Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Criza Refugiatilor
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Marduk
QUOTE(abis @ 16 Sep 2015, 12:22 PM) *
... Tu esti cel care pretinde in mod aberant ca Rusia ar trebui consultatta cu privire la solutionarea crizei refugiatilor din Europa; eu nu am pretins ca SUA ar trebui consultata

Este o criza care afecteaza Europa iar in opinia mea, UE-NATO-Rusia trebuie sa lase deoparte interesele si ipocizia, sa coopereze pentru a rezolva problema ISIS in Siria si Irak, fara cooperare, refugiatii sirieni, afgani sau pakistanezi vor continua sa asalteze Europa profitand de pe umanismului european si a sistemului social european.
QUOTE
Adica sa bat campii cu privire la numarul de alawiti masacrati de Assad cand nu am nici un fel de date concrete?

Poti sa discuti daca doresti, nu te-am obligat eu sa bati campii.
QUOTE
De cand scriu pe forumul asta nu am vazut niciodata pana acum atata bataie de joc

Daca-mi spun parerea fata de un caz, inseamna ca-mi bat joc, poate ca ai ramas fara argumente sau vrei sa ma inregimentez opiniilor tale, sti bine ca n-am s-o fac decat atunci cand opiniile noastre coincid.
QUOTE
Ma gandesc din ce in ce mai serios daca mai are rost sa continui sa ma lupt cu toate tampeniile si aberatiile debitate cu atata inconstienta sau mai bine sa nu mai pierd vremea si sa ma retrag; iau din ce in ce mai mult in calcul sa imi inchid contul, orice om are o limita a rabdarii.

Mi-ar parea rau sa faci asta, dar nu ma asteptam sa-ti conditionezi plecarea din cauza mea, ma fortezi sa nu-ti mai raspund? sa ajung ca March? sa scriu doar in jurnalul meu, asta vrei? sa ramai singur cu speranta ca toti asculta si accepta afirmatiile tale? Ce rost mai are acest forum daca nu putem accepta si parerile (tampeniile) celorlalti, aberante sau nu, idioate sau interesante, inainte de toate este vorba de dialog, de puterea de al respecta pe celalalt desi are alte pareri diferite de ale noastre. Incercand sa ma convingi cu orice pret, vei capata doar respectul, pe care-l acord oricarui forumist, pentru ca tin cont de arta conversatiei, fara partinire, ideologie, apartenenta religioasa etc. Consider ca aici doar stam de vorba la un pahar, nu incercam sa convingem pe nimeni, nu suntem platiti sa facem asta, iar daca nu-ti convine n-am ce sa-ti fac. Cu tine sau fara tine, criza refugiatilor va continua, iar Europa poate deveni un "camp de lupta", dupa ce multiculturalismul a esuat din cauze profund economice si sociale, nu culturale cum ar fi tentati sa creda unii.
QUOTE
Pai nu sunt.

Eu cred ca aceste tabere trebuiau sa fie controlate de ONU-NATO inca de la inceputul fenomenului, iar azi politicienii occidentali nu vor sa-si asume lentoarea cu care au actionat in aceasta criza pentru ca ar recunoaste esecul total al politicii europene fata de "primavara araba". Nu stiu ce-au asteptat atata vreme europenii, americanii, nu pot intelege ce interese ascunse au in minte acesti politicieni, dar cred ca are legatura cu eterna confruntare dintre superputerile Rusia si USA.
QUOTE
...Ce anume poti verifica acolo si aici nu?

Trebuie sa existe baze de date ale politiei siriene, in care se gasesc informatii despre refugiati. Una este sa-i poti controla la sursa si alta sa-i verifici dupa ce ajung in Europa.
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 16 Sep 2015, 12:54 PM) *
Strict în cazul refugiaților, diferența este gravă.
Pentru că, în conformitate cu celebra convenție din 1951, unii oameni care provin din zona de conflict nu pot beneficia de statutul de refugiat....
Astfel, statutul de refugiat trebuie verificat înainte de a permite accesul unei persoane care provine dintr-o zonă de conflict.
Proveniența persoanei dintr-o zonă de conflict nu atrage acesteia neapărat statutul de refugiat....

De ce pot fi de acord cu aceste "tampenii" si nu cu excesul de umanism afisat de unii?
QUOTE
Nu merită să ne certăm pentru el, dar ar merita dezvoltat totuși.

De acord, daca mentinem acest curs al discutiei, fara sa ne dam de ceasul morti ca refugiatilor nu le sunt respectate drepturile, ca romanii, ungurii, polonezii etc. sunt fascisti pentru ca nu pun imediat la dispozitia refugiatilor infrastructurile lor, sistemul social si asa periclitat. Mie imi face impresia ca aceasta atitudine, presiune, este menita sa blocheze un sistem, o tara, un continent. Repet, sunt pentru ajutorarea refugiatilor, dar respectand anumite conditii care sunt menite a nu pune in pericol viata propriei populatii. ISIS castiga mult de pe urma acestui exod, in primul rand le demonstreaza chiar refugiatilor ca nu toti europenii ii doresc cu tot sufletul, apoi ca in Europa nu sunt cainii cu covrigi in coada, iar pe de alta parte e posibil ca o "coloana a cincea" a ISIS sa fi ajuns deja in UE, caz in care ISIS poate sa-si puna in aplicare planul diabolic de destabilizare a UE.
abis
QUOTE(Marduk @ 16 Sep 2015, 01:03 PM) *
Este o criza care afecteaza Europa iar in opinia mea, UE-NATO-Rusia trebuie sa lase deoparte interesele si ipocizia, sa coopereze pentru a rezolva problema ISIS in Siria si Irak, fara cooperare, refugiatii sirieni, afgani sau pakistanezi vor continua sa asalteze Europa profitand de pe umanismului european si a sistemului social european.

Ai mai spus asta. Si ti-am raspuns ca sustinandu-l pe Assad, care se face vinovat de sute de mii de morti, nu rezolvi nimic. Nu doar ISIS ci si Assad este vinovat pentru masacrele din Siria.

QUOTE
nu te-am obligat eu sa bati campii.

Nu poti sa ma obligi sa fac nimic. Insa poti sa o ceri: iti poti spune parerea chiar daca nu ai informatii, cine te opreste

Poate asta este stilul tau, sa vorbesti despre lucruri de care nu ai habar, dar nu fac toti asa

QUOTE
Daca-mi spun parerea fata de un caz, inseamna ca-mi bat joc

Daca iti spui parerea cu argumentele tale e una; dar cand deviezi discutia catre alte subiecte, cand tii mortis sa vorbesti despre Rusia si SUA si cand e cazul si cand nu, cand te intreb ceva si raspunsul nu are nici o legatura cu intrebarea si multe altele de genul asta da, consider ca nu iti spui parerea ci ca iti bati joc.

QUOTE
ma fortezi sa nu-ti mai raspund?

Nu intentionez si nici nu am posibilitatea daca as intentiona sa te fortez sau sa fortez pe cineva sa faca ceva sau sa nu faca. Dar iti spun sincer ca dupa atatia ani in care am discutat cu unii si cu altii de cele mai multe ori in contradictoriu niciodata pana acum nu am simtit ca sunt tratat in bataie de joc. Si m-am saturat sa raspund la tampenii, la minciuni, la rastalmaciri; pur si simplu mi-e scarba sa mai intru aici si sa citesc argumente de genul ca trebuie sa nu primim refugiati pentru ca in Europa peste nu stiu cata vreme va fi permisa poligamia si astfel musulmanii vor deveni majoritari.

Nu mai am chef sa ma razboiesc cu astfel de tampenii

QUOTE
Trebuie sa existe baze de date ale politiei siriene, in care se gasesc informatii despre refugiati.

Adica ai vrea ca ONU si NATO sa intrebe politia siriana despre cazierul judiciar al celor care vor sa fuga de ISIS, de armata si de politia siriana? Desteapta idee - cum de nu le-o fi venit pana acum?!
Fantasee
Zău că nu știu care atitudine ar fi optimă, sunt atât de multe opțiuni.
Pentru mine varianta cu excesul de umanism e la fel de bună și la fel de rea ca oricare dintre celelalte variante.
De aceea spuneam că indiferent ce ar alege statul român să facă mie tot nu îmi va conveni.

