Mistinguett
21 May 2003, 09:27 PM
Ei, sa va prind acum ca nu raspundeti...
Gatit de voi, sau de altii, la carciuma sau acasa. Daca seara nu mancati, atunci pomeniti de masa mai importanta a zilei. Daca a fost bun, laudati-va. Daca nu v-a placut, ziceti la toata lumea ca sa stim si noi sa nu mancam acolo
Incep eu, normal, nu?
Supa de pui dupa o metoda orientala, sarmale in varza dulce, prajituri, caise.
Cain
22 May 2003, 08:49 AM
off-topic: supa de pui orientala.. hmmm... detalii pls.
on-topic: mazare noua (m-am impiedicat de ea in piata, si am zis sa iau fo 2 kile...), o jumate de cratita. Vorba aia, buna, ca la mine acasa !
off-topic: sarmalele alea le-ai acrit si tu cu ceva bors ? oricum, nu inteleg ce va place la ele... bih !
Mistinguett
23 May 2003, 09:01 AM
QUOTE (Cain @ May 22 2003, 03:12 AM) |
off-topic: supa de pui orientala.. hmmm... detalii pls.
off-topic: sarmalele alea le-ai acrit si tu cu ceva bors ? oricum, nu inteleg ce va place la ele... bih ! |
Supa de pui orientala (una din zecile de retete) e pui fiert cu ghimbir proaspat, coriandru verde, strecurata si apoi se "asambleaza" in farfurie cu taitei din faina de orez, ceapa verde taiata feliute, lamaie, sos de peste (e un sos-lichid facut din ansoa), citeva frunze de coriandru.
Sarmalele nu le-am acrit cu bors, doar suc de rosii si au fost delicioase (pentru cei carora le plac sarmalele).
Aseara: snitele, piure cu usturoi si salata de rosii.
AIWA
26 May 2003, 01:07 AM
snitzel pane piept pui...piure .....rosii ...etc...nu pot spune acum ce ...ca nu ma pot aseza pe scaun...am halit cam mult iar
Cain
26 May 2003, 10:02 AM
AIWA coane, dar faci burta...
Misti, eu sint .. fan sarmale. Dar alea traditionale, in varza murata. Ca imediat ce face femeia mea o oala, in doua ore tinde sa scada jumate... desi ma duc la buda de cate 3-4 ori
Supa aia de pui o sa o fac cu manuta mea cat de curand.. Sosul de peste l-ai cumparat, sau ai strivit animalu' ?
Mistinguett
26 May 2003, 09:26 PM
QUOTE (Cain @ May 26 2003, 04:25 AM) |
Sosul de peste l-ai cumparat, sau ai strivit animalu' ? |
Sosul de peste l-am cumparat dar se poate face "pulverizand" (ca pe usturoi) un filet de ansoa si adaugand apa (il strecori). La supa se pune putin (cam 3 linguri la aprox.2 l de supa) si apoi se gusta si se mai adauga cate putin daca e nevoie. E unul din condimentele alea care intra la categoria "ce-i mult strica", dar fara el nu are gust supa. Se foloseste in bucataria vietnameza, malay si indoneziana si (mai putin) cea japoneza, asa ca daca dai de un magazin oriental ai mari sanse sa-l gasesti pe raft. Tipparos e o marca buna, sau "3 crabs".
Aseara - vita la gratar cu salata de rosii-strugure (alea mici-mici si un pic lunguiete), fructe, ciocolata.
petman
26 May 2003, 10:14 PM
Ce-am mancat aseara?
hai sa o iau de sambata....cand socru-miu a pus pe gratar juma de porc
(cam un sfert, nu mai mult) stropit din belsug de bere si vin..... ieri am fost iar la un gratar (pe ploaie) dar a fost super si aseara am bagat pizza cu bere.... si azi ...... hmmmmmmmmmmmm numa vin ca mi-s bucuros ca am luat un examen si intru in licenta....
Bre.... care e prin sv sa vina la ungratar......
Carmi
30 May 2003, 05:59 PM
Eu m-am mancat nimic.Fac cura de slabire....de nervi.Va recomand sa incercati....poate va si dezobisnuiti sa mancati.....si mai faceti si voi o mica economie.......
ypsilonalpha
1 Jun 2003, 09:15 PM
Eu aseara am mincat eternii cartofi prajiti, cu usturoi si smintina, plus oua ochiuri cu brinza rasa si aceeasi smintina peste ele. Per total, cureaua slabita cu vreo doua gauri
Mistinguett
1 Jun 2003, 10:30 PM
Un pic de somon la gratar si ardei umpluti, prajituri si pepene. Tot vreo 2 gauri.
