Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Despre Semnul Fiarei...
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
andra_v
Un raspuns oficial din partea Bisericii la problema cipurilor si a indosarierilor electronice:
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...-nceput-al.html

Precum si reactia unui avocat roman celebru, in Cotidianul. Interviul este realizat de catre reputatul jurnalist George Roncea:
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...a-statului.html
noi
QUOTE(andra_v @ 23 Jan 2009, 06:54 PM) *
Un raspuns oficial din partea Bisericii la problema cipurilor si a indosarierilor electronice:
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...-nceput-al.html

Precum si reactia unui avocat roman celebru, in Cotidianul. Interviul este realizat de catre reputatul jurnalist George Roncea:
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...a-statului.html


Andra, astea nu-s raspunsuri oficiale ale Bisericii Ortodoxe..astea sunt spusele parintelui Iustin Parvu preluate de Victor Roncea. Cu tot respectul nu sunt de acord cu ele.. Am citit ca nici parintele Arsenie Papacioc, si nici parintele Cleopa nu interpreteaza in felul asta
andra_v
Noi, primul raspuns este oficial. Un studiu realizat de catre un profesor cu autoritate de la Facultatea de Teologie din Iasi, la cererea si cu binecuvantarea Mitropolitului Teofan al Moldovei. Nu comentez in nici un fel. Victor Roncea l-a preluat atat pe blogul sau, cat si in Ziua.

andra_v
Tot din blogul jurnalistului. Ziaristii de la Ziua au descoperit un document al Comisiei Europene cu argumente medicale si juridice impotriva cipurilor, atat a implanturilor, cat si a celor din documente:
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...pean-ne-da.html
noi
QUOTE(andra_v @ 26 Jan 2009, 04:33 PM) *
Noi, primul raspuns este oficial. Un studiu realizat de catre un profesor cu autoritate de la Facultatea de Teologie din Iasi, la cererea si cu binecuvantarea Mitropolitului Teofan al Moldovei. Nu comentez in nici un fel. Victor Roncea l-a preluat atat pe blogul sau, cat si in Ziua.

Un raspuns oficial ar fi un comunicat din partea Sinodului.
In ce ai indicat tu s-a incuviintat (a fost data binecuvantare pt un studiu) dar ce fel de studiu e daca se prezinta doar opinia de la nr.1:
Sinteza psiho-teologică a comunicatului Părintelui Justin Pârvu? Asta e singurul puct de vedere intalnit? Ca eu iti pot arata alti parinti (Arsenie Papacioc, Cleopa) care zic altfel...

P.S. Discut despre "nr fiarei" ...restul aspectelor etice, politice incluse in studiul ala nu le discut.
gypsyhart
Subscriu la ce spune si noi, ca nu este un raspuns oficial. Dar, e mai bine decat nimic...
Am vaga senzatie ca cei din conducerea BOR evita sa dea un astfel de raspuns. Dar nu cred ca pot sa evite la nesfarsit.
andra_v
Dar trebuie bine gandit, nu poti da un raspuns instantaneu, emotional.
Clopotel
Parerea mea este ca intr-adevar trebuie sa fim putin atenti cu toate aceste lucruri care ni se intampla fara voia noastra, fara sa fim intrebati sau consultati macar. Adica suntem obligati sa le acceptam.
In primul rand tot sistemul acesta de urmarire si ascultare, este la mintea gainii ca nu este pentru siguranta cetatenilor corecti si cinstiti, ci este pentru urmarirea si tinerea lor sub control. Este evident faptul ca teroristii (care au devenit sperietoare si justificare pentru absolut orice aberatie care le trece prin cap) nu au cum sa fie prinsi cu acest sistem, aceia avand sisteme mult mai preformante de comunicare.
(De exemplu, e bataie de joc sistemul acela cu pungi sigilate de prin aeroporturi; eu de fiecare data cand merg la aeroport abia ma pot abtine sa nu rad cand vad atat prostie inghesuita la un loc: este un lucru total inutil, si este la mintea gainii ca un terorist nu are absolut nici o problema cu aceasta metoda aberanta si ilogica, ba de-a dreptul idioata. Parca si imi inchipui teroristul cu sticluta bagata intr-o punga de plastic, legata partial la gura, si pe care scrie: a nu se deschide decat la destinatie rofl.gif Si il si vad pe terorist cu punga in brate in avion urmand acest indemn cu sfintenie. O, da!...)

Asta in cazul in care ar exista cu adevarat teroristi.
Eu cel putin, de la "revolutie" incoace nu am vazut nici un terorist, desi am inteles ca au tras din toate partile si toate pozitiile si au facut mii de morti si raniti.
Chestiunea cu cardurile si implanturile, nu spun acum ca ele sunt chiar pecetea satanei, dar am incredintarea ca pregatesc sigur si rapid introducerea acesteia.
Dovada nu sta neaparat ca ele contin 666, ci prin faptul ca devin obligatorii si implinesc profetia milimetric, parca cu buna stiinta.
Lucrurile acestea deja se intampla, si chiar eu am trecut printr-o experienta neplacuta, chiar aici in Bucuresti anul trecut cand am vrut sa-mi vand masina. Sa va explic: dupa ce inchei contractul cu firma la care am vandut-o, ma duc la circa financiara sa-mi platesc impozitul si rezilierea masinii. Dupa ce ma plimba pe la vreo 4 ghisee (aboslut inutil, ca totul se poate rezolva rapid si simplu la un singur ghiseu), din care la doua cu revenire, si dupa ce imi cer copii serox dupa o multime de acte (oricum inutile - copiile), dupa ce pierd acolo vreo 2 ore (ca la fiecare ghiseu e coada, si pe unele le iei de 2 ori), vreau in sfarsit sa platesc ce aveam de platit la stat, insa stupoare: nu pot plati decat cu cardul. Va spun sincer ca imi venea sa urlu de revolta. Cum ma, dupa ce ca ma plimba in bataie de joc 2 ore pe la ghisee, si imi cer o groaza de chestii inutile pentru a rezilia o amarata de masina care nici macar nu mai era a mea, ca o vandusem, acum cand vreau sa le dau bani, iar isi bat joc de mine si nu vor sa-i ia decat daca platesc cu card. mad.gif Am incercat sa-i spun cucoanei de la ghiseu ca banii cash sunt legali si ca orice om are dreptul sa plateasca si cash daca doreste si nu e nici o lege care sa ma oblige sa-mi fac card. (Aveam card, insa atunci nu-l aveam la mine). Nu si nu ca ei primesc doar platile prin card si daca vreau sa platesc cash trebuie sa ma duc la un CEC si sa vin de acolo cu chitanta. Bineinteles ca CEC-ul era la vreo 2 km, si cum era si bulevardul blocat de masini, a trebuit sa mai fac si aceasta distanta dus intors pe jos, doar pentru ca aia doreau musai card.
Prin urmare, daca toate vor fi impuse sub acest mod abuziv si total nepractic pentru cetateni, este clar ca cine nu va accepta acest lucru va avea o viata imposibila.
(Este simplu de impus prin lege, ca cine nu are un cip in cap cu toate datele, nu mai poate nici iesi din casa, ba si din casa il dau aia afara. Nu mai poate cumpara nimic, caci nu vor mai primi nici bani cash si nici sub o alta forma, nu va putea conduce o masina, ca nu vor mai fi carnete, nu va putea primi ingrijire medicala, nu va avea acces absolut niciunde etc. - este doar chestiune de de timp pana se ajunge aici, si vor putea controla absolut total fiecare om de la pupitru. Mai crede cineva ca asta e SF?!)

Eu insist pe faptul ca toate acestea sunt total inutile pentru omul de rand, desi aparent ele au o justificare de eficienta, comoditate si siguranta. Este cu totul si cu totul fals acest lucru, dar si chiar daca ar fi adevarat, tot ar trebui sa lase omului libertatea de a alege.
Iar chestia cu cipurile, este aberatia aberatiilor caci este orice numai sigura nu este.

Dar de fapt eu altceva doream sa spun smile.gif
Anume doua aspecte:
1. Ca intalnesc din ce in ce mai multi oameni (multi chiar ortodocsi), care tot insista ca nu e nimic daca acceptam asta atata vreme cat noi in suflet credem altceva. Insist si spun ca asta este mare ratacire.
Adica daca in Scriptura, la Apocalipsa, scrie clar:
9 Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
10 Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
11 Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
(Apocalispa 14), vii tu frate "ortodox" si spui, dupa cugetarea ta "libera", ca nu e nimic daca primim semnul fiarei, daca nu si credem?! unsure.gif Mda... mad.gif

2. Dar mai important decat asta, imi aduc aminte de o observatie pe care a facut-o, parca, parintele Paisie Aghioritul, daca nu ma insel.
El a facut o remarca, care e la vedere in Scriptura, dar putini o sesizam, anume:
Dupa cum spune Scriptura: 2 În zilele arhiereilor Anna şi Caiafa, a fost cuvântul lui Dumnezeu către Ioan, fiul lui Zaharia, în pustie. (Luca3)Deci, in zilele vinzarii lui Iisus de catre Iuda, arhierei erau Anna si Caiafa.
Acestia, mai mult decat oricare alt iudeu, stiau foarte bine Scripturile si profetiile, printre care si profetia aceea in care se spune ca: Atunci a grăit Domnul către Mine: "Aruncă-l olarului preţul acela scump cu care Eu am fost preţuit de ei". Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în vistieria templului Domnului, pentru olar.
Cu ce pret au platit acesti arhierei pe Iuda ca sa-l vanda pe Iisus?
Cu treizeci de arginti, asa cum aflam tot din Scriptura:
14 Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei,
15 A zis: Ce voiţi să-mi daţi şi eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginţi.
(Matei 26)
Apoi, Scriptura confirma:
3 Atunci Iuda, cel ce L-a vândut, văzând că a fost osândit, s-a căit şi a adus înapoi arhiereilor şi bătrânilor cei treizeci de arginţi,
4 Zicând: Am greşit vânzând sânge nevinovat. Ei i-au zis: Ce ne priveşte pe noi? Tu vei vedea.
5 Şi el, aruncând arginţii în templu, a plecat şi, ducându-se, s-a spânzurat.
6 Iar arhiereii, luând banii, au zis: Nu se cuvine să-i punem în vistieria templului, deoarece sunt preţ de sânge.
7 Şi ţinând ei sfat, au cumpărat cu ei Ţarina Olarului, pentru îngroparea străinilor.
8 Pentru aceea s-a numit ţarina aceea Ţarina Sângelui, până în ziua de astăzi.
9 Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul, care zice: "Şi au luat cei treizeci de arginţi, preţul celui preţuit, pe care l-au preţuit fiii lui Israel,
10 Şi i-au dat pe Ţarina Olarului după cum mi-a spus mie Domnul".(
Matei 27)
Ce inseamna de fapt toate acestea si ce legatura au ce ce discutam noi aici si cu semnul fiarei?
Pai au o foarte mare legatura ca este aceeasi manifestare.
Adica Anna si Caiafa, cunosteau foarte bine profetia, si cu toate acestea ei au dat intentionat 30 de arginti. Nici mai mult nici mai putin. De ce au facut ei acest lucru? Simplu: pentru ca si in acele vremuri, ca si astazi, oamenii nu credeau ca aceste profetii se vor implini, si atunci, tocmai pentru a duce totul in derizoriu, faceau exact ce atentionau profetiile ca sa arate ca nu e nimic, adica exact cum se intampla si astazi.
Astazi avem urmatoarea situatie descrisa foarte precis in profetie:
15 Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
16 Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17 Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18 Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase
(Apocalipsa 13)
Si asta se chinuie sa faca exact oamenii fara frica de Dumnezeu de astazi. Ei cunosc foarte bine profetia, si de aceea, la fel ca si Anna si Caiafa se chinuie sa ii indeplineasca toate detaliile. Cine isi inchipui ca sunt doar coincidente se inseala foarte mult. Se poate vedea usor, ca absolut toate aceste lucruri sunt facute exact dupa "reteta" profetiei cu buna stiinta si intentie. Incepand cu toate obligativitatile fara absolut nici un rost, si culminand pana la folosirea ostentativa a numarului 666, si a tuturor infatisarilor sub care este reprezentat diavolul (de la spectacole si festivitati publice pana la anumite cercuri mai mult sau mai putin obscure).
Eu zic ca ne gandim mai mult la asta... hmm.gif
Blakut
QUOTE
Si asta se chinuie sa faca exact oamenii fara frica de Dumnezeu de astazi. Ei cunosc foarte bine profetia, si de aceea, la fel ca si Anna si Caiafa se chinuie sa ii indeplineasca toate detaliile.