Despre ISIS nu mi-am format încă o părere coerentă, dar când o voi avea îmi va face plăcere să o aduc în discuție.
M-ar interesa atât părerea ta cât și a lui abis despre părerea mea despre ISIS. smile.gif

Momentan mă preocupă cine are de pierdut de pe urma exodului, fiindcă de acolo poate veni cererea umanitară majoră.
Inițial am gândit că au de pierdut statele ale căror cetățeni pleacă, cetățenii în sine și statele din jur, unde s-au format taberele de refugiați.
Mai apoi mi-am dat seama că greșesc în toate cele trei variante. Chiar nu știu cine, ce și cât are de pierdut. hmm.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 16 Sep 2015, 01:32 PM) *
...sustinandu-l pe Assad, care se face vinovat de sute de mii de morti, nu rezolvi nimic. Nu doar ISIS ci si Assad este vinovat pentru masacrele din Siria.

Ok, hai sa ne folosim de Assad pentru a invinge ISIS dupa care vedem ce facem cu el, pana la urma este doar un dictator aflat la mana rusilor, iar acestia coopereaza cu el in lupta contra ISIS. De ce nu ar face asta si NATO-UE, pentru a opri aceasta "invazie"?
QUOTE
... poti sa o ceri: iti poti spune parerea chiar daca nu ai informatii, cine te opreste

Da, chiar asa cine te-ar putea opri sa-ti spui parerea despre ceva chiar daca nu ai informatii de prima mana de la "sursa"? E doar o parere despre criza refugiatilor, nu o teza de doctorat! blink.gif
QUOTE
Poate asta este stilul tau, sa vorbesti despre lucruri de care nu ai habar...

Da am habar, poate ca nu stiu chiar totul, dar asta nu ma impiedica sa-mi spun parerea despre aceasta criza. N-or face toti asa, poate ca tu ai nevoie de informatii curate, originale, de statistici, dar aici este un forum de discutii, nu o agentie de stiri.
QUOTE
...dar cand deviezi discutia catre alte subiecte, cand tii mortis sa vorbesti despre Rusia si SUA si cand e cazul si cand nu

Parerea mea este ca atat Rusia cat si USA dar si UE sunt responsabile de situatia din Siria, de criza refugiatilor, deci pot sa le aduc in discutie aici, pentru ca au jucat un rol important in PROSTIA care a generat toata aceasta criza.
QUOTE
...consider ca nu iti spui parerea ci ca iti bati joc.

N-ar trebui, te asigur inca odata ca nu-mi bat joc, este doar o conversatie si-ar trebui sa te intrebi de ce ti-am raspuns asa! poate ca eu nu sunt de acord cu afirmatiile tale, am dreptul, nu?
QUOTE
...Dar iti spun sincer ca dupa atatia ani in care am discutat cu unii si cu altii de cele mai multe ori in contradictoriu...

Pana acum nu te-ai "intalnit" cu mine, eu sunt unic smile.gif iar discutia in contradictoriu este fascinanta, altfel ne-am plictisi.
QUOTE
...m-am saturat sa raspund la tampenii...mi-e scarba sa mai intru aici si sa citesc argumente de genul...

Comiti o gresala, ceea ce citesti aici nu sunt certitudini, este posibil ca undeva in viitor sa se intample asta sau nu, nu trebuie sa-ti fie scarba pentru ca un forumist afirma ca s-ar putea intampla ceva, pentru ca tot la fel de bine nu s-ar putea intampla. Nu te inteleg, de ce pui atata patima in aceste discutii.
QUOTE
Adica ai vrea ca ONU si NATO sa intrebe politia siriana despre cazierul judiciar al celor care vor sa fuga de ISIS...

E o tampenie nu? dar n-ar fi mult mai simplu daca s-ar intampla asta? Declaratia unui ministru libanez Elias Bousaab:“Nu sunt atât de organizaţi încât să poată facă asta. Şi când îi vezi ajungând undeva, sunt îmbrăcaţi aproape la fel, uniform. În opinia mea, putem ajuta refugiaţii să rămână unde sunt dacă au parte de îngrijiri, educaţie şi hrană”.
Declaratia asta a fost facut in contextul vizitei lui David Cameron in aceste tabere, acelasi lucru ar trebui sa-l faca Germania, Austria, CE etc. sa incerce sa rezolve problemele acolo unde sunt acesti refugiati acum, dar poate sunt la mijloc alte interese care-mi scapa.
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 16 Sep 2015, 01:50 PM) *
...varianta cu excesul de umanism e la fel de bună și la fel de rea ca oricare dintre celelalte variante.

Parerea mea ca cei care fac exces de umanism, gresesc crezand ca vor rezolva aceasta problema doar facand exces de umanism, problema trebuie rezolvata la fata locului, nu oferind traficantilor oportunitatea de a se imbogati de pe urma refugiatilor. Distrugerea ISIS si combaterea islamismului radical, oriunde s-ar manifesta acesta, de la Riad la Teheran, prin orice mijloace, nu doar de ochii lumi, promovarea elitei musulmane moderate, va duce in cele din urma la pace in OM. Sigur ca exista si alte variante, dar eu nu inteleg cui foloseste acest joc duplicitar in mijlocul caruia sunt prinsi acesti refugiati nevinovati.
QUOTE
...Chiar nu știu cine, ce și cât are de pierdut.

Ce-a mai mare pierdere o au refugiatii, familii disperate care au fost mintite cu promisiuni, carora li s-au luat bani pentru aceasta calatorie disperata in care au murit mii de femei, batrani si copii.
abis
QUOTE(Marduk @ 16 Sep 2015, 02:12 PM) *
Ok, hai sa ne folosim de Assad pentru a invinge ISIS dupa care vedem ce facem cu el

Sa te folosesti de Assad ca sa invingi ISIS ori sa te folosesti de ISIS ca sa il invingi pe Assad este acelasi lucru. Si oricum nu rezolvi nimic asa. Chiar nu pricep de ce crezi tu ca nu ar mai fugi sirienii de Assad daca l-ar ajuta occidentul...

QUOTE
Parerea mea este ca atat Rusia cat si USA dar si UE sunt responsabile de situatia din Siria, de criza refugiatilor, deci pot sa le aduc in discutie aici, pentru ca au jucat un rol important in PROSTIA care a generat toata aceasta criza.

Sunt responsabile, sigur: Rusia ca l-a sustinut pe Assad, UE si SUA ca nu au intervenit militar mai devreme in zona. Inainte ca lucrurile sa ia amploare

QUOTE
poate ca eu nu sunt de acord cu afirmatiile tale, am dreptul, nu?

A zis cineva ca nu? Bineinteles. Insa una este sa nu fii de acord si alta este sa iti bati joc...

QUOTE
E o tampenie nu?

Hai sa ne imaginam... Reprezentantul NATO suna la politia din Damasc: "E aici unul care vine din Siria, il cheama Abdul Salam, zice ca vrea sa se refugieze la noi pentru ca a participat la manfestatii cerand democratizarea tarii, iar soldatii guvernului vostru i-au distrus casa si i-au omorat familia... Ce ne puteti spune despre el? Sa il primim sau sa il trimitem inapoi la voi?"

Tu ce zici? E o idee desteapta?


Fantasee
Mă îndoiesc că verificările s-ar petrece astfel, abis.

Povestea, pe scurt, e simplă: am fugit de război din țara mea și mă adăpostesc în țara vecină. Am de ales între a mă integra în societatea existentă sau de a face parte dintr-o tabără de refugiați. Ajuns în tabără am orice statut juridic îmi stabilesc cei de la ONU, am anumite beneficii și anumite obligații.
Trebuie să-mi declar identitatea și aptitudinile și să mă preocupe modul în care îmi voi câștiga existența.
Tabăra de refugiați este o poziție temporară, iar cei care o administrează colaborează cu facilitatori pentru redistribuirea persoanelor din tabăra de refugiați.
Facilitatorii sunt, de obicei, țări care aderă la schema de redistribuire.