Cain
3 Jun 2003, 09:37 AM
Sugerez sa ne mutam la Misti acasa; unu: avem mancare buna, ce zic buna, excelenta!; si doi, SLABIM !!!
Mistinguett
3 Jun 2003, 06:34 PM
Cain, sunteti bineveniti
Da' ce te face sa crezi ca slabiti la mine acasa? Nimeni nu a slabit la mine acasa, iti jur.
Dar tu intre timp nu ai mai mancat nimic??? Nimeni pe aici nu mananca, fratilor?
Aseara nimic special: muschiulet de porc la gratar, cu piure cu usturoi, si salata verde cu rosii si ceapa verde. Cirese (juma' de kil in 2) si o manuta de zmeura.
ypsilonalpha
3 Jun 2003, 09:26 PM
O supa si niste mazare perpelita in unt+un snitel de pui. Deh, mi-e cumplit de foame cind ma intorc de la slujba.
Ah, si niste capsuni, ca acusa le trece vremea
Mistinguett
3 Jun 2003, 09:34 PM
Ce supa??? Uite ca ai zis de supa si asa, dintr-o data mi s-a facut chef de o ciorbita de salata... cu ou mult si costita...
ypsilonalpha
3 Jun 2003, 10:25 PM
Supa limpede, dintr-un super-os de vita, cu morcovi si taitei inauntru s.a.m.d.
genicon
5 Jun 2003, 11:14 AM
Ma... din cate vad eu, pot sa ma mut la oricare dintre voi acasa
Ce am mancat eu aseara? ... stati sa-mi amintesc... O salata de rosii, cu paine si cu sos cu tot!
Mistinguett
6 Jun 2003, 12:06 AM
Salata fac si eu asta-seara, cu porculet la gratar.
Aseara salata de vinete, limba cu masline (dupa reteta lui Iurcovan, cea mai faina pana acum) si chec.
genicon
6 Jun 2003, 12:39 PM
Aseara am mancat vreo 4 beri la radio si cand am venit acasa, eram cu o asa mare foame in mine, ca am plecat in camera sa ma culc... da' n-am putut, ca erau premiile Mtv.
Oricum, ca sa nu fiu total off-topic, puteam sa mananc o mancare de varza, cred, cu o combinatie stranie de piept de pui la gratar....
Gabriel
8 Jun 2003, 10:13 AM
Ieri la pranz am fost cu buna voastra prietena DeathQueen la McDonald's. Si am servit un meniu BigMac. Sorine....te rog sa nu razi de mine.
Iar seara,dupa meciul Romaniei ..mi-am preparat clasica de pe acum salata de sezon..constand in rosii , castraveti , ceapa , branza , ulei ,piper.
Vara...mai mult asta mananc. Salata de rosii. Este geniala. Am si piept depui facut cu legume , tot de mine. Dar aseara n-ama vut chef de carne.
Mistinguett
8 Jun 2003, 10:23 AM
Te inteleg cu salata, asa si noi. De-asta nici n-am mai postat caci devine plictisitor: vita sau porc sau pui la gratar, cu salata si piure sau cartofi pai la cuptor.
Salata la noi trebuie de multe ori facuta in 2 castroane - unul cu "iarba" (mie imi place salata verde) si unul fara.
Dar Mosule, otet nu pui? doar ulei? Eu fac vinegreta. La salata simpla de rosii imi place la nebunie doar ceapa, usturoi, sare-piper-ulei de masline si zici ca e topping de bruschetta - bun de tot.
Mi-am dat seama chiar ieri ca avem 5 feluri de otet in casa, si vreo 4 de sare.
Nu cred ca e normal.
Gabriel
8 Jun 2003, 11:16 AM
Nu..nu pun otet , pentru ca pun branza si nu prea merge. Oricum la salata de rosii nu prea merge otet. Otet pun la salata verde.
Cateodata mai pun si masline feliate in salata de rosii. Ii confera un plus de gust bun.
De ce vorbesti despre tine cu "noi" ? Parca ai fi Golumn in Lord of the rings.
Mihai
8 Jun 2003, 11:20 AM
Presupun ca se referea la familia ei
ypsilonalpha
8 Jun 2003, 01:35 PM
Sau foloseste pluralul majestatii: "Noi, Misti, doamna si singura stapinitoare a bucatariei, decretam: ... etc."
