Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Extreme
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Afrodita
Doamne ca prin minunate locuri ai umblat!! hug.gif

Iubita, da-i la padure... Nu te mai gandii la cat de porci is unii - marea majoritate a oamenilor, de fapt dry.gif - ci gandeste-te ca ti-ai mai furat una, ai invatat din ea, next! Ca daca te amarasti, tot tie ti-e rau si pe ei nici in spatele shuncilor nu-i doare! mad.gif

hug.gif Abia astept sa mai pove cum a fost mwah1.gif Bine ai revenit! hug.gif
Oiski-Poiski
Azi , doua lucruri extreme: a inceput scoala , ii doresc baiatului meu tot norocul din lume in clasa a patra.Si azi este 11 septembrie.


A doua excursie mare pe care am facut-o in concediu a fost Venetia.
Exista o vorba : sa vezi Venetia si apoi sa mori.Banuiesc ca in cazul meu se potriveste incepand cu imbracamintea subtirica pe care ne-am ales-o in drum spre Venetia.Ceva de genul :eu am venit in Italia si ma imbrac ca atare , imi este pips egal ca afara e un frig de imi ingheata popoul muscat de tantari (oooo, asta am uitat sa povestesc).
Venetia ! O sole miooooooooo ! Care soare ca se ascunsese bine de tot.Cu masina am mers doar pana la prima gara, Cervignano del Friuli unde ne-am urcat in tren si asa taca-taca-taca am ajuns in Venetia cu un tren personal care arata mai bine decat multe alte trenuri cu pretentii mai mari pe care le-am vazut.
Trenul s-a oprit in gara Santa Lucia de unde am luat Vaporetto numarul 1 pana la Piazza San Marco.Am o poza pe Vaporetto unde figura mea nu este prea impresionata de ce vad, sau cel putin asa arata, din cauza ca mimica imi era inghetata de frig.
Am intrat in Piaza San Marco si primul lucru ne-a sarit in ochi coada ce era la intrarea in Marcus-Dom.Afara ploua si era frig si daca as fi stat pe loc la coada probabil ca m-ar fi trasportat venetienii cu roaba inapoi, salvare neexistand decat pe apa.
Asa ca am inceput sa alergam dupa porumbei ca sa ne incalzim.Sau cel putin asta a facut fiu-miu.A fost pentru el lucrul cel mai frumos in Venetia.Ma indoiesc ca ar fi inteles de ce asteptam la nesfarsit la o coada unde nu-l intereseaza nimica.
Insa pacat.Pe dinafara este Marcus Dom o minunatie , inauntru trebuie sa fie si mai frumos.
Dupa ce am alergat porumbeii sau mai bine zis ei pe noi , ce obraznici sunt, am pornit-o pe jos in directia Podul Rialto.
Campo San Fantin, Teatro la Fenice, Campo San Stefano.
Eu tot nu ma dumiresc cum trebuie sa arate in casele alea la subsol sau parter.Apa este doara pana sus.Ma tot uit si nu pricep si-mi vine sa le bat oamenilor la usa.Unde si unde vezi cate o gradina interioara plina de verdeata sau un palat cu o arhitectura deosebita si ma intreb iarasi ce viata duc oamenii aceia.Cu ce se ocupa , care le este istoria, cum le arata casele in interior.
Pe canale se plimba gondole si ma mir cu cata dexteritate (la capacitate maxima 800 de kilograme) manevreaza gondolierii pe sub poduri joase unde trebuie sa se aplece sau printre alte gondole, barci, vaporase.Un gondolier invata la maister , Padrone, timp de zece ani !!! Fantastic.
Gondolele sunt negre vopsite si ma gandesc o fi elegant dar arata a doliu.Intr-adevar prin secolul al 16-lea senatul a dat o lege ca toate gondolele sa poarte negru pentru ca in perioada infloritoare in care se gasea Venetia la acea ora cele 10 000 de gondole care se plimbau pe canale erau atata de bogate vopsite si aranjate incat senatului i-a fost prea mult.
Pe Rialto Brücke ne plimbam si ne scaldam ochii in diferite obiecte , sticla de Murano, masti de toate felurile si de toate culorile.
Intre timp a iesit si soarele si eu ma descongelez incet dar sigur in asa fel incat pot sa-mi invart capul repede in toate partile ca nu cumva sa pierd ceva.
Nu stiu cine zicea ca Venetia este ca o inscenare si asa imi si pare, ireala.


Rialto Brücke

Oiski-Poiski
Unul din palate
Gondole
Cata bogatie !
Oiski-Poiski
Unde isi usuca venetienii rufele .Ce practic, nu mai trebuie ca si mine sa coboare in pivnita !Oare cum arata inauntru ?Bomboane de Murano din sticla
dascalita
Felicitari pentru vacanta frumoasa pe care ai avut-o si bafta la scoala puiului tau! Ce repede trec anii, maine, poimaine te aud ca nu vine noaptea acasa! jamie.gif
Oiski-Poiski
Multumesc Dascalita pentru urare , insa mai am de povestit.

