Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Maghiarii Din Ro Si Politica Lor Dupa Dec. '89
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
decan
Daca ar reglementa toate situatiile nu ar mai putea adopta decizii controversate si puterea ar slabi.
De ce in Romaina nu se pune accent pe proceduri si pe reglementari?
In Romania se plaseaza oameni in posturi cheie si le lasa libertatea sa ia decizii abuzive, pentru ca asa a functionat comunismul de la inceput.
Numai in democratie se rezolva fenomene prin adoptarea de proceduri si de criterii.
La noi se rezolva cazuri, si cazuri similare primesc solutii diferite functie de cel care le suporta, tocmai pentru ca nu exista reglementari.
Marduk
Apropo de cazuri similare si solutii diferite. O eleva de etnie romana, a uni liceu din Covasna a gasit de cuvinta sa protesteze in felul ei de ziua maghiarilor, si-a pus o bentita tricolora pe cap. Eleva a primit amenitari cu moartea pentru gestul sau. Conform declaratiei elevei respective, se pare ca acesta situatie are un inceput, ca toate altele:

"Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene...." (EVZ)
Ce masuri a luat statul roman la acea vreme? de ce nu s-a aplicat legea inca de la primele manifestari? Neputinta statului, poate fi considerata de catre ambele parti ca dezinteres, frica etc. fiecare parte exploatand situatia cum crede de cuvinta. Democratia din cate stiu presupune altceva.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Mar 2013, 08:48 AM) *
O eleva de etnie romana, a uni liceu din Covasna a gasit de cuvinta sa protesteze in felul ei de ziua maghiarilor

De ce ar trebui sa protesteze cineva de ziua maghiarilor? unsure.gif

Când e sărbătoarea unui coleg și prieten te duci și îi spui "la mulți ani", nu protestezi de sărbătorile lui. Și aici e o problema și la elevii români, și la cei unguri. Niște prostcrescuți si unii, si altii.
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Mar 2013, 10:30 AM) *
De ce ar trebui sa protesteze cineva de ziua maghiarilor? .....

Nu stiu, poate ar trebui sa-i intrebi pe maghiari care au facut acelasi lucru de ziua romanilor. Dar se vede traba ca unii cred ca au drepturi diferite de ale altora si se supara cand sunt platiti cu aceiasi moneda. Problema este ca statul nu a reactionat atunci, la prima manifestare de acest gen, cand trebuia trimis un mesaj clar, RESPECTA, DACA VREI SA FI RESPECTAT.
abis
Urăsc ungurii. Ăsta e adevărul. Îi detest, nu-mi caut scuze. Nu pot descrie, e ceva în mine, o repulsie… Mă irită. - eroina de la care a plecat scandalul
Marduk
"..Când vezi câte discriminări se fac numai la nivel şcolar, câte nedreptăţi, câte se trec cu vederea la ei, eu una nu pot simţi altceva.”

Cum spuneam, cand statul nu stapaneste situatia, fiecare interpreteaza cum vrea democratia, drepturile individuale etc.
abis
Cel mai tare comentariu:

" nu poţi să te iei de Sabina că e naţionalistă. Are 15 ani. Şi eu eram naţionalist la 15 ani. Dacă aş avea un leu pentru fiecare idee proastă pe care o aveam la 15 ani, aş fi avut destui bani acum să le dau de mâncare la toţi jurnaliştii fomişti care au inflamat articificial subiectul, ca să nu mai facă discuţii despre nimic pe o lingură de ciorbă."



http://www.vice.com/ro/read/sabina-fata-cu...e-un-nonsubiect
Marduk
Daca vom axa discuta pe indivizi, riscam sa ducem in derizoriu dezbaterea despre situatia din Covasna si Harghita. Cei ce cred ca nu merita sa discutam serios, romani sau unguri, pe tema asta, fara nationalisme, fara prejudecati, legal si legitim, gresesc. Eu consider ca in acest moment in judetele respective, in Tinutul Secuiesc, drepturile cetatenesti sunt tratate diferit atat de catre autoritatile locale cat si de cele centrale. Dezinteresul fata de situatia din zona, minimalizarea acesteia, prezentarea unor evenimente trunchiat sau cu rea vointa, nu face bine cetatenilor care locuiesc acolo, problemele se vor acutiza si de la astfel de manifestari puerile se poate ajunge la fenomene grave, incontrolabile.
Marduk
Problemele din secuime si din Ardeal sunt mult mai profunde decat mitul cu painea. Eu am inteles perfect modul in care realizatorul acestui clip incearca sa arunce in derizoriu problemele reale cu care se confrunta romanii in zonele in care secui si maghiarii sunt majoritari. E bun stilul, dar este clar ca realizatorii urmaresc altceva, victimizarea romanilor nu e o nota buna pentru majoritarii din HARCOM, mai ales acum cand Romania este membra a UE iar Budapesta face o altfel de politica decat UE.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Apr 2013, 10:56 AM) *
incearca sa arunce in derizoriu problemele reale cu care se confrunta romanii in zonele in care secui si maghiarii sunt majoritari

