Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Maghiarii Din Ro Si Politica Lor Dupa Dec. '89
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Marduk
QUOTE(March @ 15 Mar 2012, 02:41 PM) *
Uite iti dedic tie editorialul asta.....

"...vizează alimentarea unui exclusivism arogant printre etnicii maghiari din România. Orice segment din viaţa socială în care accesul „valahilor” poate fi interzis, măcar prin bariera limbii, reprezintă un substitut al graniţelor teritoriale la care visează extremiştii maghiari..."
Cand are dreptate are si o zice cat se poate de bine.
March
A inceput paruiala in stil dambovitean si printre "finii" politicieni maghiari :


Ziua maghiarilor în Secuime. Radicalii se răfuiesc cu UDMR: "Intră în guvern cu problema universităţii maghiare ca să iasă cu licenţa pentru exportul de lemne"
March
Prietenul lui Basescu glasuieste ferm :

România aplică planul comunist de modificare etnică în fosta capitală a Ținutului Secuiesc
Marduk
Am citit o propunere, nu-mi aduc aminte unde, dar un roman propunea retragerea cetateniei lui Tokes din cauza ca are si cetatenia maghiara dar in PE reprezinta Romania. Se pare ca sunt multi functionari care au cetatenie maghiara dar primesc bani de la statul roman. E ceva in neregula cu chestia asta, cel putin mie nu mi se pare corect sa ai doua cetatenii si sa fi functionar de stat, parlamentar, politist, militar etc.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Mar 2012, 09:53 AM) *
un roman propunea retragerea cetateniei lui Tokes din cauza ca are si cetatenia maghiara dar in PE reprezinta Romania

Un imbecil.

Cetatenia nu poate fi retrasa unei persoane care a dobandit-o prin nastere.

Constitutia o spune:

ARTICOLUL 5

Cetatenia

(2) Cetatenia româna nu poate fi retrasa aceluia care a dobândit-o prin nastere.


QUOTE
mie nu mi se pare corect sa ai doua cetatenii si sa fi functionar de stat, parlamentar, politist, militar etc.

Asta spune si Voronin. smile.gif

Eu nu vad care ar fi problema.
Marduk
Problema ar fi juramantul de credinta pe care il depui, in baza caruia poti ocupa functii in administratie. Daca ai doua cetatenii ca smplu cetatean e ok, poti sa ai si mai multe, dar ca functionar eu nu sunt de acord.
abis
Pai concret: de ce ar fi o problema la juramantul de credinta? unsure.gif

De ex. juramantul pe care trebuie sa-l depuna presedintele suna asa:

Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României.

Ce l-ar impiedica sa jure (ori sa faca asa cum scrie acolo) daca, pe langa cetatenia romana, ar mai avea sa zicem si cetatenie moldoveneasca?

Ori bulgara? Sau malgasa?
March
QUOTE(abis @ 22 Mar 2012, 02:14 PM) *
Ce l-ar impiedica sa jure (ori sa faca asa cum scrie acolo) daca, pe langa cetatenia romana, ar mai avea sa zicem si cetatenie moldoveneasca?

Ori bulgara? Sau malgasa?

Sau rusa, rusa... laugh.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Mar 2012, 12:14 PM) *
Pai concret: de ce ar fi o problema la juramantul de credinta?....

Simplu, foarte simplu totul se rezuma la banii primiti de acesti "cetateni" romani, bani pe care ii primesc din buzunarul meu sau al tau. Daca tu vrei sa-i platesti pentru a-ti arunca cu pietre in cap nu ai decat. Eu ii vreau plecati din functiile publice, n-au decat sa spuna ce vor despre Romania si romani pe banii altora nu pe banii mei. Inainte il consideram pe Tokes omul care a declansat "revolutia" din Romania, dar cred ca de fapt a fost doar un simplu tragaci.
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Mar 2012, 03:40 PM) *
Simplu, foarte simplu totul se rezuma la banii primiti de acesti "cetateni" romani, bani pe care ii primesc din buzunarul meu sau al tau. Daca tu vrei sa-i platesti pentru a-ti arunca cu pietre in cap nu ai decat.

Daca are mai multe cetatenii inseamna ca automat "iti arunca pietre in cap"?