A treia excursie am facut-o in Slovenia.De la Grado nu sunt decat 80 de kilometrii.In primul rand mi s-a parut caraghios sa arat buletinul la o granita, nu am mai facut asta cam de mult.Insa imediat am fost placut impresionati la prima benzinarie dupa granita .Un pret la benzina cum numai in cele mai frumoase visuri poti avea: 1 euro si trei centi pe litru.Na, ce mai ziceti ????
Strada coboara asa de frumos de la Trieste tot pe malul marii.In Izola murim de curiozitate si intram intr-un Aldi sa vedem cum arata un supermarkt acolo.Iara ne-au impresionat preturile destul de mici insa pentru cei care traiesc acolo probabil ca nu mai sunt asa de mici.De la Izola strada paraseste coasta si ne duce putin in interiorul tarii .Case noi, frumoase , majoritatea banuim ca se ocupa cu turismul .Strazile sunt in ordine.Ajungem in Portorose cum zic italienii sau Portoroz cum zic slovenii si nu ne place deloc.Un oras la mare modern, plin de hoteluri noi,schicki-micki magazine.Ne hotaram ca acolo nu vrem sa mancam si ne gandim sa ne incercam norocul in alta parte.Asa ca plecam spre Piran .
Piran este Venetia Sloveniei doar ca nu pe mare ci la mare.Un orasel mic pe malul marii , plin de farmec , cu stradute inguste care urca si coboara .Lihniti de foame am mancat intr-un restaurant mic calamari si mici cu gust de Romania si fiu-miu o pizza uriasa.Chelnerita este foarte amabila si mancarea gustoasa, totul la un loc inclusiv berea ne-au facut mai veseli si cu burtile pline am pornit sa descoperim oraselul.Intr-un magazin mic in piata Tartini am cumparat un kilogram de sare de mare.In mijlocul incaperii era o caruta plina cu sare pura de unde puteai sa-ti pui in saculeti cata sare vroiai tu.
Strazile se numesc Ulica (ulita) smile.gif .
Am urcat pana la biserica S. Giorgio insa inauntru nu am putut intra pentru ca era inchisa pentru renovari capitale.Insa de acolo de sus am putut vedea toata Adria pana la Grado.Din pacate din cauza vremii inchise nu este vizibilitate mare.
De la Piran ne-am intors la Trieste (iarasi ?) si ne-am oprit in port sa stam la coada ca sa vizitam un vapor.Insa nu unul oricare .Un vapor cu panze.O nava scoala a marinei italiene .O frumusete.Amerigo Vespucci.
Intre timp s-a facut seara si putem sa fotografiem vaporul in lumina apusului de soare .Soare care ne-a dat sperante ca cica daca se uita seara inapoi a doua zi este vreme frumoasa.
Cam astea sunt peripetiile.
Mai sunt si altele mai minore.Ca de exemplu italienii nu au WC-uri la benzinarii asa ca am gasit din fericire un cimitir in spatele caruia era un lan de porumb .Si asta tocmai la inceput cand ne-am dus .Trebuia sa banuiesc ca asta va fi un concediu deosebit ca intr-un lan de porumb nu am fost cu treburi urgente de pe vremea copilariei mele cand mergeam in vacanta la rude si lanul era in spatele casei.
Altceva ? M-au muscat tantarii de popou.Eu sunt alergíca la dumnealor si din cauza asta m-am tot intoxicat cu un spray insa nici prin cap nu mi-a trecut sa-mi sprayez dorsala.Si scaunele pe care ne-am intins pe terasa aveau gauri mititele si prin gauri si rochie m-au muscat .Aici trebuie sa specific ca tantarii in Italia sunt mici si ai dracului.
La intoarcerea spre casa , acelasi drum, un frig de nu stiam cum sa alerg mai repede in masina cand faceam pauze iar sus la Pass Thurn zapada.Dar nu asa putin, ci zapada adevarata buna de bulgarit si facut om de zapada .Patru grade afara.Brrrrrrrr.
Cam asta este.
Sushi
cum am mai zis - putine orase au - din punctul meu de vedere - sharmul orasului Trieste wub.gif
Oiski-Poiski
Si din punctul meu de vedere are Trieste un sharm deosebit.M-a facut sa pricep ce important este sa stii sa innoti.
Oiski-Poiski
Si ca incheiere poza mea preferata exceptand pe cea cu noi trei in port in Grado dar pe care nu o insir aici ca s-ar putea ca carcotasii (ce caco-fonie) sa ne gaseasca defecte laugh.gif .
In Duino am descoperit casa asta ascunsa pe o straduta mica si unde am ajuns din intamplare ca era fara iesire .

Felina
ce mununatie de vacanta!

cel mai mult mi-a placut de vaporul cu panze si de tantari laugh.gif
Oiski-Poiski
Daca las la o parte vacanta frumoasa si ma intorc la extremele vietii trebuie sa mentionez neaparat doua.
Unul este norocul care l-a avut Germania cand au fost prinsi la timp cei trei nebuni care vroiau sa dea nastere unui al doilea 11 septembrie.
Refuz sa cred ca astfel de oameni actioneaza in numele unei relegii.Ca daca ar fi sa cred nu as mai putea iesi linistita nici pana la coltul strazii .
A doua extrema este cazul Madeleine, fetita care a fost rapita in Portugalia.Iar acuma sunt suspectati parintii ca ar avea de face cu disparitia ei.Nu vreau sa fac speculatii ca nu am de unde sa cunosc adevarul.Insa ce parinti normali isi lasa copilul de patru ani singur intr-un hotel intr-o tara straina si se duc sa manance la restaurant ?
Daca va iesi pana la urma la iveala ca proprii parinti sunt vinovati este o palma data in fata tuturor parintilor la care le-au disparut copiii si care nu au primit ajutor nici de la primul ministru , nici de la biserica nici de la nimeni altcineva.
Oiski-Poiski
In numarul din septembrie din PM am gasit un articol interesant la capitolul spirit si evolutie.In articol se prezinta de fapt un autor: Richard Dawkins si o carte : Der Gottes-Wahn , titlul original in engleza The God Delusion.
Autorul scrie in prefata:
“Imagine [...] a world with no religion. No suicide bombers, no 9/11, no 7/7, no Crusades, no witch-hunts, no Gunpowder plot, no Indian partition, no Israeli/Palestinian wars, no Serb/Croat/Muslim massacres, no persecution of Jews as ’Christ killers’, no Northern Ireland ’troubles’ [...];” .
Cred ca a aparut luna aceasta in germana, am sa incerc sa o cumpar.Poate imi da raspunsuri la unele intrebari.