Iar aseara n-am papat decit niste capsuni, un kil, asa, de gust, si o bere, deh, ca la meci... Berea si capsunile au inceput o discutie in contradictoriu inca din repriza a doua. Armistitiul a fost semnat cam pe la unu noaptea. Gastronomia cere sacrificii ...
genicon
8 Jun 2003, 03:41 PM
Avand in vedere ca am privit meciul in oras, masa mea de seara s-a rezumat la vreo 3 pungi de chipsuri... care au mers foarte bine cu berica. Oricum, amandoua erau gata-gata sa imi stea in gat cand i-am auzit pe comentatori vorbind despre "ganez"
... bine ca a dat gol "ganezul"... si sper sa nu anuleze astia de la FIFA meciul cand or afla ca am avut un ganez in reprezentativa
Mistinguett
8 Jun 2003, 08:55 PM
Moshule, "la noi" inseamna eu, sotul meu si 2 pisici, din care una e gurmanda rau. Dar imi place traducerea lui ypsi, si nici nu e departe de adevar.
Genicon, tu trebuie sa te hranesti mai bine sa stii. Ai un examen de dat si mancarea trebuie sa aibe niste vitamine care sa ajute creierasul. Vorbesc serios. Se cheama nutritie
genicon
9 Jun 2003, 07:30 PM
lool Misti
Da, te cred... cam asa imi zice si maica-mea... de fapt toata familia!
Dar eu le zic ce pot sa scap: Ca eu am inteligenta nativa...
Mistinguett
9 Jun 2003, 09:43 PM
Genicon, sper sa ai dreptate - dar nu e chestia numai de inteligenta, ci si de capacitatea de concentrare si rezistenta...
Hai ca s-au trezit instinctele materne in mine - care nici nu stiam ca le am
Aseara, cum ziceam in alt post, am papat la carciuma un platou mixt: ficatei de pui, bulete de cascaval (ce dor mi-e de buletele de la Hanu' cu Bere, asa cum erau pe vremuri ca acum nu mai stiu cum or fi), parjoale, mititei, cascaval pane cu muraturi - gogonele si castraveciori.
Cain
10 Jun 2003, 02:05 PM
Pai cu ce sa ma laud frate ca am mancat aseara? Bere? Ca si alaltaseara? Ca si.. Ups! Cred ca sint alcoolic..
De fapt beroolic...
Ei, in principiu seara, ceva usor, ca aseara, pe langa bere, a intrat si o salata "de sezon"
, la care, evident, nu am pus otet. (Misti, ma sperii cu otetul in rosii
)
PS. Aaaa.. ce intelegeti prin "seara" ?
PPS. "Hai ca s-au trezit instinctele materne in mine" > Mamaaaaa .... mi-e foameee !! (imi arunci si mie un sandvis de la balcon ?
)
Mistinguett
10 Jun 2003, 10:21 PM
Ti-as arunca un sandvis, da' n-am paine... La noi se mananca paine doar daca e ceva cu sos sau altele unde painea e absolut necesara. Dar stai ca ma duc la colt si iau, tu stai si-asteapta...
Cu otetul, e preferinta lui si eu m-am adaptat, dar folosesc balsamic, care e un pic mai aromat si nu trebuie decat o lingurita la un castron de salata. Cum ziceam, fac vinegreta: ulei de masline, otet, sare, piper.
Voi faceti bruschetta? Buna-buna...
"Seara" am zis si eu asa, ca stiu ca lumea e la munca ziua si se mananca pe apucate. Sau n-am dreptate?
Afrodita
11 Jun 2003, 12:02 AM
Deh, la mine seara de obicei e de la ora 0.00 pana pe la 5-6.00 a.m.
Adica era, ca lucrez de maine numai de zi si o sa fie seara la mine ca si la oamenii normali
Ce-am papat in seara asta? Un pilafior cu legume , ca doar a venit vara si cu fripturica de pui, ca doar de asta ii era pofta lui
(nu ca mie nu mi-ar place
)Aaa, si sa nu uitam de celebra salata de rosii cu castraveti, ceapa, ardei si ce legume comestibile mai gasim prin casa si fara otet
Ce e aia "bruschetta"???
Mistinguett
11 Jun 2003, 06:07 AM
Bruschetta e un aperitiv italienesc.