Daca are doar cetatenia romana ai vreo garantie ca va fi un functionar mai corect, mai cinstit, mai competent?
Marduk
Moncher, eu romanul Marduk il platesc pe acest domn Tokes si pe altii ca el, cred ca am fost destul de clar, daca vrei sa cotizezi pentru astfel de indivizi nu ai de cat, eu unul vreau sa i se ia dreptul de a reprezenta Romania, oriunde in aceasta lume, chiar si pe Marte.
abis
Tokes este un caz. Ori vorbim despre cazul Tokes, ori despre toti cei care au cetatenie multipla.

Tokes ar putea avea doar cetanie romana si sa aiba acelasi gen de discurs. Nu cetatenia multipla este problema. Interzicand celor cu mai multe cetatenii sa ocupe functii in stat nu rezolvi absolut nimic.

Marduk
"Maghiarii Din Ro Si Politica Lor Dupa Dec. '89"
Acesta este titlul topicului, cazul Tokes se incadreaza? dualismul este ceva comun politicienilor maghiari? doar au facut parte dintr-o putere dualista europeana. Pe mine nu ma intereseaza Janos care-si cultiva cartofii in Covasna alaturi de Ion ci cei care primesc bani de la bugetul statului Roman pe care-l balacaresc ori de cate ori au ocazia, OFICIAL, nu ca simplii cetateni cultivatori de cartofi.
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Mar 2012, 04:42 PM) *
"Maghiarii Din Ro Si Politica Lor Dupa Dec. '89"
Acesta este titlul topicului, cazul Tokes se incadreaza?

Discutia a plecat de la replica ta: mie nu mi se pare corect sa ai doua cetatenii si sa fi functionar de stat

QUOTE
Pe mine nu ma intereseaza Janos care-si cultiva cartofii in Covasna alaturi de Ion ci cei care primesc bani de la bugetul statului Roman pe care-l balacaresc ori de cate ori au ocazia

Pai si etnici romani cu cetatenie exclusiv romaneasca fac asta, din functii inalte... Nu cetatenia multipla e problema. Si nu interzicerea cetateniei multiple pentru functionarii publici rezolva ceva in sensul asta.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Mar 2012, 04:47 PM) *
...mie nu mi se pare corect sa ai doua cetatenii si sa fi functionar de stat.... Nu cetatenia multipla e problema......

Te rog lamureste-ma ca nu inteleg unde vrei sa ajungi. Eu sustin ca un functionar de stat, roman, nu poate avea doua cetatenii, adica mai pe romaneste nu poate fi un miel sau vitel care suge de la doua copitate. Care e de fapt problema?
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Mar 2012, 06:11 PM) *
Eu sustin ca un functionar de stat, roman, nu poate avea doua cetatenii, adica mai pe romaneste nu poate fi un miel sau vitel care suge de la doua copitate.

Am inteles. Tu sustii asta. Iar eu spun ca nu vad nicio problema ca un functionar de stat sa detina mai multe cetatenii.
Marduk
Deci nu-ti pasa ca banii tai sunt folositi pentru propaganda impotriva Romaniei?
abis
Marduk:

1. Daca o persoana are mai multe cetatenii nu inseamna ca, automat, actioneaza impotriva Romaniei
2. Chiar daca o face, nu inseamna ca foloseste pentru asta neaparat bani publici
3. O persoana poate foarte bine sa aiba doar cetatenia romana si sa actioneze impotriva statului sau poporului roman
4. O persoana poate foarte bine sa aiba mai multe cetatenii, sa fie functionar public si sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu in mod competent si onest - nu este nicio incompatibilitate
5. O persoana poate foarte bine sa aiba doar cetatenia romana si sa fie functionar public corupt, incompetent ori chiar tradator - nu este nicio incompatibilitate
6. Ceea ce face ca un om sa fie un functionar bun, onest, competent nu este cetetenia (simpla sau multipla)
7. Ceea ce face ca un om sa actioneze impotriva unui stat nu este detinerea cetateniei altui stat.

Cum pot sa ti-o spun mai clar?