Nu este extrem de tragic sa ajung sa ma intreb intr-o zi daca vecinul meu musulman poate fi un posibil criminal numai pentru ca religia ii promite Paradisul pe lumea cealalta ?
Oiski-Poiski
Culmea surprizei

De cate ori vine mastodontul (habar nu am exact ce inseamna dar imi place cum suna ) de proprietar cu musterii la locuinta , sa o vada daca le place etc. ne ascundem purcelul in dulap .Nu ca m-ar deranja sa ma cert cu el cum ca de ce tin animal in casa (vorba vine casa ca el are cusca) dar nu vreau sa-i dau prilej de comentat nici macar un milimetru.
Si cand o venit ultima data cu niste rusi tinerei sa le explice cum ca si dulapul lor ar intra acolo unde este al nostru da sa-mi deschida dulapul.S-a oprit in ultima secunda pentru ca cu ultimul gram de minte ce i-o ramas dupa ce a intrat la pensie si-a dat seama ca daca o facea nu mai iesea viu din locuinta.
Insa eu acuma ma gandesc , un dracusor nu-mi da pace, cu o placere diabolica, ca asta ar fi fost culmea surprizei daca mi-ar fi deschis dulapul si ar fi dat cu nasul in purcel.
S-ar fi dat pe spate ? Ar fi avut un soc rapid, nedureros insa cu urmari de durata asupra viselor lui cele mai intunecate ?
Insa si saracul Max ce ar fi facut daca dadea peste mastodont ? Pacat ca nu are calitati de catel ca putea macar sa muste.


Apropo catel .Cum ne mutam, cum ne trebe catel.Mafia rusa face ravagii in imprejurimi.
Am studiat , am admirat si nu stim care e mai latrator.
Cel mai mult ne plac: Hovawart, Großer Schweizer Hund, Leonberger sau un Sennenhund.
Insa sa-l cumperi de la cei cu hartii, draci-laci costa o avere.Un Hovawart de la crescator calificat costa in jur de 1000 euro.
Afrodita
1. Catel - ca e urgent: nu iti trebuie unul care latra! Daca e mafie rusa acolo, ei stiu clar de care caine ai si ca doar latra! Iti trebuie unul care sa MUSTE! Sa apere casa cu orice pret! Si implicit si pe voi. De aceea iti trebuie o rasa considerata periculoasa. (asta nu inseamnca neaparat ca si sunt periculosi pentru familie si casa, doar sa stie lumea ca sunt rai si vor sta deoparte, nu vor vrea sa afle daca si cat de rau e cainele tau). Sfatul meu ar fi sa-ti iei un mascul - stii ca ei sunt cu teritoriile si alea alea - prea mult de explicat. Dar masculul va asculta de tine si pari a fi genul de femeie care va stii sa se impuna in fata cainelui, ceea ce e bine. Daca il dresezi de mic, va fi parfum la casa ta. Eu m-am inteles super cu Amstaff - American Standforshire Terrier. E drept ca te costa sa-l iei cu pedigree, de la crescatorii si alte figuri de genul. Daca ai bafta sa cunosti pe cineva care are pui, poti sa-i dai un ban si sa-l iei. Daca nu, cauta prin pet shop-uri, trebuie sa stie de exemplare mai ieftine. Sunt superbi cu copii si batranii, isi respecta stapanii, nu sunt obraznici - ma rog, putin neastamparati ca si pui, dar nu asa grav ca alte rase - sunt extrem de usor de dresat, pentru ca sunt foarte receptivi si destepti inca de mici, de obicei nu latra la straini, dar daca se intampla ca unul sa-ti treaca pragul si sa nu stie cainele cine e individul, atunci e jale pentru individ. Plus ca nici alti caini nu au tupeu sa sara la ei sau sa faca pe nebunii in fata unui exemplar de genul asta.
Daca totusi consideri ca e prea mult pentru tine, poti incerca cu un boxer. Numai ca mafia ruseasca va stii sa faca diferenta intre ei si boxerii sunt mai blanzi decat amstafii.

2. Despre fata disparuta in Portugalia: toata lumea din UK ii condamna pe parinti ca au plecat si au lasat nesupravegheat copilul de 4 ani. De asemenea unii specialisti psihologi din politie sustin ca mama ar fi aranjat disparitia fetei, ca tatal ar cam fi pe langa. Altii spun ca ambii parinti si-au omorat copilul si acum o fac pe nevinovatii. Oricum cica s-ar fi gasit sangele fetitei in masina ce-o inchiriasera ei in Portugalia. E o ancheta super intortochiata si super urata. Sper sa afle mai repede ce si cum, caci deja e stresant sa vad la stiri si in ziare numai despre aia mica sad.gif Si mi-e si mila de biata copila, indiferent cine i-a facut rau, pana la urma tot aia mica a suferit mai mult si sunt convinsa ca n-avea nici o vina sad.gif

3. Eh, ai fii uimita sa aflii cate apucaturi de caine poate avea un porc biggrin.gif Ca e de Guineea, ca e din ala de taiat la craciun, porcii pot fi destul de posesivi cu stapanii lor smile.gif

In alta ordine de idei - ma bucur ca ai revenit, desi te vad mai trista/dezamagita ca inainte... hug.gif Sper sa iti iasa toate pasientele si sa-ti fie bine de tot hug.gif
Oiski-Poiski
Afrodita am revenit pentru scurt timp si apoi dispar iara.

Ieri seara la televizor.Religia ca afacere.Un reportaj.Copiii ca predicatori in Brazilia.O afacere de milioane.
In numele lui Dumnezeu castiga unii bani cu carul.
Alex Silva, 14 ani, copil -preot.Printr-o procedura galagioasa si in extazul celor prezenti Alex poate sa-i elibereze pe cei posedati de diavol si ce-o mai fi prin zona."Salvarea soseste", striga el tare, "salvarea este domnul nostru Isus"
Insa concurenta nu doarme asa ca familia face ce poate ca sa aiba succes cat mai mare cel ales de cel de sus.Asa ca harnici vand casete video , dau autograme cu starul familiei etc.
Alex are si un manager care primeste 40 % (de-a dreptul nesimtire curata ) din incasarile starului.


Acuma biserica zice ca asta nu are de a face cu religia.Insa trebuie sa-mi amintesc ca nu am iesit niciodata din biserica fara sa nu mi se ceara bani.Iar daca vrei o lumanare costa.Daca vrei o slujba costa.Daca vrei o cununie costa.Daca vrei un botez costa.Daca mori costa.
Care este diferenta intre afacerea unor copii in pubertate si afacerea bisericii ?

