Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Masonerie Si Dinastie
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Francmasonerie - Istoric, Evolutie, Dezbateri.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
cocosel
QUOTE
Libertate, Egalitate, Fraternitate !..masonii au pus prima data cuvintele astea unul alaturi de altul intr-o sentinta.

De acord insa de acestea ce zici...:
Ordo et chaos (order out of chaos)
Lapis reprobatus caput anguli(the stone which was rejected has become the head stone of the corner).
Kodesh Layehovah.(holiness to the lord)
In hoc signo vinces ( by this sign thou shalt conquer).
Kodes la Adonai .(hear,see,be silent if you would live in peace)
Virtus juxit,mors non separabit.(virtus had united,death shall not separate)

Nu pare uneori ca astfel de zicale pot sa atraga oarecum atentia oamenilor si sa condamne pe drept ca acolo lucrurile sunt un pic altfel decat par a fi reproduse.??..Si prin prisma lor poti sa analizezi o viitoare eticheta.Uneori ar trebui sa fim mai atenti sa alegem doar ce-i mai putin atacabil si uneori mai putin dogmatic.O parte din cele expuse mai sus sunt afisate uneori cu nonsalanta pe exteriorul unor statui sau chiar cladiri si nu il fac decat pe profanul simplu sa isi formeze o opinie..ce de multe ori nu este conforma cu realitatea...Unele dintre ele sunt de apreciat dar altele aduc in discutie probleme religioase destul de abstracte..iar cel care nu are minime cunostiinte poate sa formuleze pareri care se pot transforma in condamnari...

In privinta juramantului nu sunt de acord doar cu principiul in care el este construit..in rest nu poate sa influenteze cu nimik un mod mai autoritar sau mai putin al unui conducator.De obicei juramintele sunt facute pentru a fi incalcate..si se poate observa lesne in istorie.Din pacate si marele maestru abuzeaza uneori de pozitia sa si atunci intreb oare el nu incalca
land-markurile sau constitutiile Fratiei??? hh.gif
The Dude
QUOTE (cocosel @ 27 Mar 2007, 12:57 PM)
De acord insa de acestea ce zici...:
Ordo et chaos (order out of chaos)
Lapis reprobatus caput anguli(the stone which was rejected has become the head stone of the corner).
Kodesh Layehovah.(holiness to the lord)
In hoc signo vinces ( by this sign thou shalt conquer).
Kodes la Adonai .(hear,see,be silent if you would live in peace)
Virtus juxit,mors non separabit.(virtus had united,death shall not separate)


Pai ce sa zic....as zice sa le luam pe rand pe fiecare. Analizate in parte si prin prisma evenimentelor care au generat aceste sintagme devenite aforisme fiecare isi are logica ei si nu vad cam ce ar fi de condamnat la vreuna din ele.

Ordo et chaos propune alternativa cosmos (univers organizat) in locul celei haos (universul dezorganizat). Este ceva rau in ordine ?? Este ceva rau intr-o "noua ordine" atunci cand cele incercate anterior s-au dovedit ineficiente ??
Maxima nu zice nimic despre felul in care trbuie instituita ordinea. Nazistii au preluat aceasta lozinca si au crezut ca noua ordine poate fi impusa prin forta si teroare...Poate ca au si discreditat-o cumva, dar daca au facut asta nu sentinta in sine e vinovata...Nu adevarul propus de ea trebuie incriminat, ci interpretarea pe care cineva, la un moment dat i-a atribuit-o...Sau poate miscarea care si-a pus pe frontispiciu o astfel de intentie si care mai apoi in numele ei a facut tot felul de porcarii..

Ma rog...cam pentru toate zicerile citate de tine aceasta explicatie este suficienta si satisfacatoare zic eu....Dar parca m-as opri un pic mai mult la asta:

hear,see,be silent if you would live in peace...Ea imi pare un sfat deosebit de intelept si nu o amenintare din partea cuiva. Sigur, iarasi, faptul ca Mafia Siciliana a transformat cugetarea in "omerta" deturnandu-i sensul si minimalizandu-i valoarea nu ar trebui sa insemne nimic. Minulescu in poezia "Porunca a XI a", vede lucrurile cam asa:

"Asculta, priveste si taci!...
Asculta, sa-nveti sa vorbesti,
Priveste, sa-nveti sa cladesti.
Si taci, sa-ntelegi ce sa faci...
Asculta, priveste si taci!

Cand simti ca pacatul te paste
Si glasul Sirenei te fura,
Tu pune-ti doar lacat la gura
Si-mplora doar Sfintele Moaste-
Cand simti ca pacatul te paste!...

Cand simti ca dusmanul te-nvinge,
Smulgandu-ti din suflet credinta,
Asteapta-ti tacut biruinta
si candela mintii n-o stinge-
Cand simti ca dusmanul te-nvinge!

Cand bratele-ncep sa te doara,
De teama sa nu-mbatranesti,
Ramai tot cel care esti-
Aceeasi piatra de moara-
Cand bratele-ncep sa te doara!...

Iar cand, cu ochii spre cer,
Te-ntrebi ce-ai putea sa mai faci,
Asculta, priveste si taci!
Din brate fa-ti aripi de fier
Si ZBOARA cu ele spre cer!..."



care din cele doua interpretari iti par mai apropiate de adevar ????
March
Misto poezia asta a lui Minulescu ! Ca de altfel multe de-a lui smile.gif
cocosel
Problema este ca nu evenimentele au generat aceste aforisme..ci cu totul alta lume... thumb_yello.gif
Nu am spus ca le-as condamna ci altii le condamna...Am incercat sa vad daca eviti un raspuns concret..si se pare ca l-ai facut..pe mine insumi nu ma intereseaza ce se intampla acolo in lumea aia daca nu s-ar spune tot timpul ca lumea aia va instaura o noua ordine...ca lumea aia se identifica cu sintagma caritate...ca lumea aia are cunostiinte depline...ca lumea aia este lumea cea buna...ca lumea aia reprezinta progresul..viitorul.
In privinta poeziei din pacate este una din poeziile mele preferate si chiar ma intrebam oare o va aduce cineva in discutie..?? rolleyes.gif
gio19ro
Dezbaterea asta cu juramantul e inutila. In francmasonerie trebuie sa te supui. As putea sa pun capat acestei discutii lipind aici un interviu cu Marele Maestru al Rusiei. Recunoaste ca masoneria nu e societate democratica si are si argumnte in acest sens. Si se mandreste ca virgula comunismul e o creatie masonica. Dar n-a mers. De data asta. ohyeah.gif In Cuba, 99% din activisti de partid sunt masoni rofl.gif
Ce spune Dude sunt texte, n-au legatura cu realitatea. In USA, masonii albi ii detesta pe "fratzii"negrii, prin urmare fiecre cu lojile lor. Exceptiile nu fac decat sa confirme regula.
Egalitate...etc. Sub aceste lozinci s-a instituit marea teroare, nici o treaba cu egalitatea si tot tacamul. Atunci au abolit calendarul crestin si anul revolutiei franceze a devenit anul 1. Bineinteles ca a durat putin aceasta utopie calendaristica si au trebuit sa devina din nou subversivi, n-au putut sa isi impuna conducerea asupra sferei politice si economice in mod fatzish, trebuie s-o faca din umbra. Si o fac. Daca o singura litera din ce am spus aici nu e adevarata, o mananc.
The Dude
QUOTE (cocosel @ 28 Mar 2007, 07:45 PM)
Problema este ca nu evenimentele au generat aceste aforisme..ci cu totul alta lume... thumb_yello.gif






