Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:U.s.a. Politica Noului Presedinte B.h. Obama
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 6 Apr 2010, 04:26 PM) *
daca mi-e frica de ceva e de colapsul chinei.

mie mi-e frica ca inainte de colaps comunistii chinezi s-ar putea sa faca prostii.
Marduk
Obama traseaza noi reguli privind folosirea arsenalului atomic. Era nevoie de asa ceva sau baietii chiar se gandesc la viitor cu seriozitate si responsabilitate, asa ca sa nu existe temeri in randul celor care nu poseda arme nucleare. Pe de alta parte secretarul american al apararii vine si zice "dacă un stat va folosi arme chimice sau biologice īmpotriva Statelor Unite sau a aliaţilor şi partenerilor săi, se va expune perspectivei unei riposte militare convenţionale devastatoare". Cu alte cuvinte, nu va tocam nuclear, va tocam conventional.
Cla
QUOTE(Marduk @ 7 Apr 2010, 07:51 AM) *
Cu alte cuvinte, nu va tocam nuclear, va tocam conventional.

Sa stea acasa prostii, ca īn oricare an au un nou razboi care costa trei miliarde de dolari pe zi, si acasa mor oamenii de foame,

editat pentru limbaj obscen
turbo trabant
se aude pe la colturi cum ca abramburel vrea sa le bage americanilor TVA. smile.gif

sa speram ca da, vom avea dictatura republicana pe urmatorii 50 de ani si un exponat la "muzeul antipa" impaiat cu fulgi cu tot: abramburel si echipa lui "socialistus extremicus idioticus falimentarus".
abis
Despre ce socialism vorbesti? Sau despre ce extremism? Adica toate tarile unde exista TVA sunt socialiste-extremiste? Sau ce vrei sa spui?

Stai intai sa vina si vreo astfel de propunere din partea lui Obama, sa nu discutam doar pe zvonuri care pot sa fie adevarate sau nu...
Marduk
in USA nu exista TVA?
turbo trabant
o crestere a taxelor cu 10-15% in sua acum in plina recesiune ar anula practic orice speranta de iesire din recesiune si prelungirea ei. milioane de familii americane si-ar vedea drastic diminuata puterea de cumparare.

electoratul american cere cu insistenta ( si in curand si cu fulgi si smoala la "muzeul antipa" ) reducerea cheltuielilor bugetare si nu cresterea taxelor. evident, orice crestere a taxelor duce la sintagma "socialist" in america.

abis
Ce rost are sa "vorbim discutii"... Stai intai sa apara o astfel de propunere si vedem dupa aceea daca e chiar asa sau nu.
turbo trabant
oh well a ajuns si in presa de larg tiraj: http://www.cbsnews.com/8301-503983_162-20001918-503983.html

faptul ca astia sunt bagati la inaintare sa bage mana in apa sa vada daca ii calda sau rece, spune ceva. dap, trebuie sa cumpar ceva actiuni la fabricantii de perne si smoala, va fi cerere in curand.
abis
Deocamdata sunt discutii de principiu, de colocviu, nu vad inca o propunere in acest sens din partea administratiei.

Ceea ce ma mira este faptul ca te bucuri ca o masura care ar putea ajuta substantial economia americana va fi intampinata cu ostilitate... Pana la urma cu tii cu ursul? Pe mine m-ar bucura sa se puna America pe picioare, chiar daca asta ar presupune introducerea TVA, ca in toata Europa (care nu-i in niciun caz socialista), Australia, Japonia, Canada etc. Tu pari sa te bucuri doar daca americanilor le-ar fi rau... unsure.gif
Dox
Propunerea introducerii TVA in US a venit de la Paul Volcker , principalul consiler pe probleme economice al lui Obama. E numai o sugestie dar deja este scanteia pentru un scandal la scara nationala. Sunt gata sa pariez ca Obama nici nu va lua in considerare asa ceva ! (la alegerile din 2008 a promis ca niciun fel de taxa nu va fi aplicata clasei mijlocii ) . Sau poate va dori sa piarda in mod sigur alegerile din 2012....
turbo trabant
QUOTE(Dox @ 8 Apr 2010, 04:46 PM) *
Paul Volcker , principalul consiler pe probleme economice al lui Obama.

