Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:U.s.a. Politica Noului Presedinte B.h. Obama
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Marduk
Poate ca vor face autostrada pentru tancurile lor, asa cum a facut si Hitler in Polonia in WW2. Pe de alta parte ne-ntereseaza, pe noi, cei de pe acest topic, pentru ca ne-am propus sa discutam aici despre americani.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 7 Nov 2012, 01:49 PM) *
Si ce ne-ntereseaza pe noi, fac o autostrada în România sau vin cu tancurile?

Unica fabrica de tancuri din sua se inchide la anul.

Va fi flower power.
Marduk
La cate tancuri au si la cat sunt de bune, nu-si mai permit sa fabrice altele le recicleaza pe astea care le au dupa cum am vazut intr-un documentar pe Discovery. Poate ca americanii au realizat ca tancul este depasit ca arma in acest secol, ca este prea vulnerabil.
Cla
Da, Marduk, nu mai intra cu tancurile, ci cu avioanele teleghidate.
fiatlux
QUOTE(turbo trabant @ 7 Nov 2012, 06:08 PM) *
Unica fabrica de tancuri din sua se inchide la anul.

Va fi flower power.


rofl.gif
Cla
Turbo Trabant, cum se numesc "Drohnen" pe româneste? unsure.gif
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 8 Nov 2012, 03:22 AM) *
Turbo Trabant, cum se numesc "Drohnen" pe româneste? unsure.gif

muieri.
Cla
Kasper smile.gif
abis
QUOTE(Cla @ 7 Nov 2012, 12:49 PM) *
Si ce ne-ntereseaza pe noi, fac o autostrada în România sau vin cu tancurile?

Politica americana se rasfrange asupra intregii lumi

Mie imi convine ca a iesit Obama; adminstratia americana a avut o presatie foarte buna in timpul crizei politice din Romania, o schimbare de putere in acest moment la Casa Alba ar fi insemnat niste luni bune pana cand noii lideri luau cunostinta cu problemele partii asteia de lume, pana se prindeau care sunt treburile pe aici... Asa ca mizez pe faptul ca "ai nostri" vor fi tinuti din scurt si mai departe
Marduk
QUOTE(abis @ 8 Nov 2012, 02:00 PM) *
Politica americana se rasfrange asupra intregii lumi ... Asa ca mizez pe faptul ca "ai nostri" vor fi tinuti din scurt si mai departe

Unei parti din intreaga lume. Cat despre "carlanii" nostrii la modul in care vad viitorul "samsarii" lor, eu ma astept la nationalizarea unor activitati. ohyeah.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 8 Nov 2012, 03:56 PM) *
Unei parti din intreaga lume. Cat despre "carlanii" nostrii la modul in care vad viitorul "samsarii" lor, eu ma astept la nationalizarea unor activitati. ohyeah.gif

Ce sa nationalizeze intr-o tara ue? Spaga? rofl.gif

Mai curand niste printzi straini care vor conduce cu o manutza de fier o tarisoara plina de nebuni.
abis
Incep sa cred ca nu avem noi norocul ala...
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 9 Nov 2012, 07:18 PM) *
QUOTE
Ce sa nationalizeze intr-o tara ue? Spaga?

Ar fi un pas enorm catre normalitate. Daca fiecare "spaga" din Romania ar fi legala si ar fi impozitata cu 16%, cred ca am avea bani pentru multe proiecte.
QUOTE
....o tarisoara plina de nebuni.

Nebuni? smile.gif esti un dragut moncher, nebunul e un om bolnav, prostul nu.

turbo trabant
QUOTE(abis @ 12 Nov 2012, 02:54 PM) *
Incep sa cred ca nu avem noi norocul ala...

Pai daca suntem patrioti....

andra_v
Cine se foloseşte de Bau-Bau?

Opinie, Ziua Veche


Barack Obama: Teroriştii sunt vinovaţi de moartea ostaticilor în Algeria

Preşedintele american Barack Obama i-a acuzat pe autorii "terorişti" ai luării de ostatici la un complex de exploatarea gazelor, în Algeria, că poartă responsabilitatea morţii ostaticilor, într-un comunicat publicat sâmbătă.

"Responsabilitatea acestei tragedii revine teroriştilor aflaţi la originea ei, iar Statele Unite condamnă acţiunile acestora în modul cel mai ferm", a apreciat Obama.