Ca beneficiar al unei tabere de refugiați, am de ales între:
1. a rămâne în tabără până mi-o organiza altcineva viitorul (se întâmplă des din 2 mari motive: lenea naturală sau șocul psihic suferit) - există în lume tabere de refugiați care au devenit permanente, ceea ce este în cruntă contradicție cu statutul taberei în sine.
2. a lucra cu administrația taberei să fiu inclus într-o schemă de redistribuire.

Dacă tabăra devine neîncăpătoare, imaginația nu are limite în privința urmărilor.

Dacă părăsesc tabăra fără să fiu inclus într-o schemă de redistribuire se cheamă că am ales să mă integrez în societatea existentă.
Dacă nu am patalama cu statutul de refugiat mă numesc emigrant.
Țările (europene sau nu) a căror poartă o dărâm nu sunt pregătite să funcționeze ca facilitatori (și) fiindcă eu mă comport ca un emigrant.

Paleta de dezorganizare, incompetență și nepăsare conține foarte multe nuanțe: de la organizarea taberelor de refugiați, la alegerile de viață pe care le fac cei care au fugit de război, la incapacitatea statelor posibil facilitatori de a-și declara ferm propriul statut față de valul de solicitări.

Abis, împărțirea feliilor de vină nu ne-ar ajuta să administrăm situația - faptul că bănuiesc care ar cam fi cauza nu elimină efectul.
Cel care cauzează o problemă o și rezolvă doar rareori.

Îmi propun să nu mă refer doar la tandemul ISIS - Siria, pentru că este doar un episod.
Din 1951 încoace au tot fost conflicte și refugiați, iar lumea asta în care trăim încă nu știe cum să le administreze.
Evident că o soluție ar putea fi să elimini conflictul și să stingi generatorii de conflict.
Ar fi temporară, conflicte izbucnesc mereu peste tot, următorului conflict nu i-ar lua mult să apară. Această soluție nu ar fi optimă.
Noi ca națiune vorbim acum despre situația asta fiindcă ne afectează, optim ar fi fost să fi avut un plan general de administrare a acestui gen de situație.
Timpul nu este pierdut să ne facem un astfel de plan totuși, fiindcă ne vom mai întâlni cu situația asta.

Mă opresc aici fiindcă deja v-am scris romane laugh.gif și încerc să evit subiectul meu preferat, cel al pregătirii generale în caz de orice.
Ce-mi 'plac' mie teoriile spontaneității când e vorba de supraviețuire! laugh.gif State care zic eh, om vedea când s-o întâmpla.
E ca și cum eu, deși știu că mâine la trezire îmi va fi foame, aleg să plantez arborele de cafea, să cumpăr vaca și să învăț să fac focul în aceeași dimineață în care s-o întâmpla să am nevoie de ele. smile.gif
abis
QUOTE(Fantasee @ 16 Sep 2015, 03:29 PM) *
Evident că o soluție ar putea fi să elimini conflictul și să stingi generatorii de conflict.
Ar fi temporară, conflicte izbucnesc mereu peste tot, următorului conflict nu i-ar lua mult să apară. Această soluție nu ar fi optimă.

Din tot ce ai scris partea asta nu am inteles-o. Cum adica? Nu este o solutie buna sa elimini conflictul care a dat nastere refugiatilor? Atunci, care este solutia optima, sa faci un plan care sa prevada cum triezi refugiatii?

Poti sa imi explici, te rog?

Multumesc
Fantasee
Noțiunea de triere a refugiaților ar fi improprie, fiindcă statele sunt obligate să ajute orice refugiat, iar în același timp au obligația de a se asigura că fiecare solicitant are statutul de refugiat.

Sigur ai observat că nu etichetez soluțiile în bune și rele smile.gif tocmai fiindcă nu pot alege.
De aceea spun că nu îmi va conveni alegerea pe care o va face statul român, indiferent care ar fi aceea.

Eliminarea conflictului care generează fenomenul de refugiere nu este o soluție optimă, este doar o soluție temporară.
Soluția optimă ar fi un plan care să prevadă cum ajuți refugiații când solicitările sunt în număr prea mare față de capacitatea existentă.

Orice plan bun are și o prevedere pentru cazurile de necesitate generate de urgențe, altfel e doar o glumă.
Planul optim este făcut fiindcă este important să îl facem, nu fiindcă este urgent să îl facem. Ca europeni ne aflăm în situația de urgență deja.
Urgența nu generează planuri, ci doar reacții - adesea neoptime.

Putem merge pe fir, sigur, să comentăm cine ne-a generat urgența, cum și de ce. Dar asta nu ne rezolvă urgența.
Nu știu eu care ar fi planul optim, dar dacă momentan putem doar să dezbatem situația, mi-ar plăcea să contribui la o discuție despre un astfel de plan.
Cred că tu și Marduk și alți câțiva contribuitori de pe aici ați putea aduce idei valoroase.

Diogene
Așadar țările cu salarii mari (Germania, Austria, Olanda. Franța) s-au înțeles să-i transforme pe sărăntocii Europei în „lagăre de imigranți” din care acele țări prospere să-și aleagă forță de muncă „pe sprânceană”. Surpriză! Țările central-europene au îndrăznit să sfideze nucleul dur.


România - prin Ponta -, dar și sârbii, se ocupă cu pupatul în dos al vesticilor, făcându-i pe unguri „naziști” și așa mai departe. România are comportament de prostituată dacă nu îi închide gura lui Ponta.
Marduk
QUOTE(abis @ 16 Sep 2015, 02:27 PM) *
Sa te folosesti de Assad ca sa invingi ISIS ori sa te folosesti de ISIS ca sa il invingi pe Assad este acelasi lucru.

Asa se pare ca si-au facut unii planurile, exact ca tine, dar a iesit altceva. In opinia mea, este important sa acordam prioritate distrugerii ISIS, apoi sa ne ocupam de Assad care asemeni altori dictatori, daca va fi gasit vinovat va fi condamnat. Ce s-a intamplat cu Mubarak in Egipt?
QUOTE
...nu pricep de ce crezi tu ca nu ar mai fugi sirienii de Assad daca l-ar ajuta occidentul...

Probabil ca cei care sunt refugiati economici vor continua sa caute o viata mai usoara in occident, dar odata ce NATO-Rusia ar prelua contolul taberelor, n-ar mai avea motiv da plece.
QUOTE
Sunt responsabile...ca nu au intervenit militar mai devreme in zona. Inainte ca lucrurile sa ia amploare

De acord, ramane sa aflam cine s-a opus unei interventii militare si de ce.
QUOTE
...Insa una este sa nu fii de acord si alta este sa iti bati joc...

No comment.
QUOTE
Hai sa ne imaginam... Reprezentantul NATO suna la politia din Damasc...

Sti foarte bine ca nu asa se procedeaza, dar pentru ca ai zis "sa ne imaginam" consider ca nu-ti bati joc ci doar ai o imaginatie bogata. Important este ca marile puteri sa colaboreze in aceasta actiune sa lase la o parte URA, LUPTA dintre ele, pentru suprematia mondiala, sustinerea intereselor nationale etc. pentru ca ONU este organizatia care ar trebui sa serveasca umanitatea, nu interesele marilor puteri.

QUOTE(Fantasee @ 16 Sep 2015, 04:15 PM) *
Eliminarea conflictului care generează fenomenul de refugiere nu este o soluție optimă...Orice plan bun are și o prevedere pentru cazurile de necesitate generate de urgențe, altfel e doar o glumă.
Planul optim este făcut fiindcă este important să îl facem, nu fiindcă este urgent să îl facem...Urgența nu generează planuri, ci doar reacții - adesea neoptime.

Eu sunt convins ca aceste planuri exista, ar fi o glume sa nu existe. Problema in opinia mea consta in viteza de reactie, DECIZIA, de a pune in aplicare un astfel de plan, pentru ca punerea in aplicare a unor astfel de planuri genereaza o reactie emotionala, promovata de catre media si "umanistii" care nu inteleg ca in caz de criza trebuie actionat rapid, fara regrete sau remuscari emotionale. Ungaria a actionat, dur, dar a actionat ca un stat SUVERAN, n-a asteptat decizia birocratilor de la Bruxelles, care ca politicieni sunt atenti la reactia presei, speriati de viitoarele alegeri. Pana la urma Germania si Austria au urmat calea Budapestei, doar ca au facut-o mai ponderat.
QUOTE
...câțiva contribuitori de pe aici ați putea aduce idei valoroase.