bingo thumb_yello.gif .

oare ce nuanta de catran se poarta anul asta? jamie.gif
Dox
Bibi Netanyahu si-a anulat participarea la conferinta privind armamentul nuclear convocata de Obama la Washington.
Dox
Controversa privind locul de nastere al presedintelui Obama continua. Un parlamentar kenyan sustine ca Obama s-a nascut in Kenya. Daca se va confirma pana la urma ca locul nasterii a fost in afara SUA, presedintia lui Obama va sta sub semnul ilegalitatii !
Marduk
Ce ilegalitate? isi pierde functia day one, acolo e USA nu Romanica sa te dai dupa ilegalitati.
Dox
QUOTE(Marduk @ 12 Apr 2010, 06:05 PM) *
Ce ilegalitate? isi pierde functia day one, acolo e USA nu Romanica sa te dai dupa ilegalitati.

Constitutia SUA spune clar ca presedinte nu poate fi decat un cetatean american nascut in USA. Deci daca se dovedeste ca Obama e nascut in alta tara...
Marduk
Doar pe vorbe nu se face nimic, pentru un demers de aceasta anvergura e nevoie de documente originale, martori, etc. Nu-i vad eu pe americani sa se impiedice de asa ceva, daca ar exista dubii serioase in aceasta privinta.
turbo trabant
daca or sa il zboare pe abramburel nu o sa fie din cauza certificatului de nastere ci din cauza prostiilor pe care le face in economie. sua e pe pilot automat si doar ben bernanke ce se mai uita la ecrane.

Marduk
ce sa zic? pentru economie nu prea au demisionat presedintii americani dar pentru minciuna da.
turbo trabant
pe cetateanu de rand nu il durea nici daca era nascut pe marte daca facea 'pe partea economica' macar 10% din ce a promis. dar nu a stiut decat sa tipareasca si sa tipareasca bani, in zadar i-au spus ceilalti sa o lase mai moale. abramburel nu e nici FDR nici JFK e doar el, unicul mesia al ateilor, partenerul de viata al homosecsualilor si cel mai pacifist de pe planeta. insa e O barat fata de natiune si economie iar asta se vede in fiecare zi.

democratii dupa abramburel nu mai pupa puterea cel putin 2 mandate ( doar daca republicanii is cretini cu totul si le dau ocazia). iar cine ii va urma astuia, va avea nevoie de o matura mare de tot sa curete dupa rahatul lui.
Dox
Aici un ultim sondaj Gallup care arata evolutia voturilor aprob/dezaprob cu privire la politica lui Obama intre februarie 2009 si aprilie 2010.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 12 Apr 2010, 06:56 PM) *
QUOTE
unicul mesia al ateilor, partenerul de viata al homosecsualilor si cel mai pacifist de pe planeta

se vede clar ca ai ceva cu Obama, nu stiam ca este ateu, are totusi o familie iar ca pacifist ce sa zic abia ce a declarat ca va folosii armele nucleare daca va fi nevoie. nu l-am votat pe Obama dar nu l-as fi votat nici pe Bush, toata campania si alegerile din USA mi s-a parut a fi o intalnire NBA dintre o echipa a albilor si o alta a negrilor. pana la urma Obama ocupa aceasta functie in plina criza economica si desi pare ca a batut palma cu bancherii evrei faptul ca nu sustine politica israeliana il va costa foarte mult.
QUOTE
democratii dupa abramburel nu mai pupa puterea cel putin 2 mandate

parca si republicanii au un candidat de culoare, poate democratii vor venii cu un candidat hispanic si atunci va fi un alt meci, patronat de bogatasii americani fie republicani fie democrati.

turbo trabant
marduk, nu m-am referit la parerile lui proprii si personale ci la grupurile care (inca) il mai sustin. oamenii simpli ( tu si eu ) nu ne regasim in deciziile stratosferice luate de abramburel.