Sa incerc si cu exemple:
- Ion Iliescu are doar cetatenie romana si este, sper ca esti de acord, cu mine, un personaj malefic pentru Romania
- Daniel Funeriu are dubla cetatenie si a facut treaba buna la Ministerul Educatiei
Marduk
QUOTE(abis @ 23 Mar 2012, 01:24 PM) *
... Cum pot sa ti-o spun mai clar? ....

Mai clar de atat nu se poate, eviti sa faci referire la un personaj, recte pastorul Tokes si la alti functionari ai Romaniei care au si cetatenie ungara. Dai cu totul alte exemple doar pentru a divaga de la subiect, asta este realitatea, desi tu susti ca e alta.
abis
QUOTE(Marduk @ 23 Mar 2012, 01:45 PM) *
eviti sa faci referire la un personaj, recte pastorul Tokes si la alti functionari ai Romaniei care au si cetatenie ungara

Pentru ca nu faci o lege care sa vizeze mii de oameni pentru ca te deranjeaza comportamentul unuia singur. Ca nu stiu la care "alti functionari ai Romaniei care au si cetatenie ungara" te referi daca nu ii nominalizezi.

Hai sa admitem ca Tokes actioneaza (nu stiu cum) impotriva statului roman. Face asta din cauza ca are (si) cetatenie maghiara? Daca ar avea doar cetatenie romana, nu si maghiara, ar fi mai fidel statului roman decat este acum? Daca este atat de malefic incat sa isi doreasca sa submineze statul roman din pozitia de functionar public, iar dubla cetatenie l-ar impiedica sa obtina un astfel de post, poate foarte bine sa nu isi ia si cetatenie maghiara, sa ramana doar cetean roman, si sa submineze astfel statul... Ce l-ar impiedica?

O lege care ar interzice persoanelor cu multipla cetatenie sa detina functii publice ar fi o tampenie, ar fi discriminatorie, ar fi inutila.

Marduk
QUOTE(abis @ 23 Mar 2012, 02:53 PM) *
....O lege care ar interzice persoanelor cu multipla cetatenie sa detina functii publice ar fi o tampenie, ar fi discriminatorie, ar fi inutila.

Cred ca o astfel de lege exista si actioneaza in Slovacia, daca nu ma insel. Nu cred ca ar fi o tampenie, nici discriminatorie si mai ales nu ar fi inutila. Am in minte cand vorbim despre inutilitatea unei astfel de legi, studentii de etnie maghiara care nu stiu romaneste dare termina o facultate de interes public in Romania, cum ar fi medicina de exemplu la Tg. Mures. Sa presupunem ca Harghita, Covasna si alte locuri unde traiesc cetateni romani de etnie maghiara au nevoie de 100-200 de medici, restul ce fac? se pregatesc gratuit intr-o facultate de stat din Romania, pe banii contribuabilului roman si se duc apoi in Ungaria ca sa practice ce au invatat, e corect?
abis
QUOTE(Marduk @ 23 Mar 2012, 04:06 PM) *
Am in minte cand vorbim despre inutilitatea unei astfel de legi, studentii de etnie maghiara care nu stiu romaneste dare termina o facultate de interes public in Romania

Ce legatura este intre predarea medicinei in maghiara si dubla-cetatenie?! unsure.gif

Daca un tip ajunge la facultatea de medicina fara sa stie romana, in niciun caz nu o va invata acolo... Oricum exagerezi, nu cred ca sunt multi studenti care sa nu stie romana.

QUOTE
se pregatesc gratuit intr-o facultate de stat din Romania, pe banii contribuabilului roman si se duc apoi in Ungaria ca sa practice ce au invatat, e corect?

Cei mai multi se duc in Franta, Germania, Italia... In Ungaria nu ajung prea multi, si oricum nu vad legatura cu dubla-cetatenie a functionarilor publici... Sau vrei sa le fie interzis si studentilor sa aiba mai multe cetatenii? Ori medicilor? unsure.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 23 Mar 2012, 04:22 PM) *
QUOTE
Ce legatura este intre predarea medicinei in maghiara si dubla-cetatenie?!

Este moncher, este. Atata vreme cat studentii aia invata la stat, gratuit cu profesori de limba maghiara platiti din bugetul Romaniei, este o problema pe care tu nu vrei s-o vezi.
QUOTE
nu vad legatura cu dubla-cetatenie a functionarilor publici... vrei sa le fie interzis si studentilor sa aiba mai multe cetatenii?