Permite-mi sa te contrazic aici. Fiecare aforism are in spate o intamplare explicativa..
Ia de exemplu asta "omnia mea mecum porto" si care in banii nostri ar veni cam asa: "ceea ce este al meu, am intotdeauna cu mine"
Povestioara ce insoteste aforismul relateaza despre un mare incendiu ce mistuia un oras. Fiecare din cei ce il locuiau , in zumzaiala panicii, isi cara care cum putea fie cate o piesa de mobilier,fie cate o boccea, fie cate un alt obiect de valoare...Unul singur se deplasa linistit prin furnicarul creat, si intrebat cu mirare de cineva daca el nu are chiar nimic de salvat din calea flacarilor, el da celebrul raspuns: "ceea ce este al meu, port intotdeauna cu mine"

QUOTE
pe mine insumi nu ma intereseaza ce se intampla acolo in lumea aia daca nu s-ar spune tot timpul ca lumea aia va instaura o noua ordine...ca lumea aia se identifica cu sintagma caritate...ca lumea aia are cunostiinte depline...ca lumea aia este lumea cea buna...ca lumea aia reprezinta progresul..viitorul.


Pentru noi insa lucrurile asa stau. Tu, sau oricine altcineva, va puteti alege alte criterii si alte repere morale, noi ramanem blocati in astea. Noi am crezut in ele inca de la inceput, am "lucrat" pe ele, am avut rezultate si de aceea ne credem indreptatiti sa afirmam ca ele sunt bune, si ca ele sunt in masura sa asigure progres viitorului. Noi nu am spus nicaieri ca avem cunostiinte depline sau ca am fi in posesia adevarului absolut, am spus doar ca suntem in cautare si ca avem motive sa credem ca suntem pe calea cea buna.


QUOTE
In privinta poeziei din pacate este una din poeziile mele preferate si chiar ma intrebam oare o va aduce cineva in discutie..?? rolleyes.gif


Nu prea inteleg de ce "din pacate"...dar nu mi-ai raspuns la intrebare, care din cele doua sensuri atribuite sintagmei iti pare mai apropiata de adevar: interpretarea omerta, sau cea a lui Minulescu (...mason in trecut, acum la Orientul Etern)
March
QUOTE (gio19ro @ 29 Mar 2007, 12:33 AM)
Dezbaterea asta cu juramantul e inutila.

Mai Gio, lasa-i p-astia si zi-ne daca e ceva nou despre Bivolaru si grupa lui ?!? unsure.gif
The Dude
QUOTE (gio19ro @ 28 Mar 2007, 11:33 PM)
Ce spune Dude sunt texte, n-au legatura cu realitatea.

Ideologiile sunt facute din "texte", iar noi discutam aici chestiuni de principiu.
Au o foarte mare legatura cu realitatea pentru ca realitatea e perceputa prin mesaje.
Potrivit lui Marshall McLuen chiar mediul ar fi un mesaj, iar mesajele au continut ideologic.
Masoneria a identificat lozinca "Libertate, Egalitate, Fraternitate" ca pe un imperativ motric ce poate aduce echilibrul necesar dezvoltarii armonioase a omenirii.
Ea nu poate impune nimic nimanui, ea poate doar sa insiste si sa militeze pe adevarurile ce s-au dovedit eficiente si universale...Ea poate cel mult sa indice o cale, eu zic chiar calea.

Cei care rezuma Masoneria la sincopele organizatiilor ce au ramas fixate in conflicte minore, sau in probleme de grup scapa din vedere marele tzel. Pierd imaginea padurii la nivelul copacilor.

Masoneria Universala este o stare a spiritului, masonii din intreaga lume lucreaza la desavarsirea acestei stari...fiecare dupa cum poate, fiecare dupa gradul lui de perfectionare...de slefuire....cu mai mult sau mai putin succes, si cu rateurile si ezitarile inerente de care nicio activitate umana nu e scutita...
gio19ro
Chiar nu stiu.. thumbs-up.gif innocent.gif Dar aici e topicul cu francmasoneria secret.gif si crimele ei tongue.gif Topicurile cu Gregorian Bivolaru au fost inchise, nu stiu daca a mai ramas unul deschis . Si cred ca exista si un subforum despre literatura spoton.gif
(loc pt texte si poezii)
cocosel
QUOTE
Nu prea inteleg de ce "din pacate"...dar nu mi-ai raspuns la intrebare, care din cele doua sensuri atribuite sintagmei iti pare mai apropiata de adevar: interpretarea omerta, sau cea a lui Minulescu

Tocmai din acest aspect Minulescu a vrut sa schimbe lumea intrand in Fratie...logic ca sunt aproape de ceea ce spune poetul dar sintagma s-a dezvoltat prin latura destructiva a Fratiei italiene (Mafia pleaca din cate am cunostiinte din perioada lui Garibaldi) insa pentru mine este esential...atunci cand te numesti artist as vrea sa cred ca acest lucru nu il poti face decat prin chiar insasi opera ta...insa aceasta opera sa nu fie cea care ti-o ofera apropierea de o noua lume...ci de lumea ta...capacitatile tale..ideile tale.Sa nu te lasi prada conceptiilor unor pe de alta parte inteligenti..ci sa te lasi prada inimi,sufletului si vieti tale...care sa formeze de fapt idealismul gandiri artistice.
Desi nu are nici o legatura Brancusi spune asa..
"mai intai trebuie sa te vezi asa cum esti,trebuie sa fii ingrozit de tine insuti.Daca un om nu este ingrozit de el insusi ,atunci inseamna ca nu se cunoaste pe sine.NU mai apartin acestei lumi ,nu ma mai simt legat de nimeni ...sunt acum in mijlocul esentei si pot sa privesc efemerul in lumina si sa masor eternul....Iti dau o dalta si un ciocan ,dar s-ar putea sa strici piatra.Eu nu lovesc decat atunci cand piatra mi-a aratat ce trebuie sa fac.Nu caut aparenta incerc sa ma indepartez de realitate.Nu copiez,nu am idei preconcepute.Ideea trebuie sa patrunda in piatra si sa elibereze spiritul ascuns in ea.Aceasta exista in mintile noastre.Fara gesturi si strambaturi,doar sinceritate primitiva.E un mister dar esti artist. "

Asa vad arta si de obicei marii maestri au fost cei care au uitat de lume si sau izolat..au fost spirite singulare intr-un ocean de intoleranta si vanitate.Minulescu ar fi fost si mai mare daca nu si-ar fi apropiat opera de Fratie...a plecat asa cum spui de la aceea sintagma nu de la gandurile sale..si a creat aceea poezie...a spart piatra si a dat o forma dar nu a slefuit-o.
Sa nu intelegi ca as condamna in vreun fel lumea aceea ci spun ce cred...si cum vad un artist...o sa-mi spui pai stai noi suntem constructori..noi suntem cei care am cladit.Ok...insa nu conteaza cel care sparge piatra ci cel care o slefuieste si o infrumuseteaza cel care nu reprezinta realitatea unei comunitati,congregatii...fratii...ci realitatea sa.