"În zilele următoare vom rămâne în contact strâns cu Guvernul algerian, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, cu scopul de a acţiona împreună în vederea evitării unor asemenea tragedii", a adăugat el.

Aceasta este prima declaraţie directă a preşedintelui american despre luarea de ostatici.

Douăzeci şi trei de cetăţeni străini şi algerieni au fost ucişi în luarea de ostatici la complexul de la In Amenas, care s-a încheiat sâmbătă cu uciderea răpitorilor islamişti cu legături cu Al-Qaida în asaltul final al forţelor speciale din cadrul armatei algeriene.

Între ostaticii ucişi se află cetăţeni din România, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.

Această dramă subliniază pesistenţa ameninţării reprezentate de "Al-Qaida şi alte grupări extremiste violente în Africa de Nord", a subliniat Obama.

"În prezent, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile tuturor celor care au fost ucişi sau răniţi în cursul atacului terorist din Algeria", a adăugat preşedintele american.



http://www.mediafax.ro/externe/barack-obam...lgeria-10500182
Marduk
Republicanul Chuck Hagel a fost confirmat în funcţia de secretar al Apărării. Cateva declaratii ale sale:

„Nu putem conduce lumea, dar ar trebui să ne implicăm ... în conducerea sa..."

" ...armata americană ar trebui să îşi utilizeze resursele într-un mod înţelept“.

„.... atunci când vine vorba de apărarea naţională, nu suntem democraţi sau republicani. Suntem americani, iar cea mai importantă responsabilitate a noastră este siguranţa poporului american“

„zona Mării Negre este o parte foarte importantă a lumii, iar România are un rol deosebit în dinamica euroasiatică a regiunii."

Sa vedem ce schimbari va face noul secretar al Pentagonului, vor reveni USA la politica neiterventionista? isi vor reconsidera americanii politica fata de Israel? vor accepta USA pozitia Iranului in plan international si local? vor continua USA sa sprijine "primavara araba" dupa esecul "democratiei", viciata de schimbarile cu tenta islamista din satele respective?
andra_v
Vocea Rusiei, preluand un documentarrealizat de catre The Guardian si BBC: De la atrocitatile in Irak, pana la rapirea jurnalistilor romani.

http://www.cotidianul.ro/de-la-atrocitatil...-rusiei-208654/

De altfel, in discursul sau de investitura,noul secretar american al Apararii a recunoscut faptul ca armata americana a comis numeroase greseli.
Marduk
Ma asteptam ca autorul, autorii atentatului din Boston sa faca parte din dreapta radicala americana, dar m-am inselat, se pare ca autorii atentatului sunt doi ceceni. Declaratia tatalui lor m-a intristat si mi-a amintit de alti tati ai unor teroristi surprinsi de indeletnicirile copiilor lor.

Fiul meu este un adevărat înger”, a declarat Ţarnaev pentru AP. „Djohar este student la medicină în anul doi, în SUA. Este un băiat atât de inteligent. Ne aşteptam să vină în vacanţă”

