinelor, despre retrocedarea pamanturilor de parca toate astea ar fi fost facute de partidele din opozitie. Ma mira ca exista oameni la aceasta ora care inca ii mai dau atentie, tovarasul Iliescu compara "revolutia" romana cu revolutia franceza, uitand ca in timp ce in Franta revolta maselor s-a transformat intr-o revolutie in Romania revolta maselor s-a transformat intr-o insurectie militara. Personal nu pot uita tinerii care au intrat primii in CC si care au incercat sa formeze un guvern provizoriu cu idei revolutionare, cu cereri asemanatoare cu cele din proclamatia de la Timisoara, unde sunt acei tineri? mai stie cineva ceva de ei? Odata cu sosirea tancurilor si militarilor revolta romanilor care s-a dorit o revolutie, o schimbare reala, a fost transformata intr-o piesa de teatru cu teroristi, morti si raniti. Discursul tovarasului Iliescu are si un mesaj clar catre cei care si-au faurit "revolutia" lor, inabusind revolta, "sa aparam revolutia noastra" le transmite conducatorul iubit. Ce sa intelegem ca au fost mai multe revolutii, a noastra si al lor sau a altora? Nu neaga tovarasul Iliescu nci implicarea fortelor sau serviciilor straine o considera chiar normala, fireasca. Am sa-i spun tovarasului Iliescu ca orice lucru care incepe prost se termina prost, samburele sadit de "revolutionarii" a fost stricat, in anii care au urmat "transformarile" "revolutiei" au permis nasterea unei clase politice impanzita de comunisti, securisti, militeni si oportunisti. Din aceasta cauza am avut onoarea sa-i avem conducatori timp de 21 de ani pe cei din esaloanele 2,3 si 4 al PCR, acesti indivizi care au pus mai presus interesele lor personale, au format partide istorice pe care si le-au aservit, sfere de interese si de influenta, deja celebrele cumetrii post decembriste de care nu mai putem scapa. Felicitari tovarase Iliescu, va aparati cu abilitate locul pe care vi l-a rezervat istoria, nu puteti rata tocmai acum acel loc, intrebarea mea este v-ati gandit vreodata la acest popor? Cand ati facut constitutia, cand ati dat primele legi, aveati in minte un viitor european sau va gandeati la o perestroika damoviteana?

Marduk,
Daca 1% din afirmatiile tale,ale lui Maries si altor cativa "revolutionari"de piata ar fi adevarate,Ilieswcu ar trebui sa fie eroul Romaniei din toate timpurile.
Am mai postat despre "revolutia" din decembrie.Tot ce s-a intamplat atunci este opera integrala a CIA,a lui George Bush-senior,care,a fost ales presedinte cu un singur scop,lichidarea comunismului(a afirmat,la investitura sa ca va fi "groparul comunismului")
Nici dupa 20 de ani nu intelegeti ca romanii,nici macar Iliescu,nu ar fi avut forta ecesara,interesul,banii si nici macar inteligenta sa faca o revolutie(cu atat mai putin o lovitura de stat)
Scenariul si regia piesei jucate in Romania s-a scris in cancelariile occidentale,cu sprijinul finantei mondiale,a informatorilor condusi de Ioan Mihai Pacepa etc.
Ca roman asi fi mandru daca am fi avut o contributie de 1% din ce s-a intamplat atunci. In realitate,marile puteri si-au reimpartit pietele de desfacere si de influenta.
Astept cu nerabdare desecretizarea documentelor operatiunii,pentru a spune un sincer,multumesc America,dumnezeu sa te binecuvanteze.
PS:Sunt siguri ca unii,pierduti in Abis,vor spune ca sunt un comunist ,un nostalgic,etc. Nu ma deranjeaza acest lucru,dar,spre informarea lor,ii asigur ca situatia mea financiara,sociala si locativa este de N ori mai buna dupa 1989.
Daca mi s-ar cere sa aleg intre ce a fost si ce este,asi alege ,fara ezitare,situatia de azi.
gigip
abis
QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 04:26 PM) *
Am mai postat despre "revolutia" din decembrie.Tot ce s-a intamplat atunci este opera integrala a CIA,a lui George Bush

Parca il aud pe Ceausesc vorbind despre "agenturili" care fac si desfac...
QUOTE
situatia mea financiara,sociala si locativa este de N ori mai buna dupa 1989.