Cine crezi ca se uita la discutiile noastre? idei valoroase exista dar trebuie aplicate, nu tinute in sertarele politicienilor, care-si urmaresc interesele personale sau de grup.

QUOTE(Diogene @ 16 Sep 2015, 09:16 PM) *
...Surpriză! Țările central-europene au îndrăznit să sfideze nucleul dur....

Era de asteptat ca in cazul unei crize aceste tari mici sa-si impuna SUVERANITATEA inaintea oricaror prevederi ale Tratatului de la Lisabona. Surpriza, in opinia mea, vine de la Copenhaga, care a luat masuri rapide de inchidere a frontierei cu Germania, inaintea Ungariei. Asa cum spuneam pe celallat topic, pentru unele tari din UE problema SUVERANITATII, ocaziile si modul in care se poate manifesta aceasta, n-a fost rezolvata pe deplin de tratatele UE, iar actuala criza arata punctele slabe ale UE.
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2015, 10:57 AM) *
In opinia mea, este important sa acordam prioritate distrugerii ISIS, apoi sa ne ocupam de Assad

Ti-am mai spus asta: nu cunosc cifrele exacte, dar am impresia ca mai multi sirieni au murit din cauza represiunii lui Assad decat de mana islamistilor. Parerea mea este ca atat Assad, cat si ISIS sunt in aceeasi masura cauze pentru tragediile din Siria si ca eliminand doar una dintre cauze nu rezolvi nimic, trebuie eliminate amandoua.

QUOTE
De acord, ramane sa aflam cine s-a opus unei interventii militare si de ce

Motivele se cam stiu: occidentul s-a temut ca intervenind militar vor apare inevitabil pierderi umane in randul propriilor militari, ceea ce le va subrezi pozitia interna politicienilor care au decis interventia. Pe de alta parte, s-au temut ca lovind armata siriana vor ajuta indirect chiar islamistii. Si nu in ultimul rand este vorba si de indecizia lui Obama - a primit premiul Nobel pentru pace, cum sa decida el o interventie militara.... sad.gif

QUOTE
Sti foarte bine ca nu asa se procedeaza

Pai, nu prea stiu.... Spune-mi tu, te rog, cum ai vrea sa verifice occidentalii in bazele de date ale politiei siriene daca cei care sosesc aici ca refugiati sunt teroristi sau nu. Ca eu unul chiar nu stiu cum ar putea face asta.

QUOTE
Un jurnalist olandez a reusit sa obtina un pasaport sirian fals in 40 de ore pentru 750 de euro!!??

Si un pasaport fals olandez in cat timp ar fi obtinut?

Daca a facut asta un ziarist olandez, e clar: toti cei 380.000 de refugiati trebuie trimisi de urgenta inapoi, preferabil in teritoriile controlate de ISIS, ca sa fim siguri ca nu se mai intorc aici.
Marduk
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 01:02 PM) *
...Parerea mea este ca atat Assad, cat si ISIS sunt in aceeasi masura cauze pentru tragediile din Siria...

Assad este vinovat ca "sef de trib" ce rost are sa ne ocupam acum de vinovatia lui, eu cred ca trebuie sa ne concentram asupra pericolului cel mai mare ISIS. Asta in cazul in care nu dorim sa impuscam doi iepuri dintr-o data sau n-avem alte interese.
QUOTE
Motivele se cam stiu:..indecizia lui Obama - a primit premiul Nobel pentru pace, cum sa decida el o interventie militara...

Au mai luat si altii premiul Nobel pentru pace si nu s-au rusinat de trecutul lor, unii au fost chiar teroristi cum le-am zice azi. Obama a intarziat, in opinia mea, pentru ca USA are o alta "target", iar interesele sale nu concorda cu ale Rusiei. Mai ti minte cand vorbeam despre noninterventia NATO in Siria, iar eu iti spuneam ca USA-NATO nu vor interveni acolo pentru ca Rusia considera Siria zona ei de influenta? USA nu putea risca un conflict cu Rusia, iar Rusia nu putea sa atate si mai mult reactia internationala dupa criza din Crimeea si Ucraina. de aici cred eu ca au venit "indeciziile" celor doua puteri.
QUOTE
... Spune-mi tu, te rog, cum ai vrea sa verifice occidentalii in bazele de date ale politiei siriene...

Moncher, traim insecolul XXI, ce naiba! sparg unii bazele de date ale NSA si CIA si nu reusesc sa intre in bazele de date siriene? hai sa fim seriosi, pe langa faptul ca mai exista si cai oficiale, curate de a solicita aceste informatii si eu nu cred ca Assad, in situatia, in care este azi, ar refuza sa le dea.
QUOTE
Si un pasaport fals olandez in cat timp ar fi obtinut?

Nu stiu, ar fi putut sa incerce ca sa vedem o comparatie, dar cred c-ar fi fost arestat in 24 de ore.
QUOTE
...e clar: toti cei 380.000 de refugiati trebuie trimisi de urgenta inapoi...

Nu, nu este clar nimic, tot ce trebuia era ca aceste masuri cu morti inecati, garduri, gaze, umilinta, emotii media etc. sa nu se desfasoare. Refugiatii ar fi trebuit sa ramana in taberele din zona. Vinovatii acestui exod necontrolat, incepand cu Erdogan, Tsipras, Merkel si Jean-Claude Juncker ar trebui sa-si dea demisia din viata politica, pentru modul in care au gestionat o criza de secol XXI cu metode de secol XIX.
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2015, 01:26 PM) *
Assad este vinovat ca "sef de trib" ce rost are sa ne ocupam acum de vinovatia lui, eu cred ca trebuie sa ne concentram asupra pericolului cel mai mare ISIS.

Nu am ce sa fac decat sa repet ce am zis de cateva ori mai devreme: oamenii fug si din cauza lui Assad. Sustinandu-l pe Assad, refugiatii vor continua sa soseasca in numar mare. Nu rezolvi nimic

QUOTE
USA nu putea risca un conflict cu Rusia, iar Rusia nu putea sa atate si mai mult reactia internationala dupa criza din Crimeea si Ucraina

Ocazia de a actiona a fost inainte de criza din Ucraina, cand armata lui Assad a folosit gaze toxice impotriva populatiei

QUOTE
sparg unii bazele de date ale NSA si CIA si nu reusesc sa intre in bazele de date siriene?

Sa imi spui daca inteleg corect: tu vrei sa serviciile secrete sa sparga bazele de date ale politiei siriene si sa verifice, pentru fiecare refugiat, daca are sau nu cazier judiciar. Am inteles bine?

QUOTE
tot ce trebuia era ca aceste masuri cu morti inecati, garduri, gaze, umilinta, emotii media etc. sa nu se desfasoare

Cu asta sunt de acord

QUOTE
Refugiatii ar fi trebuit sa ramana in taberele din zona.

Peste 95% din refugiati au ramas in taberele din zona. Care sunt suprapopulate, au probleme legate de aprovizionarea cu alimente, cu apa, situatia de acolo este dezastruoasa. Turcia, Liban, Iordania sunt depasite de numarul de refugiati care intra in tarile respective. Unii aleg sa plece spre Europa - cei care sunt, de regula, suficient de instariti sa isi permita sa plateasca pentru drumul asta plin de pericole. Chiar nu pot sa ii condamn.
Marduk
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 01:49 PM) *
...oamenii fug si din cauza lui Assad...

Pe unde fug acesti oameni? prin Turcia? care este dusmanul de moarte a lui Assad, al alawitilor.
QUOTE
Ocazia de a actiona a fost inainte de criza din Ucraina, cand armata lui Assad a folosit gaze toxice...

Nu-i iau apararea lui Assad, dar de curand am citit o stire in care americanii se indoiau ca assad ar fi folosit aceste gaze si ca ISIS ar fi capabila sa fabrice gaze de lupta.
QUOTE
...tu vrei sa serviciile secrete sa sparga bazele de date ale politiei siriene si sa verifice...

Crezi ca este greu sau poate ilegal?
QUOTE
Peste 95% din refugiati au ramas in taberele din zona. Care sunt suprapopulate, au probleme legate de aprovizionarea cu alimente, cu apa, situatia de acolo este dezastruoasa...