deciziile lui abramburel nu ne scot din criza ci prelungesc aceasta recesiune prin explozia datoriei publice si aruncarea banilor pe fereastra. nu te mai lua dupa ce se spune la tembelizor despre sfantul o si magia lui economica ca nu exista. daca nu ma crezi, urmareste cand se anunta cifrele somajului in sua : cum e un zvac mic in sus, cum iese si bate campii ca gata recesiunea e gata si se creeaza noi locuri de munca. luna urmatoare cand cifrele sunt mai negre si s-a anulat tot castigul de luna precedenta tace chitic. ai sa il vezi repetand ca un papagal acelasi discurs.

americanii s-au fript ca l-au crezut in stare sa conduca dar nu poate, e doar un jeoana.

nu ma intereseaza culoarea lui, religia lui sau sexul lui, vreau sa puna america pe picioare nu sa o distruga si mai rau. ori asta se intampla, deciziile lui duc intr-o fundatura si sua poate sa nu se mai ridice ani buni dupa el ( i-a trebuit americii aproape 7 ani sa isi revina dupa carter si ala nu a facut asemenea tampenii).

ps: negrul ala de la republicani e seful CPex-ului republican si pe care republicanii l-au plimbat pe la televizor ca pe sfantele moaste ( "vezi domne nu suntem rasisti ! "). numai ca , asa cum ziceam cateva pagini in urma, musiu asta negru a fost prins ca s-a dus la un secsi club de sado-maso cu niste colegi pe cheltuiala partidului. bineinteles, totul este o masinatiune pentru ca e negru smile.gif.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 12 Apr 2010, 07:30 PM) *
nu ne regasim in deciziile stratosferice luate de abramburel.

eu nu pot sa-l judec decat prin prisma stirilor pe care le citesc in limba romana, dar pot spune ca a facut cateva gesturi de politica externa, care vor ramane in istorie. insasi prezenta sa la Casa Alba este in sine un eveniment istoric.
abis
QUOTE(Marduk @ 12 Apr 2010, 07:18 PM) *
se vede clar ca ai ceva cu Obama, nu stiam ca este ateu, are totusi o familie

Adica ateii n-au familii? laugh.gif

Obama nu s-a declarat niciodata ateu, dimpotriva, este crestin.
Dox
QUOTE(Marduk @ 12 Apr 2010, 08:09 PM) *
care vor ramane in istorie. insasi prezenta sa la Casa Alba este in sine un eveniment istoric.

Cred ca istoria asta va marca in primul si in primul rand. Asa cum pentru Clinton va marca peste ani in principal "afacerea" Lewinsky.
Marduk
QUOTE(abis @ 13 Apr 2010, 11:36 AM) *
Adica ateii n-au familii? laugh.gif
Obama nu s-a declarat niciodata ateu, dimpotriva, este crestin.

eu am comentat ceea ce a afirmat turbo "unicul mesia al ateilor, partenerul de viata al homosecsualilor si cel mai pacifist de pe planeta" te-a deranjat sau chiar crezi ca am ceva cu ateii?
Dox
La summitul privind armamentul nuclear de la Washington , presa americana noteaza "plecaciunea" pe care o face Obama presedintelui chinez in timp ce acesta din urma sta drept batz !
Marduk
Cred ca i-au placut pantofii lui Hu. rolleyes.gif N-ar trebui sa ne mire, doar sta in fata unui mare propietar si creditor.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 12 Apr 2010, 07:09 PM) *
eu nu pot sa-l judec decat prin prisma stirilor pe care le citesc in limba romana, dar pot spune ca a facut cateva gesturi de politica externa, care vor ramane in istorie. insasi prezenta sa la Casa Alba este in sine un eveniment istoric.

aici e diferenta: nu prea citesc stiri despre abramburel in limba romana.

numeste-mi cateva gesturi alea de politica externa, te rog. eu as incepe cu primul gest anuntat de el in prima zi in fonctie, inchiderea satului de vacanta guatanamo - nici macar pe aia nu a fost in stare sa o faca devil.gif

ps: speram sa te prinzi de mistoul unor fraze gen "unicul mesia al ateilor"- ca nu cred ca exista vreun ateu sa creada in mesia smile.gif
abis
QUOTE(Dox @ 13 Apr 2010, 12:33 PM) *
La summitul privind armamentul nuclear de la Washington , presa americana noteaza "plecaciunea" pe care o face Obama presedintelui chinez in timp ce acesta din urma sta drept batz