Cata vreme sunt functionari publici in Romania n-ar trebui sa solicite o alta cetatenie, la fel si studentii care invata la stat ar trebui sa invete doar in limba Romana, chiar si la liceu ar trebui sa fie predare tot in limba Romana, doar clasele 1-8 sau 1-10 sa fie in limba materna. De ce nu invata studentii corsicanii, in Franta, la facultate in limba corsicana? Acum vezi legatura? macar cea financiara daca pe cea nationalista n-o vezi.
abis
QUOTE(Marduk @ 23 Mar 2012, 04:38 PM) *
Este moncher, este. Atata vreme cat studentii aia invata la stat, gratuit cu profesori de limba maghiara platiti din bugetul Romaniei, este o problema pe care tu nu vrei s-o vezi.

Daca eu nu o vad, explica-mi tu: ce legatura are asta cu dubla-cetatenie pentru functionarii publici? Una e invatamantul (la medicina), alta este functionarul public.

Functionarii publici sunt persoanele care detin, in conditiile legii, о functie publica intr-un serviciu public al comunei, orasului, judetului, municipiului, statului. Nu este nicio legatura intre cetatenia persoanei si modul in care isi indeplineste atributiile.

QUOTE
Cata vreme sunt functionari publici in Romania n-ar trebui sa solicite o alta cetatenie

Nu ai niciun motiv sa le interzici legal acest lucru. Asa cum nu ai niciun motiv sa le interzici celor care au deja cetatenie multipla sa ocupe astfel de functii.

QUOTE
studentii care invata la stat ar trebui sa invete doar in limba Romana, chiar si la liceu ar trebui sa fie predare tot in limba Romana

Asta-i alta discutie separata de cea a cetateniei

QUOTE
De ce nu invata studentii corsicanii, in Franta, la facultate in limba corsicana?

Nu cunosc situatia de acolo si nu ma intereseaza.
Marduk
QUOTE(abis @ 23 Mar 2012, 04:55 PM) *
QUOTE
.... ce legatura are asta cu dubla-cetatenie pentru functionarii publici?

Are moncher, este vorba de patrie, de juramantul de credinta pe care fiecare functionar public ar trebui sa-l depuna si in baza caruia ar trebui sa actioneze. Este cu atat mai grav pentru un functionar public, caruia nu i s-a bagat pe gat cu forta cetatenia respectiva ci a solicitat-o singur, asta demonstreaza ca omul nu se simte bine cu cetatenia lui dobandita prin nascare. Nu vreau sa discut despre acte de tradare, care ar putea sa apar si la functionarii romani, ci doar de un principiu de la care noi romanii nu ar trebui sa facem rabat. Suntem prea toleranti, atat de toleranti incat multi ne considera prosti.
QUOTE
Una e invatamantul (la medicina), alta este functionarul public.

Daca stai sa te gantesti e cam acelasi lucru, ma refer la studentul la stat, ambii consuma bani de la buget.
QUOTE
.... Nu este nicio legatura intre cetatenia persoanei si modul in care isi indeplineste atributiile.

Asa este, suntem in UE, invata ungureste si mergi la Budapesta sa vezi daca te angajaza ungurii in administratia lor, ma gandesc ca daca nu sti ungureste n-ai nicio sansa, nu ca ai fi european.
QUOTE
Nu cunosc situatia de acolo si nu ma intereseaza.

Gresit, cunosti sau cel putin ai habar dar nu vrei sa discuti liber despre aceasta situatie. Esti european, cosmopolit, liber in gandire, nu te intereseaza cetatenia, tu esti un cetatean al pamnatului unde nu mai exista diferente intre cetateni, etnii, religii etc. REALITATEA E ALTA.
abis
Extremistul Tokes declara:

După părerea mea, este mai potrivit un candidat român cinstit decât unul maghiar corupt.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 26 Apr 2012, 11:58 AM) *
Extremistul Tokes declara:

După părerea mea, este mai potrivit un candidat român cinstit decât unul maghiar corupt.