Uite ce spune morarul unui sat..."Timpul uneori trece ca apa ce curge pe langa roata morii,cand nu macina.Atunci nu se realizeaza nimic,dar nici apa nu se intoarce inapoi." smile.gif

The Dude
QUOTE (gio19ro @ 29 Mar 2007, 09:56 AM)
Dar aici e topicul cu francmasoneria si crimele ei

Esti in eroare prietene...esti pe alt topic...despre crimele masoneriei se pare ca doar tu vorbesti aici; am rasfoit intregul topic.
Asta de aici e unul numit "Masonerie si Dinastie", au si cu literatura e adevarat, au si natura turism, au si cu credinta...au de toate thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE
Asa vad arta si de obicei marii maestri au fost cei care au uitat de lume si sau izolat..au fost spirite singulare intr-un ocean de intoleranta si vanitate



Incurajat de succesele repurtate in carmuirea MLNR, si a AIMM, domnul Eugen Ovidiu Chirovici, MM in scaun in prezent, a decis si el sa atace in scopul unei mai bune afirmari si beletristica.

...Mai exact literatura hazlie: "Suflete la Pret Redus" publicata recent la Humanitas (hmmmmmmm).
Lucrarea a fost catalogata ca "o adevarata feerie a lecturii", "o fresca baroca a comunismului", unde "cititorul poate rade in hohote".

In carte e vorba de "o societate anonima ce-si propune sa cumpere suflete la pret redus".

Paroxismul critici promotionale compara cartea lui EOC cu lucrarile lui Ilf si Petrov ( 12 Scaune, Vitelul de aur) sau chiar cu cele ale lui John Steinbeck (Joia Dulce, Tortilla).


In termeni editoriali 225 de pagini la 25 de lei....noi


Ca sa vezi......
andra_v
Mersi de informatie, Dudule!
Cam asta e pretul practicat de Humanitas.

gio19ro
QUOTE (The Dude @ 29 Mar 2007, 09:54 AM)
QUOTE (gio19ro @ 28 Mar 2007, 11:33 PM)
Ce spune Dude sunt texte, n-au legatura cu realitatea.

Ideologiile sunt facute din "texte", iar noi discutam aici chestiuni de principiu....
Cei care rezuma Masoneria la sincopele organizatiilor ce au ramas fixate in conflicte minore, sau in probleme de grup scapa din vedere marele tzel. Pierd imaginea padurii la nivelul copacilor

Cu un astfel de argument si nazismul si comunismul se poate scuza.
Cei care rezuma Comunismul la sincopele ....scapa din vedere marele tzel. Pierd imaginea padurii la nivelul copacilor
Cei care rezuma Fascismul la sincopele ..... scapa din vedere marele tzel. Pierd imaginea padurii la nivelul copacilor

Hmm, cum suna? jamie.gif
The Dude
QUOTE (gio19ro @ 29 Mar 2007, 10:41 PM)
Cu un astfel de argument si nazismul si comunismul se poate scuza. 
Cei care rezuma Comunismul la sincopele ....scapa din vedere marele tzel. Pierd imaginea padurii la nivelul copacilor
Cei care rezuma Fascismul la sincopele ..... scapa din vedere marele tzel. Pierd imaginea padurii la nivelul copacilor

Hmm, cum suna? jamie.gif

Suna debil....dar nu parafraza, ci logica, si mai ales lipsa de cultura care te conduce la asemena confuzii.


Nu stiu daca cunosti, dar imi fac datoria sa reiterez: cuvantul "nazist", denumeste un membru apartinand "Partidului Național Socialist German al Muncitorilor" adica "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP)".
Comunismul a fost si el o miscare de sorginte social-democrata.
Eu mai spun fara niciun fel resentiment ca ambele curente descind din organizari si ideologii de tip masonic.
Dar sunt ele in sine de condamnat ??
Ar fi reusit Gernmania nazista sa alunece intr-asemenea hal in nationalism si extremism in lipsa unui nebun ca Hitler ??
Ar fi reusit Rusia sa impuna groaza si teroare in lipsa unui Stalin ??

Nu sistemele au facut tirania posibila, ci nemultumirea sociala..neglijarea unor principii esentiale ale echitatii si dreptatii, principii identificate si promovate pentru prima data de masoni.
Ori de cate ori ne departam de aceste concepte facem loc totalitarismului, si ori de cate ori ne instituim in conducatori ai celor multi si nedreptatiti comitem aceiasi greseala care poate naste monstrii

De aceea Ordinul Masonic nu se pretinde niciodata un conducator sau un lider, ci furnizorul unor scheme etice si morale ce pot sta la baza sistemelor democratice functionale.
"Ei se simt reponsabili de istoria oamenilor, fara a se erija in conducatori."
The Dude
QUOTE (March @ 28 Mar 2007, 02:38 PM)
Misto poezia asta a lui Minulescu !  Ca de altfel multe de-a lui  smile.gif

Da March, un mason priceput....


Am tot intarziat sa raspund postului tau cautand o alta poezie mai putin cunoscuta a lui..Dar pentru ca nu am gasit-o, am sa citez doar din memorie cateva pasaje care cred ca au ceva legatura cu prestatia ta (a noastra) de pe unele teme de discutii de pe aici.

Se numeste "Moartea Dresorului de Sticleti"


"................................................
A murit dresorul de sticleti. A murit si ultimul dresor...
A murit cu mainile pe ei, si cu ochii-nfipti in ochii lor.

................................................

A murit dresorul fericit.
Ca sticletii lui, copii nimanui,
l-au stimat si l-au iubit, si ca el a scos din ei
o falanga minunata de maestrii cantareti,
nu tarcovnici mititei ca dresorii de-altadata,
Caci e drept ca-n viata, lucrul cel mai greu,
e sa-si piarda omul vremea cu sticletii
ca sa puna la curent analfabetii
cu ce-a neglijat sa-i puna Dumnezeu
!"
cocosel
QUOTE
Eu mai spun fara niciun fel resentiment ca ambele curente descind din organizari si ideologii de tip masonic

Nu.... chiar sunt de origine masonica...uite ce ziceam pe aci si eram acuzat ca vorbesc porcarii....

QUOTE
Dar sunt ele in sine de condamnat ??

Unele da altele nu..dar tendinta este ca fara aceste derapaje nu s-ar fi putut constitui societatea de azi...care si acum sta pe un butoi de pulbere...are in continuare nevoie de actiune. tongue.gif
The Dude
QUOTE (cocosel @ 30 Mar 2007, 08:41 AM)
..dar tendinta este ca fara aceste derapaje nu s-ar fi putut constitui societatea de azi...

eu le-as numi excese...si as mai aduga ca au apartinut exclusiv unei laturi a masoneriei ce s-a autointitulat "Masoneria Revolutionara"..O latura de care Masoneria Universala s-a delimitat la vreme, si care ii reprosa Ordinului lipsa de actiune si pasivitatea.