Care sunt problemele alea reale?
Marduk
Cred ca le cunosti foarte bine, dar iti place sa le auzi de la altii ca sa poti sa le combati. Ultimul exemplu a fost cel al protestului fetei cu bentita tricolora, un simbol folosit de altfel si de realizatorul clipului. Analizarea si rezolvarea de catre autoritatile statului, a acestor cazuri, diferentiat in functie de "fricile" colective si nu legal, le da apa la moara extremistilor secui, maghiari dar si romanilor. Statul este slab in HARCOM, iar maghiarii stiu asta si actioneaza ca atare, cine vine si spune ca nu sunt probleme, nu face decat sa ascunda sub pres o situatie ce poate la un moment dat sa explodeze de o parte sau de alta. Atat maghiari cat si romanii trebuie sa inteleaga ca se supun in primul rand legilor acestei tari, nu unor vise irealizabile in acest moment. Ultimul eveniment care l-am urmarit la tembeliziuni si prin ziare legat de atitudinea secuilor a fost cand un suporter a fost data afara de pe stadion pentru ca a arborat un steag secuiesc. Eu nu am nimic cu arborarea simbolurilor regionale, dar in fotografie erau doua steaguri, unul mare secuiesc si dedesubt un steag al statului ungar, asa ca pana la urma le-am dat dreptate celor care l-au evacuat pe suporter.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Apr 2013, 11:26 AM) *
Cred ca le cunosti foarte bine

Eu? Nici pe departe unsure.gif
QUOTE
Ultimul exemplu a fost cel al protestului fetei cu bentita tricolora, un simbol folosit de altfel si de realizatorul clipului

Ce-i cu ea?
Realizatorul clipului nu parea sa aiba vreo problema.
QUOTE
Ultimul eveniment care l-am urmarit la tembeliziuni si prin ziare legat de atitudinea secuilor a fost cand un suporter a fost data afara de pe stadion pentru ca a arborat un steag secuiesc.

Nu stiu despre ce este vorba
Marduk
Da-mi voie sa nu te cred. Ostentatia cu care realizatorul sau personajul isi pune bentita tricolora si cere o paine e cat se poate relevanta. De ce explicatii mai ai nevoie? Eu am spus si sustin in continuare ca trebuie sa fim mai inteligenti de cat ungurii, asta nu inseamna ca-i desconsider pe unguri. Este vorba despre un suporter, nu mai tin bine minte, contextul, un meci, o intalnire sportiva etc. care a intrat pe stadion cu un steag secuiesc dar care pe acelasi suport, sulita, portdrapel etc. sub steagul secuiesc avea pus un steag unguresc, al republicii Ungaria.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Apr 2013, 04:25 PM) *
Ostentatia cu care realizatorul sau personajul isi pune bentita tricolora si cere o paine e cat se poate relevanta. De ce explicatii mai ai nevoie?

Si, din cate am vazut, nu a avut nicio problema
QUOTE
Este vorba despre un suporter, nu mai tin bine minte, contextul, un meci, o intalnire sportiva etc. care a intrat pe stadion cu un steag secuiesc dar care pe acelasi suport, sulita, portdrapel etc. sub steagul secuiesc avea pus un steag unguresc, al republicii Ungaria.

Si asta era motiv sa fie dat afara de pe stadion? Cine l-a dat afara?
Marduk
@abis
"din cate am vazut, nu a avut nicio problema"
Din cate ii cunosti tu pe secui, crezi ca in acel moment ar fi sarit cineva sa-l ia de gat? hai sa fim seriosi, sa nu ne mai dam nestiutori si sa abordam realitatea cotidiana, cea existenta in judetele respective.

"asta era motiv sa fie dat afara de pe stadion?"
Din partea mea daca venea doar cu steagul secuiesc, putea sa stea linistit, dar din cate stiu legea prevede ca in Romania stegul si insemnele altor state nu pot fi arborate decat cu ocazia festivitatilor oficiale, sau ceva de genul asta.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Apr 2013, 05:08 PM) *
Din cate ii cunosti tu pe secui, crezi ca in acel moment ar fi sarit cineva sa-l ia de gat?

Din cate ii cunosc eu pe secui, nu ar fi sarit nimeni sa-l ia de gat pentru asta. Si toti vanzatorii i-ar fi dat paine (fireste, asta daca nu intra cumva in vreo librarie...) smile.gif
QUOTE
din cate stiu legea prevede ca in Romania stegul si insemnele altor state nu pot fi arborate decat cu ocazia festivitatilor oficiale

Asta e stirea?

http://jurnalul.ro/stiri/observator/suport...esc-640530.html

Nu scrie nimic despre steag maghiar. Pe aia cu steag american de ce nu i-au dat afara, daca era ilegal?
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Apr 2013, 05:18 PM) *
QUOTE
Din cate ii cunosc eu pe secui, nu ar fi sarit nimeni sa-l ia de gat pentru asta.....