Eu nu cred ca o sa te oblige nimeni sa porti semne pe undeva, pe mana sau pe cap sau mai stiu eu ce. Nu fara voia ta cel putin. Ce nu inteleg eu e altceva: daca in Biblie zice ca o sa se intample, inseamna ca asa vrea Dumnezeu, daca asa vrea Dumnezeu inseamna ca nu trebuie sa te impotrivesti, ca acolo zice ca asa o sa se intample. Deci cine refuza chestia asta s-ar pune contra vointei lui Dumnezeu, nu?
abis
QUOTE(Clopotel @ 27 Jan 2009, 10:42 PM) *
culminand pana la folosirea ostentativa a numarului 666

Clopotel, asta-i o poveste. Nu se foloseste numarul 666. Combinatia asta poate aparea intamplator in unele cazuri, dar nu toate codurile o vor contine.
gypsyhart
@Clopotel
QUOTE
Adica Anna si Caiafa, cunosteau foarte bine profetia, si cu toate acestea ei au dat intentionat 30 de arginti. Nici mai mult nici mai putin. De ce au facut ei acest lucru? Simplu: pentru ca si in acele vremuri, ca si astazi, oamenii nu credeau ca aceste profetii se vor implini, si atunci, tocmai pentru a duce totul in derizoriu, faceau exact ce atentionau profetiile ca sa arate ca nu e nimic, adica exact cum se intampla si astazi.

E ceva care nu se leaga. Iisus spune ca o imparatie care se dezbina impotriva ei, se va prabusi negresit. Daca arhiereii din vremea lui stiau profetiile despre Iisus, si le si intareau (constient) prin actele lor, inseamna ca erau "de partea" lui.
Daca urmez logica ta, inseamna ca si Iisus atunci cand intarea acele profetii prin actele lui o facea "ca sa arate ca nu e nimic".



Clopotel
Draga Blakut
QUOTE
Eu nu cred ca o sa te oblige nimeni sa porti semne pe undeva, pe mana sau pe cap sau mai stiu eu ce. Nu fara voia ta cel putin.

Posibil sa nu ma oblige la modul direct, insa la modul indirect o vor face cu siguranta. Exemplu cu cardul este elocvent. Nu te obliga nimeni sa ai card, insa daca salariul iti va fi dat numai pe card sau tu nu vei putea cumpara (indiferent ce: mancare, medicamente) numai cu card, etc. , iar banii cash vor disparea cel mai propabil, atunci daca vrei sa supravietuiesti iti iei card.
Dar asta nu exclude sa te oblige direct, adica sa dea o legfe prin care toata lumea sa aibe card, iar cine nu are card sa fie pedepsit...
Probabil ca se va renunta si la card si se va ajunge la implanturi. Pana atunci exista o perioada intermediara in care baga cipuri in card.

Oricum cred ca va trebui sa facem o discutie separata, caci nu cardul in sine, sau tehnologizarea in sine este problema, si intentia cu care se implementeaza anumite lucruri.
QUOTE
Ce nu inteleg eu e altceva: daca in Biblie zice ca o sa se intample, inseamna ca asa vrea Dumnezeu, daca asa vrea Dumnezeu inseamna ca nu trebuie sa te impotrivesti, ca acolo zice ca asa o sa se intample. Deci cine refuza chestia asta s-ar pune contra vointei lui Dumnezeu, nu?

NU NU NU
Foarte gresit inteles. Te rog putina ATENTIE! la cele ce-ti voi spune acum:
Dumnezeu stie cum se vor petrece lucrurile pentru ca este Atotcunoscator si Atotstiutor. Dumnezeu toate le cunoaste de mai inainte, dar atentie!:Dumnezeu nu le hotaraste de mai inainte. Numai orientalii, islamistii si care or mai fi cred in soarta, destin si predestinare.
Dumnezeu stie cum si cand se va face un anumit lucru rau, insa omul il face din prostia lui, sau daca vrei din "libera" lui cugetare. Nu Dumnezeu ii da porunca sa faca acel lucru, sau isi doreste ca omul sa-l faca. Astfel Dumnezeu vede cat de rai sunt oamenii, dar isi doreste ca ei sa se schimbe. Nu tot ce face omul este randuit de Dumnezeu
.

Este foarte important sa intelegi asta.
Cea mai mare ratacire este sa crezi ca omul este predestinat sau ca are un destin scris mai dinainte, si ca el face numai ce-i este scris. Daca omul ar avea un program mai dinainte stabilit de Dumnezeu si ar urma acel program, atunci nu ar avea nici merit dar nici vina. E un robot. Ai putea tu sa dai un robot in judecata dupa ce l-ai programat sa faca ceva si el aia a facut?!


Draga Abis,
QUOTE
Clopotel, asta-i o poveste.

Din pacate nu este o poveste. Lucrurile acestea se intampla.
QUOTE
Nu se foloseste numarul 666.
S-a folosit si se foloseste "la greu". Uita-te putin in jurul tau. Daca tot nu vezi, o sa incerc sa-ti dau indicii mai exacte.
Totusi, ca un fapt divers, trebuie sa observam ca pentru evrei numarul 666 a fost si este un simbol al economiei, al partii banesti, un simbol pentru uzanta ca impozit sau dare al banilor. Sa nu uitam ca:
13 Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur. (2 Paralipomena 9), dar si la 3 Regi 10:14 se vorbeste despre exact acelasi lucru. Evident ca acest numar nici astazi nu vor sa-l schimbe, si dupa cum se observa este legat strans de partea materiala, de bani in general. Este un simbol al lui mamona, si cine are partasie cu mamona nu poate fi cu Iisus. DE aceea Iisus a si spus: Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.
QUOTE
Combinatia asta poate aparea intamplator in unele cazuri, dar nu toate codurile o vor contine.

Intamplator sau nu, trebuie sa remarci ca cele 3 seturi de cate doua linii subtiri si mai lungi inseamna 6. Prin urmare, 90% din coduri probabil de pe piata au oricum evidentiat 666. Dar nu numai numarul in sine este problema, ci multe alte manifestari ale acestui numar-semn.

Draga Gypsyhart,
QUOTE
E ceva care nu se leaga.
Ele sunt deja legate, probabil tu le vezi nelegate smile.gif
QUOTE
Iisus spune ca o imparatie care se dezbina impotriva ei, se va prabusi negresit.
Asa este.
QUOTE
Daca arhiereii din vremea lui stiau profetiile despre Iisus, si le si intareau (constient) prin actele lor

Atentie putin te rog! Nu le intareau. Nu asta am spus... Ei faceau cele spuse in profetie la modul infantil si prostesc, vrand doar sa arate oamenilor ca nu au de ce se teme, ca nu atunci e timpul de implinire al profetiei.
Uite, ca sa-ti dau un exemplu: sa admitem ca sunt unii superstitiosi, si se feresc de numarul 13 pentru ca aduce ghinion, cred ei. Altii ca sa le arate acestora ca 13 nu este nimic, isi pun ostentativ 13 peste tot, si ori de cate ori pot alege un numar ei aleg 13, tocmai pentru ca sa arate ca nu este nimic.
Intelegi cum sta treaba?!
Asa ceva era si cu acei arhierei. Ei credeau in adevarul profetiei, credeau ca o sa se intample, dar nu atunci, si pentru ca in acele vremuri oamenii incepusera sa creada ca unele profetii se vor implini chiar in acele vremuri, si pe buna dreptate, caci semnele erau prea evidente, se iscase o oarecare "isterie" (nu-mi vine acum un cuvant mai potrivit) in popor; si arhiereii ca sa-i linisteasca dar la modul de zeflemea, faceau intentionat ce ziceau profetiile ca sa vada poporul ca nu e nimic atunci, si ca ce se intampla nu are legatura cu profetia, deci sa stea pe treaba lor.
Astazi este situatia identica.
QUOTE
, inseamna ca erau "de partea" lui.

Nu, nu inseamna deloc acest lucru, ba din contra. Aparent ei erau de partea lui Dumnezeu, dar credinta lor era pur intelectuala, doar de fatada. In sinea lor nici macar nu respectau(in sensul de cinstire) proorocirile de aceea isi si permiteau sa le ia in zeflemea.
QUOTE
Daca urmez logica ta, inseamna ca si Iisus atunci cand intarea acele profetii prin actele lui o facea "ca sa arate ca nu e nimic".

Nu, nu ai inteles deloc logica mea. Ai inteles-o exact invers. sad.gif
Este ca si cum ai spune ca daca iti vezi copilul "facand mancare" la aragazul lui de jucarie, face o mancare virtuala, la fel vei spune si despre sotia ta cand face mancare la aragazul ei, ca face tot o mancare virtuala, urmand aceeasi logica.
Problema este ca este ilogic sa urmezi aceeasi logica pentru ca situatiile sunt total diferite.
Iisus intarea pe bune profetiile pentru ca ele au fost date pentru El. Arhierii intareau in joaca, ca sa nu spun in bataie de joc, profetiile, doar ca sa "linisteasca" poporul si sa arate de fapt ca nu e nici o profetie la mijloc. Iisus infaptuia la propriu profetiile, pe cand arhiereii faceau circ si teatru cu profetiile(evident nu la modul ostentativ, dar in sinea lor asta faceau)
Nu stiu daca ai inteles ce zic. Daca nu, voi mai detalia smile.gif
Blakut
QUOTE
Dumnezeu stie cum se vor petrece lucrurile pentru ca este Atotcunoscator si Atotstiutor. Dumnezeu toate le cunoaste de mai inainte, dar atentie!:Dumnezeu nu le hotaraste de mai inainte. Numai orientalii, islamistii si care or mai fi cred in soarta, destin si predestinare.
Dumnezeu stie cum si cand se va face un anumit lucru rau, insa omul il face din prostia lui, sau daca vrei din "libera" lui cugetare. Nu Dumnezeu ii da porunca sa faca acel lucru, sau isi doreste ca omul sa-l faca. Astfel Dumnezeu vede cat de rai sunt oamenii, dar isi doreste ca ei sa se schimbe. Nu tot ce face omul este randuit de Dumnezeu.


