Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Extreme
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Felina
Bun asa! biggrin.gif
Oiski-Poiski
QUOTE (Felina @ 5 Feb 2007, 12:26 PM)
Bun asa! biggrin.gif

Grazie biggrin.gif
Afrodita
Minunat rofl.gif Brava! rofl.gif
Oiski-Poiski
Situatie EXTREMA .
La copilu in clasa au fost ieri 12 copii bolnavi si la pauza mare a plecat si invatatorul acasa. hh.gif
Unii au stari de raceala si altii au la stomac virusul care umbla acuma prin toata tara.Norovirus se numeste.
Imi vine sa-mi trimit copilu la scoala intr-un cerc de sticla.
Oiski-Poiski
Astazi as vrea sa vorbesc despre starea extrema de a face totul , a vrea totul a femeii.
Daca deschid bine ochii si urechile nu dau decat de femei frustate ,nemultumite ,stresate , deprimate.
Si ma intreb cu uimire de ce .
Oare nu stim sa ne organizam , nu stim sa cerem, nu stim sa impartim ? Sau vrem prea mult ?
Am o colega.O fata la 28 de ani cu doi copii, trei ani si un an.Lucreaza ,creste doi copii, este membra intr-un cor,o data pe saptamana imparte alimente intr-un magazin asa zis al saracilor.Are un prieten , nu sunt casatoriti insa este tatal copiilor , locuiesc impreuna.Cand copii sunt bolnavi pe el nu-l poate deranja noaptea ca jobul este de asa natura ca merge peste zi multi kilometrii cu masina si omul trebuie sa fie odihnit.In ianuarie a fost cu prietenul lui cel mai bun in Turcia pentru o saptmana in concediu.Iar in aprilie pleaca pentru zece zile in Spania unde se antreneaza anual cu bicicleta.Nu, nu este sportiv de meserie.Asta este hoby-ul lui.
Ma uit la fata asta si ma intreb de ce si-o face cu mana ei.
Am uitat oare sa cerem ? Sa cerem ajutor si daca nu ni se da sa renuntam la ceilalti ca la niste saci de cartofi stricati pe camp.Nu toti sunt la fel .Au uitat oare ca femeia cu toate calitatile ei ramane tot un om ?
Insa de ce oare am uitat sa cerem ajutor ? Am fost de prea multe ori dezamagite sau vream sa demonstram ca se poate si fara ?
Sau exista altceva la mijloc , un ceva de care nu dau eu.
Uneori imi este penibil ca viata mea incepe sa decurga tot mai bine cand altii stau pe loc.
Oiski-Poiski
Pentru mine natura este scena cea mai spectaculoasa
Oiski-Poiski
Inteleg cat de frustat trebuie sa fie un pictor
Oiski-Poiski
Sambata ne-am indragostit de un catel wub.gif , un Beagle , 10 saptamani.Cand dau lovitura la Lotto imi cumpar doi nu unul.Pana atunci ma uit doar la poze.Un Beagle costa 1000 Euro.
Cine zicea ca banii nu aduc fericirea ? hmm.gif S-ar putea sa nu o aduca cu carul insa cu roaba precis sau cu picatura .


Oiski-Poiski
De cateva luni m-am despartit , sa zicem din punct de vedere al afacerilor, de niste persoane.Insa direct , prin cuvinte , nu am facut-o eu ci sotul.De atunci visez destul de des ca am contacte cu acele persoane.Este ca si cand nu am pus punct .Nu am spus la revedere .
Sa luam de exemplu ideea ca vorbesti cu cineva la telefon.Si termini convorbirea fara sa spui insa la revedere.Cel de la capatul firului este derutat si asteapta.Tu spui iarasi "atunci pana data viitoare" insa tot nu spui la revedere.Celalalt va fi nu numai derutat ci chiar jignit.Cu toate ca nu exista motive.
Sa-ti iei ramas bun este un lucru important care pe deasupra te mai scuteste si de vise idioate.
Oiski-Poiski
Cunoasteti si voi cei din afara acestui jurnal tipul de om care pleaca in concediu cu ideea ca atatia pleaca in concediu prin urmare hai sa o faca si el ? Trebuie sa fie interesant sa vezi alte tari , alte obiceiuri, alti oameni.Si cand ajung acolo sunt dezamagirea in persoana.Nimic nu este bine, nimic nu este frumos.Soarele e prea fierbinte, marea prea rece, oamenii prea galagiosi , mancarea prea scumpa.
Cineva a zis o data :iar daca vom calatori prin toata lumea ca sa gasim frumosul ,va trebui sa-l purtam in noi ca altfel nu-l vom gasi niciunde.
Cat de adevarat este !
Oiski-Poiski
De trei nopti dorm groaznic de prost.Un psihiatru si-ar linge degetele in timp ce mi-ar devora visele apoi ar scrie carti intregi de specialitate dupa care s-ar orienta studentii la psihiatrie.