Csato Kovacs Imre, sponsor al echipei de hochei HSC Csikszereda din Miercurea Ciuc:
„Trebuie rupte mâinile şi picioarele celor care trăiesc în familii mixte"
"Gunoi împuţit, ar trebui să-ţi tăiem beregata, odată cu a Sabinei! Căraţi-vă din Ţinutul Secuiesc, tâlhari de terenuri!"
Cum sanctioneaza statul roman aceste iesiri? ce prevede legea in cazul se fac astfel de afirmatii?
QUOTE
Asta e stirea?....Pe aia cu steag american de ce nu i-au dat afara, daca era ilegal?

Da stirea are legatura cu ce am postat eu, imaginea steagului este alta, in imaginea de care vorbeam aparea stegul secuiesc iar sub el pe acelasi bat era un steag unguresc mai mic.
abis
QUOTE(Marduk @ 5 Apr 2013, 11:33 AM) *
Csato Kovacs Imre, sponsor al echipei de hochei HSC Csikszereda din Miercurea Ciuc:
„Trebuie rupte mâinile şi picioarele celor care trăiesc în familii mixte"

Ai gasit un extremist printre milioanele de unguri si ai ajuns la concluzia ca romanii sunt linsati pe strada de hoarde dezlantuite de maghiari.... rofl.gif
QUOTE
in imaginea de care vorbeam aparea stegul secuiesc iar sub el pe acelasi bat era un steag unguresc mai mic.

Asa, si? Era ilegal? Scrie in vreo lege ca este interzis si ca cei care fac asta trebuie dati afara de pe stadioane? In cazul asta, de ce nu au fost dati afara si cei care aveau steaguri americane?
Marduk
@abis

Extremistii astia nu fac bine, fie ca sunt unguri, fie ca sunt romani. Dar era vorba despre reactia statului roman, nu despre a gasi un extremist vocal, din multimea de extremisti, maghiari sau romani.
Referitor la steag, am spus ca nu am o problema cu arborarea steagului secuiesc, dar consider ca arborarea stegului ungar este o provocare. Nici steagul american nu are ce cauta in astfel de ocazii, dar si asta poate fi o provocare inteligenta.
abis
QUOTE(Marduk @ 5 Apr 2013, 12:21 PM) *
Dar era vorba despre reactia statului roman

Nu vezi ca statul roman este deranjat de un steag, nu de astfel de declaratii? Este plin internetul (si nu numai) de declaratii de genul asta facute de romani la adresa ungurilor
QUOTE
consider ca arborarea stegului ungar este o provocare

Este o tampenie reactia la arborarea steagului ala. In mod normal nu ar trebui sa existe nicio reactie, la un meci poate veni oricine cu orice steag, care e problema?!
Marduk
@abis

Stiu ca nu-ti place dar am sa te intreb ce s-ar intampla in Ungaria daca un roman minoritar ar vorbi asa, sau daca un roman extremist ar veni la stadion la un meci din campionatul Ungariei cu un tricolor. Ce zici? cum crezi ca ar reactiona ungurii?
abis
Nu stiu.

De unde sa stiu eu cum ar reactiona daca un roman ar spune prostii?!

Cu steagul nu ar avea nicio problema. Steaguri romanesti sunt arborate peste tot in Ungaria pe unde sunt etnici romani. Si nimeni nu se scandalizeaza
Marduk
Comparatia este corecta si necesara. Este o difernta clara intre comportamentul secuilor, ungurilor, ardelenilor, catolici, protestanti si romanii ortodocsi.
Marduk
Secuii din UDMR sunt suparati pe romani, acuzandu-i pe acestia ca vor sa-i asimileze!!!??? Oare UDMR-ul nu a auzit ca Romania este membru UE, NATO? cum ar putea romanii sa-i asimileze pe secui, nu le zic unguri sa nu inteleaga cineva ca Romania ar dori sa asimileze toti unugurii. Ceva ciudat in aceasta "afacere" este ca in timp ce UE ne cere sa-i integram pe tigani, despre problema secuilor nu zice nimic. Cum ar putea romanii, Romania sa-i integreze atat pe secui cat si pe tigani? Eu nu cred ca romanii doresc asta, eu cel putin chiar nu vreau ca "integrarea" ceruta de UE sa duca la disparitia celor doua etnii.
Cla
QUOTE(Marduk @ 11 Jun 2013, 05:10 PM) *
Secuii din UDMR sunt suparati pe romani, acuzandu-i pe acestia ca vor sa-i asimileze!!!??? Oare UDMR-ul nu a auzit ca Romania este membru UE, NATO? cum ar putea romanii sa-i asimileze pe secui, nu le zic unguri sa nu inteleaga cineva ca Romania ar dori sa asimileze toti unugurii. Ceva ciudat in aceasta "afacere" este ca in timp ce UE ne cere sa-i integram pe tigani, despre problema secuilor nu zice nimic. Cum ar putea romanii, Romania sa-i integreze atat pe secui cat si pe tigani? Eu nu cred ca romanii doresc asta, eu cel putin chiar nu vreau ca "integrarea" ceruta de UE sa duca la disparitia celor doua etnii.