Sa vedem cum va reactiona administratia Obama care se confrunta pentru prima data cu teroristi ceceni, aceiasi teroristi cu care se confrunta si rusii.
Marduk
Chiar mi-am dorit ca teroristii din Boston sa nu fie musulmani, islamisti. Puteau sa fie de orice alta orientare, politica, religioasa etc. dar se intampla sa fie musulmani. Cred ca stiu ce si cine i-a motivat pe acesti teroristi, istoria este plina de astfel de actiuni, dar noua celor care traim in prezent nu ne place sa privim in trecut, sa stabilim o relatie intre trecut si prezent, intre cauzalitatea si realitatea politica din aceste zile. Cine sunt acesti ceceni? ar fi putut sa fie palestinieni, iranieni, sauditi, libieni, irakieni, talibani (afgani), pakistanezi etc. ce doreste aceasta populatie? de ce vrea sa se faca remarcata, sa-si sustina pretentiile nationale, spirituale, religioase, personale prin atentate, prin crime impotriva unor nevinovati? Sper ca si administratia Obama sa-si puna aceleasi intrebari, sa caute raspunsuri in inima societatii americane, politice, religioase, acolo unde staus quo-ul pare de neancalcat, dar el se prezinta ca o radacina de care nimeni nu stie, sau se preface ca nu stie, radacina care irumpe de unde nu te astepti. O radacina care se vrea recunoscuta, tratata egal, ingrijita, sustinuta, pentru ca vrem sau nu vrem spiritualitatea umana cauta noi orizonturi, in fapt aceasta "radacina" poate fi sfarsitul sau inceputul unei noi ere a civilizatiei umane.
Marduk
USA, administratia Obama sa afla in plin in plin scandal cu tenta rasiala. Achitarea unui american alb, care a ucis un tanar negru, invocand legitima aparare, a scandalizat opinia publica, presedintele Obama fiind obligat sa intervina, solicitand americanilor sa fie calmi. In urma cu ceva timp pe acest topic am discutat despre problemele rasiale ale USA, probleme pe care multi americani continua sa le ascunda sub pres, ca pe un gunoi pe care nu vor sa-l vada, sau sa-l arunce la lada de gunoi. Eu cred ca in USA exista rasism, atat din partea albilor cat si din partea negrilor, exista studii care considera ca rasismul este ceva ce exista in noi, unii il pot controla, altii nu, este ca o "frica" de care nu putem scapa. Cand Obama a ajuns presedinte, o pagina noua s-a deschis in cartea de istorie a USA, un val de sperante a traversat USA, negrii si hispanicii si-au inchipuit ca viata lor se va schimba, albii s-au impartit in doua tabere dar viata a continuat, a venit criza, nemultumirile s-au adunat, puterea de cumparare a americanilor a scazut si azi Obama se vede nevoit in urma unui proces, sa iasa in fata natiunii indemnand la calm. De ce ar face presedintele acest pas daca in USA nu exista probleme rasiale? daca in USA justitia functioneaza mai bine decat in alte state? se teme administratia Obama de ceva?
Cla
Ce sa ne miram? Înca exista Ku Klux Klan, Black Power si Hispano, care nu se-nteleg între ei.
Marduk
Presedintele Obama pare sa aiba probleme din cauza lui Edward Snowden. Sa vedem daca-si va contramanda vizita la Moscowa din cauza deciziei lui Putin de ai acorda azil, fie si temporar, lui Snowden, poate tarul kgb-ist l-a pastrat pe Snowden ca pe o moneda de schimb, sa vedem ce-i va cere lui Obama in schimbul lui Snowden.
Marduk
Presedintele Obama este pe cale sa arate lumii intregi ca USA sunt de partea extremistilor, in acest caz opozitia din tarile arabe unde sa declansat ceea ce analistii au numit "primavara araba". O interventie militara a USA si NATO in Siria i-ar putea infuria pe rusi, care s-ar simtii vizati direct printr-o astfel de interventie. Este pregatita USA pentru o reactie agresiva din partea Rusiei? Poate presedintele Obama sa-si asume responsabilitatea declansarii unui conflict direct cu Rusia? Ramane sa vedem ce ne rezerva ziua de maine, razboi sau pace?
Marduk
O intrebare dificila pentru B.H. Obama In opinia mea presedintele USA a dat-o cotita, desi la inceputul mandatului sau parea un pacifist, motiv pentru care a si primit premiul Nobel, Obama sfarseste prin a fi un american belicos, manat de interesele altora, incapabil sa-si impuna propriile pareri si opinii fata de un conflict international. Cate odata ma intreb oare in mult laudatele armate americana sau israeliana, nu exista si militari, care ar putea sa evite acest razboi prin eliminarea unor tinte singulare? De ce trebuie sa moara atatia oameni nevinovati pentru un singur om?
Cla
..si Arafat a primit premiul Nobel pentru pace rofl.gif , e tot doar show.

In Siria ar trebui sa se traga un gard imprejur si livrate bombe, ca sa fie odata pace, fara sa se implice alte tari.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 9 Sep 2013, 10:41 AM) *
In opinia mea presedintele USA a dat-o cotita, desi la inceputul mandatului sau parea un pacifist, motiv pentru care a si primit premiul Nobel, Obama sfarseste prin a fi un american belicos, manat de interesele altora, incapabil sa-si impuna propriile pareri si opinii fata de un conflict international.