Da pentru ca UE-USA-Rusia au actionat prea tarziu, iar Turcia, Grecia, in general traficantii au profitat de indecizia statelor dezvoltate si de determinarea refugiatilor de a pleca in Europa. Cine a profitat? ramane sa vedem.
QUOTE
...Chiar nu pot sa ii condamn.

Nici eu nu i-am condamnat, ceea ce am condamnat a fost aceasta procedura "umanitara" necontrolata, prin care granitele europene au fost lsata la cheremul traficantilor de oameni.
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2015, 02:24 PM) *
Pe unde fug acesti oameni? prin Turcia? care este dusmanul de moarte a lui Assad, al alawitilor.

Ce are Turcia cu alawitii.... De unde pana unde dusmani de moarte.... Fug pe unde pot, alt drum intre Siria si Europa nu au decat prin Turcia.

QUOTE
de curand am citit o stire in care americanii se indoiau ca assad ar fi folosit aceste gaze

Eu nu am vazut stirea aia. Asadar nu o pot comenta

QUOTE
Crezi ca este greu sau poate ilegal?

In conditiile in care autoritatile siriene controleaza mai putin de o treime din tara, ma indoiesc ca exista vreo baza centralizata in care sa gasesti astfel de informatii. Si chiar daca ar exista, mi se pare imposibil sa o accesezi in conditiile razboiului de acolo.
Marduk
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 02:36 PM) *
Ce are Turcia cu alawitii.... De unde pana unde dusmani de moarte...

Nu stiu, vorbeste lumea, dar poti sa gasesti in istorie de unde aceasta "iubire" musulmana.
QUOTE
Eu nu am vazut stirea aia...

Cred c-am pus un link, daca nu l-am pus, am o problema, ma exprim inainte de a pune link-ul apoi nu-l mai gasesc.
QUOTE
In conditiile in care autoritatile siriene controleaza mai putin de o treime din tara...

Nu cred ca de facto mai exista autoritati siriene, poate alawite, dar sunt aproape sigur ca oamenii lui Assad au astfel de informatii.
abis
Si esti sigur ca informatiile pe care le-ar da oamenii lui Assad despre cei care fug de Assad sunt corecte?
Marduk
Nu, dar as incerca sa discern intre situatia reala si actiunile de dezinformare a serviciilor.
abis
Vin teroristii

Diogene
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 08:37 AM) *
Vin teroristii


Un infractor. Locul lui e la inchisoare. Ca si al celor care fac apologia infractiunii:
Capitolul IV
ALTE INFRACŢIUNI CARE ADUC ATINGERE UNOR RELAŢII PRIVIND CONVIEŢUIREA SOCIALĂ
Art. 324
Instigarea publică şi apologia infracţiunilor
Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a săvârşi fapte ce constituie infracţiuni, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 este săvârşită de un funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori de către o persoană dintre cele prevăzute în art. 160, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.
Dacă instigarea publică a avut ca urmare săvârşirea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.
Purtarea în public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, în scopurile arătate în alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează lăudarea în public a celor care au săvârşit infracţiuni sau a infracţiunilor săvârşite de aceştia.

Detalii: http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-324-cpen
abis
QUOTE(Diogene @ 18 Sep 2015, 10:29 AM) *
Un infractor. Locul lui e la inchisoare. Ca si al celor care fac apologia infractiunii

Nu te impiedica nimeni sa sesizezi procuratura daca asa consideri ca trebuie sa faci.


In alta ordine de idei, citesc pe net ca ministrul economiei german a spus intr-un interviu pentru ziarul Bild ca tarile UE ce nu "impartasesc valorile empatiei umane si solidaritatii nu vor mai putea conta pe banii europeni".
Amenintarea vine la o saptamana dupa ce ministerul de interne a declarat ca in timp ce Germania deschide scoli, cazarme si case pentru familiile de refugiati, alte tari "pun gard ghimpat la granite si isi inchid portile".


Mi se pare foarte normala atitudinea germana: voi, esticii, nu vreti sa ne dati o mana de ajutor sa gestionam problema refugiatilor, atunci noi de ce sa va ajutam pe voi?
abis
Această teroristă cu arme lacrimogene se pregătește să plaseze o bombă biologică, cu ceas, într-o școală din Europa, înainte de a se replia în țara aia a ei din axa răului.


http://news.sky.com/story/1553360/refugee-...-kid-to-germany
Diogene
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 09:53 AM) *
Nu te impiedica nimeni sa sesizezi procuratura daca asa consideri ca trebuie sa faci.
In alta ordine de idei, citesc pe net ca ministrul economiei german a spus intr-un interviu pentru ziarul Bild ca tarile UE ce nu "impartasesc valorile empatiei umane si solidaritatii nu vor mai putea conta pe banii europeni".
Amenintarea vine la o saptamana dupa ce ministerul de interne a declarat ca in timp ce Germania deschide scoli, cazarme si case pentru familiile de refugiati, alte tari "pun gard ghimpat la granite si isi inchid portile".
Mi se pare foarte normala atitudinea germana: voi, esticii, nu vreti sa ne dati o mana de ajutor sa gestionam problema refugiatilor, atunci noi de ce sa va ajutam pe voi?

Deci se sparge UE. Trebuie să-i dau dreptate acelui ministru american care a spus că America nu trebuie să sprijine decât Europa Nouă. Poate pleacă Putin și intră și Rusia în Europa Nouă. Dinozaurii din Europa Veche nu au niciun viitor.
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 10:53 AM) *
...tarile UE ce nu "impartasesc valorile empatiei umane si solidaritatii nu vor mai putea conta pe banii europeni".

SANTAJ POLITIC. Oricum noi nu suntem in stare sa luam nici banii care-i meritam, adica macar banii nostri cu care contribuim la UE.
QUOTE
...ministerul de interne a declarat ca in timp ce Germania deschide scoli, cazarme si case pentru familiile de refugiati, alte tari "pun gard ghimpat la granite si isi inchid portile".

Invitatia a fost facuta de Germania, eu, ungurii, polonezii, slovenii, croatii etc. nu i-am invitat. Acum cand Germania constata ca toti "invitatii" n-au loc la masa,vrea sa-i trimita la vecini.
QUOTE
Mi se pare foarte normala atitudinea germana:

Mie nu mi se pare normal ca germanii sa faca invitatii in numele Romaniei, de ceilalti nu mai vorbesc. Dar sa nu uitam ca refugiatii nu vor sa vina in Romania sau Ungaria, vor la masa in Germania, unde au fost invitati. Sunt curios cu va face UE triere acestor refugiati, atunci n-or sa mai existe "bocitoare mediatice" care or sa-i planga pe cei care au fost relocati in Romania, Ungaria, Slovacia, Croatia sau Slovenia?

QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 12:06 PM) *
Această teroristă cu arme lacrimogene se pregătește să plaseze o bombă biologică, cu ceas, într-o școală din Europa, înainte de a se replia în țara aia a ei din axa răului...

Un exemplu bun, daca n-ar fi manipulat de catre cei care vor sa ne faca sa fim umani, solidari, la comanda. O sa ajunga lipsa de solidaritate un delict condamnabil de lege. Daca tanara vrea sa se intoarca sa lupte in tara ei pentru viitorul copilului ei, copilul poate gasi adapost in Europa, pana se rezolva problema, ar putea la fel de bine sa ramana si mama si bunicii, dar tatal trebuie sa-si asume lupta impotriva raului, oricare ar fi acesta ISIS sau Assad.
abis
Diogene,

Nu stiu daca se sparge sau nu, o sa vedem, dar daca se intampla una ca asta, nu Germania va avea de suferit, ci tot esticii.

Sunt intr-adevar multi in Romania, Ungaria si vad ca si in Cehia care nu merita sa faca parte din UE. S-a vazut cu aceasta ocazie
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 01:00 PM) *
Oricum noi nu suntem in stare sa luam nici banii care-i meritam, adica macar banii nostri cu care contribuim la UE.

Ma intreb oare de ce inainte de a face afirmatii atat de categorice nu faci un minim efort de a cauta pe google macar... Nu iti ia decat cateva secunde sa afli daca este asa cum crezi sau nu, si apoi sa postezi. Si asa nu risti sa postezi informatii false, nu risti sa te faci de ras, nu risti sa enervezi interlocutorii - decat daca asta doresti in mod expres.