Se prajeste painea felii, si cand e inca fierbinte se freaca cu taietura (pe lung) unei jumatati de catel de usturoi. Folosesti cate jumatati e nevoie in functie de cate felii de paine faci si cata aroma de usturoi vrei. Apoi se pune deasupra un amestec de rosii care au fost decojite si taiate cubulete, presarate cu sare, piper, un pic de ulei de masline, si lasate la macerat vreo juma'de ora, pana au lasat ceva zeama (se pune si zeama pe paine, sa o inmoaie un pic).
Sunt multe variatii ale bruschettei, daca mai vrei, mai scriu.
Cain
12 Jun 2003, 10:57 AM
In loc sa o freci cu jumatatea de catel, mai bine faci maioneza de usturoi ... si peste rosiile... decojite... Aoleooo.. imi ploua in gura deja...
Seara... la mine incepe pe la 8, cand ajung acasa... si in mod normal atunci iau masa "de pranz", apoi ma paleste foamea pe la 10-11, chiar si 12, si dau iama in frigider...
Mistinguett
12 Jun 2003, 07:17 PM
Cain, la bruschetta originala nu se pune maioneza, bleah... (Nu-mi place maioneza deloc, cred ca numai la salata de boeuf o folosesc). Dar mi-ai adus aminte ca painea se unge cu ulei de masline inainte de a fi prajita.
La noi in casa masa de seara e pe la 3-4 dimineata, ca noi suntem pasari de noapte. Micul dejun e pe la ora asta...
Gabriel
20 Jun 2003, 04:00 PM
Masa domneasca
Salata de rosii cu ardei si castraveti. Caš afumat . 1 pulpa de pui . 2 crenwursti. (ca bautura din pacate..1 coca cola la litru , ca a lipsit berea)
In seara asta ma asteapta : ciorba de legume (asa , ca de vara) si mancare de fasole verde.
ypsilonalpha
20 Jun 2003, 04:10 PM
Aoleo, Moshule, se vede ca n-ai mai mincat la Han de vreo doua luni
te-ai ghiftuit aseara, masa domneasca, huh?
Sa-ti fie de bine (ceea ce-mi doresc si mie, ca mi-e o foamea clasa I).
Gabriel
20 Jun 2003, 11:35 PM
Multumesc , epsilonalfa. chestia e ca masa de care am zis nu a fost seara. ci azi dimineatza , pe la 11. ca seara nu e bine sa mananci asa mult .
asta seara am amncat exact ce v-am spus ..adica ciorba de legume si fasolea. si niste salata de varza alba. iar pe la vreo 12 noaptea (acum e 1:15 AM) am mancat vreo 70 de cirese. bune rau aceste minunate fructe.
Mistinguett
23 Jun 2003, 07:05 PM
Aseara, momite la gratar (bune, de-alea de se topesc in gura) cu cartofi pai, subtiri si crocanti.
Apoi tort jofra ramas de la ziua iubitului meu si niste capsuni de as fi vrut sa le fac poza - cam 6-7 cm una. Si ceva cirese.
Gabriel
3 Jul 2003, 01:01 PM
Aseara mi-am facut piept de pui la cuptor. Dar nu doar un simplu piept de pui..aruncat acolo in cuptor. In tava , in loc de apa , am pus vin alb. Si putin ulei. Multe boabe de piper si cateva frunze de dafin. Iar un pic mai tarziu am adaugat ceapa si usturoi. Toate astea i-au conferit un gus magic.
Cel mai mult , la puiul la cuptor....imi place crusta. Are un gust asa de bun. Dar se spune desprea ea ca este mai nociva decat restul puiului. Deh..colesterolul asta.
mogaldeatza
3 Jul 2003, 01:17 PM
Aseara am mancat compot si caise.A,si o cana de supa .
Asta pt ca ma uitam la tv si mi-era lene sa mananc ceva care
ar fi cerut mai mult efort.
Gabriel
3 Jul 2003, 01:48 PM
Ce masa tipica de spital , ai servit dragul meu Mogaldeatza !
Apropos de compot. Vreau sa-mi fac si eu de visine. Cat zahar pun la o oala de 6 l apa si 1 kg de visine ?
Mistinguett
3 Jul 2003, 07:40 PM
Moshule, mi-e lene sa ma uit acum in vreo carte de bucate sa fiu sigura, dar la 1 kg de visine cred ca o cana de zahar ar fi ok. Cantitatea de apa mi se pare cam mare pentru 1 kg de visine, as merge pe max. 3 l de apa.