Deci teoretic, daca face ce treuie, omul poate amana sfarsitul lumii indefinit.
Clopotel
Draga Blakut,
Cum ai ajuns tu la concluzia aceasta din vorbele mele?! blink.gif
Blakut
E vointa lui Dumnezeu sa se sfarseasca lumea. Tu zici ca cipurile sunt marca bestiei, deci vestesc sfarsitul lumii, ceea ce nu e bine. Atunci, daca te pui impotriva lor, am zis ca te-ai pune impotriva vointei lui Dumnezeu. Apoi tu ai zis ca nu e asa, ca Dumnezeu stie cand vine sfarsitul, dar ca nu e predesitat. Deci daca nu e predestinat, e posibil sa-l amani indefinit, pentru ca nu e musai sa se intample. Daca e musai sa se intample atunci nu ar trebui sa intreprinzi actiuni care sa-l amane.
abis
QUOTE(Clopotel @ 28 Jan 2009, 08:04 PM) *
Intamplator sau nu, trebuie sa remarci ca cele 3 seturi de cate doua linii subtiri si mai lungi inseamna 6

Nu inseamna 6. Poate seamana cu sase, dar sunt doar bare de control. In plus, nu sunt unul langa altul, deci nu formeaza combinatia fatidica.
Clopotel
Draga Blakut,
O nu! Nu se poate sa intelegi la modul serios toate chestiunile ce le zici din vorbele mele, ca ce am spus eu nu are absolut nici o legatura cu ce spui tu.
E ca si cum daca eu afirm ca Luna este rotunda, tu tragi concluzia ca luna este facuta din portelan, deoarece tu ai acasa o farfurie din portelan care este rotunda ca si Luna.
Este imposibil sa schimonostesti chiar asa ratiunea din intamplare, de acceea eu sunt convins ca o faci intentionat. Ca sa obtii ce?!
QUOTE
E vointa lui Dumnezeu sa se sfarseasca lumea.

Asa!
QUOTE
Tu zici ca cipurile sunt marca bestiei, deci vestesc sfarsitul lumii, ceea ce nu e bine.

Unde zic eu mai exact aceste lucruri, ca eu nici nu le-am gandit, daramite sa le mai si zic? ohmy.gif Oricum e gresita si fara noima aceasta fraza.
QUOTE
Atunci, daca te pui impotriva lor, am zis ca te-ai pune impotriva vointei lui Dumnezeu.

Singurul lucru impotriva caruia m-as pune acum este imaginatia ta bogata care sluteste intelesul vorbelor mele, si mi le atribuie apoi mie. sad.gif
QUOTE
Apoi tu ai zis ca nu e asa, ca Dumnezeu stie cand vine sfarsitul, dar ca nu e predesitat. Deci daca nu e predestinat, e posibil sa-l amani indefinit, pentru ca nu e musai sa se intample. Daca e musai sa se intample atunci nu ar trebui sa intreprinzi actiuni care sa-l amane.

Lasand la o parte ca ce spui tu aici nu are absolut nici o legatura cu ce ziceam eu, nici direct si nici indirect, si nici ca predestinarea nu are legatura cu sfarsitul lumii, ci cu viata omului pe pamant, iti spun ca sfarsitul vine la vremea potrivita, stiuta doar de Dumnezeu, si noi dorim ca acel sfarsit sa vina cat mai repede. Pai cum se incheie Apocalipsa si Sfanta SCriptura?: "Amin! Vino, Doamne Iisuse!". Singurul motiv, ca sa spun asa, pentru care am dori amanarea lui ar fi ca inca nu suntem pregatiti pentru Judecata, si de aceea am mai dori un ragaz ca sa ne mai indreptam din greseli si sa ne caim de pacatele noastre.

Prin urmare, desi "semnul fiarei" este un indiciu al vremurilor din urma (care apropo, nu au inceput ieri sau azi, ci inca de pe acum 2000 de ani), nu de inlaturea sau acceptarea lui de catre om depinde momentul sfarsitului lumii, care oricum vine; ci ideea este ca sa nu acceptam acest semn; ... caci acceptarea lui inseamna osanda, nu sfarsitul lumii. Sfarsitul lumii daca ne gaseste intr-o stare de vrednicie inseamna bucuria mantuirii noastre.

No acum cred ca te-am convins cat de cat, si nu-mi vei mai rastalmaci cuvintele.


Draga Abis,
QUOTE
Nu inseamna 6.

Are aceeasi reprezentare ca a lui 6: doua bare despartite de un spatiu. De regula sunt un pic mai lungi decat restul.
QUOTE
Poate seamana cu sase, dar sunt doar bare de control.
Da, pai tocmai asemanarea asta eu o suspectez ca nu e simpla coincidenta smile.gif Am spus ca unii, la fel ca si Caiafa, vor sa foloseasca abuziv 666 smile.gif
QUOTE
In plus, nu sunt unul langa altul, deci nu formeaza combinatia fatidica.

In faptul sunt exact unul langa altul. Spatiul dintre ele, este un spatiu alb, format exact din lungimea celorlalte linii mai scurte. Daca pui in capatul lor de jos cifra 6, vei observa foarte simplu cifra 666, aceasta iesind clar in evidenta.

Dar repet, nu am nici o treaba cu folosirea codului in sine, dar nici nu pot sa nu remarc unele "coincidente".

Obs. Nu toate codurile de bare au acest format, insa acesta este un standard international in codurile de bare folosite in comert
Blakut
QUOTE
Lasand la o parte ca ce spui tu aici nu are absolut nici o legatura cu ce ziceam eu, nici direct si nici indirect, si nici ca predestinarea nu are legatura cu sfarsitul lumii, ci cu viata omului pe pamant, iti spun ca sfarsitul vine la vremea potrivita, stiuta doar de Dumnezeu, si noi dorim ca acel sfarsit sa vina cat mai repede
]

Interesant. Atunci nu ar trebui sa mai luptam contra poluarii planetei si dezarmarii nucleare. In fine...
QUOTE
Obs. Nu toate codurile de bare au acest format, insa acesta este un standard international in codurile de bare folosite in comert


Codurile de bare din comert sunt 6b6. In mijloc e litera b.... chiar daca sunt tot doua linii lungi negre, in fata lor sunt mai multe spatii albe. E ceva gen 00101 pe cand la capete ai 01010... Bine, cu ochiul liber pare 666, dar masinaria citeste 6b6. Hai ca am aflat ce vroiam.
gypsyhart
@Clopotel
QUOTE
Asa ceva era si cu acei arhierei. Ei credeau in adevarul profetiei, credeau ca o sa se intample, dar nu atunci, si pentru ca in acele vremuri oamenii incepusera sa creada ca unele profetii se vor implini chiar in acele vremuri, si pe buna dreptate, caci semnele erau prea evidente, se iscase o oarecare "isterie" (nu-mi vine acum un cuvant mai potrivit) in popor; si arhiereii ca sa-i linisteasca dar la modul de zeflemea, faceau intentionat ce ziceau profetiile ca sa vada poporul ca nu e nimic atunci, si ca ce se intampla nu are legatura cu profetia, deci sa stea pe treaba lor.

Parca spuneai ca oamenii nu credeau...
Asta nu inteleg eu. Daca un om incepuse sa creada in Iisus, si in semnele sale, atunci gestul asta cu cei 30 de arginti (ca implinire a unei profetii) nu putea decat sa il intareasca (in credinta). Daca un om nu credea in Iisus, si in semnele sale, atunci faptul ca se implinea o profetie despre Mesia, in cazul lui Iisus, nu facea decat sa ii puna niste semne de intrebare asupra "necredintei" sale.

Dincolo de asta, ei au tratat cu Iuda. Nu era o "afacere publica" la momentul respectiv. Cati oameni crezi ca stiau de pretul acestei tradari la momentul in care aveau loc evenimentele? (eu cred ca f putini)Ca sa justifice ce spui tu.
Plus ca, oare cati oameni stiau exact acele profetii legate de vanzarea lui Mesia? Foarte putini, zic eu. Preotimea poate da, dar restul....

QUOTE
Iisus intarea pe bune profetiile pentru ca ele au fost date pentru El. Arhierii intareau in joaca, ca sa nu spun in bataie de joc, profetiile, doar ca sa "linisteasca" poporul si sa arate de fapt ca nu e nici o profetie la mijloc. Iisus infaptuia la propriu profetiile, pe cand arhiereii faceau circ si teatru cu profetiile(evident nu la modul ostentativ, dar in sinea lor asta faceau)

Vezi ce am spus mai spus despre cei care credeau si despre cei care nu credeau...



gypsyhart
QUOTE(abis @ 28 Jan 2009, 10:02 PM) *
Nu inseamna 6. Poate seamana cu sase, dar sunt doar bare de control. In plus, nu sunt unul langa altul, deci nu formeaza combinatia fatidica.


Ba tocmai asta e ideea, ca aceste bare de control traduse in "limbajul calculatorului" reprezinta cifra 6.
Uite aici, o analiza mai detaliata.
In special paragraful despre guard bars.
Clopotel
Draga Blakut
QUOTE
QUOTE
Lasand la o parte ca ce spui tu aici nu are absolut nici o legatura cu ce ziceam eu, nici direct si nici indirect, si nici ca predestinarea nu are legatura cu sfarsitul lumii, ci cu viata omului pe pamant, iti spun ca sfarsitul vine la vremea potrivita, stiuta doar de Dumnezeu, si noi dorim ca acel sfarsit sa vina cat mai repede

Interesant. Atunci nu ar trebui sa mai luptam contra poluarii planetei si dezarmarii nucleare. In fine...

Nu. Iar iti duci gratuit gandul intr-o directie gresita.
Am spus de ce dorim ca sfarsitul lumii acesteia sa vina cat mai repede. Pentru ca asteptam sfarsitul "detentiei" noastre aici si asteptam intalnirea cu Hristos.
Am spus de ce am avea un singur motiv sa mai intarzie acest moment. Pentru ca speram sa ne mai spalam din pacate prin a pune un inceput bun.

Ce treaba are asta cu poluarea planetei si cu dezarmarea nucleara?! blink.gif

E ca si cand tu (ca ateu) ai avea brusc intr-o zi revelatia ca vei muri negresit si nu vei trai vesnic, si ca ateu intelegi ca atunci vei disparea cu totul de pe firmament. Avand asta in vedere e ca si cum ai spune ca te apuci de facut absolut toate distrugerile care iti trec prin cap, caci daca oricum mori, ce mai conteaza.

Pentru un crestin conteaza foarte mult cum moare. Caci in ceea ce moartea ne va gasi, in aceea vom fi si judecati.
Acestea sunt lucruri contrare intelegerii unui ateu sau liber cugetator, de aceea le si respinge, si refuza macar sa incerce sa le inteleaga la modul principial macar.
QUOTE
Bine, cu ochiul liber pare 666, dar masinaria citeste 6b6.

Pai de ochiul liber vorbeam si eu, ca ce citeste masinaria nu ma intereseaza, ei fiindu-i alocata "intelegerea" 6...


Draga Gypsyhart,
QUOTE
Parca spuneai ca oamenii nu credeau...