Intr-adevar religia asa cum au inventat-o oamenii acuma sute de ani nu mai are nimica de a face cu biserica de azi.
Trist.
Extrem.




Oiski-Poiski
Am produs ieri o paine EXTREM de frumoasa.Dupa reteta lui Carmen de pe culinar.
Oiski-Poiski
Am uitat ce eveniment a avut loc in vara asta: s-au casatorit Iwan si Natasha.
Dom-le ce-o sa-mi lipseasca vecinii astia cand ma voi muta.Nix sex in toiul noptii , nix chicoteli ,nix party,nix galagie.
Nu ma voi prosti de atata liniste ? unsure.gif


Cla
Willkommen im Grufti- Klub flowers.gif rofl.gif
Oiski-Poiski
Ja,ja , am sa ma dilesc ca si Rentnerii care dupa ce ies la pensie nu stiu ce sa faca cu atata liniste.

Toamna cu miros de scortisoara .Mie asa imi miroase toamna.Ca toamna fac multa prajitura cu mere si scortisoara.
Prunele n-au incaput in poza.Da stateau cuminti pe langa.

Oiski-Poiski
Cel mai mult mi-ar place un Dogge german .
Intrebarea este daca am destul pe cont sa hranesc un asemenea animal si daca stie si sa muste la cat e de mare.
hmmmmmmmmm
Oiski-Poiski
Undeva in Germania incepand cu acest an scolar exista in programa scolara ca materie de sine statatoare "Fericire".
Nu este o gluma.Scoala se numeste "Willy-Hellpach Gymnasium " iar scopul materiei Fericire nu este ca scoala sa-i faca pe elevi fericiti ci ca sa gaseasca impreuna cu elevii drumuri spre aceasta fericire.
Scoala respectiva a angajat chiar si doi actori care studiaza cu elevii exprimarea fizica a corpului uman.De asemenea invata despre sport, alimentatie, biologie, motivatie,filosofie,miscare .

Am ajuns oare asa de departe incat trebuie sa studiem in scoala cum sa fim fericiti ?
Sau este o idee care trebuia deja pusa in practica demult ?
Cred ca ultima varianta este cea potrivita.

De trei ori pe saptamana Fericire la scoala nu poate decat sa-ti deschida ochii spre asta.


flori
thumb_yello.gif buna ideie...cred ca ar trebui bagata materia asta in toate programele scolare ca in fond in mare parte fericirea depinde de om si se pot invata caile pe care se ajunge la ea!
Oiski-Poiski
Cel mai batran om din lume a implinit 112 ani si declara ca nu vrea sa moara.
Bea in fiecare dupa amiaza un pahar de lapte si scrie in fiecare seara in jurnalul sau.Oare sa fie asa de simplu sa ajungi sanatos si fericit la 112 ani ? Asa de multumit incat sa declari ca vrei sa traiesti vesnic ? Cu lapte si o foaie de hartie pe care sa trimiti in exil toate gandurile care apoi nu te mai chinuie ?


Hmmmm , poate ar trebui sa dublez vizitele prin jurnalul asta .
Insa ce ma fac cu laptele ca nu-l suport ? Am auzit ca functioneaza si cu vin rosu, cica e bun pentru sanatate.
Afrodita
Pai inlocuieste-l cu vin rosu sau alb biggrin.gif Ca ambele sunt bune.

Ma indoiesc sa fie asta secretul longevitatii. Cred ca pur si simplu nu si-o fi implinit menirea pe aici sau chiar asta e menirea lui sau atata ii este lui dat sa traiasca - si fiind sanatos, cu organele "intregi", logic ca traieste atat.

Sincera sa fiu nu mi-ar placea sa traiesc asa mult. De unde bani sa te intretii la 112 ani? Nu de alta, da' nu te angajeaza nimeni. Plus ca tre sa fie tare plicticoasa viata cand toti prietenii ti-s morti si mare parte din rude sunt prea tinere si ocupate ca sa aiba timp de tine... Plus ca la 112 nu mai poti calatori ca la 60 de exemplu.

Ma scuzi, nu am apucat sa ma trezesc inca sorry.gif
Oiski-Poiski
Eu cred ca e prea preocupat ca sa se plictiseasca.Pana pune pe hartie in fiecare zi gandurile ce-i trec prin cap.....
Si apoi imi amintesc ca zicea ca are nu stiu cati stranepoti , era de ordinul zecilor.Macar cativa din astia l-o vi vizitand din cand in cand.
In Japonia sunt cateva mii de oameni cu o longevitate mare .
Asa ca nu cred ca laptele e de vina.
Pacat, era un motiv bun sa-l inlocuiesc cu vinul rosu.
Afrodita
Eu spun ca nu-ti trebe motiv ca sa te bucuri de un pahar de vin rosu pe zi biggrin.gif Atata doar: ai grija ca-ti creste tensiunea, deci daca o ai mare nu prea e recomandat. Dar daca e ok, atunci bucura-te biggrin.gif mwah1.gif
Kristin






Si mie mi-a placut Venetia. Si ma bucur sa te "revad".

Cred ca am fost in aceeasi perioada acolo. smile.gif
Oiski-Poiski
Kristin , ce surpriza frumoasa mwah1.gif .Sper ca in lumea ta este totul in ordine.
Cred ca suntem amandoua mai romantice de aceea ne-a placut in Venetia .Imi aduc aminte de o prietena care a fost acuma vreo trei ani acolo si cand s-a intors si am intrebat-o plina de asteptari cum a fost, ea mi-a zis :murdar si vechi laugh.gif .Este adevarat ca la ea acasa poti manca si de pe jos cu limba nu cu lingura insa m-a dezamagit total raspunsul.
Venetia a avut pentru mine un efect pe care nu pot sa-l explic prea bine.Poate intr-o alta viata am locuit acolo.Insa sper ca stiam sa innot.