Asa cum bine ai mentionat metodele utilizate de ei sunt si raman condamnabile, rezultatele lor...de necontestat.
Desi Masoneria continua sa acuze acest mod de abordare, in taina multi masoni se simt solidari cu el...sau daca nu, macar il aproba...
gio19ro
QUOTE (The Dude @ 30 Mar 2007, 05:58 AM)
Suna debil....dar nu parafraza, ci logica, si mai ales lipsa de cultura care te conduce la asemena confuzii.


Nu stiu daca cunosti, dar imi fac datoria sa reiterez: cuvantul "nazist", denumeste un membru apartinand "Partidului Național Socialist German al Muncitorilor" adica "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP)".
Comunismul a fost si el o miscare de sorginte social-democrata.
Eu mai spun fara niciun fel resentiment ca ambele curente descind din organizari si ideologii de tip masonic.
Dar sunt ele in sine de condamnat ??


1. Multumesc de "aprecieri".
2. Imi spui niste lucruri complet noi, ce mai, total necunoscute mie....vai cate lucruri cunosti tu iar eu nu. laugh.gif Apreciez si faptul ca ai tinut sa-mi spui si cum suna in germana titulatura partidului nazist, desi sunt jumatate german. Da, imi spui tot felul de lucruri noi.
3. Da, ele sunt de condamnat pentru ca sunt criminale, nu urmaresc dezvoltarea individului ci inregimentarea lui intr-o masa amorfa care sa fie condusa de "frtatzi" spre "marele tzel".

P.S. Textele cu floricele multe dar lipsite de substanta poate ca si-ar gasi locul la literatura. Aici vorbesti despre tot felul de "tzeluri", unii privesc cu gura cascata la stilul tau dar nu se intreaba ce e "marele tzel" si cum sunt oamenii dirijati. Faptele conteaza, nu textele filosofice ale doctrinelor criminale. Si daca acum cateva decenii doar unii oameni lucizi condamnau atat comunismul cat si nazismul sau fascismul ca fiind criminale, azi, acest lucru este de necontestat. Chiar s-a secat izvorul imaginatiei masonice spre a dirija masele spre "marele tzel" si recurg la resaparea acestor doctrine?
Oricum, francmasoneria universalase va autodistruge pentru ca e anacronica. Oamenii isi doresc libertatea cu adevarat, nu doar in texte si lozinci. Omul nu vrea sa fie o caramida fara personalitate in constructia masonica, adica in masa amorfa de care aveti nevoie. Isi doresc sa fie cel mult o "caramida refractara", daca stii ce-i aia.
March
QUOTE (gio19ro @ 30 Mar 2007, 11:56 AM)

Chiar s-a secat izvorul imaginatiei masonice spre a dirija masele spre "marele tzel" si recurg la resaparea acestor doctrine?
Oricum, francmasoneria universalase va autodistruge  pentru ca e anacronica. Oamenii isi doresc libertatea cu adevarat, nu doar in texte si lozinci. Omul nu vrea sa fie o caramida fara personalitate in constructia masonica, adica in masa amorfa de care aveti nevoie.

De ce s-or inghesui pe capete politicienii, oamenii de afaceri, intelectualii si multi altii de la noi sa intre in Masonerie ?!? unsure.gif

Si de vreo 2000 de ani masoneria tot moare da' tot pe aici e ! tongue.gif
gio19ro
Pentru ca isi dorec putere si bani, de aia se inghesuie sa intre in francmasonerie. Insa nu scapa din vederel lucrurile esentiale si adu-ti aminte de Minerval, alias Gopernic, cand, intr-o noapte de luna plina, dupa ce a vizionat un film straniu la tv, a avut o criza aici pe forum si si-a dat drumul la gura, strigand ca adevartul Dumnezeu e Lucifer si acesta este cel slujit de francmasonerie. Bineinteles ca a zis el mai multe, dar esenta este ca in centrul doctrinei francmasonice sta Lucifer.
The Dude
QUOTE (gio19ro @ 30 Mar 2007, 10:56 AM)
1. Multumesc de "aprecieri".


You are welcome !


QUOTE
2. Imi spui niste lucruri complet noi, ce mai, total necunoscute mie....


It's Good To Know ....Enjoy !!...totdeauna mi-a placut sa fiu de folos....ca unui mason adevarat thumb_yello.gif


QUOTE
.. desi sunt jumatate german


O yeeh ??? ...care jumatate ???


QUOTE
Faptele conteaza, nu textele filosofice ale doctrinelor ..[criminale].



Eu zic, "fara floricele", ca si unele si altele conteaza in egala masura, si ca numai un natang le poate disocia.
Eu mai zic, si de data asta nu sunt deloc singurul care afirma una ca asta, ca actiunile care nu au in spate o motivatie puternic si corect justificata chiar bine orientate initial, in final conduc doar la anarhie.
Si iar iti mai zic cateva "lucruri noi" pentru tine: Masoneria a dovedit in timp, concret, ca si in fapte la fel ca si in ideologie a avut dreptate.
In lipsa ei, in mod cert ai fi trudit acum pe camp, tragand plugul cu doua brazdare dupa tine (ca e anotimpul), iar singurele tale aspiratii ar ramane blocate in speranta unei recolte mai bune, sau poate a unui an mai putin secetos.
Cu siguranta tu ai fi meritat cu prisosinta un astfel de viitor...dar uite ca Masoneria te-a scos din cofa, te-a invatat sa privesti in sus, si apoi de la egal la egal..
Tot datorita ei, iti poti permite astazi sa o improsti cu noroi confortabil din locuinta ta, de pe PC-ul tau, cu gandul desigur in alta parte. Ingratule !!!


QUOTE
Oamenii isi doresc libertatea cu adevarat, nu doar in texte si lozinci. Omul nu vrea sa fie o caramida fara personalitate in constructia masonica, adica in masa amorfa de care aveti nevoie


Daca oamenii nu isi formuleaza dorinta prin "texte si lozinci" nimeni nu va afla niciodata ce vor.
Caramizile construiesc ziduri, zidurile cladiri, cladirile orase, orasele tari, tarile uniuni...Uniunea Europeana e doar una din ele. Toate uniunile, toate natiunile la un loc alcatuiesc umanitatea...ma urmaresti ??

Cand e asezata intr-un zid Caramida nu isi pierde nimic din identitatea ei...i se inmultesc doar la infinit atat forta cat si puterea. Devine ZID, devine opreliste, pavaza, devine siguranta

jamie.gif ba...acu' ca sa pricepi si tu..tre' c-ai vazut si tu pa undeva d'aia de sparg caramizi cu latu' palmi ...e da ai vazut pa v'unu care sa sparga ziduri la fel ??? jamie.gif thumb_yello.gif .................................. cry.gif


QUOTE
Isi doresc sa fie cel mult o "caramida refractara", daca stii ce-i aia.