Am spus foarte clar ca unii oameni credeau, iar altii nu credeau.
Mai mult am spus ca si dintre cei ce credeau unele lucruri, acestia nu credeau alte lucruri.
Am indicat si care erau acestia. Unde mai poate fi neintelegerea aici?!
QUOTE
Asta nu inteleg eu. Daca un om incepuse sa creada in Iisus, si in semnele sale, atunci gestul asta cu cei 30 de arginti (ca implinire a unei profetii) nu putea decat sa il intareasca (in credinta).
Nu intelegi pentru ca nu intelegi ce credea Caiafa si arhiereii.
Ce credeau ei este foarte simplu de inteles, chiar din textul Scripturii.
Ei erau oameni cu functii. Erau oameni importanti. Aveau un grad de mandrie si orgoliu mai mare decat puteau duce.
Ei respectau cu strictete litera legii cand era vorba de altii, si ce vorbeau, vorbeau din Lege. Dar asta doar pe dinafara, caci in interiorul lor cazusera de mult in libera lor cugetare, si de aceea daca ii intrebai daca ei cred in Dumnezeu iti spuneau ca da, si chiar spuneau adevarul aici, numai ca in ce credeau ei, era un dumnezeu cu o lege plasmuita de mintea lor. Asa s-a intamplat tot timpul, nu trebuie sa te mire. Prin urmare, acestia considerau ca proorocirile se vor intampla cu adevarat, insa nu credeau ca se pot intampla chiar in fata ochilor lor.
Hai sa-ti dau un exemplu la intamplare despre "adanca credinta" a arhiereilor in Dumnezeu cel Adevarat.
53 Şi au dus pe Iisus la arhiereu şi s-au adunat acolo toţi arhiereii şi bătrânii şi cărturarii.
54 Iar Petru, de departe, a mers după El, până a intrat înăuntru în curtea arhiereului şi şedea împreună cu slugile, încălzindu-se la foc.
55 Arhiereii şi tot sinedriul căutau împotriva lui Iisus mărturie ca să-L dea la moarte, dar nu găseau.
(Intelegi tu cat de sinceri erau arhiereii, si cat de mult le placea adevarul? Ei doreau sa omoare un om, fara a avea marturie impotriva lui, doar pentru ca ce vorbea Iisus contrazicea libera lor cugetare, adica nu corespundea cu gandurile lor)
56 Că mulţi mărturiseau mincinos împotriva Lui, dar mărturiile nu se potriveau.
57 Şi ridicându-se unii, au dat mărturie mincinoasă împotriva Lui, zicând:
58 Noi L-am auzit zicând: Voi dărâma acest templu făcut de mână, şi în trei zile altul, nefăcut de mână, voi clădi.
59 Dar nici aşa mărturia lor nu era la fel.
(de ce un credincios adevarat ar depune o marturie mincinoasa impotriva altui om? Face asta din credinta sau din necredinta?)
60 Şi, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceştia?
61 Iar El tăcea şi nu răspundea nimic. Iarăşi L-a întrebat arhiereul şi I-a zis: Eşti tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?
62 Iar Iisus a zis: Eu sunt şi veţi vedea pe Fiul Omului şezând de-a dreapta Celui Atotputernic şi venind pe norii cerului.
63 Iar arhiereul, sfâşiindu-şi hainele, a zis: Ce trebuinţă mai avem de martori?
64 Aţi auzit hula. Ce vi se pare vouă? Iar ei toţi au judecat că El este vinovat de moarte.
(Marcu 14)
Iata dar cat de clar este totul in privinta credintei arhiereilor.
Ei spuneau si credeau ca o sa vina Hristosul, insa sub nici o forma nu acceptau ca cineva sa confirme ca el ar fi Hristosul. Oricine ar fi spus in fata lor ca este Hristosul, ei considerau asta hula, si il condamnau la moarte.
Asa a fost tot timpul.
Chiar si astazi, desi iudeii in fiecare an pregatesc cate un magar, si incearca sa-l dreseze sa intre numai pe poarta de Aur, ca nu cumva incalecandu-l Mesia sa greseasca poarta si sa intre pe cea a crestinilor rofl.gif , daca ar veni acum Mesia (presupunand ca nu ar fi venit atunci Iisus), ei tot nu l-ar recunoaste, si l-ar condamna din nou, preferand sa astepte in continuare pe altul la nesafrasit, dar pregatind in fiecare an cate un magar alb.
Ai inteles acum modul lor de gandire?!
QUOTE
Daca un om nu credea in Iisus, si in semnele sale, atunci faptul ca se implinea o profetie despre Mesia, in cazul lui Iisus, nu facea decat sa ii puna niste semne de intrebare asupra "necredintei" sale.
Asta se intampla numai daca acel om este interesat de Adevar, si mai ales daca are loc Adevarul in sufletul lui. Pentru ca Adevarul este in sufletul nostru inca de la inceput, problema este ca neplacandu-ne acest Adevar, care nu corespunde intotdeauna cu liber cugetarea noastra, il afundam cat mai adanc pana nu se mai vede deloc. Atunci devenim liber cugetatori si ne manifestam ca atare, chiar daca sub aparenta unor functii arhieresti. Prin urmare, aceia nici prin cap nu le dadea sa se intrebe daca sunt sau nu necredinciosi, pentru ca ei erau convinsi ca sunt cei mai credinciosi, si prin prisma asta judecau cine e credincios sau huleste.
QUOTE
Dincolo de asta, ei au tratat cu Iuda.
Inca odata se vede cata credinta aveau ei in Dumnezeu cel Adevarat.
QUOTE
Nu era o "afacere publica" la momentul respectiv.
Asa!
QUOTE
Cati oameni crezi ca stiau de pretul acestei tradari la momentul in care aveau loc evenimentele? (eu cred ca f putini)Ca sa justifice ce spui tu.
Plus ca, oare cati oameni stiau exact acele profetii legate de vanzarea lui Mesia? Foarte putini, zic eu. Preotimea poate da, dar restul....

Sunt doua aspecte:
1. Principial cam toti iudeii ar fi trebuit sa stie, insa si atunci, ca si astazi, intalnim iudei care erau iudei doar pentru ca se nascusera din iudei, iar in rest nu-i interesa. Altii erau iudei, stiau cate ceva din invataturi, dar nu le dadeau nici o atentie in interiorul lor, ci poate doar in afara. Iar altii erau iudei care cunosteau, inteleegau si traiau invatataturile de la Dumnezeu. Arhiereii acestia erau in categoria din mijloc

2. Si abia asta are legatura cu ce ziceam, anume ca ei cunosteau profetiile, credeau ca or sa se intample la modul intelectual, dar in sinea lor excludeau aceasta posibilitate de a se intampla chiar in acele timpuri. Aceasta se intampla tocmai necredintei lor alimentata de liber cugetare. Aceia insa si-o tineau in frau. Nu e chiar ca in cazul in care intreb eu pe un liber cugetator care se declara ortodox. Cand il intrebi daca crede in Dumnezeu el zice ca da. Daca il intrebi daca crede ca este obligatoriu sa mergi le Biserica, atunci incepe sa se autojustifice spunand ca omul se poate mantui si altfel. Cand il intrebi daca crede in reincarnare el spune ca da. Cand il mai intrebi odata, ca poate nu ai inteles, daca este ortodox el spune iar ca da. Adica un ghiveci...
Cum ziceam, nu e chiar ca in acest caz, caci aceia cunosteau dogmele, insa in sinea lor credeau cam ca "ortodoxul" din exemplul meu.
Si crezand asa, adica necrezand ca profetia se poate infaptui, faceau intentionat conditiile profetiei doar ca sa-si bata joc, ei in sinea lor avand multumire de asta. Probabil ca le intrase in reflex acest lucru. E ca si astazi, cand peste tot vezi oameni care fac semnul satanei din obisnuinta si ei cred ca este cool.
De ex. atunci cand arata mana cu palma intinsa, si cu degetele mijlociu si inelar indoite. Uneori fac acest lucru chiar cu ambele maini, asa cum am vazut acum vreo doua dimineti parca la o emisiune de divertisment de pe Antena 1 chiar la moderatorii emisiunii. Desigur ca daca ii intrebi, sunt convins ca aceia se declara crestini. Probabil ca cine-i vede, si crezandu-i cool, incearca sa-i imite, nestiind ca inseamna acel semn. Probabil ca nici moderatorii aia nu stiau. Dar asta nu este o scuza, nu-i asa?!
QUOTE
Vezi ce am spus mai spus despre cei care credeau si despre cei care nu credeau...

Iisus a infaptuit proorociile pentru ca despre El vorbeau. A facut asta evident numai pentru cei ce au credinta curata, adica o traiesc intim, nu doar intelectual.
Evident ca Iisus cunostea profetiile si este evident ca trebuia sa le implineasca, altfel, ar fi creat sminteala in randul credinciosilor, crezand acestia ca Dumnezeu nu si-a respecat ce a spus prin proorocii.
gypsyhart
@Clopotel
QUOTE
QUOTE
Asta nu inteleg eu. Daca un om incepuse sa creada in Iisus, si in semnele sale, atunci gestul asta cu cei 30 de arginti (ca implinire a unei profetii) nu putea decat sa il intareasca (in credinta).
Nu intelegi pentru ca nu intelegi ce credea Caiafa si arhiereii.
Ce credeau ei este foarte simplu de inteles, chiar din textul Scripturii.

Ce am zis mai sus nu se referea la arhierei, ci la restul oamenilor, la cei carora li se "adresa" mesajul cu cei 30 de arginti. Si acestia e putin probabil sa fi stiut de acele profetii. Iar faza cu 30 de arginti, nu mai mult nu mai putin, o fi avut o semnificatie pentru preoti, dar nu cred ca pentru evreul obisnuit ar fi avut vreuna. Cam asta vreau sa spun.
QUOTE
QUOTE
Daca un om nu credea in Iisus, si in semnele sale, atunci faptul ca se implinea o profetie despre Mesia, in cazul lui Iisus, nu facea decat sa ii puna niste semne de intrebare asupra "necredintei" sale.
Asta se intampla numai daca acel om este interesat de Adevar, si mai ales daca are loc Adevarul in sufletul lui.

Repet, nu vorbeam de arhierei.
Bineinteles ca vorbeam de oamenii sinceri (cu ei).
QUOTE
QUOTE
Cati oameni crezi ca stiau de pretul acestei tradari la momentul in care aveau loc evenimentele? (eu cred ca f putini)Ca sa justifice ce spui tu.
Plus ca, oare cati oameni stiau exact acele profetii legate de vanzarea lui Mesia? Foarte putini, zic eu. Preotimea poate da, dar restul....
Sunt doua aspecte:
1. Principial cam toti iudeii ar fi trebuit sa stie, insa si atunci, ca si astazi, intalnim iudei care erau iudei doar pentru ca se nascusera din iudei, iar in rest nu-i interesa.

Alo, atentie la ce am intrebat!
Cati oameni crezi ca stiau de pretul acestei tradari la momentul in care aveau loc evenimentele?
Adica toti iudeii ar fi trebuie sa stie (chiar in zilele acelea) ca Iuda a primit 30 de arginti de la arhierei ca sa le spuna unde este? De unde pana unde?
Probabil te referi la partea a doua a intrebarii...Oricum mi se pare neverosimil sa presupui ca majoritatea evreilor stiau de profetia aceea cu: Şi au luat cei treizeci de arginţi, preţul celui preţuit, pe care l-au preţuit fiii lui Israel, Şi i-au dat pe Ţarina Olarului după cum mi-a spus mie Domnul.