Aseara am facut gaina pitica (cornish hen, asemanatoare cu puiul de 13, daca stie cineva ce zic aici) cu condimente, stil caraibe - adica "island jerk chicken". Daca vrea cineva reteta, ziceti. Usor, se amesteca niste condimente si se marineaza puiul cateva (8) ore, apoi se baga la cuptor juma' de ora. De-li-cios. Un pic picant, aromat...Cu salata, of course.
Mistinguett
10 Jul 2003, 04:32 AM
Acum 3 seri, braciolatini (reteta la "retete pentru incepatori). Acum 2 seri, medalioane de mushiulet de porc cu sos de porto. Aseara pulpa de porc fiarta in lapte. In fiecare seara salata, aseara cu sos de branza "albastra" (mucegaita).
ypsilonalpha
20 Jul 2003, 07:05 PM
Diseara o sa maninc o cina care o sa fie si pe post de masa de prinz (acuma-s la serviciu si-s chior de foame, salivez puternic, am inundat totul pe-aici). Ea va consta dintr-o ciorba de fasole ca la mama ei, plus un snitel cu cartofi caliti in ceapa prajita. Ficatul ar avea ceva de zis in aceste conditii, dar nu-mi pasa. Ma pot destrabala (culinar vorbind), doar e duminica!
Mistinguett
20 Jul 2003, 08:49 PM
Snitele am facut si eu aseara, si trebuie sa spun ca fac niste snitele tare bune. Trebuie sa ma laud singura, pentru ca ma uimesc pe mine insumi
Dar ypsi, care-i treaba cu cartofii aia caliti cu ceapa? Ca p-asta n-o stiu. Ia zi.
Iarina
20 Jul 2003, 09:25 PM
Believe me or not, aseara mi s-a facut pofta de ceva ce facea bunica la tara, si am mancat turte facute pe plita, cu miere de albine. Terrific...
Mistinguett
20 Jul 2003, 10:34 PM
Turte? ce fel de turte? Detalii please, eventual reteta?
Iarina
20 Jul 2003, 10:40 PM
Misti, turte simple simple, cu faina, apa, putin ulei si putina sare... nimic complicat, dar delicios, cel putin pentru mine
Iar pentru zilele urmatoare am cam asa: ardei umpluti, supa de rosii, dovlecei prajiti si piure cu un sos bun bun. Desert, prajituri.... cumparate
ypsilonalpha
20 Jul 2003, 10:53 PM
QUOTE (Mistinguett @ Jul 20 2003, 08:49 PM) |
Snitele am facut si eu aseara, si trebuie sa spun ca fac niste snitele tare bune. Trebuie sa ma laud singura, pentru ca ma uimesc pe mine insumi Dar ypsi, care-i treaba cu cartofii aia caliti cu ceapa? Ca p-asta n-o stiu. Ia zi. |
Pai e simpla reteta, imposibil sa n-o stii, poate sub un alt nume.
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie rondele (sau cubuletzle, dupa sufletul omului). Se curata si se taie marunt-marunt o ceapa medie spre mica. Se incinge uleiul intr-o cratita (uleiul trebuie sa fie atit cit sa acopere fundul cratitei) si se prajeste ceapa in el. Cind ceapa s-a rumenit se azvirl cartofii in cratita si se lasa sa se perpeleasca, amestecind din timp in timp. Se adauga sare si/sau piper dupa gust. Cind uleiul s-a dus (n-ar trebui sa dureze mai mult de doua-trei minute) se chema ca-i gata.
(Cine-i masochist poa' sa adauge si niste usturoi zdrobit sau taiat marunt, dar asta nu se pune direct in ulei, linga ceapa, ci peste cartofi). Pentru cine are curajul, pofta buna!
Mistinguett
20 Jul 2003, 11:51 PM
Ahaaaa... Zau ca n-am mancat niciodata asa. Si fara usturoi parca nu au haz
Merci, o sa incerc reteta - mai ales ca ceapa si cartofii sunt favoritele sotului meu.
Iarina, turtele alea sunt gen pancakes? Ca na, eu la Romania n-am mancat turte cu miere... Adica, faci aluatul si il pui pe plita ca o clatita mai mica in diametru si mai groasa?
Iarina
21 Jul 2003, 06:57 AM
Nu Misti, clatitele sunt cu totul altceva. Iti explic pe seara mai detaliat
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.