Asta trebuie in mod cert spanzurat, strica imaginea poporului maghiar care nu este corupt. ohyeah.gif
March
Un interviu traznet cu un maghiar d-al nostru ! thumb_yello.gif
" UDMR, o pacoste pentru Romania ! "
March
Disperati ca Ponta nu-ibga in seama si pe ei si mai mult abroga OU cu privire la segregarea de la UMF Tg. Mures , udemeristii ameninta ca vor baga o motiune la Consiliul Europei.
March
Udemeristii mananca jaratec si scot flacari pe nas. Dupa lovitura primita de la justitie cu UMF Tg Mures, nu le convine de fel proiectul viitorului guvern de a introduce in lege votul uninominal pur !!
March
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda saluta corecturile pe care le-a facut in cabinet premierul desemnat Victor Ponta.

Mie imi place stilul domnului Ponta: un stil direct, pe fata, neascuns. Are curajul sa repare acolo unde are o vulnerabilitate a guvernului. Cazurile Dumitrescu si Alistar sunt exemple in acest sens, si sunt incurajatoare.

Senatorul UDMR atrage atentia ca Executivul care primeste votul de investitura are un mandat pe 6 luni. Ceea ce inseamna catrebuie sa se preocupe de pregatirea alegerilor, de corectitudinea acestora si, dupa noiembrie, noul guvern ar trebui sa aiba un program serios, cuprinzator, care sa porneasca relansarea Romaniei.

UDMR este in opozitie dar ramane deschis dialogului cu puterea pentru ca formatiunea maghiara are o situatie "speciala" explica Gyorgy Frunda. Noi suntem 7% din populatia acestei tari deci noi trebuie si vrem sa avem dialog cu puterea politica a Romaniei in fiecare perioada pentru a ajunge la rezolvarea problemelor comunitatii noastre...Am spus acum un an si jumatate ca UDMR sa iasa de la guvernare. Daca ieseam toamna trecuta insemna sa avem la ora actuala o majoritate de peste 60% si ca UDMR sa aiba un loc stabil in viitorul arc guvernamental. Din pacate, colegii mei care conduc UDMR au gandit si au luat decizii altele decat am propus eu a declarat senatorul Gyorgy Frunda la RFI.

Marduk
O provocare a ungurilor este pe cale sa strice "relatiile" dintre Romania si Ungaria. Trebuie sa reactionam conform normelor UE, sa implicam CE, PE in aceasta provocare a dreptei maghiare pe teritoriul romanesc. Ungaria are probleme economico-finaciare, prin aceasta provocare guvernul ungar incearca sa abata atentia de la problemele reale ale cetatenilor unguri catre problema, etnicilor maghiari care locuiesc in afara granitelor Ungariei, in special a celor din Romania.
March
QUOTE(Marduk @ 11 May 2012, 06:11 PM) *
O provocare a ungurilor


Trimite un email redactiei acestei gazete cotroceniste si spune-le sa trimit un exemplar cu dedicatie si "Jupanului" lor , prietenul de nadejde al lui Viktor Orban.
Marduk
Eu cred ca este o problema serioasa, care nu tine de Cotroceni sau de Victoriei ci de neamul romanesc. Atata batjocura n-am pomenit de la "revolutie" incoace. Au scoli in limba materna, facultati platite de olahii mamaligari, pot sa munceasca unde vor, in judetele lor romanii nu-i deranjaza cu nimic. Afisaza provocator steagurile Ungariei, fac manifestatii nationaliste, soviniste, totul pare ca are la baza drepturile europene dar pentru mine sunt doar niste provocari, doar, doar o iesi ceva sa ne arate iar toata lumea cu degetul cat de trogloditi suntem noi romani si cat de civilizati sunt ei ungurii. Sper ca cei din CE si PE sa vada ca ungurii beneficiaza de drepturi la care romanii din Ungaria, Serbia, Ucraina nici macar nu viseaza.
Marduk
QUOTE(damboviteanu @ 12 May 2012, 07:08 PM) *
.... Macar acum,in 2012,partidele romanesti sa inteleaga nocivitatea chemarii la guvernare a ungurilor si sa nu se mai alieze cu ei!