Mie mi-ar ajunge daca ar asimila Pörkölt biggrin.gif
Marduk
Tocana pe care o fac eu din cand in cand este identica cu Pörkölt, asta inseamna ca i-am asimilat?
Cla
QUOTE(Marduk @ 12 Jun 2013, 11:47 AM) *
Tocana pe care o fac eu din cand in cand este identica cu Pörkölt, asta inseamna ca i-am asimilat?

Marduk, ai asimilat doar un gulas în burta. Mai târziu, la buda, îti dai seama, o fi fost tocana, Pörkölt sau altceva biggrin.gif
Hai ca am facut o gluma, don´t worry, be happy smile.gif
Marduk
Cu ceva timp in urma scriam ca odata cu aderarea Romaniei la UE, la spatiul Schengen, teoretic cat si practic nu va mai exista granita intre Romania si Ungaria, ca ungurii vor profita de acest "avantaj" european iar in cele din urma vor "recucerii" Transilvania. O serie de retrocedari curioase cat si articolul scris de Bogdan Diaconu ma fac sa cred ca am avut dreptate. Incepand din anul 2014 Romania va fi "obligata" sa accepte vanzarea de terenuri agricole strainilor, pe langa retrocedarile de care vorbeam, cu siguranta vor exista cetateni unguri, europeni, care vor cumpara pamant in Romania, in Transilvania. Ceva ma face sa cred ca "oferta" va fi mare si ca ungurii vor avea de unde alege, pare incredibil dar Ungaria si-ar putea mari teritoriul de facto, sloganuri de genul "nu ne vindem tara", "ungurii ne fura Ardealul" etc. vor fi date uitarii, iar Transilvania poate devenii legal o "regiune", zona de interes ungar in Romania. Ce-ar putea sa faca romanii, guvernul roman, statul? Traian Basescu atragea atentia romanilor sa nu-si vanda pamanturile, oare cati dintre romanii vor fi auzit indemnul presedintelui? Are dreptul guvernul roman sa initieze o campanie de educare a romanilor fata de propietatea funciara? Cum ar putea romanii sa inteleaga cat de important este sa ai un "petec" de pamant? in tarile din nordul Europei, pamantul agricol este scump, cine are acolo cateva hectare se poate considera bogat, oare vor intelege romanii cat de important este sa reziste tentatiei de a scapa de "saracie" prin vanzarea pamnatului? Nu-i acuz pe unguri, personal ii admir, sunt uniti, isi cunosc interesele, fac totul temeinic, incet, fara graba dar sunt increzatori ca vor reusi, ce ma indigneaza este comportamentul romanilor, al guvernantilor, sa ne fi promis Europa ca ce vom pierde in vest vom castiga in est? ne-am mai agatat odata de o astfel de promisiune si era cat pe ce sa ajungem republica sovietica.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 17 Jul 2013, 09:08 AM) *
Incepand din anul 2014 Romania va fi "obligata" sa accepte vanzarea de terenuri agricole strainilor, pe langa retrocedarile de care vorbeam, cu siguranta vor exista cetateni unguri, europeni, care vor cumpara pamant in Romania, in Transilvania. Ceva ma face sa cred ca "oferta" va fi mare si ca ungurii vor avea de unde alege, pare incredibil dar Ungaria si-ar putea mari teritoriul de facto, sloganuri de genul "nu ne vindem tara", "ungurii ne fura Ardealul" etc. vor fi date uitarii, iar Transilvania poate devenii legal o "regiune", zona de interes ungar in Romania.

Acum statul roman ar trebui sa investeasca in basculante. E atat de mult pamant din ardeal de carat in muntenia si moldova....

Marduk, economia ungara sta mai prost ca aia romanesca, poate romanii o sa vanda la unguri ardealul pe datorie rofl.gif .
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Jul 2013, 10:08 AM) *
Incepand din anul 2014 Romania va fi "obligata" sa accepte vanzarea de terenuri agricole strainilor, pe langa retrocedarile de care vorbeam, cu siguranta vor exista cetateni unguri, europeni, care vor cumpara pamant in Romania, in Transilvania. Ceva ma face sa cred ca "oferta" va fi mare si ca ungurii vor avea de unde alege, pare incredibil dar Ungaria si-ar putea mari teritoriul de facto

Primo: si acum strainii pot cumpara pamant; dar nu ca persoana fizica, trebuie sa aiba o firma pentru asta
Secundo: daca vor cumpara cetateni unguri pamant in Romania asta nu inseamna ca "Ungaria isi mareste teritoriul"; pamantul ala nu pleaca nicaieri, ramane intre granitele romane, impozitele platite pentru acel pamant merg la un buget al statului roman ori al autoritatii locale respective, cei care il detin se supun jurisdictiei legii romanesti
Tertio: exista suprafete considerabile de pamant detinute deja de straini (am explicat mai sus), de exemplu suprafete agricole importante din Banat sunt detinute de italieni. Nu am auzit ca acele pamanturi sa faca parte acum "de facto" din Italia...
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 17 Jul 2013, 04:01 PM) *
statul roman ar trebui sa investeasca in basculante.....poate romanii o sa vanda la unguri ardealul pe datorie....

radem, glumim dar peste 100 de ani, urmasii romanilor or sa-si puna intrebari despre ce s-a petrecut cu romanii din aceste zile. palestinienii si-au vandut si ei pamanturile evreilor, azi vedem ce s-a intampla cand stramosii gresesc in detrimentul copiilor, nepotilor, stranepotilor etc.

