Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Criza Refugiatilor
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
abis
Uite, citeste asta

http://www.romaniacurata.ro/cifre-si-putin...a-refugiatilor/

Ce parere ai?
Cla
Dragii mei... am voie sa va spun ceva ? Am voie.
Refugiatii (ca au plecat de razboi, case distruse, de teama, de frica, de viitorul copiilor samd)
Ei ar fi fericiti sa aiba o casa, o locuinta, macar un acoperis peste cap. Sa aiba un pic de bani ca sa se duca la cumparaturi.
În Germania de est sunt asa de multe locuinte parasite (pentru ca au sters-o în vest), dar localnicii politici nu au voie sa-i ia pe refugiati la ei, ca nu permite Bruxelles, doar câtiva % care este reglementat.

Ziceti si voi... nu e stupid? Avem loc destul, dar n-avem voie... Si pe de alta parte se cearta smecherii de prin sus ca, unde si cum sa-i bagam pe oameni... blink.gif
Daca îi ascult pe politicieni, îmi vine în minte un paradoxon clasic: Paradoxul Cascavalului.
La noi se numeste paradoxul Emmental.



Cu cât mai multa brânza ai, cu atât mai multe gauri.
Cu cât mai multe gauri ai, cu atât mai putin brânza.
Deci : Cu cât mai mult brânza, cu atât mai putin brânza.

Ce paradox ca nici voi n-ati înteles... rofl.gif

Si altceva: E o zicala prin Germania: "Viele Köche verderben den Brei."
Tradus: "Multi bucatari strica mâncarea."

Si exact la fel e în Bruxelles, nu stie stânga ce face dreapta, se învârt în cerc ca si cum "Si mâine o fi o zi, hai sa ne pilim, unde-s gagicile ?!? Ce ne intereseaza Lumea, noi o facem."
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 04:14 PM) *
Uite, citeste asta
Ce parere ai?

"Cât despre ”planul de invadare” al Europei. Oare chiar își permite Assad ori ISIS să-și trimită oameni în Europa, când au nevoie de fiecare combatant pe fronturile interne și când știu foarte bine că eventualele atacuri teroriste ar putea duce la o intervenție militară internațională masivă de partea uneia sau alteia din tabere sau chiar împotriva ambelor? Oare cineva cu o minte suficient de malefică pentru a elabora un asemenea plan de invadare ..."
Refugiatii care au ajuns in Europa sunt plecati de mult din Siria, ei au stat in tabere in Turcia, apoi in Grecia. Despre ce combatanti este vorba? Da, dupa ultimele miscari ale Turciei, Arabiei Saudite si USA exista o minte suficient de malefica care sa se gandeasca la acest plan. Poate ca nu intamplator ce-a mai puternica industrie din Germania este lovita in aceste zile!


QUOTE(Cla @ 25 Sep 2015, 04:28 PM) *
...Cu cât mai multa brânza ai, cu atât mai multe gauri.
Cu cât mai multe gauri ai, cu atât mai putin brânza.
Deci : Cu cât mai mult brânza, cu atât mai putin brânza....

thumb_yello.gif
abis
QUOTE(Cla @ 25 Sep 2015, 04:28 PM) *
În Germania de est sunt asa de multe locuinte parasite (pentru ca au sters-o în vest), dar localnicii politici nu au voie sa-i ia pe refugiati la ei, ca nu permite Bruxelles, doar câtiva % care este reglementat.

Cla, nu exista nici o directiva UE sau altceva de genul asta care sa iti interzica sa iei refugiati, daca vrei sa o faci.


QUOTE(marduk)
Poate ca nu intamplator ce-a mai puternica industrie din germania este lovita in aceste zile!


Hai ca o dai in teoria conspiratiei! hh.gif

Ca sunt plecati de mult sau de mai putin, nu conteaza - ce spun oamenii aia care numai prosti nu sunt este cat se poate de logic. De ce ai trimite sute sau mii de luptatori in Europa cata vreme acasa la tine este razboi si ai nevoie de oameni? Cat timp sute de europeni incearca sa ajunga in Siria, de ce ai trimite luptatori din Siria in Europa si nu i-ai folosi pe cei de aici? De ce ai risca sa iti moara luptatorii pe drum intr-o barca scufundata langa insulele grecesti?

Ai citit tot textul sau numai randurile alea doua?
Cla
Ba da, si-au spart capetele de politicieni pe TV ca nu pot cum ar vrea, din cauza lui Bruxelles.
Mai informeaza-te.
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 05:07 PM) *
..Ca sunt plecati de mult sau de mai putin, nu conteaza

De ce minimizezi acest factor?
QUOTE
...De ce ai trimite sute sau mii de luptatori in Europa cata vreme acasa la tine este razboi si ai nevoie de oameni?...

Pentru ca acest "PLAN" nu este pe termen scurt, este pe termen lung, destabilizarea UE este doar o etapa din acest plan, urmeaza alte etape, probabil mai interesante.
QUOTE
Ai citit tot textul sau numai randurile alea doua?

Tu ce crezi?
Cla
QUOTE(Marduk @ 25 Sep 2015, 03:57 PM) *
exista o minte suficient de malefica care sa se gandeasca la acest plan. Poate ca nu intamplator ce-a mai puternica industrie din germania este lovita in aceste zile!


Cred si eu la fel. VW si-a bagat picioarele în China. Mai stii ce insinueaza comunistii ?
abis
QUOTE(Cla @ 25 Sep 2015, 05:15 PM) *
Mai informeaza-te.

Ok... Unde anume pot citi directiva UE prin care se interzice sa primesti mai multi refugiati dintre cei sositi acum?