Nu pot sa nu-ti dau dreptate, UDMR trebuia sa ramana o organizatie a unei minoritati, care sa beneficieze de legea minoritatilor, sa fie reprezentata in parlament sa lupte pentru drepturile unei minoritati careia roamnii ii incalca drepturile etc. Eu vreau sa se voteze cat mai repede legea cu autonomia administrativa, regionalizarea etc. Sa li se dea cate autonomii doresc domniile lor, mai putin cea teritoriala, fara licee si facultati de stat in limba maghiara, limba romana si limba maghiara obligatorii ca a doua limba in scolile primare din judetele cu populatie maghiara majoritara, atat pentru romani cat si pentru maghiari.
March
Din ciclul : " Prietenii lui Basescu la nevoie se cunosc !",

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc: Vom face uz de mijloacele nesupunerii civice pentru a păstra integritatea Ţinutului Secuiesc



Ca raspuns la propunerea USL de regionalizare .
exergy33
http://munteanul369.wordpress.com/2012/04/...inu-g-giurescu/

Cateva idei ce dau de gandit ...
Marduk
Interesant si la obiect. Totusi mi-as permite sa atrag atentia ca judetele nu se vor desfiinta, vor face parte asa cum sunt ele definite geografic si cultural din regiunile nou infiintate. Eu cred ca odata cu infiintarea acestor regiuni se vor desfiinta o serie intreaga de posturi si privilegii care azi apartin conducerilor judetene, ceea ce inseamna cheltuieli mai putine pentru buget.
Marduk
QUOTE(damboviteanu @ 17 May 2012, 04:00 PM) *
.... Citeşte şi Fotbaliştii UTA Arad, AGRESAŢI de suporterii unguri

Citeşte şi "Dumnezeu îi

Moncher, tin sa-ti amintesc ca sunt de acord cu politica PSD (USL) fata de minoritatea maghiara, fata de UDMR. Personal consider ca drepturile majoritarilor in aceasta tara, numita Romania, sunt incalcate de exceptiile legislative acordate minoritatilor. Ceea ce-mi doresc eu este sa adopte odata legea autonomiei administrative, sa se creeze regiunile administrative, sa se ajunga definitiv la concluzia ca doar in scoala elementara obligatorie care foloseste bani de la buget, sa fie in limba materna, restul scolilor profesionala, liceu, facultate etc. tot ce este platit de la buget in limba oficiala a statului roman. Daca celelalte minoritati, maghiara, sarba, ucraineana, rroma etc. vor sa-si deschida pe banii lor licee si facultati in limba materna, sa fie libere sa o faca. In rest sa auzim de bine.
Marduk
De cate va zile urmaresc in presa un eveniment care pentru romani reprezinta o provocare, umilire etc. iar pentru ungurii un moment de mandrie nationala, reparatie istorica etc. Ultima informatie pe care am citit-o a fost ca ungurii ar fi renuntat la reinhumarea lui Nyirő József, ca urna goala ar fi fost gasita intr-un taxi etc. Toate aceste "manipulari" si o mare festivitate religioasa care a avut loc la Sumuleul Mic ma-au facut sa fabulez un picut:
- eu cred ca Nyirő József este deja reinhumat in Romania
- cred ca evenimentul religios de la Sumuleul Mic a ascuns acesta reinhumare