Sau poate in sfarsit miliardele de fraieri care chiar cred in pacifism si nu in realism isi vor da seama ca orice natiune are interese pe care trebuie sa si le urmareasca prin toate mijloacele.
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Sep 2013, 11:41 AM) *
O intrebare dificila pentru B.H. Obama In opinia mea presedintele USA a dat-o cotita, desi la inceputul mandatului sau parea un pacifist, motiv pentru care a si primit premiul Nobel, Obama sfarseste prin a fi un american belicos

Nu e belicos deloc, dimpotriva! A interveni in Siria pentru a stopa masacrele e de-a dreptul o datorie, o obligatie. Chiar daca ai Premiul Nobel, asta nu inseamna ca poti asista pasiv la uciderea sistematica a unor civili nevinovati
Marduk
QUOTE(abis @ 9 Sep 2013, 03:03 PM) *
... e de-a dreptul o datorie, o obligatie....Chiar daca ai Premiul Nobel, asta nu inseamna ca poti asista pasiv la uciderea sistematica a unor civili nevinovati

Fata de cine, fata de ce? Nu poti asista pasiv, dar nici activ nu poti sa fi aruncand bombe in locurile in care traiesc civili nevinovati. Exista si alte metode, zic eu. Chestia asta cu lovituri chirugicale am mai auzit-o de la americani si in Irak. Eu zic ca inca nu poti distinge din "botul" unei rachete care-s vinovati sau nevinovati, se moare la gramada dupa care se numara victimele.
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Sep 2013, 03:16 PM) *
Nu poti asista pasiv, dar nici activ nu poti sa fi aruncand bombe in locurile in care traiesc civili nevinovati.

Nu, ci in centrele de comanda, in cazarmile armatei, in aeroporturile militare, in depozitele de munitii samd
QUOTE
Exista si alte metode, zic eu.

Care?
Marduk
QUOTE(abis @ 9 Sep 2013, 05:11 PM) *
QUOTE
... in centrele de comanda, in cazarmile armatei, in aeroporturile militare, in depozitele de munitii samd

Am mai vazut "filme" din asta la tembelizor, pierderile in randul civililor fiind mult mai mari decat in randul soldatilor, desi multi laudau precizia armelor americane.
QUOTE
Care?

Deja cred c-ai citit despre propunerile rusilor si conditiile americanilor.

abis
QUOTE(Marduk @ 10 Sep 2013, 08:35 AM) *
Deja cred c-ai citit despre propunerile rusilor si conditiile americanilor.

Nu am citit. Care sunt propunerile rusilor prin care se poate instaura pacea in zona?
Marduk
Trecerea sub control international a armelor chimice siriene, arme ce ar putea avea origine sovietica. Rusia a propus, Siria a acceptat, Germanii sunt de acord, Francezii mai examineaza, americanii si-au manifestat interesul dar sunt sceptici ca Al-Assad va preda incarcaturile chimice. Ce urmeaza? Un atac american? O interventie rusa pentru preluarea armelor chimice? Un asalt al Al-Qaeda pentru a intra in posesia acestor arme? Un atac al rebelilor asupra Israelului? .......................................
andra_v
Obama se declară exasperat de criza bugetară provocată de Congresul american: "Dacă un partid se foloseşte de şantaj, niciun preşedinte venit după mine nu va putea guverna eficient"
http://www.mediafax.ro/externe/obama-se-de...icient-11444189
Marduk
Nu este pentru prima oara cand se intampla. Poate congresul a gasit ca este o solutie sa inchizi "birocratia" pentru o perioada pentru a face economie la buget. Pana la urma se descurca americanii, nu-i compatimesc nici pe ei nici pe Obama, mai degraba m-as uita in gradina Romaniei "gradina Maicii Domnului" unde guvernantii fac ce vor desi exista un parlament cu peste 500 de senatori si deputati, mai multi decat in congresul USA.
Marduk
O stire interesanta m-a facut sa ma gandesc ca americanii, congresul USA stie ce face. Traim in secolul XXI, razboaiele mondiale clasice, chimice, biologice sau atomice? nimeni nu si le poate permite, sunt prea costisitoare, distrugatoare, la moda este razboiul economic, comercial, eletronic, IT etc. USA poate "ingropa" China la fel cum a facut cu URSS, economic, comercial, ce-ar putea sa faca China in fata USA? S-o ameninte? cu ce? China se afla in situatia unui investitor, creditor, care si-a plasat banii intr-o investitie nerentabila, daca USA declara default, cum a facut Argentina, dupa care cere negocieri pentru inchiderea datoriei, ce poate sa faca China? Sa atace USA?
exergy33
QUOTE(andra_v @ 3 Oct 2013, 07:20 AM) *
Obama se declară exasperat de criza bugetară provocată de Congresul american: "Dacă un partid se foloseşte de şantaj, niciun preşedinte venit după mine nu va putea guverna eficient"
http://www.mediafax.ro/externe/obama-se-de...icient-11444189