Oiski-Poiski
Valentins Tag

Dis de dimineata am fost surprinsa cu un cadou.Al meu sot mi-a daruit un tablou cu fotografiile ce le-am facut eu la copacul preferat.In toate anotimpurile.
Ce sa zic ? Cred ca in sfarsit vorbareata lumii si-a gasit nasul.Nu mai am ce sa zic. wub.gif

De la copilu am primit o floare frumoasa si a tinut sa-mi spuna ca a cumparat-o din banii lui laugh.gif .Dragoste eterna rolleyes.gif
Oiski-Poiski
Zilele acestea a trebuit sa ma gandesc putin mai profund la religie .Poate pentru ca s-a discutat pe aicea mai mult despre asta sau poate pentru ca suntem implicati acuma la sarbatoarea din mai.
Si mi-am luat un pic sub lupa familia.Cea din partea mamei nu a fost foarte bisericoasa insa nu pot spune ca nu au crezut.Pur si simplu luptandu-te cu supravietuirea zilnica nu-ti arde sa te rogi la un Dumnezeu care nu te aude.Pur si simplu nu ai vreme de el.
Familia tatei vizita in fiecare duminica biserica.Asta nu-l oprea pe bunicu sa-i arda bunicei din cand in cand cateva pe spinare.Ceea ce este laudabil este faptul ca tata nu a facut ca el .Vorba lui era " respecta orice femeie ca si cand ar fi mama ta".
Aproape era sa trag linia si sa zic ca nici unul nu a fost crestin adevarat dupa canoanele bisericesti.
Aproape.Pana cand mi-am amintit de partea familiei primita prin alianta. Familie cu trei copii , doi baieti si trei fete.Foarte bisericosi.Nu pierdeau nici un post, tineau orice sarbatoare, mergeau la biserica.La un moment dat drumurile noastre s-au despartit .Am aflat intamplator ca ea a murit de cancer.Dupa multi ani am primit un telefon picat ca din cer de la baiatul cel mare .Era plecat de acasa si lucra ca sofer pe un camion in Italia.O saptamana dupa telefonul lui a murit intr-un accident la volan.Baiatul celalalt este preot iar fata a terminat ceva tot spre religie.Tatal isi petrece zilele pe la diferite manastiri.
Nu stiu cum uitasem de ei.Poate am fost asa de socata de telefonul lui N. , ce fotbaluri trageam cu totii in ograda lui bunicu , pentru ca o saptamana mai tarziu sa aflu ca e mort.Sau poate ca nu am vrut sa ma confrut cu ideea aceasta.Cat de credincioasa era familia asta si cum au fost pedepsiti.Desigur ca unii vor spune ca Dumnezeu i-a pus la incercare sa le masoare credinta.La ce bun ?
Ma intreb cum mai poate cineva care a trecut prin atatea , care si-a pierdut mama,sotia,fratele,copilul cum ii mai arde sa se roage la un Dumnezeu care prea putin l-a auzit.Cred ca asta inseamna credinta adevarata .Si nu face decat sa-mi intareasca gandul ca eu nu as fi facuta pentru asa ceva.Pur si simplu cred ca m-am nascut ca sa pun intrebari si sa capat raspunsuri.Iar cand ma lovesc de un perete nu raman in fata lui , prefer sa caut o scara si sa trec mai departe peste el.