Nope, caramida aia (refractar= care se impotriveste la ceva care opune rezistență față de ceva, care nu este receptiv la ceva...DEX) nu e una care se opune la nou...E o caramida care rezista la temperaturi inalte, la socuri mai puternice, la incercari mai grele "fără a-și schimba structura, compoziția și caracterele".
Intr-adevar caramizile au nevoie de dimensiunea asta....SI SINGUR ORDINUL MASONIC LE-O POATE OFERI !!


March @30 Mar 2007)
QUOTE
Si de vreo 2000 de ani masoneria tot moare da' tot pe aici e !


Masonii zic ca de vreo 6000 de ani ...Iar in timp ce ei "tot mor" coloane de generatii de generatii de contestatari si proroci in viata ii tot defileaza prin fata..trecand !!
gio19ro
QUOTE (The Dude @ 30 Mar 2007, 12:08 PM)
In lipsa ei, in mod cert ai fi trudit acum pe camp, tragand plugul cu doua brazdare dupa tine (ca e anotimpul), iar singurele tale aspiratii ar ramane blocate in speranta unei recolte mai bune, sau poate a unui an mai putin secetos.
Cu siguranta tu ai fi meritat cu prisosinta un astfel de viitor...dar uite ca Masoneria te-a scos din cofa, te-a invatat sa privesti in sus, si apoi de la egal la egal..


Dude, deja risti sa aluneci spre punctul de nonretur al taramului paranoiei. Masoneria nu m-a scos de nicaieri ci m-a afundat si ma apasa. Progresul tehnic nu se datoreaza masoneriei, in schimb multe inventii ce ar revolutioana actuala ordine sociala sunt tinute la obroc tocmai de "fratzia universala" in care wahabiti de la Ryad cu cei din marea loja mama a lumii laugh.gif isi dau mana. Scuze de laugh.gif dar nu ma pot abtine cand vad sau aud titulatura de "mare loja mama a lumii.

Multe lucruri lipsite de logica ai spus insa chiar nu intentionez sa intru in polemici fara sfarsit. Cat despre luciferimul francmasoneriei n-ai suflat un cuvant si cred ca asta nu se datoreaza vreunei tulburari dislexice, ci pur si simplu taci furios.

De altfel cele zise de tine
QUOTE
Cu siguranta tu ai fi meritat cu prisosinta un astfel de viitor...
arata ca esti furios si razbunator, in "buna"traditie masonica. Cred ca se aproprie luna plina, sper sa nu fii si tu din acelasi aluat ca Minerval, adica cu spume la gura in anumite perioade.

QUOTE
Daca oamenii nu isi formuleaza dorinta prin "texte si lozinci" nimeni nu va afla niciodata ce vor.


Aici esti de-a dreptul dislexic. Eu am folosit cat se poate de clar sintgma "doar

QUOTE
Intr-adevar caramizile au nevoie de dimensiunea asta....SI SINGUR ORDINUL MASONIC LE-O POATE OFERI !!


Oamenii nu sunt caramizi, doar fiintele luciferice tin sa-i priveasca pe oamenii ca pe niste supusi, ca pe niste caramizi ale lor, in planul lor, pentru telul lor.

Uite aici un model cutremurtor de lipsa de logica din partea ta si acum chiar incep sa te suspectez de usuare tendinte dislexice.
QUOTE
Nu sistemele au facut tirania posibila, ci nemultumirea sociala..


Deci in conceptia ta, tirania a devenit posibila deoarece exista nemultumire sociala biggrin.gif nicidecum nemultumirea sociala nu a aparut datorita tiraniei. Deci trebuie sa fim multumiti socialmente cu societatea oferita de "fratzii masoni"pentru ca altfel riscam sa ni se aduca din nou tiranie laugh.gif
Vai cat e de darnica "fratzia".....

Iar tu faci abstractie ca un sistem tiranic nu implica intotdeaun un tiran la vedere. Iar francmasoneria este mama acestei tiranii insa aceast fapt n-ar fi posibil daca oamenii ar fi treji si lucizi, de aceea voi ii vreti "caramizi" inregimentate in "constructia"voastra si sa reactioneze conditionat, pavlovian la stimulii ce-i administrati.

QUOTE
Masonii zic ca de vreo 6000 de ani ...Iar in timp ce ei "tot mor" coloane de generatii de generatii de contestatari si proroci in viata ii tot defileaza prin fata..trecand !!


Subliniera la "in viata" vine de la credintza ca prorocii ar fi dobandit viatza eterna? rofl.gif
Sunt multi curiosi pe aici si poate ar dori sa le explici cum Adam a fost primul francmason de pe aceasta planeta. jamie.gif Ce zici te bagi in a-l inlocui pe Minerval in apologia luciferismului francmasonilor?
March
Bre Gio,
Matale citesti numai carti despre satanisti, A.Pike si K.K.K ?!? unsure.gif

Toti masonii aia care au facut revolutia de la 1848 si au pus bazele statului national roman prin crearea Romania mici (mai intai ), apoi Romania Mare ( prin luptele care le-au dat la negocierile de pace de la Versailles ),deci toti aia s-au inchinat lui Lucifer ?!? unsure.gif
gio19ro
Nu stiu la ce s-au inchinat aia, masoneria e foarte mare si nu toti masonnii sunt satanisti, insa la varf masoneria e satanista. Unii au aderat din spirit de aventura, de exotism, altii pt relatii, bani, putere... Masoneria e pe grade si initieri. Una afli cand intri si tot mai multe pe parcurs.

In schimb "Horea", "Ursu" , ambele nume nu sunt de fapt numele lui, ci sunt nume initiatice ce i-au fost date de-a lungul timpului cat a activat intr-un soi de societate secreta de tip francmasonic, a fost satanist.

Intrebare, intrebatoare..... De ce pe intreaga perioada a executiei lui Horea, au batut tobele astfel incat sa nu se auda ce striga? Dementul a crezut pana in ultima clipa ca va fi gratiat de imparat pt. ca rascoala a fost parte dintr-un plan si el a fost o rotita in acest plan. Cand s-a lamurit ca nu va fi gratiat, a vrut sa dea cat mi multe in vileg, dar tobele..... laugh.gif Asa ca a urlat ce dementul fara sa se intelega mare lucur din ce zicea.
March
Vezi sa nu te auda ardelenii ce zici de Horica a lor ! Si chiar Vadim ! laugh.gif
gio19ro
March, aceste lucruri sunt cunoscute ata de istorici cat si de BOR. Pai nu s-a opus BOR la trecerea lui "Horea" in randul "sfintilor" tocmai pt acest motiv? Ca a fost satanist practicant de fapt? Asa ca a fost canonizat doar voda Stefan supranumit si cel Mare.
March
Deci tragerea aia pe roata a fost de fapt un fel de rafuiala intre satanisti ?!?
gio19ro
Nicidecum, a fost pedeapsa pt rascoala, chiar daca rascoala a fost un experiment masonic. In schimb daca ne referim doar la persoana lui, a fost o pedeapsa pt crimele sale, pentru femeile violate si ucise in transele sale demente, pt copii ucisii etc. Chiar daca a facut parte din "fratzie" , nobilii maghiar francmasoni n-ar fi acceptat sub nici o forma ramanerea sa in viatza.
cocosel
Ehei ehei inca o ucidere la comanda..Sorin Crivat...oare cine l-a vanat pe fostul sef al documentelor secrete din Ministerul Integrarii...baietzii gri sau baietzii cu ochi albastri...????