QUOTE(De ce minimizezi acest factor?)
De ce minimizezi acest factor?

Pentru ca nu este relevant. Unii au plecat de mult din Siria si au stat o vreme in Turcia sau in alta parte; altii au plecat direct din Siria si nu au facut "decat" cateva saptamani pe drum. Insa nu vad de ce ar conta aspectul asta cand vorbim despre asa-zisele infiltrari cu membri ISIS

QUOTE
Pentru ca acest "PLAN" nu este pe termen scurt, este pe termen lung

Nu m-ai convins ca exista un plan al cuiva in sensul asta. Dimpotriva, toate argumentele (multe expuse si acolo unde ti-am aratat) converg catre inexistenta unui astfel de plan.

QUOTE
Tu ce crezi?

Ce ar trebui sa cred daca tot ce ai raspuns a fost sa citezi doua randuri si sa spui ca nu esti de acord?
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 05:39 PM) *
...Pentru ca nu este relevant. Unii au plecat de mult din Siria si au stat o vreme in Turcia sau in alta parte; altii au plecat direct din Siria

Cum ar fi putut sa plece direct din Siria fara acordul autoritatilor turce?
QUOTE
...Insa nu vad de ce ar conta aspectul asta cand vorbim despre asa-zisele infiltrari cu membri ISIS

asta ramane sa aflam, sa speram ca nu peste 50 de ani.
QUOTE
Nu m-ai convins ca exista un plan al cuiva in sensul asta.

Nu vreau sa teconving, vreau sa gandesti singur la toate posibilitatile, argumentate sau nu.
QUOTE
Ce ar trebui sa cred...

Ce-ai fi vrut sa-ti fac un eseu pe tema respectiva? ti-am dat un indiciu care mi-a sarit in ochi cand am citit textul. Asta pentru ca omul denatureaza intreg subiectul, punand sub semnul intrebarii tocmai acest "PLAN" la care se refera in ultima vreme tot mai multi oameni, actiuni etc.
abis
QUOTE(Marduk @ 25 Sep 2015, 05:47 PM) *
Cum ar fi putut sa plece direct din Siria fara acordul autoritatilor turce?

Nu le-or fi intrebat. Asa cum au trecut prin atatea granite, au trecut si din Turcia in Grecia, care cum a putut, pe uscat, pe apa, oricum

QUOTE
asta ramane sa aflam

Eh, daca nu stim, ce sa vorbim... Vorbim despre asta dupa ce aflam ceva concret. Pana acum am vazut niste poze cu asa-zisi luptatori ISIS infiltrati si toate erau hoaxuri.

Asa ca nu am ce spune in plus despre acest subiect

QUOTE
vreau sa gandesti singur la toate posibilitatile, argumentate sau nu

Pai ma gandesc. Pe alea argumentate le retin, pe alea neargumentate le resping. Nu asa este normal? smile.gif

QUOTE
Asta pentru ca omul denatureaza intreg subiectul, punand sub semnul intrebarii tocmai acest "PLAN"

Nu numai el contesta existenta unui plan, si eu o fac, de la inceput. Nu cred - si nu am argumente sa cred - ca exista un plan de sufocare a Europei cu refugiati. Nu cred ca este organizat exodul nici de teroristi, nici de turci, nici de americani. Mi se pare inutil sa discutam despre asa-zise planuri cat timp nu avem nici o dovada ca exista asa ceva. Singurul lucru concret, indubitabil, nu este existenta a cine stie carui plan malefic, ci existenta a sute de mii de oameni disperati, care au fost nevoiti sa isi paraseasca tara, casa, orasul, uneori si familia, si acum au nevoie de ajutor. Asta este realitatea de la care pornim. Ii ajutam sau le intoarcem spatele?
Fantasee
QUOTE(Fantasee @ 23 Sep 2015, 07:38 PM) *
Pot înțelege de ce concluzionezi astfel, are logică.
Ce pierderi estimezi că ar avea statele din care pleacă refugiații?


QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 10:19 AM) *
In cifre n-as putea sa spun, demografic n-ar fi o problema, spiritual nici atat, poate arheologic, dar in acest domeniu pierderile sunt ale civilizatiei umane. In cazul in care refugiatii, asa cum se spune, sunt scoliti, ar fi o pierdere a societatii respective, un regres social, dar ISIS pare ca asta doreste. Eu vad altfel acest conflict din OM, cred ca avem de a face cu o "reasezare", reconsiderare, razbunare etc. a relatiilor tribal-religioase. As putea compara acest conflict cu razboaiele religioase ce au devastat Europa in evul mediu. Cee ce ma nelinisteste sunt declaratiile unor oameni nascuti, educati in aceasta zona, ultima declaratie de acest gen chiar ma pune pe ganduri, ma intreb daca nu cumva este adevarat.
"Nu există un cetăţean sirian, la ora actuală, care trăieşte în Siria de la începutul evenimentelor, să deţină posibilitatea să plătească 40.000-50.000 de dolari, să plece cu familia lui din Siria. Şi aceste plecări sunt comandate, sunt favorizate, finanţate de cineva. Pe de o parte, cineva are interes de a exercita presiuni asupra Europei, iar pe de altă parte există un foarte mare interes de schimbare demografică în zonă"
Desi sumele mi se par mari, nu este prima data cand citim astfel de declaratii, iar intrebarile despre modul in care UE-NATO a "incercat" sa rezolve aceasta criza raman inca fara raspuns, cel putin pentru mine.