QUOTE(abis @ 17 Jul 2013, 04:11 PM) *
Primo:..
Secundo: ...
Tertio: ....

Primo: nu am nicio problema daca ramane asa cum este acum, companiile pot detine terenuri si pe luna.
Secundo: nu stiu la altii cum este, dar cred ca in UK, Olanda, Danemarka, Germania, Suedia etc. este foarte greu sa cumperi pamant ca persoana fizica. sunt puse la punct niste "mecanisme" care ingradesc dorintele unor persoane straine de a cumpara terenuri, mai ales agricole, in aceste tari. plus ca exista si o constiinta a cetatenilor tarilor respective, poate si un sprijin guvernamental care ofera posibilitatea cetatenilor sa nu fie obligati sa-si vanda pamantul detinut. nu stiu cum este in Ungaria, dar mi-aduc aminte ca guvernul ungar a avut sau are o problema cu vanzarea terenurilor agricole, nu stiu cum s-a rezolvat, daca s-a rezolvat in vreun fel. nu am o problema cu faptul ca "Ungaria isi mareste teritoriul" oricum o va face, doar de asta s-a "bucurat" cand Romania a intrat in UE, ungurii stiau si au inteles perfect ce urmeaza sa se intample cu Romania, cu romanii.
Tertio: nu este vorba de apartenenta pamantului, chiar in acest moment exista o incercare a unor calugari catolici de a recupera "Baile Felix" pentru ca acestea le-ar fi apartinut acum 75 de ani. tinand cont de faptul ca Transilvania a apartinut ungurilor acum cateva sute de ani, de ce n-ar incerca si Ungaria sa recupereze teritoriul Transilvaniei legal? Dar nu asta este problema, un italian, Italia este un pic mai departe de granita romana, ungurii, Ungaria sunt aici, vecinii nostri, la scara mai mica e ca si cum vecinul tau ar cumpara 1000 mp de la tine, care din ignoranta, prostie, nevoi etc. vinzi se schimba doar gardul, terenul ramane acolo, dar nu-ti mai apartine. e usor sa vorbesti de legi europene, drepturi etc. pe mine ma preocupa starea romanilor, spirituala, pecuniara, funciara care este mult sub nivelul ungurilor, care inteleg exact ce au de facut, forta comunitatii etc.

P.S.
primo, secundo, tertio sunt cuvintele lui gigip, de cand porti discutii cu acesta, pare ca incepi incet incet sa-ti insusesti din vocabularul acestuia. rolleyes.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Jul 2013, 06:59 PM) *
nu stiu la altii cum este, dar cred ca...
poate si un sprijin guvernamental...
nu stiu cum este in Ungaria...
nu stiu cum s-a rezolvat, daca s-a rezolvat in vreun fel

Deci de fapt nu stii nimic dar iti dai cu presupusul
QUOTE
de ce n-ar incerca si Ungaria sa recupereze teritoriul Transilvaniei legal

Nu exista o asemenea posibilitate legala.
QUOTE
la scara mai mica e ca si cum vecinul tau ar cumpara 1000 mp de la tine

Nu-i deloc acelasi lucru. Daca eu ii vand vecinului sau unui tip din Ungaria, Rusia, Canada samd un teren, terenul ala ramane in Romania, i se aplica legile romane, plateste impozite statului roman samd. Nu i se va aplica niciodata legea maghiara, ruseasca ori canadiana; nu isi va exercita niciodata statul ungar, rus ori canadian suveranitatea asupra acelui teritoriu, nu va putea amplasa baze militare, nu va putea exploata subsolul etc...
Asa ca ingrijorarile tale sunt nefondate iar situatia din Palestina este incomparabila: terenurile vandute de arabi evreilor nu faceau parte dintr-un stat palestinian, erau in litigiu daca pot spune asa si nu aveau un statut juridic clar.
QUOTE
primo, secundo, tertio sunt cuvintele lui gigip

Cred ca te inseli.


Ma rog, voiam sa spun altceva cand am intrat aici: campania Rom cu Bucharest not Budapest este de o cretinatate absoluta...
Marduk
QUOTE(abis @ 24 Jul 2013, 12:05 PM) *
QUOTE
Deci de fapt nu stii nimic dar iti dai cu presupusul

unsure.gif Ce nu e voie? pot sa intreb daca nu stiu, macar stiu ca nu stiu, ceea ce vroiam sa stiu. blink.gif Poate sti tu sau altii cum este si ma lamuriti. Multumesc.
QUOTE
Nu exista o asemenea posibilitate legala.

Pe cat pui pariu? Moncher traim in Europa, care apara drepturile individuale, daca toti indivizii solicita aceleasi drepturi, UE este obligata sa le ofere, vezi situatia din Catalunia, Scotia etc.
QUOTE
... terenul ala ramane in Romania, i se aplica legile romane, plateste impozite statului roman samd.