Acum, revenind la topic...
Spui ca:
QUOTE
Ei cunosc foarte bine profetia, si de aceea, la fel ca si Anna si Caiafa se chinuie sa ii indeplineasca toate detaliile

Clopotel, stii pe ce se bazeaza "magia" unui scamator? Pe DISTRAGEREA ATENTIEI. Daca este asa cum spui tu, inseamna ca detaliile astea pe care se chinuie sa "negativii" sa le indeplineasca sunt doar o masca pentru a ascunde altceva. Ramane sa descoperim ce....


Clopotel
Draga Gypsyhart,
Te rog sa fi putin atent si sa intelegi unde bat eu...
QUOTE
Ce am zis mai sus nu se referea la arhierei, ci la restul oamenilor, la cei carora li se "adresa" mesajul cu cei 30 de arginti. Si acestia e putin probabil sa fi stiut de acele profetii.
Oamenii din popor care erau afectati de "isterie", cunosteau mai mult sau mai putin profetiile. Insa nu asta este aspectul important al afirmatiilor mele, ci anume ca sigur arhiereii il stiau, si unii dintre ei "nu jucau corect". Eu doar acest aspect am vrut sa-l scot in evidenta.
QUOTE
Iar faza cu 30 de arginti, nu mai mult nu mai putin, o fi avut o semnificatie pentru preoti, dar nu cred ca pentru evreul obisnuit ar fi avut vreuna. Cam asta vreau sa spun.
Inteleg ce vrei sa spui, insa eu nu bateam aici. Arhiereii cunosteau acest aspect, si pentru ca faceau "impotriva", erau in stare sa mituiasca cu exact 30 de arginti pe absolut oricine care ii ajuta sa scape de orice Mesia aratat de popor.
Nu stiu daca intelegi strategia lor. Daca profetia spunea ca Mesia va fi vandut pe 30 de arginti, ei dadeau oricui care putea sa vanda pe Mesia aratat de popor 30 de arginti, tocmai pentru a putea spune ca iata, desi am dat 30 de arginti, dupa profetie, acesta nu este Mesia, asa cum v-am spus noi.
QUOTE
Repet, nu vorbeam de arhierei.
Pentru oamenii din popor, care au vazut atunci pe Iisus ca fiind Mesia, altele au fost motivele convingerilor lor, nu cei 30 de arginti, de care oricum au aflat ulterior. Chestia cu 30 de arginti oricum trebuia sa se intample odata la Mesia cel Real, desi era posibil sa se mai fi intamplat de mai multe ori la altii care nu erau Mesia dar treceau drept Mesia.
Cei 30 de arginti fac parte din detaliile "decorului" profetiei. Si sunt foarte multe asemenea detalii in profetii si toate trebuie infaptuite ca sa se implineasca Scriptura.
QUOTE
Alo, atentie la ce am intrebat!
Cati oameni crezi ca stiau de pretul acestei tradari la momentul in care aveau loc evenimentele?

Nu foarte multi. Insa este cu totul irelevant asta. Important este ca s-a intamplat nu cati oameni stiau.
QUOTE
Adica toti iudeii ar fi trebuie sa stie (chiar in zilele acelea) ca Iuda a primit 30 de arginti de la arhierei ca sa le spuna unde este? De unde pana unde?
Pai chiar asa! De unde pana unde?! Ca eu nu am afirmat asa ceva... De aceea ti-am repetat ca nu ai inteles rationamentul meu.
QUOTE
Probabil te referi la partea a doua a intrebarii...Oricum mi se pare neverosimil sa presupui ca majoritatea evreilor stiau de profetia aceea cu: Şi au luat cei treizeci de arginţi, preţul celui preţuit, pe care l-au preţuit fiii lui Israel, Şi i-au dat pe Ţarina Olarului după cum mi-a spus mie Domnul.

Repet: este irelevant cati oameni stiau la un moment dat. Nu asta conteaza in cazul profetiei.
Conteaza urmatoarele:
- ca profetia exista, si ca era scrisa, si ca avea in continut acest detaliu (cu cei 30 de arginti pentru tradere)
- ca Mesia era cel adevarat
- ca pentru vanzarea Lui au fost dati cei 30 de arginti
- adica profetia a fost infaptuita
Daca o profetie se implineste ea si-a atins scopul, si de ea au putut beneficia doar cei care au luat aminte.

Toate acestea au fost o paralela cu ceea ce pare a se intampla astazi, de aceea am si facut aceasta comparatie.
Astazi avem in atentie urmatoarea profetie:
15 Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
16 Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17 Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18 Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.
(Apocalipsa 13)
Toate acestea sunt pe cale, si au si inceput sa se intample.
Multe se intampla din cauza unor oameni ca si Caiafa, care intentionat folosesc unele elemente din profetie, dar ei sunt eventual doar mijloacele, nu pionii importanti ai fiarei, sau chiar fiara. Aceasta va aparea imediat dupa. Ideea este ca trebuie sa fim treji, caci asa cum ii mustra Iisus pe oameni in timpul acela:" Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi!", asa ne mustra si astazi daca nu luam aminte la ce se intampla, sau mai exact la ce ni se intampla.
Iar tehnologia este o unealta care va infaptui aceasta. De acest lucru nu ma indoiesc. Oamenii vor fi robiti chiar prin aceasta tehnologie de care acum se bucura inconstient. Deja lucrurile au evoluat mai mult decat era nevoie devenind abuzive. Deja incepem sa simtim ca acestea se intorc impotriva noastra, pentru ca sunt folosite impotriva noastra. Ramane sa vedem cum vor evolua lucrurile, insa cert este un lucru: atunci cand va fi totul clar si evident, omul nu va mai putea sa se elibereze fizic din stransoare, de aceea credinciosii sunt chemati la mucenicie.
Am expus aici niste pareri de-ale mele. Nu e nimeni obligat sa le accepte. Oricum, pentru cei mai deschisi catre intelegere, oare nu este cazul sa-i intrebam pe cei care fac semnele fiarei, de ce le fac? Macar atat sa aflam... Ce-i indeamna pe ei sa faca aceste lucruri?! Eu de cate ori am incercat sa aflu acest lucru, am primit invariabil numai trei raspunsuri:
1. "E fun, men! E distractiv."
2. "Nu e nimic" insotit de datul din umeri...
3. "Pentru siguranta cetatenilor"
Daca voi obtineti si alte raspunsuri, sa-mi spuneti si mie.
QUOTE
Daca este asa cum spui tu, inseamna ca detaliile astea pe care se chinuie sa "negativii" sa le indeplineasca sunt doar o masca pentru a ascunde altceva. Ramane sa descoperim ce....
Evident ca toate acestea sunt premergatoare. Dar pare evident faptul ca vor incepe sa se implienasca in curand, caci la ritmul si hotarerea in care se inainteaza, nu cred ca vor mai trece 10-15 ani ca sa le vedem incepute la modul concret.
Inteleg ca vor sa inceapa cu romanii treaba cu microcipurile implantate in corp. Incerc sa gasesc un motiv sau argument cat de cat logic si practic pentru care eu sau alt cetatean ar avea nevoie de asa ceva. Pe mine nu ma deranjeaza sa platesc cash. Nu ma deranjeaza sa am la mine o carte de identitate care poate sa fie si carnet auto si pasaport. Toate acestea nu cantaresc decat cateva grame, deci le pot purta simplu dupa mine oriunde, ca si pana acum. Ce nevoie am eu sau tu de chipuri bagate in noi? Nu exista motiv real si necesar in avantajul nostru pentru asa ceva. Daca cineva il stie sa mi-l spuna si mie.
gypsyhart
@Clopotel
QUOTE
Nu stiu daca intelegi strategia lor. Daca profetia spunea ca Mesia va fi vandut pe 30 de arginti, ei dadeau oricui care putea sa vanda pe Mesia aratat de popor 30 de arginti, tocmai pentru a putea spune ca iata, desi am dat 30 de arginti, dupa profetie, acesta nu este Mesia, asa cum v-am spus noi.

Ok, acum cred ca am inteles ce vrei sa zici.

QUOTE
Repet: este irelevant cati oameni stiau la un moment dat. Nu asta conteaza in cazul profetiei.

Din ce ai spus tu initial am inteles ca arhiereii se foloseau tocmai de aceste profetii ca sa manipuleze oamenii. Daca acestia nu aveau habar de ele, toate detaliile alea de care se foloseau erau fara rost. E ca si cum ai spune o gluma englezeasca unuia care nu stie cum sunt englezii.

QUOTE
Oricum, pentru cei mai deschisi catre intelegere, oare nu este cazul sa-i intrebam pe cei care fac semnele fiarei, de ce le fac? Macar atat sa aflam... Ce-i indeamna pe ei sa faca aceste lucruri?! Eu de cate ori am incercat sa aflu acest lucru, am primit invariabil numai trei raspunsuri:
1. "E fun, men! E distractiv."
2. "Nu e nimic" insotit de datul din umeri...
3. "Pentru siguranta cetatenilor"
Daca voi obtineti si alte raspunsuri, sa-mi spuneti si mie.

Te referi aici la semnul ala facut de unii rockeri? Care imita niste cornite de drac?
Din "spirit de turma" probabil. Dupa care e ceva automat.
Acelasi lucru se poate aplica si semnului crucii sa stii. Dar sa nu deviem...

noi
QUOTE(Clopotel @ 30 Jan 2009, 12:36 AM) *
Inteleg ca vor sa inceapa cu romanii treaba cu microcipurile implantate in corp. Incerc sa gasesc un motiv sau argument cat de cat logic si practic pentru care eu sau alt cetatean ar avea nevoie de asa ceva. Pe mine nu ma deranjeaza sa platesc cash. Nu ma deranjeaza sa am la mine o carte de identitate care poate sa fie si carnet auto si pasaport. Toate acestea nu cantaresc decat cateva grame, deci le pot purta simplu dupa mine oriunde, ca si pana acum. Ce nevoie am eu sau tu de chipuri bagate in noi? Nu exista motiv real si necesar in avantajul nostru pentru asa ceva. Daca cineva il stie sa mi-l spuna si mie.


Clopotel, chipurile vor deveni o necesitate daca iti imaginezi putin complexitatea la care va ajunge societatea in 15-20-30-50-100 de ani... Vom zbura cu avioane personale probabil...vom avea de efectuat zeci, sute de tranzactii, validari, verificari. Cumparaturile iti vor veni acasa...n-ai sa mai stai tu sa platesti..ce cash?.
Stiu ca vazut de acum pare ca ne va ingradi libertatea...dar atunci vom face mult mai multe lucruri pe care acum nu le facem..vom petrece vacante in spatiu, destinatiile terestre se vor "scurta".

Iti propun urmatorul exercitiu: detaseaza-te orice asociere cu nr fiarei in problema cipurilor si spune daca tot nu le vezi utilitatea. Eu sincer cred ca vor deveni indispensabile asa cum e computerul astazi. Imi amintesc de atitudinea initiala si de "predicile" despre TV, computere, telefonie mobila, etc....acum acestea s-au mai estompat si lumea a inteles ca orice lucru poate fi bun/rau dupa cum il folosesti. Nu cred ca Dumnezeu a ingaduit sa cunoastem si sa stapanim Pamantul dar a zis sa ne oprim la chipuri...