Oiski-Poiski
Reiau sirul povestilor bisericesti.
Duminica trecuta in biserica a pus preotul sub semnul intrebarii cinstea enoriasilor.Adica lipseau cam multi si el a zis ca nu crede ca sunt cu totii bolnavi.Oare cine iti da dreptul sa pui astfel de intrebari ? Acuma ma intreb cu groaza oare daca i-ar sta in putere cum i-ar pedepsi pe toti cei care nu merg la biserica sau prin ce metode i-ar face sa fie prezenti ? Asa cum am citit zilele astea o intrebare : ce faci daca educatia si disciplina oferite nu sunt deajuns ? Da chiar asa, ce faci ? Dai cu biciul ? Scoti pusca ? Mesteresti o bomba ? Ii ameninti cu iadul ? Ce faci ?
Ah, s-au dus vremurile preotilor care au devenit preoti pentru ca asa simteau.Acuma cariera e la baza.Imi amintesc de preotul copilariei mele.Avea o voce miraculoasa , blanda.Si nu stiu de ce dar mi-a ramas imaginea lui in mijlocul stupilor cum scotea fagurii de miere.



Acuma cateva zile a trebuit sa-i explicam iarasi copilului la modul serios unele lucruri.A venit de la scoala de la ora de religie cu ideea, asa le-a zis preotul, ca duminica e prima zi din saptamana. Si ca sa nu zica prostia asta la celelalte ore a trebuit sa ma uit in internet si sa pricep de ce ca apoi sa-i explic.Daca vrea sa nu aiba probleme cu preotul in timpul orei de religie sa zica ca el si i-am explicat de ce.Insa dupa ce ora s-a sfarsit sa-si stearga chestia asta din memorie si pentru el sa ramana lunea prima zi din saptamana.

Pe masura ce trece timpul ma intreb care dintre noi e Gica -Contra ? Noi sau popa ?


Yvonne
Eu problema asta am rezolvat-o demult. Nu mai merg la biserica. Am trecut prin etape de pierdere si cautare a credintei. Nu insist acum. Acum vreo doua saptamani am fost la Manastirea Cozia. Mi-a fost mult mai usor sa mi-l imaginez pe Mircea cel Batrand intrand acolo alaturi de lumea lui pierduta. Mi-a fost mult mai usor sa-mi imaginez acei oameni decat pe contemporanii nostri. Plus faptul ca in jurul Manastirii totul era comercial....magazine cu suveniruri, turisti...
Din ce spui tu inteleg ca la voi se pune mare pret pe religie. Adica cum ? popa sta la amvon si face mental prezenta asa pur si simplu in mintea lui sau se gandeste la pierderile financiare de la sfarsitul slujbei?
Oameni si oameni.....
Oiski-Poiski
QUOTE (Don Quijote @ 15 Feb 2007, 10:47 AM)
Adica cum ? popa sta la amvon si face mental prezenta asa pur si simplu in mintea lui sau se gandeste la pierderile financiare de la sfarsitul slujbei?
Oameni si oameni.....

Are o memorie extraordinara, crede-ma.Si cand aduna banii , si asta se face la fiecare slujba egal cu ce ocazie, cei care circula cu cosul printre oameni nu uita sa se opreasca si in fata copiilor care copiii stau in fata in primele randuri devil.gif