De fapt, este exact invers decat spui tu acolo.

QUOTE
O sa ajunga lipsa de solidaritate un delict condamnabil de lege.

S-ar putea sa nu fie o idee chiar atat de rea.

QUOTE
Daca tanara vrea sa se intoarca sa lupte in tara ei pentru viitorul copilului ei

Nu vrea. Este gestul disperat al unei mame care cere ca macar sa ii fie salvat copilul, daca europenii nu sunt dispusi sa ii intinda o mana de ajutor.

QUOTE
tatal trebuie sa-si asume lupta impotriva raului

Pentru ca asa zice nazistul de marduk, nu?

NU!

Este exact genul de atitudine inumana care ma dezgusta cand intru sa citesc aici, sa vrei despartirea familiilor, sa vrei sa trimiti tatii la moarte. Nu pot sa inteleg cum poate cineva gandi in felul asta, pur si simplu ma depaseste...

Hotaraste-te: ori oamenii aia sunt teroristi si daca le dai arme, cand se vor intoarce vor lupta nu impotriva ISIS, ci impreuna cu ISIS, fie nu sunt teroristi si atunci pot fi primiti fara riscuri prea mari aici.
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 01:37 PM) *
...De fapt, este exact invers decat spui tu acolo.

Oricum ar fi Germania SANTAJEAZA POLITIC, discrimineaza, unele state ale UE.
QUOTE
S-ar putea sa nu fie o idee chiar atat de rea.

Si cu discriminarea cum ramane?
QUOTE
... Este gestul disperat al unei mame care cere ca macar sa ii fie salvat copilul...

Eu sunt gata sa-i primesc la mine acasa daca vor sa vina, pe ea si pe copil.
QUOTE
Pentru ca asa zice nazistul..

NU! pentru ca asa este normal si firesc ca un parinte sa-si puna la adapost familia apoi sa lupte pentru a salva tara, tribul etc. Dar cum am mai spus, toti acesti barbati musulmani ar comite un sacrilegiu daca ar lupta impotriva jihadului, a dogmei lor religioase, pe asta mizeaza si ISIS, iar pana acum are succes.
QUOTE
Este exact genul de atitudine inumana care ma dezgusta cand intru sa citesc aici, sa vrei despartirea familiilor

Dar despartirea de familii a militarilor romani, care pleaca sa lupte pentru o cauza care nu este a lor, nu te-a miscat, nu este tot o atitudine inumana, atitudine celor care ii plang pe unii dar ii uita pe altii, voit sau nu? E o gandire complet lipsita de logica, pe care eu nu pot sa o inteleg, barbatii musulmani fug din calea razboiului si toata lumea (media) ii plange si-i consoleaza dar nimeni nu zice nimic de militari europeni care pleaca sa le rezolve problemele acestor barbati, viteji musulmani.
QUOTE
Hotaraste-te:...

M-am hotarat, plec chiar eu sa lupt cu ISIS si-mi las casa, nevasta si copii pe mana unui musulman si-a familiei sale. mad.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 02:17 PM) *
Oricum ar fi Germania SANTAJEAZA POLITIC, discrimineaza, unele state ale UE.

Foarte bine face.

Statele alea se bucura cand primesc banii germani pentru infrastructura, pentru tot felul de proiecte, pentru investitii, dar nu intind o mana de ajutor Germaniei cand are nevoie. Asa merita.

QUOTE
Si cu discriminarea cum ramane?

Nu este discriminare sa treci in codul penal ceva de genul asta.

Ba chiar exista ceva asemanator: ia uite ce scrie in Codul Penal

Art. 203

Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

(1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Deci, se pedepseste intr-un fel lipsa de solidaritate.

QUOTE
asa este normal si firesc ca un parinte sa-si puna la adapost familia apoi sa lupte pentru a salva tara, tribul etc

Nu sunt de acord cu tine

QUOTE
toti acesti barbati musulmani ar comite un sacrilegiu daca ar lupta impotriva jihadului, a dogmei lor religioase

Nu este sacrilegiu, habar nu am de unde ai scos ideea asta. E din putul gandirii proprii sau ai auzit-o la careva?

QUOTE
Dar despartirea de familii a militarilor romani, care pleaca sa lupte pentru o cauza care nu este a lor, nu te-a miscat, nu este tot o atitudine inumana

Nu, pentru ca vorbim despre militari pe baza de contract care atunci cand se angajeaza in armata isi asuma ca pot fi trimisi in misiune de lupta. Ei sunt echipati, antrenati si platiti sa faca ceea ce fac. Inrolarea este benevola, nu este nimeni obligat sa intre in armata si prin urmare nici nu este cineva obligat sa lupte. Daca nu le convine, pot sa nu se angajeze in armata, ori pot demisiona daca sunt deja angajati. Cine nu vrea, nu lupta.

QUOTE
M-am hotarat, plec chiar eu sa lupt cu ISIS

Sa pui aici poze cu tine in Siria ori Irak.
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 02:17 PM) *
NU! pentru ca asa este normal si firesc ca un parinte sa-si puna la adapost familia apoi sa lupte pentru a salva tara, tribul etc. Dar cum am mai spus, toti acesti barbati musulmani ar comite un sacrilegiu daca ar lupta impotriva jihadului, a dogmei lor religioase, pe asta mizeaza si ISIS, iar pana acum are succes.

Apropo de asta...

Refugiatii evrei care ajungeau in Europa, in America ori in alta parte, in anii 30... Trebuia sa li se spuna "femeile si copiii raman aici, barbatii sa se intoarca in Germania si acolo sa lupte cu Hitler"?

Diogene
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 12:18 PM) *
Diogene,

Nu stiu daca se sparge sau nu, o sa vedem, dar daca se intampla una ca asta, nu Germania va avea de suferit, ci tot esticii.

Sunt intr-adevar multi in Romania, Ungaria si vad ca si in Cehia care nu merita sa faca parte din UE. S-a vazut cu aceasta ocazie


UE este un instrument de asuprire colonială a Europei de către Germania. Dacă Germania pierde scula, se duce pe sfârlă.
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 03:35 PM) *
Refugiatii evrei ... Trebuia sa li se spuna "femeile si copiii raman aici, barbatii sa se intoarca in Germania si acolo sa lupte cu Hitler"?

Poate ca tu nu sti, dar multi au facut asta, foarte multi evrei au luptat in trupele aliate, unii chiar in trupele de elita. Da, unii evrei s-au intros in Germania si-au luptat cu trupele naziste, iar multi au murit la datorie spre cinstea lor si-a poporului evreu.
abis
Eu altceva te-am intrebat.
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 03:30 PM) *
Foarte bine face.

rofl.gif Parca erai impotriva santajistilor!
QUOTE
Statele alea se bucura cand primesc banii germani pentru infrastructura, pentru tot felul de proiecte, pentru investitii

Da, primesc banii ca sa cumpere utilaje si masinari Made in Germania, am crezut ca sti asta!? blink.gif sau asta nu-i win-win?
QUOTE
Nu este discriminare sa treci in codul penal ceva de genul asta.

Exact pentru astfel de masuri, lumea occidentala se va radicaliza, iar peste cativa ani partidele de extrema dreapta vor fi mai puternice, din cauza discriminarii pozitive, sti ce-i asta, nu?
QUOTE
Nu sunt de acord cu tine

De ce nu ma mira!
QUOTE
Nu este sacrilegiu, habar nu am de unde ai scos ideea asta.

Din Coran, ti-am spus ca-l am acasa, il tin alaturi de Bibile si Vede.
QUOTE
Nu, pentru ca vorbim despre militari pe baza de contract...

Deci astia nu merita pentru ca sunt lefegii, n-au decat sa moara eliberand tara refugiatilor de ISIS.
QUOTE
...Cine nu vrea, nu lupta.

Sti ca si evrei aveau mentalitatea asta, pana si-au data seama ca fara lupta nu pot realiza nimic din prezicerile cartilor sfinte.
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 05:30 PM) *
Eu altceva te-am intrebat.