Sumele menționate nu sunt mari pentru lumea arabă.
Îți propun varianta în care pierderea majoră înregistrată de statele depopulate este cea de capital uman. Este, oricum, cel mai greu de refăcut.
Singura variantă în care plecarea populației nu este o pierdere ar fi aceea în care exact acest lucru ar fi dorit de participanții la conflictul armat. Ce zici? smile.gif



QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 10:19 AM) *
Daca este o uniune, cineva trebuie sa ne spuna ca avem o problema demografica si pentru a supravietui trebuie sa "importam" sange proaspat, un nou mod de a intemeia famila, de a avea copiii, pana la urma de ce n-am deveni poligami chiar daca suntem crestini, sunt atatea femei nefericite in Europa care-si doresc un copil, care se simt implinite, familiste daca au un copli al lor.


Scrisesem mai devreme laugh.gif că pentru schimbul de fluide nu este necesară o migrație, nu în acest mileniu.


QUOTE(Cla @ 25 Sep 2015, 04:28 PM) *
Dragii mei... am voie sa va spun ceva ? Am voie.
Refugiatii (ca au plecat de razboi, case distruse, de teama, de frica, de viitorul copiilor samd)
Ei ar fi fericiti sa aiba o casa, o locuinta, macar un acoperis peste cap. Sa aiba un pic de bani ca sa se duca la cumparaturi.
În Germania de est sunt asa de multe locuinte parasite (pentru ca au sters-o în vest), dar localnicii politici nu au voie sa-i ia pe refugiati la ei, ca nu permite Bruxelles, doar câtiva % care este reglementat.

Ziceti si voi... nu e stupid? Avem loc destul, dar n-avem voie... Si pe de alta parte se cearta smecherii de prin sus ca, unde si cum sa-i bagam pe oameni... blink.gif
Daca îi ascult pe politicieni, îmi vine în minte un paradoxon clasic: Paradoxul Cascavalului.
La noi se numeste paradoxul Emmental.



Cu cât mai multa brânza ai, cu atât mai multe gauri.
Cu cât mai multe gauri ai, cu atât mai putin brânza.
Deci : Cu cât mai mult brânza, cu atât mai putin brânza.

Ce paradox ca nici voi n-ati înteles... rofl.gif


Bună asta cu cașcavalul, Cla, n-o știam! rofl.gif Poate ai auzit de istoria cu casele rămase goale după plecarea sașilor de pe la noi. Cum s-a încercat o repopulare care nu a funcționat.


Abis, nici eu nu cred că ar exista un plan de sufocare a Europei cu refugiați. smile.gif
Sunt convinsă că îi vom ajuta imediat ce știm sigur care dintre ei sunt refugiați - oricum ne obligă dreptul internațional să o facem.
Între timp am făcut niște estimări și ceva modificări prin casă și, în loc de 2, aș putea găzdui 3 refugiați.
Dar există riscul să nu-mi dea voie ONU, de grijă ca nu cumva să fac trafic cu viața lor. smile.gif Am ajuns să cerem permisiune să dăm de pomană ...
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 05:57 PM) *
...Asa cum au trecut prin atatea granite, au trecut si din Turcia in Grecia...

E o gluma nu? ai vazut cum arata granita dintre Grecia si Turcia? dintre Bulgaria si Turcia? te anunt "oficial" ca nimic nu trece prin Egee intre Turcia si Grecia fara ca grecii sau turcii sa nu stie, asta in cazul in care se inteleg sa nu observe obiectul respectiv.
QUOTE
Eh, daca nu stim, ce sa vorbim... Vorbim despre asta dupa ce aflam ceva concret...

Putem extrapola! anticipa etc. crezi ca viata este construita doar pe certitudine?
QUOTE
...Pe alea argumentate le retin, pe alea neargumentate le resping...

S-ar putea sa fi surprins de evenimente neargumentate dar plauzibile.
QUOTE
Nu numai el contesta existenta unui plan, si eu o fac, de la inceput...

E dreptul fiecarui individ sa creda ce vrea, eu sunt un sceptic, nu cred nici in existenta unui plan, dar nici in inexistenta acestuia. De fapt ma intreb de ce n-ar exista un plan cata vreme toti cred in inexistenta unui plan.
QUOTE
..Mi se pare inutil sa discutam despre asa-zise planuri cat timp nu avem nici o dovada ca exista asa ceva...Asta este realitatea de la care pornim. Ii ajutam sau le intoarcem spatele?

Ca "nazist" umanist ce ma consider sunt de acord sa-i ajutam, dar trebuie sa stim daca ceea ce traim este real sau doar parte a unui PLAN caruia suntem obligati sa-i facem fata. Pentru ca intr-un fel putem actiona in viitor daca stim ca am fost doar parte a unui plan si altfel daca vom continua sa fim crestini umanisti.
Cla
QUOTE(Fantasee @ 25 Sep 2015, 05:19 PM) *
Bună asta cu cașcavalul, Cla, n-o știam! rofl.gif Poate ai auzit de istoria cu casele rămase goale după plecarea sașilor de pe la noi.