Militian manelist.
"Am valoare, am bani, sa moara dujmanii mei de ciuda"

Bineinteles ca dupa revolutie tot voi ati preluat puterea, nimeni nu are dubii in privinta asta. La vremuri noi, oameni tot vechi. Militienii, activistii, securistii au format "elita" post-revolutionara. Voi ati dus-o mereu bine, si inainte, si acum.
Marduk
QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 04:26 PM) *
Astept cu nerabdare desecretizarea documentelor operatiunii,pentru a spune un sincer,multumesc America,dumnezeu sa te binecuvanteze.

Care documente, cele arse la Berevoiesti? hai sa fim seriosi o fi fost facuta "revolutia" dupa revolta si daca a fost o facatura sa nu uitam ca eram inca in sfera de influenta a rusilor, probabil ca de aia au participat francezi, si nu englezi sau americani. Cat despre bani, la vremea ai nu banii erau problema ci omul care sa-l inlocuiasca pe Ceausescu.
gigip
QUOTE(Marduk @ 10 Dec 2010, 04:44 PM) *
Care documente, cele arse la Berevoiesti? hai sa fim seriosi o fi fost facuta "revolutia" dupa revolta si daca a fost o facatura sa nu uitam ca eram inca in sfera de influenta a rusilor, probabil ca de aia au participat francezi, si nu englezi sau americani. Cat despre bani, la vremea ai nu banii erau problema ci omul care sa-l inlocuiasca pe Ceausescu.

Marduk,iesi de sub influenta abisului cretinoid.Ma refer la documentele publicate de Julian Assange,Wikileacs,ce sa cauti in Romania,la Berevoiesti.Daca tu crezi ca prostiile abisale pot fi sustinute de un om cu un singur neuron esti pierdut.
Destramarea comunismului,inclusiv in Romania,destramarea URSS,a Yugoslaviei,incercarea de destabilizare a Chinei,nu puteau fi facute de Iliescu,rusi ori Stanculescu,nici de o tarisoara ca Romania. Sunt sigur ca actuala criza mondiala isi are ca principala cauza,decontarea imenselor sume de dolari,investite de marea finanta mondiala in indeplinirea acestora.
Inca odata,daca romanii ,sub inteleapta indrumare a lui IOn Iliescu,ar fi contribuit cu 0,0001% la evenimentele din decembrie ar trebui sa fim mandri de asa ceva.
In realitate,ca intotdeauna in istorie,noi romanii am fost simpli pioni pe tabla de sah a marilor puteri. Am jucat intr-o piesa scrisa si regizata de altii,nici macar in roluri secundare,ci,ca simpli figuranti.
gigip
Marduk
QUOTE(abis @ 10 Dec 2010, 04:41 PM) *
Militian manelist.

Nu cred ca asta este solutia pentru un dialog civilizat, militean sau nu gigip are dreptul sa-si spuna parerea, buna sau rea, pe acest forum.

QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 07:40 PM) *
QUOTE
Marduk,iesi de sub influenta abisului cretinoid.

In lipsa argumentelor nu este bine sa folosesti jignirile sau limbajul suburban, nici tu nici abis nu aveti nimic de castigat daca continuati in acest mod.
QUOTE
Ma refer la documentele publicate de Julian Assange,Wikileacs,ce sa cauti in Romania,la Berevoiesti.

Crezi ca printre documentele detinute de WikiLeaks sunt si documente de la "revolutia" romana?
QUOTE
In realitate,ca intotdeauna in istorie,noi romanii am fost simpli pioni pe tabla de sah a marilor puteri. Am jucat intr-o piesa scrisa si regizata de altii,nici macar in roluri secundare,ci,ca simpli figuranti.

Aici trebuie sa te contrazic, romanii au initiat evenimentele istorice dar nu le-au dus la bun sfarsit decat impinsi de la spate, cu asta pot fi de acord.
QUOTE
Inca odata,daca romanii ,sub inteleapta indrumare a lui IOn Iliescu.....

"inteleapta indrumare"!? daca era inteleapta eram departe azi, din nefericire tovarasul Iliescu a avut un singur scop, protejarea intereselor noii clase sociale derivate din esaloanele PCR.

turbo trabant
QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 08:40 PM) *
Sunt sigur ca actuala criza mondiala isi are ca principala cauza,decontarea imenselor sume de dolari,investite de marea finanta mondiala in indeplinirea acestora.

sure, uite acu o sa vedem cum a luptat prea cinstitu ion i cu marea finanta " nu vrem valuta vrem pe i" eh stiti refrenu'
gigip
QUOTE(Marduk @ 10 Dec 2010, 08:01 PM) *
Nu cred ca asta este solutia pentru un dialog civilizat, militean sau nu gigip are dreptul sa-si spuna parerea, buna sau rea, pe acest forum.
In lipsa argumentelor nu este bine sa folosesti jignirile sau limbajul suburban, nici tu nici abis nu aveti nimic de castigat daca continuati in acest mod.