Presa comenteaza si ea lucrurile facile, de suprafata, la care se pricepe. smile.gif

Nu conteaza daca unul sta "bat" ori altul face un gest de politete, ci politica americana fata de China. Care nu este una de "supusenie". smile.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 14 Apr 2010, 11:44 AM) *
Nu conteaza daca unul sta "bat" ori altul face un gest de politete

Daca asta este gest de politete, atunci eu sunt samurai. Obama a trait o vreme in Havaii probabil ca de acolo i se trage inclinarea asta tipic japoneza.
turbo trabant
la revedere, NASA! cry.gif
March
QUOTE(turbo trabant @ 15 Apr 2010, 11:03 AM) *
la revedere, NASA! cry.gif

Ce, Hussein i-a pus cruce ? Sau semiluna ? unsure.gif Se poate duce la chinezi sa-i roage sa -i testeze rachetele ! laugh.gif
turbo trabant
a tras nu o cruce sau o semiluna ci ca un om politic corect un X peste 50 de ani de explorare spatiala. m... ma-sii !

americanii vor mai ajunge in spatiu ( adica doar pana la statia spatiala) folosind numai rachetele rusesti pe dolari grei ( ma rog abramburel lucreaza si la usurarea dolarului).

in rest- luna, marte, etc , ce nu aveti ipad sa colorati pe el?

Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 15 Apr 2010, 02:07 PM) *
americanii vor mai ajunge in spatiu ( adica doar pana la statia spatiala) folosind numai rachetele rusesti pe dolari grei ( ma rog abramburel lucreaza si la usurarea dolarului).

daca asa este mai ieftin, nu vad de ce nu ar folosii motoarele rusesti care se stie sunt mult mai bune decat cele americane si mai ieftine. am vazut pe Discovery un reportaj despre aceste motoare, la un moment dat au prezentat un hangar intreg plin cu motoare de racheta. de la chinezi electronica de la rusi motoarele, de la evrei matematicienii, de la nemti surubaraia, de la francezi branza si vinul, de la englezi planificarea, de la romani palmasii iar americanii noua rasa conducatoare, prea simplu.
turbo trabant
ce ai vazut pe discoveri (RD-180) sunt deja montate pe rachete americane lansatoare de sateliti : pe atlas v prima treapta sutn motoare rusesti pe care insa rusii NU mai vor sa le mai vanda americanilor jamie.gif .

daca ai auzit vreodata de neil armstrong omul acesta a spus ca planul idioutului de la casa alba "va devasta programul spatial american si va face din america o tara de mana a doua sau a treia".




Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 15 Apr 2010, 06:13 PM) *
QUOTE
pe care insa rusii NU mai vor sa le mai vanda americanilor

nu vor sa le mai "vanda" in genunchi, cer doar un pret care sa le acopere cheltuielile si au si ce sa vanda, sunt bune toti recunosc acest lucru.
QUOTE
daca ai auzit vreodata de neil armstrong

am auzit, dar cred ca perioada nationalismului "made in USA" a trecut, eu cred ca ar trebui inlocuit cu "ansamblat in SUA" asta este viitorul un mare sat in care fiecare stat produce ce poate iar statele dezvoltate folosesc ce le trebuie, totul a devenit ca un mare joc de LEGO.

Dox
QUOTE(Marduk @ 15 Apr 2010, 06:47 PM) *
am auzit, dar cred ca perioada nationalismului "made in USA" a trecut,


Explica-te te rog . smile.gif

La americani orice sarbatoare este intampinata de fiecare familie cu steguletul national la poarta casei. De ziua nationala nu scot tancurile in strada ca sa defileze ci se duc toti la picnic. La cantarea imnului americanii isi duc mana la inima.... Cei care isi bat joc de steagul american sunt bagati urgent la puscarie... Da... patrioti sunt ( indiferent de culoare ) asa cum ar trebui sa fim si noi romanii. Da' din pacate la noi... sad.gif
Marduk
QUOTE(Dox @ 15 Apr 2010, 08:08 PM) *
Explica-te te rog .......... Da... patrioti sunt ( indiferent de culoare ) asa cum ar trebui sa fim si noi romanii.