Revin...imparatia cerurilor e inauntrul nostru..si vine de la lepadarea de buna voie de bine. Nu are nici o legatura cu simbolul 666. Imi amintesc de ce spunea parintele Cleopa
despre asta..probabil stii deja:

" Tu crezi ca numarul 666 se ia asa dupa slova? Acesti trei
de sase simbolizeaza trei patimi cumplite care vor stapani lumea in
vremea de pe urma, si anume: Pofta fara de minte, adica desfrau si
betie cum n-a mai fost niciodata pe pamant; Manie fara judecata,
adica ura intre oameni, razboaie, razbunare, crime de tot felul,
cearta si tulburare intre crestini, intre parinti si copii, asa cum
scrie la Sfanta Evanghelie; si al treilea sase inseamna inchipuire
pripita sau imaginatie pripita, care duce la secte, dezbinari de tot
felul, boli sufletesti, vrajitorie, deznadejde si sinucidere;
Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin numarul 666
stapanesc astazi tot pamantul, pana cand va veni sfarsitul lumii si
judecata de apoi. Atunci fiecare va lua dupa faptele sale.

Pai voi credeti ca o sa fie o pecete cu numarul 666?
Prostii! Daca tu ceri tu 666 la Apocalipsa, eu iti cer tie sa-mi
spui ce este „jivina gandita" si „cal galben" si „cal roib" si „cal
negru", si „cetatea care naste". Cetatea se face femeie si naste.
Cele sapte cupe ale maniei lui Dumnezeu, cele sapte trambite. Ia sa-
mi spui tu mie ce-s acelea?

Pai spune, mai! Toate acestea sunt simboluri in Sfanta
Scriptura. Deci raul din draci aceasta este: pofta fara minte, manie
fara judecata si inchipuire pripita. Asta inseamna 666!
"
PS. Daca vrei sa stii si acum esti indosariat electronic si ti se cunosc toti pasii...poate traiesti cu iluzia ca unii nu stiu ce faci. Asta pt ca nu faci nimic rau si nu se ia nimeni de tine.




abureala
QUOTE(Clopotel @ 30 Jan 2009, 01:36 AM) *
Nu ma deranjeaza sa am la mine o carte de identitate care poate sa fie si carnet auto si pasaport. Toate acestea nu cantaresc decat cateva grame, deci le pot purta simplu dupa mine oriunde, ca si pana acum. Ce nevoie am eu sau tu de chipuri bagate in noi? Nu exista motiv real si necesar in avantajul nostru pentru asa ceva. Daca cineva il stie sa mi-l spuna si mie.


Intr-adevar pot sa spun ca mi-a placut interpretarea ta , daca este a ta, cu privire la cei 30 de arginti. Vezi, si cand Iuda l-a vandut pe Hristos, a stiut despre profetia ,"Si ii va mantui pe toti, in afara de Fiul Pierzaniei" , ceea ce se referea la el. Toate profetiile implinite nu il preamaresc decat pe Dumnezeu, fiindca implinirea acestor profetii, in acesta lume, in care totul se poate schimba in ultimul moment, chiar daca stiau, tot nu au putut opri implinirea ei, arata puterea care sta in spatele fiecarei profetii, ca Cineva, stie exact cum se va intampla, si chiar daca iti spune ca se va intampla, tot nu se poate face nimic.

Lumea tinde spre un sistem informatic globalizat, sistem care ar trebuie sa ne imbunatateasca viata. Dumnezeu nu are nimic cu acest sistem, adevarata problema este ca acest sistem , aceasta evolutie tehnologica nu se va face in scopuri bune, ci sub el se va ascunde o dicatatura cumplita, care va incerca sa il desparte pe om de Dumnezeu. Acest lucru condamna Dumnezeu, acest lucru il profeteste Apocalipsa, vremurile din urma, cand asupra omului se va incerca ruperea lui de Dumnezeu. Este ceea ce oamenii nu inteleg, insa este spus "Dati cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu". Acei oameni care toata viata lor nu au dat nimic Lui Dumnezeu, cum pot intelege ei ca va veni vremea cand cineva va incerca sa ii separe de Dumnezeu? Sau pentru care Dumnezeu nu exista, fiindca ei nu Il vad, cum pot pricepe acele vremuri? Lor, negresit li se pare totul o nebunie.

Insa , ceea ce lumea nu intelege, profetiile se vor implini, fiindca nu omul a creat lumea ci altcineva este Creatorul ei,
nevazut, tainic, puternic, vesnic, infinit asa cum este Dumnezeu.
Clopotel
Draga Gypsyhart,
Cred ca acum ai inteles ce am vrut sa spun.
QUOTE
Te referi aici la semnul ala facut de unii rockeri? Care imita niste cornite de drac?
Din "spirit de turma" probabil. Dupa care e ceva automat.
Si la acela si la multe altele, cum ar fi simbolul hipi cu crucea franta si rasturnata, cum ar fi folosirea unor cuvinte care invoca diavolul, cum ar fi unele ritualuri si obiceiuri satanice, cum ar fi multe manifestari publice etc .
Poate o sa ma gandesc sa fac o lista detaliata, din cate le stiu eu.
QUOTE
Acelasi lucru se poate aplica si semnului crucii sa stii.

Semnul crucii este semnul lui Hristos, cu care a calcat si a invins moartea. Nu are legatura cu semnul fiarei.

Dragii mei Noi si Abureala,
O sa va raspund la amandoi odata, ca practic ridicati aceeasi problema, dar intai sa fac o precizare catre Abureala:
QUOTE
Intr-adevar pot sa spun ca mi-a placut interpretarea ta , daca este a ta, cu privire la cei 30 de arginti.
Cuvintele sunt ale mele, si cu siguranta nu sunt cele mai nimerite, insa interpretarea nu este a mea, ci asa cum am precizat de la inceput, am aflat-o cu un oarecare timp in urma, cel mai probabil de la parintele Paisie Aghioritul, sper sa nu ma insel. Nu am absolut nici un dubiu ca interpretarea aceasta este foarte exacta si corecta.

Acum sa revenim putin la ce spuneati:
QUOTE
Stiu ca vazut de acum pare ca ne va ingradi libertatea...dar atunci vom face mult mai multe lucruri pe care acum nu le facem

...
QUOTE
Lumea tinde spre un sistem informatic globalizat, sistem care ar trebuie sa ne imbunatateasca viata. Dumnezeu nu are nimic cu acest sistem

Dupa cum poate stiti deja, ca nu am ascuns acest lucru, eu sunt inginer automatist de meserie. Prin urmare tehnica a fost si este printre hobbyurile mele.
Tot ce am spus despre cipuri, nu am spus pentru ca as fi impotriva cipurilor ca idee tehnica in sine. La urma urmei si eu folosesc cipuri in munca mea, si chiar as dori sa se fabrice unele mai performante. Imi place tehnica, imi plac automatizarile, si ma folosesc cu drag de ele, mai ales cand sunt inteligent facute.
Prin urmare, nu cred ca Dumnezeu ar avea ceva impotriva cipurilor sau a tehnicii in general, dupa cum nici eu nu am, ba din contra, este un lucru foarte util.

Dar, avem un "dar" smile.gif

Una este sa folosesti tehnica in mod corect, spre binele real al omenirii, cum ar fi:
- productivitatea ridicata a muncii
- medicina
- in ameliorarea unor activitati greoaie ale omului
- in cercetarea spatiului si a planetei, a mediului
- in dezvoltarea unor sisteme de transport mai rapide, mai sigure si mai putin poluante
etc.
si alta este sa folosesti tehnica pentru supravegherea, manipularea si culminand cu detinerea controlului total asupra omului.
Sunt niste aspecte de care nu voi vorbi acum. Acum voi afirma doar ca:
- supraveherea (telefoane, emailuri, sms etc.) oamenilor la gramada este doar inceputul unei activitati viitoare nefaste asupra oamenilor. Aceasta supraveghere este facuta sub pretextul securitatii, deci cumva spre binele nostru. Acest lucru este evident fals, pentru ca nu supraveghindu-ma pe mine in intimitatea mea, sau pe tine, prind securistii pe teroristi, pentru ca noi nu suntem teroristi, deci ne supravegheaza degeaba si inutil pe banii nostri. Adica s-a desfintat principiul de drept fundamental: "prezumtia de nevinovatie" - cu care ne bateam in piept, si s-a inlocuit cu "prezumtia de vinovatie". Adica se prezuma ca suntem cu totii vinovati, potentiali infractori sau teroristi, deci trebuie sa fim supravegheati.
Aceasta este primul pas. Este o incalcare a principiilor morale si de drept, de civilizatie, insa pana aici nu cred ca este vorba de a incalca vreun principiu crestin. Asta am si spus - anume ca este doar o pregatire.
La urma urmei, ca si crestin, poti sa fii condamnat pe fata chiar si nevinovat fiind, si tot nu poti acuza pe cei ce te condamna. Deci chiar daca s-ar intampal si acest lucru, tot nu as avea de comentat la acest topic.

Si atunci unde este problema cu cipurile?

Pai problema abia de acum urmeaza, pana acum ea doar s-a pregatit. De fapt mai este inca o faza intermediara.
Faza intermediara este cand se implanteaza cipul in cardul de identitate.
Este tot o etapa tehnica, fara a avea repercursiuni evidente asupra vietii crestine.
Asta daca nu cumva foloseste ostentativ simbolurile satanei.
Ceea ce a spus parintele Cleopa acolo este foarte corect, si agreez intru totul ce spune. Trebuie insa sa vedem si de ce spune parintele Cleopa acele vorbe.
Ce spune parintele?:"Tu crezi ca numarul 666 se ia asa dupa slova?" sau "Pai voi credeti ca o sa fie o pecete cu numarul 666? Prostii!".
A spus acestea si a dat explicatii, pentru ca au fost si mai sunt inca multi, foarte multi, care iau Scriptura literar, si daca acolo au vazut 666, ei cauta 666, si doar atat, nefiind atent la intelesurile acestui numar, caci acest numar se socoteste cu intelepciune, adica este o "acoperire" o "pecete" pentru alte diverse manifestari ale satanei.
Hai sa vedem, inca odata, ce spune Scriptura:
Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase(Apocalipsa 13:18)
Tot din Scriptura noi mai stim urmatoarele:
- ca satana se preface si in inger de lumina
- tot satana poate actiona, si chiar actioneaza, ca un lup imbracat in piele de oaie
Prin urmare, ingerul acela de lumina, sau oaia, in fapt este satana, dar are alta infatisare, ca sa ne insele
Asta nu inseamna ca satana nu poate aparea si in starea sa directa, infricosatoare si de nesuportat de satana.
Prin urmare, daca numarul fiarei este 666, asa cum spune explicit Scriptura, asta nu inseamna ca nu poate aparea exact sub aceasta forma a sa. Sigur ca poate aparea exact sub aceasta forma. Dar parintele Cleopa, incercat foarte mult in lucrurile duhovnicesti, doreste sa atraga atentia mai intai asupra faptului ca asa cum satana de cele mai multe ori, nu apare sub forma sa reala, ci sub forme amagitoare, parute bune, asa si numarul ei, nu apare direct ca 666, ci sub alte forme de amagire si inselare. Asta nu inseamna ca nu poate aparea chiar cu "666", care de fapt e numarul ei. Insa daca ar aparea asa de la inceput, nu ar mai putea insela asa multi oameni, in special pe cei credincosi. De aceea noi trebuie sa luam aminte.