Crezi ca printre documentele detinute de WikiLeaks sunt si documente de la "revolutia" romana?

Aici trebuie sa te contrazic, romanii au initiat evenimentele istorice dar nu le-au dus la bun sfarsit decat impinsi de la spate, cu asta pot fi de acord.

"inteleapta indrumare"!? daca era inteleapta eram departe azi, din nefericire tovarasul Iliescu a avut un singur scop, protejarea intereselor noii clase sociale derivate din esaloanele PCR.

1-Daca ai observat eu nu am postat nimic referitor la nulitatea abisala,nu ma pot cobora la nivelul (oare are ?)lui submediocru.
2-E speranta mea ca,printre documentele respective sa apara si cele referitoare la "revolutia "romana.
3-E adevarat ca ,in unele momente (independenta,sfarsitul celui de-al 2-lea razboi mondial)am avut fapte stralucite dar,cum singur recunosti,am fost ajutati de altii.
4-inteleapta indrumare era o ironie,pe care,din graba nu am introdus-o intre ghilimele
Te salut cu respect,
gigip
gigip
QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 07:40 PM) *
Marduk,iesi de sub influenta abisului cretinoid.Ma refer la documentele publicate de Julian Assange,Wikileacs,ce sa cauti in Romania,la Berevoiesti.Daca tu crezi ca prostiile abisale pot fi sustinute de un om cu un singur neuron esti pierdut.
Destramarea comunismului,inclusiv in Romania,destramarea URSS,a Yugoslaviei,incercarea de destabilizare a Chinei,nu puteau fi facute de Iliescu,rusi ori Stanculescu,nici de o tarisoara ca Romania. Sunt sigur ca actuala criza mondiala isi are ca principala cauza,decontarea imenselor sume de dolari,investite de marea finanta mondiala in indeplinirea acestora.
Inca odata,daca romanii ,sub inteleapta indrumare a lui IOn Iliescu,ar fi contribuit cu 0,0001% la evenimentele din decembrie ar trebui sa fim mandri de asa ceva.
In realitate,ca intotdeauna in istorie,noi romanii am fost simpli pioni pe tabla de sah a marilor puteri. Am jucat intr-o piesa scrisa si regizata de altii,nici macar in roluri secundare,ci,ca simpli figuranti.
gigip

Documentele de la Berevoiesti erau rapoarte ale securitatii privind recrutarea ca informatori a unor persoane. Tot acolo au fost arse dosarele persoanelor importante care erau supravegheate informativ de securitate,cum ar fi disidenti politici,legionari,persoane catalogate de catre securitate ca fiind ostile regimului. Deci,documentele arse nu aveau cum sa se refere la revolutie,ele fiind intocmite in timpul regimului comunist.Au fost arse pentru a nu fi deconspirati ofiterii care i-au urmarit si cercetat abuziv pe cei anchetati de securitate.
gigip
Marduk
QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 08:43 PM) *
QUOTE
Daca ai observat eu nu am postat nimic referitor la nulitatea abisala,nu ma pot cobora la nivelul (oare are ?)lui submediocru.

am observat ce observ si din aceste randuri, lipsa argumentelor te impinge la jigniri. in cadrul unui dialog civilizat nu te folosesti de cuvinte pentru a jigni, poti sa fi mai subtil, mai acid dar nu e corect sa tragi concluzii despre o persoana, pe care de altfel nici nu o cunosti, doar din vorbe.
QUOTE
E speranta mea ca,printre documentele respective sa apara si cele referitoare la "revolutia "romana.

nu cred, "revolutia" romana a fost o afacere ruseasca, poate cand vom avea un Wikilekskaia vom afla cate ceva, dar din cate observ rusii trag din greu la un SO bazat pe Linux pentru a renunta la MSW pe care il considera prea usor de penetrat.