Deocamdata, dar peste 100 de ani, daca ti-ai vandut pamantul poti sa-l mai iei inapoi daca se schimba granitele?
QUOTE
...situatia din Palestina este incomparabila: terenurile vandute de arabi evreilor nu faceau parte dintr-un stat palestinian....

Faceau parte din Transiordania, o tara ca oricare alta, care dupa evenimente militare si politice internationale s-a transformat in doua state, palestinienii care si-au vandut pamantul au gresit?
QUOTE
...campania Rom cu Bucharest not Budapest este de o cretinatate absoluta...

Cretinatate sau nu, are oarece trimitere.

turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 17 Jul 2013, 05:59 PM) *
radem, glumim dar peste 100 de ani, urmasii romanilor or sa-si puna intrebari despre ce s-a petrecut cu romanii din aceste zile. palestinienii si-au vandut si ei pamanturile evreilor, azi vedem ce s-a intampla cand stramosii gresesc in detrimentul copiilor, nepotilor, stranepotilor etc.

Din surse sigure si secrete, imperialistii care vor sa cumpere pamantul stramosesc au un plan diabolic: sa puna o banda lata de vreo 20 m cu pietris peste care vor turna ceva numit asfalt si apoi vor pune niste parapeti metalici de -a lungul benzii si exact pe mijloc.

Romanii patrioti cred ca se vor construi granite artificiale in interiorul tarii . Pe aceste granite vor circula masini. ohyeah.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 24 Jul 2013, 12:55 PM) *
Poate sti tu sau altii cum este si ma lamuriti. Multumesc.

Daca o sa cauti o sa gasesti... Uite, sa nu zici ca sunt rau: in UE dreptul de a cumpara pamant se bazeaza pe reciprocitate - ei pot cumpara pamant aici si noi putem cumpara la ei. smile.gif

Hai sa te intreb ceva mai aplicat - sa zicem ca un taran din Oltenia are 5 ha de pamant; copiii lui emigreaza in Italia si renunta la cetatenia romana. Dupa ce taranul moare, pamantul lui intra, prin mostenire, in proprietatea unor cetateni straini?
QUOTE
Pe cat pui pariu?

Pe cat vrei tu
QUOTE
Moncher traim in Europa, care apara drepturile individuale, daca toti indivizii solicita aceleasi drepturi, UE este obligata sa le ofere, vezi situatia din Catalunia, Scotia etc

S-a vandut Catalunia ungurilor? unsure.gif
QUOTE
Deocamdata, dar peste 100 de ani, daca ti-ai vandut pamantul poti sa-l mai iei inapoi daca se schimba granitele?

Imi place optimismul tau, dar la stilul meu nesanatos de viata, nu cred ca mai traiesc peste 100 de ani
QUOTE
Faceau parte din Transiordania, o tara ca oricare alta, care dupa evenimente militare si politice internationale s-a transformat in doua state

Cunostintele tale de istorie sunt sublime....
QUOTE
palestinienii care si-au vandut pamantul au gresit?

Eu de unde sa stiu asta? Depinde cata nevoie aveau de bani
Marduk
QUOTE(abis @ 24 Jul 2013, 04:49 PM) *
QUOTE
... in UE dreptul de a cumpara pamant se bazeaza pe reciprocitate - ei pot cumpara pamant aici si noi putem cumpara la ei....

Astept cu nerabdare sa vaz niste statistici, cu ungurii care si-au vandut pamantul romanilor.
QUOTE
.... in proprietatea unor cetateni straini?

(2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.
QUOTE
Pe cat vrei tu

N-o sa mai apuc ziua aia, asa ca zi tu valoarea.
QUOTE
S-a vandut Catalunia ungurilor?

Incearca sa cumperi pamant in Catalunia, e cam acelasi lucru cu a cumpara pamant in Harghita, Covasna, Mures sau Partium. Eu asta vreau sa scot in evidenta, usurinta cu care romanii isi vand pamanturile fata de alte popoare.
QUOTE
....nu cred ca mai traiesc peste 100 de ani

Cu noile descoperiri medicale sigur apuci 150 de ani.
QUOTE
Cunostintele tale de istorie sunt sublime....

Unde este dialogul, contrazice-ma daca poti.
QUOTE
....Depinde cata nevoie aveau de bani

Nu este vorba doar de bani, mai este ceva la mijloc.
abis
QUOTE(Marduk @ 24 Jul 2013, 05:16 PM) *
(2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.

Nu i-o poate retrage statul, dar cetateanul respectiv poate renunta la ea.
QUOTE
N-o sa mai apuc ziua aia, asa ca zi tu valoarea

Deci degeaba castig pariul ca tu nu o sa platesti rofl.gif
QUOTE
Incearca sa cumperi pamant in Catalunia

De ce, ar fi ilegal sa cumpar pamant in zona aia?

Nu am bani si apoi ce naiba sa fac acolo?!
QUOTE
contrazice-ma daca poti.

Adica tu poti sa spui orice traznaie si eu sa ma apuc sa caut date ca sa te contrazic... Nu, nu merge asa rofl.gif
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 24 Jul 2013, 02:43 PM) *
....imperialistii care vor sa cumpere pamantul stramosesc au un plan diabolic......granite artificiale in interiorul tarii ....