- m-am uitat la aceasta fotografie, n-am vazut in imagine steagurile romanilor, tricolorul, poate ca nu am vazut toate fotografiile, n-or fi fost acolo si romani catolici? greco-catolici?
- daca a fost o festivitate religioasa catolica de ce a fost permisa arborarea steagurilor unguresti, secuiesti si nu doar cele ale Sfantului Scaun?
- cum ar percepe ungurii o astfel de manifestare pe teritoriul lor?
- de ce permite guvernul Romaniei existenta pe teritoriul acestei tari a organizatiilor paramilitare unguresti disimulate in organizatii traditionaliste?
- politica pasilor mici dar fermi a ungurilor, prezenta lor in guvernul Romaniei, solicitarile lor pentru autonomia teritoriala a judetelor locuite de unguri, n-ar trebui sa genereze intrebari din partea romanilor? intrebari pe care ungurii le considera fara drept de apel ca fiind nationaliste.
- poate ca aceste intrebari par a avea o oarece tenta eu consider ca aceste intrebari trebuiesc puse, discutate si mai mult e nevoie de niste raspunsuri. ungurii ne acuza de nationalism, nu aud opiniile unor specialisti despre aceste manifestari ale ungurilor pe teritoriul Romaniei.
- pana la urma sincer chiar nu m-ar deranja toata aceasta atitudine a ungurilor, in fond suntem in UE, NATO si d.p.d.v. juridic nimic nu s-ar mai putea intampla
- totusi un lucru nu-mi place, faptul ca, profitand de toleranta noastra, ungurii ne considera niste prosti cu care pot face ce vor
- etc.
March
QUOTE(Marduk @ 27 May 2012, 04:53 PM) *
De cate va zile urmaresc in presa un eveniment care pentru romani reprezinta o provocare, umilire etc. iar pentru ungurii un moment de mandrie nationala, reparatie istorica etc. Ultima informatie pe care am citit-o a fost ca ungurii ar fi renuntat la reinhumarea lui Nyirő József, ca urna goala ar fi fost gasita intr-un taxi etc. Toate aceste "manipulari" si o mare festivitate religioasa care a avut loc la Sumuleul Mic ma-au facut sa fabulez un picut:
- eu cred ca Nyirő József este deja reinhumat in Romania

Fostul guvern al lui Basescu si-a dat acordul pentru tam-tamul asta cu inhumarea unui horthyst, antisemit si scriitor fascistoid ! Actualul guvern face ce poate ca sa impedice ca ceremoniile sa aiba un iz oficial ( maghiar )

Vad ca Gitenstein tace chitic in acest caz. Cand a fost vorba de Antonescu , au luat imediat pozitie.
Marduk
QUOTE(March @ 27 May 2012, 06:05 PM) *
QUOTE
.... Actualul guvern face ce poate ca sa impedice ca ceremoniile sa aiba un iz oficial ( maghiar )

Daca fostul guvern si-a dat acordul pentru aceasta reinhumare, a fost o gresala. Guvernul actual ar trebui sa impiedice reinhumarea (daca nu cumva aceasta a si avut loc) pe teritoriul Romaniei.
QUOTE
Vad ca Gitenstein tace chitic in acest caz.....


Nu numai Gitenstein tace, mai sunt si altii care ar trebui sa ia atitudine fata de aceasta provocare a ungurilor impotriva romanilor. De fapt nu provocarea ar fi marea problema ci aceasta atitudine diferentiata a europenilor fata de situatia romanilor minoritari din Romania. Un popor majoritar este obligat sa tolereze intoleranta unei minoritati care face tot ce-i sta in puter sa demonstreze ca romanii sunt vinovati pentru toate problemele ungurilor. Neputinta politicienilor, guvernantilor de a transa democratic, european toate "problemele" minoritatii maghiare.
March
QUOTE(Marduk @ 27 May 2012, 06:44 PM) *
Daca fostul guvern si-a dat acordul pentru aceasta reinhumare, a fost o gresala. Guvernul actual ar trebui sa impiedice reinhumarea (daca nu cumva aceasta a si avut loc) pe teritoriul Romaniei.


Nu numai Gitenstein tace, mai sunt si altii care ar trebui sa ia atitudine fata de aceasta provocare a ungurilor impotriva romanilor. De fapt nu provocarea ar fi marea problema ci aceasta atitudine diferentiata a europenilor fata de situatia romanilor minoritari din Romania. Un popor majoritar este obligat sa tolereze intoleranta unei minoritati care face tot ce-i sta in puter sa demonstreze ca romanii sunt vinovati pentru toate problemele ungurilor. Neputinta politicienilor, guvernantilor de a transa democratic, european toate "problemele" minoritatii maghiare.


Ai dreptate. Si @ Abis tace. Prietenii stiu de ce !
abis
QUOTE(March @ 28 May 2012, 11:39 AM) *
Si @ Abis tace. Prietenii stiu de ce !