QUOTE(gigip @ 10 Dec 2010, 08:50 PM) *
Deci,documentele arse nu aveau cum sa se refere la revolutie........

asta este ceea ce crezi tu, nu este obligatoriu sa fie si adevarat. daca eram un popor care se respecta nu ardeam nimic, salvam arhiva si o ascundeam de dragul adevarului istoric, asa ca niste nemernici de rand sefii de atnci au hotarat ca e mai bine sa fie arsa.
gigip
QUOTE(Marduk @ 11 Dec 2010, 12:42 PM) *
am observat ce observ si din aceste randuri, lipsa argumentelor te impinge la jigniri. in cadrul unui dialog civilizat nu te folosesti de cuvinte pentru a jigni, poti sa fi mai subtil, mai acid dar nu e corect sa tragi concluzii despre o persoana, pe care de altfel nici nu o cunosti, doar din vorbe.

nu cred, "revolutia" romana a fost o afacere ruseasca, poate cand vom avea un Wikilekskaia vom afla cate ceva, dar din cate observ rusii trag din greu la un SO bazat pe Linux pentru a renunta la MSW pe care il considera prea usor de penetrat.
asta este ceea ce crezi tu, nu este obligatoriu sa fie si adevarat. daca eram un popor care se respecta nu ardeam nimic, salvam arhiva si o ascundeam de dragul adevarului istoric, asa ca niste nemernici de rand sefii de atnci au hotarat ca e mai bine sa fie arsa.

1-Stiu ce s-a ars la Berevoiesti.S-au facut cercetari si s-au tras concluzii.Pana in martie 1990,multi securisti au ars documente privind informatorii si,mai ales dosare de urmarire informativa,de frica.Chiar documentele arse nu au disparut pentru ca ,toate au fost filmate si introduse in evidenta CIS.Cei care le-au ars au facut acest lucru de frica sa nu fie deconspirati ca au lucrat in dosarele mari,gen parintele Calciu,doamna Doinea Cornea etc.
2-Ha,ha,ha! Revolutia romana si prabusirea comunismului "afacere ruseasca"????.Revolutia romana face parte din intregul proces de prabusire a comunismului,inceput cu reunificarea Germaniei,evenimentele de la Budapesta,Sofia,Berlin,destramarea URSS,divizarea Yugoslaviei si incercarea de destramare a Chinei.
La o analiza simpla ,ca sa fie asa ,trebuie sa se raspunda la doua intrebari:
a-qui prodest,(cui foloseste),deci destramarea Urss si prabusirea comunismului ,in nici un caz URSS,ci tarilor occidentale.Ar insemna ca miliardele de locuitori ai imperiului sovietic au inebunit spontan si au distrus ce au construit in 50 de ani.
2-Cine poate? Milioanele de miliarde de dolari cheltuite pentru lichidarea comunismului nu ar fi putut fi ale URSS,nici SUA,fara
tarile NATO,finanta mondiala,marile concerne financiar bancare nu ar fi reusit.
Ca sa dau un exemplu,organizarea unei reuniuni internationale cu participare mare ori a unui campionat mondial de fotbal este o operatiune costisitoare,dar a distruge comunismul din lume inseamna sa inmultesti suma respectiva cu 1 miliard.
Declansarea celui de-al 2 -lea razboi mondial si desfasurare lui a fost un fel de mizilic fata de lichidarea comunismului in lume.
Chiar daca nu se recunoaste inca,una dintre principalele cauze ale crizei mondiale,alaturi de razboaiele din Afganistan si Irak
a fost superba actiune de lichidare a comunismului de pe pamant,fapt ce impune sa acord SUA si aliatilor lor,respectul cuvenit.
gigip
Marduk
QUOTE(gigip @ 11 Dec 2010, 05:15 PM) *
QUOTE
Stiu ce s-a ars la Berevoiesti.

Daca tu stiu, eu nu am fost acolo, asa ca nu stiu ce sti tu, nu stiu concluziile care s-au tras in urma cercetarilor, nu stiu ce s-a pastrat pe filmele acelea, si ce nu s-a pastrat, nu stiu de ce s-a pastrat ce s-a pastrat si de ce nu s-a pastrata ce nu s-a pastrat, totul poate fi o iluzie si nu o concluzie.
QUOTE
Ha,ha,ha! Revolutia romana si prabusirea comunismului "afacere ruseasca"????

Moncher daca nu stiai in toate serviciile exista o regula de aur, cine face mizerie trebuie sa si curate, asa ca intre gentelemeni.
QUOTE
incercarea de destramare a Chinei.

cei cu destramarea asta a Chinei?
QUOTE
a-qui prodest,(cui foloseste),deci destramarea Urss si prabusirea comunismului

un experiment nereusit, o gresala, normal ca trebuia schimbat ceva, bine ca au avut ce pune in loc.
QUOTE
Milioanele de miliarde de dolari cheltuite pentru lichidarea comunismului nu ar fi putut fi ale URSS

de ce dolari? si nu ruble sau gaze, aur, etc.?
QUOTE
......................lichidarea comunismului in lume.

cine spune ca in lume comunismul este lichidat?

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.