Ieri m-am indragostit.Fulgerator.De un Dogge german.Roscovan.Nu stiu cum il cheama dar cand l-am scarpinat pe cap s-a lipit de mine.Eu cred ca era un Casanova ca si de stapana tot asa se lipea.Si foarte posesiv ba punea laba pe piciorul ei, ba punea capul la ea in poala.
Si vazand atatia catei ne-am zapacit , nu mai stim ce vrem.Era si un ciobanesc german, un pui, fantastic de dragut.Nu ai zice ca mai tarziu cand au crescut arata asa de impunatori.
Insa acel Dogge, oauuuu, dragoste pe viata!!!!!!!
Oiski-Poiski
Cred ca unii sunt rasfatati de soarta asa de mult ca au uitat cum ar fi daca...nu ar fi fost.
Ce ganduri isi face seful ca se muta la doar 100 kilometrii departare inapoi in sanul familiei cu o saltea de bani din care poate sa traiasca ultimii ani pana la pensie ! Asa ca nu m-am putut abtine .
Ce sa zic de noi cand am facut pasul de a pleca la 1000 kilometrii departare , fara familie,fara prieteni, fara saltea, fara servici , fara locuinta, fara perspective, fara (....................).
Am asa un chef nebun sa ma bat pe umar si sa zic Bravo ! Unii carcotasi vor zice ca am avut SI noroc.Nu zic nici da nici ba ca nu stiu sa definesc norocul, este ceva asa ca aerul, nu-l vezi.

Afrodita
Lasa ca te bat eu pe umar si-ti zic: Bravo! Nu de alta, da' inca sunt in situatia aia singura fara saltea, fara (.........) biggrin.gif Si stiu cum e hug.gif Asa ca, trimite-i pe carcotasi la padure si zi-ti Bravo, ca meriti mwah1.gif
Oiski-Poiski
Afro mwah1.gif

Ce chestie, apar la ziar.Cu colegele ,cu inca seful, cu seful cel nou si familia.
Cred ca suntem o familie care atrage presa laugh.gif .Nu stiu cum se face ca am fost de mai multe ori pe la ziar.Ultima oara dupa ce am dat atacul la o banca.
rofl.gif
V-am speriat harhar.gif
Ultima oara cand am aparut eu la ziar cred ca s-a numit articolul "La sanius cu probleme" .Era prima zapada din iarna respectiva si am fost cu copilul la sanius pe digul vechi al orasului.Si acolo se plimba cu placere posesorii de catei asa ca eu si mai o mamica ne-am bucurat cand l-am vazut pe nenea de la ziar ca face poze la copii .Imediat i-am parat pe catei ca-si fac treburile pe dig si copiii se dau cu sania printre rahati.Cred ca asa m-am exprimat : ca nu poti sa deosebesti daca sunt rahati sau castane ramase din toamna rofl.gif .
Dom-le , ce problema cu intersectii cel putin internationale daca nu cosmice.

Afrodita
rofl.gif Esti fenomenala rofl.gif
Oiski-Poiski
Cum naiba pot reusi intr-o singura zi sa fiu debusolata si apoi sa-mi vina sa chiui ?
Azi am incheiat un capitol din viata.De luni incepe ceva nou si o fi bine o fi rau , asta este.
Zarurile sunt aruncate.
Dupa atatea incheieri si noi inceputuri pot zice cu certitudine ca nu e bine sa te uiti inapoi.Daca si poate si ce-ar fi fost si ce-o fi , toate astea nu fac decat sa otraveasca sufletul.
Mai trei saptamani pana primim cheia.Am incercat in nenumarate feluri sa-mi imaginez cum va fi viata mea dupa aceea si mi-am provocat visuri din ce in ce mai aiurite.Na bine, nu asa de aiurite ca cel cu amiralul si nevasta-sa Mary rofl.gif , insa aiurite.Si nu e bine ca apoi realitatea e cu totul alta.Mai bine astept.Astept.
Azi mi-a venit in nas miros de lemne arse.Si sunt convinsa ca in lumea asta mare ard lemne in multe locuri.Insa pentru mine mirosul asta inseamna asa de mult copilarie incat nu-l mai asociez cu ceea ce este cu adevarat ci cu totul altceva.

Fiu-miu sta pe WC si fluiera in Nintendo DS la noul joc nintendogs si zice "Rexi, catel cuminte, vino incoace".E bine ca vom avea un caine adevarat la care sa poata fluiera .Pana la urma uita copiii cum arata animalele adevarate.
Ce extreme sunt intre copilaria mea si a lui. Peste ani de zile cand va mirosi foc de lemne se va gandi la foc si nimic altceva.





Oiski-Poiski
Nu am reusit sa aflam cat costa cu adevarat un German Pinscher asa ca ne-am interesat la crescatori daca au pui insa fara sa intrebam direct de pret ca cica sunt foarte sensibili.
Si am primit deja raspuns de la un crescator unde ne spune ca vor avea pui la mijlocul lui noiembrie insa prima data trebuie sa stie amanunte despre noi si familia noastra, sa ne vedem si apoi se hotaraste daca sa ne vanda un pui sau nu.
Mi se pare extrem de interesant cata dragoste pun unii in ctresterea unor animale.Insa daca stau sa ma gandesc cat m-am schimbat de mult de cand il avem pe Max ma gandesc ca totul e posibil.

Oiski-Poiski
In cazul Madeleine , fetita disparuta in Portugalia, incep sa apara tot felul de teorii .Ceva mai dezgustator nu am vazut.
Instinctul meu imi spune ca copilul e mort si parintii au ceva de a face cu toata treaba.

Demult nu am mai vazut asa o extrema .

Oiski-Poiski
Zilele urmatoare are loc la Timisoara festivalul dramaturgiei romanesti .Imi amintesc cu placere de zilele cand mergeam foarte des la teatru.In drum spre casa de la servici treceam pe langa el si cand vedeam un nou afis ma opream , cumparam bilete si gata.
Acuma ca sa organizez asa ceva este echivalent cu organizarea unei expeditii la polul nord.Cautat program in internet, stabilit daca e si pentru copii ,comandat bilete online, a nu se uita hartia acasa, dilema ce sa imbrac, urcat in masina ,plecat 100 km departare sau 50 , dupa caz, venit seara tarziu acasa.


Azi prima zi cu seful cel nou, dupa amiaza.Am emotii.