Patrioti nu nationalisti, cum suntem noi romanii. Eu as prefera ca romanii sa fie patrioti si traditionalisti, atat si nimic mai mult.
March
Hussein Obama a castigat bani frumosi anul trecut din trancaneala sa si a nevestei sale pusa pe hartie jamie.gif Dupa un an si ceva de caimacaneala cu asa ceva sau ales yankees. Adica cu gargara si trancaneala tongue.gif

Barack Obama şi soţia sa, Michelle, au declarat īn 2009 fiscului un venit dublu faţă de anul precedent, informează Mediafax , care citează AFP. Potrivit declaraţiei de impozit a cuplului prezidenţial american, suma cāştigată de cei doi anul trecut a fost de 5,5 milioane de dolari.

Sursele de venit ale lui Obama au fost salariul īncasat ca preşedinte (374.460 de dolari pe an), dar mai ales veniturile din drepturi de autor īncasate pentru cărţile sale, care au reprezentat un adevărat succes īn timpul campaniei electorale şi la īnceputul mandatului, reprezentānd aproximativ 5,2 milioane de dolari din totalul veniturilor.
Dox
QUOTE(March @ 16 Apr 2010, 02:37 PM) *
Sursele de venit ale lui Obama au fost salariul īncasat ca preşedinte (374.460 de dolari pe an),

Ionut Costea directorul de la Eximbank castiga anual aproape cat presedintele Obama !
Marduk
QUOTE(March @ 16 Apr 2010, 02:37 PM) *
Potrivit declaraţiei de impozit a cuplului prezidenţial american, suma cāştigată de cei doi anul trecut a fost de 5,5 milioane de dolari.

De unde rezulta ca afacerea asta cu presedintia este profitabila. ohyeah.gif
Marduk
Ia uite ce facea Obama in timpul funeraliilor presedintelui Kachinsky. Se pare ca tribul presedintilor nu i-a iertat polonezului atitudinea din politica externa.
abis
Te intreb si aici: ce trebuia sa faca? Din moment ce n-a putut ajunge in Polonia din cauza norului de cenusa vulcanica... Sincer, nu vad nicio problema in faptul ca a decis sa faca sport in duminica respectiva.
Marduk
Sa se reculeaga o ora, doua, la o catedrala poloneza din statul sau orasul unde traieste cea mai mare comunitate de polonezi.
Cla
[quote name='Marduk' date='15 Apr 2010, 08:30 PM' post='677109']
Patrioti nu nationalisti, cum suntem noi romanii. Eu as prefera ca romanii sa fie patrioti si traditionalisti, atat si nimic mai mult
Moment, sweetie. Misto de traditionalisti daca se inteleg cu Canada.
Blakut
Meh, ce interesant sa vezi cum ajung stirile la noi. Adica Obama face conferinta de presa, vb despre fostul presedinte mai frumos decat a vb despre orice alt conducator, planuise sa fie la inmormantare, dar la noi ajunge stirea ca juca golf. Interesant cine manipuleaza stirile spre Ro...
turbo trabant
QUOTE(Blakut @ 21 Apr 2010, 12:40 AM) *
dar la noi ajunge stirea ca juca golf.

invata de la fratele lui alb tiger woods cum sa dea la copca pardon cum sa joace golf. michele ne poate spune mai multe devil.gif
Cla
Scrisoare deschisa a unui GI din Irak: http://org2.democracyinaction.org/o/5966/p...action_KEY=2724

"Our government may ignore you, concerned more with its public image. It has also ignored many veterans who have returned physically injured or mentally troubled by what they saw and did in your country. But the time is long overdue that we say that the value of our nation's leaders no longer represent us."

Natura nu minte. Se-mpute treaba. "We bring you democracy - with the pumpgun or something else, whatever makes Boom...!!" rolleyes.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.