Da, Fantasee, am citit despre asta, n-au fost doar sasii ci si svabii din Banat si cei din Maramures.
Au fost cumparati de Germania prin Genscher, la vreo 5000 de DM pe capete.
Crede-ma ca stiu istoria, la fel am fost si eu cumparat, si Ceausescu a avut bani sa-si faca cel mai mare bloc din Bucuresti, doar îl stim, plin de marmura.
Si oamenii mâncau salam de soia... sad.gif

Si da, Fantasee, stiu povestile cu casele alea.
Au ajuns în casele alea tigani, dar sa nu fim rai... au gasit niste case curate si le-au întretinut.
Multi copii sunt acum în satele alea si învata germana la scoala...
Tiganii sunt acolo bine integrati, na si ? Au gasit o casa faina, parasita, foarte bine...smile.gif

Si altceva : Am stat de vorba cu matusa-mea, prin Timisoara.
Si asa stateam de vorba... cine a facut din Banat grânarul României ?
- Pai... Nemtii si Austriecii.
Si acum cum arata ? (era 1992)
Ea: - Dezastru. Italienii au cumparat tot terenul si germanii au plecat. Nu mai este Banatul cum a fost.
Nu-i pacat ? sad.gif

Dar, stând pe gânduri despre asta mi-a venit o idee în cap.
Daca italienii au cumparat zeci de mii de hectare de teren si le lasa în paragina, de fapt ce au facut ?
Au spalat bani de la Mafia.
Marduk
QUOTE(Cla @ 25 Sep 2015, 09:00 PM) *
...Italienii au cumparat tot terenul si germanii au plecat...Daca italienii au cumparat zeci de mii de hectare de teren si le lasa în paragina, de fapt ce au facut ? Au spalat bani de la Mafia.

E ceva adevar in afirmatia asta. Astfel de activitati, cumpararea de pamant ieftin n-a avut loc numai in Banat. Italienii si numai ei au cumparat pamant peste tot in Romania. O explicatie ar fi ca in UE exista multe banci care-ti dau credit pentru pamantul ce-l ai in proprietate, dar si spalarea de bani poate fi la fel de plauzibila. Oricum investitia in pamant este profitabila pe termen lung, cu niste conditii sa nu apara schimbari climaterice majore si sa nu se schimbe regimul politc, religios etc.
Cla
Deci n-am gândit gresit, Marduk. Multumesc pt. asta smile.gif

edit : M-ar interesa cum ar fi acum în Baragan.
Marduk
Nu stiu exact cum este in Bargan, dar aici in jurul Bucurestiului, prin Giurgiu, Oltenita, Teleorman etc. mult pamant a fost cumparat de arabi, ciprioti, greci, italieni, posibil sa fie si turci asa cum sunt si romani care au cumparat sute de hectare.
Cla
Multumesc smile.gif deci tot spalare de bani... Dupa cum ai zis tu Oltenia, Teleorman samd, acolo era o gramada de teren fertil, am trecut pe-acolo si tot era plin de cucuruz (scuze :porumb). (Cucuruz e din Banat, la fel ca si Kukuruz din Austria, sorry)
Si pe lânga, mai am vazut si dropii, care aproape ca au disparut sad.gif (Mai sunt câteva populatii prin Ungaria, la noi în Baragan si în Suedia.)
Cla
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 04:07 PM) *
Cla, nu exista nici o directiva UE sau altceva de genul asta care sa iti interzica sa iei refugiati, daca vrei sa o faci.
Hai ca o dai in teoria conspiratiei! hh.gif
Da, crezi ce spui, abis ?
Am ascultat la televizor cum stateau politicienii de vorba, vor sa-i puna pe batrâni la azil ca sa aibe case goale, si în Germania de est sunt destule.
Si acum vii tu cu logica ta, deja ma bucur ca n-am auzit prostii, ci live.
Mai informeaza-te, fa-ti un bine. jamie.gif Gogulu te asteapta rofl.gif
Cla
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 04:39 PM) *
Ok... Unde anume pot citi directiva UE prin care se interzice sa primesti mai multi refugiati dintre cei sositi acum?

Caca-te pe orice directiva din Bruxelles, noi avem beleaua la noi acasa, nu voi din România sau Belgia, ca nu-i primiti pe refugiati, s-ar putea sa va futa nevestele... si va faceti ca ploua si va dati tari pe net : "hai s-o stergem, nu ne intereseaza". 44.gif
Asta ar intra exact la topicul "De ce mi-e rusine sa fiu român". yeahrite.gif
Cât ai zis tu ca a adapostat România ? 6000 ?
Na, numai Germania 800.000, pâna azi, si vin 5000 pe zi. Si vin mai multi, ca toti vor la "Mama Merkel".
Si atunci sa nu te miri daca izbucneste un razboi civil.
Gândeste-te, abis, Ungaria, Serbia, Norvegia, România, Slovenia, Slovacia, Bulgaria samd nu vor refugiati pe la ei.
Sa nu mai zic de Polonia, Estlanda, Litvania, Letlanda si Croatia, ploua la ei... 50.gif
Dar daca au nevoie de ajutor, apeleaza la Deutschland si Franta.
Majoritatea refugiatilor apuca directia Deutschland. Dar cine ajuta pe Deutschland ? Nimeni.
Alaltaieri au ajuns niste corturi din U.S. si Canada, atât, de la Crucia Rosie.
Dar vine iarna, atunci sa vezi alta belea... hh.gif
Stii cine va da ajutoare de Craciun ? Tot nemtii, care se gândesc la copii.
Pun pariu ca începe asa o campanie pe la tembelizor.
Marduk
De ce am impresia ca "filmul" asta este o reluare a unui al "film"celebru? in care stanga se confrunta cu dreapta, pe acelasi platou de filmare.
Regia si scenariul sunt completate exact in momentul filmarilor cu atacuri asupra Germaniei, iar lucrurile vor continua sa se inrautateasca, sa se radicalizeze.
Cla
Sa nu te mire asta , Marduk. Multor oameni le este frica ca-si pierd casa.
Si în plus, cred ca am adus oameni de la IS în tara, care prin moschei se înmultesc bine-mersi.
Pai a fost simplu, mergi la Germanica fara pasaport si esti primit ca refugiat. Dup-aia te duci la niste prieteni, stai pe couch si astepti "indicatii pretioase" si stii ca ai voie sa fermentezi o bomba.
Eu n-as vrea sa traiesc azi în Berlin... ca ajungem la asta: huh.gif

.
abis
QUOTE(Marduk @ 25 Sep 2015, 06:28 PM) *
ai vazut cum arata granita dintre Grecia si Turcia? dintre Bulgaria si Turcia?