Pana una alta ma duc sa ma culturalizez cu radioul in timp ce calc.Cum naiba se face ca desi nu fumam spal ca o zanatica la haine ? Stiu ca exagerez insa cum sa ma educ oare altfel ? Asta mi se trage de la mama-mea care spala si ce trebuia si ce nu trebuia mad.gif .Dar ce ma fac cu calcatul ca de spalat spala masina.Draga de ea.Ea si cu masina de spalat vase sunt prietene desavarsite.
Sushi
QUOTE(Oiski-Poiski @ 1 Oct 2007, 08:57 AM) *
Zilele urmatoare are loc la Timisoara festivalul dramaturgiei romanesti .Imi amintesc cu placere de zilele cand mergeam foarte des la teatru.In drum spre casa de la servici treceam pe langa el si cand vedeam un nou afis ma opream , cumparam bilete si gata.
Acuma ca sa organizez asa ceva este echivalent cu organizarea unei expeditii la polul nord.Cautat program in internet, stabilit daca e si pentru copii ,comandat bilete online, a nu se uita hartia acasa, dilema ce sa imbrac, urcat in masina ,plecat 100 km departare sau 50 , dupa caz, venit seara tarziu acasa.
Azi prima zi cu seful cel nou, dupa amiaza.Am emotii.

Pana una alta ma duc sa ma culturalizez cu radioul in timp ce calc.Cum naiba se face ca desi nu fumam spal ca o zanatica la haine ? Stiu ca exagerez insa cum sa ma educ oare altfel ? Asta mi se trage de la mama-mea care spala si ce trebuia si ce nu trebuia mad.gif .Dar ce ma fac cu calcatul ca de spalat spala masina.Draga de ea.Ea si cu masina de spalat vase sunt prietene desavarsite.


nu vad ce are fumatul cu spalatul hainelor, eu spal pentru ca le transpir sau se umplu de mirosuri de la bucatarie, fumatorii nu sunt mai nespalati decat nefumatorii sa stii.
Cumva ma dezgusta campania asta impotriva fumatului, in ideea ca societatea are probleme mult mai mari decat fumatorii. Ar fi alcoolicii sau consumatorii de droguri, mancatorii in exces, cei ce fac sport in exces... toti sunt o povara pe spatele societatii. Eu pot fuma o tigara si sa conduc o masina sau sa-mi asum responsabilitatea unui copil sau animal. Tigara nu-mi altereaza gandirea...
Eu zic ca s-a pornit o vanatoare de vrajitoare tocmai pentru a se distrage atentia opiniei publice de la alte probleme, mult mai grave dar de care depinde o intreaga industrie (ma refer la alcool) sau de la probleme pe care nimeni nu este dispus sa le confrunte (drogurile).
Felina
QUOTE(Sushi @ 1 Oct 2007, 01:55 PM) *
nu vad ce are fumatul cu spalatul hainelor


are urmatoarea legatura, asa cum gatitul are legatura
daca stau intr-un loc in care se fumeaza, hainele mele prind miros de tutun (in bucatarie prind miros de mancare)
si cum nu pot purta o haina daca miroase a ceva diferit de parfum tongue.gif (a mancare sau tutun...), atunci spal haina
e simplu smile.gif
Oiski-Poiski
In general spal hainele pentru ca le transpir , miros de la bucatarie, s-au murdarit pe alte cai sau au stat pe un scaun si nu sunt sigura ce-i cu ele asa ca hai la spalat.
Daca am fuma in casa as spala de doua ori mai mult si la asta ma refeream.
Nu vad de ce un alcoolic sau consumator de droguri ar fi o povara pentru sanatatea mea personala.Ca sunt o povara pentru societate, ca trebuie intretinuti de altii, ca cu banii nostri ai tuturor stau ei prin case de refacere si alte cele asta este cu totul altceva .
Insa ca vecinul bea pana pica in bot sau ca cel de la parter e drogat sau ca nepoata arata cat un palat al tiganilor pe cat de inalta tot atat de lata nu-mi provoaca mie nici astma, nici alergie, nici nu-mi impute hainele .Si nici nu-mi provoaca dureri de cap ca va ajunge si copilul meu curand intr-un grup care poate il va anima la fumat.
S-ar putea ca intr-adevar campania asta contra fumatului sa acopere alte bube .Nu zic nu.Insa poate ca vor ajunge si alea candva la rand , la disecat.Eu ma bucur ca macar s-a facut un inceput.
Si nu as fi sperat ca in Germania va ajunge sa treaca cu bine prin parlament asa o lege ca interzicerea fumatului in locurile publice.Pentru ca statul german pierde grozav de mult la impozite daca fumatorii devin mai putin la numar.
Asa ca daca a trecut asa o lege prin furcile caudine nu voi fi eu aceea care sa strige in gura mare "vai de mine ce rol de tap ispasitor joaca fumatorii".
Si sincer, m-am saturat si gasesc desgustator sa tot imi apar punctul de vedere in aceasta problema.

hallo Sushi, demult nu te-am mai auzit




Sushi
QUOTE(Oiski-Poiski @ 1 Oct 2007, 03:45 PM) *
vecinul bea pana pica in bot sau ca cel de la parter e drogat sau ca nepoata arata cat un palat al tiganilor pe cat de inalta tot atat de lata nu-mi provoaca mie nici astma, nici alergie, nici nu-mi impute hainele .Si nici nu-mi provoaca dureri de cap ca va ajunge si copilul meu curand intr-un grup care poate il va anima la fumat.


un fumator nu intra in delirium tremes daca nu fumeaza si nici nu da la nimeni in cap pentru o tigara. Vecinul care bea s-ar putea totusi sa fie un pericol mai mare penru tine si familia ta daca, in stare de ebrietate da foc cladirilor sau accidenteaza pe careva cu masina. Drogatul risca sa moara daca nu-si ia doza si nu se stie niciodata la ce idei poate ajunge... idei care, tot asa, privesc si pe cei din jur.
dar, pentru ca traim intr-o societate cu traditii pro-alcool si pentru ca se face asa frumos eclama la tv "No Martini no party!" inseamna ca alcoolul e ok...?
Afrodita
Eu cred ca Oiski de fapt a vrut sa spuna ca are o problema cu spalatul hainelor - adik le spala prea mult - si nu si-o explica, nu ca are ea ceva inpotriva fumatorilor sau alte alea smile.gif Si cum pe Han se discuta de fumat, peste tot se face campanie antifumat, asta i-a venit ei in cap cand a postat smile.gif