Poti sa le zici si imperialisti, ei au o traditie in acest sens, se cred imperiali. Granite artificiale exista si acum, desi multi vor sa ne faca sa credem ca nu sunt. Exista granite culturale, dar si granite etnice, in satele din Transilvania gasest astfel de situatii, ungurii nu prea se amesteca cu romanii, sunt cartiere unguresti si restul satului este locuit de romani si tigani
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 24 Jul 2013, 04:28 PM) *
Poti sa le zici si imperialisti, ei au o traditie in acest sens, se cred imperiali. Granite artificiale exista si acum, desi multi vor sa ne faca sa credem ca nu sunt. Exista granite culturale, dar si granite etnice, in satele din Transilvania gasest astfel de situatii, ungurii nu prea se amesteca cu romanii, sunt cartiere unguresti si restul satului este locuit de romani si tigani

marduk, eu vorbeam de autostrazi.... rofl.gif


Marduk
QUOTE(abis @ 24 Jul 2013, 05:23 PM) *
QUOTE
... De ce, ar fi ilegal sa cumpar pamant in zona aia?

Cine a zis ca este ilegal? doar ca nu poti sa cumperi pamant pentru ca cei care traiesc acolo nu-l vand.
QUOTE
Adica tu poti sa spui orice traznaie

De unde sti ca este traznaie, de ce n-ai incercat sa demonstrezi ca e traznaie, macar cu un link din Wikipedia, de data asta nu te-am trimis sa cauti prin istorie. Macar de dragul dialogului puteai sa-ti spui parerea, tu ai ales o catalogare scurta: traznaie.



QUOTE(turbo trabant @ 24 Jul 2013, 06:59 PM) *
marduk, eu vorbeam de autostrazi....

da si autostrazile au rolul lor in aceasta afacere. am mai spus, in momentul in care HARCOM va fi conectat la autostrazile din Ungaria, acest teritoriu nu va mai apartine de facto Romaniei si nu este o traznaie. legat de secui si autonomie, nu ti se pare ciudat ca de cate ori se vorbeste de unirea Romaniei cu Basarabia, ca la comanda se misca secuimea in acelasi timp cu mancurtii si rusii?
abis
QUOTE(Marduk @ 25 Jul 2013, 09:32 AM) *
Cine a zis ca este ilegal? doar ca nu poti sa cumperi pamant pentru ca cei care traiesc acolo nu-l vand.

Nu te cred.

QUOTE
De unde sti ca este traznaie, de ce n-ai incercat sa demonstrezi ca e traznaie, macar cu un link din Wikipedia

Cel care face o afirmatie trebuie sa o demonstreze. Asa merg lucrurile.... Faci ca in cazul Kurdistanului cand pretindeai ca "nu avem dreptul sa uitam ca a exista o tara cu acest nume si care avea 20 de milioane de locuitori", iar cand te-am pus sa verifici ai descoperit ca nu a existat niciodata o astfel de tara... Ce link de pe Wikipedia sa iti dau ca sa vezi ca e o prostie sa afirmi ca evreii au cumparat pamant intr-o tara numita Transiordania si ca dupa aceasta cumparare teritoriile alea fac acum parte din statului Israel?

QUOTE
Macar de dragul dialogului puteai sa-ti spui parerea

Macar de dragul dialogului puteai sa-ti justifici afirmatiile nu sa ii trimiti pe altii dupa cai verzi pe pereti ca sa iti demonstreze ca gresesti...

QUOTE
in momentul in care HARCOM va fi conectat la autostrazile din Ungaria, acest teritoriu nu va mai apartine de facto Romaniei si nu este o traznaie

Nu este o traznaie, este o gogomanie

QUOTE
nu ti se pare ciudat ca de cate ori se vorbeste de unirea Romaniei cu Basarabia, ca la comanda se misca secuimea in acelasi timp cu mancurtii si rusii?

Nu. Rusii "se misca" tot timpul, la fel si marionetele lor din Basarabia ori Transnistria. Iar secuii nu stiu cu ce te-au mai suparat.
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Jul 2013, 09:53 AM) *
QUOTE
Nu te cred.

E dreptul tau, dar poti sa verifici.
QUOTE
Cel care face o afirmatie trebuie sa o demonstreze....

Kurdistanul exista, este o tara, ca si tara Oasului, a Zarandului, Tinutul secuiesc etc. doar ca poporului respectiv nu i-a reusit transformarea in tara, dar asta nu datorita poporului ci a celor care n-au vrut ca aceasta tara sa apara pe harta.
QUOTE
.. evreii au cumparat pamant intr-o tara numita Transiordania si ca dupa aceasta cumparare teritoriile alea fac acum parte din statului Israel?

Direct la concluzii, eu am dat acel exemplu ca sa-ti dovedesc ca se poate. Poti sa-ti vinzi pamantul ca cetatean al unei tari iar peste 10;20;50;100 de ani pamantul ala sa apartina altei tari.
QUOTE
.... puteai sa-ti justifici afirmatiile nu sa ii trimiti pe altii dupa cai verzi pe pereti ca sa iti demonstreze ca gresesti...