Sorin mason cu state vechi (si mai pun si din partea oculta a serviciilor) ..a fost gasit mort in puscarie la atentie 17 ore inainte de iesire...
Moartea unui arestat preventiv putea fi trecuta usor cu vederea daca ar fi fost vorba de o persoana in varsta, care nu prezenta potential denuntator, deci nici pericol pentru cineva foarte important. Dar asa... Moartea neasteptata a fostului sef al Biroului de Documente Secrete si al Protectiei Informative din Ministerul Integrarii si apoi al Ministerului Economiei si Comertului, tanar in putere, sportiv de marca, fara antecedente medicale care sa fi ridicat vreodata problema unei afectiuni care sa prezinte riscul unui deces, este cusuta cu ata argintie. Miroase de la o posta a aranjament. A otrava. Chiar daca analizele medico-legale ar iesi maine si ar atesta ca in organismul lui Crivat nu a fost depistata vreo substanta suspecta, tot n-am sa cred ca Sorin Crivat a ramas fara aer si i-a stat inima din cauza efortului sau a claustrofobiei. Hai sa fim seriosi. Se spune ca cel mai usor de ascuns este un deces provocat cand are cine sa-l musamalizeze!

Conform celor spuse de tatal victimei, Sorin era ofiter acoperit SRI, cu grad de capitan. El ar fi avut misiunea sa raporteze superiorilor despre zona obscura a afacerilor cu petrol si produse petroliere. Ni s-a sugerat ca in acest scop ar fi facut o "documentare" in Africa, in timpul lunii noiembrie a anului trecut. Se prea poate ca de acolo sa i se fi tras arestarea. In cazul acesta, DNA si SRI si-au dat mana sa inchida gura unui ofiter care stia prea multe. Nu bagam mana in foc pentru probitatea profesionala a lui Sorin Crivat. In orice caz, este secretul lui Polichinelle faptul ca SRI are ofiter acoperit in institutii civile strategice asa cum era Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. Din cate cunoastem noi, un serviciu secret nu isi prea abandoneaza agentii. Din cauza asta, habar n-avem daca Sorin este un caz de pion sacrificat sau se afla in misiune, dorindu-se legendarea lui. Institutiile in drept sa rezolve misterul apartenentei lui Sorin Crivat la SRI ar fi Comunitatea Nationala de Informatii sau CSAT care contine reprezentanti ai tuturor serviciilor de informatii romanesti. O ancheta ordonata la acest nivel ar lamuri veridicitatea informatiei furnizate de tatal victimei.

Aveti grija oamenii astia nu dorm.... ohmy.gif
gio19ro
Stai linistit, azi masoneria are aparatura pt a produce un stop cardiac unora. E drept ca nu iasa mereu, dar in anumite conditii, se poate petrece. Acum un an am vorbit pe undeva pe aici despre armele psihotronice. Spre exemplu chiar si antenele retelelor GSM au si multe alte utilizari, printre care si conditionarea mentala a maselor.
andra_v
Reveniti si voi la topic, Masonerie si dinastie!

Sunt multi carora le-ar conveni sa aiba o antena implantata in creier, care sa-i scuteasca de efortul reflectei. Din pacate, nu este posibil.
gio19ro
Comunismul este o creatie a franmasoneriei iar in peioada comunista in spitalele psihiatrice de la noi erau "medici" care incercau producerea de stop cardiac pacientilor, unii pacienti pe bune, altii... opozanti ai regimului. Pt ca au fost spitale, precum cel de la Poiana Mare, unde erau si dizidenti internati, asa ca o discutie privind legatura dintre comunism si francmasonerie este la obiect.
Oricum cine nu moare de "moarte buna", sare in chilotzi pe geam, ca procurorul ala de acum cativa ani sau se imbolnaveste de deces precum Erbasu. Si unul si celalat au fost "sinucisi".
The Dude
QUOTE (gio19ro @ 30 Mar 2007, 01:41 PM)
Dude, deja risti sa aluneci spre punctul de nonretur al taramului paranoiei. 

.....un drum pe care, se pare ca tu il cunosti foarte bine thumb_yello.gif

QUOTE
Masoneria nu m-a scos de nicaieri ci m-a afundat si ma apasa.


E clar ca ai o problema majora cu ea...ce pacat ca pentru ea tu nu reprezinti la fel de mult

Discutii din astea cu Satana, cu satanisim, cu luciferi si alti demoni purtate intr-un dialog onest despre Ordinul Masonic tin de o abordare medievala ale carei constrangeri nu le pot nici accepta, nici urma...nu in anul de gratie 2007.

Intreaga ta conduita inchizitoriala de altfel, ma obliga sa constat ca nu esti un partener de discutii, asa ca nu am ce sa iti mai spun. Revin-o cu argumente decente si cu un deget aratator asezat pe tampla si nu orientat acuzator catre ceva despre care cunosti atat de putin..eu te astept atunci, si nu acum. thumb_yello.gif
gio19ro
Dude, asta e situatia cu luciferismul francmasoneriei. Medievala sau nu abordarea, din pacate asta este. Si masoneria este anacronica.
cocosel
QUOTE
Reveniti si voi la topic, Masonerie si dinastie!

Andra_v sa imi spui si mie unde nu sunt ontopic.... hh.gif
cocosel
Cartea „Suflete la pret redus“ este „o poveste care te prinde de la prima pagina si te tine strans pana la sfarsit“, cum spune scriitorul Dan Zamfirescu. „Ne aflam in fata unei carti nascuta vie, care va face bucuria oamenilor vii“, continua acesta. „Suflete la pret redus“ este un roman dificil de incadrat chiar si in canoanele postmodernismului, o adevarata feerie a lecturii. Cititorul poate rade in hohote urmarind aventurile bahice ale groparului Iosef Kalman si poate lacrima alaturi de Maria Mireasa, cea care vorbeste la telefon cu Dumnezeu. Eugen Ovidiu Chirovici construieste cu un umor irezistibil o fresca baroca a comunismului redus la esenta sa cea mai absurda: Impielitatul, societatea anonima ce-si propune sa cumpere suflete la pret redus.
De profesie jurnalist si economist, Chirovici a debutat in 1991 cu romanul „Masacrul“, vandut in 60.000 de exemplare, a continuat cu bestseller-ul „Comando pentru general“, „Romania dupa zece ani“ si „Misterele istoriei: religie, politica, bani“.

rofl.gif
March
Gio,
Unde esti ? Baga ceva aici despre comunistii aia masoni ! laugh.gif
SORIN
Gresit locul....
Sorin.
gio19ro
Roncea a scris lucruri deranjante pt masoni dar SRS-ul la tinut aproape de ZIUA, oficiosul masoneriei, pt a-l avea sub control. Deh, lumina vine de la rasarit si aduce ...Ziua. ohyeah.gif
Acum, de cand fratzii au sunat adunarea pt a-l da jos pe Traian Basescu, Roncea era deja .... prea mult, chiar si pt SRS si oficiosul masoneriei, ziarul Ziua. Asa ca... pe Roncea l-au dat afara. rofl.gif

Directorul cotidianului „Ziua“, Sorin Rosca Stanescu, l-a concediat ieri pe ziaristul Victor Roncea, pentru ca a raspindit un mesaj pro-Basescu in ziua suspendarii.