Nu stiu de ce traiesc cu impresia ca mai toti presedintii Americii au fost, daca nu santajati, cel putin stransi cu usa intr-o maniera "democratica" tocmai de partidele care i-au adus la putere si i-au instalat la Casa Alba ...
Marduk
Asa este, totusi exista si presedinti ai USA care au rezistat acestor intentii. In istoria USA exista cativa presedinti care au stiut sa influenteze aceast lupta politica din congres, in folosul natiunii americane.
andra_v
QUOTE(Marduk @ 10 Oct 2013, 04:52 PM) *
Asa este, totusi exista si presedinti ai USA care au rezistat acestor intentii. In istoria USA exista cativa presedinti care au stiut sa influenteze aceast lupta politica din congres, in folosul natiunii americane.

Ne vo, lamuri in scurt timp daca Obama se regaseste in compania ilustrilor sai predecesori.

Obama (alaturi de Kerry) abil negociator sau o copie nereusita a lui Bush?
Marduk
QUOTE(andra_v @ 10 Oct 2013, 06:21 PM) *
.... o copie nereusita a lui Bush?

Nu, nu l-as compara cu Bush junior, daca la el te referi. Obama este altceva, o "speranta" a unei clase a USA care este cotizant majoritar, dar beneficiar minoritar al bugetului USA.
Marduk
Mi-a adus aminte de acest topic o declaratie surprinzatoare a presedintelui Obama:
"Toată lumea recunoaşte că Rusia are interese legitime faţă de ceea ce se întâmplă într-o ţară vecină, însă aceasta nu-i oferă dreptul să recurgă la forţă pentru a-şi exercita influenţa în acea ţară"
Deci toata lumea recunoaste interesul legitim al Rusiei fata de Ucraina, dar nu asa trebuia sa rezolve Rusia problema intereselor sale in Ucraina!!!???
abis
Si noi avem interese legitime in Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria - peste tot unde traiesc romani. Nu? Si asa cum noi ii ajutam pe romanii din afara granitelor sa-si pastreze limba, cultura, legaturile cu romanii din Romania, si rusii din Rusia au dreptul sa cultive legaturile cu rusii din afara Rusiei. La asta banuiesc ca se referea.
Marduk
Pana la un punct tu si Obama aveti dreptate. Dar cand lucrurile incep s-o ia razna, e nevoie de actiune, ca rusii au decis sa foloseasca forta este alta discutie. Ce-au facut americanii in Grenada, pentru protectia a cateva sute de americani? Nu zic ca au facut rau, au salvat vietile unor oameni nevinovati, era necesara interventia americanilor in Grenada, dar sa nu-i judecam pe rusi altfel decat i-am judeca pe americani, desi stilul, comportamentul este total diferit intre cele doua popoare si armate, pana la urma scopul este acelasi.
abis
QUOTE(Marduk @ 6 Mar 2014, 09:48 AM) *
Ce-au facut americanii in Grenada, pentru protectia a cateva sute de americani? Nu zic ca au facut rau, au salvat vietile unor oameni nevinovati, era necesara interventia americanilor in Grenada, dar sa nu-i judecam pe rusi altfel decat i-am judeca pe americani, desi stilul, comportamentul este total diferit intre cele doua popoare si armate, pana la urma scopul este acelasi.

Scopul SUA in Grenada = salvarea vietii unor oameni, spui tu... Acolo era un guvern dictatorial instaurat prin lovitura de stat, iar dupa ce s-a rezolvat problema americanii s-au retras si in plus au investit economic pentru a asigura bunastarea insulei
Scopul Rusiei in Crimeea = salvarea vietii cui, ca nimeni nu e amenintat? Despre ce dictatura vorbim, cand nu mai departe de luna mai vor fi alegeri (care vor fi in mod cert supravegheate de OSCE, ONU, UE si de cine mai doreste)?
Situatiile nu sunt comparabile, nici scopurile si nici metodele interventiei.

Uite o imagine din Donetk, da, in estul asa-zis rusofon al Ucrainei.


Marduk
QUOTE(abis @ 6 Mar 2014, 10:15 AM) *

QUOTE
Scopul SUA in Grenada = salvarea vietii... americanii s-au retras si in plus au investit economic pentru a asigura bunastarea insulei

S-au retras sau au investit? pentru bunastarea insulei, de cand sunt americanii, corporatiile atat de caritabile?
QUOTE
Scopul Rusiei in Crimeea = salvarea vietii....