Dar mai trebuie sa remarc ceva, ...mai am un singur "dar", acum smile.gif
Hristos ne-a spus ca cei care nu sunt cu El, sunt impotriva Lui. Prin urmare, din acest punct de vedere, ateii, sau cei indiferenti la Hristos, sunt impotriva Lui.
(eu doar explic ideea acum, nu doresc sa atac ateii)
Daca sunt impotriva Lui, evident ca sunt automat cu satana, desi daca ii intrebi, normal, o sa-ti spuna ca nu sunt cu satana, ca ei de fapt nici nu cred ca exista satana. Este irelevant acest lucru, devreme ce in realitate ei fac voia satanei, anume voia satanei este sa nu fie cu Hristos.
Unii dintre acestia, fac mai mult decat doar sa nu fie cu Hristos. Il invoca direct pe satana, fie si in joaca, sau din spirit de turma si automatism cum spune Gypsyhart. Deja din acest moment, lucrurile pot lua o intorsatura cu totul urata pentru ei, caci chiar fara sa stie, devin incetul cu incetul salas al satanei, si satana preia la un moment dat total controlul asupra lor.

Exact acelasi "procedeu" este folsoit de satana in privinta cipurilor. Ma voi limita acum doar la urmatorul aspect:
Am spus ca lucrurile au evoluat de la coduri de bare, carduri, cipuri incorporate in carduri, si urmeaza cipuri incorporate in corp.
Pana la faza de incorporare in corp, aparent lucrurile sunt pur tehnice si benefice. In momentul in care, prin aceste cipuri, este invocat chiar numarul fiarei 666, desi aparent nevinovat, sau pura coincidenta, avem o prima mare problema.
Problema este ca cei ce au acceptat cu buna stiinta folosirea acestui numar, si l-au implementat cu intentie, nu sunt cu Hristos. Acest lucru este evident.
In momentul in care cipul ajunge in corpul nostru, cip facut si conceput de acesti oameni care nu sunt cu Hristos, si nefiind cu El sunt impotriva Lui, prin acest cip ei pot luat total sau partial controlul asupra trupului si mintii noastre.
E cam socant, dar pentru orice om care se pricepe cat de cat la tehnica, este usor de inteles, ca printr-un cip, in care sunt incorporate milioane si milioane de functii, se poate actiona direct asupra sistemului nervos, asupra creierului, asupra perceptiilor realitatii etc. atat prin impulsuri electrice, cat si chimice, cat si diverse radiatii. Si pentru ca un astfel de cip va putea fi controlat din exterior (pentru ca va avea functii de emisie/receptie), este usor de inteles ca si acel corp in care este implantat va putea fi actionat si controlat din exterior, fara a avea putinta de a se opune, deoarece pare ca a facut actiunile din propria lui voie. Cred ce intelegeti ce vreau sa zic.
Problema, repet, este ca cei ce pun aceste cipuri, sunt impotriva lui Hristos, si fiind impotriva lui Hristos, si actiunile ce le vor comanda oamenilor prin cipuri vor fi impotriva lui Hristos.
Deocamdata ma opresc aici.
Artanis
Hop si eu...
QUOTE(Clopotel)
Problema este ca cei ce au acceptat cu buna stiinta folosirea acestui numar, si l-au implementat cu intentie, nu sunt cu Hristos.

Poate, daca te referi la cei care au implementat sistemul. Dar de exemplu, tu ai acceptat cu buna stiinta sa folosesti produse in cadrul carora exista codul de bare care contine numarul 666 ? Daca da, inseamna ca nu esti cu Hristos ?
Si inca ceva: daca suntem pusi in imposibilitatea de a opta de a avea card cu/fara chip, produse cu/fara coduri de bare care sa contina nr. 666 inseamna ca ne lepadam de Hristos ? Eu prin a te lepada de Hristos inteleg o actiune constienta si libera, nicidecum una involuntara sau fara posibilitate de alegere.
Clopotel
Draga Artanis,
QUOTE
Hop si eu...
Foarte bine! smile.gif Ma bucur sa te reintalnesc, ca ai lipsit cam mult.
QUOTE
Poate, daca te referi la cei care au implementat sistemul.
Pai la aceia ma refer. Ei au accepta cu buna stiinta si au implementat sistemul.
QUOTE
Dar de exemplu, tu ai acceptat cu buna stiinta sa folosesti produse in cadrul carora exista codul de bare care contine numarul 666 ? Daca da, inseamna ca nu esti cu Hristos ?

Atentie putin te rog!
Codurile de bare, in fapt, identifica produsul cat si pretul acelui produs. Cu alte cuvinte sunt tot un fel de bani. Ei si-au ales simbolurile/chipurile pentru banii lor. Pentru ca sunt ai lor, nu sunt ai mei.
Iar despre acest aspect, Iisus a dat urmatorul raspuns:Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu..
Prin urmare problema este simpla: acesti bani/coduri sunt ale lor, si chipurile/simbolurile sunt tot ale lor si ii infatiseaza pe ei.
Daca are 666 pe ele, sunt tot ale lor, si dupa chipurile/simbolurile de pe ele stim ale cui sunt, si stim si cine sunt ei, pentru ca au semnele reprezentate de ei pe acesti bani/coduri.
Codul este atasat unui produs, nu este al meu, sau legat de persoana mea. Prin urmare, eu dau "Cezarului ce este al Cezarului".
Cu asta nu este nici o problema, eu doar atentionam cine este "Cezarul" caci vedem clar ce semn are pe "bani".
Am spus clar ca etapa de acum este o etapa premergatoare, si ca nu asta este cea care ataca direct credinta. Doar ca acum putem si trebuie sa observam cine este "Cezarul", caci tot acest "Cezar" va incerca sa treaca efectiv la pecetluirea noastra, dar noi stiind cine este de fapt, trebuie musai sa refuzam pecetluirea.
QUOTE
Si inca ceva: daca suntem pusi in imposibilitatea de a opta de a avea card cu/fara chip, produse cu/fara coduri de bare care sa contina nr. 666 inseamna ca ne lepadam de Hristos ?
Aici este altceva. Una este sa puna semnul fiarei pe "banii" lor, si alta e sa puna semnul fiarei pe cartea mea de identitate, pentru ca aceasta carte de identitate este legata de persoana si identitatea mea.
Prin urmare, eu cred ca daca astia pun semnul fiarei pe cartea mea de identitate, intr-o forma explicita, sau implicita (si de care sa-mi pot da seama) eu trebuie musai sa o refuz, caci daca nu o refuz, evident, este lepadare de Hristos.
QUOTE
Eu prin a te lepada de Hristos inteleg o actiune constienta si libera, nicidecum una involuntara sau fara posibilitate de alegere.

Nu draga frate Artanis, nu este deloc asa. Cel putin pentru crestinii adevarati, ortodocsi. Este lepadare de Hristos si atunci cand accepti pecetea cu semnul fiarei, chiar daca tu crezi altceva.
Ti-am dat si citatul explicit din Scriptura, ti-l mai dau odata:
9 Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
10 Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
11 Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
(Apocalipsa 14)Deci spune clar ca oricine va primi semnul fiarei va fi condamnat pe veci. Nu avem cum sa o intoarcem.
Dar avem atatea exemple minunate de la Sfintii Mucenici, cum a fost si Brancoveanu, care s-au dus la moarte bucurosi, desi au fost rugati chiar de calaii lor sa se lepede doar cu buzele si in suflet sa creada ce vor. Si aceia nu au vrut sa se lepede nici macar aparent. Nici aceia nu au avut de ales, dar au ales totusi sa ramana cu Hristos, alegere pe care nu au cum sa ti-o ia.
Prin urmare nu putem accepta pecetluirea spunand ca noi in suflet nu o acceptam si ca suntem ca mai inainte.
Si iata, mai mult, inca un exemplu din Scriptura, caci si dezicerea din gura a lui Petru fata de Iisus, tot lepadare a fost considerata:
69 Iar Petru şedea afară, în curte. Şi o slujnică s-a apropiat de el, zicând: Şi tu erai cu Iisus Galileianul.
70 Dar el s-a lepădat înaintea tuturor, zicând: Nu ştiu ce zici.
71 Şi ieşind el la poartă, l-a văzut alta şi a zis celor de acolo: Şi acesta era cu Iisus Nazarineanul.
72 Şi iarăşi s-a lepădat cu jurământ: Nu cunosc pe omul acesta.
73 Iar după puţin, apropiindu-se cei ce stăteau acolo au zis lui Petru: Cu adevărat şi tu eşti dintre ei, căci şi graiul te vădeşte.
74 Atunci el a început a se blestema şi a se jura: Nu cunosc pe omul acesta. Şi îndată a cântat cocoşul.
75 Şi Petru şi-a adus aminte de cuvântul lui Iisus, care zisese: Mai înainte de a cânta cocoşul, de trei ori te vei lepăda de Mine. Şi ieşind afară, a plâns cu amar.
(Matei 26)
De aceea si Sfintii Parinti spun ca in acele zile vom fi chemati la mucenicie, iar Iisus a spus foarte clar:"cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui."
De asemenea te rog sa citesti si urmatorul paragraf de la Matei 24:
12 Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13 Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
14 Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
15 Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
16 Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
17 Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
18 Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
19 Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
20 Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
21 Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
22 Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.

Iata dar, ca Dumnezeu va purta de grija celor ce-I raman credinciosi.
Blakut
QUOTE
Ce nevoie am eu sau tu de chipuri bagate in noi? Nu exista motiv real si necesar in avantajul nostru pentru asa ceva. Daca cineva il stie sa mi-l spuna si mie.


Bine, cip bagat in mine nu as accepta nici eu. Guvernele pot sa cada, sau sa se schimbe. Ori corpul e al meu (bine, voi veti zice al lui Dumnezeu) si guvernul nu are ce cauta in el. In rest, hartii, acte, sa le faca. Ce-i drept ar fi util sa uneasca toate cardurile bancare intr-unul, pasaportul cu buletinul si cu carnetul de sofer.
IoanV
QUOTE(Clopotel)
Am spus clar ca etapa de acum este o etapa premergatoare, si ca nu asta este cea care ataca direct credinta. Doar ca acum putem si trebuie sa observam cine este "Cezarul", caci tot acest "Cezar" va incerca sa treaca efectiv la pecetluirea noastra, dar noi stiind cine este de fapt, trebuie musai sa refuzam pecetluirea.
Codul de bare apartine unui produs. Cind am cod de bare si eu sunt privit ca un produs oarecare de catre cei care il implementeaza. Deja am un cod numeric personal... sad.gif .
Cind un cip va spune insa cine sunt eu, prefer sa ma lipsesc de el, cu atit mai mult cu cit batjocoritor e trecut pe el un numar asociat celui ce unelteste impotriva omului... A-l primi imi seamana a accepta bataia lor de joc (a celor ce ni-l impun), a faptului ca nu pot face nimic impotriva. E dominatia totala a sistemului asupra omului.
Nu stiu, poate nu ar fi asa deranjant un cip pe o cartela de plastic. Dar faptul ca ne sfideaza dorinta de a nu ne asocia in niciun fel cu acest numar imi arata ca sistemul nu mai tine cont de dorintele noastre, deci nu mai este al nostru, al celor care "nu vedem bine" acest numar. Iar daca el nu tine cont de dorinta mea nici eu nu voi tine cont de dorinta lui, cu riscul de a nu mai putea iesi din tara...
Se pun pe noul pasaport si datele biometrice - amprente, etc.... Unde e prezumtia de nevinovatie? Deja sunt infractor? Nu mai ajunge un nume si o poza?
Terorismul este poate mai mult o sperietoare, un motiv de a sti mai multe despre fiecare spre a putea controla totul...
Maharajah
Dar cine este acest rau? Nimeni nu stie. Este peste tot si niciunde.
Mai mulye am scris aici: http://babel-spiritual.blogspot.com/2009/0...crocipului.html
IoanV
Din linkul dat am mers catre un cuvint al Parintelui Porfirie. Si ii dau dreptate, cind te gindesti prea mult la un lucru, risti sa iti capteze atentia. Frica ar putea deveni mai puternica decit curajul. E si asta o metoda de cucerire...
Dintr-un comentariu destul de bun de aici:
Tinand cont ca Romania este prima tara care adopta acest sistem de pasapoarte , nu avem motive sa fiim linistiti, stiind slugarnicia si lipsa noastra de vlaga ca intreg, ca tot unitar…..si dispozitia de a ne vinde si a trada a celor ce ne conduc…(au dovedit-o de altfel in atatea randuri)
Chiar suntem o tara de teste in aceasta directie? Sau vor sa vada cum vor reactiona ortodocsii?
Clopotel
Daca cineva se mai indoieste de intentiile lor, si de faptul ca "nu e nimic", sau ca nu ni se va impune:

