2 oua
7 linguri (mari) cu gris
o lingurita ulei
sare
Separi albusul de galbenus la ambele oua, bati bine albusurile, spuma daca se poate, daca nu, macar asa, de forma, sa nu se spuna ca nu ai incercat... apoi adaugi sarea, uleiul si galbenusurile, amestecand usor.
Dupa aceea, adaugi grisul, dar nu tot deodata, ci "in ploaie", amestecand tot usor. Lasi compozitia asta vreo 5 minute sa se imbine toate ingredientele, apoi adaugi in supa fierbinte (supa sa fie gata, totul fiert etc.), care se afla pe un foc foarte mic !, o lingura din vestita compozitie. Astepti sa vezi daca nu se destrama (prea tare). daca se destrama, mai adaugi niste gris la compozitia ramasa, dar nu mult.
Cand consistenta e ok, adaugi si restul de galuste. Le lasi sa fiarba vreo 5 minute, dupa care le intorci, mai fierb 5 minute si.. gata.
De preferat sa nu mananci supa imediat, lasa timp tuturor ingredientelor sa se cunoasca si galustelor sa se "adapteze".
Daca incerci, sa imi spui cum ti-au iesit.
Bafta !
(e supa mea preferata, de asta mi-am permis sa ma intind aici cu reteta de galuste). Nici eu nu am facut pana acum vreo 2 ani, ca nu imi ieseau. Dupa o teleconferinta cu tata, mi-au iesit si acum sunt un succes.
)