flori
Fetelor sa-mi fie cu iertare ca intervin, dar dupa ce am citit postarile voastre in legatura cu bisericile si popii m-am simtit obligata sa o fac...Faptul ca nu mergi la biserica dintr-un motiv sau altul nu inseamna ca nu poti sa fii un bun crestin sau ma rog un suflet cu credinta in Dumnezeu pentru ca de fapt El este Unul, indiferent de religia din care facem parte. Nici eu nu am timp sa merg pe la biserici si nici nu-mi manifest credinta etalind cruci si icoane sau facind cruci si inchinaciuni in fata oricarui lacas sfint. In societate in care traim nu prea mai avem timp de toate astea, dar uneori poate nici nu este necesar...Iar in ce priveste exemplul ala cu familia religioasa nu e deloc relevant , lor nu li s-a intimplat ce li s-a intimplat din cauza ca erau religiosi sau nu si nici nu putem sa-L invinuim pe Dumnezeu pentru tot ce ni se intimpla rau in viata. Asta ar fi foarte important de inteles. Dumnezeu si biserica nu sint doar acolo ci sint peste tot si daca-L primim in sufletul nostru si credem in El este minunat. Preotii si bisericile sint doar oameni ca si noi si respectiv constructii care din pacate au devenit institutii comerciale...dar credinta adevarata nu se manifesta prin credinta in preot donatiile catre biserici sau prezenta regulata la biserica ci prin ceea ce simtim in suflet fata de creatia Lui Dumnezeu si felul cum ne comportam si respectam creatia Lui.
Oiski-Poiski
QUOTE (flori @ 15 Feb 2007, 01:49 PM)
prin ceea ce simtim in suflet fata de creatia Lui Dumnezeu si felul cum ne comportam si respectam creatia Lui.

Flori, nu trebuie sa te scuzi ca intervii .Daca nu vroiam sa intervina cineva imi inchideam jurnalul. smile.gif

Daca eu ma apuc sa-mi invat copilul si sa-l fac sa si creada cuvintele tale de mai sus inseamna ca nu-i dau nici o sansa reala in viata acestui secol.
Toate lucurile bune pe care le-am putea aduna din Biblie il invat eu fara sa fac apel la Dumnezeu.Nu as sti ce sa-i raspund la intrebarile lui in legatura cu niste lucruri inexistente.


Cat despre povestea mea de mai sus cu familia respectiva cred ca am fost inteleasa gresit.Ceea ce am vrut sa spun este faptul ca cu toate loviturile primite de la soarta au ramas credinciosi .Lucru care mie mi-ar fi imposibil de aceea mai bine nu sunt un credincios prefacut.
Mara
Eu cred o sa am o problema cand voi avea un copil, pentru ca eu cred in Dumnezeu si, asa cum zicea si Flori, nu sunt genul de credincios care sa bata bisericile, dar credinta e o parte importanta din mine. In schimb, sotul meu e ateu... de altfel, a acceptat sa se cunune religios pentru ca stia cat de important este pentru mine, altfel nu calca intr-o biserica. Mda, chiar nu ma gandisem la asta pana acum. unsure.gif

Oiski-Poiski
Mara , important va fi ca daca iti vei creste copilul in credinta va trebui ca sotul sa nu-ti cada in spate.Hmmm, cum sa ma explic ? Daca tu iti vei invata copilul seara o rugaciune sa nu se apuce tatal sa moara de ras.Sau asa ceva unsure.gif .Va fi foarte greu pentru ca e bine ca un copil sa aiba acelasi respect si pentru mama si pentru tata.
Mara
De murit n-o sa moara de ras (desi e in stare laugh.gif ), dar vor aparea intrebarile inerente... la care el n-o sa stie sa raspunda, o sa-l trimita la mine, dupa o vreme copilul o sa intrebe de ce tata nu se inchina cu el etc. etc. Destul de complicat.
Oiski-Poiski
QUOTE (Mara @ 15 Feb 2007, 02:45 PM)
Destul de complicat.

Mie imi spui laugh.gif


Cand o fi sa fie sa-mi povestesti cum ati facut smile.gif
Mara
Sper sa fie cat mai curand cu putinta! sorry.gif rolleyes.gif
Oiski-Poiski
Mara, vrei sa ne spui ceva si esti rusinoasa de felul tau ? laugh.gif Ai vreun secret mititel ? smile.gif
Sau sunteti la capitolul "munca" de-abia ? rolleyes.gif
Mara
Nuu, ca inca nu e cazul, iar cand va fi probabil voi zbiera cat de tare ma tin plamanii de fericire. Asa ca nici o grija, o sa stii. mwah1.gif
Oiski-Poiski
Nu fii sigura ca vei striga prea tare , poate de emotie iti va disparea vocea.Eu a trebuit sa ma asez pe un scaun laugh.gif .
Insa de-abia astept sa-mi spui rolleyes.gif .