Title: Taking photos of police officers could be considered a crime

The relationship between photographers and police could worsen next month when new laws are introduced that allow for the arrest and imprisonment of anyone who takes pictures of officers 'likely to be useful to a person committing or preparing an act of terrorism'.
Sursa: aici

Sau pe romaneste:

Conform ziarului British Journal of Photography dispozitia Counter-Terrorism Act 2008, care va deveni lege din februarie 2009, politistii pot aresta si baga la inchisoare orice persoana care face fotografii unor ofiteri de politie sub suspiciunea ca "pregateste un act de terorism".

Sa radem sau sa plangem?!
Maharajah
QUOTE(Clopotel @ 31 Jan 2009, 08:26 AM) *
Sa radem sau sa plangem?!

Sa radem.
andra_v
Joi, 28 ianuarie, la Cercul Militar din Oradea a avut loc conferinta cu tema ‘Îndosarierea electronică si libertatea umană”. Invitatul conferinţei a fost părintele Ioan Şismanian de la mănăstirea Petru Vodă, jud. Neamţ. In cadrul conferinţei au vorbit despre probleme tehnice legate de subiect ing. dr. Alin Teuşdea si ing. I.T. Mâcâială Marian. La conferinţă au participat peste 400 de persoane. Organizatori au fost ASTRADROM, filiala Bihor.
Asociaţia pentru păstrarea si promovarea valorilor culturale si naţionale ale poporului român – ASTRADROM în colaborare cu Fundaţia creştină ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil au organizat joi la Centrul Militar Oradea o conferinţă în care s-a dezbătut problema introducerii paşapoartelor cu cip biometric.

În cadrul conferinţei inginerul Mâcâială Marian a prezentat din punct de vedere tehnologic modul de funcţionare a citirii si functionării aparaturii folosite în acest scop.
Fizicianul prof. univ. dr. Alin Teuşdea, specialist în electronică si telecomunicaţii, a aratat posibilitatea falsificării şi virusării informaţiilor emise de aceste cipuri.
Totodată s-a mai discutat despre efectul ce il poate avea radiatiile emise asupra individului, despre posibilele erori si confuzii intre persoane, ce pot aparea, precum si controlul ce il poate avea asupra persoanei. În cadrul conferintei s-a mai accentuat diferenta dintre cipul electronic si cipul biometric.
Ieroschimonahul Ioan Şişmanian a spus că acceptarea folosirii cipurilor biometrice în sistemul de evidenţă a documentelor personale (pasaport, bulletin, premise auto etc.) afectează dreptul la identitate, la unicitate si originalitate al fiecărei fiinţe umane: „însemnarea oamenilor ca pe vite este primul pas ale unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane, totul încadrându-se într-un plan de urmărire si supraveghere la nivel naţional şi mondial, răpinduli-se astfel oamenilor libertatea. Urmărirea oamenilor nu se face numai dintr-o nebunie a controlului ci mai ales pe considerente financiare, omul, astfel, devenind un consumator programat de sus”.
In cadrul conferintei s-a discutat si despre existenta numarului 666 in codul de bare ceea ce clericilor prezenti la conferinta le-a trezit suspiciuni legate de unele asemanari cu pasaje profetice din Apocalipsa.
Ilie Nistor, Oradea
andra_v
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...planturile.html
Maine, intre 12, 30 si 14, 30, miting pe Dealul Patriarhiei impotriva pasapoartelor biometrice: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...30-vino-la.html
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...e-scanarea.html

Dar asta mi-a placut foarte mult: despre cat de securizate vor fi persoanele care vor avea pasapoarte biometrice tongue.gif : http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...oarte-nu-i.html , http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...cuza-noile.html .

A se vedea si: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...din-matrix.html
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/...-cerere-de.html , actiune in justitie formulata de catre avocatul Mihai Rapcea, presedintele Coalitiei Impotriva Statului Politienesc.
abis
Protestele de la Patriarhie
gypsyhart
@Clopotel
QUOTE
QUOTE
Acelasi lucru se poate aplica si semnului crucii sa stii.

Semnul crucii este semnul lui Hristos, cu care a calcat si a invins moartea. Nu are legatura cu semnul fiarei.

Mă refeream la faptul că poţi să faci semnul crucii la fel de mecanic (si doar imitativ) cum faci si "semnul fiarei".

QUOTE
E cam socant, dar pentru orice om care se pricepe cat de cat la tehnica, este usor de inteles, ca printr-un cip, in care sunt incorporate milioane si milioane de functii, se poate actiona direct asupra sistemului nervos, asupra creierului, asupra perceptiilor realitatii etc. atat prin impulsuri electrice, cat si chimice, cat si diverse radiatii.


Si cred ca asta este miza reala a acestor implanturi cu cipuri. Pentru ca daca nu ar fi asa, nu ar mai nevoie sa fie implantate in corpul omenesc. Ar fi suficient un card ce contine acest cip.

Practic, din cate inteleg eu, este vorba de a induce celor "pecetluiti" anumite stari psihice, poate chiar ganduri, cu ajutorul acestei tehnologii. Ce se face in prezent cu ajutorul reclamelor, al televiziunii, s-ar face cu ajutorul acestor dracii. Ptiu.
Blakut
Vreau sa vad si eu legea din romania care cere implantarea de cipuri. Ca nu exista..
gypsyhart
Blakut, esti cam nerabdator....
abureala
QUOTE(Blakut @ 2 Feb 2009, 03:58 PM) *
Vreau sa vad si eu legea din romania care cere implantarea de cipuri. Ca nu exista..


Blakut iti spun ca iti pierzi vrema cu aceasta problema. Fiindca, atunci cand va veni acea vreme, iti va fi de 1000 de ori mai comod sa accepti semnul , decat sa nu il accepti. Poate vei protesta, dar intr-un final, il vei accepta. Asa ca e inutil sa iti pui problema aceasta.
abureala
Personal, una dintre cele mai bune descrieria le vremurilor din urma, si a venirii lui antihrist , am gasit-o la sfantul Lavrentie al Cernigovului . Nu cred ca trebuie sa ne tulburam , caci poate veni multa greseala din judecata pripita.
QUOTE
Vor veni aşa vremuri cînd vor umbla din casă-n casă ca lumea să semneze pentru acel singur împărat şi se va face un recensământ al populaţiei foarte drastic… Vine timpul, şi nu e departe, cînd foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru, ci şi pe dinafară. Vor auri acoperişurile atît ale bisericilor cît şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Cînd vor termina lucrările va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat… Toate bisericile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a patriarhilor. Intrarea şi ieşirea în Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită… Bisericile vor fi deschise, dar creştinul ortodox trăitor nu va putea intra în ele ca să se roage, căci în ele nu se va mai aduce jertfa fără de sânge a lui Iisus Hristos. În ele va fi toată adunarea satanică


Lavrentie al Cernigovului
Blakut
QUOTE
Poate vei protesta, dar intr-un final, il vei accepta. Asa ca e inutil sa iti pui problema aceasta.


Pai daca il accepta lumea, atunci nu mai e nimic de facut, nu?
abureala
QUOTE(Blakut @ 2 Feb 2009, 07:24 PM) *
Pai daca il accepta lumea, atunci nu mai e nimic de facut, nu?


Intr-adevar, bine spus, lumea. Cat adevar. Pentru cine il va accepta, nu va mai fi nimic de facut , din pacate. Insa cine nu il va accepta, se va mantui. Dar vorbesc inutil, fiindca asemnea vorbe, pentru voi sunt nebunie.
Blakut
Pai nu ai zis ca toata lumea il accepta? Chiar si cei care nu vor sa-l accepte?

Adica voi crestinii priviti chestia asta ca pe ceva care o sa se intample indiferent de vointa omului (liberul arbitru)?
abureala
QUOTE(Blakut @ 2 Feb 2009, 07:42 PM) *
Pai nu ai zis ca toata lumea il accepta? Chiar si cei care nu vor sa-l accepte?


Nu , nu am zis ca toate lumea il accepta. M-am referit la tine. Nici Scriptura nu spune ca toata lumea il va accepta. Insa tie, si celorlalti care nu credeti in Dumnezeu va fi mult mai simplu sa il acceptati. Voi nu credeti in nimic, asa ca pentru voi, acel semn al lui antihrist nu va reprezenta nimic, iar a nu il accepta va implica sacrificii foarte mari, pe care nu le veti face, fiindca nu aveti de ce. Constrangerea va fi atat de mare , incat fara o motivatie reala, va fi irational sa nu accepti semnul lui antihrist. Foarte probabil , asemenea ca si pentru Hristos, pentru voi nici antihristul sa nu existe, si sa fie tot plasmuirea imaginatiie noastre. Asa ca pentru tine, aceasta problema nu exista. E doar un ecou al stirilor de seara.
Blakut
Eu nu te-am intrebat ce parere ai tu ca o sa fac eu. Stiu foarte bine ce cred si ce nu. Eram curios cum vezi tu problema (si ceilalti). Ai buletin? Ala nu e tot o chestie de genul asta?
abureala
QUOTE(Blakut @ 2 Feb 2009, 08:09 PM) *
Eu nu te-am intrebat ce parere ai tu ca o sa fac eu. Stiu foarte bine ce cred si ce nu. Eram curios cum vezi tu problema (si ceilalti). Ai buletin? Ala nu e tot o chestie de genul asta?


Cum sa vad problema? Cred ca asa cum este. Problema cu 666 in buletin nu este una noua. Au mai incercat sa le aplice si grecilor, si sarbilor acest pasaport biometric. Actualul semn din pasaport nu este semnul fiarei din apocalipsa, insa il va precede. Vor incepe prin unificarea tuturor actelor intr-un singur cip, iar apoi acel cip se va pune fie pe mana dreapta, fie pe frunte sub pretextul ratiunilor privind furtul, pierderea identitatii, etc. Insa ceea ce se intampla cum sunt pasii premergatori .

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.