Nu, cum arata? Asa?



QUOTE
Putem extrapola!

Nu sunt sigur ca inteleg ce sens atribui tu verbului "a extrapola"...

QUOTE
S-ar putea sa fi surprins de evenimente neargumentate dar plauzibile

Pai mie mi se pare foarte putin plauzibila ipoteza ca refugiatii sunt infiltrati masiv de membri ISIS aflati sub acoperire. Ce sa fac daca asa gandesc? Mi se pare foarte, foarte, foarte putin plauzibila o astfel de operatiune. Atat de implauzibila incat tinde spre zero probabilitatea ca asa ceva sa se fi intamplat. Si, pe de alta parte: chiar daca intre cei 300.000 sau aproape 400.000 de oameni sunt 2-3 teroristi, mi se pare un risc care merita asumat.

QUOTE
nu cred nici in existenta unui plan, dar nici in inexistenta acestuia ... trebuie sa stim daca ceea ce traim este real sau doar parte a unui PLAN caruia suntem obligati sa-i facem fata

Indiferent daca exista sau nu un astfel de plan (a carui existenta vad ca devine pentru tine o certitudine in ciuda declaratiilor de fatada), realitatea de la care pornim este existenta a sute de mii de oameni disperati, care au fost nevoiti sa isi paraseasca tara, casa, orasul, uneori si familia, si acum au nevoie de ajutor. Exista sau nu un plan, nu conteaza, oamenii sunt intr-o situatie dramatica. Fie ca au ajuns asa prin forta intamplarii, fie ca urmare a unor scopuri ascunse ale cuiva malefic, tot victime sunt. Le intindem mana ori ii trimitem la moarte? Ii ajutam sau le intoarcem spatele?




QUOTE(Cla)
Da, crezi ce spui, abis ?

Niciodata smile.gif
Intotdeauna vorbesc si aduc argumente pentru a sustine lucruri pe care nu le cred. Niciodata nu cred ce spun, stii de cate ori m-am prins cu minciuna? wink.gif

QUOTE
Caca-te pe orice directiva din Bruxelles, noi avem beleaua la noi acasa

Nu prea inteleg ce vrei sa zici: intai spuneai ca germanii vor sa adaposteasca mai multi refugiati dar nu pot pentru ca le interzice (nu stiu cine de la) Bruxelles. Eu te-am intrebat cine interzice si cum, ca nu scrie nicaieri nimic despre asta. Cine interzice? Cum interzice? Am cautat dar nu am gasit nicaieri o astfel de interdictie. Ma informez, daca imi spui de unde.

QUOTE
Cât ai zis tu ca a adapostat România ? 6000 ?

Nu. Deocamdata zero. Atatia refugiati a ajutat Romania, dintre cei care au intrat in UE in ultima vreme: zero. S-a angajat sa adaposteasca o cifra ridicol de mica, vreo 1700, dar pana acum a primit exact zero refugiati.

Cla
Zero refugiati... asta înseamna ca toti cred ca în Germania toate pica din pom, în loc sa fie bucurosi sa aiba un adapost si un acoperis peste cap într-o tara fara razboi.

edit: Ca raspuns la întrebarea ta cu Bruxelles: O sa ma informez si eu mai bine si-ti voi spune smile.gif
Dar ceva: Nu degeaba se numeste varza aia mica "de Bruxelles", ca acolo chiar se face doar o varza... rofl.gif
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 25 Sep 2015, 06:19 PM) *
...Scrisesem mai devreme că pentru schimbul de fluide nu este necesară o migrație, nu în acest mileniu.

thumb_yello.gif mwah1.gif rofl.gif Acum am vazut asta, e tare macherie.

QUOTE(abis @ 28 Sep 2015, 11:00 AM) *
Nu, cum arata? Asa?

Adica ca un svaiter, ca sa nu mai amintesc despre granita greco-turca unde sunt adevarate gauri negre, desi cei doi membri ai NATO, ar trebui sa controleze perfect aceste gauri.
QUOTE
Nu sunt sigur ca inteleg ce sens atribui tu verbului "a extrapola"...

No comment.
QUOTE
Pai mie mi se pare foarte putin plauzibila ipoteza ca refugiatii sunt infiltrati masiv de membri ISIS aflati sub acoperire. Ce sa fac daca asa gandesc?

N-ai ce sa faci, e dreptul tau, dar iti amintesc ca nu trebuie sa fie "infiltrati masiv". Cum spuneam, membri ISIS sunt putini, nici nu trebuie sa fie multi, ei sunt in opinia mea ofiterii iar toti ceilalti "trupa" iar in UE au o "coloana a cincea" care-i asteapta nerabdatoare.
QUOTE
Indiferent daca exista sau nu un astfel de plan...