„In apararea presedintelui Romaniei“ este titlul apelului semnat si transmis joi de Victor Roncea, seful sectiei Externe a cotidianului „Ziua“, in calitatea sa de membru fondator al Asociatiei Civic Media. Ziaristul este si autorul articolului „Liicheanu“, in care il acuza de plagiat pe Gabriel Liiceanu. „Este un mesaj de sustinere a presedintelui Basescu si a politicii sale proamericane pe care l-am conceput si l-am semnat impreuna cu mai multe organizatii ale societatii civile“, ne-a declarat gazetarul, adaugind ca mesajul a fost transmis online abonatilor Civic Media, printre care si citiva colegi de la „Ziua“. La o zi de la initiativa, Sorin Rosca Stanescu a hotarit incetarea colaborarii cu Roncea. „Mi-a spus ca e cazul sa ne despartim definitiv si mi s-a pus in vedere sa parasesc redactia“, a mai spus gazetarul. De cealalta parte, directorul cotidianului refuza sa comenteze situatiile interne. Ciocnirea dintre linia editoriala a ziarului, vadit anti-Basescu, si continutul comunicarii de sustinere a sefului statului sint motivele concedierii, presupune Roncea.


http://www.cotidianul.ro/index.php?id=1033...Hash=f879bc9420
andra_v
Presupune? Draga, mergem aici pe presupuneri?
Stii ca acuzatia nefondata de plagiat poate aduce prejudicii grave Ziarului "Ziua", pana la desfiintare?
Ce indrugi acolo? Lasati victimizarea! Nu mai tine campania vaietaciasa, de data asta Basescu este singur, fara nici urma de sustinere politica. Ziarele i-au intors spatele, asa cum l-au sustinut in ultima cursa electorala.

In alta ordine de idei, il admir pe Roncea, multe din articolele sale erau de buna calitate intelectuala.
andra_v
Victor Roncea e tot la Ziua, din cate stiu.
Minerval
QUOTE(gio19ro @ 30 Mar 2007, 03:57 PM) *
Nicidecum, a fost pedeapsa pt rascoala, chiar daca rascoala a fost un experiment masonic. In schimb daca ne referim doar la persoana lui, a fost o pedeapsa pt crimele sale, pentru femeile violate si ucise in transele sale demente, pt copii ucisii etc. Chiar daca a facut parte din "fratzie" , nobilii maghiar francmasoni n-ar fi acceptat sub nici o forma ramanerea sa in viatza.


O da, intr-adevar, ma miram unde este gio, maretul povestitor de snoave si istorisiri pe care singur si le scrie si tot singur le si citeste. Un fel de limbut, sub pragul de retor fireste, aflat in vesnice probleme existentiale..

Un sfat pentru cei naivi, neavizati de unele 'personaje' din comunitate. Nu intrati in discutie cu gio, omul este manat de aprigi cosmaruri intelectuale care pur si simplu nu ii dau pace, si al doilea caz de dementa in direct este deja arhicunoscut in prezenta lui thunder. Despre al doilea nu mai stiu ce este, cred ca s-a dat la fund, cei de la Dezvaluiri.as.ro nu au mai avut bani de curent si le-au taiat 'lumina'.. wink.gif Nu ca ar fi avut-o vreodata, dar sa rasucim cutitul in rana..

Intotdeauna un lucru tinut secret de o minoritate fata de marea majoritate va suscita discreditare, intrigi, ca 'de ce' si 'cum', 'pentru ce asa si nu altfel'. Oamenii fie ei simpli, fie din zone intelectuale se vor lovi si de acest zid invizibil dar impenetrabil va asigur.. Se vor lovi, ma exprim plastic, doar cei care nu vor dori sa inteleaga ca exista lucruri deasupra noastra, a tuturor. Marele Arhitect de pilda este intronat pe o imparatie atat divina cat si telurica, fiind peste tot si in toti, dar exprimat si inteles, in misterele sale, doar de initiati. Deja exista, nu poate fi oprit nimic. Poate un bob de nisip sa opreasca un torent? Si daca ai sti ca acel torent este benefic, l-ai mai opri doar pentru ca asa ti se spune ca e bine sa faci? Oare cel care iti spune lucrul asta nu cumva vrea sa te indoctrineze sa faci altfel decat este credinta ta, sa te indeparteze de cum consideri tu in mod liber ca ar trebui sa actionezi?

Stiti cum este o vorba, invatam invatand pe ceilalti..

De incheiere..
< Avem destula religie ca sa ne faca sa uram, dar nu destula ca sa ne faca sa ne iubim unii pe altii. > Jonathan Swift

Numai bine.
andra_v
Salutare, Minerval! Gio este mai ponderat in ultimul timp, iar pe thunder n-am avut placerea sa-l revad de multe luni.
Haideti sa reluam discutia de fond despre Rascoala: rolul francmasoneriei in derularea evenimentelor, implicatii pt. neamul romanesc, modul in care eventuala apartenenta la Ordin a influentat actiunilor capeteniilor. Cu date istorice precise, lasand patima de-o parte.
Minerval
QUOTE(andra_v @ 6 Oct 2007, 05:26 PM) *
Salutare, Minerval! Gio este mai ponderat in ultimul timp, iar pe thunder n-am avut placerea sa-l revad de multe luni.
Haideti sa reluam discutia de fond despre Rascoala: rolul francmasoneriei in derularea evenimentelor, implicatii pt. neamul romanesc, modul in care eventuala apartenenta la Ordin a influentat actiunilor capeteniilor. Cu date istorice precise, lasand patima de-o parte.


Cu cea mai mare placere, insa as dori sa mutam scena discutiei, cel putin fata de tema tratata, intr-un mediu mai discret. Pe yahoo messenger ar fi o idee. Da-mi un mesaj cu idul tau sa te adaug si sa purtam discutia 'live' cum se zice.
Salutari.