Asta este problema ta moncher, vrei sa-ti raspund exact asa cum te astepti tu. Poate ca nu li s-a spus exact "barbatii sa se intoarca in Germania si acolo sa lupte cu Hitler" dar multi au inteles ca asta trebuie sa faca, nu sa se lupte cu politia americana ca-i tine in carantina.
Marduk
Olanda si Germania sunt mai apropiate de politica nazista, decat Ungaria si tarile din estul Europei, datorita SANTAJULUI POLITIC in criza refugiatilor, dar mai ales datorita acestor cote si relocarii obligatorii a zeci de mii de refugiati, care nu doresc sa se stabileasca in tarile de destinatie, conform repartizarilor facute de CE. Sa vedem daca se accepta propunerea Ungariei si a Danemarcei ca tarile UE sa participe cu bani la rezolvarea acestei crize, fara a fi nevoie de relocarea obligatorie a mii de refugiati. Mie aceasta propunere mi se pare rezonabila, cat si cererea privind acordarea unui ajutor real, constructiei de noi tabere, asistenta umanitara si militara etc. statelor din prima linie, Turcia, Grecia, Iordania, Liban, "sufocate" de valul de refugiati.
Diogene
Marea europeana Angela Merkel, a cerut bantustanelor, Macedonia, Serbia, Ungaria sa las migrantii sa intre ilegal in Ungaria. Ca apoi Viktor Orban sa mearga plangand in genunchi la marea europeana care, in marele ei umanism global, sa ii mai ia din milioanele de oameni care ar fi invadat Ungaria, pe cei mai buni la jug. Si sa-i dea o lectie "anti-europeanului".

Numai ca anti-europeanul Viktor Orban si-a batut joc de marea europeana de la Berlin. Mai intai i-a trimis cateva exemplare de rezolvitori ai crizei demografice, silind-o sa inchida granitele Germanie si reusind sa obtina asentimentul sefilor landul Bavariei pentru guvernul maghiar (care l-au chemat in vizita pe Orban). Apoi a blocat granita Ungariei, retezandu-i visele marii europene, fiica de pastor bolsevic.

Culmea culmilor, vecinii mai dezghetati s-au solidarizat cu Ungaria, mai timid chiar si Romania. Nici Uniunea Europeana nu mai este ce a fost odata.

Germania a vrut sa foloseasca periferia UE (cum zicea marele domn Szarkozy) pentru cazarea si selectia refugiatilor. Si periferia face pentru prima oara nazuri. S-o fi umplut paharul?
Marduk
Din cei peste 200.000 de refugiati doar 4000-5000 sunt din Siria. Peste 20.000 sunt din Albania???!!! WTF? Cred ca in sfarsit Germania și celelalte țări "umaniste" si- au dat seamă cu ce se confrunta. Propun ca toți cei 5000 de sirieni să fie invitați să vina in Romania, plus alți 2000 de albanezi dacă sunt aromâni.
Erwin
Cutia Pandorei a fost deschisă. Problema e că se fac manipulări cu țintă precisă iar eu cred că scopul principal ar fi o intervenție militară americană în zonă, cunoscut fiind faptul că rușii îl sprijină militar și logistic pe al-Assad și sunt și alte interese în joc în afară de resurse.
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 05:48 PM) *
Parca erai impotriva santajistilor!

Bineinteles ca sunt impotriva celor care comit infractiuni. Insa Germania nu comite nici o infractiune atunci cand spune ca cei care nu manifesta solidaritate cand ea are nevoie, nu merita ca Germania sa le arate solidaritate pe viitor.

QUOTE
Da, primesc banii ca sa cumpere utilaje si masinari Made in Germania, am crezut ca sti asta!?

Se pare ca tu nu stii. Dar asta nu ma mira, m-am obisnuit. Unde ai citit tu despre asta? Ce procent din fondurile UE prmite de Romania sunt folosite la achizitionarea unor "masinarii" de productie germana?

Ce castig are Germania daca da romanilor bani cu care sa cumpere "masinarii" germane? Este ca si cum germanii si-ar cumpara singuri "masinariile" pe care le produc; este ca si cum tu mi-ai da mine bani ca sa cumpar miere de la tine! Ce castig ai avea din asta?!

QUOTE
Din Coran, ti-am spus ca-l am acasa, il tin alaturi de Bibile si Vede.

Da-mi si mie versetul ala in care scrie ca refugiatii comit un sacrilegiu daca lupta impotriva celor care i-au obligat sa plece....

QUOTE
Asta este problema ta moncher, vrei sa-ti raspund exact asa cum te astepti tu

As vrea cand te intreb ceva sa primesc raspuns la acea intrebare, nu la intrebari pe care nu le-am pus... Este ca si cum m-ai intreba tu: "ar trebui sa il votam pe Ponta?" si eu ti-as raspunde "sa stii ca unii il voteaza". Pai banuiesc ca stii deja asta, ca unii il voteaza, nu iti aduc nici o informatie noua; numai ca intrebarea ta era cu totul alta... Cum ai reactiona daca ti-as raspunde in stilul asta?


In alta ordine de idei: iti recomand o lectura fara legatura directa cu criza refugiatilor: "Inimă de piatră" de Wilhelm Hauff. O gasesti pe net.
abis
Nenorocitul de invadator, cum forțează cordonul de polițiști care ne protejează de cei ca el...





abis
Alti invadatori... Marduk ar fi in stare sa-l smulga pe invadatorul cel mic din bratele invadatorului mare, sa il inchida pe cel mic intr-un orfelinat si sa-l trimita pe cel mare la moarte, inapoi in Siria.

Marduk
QUOTE(Erwin @ 20 Sep 2015, 04:48 PM) *
...Problema e că se fac manipulări cu țintă precisă iar eu cred că scopul principal ar fi o intervenție militară americană în zonă...sunt și alte interese în joc în afară de resurse.

Corect. Eu n-as avea o problema daca u superputere ar desfiinta ISIS. Raman multe intrebari. De ce au asteptat atat americanii? ca sa vada cum reactioneaza rusii? ca sa vada lumea intreaga ororile comise de islamistii radicali? etc.

QUOTE(abis @ 21 Sep 2015, 10:51 AM) *
QUOTE
...Insa Germania nu comite nici o infractiune atunci cand spune ca cei care nu manifesta solidaritate cand ea are nevoie

Dar cand Romania a avut nevoie de solidaritete in problema romilor cum s-a comportat Germania, UK, Franta? Germania comite un SANTAJ POLITIC fata de tarile din estul Europei, probabil vrea sa vada daca UE este pe deplin controlabila de Bruxelles via Berlin, Luxemburg si Haga.
QUOTE
...Ce procent din fondurile UE prmite de Romania sunt folosite la achizitionarea unor "masinarii" de productie germana?

Poti sa verifici si singur ca tu sti mai bine ca mine.
QUOTE
Ce castig are Germania daca da romanilor bani cu care sa cumpere "masinarii" germane? Este ca si cum germanii si-ar cumpara singuri "masinariile" pe care le produc

Daca vom considera ca odata platit 30% din pret, costul de productie este achitat, ramane sa faci singur calculele sa vezi cu cat ramane Germania plus dobanzile de la banci.De asta i-au acuzat si grecii, dar toata lumea a zis ca grecii sunt asa cum sunt.
QUOTE
Da-mi si mie versetul ala...

Orice musulman care lupta impotriva jihadului este condamnat.
QUOTE
As vrea cand te intreb ceva sa primesc raspuns la acea intrebare...

Eu consider ca ti-am raspuns dar din punctul meu de vedere.
QUOTE
In alta ordine de idei: iti recomand o lectura ...

Daca am ajuns la recomandari, o sa-ti recomand si eu o carte, Sun Tzu "Arta războiului"


QUOTE(abis @ 21 Sep 2015, 12:28 PM) *
Nenorocitul de invadatorl...

Manipulare emotionala. De ce n-ai zis nimic despre albanezii, afganii, irakienii care s-au "infiltrat" printre cei 5000 de sirieni?
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Sep 2015, 04:44 PM) *
Dar cand Romania a avut nevoie de solidaritete in problema romilor cum s-a comportat Germania, UK, Franta?

A cerut Romania ajutor si nu a primit? Nu imi aduc aminte asa ceva.