Observ ca te intereseaza mai mult greselile as spune chiar ca le vanezi, dar nu este cazul eu prefer dialogul de dragul dialogului si sustin ca afirmatiile mele nu sunt greseli decat atunci cand le cataloghezi tu ca atare.
QUOTE
Nu este o traznaie, este o gogomanie

Ramane sa vedem daca este asa. Iti recomand o calatorie in sudul Olandei la granita cu Belgia unde ai sa vezi ce inseamna interconectare etnica cu ajutorul autostrazilor.
QUOTE
....secuii nu stiu cu ce te-au mai suparat.

Cu autonomia, ca intodeauna. De cand cu regionalizarea asta, au adaugat si Partiumul cererilor lor, urmeaza Banatul, iar noi romanii suntem fascisti. Vizita lui Traian Basescu in Basarabia pare ca i-a agitat, pentru ca s-au gasit sa-si ceara revendicarile chiar in acele momente, dar rusii n-au nici un amestec in asta, ei ne vor binele ca si ungurii.

turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 25 Jul 2013, 08:32 AM) *
da si autostrazile au rolul lor in aceasta afacere. am mai spus, in momentul in care HARCOM va fi conectat la autostrazile din Ungaria, acest teritoriu nu va mai apartine de facto Romaniei si nu este o traznaie.

da Doamne sa traim amandoi momentul asta! inclusiv cu pamantul stramosesc HARCOV racordat la ungaria muma. rofl.gif

Marduk eu am cunostiinte printre secui, Ungaria mama nu ii doreste, pentru ei sunt ceva mai sus de tigani. Nu pot merge la facultati acolo, greu cu locurile de munca. Secuii din romania vorbesc o alta maghiara.

abis
QUOTE(Marduk @ 25 Jul 2013, 10:34 AM) *
E dreptul tau, dar poti sa verifici.

Cum si unde sa verific?
QUOTE
Kurdistanul exista, este o tara, ca si tara Oasului, a Zarandului, Tinutul secuiesc

Hai las-o ca macane rofl.gif
Mai bine recunoaste sincer ca ai gresit si asta e, toti ne-o furam cateodata.. smile.gif
QUOTE
Poti sa-ti vinzi pamantul ca cetatean al unei tari iar peste 10;20;50;100 de ani pamantul ala sa apartina altei tari.

Se poate intampla asta si daca nu-l vinzi smile.gif
QUOTE
sustin ca afirmatiile mele nu sunt greseli decat atunci cand le cataloghezi tu ca atare

Cu asta sunt de acord.
rolleyes.gif
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 25 Jul 2013, 10:47 AM) *
... eu am cunostiinte printre secui, Ungaria mama nu ii doreste, pentru ei sunt ceva mai sus de tigani....

Atunci de ce le sprijina cererile? pentru ca nu-i vrea in ungaria ca si populatie. Ungaria, biserica ungara nu sprijina parasirea locului de bastina, vanzarea pamanturile etc. Chestia ca nu-i doresc, ca-i considera tigani, ca nu-si pot face studiile in Ungaria etc. e praf in ochii romanilor, ungurii sunt ipocriti pana in maduva oaselor, ii vor si pe secui si pe ungurii din Romania, dar ii vor cu tot cu pamant, ceea ce pana la urma nu este o ipocrizie.
abis
QUOTE(Marduk @ 25 Jul 2013, 12:37 PM) *
ungurii sunt ipocriti pana in maduva oaselor

Ai tu o obsesie cu ungurii. De unde stii ca sunt atat de ipocriti? Pe ce te bazezi? Uite, eu cunosc cativa unguri, am fost si prin Ungaria de cateva ori, in Budapesta si nu numai, si nu am avut senzatia asta. Dimpotriva, cei mai multi mi s-au parut calzi, primitori, ospitalieri, mereu cu zambetul pe buze si gata sa te ajute. Nu am sesizat nimic dubios.
Marduk
Pentru ca una zic si alta fac, daca ai sa te uiti prin istorie asa au facut mai tot timpul. Cand ii fac ipocriti nu-i acuz de ceva din contra ii admir, isi cunosc interesul, ceea ce mi-as dori sa vad si la romani. Cand discut cu cate un roman mai infocat, indarjit impotriva ungurilor ii explic pe indelete de ce ar trebui sa-i urmarim pe unguri, sa invatam ceva de la ei si sa-i obligam sa recunoasca ca si ei au de invatat ceva de la noi, de multe ori reusesc, alteori sunt privit cu indoiala si suspiciune.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 25 Jul 2013, 10:47 AM) *
.... eu am cunostiinte printre secui, Ungaria mama nu ii doreste, pentru ei sunt ceva mai sus de tigani. Nu pot merge la facultati acolo, greu cu locurile de munca. Secuii din romania vorbesc o alta maghiara.

Ramane cum am stabilit, e clar ca secuii si ungurii din Romania vorbesc o alta limba maghiara.

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.