Mara
Hehehe, ai dreptate, nu se stie cum reactionez, ca am uneori reactii mai extreme. Cred ca ti-am mai zis, dar cand a nascut sora-mea am inceput sa plang de fericire si asa, bocind, m-am dus sa-l trezesc pe omu' meu, de a tras bietul o sperietura de zile mari cand m-a vazut plangand in hohote si inganand " a nascut Adinaaaa" hh.gif Cand s-a lamurit ca nu e nimic de rau la mijloc am crezut ca ma bate, asa de nervos era. laugh.gif
Oiski-Poiski
Inchipuieti ca daca afli incepi sa bocesti si bocesti de sare camesa pe tine si la urma ii zici sotului " sunt gravida"
Nu as vrea sa fiu atunci in pielea ta rofl.gif
Mara
Pai vezi, inseamna ca experienta cu sora-mea a fost taman buna, ca l-am calit! rofl.gif
Oiski-Poiski
Eu nu m-as baza pe chestia asta ca barbatii uita usor daca nu e vorba despre pronosticurile la fotbal laugh.gif
Oiski-Poiski
Astazi capatam carnetul de note.Am emotii.
Apoi avem o saptamana de vacanta .Vacanta nebunilor, adica a carnavalului laugh.gif .Duminica avem ramba-samba in oras .Se anunta o vreme splendida, cu soare numai buna de fotografiat mascatii.

dascalita
Vacanta cat de mica e ,e vacanta, asa ca profitati de ea!
Carnetul de note sper ca va aduce bucurie! wub.gif
Oiski-Poiski
Carnetul de note ne-a adus bucurie mare.Foarte,foarte bine. biggrin.gif
La comportamentul social scrie:" elevul este deosebit de politicos si accepta felul si comportamentul de a fi al altora.Preia de buna voie sarcini.Adeseori isi face ganduri la argumentele celorlalti si ii sprijna.In toate situatiile asculta cu atentie si accepta si contributiile altora la discutie.Manifesta crtitica intr-o forma potrivita iar in situatii de certuri are efect mediator si echilibrant."
Carmencita va fi desigur bucuroasa sa auda ca la engleza scrie ca fiu-miu dezvolta o mare bucurie si interes pentru aceaata limba , acumuleaza foarte repede cuvinte noi si poate sa le redea intelesul. thumb_yello.gif (nu ca maica-sa tongue.gif )
In mare nu are decat 9 si 10 (sau ma rog 1 si 2) biggrin.gif .

Ieri pe o vreme miraculoasa, cald si soare cu un cer senin am asistat cu sute de participanti la carnavalul anual .De obicei este frig afara si trebuie sa topaim pe loc ca sa nu ne inghete picioarele insa de data asta a fost o placere.Fiu-miu a strans o gramada de dulciuri de parca nu ar mai fi vazut in veci asa ceva.Insa recunosc e mult mai interesant sa mergi la "vanatoare" .
Cateva impresii de carnaval.



Oiski-Poiski
Carnaval
Oiski-Poiski
Ali Baba
Oiski-Poiski
Sayonara sau asa ceva laugh.gif
Oiski-Poiski
Vin indienii
Oiski-Poiski
Die Biene Maya laugh.gif
Oiski-Poiski
Explozie solara
Oiski-Poiski
Sambata am fost la patinoar si pentru ca nu era lume multa m-am avantat si eu ca o balena mai cu viteza.Si prompt am cazut ca o placinta.Acuma sunt pe partea dreapta de parca m-ar fi batut politia, cu grija sa nu se vada urme insa se simte rofl.gif .Noroc ca saptamana asta e vacanta si nu merg la topait la sala.
Oiski-Poiski
Am gasit ceva , un citat al lui Einstein pe care nu-l cunosteam inca:
" Ca sa fii un membru ireprosabil al unei turme de oi trebuie sa fii inainte de toate o oaie"

rofl.gif S-ar potrivi la semnatura, insa o schimb ceva mai incolo.Deocamdata imi place cea cu criteriile.
Oiski-Poiski
Se pare ca eu caut o carte pe care o cauta si altii .Ebay ne anunta ca a aparut iarasi la vanzare.Si de data aceasta porneste de la 19 euro vanzarea. hmm.gif Pacat.Daca pleaca de la o asa suma se termina si mai mult decat ultima data.
Nu stiu de ce nu este din nou editata sa poata si muritorul de rand sa o cumpere.