Eu nu pot ramane indiferent la existenta unui asemena plan, daca tu poti e treaba ta. Din nefericire ce am sustinut aici si pe celalalt topic, despre impactul intre islam si crestinism, ca civilizatii, este pe cale sa se produca sub ochii nostrii in timp ce noi comentam de zor daca a fost sau nu un plan la mijloc. Dramatismul, umanismul, ultarliberalismul nu pot convinge si nici nu vor convinge cetatenii UE care vor avea de suferit de pe urma acestui exod, extrem de mediatizat, doar intr-o directie. Criza refugiatilor va genera la un moment dat o reactie, fireasca, as spune eu, in ziua de azi, la nivelul la care ne aflam acum, cand islamul refuza sa ofere in contrapartida aceleasi drepturi crestinilor. De ce refuza? pentru ca tribului islamist ii este mai frica de tribul crestin, decat invers. Asta pentru ca acest crestinism a evoluat in timp, iar azi se identifica cu democratia, cu civilizatia occidentala.
abis
QUOTE(Marduk @ 28 Sep 2015, 12:25 PM) *
Eu nu pot ramane indiferent la existenta unui asemena plan, daca tu poti e treaba ta.

Pai asta este o cu totul alta discutie. Indiferent daca oamenii aia au fost fortati sa plece de soarta, de imprejurari sau de un plan bine pus la punct, situatia lor este la fel de dramatica si nevoia lor de ajutor este la fel de reala, si indiferent de felul in care au ajuns asa, noi trebuie, zic eu, sa ii ajutam. Nu putem sa ii trimitem inapoi la moarte pe motiv ca cei care i-au fortat sa plece sunt niste nemernici care au planificat sa ii trimita aici in numar mare si sa ne copleseasca sistemele de asigurari sociale...

Pe cei de aici trebuie sa ii ajutam, iar pe nemernici trebuie sa ii pedepsim. Sunt chestiuni diferite si una nu o exclude pe cealalta.

QUOTE
in timp ce noi comentam de zor daca a fost sau nu un plan la mijloc

Poate tu comentezi de zor... Eu am spus de la inceput ca nu cred ca a fost si ca nu mi se pare important lucrul asta.

QUOTE
Criza refugiatilor va genera la un moment dat o reactie, fireasca, as spune eu, in ziua de azi, la nivelul la care ne aflam acum, cand islamul refuza sa ofere in contrapartida aceleasi drepturi crestinilor.

Nu vad de ce - nu este vina refugiatilor ca tarile din care ei fug sunt despotice...
Marduk
QUOTE(abis @ 28 Sep 2015, 12:47 PM) *
...daca oamenii aia au fost fortati...de imprejurari sau de un plan bine pus la punct, situatia lor este la fel de dramatica si nevoia lor de ajutor este la fel de reala...noi trebuie, zic eu, sa ii ajutam.

Eu cred ca in acest caz, a existentei unui plan, intai de toate ar trebui sa ne ajutam pe noi, sa nu devenim parte a acelui plan.
QUOTE
Nu putem sa ii trimitem inapoi...

Nu acum, este deja prea tarziu, dar putem sa-i tinem in tabere, sa-i controlam, sa-i verificam sa le explicam, ca la un moment dat s-ar putea sa fie nevoiti sa se intoarca la caselel lor.
QUOTE
...am spus de la inceput ca nu cred ca a fost si ca nu mi se pare important lucrul asta.

No comment.
QUOTE
Nu vad de ce - nu este vina refugiatilor...

Da, nu refugiatii sunt de vina c-au plecat din taberele din Turcia, chai cu riscul de a-si pierde copiii, familia. De ce nu s-au oprit spre exemplu in Bosnia, o tara musulmana din Europa, toti au vrut sa ajunga doar in Germania sau vestul Europei, multi au avut chiar o preferinta distincta Suedia.
abis
QUOTE(Marduk @ 28 Sep 2015, 01:29 PM) *
Nu acum, este deja prea tarziu, dar putem sa-i tinem in tabere, sa-i controlam, sa-i verificam sa le explicam, ca la un moment dat s-ar putea sa fie nevoiti sa se intoarca la caselel lor.

Nu poti sa ii tii fortat in tabere ca nu sunt animale sa ii tii in tarcuri din care sa le interzici sa iasa. Nu am nimic impotriva verificarilor pe care trebuie sa le faca serviciile secrete si autoritatile statelor, insa este imposibil sa obligi oamenii aia sa nu iasa din tabere. Nu sunt detinuti ca sa le interzici sa circule liber.

QUOTE
De ce nu s-au oprit spre exemplu in Bosnia

Sa mearga sa moara de foame in Bosnia, ce sa zic, grozava idee. Are Bosnia capacitatea sa gazduiasca 3-400.000 de refugiati? Nu inteleg de ce insisti cu ideea ca trebuie neaparat sa mearga in tari cu majoritate musulmana. Eu daca as fugi din Romania nu as cauta sa ma refugiez in tari cu majoritate ortodoxa ca Rusia sau Bulgaria. Si nu e vorba doar de mine - cei care au fugit din Romania atat in timpul comunismului cat si dupa nu au fugit in tari ortodoxe.
Marduk
QUOTE(abis @ 28 Sep 2015, 01:36 PM) *
Nu poti sa ii tii fortat in tabere ...insa este imposibil sa obligi oamenii aia sa nu iasa din tabere...

N-am spus sa nu iasa din tabere, ci doar sa stea in tabere de unde sa fie verificati si catalogati drept refugiati sau imigranti.
QUOTE
...Nu inteleg de ce insisti cu ideea ca trebuie neaparat sa mearga in tari cu majoritate musulmana...