Exact, alte metode aceleasi scopuri, investitii.
QUOTE
cand nu mai departe de luna mai vor fi alegeri (care vor fi in mod cert supravegheate de OSCE, ONU, UE si de cine mai doreste)?

Asta este intrebarea, de ce n-au asteptat alegerile? de ce l-au dat jos pe Ianukovici, daca tot acceptase revenirea la constitutia din 2004 si alegeri in luna Mai, adica exact peste 2 luni. Pierdea alegerile, il judecau, totul era democratic etc. dar cineva n-a dorit ca lucrurile sa se desfasoare asa, a vrut revolutie, acum avem escaladare internationala. Cati oameni sunt in fotografie? 10.000? 20.000? Donetsk-ul are aproape un milion de locuitori, doar in oras, si inca un milion si ceva in suburbii. Daca fotografia este facuta in aceste zile, inseamna ca exista libertate de exprimare la Donetsk, acolo ucrainienii pot manifesta in sprijinul Ucrainei, a suveranitatii acesteia, a integritatii si independentei. Daca toata aceasta tevatura a fost facuta pentru trezirea ucrainienilor, sa speram ca la alegeri vor sti cu cine sa voteze, dar in acelasi timp, dupa cum am observat s-au trezit si rusii din Ucraina, care conform principiilor europene au aceleasi drepturi ca si ucrainienii. Cine rezolva dilema? rusii sau americanii?
abis
QUOTE(Marduk @ 6 Mar 2014, 10:41 AM) *
S-au retras sau au investit?

Trupele s-au retras, banii au venit...
QUOTE
de cand sunt americanii, corporatiile atat de caritabile?

Era vorba de asistenta economica acordata de guvernul SUA....
QUOTE
de ce n-au asteptat alegerile? de ce l-au dat jos pe Ianukovici, daca tot acceptase revenirea la constitutia din 2004 si alegeri in luna Mai, adica exact peste 2 luni

Opozitia a acceptat planul asta, dar strada l-a respins. Dupa ce au murit zeci de oameni, oamenii din piata nu au acceptat sa mai ramana presedinte - intreaba-i pe ei de ce nu au acceptat. Nu pe politicienii care au batut palma cu Ianucovici, nu pe diplomatii occidentali care au presat opozitia sa accepte planul...
QUOTE
Daca fotografia este facuta in aceste zile, inseamna ca exista libertate de exprimare la Donetsk, acolo ucrainienii pot manifesta in sprijinul Ucrainei, a suveranitatii acesteia, a integritatii si independentei.

Acum a fost facuta. Sunt demonstratii pro si contra interventiei ruse, pro si contra Ucrainei. Iar pro-rusii ii ataca pe cei pro-Ucraina, sunt destui raniti
Marduk
QUOTE(abis @ 6 Mar 2014, 10:52 AM) *
QUOTE
Trupele s-au retras, banii au venit...asistenta economica acordata de guvernul SUA....

Eu tot intreb dar tu ocolesti un raspuns, dau americanii, englezii, rusii, chinezii, japonezii etc. bani pe degeaba? fara nici o favoare, oricta de mica, acolo ceva o atentie?
QUOTE
Opozitia a acceptat planul asta, dar strada l-a respins.....

Da, strada e din nefericire plina de nebuni.
QUOTE
...demonstratii pro si contra interventiei ruse, pro si contra Ucrainei. Iar pro-rusii ii ataca pe cei pro-Ucraina, sunt destui raniti

E grav ca s-a ajuns la confruntari de strada intre ucrainieni si rusi. Cum spuneam, situatia este departe de o rezolvare pasnica, trebuie mai multa implicare atat din partea Rusiei cat si din partea UE, USA, OSCE, lumea trebuie sa se abtina de la orice pentru a salvgarda pacea.

abis
QUOTE(Marduk @ 6 Mar 2014, 02:59 PM) *
Eu tot intreb dar tu ocolesti un raspuns, dau americanii, englezii, rusii, chinezii, japonezii etc. bani pe degeaba?

Rusii si chinezii, nu. Ceilalti, da.
Marduk
rofl.gif Hai ca m-ai facut sa rad. Pai bine moncher eu care credeam ca discutam serios aici problemele internationale si dumneata imi vi cu chestii din astea. Cum se cheama atitudinea asta? filo.... te las pe dumneata sa completezi cu ceea ce crezi ca te reprezinta.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.