Sushi
QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Feb 2007, 06:28 AM)

Carmencita va fi desigur bucuroasa sa auda ca la engleza scrie ca fiu-miu dezvolta o mare bucurie si interes pentru aceaata limba , acumuleaza foarte repede cuvinte noi si poate sa le redea intelesul. thumb_yello.gif

ce bine ca ma mosteneste si pe mine rolleyes.gif
Oiski-Poiski
QUOTE (Carmelita @ 19 Feb 2007, 02:46 PM)
QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Feb 2007, 06:28 AM)

Carmencita va fi desigur bucuroasa sa auda ca la engleza scrie ca fiu-miu dezvolta o mare bucurie si interes pentru aceaata limba , acumuleaza foarte repede cuvinte noi si poate sa le redea intelesul.  thumb_yello.gif

ce bine ca ma mosteneste si pe mine rolleyes.gif

Asa ma gandeam si eu rolleyes.gif


Oiski-Poiski
cry.gif
dascalita
Ce-ai patit? Cine te-a amarat asa?
wub.gif
Oiski-Poiski
Mi-a trecut smile.gif .Multumesc de intrebare mwah1.gif
Oiski-Poiski
Citesc in ziar .O mama de 27 de ani si-a lasat cei trei copii mici inchisi in casa si a disparut.Era si asa demult in ochii autoritatilor, primea saptamanal vizita acasa.Vecinii au auzit copiii cum plangeau si au chemat politia .Au deshis usa cu forta si i-au gasit in mijlocul alimentelor stricate si a rahatului.
Ma gandesc iarasi de ce oare natura le inzestreaza pe unele cu fertilitate ?
Extreme.

Oiski-Poiski
Azi am facut ochii ohmy.gif cand am deschis ziarul, care de fapt era de ieri , si l-am descoperit pe Ceausescu intr-o fotografie cu putin inainte de moarte.Am fost Extrem de socata.Habar nu aveam ca timpuri demult apuse au asa un efect asupra mea. La pagina cu politica era o foaie intreaga despre Romania: Viata reala in timpul dictaturii.In Bucuresti se incearca printr-o expozitie a Comunismului sa se aduca in memoria oamenilor acele vremuri ca nu cumva timpul sa le stearga.
Una dintre participante declara ca " faptul ca nu se gasea de mancare nu l-a simtit asa de insuportabil ca faptul de a nu putea face dragoste". Autorul reportajului explica apoi ca Ceausescu a interzis prin lege in 1966 avortul si metode contraceptive.O femeie cu multi copiii era mama eroina.
Copii facuti la banda rulanta.Femei moarte in urma avorturilor provocate vai si amar.


Oiski-Poiski
Haina il face pe om sau omul pe haina ?
Am revazut ieri dupa masa o persoana pe care nu o mai vazusem demult si mi-a sarit iarasi in ochi felul ei de a se imbraca.Femeia asta are o fusta pentru vara si o fusta pentru iarna .Banuiesc ca si cu bluzele e la fel.Nu am vazut-o niciodata imbracata cu altceva decat aceste doua fuste.Nu este mizerabila de aici trag concluzia ca poate are mai multe de acelasi fel.Poate ca este adepta unei secte puritanice sau mai stiu eu ce.Ca nici la frizer nu merge, are parul impletit mereu intr-o coada lunga care ii atarna pana la fund.
Nu sunt de acord sa adopt orice prostie ce apare in moda numai pentru ca este la moda insa un anumit standard incerc sa mi-l ofer.Este chiar o placere nevinovata cand imi cumpar ceva nou si vad ca-mi sta bine.
Insa ma intreb daca are o importanta deosebita pentru noi sau doar pentru ceilalti :haina il face pe om sau omul pe haina ?
Adevarul cred ca e undeva pe la mijloc.


Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.