Pentru ca asa ar demonstra ca nu sunt parte a unui plan care, de ce nu, poate ca s-a dezvoltat pe facebook.
abis
QUOTE(Marduk @ 28 Sep 2015, 04:17 PM) *
N-am spus sa nu iasa din tabere, ci doar sa stea in tabere

rolleyes.gif rofl.gif

QUOTE
Pentru ca asa ar demonstra ca nu sunt parte a unui plan care, de ce nu, poate ca s-a dezvoltat pe facebook

Intre a-ti salva viata, a-ti duce familia intr-o zona departe de razboi, a asigura un viitor celor la care tii si intre a demonta niste stupizenii vehiculate de niste tampiti pe Facebook crede-ma ca oricine ar opta pentru prima varianta.
abis
Ii supara pe prietenii lor rusi cu propunerea asta.
Marduk
N-as zice. Eu cred ca este doar un joc diplomatic, care ar implica mai mult Rusia in problemele internationale, mai ales daca Rusia ar accepta sa primeasca refugiati, desi nu cred ca acestia vor alege Rusia in locul Germaniei, dar ar da bine acest proiect.
Diogene
Integrarea europeana înseamnă sa duci capital unde e nevoie de el (in Romania, in Spania, in Grecia, in Polonia), sau să duci forța de munca unde e nevoie de ea (sa școlezi romani, polonezi, spanioli in germana).

Politica Germaniei fata de refugiati nu vizeaza integrarea europeana ci promovarea toxic nationailsta a economiei germane, prin recurtarea de forta de munca din afara Europei.
abis
Nu cred. Dintre refugiati, peste 80% nu au pregatirea necesara pentru a fi competitivi pe piata muncii din Germania.
abis
De ce nu primesc ţările din Golf refugiaţi?

Si o statistica.... Ai dracului americanii astia, ce nemernici, uite cati bani dau, ticalosii...

abis

Back home in Baghdad, the dolls, the toy train, and the ball are left; Lamar often talks about these items when home is mentioned. The bomb changed everything. The family was on its way to buy food when it was dropped close to their house.



In the very front, just alongside the border between Serbia and Hungary by the 4-meter-high iron gate, Sham is laying in his mother’s arms. Just a few decimeters behind them is the Europe they so desperately are trying to reach.




Ralia, 7, and Rahaf, 13, live on the streets of Beirut. They are from Damascus, where a grenade killed their mother and brother. Along with their father, they have been sleeping rough for a year.




Every night, Fatima dreams that she’s falling from a ship. Together with her mother, Malaki, and her two siblings, Fatima fled from the city Idlib when the Syrian national army senselessly slaughtered civilians in the city. After two years in a refugee camp in Lebanon, the situation became unbearable and they made it to Libya where they boarded an overcrowded boat. On the deck of the boat, a very pregnant woman gave birth to her baby after twelve hours in the scorching sun. The baby was a stillbirth and was thrown overboard. Fatima saw everything.



Mai multe aici:

http://darbarnensover.aftonbladet.se/chapt...nglish-version/
Marduk
Eu cred ca aceasta MANIPULARE EMOTIONALA, nu face bine nimanui, nici refugiatilor nici europenilor. Refugiatii ajunsi in Europa trebuie ajutati, dar nu inainte de a ne gandi daca nu cumva pe termen lung, acest ajutor se va intoarce impotriva copiilor, nepotilor si stranepotilor nostri. Acesti oameni au nevoie de ajutor dar trebuie sa ne asumam atat noi cat si ei ca la un moment dat trebuie sa se intoarca in tarile de unde au venit. Daca omenirea se indreapta in acest secol catre o robotizare masiva urmata de o reducere a fortei de munca umane, nu vad de ce nu ne-ar plati pensiile robotii, pe care, de ce nu, am fi obligati odata iesiti la pensie sa-i ingrijim. Dca totusi daca lumea se va schimba, potrivit predictiei futurologilor, problema demografiei este doar o scorneala a ultraliberalilor. De unde profetia asta a lui Soros, cum ca Europa trebuie sa primeasca 1 milion de refugiati pe an, oameni ca acest speculant bursier traiesc intr-o lume a lor, fara sa le pese de lumea reala, de care doar se folosesc pentru a se imbogatii din ce in ce mai mult.
Diogene
Alsacienii viitorului:
Erdogan

Pentru ei au murit acești români dintr-un cimitir din Alsacia:


Pentru mine e clar că în spatele crizei refugiaților nu stă nici America, nici Rusia, ci numai Erdogan. Germania a luat acea atitudine favorabilă imigranților pur și simplu de frică față de Erdogan.
abis
QUOTE(Marduk @ 3 Oct 2015, 11:19 AM) *
Eu cred ca aceasta MANIPULARE EMOTIONALA, nu face bine nimanui

Mda. sa arati realitatea se cheama acum "manipulare emotionala" si nu face bine.... Absolut deloc. Ne poate deranja prejudecatile.

abis
Primitorul, blandul, tolerantul, inteleptul si ospitalierul popor roman:

http://adevarul.ro/news/eveniment/video-de...38f9/index.html

si:

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/mesa...33a7/index.html
Marduk
QUOTE(Diogene @ 4 Oct 2015, 09:07 PM) *
Alsacienii viitorului...Pentru mine e clar că în spatele crizei refugiaților...stă...numai Erdogan. Germania a luat acea atitudine favorabilă imigranților pur și simplu de frică față de Erdogan.

Am stabilit deja rolul Turciei in criza refugiatilor, dar tin minte ca la vremea respectiva nu prea erai de acord cu "afacerile" Turciei in aceasta privinta. Eu nu cred ca Germaniei ii este frica de Erdogan, in opinia mea Germaniei ii este frica de germani si trebuie sa recunoastem ca pana cand lumea musulmana nu va respecta principiul reciprocitatii fata de crestini Europa crestina poate sa se radicalizeze din cauza "transferului", doar in sens unic, al civilizatiei, religiei musulmane.