Sa stii Oiskinela draga ca si in UK sunt niste impozite si taxe pe viciu de nu-i adevarat! Cel mai ieftin pachet de tigari aici e vre-o £4,54 ceea ce in euro ar insemna cam 6,50 euro un pachet. Si cu toate astea s-au riscat la a interzice fumatul in locurile publice, pentru simplul motiv ca e ceva european (s-ar putea sa ma insel, insa daca nu ma insel sunt niste reglementari UE la care se supun toate tarile din UE, asa ca... joaca si ei dupa cum canta comenduirea biggrin.gif probabil de aia au si acceptat nemtii si englejii asa ceva, nu de alta, da-s buni de exemplu si multi altii vor face la fel curand. Ma intreb cand o sa intre in Ro in vigoare biggrin.gif )

Oricum, fumatorii tot fumatori vor fi atata timp cat vor avea un venit de undeva, posibilitatea sa-si cumpere tigari sau nu le pasa de sanatatea lor prea mult - asa ca mine biggrin.gif Sau de-a dracu' si tot fumeaza rofl.gif Deci de pierdut, guvernele nu pierd asa mult. Si oricum, nu le duce lor grija, ca au de unde sa faca alti bani biggrin.gif

mwah1.gif
Oiski-Poiski
QUOTE(Sushi @ 1 Oct 2007, 04:36 PM) *
pentru ca se face asa frumos eclama la tv "No Martini no party!" inseamna ca alcoolul e ok...?



Nu stiu cine a declarat aici ca alcoolul este OK.Si poate ca iti amintesti ca au fost vremuri cand se facea reclama la televizor si la tigari sau erau pe strazi reclame cat casa cu Camel Man.
Sunt convinsa ca vor veni vremurile cand se va interzice reclama in public la alcool.
Nu as putea sa stiu care au fost cauzele ca s-a inceput campania contra fumatului inaintei celei contra alcoolului.Poate pentru ca e mai usor sa lamuresti un fumator sa nu mai fumeze decat sa lamuresti un alcoolic sa nu mai bea.Cu un alcoolic in familie stiu ce spun.Sau poate au fost altele cauzele.

Sunt curioasa cand va veni vremea aia sa vad ce scuze vor gasi celelalte categorii ca sa-si apere viciile asa cum gasesc fumatorii.Sa vedem.Alcoolicii vor spune ca ei isi inneaca amarul in bautura si ca inainte sa le ceara societatea sa se lase de baut trebuie sa fie ajutati sa-si rezolve problemele sociale si apoi mai vedem.Drogatii vor zice ca habar nu avem noi cei nedrogati ce frumos se vede lumea din prisma drogului.Cei extrem de grasi vor zice ca ei nu inteleg ce avem noi ceilalti cu grasimea lor, ei se simt bine asa cum sunt si mai ales se simt foarte sexi si ca daca vor crapa de infarct de exemplu stiu ca macar au mancat bine la viata lor.

Sa zicem ca sunt invitata la o party intr-o incapere cu 50 de persoane .Cat de mare este riscul ca printre cei 50 sa se afle alcoolici si drogati cu potential criminal si cat de mare este riscul sa ma intorc eu personal acasa cu o intoxicatie de nicotina ?

Hai sa o lasam balta, daca vrem sa gasim neaparat nod in papura e foarte trist.








Oiski-Poiski
Inainte sa pun punct in jurnal pe anul acesta vreau sa scriu despre o problema cu care ma confrunt de mai bine de un an incoace .
Mi-a mers foarte rau, mizerabil o perioada lunga si m-am zbatut cu mainile si picioarele sa ies la suprafata spre bucuria unora si necazul altora.Cand a fost vremea sa mi se intinda si mie o mana de ajutor m-am trezit aproape singura pe baricade .
Se zice ca cu cat esti mai invidiat cu atata sa te bucuri mai mult ca inseamna ca-ti merge bine.
Ei, cu zicala asta nu prea ma impac eu.
Adica fiecare om are dusmanii lui, fara ei nu se poate in viata, asa e omenirea.Insa trebuie oare sa studiezi psihologia ca sa poti recunoaste prietenii adevarati printre cei doar mascati ?
Invidia.Acuma sincer , fiecare dintre noi a spus sau a gandit cel putin o data in viata: ce te invidiez .Insa cred ca asta este spus doar asa , cuvantul se potriveste.Cei care spun direct nu trebuie bagati in seama.Cei periculosi in schimb nu spun nimica , tac si fac.Daca stai tare la capitolul nervi poti sa faci si fata.Daca treci tocmai printr-o perioada mai grea nu mai intelegi lumea.
Insa mai exista o zicala veche aproape intrata in uitare "nu mor caii cand vor cainii" , zicala cu care ma impac.





Afrodita
Uhh unsure.gif si esti ok acum? hug.gif Sper ca esti ok si daca ai nevoie de ajutor, sper ca ai macar un prieten pe care sa te poti baza mwah1.gif

Scapi usor de efectele invidiei asupra ta daca ignori invidia sau ignori si invidia si persoana biggrin.gif

Si sincer - nici eu nu ma impac cu zicala aia. Chiar la momentul asta cred ca sunt cel putin 5-6 persoane care ma invidiaza - numai din ce am cascat ochii sa vad in jurul meu - si nu-mi merge bine nici de-a naibii (adica am datorii, probleme de nu stiu cum sa le rezolv, sanatatea e si ea cam subreda si tot asa ) asa ca nu pricep motivul pentru care cineva m-ar invidia! Asa ca, da-i in plata lor, lasa-i sa crape de ciuda si tu vezi-ti linistita de ale tale. Ai sa vezi ca incetul cu incetul le faci pe toate! mwah1.gif

O hug.gif mare mare, sa te fereasca de energia negativa a invidiei hug.gif
Kristin
QUOTE(Oiski-Poiski @ 2 Oct 2007, 08:04 AM) *
Insa mai exista o zicala veche aproape intrata in uitare "nu mor caii cand vor cainii" , zicala cu care ma impac.