QUOTE
Germania comite un SANTAJ POLITIC fata de tarile din estul Europei

Asa si trebuie sa faca daca tarile din est au un comportament nesimtit.

QUOTE
Poti sa verifici si singur ca tu sti mai bine ca mine

Normal ar fi ca atunci cand faci o afirmatie sa o poti sustine cu argumente. Tu arunci cu piatra in apa si te astepti sa ma apuc eu sa caut informatii care sa iti sustina punctul de vedere?! Nu am sa mai fac asta. De fiecare data cand m-am apucat sa verific daca informatiile categorice pe care le faci sunt corecte am descoperit ca de fapt ai spus o chestie gogognata. Nu vad de ce nu ar fi si acum la fel.

QUOTE
Daca vom considera ca odata platit 30% din pret, costul de productie este achitat, ramane sa faci singur calculele sa vezi cu cat ramane Germania plus dobanzile de la banci

Bineinteles, este un nonsens sa vorbesti despre dobanzi in cazul unor fonduri nerambursabile.

QUOTE
Orice musulman care lupta impotriva jihadului este condamnat

Bati campii, ai citit Coranul cum am citit eu ce a scris Becali in celula...

QUOTE
Eu consider ca ti-am raspuns dar din punctul meu de vedere

Daca tu ma intrebi cat este ceasul si eu iti raspund ca maine o sa ploua da, consider ca am raspuns din punctul meu de vedere.

Faptul ca ai spus ceva nu inseamna ca ai raspuns la intrebare, daca acel lucru nu are legatura cu intrebarea...

QUOTE
De ce n-ai zis nimic despre albanezii, afganii, irakienii care s-au "infiltrat" printre cei 5000 de sirieni?

Pentru ca nu ma apuc sa iti verific iarasi afirmatiile. De unde ai scos cifra asta, numai tu stii. Probabil tot din putul gandirii
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Sep 2015, 05:01 PM) *
A cerut Romania ajutor si nu a primit?

A cerut Germania ajutor? nu-mi amintesc din potriva a zis ca este gata sa primeasca 800.000 (opt sute de mii) de refugiati, sau si-a pus in functiune "sortatorul" si-a constatat ca nu toti refugiatii merita sa stea in Germania?
QUOTE
Asa si trebuie sa faca daca tarile din est au un comportament nesimtit.

Deci esti de acord cu santajistii? cu santajul politic!!
QUOTE
...Tu arunci cu piatra in apa si te astepti sa ma apuc eu sa caut informatii...

Iti dau voie sa ma acuzi de țuțism, dar cred ca trebuie sa mai .....
QUOTE
Bineinteles, este un nonsens sa vorbesti despre dobanzi in cazul unor fonduri nerambursabile.

Am uitat ca americani si occidentalii dau bani fara sa le pese de dobanzi, sunt niste altruisti.
QUOTE
...ai citit Coranul cum am citit eu...

Exista Coranul si pe net, dar eu il am tiparit pe hartie, are coperti rosii cu inscrisuri aurii, vrei sa-ti fac o fotografie?
QUOTE
Daca tu ma intrebi cat este ceasul si eu iti raspund ca maine o sa ploua...

As zice ca ai nevoie de aparat auditiv sau ca faci pe prostul.
QUOTE
... daca acel lucru nu are legatura cu intrebarea...

thumb_yello.gif
QUOTE
Pentru ca nu ma apuc sa iti verific iarasi afirmatiile...

Nu verifici??!! eu sa sti ca verific orice afirmatie a ta care mi se pare "din putul gandirii".
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Sep 2015, 05:40 PM) *
A cerut Germania ajutor? nu-mi amintesc din potriva a zis ca este gata sa primeasca 800.000 (opt sute de mii) de refugiati, sau si-a pus in functiune "sortatorul" si-a constatat ca nu toti refugiatii merita sa stea in Germania?

Germania preia 800.000 iar Romania se codeste pentru 6.000. Adica vreo 150 pe judet. Mai mare rasul...

QUOTE
Deci esti de acord cu santajistii? cu santajul politic!!

Eu il numesc negociere: dai si primesti, nu dai, nu primesti. Este cat se poate de echitabil.

QUOTE
Am uitat ca americani si occidentalii dau bani fara sa le pese de dobanzi, sunt niste altruisti.

Cu cine merita, da.

QUOTE
Exista Coranul si pe net, dar eu il am tiparit pe hartie, are coperti rosii cu inscrisuri aurii, vrei sa-ti fac o fotografie?

Nu am spus ca nu il ai in biblioteca....

QUOTE
As zice ca ai nevoie de aparat auditiv sau ca faci pe prostul.

smile.gif

Bun, asa o sa iti spun si eu cand o sa te intreb ceva si tu o sa imi raspunzi cu totul altceva. O sa tin minte.

Marduk
QUOTE(abis @ 21 Sep 2015, 05:55 PM) *
...Adica vreo 150 pe judet. Mai mare rasul...

Daca Bruxellesul atat ne-a alocat, ce sa facem? sa cerem mai multi? poate ca decidentii de la Bruxelles stiu mai bine cat putem sa "ducem".
QUOTE
Eu il numesc negociere: dai si primesti, nu dai, nu primesti.

A naibi negociere, eu i-as spune exact pe nume, DIKTAT, pentru ca nu lasa loc de negociere, nu ca n-as fi de acord cu primirea mai multor refugiati in Romania, ca oricum nu vor sa ajunga aici in "gradina Maicii Domnului" s-or teme de ceva, mai sti! dar mi se pare inuman sa obligi niste oameni sa paraseasca Germania pentru Ungaria, Bulgaria sau Romania.
QUOTE
Cu cine merita, da.

Opa! deci americanii nu dau bani chiar asa dezinteresati, dau celor care merita. E o schimbare interesanta care presupune o intrebare: ce-ar trebui un popor sa faca ca sa merite bani de la USA?
QUOTE
Bun, asa o sa iti spun si eu cand o sa te intreb ceva...

Ma ameninti, o sa ma duc direct la DNA. rofl.gif
Pe mine ma preocupa altceva in criza asta, care la un moment dat se va termina, fie din cauza ca autoritatile europene vor decide in cele din urma sa actioneze pentru a elimia cauza acestui exod incontrolabil, fie vremea din ce in ce mai rea o sa-i faca pe refugiati sa renunte etc. Dar ce-o sa se intample cu integrarea acestor refugiati in randul civilizatiei europene? or sa se intoarca in tarile de origine dupa ce totul se va fi linistit? Azi am citit 2 articole din jurnal care m-au facut sa inteleg mai bine situatia refugiatilor si sa retrag cu scuzele de rigoare, anumite afirmatii pe care le-am facut referitor la acest subiect, dar in acelasi timp in mintea mea persista inca niste intrebari la care nu gasesc raspuns.
1. De ce UE-NATO-USA n-au luat masuri mai devreme in cazul ISIS?
2. De ce UE-ONU-USA n-au acordat rapid asistenta tarilor din prima linie Turcia, Liban, Iordania?
3. De ce autoritatile din Turcia si Grecia n-au luat masuri impotriva traficantilor?
4. De ce Turcia si Grecia, n-au cerut ajutorul UE, cand au constatat ca sunt depasite de situatie, pentru a zadarnicii acest "exod necontrolat"?
5. De ce tarile de tranzit au permis atat de usor trecerea acestor refugiati catre Ungaria, Austria, Germania?
6. De ce marina italiana si franceze, tari NATO n-au luat masuri ca refugiatii sa nu paraseasca coasta libiana, lasand teroristii aflati la putere sa-si faca jocurile si comertul, traficul, cu refugiati?
7. De ce UE a actionat atat de tarziu si atat de surprinzator fata de aceasta criza?
8. De ce se insista pe realocarea refugiatilor, desi acestia nu vor sa plece din tarile in care cu greu au ajuns?
9. Care este motivul pentru care NATO intarzie atat de mult, de neacceptat, o lovitura finala asupra ISIS, insistand ca inainte de orice Assad sa piarda puterea cu orice pret?
10.De ce Turcia nu se ingrijoreaza de ajutorul dat de USA luptatorilor kurzi?

P.S.
E posibil ca pentru acest jurnalist sa-mi fac cont de facebook., imi place cum scrie.
Marduk
NO COMMENT
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.