QUOTE(abis @ 5 Oct 2015, 09:21 AM) *
...sa arati realitatea se cheama acum "manipulare emotionala"... poate deranja prejudecatile

Trebuie sa recunosti ca aceste prejudecati au salvat civilizatia europeana, crestina. Pot sa postez si eu fotografii cu victime crestine, atunci cand vreau sa manipulez naivii din aceasta lume
abis
QUOTE(Marduk @ 5 Oct 2015, 02:19 PM) *
Trebuie sa recunosti ca aceste prejudecati au salvat civilizatia europeana, crestina.

De cine?! Ce civilizatie a fost salvata de prejudecati?!

QUOTE
Pot sa postez si eu fotografii cu victime crestine

Nu cred ca poti sa postezi fotografii cu victime facute de refugiati. Ai putea posta, eventual, poze cu victime facute de aceiasi ucigasi de care fug refugiatii. Ceea ce nu ar face decat sa sublinieze soarta tragica a celor nevoiti sa ia calea strainatatii pentru a nu deveni la randul lor victime in propria lor tara.
Marduk
QUOTE(abis @ 5 Oct 2015, 02:30 PM) *
De cine?!

De Erdogan, democratul Asiei Mici.
QUOTE
Nu cred ca poti sa postezi fotografii cu victime facute de refugiati...

Nu inca, desi tare mi-e teama ca atunci cand vor aparea toata lumea o sa-i acuze pe teroristi, nu pe musulmanii moderati care au ales calea exilului, in loc sa lupte pentru ideile lor la ei acasa.
QUOTE
...soarta tragica a celor nevoiti sa ia calea strainatatii pentru a nu deveni la randul lor victime in propria lor tara.

Da cunosc multe cazuri de astfel de "victime" si in Romania, loc in care unii "discriminati" stau in palate si conduc masini de lux.
abis
QUOTE(Marduk @ 5 Oct 2015, 05:55 PM) *
De Erdogan, democratul Asiei Mici.

Cum naiba prejudecatile au salvat civilizatia crestina de Erdogan?!

Ori esti tu incoerent, ori nu am baut eu destula cafea, dar nu pricep nimic din ce ai scris aici.

QUOTE
Nu inca, desi tare mi-e teama ca atunci cand vor aparea...

Deci ceea ce spuneai mai sus ("pot sa postez si eu fotografii cu victime crestine") nu este adevarat. A fost un neadevar scapat din eroare sau intentionat?

Cand vor aparea, daca vor aparea, vom vorbi atunci. Stii cat de "rationale" sunt argumentele din viitor, nu?
Marduk
QUOTE(abis @ 6 Oct 2015, 09:23 AM) *
Cum naiba prejudecatile au salvat civilizatia crestina de Erdogan?!

E grea enigma asta nu? Moncher trebuie sa vezi departe si profund, ca sa intelegi aceste jocuri de cuvinte, dar nu esti pregatit pentru asta. Te comporti ca un elev care a invatat lectia papagaliceste, repetand in continuu texte menite sa sublinieze parerile altora, nu ale tale.
QUOTE
Cand vor aparea, daca vor aparea, vom vorbi atunci...

Depinde de cine le controleaza si in ce scopuri doreste sa le foloseasca. Vom vedea exact cum s-a intamplat in Jugoslavia, la multi ani, timid, discret au aparut informatii si despre masacrele celorlalti, "discriminati".
abis
QUOTE(Marduk @ 6 Oct 2015, 10:49 AM) *
E grea enigma asta nu?

Nu - pur si simplu bati campii... Cum naiba sa spui (si sa vorbesti serios!) ca prejudecatile (ale cui?!) au salvat civilizatia europeana (cand?!) de Erdogan (cand a pus Erdogan civilizatia europeana in pericol?!)

Ori ai baut prea mult de la prima ora, ori iti bati joc de discutie.
Marduk
QUOTE(abis @ 6 Oct 2015, 10:58 AM) *
...Ori ai baut prea mult de la prima ora, ori iti bati joc de discutie.

Tu ce crezi? alege, ori una ori alta, ai acest drept, nu mai astepta sa ti-o spuna altii sau sa citesti pe undeva.
Cla
QUOTE(Marduk)
Acesti oameni au nevoie de ajutor dar trebuie sa ne asumam atat noi cat si ei ca la un moment dat trebuie sa se intoarca in tarile de unde au venit.

1 - Ajutor, da.
2 - Cine-si asuma responsabilitatea din Europa ? România, Polonia, Cehia, etc.???
3 - Marea Egee ?

Pun pariu ca... daca ar fi vorba de a lua refugiati, România i-ar primi ca niste tigani.
Cla
QUOTE(Marduk)
Acesti oameni au nevoie de ajutor dar trebuie sa ne asumam atat noi cat si ei ca la un moment dat trebuie sa se intoarca in tarile de unde au venit.

1 - Ajutor, da.
2 - Cine-si asuma responsabilitatea din Europa ? România, Polonia, Cehia, etc.???
3 - Marea Egee ?

Pun pariu ca... daca ar fi vorba de a lua refugiati, România i-ar primi ca niste tigani si bineînteles ca primele furturi si violuri ar mers pe pielea lor.

NU va linistiti, va e frica. De cęrnatul vostru, ceapa, slanina. La fel ca noua germanilor de cârnat si brânza. Si pâine.

O sa fie o catastrofa cu plita (cumplita) O sa vina, optimistii au pierdut.
Marduk
Asta este "dreptatea" Bruxellesului, cetatenii europeni au ajuns minoritari si discriminati in propriul sat. Eu cred ca lucrurile nu se vor ori aici, reactia europenilor fata de refugiati si guvernele europene, se va amplifica riscand sa se transforme in forme grave de extremism.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.