P.S.: nu sunt la curent daca se mai tin intalniri intre membrii hanului, insa as dori sa particip pe viitor, mi se par cel putin interesante.
andra_v
Forumul are aceeasi structura, subforumul Intalniri forumistice este activ atat la capitolul mesaje, cat si actiuni.
Ti-am simtit lipsa pe subiectele legate de masonerie, dar nu numai. Ca si dudului.
The Dude
"Cea mai reprezentativa Mare Loja din Roamnia, MLNR si-a tinut saptamana trecuta Conventul regular anual. Intr-un mod cu totul inedit si fara vreun precedent cunoscut in istoria masoneriei romane, lucrarile Conevntului au fost brusc intrerupte fara nicio explicatie pentru cei care participau la dezbateri. Singurul anunt facut a fost acela ca o delegatie formata la cel mai inalt nivel MLNR, trebuie sa plece imediat in Anglia si ca dupa reantoarcerea delegatiei Conventul va fi reluat din punctul din care a fost intrerupt.

Mediile de informare au lansat ipoteza ca Eugen Ovidiu Chirovici a fost convocat de UGLE pentru negocieri in vederea acordarii recunoasterii MLNR. Stirea ar putea fi in legatura cu framanantarile din interiorul UGLE ce au avut loc anul trecut si care au avut drept consecinta cateva schimbari importante in politica UGLE, intre care alegeri anticipate si anulareaa dreptului istoric al Ducelui de York de a ocupa prin mostenire una din functiile importante din cadrul UGLE.
Totodata se vehiculeaza si zvonul potrivit caruia UGLE e profund nemultumita de activitatea masonilor romani pe care ii considera cei mai mari denigratori ai idelurilor masonice prin felul in care inteleg sa le abordeze si sa le aplice.

Oricare dintre ipoteze ar urma sa se confirme, este cert ca in masoneria romana a sosit timpul unei schimbari epocale.
In prezent in Romania functioneaza in paralel noua Mari Loji Nationale, opt dintre ele avand si recunoasteri internationale venite din partea mai multor Oriente, Mari Ordine, sau Mari Loji Nationale.
"





Revin cu precizari...interesante.
Conventul a fost intrerupt intrucat in sala in care aveau loc lucrarile...s-a prabusit plafonul.
Templul masonic s-a mutat de la Sala Palatului in alta locatie, si dupa cum se vede nu a fost o alegere prea inteleapta, desi costisitoare financiar a fost.

S-a luat un ragaz pentru minime reparatii, iar Conventul ordinar va fi reluat sambata 17.11.2007.
Pentru masoni astfel de "intamplari" au multe conotatii si semnificatii..Reamintesc ca ultima data cand un Convent a fost amanat (nu intrerupt, pentru ca asa ceva nu s-a mai petrecut) a fost cu prilejul alegerilor in urma carora Eugen Ovidiu Chirovici si-a castigat primul mandat. In mod bizar, dar nu intamplator (masonii adevarati nu cred in intamplare, de aia am pus mai devreme cuvantul in ghilimele) in noaptea zilei in care Chirovici a fost confirmat a avut loc o eclipsa totala de luna.
Daca acel Convent nu ar fi fost reprogramat am fi avut in acel mandat si poate si in urmatorul, ca MM pe Emil Hurezeanu, candidatul cel mai bine pozitionat in cursa pentru scaun si ciocan, dar care a disparut din competitie brusc, din motive inca neexplicate de nimeni; desigur, in noaptea care ar fi urmat confirmarii lui Hurezeanu nu s-ar fi produs nicio eclipsa rau-prevestitoare.

Oricum, Chirovici si Tanasie au fost intr-adevar invitati in Anglia in aceasta perioada, de unde au revenit chiar zilele astea ...Invitatia a fost un raspuns la solicitarea MLNR privind recunoasterea de catre UGLE. Se speculeaza..zvonurile se vor confirma, sau infirma, sambata asta..ca celor doi inalti demnitari le-au fost transmise conditiile minimale pe care MLNR ar trebui sa le puna in practica imediat in vederea unei cat mai rapide recunoasteri.

Va fi interesant de urmarit daca in noile conditii Chirovici va finaliza, asa cum si-a propus initial, in acest Convent demersurile pentru impunerea (desigur prin vot majoritar) a noii constitutii anuntate cu surle si trambite pe ordinea de zi a Conventului.

Voi reveni....


P.S. Imi cer scuze de inadvertentele din primul post. Lucrez inca la mare distanta de Bucuresti si de MLNR, iar stirile imi vin tarziu si contaminate de exagerari.
P.S. March, AndraV, ceilalti....aveti salutul meu thumb_yello.gif Si mie imi este dor de voi.. sorry.gif
nigel
Citeva precizari pentru mult prea "indepartatul" Dude - tot mai indepartat.
1. MLNR nu este "cea mai reprezentativa Mare Loja din Romania. Beneficiind de circa 130 de recunoasteri internationale, este singura.
2. Emil Hurezeanu NU ESTE MEMBRU AL MLNR sau al unei alte formatiuni paramasonice, regulare sau iregulare. Prin urmare nici macar nu s-apus vreodata problema de a candida la o functie care prevede o vechime consistenta in gradul de Maestru Mason.
3. Vizita lui PRF Eugen Ovidiu Chirovici si a DRF Dan Tanasie la Londra nu a venit ca urmare a solicitarii MLNR, ci ca urmare a unei invitatii formulate de UGLE (sursa: UGLE.org) tuturor Marilor Loje recunoscute si celor care nu sunt formal recunoscute dar SUNT REGULARE IN ORIGINI SI PRACTICA (RITUAL).
4. Pe ordinea de zi a Conventului nu figureaza schimbarea Constitutiei actuale, ci doar un amendament - arborarea drapelului UE la tinutele rituale ale Atelierelor.
5. Daca Dude ar fi mason, ar trebui sa stie ca nici o Mare Loja nu interfereaza in treburile interne ale altei Mari Loje, aceasta fiind suvernan in jurisdictia ei, in limitele regularitatii. UGLE nu da "indicatii pretioase" nimanui, inclusiv MLNR. Prezenta la Londra a fost prima OFICIALA dupa mai bine de sapte decenii si transeaza definitiv chestiunea regularitatii originilor. Se spera ca urmeaza si recunoasterea formala. Oricum, faptul ca Mari Loje extrem de riguroase, ca Olanda, Luxemburg, Franta, Germania, Israel, Elvetia, toate ML din SUA si Canada, etc, etc, au recunoscut deja MLNR in ultimii ani, este extrem de semnificativ.
6. Conventul nu a fost "intrerupt" din cauza plecarii la Londra - aceasta era planificata din luna mai a.c., ci, intr-adevar, din cauza unor probleme la Sala C.A.Rosetti din Palatul Parlamentului.
Cu bine.
nigel
Sorry, este necesar si un PS.
Problemele nu au avut loc la "costitisitorul" sediul al MLNR, situat pe strada Elina Matei Voievod, ci la Palatul Parlamentului, asa cum scriam mai sus, Sala C.A.Rosetti, unde se tind de patru ani toate Conventele. Investitia a fost buna, Dude: MLNR a platit circa 530.ooo de euro pentru un imobil evaluat astazi, dupa un an si jumatate, la peste 700.000 de euro.
March
QUOTE(nigel @ 14 Nov 2007, 02:50 PM) *
Citeva precizari pentru mult prea "indepartatul" Dude - tot mai indepartat.

Chiar si asa fiind, unii "frati" au placerea sa-i mai traga oleaca la gioale !
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.