Eu acum am citit. Sper sa te mai vad pe aici. De fapt, te rog.
Oiski-Poiski
Prin fata casei mele trece trenul.Si in ultimele saptamani mi-a venit de mai multe ori pofta sa dau urmare primului impuls si sa ma urc intr-un tren cu o destinatie necunoscuta.Insa sotul a zis ca nu as ajunge departe dat fiind faptul ca la primul colt ar trebui sa schimb trenul.Asa ca m-am razgandit .Cine vrea sa se urce intr-un tren la intamplare pentru ca putin mai tarziu sa trebuiasca sa hotarasca incotro sa o apuce ?
Casa mea sta in mijlocul campului si uneori putem sa vedem in gradina o veverita sau pe camp un iepure sau o caprioara .Mai lipseste Alba ca zapada si cei sapte pitici .Iar eu sunt , va inselati dragi cititori, nu mama vitrega cea rea , eu sunt oglinda ,oglinjoara.Ce job are oglinda asta, sa zica mereu adevarul !
De la un timp am inceput sa simt o dragoste timida pentru casa mea.Desigur ca este o casa fara amintiri, ca pe alea urate de la renovare nu le pun la socoteala , prin urmare mai trebuie sa astepte cativa ani pana cand ma apuca dragostea focoasa pentru peretii ei.Visez la o vara caniculara in care sa curga transpiratiile pe mine, ce apetissant !, si in care sa nu-mi trebuiasca cinci cojoace pe spinare.Cine e in stare sa incalzeasca atata spatiu fara sa nu-l apuce gandurile de sinucidere ? Insa se pare ca la capitolul acesta stau bine ca am incercat sa fiu si eu depresata dar cica nu e destul sa slabesti cateva kilograme trebuie sa arati la urma ca manechinele casei Dior care nu vor apuca primavara de anul viitor ca se anunta o iarna tare geroasa.Si cica nu e destul sa nu dormi cateva ore pe noapte trebuie sa te apuci de tricotat la miezul noptii din lipsa de preocupare si somn in timp ce te uiti la filme porcoase ca la ora aia nu se difuzeaza altceva.Nu ca in timpul zilei ar fi ceva mai destept.Vi s-a intamplat si voua sa stati cu telecomanda in mana si sa va plimbati prin X canale ca apoi sa va hotarati la filmul Y pe care l-ati vazut deja de cinci ori si la fazele mai siropoase va vine sa strigati ca la cinematograful cartierului :pup-o bai mai repede sa vina pauza de reclama ca ma apasa pe vezica?
Si cica nu e destul sa ti se transporte Grand Canyon pe frunte trebuie sa se plimbe gasca cu labele pe toata fata.Un japonez de 120 de ani ar trebui sa arate mai fraged decat tine.Si in cazul acesta , doar dupa ce ai trecut prin toate fazele astea, ti se da voie sa te numesti persoana cu depresii.
Dat fiind faptul ca nu am intrunit toate aceste cerinte am inghitit nodul , am baut o vodca si am zis ca rusul : tot inainte !
Anul se apropie de sfarsit, e BINE asa, si trebuie sa fac bilantul:
- organizat Kommunion la copil
- invazia rudelor , inclusiv mama si soacra la un loc pe 69 m patrati
- trecut cu succes de sarbatoare
- facut concediul concediilor
- primit cheia de la casa
- pus mainile in cap , vaicarit o tura
- pus mainile pe unelte , trecut la treaba , varuit,gaurit,facut pereti, daramat pereti,zugravit,astupat,stricat, reparat , luat de la inceput
- suportat soacra si mama pe aceeasi 69 metrii patrati
- organizat mutat ,alergat,ridicat,impins
- mers la lucru dimineata ca proba la noul job , dupa masa la vechiul
- scris demisia
- primit contract noul job
- facut teme cu copilul, reusit note de vis, la anul Gymnasium
Acestea fiind zise doresc intregului Han niste sarbatori minunate .Nu ne vom mai vedea cu lunile insa promit sa revin cu fotografii la vara cand vor curge transpiratiile pe mine.Eu cum stau pe terasa in gradina si scarpin pisica.Cyndi o cheama si e tigrata in toate culorile smile.gif .

Thecook
Pai de ce numai la vara poze? Nu cred ca inca nu ti-ai ales la noua casa copacul preferat pe care sa-l pozezi in toate anotimpurile! Iar eu personal vreau poze cu weweritza.
Afrodita
Ohh hug.gif Sarbatori fericite, iubita si un an nou cat mai plin de bucurii si impliniri si sanatate si tot ce-ti doresti mwah1.gif Sper sa te vad pe aici un picut mai des decat "la vara" biggrin.gif hug.gif mwah1.gif
dascalita
Sarbatori fericite in casa cea noua! Garantez eu ca va fi incalzita ieftin de sarbatori cu veselia voastra si bucuria cu care-l veti primi pe mosul cel bun! mwah1.gif mwah1.gif

FELICITARI pentru rezultatele excelente ale juniorului, le meriti si tu ca mama dar mai ales el ca a fost copil bun!

Ma astept sa pui cat mai curand poze cu pisica aia frumoasa ce sta la mangaiat, cu veverita si cu iepurele, daca sta la pozat! ohyeah.gif

Imi lipsesc decoratiunile tale speciale de Craciun si sper sa te vedem mai repede pe aici...Unora chiar le lipsesti...
Serenity
Oiskiiiiiiiii!!! Stiu ca neglijez oamenii dragi (sper sa-mi fie iertat, pana la urma... sad.gif ) dar de Craciun, nu pot sa-i uit...

La multi ani Oiski draga, mult spor, bafta, fericire, sanatate, realizari, succese, concedii de neuitat si poze de neimaginat wub.gif Te pup si iti doresc toate cele bune! mwah1.gif Sarbatori ca-n povsti!

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.