Numai tu nu stii. Normal, doar nu suntem prieteni smile.gif

Mie mi se pare normal ca un om sa fie inhumat in locurile natale, indiferent ce a facut in timpul vietii. Asa ca se agita prea mult apele pe acest subiect.
March
Declaratii iresponsabile, de derbedeu, ale presedintelui Parlamentului ungar pe teritoriul nostru. Ce spune Rus, ministrul de interne.
March
QUOTE(abis @ 28 May 2012, 11:45 AM) *
Mie mi se pare normal ca un om sa fie inhumat in locurile natale, indiferent ce a facut in timpul vietii. Asa ca se agita prea mult apele pe acest subiect.


Dupa cum ti-am mai spus calci din ridicol in ridicol ! Propune-i lui Basea sa aduca ramasitele lui Horia Sima si sa le reinhumeze oficial si cu onoruri. Sa vedem ce va zice atunci Gitenstein !!
abis
QUOTE(March @ 28 May 2012, 11:50 AM) *
Dupa cum ti-am mai spus calci din ridicol in ridicol !

Da, stiu, asta e parerea ta de vreo cativa ani. Nu ma stradui sa ti-o schimb, daca m-ai lauda tu ar trebui sa ma ingrijorez.

Totusi, incearca sa te rezumi la discutarea ideilor postate fara sa faci aprecieri la adresa persoanelor. Te rog. Altfel, cu toata neplacerea ce mi-o provoaca o astfel de activitate, voi fi nevoit sa iti "cenzurez" iesirile.
Marduk
QUOTE(abis @ 28 May 2012, 11:45 AM) *
... Mie mi se pare normal ca un om sa fie inhumat in locurile natale, indiferent ce a facut in timpul vietii....

Daca acestei reinhumari nu i se dadea o tenta politica, nationalist festivista, de catre politicienii unguri poate ca nici romanii nu ar fi recationat. Felicit guvernul Ponta pentru reactia respectiva, consider ca vremea tolerantei fata de intoleranta altora a trecut. Ar fi cazul sa demonstram tuturor celor care ne trateaza diferentiat, desi ne tot spun in fata ca suntem cetateni UE cu drepturi depline, ca nu este normal ca o majoritate sa sufere din cauza unor minoritati. Politicienii, guvernul, ar trebui sa invete tactica ungurilor, sa-si insuseasca diplomatia dualista a celor de la Budapesta. Revin la "fabulatia" mea, eu cred ca poetul József Nyirö a fost deja reinhumat, el se odihneste acolo unde si-a dorit. Nu ma deranjaza acest lucru, consider ca cei morti au drepturile lor, ce m-ar deranja in cazul in care "fabulatia" mea ar fi reala, ar fi modul de actiune al ungurilor, manipularile pe care acestia le-au facut pentru a-si atinge scopul.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 28 May 2012, 11:32 AM) *
ce m-ar deranja in cazul in care "fabulatia" mea ar fi reala, ar fi modul de actiune al ungurilor, manipularile la pe care acestia le-au facut pentru a-si atinge scopul.

Mai citeste si altceva decat presa de scandal romaneasca ( ca de scandal e toata).

Apropo de extremisti recenti, ii inaugurara romanasii, natie toleranta, bustul lui paunescu in parcul gradina icoanei. Neah, asta a fost un patriot.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 29 May 2012, 10:42 AM) *
QUOTE
Mai citeste si altceva decat presa de scandal romaneasca.....

Am citit declaratia presedintelui parlamentului ungar, simularile ungurilor cu urna plimbata in taxi, cine a fost si ce a facut poetul József Nyirö. Repet eu cred ca József Nyirö deja a fost reinhumat pe teritoriul Romaniei, iar evenimentul festiv a avut loc chiar sub ochii nostri la Sumuleul Mic de Rusalii. Daca ma insel consider ca am gresit lasandu-ma convins de un vis sau o fabulatie pe aceasta tema.
QUOTE
Apropo de extremisti recenti......bustul lui paunescu in parcul gradina icoanei.....

Nu am fost si nu sunt de acord cu ceea ce a facut Paunescu, cu nationalismul sau comandat de PCR, poetul Paunescu e alta discutie, dar nici nu pot accepta "comparatia" ta intre Paunescu si József Nyirö, poate doar ca poeti, dar altfel nu vad rostul acestei "comparatii".
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.